Nieuws van de maand. november & december Obs Twekkelerveld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws van de maand. november & december 2015. Obs Twekkelerveld"

Transcriptie

1 Nieuws van de maand november & december 2015 Obs Twekkelerveld

2 Van de directie Studiedagen Ik meld u nogmaals dat ons schoolteam twee studiedagen kort achter elkaar heeft gepland. Op 1 februari en op 10 februari. Dat is wat ongelukkig qua planning maar dat heeft twee oorzaken: 10 februari is een PEP-studiedag en daarbij moeten we ook rekening houden met de Kingschool (Denekamp) en ondersteuners van de UT. Deze datum stond al gepland. 1 februari volgde. Het hele team schoolt die dag bij op de onderwerpen leerlingenvolgsysteem, begrijpend lezen en begrijpend luisteren. Er komt iemand van buiten de school die ons die dag ondersteunt. We hopen dat u tijdig opvang kunt regelen. ROC-terrein Ik heb de stadsdeelmanager voor Enschede-Noord gevraagd of ze al enig zicht had over wat er gaat gebeuren met het ROC-terrein naast onze basisschool. Er ligt nu een aantal heel hoge puinbergen. Ik zie die wel als een risico voor kinderen die denken dat het een klimheuvel zou kunnen zijn. Ik kreeg het volgende antwoord: Onlangs hebben we nog gesproken met het ROC. Het wachten is nu op de sloop van de oude schoorsteen. Ook daar is weer iets met asbest aangetroffen, vandaar de vertraging. Het ROC zal mij nog op de hoogte brengen t.a.v. de vorderingen/planning, ik zal ze naar aanleiding van jouw mail even de zorg doorgeven t.a.v. de puinbergen. Collega s Juf Simone gaat in januari weer aan de slag. Ze is nu al aanwezig in de klas om zich voor te bereiden op haar officiële terugkomst. Ze zal dan op maandag en dinsdag gaan werken en juffrouw Anouk blijft op woensdag, donderdag en vrijdag juf Henriette vervangen. Data Donderdag 17 december is onze kerstviering. Bericht volgt nog. Vrijdag 18 december zijn de leerlingen om u. vrij als compensatie voor de kerstviering de vorige avond. Maandag 4 januari gaan we weer naar school. Zondag 10 januari is onze nieuwjaarsbijeenkomst. Bericht volgt nog. Maandag 1 februari en woensdag 10 februari zijn de leerlingen vrij vanwege genoemde studiedagen. Aanmelden nieuwe leerlingen Wordt uw zoon of dochter in 2016 of begin 2017 vier jaar dan kunt u het aanmelden bij ons. We kunnen daarmee rekening houden bij de klassenindeling. Alvast heel fijne feestdagen gewenst!!

3 Nieuws van peuterspeelzaal Twekkie. Ondanks regen, storm en dichte mist is de Sint gelukkig weer naar Nederland gekomen. Een aantal maanden geleden heeft hij al pieten vooruit gestuurd om pepernoten en letters in de winkels te leggen. We hebben Sint gevraagd of dit misschien wat later kon, omdat de kinderen anders erg vroeg beginnen te stuiteren..dit was ons probleem vond de Sint. In de weken voor het grote feest hebben we samen het lokaal ingericht weer flink geknutseld, gespeeld en nieuwe woorden geleerd. Even was er onduidelijkheid over de hoed van de Sint.is het nu mijter of heet dat ding smijter, dit discussiepunt wordt volgend jaar vervolgd! Toen was daar het grote moment, de Sint kwam eindelijk naar school. Met ruim 30 kinderen, vergezeld door één ouder, was het erg warm en sfeervol in het lokaal. Samen met hun kind hebben de ouders speculaasjes versierd, actief meegedaan aan de liedjes en dansjes, in afwachting van de Sint met zijn pieten. Uiteindelijk heeft juf Leila hem verwelkomd en nam de Sint plaats op de mooie, door de peuters versierde stoel. Hij heeft kunnen genieten van liedjes gezongen en kunstjes gemaakt door de peuters. Het was nog even spannend of de pieten de cadeaus wel zouden kunnen vinden, maar gelukkig was dit wel het geval. Twee grote zakken werden er naar binnen gesleept en er was voor ieder kind een cadeau. De Sint is erg druk geweest om, ondanks bezuinigingen, voor ieder kind een passend cadeau te vinden en hoopt dat de kinderen tevreden zijn met wat ze hebben gekregen. De Sint was de deur nog niet uit of de juffen waren alweer druk met het versieren van het lokaal voor het volgende feest Kerst. Wij als juffen vinden het niet erg dat de kerstman hier aan de deur voorbij gaat en elders kinderen blij maakt met cadeaus. Wij wensen iedereen fijne (kerst)dagen en een prettige vakantie toe! Juffen Hanneke, Leila, Özlem, Sevgi en Riande

4 Nieuws van de maand uit groep 1, Het was weer een spannende tijd voor de kinderen in onze groep. Als Sinterklaas half november in ons land komt, stijgt de spanning en kunnen de kinderen niet wachten tot het 5 december is! Tot die tijd hebben ze heel hard gewerkt en zijn er mooie werkjes gemaakt. Zo hebben ze een boot geknipt en geplakt, een sinterklaas geschilderd, een klompje gekleurd en ook een werkboekje met teloefeningen gemaakt. De werkjes zijn door heel veel kinderen en ouders bewonderd tijdens de kijkavond op 3 december. Deze avond was er ook een piet die de kinderen verwende met snoepgoed. Zelf hebben we pepernoten met de handen gedraaid en daarna in de oven gebakken. Het leek wel een bakkerij hier in de klas. En het rook heerlijk! In de hal hadden een aantal ouders samen met leerkrachten het podium in sinterklaassfeer gebracht. Ouders, bedankt voor het harde werken op de versieravond! Allemaal een Pietendiploma!! In dit Nieuws van de maand verwelkomen we een aantal nieuwe kinderen bij ons in de groep. Shanisha, Nikki zijn er al elke dag en Kylan en Tijs zijn nog aan het wennen. Wanneer Kylan en Tijs er ook voor vast zijn hebben we 23 kinderen in onze groep. Volgende week donderdag is het kerstfeest op school. De hal is al in kerstsfeer gebracht en in de klas hangen de eerste geverfde kerstbomen al aan de muur. Het zal vast weer een gezellig kerstfeest worden! Iedereen fijne feestdagen en een goed 2016 gewenst!!

5 Nieuws van de maand uit groep 2. In november hebben wij een heerlijk schoolontbijt gehad. Ook dit jaar zag het ontbijt er voortreffelijk uit. Het was weer lekker smullen. De afgelopen periode hebben we gewerkt over Sinterklaas. Zo hebben we de letters d, p en t geleerd. Natuurlijk zijn Sinterklaas en zijn pieten ook bij ons in de groep geweest en hebben wij prachtige cadeaus gekregen. Met de pieten hebben wij een spelletje gespeeld. Ze moesten een cadeautje opzoeken. Na eindelijk het gevonden te hebben, met behulp van ons, bleek het een.nepcadeautje te zijn. Nu we al veel letters kennen is het een uitdaging om woordjes te gaan lezen. We merken dat steeds meer kinderen dit willen doen. Het is erg leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen erin hebben. De laatste periode van het jaar staat in het teken van kerst. We gaan samen met de kinderen de kerstboom versieren en de klas gezellig maken. We sluiten dit jaar af met een kerstdiner en maken er een gezellig en lekker kerstfeest van. Wij wensen iedereen alvast fijne feestdagen toe.

6 Nieuws uit groep 3 De decembermaand is weer aangebroken, dus weer tijd voor Sinterklaas en kerst. Sinterklaas hebben we al achter de rug. Het was heel gezellig. We hebben mooie Sinterklaasfilms bekeken, gespeeld en natuurlijk kwam Sinterklaas bij ons in de klas. Wij hebben aan Sinterklaas en de pieten laten horen hoe goed wij al kunnen lezen en rekenen. Ook hebben we onze zangen danskunsten getoond aan de Sint. Hij vond het allemaal heel knap. Als beloning kreeg iedereen een heel mooi cadeau. Het was een geslaagde dag. Inmiddels hebben we de klas in kerstsfeer gebracht. Het ziet er heel gezellig uit. De komende weken gaan we natuurlijk mooie kerstknutsels maken en we gaan kerstliedjes oefenen, want we zullen donderdag 17 december optreden in het bejaardenhuis. U heeft een brief mee naar huis gekregen over het kerstdiner. Wilt u zo snel mogelijk laten weten wat u en uw kind gaan maken voor ons diner? Groep drie is twee weken geleden naar een muziekvoorstelling geweest op de Paulusschool. Er was een hobokwartet aanwezig (hobo, twee violen, cello). Zij lieten op een leuke en interactieve manier de kinderen kennis maken met klassieke muziek. De kinderen vonden het mooi en waren erg onder de indruk. Naast al dit gefeest zijn we natuurlijk ook gewoon aan het werk. Bij veilig leren lezen zijn we bij kern vijf. In deze kern leren ze de letters, eu, ie, ou, uu, j en de l. Vooral de tussenklanken vinden de leerlingen aan het begin lastig te onthouden. Blijf thuis dus veel oefenen met het lezen en het huiswerkmapje! Blok vijf van het rekenen hebben we net afgerond. Hier hebben we geoefend met de klok. De kwartieren zijn aangeleerd. Ook hebben we de getallenlijn tot 100 behandeld en de sprongen van 10. Het klokkijken en de getallenlijn kunt u thuis ook goed met de kinderen oefenen. Zo blijft deze stof fris en vergeten ze het niet snel. Nog twee weekjes en dan is het vakantie. Wij wensen u alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

7 Nieuws uit groep 4 Taal: We zijn gestart in thema 4: Kalender. In thema 4 komen natuurlijk weer themawoorden naar voren die we op Class Dojo zetten om te oefenen. Ook gaan we het hebben over klankgroepen. Vis heeft één klankgroep en meester heeft er twee. Spelling: We gaan leren hoe we woorden met o.a. aai schrijven. Je hoort ooj/aaj/oej maar je schrijft ooi/aai/oei. Rekenen: Na de tafels van 1, 10 en 5 gaan we nu bezig met de tafels van 2 en 3. Leerlingen moeten deze op willekeurige volgorde opnoemen voor een sticker op de tafelkaart. Sinterklaas: 4 December was het dan eindelijk zover! Sinterklaas kwam op bezoek op school. We hebben lekker film gekeken, uit een Sint boekje gewerkt, gesnoept en gezongen voor de Sint en zijn pieten. Maar wat ook niet onbelangrijk is... we hebben allemaal een cadeautje gekregen. De groep heeft ook nog even met de zwarte pieten kunnen voetballen.

8 Nieuws van de maand uit groep 5. Afgelopen vrijdag hebben wij mogen genieten van een gezellig Sinterklaasfeest. We hebben Sinterklaas opgewacht op het schoolplein en hem daarna in de hal mogen verwelkomen. De sint is samen met zijn pieten nog even in de klas geweest en natuurlijk hebben we ook allemaal een cadeau gekregen. Nu Sinterklaas ons land weer verlaten heeft, maken wij ons op voor de kerst. Wij zijn in de klas al bezig geweest om het gezellig te maken en hebben samen de kerstboom opgetuigd. Deze week zullen we de klas verder versieren met gezellige lichtjes en kerstwerkjes, zodat we volgende week donderdag tijdens het kerstdiner een mooi versierde en gezellige klas hebben. In de kerstvakantie begint ook de winter en Ilana heeft daar vandaag al op ingespeeld door ons hele mooie, maar vooral ook lekkere sneeuwmannen te trakteren! In januari houden wij onze juffendag, aangezien juf Ans in november jarig is geweest en juf Lianne in januari jarig is. De datum krijgt u na de kerstvakantie van ons te horen. Onze school doet mee aan het project 10x10, dit wordt georganiseerd door het Symfonieorkest. 10 weken lang komt een ander onderdeel (ensemble) van het Symfonieorkest een concert geven op (de Paulus) school. Op deze manier komt bijna elk muziekinstrument dat wordt bespeeld in een symfonieorkest een keer voorbij. Elke groep mag een keer komen kijken en aanstaande vrijdag zijn wij aan de beurt. Wij mogen naar het ensemble duo contrabas en fagot gaan kijken, we zijn heel benieuwd! Tot slot willen wij nog kort benoemen wat er aan bod komt bij de lessen. Rekenen Wij zijn begonnen met sommen die over het volgende honderdtal gaan, hierbij gaan wij nog niet over het tiental (190+30=). Ook zijn wij bezig met het splitsen van tafels boven de tafel van 10 (8x19=). Hierbij moeten kinderen eerst 8x10=80 uitrekenen en daarna 8x9=72, deze twee getallen worden bij elkaar opgeteld (80+72=152). Het is bij deze sommen erg belangrijk dat de kinderen de tafels tot en met 10 goed beheersen, blijft u deze oefenen? Spelling Wij zijn dit thema bezig met ei/ij woorden, be- ge- en ver- woorden en woorden die eindigen op ig en lijk. U kunt de uitleg zien op het huiswerkblad. Wij wensen u alvast een fijne vakantie, fijne feestdagen en een goed begin van 2016.

9 Nieuws van de maand uit groep 6. De herfstperiode is inmiddels afgesloten en er is weer veel gedaan en geleerd deze periode. Groep zes heeft zelfs een tijdje huisdieren in de klas gehad. Niet zomaar huisdieren maar een grote bak vol met wormen. De leerlingen hebben gezien hoe wormen hun gangen in de grond maken en de bladeren naar beneden trekken. De kinderen van groep zes hebben op donderdag tegenwoordig altijd knutselen. Afgelopen maand zijn we begonnen met het gezamenlijk knutselen in groepen samen met groep zeven en acht. Leerlingen van verschillende leeftijdsgroepen gaan dan samen met elkaar allerlei leuke knutselwerkjes maken. Enkele resultaten waren al te zien op de kijkavond van 3 december. O.b.s. Twekkelerveld doet mee met een muziek project dat 10x10 heet. De intentie van de initiatiefnemers is om tien verschillende optredens te geven op tien verschillende plaatsen. Afgelopen maand was groep zes aan de beurt. Samen met de groepen zes van de Paulusschool en de Zevenster hebben de kinderen kennisgemaakt met de cello. Een duo ervaren muzikanten speelde verschillende nummers voor de kinderen en beantwoordde alle vragen die de kinderen maar konden bedenken, zelfs als deze niet over muziek gingen. Dit jaar vierden de kinderen van groep zes voor het eerst Sinterklaas op een andere manier in de klas. De kinderen hebben lootjes getrokken en voor elkaar cadeautjes gekocht, gedichten gemaakt en prachtige surprises geknutseld! Het was een hele gezellige dag en er zijn prachtige creaties gemaakt. Ook hebben we afgelopen maand onze nieuwe stagiair mogen verwelkomen. Juf Havva helpt juf Madelon op donderdag en meneer Jelle op vrijdag. Juf Havva helpt de kinderen bij vragen, geeft extra aandacht en speelt zo af en toe een paar leuke spelletjes met de kinderen. De kinderen zijn erg positief over haar en we wensen haar nog veel succes en plezier in groep 6.

10 Nieuws van de maand uit groep 7. Op 12 november zijn groep 6, 7 en 8 gestart met een knutselcircuit rondom Sinterklaas. In groep 6 hebben de kinderen met een stanleymes leren werken. In groep 8 moesten ze een krijttekening maken en in groep 7 hebben we een pietenhuis gemaakt. Per tweetal kregen de kinderen een schoenendoos waar ze van kosteloos materiaal een kamer voor het pietenhuis van moesten maken. De resultaten waren erg leuk. Tijdens de kijkavond op 3 december konden de ouders de gemaakte werkjes komen bewonderen. Op 4 december kwamen Sinterklaas en de zwarte pieten hier op school om pepernoten en cadeautjes uit te delen. De groepen 6, 7 en 8 hebben een surprise gemaakt en een gedicht. Er waren erg mooie surprises bij, goed gedaan! Aan het einde van de dag kwam Sinterklaas nog even bij ons binnen. Het was een erg leuke dag! Het rekenwerk staat in het teken van cijferend vermenigvuldigen met onthouden (7x538=..), vermenigvuldigen en delen met grote getallen (4 miljoen x 100=..) en het herleiden van oppervlaktematen ( 30 cm2 =. mm2). Bij de taallessen kunnen de kinderen aan het einde van dit thema het gezegde en het lijdend voorwerp in de zin vinden, ze weten hoe ze een bepaling van plaats en tijd kunnen vinden, ze weten dat er hulpwerkwoorden en zelfstandige werkwoorden zijn, ze weten wat beeldspraak is en ze hebben weer nieuwe themawoorden geleerd. Tijdens spelling leren de kinderen het volgende: woorden met een hoofdletter (Nederland, meneer De Laat), woorden met een achtervoegsel -heid en -teit (snelheid, majesteit) en woorden met ge (garage). Bij werkwoordspelling leren de kinderen de verleden tijd van andere-klank-werkwoorden (ik roep ik riep) Donderdag 17 december is het kerstdiner van uur. De kerstvakantie is van 21 december tot en met 3 januari. Fijne Feestdagen!

11 Nieuws van de maand uit groep 8. Scholenbezoek.In de afgelopen maand hebben wij 2 voortgezet onderwijs scholen bezocht. Dat waren het AOC en het Stedelijk Lyceum Kottenpark. Het AOC staat natuurlijk vooral bekend om z n planten en dieren. Daar hebben we dan ook aardig wat van kunnen zien. Zelfs de engerd (zie foto) was van dichtbij te bekijken. Ik hoop dat de kinderen een beeld hebben kunnen krijgen van de verschillende scholen. Het is de bedoeling om iets later in het jaar ook nog naar de Stedelijke Mavo te gaan. Deze school staat beter bekend als t Zwering. Oudergesprekken Inmiddels hebben we de eerste oudergesprekken van dit schooljaar alweer achter de rug. De NIO is besproken en hopelijk was het resultaat wat jullie en de kinderen er van verwachtten. Via deze weg wil ik nog even benadrukken dat de NIO niet het advies is, maar onderdeel vormt van het uiteindelijke advies. Jullie hebben een aantal weken geleden een informatieboekje meegekregen omtrent de NIO en hierin is de nodige informatie terug te vinden. Sinterklaas Sinterklaas was weer in ons land. Om u een impressie te geven van de viering in groep 8, volgen hier een aantal foto s. Fijne feestdagen!

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Nieuws van de directie Beste ouders en leerlingen: namens alle personeelsleden wensen we jullie heel fijne feestdagen en een heel gelukkig 2015. Wees voorzichtig met vuurwerk, dan zien we elkaar gezond

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen NIEUWSBRIEF Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Het team van de Wissel wenst u fijne feestdagen toe Studiedag 6 februari vervalt De studiedag die op dinsdag 6 februari stond gepland komt te vervallen. Zodra de nieuwe datum voor deze studiedag bekend

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 4 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was spannend vanmorgen. Twee pieten kwamen in paniek op hun step naar school. Ze waren

Nadere informatie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Informatiebulletin van De Evenaar www.basisschooldeevenaar.nl belevenaar@hotmail.com Informatie vanuit

Nadere informatie

Houtmarktbericht december 2013 1

Houtmarktbericht december 2013 1 Terwijl de afgelopen tijd de storm buiten raasde en de hagelstenen vielen is het in onze school lekker warm en behaaglijk en zijn we volop aan het werk over ons thema Feesten. Hoewel het 5 decemberfeest

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

nieuwsbrief Agenda Dit leest u in deze nieuwsbrief:

nieuwsbrief Agenda Dit leest u in deze nieuwsbrief: nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 04-12-2015 December Fijn dat u de tijd neemt, om deze 4e nieuwsbrief te lezen. De maand december is aangebroken, dat betekent vooral veel warmte en gezelligheid, maar ook

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

FINALE VOORLEESWEDSTRIJD

FINALE VOORLEESWEDSTRIJD Weekbericht van 23 november 2015 Verjaardagen: Maandag is meester Johan jarig en dinsdag is meneer Fred jarig. We hebben al voor ze gezongen. Beiden van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag! FINALE

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda. Nummer 5 december 2015

Beste ouders, Agenda. Nummer 5 december 2015 Nummer 5 december 2015 Agenda Wo 2 dec Inloopochtend 8:15-8:30 uur Vrij 4 dec Sinterklaasviering, alle leerlingen om 12:00 uur vrij Do 17 dec Kinderen vrij om 12:00 uur i.v.m. kerstdiner 17:00-18:30 uur

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

KERSTNIEUWS. Juf Simone en juf Sophie

KERSTNIEUWS. Juf Simone en juf Sophie 15 december 2016 NIEUWSBRIEF Blinkertschool Breezandpad 5 6843 JM Arnhem 026-3831993 I N D I T N U M M E R : Juf Simone en juf Sophie Juf Yvette en juf Anneke Juf Gerda en juf Sophie Juf Yvonne en juf

Nadere informatie

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt!

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt! Opsteker nr.7 8 december 2017 CBS De Slagkrooie 0591-38 24 12 Ringstraat 2 info@cbsdeslagkrooie.nl 7848 BW Schoonoord www.cbsdeslagkrooie.nl Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen.

Nadere informatie

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Hofbode 4 16 december 2015 o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Informatieochtend Citotoets groep 2 Woensdagochtend 25 november zijn we met de ouders van kinderen van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2011

Nieuwsbrief December 2011 Sinterklaas 2011 In deze nieuwsbrief; Maandagenda Kerst Uit de groepen.. Andere leuke weetjes over de school. O.b.s. de Kleine Dichter Heycopplein 1 3521 EX Utrecht 030-2963585 / Waalstraat 251 3522 SH

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Belangrijke gebeurtenissen Jores zwarte band! Jarigen De jarigen van oktobber, november en december! Maartje, Cedrick, Amy, Nynke-Sophie en Milan v.p. (viert

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

A G E N D A. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4

A G E N D A. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4 W E E K B R I E F Nr. 15 04 december 2015 Datum Omschrijving A G E N D A Woe. 16 dec. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie 26 nov. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in November en December Wo. 5 dec. Do. 21 dec. Vr. 22 dec. Ma 24 dec t/m vr. 4 jan. Sinterklaasviering Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om 11.45 u uit Kerstvakantie

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

ALGEMEEN. Kerst en Nieuwjaarswens..

ALGEMEEN. Kerst en Nieuwjaarswens.. ALGEMEEN Kerst en Nieuwjaarswens.. Kerst knutselmiddag Maandag 14 december hebben we een gezellige kerstknutselmiddag gehad met de hele school. De onderbouwgroepen hebben allemaal een potje versierd, waar

Nadere informatie

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens JANUARI 2015 VEENSTRAAT 2 7776 BE SLAGHAREN TEL: 0523 681892 WWW.SBODEVONDER.NL Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Belangrijke Data: 19 DECEMBER

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 9 december Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad.  Vrijdag, 9 december Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 9 december 2016 Beste ouders, We hebben afgelopen maandag een heel fijn en gezellig Sinterklaasfeest kunnen vieren met elkaar. Sinterklaas kwam

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 4 januari 2015 Alweer de derde nieuwsbrief van de kleine Nicolaas en de eerste in 2015. Wij willen graag alle kinderen en ouders een heel gelukkig nieuwjaar wensen.

Nadere informatie

Inleiding. Het wel en wee op de Twister

Inleiding. Het wel en wee op de Twister Nieuwsbrief Kindcentrum De Twister Horst December 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar. We kijken terug op een gezellige periode met sinterklaas- en

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016 Algemeen Vol verwachting kijken wij uit naar het grote feest van Sinterklaas. De school is prachtig versierd door de ouders van de ouderraad! Nu komen

Nadere informatie

Kort Nieuws 16 november Verjaardagen. Activiteitenkalender

Kort Nieuws 16 november Verjaardagen. Activiteitenkalender Kort Nieuws 16 november 2018 Verjaardagen 18 Semih Çanta Fase 04B 20 Nina A Fase 04B 20 Sem C Fase 05A 20 Sam ten H Fase 14 21 Ravi Fase 15B 22 Maddox Fase 09B 25 Wouter G Fase 06 26 Ties Fase 04B 26 Djanaya

Nadere informatie

December 2015 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

December 2015 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS December 2015 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 3 dec. Rapporten mee 4 dec. Sinterklaasfeest, alle leerlingen s middags vrij 9 dec. 20.0o ouderavond Rots en Water

Nadere informatie

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis.

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis. No. 11, 23 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 6. In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Kerstfeest Verhuizingnieuws Op de Kerstmarkt van Maassluis Controleformulier In het nieuws

NIEUWSBRIEF 6. In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Kerstfeest Verhuizingnieuws Op de Kerstmarkt van Maassluis Controleformulier In het nieuws Montessorischool Maassluis Seringenstraat 110 3142 NX Maassluis tel.: 010-5917410 E-mail: info@montessorischoolmaassluis.nl NIEUWSBRIEF 6 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Kerstfeest Verhuizingnieuws Op

Nadere informatie

- kerstviering - kerstvakantie - Nationaal voorleeswedstrijd - Nieuwjaarsontmoeting - Voorleesochtend - Nieuws vanuit de groepen

- kerstviering - kerstvakantie - Nationaal voorleeswedstrijd - Nieuwjaarsontmoeting - Voorleesochtend - Nieuws vanuit de groepen - kerstviering - kerstvakantie - Nationaal voorleeswedstrijd - Nieuwjaarsontmoeting - Voorleesochtend - Nieuws vanuit de groepen Nr. 8 11 december 2015 Kerstviering Het eind van het kalenderjaar is in

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 2017 Agenda Nummer 15 Maandag 11 december Toets Aardrijkskunde thema 2 voor

Nadere informatie

Wij wensen alle kinderen die in december jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

Wij wensen alle kinderen die in december jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Belangrijke data: 4 december inleveren surprises 5 december Sinterklaasviering 12 december STAKING (school is gesloten) 13 december zaalhandbaltoernooi groep 7 21 december Kerstviering

Nadere informatie

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Beste lezers Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Het lijkt al heel lang geleden, maar het is pas

Nadere informatie

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas Agenda Vrijdag 5 december Maandag 8 december Dinsdag 9 december Woensdag 10 december Donderdag 18 december Vrijdag 19 december Sinterklaas op school Nieuwsbrief 8 Knutselochtend voor ouders Preventiewerk

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 6 dec no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 6 dec no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 6 dec. 2016 no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Het Sinterklaasfeest was weer geslaagd. Bedankt Sint&Pieten&Ouderraad! Groep 1/2 De kinderen hebben er van

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 22 nov. 2016 no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Juf Johanne was afgelopen vrijdag voorlopig voor het laatst op school. Ze gaat nu met zwangerschapsverlof.

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Studiemiddag; alle leerlingen zijn vanaf 12 uur vrij; de volgende nieuwsbrief komt uit

Studiemiddag; alle leerlingen zijn vanaf 12 uur vrij; de volgende nieuwsbrief komt uit Nieuwsbrief december 2017 Inhoudsopgave 1. Agenda 2. Terugblik 3. Typecursus voor de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 4. Pilot naschoolse sportactiviteiten op het plein van De Egelantier 5. Weet

Nadere informatie

Decembermail. Pepernoten bakken

Decembermail. Pepernoten bakken Decembermail Pepernoten bakken Wat rook het heerlijk in de school! Kinderen van groep 1 en 2 hebben de eerste week van december pepernoten gebakken. In kleine groepjes onder leiding van een ouder hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Kalender en belangrijke informatie uit deze nieuwsbrief: Gehele decembermaand, geen gymlessen. Dinsdag 4 december, leerlingen groepen 6 t/m 8, surprises meenemen. Woensdag 5 december,

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs de Runde

Nieuwsbrief obs de Runde Nieuwsbrief obs de Runde Nieuwsbrief nr. 7 Woensdag 7 december 2016 Welkom Deze keer zijn er geen nieuwe kinderen op school gekomen. Van de locatieleider Eindelijk kan ik hier vermelden dat we de website

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Voor meer foto s zie binnenkort onze site! Gdict

Voor meer foto s zie binnenkort onze site! Gdict De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Loek, Dion, Kyara, Nina, Simon, Luna en Sinterklaas vieren deze week hun verjaardag. Van harte gefeliciteerd namens heel het team!

Loek, Dion, Kyara, Nina, Simon, Luna en Sinterklaas vieren deze week hun verjaardag. Van harte gefeliciteerd namens heel het team! Agenda Vr. 4-12 : Sinterklaasviering (kinderen zijn om 12.00uur uit) Di. 8-12 : MR vergadering Wo. 9-12 : GGD op school Do. 10-12 : GGD op school Do. 17-12 : Kerstviering in de avond (programma volgt nog)

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Samen sterk in goed onderwijs! Beste ouders/ verzorgers, Nieuws vanuit de directie Het jaar zit er weer bijna op. De tijd vliegt voorbij en langs deze weg wil ik alle betrokkenen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent. Van harte gefeliciteerd!

Nieuwsbrief. Van de directie. Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent. Van harte gefeliciteerd! CBS De Schalmei Schooljaar 15/16 nummer 7 20 november Nieuwsbrief Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent Van de directie Beste ouders, Belangrijke data De afgelopen twee weken hebben we

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Anika Augustinus Wat gaan

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Sinterklaas is in het land!

Sinterklaas is in het land! Nieuwsbrief cember 2012 Sinterklaas is in het land! O.b.s. Kleine Dichter Heycopplein 1 3521 EX Utrecht 030-2963585 / Waalstraat 251 3522 SH Utrecht 030-2674244 MAANDKALENDER DECEMBER 2012 MA DI WO DO

Nadere informatie

Branding Babbels schooljaar nummer 4

Branding Babbels schooljaar nummer 4 Branding Babbels schooljaar 2016-2017 nummer 4 Beste ouders, verzorgers, De feestmaand is begonnen. Maandag zullen we met elkaar genieten van de komst van Sinterklaas, de adventvieringen beginnen dinsdag

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

Nr.13 1 december 2016 schooljaar Kerstmarkt zaterdag 10 december

Nr.13 1 december 2016 schooljaar Kerstmarkt zaterdag 10 december Nr.13 1 december 2016 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.15 05-12-2014 t Toetertje OBS De Schoener Sinterklaas op bezoek Wat hebben we allemaal genoten van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Sinterklaas kwam landde met de

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

21 december 2018 F. Wiedijk jzn straat JS Grootschermer NIEUWSDRIES. Agenda

21 december 2018 F. Wiedijk jzn straat JS Grootschermer   NIEUWSDRIES. Agenda 21 december 2018 F. Wiedijk jzn straat 1 1843 JS Grootschermer www.driessenschool.nl NIEUWSDRIES Agenda Maandag 24 dec. t/m Vrijdag 4 jan. Kerstvakantie Maandag 8 jan. 8.30 uur; Nieuwjaarsviering op schoolplein.

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Speciaal Basisonderwijs Merlijn Paets van Troostwijkstraat 87, Tel: (070) 3993709 E-mail: info@sbomerlijn.lucasonderwijs.nl Nieuwsbrief december 2012 t Heerlijk avondje is gekomen.

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019 NIEUWSFLITS Jaargang 19, nummer 5 20 december 2018 Voorwoord Beste ouders, December is al weer zo goed als voorbij. En daarbij natuurlijk ook het jaar 2018! Sinterklaas was net de school uit, de laatste

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013. Nr. 9

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013. Nr. 9 CBS de Wegwijzer Nr. 9 Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013 Aan de ouders/verzorgers van CBS De Wegwijzer Schoolfonds Enige tijd geleden heeft u het formulier ontvangen over het te betalen bedrag voor

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud Jaargang 10 Nummer 9 14 december 2018 Agenda Donderdag 20 december Vrijdag 21 december Maandag 24 december t/m vrijdag 4 januari 2019 Maandag 7 januari 2019 Vrijdag 11 januari 2019 Zondag 20 januari 2019

Nadere informatie

Sinterklaas Special...!

Sinterklaas Special...! Piramide Nieuwsbrief 6 Vrijdag 2 december 2011 DE PIRAMIDE locatie BREDE SCHOOL MEERWIJK Sinterklaas Special.....! Belangrijke data de komende periode......! Maandag 5 december Maandag 12 december Woensdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Uit de teamkamer Aanwezigheid directie & Ib-er Maandag 21- vrijdag 25 & maandag 28 november Maandagochtend 21- dinsdag 22 & maandagmorgen 28 nov.

Uit de teamkamer Aanwezigheid directie & Ib-er Maandag 21- vrijdag 25 & maandag 28 november Maandagochtend 21- dinsdag 22 & maandagmorgen 28 nov. r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal o.z. 86 locatieleider: Inge Kiers 7881 CN Emmer Compascuum e-mail:hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 17-12-2015

Het Berichtje Donderdag 17-12-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 17-12-2015 Kalender: 17-12

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Kwastje nr.5 Schooljaar december 2018

Kwastje nr.5 Schooljaar december 2018 De Krijntjes 28 4715AP Rucphen Tel: 0165-3411945 info@paletrucphen.nl www.paletrucphen.nl Deze maand: Sinterklaas De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van Sinterklaasactiviteiten. Zo zijn de

Nadere informatie