Een nieuw seizoen ( )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een nieuw seizoen (2015-2016)"

Transcriptie

1 Een nieuw seizoen ( ) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2015 t/m augustus We verlangen in geestelijk opzicht naar een nieuw seizoen: bekeerlingen, dopelingen, groei in geestelijke volwassenheid, genezingen, groei in het zijn van een levende steen in het meebouwen van de gemeente, een nieuw seizoen in financieel opzicht en groei in maatschappelijke impact. Kortom groeien in het worden en doen als Jezus, groei van Gods Koninkrijk. In deze brochure meer over: We starten met een aantal gebedsdagen Alpha cursus De kleine groepen Vrouwengroep Beth Moore Bijbelstudie Handelingen Broederontbijt Belangrijke data voor het najaar Juli 2015.

2 Samen bidden voor de gemeente aan het begin van een nieuw seizoen Van wo 2 t/m za 5 sept 2015 Evenals afgelopen 4 jaar willen we het nieuwe seizoen beginnen met een week van gebed (en vasten) voor de gemeente. Met een open hart samen de Heer zoeken en het nieuwe seizoen voor de troon van Zijn genade brengen. Hoe zien deze dagen van gebed er uit? - Gebed thuis - In De Vliet is er een gebedsruimte ingericht. Woensdag 2 t/m zaterdag 5 sept zal deze open zijn van uur. Je kunt daar alleen heengaan en dan zien wie er nog meer is, je kunt ook met één of meerdere mensen afspreken om er samen te zijn. - Op de avonden van wo 2 t/m vrijdag 4 sept. van uur zal er een gezamenlijke gebedstijd zijn, die door iemand geleid wordt. (met de ruimte voor een uitloop voor degenen die dat willen). Vanuit het in Gods aanwezigheid zijn willen we ons in de gebeden laten leiden door de Heilige Geest. - Op zaterdagavond 5 september is er een afsluitende avond van deze week van gebed. Aanvang uur in De Vliet. Assie Friso zal dan bij ons zijn. Ieder wordt aangemoedigd om in deze dagen ook 1 of een paar dagen te vasten. Dat kan in verschillende vormen. Meer info over vasten: op ons intranet staat een studie over vasten. Button: Onderwijs en studies, en dan bij studies: Bidden en vasten. Data voor de voorbede voor de gemeente in het najaar 2015: 7 okt., 4 nov en 16 dec. Aanvang: uur in De Vliet. DOE JE OOK MEE?

3 Alpha cursus start in september Voor wie is Alpha? Wat is de zin van het leven? Wat gebeurt er als ik sterf? Wat heeft Jezus met ons leven vandaag te maken? Als je met één of meer van dit soort vragen rondloopt, dan is Alpha iets voor jou. Alpha is voor iedereen! En speciaal voor jou: Als je meer wilt weten over het christelijk geloof Als je pas christen bent geworden Als je jouw geloof (nog) eens vanaf het begin wilt doordenken Wat is de Alpha cursus? De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om uit te zoeken wat het christelijk geloof inhoudt. De bijeenkomsten zijn in huiselijke kring (en sfeer) en beginnen met een gezamenlijke maaltijd of koffie met wat lekkers. Daarna volgt een inleiding op een thema (bijvoorbeeld: Wie is Jezus? Waarom en hoe lees je een bijbel en waarom en hoe bid je? Wie is de Heilige Geest en wat doet de Heilige Geest?). Aansluitend praten we (eventueel in kleinere groepen) na over het thema. De lessen zijn goed te volgen en te begrijpen, serieus en ook luchtig. De Alpha-cursus is een plek waar geen enkele vraag als te simpel of te bedreigend wordt gezien. Wat kost het? Deelname aan de Alpha cursus is gratis. Waar is het? Bij Dik en Annette Heuseveldt, Albardastraat 20 te Goes. Wanneer is het? Wekelijks, 1 avond per week, gedurende 10 weken, met een start in september De data volgen nog. Meer info en opgave bij: Dik en Annette Heuseveldt, Telefoon: heuseveldt@zeelandnet.nl Je mag ook anderen voor de Alpha-cursus uitnodigen.

4 Kleine groepen in het nieuwe seizoen. Kloppend hart De kleine groepen zijn als het ware het kloppend hart van de gemeente. Het is de plek waar het bestaansrecht van de gemeente zijn oorsprong vindt: de liefde voor Christus en de liefde voor elkaar. Samen christen zijn gaat verder dan de momenten waarop een kleine groep samenkomt en de zondagse samenkomst. Gemeente (kleine groep) ben je dagelijks. Het begint met betrokkenheid bij elkaar en het delen van elkaars leven. We hebben elkaar nodig om te groeien in ons geloof. De kleine groep biedt daarvoor een unieke gelegenheid. Kenmerken Binnen de kleine groepen bouwen we aan relaties waarin ruimte is elkaar te leren kennen en te helpen in het leven als christen. Binnen de kleine groepen: Is aandacht voor elkaar en betrokkenheid bij elkaar Delen we ons leven als christen met elkaar (getuigenissen) Groeien we samen in liefde en geloof en leren we vanuit Gods Woord en van elkaar Dienen we elkaar en is er zorg (bemoediging, gebed, praktisch) voor elkaar Is ruimte voor aanbidding en viering van Maaltijd van de Heer Is ruimte om te groeien in de gaven van de Heilige Geest Is ruimte om te groeien in het priesterschap van alle gelovigen Moedigen we elkaar aan om in het dagelijks leven (thuis, school,werk, sportclub enz.), in woord en daad inhoud te geven aan ons christen-zijn. Hebben we plezier met elkaar. De avonden van de kleine groepen zijn gepland in de even weken, met een start in de week van 16 september. Ben je nog geen deel van een kleine groep? Op intranet staat de informatie over de kleine groepen. We willen ieder die deel en gast is van de gemeente aanmoedigen actief deel te zijn van een kleine groep.

5 Beth Moore Bijbelstudiegroep In het nieuwe seizoen 2015/2016 start er weer een Beth Moore Bijbelstudiegroep, voor vrouwen. Beth Moore is een vrouw met een diepe liefde voor het woord van God en stichtte in 1994 in Amerika de organisatie Living Proof Ministries. De organisatie heeft als doel vrouwen te leren hoe ze van Gods woord kunnen houden en dat in hun leven uit te dragen. Beth Moore heeft talloze boeken en bijbelstudies geschreven. Beth staat er om bekend dat ze haar onderwijs verlevendigt met veel toepasselijke verhalen en gedichten. Haar spreken is vol geestkracht, hartstocht en humor. De bijbelstudies van Beth Moore zijn verfrissend, diepgaand en bijbels. Ze blazen radicaal het stof van je geloof. De bijbelstudies van Beth Moore vormen een combinatie van zelfstudie, onderwijs op dvd s en groepsbespreking. Thuis doe je iedere dag een persoonlijke bijbelstudie. Daarnaast kom je wekelijks bijeen met een groep vrouwen. Je kijkt dan met elkaar naar een dvd met onderwijs van Beth Moore en gaat hierover met elkaar in gesprek. Op zoek naar echte vrijheid in Christus. Leven in vrijheid is een studie die je helpt om echte vrijheid in Christus te ontdekken. Deze studie behandelt het bijbelboek Jesaja: een boek over Gods trouw en over bevrijding uit gevangenschap en Gods trouw daarin. Beth Moore legt uit dat we vrij mogen komen van alles wat ons weghoudt van het leren kennen van de Levende God. Leven in vrijheid is een aansprekende 10-weekse bijbelstudie, Beth Moore helpt je in deze studie om die vrijheid te vinden. Tijdens deze reis leer je los te komen van alles wat je weghoudt van een leven geleid met God. We willen graag in september met een avond- en een ochtendgroep starten. Heb je het verlangen om met deze studie mee te gaan doen, neem dan contact op met Rianne Flikkema, rvasselt@zeelandnet.nl en laat weten of je voorkeur naar de ochtend- of avondgroep uit gaat. Voor de ochtendgroep zijn we nog op zoek naar mensen die het eventueel willen leiden.

6 Bijbelstudie Handelingen Voor wie? Voor iedereen die als een getuige van Jezus wil leven. Wat gaan we doen? In 10 avonden bestuderen we met elkaar het boek Handelingen. We kijken naar de eerste christenen, hoe zij het werk dat Jezus begonnen was te doen én te onderwijzen, voortzetten door de kracht van de Heilige Geest. Als een vloedgolf verspreidde zich het goede nieuws van Gods Koninkrijk een boodschap van redding, genezing en bevrijding. Hand. 1: sept 2015 Hand. 13:1-15:35 7 jan 2016 Hand. 2:1-5:42 8 okt Hand. 15:36-18:22 21 jan Hand. 6:1-8:3 22 okt Hand. 18:23-21:16 4 febr Hand.8:4-9:31 5 nov Hand. 21:17 24:26 3 maart Hand. 9:32-12:25 19 nov Hand. 25:1-28:31 31 maart Sinds Handelingen (ca na Chr.) is God niet veranderd. Ook in snakt de wereld naar het Koninkrijk van God. Dit blijft totdat Jezus terugkomt. Onze omstandigheden lijken op die van de eerste christenen. We zijn net als hen aliens in onze maatschappij geworden. Ons land kent Jezus nauwelijks en heeft heel weinig besef van Gods Koninkrijk. De studieavonden willen je helpen om je verstand te open voor Gods Woord en de geestelijke principes uit Handelingen te leren kennen en toe te passen in onze tijd. We leren naar boven te kijken, zoals de eerste gelovigen, onder een open hemel. Hoe? Tijdens de avonden krijg je ca. 45 minuten uitleg van de tekst. Wat zegt de tekst en wat betekent het? Tijdens de uitleg wordt je gevraagd te noteren wat de Heilige Geest hierover tot jou zegt. Na de pauze gaan we hierover ca. 30 minuten met elkaar in gesprek. De studieavonden worden ondersteund door een Handelingenkrant en informatie die verschijnt op de website Holystone.nl. We willen graag interactief met elkaar aan de slag! Door wie? Jan Willem Slager. Bij hem kun je ook meer info vragen. Locatie: De Vliet, Zuidvlietstraat 37 te Goes. Aanvangstijden: Vanaf uur staat de koffie en thee klaar. De avonden starten om en worden rond uur afgesloten.

7 Broederontbijt: een nieuw initiatief Als ik aan het broederontbijt denk, denk ik aan de tekst van Psalm 133 en 1 Corinthe 14 vers 26. Het gaat om samen ontbijten en een ontspannen tijd van samen zijn zijn, waar we dichter naar elkaar en naar God zullen groeien. Invulling van de morgen: een korte meditatie of getuigenis waar we eventueel over kunnen praten tijdens het eten. Afsluiten met gebed (in groepjes van twee). Data: in 2015: 26 sept, 21 nov en in 2016: 30 jan, 26 maart en 29 mei Tijd: van uur (misschien iets langer) Meer informatie bij Jankees Veerhoek. Ter informatie Dit najaar start er geen nieuwe Discipelschapscursus Cleansing Stream in Goes of Bergen op Zoom. Wel in Rotterdam. Heb je hiervoor belangstelling dan kun je hiervoor contact opnemen met Krijn Verhage. Een nieuwe Cursus Groei in Identiteit: deze start niet in het najaar, maar vermoedelijk in het voorjaar Meer informatie bij Miriam Verhage. Vanuit de School voor Theologie van Rafaël Nederland start dit najaar de module: Jezus Christus de komende Koning. (Eschatologie). Dit gaat om 12 lessen, die ook alleen thuis of in een groep (thuis of in De Vliet) digitaal gevolgd kunnen worden op een tijdstip dat je zelf kunt bepalen. Het gaat om 12 lessen in de periode sept t/m april Meer info bij Krijn Verhage.

8 Overige belangrijke data voor in de agenda in het najaar 2015 Zaterdagavond 17 oktober, avond met Piet van Walsem. Locatie: De Vliet. Aanvang: uur. Zondag spreekt Piet in de samenkomst. Gezinsraad: 21 oktober, uur in De Vliet. Zaterdagavond 31 oktober, avond met Jan Vis over Gods liefde voor Zijn Bruid. Zondag 1 november (Israël-zondag) spreekt Jan Vis over Gods liefde voor Zijn Volk. Ter info: Jan Vis is ook een van de sprekers tijdens de 10 dagen bidden en vasten van de Herman Boon Ministries. Zaterdag 28 november een dag met Herman Boon. Op deze dag staan toerusting en toepassing centraal. Meer info volgt. Into His Presence-avonden. Data worden nog bekend gemaakt. Meer info bij Arjan en Rianne v.d. Slikke. Overige belangrijke data voor in de agenda in het voorjaar februari 2016 trainingsweekend Dienstbaar in de kracht van de Heilige Geest met Bart Doornweerd in De Vliet. Zondag 28 febr. spreekt Bart in onze samenkomst. 16 tm 18 maart 2016: conferentie van Rafaël Nederland. Meer info volgt. 10 dagen-bidden en vasten Herman Boon Ministries in Vlissingen, van 5 mei t/m 14 mei 2016.