Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Nummer: 16 Datum:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2014-2015. Nummer: 16 Datum: 05-01-15"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar Nummer: 16 Datum: Algemeen Belangrijke data: 05 Januari Luizencontrole 05 Januari Lunch voor de kinderen verzorgd door OC 13 Januari Techniekmiddag 16 Januari Afsluiting project Engels 07 Februari Oud papier voor Sjaloom? 09 Februari Start Swim 2 play voor groep 7 en 8 12 Februari Start Swim 2 play voor groep 5 en 6 16 Februari Tulpenactie? Het team wenst u allemaal een heel fijn en gezond 2015 toe. Wat hadden we een feestelijke start van de Kerstvakantie. Allereerst 17 december een sfeervolle Kerstviering met een gezellige afsluiting op het kleuterplein en vrijdag 19 december de trouwdag van juf Evelien en Marcel. We willen de OWG, de OC en alle ouders die ons hebben geholpen hier heel erg voor bedanken. Dank zij alle hulp hadden we met elkaar een fantastische week. Na alle feesten en een feestelijke vakantie was het fijn dat we vanmorgen weer iedereen konden begroeten. We zijn weer fris gestart. In de komende periode tot de voorjaarsvakantie zullen de toetsen van het leerlingvolgsysteem: CITO worden afgenomen. De CITO eindtoets voor groep 8 staat dit jaar voor het eerst gepland in april. Jongens en meisjes: heel veel succes. Lunch voor de kinderen Het wordt al bijna een traditie, want net als vorig jaar werden alle kinderen om uur getrakteerd op een lunch die werd aangeboden door de OC en verzorgd door de vaders en een moeder van de OC en zelfs een oma heeft heerlijke stamppot gemaakt. Dit jaar geen soep maar een stamppottenbuffet. Vaders, moeder en natuurlijk oma Wissink: namens alle kinderen Heel erg bedankt. Het was heel erg lekker!!

2 Opbrengst collecte Kerstviering Wat een fantastisch bedrag hebben wij kunnen over maken naar de Voedselbank. 522,63 Vrijdag 19 december hebben meester Jasper, Connor en Ida hebben alle producten en een cheque naar de Voedselbank in Zutphen gebracht. Die waren blij verrast. Namens hen willen wij u hier heel erg voor bedanken. Voorster Nieuws 24 december 2014 Sjaloom steunt Voedselbank Zutphen Direct na het vertrek van de Goedheiligman, werd op basisschool Sjaloom in Voorst begonnen met het inzamelen van langhoudbare producten voor de Voedselbank in Zutphen. In de groepen werd aandacht besteed de minderbedeelde in onze samenleving. Samen met kinderen en ouders werden producten ingezameld. In een boodschappenwagentje in de hal werd alles verzameld. Al na 5 dagen bleek het wagentje te klein! Uiteindelijk hebben Connor en Ida uit groep 5/6 afgelopen vrijdag samen met meester Jasper alle boodschappen naar de Voedselbank in Zutphen gebracht. De inhoud van het boodschappenwagentje en 5 kratten met andere boodschappen werden aan de Groenmarkt afgeleverd. De boodschappen werden met open armen ontvangen. Connor en Ida hadden ook nog een verrassing voor de Voedselbank. In de afgelopen periode is er flink gespaard en gecollecteerd tijdens de kerstviering. Zij overhandigde naast de boodschappen ook nog een cheque t.w.v. 522,63. Beide leerlingen kregen een groot applaus van de vele vrijwilligers die bij de Voedselbank aanwezig waren om alle pakketten voor de 179 huishoudens klaar te maken. Controle hoofdluis Vandaag hebben de hulpmoeders alle kinderen weer gecontroleerd op hoofdluis. En Hiep Hoera, er is geen hoofdluis geconstateerd! Blijft u uw kind(eren), ook thuis, regelmatig controleren?! De hulpouders controleren de kinderen weer na de voorjaarsvakantie. Voor de controle is het fijn als er geen gel in het haar zit. Verkiezing MR: Beste ouders van Sjaloom, aan het einde van 2014 hebben wij in de nieuwsbrieven melding gemaakt van de ontstane vacature in de MR van school. Teun Baartman gaat de MR verlaten. Inmiddels hebben zich 3 kandidaten beschikbaar gesteld voor deze functie. Daar zijn wij ontzettend blij mee. In de komende week ontvangt u van ons een mail met daarin de gegevens van de kandidaten en de verdere procedure rondom de verkiezing die gaat plaats vinden. We hopen dat alle ouders hun stem willen uitbrengen en zo laten blijken dat een brede steun aanwezig is bij de ouders van Sjaloom. Hoe en wat leest u in de komende mail. De MR

3 Bijlage Nieuwsflits van ons Samenwerkingsverband IJssel/Berkel Monitor Bibliotheek op school. Kinderen die een kwartier lezen per dag, breiden hun woordenschat uit met nieuwe woorden per jaar! Onze school hecht veel waarde aan de taalontwikkeling en informatievaardigheden van uw kind. Daarom doen we mee aan een onderzoek: de Monitor de Bibliotheek op school. Wat betekent meedoen met de Monitor de Bibliotheek op school? Een keer per jaar vullen de leerlingen van groep 4 t/m 8 een korte digitale vragenlijst in. Een keer per jaar vullen de leerkrachten van alle groepen een digitale vragenlijst in. Dit gebeurt op onze school in januari In samenwerking met de plaatselijke Bibliotheek onderzoeken we: het leen- en leesgedrag van leerlingen de leesmotivatie van leerlingen de informatievaardigheden van leerlingen Op basis van deze analyse stellen we doelen op voor de komende periode die vastgelegd worden in een leesplan of lees-mediaplan. Deze doelen geven een duidelijke invulling en verbetering van het dagelijks vrij lezen, voorlezen of praten over boeken. Bij de volgende meting van de monitor zal blijken wat de aanpak heeft opgeleverd en welke andere ontwikkelingen mogelijk om actie vragen. Kinderen die meer lezen, zijn beter in taal. Uit onderzoek blijkt ook dat leerlingen die veel lezen hoger scoren op de Cito-toets. Alle reden dus, om het lezen op school en thuis te stimuleren. Door de monitor kunnen we dit nog gerichter doen. Daarnaast besteden wij aandacht aan informatievaardigheden op school, want veel scholieren hebben problemen bij het zoeken, beoordelen en bewerken van (digitale) informatie. Meer informatie over de monitor vindt u op debibliotheekopschool.nl. Eventuele vragen kunt u stellen via monitor@debibliotheekopschool.nl Nieuws uit groep 1 en 2 Welkom allemaal in deze eerste week van het nieuwe jaar. Fijn om iedereen weer te zien. Vandaag gaan we het hebben over het feest van oud en nieuw. Wat zijn wensen, kun je er 1 bedenken? We lezen het prentenboek gelukkig nieuwjaar Slak voor. We gaan de klok nader bekijken en zijn druk met de week- en maandwijzer. Thema Engeland Wie kan ons helpen aan spullen voor de thematafel over Engeland? Te denken valt aan een dubbeldekker, Engelse vlag, foto of miniatuur van de Big Ben enz. Gymnastiek Het nieuwe gymrooster hangt op het prikbord. Loopt u weer mee?

4 De kinderen hoeven geen gymkleren meer mee, alleen hun gymschoenen. De reden hiervoor is dat de tassen minderen zwaar zijn om te dragen vooral bij een lange vrijdag is het bijna ondoenlijk. Vrijdag hebben we een korte dag. Nieuws uit groep 3 en 4 Een nieuw jaar 2015 we gaan weer beginnen. Wij wensen jullie allemaal een goed, gezond en leerzaam 2015 toe. Vanaf vandaag zijn Joas en Mattias bij ons in groep 3 en 4. Zij wonen sinds de vakantie in Zutphen. Welkom bij ons in de groep en op Sjaloom. We wensen jullie een mooie tijd bij ons in Voorst. Groep 3 gaat verder met kern 5. Deze week worden de woorden jas, riem en bijl aangeleerd. Groep 3 en 4 beginnen aan een nieuw blok voor rekenen. Groep 3: Oefenen met de getallenlijn tot 40 Pijlentaal, oefenen pijlsommen Kennismaken met geld rekenen; introductie munten 1,2 en 5 cent Samenvoegen van een tiental en eenheden Splitsen van hoeveelheden Groep 4: Optellen met tientallen Vermenigvuldigen; introductie tafel van 3 Automatiseren van de tafels 2, 5 en 10. Vermenigvuldigen m.b.v. een verhoudingstabel. Optellen en aftrekken over het tiental, springen via het tiental. Met spelling gaat groep 4 verder met de regel van slang. De ng en nk zijn vaste klankgroepen. Tussen de n en k komt nooit een g. Vandaag krijgen de kinderen hun Bloonmapje weer mee naar huis, goed oefenen! Graag vrijdag het mapje weer inleveren op school. Nieuws uit groep 5 en 6 Voor in de agenda: Woensdagochtend 4 maart 2015 zal groep 5 t/m 8 gaan luisteren naar; Concert voor Rafiq. Dit concert zal worden gegeven in de Deventer Schouwburg. Deze interactieve muziekvoorstelling zal worden gegeven door HET symfonieorkest. Om in Deventer te komen zijn we opzoek naar chauffeurs. Iedereen die ons brengt mag blijven luisteren! Aanmelden om te rijden kan via meester Jasper. LIO stage meester Dennis, Vanaf maandag 5 januari start meester Dennis met zijn LIO stage. Hij zal tot half mei de eerste 2 dagen van de week groep 5 en 6 draaien. Wij wensen hem daar heel veel succes bij! Spelling, blok 4 les 1 en 2 Groep 5: afspraak spinnetje De kinderen maken kennis met ingewikkelde verkleinwoorden. Ze leren dat er ook andere spellingregels toegepast moeten worden en leren ingewikkelde verkleinwoorden correct te schrijven. Groep 6: afspraak W1 De kinderen oefenen met het vormen van persoonsvormen in de tegenwoordige tijd (van werkwoorden waarvan de stam met een t eindigt). De BLOON mapjes gaan weer mee naar huis. De kinderen maken de bijbehorende bladzijdes, graag inleveren voor a.s. vrijdag.

5 Rekenen Deze week starten beide groepen met een nieuw blok, blok 4. Hier werken we 3 weken aan, in de 4 e week krijgen de kinderen een toets. Groep 5 Ma. Tellen en terugtellen t/m 1000 (sprongen van 2, 10 en 100), optellen t/m 1000 Di. Vermenigvuldigen, automatiseren van de tafels t/m 10, keersommen bedenken bij een gegeven antwoord. Wo. Lengte, herhaling cm, m en km. Staafgrafiek aflezen en invullen. Do. Optellen en aftrekken t/m 1000, handig rekenen. 4 euro en 60 cent = 4,60 euro Groep 6 Ma. Optellen en aftrekken tot , positiewaarde van de cijfers in getallen tot Di. Vermenigvuldigen, handig rekenen, optellen en aftrekken tot Wo. Herhalen inhoudsmaten (ml, cl, dl, l), herhalen inhoud en gewicht. Do. Schatten bij vermenigvuldigen, kommagetallen bij inhoud en gewicht. Nieuws uit groep 7 en 8 Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne vakantie gehad en zijn jullie weer klaar om met nieuwe energie te starten in 2015! Voor groep 8 een spannend jaar, het aanmelden op het voortgezet onderwijs, het afscheid van de basisschool. Jongens en meisjes geniet van dit laatste half jaar op de basisschool. Aanstaande vrijdag komt juf Lianne bij ons in de groep voor haar afscheidsfeestje, deze week zullen wij hiervoor voorbereidingen treffen in de groep. Wij gaan er samen een fijn jaar van maken in 2015! Huiswerk - Maandag inleveren weektaak - Toets Engels 20 januari Voor in de agenda: Woensdagochtend 4 maart 2015 zal groep 5 t/m 8 gaan luisteren naar; Concert voor Rafiq. Dit concert zal worden gegeven in de Deventer Schouwburg. Deze interactieve muziekvoorstelling zal worden gegeven door HET symfonieorkest. Om in Deventer te komen zijn we opzoek naar chauffeurs. Iedereen die ons brengt mag blijven luisteren! Aanmelden om te rijden kan via meester Jasper.

6 Brief over schoolfruit Hierbij informeren wij u dat er een nieuwe schoolfruitleverancier is aangemeld én erkend voor het EU-Schoolfruitprogramma: Lidl Nederland. Lidl is nu de enige erkende leverancier voor het EU-Schoolfruitprogramma voor schooljaar Eind oktober trokken de zes eerder erkende leveranciers van schoolfruit zich op het allerlaatste moment terug, waardoor het programma stil kwam te liggen. Deze bedrijven hebben zich niet opnieuw aangemeld en maken geen deel meer uit van het EU-Schoolfruitprogramma. De Lidl kan dit schooljaar aan 500 scholen fruit leveren. Dat betekent dat, van de ruim 1700 ingeschreven scholen, een deel dit schooljaar helaas geen EU-Schoolfruit kan ontvangen. Selectie van de 500 scholen vond plaats op basis van loting. De loting is uitgevoerd door een externe partij. De uitkomst hiervan staat vast. Uitkomst van de loting: uw school is niet ingeloot Tot onze spijt kan uw school dit schooljaar niet meedoen aan de doorstart van EU-Schoolfruit. Er zijn niet genoeg nieuwe leveranciers om alle scholen van fruit te voorzien. We begrijpen dat dit een teleurstellend bericht is voor alle kinderen, leerkrachten en ouders die zich op EU-Schoolfruit hebben voorbereid en verheugd. We hopen dat u een volgend jaar weer mee wilt doen. Natuurlijk kunt u nog wel gebruik maken van het Schoolfruitdigibord en de andere lesmaterialen die beschikbaar zijn via de website van EU-Schoolfruit: Wij willen nogmaals benadrukken dat het Steunpunt EU-Schoolfruit hét officiële communicatiekanaal is voor scholen over de berichtgeving van het Schoolfruitprogramma Met vriendelijke groet, Team EU-Schoolfruit

Nieuwsbrief 3. Schooljaar januari. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 3. Schooljaar januari. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2014-2015 januari Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe kalenderjaar 2015 is begonnen. Allereerst willen we u een gelukkig en gezond nieuwjaar toewensen! Helaas blijkt dat de gezondheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 06 Mei Juf Marieke is

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 1 Datum: 24-08-15 Algemeen Belangrijke data: 24 Augustus Eerste schooldag 24 Augustus Luizencontrole 07 September Start project Kunst (alle groepen)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 104

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 104 Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 104 Mw. Hokse Hengsteboer Met ingang van D.V. 1 november neemt mw. Hokse-Hengsteboer afscheid van de school. Ze heeft vanaf september 2005 haar deel in

Nadere informatie

december - nummer 8

december - nummer 8 2018 2019 5 december - nummer 8 Agenda Donderdag 6 dec. Woensdag 12 dec. Woensdag 19 dec. Studiedag, alle kinderen vrij! Kerst CREA (in de eigen klas) Kerstviering 16.30 18.30 (zie hieronder voor de uitnodiging)

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2014-2015. Nummer: 26 Datum: 23-03-15

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2014-2015. Nummer: 26 Datum: 23-03-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2014-2015 Nummer: 26 Datum: 23-03-15 Algemeen Belangrijke data: 25 Maart Grote Rekendag 25+26 Maart Open avond en open morgen voor nieuwe leerlingen 02 April Bezoek aan

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Algemeen Belangrijke data: 07 September Start project Kunst (alle groepen) 08 September Informatie avond en jaarvergadering OC/MR

Nadere informatie

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: 076 571 34 95 Website www.bs-wegwijzer.nl E-mail kbsdewegwijzer_info@inos.

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: 076 571 34 95 Website www.bs-wegwijzer.nl E-mail kbsdewegwijzer_info@inos. Kbs de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 17 07 januari 2015 Algemeen Deze week beginnen we aan het derde thema van Leefstijl,onze methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling. Het nieuwe thema heet: "Ken je

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Nummer: 3 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Nummer: 3 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 3 Datum: 05-09-16 Algemeen Belangrijke data: 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle ouders 13 September Schoolreis

Nadere informatie

Maar wij hebben uw hulp nodig wie meldt zich aan? Graag doorgeven aan juf Marieke, meester Teun of juf Everdien. Het mag ook via de mail.

Maar wij hebben uw hulp nodig wie meldt zich aan? Graag doorgeven aan juf Marieke, meester Teun of juf Everdien. Het mag ook via de mail. Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 28 Datum: 04-04-16 Algemeen Belangrijke data: 06 April Rekendag 07 April Schoolfotograaf 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 t/m 06

Nadere informatie

Nieuwsbrief. OBS De Sjtadssjool. December 2014. Team Sjtadssjool. Kerstdiner

Nieuwsbrief. OBS De Sjtadssjool. December 2014. Team Sjtadssjool. Kerstdiner Nieuwsbrief OBS De Sjtadssjool December 2014 Team Sjtadssjool Kerstdiner Op donderdag 18 december sluiten we met de school het jaar weer af. Dit jaar is gekozen voor het thema `Samen`. De groepen 4 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief januari 2016 Nieuwsbrief januari 2016 januari 1 Nieuwjaarsdag 4 Studiedag team (kinderen vrij) 5 1 ste schooldag 2016 7 schoonmaakavond 19.00-20.30 uur 18 MR bijeenkomst 25 t/m 28 Oud papier actie 25 OR vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2014-2015. Nummer: 17 Datum: 12-01-15

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2014-2015. Nummer: 17 Datum: 12-01-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2014-2015 Nummer: 17 Datum: 12-01-15 Algemeen Belangrijke data: 13 Januari Techniekmiddag 16 Januari Afsluiting project Engels 07 Februari Oud papier voor Sjaloom 09

Nadere informatie

Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er.

Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er. Groep 3a Wist U dat? Juf Mirjam op maandag t/m donderdag voor de groep staat. Op vrijdag is juf Caroline er. De klassenouders Gwendolyn (moeder van Hugo) en Joyce (moeder van Lisa) zijn. We op zoek zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer: 16 Datum: 22-05-2015. Personele zaken Vakantierooster Lekker Fit Week Avond-4-daagse Project Geschiedenis Thuiswerk Lezen

Nieuwsbrief nummer: 16 Datum: 22-05-2015. Personele zaken Vakantierooster Lekker Fit Week Avond-4-daagse Project Geschiedenis Thuiswerk Lezen Nieuwsbrief nummer: 16 Datum: 22-05-2015 Personele zaken Vakantierooster Lekker Fit Week Avond-4-daagse Project Geschiedenis Thuiswerk Lezen Personele zaken Wij zijn bijzonder blij u te mogen zeggen dat

Nadere informatie

Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen

Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen 1 REKENEN Boek 4a: Blok 1 - week 1 - optellen en aftrekken t/m 10 (3 getallen, 4 sommen) 5 + 4 = / 4 + 5 = 9 5 = / 9 4 = - getallen tot 100 Telrij oefenen met kralenstang

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr januari 2016

NIEUWSBRIEF nr januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 12 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Gelukkig 2017 Alexandra de Vries Schoonmaakavond woensdag 18 januari Inloop ouders Nationale Voorleesdagen Informatieavond ParnasSys (herhaling)

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

KBS De Borgh Nieuwsbrief januari NB 2017 Nr 9

KBS De Borgh Nieuwsbrief januari NB 2017 Nr 9 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief januari NB 2017 Nr 9 Inhoudsopgave: CITO toetsen Rapport, Nationale Voorleesdagen Open Dag NB Luizencontrole, Schoolfruit - Tweede

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Meedoen met de Monitor

Meedoen met de Monitor Meedoen met de Monitor Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school wil doelgericht samenwerken met de bibliotheek om de taalontwikkeling van de leerlingen te stimuleren. Dat gebeurt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Wist u dat... JANUARI 2018 Belangrijke datums

Wist u dat... JANUARI 2018 Belangrijke datums JANUARI 2018 Belangrijke datums M 8 D 9 Schoonmaakavond 19.00 uur W 10 Luizencontrole D 11 Groep 1 & 2 gaan op bezoek bij de bibliotheek in Emmeloord. V 12 M 15 D 16 W 17 D 18 Uitleg over schoolwise aan

Nadere informatie

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof:

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof: Berkenblad nr. 9 13 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Berkenblad van het nieuwe jaar 2015! Vanaf het volgende Berkenblad van 27 januari a.s. ontvangt u onze nieuwsbrief alleen

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 22 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Voor de leerlingen van groep 8 was het de afgelopen week een spannende week. Ondanks het feit

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Meedoen met de Monitor

Meedoen met de Monitor Meedoen met de Monitor Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school wil doelgericht samenwerken met de bibliotheek om de taalontwikkeling van de leerlingen te stimuleren. Dat gebeurt

Nadere informatie

1 5 september 19 september

1 5 september 19 september 1 5 september 19 september Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Gewoon praten oké, schreeuwen of lelijke taal: NEE! Nummer: 4 Datum: 14-09-15

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Gewoon praten oké, schreeuwen of lelijke taal: NEE! Nummer: 4 Datum: 14-09-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 4 Datum: 14-09-15 Algemeen Belangrijke data: 14-16 September Kamp groep 7 en 8 15 September Schoolreis groep 1 en 2 24 September Techniekmiddag 24 September

Nadere informatie

Riebas Jaargang 8 Nummer 9 Datum: 15 januari 2019

Riebas Jaargang 8 Nummer 9 Datum: 15 januari 2019 Riebas Jaargang 8 Nummer 9 Datum: 15 januari 2019 Bereikbaarheid directie Maandag de Ster, Westerhoven Dinsdag st. Willibrordusschool. Woensdag st. Willibrordusschool. Donderdag ochtend: de Ster, Westerhoven

Nadere informatie

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl)

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) o.b.s. De Ent Losse Entjes Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 8 februari Oud papier 12 maart OR vergadering 11 t/m 13 februari Eindtoets Basisonderwijs

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers,

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Weekbrief Algemene informatie Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Wat was het een geslaagde kerstweek op school. Toen ik woensdagochtend vroeg de school binnenliep waren de tafels al prachtig

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313 BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl SEPTEMBER 2015 Nummer 313 MAANDOVERZICHT 31 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Za 6 Zo 7 Ma Controle

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Nummer: 10 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Nummer: 10 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 10 Datum: 02-11-15 Algemeen Belangrijke data: 10 November Verjaardag juf Marga 11 November Verjaardag meester Teun 11 November Scholenmarkt VO in het

Nadere informatie

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5.

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. Nieuwsbrief groep 3 -November- Rekenen: Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. De volgende doelen komen hier aan de orde: Tellen tot 20 met huppen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2014

Nieuwsbrief Januari 2014 Obs J.H. Isings Emperweg 70 7399 AG Empe 0575-502078 Nieuwsbrief Januari 2014 Algemeen Nieuwe rekenmethode. Na de zomervakantie zijn we in de groepen 3 tot en met 8 gestart met een nieuwe rekenmethode.

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Nieuwsbrief 7 2018-2019 Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de 7-de nieuwsbrief van dit schooljaar!

Nadere informatie

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij.

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij. No. 16, 11 januari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal!

Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal! Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal! De vakantie is bijna weer afgelopen en volgende week maandag, 2 september, hopen we uw kinderen allemaal fris en uitgerust te verwelkomen voor het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Nieuwsbrief Agenda Januari Do 11 Wo 07 Do 08 Zo 18 Di 20 Wo 21 Do 22 Ma 26 Ma 05 Inzameling oud papier Februari Open ochtend nieuwe leerlingen Inzameling oud papier Afsluiting SKG project voorjaar in een

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1 Nieuwsbrief Februari Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data 3 februari:

Nadere informatie

MARNIXSCHOOL SCHIMMELPENNINCKSTRAAT 2 2221 EP KATWIJK Tel.: 071-4080215 / E-mail: info@marnixschool.net / Website: www.marnixschool.

MARNIXSCHOOL SCHIMMELPENNINCKSTRAAT 2 2221 EP KATWIJK Tel.: 071-4080215 / E-mail: info@marnixschool.net / Website: www.marnixschool. MARNIXSCHOOL SCHIMMELPENNINCKSTRAAT 2 2221 EP KATWIJK Tel.: 071-4080215 / E-mail: info@marnixschool.net / Website: www.marnixschool.net NIEUWSBRIEF 15 JANUARI 2016 GEVRAAGD: RESERVE KLEDING Het komt wel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

We zullen goed voor de spullen zorgen, dan kunnen we ze gebruiken morgen. Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Nummer: 8 Datum: 12-10-15

We zullen goed voor de spullen zorgen, dan kunnen we ze gebruiken morgen. Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Nummer: 8 Datum: 12-10-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 8 Datum: 12-10-15 Algemeen Belangrijke data: 12 Oktober Techniekmiddag 19-23 Oktober Herfstvakantie 23 Oktober Meester Jasper 26 Oktober Studiedag leerkrachten

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 35: 12.06.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 35: 12.06.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 35: 12.06.2015 Belangrijke data: 19 juni oud papier 25 juni scoren voor gezondheid in RKC stadion voor groep 6 t/m 8 1 juli musical groep 8 3 juli rapport 3 mee 6-10 juli schoolkamp

Nadere informatie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 18 december 2015 Zaterdag 19 december Ophalen oud papier. Lopers zijn: Wijnker, Dolleman, Barbé, Kamper Maandag

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019)

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NR. 10 10 januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Na twee weken vakantie zijn we weer volop aan de slag gegaan in beide groepen. Deze week staat het nieuwe

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 19 september 2013 Uw hulp gevraagd Kent u ouders bij ons in de wijk met jonge kinderen?

Nadere informatie

Groep 3. Getalbegrip hele getallen. Optellen en aftrekken. Geld

Groep 3. Getalbegrip hele getallen. Optellen en aftrekken. Geld Groep 3 Getalbegrip hele getallen De leerlingen werken de eerste periode in het getallengebied tot 20 en 40. De tweede helft van het jaar ook tot 100. De leerlingen leren het verder- en terugtellen, tellen

Nadere informatie

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Groep 3 Lezen We zijn bezig met kern 9. Het thema is: Hoe kan dat? Het ankerverhaal gaat over Daan. Daan is een uitvinder. Als Tasja op bezoek komt, is hij net bezig met het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers,

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers, Wetenswaardigheid 11 26 februari 2015 Beste ouders en verzorgers, VOORWOORD Deze week heeft u allemaal het tweede rapportgesprek. We hopen dat het prettige gesprekken zijn en dat u helder en duidelijk

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Meedoen met de Monitor

Meedoen met de Monitor Meedoen met de Monitor met de Bibliotheek Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school (Monitor dbos) wil doelgericht samenwerken met de Bibliotheek om de taalontwikkeling en de informatievaardigheden

Nadere informatie

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De

Nadere informatie

PRIKBORD 9. 3 september 2014. 14 april 2016. Nieuws van de directie

PRIKBORD 9. 3 september 2014. 14 april 2016. Nieuws van de directie PRIKBORD 9 3 september 2014 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Nieuw op school 1 1 3 4 5 Verjaardagen 5 Kinderjury 5 Agenda 6 14 april 2016 de directie - Als

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14. Algemene informatie. Belangrijke data:

Nieuwsbrief 14. Algemene informatie. Belangrijke data: Nieuwsbrief 14 21 maart 2019 Belangrijke data: 21 maart Kangoeroewedstrijd gr. 3 t/m 8 25 t/m 28 maart Oudergesprekken gr. 3 t/m 7 04 april Theoretisch VVN examen gr. 7 en 8 04 april Nieuwsbrief 15 09

Nadere informatie

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016 [Break]ing News Nieuwsbrief nr. 201617-04 Almere, 22 december 2016 Agenda voor de maand januari en februari 2017 Maandag 9 januari 2017 Eerste schooldag van 2017 9-13 januari 2017 Luizencontrole in de

Nadere informatie

Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok 1

Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok 1 Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok Legenda kleuren Getalbegrip Optellen en aftrekken Vermenigvuldigen en delen Verhoudingen Meten Meten Tijd Meten Geld Meetkunde Verbanden Legenda

Nadere informatie

Informatie groep 5b. Even voorstellen. Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr)

Informatie groep 5b. Even voorstellen. Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr) Informatie groep 5b Even voorstellen Mariska Petersen (ma, di, wo, do en vr) Vanaf januari 2018 komt juf Monique Huijgen terug van haar verlof. Zij zal dan op ma en di in de klas zijn. Ik ben er dan op

Nadere informatie

Maandag 9 februari 2015, week 7

Maandag 9 februari 2015, week 7 Maandag 9 februari 2015, week 7 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 7: 9 t/m 15 februari 2015 Een blinde man wordt beter, Johannes 9:1-12 Is hij het wel? Johannes 9:13-23 Wie is hier blind?, Johannes

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Groep 6 wint schoolvoetbal

Groep 6 wint schoolvoetbal Nieuwsbrief april 2012 Groep 6 wint schoolvoetbal MAANDKALENDER APRIL 2012 MA DI WO DO VR ZA ZO 1 2 3 4 5 6 7 8 Paasontbijt! 9 10 11 12 13 14 15 2e paasdag; vrij 16 17 18 19 20 21 22 Start themaweek Ein

Nadere informatie

Schoolfruit Deze week krijgen de kinderen weer schoolfruit op woensdag, donderdag en vrijdag.

Schoolfruit Deze week krijgen de kinderen weer schoolfruit op woensdag, donderdag en vrijdag. Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 11 Datum: 09-11-15 Algemeen Belangrijke data: 10 November Verjaardag juf Marga 11 November Verjaardag meester Teun 11 November Scholenmarkt VO in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2014-2015 december 2014

Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2014-2015 december 2014 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2014-2015 december 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Kerst 2014 Samen op weg Luizenzakken

Nadere informatie