Hallo (Nummer 22, 13 april 2015 )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hallo (Nummer 22, 13 april 2015 )"

Transcriptie

1 Hallo (Nummer 22, 13 april 2015 ) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er zoal speelt op school Oproep Condor bestuursleden GGD Opbrengst Kika-broodjes Agenda Bijlage bij Hallo nummer 22: Profielschets bestuursleden Informatie vanuit de omgeving (Dolleboelja, peuter en kleuter speelmiddag avondvierdaagse ) Wat er zoal speelt in de groepen Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van juf Claudia. Claudia heeft haar LIO-stage op de Biezenkamp met een goed voltooid. Samen met de leerlingen heeft ze gewerkt aan het thema kinderrechten, hieronder een impressie; Woensdag 1 april was de boomplantdag. Op de Biezenkamp werden in totaal zes bomen geplant door de gemeente. De leerlingen van enkele groepen hielpen hierbij.

2 We hopen dat binnenkort de bomen in bloei staan in onze mooie tuin. Vrijdag hebben ouders en leerlingen hard in de tuin gewerkt en we hebben nu vierkante meter bakken voor de zaadjes van de AH. Groep 5A was op bezoek bij het Afrika museum en hadden een geweldige workshop Afrikaanse muziek. Wat er zoal speelt op school Vrijdag 24 april zijn de koningsspelen. Bij iedere groep hangt een intekenlijst om u op te geven voor hulp. Loop gerust even binnen om uw naam in te vullen! Vrijdag 17 april is er een voorstelling van Opera Dolleboelja voor de leerlingen van de groepen 3 en 4. Grootouders worden van harte uitgenodigd om mee te gaan (zie ook de informatie uit Hallo nummer 21 en verderop in deze Hallo). Ook ouders zijn welkom.

3 Woensdag 15 april zullen enkele meisjes van de Biezenkamp deelnemen aan het schoolvoetbaltoernooi. Publiek is welkom. Woensdag 8 april hebben drie teams van jongens deelgenomen. We kijken terug op een fijne middag! Van 9 juni t/m 12 juni is de avondvierdaagse. Verderop in deze Hallo vindt u de flyer. Hieronder ook al informatie; *Dit jaar hebben we voor de Biezenkamp twee coördinatoren namelijk Rosien Hamaker en Vera Kort. De communicatie verloopt via Rosien en Vera, bij vragen omtrent de avondvierdaagse kunt u Vera via de mail benaderen (verakorthout@hotmail.com). *Dit jaar willen we vragen of iedere leerling die meeloopt een donker blauw t-shirt wilt dragen. Zo zijn de leerlingen van de Biezenkamp herkenbaar en is er meer eenheid. *Er worden twee hulpouders per klas gevraagd. Deze zorgen dan voor de versnaperingen op de rustplaatsen. Graag opgeven via de mail van Vera. * Lopers onder de tien jaar mogen niet zonder begeleiding deelnemen. *Binnenkort komen er inschrijflijsten bij de groepen. Dit zijn niet de officiële inschrijflijsten maar dan kunnen de leerlingen zien wie er allemaal meelopen. *Dit jaar zijn de routes gewijzigd. Er zijn twee routes rondom Ooij en twee routes rondom Beek. Voor de exacte routes kan men op de website van de avondvierdaagse kijken. De derde dag is niet geschikt voor wandelwagens en verboden voor honden omdat een gedeelte van de route door een weiland gaat. *We hopen op een gezellig avondvierdaagse, goed gestemde weergoden en sportieve wandelaars! Oproep Condor: Geachte ouders, Binnen het toezichthoudende bestuur van SPO Condor ontstaan per twee vacatures. Het bestuur zoekt sollicitanten, die binding hebben met de regio, waarbinnen onze scholen staan. Bijgaand vindt u de profielschets van een toezichthoudend bestuurder. Mocht u interesse hebben, stuur dan uiterlijk 16 april een korte motiverende brief met CV naar SPO Condor. (directie@spocondor.nl) De sollicitatiegesprekken worden 22 april in de avond gehouden. Met vriendelijke groet, Frans Geurts algemeen directeur tel

4 De verpleegkundige van de GGD op school. Lente met de 1 e zonnestralen, de warmte en het vergissen van toch nog de kou in de ochtend. Wakker worden van de vogels die hun lied fluiten Het 1 e prille groen met die prachtige kleur, lekker naar buiten! Kortom een mooie periode in de tijd van het jaar. En het jaar vliegt.., nog maar enkele maanden en het schooljaar is al weer voorbij! Maar voordat het zover is gebeurt er nog veel op school dus we blijven even in het hier en nu! Voor nu ook de aankondiging van mijn spreekuren die er nog komen Mail gerust als u een vraag hebt over het wel en wee van uw kind of kom gewoon even langs op school ( kamer van de coördinatoren) Donderdag 16 april Donderdag 21 mei Donderdag 11 juni 8.30u-11.00u 8.30u-11.00u 8.30u-11.00u Met vriendelijke groet, Marianne van der Kruis Sociaal verpleegkundige Jeugdgezondheidszorg GGD Gelderland-Zuid Telefoon: (nieuw tel. nr vanaf 18 dec. bedrijfsburo, tussen 8.30u-14.00u) mvanderkruis@ggdgelderlandzuid.nl Opbrengst KiKa Paasbroodjes 425,- Al in de vroege ochtend zat Marjolijn Bastiaanse voor bakkerij Hendriks om de KiKa Paasbroodjes te verkopen. Via kinderen van De Biezenkamp en via Bakkerij Hendriks kon je een zakje met vier paasbroodjes bestellen voor 5,-. De helft hiervan gaat naar Stichting Kinderen Kanker Vrij.

5 In totaal zijn er 170 zakjes verkocht. Goed voor 425,- voor KiKa. Alhoewel de opbrengst wat minder is dan vorig jaar (toen werden er bijna 400 zakjes verkocht), zijn Team Bas & Bol heel blij met deze opbrengst! Luna uit groep 8A heeft de meeste zakjes met KiKa Paasbroodjes verkocht en wint daarmee vier entreebewijzen voor Ouwehands Dierenpark. gr Laetitia en Marjolijn Agenda Datum Maandag 13 april Woensdag 15 april Vrijdag 17 april Donderdag 23 april Vrijdag 24 april Maandag 27 april Woensdag 29 april tot en met vrijdag 1 mei Vrijdag 1 mei Maandag 4 mei Maandag 18 mei Dinsdag 19 mei Donderdag 21 mei Vrijdag 22 mei Activiteit : Ouderavond Woldhuis voor alle ouders van leerlingen uit groep 7. Auke van Woldhuis zal deze avond verzorgen. Schoolvoetbaltoernooi in Leuth voor de meisjes, het tijdstip van de eerste wedstrijd is nog niet bekend : De voorstelling Dolleboelja voor de groepen 3 en 4. Deze voorstelling is ook voor opa s en oma s van de leerlingen uit deze groepen en is in samenwerking met het Kulturhus tot stand gekomen. Vanaf uur mogen (groot)ouders naar de lokalen van de (klein)kinderen : Koffie-inloop en evaluatie Lentekriebels Koningsspelen. Koningsdag, de school is deze dag gesloten. De groepen 7 gaan naar Woldhuis 14.00: start van de vakantie, de school is gesloten tot 18 mei Dodenherdenking bij het door de Biezenkamp geadopteerde oorlogsmonument De vakantie is voorbij uur: inschrijving avond vierdaagse in de aula van de school uur: Inloopspreekuur Marianne van der Kruis (GGD) uur: de tuingroep werkt in de tuin (plantjes en hulp welkom)

6 Maandag 25 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 5 juni Dinsdag 9 juni t/m 12 juni Tweede pinksterdag, de school is gesloten uur: inschrijving avondvierdaagse in de aula van de school Culturele dag op de Biezenkamp voor alle groepen. Vanaf ongeveer uur voorstelling voor alle ouders. Na afloop van de voorstelling start het jaarlijkse schoolfeest. Avondvierdaagse Hartelijke groet, Jolanda Kleinjan

7 Aanvullende informatie bij Hallo 22 Stichting primair onderwijs Condor heeft scholen in Beek/Ubbergen Heumen Kekerdom Leuth Malden Nederasselt Ooij Overasselt-Millingen Leren leren doen we samen Postbus ZH Beek-Ubbergen telefoon: fax: Profielschets nieuwe leden bestuur SPO Condor. Het bestuur van SPO Condor zoekt twee nieuwe bestuursleden per Het bestuur bestaat uit 5 leden; De voorzitter dhr. Erik van Bergen Onderwijskundig mevr. Hanneke Vanwesenbeek Personeelszaken dhr. Jeroen Peters Juridisch vacature financieel vacature SPO Condor heeft een toezichthoudend bestuur. De stichting werkt volgens het Carver model. De taken van de leden van het toezichthoudend bestuur zijn: a. het vaststellen van het strategisch beleidsplan b. het controleren of het handelen van het management conform het strategisch beleidsplan en andere beleidsplannen geschiedt en binnen de financiële gestelde kaders wordt gerealiseerd. c. het gevraagd en ongevraagd adviseren van het management. d. het benoemen en ontslaan van de algemeen directeur. Algemene bestuur profielen. Aan deze algemene bestuur profielen dienen alle bestuursleden te voldoen. Van een lid van het bestuur wordt verwacht dat hij/zij: a. doel en grondslag van de stichting onderschrijft en loyaal meewerkt aan de realisatie van de geformuleerde doelstelling. b. beschikt over voldoende tijd voor de werkzaamheden van het bestuur.

8 c. zich onafhankelijk opstelt ten opzichte van binnen de stichting aanwezige geledingen zoals personeel, de oudervereniging, de medezeggenschapsraad, kerken of leveranciers van goederen en diensten. d. zich betrokken voelt bij het primair onderwijs en op hoofdlijnen vertrouwd is met de ontwikkelingen in het onderwijs. e. inzicht heeft in maatschappelijke verhoudingen en maatschappelijke trends kan waarnemen. beschikt over een relevant netwerk in de regio, binnen het onderwijs of de (lokale) politiek. Competenties van bestuursleden. Van een lid van het bestuur wordt verwacht dat hij/zij: a. kan functioneren in teamverband. b. in staat en bereid is het management te ondersteunen bij de uitoefening van de functie. c. in staat is zijn rol als toezichthouder te onderscheiden van de rol van het management. d. in staat is de dialoog met het management te voeren. e. In staat is de leidende principes binnen de stichting te bewaken en de organisatie te bevragen op de realisatie daarvan. f. aantoonbare ervaring heeft met het besturen van omvangrijke en/of complexe instellingen. g. kennis van of ervaring heeft met organisatie-, ontwikkelings- en organisatieveranderingsprocessen. h. inzicht heeft en kan denken en handelen vanuit het principe van een lerende organisatie. i. een abstract niveau heeft om strategisch beleid te ontwikkelen, te formuleren en te monitoren. Specifieke competenties van bestuursleden m.b.t. vacature. Van het nieuwe lid van het bestuur wordt verwacht dat hij/zij: a. aantoonbare juridische ervaring heeft met voorkeur onderwijs gerelateerd. of b. aantoonbare financiële ervaring heeft met voorkeur onderwijs gerelateerd. Financiële vergoeding. Toezichthoudende bestuurders worden aangesteld op vrijwillige basis. Toezichthoudende bestuurders kunnen halfjaarlijks de gemaakte reiskosten voor officiële bijeenkomsten declareren. Dit geschiedt op vrijwillige basis en op de basis van de geldende tarieven kilometervergoeding of aantoonbare tarieven openbaar vervoer. SPO Condor

9 Stichting Condor is gevestigd in Beek-Ubbergen. De stichting heeft ongeveer 200 personeelsleden in dienst. Op de 10 scholen wordt onderwijs gegeven aan ongeveer 2000 leerlingen. Het bestuur bestaat uit 5 leden. De dagelijkse leiding van de stichting ligt in handen van de algemeen directeur. Stichting Primair Onderwijs Condor vormt het bevoegd gezag van tien basisscholen. Zij heeft scholen in Beek-Ubbergen (de Biezenkamp), Ooij (Op Weg), Leuth ( t Bijenveld), Kekerdom (St. Laurentius), Millingen (St. Martinus), Malden (de Regenboog en de Komeet), Heumen (St. Joris), Overasselt (de Zilverberg) en Nederasselt (de Tandem). De stichting draagt bij tot het oprichten en instandhouding van katholieke en oecumenische (katholieke/protestants-christelijke) scholen voor primair onderwijs. Geschiedenis SPO Condor De Stichting Condor bestaat sinds 1 augustus Ze is ontstaan uit een fusie van de besturen uit Beek/Ubbergen, Heumen en Malden. Op 1 januari 2015 heeft het bestuur uit Millingen zich aangesloten bij SPO Condor. Het strategisch beleidsplan. Het bestuur stelt eens in de 4 jaar het strategisch beleidsplan. Het strategisch beleidsplan was geschreven voor de periode tot augustus Voor 1 augustus 2015 is het strategisch beleidsplan uitgewerkt. Informatie en sollicitatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Geurts, algemeen directeur S.P.O. Condor. ( ) Sollicitaties kunt u tot uiterlijk 16 april 2015 zenden aan: S.P.O. Condor Postbus ZH Beek- Ubbergen (of directie@spocondor.nl) De sollicitatiegesprekken worden 22 april s avonds gehouden.

10 Informatie vanuit de omgeving

11

12