bizhub PRESS C8000 De toekomst van digitaal printen is begonnen PRODUCTION PRINTING KLEUR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "bizhub PRESS C8000 De toekomst van digitaal printen is begonnen PRODUCTION PRINTING KLEUR"

Transcriptie

1 bizhub PRESS C8000 De toekomst van digitaal printen is begonnen PRODUCTION PRINTING KLEUR

2 bizhub PRESS C DE INNOVATIE DIE HET SPEL VERANDERT De toekomst van de digitale productie van drukwerk is begonnen Ontmoet de bizhub PRESS C8000 van Konica Minolta. Vanwege de groeiende vraag van interne en externe klanten naar meer diversiteit is het voor u als drukwerkleverancier essentieel dat u uw productiefaciliteiten eenvoudig kunt aanpassen aan de eisen van vandaag en aan die van morgen. U moet uw dienstenpakket uitbreiden en nieuwe markten aanboren. Tegelijkertijd is het besparen op de kosten en het leveren van professioneel drukwerk van wezenlijk belang voor uw concurrentiepositie. De sleutel voor succes in de huidige wereld van multimediacommunicatie is kleur! Bij de productie van drukwerk is het van belang dat u de hoogste kwaliteit aanbiedt. Dit geldt niet alleen voor kleur, maar voor ieder product dat u levert. Zorg altijd voor een eersteklas consistentie en betrouwbaarheid van uw uitvoer. Hierbij zijn tools voor de controle op en het behoud van de uitvoerkwaliteit van het grootste belang! Andere belangrijke punten waar u bij de digitale productie van drukwerk op moet letten, zijn het op tijd leveren, printopdrachten voltooien binnen een paar uur in plaats van een paar dagen en flexibiliteit bij de productie van kleinere volumes. U moet kunnen vertrouwen op een systeem dat deze hoge productiviteitseisen ondersteunt met zo weinig mogelijk interventie van de operator, zodat handmatige handelingen tijdens het printproces tot een minimum worden beperkt. U zult ontdekken dat dit systeem meer voor u kan betekenen dan u ooit voor mogelijk had gehouden!

3 bizhub PRESS C EFFICIËNTE OVERGANG NAAR DIGITALE PRODUCTIE De bizhub PRESS C8000 vormt de perfecte match voor een efficiënte digitale productie van kleurwerk. Het systeem biedt nieuwe mogelijkheden, uitstekende kwaliteit, goede prestaties en is eenvoudig in bediening. De bizhub PRESS C8000 levert verschillende functies en voordelen voor een eenvoudige en succesvolle invoering in de digitale technologie. Nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen Nieuwe applicaties, betere dienstverlening en enorme besparing op de kosten betekenen meer winst en zijn de belangrijkste aspecten waarvan u, als trotse bezitter van een bizhub PRESS C8000, profiteert. En dit alles dankzij de grote keuze aan in-line afwerkingsopties, van nieten tot perfect binden, de uitgebreide mediamogelijkheden (300 g/m 2 van alle laden, 350 g/m 2 van PFU-laden) en de reeks aan variabele printfuncties en -workflows. Imponerende kwaliteit Simitri HD+ polymeertoner voor de exacte weergave van tekst en lijnen, geautomatiseerde densiteitscontrole voor een consistente kleurenreproductie en de hoogste registratie voor nauwgezet dubbelzijdig printen, een product waarop u kunt vertrouwen. U produceert afdrukken met maximale efficiëntie, optimaliseert uw budget en profiteert van uitgebreide zakelijke kansen bij interne en externe klanten. Winstgevende productiviteit Hogere winstgevendheid, meer printopdrachten en probleemloos voldoen aan de strakste deadlines. Dit is de manier waarop u uw bedrijf kunt laten groeien zonder zorgen te maken over de toekomst. De bizhub PRESS C8000 garandeert uw inkomen en productiviteit met nieuwe functies, zoals een printsnelheid van meer dan 80 pagina s per minuut in kleur en/of zwart-wit, een maximale productieve tijd dankzij het OPS Core RDS-systeem en het Customer Maintenance Support programma, een intuïtieve gebruikersbegeleiding en tools voor een moeiteloze en geautomatiseerde aanpassing van de machine-instellingen.

4 bizhub PRESS C bizhub PRESS C8000 TECHNOLOGIE De geavanceerde tools voor kleurbeheer van de bizhub PRESS C8000 garanderen High Definition afbeeldingen in kleur met een levendige kwaliteit die vergelijkbaar is met offset. Deze kleurkwaliteit is absoluut constant, van taak tot taak, van gebruiker tot gebruiker, van machine tot machine. Het professionele resultaat zal zelfs de meest kritische klant overtuigen. S.E.A.D. II De bizhub PRESS C8000 is uitgerust met Konica Minolta s geavanceerde tweede generatie kleurverwerkingstechnologie. S.E.A.D. staat voor Screen-Enhancing Active Digital Process. Dit proces combineert een reeks technische innovaties die garant staat voor een snelle en duurzame kleurenreproductie. S.E.A.D. II omvat de volgende belangrijke capaciteiten: 1200 x 1200 dpi x 8 bit afdrukresolutie De imposante afdrukresolutie van de bizhub PRESS C8000 staat garant voor een perfecte reproductie van de kleinste tekens tot de dunste lijnen. Met 8 bit kleurdiepte en de Dot Positioning Control (DPC) levert de bizhub PRESS C8000 een resolutie die gelijk is aan 1200 x 3600 dpi. Rastertechnologie Dankzij de 1200 dpi resolutie levert de bizhub PRESS C8000 extra rasters voor een hogere afdrukkwaliteit, evenals betere en meer natuurgetrouwe beeldreproducties die uitstekend geschikt zijn het printen van data. ITbit technologie Out-line verwerking verbetert de vormgeving van de lettertekens door ze dunner te maken, zodat ze niet vet worden weergegeven. Contourverwerking helpt bij het reproduceren van witte lettertekens met ideale proporties op witte achtergronden en reduceert de gekartelde randen van lettertekens in halftonen. Beeldstabiliteit Tijdens het printproces houdt een innovatieve periodieke stabiliteitscontrole toezicht op de beeldconsistentie van de bizhub PRESS C8000 zonder dat de prestaties daarbij worden beïnvloed. Evt. correcties vinden volledig automatisch plaats en verhogen de stabiliteit van de beeldkwaliteit, terwijl het hele proces de efficiëntie van de productie aanzienlijk vergroot. Densiteitscontrole Deze correctiefunctie biedt een oplossing voor het vaak grote verschil in kenmerken tussen de verschillende media door de gradaties aan de hand van het gebruikte papiersoort te corrigeren. Operators profiteren van deze uitgebreide efficiëntie, omdat deze de tijdrovende aanmaak van testpatronen overbodig maakt.

5 bizhub PRESS C Simitri HD+ De bizhub PRESS C8000 maakt gebruik van Konica Minolta s derde generatie Simitri HD polymeertoner voor een betere beeldkwaliteit en een fixatie bij lagere temperatuur, zelfs bij dik papier. Simitri HD+ garandeert de exacte reproductie van punten en smalle lijnen en daarmee een natuurlijke helderheid die vergelijkbaar is met offset Scheefstanddetectie Een hoge printnauwkeurigheid dankzij een detectiesysteem dat de mate van scheefstand aan de invoerkant van het papier controleert. Geschikt voor de verwerking van papier van 64 tot 350 g/m 2, waarbij alle PFU-laden het maximale papiergewicht afhandelen. Dubbelzijdig afdrukken is mogelijk op papier tot 300 g/m 2. De bizhub PRESS C8000 beschikt over een automatische krulcorrectie met twee anti-kreukmechanismes die het omkrullen van het papier in het zigzag-mechanisme voorkomen. Daar waar nodig kan de systeemprestatie worden uitgebreid met een unieke optionele bevochtigingsontkruller die het vochtgehalte van het papier verhoogt, waardoor het omkrullen tot het verleden behoort. Dankzij de geavanceerde mediacapaciteiten van Konica Minolta kunnen drukkers zowel hun mogelijkheden als hun klantenkring uitbreiden en een snel rendement op hun investering realiseren. De flexibiliteit om een grote verscheidenheid aan drukwerk te produceren, zowel op gecoat als ongecoat papier, stelt professionele drukkers in staat om meer winstgevende opdrachten binnen te halen. Uitgebreide mediasupport en productiviteit Met de consistente snelheid en productiviteit van de bizhub PRESS C8000 halen leveranciers van drukwerk probleemloos hun doelstellingen. De niet te evenaren verwerkingscapaciteiten faciliteren de productie van een bredere reeks opdrachten op meer druksubstraten, kortom een toonzettende prestatie. De digitale kleurenpers van Konica Minolta is uitgerust met een robuust afdrukmechanisme dat goed is voor max. 80 A4 ppm en uitblinkt met de kortste doorlooptijd en een maandelijks volume van max afdrukken. Dankzij de hoge printsnelheid van 46 ppm voor de verwerking van A3-formaat en het printen van A4-formaat in two-up productie kan de snelheid voor A4 zelfs worden opgevoerd tot 92 ppm. De bizhub PRESS C8000 is de eerste kleurenprinter die is uitgerust met Konica Minolta s invoermechanisme met vacuümtechnologie voor een nauwkeurige invoer van een breed scala aan druksubstraten, en twee invoereenheden voor papier die naast elkaar kunnen worden aangesloten, wat tot een indrukwekkende invoercapaciteit leidt van max vel. Dankzij de uitgebreide verwerkingscapaciteiten en de unieke module voor productiviteitsverbetering (PEMmodule) ter ondersteuning van de (hoge) snelheid voor zwaardere papiersoorten is de bizhub PRESS C8000 geschikt voor de productie van een reeks printproducten. Aanpasbare papierprofielen en beelduitlijningen besparen tijd, verhogen de productiviteit en garanderen de hoogste kwaliteit.

6 bizhub PRESS C bizhub PRESS C8000 ZAKELIJKE KANSEN De productieprintmarkt is tegenwoordig behoorlijk aan veranderingen onderhevig. Versneld door de recente economische neergang, wordt het aantal printorders minder, neemt het totale printvolume af en worden steeds meer printapplicaties overgeheveld naar elektronische media. Geïnformeerde printbedrijven weten dat zij hun printorders moeten vermeerderen, hun winstmarges moeten vergroten en nieuwe omzet moeten genereren. Konica Minolta Business Solutions Europe wil klanten hierbij ondersteunen en heeft daarom Digital1234 gelanceerd. Een omvangrijk bedrijfsontwikkelingsprogramma dat zich richt op de behoefte van de klant om zijn bedrijf weer op gang te krijgen. De centrale vraag is Hoe kunnen wij uw bedrijf weer op gang krijgen? De oplossing voor veel bedrijfsproblemen ligt in het eenvoudige antwoord door u geld te besparen, uw winst te vergroten, nieuwe diensten toe te voegen en u productiever te maken. Het Digital1234 bedrijfsontwikkelingsprogramma is eenvoudig van opzet en stimuleert bedrijven tot een aanpak die op mogelijkheden is gebaseerd. Om de zaken beter te gaan runnen. In vier praktische stappen leiden en begeleiden we de klant bij hoe hij nieuwe zakelijke kansen kan herkennen, beoordelen, rechtvaardigen en uitvoeren. Het basisconcept kenmerkt zich door deze vier stappen, met een advies tijdens het gehele bedrijfsproces. Waarom zou ik in deze mogelijkheid investeren? Hoe pas ik dit in mijn bestaande bedrijf in? Wie heeft er ervaring mee en kan mij daarover vertellen? Welke stappen moet ik zetten om deze nieuwe mogelijkheid tot een succes te maken? Laten we bijvoorbeeld eens met het waarom beginnen. Digital1234 gebruikt eenvoudige, op mogelijkheden gebaseerde, papers geschreven door geloofwaardige partners in de branche die iedere zakelijke kans verkennen. De tweede stap richt zich op het hoe door eenvoudige beoordelingsvragen te gebruiken, opgesteld door een panel van internationale en onafhankelijke bedrijfskundigen. De derde stap, het wie, beschrijft het verhaal achter het zakelijke succes, terwijl de vierde stap te downloaden zakelijke hulpmiddelen biedt om klanten te helpen hun bedrijf te laten floreren, zoals gidsen over bedrijfsuitvoering geschreven door brancheadviseurs. DIGITAL enabling your business Digital1234 Het Digital1234-bedrijfsontwikkelingsprogramma is ontworpen om printbedrijven te stimuleren zich te richten op mogelijkheden om geld te besparen, de winst te vergroten, nieuwe diensten toe te voegen en de productiviteit te verbeteren. In vier praktische stappen leiden en begeleiden we de klant bij hoe hij nieuwe zakelijke kansen kan herkennen, beoordelen, rechtvaardigen en uitvoeren.

7 bizhub PRESS C Printen van variabele data Wat is het meest uniek aan digitaal drukken? U kunt elke pagina binnen een oplage aanpassen en dus zorgen voor een unieke, gerichte en relevante boodschap voor elke ontvanger. Dit noemen we Variabel Data Printing (of VDP). Direct Mail kan meer persoonlijk: Geachte heer, mevrouw wordt Beste Paul. Dit is de unieke propositie van digitaal printen die niet kan worden bereikt met traditioneel printen Studies hebben aangetoond: hoe meer je inzoomt op je lezers des te effectiever je boodschap Gemiddeld leidt gepersonaliseerd marketingmateriaal tot 31% meer winst in vergelijking met algemeen marketing materiaal. Als printaanbieder kunt u meer in rekening brengen voor VDP opdrachten, en uw klant krijgt een betere respons per stuk. Meer winst voor u, meer omzet voor uw klant. Workflow Wist u dat voor iedere aan drukwerk gespendeerde euro er zes euro wordt uitgegeven aan het feitelijke afdrukproces? Dit wordt vaak aangeduid met het woord Workflow en is de sleutel voor een maximum aan efficiëntie en een minimum aan handmatige handelingen! Hoe meer u dit proces automatiseert, hoe efficiënter het werk wordt afgehandeld. Een verbeterde workflow is de beste manier om uw bedrijfsresultaten te verhogen. Workflow verkort de afstand tussen u en uw klant. Een goed voorbeeld van automatisering is een gecombineerde hybride workflow. Deze combinatie biedt de ultieme productieflexibiliteit en maximaliseert het gebruik van zowel uw digitale als uw offset installatie. Hiermee kunt u het financiële overlappingspunt berekenen tussen digitaal en offset. Zo kunt u op het laatste moment nog kiezen voor de meest kosteneffectieve technologie. De essentie van een goede productieworkflow kan in 1 zin worden samengevat: Des te minder tijd u spendeert aan de technologie voor de productie van printwerk, des te meer tijd u overhoudt voor uw bedrijfsvoering. Web to print In het verleden werden alle printopdrachten handmatig ingediend en verwerkt. Met het toenemend gebruik van internet hebben de meeste printbedrijven de waarde onderkend van een webportal waar klanten hun printopdrachten kunnen indienen. Indiening via het internet is inclusief het uploaden van de printgegevens, een prijsopgave, een proef, tracking-informatie over de status van de printopdracht, automatische link naar betaling en administratie, enz. Met web to print is uw bedrijf in staat 24/7 online te zijn, de indiening van de printopdracht te automatiseren, de efficiëntie verbeteren, en handmatige elementen in het indieningsproces overbodig te maken.

8 bizhub PRESS C8000 FASCINERENDE INKIJK bizhub PRESS C SIMITRI HD+ TONER MEERDERE AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN 6 verschillende vouwfuncties, perforeren, multi-perforatiesysteem (GBC), in-line afwerkingseenheid met trimmer voor folders en brochures, en een perfect binder Polymeertoner voor fixatie bij lage temperatuur en beeldkwaliteit vergelijkbaar met offset OPTIONELE ONTKRULLER Ondersteunt het ontkrullen van ongecoat papier, neutraliseert statische elektriciteit en voert warmte af TRANSPORTEENHEID Voor zigzag ontkrullen van gecoat papier. Is uitgerust met een densiteitssensor voor automatische kleuraanpassing MODULE VOOR PRODUCTIVITEITS VERBETERING (PEM-MODULE) Ondersteunt verwerking op hoge snelheden van dik papier en versterkt de glans KLEURENPERS Max. 80 p/m 2 A4 kleur of zwart-wit Max pagina s per maand 1200 x 1200 dpi x 8 bit Dubbelzijdig tot 300 g/m 2

9 bizhub PRESS C TOUCHSCREEN Eenvoudig te bedienen, verplaatsbaar full colour touchscreen OPTIONELE VERWARMINGSUNIT DE VERSCHILLENDE CONTROLLERS Ter ondersteuning van offset en gecoat papier IC-306 externe EFI Fiery-controller IC-3600 externe EFI Fiery-controller IC-307 externe CREO-kleurenserver IC-601 interne Konica Minolta-controller PAPIERLADEN Geschikt voor max. 9 papierbronnen van max. 350 g/m 2 (invoermechanisme met vacuümtechnologie, alleen PFU) S.E.A.D. II Screen-Enhancing Active Digital Processing Geavanceerde verwerkingstechnologie voor een kleurweergave van hoge kwaliteit.

10 bizhub PRESS C bizhub PRESS C8000 -CONTROLLER Om te kunnen voldoen aan de verschillende vereisten voor de meest uiteenlopende printomgevingen kan de bizhub Press C8000 worden uitgerust met vier verschillende controllers.

11 bizhub PRESS C De Fiery-controllers IC-306 en IC-3600 De geavanceerde externe Fiery -controller van EFI wordt geleverd met de volledige functionaliteit van het Fiery System 9 en met de Fiery Driver 4.0 voor zowel Windows als Mac. De Fiery-controllers zijn uitgerust met de volgende functies: de Command Workstation 5 interface met geavanceerde tools voor kleurbeheer en de SeeQuence Suite voor de opmaak, het samenstellen en het opvragen van een afdrukvoorbeeld in één procedure, evenals ondersteuning van variable data printing, hot folders, job batching, verschillende manieren om het printproces te versnellen met gebruik van het beschikbare papier, afdrukvoorbeelden uit een andere papierlade, verwijderen van ongebruikt papier en nog veel meer. De Creo-kleurenserver IC-307 De externe printcontroller Creo IC-307 vormt een perfecte ondersteuning bij de integratie van het printen van variabele data en is de ideale keuze voor hybride prepress-workflows. Bovendien beschikt de Creo over geavanceerde spotkleur profiling, een complete Pantone GOE-bibliotheek, Remote Site Manager-statustracking, JDF-connectiviteit, Creo-jobticket-software en nog veel meer. De Konica Minolta controller IC-601 De interne printcontroller Konica Minolta IC-601 komt met krachtige workflowvoordelen op het gebied van printfor-pay en commerciële printtoepassingen, waaronder 1200 dpi printen op volle machinesnelheid, high-speed RIP-processing, verhoogde nauwkeurigheid in kleurenreproductie, nieuwe functies voor kleurbeheer en volledige compatibiliteit met de interne controle- en bewerkingsfuncties van de bizhub PRESS C8000. De IC-601 ondersteunt tevens Konica Minolta s PageScope -software voor een interactieve en kostenbesparende controle van documenten en individuele printers, evenals de Printgroove POD Suite voor het combineren van meerdere functies voor afdrukbeheer, workflow en job ticketing, zodat uw gehele productieproces automatisch wordt gecontroleerd.

12 UNIEKE VEELZIJDIGHEID VAN BEGIN TOT EIND De professionele afwerking van drukwerk vormt een integraal deel van iedere productiegang. Flexibiliteit is daarbij de sleutel tot succes. Een uitgebreid scala aan veelzijdige afwerkingsopties vergemakkelijkt het upgraden van Konica Minolta s digitale productieprinters voor meerdere toepassingen en garandeert een perfecte integratie in iedere productieomgeving. Papierladen PF-704 en PF-705 De papierladen PF-704 en PF-705 vergroten de capaciteit door de toevoeging van drie extra laden, goed voor max vel, en breiden de mediamogelijkheden uit van 64 tot max. 350 g/m 2. De laden zijn geschikt voor de verwerking van alle papierformaten en zijn uit te breiden met een optionele verwarmingsunit die het papier in de lade droogt, zodat er sprake is van nog meer mediaflexibiliteit. De PF-705 is uitgerust met een automatische documentlade, waardoor de printsystemen van de bizhub ook inzetbaar zijn als hoogpresterende scanners en kopieerapparaten. Gecombineerd mixplex/ mixmedia Mixmedia wit en gekleurd vel vanuit verschillende laden Boekjesproductie-eenheid SD-506 De SD-506 is ideaal voor het creëren en bijsnijden van folders en brochures met een geniete rug en een harde omslag en versnelt de in-line productie, van het meest uiteenlopende drukwerk tot interne publicaties. De SD-506 produceert brochures tot 200 pagina s dik (50 vel), inclusief automatische beeldverwerking en bijsnijden, en heeft een uitvoercapaciteit van max. 50 boekjes. Voor een professionele afwerking kunnen de boekjes worden gecombineerd met papieren omslagen van max. 200 g/m 2. Bovendien is de SD-506 uitgerust met de vouwfuncties Multi-letter fold-in en Multi-half-fold voor het creëren van een snelle mailing van max. 5 vel. Deze aantrekkelijke aanvullingen bieden drukwerkleveranciers een interessante diversificatie en leiden tot een stijging van de verkoop en de winst. Boekje (vouwen en rugnieten) Schoonsnijden Kleurenomslag invoegen Meervoudige briefvouw-in Kleur vel invoegen Meervoudige halfvouw

13 bizhub PRESS C Vouw- en perforatiesysteem FD-503 De FD-503 is de perfecte keuze voor de productie van mailings, folders, brochures, enz, vooral in combinatie met de boekjesproductie-eenheid, de nieteenheid en/of de perfect binder. Het vouw- en perforatiesysteem is uitgerust met zes verschillende vouwprogramma s, 2- of 4-gaats perforatie met 100% rendement en de mogelijkheid tot het achteraf invoegen van voorgedrukte vellen en omslagen. Met de FD-503 worden ingewikkelde, professioneel afgewerkte documenten samengevoegd in slechts één volledig geautomatiseerde handeling, waardoor de operator en de leverancier waardevolle tijd besparen die zij aan andere werkzaamheden kunnen besteden. Tweegaats perforeren Briefvouw-uit Viergaats perforeren Luikvouw Halfvouw Dubbele parallel-vouw Briefvouw-in Z-vouw Kleurenomslag invoegen Vel invoegen Multi (GBC) perforatiesysteem GP-501 Het nieuwe multi-perforatiesysteem biedt een hoog presterende meervoudige perforatie op volle systeemsnelheid en dient als voorbereiding op het offline spiraalbinden. Het systeem is uitgerust met diverse stempels die corresponderen met de meest gehanteerde perforatiemethoden, zoals de metalen spiraal- (velo) en de plastic (kam)binding. Dankzij de flexibiliteit van de GP-501 is het voor drukwerkleveranciers nu eenvoudig om verscheidenheid aan te brengen in hun printportfolio en te voldoen aan de verschillende eisen van zowel bestaande als nieuwe klanten. Slimme perforatie Stapeleenheid LS-505 Met de LS-505 stapeleenheid en zijn grote capaciteit is de Konica Minolta bizhub PRESS serie perfect uitgerust voor een eenvoudige integratie in omgevingen met afwerkingsfaciliteiten. Het transport van max vel offset, d.w.z. verplaatst met een geïntegreerd papierklemmechanisme (uitvoer kan ook worden gestapeld in het interne stapelsysteem van de trolley), is altijd veilig. De trolley verhoogt de flexibiliteit in de printshop. De afdrukken kunnen onmiddellijk zonder drogen of afkoelen naar een offline afwerkingseenheid of een couverteermachine worden gereden. Dit levert kostbare tijdwinst op, die gebruikt kan worden voor meer complexe taken. Verrijdbare afwerkingseenheid Gestaffelde uitvoer

14 bizhub PRESS C Perfect binder PB-503 Deze inbinder vormt het afwerkingssysteem voor de in-line productie van alle soorten ingebonden boeken. De functionaliteit omvat een Z-vouw invoeging en het inzetten van voorgedrukte kleuromslagen en -vellen. De binder is geschikt voor boeken met een rugdikte van max. 30 mm en is uitgerust met een in-line snijmechanisme. De geïntegreerde lade voor de omslagbladen heeft een capaciteit voor max vel. De PB-503 is uitgerust met een stapeltrolley voor ingebonden boeken en is tevens te installeren met de nieteenheid FS-521, waardoor het inbinden en het nieten plaats vindt binnen één systeem. Met de PB-503 hebben drukkers die hun klanten willen verrassen met hoogwaardig ingebonden boeken, bijv. uit verschillende substraten, de juiste oplossing in handen. Dankzij de hoge flexibiliteit kunnen zij een aantrekkelijke diversiteit toevoegen aan hun portfolio, om zo tegemoet te komen aan de behoeften van de klant en hun orders, omzet en winst te verhogen. Perfect binders Kleurenomslag invoegen Perfect Binder Z-vouw Perfect Binder Invoegen vel Perfect Binder Verrijdbare afwerkingseenheid voor boekjes gebonden met Perfect Binder Nieteenheid FS-521 Uitgerust met de FS-521 biedt de bizhub PRO en PRESS serie de mogelijkheid tot multi-positie nieten. Dit systeem vormt de perfecte basis voor de productie van handboeken, rapporten en ander documentatiemateriaal. Het nieten van max. 100 vel wordt uitgevoerd met een rendement van 100%, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal aangepaste nietjes. Met deze aantrekkelijke functie geeft u uw documenten de professionele afwerking en de hoge kwaliteit waarmee u uw klant verrast, en u voorkomt tijdrovend handmatig werk achteraf. De FS-521 is tevens uitgerust met een automatische sorteer- en groepeerfunctie. De uitvoercapaciteit bedraagt max vel. Hoeknieten 2-punts nieten Variabele nietlengte Automatisch sorteren All-in-one afwerkingseenheid FS-612 Het compacte alternatief voor omgevingen met een gelimiteerde ruimte. Deze multifunctionele afwerkingseenheid biedt de mogelijkheid tot het samenstellen van folders en brochures met een dikte van max. 20 vel (80 pagina s) en beschikt over twee vouwfuncties (middenvouw/briefvouw), evenals de mogelijkheid tot perforeren en het achteraf invoegen van drukwerk (optioneel). Een groot voordeel van deze slimme, multigetalenteerde optie is zijn ruimtebesparende ontwerp. Drukwerkleveranciers hoeven niet langer te improviseren vanwege gebrek aan ruimte, maar kunnen nu een professioneel product produceren conform de wensen van de klant. Hoeknieten Briefvouw-in 2-punts nieten Tweegaats perforeren Boekje Viergaats perforeren Halfvouw Vel invoegen Omslag invoegen * optional

15 bizhub PRESS C ALLROUND BESCHIKBAARHEID Een professionele drukker zonder betrouwbare hardware en printtechnologie is als een timmerman zonder gereedschap. Dat is waarom betrouwbaarheid boven aan het lijstje stond bij de ontwikkeling van de bizhub-printsystemen. De afwerking en de robuuste metalen constructie staan garant voor een correct en veilig werkproces. De gebruiksvriendelijkheid wordt gecompleteerd door de verschillende tools en systeemfuncties. Toner en papier bijvullen tijdens het printen Het bijvullen van toner en papier tijdens het printen voorkomt onderbrekingen in de productie. Customer Maintenance Support Met het concept van Konica Minolta s Customer Maintenance Support (CMS) kan de operator snel en eenvoudige bepaalde systeemcomponenten en werkende onderdelen verwisselen c.q. vervangen. Drukwerkleveranciers omarmen de mogelijkheid om kleine problemen zelf ter plekke op te lossen. Dit vergroot hun flexibiliteit. Konica Minolta Color Care Konica Minolta Color Care is een professionele service die ervoor zorgt dat binnen het bereik van de bizhub PRESS en de bizhub PRO kleurenpersen zelfs de meest kritische klanten op hun wenken worden bediend. Met betrekking tot de kleurkwaliteit definieert Konica Minolta s Color Care een productspecifieke norm en geeft de garantie dat ieder product van het Konica Minolta Color Care concept hieraan voldoet. Konica Minolta Color Care bestaat uit een gespecificeerd installatieproces dat tot uitvoer wordt gebracht volgens een verplichte procedure en een vooraf vastgestelde kwaliteitsnorm controleert/ garandeert. OPS Core Via OPS Core, Konica Minolta s remote servicetool, worden alle tellerstanden, systeemfouten en onderhoudsvereisten m.b.t. de bizhub PRESS- en PROsystemen automatisch naar Konica Minolta service verstuurd. Hierdoor is het mogelijk om een vroegtijdige analyse te maken van de systeemstatus en, indien vereist, preventief onderhoud te verrichten om concrete problemen te voorkomen. Deze tool reduceert tevens systeemuitval en administratieve beslommeringen, hetgeen tijd en geld bespaart, zodat de drukwerkleverancier zich daar geen zorgen over hoeft te maken en kan profiteren van de vrijwel allround beschikbaarheid en optimale productiviteit van zijn systeem.

16 bizhub PRESS C Technische specificaties PRINTSPECIFICATIES Printsnelheid A4 Printsnelheid A3 Print resolution Gradaties SYSTEEMSPECIFICATIES Max. 80 ppm Max. 46 ppm 1,200 x 1,200 dpi x 8bit; max.: 1,200 x 3,600 dpi equivalent Max. 256 niveaus Papiergewicht g/m 2 ; up to 350 g/m 2 from all PFU trays Duplexeenheid Non-stack type; g/m 2 Papierformaten A5 A3+ (330 x 487 mm) Maximaal afdrukbereik 321 x 480 mm Maximale papier- Max.: vel; Hoofdeenheid: max vel invoercapaciteit Maximale papier- Max.: vel uitvoercapaciteit Afmetingen hoofdeenheid 900 x 950 x mm (B x D x H) Gewicht basiseenheid 450 kg (hoofdeenheid) CONTROLLER-SPECIFICATIES IC-306/IC-3600 external EFI Fiery controller Processor Intel Core GHz (IC-306) 2x Intel Xeon Quad 2.8 GHz (IC-3600) RAM 4 GB high-speed memory Harde schijf 160 GB SATA harde schijf (IC-306) 2x 500 GB + 250GB HDD (IC-3600) Paginabeschrijvings Adobe PostScript Level 1, 2, 3; Adobe PDF 1.4, 1.5, 1.6, 1.7; talen PDF/X-1a, 3; EPS (optioneel); TIFF (optioneel); TIFF IT (optioneel); JPEG (optioneel); PPML; Creo VPS compatible; Fiery FreeForm v1 / Fiery FreeForm v2.1; Adobe PDF Print Engine IC-307 external Creo controller Processor Intel Core 2.8 GHz RAM 2 GB system memory; 3 GB image memory Harde schijf 2x 500 GB system disc; 2x 500 GB image disc Paginabeschrijvings Adobe PostScript 1, 2, 3; Adobe PDF 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7; talen PDF/X-1a; EPS; TIFF (except for 16 bit tiff); TIFF/IT; JPEG (except for Progressive JPEG and JPEG 2000); CT/LW Creo Variable Print Specification (VPS); PPML IC-601 internal Konica Minolta controller Processor Intel Core2 2.8 GHz RAM 4 GB high-speed memory Harde schijf 2x 250 GB SATA disc space Paginabeschrijvings Adobe PostScript 3; PCL 5c/6; Native PDF; PDF 1.7; talen PDF/X-1a; X-3; EPS; TIFF, TIFF/IT; JPEG; PPML SCANSPECIFICATIES* Scansnelheid A4 Scansnelheid A3 Scanresolutie Scan-mogelijkheden Scan-formaten Max. 40 ppm Max. 22 ppm 600 x 600 dpi TWAIN scan; Scan-to-HDD; Scan-to-FTP; Scan-to-SMB; Scan-to- TIFF (single and multi page); PDF Alle specificaties die verwijzen naar de papierinhoud betreffen A4-papier van 80 g/m 2. Alle specificaties die verwijzen naar scan-, kopieer- en printsnelheden betreffen A4-papier dat kruislings in de multipage- of simplex-modus wordt gescand, gekopieerd of geprint. De ondersteuning en beschikbaarheid van de vermelde specificaties en functies hangt af van de gebruikte besturingssystemen, toepassingen, netwerkprotocollen en netwerk- en systeemconfiguraties. Sommige productafbeeldingen tonen optionele accessoires Specificaties en accessoires zijn gebaseerd op de gegevens die beschikbaar waren op het tijdstip waarop dit werd gedrukt en kunnen zonder aankondiging worden gewijzigd. Konica Minolta garandeert niet dat de vermelde specificaties geen fouten bevatten. Microsoft, Windows en het Windows-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merken en productnamen kunnen gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van de respectieve eigenaren zijn en worden hierbij erkend. KOPIEERSPECIFICATIES* Kopieersnelheid A4 Max. 80 ppm Kopieersnelheid A3 Max. 55 ppm Gradaties 256 gradaties Kopieertijd 1e exemplaar Minder dan 6,5 sec. (kleur A4) Vergroting % in stappen van 0,1 % Meerdere kopieën 1 9,999 ACCESSOIRES Automatisch document Max.: 100 vel invoer Papierinvoereenheid 3 magazijnen; papiercapaciteit: max vel; papier- PF-706 gewicht: g/m²; standaard papierformaten: A5 tot en met A3+ (SRA3); min. papierformaat: 95 x 139 mm; max. papierformaat: 324 x 463 mm; invoerset PP-701 voor voorbedrukt papier verkrijgbaar (optioneel) Papierinvoereenheid 3 magazijnen met luchtafzuigingstechnologie; PF-703 papiercapaciteit: max vel; papiergewicht: g/m²; standaard papierformaten: A5 tot en met A3+ (SRA3); min. papierformaat: 95 x 139 mm; max. papierformaat: 324 x 483 mm; verwarmingseenheid HT-505 verkrijgbaar (optioneel) Relayeenheid RU-510 * Papierkeerder; past de verwerkingssnelheid aan tot 125 ppm Vouw- en Invoegen voorbedrukte vellen (PI): 2 PI-laden elk voor 500 vel perforatiesysteem (2- en 4-gaats)perforatie; vouwen (middenvouw, Z-vouw, FD-503 inlegblad, briefvouw naar binnen, briefvouw naar buiten, systeem FD-503 dubbele-parallelvouw); sublade voor max. 200 vel Multi-perforatiesysteem Multi-gaatsperforatie van A4-vellen; door gebruiker te (GBC) GP-501 vervangen stanssets voor: velobinder, plastic kam, spiraal - systeem GP-501 band, kleurenspoel, pro click; papiergewicht: g/m² Automatisch Stapelen, perforeren en inbinden van boeken, max. 102 vel; inbindsysteem (ring) zelfinstellende inbindelementen (one-size-fits-all); GP-502 papiergewicht: inhoud g/m², voorblad g/m² GP-502 Boekjesproductie- Boekjes maken van max. 50 vel (200 afbeeldingen); eenheid SD-506 rugnieten, schoonsnijden; uitvoerlade voor max. 50 boekjes; systeem SD-506 sublade voor max. 200 vel; multi-briefvouw naar binnen (max. 5 vel); multi-middenvouw (max. 5 vel) Stapeleenheid LS-505 Max vel stapelcapaciteit; er kunnen max. drie eenheden worden geïnstalleerd; max vel stapelcapaciteit; stapeltrolley; automatisch stapelen; sublade voor max. 200 vel; papierklemmechanisme Perfect binding- Inbindsysteem met smeltlijm; geïntegreerd eenzijdig schooninbindsysteem PB-503 snijden systeem PB-503 van omslagvellen; boeken van systeem PB-503 A5 t/m A4+ (307 x 221 mm); boeken van 10 vel t/m 30 mm rugdikte; omslagpapierlade voor max vel; sublade voor max. 200 vel; boekstapelcapaciteit; vel; (2 stapels) Nietsysteem FS-532 Max. 100 vel nieten; tweepuntsnieten en hoeknieten; variabele nietlengte (knipmechanisme); uitvoer van max vel (A4); sublade voor max. 200 vel; automatisch sorteren en groeperen Rugnietset SD-510 Boekjes maken van max. 20 vel (80 afbeeldingen); rugnieten; (voor FS-532) omslagvellen van 50 t/m 300 g/m²; uitvoerlade voor boekjes; multi-briefvouw (max. 5 vel); multi-middenvouw (max. 5 vel) Perforatieset PK-522 Perforeren (naar keuze 2 of 4 gaten) (voor FS-532) Eenheid voor achteraf Invoeging voorbedrukte vellen; PI-laden van elk 200 vel invoegen (voor FS-532) Ontvochtigingseenheid Ontkruller HM-102 * met PF-705 Uw Konica Minolta Business Solutions Partner: Konica Minolta Business Solutions Nederland BV Hoogoorddreef 9 Postbus CC Amsterdam KM1441