Dynamic Software nv Ring Noorderwijk CONFIDATA. Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dynamic Software nv Ring 37 2200 Noorderwijk CONFIDATA. Handleiding"

Transcriptie

1 CONFIDATA Handleiding

2 ALGEMEEN Vanaf versie werkt Flexigar2000 voor de verwerking van de bestellingen wisselstukken met elektronische bestanden die teruggestuurd worden door de invoerder. Deze module vindt u in ons programma onder het menu Merken/Mercedes/Bestellingen ontvangen. Voortaan wordt de mogelijkheid geboden om een naar de invoerder verstuurde bestelling ook verder op te volgen en te verwerken a.d.h.v. informatie die teruggestuurd wordt door de invoerder. Deze informatie beperkt zich tot de informatie die meegegeven wordt in de elektronische leveringsnota die zal beschikbaar zijn op het moment dat deze is opgesteld bij de invoerder. Er is geen boekhoudkundige manipulatie van deze informatie, welke zich louter beperkt tot het verwerken van magazijngegevens en verwerken van openstaande en verstuurde bestellingen. De elektronische informatie die terugkomt, gaat over zowel stockbestellingen, als spoedbestellingen, als bestellijnen rechtstreeks ingegeven in SPICS. U dient steeds rekening te houden met een overgangsfase voor de behandeling van de bestanden. VOORBEREIDINGEN Volgende instellingen zijn nodig voor een correcte werking van de module: Instellen van de locatie voor toegekomen bestanden. Via het menu Merken/Mercedes/Parameters/Bestellingen dient u de plaats op te geven waar de bestanden zullen bewaard worden om te worden behandeld in de nieuw ontwikkelde modules. De instelling van deze parameter is toestelafhankelijk en dient dus te worden ingesteld op elk toestel waar gegevens van CONFIDATA verwerkt zullen worden. Meestel is deze instelling enkel nodig op het toestel van de magazijniers, omdat zij meestal de opvolging en verwerking doen van de toegekomen bestanden.

3 Procesverloop van bestellingen tot leveringen. Bestelvoorstel Besteld in Flexigar2000 Verstuurd naar invoerder Confidata Stockbestelling JA JA JA Spoedbestelling JA NEEN JA Rechtstreeks SPICS JA NEEN JA Rechtstreeks SPICS NEEN NEEN JA U kan iedere bestelling (stock of spoed) opmaken in Flexigar2000 via de module Bestellingen in het magazijn. De verdere afwerking is afhankelijk van hoe deze bestelling verder wordt behandeld in Flexigar2000. Wij schetsen hier het verloop van een bestelling in een overzichtelijke tabel, die u inzicht geeft in de verschillende processen. Ongedacht de wijze waarop de bestelling is doorgevoerd naar de systemen van de invoerder, zal de invoerder u toch data aanleveren om de rechtstreekse integratie van de toegeleverde onderdelen in Flexigar2000 mogelijk te maken. Misschien moet u de werkwijze in uw bedrijf aanpassen om alle bestellingen perfect te kunnen opvolgen. De verdere afhandeling van de Confidata-bestanden zal verschillende stappen automatiseren en u informeren over aangepaste prijzen enz. Inlezen van de ontvangen bestanden Voor de installatie van de File Transfert Systemen zal u gecontacteerd worden door T-Systems. Dit bedrijf zal een UTA-applicatie in uw netwerk installeren om de file transferts te doen naar een bepaalde PC of plaats in uw netwerk. Deze locatie dient u in te geven in het parameterscherm (zie 2.1). Via het menu Merken/Mercedes/Bestellingen ontvangen kan u de ontvangen bestanden gaan inlezen. Onderstaand scherm verschijnt: U ziet het aantal nieuwe bestanden dat is toegekomen sinds de vorige inlezing van bestanden. Normaal is uw antwoord steeds JA. Met inlezen wordt bedoeld dat deze data klaargezet wordt voor verdere verwerking. Dit is de eerste stap om de gegevens beschikbaar te maken voor verdere verwerking. Nadat u op JA heeft geklikt, zal u bovenaan links alle bestanden vermeld zien: leveringsbon en bestelbonnummer worden weergegeven. De data is nu beschikbaar voor verdere verwerking.

4 BESTELLINGEN ONTVANGEN SCHERM Na het inlezen van de bestanden ziet u in de linker bovenhoek van het scherm de gegevens verschijnen van de leveringsbons (nummer van Mercedes-Benz) en de bestelbons (uw nummer). Indien er op de leveringsbons backorders staan, krijgt u bovenaan in de lijst een extra lijn ( BO ) te zien, die het mogelijk maakt alle backorders gegroepeerd op het scherm te zien en te verwerken. Het is aangeraden om de backorders eerst te verwerken. Het is zelfs noodzakelijk dat u de backorder verwerkt indien u een stuk wil verwerken dat niet op de eerstvolgende leveringsbon staat. De rest van de lijst is gesorteerd op volgorde van verwerking door Mercedes-Benz. Het is dan ook aangeraden om de bestanden in die volgorde te verwerken. Indien u een foute leveringsbon aanduidt, zal u niet beschikken over de verwerkings -knop (knop met heftruck) onderaan op het scherm.

5 Meer uitleg over het verwerkingsscherm Na de selectie van een bepaalde leveringsbon krijgt u de detail te zien. Statusknoppen Hier kan u kiezen uit 5 verschillende soorten overzichtslijsten. Nummerwijzigingen : overzicht van artikelnummerwijzigingen voor de aangeduide levering. C-Codes : overzicht van de uitzonderingen bv. de geleverde hoeveelheid is groter dan de bestelde hoeveelheid, gedeeltelijke levering, Meer info vindt u telkens op de artikellijn zelf. Prijzen : alle informatie omtrent prijzen: alle prijsverschillen t.o.v. de bestellingen worden weergegeven. Ook de eventuele promoties worden getoond. Indien de bestelling in Flexigar2000 bestaat, worden de onderdeelprijzen vergeleken met de prijzen op moment van de bestelling.

6 Pickinglist : om eventueel via de print -knop een lijst af te drukken. Deze lijst wordt eerst op het scherm getoond en kan dan eventueel worden afgedrukt. Algemeen : algemene informatie omtrent de levering. Hiervan kan ook een lijst afgedrukt worden. In het voorbeeld hieronder ziet u dat prijswijzigingen in uw voordeel een groene kleur hebben en de wijzigingen in uw nadeel een rode kleur hebben. Deze extra info wordt automatisch weergegeven wij het klikken op de Prijzen -knop. Kleurlegende U kan indien u dat wenst (aan te raden), werken met kleuren, zodat iedere lijn u onmiddellijk bijkomende informatie verschaft. Zie onderstaande tabel: Het is aan te raden om beide keuzevakjes aan te vinken, zodat u meteen weet welke extra informatie er is over alle geleverde lijnen.

7 Indien de lijn geen kleur heeft, is deze lijn nergens teruggevonden in de bestellingen die opgemaakt werden in Flexigar2000. Dit kan bijvoorbeeld omdat u een artikel rechtstreeks besteld heeft in SPICS. Dit artikel kan toch gewoon, op basis van de aangeleverde gegevens via CONFIDATA, in voorraad worden genomen in Flexigar2000. Overige tools Selectie: Via de knoppen onderaan rechts kan u alle lijnen in één keer aanvinken of uitvinken. Sortering: Via de optie Afwijkende statussen kan u snel controleren op welke leveringen er afwijkingen zijn. Deze lijnen komen bovenaan in de lijst te staan. Afdruk: Elke status/overzichtlijst heeft zijn eigen specifieke afdruk. Wanneer u het keuzevakje Info aanvinkt, zal ook de extra informatie worden afgedrukt in functie van de gekozen status. VERWERKING BESTANDEN Verwerking van bestellingen en leveringen Wanneer u een bepaalde leveringsbon heeft geselecteerd en de gegevens ervan op het scherm ziet, kan u deze gaan verwerken in het magazijn. U gebruikt hiervoor onderstaande knop: Nadat u op Ja heeft geklikt, gebeurt de eigenlijke verwerking.

8 1. De bestelbonlijnen die gekoppeld zijn met het bestand worden verwijderd uit de bestellingen. 2. De backorders worden eventueel aangepast. 3. De artikelhoeveelheden worden aangepast in het magazijn. 4. De artikelaankoopprijs wordt aangepast en de gemiddelde aankoopprijs wordt herberekend. Wissen van een leveringsbon U kan in de verschillende overzichten een leveringsbon wissen met de knop U krijgt een laatste verwitting: De geselecteerde lijnen worden uit de CONFIDATA gegevens gewist. Het is dus mogelijk om slechts één lijn of een gedeelte van een bestand te wissen (vinkje vooraan). Deze actie is definitief en onomkeerbaar. De wis-functie past enkel de CONFIDATA gegevens aan. Er worden geen wijzigingen gedaan in de bestellingen zelf. Deze functie is ingebouwd om bij de opstartfase de bestellingen en de leveringsbons te kunnen synchroniseren en eventueel een mogelijke fout op te kunnen vangen.

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12 INDEX Wat heeft deze versie te bieden? --------------------------------------------------------------------------- 2 Activeren van backorders klanten --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEXI-SMS

HANDLEIDING FLEXI-SMS 1 HANDLEIDING FLEXI-SMS Index: 1. Algemeen... p 2 2. Activatie FLEXI-SMS... p 3 3. Hoe verstuur ik SMS en?... p 4 4. SMS en versturen aan een groep klanten (batch SMS)... p 6 5. Versturen van een SMS vanuit

Nadere informatie

Car-Pass versie 7_1_0

Car-Pass versie 7_1_0 Car-Pass versie 7_1_0 1 ALGEMEEN Iedereen in de garagesector is wettelijk verplicht om de kilometerstanden van elke auto of lichte bestelwagen waarop hij/zij een interventie doet door te geven aan Car-Pass.

Nadere informatie

Proforma werking Logistiek

Proforma werking Logistiek Proforma werking Logistiek WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat WINGS PRO FORMA INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN 1.1. Doelstelling 3 SPECIFIEK 2.1. Wings voorzieningen 4 2.2. Wings instellingen 5 WINGS

Nadere informatie

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar Car-Pass Webservices Vanaf versie 7.4.0 in flexigar 1 Algemeen... 2 1.1 In te stellen parameters... 2 2 Versturen van kilometerstanden... 3 2.1 Via het document (werkorder of factuur)... 3 2.1.1 Voor de

Nadere informatie

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 4

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 4 Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 4 Algemeen Afdrukken dagboek voor een gans jaar Regelmatig kwam de vraag of het mogelijk is om alle dagboeken van een gans jaar in één keer te printen in plaats van maand

Nadere informatie

HANDLEIDING O F F E R T E S

HANDLEIDING O F F E R T E S HANDLEIDING O F F E R T E S 1 Algemene werking De fertemodule van Wings laat u toe om op een eenvoudige manier een ferte samen te stellen en indien gewenst te verwerken naar een order. De gebruiker kan

Nadere informatie

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar Car-Pass Webservices Vanaf versie 7.4.0 in flexigar 1 Algemeen... 2 1.1 In te stellen parameters... 2 2 Versturen van kilometerstanden... 3 2.1 Via het document (werkorder of factuur)... 3 2.1.1 Voor de

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

NEE + bestelmagazijn. NEEN + bestelmagazijn NIET

NEE + bestelmagazijn. NEEN + bestelmagazijn NIET 8.5.8 Beheer en Aanduiden centraal Centraal Magazijn Renault? JA NEE + bestel NEEN + bestel NIET Voor wie: Voor het centraal 1. Magazijn zal functioneren als Centraal Magazijn 2. Bestellingen via PAR.SPD

Nadere informatie

Inbrengen accijnsverhogingen. (Op datum)

Inbrengen accijnsverhogingen. (Op datum) Deze handleiding beschrijft hoe je een prijswijziging tengevolge van accijnsverhoging kunt doorvoeren. We maken een onderscheid tussen een directe prijswijziging (punt V.3.3 : de prijzen wijzigen dan ook

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

1 Handleiding Bronboek Voorraadscanners SQL

1 Handleiding Bronboek Voorraadscanners SQL 1 Handleiding Bronboek Voorraadscanners SQL Met de Bronboek voorraad scanner kunt u uw voorraad eenvoudig scannen. Waarmee u dit binnen Bronboek Voorraad kunt vergelijken en corrigeren. Bronboek gebruikt

Nadere informatie

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP Inleiding Het is mogelijk om de declaraties elektronisch rechtstreeks vanuit Winmens in te dienen bij Vecozo. Zo kunt u als u een (verzamel)zip maakt bij declaratie inzien deze meteen indienen bij Vecozo.

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ DE HANDLEIDING NAVISION INCADEA DOSSIERBEHEER SALES REVIEW & TOOLS

BIJLAGE BIJ DE HANDLEIDING NAVISION INCADEA DOSSIERBEHEER SALES REVIEW & TOOLS Copyright BMW GROUP Belux / Revisie 0 BIJLAGE BIJ DE HANDLEIDING NAVISION INCADEA DOSSIERBEHEER SALES REVIEW & TOOLS Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

CRM Accountancy. Flexibel, efficiënt & accuraat

CRM Accountancy. Flexibel, efficiënt & accuraat CRM Accountancy WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat ACCOUNTANCY CRM INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Wings CRM Accountancy algemeen 3 PRESTATIES 2.1. Wings CRM Accountancy login 4 2.1.1. Het inloggen

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Handleiding Update Update

Handleiding Update Update Update 3.17.0 1 Overhalen documenten van offerte bestelbon levering - factuur.. 2 1.1 Overhalen documenten... 2 1.2 Documenten van meerdere leveranciers/klanten selecteren.... 4 2 Afboeking openstaande

Nadere informatie

stappenplan irekeningen: Afpunten van rekeningen

stappenplan irekeningen: Afpunten van rekeningen g e b r u i k e r s jan. 2015 Het afpunten van een rekening kan enkel indien de rekening doorgeboekt werd. Kies in het menu Rekeningen het menu-item Afpunten. 1 Manueel afpunten van uittreksels Om een

Nadere informatie

Handleiding Voedselteamleden

Handleiding Voedselteamleden Wijzigingen in de handleiding tov vorige versie 19/04/2007 Wijzigingen persoonlijke gegevens aan de bestelverantwoordelijke vragen, producten zuivel kunnen met decimalen besteld worden. 15/06/2007 Uitbreiding

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 2

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 2 Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 2 Inhoud 1. Algemeen... 2 1.1. Opzoeken op detailgegevens in dossier... 2 1.2. Meer gegevens over het voertuig in het werkorder.... 3 1.3. Lijsten - Selecties... 3 1.4.

Nadere informatie

Nieuwe ICF-module. Nb. Huidige berichten hoeven niet eerst volledig verwerkt te worden om te kunnen overstappen op deze nieuwe module.

Nieuwe ICF-module. Nb. Huidige berichten hoeven niet eerst volledig verwerkt te worden om te kunnen overstappen op deze nieuwe module. Nieuwe ICF-module Vanaf versie 5.1.4.26 is er een nieuwe ICF-module, voor de ENK Pro en Enterprise-gebruikers, die de samenstelling EF aan hebben staan. Het inlezen en verwerken van elektronische inkoopfacturen

Nadere informatie

Backup 2000. Dit wil zeggen dat u flexigar afsluit met de database van firma 1, en daarvoor de backup start.

Backup 2000. Dit wil zeggen dat u flexigar afsluit met de database van firma 1, en daarvoor de backup start. Backup 2000 Het doel van een backup Het nemen van een backup, of kopie, van uw database van flexigar is zeer belangrijk. Wij raden aan dit op zeer regelmatige basis te doen, zowel op harde schijf, maar

Nadere informatie

Aanpassingen flexigar Versie V t.e.m. V 7 4 8

Aanpassingen flexigar Versie V t.e.m. V 7 4 8 Aanpassingen flexigar Versie V 7 4 4 t.e.m. V 7 4 8 Inhoud Aanpassingen flexigar Versie V 7 4 4 t.e.m. V 7 4 8... 1 1. Algemeen... 2 1.1 GDPR... 2 1.1.1 Instellingen... 2 1.1.2 Afdrukken fiche (nieuwe)

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Rekeninginformatie. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Rekeninginformatie. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Rekeninginformatie www.deutschebank.nl Internet Bankieren Rekeninginformatie 2 Rekeninginformatie U controleert uw Rekeninginformatie via het

Nadere informatie

- De stocktransfer is nu ook mogelijk gemaakt via het inlezen van een barcode. Open daarvoor het scherm en scan de te transfereren producten in.

- De stocktransfer is nu ook mogelijk gemaakt via het inlezen van een barcode. Open daarvoor het scherm en scan de te transfereren producten in. v 3.0.2.37 - Indien u met stocklokalisaties werkt kan u in de productfiche de stock Wijzigen per lokalisatie. Die stockaanpassingen kunnen ook een decimale waarde zijn. - De stocktransfer is nu ook mogelijk

Nadere informatie

Dynamic Software nv Ring 37 2200 Noorderwijk

Dynamic Software nv Ring 37 2200 Noorderwijk Dynamic Software nv Ring 37 2200 Noorderwijk Mercedes MRA Handleiding Dynamic Software NV 16/03/2012 1 ALGEMEEN De MRA module is een nieuwe applicatie die instaat voor het correct verzamelen en klaarzetten

Nadere informatie

1 Handleiding Bronboek Voorraadscanners

1 Handleiding Bronboek Voorraadscanners 1 Handleiding Bronboek Voorraadscanners Met de Bronboek voorraad scanner kunt u uw voorraad eenvoudig scannen. Waarmee u dit binnen Bronboek Voorraad kunt vergelijken en corrigeren. Bronboek gebruikt hiervoor

Nadere informatie

Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding

Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding Poeltuyn Ordersysteem Voor Windows Handleiding Poeltuyn voor Windows V1.2.4 d.d. 1 November 2003 pagina 1 Inleiding Na vele jaren te hebben gewerkt met Poeltuyn voor Dos wordt nu met trots ons nieuwe Poeltuyn

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Technische nota AbiFire CODA

Technische nota AbiFire CODA Laatste revisie : 15 maart 2012 Inleiding De link met maakt het mogelijk om rekeninguittreksels elektronisch in te lezen in de modules Interventie, Ambulance en Preventie van AbiFire. Deze link is gekoppeld

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.flamingo.be

Gebruikershandleiding www.flamingo.be Gebruikershandleiding www.flamingo.be Auteur : Web~IT Support and Consulting Datum : 19 december 2005 Opdrachtgever : Flamingo nv Pag. 2/27 Inhoudstafel Inhoudstafel 2 1. Starten 3 2. Pagina structuur

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Viva 3 Online Handleiding BCT- Koppeling

Viva 3 Online Handleiding BCT- Koppeling Viva 3 Online Handleiding BCT- Koppeling CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoud 1. Wat is de BCT?... 3 2. Gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING STATUSSEN

HANDLEIDING STATUSSEN HANDLEIDING STATUSSEN WINGS Software Snelheid & zekerheid WINGS STATUSSEN INLEIDING 1.1. Algemeen 3 INSTELLINGEN 2.1. Beheer Instellingen - Logistiek 4 PRAKTISCH 3.1. Het gebruik van statussen 6 3.1.1.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013

Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013 Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013 Inhoudstafel Inleiding 3 1. Aanmelden op westdecor.be 4 2. Uw webwinkel personaliseren 6 2.1 Uw wachtwoord instellen 6 2.2 Uw logo instellen 7 2.3 Uw verkoopprijzen

Nadere informatie

HANDLEIDING : BESTELLINGEN INBRENGEN IN RAPTOOLS. Log in op url : https://raptools.vub.ac.be

HANDLEIDING : BESTELLINGEN INBRENGEN IN RAPTOOLS. Log in op url : https://raptools.vub.ac.be Financiële administratie en aankoopdienst HANDLEIDING : BESTELLINGEN INBRENGEN IN RAPTOOLS Log in op url : https://raptools.vub.ac.be Inloggen gebeurt met de inlog (vb.nverheye) en paswoord van het Rekencentrum

Nadere informatie

Handleiding flextime LIGHT

Handleiding flextime LIGHT Handleiding flextime LIGHT Inhoud 1. Hoe bestellen?... 1 2. Werking... 2 2.1. Aanmaak personeelsleden... 2 2.2. Ingeven personeelsleden... 2 2.3. Activering en gebruik van de handscanner... 4 2.4. Voorbereiding

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Auteur: R. van der Veen TFC-Services Algemeen: Onderstaande iconen worden in veel schermen getoond binnen TFC: Nieuw: Hiermee kan een nieuw record aangemaakt

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel:

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel: Handleiding ischoolcommunicatie Versie 2016 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave 1. Algemene voorbereiding in ibasis/ileerlingen 3 1.1. Aanduiden

Nadere informatie

Deze handleiding is geschikt voor gebruikers van Rekeningbeheren.nl en S4Dunning. Rekeningbeheren.nl is de basis applicatie voor het uitvoeren van acties in batches en kan worden gezien als de lite versie

Nadere informatie

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Peridos Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Plaats: Utrecht Datum: 30-01-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 2.2 1. Inleiding De module Gegevens wordt gebruikt voor

Nadere informatie

HANDLEIDING Q2000 Offerte

HANDLEIDING Q2000 Offerte HANDLEIDING Q2000 Offerte Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Backoffice...4 Offerte aanmaken...4 Offerte naar order...9 Offerte naar factuur...11 Offerte wijzigen...13 Offerte annuleren...14 Overige...15

Nadere informatie

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Opdrachten vanuit Excel v2.1 Created on 1/21/2009 3:55:00 PM 1 1. Introductie Deze handleiding beschrijft de werkwijze voor het gebruik van de toepassing Domiciliëringen

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Version: 3.1.1 1. Inloggen op leaseplan.be 3 2. Aanmelden op My LeasePlan en Internet Quotations 4 3. Een bestuurdersprofiel aanmaken en beheren 4 3.1

Nadere informatie

Shift + i (Inkoopprijs tonen of verbergen) Shift + v (Verkoopprijs tonen of verbergen)

Shift + i (Inkoopprijs tonen of verbergen) Shift + v (Verkoopprijs tonen of verbergen) Shift + i (Inkoopprijs tonen of verbergen) Shift + v (Verkoopprijs tonen of verbergen) Bij de configuratie kan men bepalen of de inkoopprijs standaard getoond mag worden. Na het opstarten krijgt u allereerst

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/11/13

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/11/13 Release Notes Afdrukdatum: 2008/11/13 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 H A N D L E I D I N G L E D E N N E T 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 1 Handleiding Ledensite VNO-NCW Midden Inloggen... 3 Ledenlijst... 3 Bijeenkomsten... 3 Digitaal aanmelden... 4 Aanmelding...

Nadere informatie

Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid

Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid Monitor INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Algemeen 3 SPECIFIEK 1.2. Overzicht instellingen 4 WERKING MONITOR VERRICHTINGEN 2.1. De monitor en de selecties 5 2.2.

Nadere informatie

Elektronisch Bestellen in ENK Software

Elektronisch Bestellen in ENK Software Elektronisch Bestellen in ENK Software Auteurs: RK/MRz Versie: 1.2 Datum: 22-07-2010 Voorwoord Deze handleiding zet voor u uiteen op welke manier u elektronisch bij Galvano kunt bestellen vanuit ENK Software,

Nadere informatie

DYNAPLUG 1. Praktische handleiding. DYNAPLUG: eenvoudig online bestellen bij Van Hoecke 2. Hoe gaat u te werk? 2

DYNAPLUG 1. Praktische handleiding. DYNAPLUG: eenvoudig online bestellen bij Van Hoecke 2. Hoe gaat u te werk? 2 DYNAPLUG 1 DYNAPLUG: eenvoudig online bestellen bij Van Hoecke 2 Hoe gaat u te werk? 2 1. Een kast ontwerpen en bestellen: DYNAPLAN 3 Stap 1. Maak een corpus aan in DYNAPLAN Stap 2. Corpus of commissie

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (logistiek)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (logistiek) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (logistiek) References Project : 17V13688 v1.0 Intelly B.V. Datum : 1 augustus 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat Logistiek Voorschotten WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat VOORSCHOTTEN INLEIDING 1.1. Wings Voorschotten 3 Algemeen Specifiek INSTELLINGEN 2.1. Wings Voorschotten Instellingen Voorschot (1)

Nadere informatie

QLIJN MPLUS VOORRAADBEHEER (RETAIL)

QLIJN MPLUS VOORRAADBEHEER (RETAIL) QLIJN MPLUS VOORRAADBEHEER (RETAIL) Voorraadbeheer in de Qlijn: 1. Ga in het hoofdmenu naar Inkoop 2. Het inkoop scherm opent. 3. De inkoop keuzen schermen worden zichtbaar. - Bestelvoorstel (werkt op

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling. Datum: 04-07-2016. Landelijk beheer Peridos. Versie: 2.

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling. Datum: 04-07-2016. Landelijk beheer Peridos. Versie: 2. Peridos Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Plaats: Utrecht Datum: 04-07-2016 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 2.0 Status: Concept Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer

Nadere informatie

Documentatie voor update HOPwin 8.00

Documentatie voor update HOPwin 8.00 Documentatie voor update HOPwin 8.00 I. Programma-instellingen... 3 1. Kantoorgegevens... 3 2. Instellingen knoppenbalk... 3 2.1 Een knop toevoegen... 4 2.2 Een spatie toevoegen... 4 2.3 Een knop/spatie

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online)

GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online) GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online) Inleiding SelinEvo is het nieuwe dynamische systeem van Lyfra nv voor het online plaatsen van bestellingen. Met deze geüpdatete versie willen wij onze klanten een performante

Nadere informatie

Handleiding Webshop. http://webshop.natudis.nl

Handleiding Webshop. http://webshop.natudis.nl Handleiding Webshop http://webshop.natudis.nl De Webshopbeheerder Versie 1.2 13-03-2008 Inhoudsopgave De Indeling Blz. 03 Authenticatie Blz. 05 Categorie Module Blz. 06 Merken Module Blz. 07 De Productweergave

Nadere informatie

Mercedes SPPS. Handleiding

Mercedes SPPS. Handleiding Mercedes SPPS Handleiding INDEX 1 Algemeen... 3 1.1 Omschrijving... 3 1.2 Samenstelling pakketnummer... 3 2 parameters... 3 2.1 Package Pricing... 4 3 Q-nummers... 5 3.1 Linken:... 5 4 Raadplegen van Package

Nadere informatie

HANDLEIDING Transportmodule

HANDLEIDING Transportmodule HANDLEIDING Transportmodule WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat Transportmodule INLEIDING 1.1. Algemeen 3 1.2. Specifiek 4 1.3. Instellingen 5 1.3.1. Transporteur 5 1.3.2. Status 6 Weergave Hoofding(1)

Nadere informatie

Inloggen. Klik op de bol Webwinkel en vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Handleiding Klant

Inloggen. Klik op de bol Webwinkel en vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Handleiding Klant Inloggen Zodra de BV van je team je als klant in de Webwinkel heeft ingegeven, krijg je als klant een gebruikersnaam en wachtwoord per mail toegestuurd. Hiermee kan je inloggen in de webwinkel via de homepagina

Nadere informatie

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING U wenst uw pensioendossier te raadplegen, veranderingen aan te brengen in uw gegevens (rekeningnummer, adres, ) of vooraf ingevulde formulieren voor een aanvullende

Nadere informatie

CRM - Salesplanner - NL

CRM - Salesplanner - NL Handleiding PratoFlex CRM - Salesplanner - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave Voorwoord Salesplanner In de klantenfiche Bezoekplanning Filters Legende Automatisch gegeneerde bezoekplanningen

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank

Energieprestatiedatabank 1 inhoud 1 2 2.1 Principe Hoe gaat u als -verslaggever te werk op de vernieuwde? Mijn -dossiers 2.1.1 Tabblad Stedenbouwkundige vergunning / melding 2.1.2 Tabblad Opladen startverklaring 2.1.3 Tabblad

Nadere informatie

stappenplannen iregistratie

stappenplannen iregistratie g e b r u i k e r s sept 2014 Beste beheerder, Beste gebruiker, In dit document vindt u enkele handige stappenplannen en links naar instructiefilmpjes rond iregistratie. Stappenplannen Registraties corrigeren

Nadere informatie

Klassenraad of overleg aanmaken

Klassenraad of overleg aanmaken Klassenraad of overleg aanmaken Wat? Een overleg is een dynamisch formulier met een eigen sjabloon per type, je kan deze types onbeperkt aanmaken via de maintenancemodule. Elk sjabloon heeft zijn eigen

Nadere informatie

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 2 FILE2SHARE Verkenner handleiding versie 5.0 FILE2SHARE Repro 6.1 Plaatsen van documenten in de FILE2SHARE Repro map Voordat u een printopdracht kunt plaatsen moet u

Nadere informatie

Edisonzendingen vanuit Informat. (Integratie WebEdison in Informat)

Edisonzendingen vanuit Informat. (Integratie WebEdison in Informat) Edisonzendingen vanuit Informat (Integratie WebEdison in Informat) Versie 1 - Augustus 2018 Inhoud Vooraf... 2 1. Berichten aanmaken... 2 2. Zending aanmaken... 2 3. Zendingen versturen/ontvangen... 5

Nadere informatie

Stap 3: Een ondersteuningsplan opstellen

Stap 3: Een ondersteuningsplan opstellen Stap 3: Een ondersteuningsplan opstellen Het opstellen van het OP, de basis van de zorg die wordt geboden Je bent ingelogd in MoreCare4 1. Een nieuw werkdocument ondersteuningsplan kun je aanmaken rechtstreeks

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014 Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Recente verbeteringen Versie januari 2014 Inhoudsopgave Het afgelopen jaar is een aantal verbeteringen doorgevoerd binnen Internet Bankieren.

Nadere informatie

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad Inhoudstafel A. Aanmelden 2 B. Profiel en wachtwoord aanpassen 3 C. Smartschool via e-mail 4 D. Startpagina 5 E. Berichten lezen, opmaken, verzenden 6 F. Lessenrooster

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen Werken met SDD in PC banking Pro professionelen Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep invorderingen aanmaken. 8 Stap 4:

Nadere informatie

HANDLEIDING TE-BESTELLEN PRODUCTEN

HANDLEIDING TE-BESTELLEN PRODUCTEN HANDLEIDING TE-BESTELLEN PRODUCTEN Algemeen Het programma Wings Logistiek biedt onder meer een bestelbeheer leveranciers aan. Binnen de verrichtingen vinden we de menuoptie Te bestellen producten. Deze

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 Versie 3.1 December 2004 DE WIZARD VOOR HET BEHEER VAN DE VASTE ACTIVA INLEIDING De grootte en het type onderneming bepalen grotendeels het type beheer dat toegepast

Nadere informatie

Siemens Industry Mall. Administratie handleiding voor Administrator Vennootschap (CM Company Manager)

Siemens Industry Mall. Administratie handleiding voor Administrator Vennootschap (CM Company Manager) Siemens Industry Mall Administratie handleiding voor Administrator Vennootschap (CM Company Manager) Page: 1 of 16 Inhoudstafel 1 VOORWOORD...3 2 GEBRUIKERSADMINISTRATIE...4 2.1 Creatie van een nieuwe

Nadere informatie

Technische nota Derdebetalersregeling AbiFire v5.6/v6.3

Technische nota Derdebetalersregeling AbiFire v5.6/v6.3 Technische nota Derdebetalersregeling AbiFire v5.6/v6.3 Laatste revisie: 16/09/2014 Inhoudstabel 1 Wat is een derdebetalersregeling... 2 2 Initialisaties... 2 2.1 Voorkeuren... 2 2.2 Instellingen Ambulance...

Nadere informatie

LOGISTIEK Factuurcontrole

LOGISTIEK Factuurcontrole LOGISTIEK Factuurcontrole WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat Factuurcontrole INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Algemeen 3 WERKING 2.1. Verrichtingen ontvangsten 4 2.2. Verrichtingen vooraf 5 2.3.

Nadere informatie

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 6

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 6 Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 6 Algemeen Aantal users wordt gecontroleerd bij het opstarten. Indien jullie werken met Terminal Server sessies, zal bij het opstarten van flexigar een teller bijgehouden

Nadere informatie

Update augustus 2015

Update augustus 2015 Update augustus 2015 Voorwoord Wij danken graag alle scholen, voorzieningen en individuen die suggesties hebben ingestuurd om integrado te verbeteren. Het is dankzij deze inzendingen dat het programma

Nadere informatie

Handleiding ChainWise Digitaal factureren

Handleiding ChainWise Digitaal factureren Handleiding ChainWise Digitaal factureren Versie: 1.1 Datum: februari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding... 4 2.1 E-mail sjabloon aanpassen... 4 2.2 Instellen from en bcc adres, subject...

Nadere informatie

HANDLEIDING SNapp.

HANDLEIDING SNapp. HANDLEIDING SNapp www.vlm.be INHOUD 1 SNapp openen... 3 2 Startscherm SNapp... 4 3 Selectie van percelen voor bemonstering... 5 3.1 Staalnamepakket selecteren 6 3.2 Percelen selecteren 6 3.2.1 Percelen

Nadere informatie

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen Werken met SDD in PC banking Pro Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Handleiding Webshop. Dit document omvat :

Handleiding Webshop. Dit document omvat : Handleiding Webshop Adisoft profileert zich als een dynamisch bedrijf met gespecialiseerde diensten en producten. Deze diensten zijn gericht naar de levenscyclus van een product van het onderzoek, selectie,

Nadere informatie

HANDLEIDING GERESERVEERDE STOCK

HANDLEIDING GERESERVEERDE STOCK HANDLEIDING GERESERVEERDE STOCK WINGS Software Snelheid & zekerheid WINGS GERESERVEERDE STOCK INLEIDING 1.1. Algemeen 4 1.2. Concept 5 1.3. Manieren van reserveren 5 BASISBESTANDEN 2.1. Basis producten

Nadere informatie

Werkwijze exporteren energielabeldata uit Vabi (1) en Epaview (2) 1. Uitleg exporteren gegevens vanuit Vabi

Werkwijze exporteren energielabeldata uit Vabi (1) en Epaview (2) 1. Uitleg exporteren gegevens vanuit Vabi Werkwijze exporteren energielabeldata uit Vabi (1) en Epaview (2) 1. Uitleg exporteren gegevens vanuit Vabi Als u gebruik maakt van Vabi Assets Energie software voor het beheer van uw energielabels, kunt

Nadere informatie