Hieronder vindt u de belangrijkste sheets uit de presentatie van Mr. Drs. J. Wijn, zoals deze zijn vertoond tijdens de 'ABN AMRO blikt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hieronder vindt u de belangrijkste sheets uit de presentatie van Mr. Drs. J. Wijn, zoals deze zijn vertoond tijdens de 'ABN AMRO blikt"

Transcriptie

1 Hieronder vindt u de belangrijkste sheets uit de presentatie van Mr. Drs. J. Wijn, zoals deze zijn vertoond tijdens de 'ABN AMRO blikt vooruit'-bijeenkomsten, gehouden tussen 21 en 28 september Een aantal sheets is voorzien van beknopt commentaar.

2

3

4 Er is de afgelopen periode veel gebeurd, zoals de separatie van ABN AMRO uit het stuk dat is gekocht door RBS, Santander en het voormalig Fortis België; de separatie van Fortis Bank Nederland en Fortis Bank België (nu BNP Parisbas); de door de EU verplichte verkoop van 10 'MKB-kantoren' aan een buitenlandse bank en - op dit moment - de integratie van ABN AMRO Nederland en Fortis Bank Nederland. De verplichte verkoop van de 10 'MKB-kantoren' midden in de financiële crisis aan (uiteindelijk) Deutsche Bank, leverde een verlies op van EUR 850 miljoen. Daarnaast moeten de kredietverliezen van Deutsche Bank op deze relaties tot 75% worden vergoed door ABN AMRO aan Deutsche Bank. Het moge duidelijk zijn dat dit, in combinatie met het non-concurrentie beding - waarin is vastgelegd dat ABN AMRO geen contact mag zoeken met relaties die door de verkoop zijn overgegaan naar Deutsche Bank - van flinke invloed was en is en op de financiële resultaten van de bank.

5 Het internationale, zakelijk bedrijf van de bank is verkocht aan RBS, maar dit betekent niet dat ABN AMRO niet langer internationaal actief is. ABN AMRO heeft nog altijd een internationaal particulier bedrijf. Ook het oude MeesPierson is - als onderdeel van Fortis - in het nieuwe ABN AMRO opgenomen. Het oude, vermaarde netwerk van MeesPierson is nog steeds intact en wordt ook gebruikt om de internationale aanwezigheid versneld te verstrekken ter ondersteuning van de Nederlandse relaties in het buitenland. Er is een lijst gemaakt om vast te stellen in welke landen het Nederlandse bedrijfsleven het meest vertegenwoordigd is. Uit deze analyse blijkt dat het bedrijfsleven over het algemeen zaken doet binnen een cirkel van 500 kilometer rond Nederland. Momenteel zit ABN AMRO in Duitsland (met 11 kantoren), Frankrijk (9 kantoren), België en Engeland (de Oranje strategie) en kunnen we op deze manier voldoen aan 85% 95% van de internationale wensen van onze klanten. Buiten Europa is er een 'verstrengeling' tussen de grootste 10 havens ter wereld en die van Rotterdam: daar zien we ook weer internationale groei uit voortkomen, gedreven vanuit de Shipping en handelsgoederenfinancieringen waar Nederland vanouds al sterk in is: dit duiden we aan als de VOC strategie.

6 2009: per saldo een negatieve groei, veroorzaakt met name door een negatieve 'Uitvoer'. Voor 2011 verwacht de bank een matige groei, voornamelijk onder invloed van 'Uitvoer', 'Consumptie' en 'Huizenmarkt'. De belangrijkste 4 factoren die van invloed zijn op de economische groei zijn: 1) het buitenland; 2) de consument; 3) het bedrijfsleven; en 4) de overheid.

7 De factor Buitenland. Driekwart van de groei wordt bepaald door activiteiten in het buitenland. Eind 2008 begin 2009: een historisch, ongekende economische neergang, gevolgd door een eveneens snel herstel. Het bedrijfsleven heeft hierop alert en flexibel gereageerd. Echter: ook al reageerde het bedrijfsleven individueel krachtdadig, in zijn gezamenlijkheid heeft dit wel een enorme neergang betekend.

8 Voor de komende periode verwacht ABN AMRO dat de wereldhandel groeit en dat het Nederlandse bedrijfsleven daarvan gaat profiteren.

9 De factor Consument. Groen: de daadwerkelijke uitgaven in euro's; Geel: de ontwikkeling van het consumentenvertrouwen. Te zien is dat het consumentenvertrouwen als het ware 'voorspelt' wat we vervolgens feitelijk gaan doen. Als dit patroon zich voortzet en het vertrouwen neemt weer toe, dan gaan we dus ook allemaal iets meer uitgeven.

10 Wat zeker helpt bij het herstel van consumentenvertrouwen en dus het toenemen van de consumptie - is dat de bank verwacht dat de daling van de huizenprijzen vrijwel voorbij is. In de loop van 2011 zouden deze prijzen zelfs wel weer iets kunnen gaan stijgen. Echter, er zullen grote verschillen in huizenprijzen zijn, afhankelijk van onder meer kwaliteit en locatie.

11 De factor Bedrijfsleven. Opnieuw een grafiek waarin 'Vertrouwen' (de groene lijn) en 'Werkelijkheid' (de gele lijn) te zien zijn. Ook hier is eind 2008 begin 2009 een abrupte ineenstorting te zien, gevolgd door een vrij snel herstel. Als ook hier het 'gevoel' vooruitloopt op de 'werkelijkheid', dan zou de productie zich wel eens positief kunnen gaan ontwikkelen. Dit betekent echter niet dat ondernemers volgend jaar weer massaal gaan investeren.

12 Investeren staat in directe relatie met de bezettingsgraad van het machinepark. In 2001 was deze 85%; in 2009 nog slechts 75%: dit betekent dat de gemiddelde machine en/of vrachtauto een kwart van de tijd stilstond. De bezettingsgraad zal dus eerst weer omhoog moeten. Op het moment dat deze weer boven de (ruim) 80% is, zullen bedrijven over het algemeen weer gaan investeren.

13 'Vroeg-cyclische' bedrijven (zoals de transportsector, uitzendbureaus, chemie) zakken vaak snel ineen, maar kruipen daar vaak ook weer als eerste uit. Bij 'laat-cyclische' bedrijven (zware machine-industrie, projectontwikkelaars) is dit juist andersom, omdat deze meestal lange ontwikkelingstrajecten kennen.

14 Na het grootbedrijf, is de verwachting dat in 2011 ook herstel in het MKB zal optreden.

15 De factor Overheid. In de grafiek: hoe meer naar rechts, hoe groter het begrotingstekort. Hoe meer omhoog, hoe groter de overheidsschuld. Alle overheden hebben vergeleken met nu grotere tekorten en schulden.

16 De vraag dringt zich op: krijgen we een 'dubbeldip'? Naar onze verwachting: Het zal geen 'V' zijn: snelle dip en een snel herstel. De kans is op een W herstel, de zogenoemde 'dubbeldip', achten wij klein, vanwege groei in Azië en vooralsnog - het herstel in de USA en Duitsland. Het zal geen 'L' zijn: het Japanse scenario: een snelle ineenstorting en daarna in lengte van jaren een negatieve groei. Wij verwachten meer een 'Wortelteken': dus een snelle ineenstorting, daarna een snel herstel en vanaf nu voor de komende 3 tot 5 jaar een beperkte groei van zo'n 1,5% met enige grilligheid in het verloop.

17

18 In 2011: 3,2 miljard aan bezuinigingen, maar uiteindelijk zal het kabinet volgend jaar 5 miljard (willen) bezuinigen. Dat lijkt voor 2011 niet erg realistisch, omdat het volle effect van een aantal maatregelen pas in 2012 merkbaar zal zijn. In de komende 4 jaar zal het (nieuwe) kabinet 18 miljard gaan bezuinigen. Er komen beslist heftige zaken op ons af. Zo zal er een lastenverhoging zijn van 2,4 miljard, wat voor gezinnen een koopkrachtverlies van 0,5% betekent.

19 De belangrijkste maatregelen die het bedrijfsleven (verder) moeten stimuleren op een rij. Al met al is deze Miljoenennota voor het bedrijfsleven niet zo slecht.

20

21

22 Hoe kijkt ABN AMRO aan tegen kredietverlening? Wij hebben van onze klanten veel loyaliteit gekregen in de periode dat wij het moeilijk hadden; wat wij nu willen doen is die loyaliteit teruggeven aan die klanten die het nu even moeilijk hebben. Dat is niet alleen fatsoenlijk; het is ook vanuit economisch standpunt het meest verstandig.

23 Hoe zorgen wij ervoor dat onze klanten ons niet (langer) als 'arrogante bank' ervaren, maar als een bank die lering heeft getrokken uit de voorbije periode. We moeten een cultuurverandering bij de bank doorvoeren, dus terugkeren naar de individuele benadering van onze klanten ('man en plan') en ons niet (alleen) focussen op modellen en analyses. Als onderdeel van deze verandering wordt nu 73% van de kredietbesluiten genomen op het kantoor zelf, in plaats van dat men voor fiattering naar het hoofdkantoor moet. Dit stelt de lokale ABN AMRO accountmanagers in staat om snel en met gevoel voor verantwoordelijkheid onze relaties te kunnen helpen.

24 Als ABN AMRO zijn we de afgelopen periode met onze neus op de feiten gedrukt. Maar hoe komen Nederlanders altijd weer terug? Door ervoor te zorgen dat er een Oranjestrategie voorhanden is voor de kernklanten in Nederland en verdere groei wordt nagestreefd via de VOC strategie. Dit nieuwe elan klinkt ook door in de nieuwe reclamecampagne van ABN AMRO.