Personeelslid van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, die de studentstagiair tijdens de stage daadwerkelijk begeleidt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Personeelslid van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, die de studentstagiair tijdens de stage daadwerkelijk begeleidt."

Transcriptie

1 Bijlage L stagereglement opleiding muziek Hoofdstuk 1 Omschrijvingen Art. 1 Stage Stage is een opleidingsonderdeel, deel van een opleidingsonderdeel of een onderwijsactiviteit, waarbij een student gedurende een bepaalde periode taken uitvoert in een reële werksituatie. De stage heeft als doel om de verworven competenties te toetsten aan de realiteit en verder in te oefenen, wat resulteert in beroepservaring. Voor de duidelijkheid en transparantie worden het betrokken opleidingsonderdeel, deel van een opleidingsonderdeel of de onderwijsactiviteit, benoemd met stage, conform de onderrichtingen studiefiche en studiegids, eventueel met aanvullingen. Art. 2 Stagebegeleider Personeelslid van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, die de studentstagiair tijdens de stage daadwerkelijk begeleidt. Art. 3 Stagegever Instelling of persoon die aan een studentstagiair de mogelijkheid biedt, om in het kader van een opleiding één of meerdere stageperiodes te volbrengen. Stages worden door de student volbracht bij een externe stagegever: een podiuminstelling of iedere andere instelling waar volgens de opleiding (c.q. de artistieke directie) een stage de te verwerven competenties en toe te kennen studiepunten rechtvaardigt. Art. 4 Stagementor Persoon aangesteld door de stagegever, die de studentstagiair tijdens de stage begeleidt. Art. 5 Stageovereenkomst Document opgemaakt in drievoud waarbij tussen de 3 betrokken partijen (Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, de studentstagiair en de stagegever), bepaalde rechten en plichten worden afgesproken en bepaald. Art. 6 Stageplaats Daadwerkelijke plaats waar de stage doorgaat. Stages kunnen omwille van (internationale) prestaties op verplaatsing of tournees doorgaan op meer dan één plaats. Art. 7 Studentstagiair Student van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen die in het in het kader van zijn opleiding één of meerdere stageperiodes volbrengt.

2 Hoofdstuk 2 Toepassingsgebied en kader Art. 8 Toepassingsgebied Dit stagereglement is van toepassing op: de studentstagiair de stagegever de stagementor de verantwoordelijke van het opleidingsonderdeel waaronder stage ressorteert de stagebegeleider Art. 9 Studiefiche De stageperiodes zijn als onderdeel van de opleiding beschreven in de studiefiche van het betrokken opleidingsonderdeel [artikel 4 van de Stageovereenkomst]. De beschrijving, de volledigheid, de uitvoering en de evaluatie ervan vallen onder de verantwoordelijkheid van de verantwoordelijke van het opleidingsonderdeel De studiefiche, opgenomen in de toetredingsovereenkomst, wordt ook aan de stagegever overhandigd voor gelezen en goedgekeurd. De stageperiode loopt van 16 september 2013 tot 30 juni 2014 Art. 10 Stageovereenkomst Voor elke stageperiode wordt een stageovereenkomst opgemaakt. Art. 11 De verantwoordelijke van het opleidingsonderdeel Het is de taak van de verantwoordelijke van het opleidingsonderdeel om toe te zien op de naleving van het stagereglement en de bepalingen opgenomen in de betreffende en betrokken studiefiche. Art. 12 Kosten De prestaties van de studentstagiair worden niet bezoldigd. Eventueel mogen gemaakte kosten, verbonden aan de stage, worden terugbetaald. De stage creëert geen arbeidsrelatie tussen de stagegever en de studentstagiair. Voor de stage ontvangt de studentstagiair geen loon. De hem toegelaten onkostenvergoeding bestaat ten hoogste uit restitutie van gemaakte reiskosten en een séjour per gepresteerde werkdag. Hoofdstuk 3 Keuze van stagegever en stageplaats A - binnenland Art. 13 Stagegever en stageplaats worden aangeboden Indien de verantwoordelijke van het opleidingsonderdeel zelf de stagegever en de stageplaats aanduidt, dan worden volgende procedure en criteria gehanteerd: - De opleiding duidt de binnenlandse stagegever niet in eerste instantie aan. Art. 14 Stagegever en stageplaats te kiezen uit aanbod Indien de student de stagegever en stageplaats dient te kiezen uit een vooraf bekende lijst van stagegevers en plaatsen, dan worden volgende procedure en criteria gehanteerd: - Deelname aan een interne en eventueel externe auditie volgens de afspraken tussen de instelling en de stageplaats.

3 Art. 15 Stagegever en stageplaats zelf aan te brengen door studentstagiair Indien de student voor de keuze van de stagegever en de stageplaats zelf dient in te staan, dan worden volgende procedure en criteria gehanteerd: - Het bepalen van de stageplaats gebeurt steeds in overleg met de verantwoordelijken voor de stage. De stageplaatsen dienen te worden goedgekeurd door de betrokken opleidingscoördinator. B buitenland (= buiten de grenzen van België) Art. 16 Stagegever en stageplaats worden aangeboden Indien de verantwoordelijke van het opleidingsonderdeel zelf de stagegever en de stageplaats aanduidt, dan worden volgende procedure en criteria gehanteerd: - Het bepalen van de stageplaats gebeurt steeds in overleg met de verantwoordelijken voor de stage. De stageplaatsen dienen te worden goedgekeurd door het betrokken opleidingshoofd Art. 17 Stagegever en stageplaats te kiezen uit aanbod Indien de student de stagegever en stageplaats dient te kiezen uit een vooraf bekende lijst van stagegevers en plaatsen, dan worden volgende procedure en criteria gehanteerd: - Deelname aan een interne en eventueel externe auditie volgens de afspraken tussen de instelling en de stageplaats. Art. 18 Stagegever en stageplaats zelf aan te brengen door studentstagiair Indien de student voor de keuze van de stagegever en de stageplaats zelf dient in te staan, dan worden volgende procedure en criteria gehanteerd: (On)verenigbaarheden: wat zijn de criteria en procedure om een stagegever en een stageplaats niet goed te keuren, en wat zijn de beroepsmogelijkheden van de studentstagiair. Art. 19 Verantwoordelijkheden De verantwoordelijke van het opleidingsonderdeel, ook wanneer de student zelf dient in te staan voor de keuze van de stagegever en de stageplaats, zorgt ervoor dat de stage enkel kan doorgaan op plaatsen gedekt door de hogeschoolpolis (bv. niet in landen of streken van oorlog of oproer) Bij twijfel dient contact opgenomen te worden met de directie personeel ( gezondheid@ap.be). Indien de studentstagiair meent activiteiten te moeten ontplooien die niet gedekt zijn door de verantwoordelijke van het opleidingsonderdeel en de hogeschoolpolis, handelt hij in eigen naam en is de hogeschool de facto/de jure niet verantwoordelijk. De hierboven bedoelde en vermelde activiteiten kunnen nooit in aanmerking komen voor evaluatiepunten in het kader van zijn opleiding. De opgedane expertise kan wel via de AUHA EVC-procedure in aanmerking komen voor het behalen van een bewijs van bekwaamheid. Hoofdstuk 4 Aan- en afwezigheid, inhaalstage De studentstagiair volgt de werktijden van de stagegever. Hij begeeft zich naar de stagegever op de gestelde dagen en binnen de gestelde uren, overeenkomstig de stageovereenkomst.

4 Art. 20 Werktijden De studentstagiair volgt de werktijden van de stagegever. Hij begeeft zich naar de stagegever op de gestelde dagen en binnen de gestelde uren, overeenkomstig de stageovereenkomst. [artikel 2 van de Stageovereenkomst] Art. 21 Afwezigheid Bij afwezigheid van de studentstagiair, wordt volgende procedure gevolgd: - De stagementor of zijn vervanger bij de stagegever meldt de afwezigheid van de studentstagiair bij de stagebegeleider. Deze bepaalt of de afwezigheid gewettigd is. Wettiging afwezigheid Om te bepalen of een afwezigheid van een studentstagiair al dan niet gewettigd is, worden volgende procedure en criteria gehanteerd: - Bij ziekte verwittigt deze onmiddellijk het secretariaat en de stagebegeleider. Vanaf de 2de ziektedag is er een doktersattest vereist. Bij ongeval met lichamelijk letsel als gevolg, moet de studentstagiair eerst op het secretariaat de nodige verzekeringsformulieren opvragen, die door de behandelende geneesheer moeten ingevuld worden. Art. 22 Te weinig uren stage Wanneer een studentstagiair omwille van bepaalde omstandigheden niet voldoet aan de vooraf bepaalde en gestelde uren stage, worden volgende procedure en criteria gehanteerd: - Wanneer de studentstagiair om medische redenen de stage voor lange tijd niet kan volbrengen, dient er gezocht te worden naar een vervangende stageopdracht, in een vervangende periode. De studentstagiair dient in voorkomend geval het secretariaat en de stagebegeleider zo snel mogelijk te verwittigen. Art. 23 Inhaalstage Wanneer de student omwille van bepaalde omstandigheden niet voldoet aan de gestelde uren stage, kan een inhaalstage georganiseerd worden. Hierbij worden volgende procedure en criteria gehanteerd: - De stagebegeleider contacteert de stagementor om een nieuwe stageperiode aan te vragen voor de studentstagiair. Hoofdstuk 5 Preventie, Gezondheid en Milieu Art. 25 Onthaal De stagegever staat in voor het onthaal van de studentstagiair op de stageplaats. Hij bezorgt de studentstagiair de noodzakelijke informatie met betrekking tot het arbeidsreglement, de veiligheidsvoorschriften (bv het dragen van werkkledij, ), eerste hulp bij ongevallen, noodprocedures, de aanwijzingen en gedragsregels (bv. roken, ) eigen aan de stageplaats. De persoonlijke beschermingsmiddelen (bv. werkkledij, handschoenen, ) worden door de stagegever ter beschikking gesteld van de studentstagiair. Art. 26 Werkpostfiche en risicoanalyse Aangezien de stage, zoals gedefinieerd in artikel 1, overeenkomt met de omschrijving van stage vanuit welzijnsoogpunt (Koninklijk Besluit van 21 september 2004 betreffende de bescherming van stagiairs), is de

5 stagegever verplicht om een risicoanalyse en een werkpostfiche op te stellen. [artikel 7 van de Stageovereenkomst] Art. 27 Regelgeving van de stageplaats De studentstagiair is verplicht het arbeidsreglement, de regelgeving inzake roken, de voorschriften eigen aan de onderneming en/of sector en de werkvoorschriften die voortvloeien uit de risicoanalyse na te leven. Art. 28 Risicoanalyse van een werkpost Stap 0 De opleidingsonderdeelverantwoordelijke voert een screening uit van de stageplaats (school, bedrijf, instelling, ). De stage plaats moet uiteraard een pedagogische meerwaarde bezitten, zonder de veiligheid van de student in gevaar te brengen. Hij gaat na of de stageplaats een risicoanalyse en werkpostfiche voor de werknemers ter beschikking heeft. Heeft de stageplaats een preventieadviseur en arbeidsgeneesheer in dienst? Indien niet, door wie worden deze functies vervuld? Op basis van deze screening kan de opleidingsonderdeelverantwoordelijke beslissen of de voorgenomen stageplaats al dan niet geschikt is voor het veilig uitvoeren van een stage. Stap 1 Heeft de stageplaats een risicoanalyse en/of werkpostfiche ter beschikking van de eigen werknemers? JA: vraag ze op en voeg deze toe aan de stageovereenkomst. NEE: de stageplaats zal een risicoanalyse moeten opmaken. De Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen stelt hiervoor enkele modeldocumenten ter beschikking. Voor de keuze van het juiste document, zie stap 2. Stap 2 De stageplaats betreft een: BEDRIJF/INSTELLING/ORGANISATIE/ : de stageplaats dient gebruik te maken van het formulier risicoanalyse model C. Vervolg zie stap 4. SCHOOL: zie stap 3. Stap 3 De stage vindt plaats in het kader van: LERARENOPLEIDING KLEUTER, LAGER, SECUNDAIR (algemene vakken, lichamelijke opvoeding, muzische opvoeding), SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING, BANABA BUITENGEWOON ONDERWIJS of POSTGRADUAAT NIET-CONFESSIONELE ZEDENLEER: De stageplaats dient gebruik te maken van het formulier risicoanalyse model A. Vervolg zie stap 4. LERAENOPLEIDING (secundair technische vakken): de stageplaats dient gebruik te maken van het formulier risicoanalyse model B. Vervolg zie stap 4. Stap 4 De student dient het document over te maken aan de directie van de stageplaats. Wanneer het document is ingevuld en ondertekend dient het te worden bezorgd aan de opleidingsonderdeelverantwoordelijke, samen met de stageovereenkomst. Art. 29 Studentongeval Afgezien het feit dat de studentstagiair een dubbelstatuut heeft (student en werknemer) worden ongevallen van een studentstagiair niet beschouwd en behandeld volgens de arbeidsongevallenwet, maar wel als studentongeval. Meer informatie over de aangifte van een studentongeval is te vinden: * in de informatiebrochure preventie, gezondheid en milieu * op de website via

6 * bij de medewerker personeel-preventie ( gezondheid@ap.be). Art. 30 Moederschapsbescherming Meer informatie over moederschapsbescherming is te vinden in de informatiebrochure preventie, gezondheid en milieu of op de website via Hoofdstuk 6 Verzekeringen Art. 31 Meer informatie over de verzekeringen ( burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen; reizen en verblijven in het buitenland ) is te bekomen bij de directie Personeel via of - gezondheid@ap.be Hoofdstuk 7 Bepalingen, taken, opdrachten, plichten en bevoegdheden Art. 32 Wettelijke bepalingen Koninklijk besluit van 21 september 2004 betreffende de bescherming van stagiairs (BS 4 oktober 2004) met wijzigingen door het KB van 30 september 2005 (BS 13 oktober 2005) en het KB van 2 juni 2006 (BS 17 juli 2006). Art. 33 Taken, opdrachten, plichten en bevoegdheden van de stagebegeleider De stagebegeleider begeleidt de studentstagiair muziek bij de keuze van de stagegever en tijdens de stage. Bij een orkeststage gebeurt dit enkel op verzoek van de studentstagiair zelf. Art. 34 Taken, opdrachten, plichten en bevoegdheden van de stagegever De taken, opdrachten, plichten en bevoegdheden van de stagegever zijn die van een werkgever in de betreffende sector en zijn bepaald door de wetgeving, alsmede door de in de betreffende sector geldende (collectieve) arbeidsovereenkomst. Art. 35 Taken, opdrachten, plichten en bevoegdheden van de stagementor De stagementor informeert, begeleidt, regisseert en/of coacht de studentstagiair tijdens de stage en evalueert hem na het voltooien ervan. Bij een orkeststage gebeurt de evaluatie door een orkestlid die hetzelfde instrument bespeelt. Art. 36 Taken, opdrachten, plichten en bevoegdheden van de studentstagiair De taken, opdrachten, plichten en bevoegdheden van de studentstagiair zijn die van een werknemer in de betreffende sector en zijn bepaald door het gestelde in de studiegids, het betreffende artistieke concept, de betreffende artistieke opdracht, de wetgeving en de in de betreffende sector geldende (collectieve) arbeidsovereenkomst. De stage wordt gevolgd via overleg tussen de opleiding en de stagegever en/of door bezoek aan het stageproject door de opleidingscoördinator of leden van de artistieke raad of door het onderwijzend personeel, dat de opleiding daartoe aanwijst. Ter evaluatie van de studentstagiair maakt de stagementor een verslag volgens het

7 model van het departement Koninklijk Conservatorium Antwerpen, geeft hij een quotering en levert dit in bij de stagebegeleider. Het stageverslag van de stagementor vormt de basis van beoordeling van de stage in de zin van de opleiding. Van het verloop en resultaat van de stageopdracht maakt de studentstagiair een stageverslag. De student levert dit verslag in bij de verantwoordelijke. Het stageverslag van de studentstagiair vormt mede de basis van beoordeling van de stage. De stage dient te zijn volbracht binnen een termijn die toelaat dat beide verslagen kunnen zijn verwerkt in de evaluatie ten behoeve van de examencommissie, voldoende tijdig voor de datum van de deliberatie.

De Stage Dans is een facultatief onderdeel van de Bachelorproef, opgenomen in het opleidingsprogramma Bachelor 3.

De Stage Dans is een facultatief onderdeel van de Bachelorproef, opgenomen in het opleidingsprogramma Bachelor 3. Bijlage J stagereglement opleiding dans Hoofdstuk 1 Omschrijvingen Art. 1 Stage Stage is een opleidingsonderdeel, deel van een opleidingsonderdeel of een onderwijsactiviteit, waarbij een student gedurende

Nadere informatie

Personeelslid van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, die de studentstagiair tijdens de stage daadwerkelijk begeleidt.

Personeelslid van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, die de studentstagiair tijdens de stage daadwerkelijk begeleidt. reglement STAGEREGLEMENT versie Koninklijke Academie voor Schone Kunsten 2013-2014 pagina s 7 Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Geldig voor academiejaar 2013-2014 Hoofdstuk 1 Omschrijvingen Art.

Nadere informatie

Personeelslid van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, die de studentstagiair tijdens de stage daadwerkelijk begeleidt.

Personeelslid van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, die de studentstagiair tijdens de stage daadwerkelijk begeleidt. BIJLAGE M stagereglement Specifieke Lerarenopleidingen Hoofdstuk 1 Omschrijvingen Art. 1 Stage Stage is een opleidingsonderdeel, deel van een opleidingsonderdeel of een onderwijsactiviteit, waarbij een

Nadere informatie

School of Arts: Koninklijk Conservatorium Antwerpen Opleiding: Specifieke lerarenopleidingen Dans, Drama en Muziek Academiejaar 2015-2016

School of Arts: Koninklijk Conservatorium Antwerpen Opleiding: Specifieke lerarenopleidingen Dans, Drama en Muziek Academiejaar 2015-2016 Stagereglement School of Arts: Koninklijk Conservatorium Antwerpen Opleiding: Specifieke lerarenopleidingen Dans, Drama en Muziek Academiejaar 2015-2016 Versie: Raad School of Arts KCA 04/09/2015 Hoofdstuk

Nadere informatie

Stage- en bachelorproefovereenkomst

Stage- en bachelorproefovereenkomst Departement: Industriële Wetenschappen en Technologie Opleiding: Industriële Wetenschappen: Bouwkunde Stage- en bachelorproefovereenkomst overeenkomst version 23-06-2011 pages 5 Tussen hen die tekenen:

Nadere informatie

School of Arts: Koninklijk Conservatorium Antwerpen Opleiding: Specifieke lerarenopleidingen Dans, Drama en Muziek Academiejaar

School of Arts: Koninklijk Conservatorium Antwerpen Opleiding: Specifieke lerarenopleidingen Dans, Drama en Muziek Academiejaar Stagereglement School of Arts: Koninklijk Conservatorium Antwerpen Opleiding: Specifieke lerarenopleidingen Dans, Drama en Muziek Academiejaar 2017-2018 Versie: Raad School of Arts KCA 30/06/2017 Hoofdstuk

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST

RAAMOVEREENKOMST RAAMOVEREENKOMST 2017-2018 Preservicetraining (stage) Professionele Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Tussen De opleidingsinstelling Arteveldehogeschool Bachelor in het onderwijs: Secundair

Nadere informatie

STAGEREGLEMENT. Hij/Zij maakt hiervan omstandig melding in zijn/haar stageschrift.

STAGEREGLEMENT. Hij/Zij maakt hiervan omstandig melding in zijn/haar stageschrift. STAGEREGLEMENT Artikel 1 Dit reglement is van toepassing op alle leerlingen van het secundair onderwijs die een stageperiode volbrengen in het kader van hun schoolopleiding, alsmede op de inrichtingshoofden

Nadere informatie

BIJLAGE 3 : Stagereglement (bindend voor alle scholen en structuuronderdelen) STAGEREGLEMENT

BIJLAGE 3 : Stagereglement (bindend voor alle scholen en structuuronderdelen) STAGEREGLEMENT BIJLAGE 3 : Stagereglement (bindend voor alle scholen en structuuronderdelen) STAGEREGLEMENT Artikel 1. Tenzij anders vermeld, is dit reglement van toepassing : - op alle leerlingen van het voltijds secundair

Nadere informatie

INDIVIDUELE STAGEOVEREENKOMST

INDIVIDUELE STAGEOVEREENKOMST Ondergetekende partijen INDIVIDUELE STAGEOVEREENKOMST de stageplaats Naam:.. Adres:.... Tel:... E-mail:... Instellingsnummer/ondernemingsnummer:. hieronder stagegever genoemd, vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

Kwaliteitsvolle stages in het secundair onderwijs

Kwaliteitsvolle stages in het secundair onderwijs Kwaliteitsvolle stages in het secundair onderwijs Tips voor stagementoren 29 September 2011 Annemie Defoer - Jean-Marie Neven Belang van de stages De leerlingen verwerven niet schoolgebonden competenties

Nadere informatie

STAGEOVEREENKOMST

STAGEOVEREENKOMST Specifieke Lerarenopleiding KU Leuven Academisch Vormingscentrum voor Leraren Krakenstraat 3 - bus 5205 3000 Leuven STAGEOVEREENKOMST 2016-2017 Preservicetraining (stage) Specifieke Lerarenopleiding Gegevens

Nadere informatie

STAGEREGLEMENT WERKPLEKLEREN FBO

STAGEREGLEMENT WERKPLEKLEREN FBO Campus Schoonmeersen Gebouw B Valentin Vaerwyckweg 1 BE-9000 Gent T +32 9 243 22 00 fbo@hogent.be www.hogent.be/fbo STAGEREGLEMENT WERKPLEKLEREN FBO Academiejaar 2015-2016 art. 1 Algemene bepalingen 1

Nadere informatie

STAGEREGLEMENT FBO. Algemene bepalingen

STAGEREGLEMENT FBO. Algemene bepalingen Campus Schoonmeersen Gebouw B Valentin Vaerwyckweg 1 BE-9000 Gent T +32 9 243 22 00 fbo@hogent.be www.hogent.be/fbo STAGEREGLEMENT FBO Academiejaar 2015-2016 art. 1 Algemene bepalingen 1 De Onderwijs-

Nadere informatie

STAGEOVEREENKOMST STUDENTEN IN HET KADER VAN HUN OPLEIDING

STAGEOVEREENKOMST STUDENTEN IN HET KADER VAN HUN OPLEIDING STAGEOVEREENKOMST STUDENTEN IN HET KADER VAN HUN OPLEIDING Tussen: 1. (naam + evt. rechtsvorm van de stageplaats), met maatschappelijke zetel te. rechtsgeldig vertegenwoordigd door.. hierna genoemd " de

Nadere informatie

STAGEREGLEMENT FBO. academiejaar Algemene bepalingen

STAGEREGLEMENT FBO. academiejaar Algemene bepalingen Campus Schoonmeersen Gebouw B Valentin Vaerwyckweg 1 BE-9000 Gent T +32 9 243 22 00 fbo@hogent.be www.hogent.be/fbo STAGEREGLEMENT FBO academiejaar 2014-2015 art. 1 Algemene bepalingen 1 De Onderwijs-

Nadere informatie

Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding

Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Lerarenopleiding Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding Tussen (naam school/inrichtende macht) met maatschappelijke

Nadere informatie

Stageovereenkomst. Faculteit Bètawetenschappen. Artikel 1

Stageovereenkomst. Faculteit Bètawetenschappen. Artikel 1 Faculteit Bètawetenschappen Universiteit Utrecht, hierna te noemen stagevrager, hier vertegenwoordigd door de hieronder vermelde stagedocent, en Naam bedrijf/instelling: Hierbij vertegenwoordigd door:

Nadere informatie

Stageovereenkomst. Ondergetekenden. Hogeschool Rotterdam, Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. 1. Naam school en opleiding

Stageovereenkomst. Ondergetekenden. Hogeschool Rotterdam, Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. 1. Naam school en opleiding Stageovereenkomst Ondergetekenden 1. Naam school en opleiding Gevestigd te Vertegenwoordigd door In de functie van Hogeschool Rotterdam, Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn Rotterdam Mevr. K. Buijs

Nadere informatie

PRO_15_Buitenschoolse praktijkopleiding

PRO_15_Buitenschoolse praktijkopleiding PRO_15_Buitenschoolse praktijkopleiding 27-10-2015 Gemeenschappelijke preventiedienst Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel Inhoudsopgave 1. Definitie 3 2. Doel 3 3. Wetgeving 3 4. Verantwoordelijkheden

Nadere informatie

LICHTE ONGEVALLEN Nota over de wetgeving

LICHTE ONGEVALLEN Nota over de wetgeving VL/NB Brussel, woensdag 23 april 2014 LICHTE ONGEVALLEN Nota over de wetgeving Twee nieuwe KB's bepalen de toepassingsmodaliteiten van het concept 'licht ongeval' in de reglementering betreffende arbeidsongevallen,

Nadere informatie

Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding

Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Lerarenopleiding Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding De stageovereenkomst wordt vóór 1 november 2008 afgesloten.

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR EEN INNOVATIESTAGE IN HET KADER VAN HET POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN

OVEREENKOMST VOOR EEN INNOVATIESTAGE IN HET KADER VAN HET POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN OVEREENKOMST VOOR EEN INNOVATIESTAGE IN HET KADER VAN HET POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN - Gegevens organisatie/ bedrijf..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer:.. Hierbij vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hoe bereidt BuSO OV2 voor op tewerkstelling?

Hoe bereidt BuSO OV2 voor op tewerkstelling? Hoe bereidt BuSO OV2 voor op tewerkstelling? Waarde van arbeid en tewerkstelling Arbeid = tewerkstelling of niet? Waarde of betekenis van tewerkstelling: Inkomen Structuur Eigenwaarde Relaties zelfbeeld

Nadere informatie

S t a g e o v e r e e n k o m s t. Subfaculteit Wijsbegeerte, opleiding Cognitieve Kunstmatige Intelligentie

S t a g e o v e r e e n k o m s t. Subfaculteit Wijsbegeerte, opleiding Cognitieve Kunstmatige Intelligentie S t a g e o v e r e e n k o m s t Subfaculteit Wijsbegeerte, opleiding Cognitieve Kunstmatige Intelligentie De decaan van de Subfaculteit Wijsbegeerte, Universiteit Utrecht, als mandataris van het College

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 21 september 2004 betreffende de bescherming van stagiairs (B.S ; erratum: B.S )

Koninklijk besluit van 21 september 2004 betreffende de bescherming van stagiairs (B.S ; erratum: B.S ) Koninklijk besluit van 21 september 2004 betreffende de bescherming van stagiairs (B.S. 4.10.2004; erratum: B.S. 3.1.2005) Gewijzigd bij: (1) koninklijk besluit van 30 september 2005 (B.S. 13.10.2005,

Nadere informatie

KUNST IN HET WERKVELD

KUNST IN HET WERKVELD Hogeschool Gent School of Arts Kluyskensstraat 2 9000 Gent www.schoolofarts.be Om de opmaak van deze overeenkomst vlot en correct te laten verlopen, dient eerst de stagegever in samenwerking met de student

Nadere informatie

STAGEREGLEMENT FBO. academiejaar Algemene bepalingen

STAGEREGLEMENT FBO. academiejaar Algemene bepalingen Campus Schoonmeersen Gebouw B Valentin Vaerwyckweg 1 BE-9000 Gent T +32 9 243 22 00 fbo@hogent.be www.hogent.be/fbo STAGEREGLEMENT FBO academiejaar 2013-2014 art. 1 Algemene bepalingen 1 Het Stagereglement

Nadere informatie

Checklist Begeleiding van een stagiair uit het hoger en universitair onderwijs

Checklist Begeleiding van een stagiair uit het hoger en universitair onderwijs Samen met lokale besturen werken aan een divers personeelsbeleid Checklist Begeleiding van een stagiair uit het hoger en universitair onderwijs In het kader van hun opleiding aan de universiteit of hogeschool

Nadere informatie

KONININKLIJK ATHENEUM ANTWERPEN Stageovereenkomst 1

KONININKLIJK ATHENEUM ANTWERPEN Stageovereenkomst 1 KONININKLIJK ATHENEUM ANTWERPEN Stageovereenkomst 1 exemplaar stagebedrijf exemplaar stagebegeider school exemplaar leerling Tussen De leerling, in de hierna volgende artikels aangeduid als leerling-stagiair(e).

Nadere informatie

Stages in het onderwijs. Leerlingen, studenten, cursisten

Stages in het onderwijs. Leerlingen, studenten, cursisten Stages in het onderwijs Leerlingen, studenten, cursisten Wat verwacht de wetgever? KB 21 september 2004 betreffende de bescherming van stagiairs Verplichtingen van de werkgever inzake RA en preventiemaatregelen

Nadere informatie

BEGELEIDINGSINSTRUMENT STAGE HOGER ONDERWIJS

BEGELEIDINGSINSTRUMENT STAGE HOGER ONDERWIJS BEGELEIDINGSINSTRUMENT STAGE HOGER ONDERWIJS In het kader van hun opleiding aan de universiteit of hogeschool kunnen studenten stage lopen bij een ondernemer. De stage stelt de student in staat om de op

Nadere informatie

Bescherming van stagiairs

Bescherming van stagiairs 21 SEPTEMBER 2004. - Koninklijk besluit betreffende de bescherming van stagiairs (1) Belgisch Staatsblad 4 oktober 2004 Gewijzigd door : KB van 30/09/05 BS van 13/10/05 KB van 02/06/06 BS van 17/07/06

Nadere informatie

Het wettelijk kader van de stagiair in het bedrijf. Het verschil tussen gewestelijke en federale wetgeving leerling en stagiair voltijds en deeltijds

Het wettelijk kader van de stagiair in het bedrijf. Het verschil tussen gewestelijke en federale wetgeving leerling en stagiair voltijds en deeltijds Het wettelijk kader van de stagiair in het bedrijf Het verschil tussen gewestelijke en federale wetgeving leerling en stagiair voltijds en deeltijds KB s en decreten Welzijnswet : KB s Onderwijswet : decreten

Nadere informatie

Inhoud. Artikel Artikel Artikel Artikel

Inhoud. Artikel Artikel Artikel Artikel Afdeling 3GT maart 2016 Inhoud Artikel 1... 3 Artikel 2... 3 Artikel 3... 3 Artikel 4... 3 Artikel 5... 3 Artikel 6... 4 Artikel 7... 4 Artikel 8... 4 Artikel 9... 4 Artikel 10... 4 Artikel 11... 4 Artikel

Nadere informatie

VOLTIJD BEROEPSOPLEIDING NL acc Europese Mobiliteitsovereenkomst Leerling/student van een land uit de Europese Unie country

VOLTIJD BEROEPSOPLEIDING NL acc Europese Mobiliteitsovereenkomst Leerling/student van een land uit de Europese Unie country VOLTIJD BEROEPSOPLEIDING NL acc Europese Mobiliteitsovereenkomst Leerling/student van een land uit de Europese Unie country Tussen voor beroepsopleiding van... Accreditatienr : indien relevant in rechte

Nadere informatie

Welzijn op het werk voor leerlingen, studenten en cursisten die stage lopen

Welzijn op het werk voor leerlingen, studenten en cursisten die stage lopen Bijlage 1 bij omzendbrief SO/2002/09 Welzijn op het werk voor leerlingen, studenten en cursisten die stage lopen 1. Wet- en regelgeving. Een leerling secundair onderwijs, een student hoger onderwijs, een

Nadere informatie

Stageovereenkomst opleidingen in deeltijdse inrichtingsvorm die deelnemen aan de pilot flexibilisering 1

Stageovereenkomst opleidingen in deeltijdse inrichtingsvorm die deelnemen aan de pilot flexibilisering 1 Stageovereenkomst opleidingen in deeltijdse inrichtingsvorm die deelnemen aan de pilot flexibilisering 1 Opleiding Studiejaar 2017-2018 Ondergetekenden: 1. (naam organisatie of instelling), gevestigd te

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagiairs

Stagewijzer. Stagiairs Stagewijzer Stagiairs Stagewijzer voor stagiairs De gemeente Emmen vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige jonge professionals. We besteden daarom veel zorg aan de werving en begeleiding van

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomsten werkplekleren ter inspiratie

Samenwerkingsovereenkomsten werkplekleren ter inspiratie Samenwerkingsovereenkomsten werkplekleren ter inspiratie Achtergrondinformatie In een context van (toenemende) juridisering mag de juridische kant van werkplekleren niet onderbelicht blijven. De overheid

Nadere informatie

Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar 2015-2016

Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar 2015-2016 De ondergetekenden: Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar 2015-2016 1. naam school/bevoegd gezag: Het Kwadrant gevestigd te: Thornstraat 7 6004 JP WEERT 0495-513666 vertegenwoordigd door:

Nadere informatie

STAGE ALS KEUZEVAK. Infosessie april 2017

STAGE ALS KEUZEVAK. Infosessie april 2017 STAGE ALS KEUZEVAK Infosessie april 2017 INHOUD 1. Intro 2. Stage in het curriculum 3. Praktisch 4. Meer info 3 INTRO 4 WAAROM STAGE LOPEN? Kans om kennis te maken met het werkveld Werkervaring opdoen

Nadere informatie

Nederlandse Stageovereenkomst DEEL I

Nederlandse Stageovereenkomst DEEL I 1 Nederlandse Stageovereenkomst DEEL I Een kopie van het paspoort van de studentstagiair moet aan dit formulier worden gehecht. Dit formulier moet aanwezig zijn op het adres waar de stage wordt vervuld

Nadere informatie

Ronde van Vlaanderen Toelichting en gevolgen van nieuwe omzendbrief SO/2015/01

Ronde van Vlaanderen Toelichting en gevolgen van nieuwe omzendbrief SO/2015/01 Ronde van Vlaanderen Toelichting en gevolgen van nieuwe omzendbrief SO/2015/01 Karolien Billen Dienst Lerenden karolien.billen@katholiekonderwijs.vlaanderen 02 507 08 11 Vragen staat vrij Focus op belangrijkste

Nadere informatie

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Stage Formulieren. Stageafspraken en Stagecontract

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Stage Formulieren. Stageafspraken en Stagecontract Stage Formulieren Deel A Deel B Deel C Stageplan Stageafspraken en Stagecontract Evaluaties Deel A Stageplan Gegevens student Voornaam Roepnaam Achternaam E-mail adres Telefoonnummer Studentnummer Studiejaar

Nadere informatie

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Beroepsvoorbereiding. Stage Formulieren. en Stagecontract.

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Beroepsvoorbereiding. Stage Formulieren. en Stagecontract. Koninklijke Stage Formulieren Deel A Stageplan Stageafspraken en Stagecontract Evaluaties Deel A Eindbeoordeling door stagebegeleider stageadres Gegevens student Voornaam Roepnaam Achternaam E-mail adres

Nadere informatie

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra.

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra. 05-09-2017 CHARTER Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra Met steun van: Inhoudstafel: Stagementorschap Fase 1: basisvoorwaarden Fase 2: voor

Nadere informatie

Risicoanalyse van een werkpost. in een onderneming of instelling

Risicoanalyse van een werkpost. in een onderneming of instelling Risicoanalyse van een werkpost in een onderneming of instelling voor stagiairs uit het secundair, buitengewoon secundair, hoger en volwassenenonderwijs Model B (zachte sector) Afdelingen: zie de lijst

Nadere informatie

Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 17 februari 2011 - inter-enw-werkgroep

Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 17 februari 2011 - inter-enw-werkgroep Inter ENW werkgroep stage Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 17 februari 2011 - inter-enw-werkgroep Situering en ontstaan De inter-enw-werkgroep Stage heeft in november 2009 een gezamenlijke

Nadere informatie

Risicoanalyse en preventiemaatregelen

Risicoanalyse en preventiemaatregelen Arbeidsongevallen en onbezoldigde stages Met stagiairs bedoelt men personen die gewoon onderwijs volgen en in het kader van die opleiding arbeidsprestaties verrichten bij een werkgever om beroepservaring

Nadere informatie

Goed voorbeeld van een stageovereenkomst

Goed voorbeeld van een stageovereenkomst Goed voorbeeld van een stageovereenkomst Vaak kun je de stageovereenkomst van de opleiding gebruiken. Is die niet voorhanden, gebruik dan deze overeenkomst als uitgangspunt. 1. De onderwijsinstelling Naam

Nadere informatie

Opleidingsinstituut b. Naam:Lentiz VMBO Maasland Adres: Commandeurskade 22 / Postbus 11

Opleidingsinstituut b. Naam:Lentiz VMBO Maasland Adres: Commandeurskade 22 / Postbus 11 Ondergetekende, Stagebieder, (bedrijf) Exemplaar voor de school! STAGE-OVEREENKOMST a. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnr.:... E mail:... Branche:. ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra. Met steun van: CHARTER

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra. Met steun van: CHARTER 05-09-2017 CHARTER Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra Met steun van: CHARTER 05-09-2017 Inhoudstafel: Stagementorschap Fase 1: basisvoorwaarden

Nadere informatie

Art. 3 Duurtijd van het contract Deze overeenkomst wordt gesloten voor een maximumduur van werkdagen vanaf t/m.

Art. 3 Duurtijd van het contract Deze overeenkomst wordt gesloten voor een maximumduur van werkdagen vanaf t/m. Overeenkomst voor beroepsverkennende stage Art. 1 - Partijen tussen: de begeleidingsinstelling adres: de stagiair, adres: vertegenwoordigd door geboren op het stagebedrijf, vertegenwoordigd door wordt

Nadere informatie

de Maatschappelijke Stage (MaS)

de Maatschappelijke Stage (MaS) de Maatschappelijke Stage (MaS) Pagina 1 van 9 Overeenkomst maatschappelijke stage School School: Elzendaalcollege locatie Gennep Adres: Stiemensweg 40, 6591 MD Gennep Naam begeleider: Mevr. J. van Orsouw

Nadere informatie

Beste collega. Stages

Beste collega. Stages De specifieke lerarenopleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen maakt een prioriteit van de samenwerking met het werkveld. Deze website wil bijdragen tot een betere communicatie. Beste collega

Nadere informatie

STAGEREGLEMENT Faculteit Bedrijf en Organisatie (FBO) academiejaar

STAGEREGLEMENT Faculteit Bedrijf en Organisatie (FBO) academiejaar STAGEREGLEMENT Faculteit Bedrijf en Organisatie (FBO) academiejaar 2018-2019 art. 1 Algemene bepalingen 1 De Onderwijs- en examenregeling (OER), 2018-2019, bevat algemene bepalingen i.v.m. de opleidingsonderdelen

Nadere informatie

VERKORTE TRAJECTEN extra ONDERWIJSVAK (SECUNDAIR ONDERWIJS)

VERKORTE TRAJECTEN extra ONDERWIJSVAK (SECUNDAIR ONDERWIJS) VERKORTE TRAJECTEN extra ONDERWIJSVAK (SECUNDAIR ONDERWIJS) Voor wie? Je bent al leraar, maar je wil je onderwijsbevoegdheid uitbreiden? Dan ben je bij AP aan het juiste adres! De verkorte trajecten voor

Nadere informatie

Checklist Begeleiding van stagiair uit het voltijds secundair onderwijs

Checklist Begeleiding van stagiair uit het voltijds secundair onderwijs Samen met lokale besturen werken aan een divers personeelsbeleid Checklist Begeleiding van stagiair uit het voltijds secundair onderwijs WIE IS WIE? de leerling-stagiair; de stageaanbieder of de dienst

Nadere informatie

Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar

Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar De ondergetekenden: Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar 2016-2017 1. naam school/bevoegd gezag: Het Kwadrant gevestigd te: Thornstraat 7 6004 JP WEERT 0495-513666 vertegenwoordigd door:.

Nadere informatie

Stagehandleiding. Faculteit der Sociale Wetenschappen

Stagehandleiding. Faculteit der Sociale Wetenschappen Stagehandleiding Faculteit der Sociale Wetenschappen INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding en procedure 3 Doel van de stage en eisen stageplek 4 Introductie en huisregels 5 Begeleiding en kwaliteit 5 Voorzieningen,

Nadere informatie

Checklist Begeleiding stagiair - onbezoldigde niet-schoolse stage

Checklist Begeleiding stagiair - onbezoldigde niet-schoolse stage Samen met lokale besturen werken aan een divers personeelsbeleid Checklist Begeleiding stagiair - onbezoldigde niet-schoolse stage Diverse opleidingscentra kunnen stages organiseren, onder andere voor

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage urenoverzicht

Maatschappelijke Stage urenoverzicht Maatschappelijke Stage urenoverzicht Naam leerling Leerjaar : : Begindatum Einddatum Organisatie waar je stage hebt gelopen Totaal uren Totaal aantal uren dat je maatschappelijke stage hebt gelopen: Evaluatie

Nadere informatie

Europese Mobiliteitsovereenkomst. Overeenkomst voor een leerling/student uit een EU-land die een stage doet in een Nederlands bedrijf.

Europese Mobiliteitsovereenkomst. Overeenkomst voor een leerling/student uit een EU-land die een stage doet in een Nederlands bedrijf. Europese Mobiliteitsovereenkomst. Overeenkomst voor een leerling/student uit een EU-land die een stage doet in een Nederlands bedrijf. Inleiding Overeenkomstig de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (Wettelijk

Nadere informatie

Academiejaar 2013/2014. navorming. Mentor Klinisch Onderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2013/2014. navorming. Mentor Klinisch Onderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2013/2014 navorming Mentor Klinisch Onderwijs Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Navorming Mentor Klinisch Onderwijs Deze opleiding is een samenwerking van het departement Gezondheid en

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens organisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwoordigd door:... Functie vertegenwoordiger:.....

Nadere informatie

Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 27 oktober inter-enw-werkgroep

Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 27 oktober inter-enw-werkgroep Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 27 oktober 2010 - inter-enw-werkgroep Situering en ontstaan De inter-enw-werkgroep Stage heeft in november 2009 een gezamenlijke lijst over de terminologie

Nadere informatie

Stageovereenkomst leerjaar 3

Stageovereenkomst leerjaar 3 Stageovereenkomst leerjaar 3 - Deze stageovereenkomst mag niet uit elkaar gehaald worden! - Het dient in drievoud ingevuld en ondertekend te worden. - Na het compleet ontvangen en de goedkeuring van de

Nadere informatie

Werkplekleren: Contract. Studiegebied Mechanica-elektriciteit Opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur BO ME 20

Werkplekleren: Contract. Studiegebied Mechanica-elektriciteit Opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur BO ME 20 CVO VIVO Scheutistenlaan 12 8500 Kortrijk Tel. 056 23 66 62 Info@cvovivo.be http://www.cvovivo.be Werkplekleren: Contract Studiegebied Mechanica-elektriciteit Opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur

Nadere informatie

ZONDER AKKOORD VAN SCHOOL EN COMPLEET INGEVULDE STAGEOVEREEN- KOMSTEN KAN DE LEERLING GEEN START MAKEN MET STAGE LOPEN!

ZONDER AKKOORD VAN SCHOOL EN COMPLEET INGEVULDE STAGEOVEREEN- KOMSTEN KAN DE LEERLING GEEN START MAKEN MET STAGE LOPEN! Ondergetekende, Stagebieder, (bedrijf) Exemplaar voor de school! STAGE-OVEREENKOMST a. Naam:... Branche:. Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnr.:... E mail:... Opleidingsinstituut b. Naam:Lentiz Maaslandcollege

Nadere informatie

2.1. Geen schorsing van de arbeidsovereenkomst evt. een bijlage te ondertekenen

2.1. Geen schorsing van de arbeidsovereenkomst evt. een bijlage te ondertekenen 1. Beëindigende overmacht wegens definitieve arbeidsongeschiktheid Met de wet houdende diverse bepalingen inzake arbeidsrecht in het kader van arbeidsongeschiktheid van 20 december 2016 (BS 30 december

Nadere informatie

Maatschappelijke stage Farel College havo 4 / vwo 4 2014/2015 1

Maatschappelijke stage Farel College havo 4 / vwo 4 2014/2015 1 Maatschappelijke stage Farel College havo 4 / vwo 4 2014/2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Informatie stage 3. Begeleiding a. Mail b. 2 contactpersonen op school Benodigdheden: (bijlagen) - Beoordelingsformulier

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN Tussen de ondergetekenden : de werkgever : vertegenwoordigd door de student : Geboren op / / te wordt overeengekomen hetgeen volgt : Artikel 1 : De werkgever werft de

Nadere informatie

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO STELLA MARIS COLLEGE 4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO 2013-2014 BEROEPSSTAGE NAAM: KLAS: MENTOR SCHOOL: EXTERN BEGELEIDER: Dit stage rapport wordt digitaal bewerkt en aangeleverd. Algemene informatie voor de leerlingen

Nadere informatie

3. Betrokkenen: (specifieke) Verantwoordelijkheden / Bevoegdheden

3. Betrokkenen: (specifieke) Verantwoordelijkheden / Bevoegdheden Bestand: Document6 Goedgekeurd door: Revisie: Eigenaar: Datum goedkeuring: Versienummer: 1 Opgesteld door: Functie opsteller: Code: Pagina 1 van 10 1. Doel en Toepassingsgebied Deze procedure legt de afspraken

Nadere informatie

WELZIJN OP HET WERK BEZOEK VOORAFGAAND AAN DE WERKHERVATTING - VERDUIDELIJKTE EN VEREENVOUDIGDE PROCEDURE. In de praktijk...

WELZIJN OP HET WERK BEZOEK VOORAFGAAND AAN DE WERKHERVATTING - VERDUIDELIJKTE EN VEREENVOUDIGDE PROCEDURE. In de praktijk... WELZIJN OP HET WERK BEZOEK VOORAFGAAND AAN DE WERKHERVATTING - VERDUIDELIJKTE EN VEREENVOUDIGDE PROCEDURE 25/06/2014 In de praktijk... Op 23 mei is een reeds lang aangekondigd KB verschenen. Het gaat over

Nadere informatie

NIEUWE REGELS VOOR DE RE-INTEGRATIE VAN ARBEIDS- ONGESCHIKTE WERKNEMERS

NIEUWE REGELS VOOR DE RE-INTEGRATIE VAN ARBEIDS- ONGESCHIKTE WERKNEMERS e-doc NIEUWE REGELS VOOR DE RE-INTEGRATIE VAN ARBEIDS- ONGESCHIKTE WERKNEMERS 2 De werkgever is verplicht eerst na te gaan of de werknemer binnen de onderneming nog aangepast of ander werk kan doen. 3

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Geboortedatum:... Tel.:... GSM:... Welke stage:...

Naam:... Adres:... Geboortedatum:... Tel.:... GSM:... Welke stage:... Stageovereenkomst Tussen vzw Jessa Ziekenhuis, Salvatorstraat 20, 3500 Hasselt PC 330, ondernemingsnummer 0821 142 117, RPR Antwerpen afdeling Hasselt, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Karel Bosmans,

Nadere informatie

1 Coaching en begeleidingstips voor student, stagementor en stagebegeleider... 3

1 Coaching en begeleidingstips voor student, stagementor en stagebegeleider... 3 INFORMATIEBUNDEL STAGE 2014-2015 OPLEIDINGEN: agro- en biotechnologie / chemie / elektromechanica / houttechnologie / modetechnologie / textieltechnologiee / vastgoed Inhoudstafel 1 Coaching en begeleidingstips

Nadere informatie

STAGE Prof.dr.T.Defloor Stageverantwoordelijke

STAGE Prof.dr.T.Defloor Stageverantwoordelijke Master in de Verpleegkunde en Vroedkunde Academiejaar 2005-2006 STAGE Prof.dr.T.Defloor Stageverantwoordelijke De masterproef omvat een stage (3 stp) en een scriptie (15 stp). Slagen voor deze stage is

Nadere informatie

Studiegelden 2012-2013: raad van bestuur B1565/165/23.04.2012

Studiegelden 2012-2013: raad van bestuur B1565/165/23.04.2012 Studiegelden 2012-2013: raad van bestuur B1565/165/23.04.2012 Uitgangspunten Algemene Onderwijsregeling 2012-2013 1. Alle nieuwe studenten betalen het studiegeld volgens het tarief van een niet- beurstariefstudent.

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagebegeleiders en leidinggevenden

Stagewijzer. Stagebegeleiders en leidinggevenden Stagewijzer Stagebegeleiders en leidinggevenden Stagewijzer stagebegeleiders en leidinggevenden In 2012 heeft de gemeente Emmen besloten een proactief stagebeleid te gaan voeren. Het actief aanbieden van

Nadere informatie

Leerlingenstageovereenkomst (volledig, niet ingevuld)

Leerlingenstageovereenkomst (volledig, niet ingevuld) GO! SBSO Groenlaar Predikherenhoevestraat 31 2840 Rumst info@sbso.groenlaar.be www.sbso.groenlaar.be Leerlingenstageovereenkomst (volledig, niet ingevuld) Bij het opstellen van dit leerlingenstageovereenkomst,

Nadere informatie

Een lijst van voorbeeldbedrijven kan geraadpleegd worden op de vakgroepwebsite (http://geoweb.ugent.be/student).

Een lijst van voorbeeldbedrijven kan geraadpleegd worden op de vakgroepwebsite (http://geoweb.ugent.be/student). Richtlijnen Stage Master Geografie Master Geomatica en Landmeetkunde Academiejaar 2016-2017 1 INLEIDING De stage geeft aan de studenten de gelegenheid om tijdens de opleiding reeds kennis te maken met

Nadere informatie

STARTERSOPLEIDING: STAGE - OVEREENKOMST exemplaar: stagebedrijf / stagiair(e) / NAC vzw. Postnr: Gemeente: Tel.:... Email:..

STARTERSOPLEIDING: STAGE - OVEREENKOMST exemplaar: stagebedrijf / stagiair(e) / NAC vzw. Postnr: Gemeente: Tel.:... Email:.. NATIONAAL AGRARISCH CENTRUM vzw Centrale dienst H. Consciencestraat 53 A - 8800 Roeselare 051/26.08.30 Fax 051/24.25.39 BE43 1032 0545 8701 www.nacvzw.be e-mail: info@nacvzw.be Directeur: Geert Clarebout

Nadere informatie

Werkpostfiche Ambulancier/MUG

Werkpostfiche Ambulancier/MUG Werkpostfiche Ambulancier/MUG Onderneming Algemene gegevens van stageplaats Sint Trudo Ziekenhuis Diestersteenweg 100 3800 Sint-Truiden www.sint-trudo.be Onthaal/begeleiding Competence Center Tel: 011/96.93.21

Nadere informatie

Erasmus Universiteit Rotterdam Model Stageovereenkomst. Model Stageovereenkomst 2014

Erasmus Universiteit Rotterdam Model Stageovereenkomst. Model Stageovereenkomst 2014 2014 DEEL I Persoonlijke informatie student/stagiair Familienaam : Voornaam : Geboortedatum : Dag/maand/jaar Geboorteplaats : Nationaliteit : Is kopie paspoort/id aangehecht? : Ja/Nee Telefonisch te bereiken

Nadere informatie

Bachelor sociale geografie en planologie. Studiewijzer Stage (GEO2-3000) Time to explore: Sociale Geografie en Planologie in de praktijk

Bachelor sociale geografie en planologie. Studiewijzer Stage (GEO2-3000) Time to explore: Sociale Geografie en Planologie in de praktijk Bachelor sociale geografie en planologie Studiewijzer Stage (GEO2-3000) Time to explore: Sociale Geografie en Planologie in de praktijk Studiejaar 2013/2014 1 Inleiding In een stage worden tijdens de opleiding

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL STAGE 2015-2016

INFORMATIEBUNDEL STAGE 2015-2016 INFORMATIEBUNDEL STAGE 2015-2016 OPLEIDINGEN: agro- en biotechnologie / chemie / elektromechanica / houttechnologie / modetechnologie / textieltechnologie / vastgoed Inhoudstafel 1 Coaching en begeleidingstips

Nadere informatie

Model B (zachte sector) Dit document wordt opgesteld na advies van de stagegever, stagementor en stagebegeleider.

Model B (zachte sector) Dit document wordt opgesteld na advies van de stagegever, stagementor en stagebegeleider. Risicoanalyse van een werkpost in een onderneming of instelling voor stagiairs uit het secundair, buitengewoon secundair, hoger en volwassenenonderwijs Model B (zachte sector) Dit document wordt opgesteld

Nadere informatie

expertise binnen handbereik Re-integratie langdurig zieke werknemers in de onderneming Algemeen Doel Opstart van het re-integratietraject

expertise binnen handbereik Re-integratie langdurig zieke werknemers in de onderneming Algemeen Doel Opstart van het re-integratietraject Re-integratie langdurig zieke werknemers in de onderneming 02.01.2017 Juridische dienst Algemeen Met ingang van 01.12.2016 zijn er twee nieuwe regelingen in voege getreden om langdurig zieken te begeleiden

Nadere informatie

BEGELEIDINGSINSTRUMENT VOLTIJDS SECUNDAIR ONDERWIJS

BEGELEIDINGSINSTRUMENT VOLTIJDS SECUNDAIR ONDERWIJS BEGELEIDINGSINSTRUMENT VOLTIJDS SECUNDAIR ONDERWIJS In het kader van algemeen-, technisch- beroeps en buitengewoon secundair onderwijs kunnen leerlingen stage lopen bij een ondernemer. De stage stelt de

Nadere informatie

BEROEPSPRAKTIJKVORMINGS-OVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS

BEROEPSPRAKTIJKVORMINGS-OVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS BEROEPSPRAKTIJKVORMINGS-OVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS De ondergetekenden gaan akkoord met artikel 1 tot en met 10 op de achterzijde van deze overeenkomst overwegende dat op grond van het door de instelling

Nadere informatie

Auteur. Onderwerp. Datum

Auteur. Onderwerp. Datum Auteur FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg Onderwerp Het gezondheidstoezicht op stagiairs: commentaar bij het gewijzigde koninklijk besluit van 21 september 2004 Datum 13 oktober 2005 Copyright

Nadere informatie

Stagecontract Stage studenten Professionele Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind

Stagecontract Stage studenten Professionele Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind Stagecontract 2018-2019 Stage studenten Professionele Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind Contactgegevens opleiding: Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind Campus Sint-Amandsberg J. Gerardstraat

Nadere informatie