Vanaf 1 juli 2013 nieuwe CE-markering Calduran is er klaar voor

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vanaf 1 juli 2013 nieuwe CE-markering Calduran is er klaar voor"

Transcriptie

1 Vanaf 1 juli 2013 nieuwe CE-markering Calduran is er klaar voor Vanaf 1 juli 2013 is de regelgeving op het gebied van CE-markering aangepast. De Construction Products Directive (CPD) wordt vervangen door de Construction Products Regulation (CPR). Dit betekent dat de richtlijn (directive) een verordening (regulation) wordt en daarmee een verplicht karakter heeft gekregen. Daarbij zijn ook enkele wijzigingen in de regelgeving doorgevoerd. Verplichte opsomming van de eigenschappen De CE-markering houdt in dat een fabrikant de eigenschappen van zijn producten duidelijk met de klant communiceert. Deze eigenschappen moeten bepaald zijn volgens vastgestelde Europese normen. Voor kalkzandsteen geldt hierbij de NEN EN Bij aflevering van een product moet een klant dus eenvoudig kunnen herleiden wat de eigenschappen van het product zijn. Deze eigenschappen zijn vastgelegd in een zogenaamde DoP (Declaration of Performance). De DoP is in een CE-prestatieverklaring vastgelegd, maar kan ook op de verpakking worden vermeld. Informatie via afleverbonnen én via de site Calduran is klaar voor deze nieuwe regelgeving. Via onze afleverbonnen informeren we onze afnemers over de belangrijkste eigenschappen van het kalkzandsteenproduct. Daarnaast staan op onze website de volledige CE-prestatieverklaringen.

2 Op de afleverbon beschrijven we de eigenschappen met een speciale verkorte code (de designation code). Hierin zijn de waarden van de belangrijkste eigenschappen gescheiden door een schuine streep. Voor kalkzandsteen zijn dit druksterkte, volumieke massa, afmetingen en tolerantieklasse. Over Calduran Calduran Kalkzandsteen is dé leverancier van kalkzandsteenproducten in Nederland. We ondersteunen het gebruik van kalkzandsteentoepassingen om zo het bouwproces te optimaliseren. Daarbij is verantwoord ondernemen de basis van onze aanpak. Calduran Kalkzandsteen bv Einsteinstraat BH Harderwijk T +31 (0) E info@calduran.nl I Voorbeeld van de code van een Calduran-lijmblok Een voorbeeld van een designation code is C13.01/L/16/ /100x198x437/T2. Dit zijn de volgende CE-declaraties: CE-versienummer/configuratie/druksterkte/volumieke massa/afmetingen (BxHxL)/tolerantieklasse. In dit voorbeeld gaat het om een Calduran-lijmblok met een druksterkte CS16, een volumieke massa van kg/m3 en de afmetingen van een L100/198. Volgens de Europese norm voor kalkzandsteen is de tolerantieklasse T2. Klasse T2 betekent een tolerantie van plus/min 1 mm. Naast deze code wordt op de afleverbon ook het CE-label vermeld. Op de Calduran-website kan de volledige CE-prestatieverklaring worden gedownload. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop, telefoonnummer +31 (0) of u kijkt op Calduran Kalkzandsteen maakt deel uit van CRH Structural NL. Met de 4 ijzersterke merken Alvon, Dycore Systeemvloeren, Heembeton en Calduran is CRH Structural NL dé ruwbouwpartner voor Nederland.

3 Vanaf 1 juli 2013 nieuwe CE-markering Dycore is er klaar voor Vanaf 1 juli 2013 is de regelgeving op het gebied van CE-markering aangepast. De Construction Products Directive (CPD) wordt vervangen door de Construction Products Regulation (CPR). Dit betekent dat de richtlijn (directive) een verordening (regulation) wordt en daarmee een verplicht karakter heeft gekregen. Daarbij zijn ook enkele wijzigingen in de regelgeving doorgevoerd. Verplichte opsomming van eigenschappen De CE-markering houdt in dat een fabrikant de eigenschappen van zijn producten duidelijk met de klant communiceert. Deze eigenschappen moeten bepaald zijn volgens vastgestelde Europese normen. Bij aflevering van een product moet een klant dus eenvoudig kunnen herleiden wat de eigenschappen van het product zijn. Deze essentiële eigenschappen zijn vastgelegd in een zogenaamde DoP (Declaration of Performance). De DoP is in een CE-prestatieverklaring vastgelegd. De eigenschappen van betonproducten worden per project bepaald en vastgelegd in tekeningen en berekeningen. De CE-prestatieverklaring wordt daarom gekoppeld aan het projectdossier en is ook te downloaden via onze website. Onze CE-gemarkeerde producten zijn herkenbaar door het CE-label.

4 Over Dycore Wij ontwikkelen, produceren, leveren en monteren geprefabriceerde betonnen systeemvloeren voor de utiliteits- en woningbouw. Ons assortiment bestaat uit de meest gangbare systeemvloeren voor zowel begane grondvloeren als verdiepingsvloeren, voor zowel kleine als zeer grote overspanningen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop, telefoonnummer +31 (0) of u kijkt op Dycore Systeemvloeren Ambachtsweg CH Oosterhout T +31 (0) E info@dycore.nl I Dycore systeemvloeren maakt deel uit van CRH Structural NL. Met de 4 ijzersterke merken Alvon, Calduran Kalkzandsteen, Heembeton en Dycore is CRH Structural NL dé ruwbouwpartner voor Nederland.

5 Vanaf 1 juli 2013 nieuwe CE-markering Alvon is er klaar voor Vanaf 1 juli 2013 is de regelgeving op het gebied van CE-markering aangepast. De Construction Products Directive (CPD) wordt vervangen door de Construction Products Regulation (CPR). Dit betekent dat de richtlijn (directive) een verordening (regulation) wordt en daarmee een verplicht karakter heeft gekregen. Daarbij zijn ook enkele wijzigingen in de regelgeving doorgevoerd. Verplichte opsomming van eigenschappen De CE-markering houdt in dat een fabrikant de eigenschappen van zijn producten duidelijk met de klant communiceert. Deze eigenschappen moeten bepaald zijn volgens vastgestelde Europese normen. Bij aflevering van een product moet een klant dus eenvoudig kunnen herleiden wat de eigenschappen van het product zijn. Deze essentiële eigenschappen zijn vastgelegd in een zogenaamde DoP (Declaration of Performance). De DoP is in een CE-prestatieverklaring vastgelegd. De eigenschappen van betonproducten worden per project bepaald en vastgelegd in tekeningen en berekeningen. De CE-prestatieverklaring wordt daarom gekoppeld aan het projectdossier en is ook te downloaden via onze website. Onze CE-gemarkeerde producten zijn herkenbaar door het CE-label.

6 Over Alvon Alvon is marktleider in holle wanden en specialist op het gebied van maatwerktoepassingen met massieve wanden. Als prefab-specialist geven wij solide adviezen in alle bouwfases, van ontwerp tot montage en of het nu gaat om woningen, een appartementencomplex of utiliteitsbouw. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop, telefoonnummer +31 (0) of u kijkt op CRH Structural Concrete bv Boerdijk TC Veenoord T +31 (0) E info@alvonheembeton.nl I Alvon maakt deel uit van CRH Structural NL. Met de 4 ijzersterke merken Calduran Kalkzandsteen, Dycore Systeemvloeren, Heembeton en Alvon is CRH Structural NL dé ruwbouwpartner voor Nederland.

7 Vanaf 1 juli 2013 nieuwe CE-markering Heembeton is er klaar voor Vanaf 1 juli 2013 is de regelgeving op het gebied van CE-markering aangepast. De Construction Products Directive (CPD) wordt vervangen door de Construction Products Regulation (CPR). Dit betekent dat de richtlijn (directive) een verordening (regulation) wordt en daarmee een verplicht karakter heeft gekregen. Daarbij zijn ook enkele wijzigingen in de regelgeving doorgevoerd. Verplichte opsomming van eigenschappen De CE-markering houdt in dat een fabrikant de eigenschappen van zijn producten duidelijk met de klant communiceert. Deze eigenschappen moeten bepaald zijn volgens vastgestelde Europese normen. Bij aflevering van een product moet een klant dus eenvoudig kunnen herleiden wat de eigenschappen van het product zijn. Deze essentiële eigenschappen zijn vastgelegd in een zogenaamde DoP (Declaration of Performance). De DoP is in een CE-prestatieverklaring vastgelegd. De eigenschappen van betonproducten worden per project bepaald en vastgelegd in tekeningen en berekeningen. De CE-prestatieverklaring wordt daarom gekoppeld aan het projectdossier en is ook te downloaden via onze website. Onze CE-gemarkeerde producten zijn herkenbaar door het CE-label.

8 Over Heembeton Heembeton is marktleider in lichtbeton en maatbeton casco s. Als prefab-specialist geven wij solide adviezen in alle bouwfases, van ontwerp tot montage en of het nu gaat om woningen, een appartementencomplex of utiliteitsbouw. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop, telefoonnummer +31 (0) of u kijkt op CRH Structural Concrete bv Boerdijk TC Veenoord T +31 (0) E info@alvonheembeton.nl I Heembeton maakt deel uit van CRH Structural NL. Met de 4 ijzersterke merken Alvon, Calduran Kalkzandsteen, Dycore Systeemvloeren en Heembeton is CRH Structural NL dé ruwbouwpartner voor Nederland.

Eén ruwbouwpartner voor uw bouwproject CRH Structural biedt integrale oplossingen voor complexe bouw

Eén ruwbouwpartner voor uw bouwproject CRH Structural biedt integrale oplossingen voor complexe bouw Eén ruwbouwpartner voor uw bouwproject CRH Structural biedt integrale oplossingen voor complexe bouw In de bouw wordt het steeds belangrijker om snel, lean en foutloos te werken. Hoe meer partijen bij

Nadere informatie

De kracht van samen. aan de basis van beter bouwen

De kracht van samen. aan de basis van beter bouwen De kracht van samen aan de basis van beter bouwen Wij zoeken steeds de slimste oplossing voor u De beste ruwbouwoplossing voor elk project Sneller, efficiënter, slimmer. Gecontroleerd en met hoge kwaliteit.

Nadere informatie

Calduran Kalkzandsteen biedt agrarische oplossingen

Calduran Kalkzandsteen biedt agrarische oplossingen Calduran Kalkzandsteen biedt agrarische oplossingen Voordelen Onbrandbaar materiaal Kostenbesparend Duurzaam bestand tegen de inwerking van mest 100% recyclebaar product Eenvoudig te verwerken, indien

Nadere informatie

10 mm. m a a t b e t o n l i c h t b e t o n Opties & Extra s SPECIALISTEN IN PREFAB OPLOSSINGEN

10 mm. m a a t b e t o n l i c h t b e t o n Opties & Extra s SPECIALISTEN IN PREFAB OPLOSSINGEN A 10 mm m a a t b e t o n l i c h t b e t o n Opties & Extra s SPECIALISTEN IN PREFAB OPLOSSINGEN De power van prefab Prefab bouwen is hot en terecht. Er zijn tal van voordelen aan verbonden en vaak genoemde

Nadere informatie

Drie sterke merken ontwikkelen samen een flexibel alternatief voor gietbouw

Drie sterke merken ontwikkelen samen een flexibel alternatief voor gietbouw Drie sterke merken ontwikkelen samen een flexibel alternatief voor gietbouw INNIT Seriecasco, het flexibele alternatief voor gietbouw Het INNIT Seriecasco is gebaseerd op de unieke combinatie van de systeemvloeren

Nadere informatie

BETER BOUWEN MET PREFAB CASCO

BETER BOUWEN MET PREFAB CASCO BETER BOUWEN MET PREFAB CASCO STEVIGE BASIS MET HEEMBETON Heembeton is de toonaangevende producent van prefab casco s, wanden, vloeren en binnenspouwbladen. Samen met Alvon Bouwsystemen, Calduran Kalkzandsteenen

Nadere informatie

Greendrinks. CRH Structural verwelkomt. Onderdeel van de CRH-group. CRH-Group in het kort:

Greendrinks. CRH Structural verwelkomt. Onderdeel van de CRH-group. CRH-Group in het kort: CRH Structural verwelkomt Greendrinks Harm Stuiver, plantmanager Erik de Vries, Innovatie& Duurzaamheid 10 april 2014 Onderdeel van de CRH-group CRH-Group in het kort: Bedrijfsactiviteiten in meer dan

Nadere informatie

Alles over de CE-markering

Alles over de CE-markering Alles over de CE-markering Met CE-label zijn SILKA en YTONG nu e tra makkelijk verhandelbaar. De letters CE kent u vast. Ze staan op het etiket van veel producten die in Europa worden verkocht. Dus ook

Nadere informatie

CE-markering: wat houdt dat in en wat is de waarde ervan?

CE-markering: wat houdt dat in en wat is de waarde ervan? CE-markering: wat houdt dat in en wat is de waarde ervan? Jacques Mertens Csilla Csoke Bent u het bevoegd gezag? CE-Markering regelgeving Csilla Csoke Regelgeving 1. Bouwbesluit: veiligheidsniveau bepalen

Nadere informatie

De vloersystemen van Dycore Een vloeroplossing voor elk project

De vloersystemen van Dycore Een vloeroplossing voor elk project De vloersystemen van Dycore Een vloeroplossing voor elk project EEN VLOEROPLOSSING VOOR ELK PROJECT Inhoudsopgave CRH Structural...4 Dycore Systeemvloeren voor elk project...5 Verschillende vloereigenschappen...6

Nadere informatie

Memo gebruik ArchiCAD wandsparingen

Memo gebruik ArchiCAD wandsparingen Memo gebruik ArchiCAD wandsparingen Toelichting Memo Dit document is een aanwijzing voor een juiste overdracht van sparingen (b.v. Raam-, Deursparingen) in kalkzandsteenwanden. Dit memo is een aanvulling

Nadere informatie

Industrialisatie: een noodzakelijk kwaad of een heilig goed?

Industrialisatie: een noodzakelijk kwaad of een heilig goed? Industrialisatie: een noodzakelijk kwaad of een heilig goed? De Ruwbouw Groep maakt onderdeel uit van CRH Plc. CRH is een wereldwijde organisatie Missie DRBG. Onze productielocaties. Trots op onze groep

Nadere informatie

Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan?

Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? CE-certificering: Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? Daan Bressers (l) van Bressers Metaal en Toon van de Haterd van Geurts-Janssen ontwikkelden een sterk vereenvoudigde procedure voor leden van

Nadere informatie

Holle Wand Massieve Wand SV-vloeren

Holle Wand Massieve Wand SV-vloeren Producten Holle Wand Massieve Wand SV-vloeren Holle Wand Product en toepassing Het Alvon Holle Wand element bestaat uit twee geprefabriceerde schillen die door middel van tralieliggers met elkaar verbonden

Nadere informatie

3C+ Referentieproject: Optimalisatie Informatievoorziening. 3. Visie achter mogelijke oplossingen. 4. Gekozen oplossing

3C+ Referentieproject: Optimalisatie Informatievoorziening. 3. Visie achter mogelijke oplossingen. 4. Gekozen oplossing 1. Case: Optimalisatie Informatievoorziening Alvon Bouwsystemen BV Alvon Bouwsystemen BV is een producent van prefab beton elementen. Alvon is marktleider op het gebied van Holle Wanden en specialist op

Nadere informatie

Normen voor de kunststofsector. Relatie met CE-markering en wetgeving?

Normen voor de kunststofsector. Relatie met CE-markering en wetgeving? Infosessie normalisatie kunststoffen Normen voor de kunststofsector. Relatie met CE-markering en wetgeving? Anne Marie Dalle Deceuninck NV 03-10-2013 1 CE markering en wetgeving Construction Products Directive

Nadere informatie

Hoogbouwelementen Hét dragende wandsysteem voor de appartementenbouw

Hoogbouwelementen Hét dragende wandsysteem voor de appartementenbouw Hoogbouwelementen Hét dragende wandsysteem voor de appartementenbouw - Druksterkte en volumieke massa als die van beton - Flexibiliteit van het kalkzandsteen bouwsysteem - Tot ca. 15 bouwlagen - Woningscheidende

Nadere informatie

Markering conform CPD

Markering conform CPD Markering conform CPD - constructies - Even voorstellen Maikel van der Sanden Manager QHSE, Valkenswaard kwaliteit arbo milieu 1 MCB: Service in Metaal Leveranciers Klanten >600 leveranciers >7.500 klanten

Nadere informatie

Productdatablad. Combinatievloer

Productdatablad. Combinatievloer Productdatablad Combinatievloer Productdatablad Combinatievloer 2/5 De Combinatievloer is geschikt voor toepassing als begane grondvloer boven kelders en als verdiepingsvloer in woning- en utiliteitsbouw.

Nadere informatie

Productdatablad. Combinatievloer

Productdatablad. Combinatievloer Productdatablad Combinatievloer Productdatablad Combinatievloer 2/5 De Combinatievloer is geschikt voor toepassing als begane grondvloer boven kelders en als verdiepingsvloer in woning- en utiliteitsbouw.

Nadere informatie

CE-markering op bouwproducten: Richtlijn wordt Wet

CE-markering op bouwproducten: Richtlijn wordt Wet CE-markering op bouwproducten: Richtlijn wordt Wet CE-markering: Wat is het, wat wordt het en wat moeten we ermee in de dakenbranche? Inderdaad, wat moeten we ermee want op dit moment is de bouwsector

Nadere informatie

Sustainable Concrete Centre. MVO in de praktijk

Sustainable Concrete Centre. MVO in de praktijk Sustainable Concrete Centre MVO in de praktijk Sustainable Concrete Centre Oosterhout (NB), The Netherlands Director: Mantijn van Leeuwen m.vanleeuwen@crh-scc.nl +31 6 2275 4364 CRH at a glance Sustainable

Nadere informatie

CE en KOMO. Resultaten CE werkgroep. Ton van Beek IKOB-BKB Voorzitter CE-werkgroep

CE en KOMO. Resultaten CE werkgroep. Ton van Beek IKOB-BKB Voorzitter CE-werkgroep CE en KOMO. Resultaten CE werkgroep Ton van Beek IKOB-BKB Voorzitter CE-werkgroep Goed materiaal voorkomt problemen 2 Inhoud Inleiding Opdracht CE werkgroep Kaders Uitwerking 3 Dit zit er achter een certificaat

Nadere informatie

Calduran producteigenschappen

Calduran producteigenschappen Calduran producteigenschappen Bouwtechniek en Voorlichting Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon 0341 464 004 Telefax 0341 464 005 Kalkzandsteen is een steenachtig materiaal voor het opbouwen van dragende

Nadere informatie

Productdatablad. Combinatievloer

Productdatablad. Combinatievloer Productdatablad Combinatievloer Productdatablad Combinatievloer 2/5 De Combinatievloer is geschikt voor toepassing als begane grondvloer boven kelders en als verdiepingsvloer in woning- en utiliteitsbouw.

Nadere informatie

5 PRODUCTEN 5.3 SYSTEEMVLOEREN

5 PRODUCTEN 5.3 SYSTEEMVLOEREN PRODUCTEN.3 SYSTEEMVLOEREN RIBBENVLOER Een ribbenvloer is een vrijdragende systeemvloer van geprefabriceerde vloerelementen die in de lengterichting (overspanningsrichting) van ribben zijn voorzien. Ook

Nadere informatie

KANAALPLAATVLOER PRODUCTEN 3 SYSTEEMVLOEREN

KANAALPLAATVLOER PRODUCTEN 3 SYSTEEMVLOEREN 5 5 PRODUCTEN 3 SYSTEEMVLOEREN KANAALPLAATVLOER Een kanaalplaatvloer is een vrijdragende systeemvloer met een rechthoekige doorsnede, die van holle kanalen is voorzien. De vloer wordt soms ook wel holle

Nadere informatie

ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte 350 mm Rc-waarde tot 5,0

ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte 350 mm Rc-waarde tot 5,0 ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte mm Rc-waarde tot 5,0 Vloersystemen Spaansen produceert al vanaf 1984 diverse soorten betonnen vloerplaten. In 1993 is speciaal hiervoor in Harlingen (Friesland) een

Nadere informatie

Ben Kruseman. Congres All Electric Woningen Ede 22 mei 2014

Ben Kruseman. Congres All Electric Woningen Ede 22 mei 2014 Ben Kruseman Congres All Electric Woningen Ede 22 mei 2014 Onderdeel van de CRH-group CRH-Group in het kort: Bedrijfsactiviteiten in meer dan 36 landen 3600 locaties Ongeveer 76.000 medewerkers Omzet rond

Nadere informatie

De Bruyn Marga. Geachte mevrouw, geachte heer,

De Bruyn Marga. Geachte mevrouw, geachte heer, De Bruyn Marga Van: Van Schelvergem Michaël Verzonden: dinsdag 25 juni 2013 15:33 Onderwerp: Omschakeling CPD --> CPR Bijlagen: Begeleidend schrijven CPD naar CPR.pdf; Voorbeeld DoP BG040 volgens EN 13242.docx;

Nadere informatie

fischer In & Aan metselwerk J.T. Popma

fischer In & Aan metselwerk J.T. Popma fischer In & Aan metselwerk J.T. Popma Inhoud Wat doet fischer? Inleiding Verordening bouwproducten Wat zijn de fischer oplossingen? fischer aan metselwerk fischer in metselwerk > 2 Wat doet fischer? Produceren

Nadere informatie

BlueCasco. dé oplossing voor energieneutrale, comfortabele woningen met lagere woonlasten en gegarandeerde kwaliteit!

BlueCasco. dé oplossing voor energieneutrale, comfortabele woningen met lagere woonlasten en gegarandeerde kwaliteit! BlueCasco dé oplossing voor energieneutrale, comfortabele woningen met lagere woonlasten en gegarandeerde kwaliteit! BlueCasco : een energie- en kostenbesparend prefab-concept In de woningbouw doet zich

Nadere informatie

Productdatablad. Kanaalplaatvloer 150

Productdatablad. Kanaalplaatvloer 150 Productdatablad Kanaalplaatvloer 150 Belasting (excl. e.g.) [kn/m 2 ] Productdatablad Kanaalplaatvloer 150 2/5 Kanaalplaatvloeren zijn vrijdragende voorgespannen systeemvloeren voor toepassing in de woning-

Nadere informatie

Bepaling van de geluidsisolatie van een kalkzandsteenwand opgebouwd uit Hoogbouwelementen 250 mm dik

Bepaling van de geluidsisolatie van een kalkzandsteenwand opgebouwd uit Hoogbouwelementen 250 mm dik Onderzoeksrapport Bepaling van de geluidsisolatie van een kalkzandsteenwand opgebouwd uit Hoogbouwelementen 250 mm dik Nr: CALD R0779 Datum: 2 september 2004 Calduran rapportenservice Om de eigenschappen

Nadere informatie

CPR. Construction Products Regulation

CPR. Construction Products Regulation CPR Construction Products Regulation Betere veiligheid en bescherming in gebouwen voor mensen en omgeving Construction product regulation(cpr) Wat is CPR? -eenduidige eisen die gesteld worden aan de essentiële

Nadere informatie

presentatie voor de contactgroep KAM-Infra, de KAM-dag Donderdag 8 november 2012, Bouw- en Infra Park te Harderwijk

presentatie voor de contactgroep KAM-Infra, de KAM-dag Donderdag 8 november 2012, Bouw- en Infra Park te Harderwijk CPD CPR presentatie voor de contactgroep KAM-Infra, de KAM-dag Donderdag 8 november 2012, Bouw- en Infra Park te Harderwijk voorstellen Coördinator CE markerings activiteiten van Kiwa Nederland B.V. als

Nadere informatie

Productdatablad. PS-isolatievloer 200 / 210

Productdatablad. PS-isolatievloer 200 / 210 Productdatablad PS-isolatievloer 200 / 210 Productdatablad PS-isolatievloer 200 / 210 2/5 De PS-isolatievloer is een combinatievloer voor toepassing als begane grondvloer boven kruipruimten in woning-

Nadere informatie

Duurzame innovatie op het vlak van technologie en leefcomfort voor houttoepassingen in de bouw

Duurzame innovatie op het vlak van technologie en leefcomfort voor houttoepassingen in de bouw Duurzame innovatie op het vlak van technologie en leefcomfort voor houttoepassingen in de bouw CE markering van houten gevelbekleding CE-markering van houten gevelbekleding 1. Toepassing/scope EN14915

Nadere informatie

CPR (NEN 8012) WAAROM CPR?

CPR (NEN 8012) WAAROM CPR? en CPR (NEN 8012) WAAROM CPR? Bij een brand kan zich dichte rook en koolmonoxide vormen en daarnaast halogenen (zoals bijvoorbeeld zoutzuur). Dit zijn grote gevaren voor mensen, inventaris en milieu, die

Nadere informatie

Technische gegevens. Gigant architectonisch beton. België en Nederland

Technische gegevens. Gigant architectonisch beton. België en Nederland Laatste update: 1 februari 2016 Technische gegevens Gigant architectonisch beton België en Nederland SVK nv Aerschotstraat 114 B9100 SintNiklaas T +32 (0)3 760 49 00 info@svk.be www.svk.be NL

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor woningbouw

fundamentele verbetering voor woningbouw fundamentele verbetering voor woningbouw KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO Het beste van twee werelden De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer. De KanaalBreedPlaat

Nadere informatie

Bouwbesluit 2012. CE-markering en Erkende kwaliteitsverklaringen

Bouwbesluit 2012. CE-markering en Erkende kwaliteitsverklaringen Bouwbesluit 2012 CE-markering en Erkende kwaliteitsverklaringen Een groot aantal voorschriften over het (ver)bouwen, gebruiken en slopen van gebouwen en andere bouwwerken is samengevoegd in het Bouwbesluit

Nadere informatie

Technische documentatie

Technische documentatie Inhoud P2. Silka kalkzandsteenelementen, volumieke massa 1750 kg/m 3 P3. Silka Massa+ elementen, volumieke massa 2150 kg/m 3 P3. Silka Massa+ elementen, volumieke massa 2300 kg/m 3 P3. Silka Kimmen Rekenwaarden

Nadere informatie

CE markering constructiehout. Peter de Graauw SKH Wageningen

CE markering constructiehout. Peter de Graauw SKH Wageningen CE markering constructiehout Peter de Graauw SKH Wageningen Na afloop digitaal beschikbaar: 1) Deze presentatie 2) Bijbehorende uitleg 3) CPR 4) brochure CE-markering op bouwproducten Wat gaan we doen?

Nadere informatie

Dycore ribbenvloer. De voordelen van de toepassing van de Dycore ribbenvloer zijn ondermeer:

Dycore ribbenvloer. De voordelen van de toepassing van de Dycore ribbenvloer zijn ondermeer: 02/2012 Dycore ribbenvloer De Dycore ribbenvloer bestaat uit geprefabriceerde vloerelementen van zelfverdichtend beton. In de lengterichting zijn ze voorzien van ribben waarin voorspanwapening is opgenomen.

Nadere informatie

PRODUCT. BROCHURE dehoop-pekso.nl. Combinatievloer. flexibel vloersysteem. uw ruwbouw totaalleverancier

PRODUCT. BROCHURE dehoop-pekso.nl. Combinatievloer. flexibel vloersysteem. uw ruwbouw totaalleverancier PRODUCT BROCHURE dehoop-pekso.nl Combinatievloer flexibel vloersysteem uw ruwbouw totaalleverancier Combinatievloer flexibel en doeltreffend vloersysteem Flexibele begane grondvloer De Combinatievloer

Nadere informatie

Productdatablad. PS-isolatievloer 200 / 210

Productdatablad. PS-isolatievloer 200 / 210 Productdatablad 200 / 210 Productdatablad 200 / 210 2/5 De is een combinatievloer voor toepassing als begane grondvloer boven kruipruimten in woning- en utiliteitsbouw. De vloer wordt samengesteld uit

Nadere informatie

Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen

Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen dec. 2000 Voor de gehanteerde begrippen en voor verdere informatie wordt verwezen naar het boek Jellema, deel 9, dictaat 'Draagconstructies-Basis,

Nadere informatie

ORYX Collar FX 330 Versie 1.1, (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming

ORYX Collar FX 330 Versie 1.1, (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX Collar FX 330 Versie 1.1, 16-11-2016 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise en een uitgebreid

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO HET BESTE VAN TWEE WERELDEN De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer.

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1677/CRH-Monoliet I. MELDING 1. Op 3 december

Nadere informatie

attest-met-productcertificaat Nummer K42673/03 Vervangt K42673/02 Uitgegeven 2014-09-30 d.d. 2014-07-28 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 8

attest-met-productcertificaat Nummer K42673/03 Vervangt K42673/02 Uitgegeven 2014-09-30 d.d. 2014-07-28 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 8 KOMO attest-met-productcertificaat Nummer K42673/03 Vervangt K42673/02 Uitgegeven 2014-09-30 d.d. 2014-07-28 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 8 CBS Beton BVBA VERKLARING VAN KIWA Dit attest-met-productcertificaat

Nadere informatie

Statische berekening Woning gefundeerd op staal Betreft: het aanbrengen van stalen portaal t.p.v. doorbraak Julianalaan 153 Delft

Statische berekening Woning gefundeerd op staal Betreft: het aanbrengen van stalen portaal t.p.v. doorbraak Julianalaan 153 Delft Statische berekening Woning gefundeerd op staal Betreft: het aanbrengen van stalen portaal t.p.v. doorbraak Julianalaan 153 Delft Solid (mob. 0636166266) Advies-/konstruktiebureau Ing. JHS Siem Zoetermeer,

Nadere informatie

thema De invloed van de CPR op de rol van productcertificaten Productcertificatie of CE-markering? Productcertificatie of CE-markering

thema De invloed van de CPR op de rol van productcertificaten Productcertificatie of CE-markering? Productcertificatie of CE-markering thema 1 De invloed van de CPR op de rol van productcertificaten Productcertificatie of CE-markering? 56 3 2016 Productcertificatie of CE-markering Jan Klapwijk KIWA 1 Kwaliteitskeurmerken voor bouwmaterialen

Nadere informatie

Calduran producteigenschappen

Calduran producteigenschappen Calduran producteigenschappen Bouwtechniek en Voorlichting Postbus 97 NL 3840 AB Harderwijk Telefoon +31 341 464 004 Kalkzandsteen is een steenachtig materiaal voor het opbouwen van dragende en niet-dragende

Nadere informatie

Construction Products Regulations

Construction Products Regulations Construction Products Regulations Verordening BouwProducten Nicole Gijsels Product Market Manager Cable Construction Products Regulations Deze presentatie heeft als doel informatie te delen die wij momenteel

Nadere informatie

structural bolting assemblies

structural bolting assemblies structural bolting assemblies Europese Richtlijn Bouwproducten De Europese Richtlijn 89/106/EEG, ofwel de Construction Products Directive, werd gehandhaafd door de lidstaten van de Europese Unie ten behoeve

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor woningbouw

fundamentele verbetering voor woningbouw fundamentele verbetering voor woningbouw kanaalbreedplaat KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO HET BESTE VAN TWEE WERELDEN De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer.

Nadere informatie

CE-markering en informatiedragers

CE-markering en informatiedragers CE-markering en informatiedragers Deze notitie is bedoeld voor: - Producenten van asfalt (fabrikanten); - Opdrachtgevers van werken waarin asfaltmengsels worden toegepast die vallen onder de Verordening

Nadere informatie

Calduran. leidingsleuven en zagen in kalkzandsteen

Calduran. leidingsleuven en zagen in kalkzandsteen Calduran Bouwtechniek en Voorlichting Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: 0341 464 004 leidingsleuven en zagen in kalkzandsteen Voor het opnemen van leidingen in kalkzandsteen wanden kunnen achteraf

Nadere informatie

Steelframe Concrete Floor

Steelframe Concrete Floor Steelframe Concrete Floor LEWIS Steelframe Concrete Floor LEWIS STEELFRAME CONCRETE FLOOR Lichtgewicht staalframe betonvloer voor woningbouw, industriebouw en utiliteitsbouw De LEWIS Steelframe Concrete

Nadere informatie

CE & prestatiegegevens asfaltlagen in GWW projecten. Welke informatie waar en voor wie?

CE & prestatiegegevens asfaltlagen in GWW projecten. Welke informatie waar en voor wie? CE & prestatiegegevens asfaltlagen in GWW projecten Welke informatie waar en voor wie? CE: Verordening bouwproducten (EU) 305/2011 Geharmoniseerde voorwaarden voor het verhandelen van bouwproducten Van

Nadere informatie

CPR en onafhankelijke kwaliteitsborging

CPR en onafhankelijke kwaliteitsborging CPR en onafhankelijke kwaliteitsborging Informatiebijeenkomst voor de Branchevereniging Breken en Sorteren 17 februari 2015 Erik-Jan de Bont, Certificatiemanager PROGRAMMA Wat wil ik met u delen? Welke

Nadere informatie

FUNDAMENTELE VERBETERING

FUNDAMENTELE VERBETERING FUNDAMENTELE VERBETERING VOOR WONINGBOUW PART OF THE COPIAM GROUP KANAALBREEDPLAAT gecertificeerd KOMO HET BESTE VAN TWEE WERELDEN De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 * CPR - REGULATION (EU) No 05/2011 Sir W. Churchill-laan 2 Telefoon +1 (0) 0 1 00 Fax +1 (0) 0 1 20 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Grondslag: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid

Nadere informatie

Frequently Asked Questions over de CPR voor Bouwwerken en nieuwe eisen voor kabels

Frequently Asked Questions over de CPR voor Bouwwerken en nieuwe eisen voor kabels Frequently Asked Questions over de CPR voor Bouwwerken en nieuwe eisen voor kabels Deze Frequently Asked Questions lijst is door Fedet sectie Kabel opgesteld en is een interpretatie van de wetgeving. Ter

Nadere informatie

Kalkzandsteen in utiliteitsbouw economisch zeer aantrekkelijk

Kalkzandsteen in utiliteitsbouw economisch zeer aantrekkelijk Kalkzandsteen in utiliteitsbouw economisch zeer aantrekkelijk Lage prijs per bruto vloer oppervlak (bvo); Flexibel in uitvoeringstraject; Concurrerend bouwtempo. Inleiding In de woningbouw is kalkzandsteen

Nadere informatie

U kunt zich richten op uw kerntaken! Volledig op elkaar afgestemd en passend casco. Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten

U kunt zich richten op uw kerntaken! Volledig op elkaar afgestemd en passend casco. Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten Volledig op elkaar afgestemd en passend casco Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten Geen faalkosten, geen bouwfouten Geschikt voor enkele en seriematige woningbouw 100% ontzorging voor

Nadere informatie

STABU helpt Onderwerp: Leeswijzer (een voorbeeld)

STABU helpt Onderwerp: Leeswijzer (een voorbeeld) STABU helpt Onderwerp: Leeswijzer (een voorbeeld) Datum: juni 2016 Versie:website www.stabu.org Leeswijzer STABU Bouwbreed Projectdossier discipline Architectuur STABU Bouwbreed is de opvolger

Nadere informatie

Cembrit Construction. Vezelcementplaat puur en onbehandeld, voor gevel en bouwtoepassingen.

Cembrit Construction. Vezelcementplaat puur en onbehandeld, voor gevel en bouwtoepassingen. Cembrit Construction Vezelcementplaat puur en onbehandeld, voor gevel en bouwtoepassingen. CEMBRIT COVER CEMBRIT CONSTRUCTION Cembrit, Sterk in vezelcement Sterk Recept Het geheim achter de indrukwekkende

Nadere informatie

Richtlijnen leidingen in breedplaatvloeren

Richtlijnen leidingen in breedplaatvloeren Installaties in woningen en gebouwen worden steeds belangrijker. Breedplaatvloeren en Installaties gaan uitstekend samen. In de druklaag worden onder andere leidingen van elektra, water, ventilatie en

Nadere informatie

CE-markering volgens EN 1090-1 en de gevolgen voor het lassen

CE-markering volgens EN 1090-1 en de gevolgen voor het lassen CE-markering volgens EN 1090-1 en de gevolgen voor het lassen Bert van Beek 1 Waar hebben we het over? markering van staalconstructies 2 1 3 Waar komt het vandaan? Richtlijn bouwproducten CPD (Construction

Nadere informatie

De CPR en NEN 8012:2015

De CPR en NEN 8012:2015 De CPR en NEN 8012:2015 Onze tijd brengen wij voor 90% door in gebouwen. 90% van alle branden vindt plaats in gebouwen. Ieder jaar sterven er 4000 mensen als gevolg van brand in gebouwen. Daarnaast vallen

Nadere informatie

KOMO. Orion Beton B.V. kwaliteitsverklaring

KOMO. Orion Beton B.V. kwaliteitsverklaring KOMO kwaliteitsverklaring Nummer K810/02 Vervangt K810/01 Uitgegeven 2015-01-01 d.d. 2014-06-19 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 9 Orion Beton B.V. VERKLARING VAN KIWA Deze kwaliteitsverklaring voor productcertificatie

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst over de herziene BRL 2502 en de invoering van de CPR 17 januari 2013

Voorlichtingsbijeenkomst over de herziene BRL 2502 en de invoering van de CPR 17 januari 2013 CPD CPR Voorlichtingsbijeenkomst over de herziene BRL 2502 en de invoering van de CPR 17 januari 2013 Hotel Papendal Rense Kuil voorstellen Coördinator CE markerings activiteiten van Kiwa Nederland B.V.

Nadere informatie

Calduran. vellingwanden

Calduran. vellingwanden Calduran vellingwanden Bouwtechniek en Voorlichting Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: 0341 464 004 Gelijmde wanden van vellingblokken hebben in de afgelopen jaren bewezen, als zichtwerk, een fraai

Nadere informatie

VNK Staticaprogramma 6 Introductie Rekenvoorbeelden

VNK Staticaprogramma 6 Introductie Rekenvoorbeelden VNK Staticaprogramma 6 Introductie Rekenvoorbeelden Het Staticaprogramma, versie 6, is gebaseerd op de Eurocode 6: NEN-EN 1996-1-1+C1, de Nationale Bijlage (NB) en de bijbehorende Praktijkrichtlijn NPR

Nadere informatie

Nummer K86165/02 Vervangt K86165/01. Uitgegeven 2015-04-29 d.d. 2015-01-01. Geldig tot 2020-04-29 Pagina 1 van 12. Gewapende breedplaatvloer

Nummer K86165/02 Vervangt K86165/01. Uitgegeven 2015-04-29 d.d. 2015-01-01. Geldig tot 2020-04-29 Pagina 1 van 12. Gewapende breedplaatvloer KOMO attest Nummer K86165/02 Vervangt K86165/01 Uitgegeven 2015-04-29 d.d. 2015-01-01 Geldig tot 2020-04-29 Pagina 1 van 12 Dycore B.V. VERKLARING VAN KIWA Dit attest is op basis van BRL 0203 "Vrijdragende

Nadere informatie

AAN DE BASIS VAN HET BOUWEN

AAN DE BASIS VAN HET BOUWEN AAN DE BASIS VAN HET BOUWEN MISSIE Onze kernwaarden Het integraal ondersteunen van de toepassing van kalkzandsteen, waardoor met lage totale kosten het bouwproces geoptimaliseerd wordt, op basis van verantwoord

Nadere informatie

Prefab beton casco. In de bouwdetails zijn de volgende vloersystemen opgenomen: Begane grondvloer: Rib-cassettevloer Geïsoleerde kanaalplaatvloer

Prefab beton casco. In de bouwdetails zijn de volgende vloersystemen opgenomen: Begane grondvloer: Rib-cassettevloer Geïsoleerde kanaalplaatvloer Prefab beton casco Prefab betonnen casco s, ook vaak montagebouw genoemd, neemt in de moderne woningbouw een steeds prominentere plaats in. De draagstructuur is vervaardigd uit geprefabriceerde wanden

Nadere informatie

COBc-dag 2011 CE markering en kwaliteitsverklaringen in de NL bouwpraktijk

COBc-dag 2011 CE markering en kwaliteitsverklaringen in de NL bouwpraktijk COBc-dag 2011 CE markering en kwaliteitsverklaringen in de NL bouwpraktijk Amsterdam 10 november 2011 Ir. J.R. Kuil KIWA Certificatie instituut Aangewezen als Notified Body 0620 Voor richtlijn bouwproducten

Nadere informatie

KNPL 150 KNPL 165 KNPL 200 KNPL 260/265 KNPL 320 KNPL 400. De kanaalplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw.

KNPL 150 KNPL 165 KNPL 200 KNPL 260/265 KNPL 320 KNPL 400. De kanaalplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw. De kanaalplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw. De vloer is snel en makkelijk te leggen Uitvoering ongeïsoleerd en geïsoleerd. De vloer is geschikt voor projecten - Grote overspanningen

Nadere informatie

KOMO. CBS Beton BVBA. kwaliteitsverklaring

KOMO. CBS Beton BVBA. kwaliteitsverklaring KOMO kwaliteitsverklaring Nummer K42673/04 Vervangt K42673/03 Uitgegeven 2015-01-01 d.d. 2014-09-30 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 8 CBS Beton BVBA VERKLARING VAN KIWA Deze kwaliteitsverklaring voor

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat halfproduct Telefoon: E-mail: Fax: Website: GEVINGERLAST HOUT VOOR DRAGENDE TOEPASSINGEN Nummer: Uitgegeven: Vervangt: Producent Tel. Fax E-mail: Website: Verklaring van CI Dit attest-met-productcertificaat

Nadere informatie

Uw alles-in-één-hand prefab-partner

Uw alles-in-één-hand prefab-partner Uw alles-in-één-hand prefab-partner Begane grond Verdieping Voorraad Holle wand Massieve wanden Dat bouwt sneller, efficiënter en dus winstgevender! VEEL PRAKTISCHE VOORDELEN geïntegreerd reken- en tekenwerk

Nadere informatie

KOMO. Fingo N.V. kwaliteitsverklaring

KOMO. Fingo N.V. kwaliteitsverklaring KOMO kwaliteitsverklaring 8Nummer K55022/03 Vervangt K55022/02 Uitgegeven 2015-01-01 d.d. 2013-10-01 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 8 Fingo N.V. VERKLARING VAN KIWA Deze kwaliteitsverklaring voor productcertificatie

Nadere informatie

Uw totaalleverancier van prefab betonelementen. Daar kun je op bouwen!

Uw totaalleverancier van prefab betonelementen. Daar kun je op bouwen! Uw totaalleverancier van prefab betonelementen Daar kun je op bouwen! Flexibele service A-Z dienstverlening Advies op maat Snelle levering Bij Building Supply hebben we korte lijnen en heeft u één aanspreekpunt.

Nadere informatie

BurgtStaete Werkina 13 T HK Werkendam

BurgtStaete Werkina 13 T HK Werkendam BurgtStaete Werkina 13 T. 0611368882 4251 HK Werkendam post@burgtstaete.nl BEREKENING CONSTRUCTIE Ontwikkeling Middelstegracht 145-151 te Leiden Projectnummer 16064 Rapport 1 Onderdeel Deel 1 (appartementen

Nadere informatie

Gipsblokken. 1 Soorten gipsblokken. 2 Toepassing. Gipsblokken worden in een fabriek vervaardigd van pleister (calciumsulfaat- halfhydraat- CaSO 4

Gipsblokken. 1 Soorten gipsblokken. 2 Toepassing. Gipsblokken worden in een fabriek vervaardigd van pleister (calciumsulfaat- halfhydraat- CaSO 4 VI Gipsblokken 1 Soorten gipsblokken Gipsblokken worden in een fabriek vervaardigd van pleister (calciumsulfaat- halfhydraat- CaSO 4. ½H 2 O) en water en zijn bestemd voor niet-dragende wanden. Gipsblokken

Nadere informatie

24 & 30 november 2012. Koninklijk besluit van 12 juli 2012 Wat verandert er? Impact van de Bouwproductenverordening Jules De Windt FOD Economie

24 & 30 november 2012. Koninklijk besluit van 12 juli 2012 Wat verandert er? Impact van de Bouwproductenverordening Jules De Windt FOD Economie 24 & 30 november 2012 Koninklijk besluit van 12 juli 2012 Wat verandert er? Impact van de Bouwproductenverordening Jules De Windt FOD Economie Inhoud Van de Richtlijn naar de Verordening De Verordening

Nadere informatie

BASWAphon. Eigenschappen Volgend BASWAphon systeem wordt toegepast: - Eén laags afwerking met korreldikte 0.5 mm (BASWAphon

BASWAphon. Eigenschappen Volgend BASWAphon systeem wordt toegepast: - Eén laags afwerking met korreldikte 0.5 mm (BASWAphon bestekomschrijving Tekst vermeld in groen laat zien dat u één keuze dient te maken uit de gegeven mogelijkheden, gescheiden door een schuine streep ( / ). Tekst vermeld in het blauw is facultatief. Dit

Nadere informatie

Motivatie. aanpassingen STABU-catalogus in. relatie tot de Verordening bouwproducten. nr. 305/2011. (CPR, Construction Products Regulation)

Motivatie. aanpassingen STABU-catalogus in. relatie tot de Verordening bouwproducten. nr. 305/2011. (CPR, Construction Products Regulation) Motivatie aanpassingen STABU-catalogus in relatie tot de Verordening bouwproducten nr. 305/2011 (CPR, Construction Products Regulation) STABU Bouwbreed Informatiesysteem Bezoekadres: Willy Brandtlaan 81,

Nadere informatie

technische informationen

technische informationen technische informationen SCHELLEVIS BETON BV Loswal 11 4270 BA Dussen T 0416 391147 info@schellevis.nl Vetrieb Deutschland Wirtz & Classen Rheinstr. 1 41836 Hückelhoven T 0049 2433 450563 F 0049 2433 450512

Nadere informatie

Declaration of Performance / Prestatieverklaring 17PT03-02NL, d.d. 30 november 2017

Declaration of Performance / Prestatieverklaring 17PT03-02NL, d.d. 30 november 2017 Declaration of Performance / Prestatieverklaring 17PT03-02NL, d.d. 30 november 2017 1. Producttype Met Flame Delay PT behandeld Douglas, Grenen, Lariks, Vuren, Western red cedar, Ayous (Abachi/Wawa), Eiken,

Nadere informatie

CRH Structural NL investeert in BIM

CRH Structural NL investeert in BIM #1 2013 met CRH Structural NL de krachten van gebed van de ruwbouw volledg kan een project. We laten u onze toepassngen Alvon, Calduran Kalkzandsteen, Dycore ondersteunen. Voor ons staan de klant en zen

Nadere informatie

Flexvloer. Inhoud presentatie. Inleiding Doelstelling Dwarskrachtcapaciteit Stijfheid Conclusies Aanbevelingen

Flexvloer. Inhoud presentatie. Inleiding Doelstelling Dwarskrachtcapaciteit Stijfheid Conclusies Aanbevelingen Flexvloer Onderzoek naar de constructieve aspecten van een nieuw vloersysteem Henco Burggraaf Presentatie DOV 31 oktober 6 Inhoud presentatie capaciteit 2 1 Flexvloer Nieuw vloersysteem met netwerk van

Nadere informatie

Voor afmetingen waarvoor geen bewerkingsprijs staat vermeld gelden de prijzen op aanvraag

Voor afmetingen waarvoor geen bewerkingsprijs staat vermeld gelden de prijzen op aanvraag 19 x 13 x 19 x 1,5 mm 0,57 314,00 324,00 344,00 364,00 20 x 15 x 20 x 1,5 mm 0,61 314,00 324,00 344,00 364,00 25 x 15 x 25x 2 mm 0,96 227,00 237,00 257,00 277,00 10 x 20 x 10 x 2 mm 0,56 227,00 237,00

Nadere informatie

Duurzame innovatie op het vlak van technologie en leefcomfort voor houttoepassingen in de bouw

Duurzame innovatie op het vlak van technologie en leefcomfort voor houttoepassingen in de bouw Duurzame innovatie op het vlak van technologie en leefcomfort voor houttoepassingen in de bouw CE markering Het systeem Raymond Van Pestel 3 Er was eens CPD = Construction Product Directive Geharmoniseerde

Nadere informatie

zelfverdichtend stortklaar beton van testcase tot opportuniteit

zelfverdichtend stortklaar beton van testcase tot opportuniteit zelfverdichtend stortklaar beton van testcase tot opportuniteit INTERBUILD algemene aanneming oprichting Interbuild nv toetreding Interbuild tot Koninklijke BAM Groep nv diversifiëring van de markt 1980

Nadere informatie

CE markering volgens NEN-EN 1090-1

CE markering volgens NEN-EN 1090-1 CE markering volgens NEN-EN 1090-1 Ir. G.E. (Bert) van Beek IWE Waar gaan we het over hebben? 1. Waar komt het vandaan? 2. Wat zijn geharmoniseerde normen? 3. Wat zijn bouwproducten? 4. Inleiding EN 1090-1

Nadere informatie