9 20 oktober dagen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "9 20 oktober 2010 12 dagen"

Transcriptie

1 XIAN / HANGZHOU / SUZHOU / SHANGHAI 9 20 oktober dagen

2 Dag 1 zaterdag 09 oktober Brussel- Beijing - A Samenkomst te Brussel Zaventem. Aankomst en check-in op de luchthaven. 13h50 : vertrek met Hainan Airlines HU 492 met bestemming Beijing Maaltijden en dranken worden aan boord van het toestel geserveerd. Overnachting aan boord van het toestel. Dag 2 zondag 10 oktober 2010 Beijing Xian O M - A 05h10 : aankomst op de luchthaven van Beijing. 08h10 : vertrek met Hainan Airlines HU7137 met bestemming Xian 10h00 : aankomst Xian Grensformaliteiten en recuperatie bagage. Transfer naar het hotel en check-in. Na het middagmaal bezoeken we de oude stadswallen, de straat van de kalligrafen en de moslim buurt met zijn Grote Moskee. Avondmaal en overnachting. Dag 3 maandag 11 october 2010 Xian 0 - M A Eén van de hoogtepunten : de archeologische site waar het terracotta leger ontdekt is. De Vondst van deze levensgrote beelden behoort tot de belangrijkste ontdekkingen van de vorige eeuw. Het Terracottaleger is een benaming voor de 9099 terracottafiguren die als grafgiften zijn meegegeven aan de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Het 'leger' bevindt zich tussen de berg Li en het hedendaagse Xi'an. Deze overblijfselen bij het graf van keizer Qin Shi Huangdi ( v.chr.) behoren tot het UNESCO-Werelderfgoed. Middagmaal.

3 De pagode van de Wilde Gans en het Shangxi Provinciaal museum. s Avonds worden we vergast op 2 specialiteiten van Xian : dumplings en een wervelende Tang Dynasty Show. Dag 4 dinsdag 12 oktober 2010 Xian Hangzhou O - M - A Vroeg in de morgen transfer naar de luchthaven van Xian voor vlucht naar Hangzhou, hoofdstad van de zuidelijke Songdynastie. 08h20 : vertrek in Xian vlucht HU h30 : aankomst in Hangzhou Transfer naar hotel en middagmaal. Kennismaking met deze stad, wandeling en boottocht op het Westmeer. Nadien bezoek aan de Longjing theeplantage en het centrum van medische kruiden. Avondmaal. s Avonds wonen we de West Lake Impression Show bij, een waterspektakel in regie van Zhang Yi Mou, de regisseur van de openingsplechtigheid van de Olympische spelen in Beijing. Meer dan 300 acteurs brengen dansend op het meer een bekend Chinees liefdesverhaal weer tot leven. Dag 5 woensdag 13 october 2010 Hangzhou Wuzhen O M- A s Morgens bezoek aan de Gao familietuin en doorreis naar Wuzhen een authentiek waterdorp in de delta van de Yangtse rivier. Hier brengen we de rest van de dag door en overnachten in het oude centrum. We maken kennis met de oude Chinese leefgewontes en bezoeken enkele kleine musea. Avondmaal. s Avonds is er een cruise op de verlichte kanalen.

4 Dag 6 donderdag 14 october 2010 Wuzhen Suzhou O M A Na het ontbijt een rustige wandeling door Wuzhen. Dan doorreis naar Suzhou. We bezoeken er de prachtige tuinen, bruggetjes en kanaaltjes waar deze stad om bekend is : de tuin van de Nederige Administrateur, de tuin van de Meester van de Visnetten. Wandeling in de oude Santang straat. In het centrum van de zijde industrie bezoeken we ook een zijdefabriek. Suzhou is één van de oudste steden in de delta van de Blauwe Rivier en was eeuwenlang groter dan Shanghai. De stad is in 504 voor Chr. opgericht door Koning Helü van Wu. Hij liet een muur bouwen, waarvan nu nog vier delen bestaan. Binnen de muur werd een stad gebouwd, die naar hem de Great City of Helü werd genoemd, en langs de stadsmuur werd een gracht gegraven. De oude stad heeft een oppervlakte van ruim 14 hectare. De oudste brug over deze gracht, de Eeuwige Brug, heet in het Engels de Bridge Forever, maar in het Chinees De Brug voor Jaren. Hij werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield, en pas in 1999 gerestaureerd, gebruik makend van de stenen van de oude brug. Aangezien de gracht binnen de muren ligt, is het noodzakelijk het water jaarlijks te verversen. De laatste jaren zijn veel oude huisjes aan de gracht weggehaald om drie parken aan de rand van de oude stad aan te leggen. De stad wordt omwille van de vele kanaaltjes die in de stad voorkomen soms ook wel eens het 'Venetië van China' genoemd. Al het vervoer in de oude stad gaat te voet of per boot. Dag 7 vrijdag 15 oktober 2010 Suzhou Shanghai O M A Wandeling door de beroemde Pingjiang straat, bezoek aan het nieuw museum. Kalligrafieles in de Yu Pu tuin. Nadien doorreis naar Shanghai. Eerste kennismaking.. Dag 8 zaterdag 16 oktober 2010 Shanghai O A Bezoek aan de stad met o.a het oude stadsgedeelte en de Yu tuin met het bekende theepaviljoen. Middagmaal. In de namiddag bezoek aan het Shanghai World Financial Center. Het Shanghai World Financial Center is bedoeld als een financieel centrum. Het ging officieel open op 28 augustus 2008, en op 30 augustus ging het zogenaamde observation deck open met een zicht van drie verschillende niveaus. Het hoogste zicht is 474m boven zeeniveau.

5 Het was oorspronkelijk de bedoeling dat dit het hoogste gebouw van de wereld werd, maar met een hoogte van 492 meter zou dat niet het geval zijn. In Dubai is de Burj Dubai met 818 meter momenteel het hoogste gebouw ter wereld. Bovenkant toren zoals gezien vanaf de Jin Mao Tower Opvallend aan het gebouw is het grote gat aan de bovenkant van de toren. Hier zullen toeristen naar buiten kunnen om van het uitzicht over Shanghai te kunnen genieten. Aanvankelijk zou dit gat een ronde vorm krijgen, maar omdat zo n cirkel te veel deed denken aan de nationale vlag van Japan, werden de plannen veranderd. Het gebouw wordt de 'flesopener' genoemd. Vlak ernaast verrijst nu een gebouwd dat hoger dan 500 meter wordt. Dag 9 zondag 17 october 2010 Shanghai O A Eerste bezoek aan de Expo. ( 10.00,tot ) Het middagmaal is vrij te nemen op de site van de Expo. EXPO 2010 SHANGHAI Na de onvergetelijke Olympische spelen in Beijing in 2008, zijn nu alle ogen gericht op de Expo 2010 in Shanghai. Weerom zal China de wereld verbazen. De wereldtentoonstelling staat deze keer in het teken van Better City, Better Life. Gedurende 184 dagen, van 01 mei tot 31 october 2010, zullen deelnemers ideëen en ervaringen uitwisselen omtrent de ontwikkeling van het stadsleven, levensstijl en werk-omgeving. Tevens biedt de Wereld Expo 2010 in Shanghai een platform om een eco-vriendelijke gemeenschap te ontwikkelen 185 landen en 45 internationale organisaties hebben hun deelname toegezegd. Met meer dan 70 miljoen bezoekers zal de wereldtentoonstelling de grootste ooit zijn. De site strekt zich uit over 5 km 2. Gedurende de ganse periode worden 100 verschillende voorstellingen gegeven van de verschillende culturen in China. In totaal voorstellingen waarbij elke provincie-hoofdstad een show geeft die de lokale cultuur vertegenwoordigd

6 Dag 10 maandag 18 october 2010 Shanghai O M In de voormiddag bezoeken we het Renmin plein, het museum van de stadsplanning en het schitterende museum van Shanghai. Na het middagmaal 2 e bezoek aan de Expo. Van tot 22.OO. Avondmaal is vrij te nemen op de site. We genieten van de speciale atmosfeer en de feërieke verlichting. Dag 11 dinsdag 19 october 2010 Shanghai O M - A In de voormiddag brengen we nog een bezoek aan de Jadetempel. Middagmaal en nadien vrij voor shopping. We wandelen langs de wereldbereoemde Nanjing Road en door the french quarter. Tot kunnen we beschikken over onze kamer. Check-out en avondmaal. Nadien transfer naar de luchthaven. Dag 12 woensdag 20 october 2010 Vertrek te Shanghai om Vlucht HU 7907 Aankomst te Brussel om 06.55

7 Reissom per persoon bij min. 20 deelnemers : Euro op basis van dubbel kamer Euro op basis van singel kamer Inbegrepen : Alle vluchten met Hainan Airlines in economy klasse De luchthaventaksen Alle transfers en excursies met comfortabele autocar Verblijf in uitstekende 4 sterrenhotels Verblijf met vol pension behalve 1 x lunch en 1x avondmaal tijdens bezoek aan de Expo Alle entréegelden voor de bezoeken zoals beschreven in het programma Tickets voor de Expo 2 dagen Lokale gidsen voor alle bezoeken Reisbegeleider Brussel Brussel Bijwonen show op het Westmeer in Hangzhou Acrobatische Show in Shanghai Een dumpling banket met Tang show in Xian Visum voor China BTW Niet inbegrepen : Fooien Persoonlijke uitgaven Dranken bij de maaltijden Verzekeringen Algemene Reisinformatie Voor de grensformaliteiten is een geldig, Belgisch paspoort nodig (wijnrode boekje). Tevens is er een visum vereist. Er zijn geen verplichte inentingen. Aangeraden wordt wel de huisarts hierover te raadplegen (i.v.m. malaria, hepatitus, tetanus, gele koorts ).