N I E U W S B R I. Directie en medewerkers van het stafbureau wensen alle collega s hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2016 E F

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N I E U W S B R I. Directie en medewerkers van het stafbureau wensen alle collega s hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2016 E F"

Transcriptie

1 N I E U W S B R I Directie en medewerkers van het stafbureau wensen alle collega s hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2016 E F december 2015

2 - 2 - IKC Noord Doetinchem Als de gemeenteraad op 17 december haar goedkeuring heeft verleend aan de bestemmingsplanwijziging zal begin 2016 eindelijk begonnen worden met de bouw van het eerste echte Integraal Kindcentrum (IKC) in Doetinchem. Het IKC wordt aan de sporthal bij zwembad Rozengaarde gebouwd. OBS Overstegen en basisschool Het Palet zullen in het gebouw gehuisvest worden. Daarnaast zullen ook Buurtplein BV (de buurtcoaches maken hier o.a. onderdeel van uit) en het wijkbedrijf van de gemeente Doetinchem er een plek krijgen. IKC NOORD is natuurlijk een werknaam. Het komend jaar gaan we samen een hele mooie naam bedenken. Ook de bouwer is bekend, dit is de Klaassen Groep uit Dinxperlo. Met heel veel input vanuit de gebruikers maakten zij het beste ontwerp. Hieronder een paar impressies.

3 - 3 - We vinden het belangrijk dat de leerlingen betrokken worden bij dit project. Zo gaan we ons binnenkort samen buigen over de veilige schoolroute. Als teams van de beide scholen zijn we druk bezig het onderwijsconcept in het IKC verder vorm te geven. In het voorjaar van 2017 moet het gebouw er staan. We kijken er allemaal heel erg naar uit. Herman Nieuwenhuis Stichting SpelenderWijs IJsselgraaf In verband met het opzeggen van de naschoolse opvang Overstegen van Markant Kinderopvang, heeft Stichting SpelenderWijs IJsselgraaf de intentie om vanaf 15 februari 2016 de naschoolse opvang op OBS Overstegen aanbieden.

4 - 4 - Informatie van de GMR Nieuw GMR-lid Wij zijn erg blij u te kunnen melden dat de personeelsgeleding van de GMR met de komst van Ria Lukassen weer uit 5 personen bestaat en daarmee voltallig is. In het nieuwe jaar zullen wij op zoek gaan naar een ouderlid zodat ook de oudergeleding voltallig is. Begrotingsbrief De GMR heeft een positief advies gegeven betreffende de cijfermatige begroting. Er is een start gemaakt met het beleidsrijk begroten waarmee wij zeer verheugd zijn. Wij zijn erg benieuwd naar de verdere uitwerking van alle plannen en hebben dan ook de opmerking geplaatst dat wij de uitgewerkte plannen graag ter beoordeling tegemoet zien. Kwartaalrapportage De GMR heeft in november de vernieuwde kwartaalrapportage mogen ontvangen waarin veel informatie te vinden is. Dit instrument biedt ons een verbeterde mogelijkheid om inzicht te krijgen in de stand van zaken van de bedrijfsvoering. Voorzitter College van Bestuur De GMR was middels een ouder en een personeelslid vertegenwoordigd in de sollicitatiecommissie die de voordracht heeft gedaan voor de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Inmiddels heeft de gehele GMR kennisgemaakt met Petra Krajenbrink. Beleidsgroep Organisatie & Management Martine Merkx (voorzitter van de projectgroep Organisatie en Management) heeft ons in onze vergadering van november bijgepraat over de activiteiten van deze projectgroep voor de komende tijd. Wij zullen in de meeste GMR-vergaderingen een lid van één van de beleids en projectgroepen uitnodigen om ons over de stand van zaken in deze groep te laten informeren. Op deze manier wil de GMR eerder in het besluitvormingsproces haar rol vervullen. Onderwijs 2032 Ook de GMR is gestart met het brainstormen over hoe het onderwijs in 2032 er uit moet gaan zien. De GMR wil hier nadrukkelijk de vraag bij betrekken hoe het personeel van Stichting IJsselgraaf gefaciliteerd moet worden om de veranderingen in het onderwijs ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. Medezeggenschapsavond Alle MR-en zijn recent uitgenodigd om op 28 januari aanstaande aanwezig te zijn bij de jaarlijkse medezeggenschapsavond. Deze avond staat in het teken van de nieuwe CAO. De heer Van Horssen (AOB) zal de CAO inhoudelijk toelichten en vervolgens specifiek ingaan op de rol van de MR bij de invoering van de CAO-afspraken.

5 - 5 - Informatie van Personeelszaken Digitale loonstroken Vanaf gaan we over op digitale loonstroken. Dit betekent dat december de laatste maand is waarin de loonstroken per post zullen worden verzonden. Op donderdag 21 januari krijgen alle vaste medewerkers van IJsselgraaf een mail gestuurd van Youforce met een link waar ze zich kunnen registreren en een gebruikersnaam en wachtwoord kunnen generen. Voor werknemers welke op basis van detachering bij IJsselgraaf werken, verandert er niets, zij blijven de loonstrook op de bekende manier ontvangen. Werknemers welke al toegang hebben tot Youforce ontvangen geen mail, zij kunnen met de huidige inlog de loonstroken inzien. Vanaf 25 januari zullen de loonstroken gepubliceerd worden op het account. De loonstroken van de korttijdelijke vervangers worden nog wel per post verzonden. Op dit moment wordt dat nog door de scholen gedaan; vanaf januari zal de Cabo deze versturen. Wanneer een (inval)aanstelling langer dan een half jaar duurt, ontvangt deze invaller een inlogcode om de loonstroken in te zien. Hou je mail op 21 januari dus goed in de gaten! Heb je geen mail ontvangen, kijk dan ook in het spamfilter van je mailbox, mogelijk dat deze daarin terecht is gekomen. Met vriendelijke groet, Carine Heutinck Personeelsadviseur

6 - 6 - Informatie van Personeelszaken Stichting SpelenderWijs IJsselgraaf Vacature pedagogisch medewerker BSO Overstegen voor 10 uur per week Ben jij onze pedagogisch medewerker die de naschoolse opvang op Overstegen in Doetinchem een gezicht wil geven? Waar staan wij voor Wij verzorgen en begeleiden de kinderen met aandacht Wij bieden opvang in huiselijke sfeer We geven de kinderen de ruimte om te ontdekken, te ervaren en te bewegen Je vindt bij ons een fijne plek, waar de kinderen zich welkom en veilig voelen. Onze groepen zijn relatief klein en de ruimte is groot en rustig, zodat de kinderen ruimte hebben om lekker te spelen, maar ook om tot rust te komen We bieden de kinderen een fijne, veilige en stimulerende omgeving Wat wordt er van je verwacht Werken in de opvang vraagt van de pedagogische medewerker een adequate begeleiding en een sensitieve opstelling. De kwaliteit van de pedagogisch medewerker wordt gekenmerkt door: Sensitieve responsiviteit. De pedagogisch medewerker is alert op de signalen die een kind afgeeft en reageert daar adequaat op. Ze ziet, hoort en erkent het kind. Een kind heeft anderen nodig om zich goed te ontwikkelen. Het bieden van structuur en grenzen. De pedagogisch medewerker bemiddelt bij conflicten en begeleidt bij het aangeven van grenzen en het oplossen van problemen. Ze stelt duidelijke regels en leeft deze na. Het werken vanuit een basishouding van respect en liefdevolle omgang. Kinderen zijn, afhankelijk van hun leeftijd, in meer of mindere mate afhankelijk van de pedagogisch medewerker. Zij weet dat en zij houdt rekening met het verschil in autonomie waar kinderen behoefte aan hebben. Verbale communicatie. In het werken met kinderen is er veel aandacht voor de taalontwikkeling. Taal is het voertuig waardoor we de wereld, onszelf en anderen leren begrijpen. De pedagogisch medewerker luistert met aandacht naar de kinderen en reageert daar actief op. De pedagogisch medewerker beheerst de Nederlands taal goed, spreekt kinderen waar nodig aan op gedrag en houding, beloont en waardeert verbaal en moedigt verbale communicatie tussen kinderen aan. Het stimuleren van de (groeps-)ontwikkeling. De pedagogisch medewerker kent de kinderen en kan inschatten wat een kind aankan. Ze stemt de begeleiding af op de behoefte van één of meerdere kinderen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een medewerker alleen de spelregels van een spel hoeft uit te leggen of ook juist begeleiding biedt tijdens het spel. De pedagogisch medewerker heeft kennis van groepsontwikkeling. Rolmodel. In dit alles is de pedagogisch medewerker zich bewust van haar positie als rolmodel. Voordoen is nadoen. In deze vacature wordt gesproken over pedagogisch medewerker. Waar vervolgens zij staat kan ook hij worden gelezen.

7 - 7 - Wat bieden wij jou Een dienstverband van 10 uur in de week bij Stichting SpelenderWijs IJsselgraaf, vanaf 15 februari 2016 t/m 7 juli 2016, met uitzicht op verlenging. De werktijden zijn maandagmiddag, dinsdagmiddag en donderdagmiddag van uur uur. In de vakantie(s) is de naschoolse opvang gesloten. De opgebouwde vakantie-uren neem je in deze periode op Een salaris conform CAO Kinderopvang schaal 6, trede ,00 (salaris bij een voltijds dienstverband van 36 uur) Een inspirerende en professionele werkomgeving met ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling De mogelijkheid om zelf mede vorm te geven aan de werkplek en de functie Functie-eisen Een afgeronde opleiding op MBO- of HBO-niveau, volgens kwalificatie-eisen CAO Kinderopvang. Sollicitatie Graag zien we jouw brief met motivatie en je cv uiterlijk donderdag 7 januari 2016 tegemoet op het volgende adres: info@overstegen.nl, t.a.v. Herman Nieuwenhuis. Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met Herman Nieuwenhuis vanaf 4 januari op telefoonnummer: of per info@overstegen.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de maand januari.

8 - 8 - Doetinchem On Stage IJsselgraaf heeft zich aangemeld en zoekt nu ambassadeurs afkomstig uit alle disciplines binnen de stichting! Weet jij het nog? Weet jij nog wat je wilde worden toen je 12 of 13 was? Ja? En? Ben je het ook geworden? Kiezen was vroeger al moeilijk en is tegenwoordig met een enorme hoeveelheid opleidingen en beroepen niet bepaald eenvoudiger geworden. Scholen besteden daarom veel aandacht aan het kiezen van een afdeling, vakkenpakket en vervolgopleiding. Om alvast wat praktijkervaring op te doen en zodoende een betere keuze te kunnen maken voor later organiseren AOC-Oost en Metzo College samen Doetinchem On Stage. Een project waarbij leerlingen met jou in gesprek gaan in het Graafschap stadion en enkele weken later jouw werkplek bezoeken. Maar dat kan alleen als jij je nú aanmeldt. Help uw toekomstige werknemers te kiezen! Doetinchem On Stage: een prachtig project voor het VMBO en hulpmiddel bij de loopbaanoriëntatie van jongeren. Kom ook naar het beroepenfeest om te vertellen over jouw beroep aan leerlingen van AOC-Oost en Metzo College en laat ze zien waar jij werkt. Waarom willen VMBO ers graag professionals ontmoeten? De afgelopen 6 jaar heeft het project Doetinchem On Stage leerlingen geholpen bij de loopbaanoriëntatie en het keuzeproces. Dat lukt alleen dankzij de vrijwillige inzet van allerlei bedrijven en professionals. De vmbo ers van nu zijn de enthousiaste mbo ers van morgen en de doorzetters in het hbo van overmorgen: de vakmensen en professionals van de toekomst! Doetinchem On Stage ondersteunt leerlingen bij hun zoektocht naar een passend beroep. Het project heeft activiteiten gedurende het hele schooljaar, met als afsluiting een evenement waar professionals en vmboleerlingen elkaar treffen op een soort beursvloer, het beroepenfeest. Deze kennismaking wordt een paar weken later vervolgd tijdens de Doe Dag, het bezoek dat de leerlingen aan de bedrijven brengen. Laten zien wat je doet heeft immers meer effect, dan er over praten! De planning is als volgt: Donderdag 28 januari 2016: Informatieve netwerkbijeenkomst Op weg naar huis Tijd uur Rienke Wieberdink gaat hier als coördinator heen, je bent natuurlijk van harte welkom om mee te gaan. Tijdens deze bijeenkomst worden we geïnformeerd over de organisatie van Doetinchem On Stage, discussiëren we met elkaar over de toekomstmogelijkheden van leerlingen en wordt een goed moment geboden om te netwerken! Vanzelfsprekend wordt ook voor een hapje en een drankje gezorgd. Aan tafel is er gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken. Woensdag 24 februari 2016: Beroepenfeest On Stage in stadion de Vijverberg Tijd uur uur Voor deze middag zijn we op zoek naar enthousiaste ambassadeurs voor het vak. Jullie als leerkrachten, onderwijsassistenten en al het ondersteunend personeel kunnen zoveel meer vertellen over de praktijk. Op deze dag gaan de leerlingen in drie groepen naar het Graafschap stadion, met telkens drie kwartier tussentijd. Het programma van de leerlingen begint met een korte introductie. Op de eerste verdieping krijgt u een sta-tafel toegewezen, alleen of met twee of drie andere professionals. De tafels zijn voorzien van het nummer dat u bij aanmelding heeft gekregen. Ook heeft elke sta-tafel een kleur (blauw, groen, oker/oranje of rood), zo bent u snel in de juiste sector en bij de goede tafel.

9 - 9 - Leerlingen hebben vooraf een top-3 gemaakt van beroepen waar ze belangstelling voor hebben. Vanzelfsprekend mogen ze hiervan afwijken. Als u even geen gesprek voert, kunt u dus gerust een leerling aanspreken. In korte gesprekjes maakt u kennis met de leerlingen. In het gesprek staat het beroep centraal: wat houdt het in, wat moet je ervoor doen of laten en hoe ziet een werkdag er uit? Als het klikt, worden ter plekke afspraken gemaakt tussen leerling en professional voor de Doe Dag. Elke leerling heeft gedurende het schooljaar zijn On Stage paspoort ingevuld. Hierin worden de tijdens het beroepenfeest gemaakte matches vermeld. Er worden visitekaartjes uitgewisseld, waardoor later indien nodig contact gelegd kan worden. Leerlingen hebben in u een gesprekspartner voor oriëntatie op een beroep, opleiding of arbeidsmarkt. Ook uw bedrijfstak heeft immers in de toekomst enthousiast nieuw personeel nodig? Dat begint bij weten wat een beroep inhoudt en wat je ervoor nodig hebt. Dinsdag 8 maart 2016: DOE dag op locatie Na het match maken volgt een dagdeel op locatie. Verschillende scholen van IJsselgraaf hebben zich daar al voor opgegeven. Hiervoor hoef je verder niets te doen. Hoe kun je je aanmelden? Stuur een mail vóór 15 januari 2016 naar: r.wieberdink@ijsselgraaf.nl en ik zal z.s.m. contact met je opnemen om verdere afspraken te maken. Graag zie ik je reactie tegemoet! Met vriendelijke groet, Rienke Wieberdink-Riteco Opleidingsadviseur

10 Ik geef de pen door aan: Oh nee he! Toen ik zag dat Caroliene Soetevent de pen kreeg, dacht ik nog: ik moet haar even mailen om te zeggen dat ze hem niet aan mij hoeft te geven. (Ik had al zo n donkerbruin vermoeden). En ja hoor, van mijn buurvrouw/collega hoorde ik al dat ik de uitverkorene was! En wat moet je dan schrijven.. Er zijn zo veel onderwerpen. En ja, ik ben dol op kleuters; daar voel ik mij het meest op de plek! Nu las ik toevallig het boek : De lastige kleuter, of: 'Hoe breinleren ons helpt om Kleuters te begrijpen' (geschreven door Betsy van de Grift). Erg interessant als je met jonge kinderen werkt. Hierin staat ook een stuk over verschillen tussen jongens en meisjes. Jongekind- leerkrachten zouden, veel meer nog dan collega s in de midden- en de bovenbouw, baat kunnen hebben bij inzicht tussen jongens en meisjes. Het zou kunnen helpen om het typisch jongens-kleutergedrag op waarde te schatten en minder snel in termen van probleemgedrag te denken. Jongens hebben een andere aanleg, ze leren anders en zijn niet altijd vanzelf 'de liefste kleuter' van de groep. En omdat meesters nu eenmaal anders zijn dan juffen, vind ik het een gemis dat er zo weinig mannelijke collega s in het basisonderwijs werken. Ik werk nu al zoveel jaren en van al mijn stagiaires die ik afgelopen jaren heb begeleid, was er maar één man. En dat was ons allerbekende Michel Raddatz. Ik werkte toen op school 'de Huet' en het moet ongeveer 1986 zijn geweest. Mijn kleuters moesten natuurlijk wel aan zijn stem wennen. Dat snappen jullie toch wel? Maar verder vonden ze het geweldig! Mijn jongste twee zonen kregen pas in groep 7 een meester, op school de Huet. Ze keken er al jaren naar uit en vonden het erg leuk. De verhalen s avonds aan tafel waren anders. Meesters maken ook heel andere grappen dan een juf. (Meester Ton zegt dat hij houthakker is geweest in de woestijn!) Daarom geef ik de pen door aan de eerste meester van mijn jongens: Ton Hoevers, die al bijna zijn hele leven op 'de Huet' werkt, en per grote vakantie met pensioen gaat. Ton, kun je nog net even een stukje schrijven voordat we afscheid van je moeten nemen! Groeten van Bernadet Tielbeek

11 Didactische tools voor digibord of touchscreen Actueel lesmateriaal Colofon Deze nieuwsbrief is een uitgave van Stichting IJsselgraaf Op schoolbordportaal.nl, kleuterportaal.nl en tabletportaal.nl wordt doorlopend lesmateriaal verzameld bij actuele thema s. Klik op één van de onderstaande picto s om het lesmateriaal te verkennen en verrijk uw lessen. Samenstelling en redactie Petra Krajenbrink Janna van Gog Paola Harbers Eindredactie Petra Krajenbrink Bestuursbureau Stichting IJsselgraaf Palmberg DJ Zelhem T info@ijsselgraaf.nl Belangrijke data 19 december 2015 t/m 3 januari 2016 Kerstvakantie 12 januari 2016 Directie-overleg 28 januari 2016 Avond voor de medezeggenschapsraden 1 februari 2016 Raad van Toezichtvergadering Deze nieuwsbrief gaat naar alle medewerkers van Stichting IJsselgraaf de Raad van Toezicht de GMR de secretarissen van de Medezeggenschapsraden de wethouders van de gemeente Bronckhorst, Doetinchem en Doesburg Markant Kinderopvang Redactioneel Verschijningsdatum eerstvolgende nieuwsbrief: 28 januari 2016 Kopij digitaal aanleveren op: info@ijsselgraaf.nl Uiterlijk op 21 januari a.s. dient de kopij aangeleverd te worden. Verzoek is om de tekst heel beknopt te houden met eventueel een link waarnaar verwezen kan worden voor meer informatie en/of een afbeelding erbij.

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Nieuwsbrief De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Groepenverdeling 2015-2016 Schooljaar 2014 2015 1 juli 2015 I n h o u d : Blz. 1: Groepenverdeling

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

N I E U W S B R I. A a n d e s la g. Informatie van het Algemeen Management Goed nieuws over het werkgelegenheidsperspectief! nr.

N I E U W S B R I. A a n d e s la g. Informatie van het Algemeen Management Goed nieuws over het werkgelegenheidsperspectief! nr. N I E U W S B R I Informatie van het Algemeen Management Goed nieuws over het werkgelegenheidsperspectief! Een regelmatig terugkerend onderwerp van gesprek is de belabberde arbeidsmarktsituatie in onze

Nadere informatie

Obs Het Palet Javastraat 5 2405 CS Alphen aan den Rijn 0172 472380 www.obs-palet.nl info@obs-palet.nl

Obs Het Palet Javastraat 5 2405 CS Alphen aan den Rijn 0172 472380 www.obs-palet.nl info@obs-palet.nl Datum: 18 februari 2016 Obs Het Palet Javastraat 5 2405 CS Alphen aan den Rijn 0172 472380 www.obs-palet.nl info@obs-palet.nl Vakantie Komende week hebben de kinderen Voorjaarsvakantie. Het team van Het

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron.

Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Deze nieuwe activiteiten (vierde blok periode) lopen van 23 mei tot en

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Agenda 15 september 2014 Schoolfotograaf 16 september 2014 Ouderavond VSO 23 september 2014 Ouderavond SO 24 september 2014 Koffieochtend OR

Agenda 15 september 2014 Schoolfotograaf 16 september 2014 Ouderavond VSO 23 september 2014 Ouderavond SO 24 september 2014 Koffieochtend OR Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Algemeen: Personeel Algemeen: Nieuwe collega s Algemeen: Nieuwe stagiaires Algemeen: Toestemmingsformulier Algemeen: Schoolfotograaf Algemeen: Gym Algemeen: Vooraankondiging

Nadere informatie

belangrijke data... 6 februari 2015, nr. 11

belangrijke data... 6 februari 2015, nr. 11 belangrijke data..... 6 februari 2015, nr. 11 Ma 16 feb t/m vrij 20 feb 10- Minutengesprekken groep 1 t/m 7 Ma 23 feb t/m vrij 27 feb Voorjaarsvakantie Ma 2 maart studiedag, alle leerlingen vrij Din 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum:

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: 23 december 2016 Nieuwsbrief 9 Vakantie Het team van Montessorischool de Wildzang wenst iedereen fijne feestdagen en een leuke vakantie toe. Maandag 9 januari verwachten wij iedereen in goede gezondheid

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Donderdag 6 september 2012 week 36

Donderdag 6 september 2012 week 36 Donderdag 6 september 2012 week 36 AGENDA - Maandag 10 september: Informatieavond groepen 1 t/m 4 o Groepen 1/2 van 19.00 uur t/m 20.00 uur o Groepen 3 en 4 van 20.00 uur t/m 21.00 uur - Dinsdag 11 september:

Nadere informatie

Checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F - handleiding

Checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F - handleiding Checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F - handleiding Inleiding De checklist Sollicitatiebrief schrijven 2F is ontwikkeld voor leerlingen die moeten leren schrijven op 2F. In deze handleiding wordt toegelicht

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 14 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Procedure werving MR-ouderlid

Procedure werving MR-ouderlid Procedure werving MR-ouderlid 1. Opstellen wervingstekst voor Nieuwsslinger en Facebook 2. Verzamelen ingekomen reacties 3. Versturen bevestiging naar geïnteresseerden met daarin uitleg over de vervolgprocedure

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie over een bericht opvragen, of reageren op

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 02-02-2015 Bibliotheek op school Bibliotheek op school Voortgangsgesprekken

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS De Wiksel

Nieuwsflits OBS De Wiksel Nieuwsflits OBS De Wiksel Nieuwsflits Activiteiten Maandag 1 september : Start Wecyleactie Dinsdag 2 september : OR-vergadering 19.30 uur Start schooljaar Het nieuwe schooljaar is nu zo n 2 weken onderweg

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 Nieuwsbrief 12 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

Schoolinfo 9 Maart 2015

Schoolinfo 9 Maart 2015 Schoolinfo 9 Maart 2015 Simone Piron stelt zich voor Mijn naam is Simone Piron. Sinds 1 februari ben ik intern begeleider van Op Dreef. Hierbij zal ik de taken van Monique overnemen. In het verleden ben

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok)

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok) Beste ouders en kinderen, Na de succesvolle start Bron van Activiteiten presenteren we u hierbij het eerste exemplaar van nieuwste arrangementen schooljaar 2015-2016. Bron van Activiteiten van Kindcentrum

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015

Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015 Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015 31-08 Eerste schooldag Week 36 Hoofdluiscontrole Week 37 Nacontrole hoofdluis Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 07-09 Oudervereniging 20:00 uur Brabants VerkeersveiligheidsLabel

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia archeologen, Tuinstraat 27a, 1544 RS Zaandijk Inhoudsopgave

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding

Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding Inleiding De checklist Gesprek voeren 2F is ontwikkeld voor leerlingen die een gesprek moeten kunnen voeren op 2F. In deze handleiding wordt toegelicht hoe de

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

Voor wie is de Week van passend onderwijs bedoeld?

Voor wie is de Week van passend onderwijs bedoeld? Ongetwijfeld heeft iedereen wel eens de term PASSEND ONDERWIJS voorbij zien komen. Samenwerkingsverbanden, schoolbesturen en scholen zijn al een aantal jaar druk bezig alles vorm te geven zoals het in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52 Dit is een uitgave van STIP VSO Utrecht. Een samenwerking tussen de VSO afdelingen van de Herderschêeschool en de Wilhelminaschool. Reacties op deze nieuwsbrief mailt u naar: nieuwsbrief@stipvso.nl. Nieuwsbrief

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Groep - Gr. 4 tafeltjes oefenen

Groep - Gr. 4 tafeltjes oefenen Vrijdag 8 jan. 2016 Jaargang 12 nr. 12 In deze Link: - Beste wensen - Ouderpanel - Open school Groep - Gr. 4 tafeltjes oefenen Bijlagen: - Uitnodiging informatieavond - Uitnodiging open schoolmoment -

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Suze (gr 5), Jorg (gr 4), Wies (gr 1), Harm (gr 2) en Amber (gr 8), van harte gefeliciteerd! BELANGRIJKE DATA 17-01: 15.00 16.30 uur, inschrijfmiddag voor nieuwe

Nadere informatie

Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat December 2018 Nummer 5

Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat December 2018 Nummer 5 Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat December 2018 Nummer 5 Uit het team Juf Suzan moet helaas op doktersadvies de komende weken rust houden en zal dus in het jaar 2018 niet meer bij ons in groep

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 01. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 01. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 01 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 7-9-2017 Kennismakingsmiddag, ouders en leerlingen welkom! Beste ouders/verzorgers, In deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Stappenplan (zij-)instroom kleuters

Stappenplan (zij-)instroom kleuters Stappenplan (zij-)instroom kleuters Betrokken partijen (intern) - directeur Sylvio Noël - leerlingadministratie Martha Mataheru - (onder)bouwcoördinator (Tamara Verschoor) - nieuwsbriefopsteller Karla

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Nieuwsbrief Donderdag 26 maart 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Ik houd van jou. Maria van Magdala is anders. Op een dag

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 1 e nieuwsbrief, vrijdag 23 augustus 2013 Beste ouders, Gelukkig wisten de kinderen allemaal dat het

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2012-2013 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2013-2014 voor Twente BL/KL versie Naam:.... Klas: Mentor:.... Onderwerp: LOB Lesbrief bij KIES - Pagina 1 van 13 Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

23 november 2015 schooljaar 2015-2016 nieuwsbrief 7. Agenda

23 november 2015 schooljaar 2015-2016 nieuwsbrief 7. Agenda Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 23 november 2015 schooljaar 2015-2016 nieuwsbrief 7 Van de directie In deze Lijstereens informatie over de studiedag die het team gehad

Nadere informatie

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018

Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018 Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018 24 juni Start intekenen eindgesprekken in Digiduif 27 juni Juffen/ meestersdag 28 juni Sluiting intekenen Eindgesprekken in Digiduif 29 juni Rapport

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen van de Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron.

Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen van de Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen van de Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Deze activiteiten lopen van 16 november t/m 5 februari (tweede

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

STEVENINFO. Zie ook onze website : www.stevenstemerding.nl

STEVENINFO. Zie ook onze website : www.stevenstemerding.nl STEVENINFO Zie ook onze website : www.stevenstemerding.nl Jaargang: 9 Nummer: 5 ONTRUIMINGSOEFENING Donderdagmiddag 29 november hebben wij onze geplande ontruimingsoefening gehouden waaraan de kinderen

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

Cliënten aan het woord

Cliënten aan het woord Cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Versie Wonen Naam cliënt : Woning cliënt : Datum : Je ontvangt deze vragenlijst omdat we graag willen weten hoe je het wonen

Nadere informatie

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda PPEL digitale nieuwsbrief openbare basisschool het ogelijn jaargang 21 nummer 02 week 39 donderdag 24 september 2015 OUDERAVOND GROEP 1-2 In het begin van het nieuwe schooljaar vinden de KLASSIKALE OUDERAVONDEN

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

F.A.Q. / Veel gestelde vragen

F.A.Q. / Veel gestelde vragen F.A.Q. / Veel gestelde vragen F.A.Q / Veel gestelde vragen. Wat is Onderwijs + Jij? Onderwijs + Jij op Het Palet helpt kinderen om hun unieke talenten te ontwikkelen en gebruikt daarbij de nieuwste technologieën.

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Alfrinkschool, Koordsteeg 11, 7161 WP Neede. Tel.nr. 0545-292686.. www.alfrinkneede.nl directie@alfrinkneede.nl Nieuwsbrief 5 2018-2019 Januari 2019 Februari 2019 7 1 e schooldag na de Kerstvakantie 4

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015 Afscheid meneer Ruud Beste ouders / verzorgers, Zoals u al heeft kunnen opmerken, is juffrouw Petra Berentsen al weer geruime tijd op school bezig met haar werkzaamheden als directeur. Heel fijn dat het

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Speciale school voor basisonderwijs. Leren met je hoofd, hart en handen op De Dolfijn

Speciale school voor basisonderwijs. Leren met je hoofd, hart en handen op De Dolfijn Speciale school voor basisonderwijs Leren met je hoofd, hart en handen op De Dolfijn Er samen met leerlingen, ouders en collega s voor zorgen dat leerlingen de doelen halen die zij zichzelf hebben gesteld.

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4)

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Ik kreeg vanaf de eerste dag een fijn gevoel bij deze school. Er hangt een gezellige sfeer. Je wordt goed opgevangen door de docenten. Als je ergens mee zit kan

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD

NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD Obs Den Boogerd Donkerstraat 17 5308 KB Aalst info@obsdenboogerd.nl www.obsdenboogerd.nl In dit nummer o.a.: Start schooljaar Pagina 1 Luizen pluizen Pagina 1 Algemene informatie

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF april 2015

NIEUWSBRIEF april 2015 NIEUWSBRIEF april 2015 Bericht van directie: Te laat komen kinderen We zien dat steeds meer kinderen te laat op school komen en steeds meer ouders langer in de groepen blijven kletsen of afscheid nemen

Nadere informatie

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019)

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NR. 19 6 juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Woensdag 29 mei was de spelletjesdag voor alle kleuters. Wat hebben alle kinderen genoten. Ze konden kiezen uit

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie