nieuws In deze nieuwsbrief weer volop nieuws van Engels Rekenen Nederlands Werken aan op de Landelijke Pro dag 10 december 2014 in Nijkerk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nieuws In deze nieuwsbrief weer volop nieuws van Engels Rekenen Nederlands Werken aan op de Landelijke Pro dag 10 december 2014 in Nijkerk"

Transcriptie

1 nieuws Engels Rekenen In deze nieuwsbrief weer volop nieuws van erken aan erken aan op de Landelijke Pro dag 10 december 2014 in Nijkerk Alle producten van erken aan verkrijgbaar in de webwinkels. Nederlands MAATERK OPBRENGSTGERICHT PRAKTISCH - LVS

2 erken aan Rekenen erken aan Rekenen is recentelijk gestart naast de ontwikkeling 1F met de ontwikkeling van erken aan Rekenen 1P. Materiaal 1F Het materiaal van de blauwe lijn voldoet aan het referentieniveau 1F. Materiaal 1P Het materiaal van de groene lijn is geschikt voor leerlingen die referentieniveau 1F niet kunnen behalen. Met dit materiaal wordt een gedeelte van 1F praktisch aangeboden, vandaar de naam 1P. 1P Tijd 1 en 1P Tijd 2 beschikbaar : 1P Tijd 1 Analoog klokkijken ( hele & halve uren, kwartieren voor & over ) 1P Tijd 2 Digitaal klokkijken ( hele & halve uren, kwartieren voor & over )

3 ! 1F Verdiepende Begintoetsen Op verzoek van een aantal scholen zijn er verdiepende begintoetsen ontwikkeld. Er zijn 3 toetsen beschikbaar: Basis Cijferen Gevorderd. Breuken 1!"#$%& Breuken 1 Breuken in contextrijke situaties herkennen en ermee rekenen. Breuken in contextrijke situaties herkennen en ermee rekenen.! Cijferen t/m 50 : Module voor het aanleren van het cijferen t/m 50. Buffelwerk : Deze modules zijn ontwikkeld voor het onderhouden van eerder opgedane rekenvaardigheden. Buffelwerk Tijd 1 & 2 : Voor het extra oefenen van analoog & digitaal klokkijken. 1F Beschikbaar Geld Tijd Tafels Procenten 1 Gewicht Vermenigvuldigen Delen 1-2 Inhoud Meten Cijferen t/m 20 - t/m 50 Breuken 1 Buffelwerk Cijferen t/m 100, 1000, boven 1000 Tijd 1 & Tijd 2 Begintoets Verdiepende begintoetsen Basis, Cijferend, Gevorderd 1F Poster Moduletoetsen LVS Poster 1F & 1P: Deze posters zijn verkrijgbaar in de webwinkel. 1P Beschikbaar 1P Tijd 1 1P Tijd 2 1P Poster Module Toetsen LVS 1P Inhoud (dec 2014)

4 erken aan nederlands 1F en 1P Dit najaar verkrijgbaar: De eerste modules erken aan Nederlands 1P. De praktische leerlijn Nederlands voor leerlingen die het 1F-niveau niet kunnen behalen. Aftekenkaart De 1F-leerroute maak je inzichtelijk met behulp van de aftekenkaart. Kopieermappen Alle moduletoetsen en certificaten zijn nu ook verkrijgbaar in een kopieermap. Zowel los verkrijgbaar of als set. ebwinkel:

5 Presenteren Door middel van praktische, alledaagse opdrachten leren een presentatie voorbereiden, oefenen en uitvoeren. Inclusief stappenplan en beoordelingsformulieren. Nieuw Spelling buffelwerk Presenteren erkwoordspelling 1 erkwoordspelling 1 Het hele werkwoord, tegenwoordige tijd, verleden tijd, stam, stam+t en toepassen van werkwoordspelling. Beschikbaar Spelling 1-2 oordenschat 1 praktijk oordenschat 2 - wonen oordsoorten Leestekens Schrijven 1: corresponderen Schrijven 2 - formulieren Toegepast lezen Begintoets 1F Nederlands Moduletoetsen Digitaal LVS Aftekenkaart Buffelwerk Spelling Eerder opgedane spellingvaardigheden onderhouden met buffelwerk.

6 erken aan engels Materiaal ERK s Het materiaal van de oranje lijn voldoet aan het Europees Referentie Kader. Tevens voldoet het materiaal van de oranje lijn aan de kerndoelen gesteld voor het V(S)O. Materiaal 1P Het materiaal van de gele lijn is geschikt voor leerlingen die de Europese Referentie Kaders niet kunnen behalen. Met het materiaal van 1P wordt het Engels praktischer aangeboden. Voor de gele 1P lijn, zijn dezelfde modules te bestellen als voor de oranje lijn.

7 Getallen 1: Leerlingen leren de getallen 1 t/m 10 gebruiken in en context rondom huisdieren. Voorstellen 1: Leerlingen leren zichzelf voorstellen en vertellen kort waar zij vandaan komen en wat zij gaan doen. Oranje lijn Verkrijgbaar: Voorstellen Familie Dagen en maanden Getallen eg wijzen Lichaamsdelen Uiterlijk Binnenkort verkrijgbaar: Klokkijken 1 eg wijzen 1: Leerlingen leren de weg vragen en wijzen in het Engels. Gele lijn Binnenkort verkrijgbaar: Voorstellen Familie Dagen en maanden 1: Leerlingen de namen van de dagen van de week en de maanden van het jaar. Familie 1: Leerlingen leren vertellen over de samenstelling van hun gezin.

8 Informatie Hoe kom je er als school achter of een methode bij je past? De visie van erken aan is...gewoon werken met het materiaal! Daarom sturen wij u graag, en geheel vrijblijvend, een proefkatern van onze leermiddelen toe. In de proefkaternen is een selectie van opgaven uit de modules van erken aan Rekenen, erken aan Nederlands en erken aan Engels verwerkt. Graag een proefkatern ontvangen? Stuur een met uw adresgegevens naar: Proefkatern rekenen@werkenaan.nl nederlands@werkenaan.nl engels@werkenaan.nl ij sturen de proefkaternen zo spoedig mogelijk naar u op. Presentatie Presentatie: De auteurs van erken aan komen graag bij u op school een presentatie geven. uw verzoek, wij maken zo snel mogelijk een afspraak met u.