Referentie case MD traject

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Referentie case MD traject"

Transcriptie

1 Referentie case MD traject

2 1. INLEIDING!VENT verzorgt binnen het Ministerie van Defensie de informatievoorziening, ICT en documentaire informatie. Het dienstenportfolio omvat het gehele traject van informatievoorziening en ICT; van het bieden van een werkplek tot de exploitatie van informatiesystemen voor vredesoperaties. Het OPS onderdeel heeft ruim 2100 medewerkers, en bevindt zich in strategische heroriëntatie. Ontwikkeling van de medewerkers heeft traditioneel veel aandacht binnen de organisatie. De IT-behoefte van het Ministerie van Defensie, die nu door Operations (1900 medewerkers) van IVENT wordt ingevuld, zal deze kabinetsperiode worden geoutsourced naar 1 of meerdere marktpartijen. Dit heeft grote gevolgen voor de medewerkers. Om de slag naar marktgereed te kunnen maken zullen ze nieuwe competenties moeten ontwikkelen. 1.1 SCOPE PRiMAN heeft ondersteuning geleverd bij de inrichting van een management development traject. Uitgangspunt hierbij was toekomstige managers niet alleen op ervaring en vaardigheden te selecteren maar ook hun intrinsieke motivatie (drijfveren en talenten) mee te nemen in de selectie (Talent Performance). Hiervoor is de TMA methode ingezet. 1.2 BEOOGDE RESULTATEN Talent gericht competentie management. 1. Selectie: niet de beste inhoudelijke mensen door laten stromen naar management posities, maar de mensen die het beste uit hun mensen kunnen halen. 2. Ontwikkeling: de mensen selecteren die intrinsiek gemotiveerd zijn om de benodigde vaardigheden (verder) te ontwikkelen. 2 van 8!

3 ! PRiMAN BV Stadionweg 37A 3077AR Rotterdam 2. GEHANTEERDE AANPAK Alle leidinggevenden konden kandidaten voordragen voor het MD traject. Van de hoogst verantwoordelijke manager (commandant Operations) hebben al deze mogelijke kandidaten vervolgens via een uitnodiging gekregen zich persoonlijk aan te melden en uitleg over de procedure. 2.1 MANAGERS COMPETENTIE PROFIEL In een expert setting is op basis van een functieanalyse een ideaal competentieprofiel opgesteld. Dit profiel bevat de competenties die van belang zijn voor een adequaat opererende manager. Uitgangspunt hierbij was dat iedere kandidaat tegen dit ene functieprofiel zou moeten worden aangehouden. 2.2 PROCESSTAPPEN Voor iedere medewerker die zich heeft aangemeld is in de basis het volgende proces doorlopen. De volgende proces stappen zijn voor iedere kandidaat voor het MD-traject doorlopen. 1. Kandidaten ontvingen via een korte toelichting op de procedure en een uitnodiging voor het online assessment obv TMA methode. Op basis van een drijfveer 3 van 8!

4 analyse wordt na afronding hiervan door de kandidaat automatisch het talentenportfolio gegeneerd. 2. De resultaten vanuit het expertsysteem zijn in een f2f setting door een ervaren en TMA methode gecertificeerde consultant gevalideerd en teruggekoppeld met de medewerker. 1 Voorafgaand aan het validatie en terugkoppelingsgesprek ontving de kandidaat een samenvatting van zijn/haar resultaten per . Het gesprek vindt plaats in een vertrouwelijke setting en op dusdanige wijze dat de medewerker er zelf ook wijzer van wordt (zelfinzicht). Consultant besprak ook de fit/gap van de medewerker op het ideaal competentie profiel van de nieuwe generatie managers. 3. Na afloop vulde de consultant de talenten rapportage aan met een persoonlijke conclusie. Ook de medewerker werd geacht tot een conclusie te komen met betrekking tot de vraag of hij/zij de wens om in het MD programma te worden zou willen doorzetten. In dat geval diende de medewerker de resultaten van sowieso beschikbaar te stellen. Medewerker kon er ook voor kiezen zich terug te trekken uit de procedure en de resultaten voor zichzelf te houden. Elk van de kandidaten beschikt op dit moment in de procedure over de volgende persoonlijke rapportages: Talenten Motivatie analyse rapportage download een voorbeeld rapportage: priman.nl/tma-methode-downloads/de-kandidaat-rapportage/ Samenvatting talenten motivatie analyse rapportage download een voorbeeld rapportage: Competentie potentieel rapportage download een voorbeeld rapportage: priman.nl/tma-methode-downloads/potentieel-indicatie/ Functie match en ontwikkelingsrapportage download een voorbeeld rapportage: 4. Van de kandidaten die besloten door te zetten zijn genoemde rapportages beschikbaar gesteld aan het selectie comité onder voorzitterschap van de commandant Operations. Betrokken TMA consultants hadden hierin een adviserende rol. Bovendien is de functie match en ontwikkelingsrapportage ingebracht. De rapportage is geschikt als basis voor een persoonlijk ontwikkelplan, maar bevat ook coaching tips voor de leiding gevende. Functie match en ontwikkelingsrapportage download een voorbeeld rapportage: 5. Met de kandidaten die het best matchten is een vervolg gesprek gevoerd door leden van het selectie comité, mede op op basis van deze rapportage. Uiteindelijk is op basis hiervan beslist wie er zijn toegelaten tot het MD programma. Ook aan de mensen die uiteindelijk zijn afgevallen is deze rapportage dus beschikbaar gesteld.! PRiMAN heeft hier enkele medewerkers voor opgeleid. Indien de kandidaat daar zelf de voorkeur voor had kon 1 de terugkoppeling ook worden verzorgd door een consultant van PRiMAN. Ongeveer de helft van de medewerkers heeft hiervoor gekozen. 4 van 8!

5 3. LEERERVARINGEN De investering in de externe facilitering van het selectie traject bedroeg ,-. Voor dit bedrag zijn in totaal 43 medewerkers ge-assessed op basis van de TMA methode. 3.1 KWANTITATIEVE RESULTATEN 12 hiervan trokken zich na de eerste ronde zelf terug. Van hen besloten er 3 de resultaten voor zichzelf te houden. Met 14 van de 31 kandidaten die hun nominatie doorzetten heeft een tweede (niet door PRiMAN gefaciliteerd) selectiegesprek plaatsgevonden. Uiteindelijk zijn er 7 kandidaten ingestroomd in het MD traject. 3.2 KWALITATIEVE RESULTATEN Betrokkenen oordeelden positief over het doorlopen traject. zinvolle exercitie, Piet Voogd, commandant Operations ik heb er over het algemeen positieve feedback op gekregen, Rien Schalkwijk, programma manager Integriteit goede ondersteuning vanuit PRiMAN, Bianca Schuddebeurs, projectleider MD traject Het oordeel van de kandidaten is niet expliciet gemeten MOGELIJKE VERBETERPUNTEN / LEERERVARINGEN De kwaliteit van het ideaal competentie profiel is sterk bepalend voor het selectie proces. Achteraf had hier meer aandacht aan kunnen worden besteed. Er is geen gebruik gemaakt van 360 beoordelingen. Dat had het beeld van de kandidaten kunnen versterken.! PRiMAN doet dat voor andere trajecten overigens wel structureel. Onze huidige kwaliteitsscore is dat 95,7% 2 tevreden tot zeer tevreden is. Onze net promotor score is 91,3%. 5 van 8!

6 BIJLAGE: BEDRIJFSPROFIEL PRIMAN Wij helpen organisaties meer en beter te sturen op de intrinsieke motivatie van hun mensen. Intrinsiek gemotiveerde mensen krijgen energie van hun werk. Ze werken harder, zijn meer betrokken en succesvoller. Sturen op intrinsieke motivatie is niet duur en kan veel opleveren. Vanaf de start van het bedrijf op 1 september 2011 is PRiMAN gecertificeerd TMA Partner. Als TMA partner is PRiMAN gerechtigd in haar dienstverlening gebruik te maken van de instrumenten van de TMA methode. Dienstverlening: Talent Matching Selectie Assessments Voor potentiële nieuwe of doorstromende medewerkers. Betrouwbare voorspeller van toekomstig gedrag. Geeft duidelijkheid of en in hoeverre de medewerker intrinsiek gemotiveerd is om het gewenste gedrag te laten zien. Een hulpmiddel om te voorkomen dat de goede mensen op de verkeerde plek terechtkomen en een gebruiksaanwijzing voor de medewerker en vooral de leidinggevende in een bepaalde functie. Talent Performance 360º reviews Voor het beoordelen en talent gericht ontwikkelen van medewerkers. Deze wijze van medewerkers beoordelen heeft een positief effect op de acceptatie én betrouwbaarheid van de periodieke beoordelingen. Door de koppeling met drijfveren analyse de mogelijkheid om voor iedere medewerker in iedere functie de gap tussen voorkeursgedrag en waargenomen gedrag in beeld te brengen en op basis daarvan een persoonlijk ontwikkelplan op te stellen. Talent Empowerment Mobiliteit en Doorstroming Voor effectief reorganiseren. Het talenten potentieel snel en doelmatig in kaart gebracht (ist). Gedegen en gedragen procedure om de (nieuwe) competentieprofielen scherp te krijgen (soll). Mobiliteitsplan gericht op zelfredzaamheid en intrinsieke motivatie tbv medewerkers die gaan afvloeien. Persoonlijk ontwikkelplan gericht op het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden op basis van aanleg, capaciteiten, voorkeursleerstijl en periodieke progressie reviews voor de blijvende medewerkers. Team performance Voor verbeteren van de samenwerking binnen MT/DT. Sessie (workshop/masterclass van een hele of halve dag) voor het verbeteren van de slagkracht van het (management)team of de afdeling. 6 van 8!

7 BIJLAGE: DE TMA METHODE TMA Methode is een geïntegreerde systematiek voor selectie, ontwikkeling en beoordeling van medewerkers waarbij de ontwikkeling van talenten en competenties centraal staat. TMA Methode wordt aangeboden als een online service en wordt gebruikt voor talent- en competentie management, 360 graden feedback, loopbaancentra, TMA Talentenanalyses, MD trajecten, mobiliteitsvraagstukken, beoordeling en beroepskeuze. TMA methode is gebouwd op de missie om psychologische kennis toegankelijker en bruikbaarder te maken vanuit de visie dat de gedragsvoorkeuren en -stijlen van mensen zeer bepalend zijn voor het succes in de werkomgeving. TMA methode is gebaseerd op de volgende uitgangspunten. 1. Ieder mens is uniek en verdient unieke rapportage. In de rapportages worden hokjes, typologiën en kleuren vermeden. 2. Zo zuiver mogelijk rapportages die in de basis volledig automatisch worden gegenereerd vanuit het expertsysteem. Er kunnen meer verschillende rapportages worden gegenereerd dan er mensen op aarde leven. 3 De rol van de consultant is niet schrijven, maar enerzijds verifiëren en valideren en anderzijds adviseren over de interpretatie. 3. Gericht op ondergeschikte én leidinggevende. Idealiter belandt het assessment niet in een la maar vormt een fundament voor een optimale werkrelatie tussen leidinggevende en ondergeschikte én collega s onderling. Naast rapportages voor de kandidaat (talent- en ontwikkelrapportages) genereert het expert systeem ook rapportages en analyses die expliciet zijn toegeschreven op gebruik door de manager (peformance- en teamanalyses). 4. Continue verbetering en verfijning. De huidige rapportages zijn het resultaat van 13 jaar investering in ontwikkeling in taal en techniek. Ieder jaar worden de normscores opnieuw gevalideerd en de teksten kritisch bezien door een expert review team. Een uniek, onderscheidend kenmerk van de TMA methode is dat het op basis van een gevalideerd TMA talent profiel mogelijk is om aanlegscores voor competenties te berekenen. Naast het voorkeursgedrag geeft een TMA talentprofiel dus ook inzicht in de ontwikkelbaarheid van competenties. Een hoge aanlegscore betekent overigens nog niet dat iemand ook goed is in het betreffende gedrag, maar wel dat de natuurlijke wil en motivatie er is om het bij de competentie behorende gedrag te laten zien. Op deze wijze geeft de TMA methode invulling aan talent gericht competentie management. De TMA methode heeft een eigen website: & De TMA methode is ook uitgebreid beschreven in het boek Van Talent naar Performance door IJzendoorn ea.! 3 Om precies te zijn: van 8!

8 PRiMAN BV Stadionweg 37A 3077AR Rotterdam 8 van 8!

LMD brandweer. Kansen voor ontwikkeling en doorgroei

LMD brandweer. Kansen voor ontwikkeling en doorgroei LMD brandweer Kansen voor ontwikkeling en doorgroei LMD brandweer kansen voor ontwikkeling en doorgroei Als leidinggevende bij de brandweer heb je een bijzondere en veelzijdige baan. Je werkt in een snel

Nadere informatie

TMA Talentenkompas. Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers

TMA Talentenkompas. Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Laat mensen zoveel mogelijk werken vanuit hun talenten en vergroot zo de kans op succes. Mensen komen vooral in beweging voor dingen die ze goed kunnen

Nadere informatie

Ten tweede geven we uitleg over het talenten en competentiepaspoort. Deze compacte rapportage is een goede aanvulling op de standaar TMA rapportages

Ten tweede geven we uitleg over het talenten en competentiepaspoort. Deze compacte rapportage is een goede aanvulling op de standaar TMA rapportages UITLEG RAPPORTAGE PERFORMANCE MATRIX EN TALENTEN- & COMPETENTIEPASPOORT In dit document willen we een korte uitleg geven over twee nieuwe TMA rapportages. Ten eerste geven we informatie over de rapportage

Nadere informatie

LMD brandweer. Toelatingsprocedure

LMD brandweer. Toelatingsprocedure LMD brandweer Toelatingsprocedure Toelatingsprocedure brandweer van kandidaat naar deelnemer Als leidinggevende bij de brandweer functioneer je in een turbulente omgeving. Het lijkt wel of de veranderingen

Nadere informatie

Kenneth Smit Consulting 1

Kenneth Smit Consulting 1 Competences Assessment is een effectieve manier om kwaliteiten en ontwikkelbaar potentieel van (nieuwe) medewerkers zeer betrouwbaar en objectief in kaart te brengen middels de inzet van professionele

Nadere informatie

Talent Motivatie Analyse

Talent Motivatie Analyse Talent Motivatie Analyse Talent Motivatie Analyse (of TMA) De TMA scan geeft een schets van uw persoonlijke 'blauwdruk'. Het is een instrument dat inzicht geeft in uw drijfveren en talenten. Als professional

Nadere informatie

Talenten Motivatie Analyse - de ontwikkeling van HR professionals. een samenwerking van Acerta Consult en UC Leuven Limburg

Talenten Motivatie Analyse - de ontwikkeling van HR professionals. een samenwerking van Acerta Consult en UC Leuven Limburg Talenten Motivatie Analyse - de ontwikkeling van HR professionals een samenwerking van Acerta Consult en UC Leuven Limburg Wie zijn we? Wie zijn we? Programma Toelichting TMA methodiek TMA binnen het hernieuwde

Nadere informatie

Assessment en loopbaanontwikkeling

Assessment en loopbaanontwikkeling Assessment en loopbaanontwikkeling Assessment Beter inzicht in uw menselijk kapitaal Onze visie Wij zien assessments als het meest betrouwbare instrument om talenten en ontwikkelpunten van individuele

Nadere informatie

mt&v HR Services mt&v Assessment Services

mt&v HR Services mt&v Assessment Services mt&v HR Services Organisaties hebben ambities. Het concretiseren van de ambitie van een organisatie door middel van een heldere, missie, met concrete doelstellingen en strategie, is cruciaal voor elke

Nadere informatie

Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers

Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Laat mensen zoveel mogelijk werken vanuit hun talenten en vergroot zo de kans op succes. Mensen komen vooral in beweging voor dingen die ze goed kunnen

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon Klanttevredenheidsonderzoek Compagnon 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Compagnon 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES HUDSON RECRUITMENT & TALENT MANAGEMENT DE BESTE PROFESSIONALS VOOR SALES, MARKETING, HR EN GENERAL MANAGEMENT Ze zijn schaars: professionals

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

TMA 360º feedback Flexibel en online. TMA 360º feedback werkboek. Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse

TMA 360º feedback Flexibel en online. TMA 360º feedback werkboek. Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse Haal het maximale uit de TMA 360º fb competentieanalyse Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN MENSEN ZIJN HET HART VAN UW SUCCES BEDRIJVEN DIE DE BESTE MENSEN AAN ZICH WETEN TE BINDEN, PRESTEREN BETER. MAAR

Nadere informatie

wetenschappelijk gevalideerde tool en leiderschaps- en managementkwaliteiten

wetenschappelijk gevalideerde tool en leiderschaps- en managementkwaliteiten De individuele feedforward analyse geeft u inzicht in uw management- en leiderschapskwaliteiten en hoe u deze verder verstevigt en inzet. U ontdekt hoe u met uw kwaliteiten nóg meer het verschil maakt

Nadere informatie

ORGANISATIEONTWIKKELING ORGANISEREN & PRESTEREN. Voorbeelden opdrachten:

ORGANISATIEONTWIKKELING ORGANISEREN & PRESTEREN. Voorbeelden opdrachten: ORGANISATIEONTWIKKELING ORGANISEREN & PRESTEREN Voorbeelden opdrachten: Begeleiding bij reorganisatie en reductie van het personeelsbestand, zoals: sociaal plan, afspiegelingsoverzicht, functie-overgangsmatrix,

Nadere informatie

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt.

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt. Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke

Nadere informatie

Het Assessment Center is zeer praktisch opgezet en onze instrumenten en werkwijze zorgen ervoor dat zichtbaar wordt:

Het Assessment Center is zeer praktisch opgezet en onze instrumenten en werkwijze zorgen ervoor dat zichtbaar wordt: Inleiding Wilt u weten of uw Teamleider werkelijk een leidinggevende is, of bent u daar al van overtuigd, maar vraagt u zich af of hij/zij past binnen de ontwikkelingen die uw organisatie doormaakt? Wellicht

Nadere informatie

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Inspirerend Management Development in de zorg Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Behoefte aan effectief leiderschap Vergroting van de invloed van de politiek en zorgverzekeraars

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek

Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek Persoonlijke ontwikkeling Competentie- & loopontwikkeling Interpersoonlijke communicatie Spice up your life: test

Nadere informatie

Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match

Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match Beschrijving PCDi- match is een web- based applicatie van CRINNOS waarmee de testresultaten van een via het Internet afgenomen

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

Assessment Center voor Teamleiders

Assessment Center voor Teamleiders Assessment Center voor Teamleiders Wilt u weten of uw teamleider(s) werkelijk leidinggevende(n) zijn, of bent u daarvan al overtuigd maar vraagt u zich af of hij/zij past binnen de ontwikkelingen die uw

Nadere informatie

Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten

Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten De Leeuw Consult Leerdam Persoonlijke kwaliteiten zijn bepalend voor succes De kwaliteiten en mogelijkheden (capaciteiten, persoonlijkheid en vaardigheden)

Nadere informatie

wetenschappelijk gevalideerde tool en management- en leiderschapskwaliteiten

wetenschappelijk gevalideerde tool en management- en leiderschapskwaliteiten certified partner Of het nu gaat om een management development traject, leiderschapsprogramma, workshop, werving en selectie of verbeterprogramma. Als trainer / coach / adviseur / recruiter wilt u het

Nadere informatie

Welkom bij de presentatie Talentmanagement

Welkom bij de presentatie Talentmanagement Heb ik dit talent? Welkom bij de presentatie Talentmanagement Drs. Ing. Frits Hollander Bedrijfskundige Voor nadere info kunt u mailen naar info@hollandermanagement.nl of bellen 0653908600 Duurzaam ondernemen

Nadere informatie

VIPD VIPD ANALYSES. Competenties / Talent / Gedrag / Drijfveren / Feedback

VIPD VIPD ANALYSES. Competenties / Talent / Gedrag / Drijfveren / Feedback VIPD VIPD ANALYSES Competenties / Talent / Gedrag / Drijfveren / Feedback 1 Ons profiel VIPD is een internationale organisatie die andere bedrijven en organisaties ondersteunt bij performanceverbetering

Nadere informatie

Rijnconsult & Assessments

Rijnconsult & Assessments Rijnconsult & Assessments 'Rijnconsult is in staat om in korte tijd de persoon achter de medewerker te achterhalen en die te plaatsen in de context, cultuur, structuur en ambities van de organisatie.'

Nadere informatie

CompetenceTool DÉ DIGITALE OPLOSSING VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING EN HET VERKRIJGEN VAN FEEDBACK

CompetenceTool DÉ DIGITALE OPLOSSING VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING EN HET VERKRIJGEN VAN FEEDBACK CompetenceTool DÉ DIGITALE OPLOSSING VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING EN HET VERKRIJGEN VAN FEEDBACK Voor het toetsen van huidige competenties aan de gewenste competenties en voor het ondersteunen van feedback

Nadere informatie

VIPD. Strategische Personeelsplanning. samen beter presteren. Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst?

VIPD. Strategische Personeelsplanning. samen beter presteren.   Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst? VIPD Strategische Personeelsplanning Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst? samen beter presteren www.vipd.nl WIE ZIJN WIJ? Wij zijn een team van enthousiaste, flexibele mensen die op een praktijkgerichte

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V.

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V. Klanttevredenheidsonderzoek Right Management Nederland B.V. 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Right Management Nederland B.V.

Nadere informatie

HEBT GEVONDEN, ZAL DE UITERLIJKE WEG VOLGEN. WANNEER IEMAND BEWEZEN HEEFT. TALENT Management

HEBT GEVONDEN, ZAL DE UITERLIJKE WEG VOLGEN. WANNEER IEMAND BEWEZEN HEEFT. TALENT Management TALENT IS DE OPTELSOM VAN ALLES WAT JIJ IN JE HEBT OM IETS TOT STAND TE BRENGEN WAAR DE ANDER WAT AAN HEEFT. DENK VEEL AAN DE TOEKOMST, WANT JE BRENGT ER DE REST VAN JE LEVEN IN DOOR. ALS JE EENMAAL DE

Nadere informatie

Management. Talent is de optelsom van alles wat jij in je hebt om iets tot stand te

Management. Talent is de optelsom van alles wat jij in je hebt om iets tot stand te Talent is de optelsom van alles wat jij in je hebt om iets tot stand te brengen waar de ander wat aan heeft. Denk veel aan de toekomst, want je brengt er de rest van je leven in door. Als je eenmaal de

Nadere informatie

feedback Flexibel en online Robuust 360º Werkboek Robuus Hartelijk dank voor het gebruiken van Robuust 360º Haal het maximale uit 360º

feedback Flexibel en online Robuust 360º Werkboek Robuus Hartelijk dank voor het gebruiken van Robuust 360º Haal het maximale uit 360º Robuus Robuust 360º Werkboek e Haal het maximale uit Hartelijk dank voor het gebruiken van Robuust 360º 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt te worden. Lees

Nadere informatie

Steeman HRD Assessment Centers

Steeman HRD Assessment Centers Steeman HRD Wijk bij Duurstede www.steemanhrd.com info@steemanhrd.com tel: +31 (0)6 2367 1321 Steeman Human Resource Development ondersteunt individuele medewerkers, teams en organisaties bij het formuleren,

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

HR maakt de foto en opleidingen de film

HR maakt de foto en opleidingen de film HR maakt de foto en opleidingen de film Wat is de volgende stap in sturen op gedrag, resultaat en leren? Amos de Haas amos@aha-s.nl AHA-S http://www.aha-s.nl Basis beoordelen/ functioneren Instroom Doorstroom

Nadere informatie

Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld

Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld Haalt het beste uit uw mensen! Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld Haalt het beste uit uw mensen! Management Drives? Management Drives is het bedieningspaneel en

Nadere informatie

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Introductie Met de REQUEST methode wordt getracht de participatie van het individu in hun eigen mobiliteit te vergroten. Hiervoor moet het individu voldoende

Nadere informatie

De Loopbaanuniversiteit

De Loopbaanuniversiteit De Loopbaanuniversiteit Business Development Group September 2010 Business Development Group De Loopbaanrotonde Wilfried Vander Meeren Antoinette Deusings Vitaliteit voor organisatie en individu Producten

Nadere informatie

TMA METHODE HR BUSINESS PARTNER STRATEGIE & BELEID PERSONEELSMANAGEMENT CARRIÈRE ONTWIKKELING. fsdfsdfs

TMA METHODE HR BUSINESS PARTNER STRATEGIE & BELEID PERSONEELSMANAGEMENT CARRIÈRE ONTWIKKELING. fsdfsdfs fsdfsdfs HR BUSINESS PARTNER STRATEGIE & BELEID PERSONEELSMANAGEMENT CARRIÈRE ONTWIKKELING TMA METHODE Inhoud 1. TMA Methode... 2 2. Inleiding... 2 3. TMA Talentenanalyse... 2 4. COGNITIEVE CAPACITEITEN

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie

Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie Lumina Life is een uniek instrument dat medewerkers in de zakelijke markt helpt om duurzaam gezond en vitaal te kunnen blijven

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Q1000 Zingevend Leiderschap

Q1000 Zingevend Leiderschap Q1000 Zingevend Leiderschap Q1000 Zingevend Leiderschap Q1000 Zingevend Leiderschap brengt in kaart in hoeverre leidinggevenden en medewerkers hun werk en werkomgeving als zingevend ervaren. De vragenlijst

Nadere informatie

EVC Reacties kunt u geven via het feedbackformulier.

EVC Reacties kunt u geven via het feedbackformulier. EVC Reacties kunt u geven via het feedbackformulier. Datum gegenereerd: 24-6-2016 11:40:16 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Informatie vrijstelling en/of toelating... 4 Informatie ervaringscertificaat...6

Nadere informatie

Todat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zul je het lot noemen

Todat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zul je het lot noemen Todat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zul je het lot noemen Carl Gustav Jung Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of

Nadere informatie

Competentiemanagement

Competentiemanagement Titel: Competentiemanagement (T.O.P.) *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 5.44 Soort document: Protocol Aantal pagina s: 7 Aantal bijlagen: 2 Status: Vastgesteld Actie: Datum:

Nadere informatie

De Amersfoortse Loopbaan Academie

De Amersfoortse Loopbaan Academie De Amersfoortse Loopbaan Academie Amersfoort verdient talent Daarom investeren we de komende jaren nog meer in de loopbaan- en talentontwikkeling van onze medewerkers. We willen talent ontdekken, benutten

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject

Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject Augustus 2011 Waar werknemers onderdeel zijn van een organisatie, wordt beoordeeld.

Nadere informatie

360 feedback competentieanalyse

360 feedback competentieanalyse 360 feedback competentieanalyse Expert competentie-rapportage en ontwikkelgids Sara Berger T 012 3456789 I www.tmamethod.com E info@tmamethod.com Inhoudsopgave Inhoudsopgave: Inleiding 3 TMA Competentie

Nadere informatie

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom!

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! Agenda Introductie Performance Management Stellingen Afsluiting Luciano

Nadere informatie

Profiel en Prestatie Onderzoek

Profiel en Prestatie Onderzoek Profiel en Prestatie Onderzoek De unieke Profiel- en Prestatie Onderzoeken kunnen de vergelijking met dure assessments zeker aan. Een grote kostenbesparing is reëel. Mieke Vogelpoel Coaching heeft een

Nadere informatie

Performance Improvement Plan

Performance Improvement Plan Performance Improvement Plan Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55

Nadere informatie

Informatie Certificering. voor het

Informatie Certificering. voor het Informatie Certificering voor het werken met persolog Profielen juli 2014 INHOUD 1. Waarom profielen van persolog? 2. Certificering modules Module 1 Assessment met Online profielen Module 2 Training Module

Nadere informatie

TABLE OF CONTENT. Het potentieel aan talent van de medewerkers.

TABLE OF CONTENT. Het potentieel aan talent van de medewerkers. ONLINE METHODE INTRODUCTION Online Profilizer Method (OPM) Organisaties ontlenen hun bestaansrecht met name aan het benutten van de talenten van de medewerkers. Maar worden alle talenten goed benut en

Nadere informatie

Your Career in Control Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management

Your Career in Control Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management Programma en doelgroep Your Career in Control voorziet in de ontwikkelbehoefte van potentials in de logistieke en supply chain omgeving. Het

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING INHOUD WIJ MAKEN ER WERK VAN! 04 PROCEDURE VAN EEN VAN WERK- NAAR-WERKTRAJECT 09 LOOPBAANORIËNTATIE EN LOOPBAANCOACHING 05 OVER EXPERTISECENTRUM

Nadere informatie

Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam 2013.

Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam 2013. Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam. 1. Doel Door het formeren van een managementpool wil de rechtbank: - medewerkers binnen de rechtbank, die zich onderscheiden

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

De Loopbaanversneller

De Loopbaanversneller hr De Loopbaanversneller Duurzame inzetbaarheid is een thema in veel organisaties. Waarschijnlijk ook bij jou staat het op de agenda, of zal het binnenkort op de agenda gezet worden door medewerkers, ondernemingsraad,

Nadere informatie

Management Competence Scan

Management Competence Scan Management Competence Scan Management Competence Scan Met de Management Competence Scan van Quamas (MCS) beschik je in anderhalf uur over een compleet management profiel van een kandidaat of medewerker.

Nadere informatie

Toezicht en Handhaving:

Toezicht en Handhaving: HR services Toezicht en Handhaving: People make Senze... Dat is waar Senze voor staat. Sinds de oprichting van Senze als trainings- en adviesbureau staan mensen en hun ontwikkeling centraal in onze dienstverlening.

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

De TMA Methode De methode voor selectie, potentieel onderzoek, doorstroom, ontwikkeling en beoordeling van mensen

De TMA Methode De methode voor selectie, potentieel onderzoek, doorstroom, ontwikkeling en beoordeling van mensen Donkere Spaarne 14rd 2011JG Haarlem T 0653123185 I www.spaarnecoaching.nl.nl E info@spaarnecoaching.nl De TMA Methode De methode voor selectie, potentieel onderzoek, doorstroom, ontwikkeling en beoordeling

Nadere informatie

Financials met Meerwaarde

Financials met Meerwaarde Financials met Meerwaarde Bien Sûr Recruitment 2016 Bien Sûr Recruitment FINANCIELE KERNFUNCTIES Proactief financieel management en een alert risicomanagement is een dwingende noodzaak voor elke organisatie.

Nadere informatie

Talentmanagement vanuit organisatie perspectief

Talentmanagement vanuit organisatie perspectief Talentmanagement vanuit organisatie perspectief Geëngageerde medewerkers zijn de juweeltjes van uw organisatie. Deze groep medewerkers werkt met passie, werkt harder, stelt zich effectiever, efficiënter

Nadere informatie

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management Perselectief Interim Specialistisch Interim Management Inleiding De laatste economische ontwikkelingen hebben organisaties nieuwe uitdagingen gegeven. Of het nu de sector bouw is of onderwijs & overheid,

Nadere informatie

360 feedback competentieanalyse

360 feedback competentieanalyse 360 feedback competentieanalyse Expert competentie-rapportage en ontwikkelgids Sara Berger Diestsepoort 1 3000 Leuven T 016-24 53 24 I www.acerta.be E consult@acerta.be Inhoudsopgave Inhoudsopgave: Inleiding

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

Spaarne Personeelsontwikkeling Veterinair

Spaarne Personeelsontwikkeling Veterinair Voor het vergroten van menselijk kapitaal Spaarne Personeelsontwikkeling Veterinair Uw praktijk en personeel op een hoger niveau Spaarne Coaching Donkere spaarne 14 rd 2011 JG Haarlem Tel. 06-53123185

Nadere informatie

Smartfeedback.

Smartfeedback. Inhoud Topsport 3 Wat is Smartfeedback 4 Filosofie 5 Topsport In de sport wordt succes bepaald door de kwaliteiten van de sporters. Daarom investeren topsporters continu in hun eigen ontwikkeling. Dit

Nadere informatie

Profiling Elevate Consulting Group

Profiling Elevate Consulting Group Profiling Elevate Consulting Group Elevate Consulting Group Profiling Profiles Screening Elevate Consulting Group Stationsplein NO 422 1117 CL SCHIPHOL phone: 020-7951820 Fax: 020-7951829 Website: www.elevate-consulting.com

Nadere informatie

Spaarne Coaching 360º 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt te worden.

Spaarne Coaching 360º 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt te worden. Haal het maximale uit Spaarne Coaching 360º Hartelijk dank voor het gebruiken van Spaarne Coaching 360º 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt te worden. Lees

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

Persoonlijke rapportage van B. Smit

Persoonlijke rapportage van B. Smit Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 www.picompany.nl servicedesk@picompany.nl

Nadere informatie

Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare

Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare Mobiliteitstrajecten Bezoekadres: Matchcare HRS Edisonbaan 14E 3439 MN Nieuwegein Postadres: Postbus 732 3430 AS Nieuwegein Telefoon:

Nadere informatie

Reflect Personeelsadvies Assessment op maat

Reflect Personeelsadvies Assessment op maat Reflect Personeelsadvies Assessment op maat Reflect Assessment 1 Reflect Personeelsadvies Reflect Personeelsadvies is een professioneel, kleinschalig adviesbureau dat sinds 1993 gericht is op het gebied

Nadere informatie

Loopbaanadvisering door HR

Loopbaanadvisering door HR Loopbaanadvisering door HR White paper Auteur: drs. Willem de Jong Februari 2014 Personeel & Organisatie Avans +, dé specialist in het ontwikkelen van mensen en organisaties. www.avansplus.nl Loopbaanadvisering

Nadere informatie

Productiviteit in bedrijf

Productiviteit in bedrijf priman Talent matching & performance solutions Certified Partner Productiviteit in bedrijf PRiMAN helpt klanten met het ontdekken, ontwikkelen en ontketenen van talenten. Wij zijn gespecialiseerd in talent

Nadere informatie

Skills Management. Inzicht in competenties en talenten

Skills Management. Inzicht in competenties en talenten Inzicht in competenties en talenten Het succes van uw organisatie is afhankelijk van de competenties en talenten van uw medewerkers. Maar hoe weet u welke kennis, talenten en verplichte certificeringen

Nadere informatie

REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS

REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS Vastgesteld door het College van Bestuur op 4 april 2017 1. Inleiding Deze regeling bevat de basisinformatie voor de werkwijze

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

360 GRADEN FEEDBACK. Jouw competenties centraal

360 GRADEN FEEDBACK. Jouw competenties centraal 360 GRADEN FEEDBACK Jouw competenties centraal Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Over gedrag en de... 4 3. Totaalresultaten... 5 4. Overzicht scores per competentie... 7 5. Overschatting-/onderschattinganalyse...

Nadere informatie

LMD politie en brandweer. Instrumenten en privacy

LMD politie en brandweer. Instrumenten en privacy LMD politie en brandweer Instrumenten en privacy Instrumenten en privacy alles over tests en dossiers Je hebt besloten de handschoen op te pakken en je voor te bereiden op de toelating tot het LMD-bestand.

Nadere informatie

Professionele ontwikkeling in een stroomversnelling. Keiwijzer. Informatie over Keiwijzer, een digitaal ontwikkelingsinstrument

Professionele ontwikkeling in een stroomversnelling. Keiwijzer. Informatie over Keiwijzer, een digitaal ontwikkelingsinstrument www.keiwijzer.nl Keiwijzer professionele ontwikkeling in een stroomversnelling Professionele ontwikkeling in een stroomversnelling Informatie over Keiwijzer, een digitaal ontwikkelingsinstrument 360º Feedback

Nadere informatie

ONTWIKKEL JE ONDERNEMERSCHAP!

ONTWIKKEL JE ONDERNEMERSCHAP! TUTORIAL ONTWIKKEL JE ONDERNEMERSCHAP! Op het Entrepreneur Platform is alle kennis en hulp aanwezig om je ondernemerschap verder te kunnen ontwikkelen. Naast de digitale coach Hugo (die jou online kan

Nadere informatie

Talent management. Een sterkere organisatie door talentmanagement

Talent management. Een sterkere organisatie door talentmanagement Talent management Een sterkere organisatie door talentmanagement Inleiding Talentmanagement is een van de belangrijkste onderwerpen binnen een organisatie. Organisaties die daadwerkelijk hierop inzetten

Nadere informatie

kwaliteit snelheid gemak

kwaliteit snelheid gemak Compleet platform van online assessmentinstrumenten Tests die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen Volledig in eigen beheer te gebruiken Praktisch bruikbare testrapportages Met HFMtalentindex brengt

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Expert competentie-rapportage en ontwikkelgids. Sara Berger 15 april 2013

TMA Talentenanalyse. Expert competentie-rapportage en ontwikkelgids. Sara Berger 15 april 2013 TMA Talentenanalyse Expert competentie-rapportage en ontwikkelgids Sara Berger 15 april 2013 Frans Halslaan 30 3931 LJ Woudenberg T 033-2867930 I www.kat-haros.nl E info@kat-haros.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Zorgvuldiger selecteren, gerichter ontwikkelen en objectiever beoordelen

Zorgvuldiger selecteren, gerichter ontwikkelen en objectiever beoordelen Zorgvuldiger selecteren, gerichter ontwikkelen en objectiever beoordelen Personeel zorgvuldiger selecteren, gerichter ontwikkelen en objectiever beoordelen. Dat kan nu bij HR Coach die hiervoor HR Organizer

Nadere informatie

Inzicht in iemands managementcompetenties

Inzicht in iemands managementcompetenties Zo ga je aan de slag met: Management Competence Scan Inzicht in iemands managementcompetenties Management Competence Scan Met de Management Competence Scan van Quamas (MCS) beschik je in anderhalf uur

Nadere informatie

Leidinggeven bij de stad Antwerpen

Leidinggeven bij de stad Antwerpen Visietekst Leidinggeven bij de stad Antwerpen 1. Inleiding Leidinggevenden zijn sleutelfiguren in onze organisatie. Zij hebben een voorbeeldfunctie, zorgen voor de vertaling van doelstellingen naar concrete

Nadere informatie