Vakantie West-Amerika Familie Hoffmann Mertens 29 juni t/m 21 juli 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vakantie West-Amerika Familie Hoffmann Mertens 29 juni t/m 21 juli 2013"

Transcriptie

1 Vakantie West-Amerika Familie Hoffmann Mertens 29 juni t/m 21 juli 2013 Californië en het Zuidwesten Na eerst het oosten te hebben ontdekt en veroverd trokken de pioniers richting The West. De overweldigende natuur die ze onderweg tegen kwamen maakte vele slachtoffers maar wekte bovenal grote bewondering. Na onder andere de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yosemite te zijn gepasseerd kwam men aan de Pacific Coast en stichtte beroemde steden als Los Angeles en San Francisco. Later volgde het gokparadijs Las Vegas, in the middle of nowhere! Treed in hun voetsporen en 'discover the West'. Kindvriendelijke beoordeling Travelnauts geeft Amerika een 9 vanwege de grote diversiteit aan activiteiten, reismogelijkheden en bezienswaardigheden. Kinderen t/m ca. 16 jaar verblijven veelal gratis in de hotels.

2 Fly & Drive: De mooiste nationale parken & spannendste steden van West-Amerika Rode rotsen, diepe ravijnen en oude cowboy- en indianenverhalen afgewisseld met bezoekjes aan Disneyland, Sea World en het altijd bruisende Las Vegas: dat en nog veel meer komt u tegen tijdens deze drieweekse rondreis door West-Amerika! Deze rondreis is een ingekorte versie van onze vierweekse reis West-Amerika, de leukste highlights voor het hele gezin! waarbij u iets minder kilometers aflegt en de nadruk vooral ligt op de meest bekende highlights van West-Amerika. U bezoekt onder andere de natuurparken Yosemite, de Grand Canyon, Bryce Canyon en Palm Springs nabij het Joshua Tree National Park. Daarnaast worden de steden San Francisco, Las Vegas, San Diego en Los Angeles vereerd met een bezoek. Een prachtige rondreis voor het hele gezin in een rustig reistempo, zodat deze geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. De hotels beschikken allen over een zwembad en uiteraard kunnen we deze rondreis naar wens uitbreiden of inkorten, zodat u een rondreis kunt maken die volledig aansluit op de wensen van uw gezin! Reisschema: 29 juni Vertrek Bestemming Vluchtnummer Tijden Amsterdam San Francisco KL * *Aankomst lokale tijd. Vluchttijden en nummers zijn onder voorbehoud van wijzigingen. U vliegt rechtstreeks met KLM. Na aankomst in San Francisco gaat u op eigen gelegenheid (per taxi of subway) naar uw hotel. U kunt de huurauto bij aankomst ook direct ophalen op de luchthaven maar we raden u dit niet aan, u heeft in San Francisco namelijk nog geen auto nodig. Het is leuker en handiger om de stad per Cable Cars te ontdekken. U hoeft dan ook geen parkeerkosten te betalen. En het is natuurlijk al een attractie op zich om met deze leuke Cable Cars mee te gaan! De taxikosten bedragen ca. $ 60,- totaal, per openbaar vervoer zijn de kosten ca. $ 6,- per persoon (onder voorbehoud van wijzigingen). Er is een goed openbaar vervoerssysteem.

3 Welkom in San Francisco! Fishermans Wharf, Cable Cars, de Golden Gate Bridge u heeft er allemaal wel eens van gehoord en waarschijnlijk beelden van gezien op televisie. San Francisco telt vele bekende highlights en vormt een prima startpunt voor uw rondreis door West-Amerika. Het is een fascinerende stad met een Europees karakter en veel charme. Bij de haven wordt het geluid van de meeuwen overstemd door misthoorns en de bellen van de cable cars. Terwijl u de zeehonden op de pier bekijkt wordt uw aandacht afgeleid door de heerlijke geuren die uit de keukens van de vele internationale restaurants naar buiten komen. En de Amerikaanse straten worden afgewisseld met smalle kronkelwegen en Victoriaanse huizen. Dat is San Francisco: sfeervol en afwisselend, een Amerikaanse metropool met Europees tintje. Tijdens een stadsrondrit kunt u kennismaken met de vele beroemde bezienswaardigheden. Bezoek de unieke Fisherman s Wharf, loop over de Golden Gate Bridge en maak een tripje naar Alcatraz, de gevangenis met het mooiste uitzicht ter wereld. Maar ook een excursie buiten de stad naar Muir Woods, Napa Valley of Monterey is aan te raden. U zult zich absoluut niet vervelen in the Golden Gate City. Radisson Hotel Fisherman s Wharf Radisson Hotel Fisherman's Wharf heeft een fantastische ligging, nabij het levendige Fisherman s Warf. Het hotel heeft een fantastisch uitzicht over de baai van San Fransico. Op enkele minuten lopen van het hotel liggen Pier 39 en het San Francisco Maritime National Historical Park. De kabeltramlijnen Beach Street en Mason Street zijn gelegen op slechts enkele minuten van het hotel. Het hotel beschikt over een verwarmd buitenzwembad en biedt comfortabele kamers met alle standaard faciliteiten. Het hotel is ook de perfecte uitgangsbasis voor een heerlijke maaltijd. In de buurt van het hotel vindt u diversen hotels, waar u onder andere fantastische verse vis kunt krijgen. U verblijft hier 3 nachten in twee standaard kamers, op basis van logies. Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur.

4 30 juni San Francisco Op naar Alcatraz! Verblijf: Radisson Hotel Fisherman s Wharf Vandaag gaat u op pad en bezoekt u gevangeniseiland Alcatraz, een bijzondere ervaring! Uw kaartjes en meer informatie ontvangt u bij uw reispapieren. * Bezoek aan gevangeniseiland Alcatraz Alcatraz is een eiland in de baai van San Francisco. Een bezoek aan de wereldberoemde gevangenis die op het eiland staat mag zeker niet overgeslagen worden. Er vertrekt dagelijks om het half uur een veerboot vanaf Pier 41 naar het bajeseiland. De overtocht duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Eenmaal daar aangekomen, kunt u zelf rondlopen, maar u kunt er ook voor kiezen om een audiotour te doen. U loopt dan met een koptelefoon op langs een aangegeven route, terwijl u uitleg krijgt over de gevangenis. Bijzonder is dat deze uitleg ingesproken is door de ex-gevangenen en bewakers zelf. Naast de gevangenis bevat Alcatraz ook de oudste vuurtoren van de westkust van de Verenigde Staten. Verder lopen er op het eiland mensen rond die korte rondleidingen organiseren door bepaalde delen van Alcatraz en indrukwekkende anekdotes vertellen. U kunt hiernaar informeren zodra u op het eiland aankomt. Tip: in het zomerseizoen loopt u grote kans dat de ferry naar Alcatraz al weken van tevoren volgeboekt is. Reserveer daarom vooraf uw kaartjes via Overige tips voor vandaag: San Francisco staat bol van de attracties en activiteiten die u kunt ondernemen. Wat dacht u van de volgende ideeën: * Breng een bezoek aan Fisherman s Wharf. Door de overweldigende verzameling van kleuren en reclameborden heeft deze pier een grote aantrekkingskracht op toeristen en dagjes mensen. Tussen de slenterende bezoekers staan veel straatmuzikanten en artiesten. Als u een visliefhebber bent dan is dit de plek waar u heen moet. Er wordt verse krab, kreeft, garnalen, mosselen of vis aangeboden en klaargemaakt waar u bij staat. Vanaf deze plek vertrekt ook de boot naar de voormalige gevangenis Alcatraz, waarvoor het zeker de moeite waard is om een plekje op te reserveren. Naast Fisherman s Wharf ligt Pier 39, waar u veel toeristische winkeltjes, attracties voor kids en restaurants kunt vinden. Bewonder hier de pelikanen en zeeleeuwen, die lekker liggen te zonnen. Verder zijn er veel straatartiesten en vindt u hier het Aquarium of the Bay. * Maak een rit met de uiterst beroemde cable car. Tevens is het ideaal om op deze wijze een goed overzicht te krijgen van het gezellige San Francisco. * Een bezoekje aan de San Francisco Zoo mag bij een meerdaags bezoek aan de stad niet ontbreken! * Bezoek het Aquarium of the Bay. Dit aquarium telt meer dan dieren en bestaat uit gefilterd zeewater. Een leuk en educatief uitstapje voor de kinderen.

5 * Wanneer u de Painted Ladies bezoekt, zou u bijna gaan denken dat ze een bouwpakket zijn. Zo ogen deze zeven perfecte Victoriaanse huizen op een rij bij Alamo Square. Met de Painted Ladies op de voorgrond en een geweldig uitzicht over San Francisco op de achtergrond, alleen een fotostop de moeite al waard. * Loop over de beroemde Lombard Street, de meest bochtige straat ter wereld. In de lente en zomer wordt de straat opgevrolijkt met perkjes vol met in bloei staande bloemen, waar auto s van toeristen en bezoekers van San Francisco zich een weg tussen banen. Het prachtige uitzicht over Russian Hill & Coit Tower is verrassend. * Verder mogen een wandeling/fietstocht over de Golden Gate Bridge en een bezoekje aan Ocean Beach niet op uw lijstje ontbreken. 01 juli San Francisco Verblijf: Radisson Hotel Fisherman s Wharf Nog enkele tips voor u uitgelicht: * Golden Gate Bridge Dit is één de meest bekende landmarks ter wereld, laat staan van San Francisco. De indrukwekkende roodgekleurde hangbrug werd in 1937 opgeleverd na 4 jaren van bouwwerkzaamheden. Het is een technisch meesterstuk van 2,7 kilometer lang en tot de dag van vandaag zijn de hoge Art-deco torens een attractie op zich. Een fiets- en voetpad aan beide kanten van de weg geeft voetgangers en fietsers de gelegenheid om de brug over te steken. Hierbij kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de baai en de schepen. Houdt u er wel rekening mee dat het door de harde wind behoorlijk koud kan zijn op de brug. Met de auto kan de brug overgestoken worden om naar Saulsalito of Tiberon te gaan. Wanneer u na het passeren van de brug (vanuit de stad) direct rechts afslaat, kunt u naar een prachtig uitzichtpunt rijden. Er is voldoende parkeergelegenheid, dus neemt u vooral camera mee en laat u vereeuwigen met de Golden Gate brug op de achtergrond. * GoCar Tours: Audiorondleiding in miniwagen Maak een audio-rondleiding in een miniwagen van GoCar Tours! Fold up your map... put away the guide book... and prepare yourself for a city adventure you won t soon forget! De meest originele manier om de stad te zien! Met GoCar Tours kunt u een rit maken in miniwagentjes met drie wielen en een open dak, die speciaal voor sightseeing in San Francisco zijn ontworpen. De wagentjes worden bestuurd door een satelliet en de stem op uw koptelefoon vertelt u hoe u moet rijden en welke beroemde bezienswaardigheden zich langs de route bevinden. Fantastisch voor ouders én kinderen!

6 02 juli San Francisco Yosemite National Park (Reisafstand: 250 kilometer, circa 3 uur rijden) Verblijf: Yosemite View Lodge Vandaag kunt u vanaf uur de huurauto ophalen in de stad en rijdt u naar het Yosemite National Park waar u twee nachten verblijft. In het midden van de Sierra Nevada, zo n 250 kilometer ten oosten van San Francisco, strekt dit National Park zich uit. Yosemite staat bekend om zijn hoge watervallen, mammoetbomen, alpenweiden en wilde rivieren. In het Yosemite NP is er een grote kans dat u en uw kinderen verschillende dieren gaan tegenkomen zoals bijvoorbeeld beren! Om deze te kunnen zien kunt u verschillende wandelingen maken. De wandelroutes worden met bordjes aangegeven. Yosemite is overigens een zeer familievriendelijk park. U kunt diverse activiteiten ondernemen als geplande wandeltochten, fietsen huren, paardrijtochten maken of ga naar Sentinel Beach, een meertje waar het ondiepe water perfect is om een frisse duik te nemen. Yosemite View Lodge Deze op families ingestelde accommodatie bevindt zich aan een rivier. De faciliteiten zijn onder andere een binnenzwembad, een buitenzwembad en een spabad. Andere voorzieningen zijn een restaurant, een bar/lounge en een picknickplaats. Elke kamer is voorzien van een open haard, een balkon, telefoon, koelkast en magnetron. Verder zijn er twee kleine binnenzwembaden en een buitenzwembad. Vanuit het hotel worden, tegen betaling, excursies georganiseerd. U verblijft hier 2 nachten in een twee non-river view kamers, op basis van logies. Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur. 03 juli Yosemite National Park Verblijf: Yosemite View Lodge Een volle dag om Yosemite te verkennen! Hieronder de diverse delen van het park en hun hoogtepunten voor u op een rijtje: Yosemite Valley: Yosemite Valley is circa 2 km bij 1 km lang en vormt het hart van het nationale park. In Yosemite Village vindt u het Valley Visitor Center. Hier kunt u kaarten van het park halen, zeer aan te raden. Ook vindt u hier het Yosemite museum. In Yosemite Valley mag u vooral niet missen: * Bridalveil Falls: deze prachtige waterval ziet u al liggen voordat u de vallei binnenrijdt. In droge zomers ligt deze bruidsluier (bridal veil) gewoonlijk droog.

7 * El Capitan: Aan de linkerkant voorbij de Bridalveil Falls ligt El Capitan, het grootste blok graniet ter wereld. Als u goed kijkt, kunt u vast wel een paar klimmers ontdekken! * Yosemite Falls: de grootste waterval van Noord-Amerika. Wandel op uw gemak naar de Lower Yosemite Falls: daar heeft u vanaf de brug een schitterend uitzicht op deze enorme waterval. * Half Dome: als u in de vallei staat en naar het noordoosten kijkt, ziet u Half Dome. Dit is een gigantische rots van 87 miljoen jaar oud. * Glacier Point: het is een eindje rijden (circa 50 km en alleen te doen in de zomer) naar Glacier Point, maar het biedt de mooiste panorama s van het hele park. Van hieruit kunt u alle hoogtepunten van Yosemite Valley goed zien. De zonsopgang vanaf Glacier Point is zeer spectaculair! Wawona South Yosemite: In dit gedeelte van het park bevindt zich Mariposa Grove. U rijdt naar een iets rustiger deel van het park, een afstand van circa 55 km (75 minuten) vanuit het centrale deel. Hier vindt u de enorme sequoia bomen. Deze bomen hebben een omtrek van soms wel dertig meter, en ze kunnen tot 3000 jaar oud worden. De oudste boom heet Grizzly Giant en is één van de grootste sequoia s in de wereld. The High Country In The High Country vindt u het mooie Tuolumne Meadows. In de zomer staan hier de wilde bloemen volop in bloei. Het ligt op een hoogte van ongeveer 2800 meter en daardoor blijft de sneeuw tot juni liggen. De rit via Tioga Road naar Tuolumne Meadows duurt ongeveer anderhalf uur, maar is zo mooi dat het zeker de moeite waard is als u iets meer tijd heeft in Yosemite.

8 04 juli Yosemite National Park Mammoth Lakes (Reisafstand: 160 kilometer, circa 2 uur rijden) Verblijf: Shilo Inn Mammoth Lakes Vandaag rijdt u naar Mammoth Lakes. Een stop in Mammoth Lakes raden wij aan onderweg naar Death Valley om de afstand te overbruggen. U kunt een bezoek brengen aan de Rainbow Falls, een spectaculaire waterval. Het water van de San Joaquin River valt over een afstand van dertig meter omlaag, vanaf een uit vulkanisch materiaal bestaande rots. Wanneer dit gebeurt en de zon hoog staat, ziet u een prachtige regenboog in het water. Verder kunt u met uw kinderen een boot huren en over het meer varen. Wanneer u iets fanatieker bezig wilt zijn, behoort een avontuurlijke mountainbike tour tot de mogelijkheden. Shilo Inn Mammoth Lakes Een goed middenklasse hotel in Mammoth Lakes, een ski gebied in de winter en een geweldige omgeving om in de zomer te wandelen, te fietsen en paard te rijden. Het hotel heeft een zwembad, jacuzzi, sauna en restaurant. De kamers zijn voorzien van magnetron, t.v. en uiteraard complete badkamer. U verblijft hier1 nacht in twee Standaard kamers, op basis van logies. Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur. 05 juli Mammoth Lakes Death Valley (Reisafstand: 330 kilometer, circa 4 uur rijden) Verblijf: Furnance Creek Ranch Ruben s verjaardag, van harte gefeliciteerd! Vandaag een dagje in Death Valley, morgen de verjaardag vieren in Las Vegas!

9 U rijdt verder naar Death Valley! Dit National Park in het zuidoosten van Californië doet haar naam alle eer aan: het is het laagst gelegen, heetste en droogste gebied van de Verenigde Staten. In de zomermaanden worden regelmatig temperaturen van wel 49 ºC bereikt. Death Valley is de op één na heetste plek op aarde en de droogste plek van Noord-Amerika. Het gebied is zo droog omdat er een aantal bergruggen ligt tussen de vallei en de Stille Oceaan. Wolken regenen leeg op deze bergruggen, waardoor er in Death Valley vrijwel nooit regen valt, minder dan 50 mm per jaar. Bovendien ligt het gebied zeer laag, in Death Valley bevindt zich het laagste punt van de Verenigde Staten. Dit laagste punt bestaat uit een zoutmeer, Badwater genoemd, en ligt 86 meter onder de zeespiegel. Ook al valt er weinig regen, er kunnen in de canyons onderaan de bergen toch overstromingen optreden. De bodem kan, onder meer door het vrijwel ontbreken van plantengroei, vrijwel geen water opnemen. Een bijzondere plek om te bezoeken. In Death Valley kunt u genieten van een prachtig uitzicht bij de vallei bij Dante s View en Zabriskie Point. In Death Valley National Park zijn naast woestijn ook zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen te bezoeken. Furnace Creek Ranch De Furnace Creek Ranch is een gezellige toeristenklasse familieaccommodatie, centraal gelegen in een oase midden in de adembenemende woestijn van de illustere Death Valley. Het Death Valley National Park is een desolate, maar vooral mooie en imponerende woestijnvallei. Kleurrijke rotspartijen worden afgewisseld door enkele afgelegen groene oases, terwijl de lucht in de zomermaanden trilt van de hitte. Midden in de vallei ligt de Furnace Creek Ranch. De kamers hier zijn comfortabel ingericht en beschikken over airconditioning en een badkamer met bad/douche. De accommodatie beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een zwembad, tennisbaan, een speeltuin, enkele restaurants en een 18- holes golfcourse. Vanuit de Furnace Creek Ranch kunt u (tegen betaling) paardrijden of een tocht per paard en wagen maken. U verblijft hier 1 nacht in twee Standaard kamers, op basis van logies. Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur.

10 06 juli Death Valley Las Vegas (Reisafstand: 190 kilometer, circa 2,5 uur rijden) Verblijf: Planet Hollywood Resort & Casino U heeft vandaag een vrij korte rit voor de boeg, want u gaat op weg naar Sin City. Ruim 100 jaar geleden was Las Vegas niets meer dan een verlaten stuk land in het midden van de woestijn, met hier en daar een kleine boerderij. In 1931 besloot de staat Nevada echter dat het gokken moest worden gelegaliseerd om zo een belangrijke inkomstenbron te creëren. De beroemde Bugsy Siegel was één van de eerste pioniers die hier een hotel bouwde, het toenmalige Flamingo Hotel, tegenwoordig in eigendom van de Hilton-groep. De ontwikkeling ging daarna bijzonder snel en momenteel heeft Las Vegas veel van de grootste hotels ter wereld binnen haar stadsgrenzen! U zult al snel zien dat Las Vegas u meer te bieden heeft dan gokken alleen. Las Vegas heeft ook uw kinderen voldoende te bieden. Maak een rit op de 62 meter hoge achtbaan de Manhattan Express. Deze achtbaan ligt in het hotel New York, New York te midden op de bekende Las Vegas Strip! De achtbaan kan een snelheid bereiken van 105 km per uur, dus u en uw kinderen mogen dit beslist niet missen. En wat dacht u van M&M s World: 4 verdiepingen alleen maar M&M s? Hier kunt u alles kopen wat met M&M s te maken heeft. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het IMAX Theatre, welke zich in het Luxor Hotel bevindt. In deze enorme bioscoop, met een 7 verdiepingen hoog scherm met boxen die watt weergeven, kunt u verschillende films bekijken.

11 Planet Hollywood Resort & Casino Het Planet Hollywood Resort & Casino is één van de nieuwste hotels aan de strip. Dit eerste klasse hotel is modern en stijlvol ingericht, centraal gelegen aan de strip en het thema Hollywood staat hier centraal. Bij dit hotel gaan ook bekende Hollywood films in première, u hoeft dus niet raar op te kijken wanneer u één van de bekende Hollywood filmsterren tegen het lijf loopt! De ligging in het hart van alle actie maakt van Planet Hollywood Resort & Casino een ware trekpleister. Het thema Hollywood films staat hier uiteraard centraal. Geniet van de glamour en chic om u heen en ervaar hoe het voelt om een echte filmster te zijn. Het hotel heeft onder meer twee buitenzwembaden, fitness centrum en heerlijke spa. De Spa by Madara is een Europese spa waar u zich heerlijk kunt laten verwennen en geniet dan ook zeker van één van de behandelingen. Of u kunt gaan shoppen of de Magnificent Mile waar zich meer dan 140 winkels bevinden. Verder kunt u een bezoek brengen aan één van de shows, één van de bars of dineren in de bekendste restaurants zoals restaurant Koi gespecialiseerd in de Japanse keuken. De kamers is zijn ruim, modern en hip ingericht met het thema Hollywood. De kamers beschikken over internettoegang, een kluisje en een zeer ruime badkamer met bad/douche. Daarnaast kunt u gebruik maken als gast van het hotel van de gratis valet parking die door het hotel voor u verzorgd wordt. U verblijft hier 2 nachten in twee standaard kamer, op basis van logies. Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur. 07 juli Las Vegas Verblijf: Planet Hollywood Resort & Casino U heeft een hele dag om te genieten van alle attracties die Las Vegas u te bieden heeft. In het Silverton Hotel zit The Aquarium. The Aquarium heeft een inhoud van liter zoutwater. Er zwemmen meer dan 5000 exotische vissen tussen prachtig koraal. In het Dolphin Habitat kunnen uw kinderen voor één dag dolfijnentrainer zijn! Zij krijgen een duikpak aan, ze voeden de dolfijnen, ontmoeten en spelen met de dolfijnen en gaan ook nog op de foto met ze. In het Mirage Hotel kunt u een bezoek brengen aan Secret Garden, waar de witte tijgers van de bekende broers Siegfried & Roy wonen. En bij het Treasure Island Hotel vindt elke avond meerdere malen een piratenshow plaats op en om het enorme houten schip dat bij de ingang van het hotel is gebouwd. Kortom: eindeloos vertier voor u en uw gezin!

12 Enkele tips tijdens uw verblijf in Las Vegas: * M&M s World Kunt zich dit voorstellen; 4 verdiepingen alleen maar M&M s? Hier kunt u alles kopen wat met M&M s te maken heeft. In de tentoonstelling, de Showcase Mall, komt u vrijwel alle artikelen tegen die ooit gemaakt zijn met de afbeeldingen van dit heerlijke chocolaatje. Van T-shirts tot golfclub s, van rekenmachines tot Martini glazen. Als u denkt alles gezien te hebben, ga dan helemaal naar de bovenste verdieping want daar heeft u namelijk een 3-D bioscoop. Verder is er nog de M&M Racing Team ruimte: een expositie van replica s van M&M s raceauto s. Echt een belevenis op zich. * The Mirage Hotel: dolfijnen, tijgers & Cirque du Soleil In The Mirage Hotel is veel te doen, zo vindt u er het Dolphin Habitat, waar uw kinderen voor één dag dolfijnentrainer kunt zijn. Ook ligt hier de Secret Garden, waar de witte tijgers van de bekende broers Siegfried & Roy wonen. En Cirque du Soleil geeft hier avond aan avond een permanente wervelende show. * Las Vegas Premium Outlets Heeft u zin om te shoppen? Ga dan naar Las Vegas Premium Outlets. U komt hier alle bekende merken tegen zoals Gap, Banana Republic, Ralph Lauren, Calvin Klein, Guess, Nike, Crocs, Billabong, Quicksilver en ga zo maar door. En het leukste is dat u hier alles voor een spotprijs kunt kopen. U kunt er makkelijk komen vanaf de The Strip ; de Las Vegas Strip Trolley brengt u er in 10 minuten naar toe.

13 * Hoover Dam Op iets minder dan 50 km van Las Vegas vindt u de Hoover Dam, een reusachtige betonnen dam die hier begin jaren 30 werd aangelegd over de Colorado River. De dam is vernoemd naar Herbert Hoover, die in die tijd president was. Voordat de imposante dam werd aangelegd, waren er regelmatig overstromingen. De Hoover Dam zorgt voor de water- en elektriciteitstoevoer aan de staten Nevada, Arizona en California. * Pretparkvertier in de Stratosphere Moeilijk is het niet om deze 350 meter hoge Stratosphere Tower te vinden. U kunt de toren bijna overal in Las Vegas zien. Het is alleen al de moeite waard om met de lift in 30 seconden op 300 meter hoogte te staan en een geweldig uitzicht te hebben over Las Vegas! Het hotel heeft een paar top attracties waar uw gezin van kan genieten: Big Shot, Insanity en X-Scream. Big Shot: durft u het aan om met 70 km per uur bijna 50 meter de lucht in geschoten te worden, om vervolgens een vrije val te maken van 50 meter? Een spektakel! Insanity, The Ride: op een hoogte van 275 meter draait u rond in een mechanische arm die 20 meter boven de Stratosphere Tower uitsteekt. Vergeet niet van het mooie uitzicht te genieten, als u uw ogen open durft te doen! X-Scream: heeft u ooit op een wip gezeten op 265 meter hoogte? U wordt in de rondte gedraaid en bungelt 8 meter over de rand van de Stratosphere Tower, met een adembenemend uitzicht op The Strip. 08 juli Las Vegas Bryce Canyon (Reisafstand: 400 kilometer, circa 4,5 uur rijden) Verblijf: Rockin R Ranch Op weg naar Bryce Canyon rijdt u via het Zion National Park. Zion, dat al een National Park is sinds 1919, bestaat uit bijna 600 km² rotsen en ravijnen. De naam komt van de Mormonen, de eerste blanken die het park ontdekten. Zion refereert aan een veilige plaats en bestaat uit een diep ravijn, uitgesleten door de Virgin rivier. Als het regent tijdens uw verblijf, kunt u mee maken hoe de omgeving verandert van een rustig Nationaal Park in een groot waterspektakel. De regen is hier geen spelbreker maar juist een fijne bijkomstigheid. U kunt er prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld door de nauwe canyon van de Virgin River.

14 Zion National Park Het meest bezochte deel van Zion National Park is Zion Canyon. Dat is een ravijn, 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Het ravijn is uitgeslepen door de Virgin River, en dankzij die rivier heeft Zion Canyon nu rijk gevarieerde flora en fauna. Het is heerlijk om hier te wandelen en te genieten van de prachtige natuur. Er zijn speciale routes uitgezet voor families met (jongere) kinderen zoals de Weeping Rock Trail (waarbij de tocht eindigt bij een rots waar water uit sijpelt) en de verschillende Emerald Pools trails waar u naar kleine plassen wordt geleid en daar kikkers kunt vinden. Ook leuk voor kinderen is het Junior Ranger/Ontdekker (voor kinderen onder 11 jaar) programma waarbij allerlei activiteiten uitgevoerd moeten worden om certificaten en speldjes te verdienen. Vervolgens rijdt u door de Zion-tunnel naar Bryce Canyon, uw eindbestemming van vandaag. Bryce Canyon Het in 1928 gecreëerde Bryce Canyon National Park ligt in het zuidwesten van de staat Utah. Het dankt zijn naam aan de Mormoonse familie Bryce, die er tussen 1875 en 1880 woonden. Bryce Canyon bestaat niet uit slechts één ravijn, maar uit een grote reeks van vreemdsoortige, natuurlijk gevormde rotsachtige amfitheaters die over een periode van miljoenen jaren door het water zijn uitgeslepen. Het roze-rode gesteente van Bryce Canyon is in de loop der jaren uitgesleten tot een schouwspel van enorme, smalle torens, hoodoo s genaamd. In het park rijdt een gratis shuttlebus van het ene uitzichtpunt naar het andere. Dit zijn punten waarvandaan u een mooi uitzicht heeft op de hele vallei, vooral bij zonsopgang en zonsondergang, zoals Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, Bryce Point en Fairyland Point. Wellicht prettig indien u de auto een dagje wilt laten staan. Er kan verder gewandeld worden met een gids of u kunt een tocht maken op een muilezel. Veel van de rotsen hebben namen, zoals the submarine en the naked woman. Voor informatie over leuke wandelroutes, kunt u terecht in het bezoekerscentrum. De mogelijkheden zijn uitgebreid, maak bijvoorbeeld een wandeling door de canyon via de Navajo Loop en de Queen s Garden Trail.

15 Rockin R Ranch De Rockin R Ranch is een nog in bedrijf zijnde western ranch omringd door bergen. De ranch ligt ten noorden van Bryce Canyon, in Utah s ranch country, voor een echte western stay! Welkom in het Wilde Westen! Hier drijven cowboys nog dagelijks te paard het vee, wordt u nog welgemeend vriendelijk begroet door de locals en worden rond het kampvuur verhalen verteld. De ranch ligt in het midden van The Grand Circle, tussen Bryce Canyon en het Capitol Reef National Park, met name Bryce Canyon is dan ook vanuit de Rockin R prima te bezoeken. Ervaar het oude Westen, u kunt zelf paardrijden en s avonds genieten van de heldere sterrenhemel. Alle kamers zijn goed ingericht voorzien van airco, telefoon, televisie, internettoegang, strijkijzer en - plank en een compleet ingerichte badkamer. U verblijft in eenvoudige kamers met bad of douche. Ook zeer geschikt voor gezinnen. Bij de ranch kunt u allerlei activiteiten ondernemen. Een kleine greep uit het aanbod; lassowerpen, paardrijden, tuben op de rivier, rodeo s bekijken, zwemmen, wandelen, vissen, een rit maken per paard en wagen en heerlijk relaxen bij het kampvuur. U verblijft hier 2 nachten in twee Standaard kamers, op basis van logies. Inclusief alle maaltijden en het grootste deel van de activiteiten! Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur. 09 juli Bryce Canyon Verblijf: Rockin R Ranch U heeft vandaag de gehele dag de tijd om de omgeving te ontdekken! Ga paardrijden, mountainbiken, wandelen of bezoek een heuse rodeo. Uiteraard mag u niet vergeten om uzelf en uw kinderen te laten vereeuwigen voor enkele beroemde rotsformaties in Bryce Canyon, zoals de arc (lijkend op de Parijse Arc de Triomph ); u herkent deze ongetwijfeld wanneer u hem passeert. 10 juli Bryce Canyon Lake Powell (Reisafstand: 265 km, circa 3,5 uur rijden) Verblijf: Courtyard by Marriott Deze ochtend gaat u op weg naar Lake Powell, een prachtig meer in een dorre omgeving. U verblijft hier 1 nacht, deze overnachting is vooral erg prettig om de afstand naar de Grand Canyon te overbruggen.

16 Lake Powell Het heldere blauwe water van Lake Powell contrasteert mooi met de rode rotsformaties in het woestijnlandschap. Een blauw meer in de woestijn, in een zee van rode gesteenten, waar normaal gezien nooit een natuurlijk meer zou kunnen zijn. Het is adembenemend mooi en tegelijkertijd een beetje raar. Het is ontstaan om het Colorado River water op te slaan maar is nu één van de belangrijkste recreatiegebieden van het Zuidwesten. De meer dan 2000 km lange kustlijn biedt allerlei recreatiemogelijkheden; varen, waterskien, jetskiën, parasailing, wandelen en ontdekken. U heeft waarschijnlijk niet de tijd dit allemaal te doen, daarom raden wij aan een paar dingen uit te kiezen en daar van te genieten. Een extra overnachting bij Lake Powell is ook mogelijk. Courtyard by Marriott Het hotel in page geniet van een zeer mooie ligging met zicht op Lake Powell. De kamers zijn ruim en verzorgd. Er is ook een groot buitenzwembad. Het restaurant Pepper is een aanrader! Zeer lekkere schotels tegen aanvaardbare prijzen. Het personeel is beleefd en vriendelijk. Alle bezienswaardigheden in Page en rond Lake Powell zijn makkelijk te bereiken. U verblijft hier 1 nacht in twee standaard kamers, op basis van logies. Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur. 11 juli Lake Powell - Grand Canyon (Reisafstand: 450 kilometer, circa 5,5 uur rijden) Verblijf: Yavapai Lodge East Vandaag gaat u op weg naar de Grand Canyon! Grand Canyon De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado River deze kloof in de bodem ingeslepen. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang, meer dan 1600 meter diep en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept. Het gesteente is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud.

17 Ondanks de grote breedte is de overkant van de Canyon vanaf vrijwel elk punt goed te zien. Dit komt door de lage luchtvochtigheid in het woestijnachtige gebied waardoor de lichtabsorptie hier uitermate gering is. De Grand Canyon was één van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten. President Roosevelt was een groot voorvechter voor het behoud van het gebied en kwam er vele malen om er op poema s te jagen en te genieten van het overweldigende uitzicht. Sinds 1979 staat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De South Rim is de meest populaire zijde om de Grand Canyon te bezoeken, het aantal uitzichtpunten en accommodaties is aan deze zijde een stukje groter dan aan de noordelijke kant, de North Rim. Dit gedeelte van Arizona heeft echter nog veel meer te bieden. Sedona, Oak Creek Canyon, Prescott en Flagstaff zijn eveneens allemaal een bezoek waard. Daarnaast vindt u prehistorische grotwoningen in Walnut Canyon, verschillende type vulkanen in Sunset Crater Volcano en ook het meest authentieke stuk van de bekende Route 66 kunt u hier bewonderen. Yavapai Lodge East Deze lodge heeft een rustige ligging in het park, tussen Grand Canyon Village en Yavapai Point. De gratis parkshuttlebus stopt voor de deur. Restaurants bevinden zich in de omgeving van de lodge. Vanuit de accommodatie worden er ook diverse excursies aangeboden zoals wandeltochten en helikoptervluchten. De 198 ruime kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, radio, koelkast, haardroger en koffiezetter. Er is een zelfbedieningsrestaurant, een gift shop en een wasserette aanwezig. De accommodatie beschikt over een gratis parkeergelegenheid voor de gasten. U verblijft hier 2 nachten in twee Standaard kamers, op basis van logies. Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur. v

18 12 juli Grand Canyon Verblijf: Yavapai Lodge East Een volle dag voor de Grand Canyon! U kunt de canyon op vele verschillende manieren bekijken: maak een wandeling door de canyon (onder leiding van een gids), ga raften in de rivier door het dal, bekijk de natuurpracht vanaf de rug van een ezeltje of boek een helikoptervlucht en ervaar de schoonheid van de canyon vanuit vogelperspectief! Heeft u iets korter de tijd, dan kunt u zich beperken tot een bezoekje vanuit de ingang aan de zuidzijde van het park. Tip: wandel over de Skywalk Sinds maart 2007 kunt u de Grand Canyon on nog een heel bijzondere manier bekijken; vanaf een glazen loopbrug die een stukje over de Grand Canyon uitsteekt. De brug hangt 1200 meter boven de grond en treft u aan bij Grand Canyon West, het gebied van de Hualapai Indianen die ook de exploitatie in handen hebben. Een bijzondere ervaring en een echte uitdaging voor mensen met hoogtevrees! De Skywalk ligt in het westelijke deel van de Grand Canyon, dus u moet wel rekening houden met extra kilometers om deze te bezoeken. In dit gebied is nog meer te beleven en te bekijken dan alleen de Grand Canyon! Wat dacht u van onze volgende tips: Bezoek het IMAX theater en leer alles over de Grand Canyon Erg interessant voor families is het IMAX theater in het Visitor Centre waar kinderen meer kunnen leren over de geheimen van de Grand Canyon. Ook leuk voor het hele gezin: een afdaling op de rug van een ezel over de Bright Angel Trail (minimale lengte hiervoor is 1,22 meter) of op de rug van een paard (minimum leeftijd is 8 jaar) langs de pijnbomen naar de South Rim. Breng een bezoekje aan Sunset Crater Volcano Het nationaal monument Sunset Crater Volcano is gelegen in het noorden van de staat Arizona, op korte rijafstand van de Grand Canyon. De vulkaan dankt haar naam aan een rand van rode en gele puimsteen die doet denken aan de kleuren van de zonsondergang. De vulkaan is ontstaan door een serie uitbarstingen tussen 1040 en Hierbij ontstond een kegelvormige krater, deze is het meest recent uitgebarsten en het minst geërodeerd van de 600 vulkanen van het San Francisco Vulkaanveld. Het gebied is gedeeltelijk gebroeid met bomen waaronder dennen en populieren. In de scheuren van de lava leven insecten, spinnen, hagedissen en knaagdieren. Verder vindt u hier onder meer vleermuizen, gaaien, kolibries, boomklevers, steenarenden, haviken, herten, gaffelbokken, lynxen en stekelvarkens. U kunt Sunset Crater Volcano het best bekijken vanaf een pad dat langs de voet van de krater loopt. De krater zelf mag sinds 1974 niet meer beklommen worden, omdat wandelaars te veel erosie veroorzaakten.

19 Get your kicks on Route 66 Wie heeft er niet van gehoord de beroemde en historische U.S. Route 66, of kortweg Route 66 die een groot deel van de Verenigde Staten horizontal doorkruiste. De autoweg begon in Chicago en eindigde helemaal in Santa Monica (Los Angeles) aan de Stille Oceaan. De 3940 kilometer lange highway doorkruiste op die manier de staten Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. In 1985 werd de Route 66 officieel opgeheven, nadat het Interstate Highway System het langeafstandsverkeer overnam. Veel toeristen volgen echter nog steeds graag een stukje van het oude traject van Route 66. De plaatsjes Williams (waar u verblijft) Kingman en San Bernardino (op de route naar het westen) vallen allen onder voormalige Route 66. Mocht u een stukje van deze bekende autoweg willen rijden, dan is de ervaring pas echt compleet met de juiste achtergrondmuziek in uw auto. In 1946 schreef jazzcomponist Bobby Troup het bekende liedje Get your kicks on Route 66. Later is het nummer gezongen door vele beroemdheden, waaronder Nat King Cole, Chuck Berry, de Rollings Stones en Depeche Mode. Wat uw muzieksmaak ook is; er is altijd wel een versie van het nummer te vinden dat u voldoende aanspreekt om u tijdens deze autorit te begeleiden. Leuk weetje voor de kinderen: het verhaal van de tekenfilm Cars speelt zich af in het fictieve stadje Radiator Springs langs Route juli Grand Canyon Blythe (Reisafstand: 365 kilometer, circa 4,5 uur rijden) Verblijf: Best Western Sahara Inn Maak deze ochtend bijvoorbeeld een indrukwekkende helikopter vlucht boven het diepste gedeelte van de Grand Canyon, de Dragon Corridor. U ziet de bijzondere geologische verschillen tussen de noorden zuidkant. De kosten bedragen ca. 140,- per persoon en de duur is ca. 30 minuten. Wij raden u aan om via Sedona nara het zuiden te rijden. Hier vindt u het bijzonder fraaie landschap van Red Rock Country, rotsachtige bergen met diep oranje en rode schakeringen bij het opkomen en ondergaan van de zon. Niet alleen de rotsen zijn erg fotogeniek, hier treft u een heus cowboylandschap met woestijn en cactussen! Een paar mijl na Sedona, rijdt u door de Oak Creek Canyon, een prachtige route. Houdt u bij deze detour rekening met een reisafstand van bijna 500 kilometer en circa 6 uur rijden.

20 Best Western Sahara Inn Dit hotel bevindt zich in de Palo Verde Valley, vlakbij de grens van Arizona. Het hotel beschikt over een groot buitenzwembad en een gratis parkeerplaats. Blythe zelf is geen heel interessante stop, maar het is prettig om de afstand te overbruggen en zorgt ervoor dat u de gehelde dag de tijd heeft voor uw mooie autorit door cowboy country vandaag! U verblijft hier1 nacht in twee Standaard kamers, op basis van logies. Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur. 14 juli Blythe Palm Springs (Reisafstand: x kilometer, circa x uur rijden) Verblijf: Renaissance Palm Springs hotel Een korte reisdag vandaag met als einddoel het mondaine Palm Springs. Maar niet voordat u onderweg een bezoek heeft gebracht aan Joshua Tree National park. Een minder bekend park gelegen op uw route naar Palms Springs. Joshua Tree National Park Het Joshua Tree National Park is circa 100 bij 50 kilometer groot en wordt gekenmerkt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen: de lage en vrij dorre Colorado Desert in het zuidoosten (hier groeien natuurlijke tuinen met onder andere Opuntia en struikgewassen) en de hoger gelegen, vochtigere en iets koelere Mojave Desert. Dit is het gebied waar Joshua trees (Yucca brevifolia) groeien, een plantensoort uit het geslacht Yucca, waar het park zijn naam aan dankt. Weinig gebieden illustreren duidelijker het contrast tussen hoog en laag gelegen woestijn. Het park kent echter nog een derde ecosysteem, dat wordt gevormd door de vijf oases van waaierpalmen die in het park verspreid liggen. Dit zijn de wenige plaatsen waar water dicht aan de oppervlakte kan komen. Het park werd ingesteld ter bescherming van de Joshua Tree. Dat is, anders dan de naam doet vermoeden, geen boom maar een grote plant, die behoort tot de familie van de Yucca s. De grillig gevormde Joshua Tree is een van de meest karakteristieke planten in de Mohave Desert. De grootste exemplaren zijn ongeveer 12 meter hoog, en zijn naar schatting circa 900 jaar oud. De Joshua Tree vormt een erg belangrijke schakel in het ecosysteem van de woestijn, de plant biedt onderdak aan talrijke vogels, zoogdieren, insecten en hagedissen.

21 In dit park zijn lange wandelingen niet aan te raden vanwege de warmte, korte wandelingen in de wildernis zijn daarentegen wel populair. Ook voor fietsen en het beklimmen van rotsen kunt u hier terecht. Neem echter altijd meer dan voldoende water mee als u het park wilt verkennen. Naast de Joshua Trees is het park ook bekend om zijn vreemde landvormen. De heuvels en rotsen bestaan uit massief gesteente, dat is verbrokkeld in losse stukken (boulders). Deze heuvels zijn een waar paradijs voor iedereen die houdt van rotsklimmen en boulderen (klimmen over lagere rotsen waarbijmeestal geen touw nodig is). De vlaktes tussen de heuvels zijn schaars begroeid met Joshua Trees, samen met de boulders zorgt dit voor een karakteristiek landschap. De Mojave Desert ligt op ongeveer 1000 meter boven zeeniveau, de Colorado Desert ligt veel lager, en is daardoor aanmerkelijk warmer. Voordat het in 1994 een nationaal park werd, was het een nationaal monument. Vroeger zijn in het park ongeveer 300 verschillende mijnen operationeel geweest. Op diverse plaatsen kunt u de soms goed bewaarde overblijfselen hiervan zien. U kunt het Joshua Tree National Park dagelijks bezoeken, via de noordelijke of de zuidelijke ingang. De zogenoemde Hidden Valley trail is het meest populair als wandelroute. Vervolgens rijdt u door naar uw eindbestemming Palm Springs. Palm Springs Palm Springs, zo n 150 kilometer ten oosten van Los Angeles, is een mondain woestijnresort, dat vanwege het zonnige klimaat veel toeristen trekt. In feite is Palm Springs een lint van negen kleinere plaatsjes die achter elkaar zijn gelegen. Vooral de vele uitstekende golfbanen genieten hier grote bekendheid. Doordat het luxe woestijnstadje niet ver bij los Angeles vandaan ligt, is het een populaire stek voor de rijkere Amerikanen uit de stad die een weekendje willen golfen. Enkele sterren hebben hier zelfs een eigen optrekje. Beroemde oud-inwoners zijn onder meer de pianist Liberace en zanger/acteur Frank Sinatra.

22 Renaissance Hotel Palm Springs Palm Springs, Californië, is een glamoureus stadje in de woestijn en een van de favoriete getaways van de rich & famous uit Hollywood en Beverly Hills. Het sfeervolle Renaissance Palm Springs is hier een sprekend voorbeeld van! Dit resorthotel is een perfecte retraite voor een of meerdere dagen in de omgeving van Palm Springs en het Joshua Tree National Park. Het bevindt zich op slechts drie blokken van de modieuze Palm Canyon Drive, met al haar winkeltjes, restaurants en gezellige terrasjes. De warm ingerichte kamers bieden u een fantastisch panoramisch uitzicht op de majestueuze San Jacinto Mountains. Geniet van het comfort en gemak, alle moderne voorzieningen zijn voorhanden. De eigentijdse keuken van het befaamde Café Terraza serveert de meest heerlijke gerechten en uiteraard kunt u een verfrissende duik nemen in het prachtige oasezwembad. Diverse activiteiten zijn binnen handbereik, waaronder een nabijgelegen kuuroord, golf, wandelen en paardrijden. Of wat dacht u van een ballonvaart over de serene woestijn? Uw hotel is daarnaast een fijne uitvalsbasis waar u heerlijk kunt relaxen. U verblijft hier 1 nacht in twee Standaard kamers, op basis van logies. Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur. 15 juli Palm Springs San Diego (Reisafstand: 200 kilometer, circa 2,5 uur rijden) Verblijf: Four Point by Sheraton Gefeliciteerd Rosalie! Vandaag vertrekt u naar San Diego. San Diego: Amerikaans met een Spaans tintje De thuishaven voor de Amerikaanse marine, bol van de historie, een heerlijk klimaat, prachtige stranden en ook nog eens een gezinsbestemming bij uitstek vanwege de vele kindvriendelijke attracties: dat is San Diego. Deze moderne stad ligt bijna op de grens bij Mexico en heeft door haar ligging in een beschutte baai met veel bergen in het achterland en de invloed van de zee een zacht klimaat. De vele Spaanse invloeden verwijzen terug naar de Portugese en Spaanse ontdekkingsreizigers en missionarissen die Californie ontdekten en als eerste in handen kregen. Na de overdracht van Californie aan Amerika, was het niet moeilijk om de Spaanse invloeden in stad te houden door de vele Mexicaanse invloeden, vanwege de ligging bij de grens van Mexico. San Diego kent vele leuke wijken die het bezoeken meer dan waard zijn en heeft daarnaast ook de strandaanbidder het een en ander te bieden.

23 Four Points by Sheraton Hotel Op slechts 10 minuten lopen van Seaworld en de San Diego Zoo, in het hart van San Diego, vindt u het uitstekende hotel Four Points Sheraton. Het hotel biedt een fitness centrum, jacuzzi, buitenzwembad en verschillende restaurants. Een zeer geschikte locatie tijdens uw verblijf in San Diego. U verblijft hier 2 nachten in twee Standaard kamers op basis van logies. Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur. Tip: bezoek de leukste wijken en stranden in San Diego: - Old Town: het oude gedeelte van San Diego wordt gekermerkt door diverse koloniale huizen die dateren uit de periode Ze dragen statige Spaanse namen zoals Casa de Lopez, Casa de Estudillo en Casa de Bandin. Sommige huizen doen tegenwoordig dienst als restaurant of winkel, anderen kunt u bezichtigen. In old Town vindt u ook de Bazaar del Mundo; een mix van restaurants in Zuid-Amerikaanse stijl gecombineerd met winkels. Regelmatig treden hier Mexicaanse zang en dansgroepen op. Erg leuk om de sfeer hier te proeven en meteen een hapje tee ten. - Stadscentrum: het huidige, nieuwe centrum van San Diego ligt aan de baai, ten zuiden van Old Town. De laatste jaren is het aantal nieuwe wolkenkrabbers hier uitgebreid en u vindt hier enkele luxere hotels met uitzicht op de baai. - Seaport Village: Seaport Village bestaat voornamelijk uit een promenade langs de waterkant met vele winkeltjes, cafés en restaurants. Tussen de meer dan 50 winkels zit er vast wel een winkel bij die u aanspreekt! Van kleding tot souvenirs, van kunst tot speelgoed, het is er allemaal te vinden. Seaport Village biedt ook diverse restaurants en een jachthaven. Muzikaal entertainment is er genoeg. Blues, jazz en country zult u er vaak horen, in barretjes of gewoon op straat. Ook schilders, beeldhouwers en straatartiesten zoeken deze village vaak op. Een knusse buurt waar u heerlijk kunt wandelen voordat u neerstrijkt in één van de goede (vis)restauarants.

24 - Coronado: Coronado is een leuke wijk om te ontdekken met uw kinderen. Het witte vlakke zandstrand van Central Beach strek zich uit ten noorden van Hotel del Coronado en hier zullen de kinderen zich zeker vermaken met het bouwen van zandkastelen, boogieboarding en het spotten van dolfijnen in het water. Ook zitten hier veel pelikanen die regelmatig een duik tussen de golven nemen op zoek naar vis. Coronado is eigenlijk een schiereiland dat aan San Diego verbonden is door een lange verkeersbrug. U heeft er een mooi uitzicht op de skyline van San Diego en in het noordelijke deel kunt u marineschepen bewonderen omdat de Amerikaanse marine hier gevestigd is. Ook staat in deze wijk het historische Hotel del Coronado, bekend geworden door de film Some like it hot met Marilyn Monroe en Tony Curtis. Het is inmiddels mooi gerenoveerd en vanwege de historische waarde het bekijken waard. Verder kunt u in deze omgeving mooie wandelingen maken langs de waterkant. Nog een tip in Coronado: huur waterfietsen in Glorietta Bay voor een dagje sportief watervertier. - Mission Bay: deze wijk is vooral bekend vanwege de grote publiektrekker Sea World die hier is gelegen. Omdat dit vaak een populair gezinsuitje is tijdens een bezoek aan San Diego, vindt u in deze wijk ook veel hotels. - Mission Beach: dit strand is gelegen in het noordwesten van de stad en populair bij zowel de locals als toeristen. Vanaf het strand kunt u de boardwalk gadeslaan, waar joggers, skateboarders, skaters, fietsers en wandelaars hun sportieve prestaties graag tentoonstellen. - La Jolla: ten noorden van San Diego vindt u de leuke badplaats La Jolla (u spreekt uit: la hoja ). La Jolla is een exclusieve badplaats en is mooi gelegen op heuvels. Een aantal chique kleine winkelstraatjes, het Birch Aquarium en mooie golfbanen geven de wijk een luxueuze indruk. Combineer een dagje shoppen en terrasjes pakken met zeeleeuwen kijken op het strand, leuk voor uw kinderen! Bij La Jolla Cove is het prima snorkelen en duiken, terwijl La Jolla shores een mooi strand heeft.

25 Nog meer tips: * Marineschepen bekijken! U kunt een marineschip bezoeken op Naval Station San Diego. Op deze marinebasis is een aantal schepen opengesteld voor rondleidingen. Het type schip dat u kunt bezoeken, zal afhangen van de dag en tijd van uw bezoek. Om er zeker van te zijn dat u mee kunt met een rondleiding, wordt het aangeraden van te voren contact op te nemen met het Naval Surface Forces Public Affairs kantoor. Ter plaatse loont een bezoekje echter ook al de moeite wanneer u deze enorme schepen aan de kade ziet liggen. * San Diego Zoo & Balboa Park Heeft u na Sea World nog niet genoeg dieren gezien? Dan kunt u ook niet om een bezoekje aan de San Diego Zoo heen. Deze beroemde dierentuin vergt eveneens een volle dag om geheel te bekijken. Vanwege de afstanden rijden er zelfs bussen duur het park, welke uiteraard ook geschikt zijn voor kinderwagens. Breng in elk geval een bezoek aan de reuzenpanda s en de ijsberen. De zeeleeuwen- en roofvogelshows zijn ook aanraders. San Diego Zoo is overigens gelegen in het mooie Balboa Park. Dit park heeft prachtige tuinen met bloeiende planten. Er is een poppentheater aanwezig en het park huisvest maar liefst 15 musea, waaronder het National History Museum en het bekende Aerospace Museum. Elke dag van de week is er verder wel iets te doen voor kinderen. En aangezien het een groot park is, kan het handig zijn op de gratis tram te stappen en uzelf te laten rijden. * Walvissen spotten! Het seizoen om walvissen te spotten in San Diego loopt van december tot maart. Bezoekt u de stad in deze periode, dan moet u zeker een walvisexcursie boeken. In de herfst en winter verlaten de grijze walvissen hun voedingsgebied voor de warme lagunes langs de Pacifische kust, waar ze paren en bevallen. Het walvis spotten is vooral leuk wanneer de walvis moeders reizen met hun baby s. Meerdere excursiebureaus ter plaatse bieden de tripjes aan. * Heerlijk eten in het Gaslamp Quarter In de 19de eeuw was Gaslamp Quarter het centrum van San Diego. Het was een bloeiende rosse buurt en is lang verwaarloosd maar men heeft geprobeerd de wijk in haar oorspronkelijke staat te herstellen. Het wijkdeel is slechts 2 straten breed maar de schitterende architectuur maakt het een interessante stop. U vindt hier vele winkeltjes, antiekzaken en restaurantjes. Tip: bezoek Gaslamp Quarter tegen de avond, zodat u nog even tijd heeft om enkele winkeltjes te bekijken voor sluitingstijd en vervolgens een knus terras kunt zoeken bij één van de vele restaurants voordat de beste tafeltjes bezet zijn.

26 16 juli San Diego Bezoek aan Seaworld! Verblijf: Four Point by Sheraton Vandaag gaat u naar Seaworld! We hebben de kaartjes voor u gereserveerd en deze ontvangt u samen met de reispapieren van ons. Op naar Seaworld! Sea World is bijna een must see wanneer u met uw kinderen in San Diego bent. We raden aan om voor dit bezoek een hele dag uit te trekken, vanwege de grootte van het park. De hoofdattractie van Sea World zijn de orka s. Verder wordt u vermaakt met de schitterende shows die gedurende de gehele dag plaats vinden. U en uw kids maken kennis met dolfijnen, ijsberen, haaien, pinguïns, tropische vissen, zeeleeuwen, walrussen en zeeschildpadden. Voor een mooi uitzicht over Mission Bay en de stranden kunt u omhoog in de Seaworld Sky Tower. Een echte aanrader in het park is de te gekke wildwaterbaan! 17 juli San Diego Los Angeles / Santa Monica (Reisafstand: 200 kilometer, circa 2 uur rijden) Verblijf: Sheraton Delfina Vandaag gaat u op weg naar uw laatste verblijf in Los Angeles.

27 Los Angeles Los Angeles, oftewel de City of Angels, is qua oppervlakte de grootste stad van de Verenigde Staten en telt net zoveel inwoners als in heel Nederland. De leukste wijken om te bezoeken zijn Beverly Hills, Hollywood en het strand van Santa Monica. Loop in Hollywood over de Walk of Fame en kijk of uw favoriete filmsterren hier hun eigen ster hebben. In de voortuin van het Grauman s Chinese Theatre kunt u ook hand- en voetafdrukken van de sterren bekijken. Wilt u zien hoe en waar de rich and famous wonen, maak dan een tour door Beverly Hills! Een leuke (en betaalbare manier) om dat te doen is gewoon op te stappen op de Beverly Hills Trolley. U hoort dan leuke anekdotes over (vroegere) bewoners En waar winkelen de sterren? Juist, Rodeo Drive. Misschien vindt u het leuk om hier even met open mond naar de vele geparkeerde dure auto s en bekende acteurs en actrices (en toeristen) te kijken? Het strand van Santa Monica is prachtig maar vooral de pier maakt dit een bijzondere plek voor jong en oud. Op de pier kunt u de achtbaan in of het reuzenrad, de draaimolen is uit 1939 en er is zelfs een aquarium.wanneer u vooral het Disneyland Park wilt bezoeken, is een hotel in Anaheim aan te raden. Rondom downtown Los Angeles zijn ook tal van gezellige strandgebieden, ideaal voor een ontspannen verblijf aan het einde van een reis door het westen van de Verenigde Staten. Wij noemen Huntington Beach, Laguna Beach, Newport Beach en Venice Beach.

28 Sheraton Delfina Hotel Het Sheraton Delfina is een luxe design hotel met een ideale ligging, op loopafstand van zowel het uitnodigende strand als het centrum van Santa Monica. Het Sheraton Delfina is de ideale uitvalsbasis om tot rust te komen, te genieten van het strand en het gezellige Santa Monica. Daarnaast ligt het op korte rijafstand van bekende plaatsen als Beverly Hills, Hollywood en het nabij gelegen Los Angeles. Het ligt op ca. 500 meter van het strand, aan Pico Boulevard, op loopafstand van de autovrije winkelstraat Third Street Promenade. De ruime, comfortabele en aantrekkelijk ingerichte kamers zijn voorzien van airco, een minibar, badkamer met bad/douche en een klein balkon. In de lobby lounge kunt u terecht voor een hapje en een drankje en voor de (sportieve) ontspanning zijn er een fitnessruimte, een spa en twee zwembaden met bar. U verblijft hier 3 nachten in twee Standaard kamers, op basis van logies. Preferentie: kamers naast elkaar of met tussendeur. 18 & 19 juli Los Angeles Verblijf: Sheraton Delfina Bezoek deze dagen avontuurlijk Disneyland of de Universal Studio s! Wanneer u de stadstour maakt wordt u voorgesteld aan onder andere Beverly Hills, Sunset Boulevard en Hollywood. In Hollywood kunnen uw kinderen de huizen zien van hun idolen! De Hollywood Boulevard mag u tijdens deze tour natuurlijk niet missen! U stapt letterlijk in de voetsporen van de beroemdheden van deze planeet op de Walk of fame. Enkele tips tijdens uw verblijf in Los Angeles: * Bijwonen van een tv-show opname Wat is er nu meer Hollywood dan het bijwonen van een opname van een echte tv-show! Dit is een grote kans om u favoriete televisie sterren live te zien! En het is ook nog eens gratis. De meeste productiestudio s zijn wel een stuk kleiner dan dat ze er op televisie uitzien, maar het publiek staat niet verder dan 20 tot 30 meter van de acteurs wat het bijwonen van een show tot een intieme ervaring maakt. U kunt een tv-shows bijwonen in Burbank, Studio City of Culver City, maar de meeste studio s bevinden zich nog steeds midden in Hollywood. Als u deze ervaring wilt meemaken, moet u wel vooraf plaatsen reserveren bij één van de online audience services. Wij voorzien u van de juiste contacten.

29 * Sterren kijken in Hollywood Een absolute aanrader tijdens uw verblijf in Los Angeles is natuurlijk een bezoekje aan Hollywood! Zoek de ster van uw favoriete acteur op de Walk of Fame, bekijk het beroemde Mann s Theatre waar de bekende filmpremières worden gehouden en waar u handafdrukken in cement vindt van vele grootheden. Vergeet niet om op de foto te gaan met Jack Sparrow, Shrek of Elvis, die zingend en dansend de voorbijgangers entertainen. * Bezoek één van de themaparken! Wie zegt dat Disney alleen voor kinderen is? Zowel jong als oud zal zich hier vermaken! Vanuit elke locatie in Los Angeles rijdt u gemakkelijk naar Disneyland voor een dag achtbanen, Disney-verhalen herleven en Knabbel & Babbel spotten! Of bezoek de beroemde Universal studio s! Alle attracties zijn op films gebaseerd en het hoogtepunt van de dag is een rit per treintje langs wereldberoemde filmen televisiesets als Pirates of the Caribbean, Jaws, Desperate Housewives, speciale special effects sets (waar branden, crashes en overstromingen worden nagebootst) en vele andere hoogtepunten! * Winkelen in L.A. De ideale plaats om een dagje winkelen te beginnen is in Melrose. Hier vindt u namelijk alles waarvoor L.A. als shoppingstad bekend is. Er zijn zowel trendy kledingzaken als luxueuze designwinkels te vinden en prijzen gaan van spotgoedkoop tot peperduur. Als u op zoek bent naar glitter en glamour in de winkelrekken, dan moet u op Rodeo Drive zijn. Dit is werkelijk het mekka van de meest exclusieve en trendy winkels in LA. U vindt er merken als Gucci, Prada en Tiffany&co. Met een beetje geluk loopt u hier een of andere Hollywoodster tegen het lijf, die zo onopvallend mogelijk naar een nieuwe outfit speurt. Gelukkig heeft de stad ook heel wat te bieden voor wie geen fortuin wil kwijt zijn. In Santa Monica s Third Street Promenade vindt u tal van trendy boetiekjes en bekende winkelketens waar tegen democratische prijzen hippe, maar ook klassieke kleding te vinden is. Ook boekenwinkels en andere gadgetwinkels zijn er te vinden, naast heel wat gezellige bars en uitstekende restaurants. Tijdens het weekend kan het hier wel behoorlijk druk worden. * Beverly Hills Beverly Hills staat synoniem voor luxe, rijkdom en beroemdheden. In deze buurt in het hartje van Hollywood hebben talrijke sterren een stulpje gevonden. Het acteurskoppel Douglas Fairbanks en May Pickford kocht als eerste een huis en landgoed in Beverly Hills, andere beroemdheden zouden al snel volgen. Een wandeling door Beverly Hills is zeker een aanrader. U kunt er de huizen van uw favoriete sterren bekijken en wegdromen bij al die weelde. Er zijn zelfs kaartjes te koop waar ze op staan aangeduid. Het winkelgebied van Beverly Hills, waar u vanzelfsprekend heel veel luxewinkels vindt, situeert zich rond Rodeo Drive. Het is een van de duurste winkelgebieden ter wereld.

30 * Huizen van filmsterren spotten! Bent u ook altijd al nieuwsgierig geweest naar het huis van Tom Cruise, Madonna, Ozzie Osbourne en het voormalige optrekje van Elvis Presley? Maak dan een tour langs de vele mansions van Amerika s grootste beroemdheden! U kunt een georganiseerde bustour maken, bijvoorbeeld met maatschappij Starline, te boeken op vrijwel elke straathoek in Hollywood. Een iets goedkopere optie is ter plaatse een routebeschrijving aan te schaffen of de route uit een boekje halen (bijvoorbeeld de Lonely Planet). 20 juli Los Angeles Amsterdam U rijdt vandaag naar de luchthaven van Los Angeles, waar u de huurauto weer inlevert. Vervolgens maakt u zich klaar voor de retourvlucht naar Amsterdam. Vertrek Bestemming Vluchtnummer Tijden Los Angeles Amsterdam KL * *Aankomst de volgende dag. Vluchttijden en nummers zijn onder voorbehoud van wijzigingen. U vliegt met KLM. 21 juli Amsterdam Aankomst in Amsterdam en einde van een geweldige vakantie.

ROUTEBESCHRIJVING CAMPERTOCHT DOOR USA, 20-04 t/m 11-05-2008 DAG BESTEMMING BIJZONDERHEDEN ROUTE + AFSTAND ALTERNA- TIEVEN

ROUTEBESCHRIJVING CAMPERTOCHT DOOR USA, 20-04 t/m 11-05-2008 DAG BESTEMMING BIJZONDERHEDEN ROUTE + AFSTAND ALTERNA- TIEVEN 20/4 21/4 22/4 Vlucht naar LA met KLM in Boeing 747-400 Ophalen camper, rijden naar libu Beach RV Park Universal Studios, KOA Pomona Vertrek 20-04 om 13:30 uur. Vlucht KL601 (stoelen 24A, 24B, 25A en 25B).

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Vakantie 2018, zondag 02 september donderdag 20 september 2016

Vakantie 2018, zondag 02 september donderdag 20 september 2016 1 Vakantie 2018, zondag 02 september donderdag 20 september 2016 Route: Dag Datum Van Naar Afstand Reistijd zondag 2-9-2018 AMS SFO dinsdag 4-9-2018 San Francisco, CA Merced, CA 209 k 02:15 woensdag 5-9-2018

Nadere informatie

Na aankomst van de vlucht kan de huurauto worden opgehaald en rijdt men naar het hotel in Toronto.

Na aankomst van de vlucht kan de huurauto worden opgehaald en rijdt men naar het hotel in Toronto. Reisvoorstel Brides run Niagara Falls augustus 2011 Vluchtschema: 09 augustus TS 351 Amsterdam Toronto 09.30-11.45 15 augustus TS 350 Toronto Amsterdam 18.30-07.45* OF 09 augustus KL 691 Amsterdam Toronto

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

OFFERTE WESTERN CLASSIC 16 DAGEN

OFFERTE WESTERN CLASSIC 16 DAGEN OFFERTE WESTERN CLASSIC 16 DAGEN REISCREATIES RONALD FRANKEN VASARIRUIMTE 28 ZOETERMEER UW CONTACTPERSOON Ronald Franken 06-31995266 ronald.franken@reiscreaties.nl 2-12-2015 UW RONDREIS Uw reis begint

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

- Tracht een bezoek te brengen aan de Antelope Canyon, nabij Page gelegen, tegen de middag, het is gewoon adembenemend!

- Tracht een bezoek te brengen aan de Antelope Canyon, nabij Page gelegen, tegen de middag, het is gewoon adembenemend! PRODUCT WESTERN PARKS Vertrek alle dagen van 1 april 2016 tot 31 maart. Wij hebben onze rondreis Western Parks nog verbeterd! Twee parken zijn toegevoegd nl; Yosemite en Death Valley en ook een onvergetelijke

Nadere informatie

Excursies West-Amerika

Excursies West-Amerika Grand Canyon - helikoptervlucht North Canyon Tour Duur 30 minuten Vanaf 195,- p.p. Een helikoptervlucht boven de Grand Canyon is een adembenemende ervaring! Papillon Helicopters organiseert diverse vluchten,

Nadere informatie

dag 01: BRUssel - LOS ANGELES

dag 01: BRUssel - LOS ANGELES PRODUCT PANORAMIC WEST Vertrek alle dagen van 1 april 2016 tot 31 maart. Dit is de meest volledige rondreis in het westen van de VS. Panoramic West combineert het bezoek aan de grootste Nationale Parken

Nadere informatie

Route. Vluchten. Vluchtnummer Vertrekdatum Vertrek Aankomst Aankomstdatum. West USA. KLxxx 04/07/ u35. Amsterdam Los Angeles 04/07/ u25

Route. Vluchten. Vluchtnummer Vertrekdatum Vertrek Aankomst Aankomstdatum. West USA. KLxxx 04/07/ u35. Amsterdam Los Angeles 04/07/ u25 2019 Route Vluchten Vluchtnummer Vertrekdatum Vertrek Aankomst Aankomstdatum KLxxx 04/07/2019 09u35 KLxxx 25/07/2019 13u45 Amsterdam Los Angeles 04/07/2019 12u25 Los Angeles Amsterdam 26/07/2019 09u15

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert WEST-USA Selfdrive rondreis in 17 dagen

Tailor Made Travel Presenteert WEST-USA Selfdrive rondreis in 17 dagen Tailor Made Travel Presenteert WEST-USA Selfdrive rondreis in 17 dagen Ongerepte landschappen met een variatie aan begroeiing, natuurlijke meesterwerken en geologische formaties van Moeder Natuur: de Nationale

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Reisinformatie voor: Suzanna Beekman

Reisinformatie voor: Suzanna Beekman Reisinformatie voor: Suzanna Beekman Oct 21 - Oct 25, 2015 2 Belangrijke telefoonnummers LUCHTVAART MAATSCHAPPIJEN - GRATIS NUMMERS 866/266.5588 888.247.2262 800/237.2747 800/262.1234 877/824.4846 800/252.7522

Nadere informatie

WESTERN EXPERIENCES Begeleide rondreizen in het Nederlands / Gegarandeerd vertrek

WESTERN EXPERIENCES Begeleide rondreizen in het Nederlands / Gegarandeerd vertrek PRODUCT WESTERN EXPERIENCES Begeleide rondreizen in het Nederlands / Gegarandeerd vertrek Deze rondreis geeft u een volledige eerste kennismaking met het westen en zijn prachtige natuurparken. U zal versteld

Nadere informatie

Creation Science Expedition 2013

Creation Science Expedition 2013 Creation Science Expedition 2013 Inleiding The great Creation Science Expedition De Great Creation Science Expedition is een inspirerende expeditie langs de wonderlijke wereld van Gods scheppend handelen.

Nadere informatie

Thu, Nov 22, 2018 at 6:55 AM

Thu, Nov 22, 2018 at 6:55 AM JC Offerte Amerika 2 messages JC To: info@vx.nl Tue, Nov 20, 2018 at 10:31 AM Wij (familie van 4 personen waarvan 2 onder 18 jaar oud) willen graag een prijsopgave voor een vakantie naar het westen van

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder

12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder 12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder Hieronder 12 bijzondere, gezinsvriendelijke woningen van HomeExchange: Frankrijk Seignosse Dit Baskische huis in Landes- stijl ligt pal aan het strand. Het

Nadere informatie

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST 2018118 TANZANIA Mevr. Monique L Hoir Greversweg 5 7108 AG Winterswijk m.lhoir@ggdnog.nl +31 (0)543 452774 RONDREIS TANZANIA Referentienummer // 2018118 L Hoir Reisperiode // December 2018 / januari 2019

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Las Calas - (Spanje Gran Canaria San Mateo) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Inclusief betrouwbare kaarten CALIFORNIË. De reisgids voor een actieve & culturele vakantie

Inclusief betrouwbare kaarten CALIFORNIË. De reisgids voor een actieve & culturele vakantie Inclusief betrouwbare kaarten CALIFORNIË De reisgids voor een actieve & culturele vakantie Inhoud Top 10 4 Het Californiëgevoel 6 9 Het magazine n Meer dan de clichés n Geknipt voor de film n Gold Rush

Nadere informatie

dag 01 : BRUssel SAN FRANCISCO dag 02 : SAN FRANCISCO

dag 01 : BRUssel SAN FRANCISCO dag 02 : SAN FRANCISCO PRODUCT WESTERN MAGIC Vertek alle dagen van 1 april tot 30 september. Afstanden kunnen geen bezwaar zijn wanneer u de mooiste parken van de Verenigde Staten wenst te bezoeken! Met deze rondreis ziet u

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

DAG 1: BRUSSEL - LOS ANGELES

DAG 1: BRUSSEL - LOS ANGELES PRODUCT THE CLASSIC WEST DAG 1: BRUSSEL - LOS ANGELES Crowne Plaza LAX Harbor Hotel **** (1) (2) - Westdrift Manhattan Beach **** (3) Vertrek met als bestemming Los Angeles. U landt in de luchthaven en

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

Jetair noodnummer 011/32/59565666 reserveringsnr 055123874

Jetair noodnummer 011/32/59565666 reserveringsnr 055123874 Route To Do Hotel Woe 5/8 Vertrek Brussel Las Vegas Ophalen wagen Bally s Do 6/8 Las Vegas - Grand Canyon Bezoek Hooverdam, Kingman, route 66 Yavapai Lodge West Vrij 7/8 Zat 8/8 Zon 9/8 Ma 20/8 Di 2/8

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Masseria Cianciò Italië Sicilië Modica

Masseria Cianciò Italië Sicilië Modica Masseria Cianciò Italië Sicilië Modica 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria Cianciò - (Italië Sicilië Modica) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Voorlopig Programma Voor onze reis van 25 dagen naar de West Kust van Amerika en Hawaï van Dinsdag 15 september t/m Vrijdag 9 oktober 2015.

Voorlopig Programma Voor onze reis van 25 dagen naar de West Kust van Amerika en Hawaï van Dinsdag 15 september t/m Vrijdag 9 oktober 2015. Voorlopig Programma Voor onze reis van 25 dagen naar de West Kust van Amerika en Hawaï van Dinsdag 15 september t/m Vrijdag 9 oktober 2015. Dinsdag 15 september vertrekken we om 12.00 uur uit Amsterdam

Nadere informatie

New York Pennsylvania Hotel **

New York Pennsylvania Hotel ** New York Pennsylvania Hotel ** 822 786 Vanaf p.p. 4 dagen Logies Alleen Vertrek 10/06/2013 36 p.p. Inbegrepen : 3 nachten op basis van logies alleen, vluchten met Delta Airlines in T-klasse, prijs obv

Nadere informatie

Met LANDELIJKE GILDE MALDEREN. naar

Met LANDELIJKE GILDE MALDEREN. naar Met LANDELIJKE GILDE MALDEREN naar 3 1 2 Bezoek aan de staten: California, Arizona en Nevada Onze HOTELS Sheraton Fisherman's Wharf Hotel 2500 Mason Street, San Francisco, CA 94133 2 nachten 2 nachten

Nadere informatie

WAT BIEDT CURAÇAO Willemstad 35 Stranden 45 Er op uit 55 Landhuizen 69 Shopping 77 Curaçao by night 85 Curaçao onder water 105 Stranden GROOT AANTAL STRANDEN Curaçao heeft voor zonaanbidders een uitgebreide

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov beiden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje en Duivels Huis wordt

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 0 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Team-Travel.nl Hoofdstraat 43 5481 AA Schijndel The Netherlands Tel: +31 40 71 12 412 info@team-travel.nl

Team-Travel.nl Hoofdstraat 43 5481 AA Schijndel The Netherlands Tel: +31 40 71 12 412 info@team-travel.nl Team-Travel.nl Hoofdstraat Tel: +31 43 40 71 5481 12 412 AA Schijndel info@team-travel.nl The Netherlands 1. Hotel Royal Atlantis 2. Belconti Resort Hotel 3. Hotel IC Santai Hotel 4. Sherwood Breezes 5.

Nadere informatie

VILLA EVORA! MEI 2015

VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA In de meivakantie van 2015 hadden wij het geluk om 12 dagen door te brengen in Villa Evora te Gazipasa van Maria en Sjef de Vries! Het bleek een geweldige plek voor een

Nadere informatie

Los Angeles San Francisco

Los Angeles San Francisco Los Angeles San Francisco Informatie reisbureau... Los Angeles San Francisco Familie Hartmann 2 Datum Nacht Dag 16/7 woe 1 Vlucht Brussel Los Angeles 1 Los Angeles 17/7 do 2 Vrije dag in Los Angeles 2

Nadere informatie

Uw tweede (t)huis in Brabant. voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen

Uw tweede (t)huis in Brabant. voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen Uw tweede (t)huis in Brabant voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen Het genieten kan beginnen! Vakantiepark Duinlust start met de verkoop van villapark De Loonse Hoeve. Een luxe uitbreiding van ons park met 43

Nadere informatie

Inleiding. Programma. Dag 1: Vlucht naar Jakarta met de maatschappij van uw keuze: KLM; Garuda, Qatar Airways,.

Inleiding. Programma. Dag 1: Vlucht naar Jakarta met de maatschappij van uw keuze: KLM; Garuda, Qatar Airways,. Inleiding Java en Bali zijn twee Indonesische eilanden, naast elkaar gelegen maar toch zo verscheiden. Waar Java ons in vervoering brengt met zijn authenticiteit, uitbundige natuur en mystieke tempels,

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park Bryce Canyon National Park KORTE OMSCHRIJVING Nationale Parken van Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Grootte : 145 vierkante kilometer Hoogte : variërend van 2.500 tot 2.800 meter. Nationaal Park sinds :

Nadere informatie

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur 120 De geur van rozemarijn, dat is voor mij de geur van Ibiza. Als kind speelde ik in de tuin van ons vakantiehuis: een rotsige oppervlakte gevuld met cactussen en dorre planten. Die dorre planten waren

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov bieden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje / Duivels Huis wordt

Nadere informatie

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hacienda Encanto del Rio Hotel - (Spanje Ibiza San Carlos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Vakantiewoningen. www.jonckershof.be JONCKERSHOF. Westende-Bad

Vakantiewoningen. www.jonckershof.be JONCKERSHOF. Westende-Bad Vakantiewoningen www.jonckershof.be JONCKERSHOF Westende-Bad Welkom! Jonckershof staat synoniem voor zorgeloze vakanties. Onze comfortabele bungalows tot 8 personen liggen midden in het groen op 300 m

Nadere informatie

Petra Segreta Resort & Spa Italië Sardinië San Pantaleo

Petra Segreta Resort & Spa Italië Sardinië San Pantaleo Petra Segreta Resort & Spa Italië Sardinië San Pantaleo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Petra Segreta Resort & Spa - (Italië Sardinië San Pantaleo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Californië 9 februari - 19 februari

Californië 9 februari - 19 februari Californië 9 februari - 19 februari Route 2 van 7 Programma Vrijdag 9 februari 2018 Vlucht vanaf Brussel naar San Francisco en aankomst in de stad. Vanavond is diner in San Francisco op eigen gelegenheid.

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya

Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya 1. Algemene informatie Eliza was here - Casa Nanita - /spanje/gran_canaria/moya/casa_nanita.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa Nanita - (Spanje Gran Canaria

Nadere informatie

Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje!

Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje! Guardamar Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje! Dit land herbergt heel wat prachtige streken, veel cultuur en prachtige zandstranden. En om volledig van deze omgeving te kunnen genieten,

Nadere informatie

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia 1. Algemene informatie Eliza was here - La Colina - /spanje/ibiza/santa_eulalia/la_colina.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Colina - (Spanje Ibiza Santa Eulalia)

Nadere informatie

Sa Prata Resort Italië Sardinië Tanaunella

Sa Prata Resort Italië Sardinië Tanaunella Sa Prata Resort Italië Sardinië Tanaunella 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Sa Prata Resort - (Italië Sardinië Tanaunella) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16

CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16 CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16 CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16 DAG TOURS VAN DE KUST NAAR DE BERGEN SPOOR LANGS DE OOSTKUST TEIDE ZUID Onze Kust tot aan de Bergen tour neemt u mee naar de locale dorpjes en stadjes

Nadere informatie

Programma rondreis Dag 1 vliegreis naar San Francisco Dag 2 San Francisco Dag 3 San Francisco Monterey Carmel Modesto (430 km)

Programma rondreis Dag 1 vliegreis naar San Francisco Dag 2 San Francisco Dag 3 San Francisco Monterey Carmel Modesto (430 km) Programma rondreis Dag 1 vliegreis naar San Francisco U vliegt vandaag San Francisco waar u twee nachten verblijft. De beroemde City by the Bay is een prima startpunt van uw reis! Ondanks dat u in een

Nadere informatie

19-daagse familie reis West Canada

19-daagse familie reis West Canada Page 1 WEST CANADA 19-daagse familie reis West Canada Grizzlybeer, zwarte beer, grijze wolf, coyote, eland, wapiti, Amerikaanse bever, dikhoornschaap, wie door het ruige West-Canada reist kan ze zomaar

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

Reisverslag Amerika vakantie 2009

Reisverslag Amerika vakantie 2009 Reisverslag Amerika vakantie 2009 30 april. Na een prima vlucht zijn we om 15.00 uur lokale tijd geland (= 24.00 uur Nederlandse tijd). Met de shuttlebus zijn we naar ons hotel in Santa Monica gebracht.

Nadere informatie

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cressa Ghitonia Hotel & SPA - (Griekenland Kreta Sfaka) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Son Pons Spanje Mallorca Buger

Son Pons Spanje Mallorca Buger Son Pons Spanje Mallorca Buger 1. Algemene informatie Eliza was here - Son Pons - /spanje/mallorca/buger/son_pons.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Son Pons - (Spanje Mallorca Buger) - 4 sterren

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

New York City. De stad heeft naast oneindig veel winkels en uitgaansgelegenheden talloze culturele bezienswaardigheden.

New York City. De stad heeft naast oneindig veel winkels en uitgaansgelegenheden talloze culturele bezienswaardigheden. NEW YORK CITY New York City New York is de nummer één stedentrip ter wereld. Jong of oud, voor iedereen is er altijd wel iets te beleven in the city that never sleeps. De stad heeft naast oneindig veel

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008 Studiereis Lanzarote & Fuerteventura 21 september t/m 25 september 2008 21 september 2008 s Ochtends in aller vroegte verzamelen we op Schiphol met 20 reisagenten voor de studiereis naar Lanzarote & Fuerteventura.

Nadere informatie

Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama

Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Mirador Bandama - (Spanje Gran Canaria Bandama) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona Residence Il Casale Italië Toscane Cortona 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Residence Il Casale - (Italië Toscane Cortona) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

680,000. Lagos. Ref: ST846 (49) 340sm 2427sm 3 0 JA

680,000. Lagos. Ref: ST846 (49) 340sm 2427sm 3 0 JA Lagos 680,000 Ref: ST846 (49) De percelen zijn 10 minuten rijden naar Lagos gelegen in een prachtige, groene omgeving, op een 5- sterren golfresort direct aan zee waardoor u van vrij uitzicht op de golfbaan

Nadere informatie

La Quinta Roja Spanje Tenerife Garachico

La Quinta Roja Spanje Tenerife Garachico La Quinta Roja Spanje Tenerife Garachico 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Quinta Roja - (Spanje Tenerife Garachico) - 0 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon.

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon. Playa La Mata Nieuwbouw appartementen complex Aqua Nature bij het strand van La Mata, Playa de La Mata, uw ideale strandvakantie met of zonder kinderen. Slechts 50 meter lopend vanaf de bekende witte zandstranden

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Hotel Arathena Italië Sardinië San Pantaleo

Hotel Arathena Italië Sardinië San Pantaleo Hotel Arathena Italië Sardinië San Pantaleo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Arathena - (Italië Sardinië San Pantaleo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Team-Travel.nl Hoofdstraat AA Schijndel The Netherlands Tel:

Team-Travel.nl Hoofdstraat AA Schijndel The Netherlands Tel: Team-Travel.nl Hoofdstraat Tel: +31 43 40 71 5481 12 412 AA Schijndel info@team-travel.nl The Netherlands 1. Hotel Royal Atlantis 2. Belconti Resort Hotel 3. Hotel IC Santai Hotel 4. Sherwood Breezes 5.

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

OFFERTE ROUTE 66-17 DAGEN

OFFERTE ROUTE 66-17 DAGEN OFFERTE ROUTE 66-17 DAGEN REISCREATIES RONALD FRANKEN VASARIRUIMTE 28 ZOETERMEER UW CONTACTPERSOON Ronald Franken 06-31995266 ronald.franken@reiscreaties.nl 2-12-2015 UW RONDREIS Uw reis begint op vrijdag

Nadere informatie

Hotel Rural C as Pla Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat

Hotel Rural C as Pla Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat Hotel Rural C as Pla Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Rural C as Pla - (Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Geniet van de dag om de stad te bezoeken met name US Mint, Denver Art Museum of Colorado History Museum.

Geniet van de dag om de stad te bezoeken met name US Mint, Denver Art Museum of Colorado History Museum. De USA a la carte specialist Product informatie WONDROUS NATIONAL PARKS & SILVERTON TRAIN vanaf 2756 20 dagen/18 nachten Vertrek alle dagen van 1 mei tot 30 september 2016 Fly and Drive ROUTE DAG 1: BRUSSEL

Nadere informatie

Finca Casa de la Virgen Spanje Gran Canaria Valleseco

Finca Casa de la Virgen Spanje Gran Canaria Valleseco Finca Casa de la Virgen Spanje Gran Canaria Valleseco 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Casa de la Virgen - (Spanje Gran Canaria Valleseco) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Villa's Tzia euros/week

Villa's Tzia euros/week Villa's Tzia Tzia villa's en suites zijn gelegen bovenaan de heuvel van de historische nederzetting Ioulida, de hoofdstad van het eiland, met een spectaculair uitzicht op de Egeà sche Zee. 11 6 2625.0

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

WESTERN EXPERIENCES Vertrekdatum 1-pers. kamer 2-pers. kamer 3-pers. kamer 4-pers. kamer Kind t/m

WESTERN EXPERIENCES Vertrekdatum 1-pers. kamer 2-pers. kamer 3-pers. kamer 4-pers. kamer Kind t/m PRIJZENOVERZICHT BUSRONDREIZEN USA Alle genoemde prijzen zijn in euro's en per persoon, inclusief programma zoals beschreven. Prijzen zijn excluslief vluchten (deze kunnen apart worden bijgeboekt. Vraag

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie