Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp"

Transcriptie

1 Nummer 05 3 november 2014 Belangrijke data 6 november vergadering OV 7 november groepen 1-2 vrij 14 november Spelletjesmiddag gr 1-2 Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen De Bieb op school Hoera! Op De Bergen wordt binnenkort de Bieb op spil gerealiseerd. In de hal van de school wordt er vanaf deze week een collectie met ongeveer 1200 kinderboeken voor kinderen van 0-12 jaar geplaatst. Uw kind krijgt een biebpasje op school waarmee het boeken kan lenen, dit pasje blijft op school. De boeken gebruiken wij voor de leesbevordering op school en gaan daarom niet mee naar huis. Wellicht dat na verloop van tijd de boeken ook mee naar huis genomen kunnen worden. Dit zullen wij na verloop van tijd binnen het evalueren. De bieb op school werkt ongeveer hetzelfde als een filiaal van de stadsbibliotheek. Naast de bieb op spil kunt u ook een abonnement nemen op de Stadbibliotheek en daar boeken lenen. Daarvoor heeft uw kind dan wel een andere pas nodig. Op een later moment ontvangt u nog uitgebreidere informatie over het hoe en wat. We zoeken nu eerst vrijwilligers die de uitleen en inname van de boeken kunnen verzorgen. Als we het e.e.a. gerealiseerd krijgen met deze vrijwilligers willen we na de Kerstvakantie starten met de bieb. Oproep! Voor onze bibliotheek op spil zijn we op zoek naar hulpouders, -opa's, -oma's of andere belangstellenden die ons willen helpen met het uitlenen en innemen van de leesboeken. Afhankelijk van de aanmeldingen is het de bedoeling om de bieb te openen op dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 13.00u tot 15.00u. Wilt u ons helpen? Neem dan contact op met meneer Jan via zijn j.vangeffen@bs-bergen.nl. We hopen op veel belangstelling om daarmee de bieb succesvol te laten zijn!

2 Juf Marsha heeft een nieuwe baan Beste ouders, Na zes jaar op de Vuurvlinder te hebben gewerkt ben ik als leerkracht groep 4 gestart op de Bergen. Pas twee maanden werkzaam hier en mijn afscheid staat alweer in het vooruitzicht, ik ga de onderwijssector verlaten. Juni 2014 heb ik de master leren & innoveren afgerond. Een opleiding die eraan bij heeft gedragen ambitieuze plannen te bedenken voor mijn persoonlijke ontwikkeling en carrière. Dat betekent dat ik het basisonderwijs ga verlaten. Ik ga voor de commerciële sector werken bij het bedrijf U&I learning. Een bedrijf dat digitale leertrajecten ontwerpt en ontwikkelt voor andere bedrijven. De functie die ik daar ga vervullen sluit perfect aan bij mijn opleiding. Voor mij dus een totaal nieuwe uitdaging in het vooruitzicht! Dat het een hele stap is om het onderwijs na bijna 7 jaar te verlaten zal ik niet ontkennen. Je klas met kinderen die voor mij persoonlijk het onderwijs zo bijzonder maakt zal ik heus gaan missen! De directie draagt er alle zorg voor dat de invulling van de vacature zo goed mogelijk ingevuld wordt voor de groep en de school. De kinderen van groep 4 krijgen vandaag een brief mee over het afscheid. Groetjes, Marsha van der Vleuten Wijzigingen m.b.t. het vertrek van Juf Marsha Na de mededeling, begin oktober 2014, dat juf Marsha het onderwijs en daarmee onze school zal verlaten, is er intern binnen Salto een vacature uitgezet naar leerkrachten die aangegeven hebben van school te willen wisselen. Hierop is geen geschikte kandidaat gevonden. In nauw overleg met Salto is overeengekomen dat we de vacature voor dit schooljaar binnen onze school mogen invullen. We hebben bewust gewacht met mededelingen hierover totdat we wisten hoe de invulling eruit zou gaan zien. Dit om onrust en vragen te voorkomen. De medezeggenschapsraad is tijdens de vergadering van 13 oktober op de hoogte gebracht van het ontstaan van deze vacature. Concreet zal met ingang van maandag 10 november 14 juffrouw Nicole fulltime in groep 5 les gaan geven. Juffrouw Babs wordt de nieuwe duo-collega van juf Mirian in groep 4 op woensdag, donderdag en vrijdag. Beide leerkrachten zijn bekend met onze school en onze GDO werkwijze. Hiermee samenhangend zal juf Sylvia vanaf 10 november op maandag vrij zijn i.p.v. vrijdag. Dit komt omdat juf Babs op maandagen zal gaan werken in groep 3. Meneer Frits zal hierdoor op enkele maandagen zijn roostervrije dag hebben i.p.v. op de vrijdag. Wijzigingen in de personele bezetting gedurende het schooljaar brengen altijd veranderingen met zich mee. We denken dat we op bovenstaande wijze een fijne invulling gevonden hebben. Juf Marsha wensen wij als team heel veel succes in haar verdere carrière en bedanken haar voor de inzet de afgelopen maanden in haar groep.

3 Inloop Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van Na de Herfstvakantie zijn wij gestart met de inloop in de ochtend. Dit verloopt op een rustige en prettige manier. Graag willen we iedereen nog even verzoeken de juiste ingangen te gebruiken. Voor de groepen 1 t/m 3 is dat de ingang op het schoolplein. Voor de groepen 4 t/m 8 de ingang bij Korein Kinderplein. De trap bij groep 1-2 van Meneer Jan wordt niet gebruikt tijdens de inloopmomenten. Dit om drukte te voorkomen bij dit klaslokaal. Spelletjesmiddag groep 1-2 Vrijdagmiddag 14 november a.s. hebben we in de groepen 1 en 2 weer een spelletjesmiddag. De kinderen mogen dan een gezelschapsspelletje meenemen naar school. Het liefste spelletjes die passen bij de leeftijd van de kinderen en niet te lang duren. Van tot uur gaan we in groepjes spelletjes spelen. Voor deze middag kunnen we ouderhulp gebruiken om met een groepje mee te spelen. Vindt u het leuk om mee te spelen, dan kunt u zich opgeven bij de leerkrachten van de groepen 1 en 2. Ouderbijdrage Graag willen we u eraan herinneren de vrijwillige ouderbijdrage van 23 euro per kind over te maken op rekeningnummer NL77RABO t.n.v. Oudervereniging Salto School de Bergen. Vergeet niet de naam en groep van uw kind er bij te vermelden. Met uw bijdrage kunnen we leuke activiteiten blijven organiseren zoals, Sinterklaas, Kerst, Carnaval etc. Alvast bedankt! Aanmelden broertjes/zusjes Graag verzoeken wij u om broertjes en zusjes zo snel mogelijk bij ons aan te melden. Een inschrijfformulier kunt u bij de leerkracht, conciërge, administratie of directie ophalen. U kunt dit ook op onze website downloaden. Op basis van deze gegevens kunnen we namelijk de planning voor de volgende schooljaren maken. We plaatsen broertjes en zusjes altijd met voorrang. Vervolgens kunnen we berekenen hoeveel plaatsen er nog over zijn voor aanmeldingen van nieuwe gezinnen. De Goedheiligman Op maandag 17 november worden s avonds de klassen weer versierd en in Sinterklaassfeer gebracht. Het is altijd een gezellige activiteit om dit samen voor onze kinderen van De Bergen te doen! De avond begint om 7 uur en duurt uiterlijk tot 10 uur. We hopen dat er veel ouders komen meehelpen!

4 Nieuws van Peuterspeelzaal Roodkapje Herfstwandeling Voordat we konden gaan genieten van de herfstvakantie, zijn we met de peuters en ouder(s) een herfstwandeling gaan maken. De weersvoorspellingen zagen er niet gunstig uit, maar gelukkig hebben we het droog gehouden. Na de wandeling mochten de ouder(s) met hun kind een herfststukje maken onder een genot van een kopje koffie/thee. De ouderbetrokkenheid was enorm en zorgde zo ook voor een geslaagde ochtend. Dank je wel ouder(s) voor jullie belangstelling en gezelligheid. Na de herfstvakantie gaan we verder met het thema Herfst, hier heeft u al een themaboekje over gekregen. Natuurlijk gaan we nog leuke dingen doen omtrent dit thema. De gouden tips die binnengekomen zijn bij dagopvang en peuterspeelzaal: Gouden tips voor een stressloze ochtend vanuit de ouders: - Brood vooraf smeren voor het hele gezin - Avond van te voren alle voorbereidingen treffen voor de volgende ochtend, zoals kleren, tas, etc. - De ochtend tijdig op staan zodat je tijd hebt om je dingen te doen - Iedere ochtend hetzelfde ritueel - Op tijd naar bed gaan en uitgerust aan je dag beginnen - Op tijd naar bed gaan voor een goede nachtrust, zal voor een stressloze ochtend zorgen Wie weet zitten er nog bruikbare tips voor u bij. Dankjewel voor het meedenken. Facebook Korein Kinderplein Schouwbroekseweg gaat per 1 november online op Facebook. Op deze site kunt u foto s, info en activiteiten bekijken. U heeft hier informatie en akkoordverklaring van gekregen. Mocht u hierover nog vragen hebben dan horen wij dit graag.

5 Even voorstellen Hallo! Mijn naam is Marle Retera. Velen van jullie zullen mij al kennen, wilde me toch nog even uitgebreider voorstellen. Ik studeer aan de opleiding Pedagogisch Medewerker Niveau 4 op College. Ik zit nu in mijn laatste jaar. Ik loop 3 dagen per week de groepen Roodkapje en Hans en Grietje, op maandag, dinsdag donderdag. Op deze dagen kunt u mij op de groep aantreffen. Ik kom uit Eindhoven en ik ben 18 jaar oud. Mijn hobby s zijn: fitness, tekenen, naar de bioscoop gaan, knutselen, winkelen en Ik heb een oppasbaantje bij familie. Dit baantje heeft er ook voor dat ik deze opleiding ben gaan doen. Ik vind het heel erg leuk om kinderen om te gaan en om bijvoorbeeld activiteiten te bedenken met ze kan doen. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Korein Schouwbroekseweg. maar ik het Summa stage bij en dansen, oppassen. gezorgd met die ik later Kinderplein Heeft u vragen? Stel ze gerust! Groetjes Marle. Ouderbetrokkenheid omtrent Sinterklaas Op maandag 17 nov. gaan de leerkrachten samen met ouders hun klaslokalen versieren voor Sinterklaas en zijn pieten. Hier willen wij natuurlijk ook bij aansluiten en daarom vragen wij u ouders om via deze weg u op te geven en ook deel te nemen om de lokalen van de peuters en dagopvang leuk aan te kleden. Vind u dit leuk dan kunt u zich voor deze avond opgeven bij een van onze leidsters. Het begint om uur en eindigt uiterlijk om uur. Voor koffie en lekkers wordt gezorgd. Wij hopen op uw medewerking. Nieuwe kinderen Op de peuterspeelzaal zijn weer een paar nieuwe kinderen gestart. Tuana, Liva en Aliya, wij heten jullie van harte welkom en hopen dat jullie een leuke tijd bij ons zullen beleven. Nieuws vanuit de dagopvanggroep Klein Duimpje Thema Herfst Op Klein Duimpje zijn we bezig met het thema Herfst; ra ra wat zie ik buiten? We hebben gepraat in de kring over het weer, wat zie je als je naar buiten kijkt? Wat is herfst? Hoe kan je buiten zien dat het herfst is? We lezen voor uit het schootboek: Ik hoef geen Herfst.

6 We hebben herfstwandelingen gemaakt, en zo mooie kastanjes, eikeltjes, gekleurde blaadjes, takjes en paddenstoelen gevonden. Aan tafel hebben we egels met prikkers gemaakt, en n rode paddenstoel met witte stippen. Met de jongsten kinderen hebben we met de handjes spinnetjes gestempeld van verf. Aan tafel zingen we verschillende herfstliedjes. In de speelzaal hebben we bewegingsactiviteiten gedaan. In de week van 3 november sluiten we het thema af en gaan we herfst-stukjes maken met zelfgemaakte paddenstoelen. Kinderen die de groep verlaten Miquel gaat ons verlaten omdat hij naar de basisschool gaat. Veel plezier in groep 1 bij juf Belinda! Roman gaat ons verlaten, omdat hij naar een ander kinderplein gaat. Veel plezier op je nieuwe groep Roman! Nieuw thema Na het thema herfst gaan we starten met het nieuwe thema: Feest vieren. Dit zal in het teken staan van Sinterklaas, Kerstmis en oud- en nieuwjaar. Nadere informatie volgt nog. B.S.O. nieuws Zoals vele van u al gezien hebben, zijn wij samen met de peutergroep druk bezig geweest, met het veranderen van het lokaal. Dit om het voor beide groepen wat gezelliger en overzichtelijker te maken, zodat beide groepen zich thuis voelen. We hebben al veel positieve reacties gehad van kinderen en ouders. Ook zal het u niet ontgaan zijn, dat wij nu druk bezig zijn met het thema herfst. In het lokaal hangen al verschillende leuke werkjes van zowel de peuters, als de b.s.o. in warme herfstkleuren. Ook is de b.s.o. hier druk mee bezig geweest in de herfstvakantie. Zo hebben we bijvoorbeeld heerlijke wentelteefjes gemaakt, een echte herfstwandeling (in de regen), spinnen geknutseld en uilen gemaakt.

7 Wist u trouwens al dat Isis de winnaar is geworden van de tekenwedstrijd, van de week van de opvoeding? Isis heeft inmiddels een leuk tekenpakketje ontvangen! De campusgroep is erg druk bezig met de legoleague en ook zijn wij erg benieuwd naar de film, die ze hebben gemaakt voor het filmfestival! Wij blijven nog even bezig met het thema herfst, totdat sinterklaas weer in het land komt.. Heeft u nog vragen, opmerkingen of complimenten, dan kunt u altijd terecht bij het team en/of de directie van basisschool De Bergen, De BSO - Peuterplaza Korein kinderplein.