KRINGEN 2 Module 5: De afdeling verkoop

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KRINGEN 2 Module 5: De afdeling verkoop"

Transcriptie

1 KRINGEN 2 Module 5: De afdeling verkoop Dia 1 De verkoopafdeling moet omzet halen en dus winst genereren. Samenhang afdelingen Dia 2 Onze groothandel stuwt producten voort in de bedrijfskolommen van kantoor- en vergadermaterialen en kantoormateriaal. We hernemen even de samenhang tussen de afdelingen van onze groothandel. We starten opnieuw bij de behoefte van de klant. Deze behoefte wordt opgevolgd door de marketing. Dit is bij Offisco geen aparte afdeling, maar huist binnen verkoop. Bij verkoop houden ze de nieuwe behoeften van het doelpubliek van Offisco en de opsplitsing of verschuiving hiervan in de gaten. In functie van dit behoefteprofiel gaat de aankoopafdeling aankopen doen. Zij zullen het assortiment opbouwen maar wel binnen de krijtlijnen van onze marketingstrategie. De aankoopafdeling zorgt niet alleen voor de aankoop van handelsgoederen. De aankoopafdeling koopt ook diensten, diverse goederen (= algemene kosten) en investeringsgoederen Eens een aankoop definitief is, wordt het magazijn ingelicht. In samenspraak met de leverancier en het magazijn wordt een leveringsdatum binnen de leveringstermijn afgesproken. De magazijnafdeling ontvangt van de aankoop de nodige informatie om de goederen te kunnen ontvangen en deze op kwaliteit en kwantiteit te kunnen controleren. Als dit alles volgens plan verloopt, worden de goederen in de rekken opgeslagen. De verkoopafdeling zit natuurlijk ook niet stil. Zij sturen informatie naar de klanten, voeren promotie, luisteren veel naar de klanten en zorgen voor een goede leveringssnelheid, leveringsbetrouwbaarheid en niet te vergeten een goede service na verkoop. Deze remedie leidt altijd tot een goede verkoop. Eens een verkoop gerealiseerd is, start het magazijn samen met de klant en de eventuele externe vervoerder een verzendplanning. De halve dag voor de verzending wordt gestart met de orderpicking. Goederen die in de namiddag geleverd moeten worden, worden in de voormiddag in de expeditieruimte geplaatst. Goederen voor de volgende voormiddag worden in de namiddag verzameld. De vervoerder krijgt alle goederen en documenten mee en zal de klant vragen om voor ontvangst te tekenen. Offisco heeft ook enkele ondersteunende afdelingen. Zij zijn niet echt nodig in de kernactiviteit van het bedrijf maar toch De afdeling boekhouding en personeelszaken moet ervoor zorgen dat facturen worden opgemaakt voor de klanten, aankoopfacturen worden betaald, lonen worden uitbetaald, winst en cashflow worden in kaart gebracht, Daar kijkt men uit naar fiscaal gunstige regimes, mogelijke subsidies, De boekhoudafdeling heeft dus met alle afdelingen te maken, maar ook zowel met klanten en leveranciers als banken en belastingcontroleurs.

2 De receptie is nog zo n ondersteunende dienst. Allerlei bezoekers melden er zich aan, allerlei telefoonverkeer komt er toe of vertrekt er, de post wordt er gesorteerd per afdeling, vergaderzalen worden er geboekt, de agenda van Peter Beyens wordt er bijgehouden en ook andere medewerkers zullen er melden wanneer ze bijvoorbeeld op bezoek gaan bij een klant. Organogram Dia 3 Een andere manier om de samenwerking en de onderlinge verhouding tussen de verschillende afdelingen en medewerkers te laten zien, is het organogram. Functie groothandel Dia 4 In hoeverre is de verkoopafdeling bij de functies van de groothandel betrokken? Foute antwoorden kleuren rood, juiste antwoorden groen. Delen binnen de afdeling Dia 5 De structuur en werking van een verkoopafdeling verschilt erg van bedrijf tot bedrijf. Algemeen kunnen we stellen dat in elke onderneming een marketingstrategie aanwezig is. Deze kan ver doorgedreven zijn maar ook onbewust bestaan. Het ene frietkraam vindt dat het veel frieten moet geven, het andere vindt exclusief bereide vleeswaren belangrijk, weer een ander wil een breed gamma aan producten aanbieden. In sommige bedrijven vindt de verkoop alleen plaats in het bedrijf, de (kantoor-) besteldienst, de televerkoop, de winkel, de toonzaal, de balieverkoop,. We spreken dan van verkoop binnendienst. Andere bedrijven verkopen alleen via hun vertegenwoordigers: verkoop buitendienst. Verkochte goederen moeten niet alleen fysiek een hele weg afleggen (= tot bij de klant geraken) ook administratief moeten ze in die hele weg begeleid worden door de juiste documenten. Dit administratief gedeelte kan een apart deel van de afdeling vormen. Taken op de afdeling Dia 6 Ken de volgende taken van de verkoopafdeling toe aan één van de delen van de verkoopafdeling.

3 Taak per taak: bepalen doelgroep Dia 7 Marketing betekent het bevorderen van de verkoop. Soms gaat het om één op één marketing: één product zoeken voor één bepaalde klant. Staat een bepaalde klant model voor een bepaald klantentype dan noemt men dit in de moderne bedrijfsvoering target audience marketing. De productie en distributie van artikelen ten behoeve van één bepaald klantentype wordt in veruit de meeste gevallen toegepast. Men spreekt van een bepaald marktsegment of niche. Soms maakt men een product ten behoeve van alle klanten: halfvolle melk bijvoorbeeld, maar gaat men toch via de marketingstrategie trachten in te spelen op de verschillende doelgroepen. De verschillende doelgroepen kopen dan hetzelfde product maar de ene doelgroep betaalt veel marketing, de andere weinig. In alle gevallen bepaalt de behoefte van de klant het product. Het klantentype bepaalt zowel de verkoopstrategie (promotie) als het distributiekanaal (plaats). De behoefte en het klantentype bepalen de prijs. Deze vier P s noemt men ook de marketingmix. Marketingmix: product Dia 8 Dat de behoefte van een bepaalde doelgroep het product bepaalt, is duidelijk. Denken we maar even aan een auto. Elke persoon die een auto wil, heeft behoefte aan vervoer maar dan ontstaan er met diezelfde behoefte toch grote verschillen. De ene persoon heeft een groot gezin en gebruikt de auto vooral om naar het werk te rijden en uitstapjes te maken: hij wil misschien aan de wereld tonen dat hij het als modelvader waargemaakt heeft. Voor de andere persoon is de auto een gebruiksvoorwerp: hij gebruikt hem om in heel de familie klusjes op te knappen. Weer voor iemand anders is de auto een statussymbool: hij wil tonen dat hij rijk is, of een goede positie bekleedt. Marketingmix: prijs Dia 9 Dat men de prijs op de doelgroep afstemt, is natuurlijk zo. De prijs wordt echter ook bepaald door de productiekosten en de concurrentie. In een distributieonderneming zoals Offisco kan je moeilijk spreken van productie, omdat we alleen aan- en verkopen. Toch spreekt men van productie naar plaats en tijdstip. We zorgen ervoor dat een bepaald product op een bepaald tijdstip beschikbaar is. De productiekosten zijn dan vooral de aanen verkoopkosten. Marketingmix: promotie Dia 10 Een product moet kenbaar gemaakt worden aan de klant. Dit kan door het gewoon in de winkel aan te bieden, door tv-reclame, reclamedrukwerk, pop-ups, Vaak gaat het uitdrukkelijk bekendmaken van een artikel of dienst gepaard met promotie: een procentuele korting, een gratis gadget,.

4 Marketingmix: plaats Dia 11 Een product moet na het moment van de productie tot bij de klant geraken. Hiervoor zijn er distributiekanalen nodig: groot- en kleinhandels, groepagecentra en public warehouses, om uiteindelijk in het winkelkarretje, de brievenbus, de boodschappentas te belanden. Je hebt zeker en vast deze verkoopplaatsen al gezien, gehoord, meegemaakt, Taak per taak: info aan aankoop Dia 12 Elk bedrijf moet de 4 P s bepaald hebben vooraleer het van start kan gaan. Het is dan duidelijk wie het bedrijf met welk product wil bereiken, waar, hoe en via welke weg het zijn producten wil aanbieden. Pas dan kan met de aankoop in functie van de marketingmix gestart worden. De afdeling verkoop zal informatie moeten doorgeven aan aankoop. Dit zagen we reeds als inleiding op de aankoopafdeling: het opstellen van het behoefteprofiel. Later zal men samen met aankoop ook moeten evalueren of het gewenste effect werd bereikt, of er bijsturingen nodig zijn, Taak per taak: product- en klantenkennis Dia 13 Vervolgens moet de verkoper voorbereid worden op zijn taak. Hij/zij moet de producten kennen: prijs, kwaliteit en vooral de prijs/kwaliteitsverhouding. De verkoper maar ook de klanten kennen. Hij moet snel bepaalde klantentypes herkennen. Als het enigszins mogelijk is, kent hij de klanten best persoonlijk: naam, wat ze wensen, waar ze graag over praten, Taak per taak: klanten bereiken Dia 14 Het bedrijf moet zijn klanten bereiken. Een goede prijs/kwaliteitsverhouding maakt tevreden klanten. De mond tot mond reclame is de beste publiciteit. Het belang van een goede dienst na verkoop is niet te onderschatten. Maar je moet natuurlijk eerst een aantal klanten kunnen bereiken. Hierbij speelt de ligging van het bedrijf een rol. Een feestelijke opening, een opendeurdag, een reclamestunt, een braderij, de diensten van een callcenter zijn allemaal kansen om het gewenste doelpubliek te bereiken. Het maakt de naam en faam van het bedrijf bekend.

5 Taak per taak: winkel winkelklaar, vertegenwoordiger startklaar Dia 15 De winkel moet netjes zijn; verlichting, verluchting en achtergrondmuziek in orde; het kasregister startklaar; rekken aangevuld; inpakbenodigdheden en kortingsbonnen klaar; De vertegenwoordiger moet een routeplanning opmaken. Welke potentiële klanten kan hij bezoeken in één route rekening houdend met woonplaats, openingsuren, mogelijke fileproblemen,? Ook hij of zij moet alle benodigdheden klaar hebben. Taak per taak: productinformatie verstrekken Dia 16 Verkopen betekent natuurlijk de zaken mooi voorstellen. Een verkoper mag daarin niet overdrijven. Hij/zij zal dan veel tijd en energie steken in klanten die er toch zullen achter komen dat een product of dienst niet beantwoordt aan hun behoefteprofiel. Een verkoper geeft zoveel mogelijk degelijke en niet al te fel overdreven informatie. Klanten, die bij het bedrijf passen, zullen blijven bestellingen plaatsen zonder al te veel energie. Ja, een tevreden klant komt terug. De verkoper verstrekt niet alleen productinformatie maar leeft zich ook in en past verkoopsvoorwaarden aan de wensen van de klant aan. Taak per taak: verkoopverrichting Dia 17 en 18 Is Offisco koper of verkoper in deze verrichting? Wat zijn de opeenvolgende stappen in een verkoopverrichting? Geef tegelijk aan van wie naar wie het document gaat? Geef aan of ons bedrijf het document moet opstellen of dat we het moeten controleren, analyseren, Taak per taak: klasseren en archiveren Dia 19 Algemene informatie i.v.m. marketing van de doelgroepklanten en hun behoefteprofiel naar de goederen of diensten, die Offisco aanbiedt, toe is erg belangrijk. Dit target moet de afdeling verkoop heel scherp in de gaten houden, bijsturen, nieuw elan geven met een reclamestunt, een happening, De belangrijkste zaken data die we bij verkoop bijhouden zijn: - de verkoopdossiers; - de klantenbestanden.

6 De verkoopdossiers volgen de verkoopverrichtingen van prijsaanvraag tot inning van de verkoopsom bij. Eventueel kunnen er nog backorders, klachtenbehandeling, retours, volgen. De klantenbestanden voorzien ons van alle data van de klanten. Namen en aanspreektitels, afdelingen, functies van de medewerkers, adressen, mailadressen, website, telefoon- en gsm-nummers, Zelfs meer persoonlijke informatie over de klant kan interessant zijn. Wordt een klant graag heel zakelijk benaderd of heeft hij net graag dat je ook naar persoonlijke zaken vraagt? Is hij/zij ijdel? Taak per taak: dienst na verkoop: klanttevredenheid Dia 20 Extra informatie verstrekken aan klanten is een leuke job. Er zijn toch ook nog enkele moeilijke taken voor de verkoopafdeling weggelegd. De verkoopafdeling moet vaak ook klachten behandelen. Al gaat het maar om een gering aantal verkoopdossiers. Het vraagt dikwijls veel aandacht om terechte en onterechte klachten van elkaar te onderscheiden. Tactisch inzicht om onterechte klachten niet als beschuldiging te laten overkomen, is een eigenschap die niet iedereen bezit. Retours toestaan, goed afspreken met de andere afdelingen, correct administratief verwerken, het is een hele klus. Betaalopvolging is vaak ook een taak voor de verkoopafdeling. Als je het op een positieve manier geregeld krijgt, bijvoorbeeld met een korting contant, is er niet veel aan. Betalingsherinneringen, opleggen van verwijlintresten, dreigen met een raadsman, is natuurlijk veel minder leuk. Taak per taak: communicatie en telecommunicatie Dia 21 Communicatie is net zoals bij aankoop erg belangrijk. Aan communicatiefouten t.o.v. klanten wordt zwaar getild. Daarbij gaat het uiteraard op de eerste plaats over de inhoud van wat je communiceert, maar ook de taal, de mimiek, je uiterlijk, zijn erg belangrijke factoren. Taak per taak: beroepenfilm VDAB Dia 22 De VDAB geeft op haar site geen enkele beroepenfilm rond verschillende beroepsprofielen in de verkoop.

KRINGEN 2 Module 5: De afdeling aankoop

KRINGEN 2 Module 5: De afdeling aankoop KRINGEN 2 Module 5: De afdeling aankoop Dia 1 Een aan- of inkoopmanager ontvangt één van de hoogste lonen in een bedrijf. Dat zegt misschien meteen iets over het belang van deze afdeling. De kwaliteit

Nadere informatie

KRINGEN 2 Module 5: Afdelingen binnen een organisatie

KRINGEN 2 Module 5: Afdelingen binnen een organisatie KRINGEN 2 Module 5: Afdelingen binnen een organisatie Dia 1 Offisco sloot een boekjaar af waaruit bleek dat ze naar een dubbele boekhouding moesten gaan. Dit is niet de enige manier waaraan we merken dat

Nadere informatie

KRINGEN 2 Module 5: De afdeling magazijn Deel 1: Inboundproces

KRINGEN 2 Module 5: De afdeling magazijn Deel 1: Inboundproces KRINGEN 2 Module 5: De afdeling magazijn Deel 1: Inboundproces Dia 1 De magazijnafdeling zorgt o.a. voor het inbound- of inslagproces van de goederen. Dit is nodig om de goederen in andere (kleinere) hoeveelheden

Nadere informatie

KRINGEN 2 Module 5: De afdeling magazijn Deel 2: Outboundproces

KRINGEN 2 Module 5: De afdeling magazijn Deel 2: Outboundproces KRINGEN 2 Module 5: De afdeling magazijn Deel 2: Outboundproces Dia 1 De magazijnafdeling zorgt o.a. voor het inbound- of inslagproces van de goederen. Dit is nodig om de goederen in andere (kleinere)

Nadere informatie

De receptie. De aankoopafdeling. De verkoopafdeling

De receptie. De aankoopafdeling. De verkoopafdeling De receptie Op de receptie komt al de correspondentie van ons bedrijf binnen, deze briefwisseling verdelen zij onder de verschillende afdelingen. Zij staan ook in voor het versturen van alle nodige documenten.

Nadere informatie

Marketing is een onderdeel van het organisatiebeleid. Veel verkopen (afzet) voor een goede prijs (omzet)

Marketing is een onderdeel van het organisatiebeleid. Veel verkopen (afzet) voor een goede prijs (omzet) Marketingaspecten Marketing is een onderdeel van het organisatiebeleid. Doelstellingen Continuïteit winst Marketingdoelstellingen Veel verkopen (afzet) voor een goede prijs (omzet) Marktaandeel (verkopen

Nadere informatie

SPOORBOEKJE ECONOMIE EN ONDERNEMEN

SPOORBOEKJE ECONOMIE EN ONDERNEMEN SPOORBOEKJE ECONOMIE EN ONDERNEMEN 2018-2019 www.ursula.nl INHOUDSOPGAVE PROFIEL ECONOMIE EN ONDERNEMEN ALGEMENE INFORMATIE 03 ALGEMENE INFORMATIE Het nieuwe VMBO bestaat uit 10 profielen. Een profiel

Nadere informatie

Taak 1 en 2 opdracht 3 De Balans deel 1

Taak 1 en 2 opdracht 3 De Balans deel 1 Taak 1 en 2 opdracht 3 De Balans deel 1 Naam leerling Klas Datum 1 Het is 1juli 2013. Je hebt nog niet eerder een balans gemaakt, daarom ga je dit samen met Almir doen. Eerst vul je alle rekeningen in

Nadere informatie

FVISEMIntro kantoorsimulatie

FVISEMIntro kantoorsimulatie FVISEMIntro kantoorsimulatie versie 11 HA-6502-10 Kantoor, Handel (2 de graad), Handel-talen (2 de graad) Annie Vanroose, Guy Willems Werkgroep Integratie Informatica Handel 2012 Vlaams Verbond van het

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure ADMINISTRATIE & RETAIL (2de graad BSO, Kantoor & Verkoop) Leerlingprofiel Je bent 14-15 jaar. Je kiest voor een studierichting in de tweede graad. Je wilt meer te

Nadere informatie

Geen extra werk, wel extra winst?

Geen extra werk, wel extra winst? Geen extra werk, wel extra winst? word partner van! Simpel en smakelijk afvallen Wie is Even voorstellen is een toonaangevende producent en distributeur van dieetproducten met vestigingen in Europa. Onze

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Toepassing. Betreffende de website van de handelszaak: Karo schoenen & lederwaren het bezoek en het gebruik ervan en de online en afstandsverkoop die er uit voortvloeit. Zowel Schoenen

Nadere informatie

Methode voor het aanleren van de documentenstroom

Methode voor het aanleren van de documentenstroom Vik@ Methode voor het aanleren van de documentenstroom Vik@ Clever Office: voor 3 handel (talen) Elke leerling werkt in dezelfde dienst. Er wordt onder begeleiding gewerkt. Leerlingen kopen het handboek,

Nadere informatie

Verwerken van financiële mutaties met betrekking tot voorraden, inkopen en verkopen

Verwerken van financiële mutaties met betrekking tot voorraden, inkopen en verkopen Hoofdstuk 4 Verwerken van financiële mutaties met betrekking tot voorraden, inkopen en verkopen Extra opgaven Opgave 4.8a hoort bij paragraaf 4.3, Tussenrekeningen. Opgave 4.8a In het grootboek van een

Nadere informatie

Boxenoverzicht LINK2 Handel & Administratie Versie juni 2008

Boxenoverzicht LINK2 Handel & Administratie Versie juni 2008 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 03 02 02 03 04 05 06 07 03 HA/K/1 0 0 Oriëntatie op handel en administratie SE SE SE HA/K/1 x x Uitwerking eindtermen: zie Handreiking SLO x x x x x x x x x x x x x

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2003

Examenopgaven VMBO-BB 2003 Examenopgaven VMBO-BB 2003 tijdvak 1 maandag 19 mei 11.30-13.00-13.00 uur ADMINISTRATIE CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 25 vragen.

Nadere informatie

tot 20.138,85 korting

tot 20.138,85 korting profiteer nu! op=op sla je slag! geldig van 17 november t/m 6 december 2015 tot 20.138,85 korting Informatie Apeldoorns Absurde Kortingskrant WAAROM ZOU JE MEEDOEN? Bijna alle media zijn gericht op adverteren

Nadere informatie

Hoofdstuk 19. Prijs en distributiebeleid. Veel verkopen is niet moeilijk als je een hele lage prijs vraagt.

Hoofdstuk 19. Prijs en distributiebeleid. Veel verkopen is niet moeilijk als je een hele lage prijs vraagt. Prijs en distributiebeleid Hoofdstuk 19 Veel verkopen is niet moeilijk als je een hele lage prijs vraagt. Maar een onderneming wil/moet winst maken. Dus veel verkopen voor een winstgevende prijs. Vraag

Nadere informatie

GRATIS Marketing & Sales Scan

GRATIS Marketing & Sales Scan GRATIS Marketing & Sales Scan BUILD YOUR BRAND LIVE YOUR BRAND BOOST YOUR BUSINESS 1 OPT IONS UNLIMITED 1. Over jou OVER JOU 1. Hoe lang ben je zelfstandig ondernemer? 2. Wat is je achtergrond? Wat deed

Nadere informatie

Kantoor. Sint-Ursula-Instituut. Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Kantoor. Sint-Ursula-Instituut. Onze-Lieve-Vrouw-Waver Kantoor Sint-Ursula-Instituut Onze-Lieve-Vrouw-Waver Schooljaar: 2012-2013 0 1 VERNIEUWINGEN KANTOOR VERNIEUWINGEN 2 DE GRAAD Office & Retail: 13 uur/week. Inhoud: administratie, boekhouding, verkoop.

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure ADMINISTRATIE & RETAIL (3de graad BSO) Leerlingprofiel Je bent 16-17 jaar. Je kiest voor een studierichting in de derde graad. Je wil meer te weten komen over het

Nadere informatie

Kinderen Van Dewindt Starter!

Kinderen Van Dewindt Starter! Kinderen Van Dewindt Starter! Handleiding voor de leerkracht 1. Wat is het? Starter! is een vakoverschrijdend, educatief simulatiespel waarin de speler een kledingwinkel opstart en beheert. Met dit spel

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR ADMINISTRATIEF MEDEWERKER KMO

OPLEIDINGENSTRUCTUUR ADMINISTRATIEF MEDEWERKER KMO OPLEIDINGENSTRUCTUUR ADMINISTRATIEF MEDEWERKER KMO 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) POLYVALENT BEDIENDE Beroepsprofiel (SERV/CEVORA, juni 2003)

Nadere informatie

Lucas garandeert nog veel meer : geïntegreerde oplossing voor wegen en

Lucas garandeert nog veel meer : geïntegreerde oplossing voor wegen en Het werkinstrument bij uitstek om u te helpen bij uw administratie en boekhouding. Met Lucas haalt u niet zo maar een computerprogramma in huis maar een complete oplossing: facturatie, toonbankverwerking,

Nadere informatie

Praktische opdracht Management & Organisatie Een eigen bedrijf

Praktische opdracht Management & Organisatie Een eigen bedrijf Praktische opdracht Management & Organisatie Een eigen bedrijf Praktische-opdracht door een scholier 2071 woorden 17 juli 2009 5,4 14 keer beoordeeld Vak M&O 1. Inleiding Mijn werkstuk gaat over de eigen

Nadere informatie

Uw ref: onze ref: datum MW/BUD/89 ERR/21/3 20..-11-25

Uw ref: onze ref: datum MW/BUD/89 ERR/21/3 20..-11-25 DOSSIER 21 1 DOSSIER 27 2 DOSSIER 30 3 DOSSIER 37 4 Caputsteenstraat 134 Tel. en Fax 015 41 55 55 Gsm 0496 66 24 59 budgetshop@telenet.be www.budgetshop.be RPR Mechelen Fortis Bank 293-0181743-20 IBAN

Nadere informatie

TRAINING Doelgericht communiceren

TRAINING Doelgericht communiceren TRAINING Doelgericht communiceren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING DOELGERICHT COMMUNICEREN In de organisatie nemen de medewerkers van de binnendienst

Nadere informatie

Wat is een derdenonderzoek en wat zijn de spelregels voor u en voor ons?

Wat is een derdenonderzoek en wat zijn de spelregels voor u en voor ons? Belastingdienst Derdenonderzoek, wat betekent dat voor u? Wat is een derdenonderzoek en wat zijn de spelregels voor u en voor ons? Waarom deze folder? Doet de Belastingdienst onderzoek bij u over anderen?

Nadere informatie

De administratie. Administratie Noodzaak en nuttig. Kortom een (goede) administratie. De administratie. Eisen van een verkoopfactuur

De administratie. Administratie Noodzaak en nuttig. Kortom een (goede) administratie. De administratie. Eisen van een verkoopfactuur De Wat zijn de minimale eisen voor uw financiële (minimum)? De presentatie vind je op kvk.nl/startersdag Administratie Noodzaak en nuttig Kas/kassabonnen Financiële aantekeningen, inkoop- en verkoopboek

Nadere informatie

Da s handig! Bezorgers boekje. Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat!

Da s handig! Bezorgers boekje. Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat! Da s handig! Bezorgers boekje Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat! Colofon Ontwerp & Vormgeving: Wegener SpeciaalMedia, studio Arnhem Inhoud 4Kranten bezorgen Bezorgbon Stratenlijst Stickers Klachten

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN CAVES LENOIR WEBSHOP

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN CAVES LENOIR WEBSHOP Ondernemingsgegevens ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN CAVES LENOIR WEBSHOP CAVES LENOIR ABDIS AGNESSTRAAT 2, 8510 MARKE info@caveslenoir.be 056/44.40.95 0497/45.28.39 BE 0543.766.855 Artikel 1: Algemene bepalingen

Nadere informatie

handleiding voor de leerkracht

handleiding voor de leerkracht 1 Vik@ handleiding voor de leerkracht Hieronder wordt per bladzijde opgesomd: - wat er moet worden ingevuld door de leerlingen in het boek, - welke bestanden de leerkracht nodig heeft. Blz. 1 - Elke dienst

Nadere informatie

NAESSENS BVBA CARROSSERIE- EN GARAGEBENODIGDHEDEN

NAESSENS BVBA CARROSSERIE- EN GARAGEBENODIGDHEDEN Voorwoord Welkom bij N-Products, specialist in carrosserie- en garagebenodigdheden. N-products is verdeler van meer dan 5000 producten zoals slangklemmen, benzineleidingen, klemmen, bouten, moeren, schroeven,

Nadere informatie

1 Marketingplan. 1.1 Product. Assortiment

1 Marketingplan. 1.1 Product. Assortiment 1 Marketingplan 1.1 Product Assortiment TTA Truckland is altijd bezig om de klant tevreden te stellen. Ze stellen de klanten tevreden met de kwaliteit die ze altijd leveren. Ook staat TTA Truckland bekend

Nadere informatie

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies. U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.nl Samenvatting Het woord samenvatting zegt hier natuurlijk eigenlijk

Nadere informatie

INNOVATIE EN CONTINUÏTEIT

INNOVATIE EN CONTINUÏTEIT graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop INNOVATIE EN CONTINUÏTEIT Inhoudsopgave Inleiding 1. Marktkansen inschatten 2. Personeel aannemen 3. Investeren of sparen 4. De valkuil

Nadere informatie

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak:

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak: Inhoud Inhoud... 1 Het Marketingconcept:... 2 Tevreden klanten:... 2 Geintergreerde aanpak:... 2 Behoeftengeoriënteerd werkterrein:... 3 Concurentieanalyse:... 3 Marktonderzoek:... 3 Winstbijdrage:...

Nadere informatie

ORSY voorraadmanagement

ORSY voorraadmanagement ORSY voorraadmanagement veel druk door voorraadmanagement? De oplossing! ORSY voorraadmagazijnmanagement Voorraadbewaking, tijdbesparing, orde en overzicht. 2 ORSY voorraadmanagement Kosten reduceren winst

Nadere informatie

Privacy Policy KOSdata. Februari 2019

Privacy Policy KOSdata. Februari 2019 W.A. Scholtenweg 3 9422 BR Smilde Tel. nummer: Emailadres: Website: BTW nummer: IBAN: BIC: KvK nummer: 0592-730967 info@kosdata.nl www.kosdata.nl 852285802B01 NL60RABO0177491418 RABONL2U 56728794 Februari

Nadere informatie

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 1 Introductie wat is marketing? 2 Ken je klant wie is je klant en wat denkt/voelt/wil hij/zij? 3 Creative marketing kan

Nadere informatie

JR Sportshoes, is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 37062803.

JR Sportshoes, is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 37062803. JR Sportshoes, is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 37062803. JR Sportshoes verricht haar werkzaamheden uitsluitend overeenkomstig deze voorwaarden,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Postadres: Wilhelminastraat 38 9541 AP VLAGTWEDDE 06-12258238 Bezoekadres/winkel: Schoolstraat 14 9541 CK VLAGTWEDDE Email: info@pand38.nl Bankgegevens: IBAN NL36RABO 0112314155 KvK.

Nadere informatie

MEGADRUKWERK.NL LEVERINGSVOORWAARDEN

MEGADRUKWERK.NL LEVERINGSVOORWAARDEN MEGADRUKWERK.NL LEVERINGSVOORWAARDEN Let op: Wanneer u besteld bij Megadrukwerk.nl, verklaart u dat u akkoord gaat met de voorwaarden die in dit document staan beschreven. Versie 1.2 juni 2006 Hiermee

Nadere informatie

M. Renckens-Loos ook handelend onder de volgende handels- en merknaam:

M. Renckens-Loos ook handelend onder de volgende handels- en merknaam: Algemene Voorwaarden Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden hebben uitsluitend betrekking op alle leveringen en diensten aan consumenten. Voor bedrijven en gelijkgestelden hanteren wij andere Algemene

Nadere informatie

Stagepaspoort. Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias

Stagepaspoort. Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias Stagepaspoort Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias 1 Neem deze punten zorgvuldig door 1. Gedraag je correct en beleefd. Steek geen handen in je

Nadere informatie

Module 3 Gegevens verwerken

Module 3 Gegevens verwerken Geleerd in vorige presentaties Module 3 Gegevens verwerken Les 3. Verkoopfacturen maken en inkoopfacturen verwerken Business Plan op 1 A4 Budget in 5 stappen Uurtarief / DGA-salaris Archivering Btw-administratie

Nadere informatie

Deze examenopgaven bestaan uit 7 pagina s, inclusief het voorblad. Controleer of alle pagina s aanwezig zijn.

Deze examenopgaven bestaan uit 7 pagina s, inclusief het voorblad. Controleer of alle pagina s aanwezig zijn. Basiskennis Ondernemerschap Voorbeeldexamen Belangrijke informatie Deze examenopgaven bestaan uit 7 pagina s, inclusief het voorblad. Controleer of alle pagina s aanwezig zijn. Dit voorbeeldexamen bestaat

Nadere informatie

2.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen via www.bemvindo-lifestyle.nl.

2.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen via www.bemvindo-lifestyle.nl. 1. Definities 1.1 Onder Bemvindo -Lifestyle wordt in deze algemene voorwaarden verstaan de Eenmanszaak, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 34231086.

Nadere informatie

Gasten. Gasten in middenklasse bedrijven

Gasten. Gasten in middenklasse bedrijven Gasten Inleiding Als Horeca-assistent zeker in de bediening heb je tijdens je werk praktisch altijd met gasten te maken. Het is je taak om het de gasten naar de zin te maken. Daarvoor moet je weten met

Nadere informatie

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Inhoudsopgave Pagina 1 Inleiding 3 2 Belangrijke regels voor een vergadering 4 2.1 Vergaderregel 1: vergaderen doe je samen 4 2.1.2 Duidelijke regels helpen

Nadere informatie

Vormingspakket Energie

Vormingspakket Energie Verhuis Vanuit ons project merken we dat er regelmatig problemen opduiken bij personen die verhuizen. Vaak worden voorschotfacturen nog te lang voor het oude adres opgemaakt, of men krijgt geen voorschotfacturen

Nadere informatie

Basis Dubbel Boekhouden Oefeningenreeks 1

Basis Dubbel Boekhouden Oefeningenreeks 1 Basis Dubbel Boekhouden Oefeningenreeks 1 Afkortingen die we gebruiken: AF = aankoopfactuur VF = verkoopfactuur BA = bankafschrift: dit wil zeggen dat de klant op die datum betaald heeft (debet) of wanneer

Nadere informatie

MODULE 3: Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Modestyling en Interieuradviseur) Inhoud:

MODULE 3: Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Modestyling en Interieuradviseur) Inhoud: Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Modestyling en Interieuradviseur) MODULE 3: BTW Inhoud: Consumentenprijs Verkoopprijs Te betalen btw Verschuldigde btw Af te

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

Ace! E-book. Ace! Management Partners Training Coaching Consulting Interim Management

Ace! E-book. Ace! Management Partners Training Coaching Consulting Interim Management Ace! Management Partners Training Coaching Consulting Interim Management Den Haag Amsterdam Den Bosch Rotterdam Zwolle Utrecht Arnhem Amersfoort Breda Eindhoven Maastricht Brussel Antwerpen Ace! E-book

Nadere informatie

Aanbodhandleiding Het verkopen van 2 e hands studiemateriaal

Aanbodhandleiding Het verkopen van 2 e hands studiemateriaal 1. 2 e hands studiematerialen verkopen via hlbookshop.nl hlbookshop.nl is een website speciaal voor studenten van de Hogeschool Leiden en biedt online alle materialen aan die nodig zijn voor een studie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Computerhulp 2014

Algemene voorwaarden Computerhulp 2014 Algemene voorwaarden Computerhulp 2014 Pagina 1 van 7. Algemene voorwaarden gebaseerd op de versie mei 2013 van ICTWaarborg ook in te zien via www.ictwaarborg.nl Robin Krooshof Services - REDMIJNPC Postadres:

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Postbode.nu

PRIVACYVERKLARING. Postbode.nu PRIVACYVERKLARING Postbode.nu 1 PRIVACYVERKLARING POSTBODE.NU 1 januari 2018 Je privacy is voor Postbode.nu van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig

Nadere informatie

Boekhouding Excel beknopte basishandleiding

Boekhouding Excel beknopte basishandleiding Pagina 1 6 Boekhouding Excel beknopte basishandleiding 1. Inhoud 1. Inhoud 1 2. Algemeen overzicht 1 3. Input gegevens - algemene gegevens 1 4. Input gegevens - aankopen / facturen 3 5. Input gegevens

Nadere informatie

FAQ Solden en Sperperiode Wet betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming (WMPC)

FAQ Solden en Sperperiode Wet betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming (WMPC) FAQ Solden en Sperperiode Wet betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming (WMPC) 1. Wanneer starten de solden onder de WMPC? De bestaande soldenperiodes werden onder de nieuwe wet niet gewijzigd.

Nadere informatie

Hoe groot is het marktaandeel van onderneming B? Vul een geheel getal in (zonder decimalen).

Hoe groot is het marktaandeel van onderneming B? Vul een geheel getal in (zonder decimalen). Basiskennis Ondernemerschap Correctiemodel Vraag 1 Toetsterm 1.1 - Beheersingsniveau: B - Aantal punten: 1 In Alkmaar wordt elke vrijdag een kaasmarkt gehouden. De kazen worden aangeleverd door de producenten

Nadere informatie

Hoe begin ik een webwinkel? Alles wat je moet weten

Hoe begin ik een webwinkel? Alles wat je moet weten Hoe begin ik een webwinkel? Alles wat je moet weten Even voorstellen Mijnwebwinkel Sinds 2005 kan je een webshop bij ons huren. Op dit moment meer dan 35.000 webwinkels via Mijnwebwinkel. Kasper Hägele

Nadere informatie

AA Geef hier uw zoekterm in

AA Geef hier uw zoekterm in AA Geef hier uw zoekterm in Tarieven Tarieven Prijs berekenen Algemene voorwaarden Klanten Klant worden: Particulier Klant worden: Klein-zakelijke gebruiker Klant worden: Zakelijke gebruiker Verhuizen

Nadere informatie

Pondres Etail instapconcept

Pondres Etail instapconcept Pondres Etail instapconcept In het kader van het project Internetlogistiek Midden-Brabant heeft Pondres een concept ontwikkeld voor retailers die van bricks naar clicks willen. Met behulp van dit concept

Nadere informatie

TRAINING Doelgericht communiceren

TRAINING Doelgericht communiceren TRAINING Doelgericht communiceren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING DOELGERICHT COMMUNICEREN In de organisatie nemen meer dan alleen de buitendienst

Nadere informatie

Aflevering 6: Eigen bedrijf

Aflevering 6: Eigen bedrijf Aflevering 6: Eigen bedrijf Vragen vooraf: Heb je wel eens een eigen bedrijf gehad? Als je een eigen bedrijf zou beginnen, wat voor soort bedrijf zou dat dan zijn? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Khalid

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Haasdijk Wine Group B.V.

Algemene Voorwaarden van Haasdijk Wine Group B.V. Algemene Voorwaarden van Haasdijk Wine Group B.V. Haasdijk Wine Group B.V. is gevestigd te Amersfoort. Haasdijk Wine Group B.V. hanteert als handelsnamen Haasdijk Wine Group en/of Champagnist en/of De

Nadere informatie

3 Productontwikkeling en de productlevenscyclus 69

3 Productontwikkeling en de productlevenscyclus 69 Inhoud Voorwoord 9 1 Product en assortiment 11 Inleiding 12 1.1 Wat is een product? 12 1.2 Goederenclassificaties 20 1.3 Het assortiment 24 1.4 Productbeslissingen 27 1.5 Productgroepbeslissingen 29 1.6

Nadere informatie

Inhoudsopgave Het verkooptraject

Inhoudsopgave Het verkooptraject Inhoudsopgave Het verkooptraject Scoren.info Hoofdstuk 1 De verkoopcyclus 1.1 De verkoopcyclus 1.2 Prospectwerving 1.3 Activiteiten om van prospects klanten te maken 1.4 Het behouden van klanten 1.5 De

Nadere informatie

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken Algemeen Van de Stadt Solutions respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website, vandestadt.com, en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je achterlaat altijd vertrouwelijk

Nadere informatie

Bedrijfsleider. Afdelingschef(s)

Bedrijfsleider. Afdelingschef(s) Voorbeeldformulier er functieprofiel fiel afdelingschef Basisgegevens: Naam van de functie: Afdelingschef... Datum: 20 augustus 2009 Plaats in de organisatie: Rapporteert aan of werkt onder leiding van:

Nadere informatie

Meest gestelde vragen:

Meest gestelde vragen: Meest gestelde vragen: Voor welke vragen ga ik naar de klantenservice van Philips en Shell? Philips Voor vragen over Philips producten of over je bestelling, kun je contact opnemen met de Philips Online

Nadere informatie

Checklist Creditmanagement

Checklist Creditmanagement Checklist Checklist Algemeen: Zorg dat u weet hoeveel klanten u heeft. Weet wat het uitstaand saldo is. Krijg inzicht in de gemiddelde betalingtermijn van uw klanten. Maak een verdeling van het klantenbestand

Nadere informatie

Referentie kader. S301 1 Algemene beroepsvaardigheden Kern a en b Digitaal 50 min. Gemiddelde van toetsen/praktische opdrachten.

Referentie kader. S301 1 Algemene beroepsvaardigheden Kern a en b Digitaal 50 min. Gemiddelde van toetsen/praktische opdrachten. Profiel: Economie en ondernemen Leerjaar: 3 Toetscode Periode Leerstof Eindtermen/ Soort toets Toetsduur Opmerking Weging Referentie kader of werktijd S30 Algemene beroepsvaardigheden Kern a en b Digitaal

Nadere informatie

DEALER ACCOUNT & SITE LICENTIE

DEALER ACCOUNT & SITE LICENTIE i3learnhub DEALER ACCOUNT & SITE LICENTIE 2 www.i3-technologies.com INHOUD Dealer account aanmaken...4 Je dealer site licentie opzetten...6 Collega s toevoegen aan de site licentie... 11 i3learnhub DEALER

Nadere informatie

Uw logo op onze producten

Uw logo op onze producten Informatie over het bedrijf Voor relatiegeschenken en gadgets bent u aan het juiste adres, namelijk ons bedrijf Pré-sent. We hebben een breed assortiment in verschillende prijsklassen van balpennen tot

Nadere informatie

DE BAAN OP! Een interessant bedrijf kiezen. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

DE BAAN OP! Een interessant bedrijf kiezen. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

OEFENFIRMA. Handleiding ordergenerator-marktplaats. Auteur: Albert Geuens

OEFENFIRMA. Handleiding ordergenerator-marktplaats. Auteur: Albert Geuens OEFENFIRMA Handleiding ordergenerator-marktplaats Auteur: Albert Geuens Inhoudstabel 1 Algemeen... 3 2 Webwinkels... 4 2.1 Handelsproducten bestellen... 5 2.2 Een spontane offerte... 8 De ordergenerator

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Bidcars BV - algemene voorwaarden 1 Algemene Voorwaarden Bidcars B.V. De Afspraken die wij maken als u gebruik maakt van onze verkoop/inkoop service! Op de diensten van Bicards B.V.

Nadere informatie

ER IS GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG VOOR ONZE BESTELLINGEN.

ER IS GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG VOOR ONZE BESTELLINGEN. ALGEMENE VOORWAARDEN HET HOBBYPUNT. Versie 01-01-2012. ER IS GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG VOOR ONZE BESTELLINGEN. 1. Levering / verzending Wij hanteren als verzendkosten voordeligere portokosten dan dat de

Nadere informatie

Workshop Marketingmix

Workshop Marketingmix Workshop Marketingmix 1. Wat is Marketing? Marketing omvat alle activiteiten die goederen (diensten) stuwen van leverancier (fabrikant, winkelier) naar afnemer (consument, klant). Beide partijen zijn tevreden.

Nadere informatie

Examen PC 2 Bestuurlijke Informatievoorziening

Examen PC 2 Bestuurlijke Informatievoorziening Examen PC 2 Bestuurlijke Informatievoorziening Instructieblad Examen : Professional Controller 2 leergang 10 Vak : Bestuurlijke Informatievoorziening Datum : 16 december 2014 Tijd : 12.00 13.30 uur Deze

Nadere informatie

Praktijkinstructie Externe transportplanning 3 (CLO12.3/CREBO:50196)

Praktijkinstructie Externe transportplanning 3 (CLO12.3/CREBO:50196) instructie Externe transportplanning 3 (CLO12.3/CREBO:50196) pi.clo12.3.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen

Nadere informatie

TAAK 7 Boekhouden ALLES DOOR ELKAAR nummer 1 EXAMEN 2014. Beste leerlingen,

TAAK 7 Boekhouden ALLES DOOR ELKAAR nummer 1 EXAMEN 2014. Beste leerlingen, TAAK 7 Boekhouden ALLES DOOR ELKAAR nummer 1 EXAMEN 2014 Beste leerlingen, Een groot deel van je examen bestaat uit BOEKHOUDEN, dat is het moeilijkste onderdeel waar ieder jaar veel leerlingen op zakken.

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Inleiding: kennismaking met het spilbedrijf + voorstelling van het assortiment

Inleiding: kennismaking met het spilbedrijf + voorstelling van het assortiment School: JAARPLAN 2011 2012 Handel: onderdeel Initiatie in administratie, retail en logistiek VAK Handel I. A. R. L. ONDERWIJSVORM 2 lesuren per week in het 2 de jaar van de B-stroom BVL LERAAR Vakoverschrijdende

Nadere informatie

Wanneer een hoofdcategorie een of meer subcategorieën bevat, klik dan op een plaatje om de mogelijkheden te zien.

Wanneer een hoofdcategorie een of meer subcategorieën bevat, klik dan op een plaatje om de mogelijkheden te zien. De bestelprocedure is o-zo-eenvoudig bij Label & Co.Kijk gerust rond in de webshop van Label & Co. Kies het gewenste product via 'categorieën', aan de linkerbovenzijde. Indien er een + voor een categorie

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. I. Algemeen. Art. 1 Toepassingsgebied. Art. 2 Definities. Art. 3 Website. Art. 4 Sluiten van de overeenkomst

ALGEMENE VOORWAARDEN. I. Algemeen. Art. 1 Toepassingsgebied. Art. 2 Definities. Art. 3 Website. Art. 4 Sluiten van de overeenkomst ALGEMENE VOORWAARDEN I. Algemeen Art. 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten waarin Brochus producten verkoopt of op een andere wijze een leveringsverplichting

Nadere informatie

Inhoudsopgave Boekhuis Aalsmeer Online strategie Canvas model Invloed externe factoren E- marketingmix Conclusie Advies

Inhoudsopgave Boekhuis Aalsmeer Online strategie Canvas model Invloed externe factoren E- marketingmix Conclusie Advies Inhoudsopgave Boekhuis Aalsmeer Online strategie Canvas model Segmentering Waardepropositie Verdienmodel Invloed externe factoren Economisch Technologisch Positioneringsmatrix E- marketingmix Prijs Plaats

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Onze voorwaarden

Algemene voorwaarden. Onze voorwaarden Algemene voorwaarden Onze voorwaarden Hieronder staan de algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van AtChrissys te Moordrecht Als u bij AtChrissys artikelen bestelt, verklaart u zich akkoord

Nadere informatie

Inhoud. Onderwijseenheid 1 Onderzoek en acquisitie 11. Onderwijseenheid 2 Verkopen 45

Inhoud. Onderwijseenheid 1 Onderzoek en acquisitie 11. Onderwijseenheid 2 Verkopen 45 Inhoud Onderwijseenheid 1 Onderzoek en acquisitie 11 1 Het verwerven van verkoopopdrachten 11 1.1 Marketing, wat is dat? 12 1.2 Het marketingplan 13 1.3 De instrumenten van de marketingmix 14 2 Public

Nadere informatie

PTA handel en administratie KBL Bohemen cohort 2015-2016-2017

PTA handel en administratie KBL Bohemen cohort 2015-2016-2017 Exameneenheden Handel en Administratie HA/K/1 Oriëntatie op handel en administratie HA/K/2 Professionele vaardigheden HA/K/3 Klantgericht handelen / dienstverlening HA/K/4 Automatisering in de economie

Nadere informatie

Er moet echter geen factuur uitgereikt worden aan particulieren. Een bonnetje volstaat dan.

Er moet echter geen factuur uitgereikt worden aan particulieren. Een bonnetje volstaat dan. 36. FACTUUR EN CREDITNOTA 36.1. De factuur De factuur is een document waarop wordt uitgerekend hoeveel er voor de geleverde goederen moet betaald worden. Ze wordt opgesteld door de verkoper en is bestemd

Nadere informatie

...analyse van 7 thema's. 04/12/18 Studiedag Digitalisering en Logistiek in de Sierteelt 1

...analyse van 7 thema's. 04/12/18 Studiedag Digitalisering en Logistiek in de Sierteelt 1 ...analyse van 7 thema's 04/12/18 Studiedag Digitalisering en Logistiek in de Sierteelt 1 1. Digitalisering Excel documenten bijhouden van reservaties (leveringsplicht) samenstellen van picklijsten prestaties

Nadere informatie

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT Inhoudsopgave Inleiding 1. Marktkansen inschatten 2. Onderzoek verrichten 3. Toegevoegde waarde 4. Goederen inkopen 5. De

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor DesignClaud

Algemene Voorwaarden voor DesignClaud Algemene Voorwaarden voor DesignClaud Inhoudsopgave: Artikel 1 Definities Artikel 2 Identiteit van de ondernemer Artikel 3 Toepasselijkheid Artikel 4 Het aanbod Artikel 5 De overeenkomst Artikel 6 Herroepingsrecht

Nadere informatie

verkoopprijs (laagseizoen)(reisbureau) consument commissie (9% van de verkoopprijs) verkoopprijs (touroperator) reisbureau (commissie 9%)

verkoopprijs (laagseizoen)(reisbureau) consument commissie (9% van de verkoopprijs) verkoopprijs (touroperator) reisbureau (commissie 9%) opgave 1 consument verkoopprijs (laagseizoen)(reisbureau) commissie (9% van de verkoopprijs) 600 54 reisbureau (commissie 9%) verkoopprijs (touroperator) 546 marge (touroperator) touroperator kostprijs

Nadere informatie