25 Ideeën om de Waardering op je Werk. te vergroten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "25 Ideeën om de Waardering op je Werk. te vergroten"

Transcriptie

1 25 Ideeën om de Waardering op je Werk te vergroten

2 Januari 2014 Dorien Ketel / Sinds 1979 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Sinds 1979.

3 Inhoud 1. Wie jarig is trakteert! Wat gaat er goed? Terugblikken Zomaar! Zieke collega? Heerlijk aan het werk! Ben jij goedgekeurd? Semler Goede voornemens Bingo! Leuke Lunchpartner? Hall of fame Tussendoor Vieren! oren + 1 mond = 3 kwaliteiten Certificaat Verrassing! Enquête Vakantie! Prachtig voorbeeld Gelukspoppetje, of: het geheime hart Ik vind jou belangrijk! Wat gaat er goed? Dl

4 23. Wees trots op je zwakke punt! Op je gezondheid! #complimentonline Compliment! Dream Coach talen van Waardering op je Werk Contact... 23

5 1. Wie jarig is trakteert! voor je verjaardag. Nu hoorde ik van een wel hele bijzondere traktatie: complimenten. De jarige vrouw is er echt voor gaan zitten om voor iedereen een oprecht compliment te verzinnen en op te schrijven op een complimentenkaartje. Maar waarom. Waarom zou je dat doen? Mensen waarderen, trakteren op een compliment. Aandacht aan het positieve. Waarom!? s 14 procent van de werknemers voelt zich echt geëngageerd. 66 procent haalt uitsluitend de verwachte minimumnormen, terwijl 21 procent mentaal heeft Bron: Jobat Daarom! Omdat het belangrijk is, omdat deze cijfers ontstaan zijn door mensen. Door ons, door wij. Wij willen weten dat we belangrijk zijn, dat ons leven nut heeft. Mocht je binnenkort jarig zijn dan weet je wat je kan trakteren!

6 2. Wat gaat er goed? Tijdens werkoverleg wordt er vaak gekeken naar wat er altijd in de gelegenheid aan te geven wat jij vindt dat er nu al goed gaat. Maak van de rondvraag gebruik en vertel wat er al goed gaat! 3. Terugblikken Zijn jullie (financiële) resultaten al zichtbaar voor de afgelopen periode? Wees transparant naar alle medewerkers in de doelen waar jullie voor gingen. Stel iedereen van alle ins & outs op de hoogte. Wie was de (on)zichtbare aanwezige die van groot belang was? Zet haar als eerste in de schijnwerpers en vervolgens het hele team. Vertel wat er goed ging onderweg in deze periode. Overleg samen (!!!) welke doelen jullie de komende periode nastreven en kom regelmatig bij elkaar om te zien waar iedereen staat ten aanzien van jullie gezamenlijke doelen. Daar kom je verder mee! 4. Zomaar! Nog geen idee wat de tastbare resultaten van de afgelopen periode? Wil je toch snel wat meer positiviteit op je werk? Deze doet het altijd goed:

7 Bak je wel eens wat? Ja toch? Koekjes of een taart? Bak wat extra (vraag je kind[eren] om te helpen, vinden ze vast niet erg en je hebt zo ook alle tijd en aandacht voor hen). Neem de koekjes mee naar je werk & deel uit onder je collega's. Zomaar! Iedereen is onder de indruk van jouw bakkwaliteiten (zeker weten) en vooral dat je het 'zomaar' hebt meegenomen. Succes gegarandeerd! 5. Zieke collega? Verschillende mensen hebben gereageerd op idee no. 4 om de respons! Het werkt! Het is lekker, leuk en je geeft mensen een glimlach. Ik geloof dat iedereen deze weken wel iemand kent die zich niet lekker voelt. Vandaar dat we vandaag even extra aandacht geven aan je zieke collega. Vaak wordt er een vragenlijst op je afgevuurd als je je ziek meldt. Iets waar je hoofd helemaal niet naar staat als je je het even weten om in je dossier te zetten.

8 Dat kan natuurlijker een stuk aantrekkelijker. Overleg belt, en als niemand het wil doen dan doe jij het gewoon! Hoe gaat het? Kan ik wat voor je doen? Woont er iemand in de buurt die wat basics kan regelen (boodschappen bv)? Gewoon doen! Even interesse. 6. Heerlijk aan het werk! En voor de mensen die wel heerlijk aan het werk zijn is het ook tijd voor wat positieve aandacht. Je hebt vast ergens in een hoekje nog wel een whiteboard staan. Zet deze ergens pontificaal neer met verschillende markers erbij. Schrijf in alleen voor. Succes gegarandeerd! Ik ben benieuwd wat er allemaal gebeurt! Maak je aan het eind van de dag even een foto van het whiteboard en wil je die opsturen? 7. Ben jij goedgekeurd? De laatste paar ideeën die ik gaf ter inspiratie om jouw

9 deze keer een filmpje die je heerlijk alleen kan kijken, waar je blij van wordt & een compliment van krijgt! Wat zou het heerlijk zijn om op in elk bedrijf en op Zie je het voor? 8. Semler Via meerdere mensen werd ik gewezen op een uitzending van Tegenlicht over Semler. Wat ik voornamelijk dacht ijk om Zijn manier van bedrijfsvoering wordt in deze uitzending prachtig neergezet. Ook heeft hij hiervoor (of hierdoor) een schoolsysteem opgezet. Zeker de moeite waard om te zien hoe hij zijn medewerkers waardeert. Daarom wil ik het je graag ter inspiratie meegeven. 9. Goede voornemens. Hoe staat het met jullie doelen? Weet je nog aan welke doelen jullie als team werken? Weet je nog wat jouw specifieke taak daarin is?

10 Heb je ook een stappenplan om jouw doelen, jouw taken te halen? Kan je hulp gebruiken of kan jij iemand ondersteunen bij haar taak? Loop vandaag eens een rondje langs al je ren hoeveel tijd je hebt om iemand anders bij te staan en geef dat aan als je vraagt waar 10. Bingo! Doe iets wat niemand verwacht, out-of-the-box theedrinken met elkaar en samen bingo spelen. In 15 minuten geef je de sfeer een goede boost. Vergeet niet zelf een bingo spel 11. Leuke Lunchpartner? Wat kan jij doen om het contact moment te stimuleren, te verdiepen? Wat maakt het aantrekkelijk om met jou te lunchen? Wat heb jij anderen te bieden?

11 Vandaag weer een doe-opdracht om jezelf meer waardering te geven. Maak vandaag eens een lijstje van 10 punten waarom mensen jou graag willen kennen. Welke meerwaarde heb jij hen te bieden? Wat maakt jou bijzonder en daardoor tot een fantastische lunchpartner? Succes! En houd dit lijstje bij de hand als je met iemand afspreekt! Lees het van te voren door, spreek het hardop uit. Eet smakelijk! 12. Hall of fame Bij de. Zo wordt zichtbaar wie er allemaal bij horen. Hand leerlingen) als je een naam niet meer weet, leuk voor leerlingen & gezellig voor de ruimte waar ze hangen.

12 13. Tussendoor Vieren! Waar ben je nu mee bezig? Wat was jullie doel? Ook als een project nog niet is afgerond kan je al stilstaan bij wat er allemaal al goed is gegaan. Deel het, vertel waar je mee bezig bent, wat de lastige aspecten zijn en deel wat je hebt bereikt. Vertel hoe je het hebt aangepakt, wat je lastig vond, waar je tegenop keek, wie heb je ingeschakeld, hoe heb jij een ander geholpen? Het is zo gaaf om successen te vieren, van het hele team als ook van ieders eigen doel en wens. Succes en alvast gefeliciteerd :-) oren + 1 mond = 3 kwaliteiten Je kent de uitdrukking wel. Je hebt 2 oren en maar 1 mond. Dus: beter horen dan praten. Ben ik in gesprek met coachklanten dan durf ik echt vol overtuiging te zeggen dat mijn kwaliteit is dat ik goed kan luisteren. Maar zonder dan minder oor naar. Onze sterke punten zijn voor ons zo vanzelfsprekend dat we niet eens in de gaten hebben dat we daarmee anderen ook ondersteunen. Welk van de 3 kwaliteiten staat bij jou op scherp en is van grote meerwaarde voor de mensen om je heen?

13 15. Certificaat Maak in Word een nieuw bestand, kijk bij de sjablonen naar certificaten. Daar vind je verschillende lay-outs om jouw collega van een goed compliment te voorzien. Zet je handtekening eronder, print het uit, lamineer het & overhandig het met een officieel gebaar! 16. Verrassing! Doe het eens anders dan normaal. Organiseer de jaarlijkse lunch met het personeel niet in december maar in mei. Positieve verrassingen met de intentie om mensen blijer t maken zorgen vaak voor een fijne sfeer.

14 17. Enquête Maak een samen een enquête. Over jullie. Welke vragen kunnen jullie samen verzinnen om erachter te komen waarom het leuk/ goed/ bijzonder/ etc is om hier te werken? Waarom werk je hier en niet ergens anders? Wie niet vraagt die niet weet. Verzin samen 10 vragen die jullie graag aan je collega's willen stellen. Vragen die altijd worden vergeten of niet belangrijk genoeg zijn of... Stel vragen. Als iedereen heeft meegedacht met het ontwerp van de enquête is het natuurlijk hoogste tijd om in te vullen (bijvoorbeeld via Google Drive)! 18. Vakantie! Een deelnemer aan de zei heel mooi: een tijd, maar toch lijkt het al bij-na. Precies! misschien nog best Voorpret op je vakantie is bijna net zo leuk als de vakantie zelf. Daarom bij deze ruim op tijd suggesties voor je vakantie. Wat is er allemaal te lezen en te luisteren over

15 complimenten & waardering. Uiteraard is deze lijst niet volledig en krijg ik ook nog steeds tips doorg d. Blijf dat aub doen, daar worden we allemaal wijzer van! 19. Prachtig voorbeeld Afgelopen week kwam het ene verhaal na het andere langs. Ik wil nog 1 fragment met je delen van een andere deelneemster aan man en besloot, aangemoedigd door de cursus, om naar iets op zoek te gaan om hem een compliment over te kunnen geven. Ik wist niets te bedenken en besloot hem daarom iets te vragen of hij wat voor me wilde doen. Ook al reageerde hij met een zucht & een steun, hij deed het wel! Zo had ik eindelijk iets om hem voor te bedanken. Ik heb voor me vonden het stom dat ik een nare man positieve aandacht geef maar weet je, in ieder van ons schuilt iets moois. Je Ik wens je veel succes met zoeken & plezier met lezen!

16 20. Gelukspoppetje, of: het geheime hart Dit idee kreeg ik toe g d van Brigitte Klijn van en hoorde ik dezelfde week onder de naam het geheime hart Een leuke opdracht voor is de volgende: Stop iedere dag een gelukspoppetje/ geheim hart in een laatje van één van de kinderen in de klas (in 1 van de lades is geheim waar dit ligt en de opdracht die erbij hoort is dat deze persoon vandaag ( = de geluksvogel) de taak heeft om zoveel mogelijk complimenten te geven aan klasgenoten/ teamleden. Aan het eind van de dag moeten de andere kinderen of rd had. Echter de uitdaging van het spel is dat andere kinderen ook complimenten gaan maken zodat de 'geluksvogel' niet meer opvalt. Spelenderwijs kun je kinderen (en medewerkers!) laten ervaren dat het fijn is om complimenten te krijgen en positief benadert te worden.

17 21. Ik vind jou belangrijk! Pak een post-it, een neon gekleurd papiertje met een plakrandje. naar de gevorderde ronde dan kies je een collega uit waarbij de samenwerking niet helemaal vlekkeloos verloopt). Schrijf op de post- Belangrijk, omdat dat de kern is van waardering. Jij wilt weten dat jij belangrijk bent, dat het nuttig is wat je doet. Dat jouw werk en inspanning van meerwaarde is. En jouw collega wil dat net zo goed weten wat er belangrijk is aan zijn/ haar inspanningen! Er staat niet alleen: ik vind jou belangrijk. Er staat ook Neem alle tijd die je nodig hebt om na te denken wat je zou Plak de post-it op het computerscherm en kijk goed naar de reactie! Wat doet het jou? Wordt je er blij van? Gaat het je moeilijk af, of makkelijk? Ik denk dat als jij op jouw scherm een post-it zou vinden jij er blij van wordt. Wat je geeft krijg je terug, iemand zal ook bij jou een post-it plakken. Wellicht niet vandaag en

18 wellicht niet in de vorm van een post-it maar ook anderen zullen jou vertellen wat jouw belangrijk maakt. Succes! 22. Wat gaat er goed? Dl.2 Een aanvulling op idee nr. 2. Tijdens werkoverleg wordt er vaak gekeken naar wat er beter kan. Weinig teams hebben Welke rol jij ook in het team hebt, je bent altijd in de gelegenheid aan te geven wat jij vindt dat er nu al goed gaat. Maak van de rondvraag gebruik en vertel wat er al goed gaat! De aanvulling is dat je kijkt naar de andere kant: vraag klanten wat er goed gaat aan jouw service, aan jouw product. Vraag om een compliment! Doet jou goed & je vertellen je graag waarom ze klant willen blijven. 23. Wees trots op je zwakke punt! Je bent vast op de hoogte van je eigen zwakke punten. Hoe heerlijk is het om daarin ondersteuning te krijgen! Deel met elkaar waar jij minder goed in bent, wat jouw blinde vlek is (als anderen jou daar al op hebben gewezen ;-)

19 Ben jij op dat punt de zwakke schakel wees er trots op dat een collega jou hierin kan ondersteunen, samen sta je sterk en houd je de verbinding in stand. 24. Op je gezondheid! Wat doet jouw bedrijf of school eraan om alle werknemers te stimuleren gezond te leven? Ik verbaas me altijd over wat er verkocht wordt in kantines. Überhaupt verbaas ik met wat er aan voeding allemaal wordt verkocht maar dat is een heel ander verhaal. daar ook een goede gezondheid bij. Ga met elkaar in gesprek, stel vragen wie waarom welke keuze heeft gemaakt. Ons verhaal met daarin de keuzes die wij hebben gemaakt en stappen die wij hebben ondernomen heb ik opgeschreven en kun je lezen op (het goede E-nummer). Er worden ook vragen in vermeld waar je het met elkaar over kan hebben. Goede voeding betekent goede energie. En goede energie is smakelijk!

20 25. #complimentonline Ja, dit is echt een bestaande #complimentonline. Kijk maar eens! Je vindt er allerlei online complimenten. Geef jij jouw collega of jullie klant ook een #complimentonline? Dit waren ze! De 25 ideeën om de waardering op je werk te vergroten. Hartelijk dank voor het lezen. Nog belangrijker: ga het DOEN! En vertel even wat je hebt gedaan en wat de reacties waren, dan maak je niet alleen 1 collega blij maar een heleboel mensen! Mail jouw verhaal naar: Wat biedt Sinds 1979 nog meer aan? Compliment! Allerlei vragen voor een luchtig & laagdrempelig kijkje in je complimenten te geven & ontvangen, zodat je aan het eind van deze workshop Kijk voor meer informatie op:

21 Dream Coach Als Dream Coach begeleid ik jou en je collega dromen te ontdekken en te gaan DOEN! om je Wat wil jij allemaal nog meemaken? Wat wil jij nog zien, proeven, bijdragen, maken,...? Wil jij... ontdekken wat je wilt? je langgekoesterde wensen in vervulling laten gaan? stoppen met denken dat het niet kan? je comfort zone wat oprekken? je zelfvertrouwen vergroten? geen spijt hebben als je op je 80e terugkijkt 'had ik maar...' Wil jij jouw dromen nu gewoon gaan DOEN! Kom kennis maken met Dream Coaching bij het Droomboek Intro. Kijk hier voor meer informatie. En Download hier vast jouw GRATIS Droomboek!

22 5 talen van Waardering op je Werk leer betere & meerdere manieren om waardering te uiten ontdek jouw waarderings taal en dialect met een online assessment individuele aandacht geven aan alle teamleden een ontspannen stap voor meer verbinding in het team goede individuele complimenten geven aan je hele team de juiste waardering ontvangen een training van 4 dagdelen/ 10 uur

23 Contact Sinds 1979 Dorien Ketel Kl. Johannesstraat SZ Gouda KVK Gouda: Btw: NL B02 Rekeningnummer: NL15 TRIO

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Welkom bij de online training Schrijf je ebook in 12 stappen.

Welkom bij de online training Schrijf je ebook in 12 stappen. Transcriptie Welkom bij de online training. Stap 1: Vooroordelen Misschien heb jij ze niet, maar bij veel mensen speelt er iets wat ze tegenhoudt om aan een ebook te beginnen. De vier meest voorkomende

Nadere informatie

Verdubbel Jouw Coachingsbedrijf in één Jaar

Verdubbel Jouw Coachingsbedrijf in één Jaar Verdubbel Jouw Coachingsbedrijf in één Jaar In 10 stappen Online Zichtbaar, Meer Omzet en Vrijheid door Erno Hannink Verdubbel je coachingsbedrijf in één jaar/hannink 2 Verdubbel jouw coachingsbedrijf

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk Werkboek Creëer meer plezier in je werk Schouten en Nelissen ontwikkelde, samen met de universiteit van Utrecht, een training die medewerkers bewust maakt van de ruimte die zij zelf hebben om het werk

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

3 essentiële communicatietips voor ingenieurs en ontwerpers

3 essentiële communicatietips voor ingenieurs en ontwerpers 3 essentiële communicatietips voor ingenieurs en ontwerpers Gratis e-book voor technische professionals die meer resultaten willen bereiken, door beter en effectiever te communiceren. Saskia Slotboom 2013

Nadere informatie

tips om een top manager te worden

tips om een top manager te worden 5 Gratis tips om een top manager te worden ebook voor managers die meer impact en betere resultaten willen. 2013 Frederike Mewe, psycholoog NIP 2 Welkom! Je bent jonge manager. Hiermee bedoel ik niet dat

Nadere informatie

Cultuur opbouwen: open en veilig

Cultuur opbouwen: open en veilig Hoofdstuk 10 83 HOOFDSTUK 10 Cultuur opbouwen: open en veilig Het rommelt een beetje in de groep van Joel. De kinderen zijn vaak onrustig, luisteren matig en werken maar weinig mee. Joel vermoedt dat dit

Nadere informatie

De 10 tips voor. Persoonlijk Leiderschap. Volg je eigen weg

De 10 tips voor. Persoonlijk Leiderschap. Volg je eigen weg De 10 tips voor Persoonlijk Leiderschap Volg je eigen weg De 10 tips voor Persoonlijk Leiderschap Volg je eigen weg Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Persoonlijk

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging

Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging Sting, maart 2008 Koppen bij elkaar! Handleiding voor intercollegiaal overleg in de verzorging. Tekst: Ineke Bakx, Rineke Sturm,

Nadere informatie

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen.

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen. D.O.E.N. Oefening D.O.E.N. is de afkorting voor Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk. Met deze oefening ga je het fundament leggen van je LinkedIn strategieën. Ze vraagt maar 10 minuten

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

Zeg het voort. Handleiding mentortraining voor docenten en trainers. Niveau 1. Handleiding mentortraining voor docenten en trainers

Zeg het voort. Handleiding mentortraining voor docenten en trainers. Niveau 1. Handleiding mentortraining voor docenten en trainers Zeg het voort Handleiding mentortraining voor docenten en trainers Niveau 1 Handleiding mentortraining voor docenten en trainers 1 2 Zeg het voort Zeg het voort Handleiding mentortraining voor docenten

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing

IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing geschreven met passie. Over Ivo Mijn visie: Klanten zien maar 2 soorten aanbieders. 1. Zij die eruit springen. 2. En de rest. De eenheidsworsten. De-voor-jou-vijf-anderenbedrijven.

Nadere informatie

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu HOOFDSTUK 1 Superheld? Herken jij jezelf in de volgende uitspraken? Ik ben afgestudeerd, klaar voor een uitdaging en opzoek

Nadere informatie

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal Thema de klant Thema Hoe vind je de verborgen klantvraag? De Klant HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? De (interne) klant centraal Intro Feike Cats Beginnen in de top van de organisatie

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers -

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Deze informatie is opgesteld door Qidos, in opdracht van de Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid 1 Inhoud Het belang en het doel van een

Nadere informatie

Sandra en Siona. gaan voor een goed gesprek. Communiceren in de zorg

Sandra en Siona. gaan voor een goed gesprek. Communiceren in de zorg Communiceren in de zorg Sandra en Siona gaan voor een goed gesprek Ruis en misverstanden Een compliment doet wonderen Ga in gesprek met familie Elkaar aanspreken: zo doe je dat! Gebruik jij ook LSD? Sandra

Nadere informatie

10 tips voor succesvol communiceren

10 tips voor succesvol communiceren 10 tips voor succesvol communiceren Deze brochure is een uitgave van Acteursdiensten Van Derden. Vanuit de samenwerking met Van Derden, de ouderraad en het Stellingwerf College is een interactief programma

Nadere informatie

Ik wil een kapsalon!

Ik wil een kapsalon! Ik wil een kapsalon! Da Vinci International Ik wil een kapsalon! Praktisch verhaal voor het opzetten van een eigen kapsalon Uitgeverij Walburg, Zutphen 2005 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Een gewone werkdag..

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Voorafgaand aan de cursus. Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Doel intakegesprek. 3. Verloop van het intakegesprek. 4. Uitsluitingcriteria

Voorafgaand aan de cursus. Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Doel intakegesprek. 3. Verloop van het intakegesprek. 4. Uitsluitingcriteria Bijlage 1 Voorafgaand aan de cursus Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doel intakegesprek 3. Verloop van het intakegesprek 4. Uitsluitingcriteria 5. Intakeformulier 6. Vragenlijst integratie Afasie en nu verder,

Nadere informatie