Informatieboekje. Masterclasses Sintermeertencollege

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje. Masterclasses Sintermeertencollege"

Transcriptie

1 Informatieboekje Masterclasses Sintermeertencollege

2 Sintermeerten Masterclasses Het Sintermeertencollege in Heerlen is een school voor Gymnasium, Atheneum, Havo en Vmbo-t. Een interessante uitdaging is om op Sintermeerten het Gymnasium, Atheneum en Havo in het Engels te volgen, wij noemen dit TweeTalig Onderwijs. (TTO) Een goede voorbereiding op je toekomst. Om kennis te maken met onze school biedt Sintermeerten je de kans om vier interessante Masterclasses te volgen. Wil jij weten hoe lessen er bij ons op school uit zien en kennismaken met de docenten van Sintermeerten? Schrijf je dan snel in voor de Sintermeerten Masterclasses. Daarnaast organiseren we een spectaculaire kerstdisco. Wanneer? - woensdag 9 november Masterclass uur uur - woensdag 16 november Masterclass uur uur - woensdag 23 november Masterclass uur uur - woensdag 30 november Masterclass uur uur - vrijdag 16 december kerstdisco uur uur Waar? Op Sintermeerten. Vanaf uur ontvangen wij je bij de hoofdingang, of als je met de fiets komt, bij de ingang van de parkeerplaats. Aanmelding voor de Masterclasses en de disco? Via onze website: Schrijf je zo snel mogelijk in. Je krijgt dan van ons een uitnodiging.

3 So you think you can? So you think your English is pretty good, but can you use the words just like you should? Dus je vindt je Engels best goed, maar gebruik je de woorden ook zoals het moet? This English Masterclass will help you become the best, but are you brave enough to put it to the test? Deze Engels les maakt van jou een van de beste, maar durf je deze kennis dan ook te testen? Or do you think that English is not so great, please come and join us, it s not too late! Of weet je je met Engels soms echt geen raad, kom dan ook, want het is nog niet te laat! Waarschijnlijk heb je de afgelopen jaren al redelijk wat opgestoken van de Engels lessen op de basisschool, maar vanaf komend schooljaar wordt dit natuurlijk veel meer. Wil je nu al aan de slag, dan is deze Masterclass echt iets voor jou! Aan de hand van het thema muziek gaan we Engelse taal op een andere manier benaderen. We gaan kijken en luisteren naar Engelse liedjes; we schrijven een Engelse rap en we bespreken de eindresultaten. Dit is uiteraard maar een tipje van de sluier, want het moet natuurlijk ook een beetje een verrassing blijven. Ben je geïnteresseerd in een Masterclass Engels? Schrijf je dan nu in!

4 Sintermeerten classic Zijn het echt van die rare jongens, die Romeinen? Natuurlijk niet, en het Sintermeertencollege gaat het bewijzen. Tijdens deze Masterclass komen allerlei zaken over de Romeinen (en over de Grieken) aan de orde, zoals spannende verhalen, mythologie, uitleg over kunst en architectuur en een quiz over de goden. Natuurlijk maak je door middel van eenvoudige verhaaltjes ook kennis met de Latijnse taal, en leer je het Griekse alfabet. De hele les staat in een boekje met allerlei weetjes en afbeeldingen dat je mee naar huis mag nemen. Iedereen krijgt ter afsluiting een certificaat! Tot slot: er is ook een wedstrijd aan verbonden. In het boekje staat aan het einde een verhaal in het Latijn dat je thuis kunt vertalen en op onze Open Dag bij een van de leraren klassieke talen kunt inleveren. Er worden prijzen uitgeloofd voor de beste vertalingen. Tot ziens op het Sintermeertencollege en Ave! (gegroet!). Masterclass Robotica Bouw en programmeer robots die doen wat jij wilt met Lego NXT technologie. De LEGO MINDSTORMS NXT robot bevat de nieuwste robottechnologie. Het basismodel kan door middel van actuatoren (twee servomotoren) bewegen en met extra LEGO onderdelen zoals slimme sensoren kan de robot ook zien, horen en voelen. Met een klein luidsprekerelement kan hij zelfs geluid maken (praten). In de Masterclass leer je deze robot met een eenvoudig programma (stuurtaal) te programmeren zodat hij precies doet wat jij wilt.

5 Aardrijkskunde in het Engels Kaarten? Maar mijn ouders hebben toch een TomTom? Kaarten zijn nog altijd een belangrijk hulpmiddel bij het vak aardrijkskunde. Tijdens deze Masterclass ontdek je wat kaarten zijn en welke belangrijke onderdelen elke goede kaart heeft. Ook gaan we een fantasiekaart maken van het eiland Isla Bonita. We sluiten de Masterclass af met een spelletje Gingo. Dat is bingo maar dan op zijn aardrijkskundigs. Win jij een prijs bij Gingo? Dus vind je aardrijkskunde een leuk en interessant vak, schrijf je dan snel in voor de Masterclass aardrijkskunde in het Engels. Maps? But my parents have got their own TomTom? Maps still are an important tool for Geography. In this Masterclass you will discover what maps are en which key indicators are needed for good map-reading. Also you re making your own map of the fantasy island Isla Bonita. In the end of the Masterclass we play Gingo. That s just like a game of bingo, except not with numbers, but with names of cities. Are you going to win a prize? Do you find geography interesting and lots of fun? Enrol yourself for the master class geography. Masterclass Wiskunde Zin in een uitdagende Masterclass wiskunde? Ga de uitdaging aan en maak alvast kennis met de wiskunde in de brugklas. We maken opdrachtjes van ruimte figuren tot hoeken meten, van assenstelsels tot rekenen met negatieve getallen en van afronden tot woordformules.

6 Frans (Cours Supérieure de français) Frans een moeilijke taal? Welnee! We gebruiken allemaal al Franse woorden in onze Nederlandse taal en gelukkig hebben de Engelsen veel Franse woorden geleend, waardoor we ze makkelijker kunnen leren. Tijdens onze cours superieure ontdekken we welke Franse woorden we al kennen. Bovendien leren jullie van 0 tot 20 tellen in het Frans en leer je jezelf voorstellen in een kort gesprekje. Zo heb je al een mooie voorsprong als je straks in het voorjaar in de brugklas begint. Au revoir dans notre cours!

7 Lichamelijke Opvoeding Sinds 2004 is het Sintermeertencollege een sportactieve school. Jij wilt toch ook niets liever dan lekker sporten! Een jong, gemotiveerd team LO docenten staat garant voor uitdagende en gevarieerde gymlessen. Als sportactieve school moet je aan een groot aantal kwaliteitseisen voldoen. Het brede aanbod sporten en de geweldige sportfaciliteiten op het Sintermeerten zijn hier mede verantwoordelijk voor. Zo beschikt de school over een grote, in drie zalen op te delen, sporthal met zeer veel mogelijkheden: tafeltennistafels, badminton, mini-tennis, basketbal, volleybal, hockey, unihockey, voetbal, maar ook een zeer professionele muziek installatie. Er zijn ook diverse turnmogelijkheden: een 15 meter lange tumblingbaan, diverse mini trampolines (o.a.: met verhoogde vlak), verschillende rekstokken, ringen, trapezes, brug en springkasten. Ook bieden we judo, er is een grote judomat en diverse judojassen, maar ook boksen aan. Buiten gymmen we op de voetbalvelden van Weltania. Naast de gymlessen organiseren de LO docenten o.a.: een skikamp waar iedereen van school voor kan inschrijven, een kanodag in de Ardennen, een Ardennenkamp, een fietskamp, sporttoernooien met middelbare school in de omgeving in 6 verschillende sporten en natuurlijk de jaarlijkse sportdagen. Vanaf de 4 e klas kun je BSM kiezen, het eindexamenvak gym! Wij dagen jou uit om eens een kijkje te komen nemen bij de sportiefste sectie van school!

8 es #sintermeerten geschiedenis Bij geschiedenis alleen maar zware boeken en stoffige borden? Nee hoor, het kan ook anders! Op het Sintermeertencollege bewijzen we dat tijdens deze Masterclass. Zonder boek maar op een moderne manier gaan we de geschiedenis herbeleven. Vanaf nu wil je nooit meer de geschiedenis verwijderen! Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar wat bedoeld wordt met op een moderne manier! Je kunt dan denken aan een smartphone, tablet of laptop. Zonder deze apparaten kan bijna niemand meer maar toch mag je ze op school vaak nog niet gebruiken. Dat vinden wij zonde dus gaan we eens kijken hoe we deze apparaten kunnen inzetten in de les. Tijdens deze les zorgen wij voor het apparaat, al is je eigen smartphone altijd welkom! Samen gaan we geschiedenis maken dankzij o.a. Twitter en Google. We gaan zien dat samenwerken ook via het Smart Board mogelijk is. En we gaan zelf de hoofdrol spelen in een spannend geschiedenis verhaal. Dus schrijf je snel in en check regelmatig onze website voor meer info.

9 Geschiedenis in het Engels History Masterclass: The Bayeux tapestry Do you like cartoons? In our History Masterclass at Sintermeerten we ll show you a kind of cartoon, made some 1000 years ago! The Bayeux Tapestry. 1066, Britain was invaded by the army of William, Duke of Normandy. The Anglo-Saxon king Harold was killed in the Battle of Hastings. William became King. A couple of years later a cloth was made, almost 70 metres long, containing scenes of the Battle of Hastings. This cloth, not a tapestry, is called The Bayeux Tapestry. The Bayeux Tapestry can be seen in a museum in Bayeux, France. In our History Masterclass we ll watch some films on the making and meaning of this wonderful work of art. Together we ll make our own Bayeux Tapestry and describe the scenes. History is fun!

10 Kunst Bij het vak Kunst moet je denken aan tekenen en handvaardigheid. Maar Kunst is nog veel meer! Bijvoorbeeld theater, film, architectuur en Kunstgeschiedenis. In deze Masterclass ga je aan de slag met linosnede. Een techniek die door beroemde kunstenaar is gebruikt. Bijvoorbeeld Pablo Picasso! Maak je eigen Picasso in onze Masterclass. Masterclass Sciences Wij hebben op Sintermeerten een nieuwe sciencelokaal en willen jullie daarom een inleiding geven in sciences. Bij deze inleiding komen onderwerpen aan bod die met natuurkunde, biologie en scheikunde te maken hebben. Zo zul je werken met microscopen, elektrische schakelingen en vloeistoffen die ineens van kleur veranderen. Kortom je wordt ingewijd in de wereld van de natuurwetenschappen waarbij de nadruk ligt op het zelf uitvoeren van proeven. Uiteraard moet je dan een laboratoriumjas aan en een veiligheidsbril opzetten. Het zal dus een spannende bijeenkomst worden. Hopelijk tot dan.

11 In het kort: Maak snel een keuze uit de 11 Masterclasses en schrijf je voor maximaal 4 Masterclasses in via de website Vergeet je niet in te schrijven voor onze kerstdisco op vrijdag 16 december van tot uur!! Vragen? Voor vragen kun je contact opnemen met: Dhr. Reinders, afdelingsleider epjreinders@sintermeerten.nl Dhr. Eijkenboom, afdelingsleider jeijkenboom@sintermeerten.nl

Masterclasses Sintermeertencollege

Masterclasses Sintermeertencollege Masterclasses Sintermeertencollege Masterclasses Het Sintermeertencollege in Heerlen is een school voor Gymnasium, Atheneum, Havo en Vmbo-t. Tevens wordt er tweetalig onderwijs op Havo en VWO niveau aangeboden.

Nadere informatie

Masterclasses Sintermeertencollege

Masterclasses Sintermeertencollege Masterclasses Sintermeertencollege Masterclasses Het Sintermeertencollege in Heerlen is een school voor Gymnasium, Atheneum, Havo en Mavo. Tevens wordt er tweetalig onderwijs op Havo en VWO niveau aangeboden.

Nadere informatie

Masterclasses Sintermeertencollege

Masterclasses Sintermeertencollege Masterclasses Sintermeertencollege Het Sintermeertencollege in Heerlen is een school voor Gymnasium, Atheneum, Havo en Mavo. Tevens wordt er tweetalig onderwijs op Havo en VWO niveau aangeboden. Dat betekent

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting!

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting! Tweetalig vwo op Eijkhagen That s interesting! Meer dan 75% van de lessen in het Engels Find out if TTO is right for you! Wat is tweetalig onderwijs? Als je kiest voor het tweetalige vwo van Eijkhagen

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer,

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer, Utrecht, 23 januari 2015 Betreft: excellent-uren Boni Geachte mevrouw/meneer, Zoals wij u al hebben laten weten, bieden wij vanaf 2 februari een nieuw verdiepingsprogramma aan in de brugklas. Voor de leerlingen

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 2.1: My family Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: brother, sister, cousin, mother, father, aunt, uncle, grandmother,

Nadere informatie

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Woordkennis 1 Bestuderen Hoe leer je 2000 woorden? Als je een nieuwe taal wilt spreken en schrijven, heb je vooral veel nieuwe woorden nodig. Je

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

LESSENTABEL HAVO/VWO ALKMAAR

LESSENTABEL HAVO/VWO ALKMAAR Lessentabel havo /atheneum /gymnasium klas 1-2 havo 1 havo 1 technasium atheneum 1 gymnasium 1 havo 2 atheneum 2 gymnasium 2 aardrijkskunde 2 2 2 2 2 2 2 biologie 2 2 2 2 Duits 3 3 3 Engels 3 3 3 3 3 3

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP VINCENT VAN GOGH TTO. Tweetalig onderwijs Havo VWO

CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP VINCENT VAN GOGH TTO. Tweetalig onderwijs Havo VWO CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP VINCENT VAN GOGH TTO Tweetalig onderwijs Havo VWO Open dag 8 februari 2014 Inhoud Tweetalig onderwijs: ontdek de wereld! Wat is tto? Toelatingseisen Informatie voor ouders

Nadere informatie

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium Jeroen Bosch College Open dag zaterdag 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur jij kiest! Jeroen Bosch College Rompertsebaan 63 5231 GT s-hertogenbosch 073-641 23 50 www.jbc.nl Technasium Tweetalig onderwijs

Nadere informatie

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book.

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book. classroom The students are waiting for their teacher in the classroom. class pupil / student classmate You can ask your classmate for help with your homework. please sit down please stand up look at this

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Ruimte voor ontwikkeling Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Jij krijgt de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past en om enthousiast mee te doen. scholengemeenschap

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

BEAR. Do you need protection? A bear can help you, because it is big and stands for power. BEAVER

BEAR. Do you need protection? A bear can help you, because it is big and stands for power. BEAVER 1 Power animals Lees de tekst hieronder en beantwoord de vraag. Animal symbol guide Which power animal do you need for help? Discover it in this animal symbol guide. LION BEAR ROOSTER When you are weak,

Nadere informatie

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf!

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf! Martijn Hooning COLLEGE ANALYSE OPDRACHT 1 9 september 2009 Hierbij een paar vragen over twee stukken die we deze week en vorige week hebben besproken: Mondnacht van Schumann, en het eerste deel van het

Nadere informatie

BEVORDERNORMEN B Nederlands, Engels en Wiskunde

BEVORDERNORMEN B Nederlands, Engels en Wiskunde BEVORDERNORMEN B1 2018-2019 Totaal aantal punten van de 9 *) Aantal tekortpunten Aantal punten voor Nederlands, Engels en unde Je gaat over naar 66 of meer geen 21 of meer Atheneum 66 of meer 1 of 2 21

Nadere informatie

BEVORDERNORMEN B1 sep 15

BEVORDERNORMEN B1 sep 15 BEVORDERNORMEN B1 sep 1 Totaal aantal punten Aantal tekortpunten Aantal punten voor Je gaat over naar van de 9 *) Nederlands, Engels en unde 66 of meer geen 21 of meer Atheneum 66 of meer 1 of 2 21 of

Nadere informatie

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord.

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Listen a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Leo is a kid / a teenager / a grown-up. 2 Tina is a kid / a teenager / a grown-up. 3 Martin is a kid / a teenager

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen?

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? De firewall van de Speedtouch 789 (wl) kan niet volledig uitgeschakeld worden via de Web interface: De firewall blijft namelijk op stateful staan

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland?

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland? First part of the Inburgering examination - the KNS-test Of course, the questions in this exam you will hear in Dutch and you have to answer in Dutch. Solutions and English version on last page 1. In welk

Nadere informatie

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Op zoek Je zoekt een nieuwe school, want op de basisschool ben je (bijna) klaar. De basisschool was wel erg

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord!

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! De tto-opleiding is toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-tl advies of hoger! Wij hebben aparte programma s voor

Nadere informatie

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN Ik vind dat de meeste docenten hier wel aardig zijn en dat ze goed lesgeven. Als je goed je best doet

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Vwo+ en Gymnasium WINKLER PRINS

Vwo+ en Gymnasium WINKLER PRINS Met kop en schouder Vwo+ en Gymnasium OP WINKLER PRINS Grieks en Latijn geven je diploma een gouden randje! Is vwo+ of het gymnasium wat voor jou? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet je jezelf de

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst. Wat is de prijs die je kunt winnen? early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have a special

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

PTO - HAVO

PTO - HAVO - HAVO 1 2018-2019 Nederlands Engels Frans Wiskunde Rekenen Biologie Kunst Educatie Aardrijkskunde Geschiedenis Lichamelijke opvoeding Mentoruur / Studievaardigheden 1 oktober 2018 Nederlands 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Programma van Toetsing schooljaar

Programma van Toetsing schooljaar Programma van Toetsing schooljaar 2018-2019 Voor je ligt het programma van toetsing voor schooljaar 2018-2019. In dit boekje vindt je een overzicht van alle toetsen die je dit schooljaar gaat maken. Het

Nadere informatie

Juli 2015. Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant!

Juli 2015. Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant! Juli 2015 Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van De Bongerd, Het is alweer bijna het einde van het schooljaar. Tijd voor de Engelse schoolkrant! Als ik door de school loop, hoor ik regelmatig uit de

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 9 maart 2015. TTO Gymnasium Gymnasium +

Voorlichtingsavond 9 maart 2015. TTO Gymnasium Gymnasium + Voorlichtingsavond 9 maart 2015 TTO Gymnasium Gymnasium + Welcome Voor wie is tto? Hou je van reizen? Vind je samenwerken leuk? Je wilt goed Engels leren. Hou je van uitdagingen? Brugklas naar Engeland

Nadere informatie

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio?

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio? Sport Sport Wat is Sport Studio? Sporten is voor iedereen, ook op het Rijnlands. Natuurlijk zijn er op deze school de lessen bewegingsonderwijs maar daarnaast nemen alle leerlingen van de onderbouw deel

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden.

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden. one English is everywhere Test Luister naar wat Daniel vertelt. Welke Engelse woorden hoor je? Kruis ze aan. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game Lees de tekst. Omcirkel de

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Locatie Rachmaninowlaan

Locatie Rachmaninowlaan a r t x e n i n Zi s e i k : g n uitdagi het voor m u i s a Gymn Locatie Rachmaninowlaan Waarom het gymnasium? Je bent jong en je wilt wat? Dan is onze gymnasiumbrugklas zeker iets voor jou! Het gymnasium

Nadere informatie

Comics FILE 4 COMICS BK 2

Comics FILE 4 COMICS BK 2 Comics FILE 4 COMICS BK 2 The funny characters in comic books or animation films can put smiles on people s faces all over the world. Wouldn t it be great to create your own funny character that will give

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

B1 Woordkennis: Spelling

B1 Woordkennis: Spelling B1 Woordkennis: Spelling Bestuderen Inleiding Op B1 niveau gaan we wat meer aandacht schenken aan spelling. Je mag niet meer zoveel fouten maken als op A1 en A2 niveau. We bespreken een aantal belangrijke

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum?

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? zaanlands Het Zaanlands Lyceum heeft 6 verschillende eerste klassen: havo/vwo havo/vwo sportklas atheneum atheneum bèta+ gymnasium gymnasium bèta+ waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? lyceum Duidelijke

Nadere informatie

In the classroom. Who is it? Worksheet

In the classroom. Who is it? Worksheet In the classroom 1 Lees wat de meester doet als hij s morgens op school komt. Lees ook wat een leerling doet. Wie van de twee doet het meest voordat de les begint? First, I go to my desk and take out my

Nadere informatie

Webstask 2D. Bernard Brouwer. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/90861

Webstask 2D. Bernard Brouwer. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/90861 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Bernard Brouwer 21 november 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/90861 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet.

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

aparte klas Cambridge Engels onderzoeksvaardigheden Latijn en Grieks

aparte klas Cambridge Engels onderzoeksvaardigheden Latijn en Grieks 2019 Gymnasium+ aparte klas Cambridge Engels Gymnasium+ is speciaal bedoeld voor de leerling die extra uitdaging wil en graag diep op onderwerpen ingaat. Naast de bekende vakken zijn er lessen in Grieks,

Nadere informatie

Beste groep 8 leerling,

Beste groep 8 leerling, Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs gehoord; een vorm van onderwijs waarbij meer dan 50% van de lessen in het Engels zijn. Op dit moment zijn er 120 scholen in Nederland

Nadere informatie

Informatieavond op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. Om niets te missen staan alle activiteiten die starttijden kennen, hieronder extra vermeld:

Informatieavond op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. Om niets te missen staan alle activiteiten die starttijden kennen, hieronder extra vermeld: Welkom, leerlingen en ouders, op onze Open Avond (18.30-21.00 uur) of Open Dag (10.00-12.30 uur). Na de Open Lesmiddag zien wij uit naar deze tweede kennismaking. Voor de ouders organiseren wij nog een

Nadere informatie

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je nodig hebt voor je vervolgonderwijs op het mbo, hbo en

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

Welkom. Ik wist direct: hier hoor ik thuis!

Welkom. Ik wist direct: hier hoor ik thuis! Nieuwe school Na de zomervakantie ga je naar een nieuwe school en kom je in een nieuwe klas met maar een paar bekende gezichten. Spannend hoor! Maar wees gerust: vrienden maken op een nieuwe school gaat

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

een kopie van je paspoort, een kopie van je diploma voortgezet onderwijs (hoogst genoten opleiding), twee pasfoto s, naam op de achterkant

een kopie van je paspoort, een kopie van je diploma voortgezet onderwijs (hoogst genoten opleiding), twee pasfoto s, naam op de achterkant Vragenlijst in te vullen en op te sturen voor de meeloopochtend, KABK afdeling fotografie Questionnaire to be filled in and send in before the introduction morning, KABK department of Photography Stuur

Nadere informatie

BEVORDERNORMEN B1 juni 12

BEVORDERNORMEN B1 juni 12 BEVORDERNORMEN B1 juni 12 Gebaseerd op eindrapportcijfers (weging 1 e rapport 1x en 2 e en e rapport 2x) Totaal aantal punten Aantal tekortpunten Aantal punten voor Je gaat over naar van de 9 *) Nederlands,

Nadere informatie

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet 1 Free time! read a Stel je hebt een dag vrij van school. Schrijf op wat je dan gaat doen. b Lees de tekst en schrijf op welke dingen Brian en Brenda voorstellen om te doen op een vrije dag. Free time

Nadere informatie

should(n t) / should(n t) have to zouden moeten / hadden meestergijs.nl

should(n t) / should(n t) have to zouden moeten / hadden meestergijs.nl @meestergijs meestergijs.nl Think of three things you should do to stay healthy. You should You should... You should Think of two things you shouldn t do when at school. You shouldn t You shouldn t Think

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

irregular verbs onregelmatige werkwoorden

irregular verbs onregelmatige werkwoorden SirPalsrok @meestergijs Wanneer je een zin maakt, zul je iets moeten doen met een werkwoord. Je kan tenslotte niet het hele werkwoord gebruiken bij elk onderwerp. Bijvoorbeeld: spelen Wij spelen volleybal.

Nadere informatie

INDELING Tentamenweek/Toetsweek IV Afd. 3M / 4H / 4V / 5V

INDELING Tentamenweek/Toetsweek IV Afd. 3M / 4H / 4V / 5V INDELING Tentamenweek/Toetsweek IV Afd. 3M / 4H / 4V / 5V schooljaar 2016/2017 versie 18 mei 2017 3 MAVO: Maandag 12/06 t/m vrijdag 16/06. Rooster mondelingen Duits krijg je via de docent te horen 4 HAVO:

Nadere informatie

BEVORDERING KLAS 1 t/m

BEVORDERING KLAS 1 t/m BEVORDERING KLAS 1 t/m 3 2013-2014 1 Verklaring van enkele veel voorkomende begrippen bij de bevorderingsregels. (Onvoorwaardelijke) bevordering Een leerling heeft het recht plaats te nemen in het volgende

Nadere informatie

Science. Soms moet je lang puzzelen op een vertaling voor Grieks. Het is net wiskunde!

Science. Soms moet je lang puzzelen op een vertaling voor Grieks. Het is net wiskunde! Intermezzo Omdat we verstand van verstand hebben, zijn we in 2016 met Intermezzo gestart: een tussenjaar voor kinderen die klaar zijn op de basisschool, maar nog niet klaar zijn voor de middelbare school.

Nadere informatie

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT!

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! GYMNASIUM NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! Waarom gymnasium? Je kunt de wereld van nu beter begrijpen door over de Grieken en Romeinen te leren; ze hebben de basis gelegd voor onze huidige West-Europese cultuur

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Ik wist t meteen: hier hoor ik thuis! Een goeie plek

Ik wist t meteen: hier hoor ik thuis! Een goeie plek Nieuwe school Na de zomervakantie ga je naar een nieuwe school en kom je in een nieuwe klas met maar een paar bekende gezichten. Spannend hoor! Maar wees gerust: vrienden maken op een nieuwe school gaat

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde vakken Klas 1 Nederlands, Engels, Frans, Duits, Latijn (VWO), wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, LV, NTT, BV, muziek, LO, banduur, mentoruur Klas 2 Nask Grieks (gymnasium) Klas 3 economie

Nadere informatie

OPEN DAG 6 februari 2019

OPEN DAG 6 februari 2019 OPEN DAG 6 februari 2019 Hartelijk welkom op onze open dag! Tijdens de open dag kun je kennismaken met medewerkers en leerlingen van de school. Ook kun je een goede indruk krijgen van de sfeer, het onderwijsaanbod

Nadere informatie

PTO - Kader

PTO - Kader - Kader 1 2018-2019 Nederlands Engels Frans Wiskunde Rekenen Biologie Aardrijkskunde Geschiedenis Kunst Educatie Lichamelijke opvoeding Loopbaan oriëntatie Mentoruur / Studievaardigheden 1 oktober 2018

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

Lek en Linge GYMNASIUM

Lek en Linge GYMNASIUM Lek en Linge GYMNASIUM Gymnasium: Verbreed je culturele horizon! Heb je plezier in leren? Zoek je graag dingen uit? Ben je geïnteresseerd in de wereld van de Grieken en de Romeinen? Wil je extra tools

Nadere informatie

TTO GYMNASIUM ATHENEUM HAVO TWEETALIG ONDERWIJS

TTO GYMNASIUM ATHENEUM HAVO TWEETALIG ONDERWIJS TTO GYMNASIUM ATHENEUM HAVO TWEETALIG ONDERWIJS Tweetalig onderwijs een grenzeloze opleiding! Op het TTO spreken jij en je docenten bij zo veel mogelijk lessen Engels. Je schoolboeken zijn in het Engels

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to attend the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Thursday 16 June 2016. During this

Nadere informatie

Beste leerlingen van klas 2,

Beste leerlingen van klas 2, Beste leerlingen van klas 2, In de mentorles zijn jullie geïnformeerd over het masterclassprogramma van periode 2. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie