GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 OKTOBER 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 OKTOBER 2015"

Transcriptie

1 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 OKTOBER 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens R., Messely N., Schepenen; Lammertyn R., Voorzitter O.C.M.W., Schepen; Messely M., Lammertyn A., Viaene J., Ingelbeen A.-L., Parmentier N., Kint V., Gheysens J., Moerkerke E., Vanderhaeghen M., Bonte F., Van Synghel N., Dequeker C., Raadsleden; Vandecasteele C., Gemeentesecretaris. De Voorzitter opent de zitting en schorst deze onmiddellijk teneinde Mevrouw Delphine Maillard van Woonwijs de gelegenheid te geven om de punten i.v.m. Wonen toe te lichten. Na deze toelichting en de vraagstelling omtrent de technische aspecten van deze overeenkomst en de nieuwe reglementen wordt de zitting heropend. OPENBARE ZITTING: WONEN: 1. Afsluiten van een overeenkomst met Effect vzw (Energiesnoeiers Zuid-West-Vlaanderen) voor het plaatsen van rookmelders in woningen tijdens de uitvoering van een energiescan. Overwegende dat de gemeente samenwerkt met Effect vzw voor het uitvoeren van energiescans in woningen in onze gemeente; Overwegende dat de woningen geselecteerd worden in samenspraak met het O.C.M.W.; Overwegende dat de energiesnoeiers vaak vaststellen dat er in deze woningen geen rookmelders aanwezig zijn; Overwegende dat de energiesnoeiers voorstellen om deze rookmelders zelf te plaatsen in de woningen waar zij een energiescan uitvoeren mits vergoeding van de kosten, zijnde 16 euro voor de rookmelder en 7 euro voor het plaatsen; Overwegende dat het aangewezen blijkt om op dit aanbod in te gaan; Gelet op de voorgelegde overeenkomst; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; BESLUIT, eenparig : Artikel 1 : Een overeenkomst af te sluiten met Effect vzw (Energiesnoeiers Zuid-West- Vlaanderen) voor het plaatsen van rookmelders in woningen tijdens de uitvoering van een energiescan. Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing, samen met de ondertekende overeenkomst, voor verder gevolg toe te sturen aan Effect vzw (Energiesnoeiers Zuid-West-Vlaanderen), Damastweversstraat 1, 8500 Kortrijk.

2 2. Invoeren gemeentelijke premie voor de installatie van veilige (water)verwarmingstoestellen en voor de verbetering van de elektrische installatie. De raad, in openbare zitting; Gelet op het gemeentedecreet, meer bepaald artikel 42 en 43; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 23 januari 2014 voor het invoeren van een gemeentelijke belasting op woningen, kamers, gebouwen of andere woongelegenheden opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister voor de periode ; Gelet op artikel van het grond en pandenbeleid dat stelt dat de opbrengst van de leegstandsheffing moet besteed worden aan het gemeentelijk woonbeleid; Gelet op prioriteit 3 van het woonplan dat goedgekeurd werd in de gemeenteraad van 21 november 2013 waarbij de gemeente een actief premie- en renovatiebeleid voert; Overwegende dat met de intergemeentelijke samenwerking Woonwijs onderzocht werd welke woningen en/of doelgroepen efficiëntst aangepakt of geholpen dienden te worden. Tevens werd daarbij bekeken hoe eigenaars van oudere (verhuur) woningen konden gestimuleerd worden tot duurzame innovatie; Overwegende dat uit hun analyse blijkt dat de meest voorkomende problemen bij oudere woningen terug te leiden zijn tot problemen bij verwarming (CO problematiek) of elektriciteit waardoor er dan ook beslist wordt om hierop in te spelen; Overwegende dat dit tevens kadert in het streven van de burgemeestersconvenant naar een minder hoge CO2 uitstoot; Overwegende dat hiervoor een sensibilisatiecampagne zal opgezet worden om inwoners bewust te maken van het belang van een goede elektrische installatie en (water)verwarmingssysteem; Gelet op het positief advies van het lokaal woonoverleg van 28 september 2015; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; BESLUIT, eenparig : Artikel 1 : De gemeenteraad keurt onderstaand reglement goed voor de gemeentelijke premie voor de installatie van veilige (water)verwarmingstoestellen en voor de verbetering van de elektrische installatie. Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Woning: het huis, appartement of studio, als hoofdverblijfplaats bestemd voor het huisvesten van één gezin. Eigenaar-verhuurder: de natuurlijke persoon en (mede-)eigenaar handelend namens alle mede-eigenaar-verhuurders, die de woning na voltooiing van de verbeteringswerken verhuurt voor een periode van ten minste drie jaar. Eigenaar-bewoner: de natuurlijke persoon die de door hem gerenoveerde woning op de aanvraagdatum bewoont op grond van een zakelijk recht. Aanvraagdatum: datum waarop het dossier wordt ingediend.

3 Artikel 2 Binnen de perken van het daartoe op het gemeentelijke budget voorziene krediet en voor zover het daartoe vereiste krediet voor ieder dienstjaar op het budget is uitgetrokken, verleent de gemeente Lendelede vanaf 1 januari 2016 een premie van 50% van de aanvaarde kostprijs met een maximum van 350 euro voor installatie van een veilig (water)verwarmingstoestel en een premie van 50% van de aanvaarde kostprijs met een maximum van 150 euro voor de verbetering van de elektrische installatie voor woningen op het grondgebied van de gemeente Lendelede. Dit voor zover voldaan wordt aan de voorwaarden van onderhavig reglement. Artikel 3 Voorwaarden Om in aanmerking te komen voor de premie dient aan volgende voorwaarden te worden voldaan: 1 De premie kan worden aangevraagd door de eigenaar-bewoner(s) of eigenaarverhuurder(s). De vereniging van mede-eigenaars (syndicus) kan eveneens een premie aanvragen. 2 De woning is een bestaande woning met bouwdatum ouder dan 20 jaar. Het bouwjaar zoals vermeld in de kadastergegevens is bepalend. 3 Het niet-geïndexeerd kadastraal inkomen van de premiewoning mag, op de aanvraagdatum, niet meer dan euro bedragen. 4 Bijkomende voorwaarde bij een aanvraag door een eigenaar-verhuurder: vanaf de toekenning van de premie dient de woning voor een periode van minstens 3 jaar te worden verhuurd. Een huurprijsstijging tijdens de driejarige periode wordt niet toegestaan. Jaarlijkse indexering wordt wel toegestaan. 5 Bijkomende voorwaarde bij een aanvraag door een eigenaar-bewoner: het gezamenlijk netto belastbaar inkomen van drie jaar vóór aanvraagdatum van de premie-aanvrager, de mede-eigenaar(s) en personen met wie de premie-aanvrager op de aanvraagdatum wettelijk of feitelijk samenwoont, mag niet hoger zijn dan: euro voor een alleenstaande zonder personen ten laste euro voor een alleenstaande gehandicapte euro in alle andere gevallen, vermeerderd met euro per persoon ten laste. Het inkomen van inwonende kinderen tot en met 25 jaar wordt niet in aanmerking genomen, voor zover die kinderen vanaf hun meerderjarigheid zonder onderbreking deel uitmaken van het gezin. Er wordt rekening gehouden met de gezinssamenstelling op het moment van de aanvraagdatum. Indien de aanvrager kan aantonen dat zijn huidig inkomen minstens 20% lager ligt dan het inkomen van drie jaar terug, wordt rekening gehouden met het huidige inkomen. Artikel 4 Welke werken hebben recht op een premie? Enkel werken, uitgevoerd door een erkende aannemer komen in aanmerking: Volgende categorieën van werken komen in aanmerking: 1 De installatie van een (decentraal of centraal) gesloten verbrandingstoestel (type C) of een warmtepomp (niet geschikt voor actieve koeling) geschikt voor verwarming en/of de productie van sanitair warm water. De installatie van een centraal stooktoestel (gas, vloeibaar of vaste brandstof) komt enkel in aanmerking na voorlegging van een keuringsattest, op datum na uitvoering van de werken.

4 2 De installatie van een warmtepompboiler of zonneboiler met naverwarming via een elektrische weerstand of gesloten verbrandingstoestel (type C) geschikt voor de productie van sanitair warm water. 3 Werken aan de elektrische installatie: verbeteren van de elektrische installatie met het doel om stroom en/of telecommunicatie te voorzien in de woning. Elektriciteitswerken komen enkel in aanmerking na voorlegging van een keuring van de elektrische installatie van een erkend keurorganisme, op datum na uitvoering van de werken. Artikel 5 Premiebedrag De premie bedraagt 50% van de aanvaarde kostprijs met een maximum van 350 euro voor de installatie van een gesloten verbrandingstoestel (type C) of een warmtepomp geschikt voor verwarming en/of de productie van sanitair warm water of de installatie van een zonneboiler of warmtepompboiler geschikt voor de productie van sanitair warm water. maximum van 150 euro voor werken aan de elektrische installatie. Artikel 6 Procedure De aanvraag wordt gericht aan het College van Burgemeester en Schepenen aan de hand van het daarvoor voorziene aanvraagformulier, vergezeld van volgende bijlagen: Gedetailleerde facturen betreffende bovenstaande werken (op de aanvraagdatum zijn de facturen maximum 1 jaar oud, maar niet ouder dan 1 januari 2016). Op deze dient duidelijk vermeld te worden dat het een installatie betreft zoals vermeld in artikel 4; Document met vermelding van het niet-geïndexeerd kadastraal inkomen: aanslagbiljet onroerende voorheffing of uittreksel uit de kadastrale legger. Enkel voor eigenaar-verhuurders: Kopie van de huurovereenkomst Enkel voor eigenaar-bewoners: Aanslagbiljet(ten) betreffende het inkomen van drie jaar voor aanvraagdatum; Attest betreffende de samenstelling van het gezin; Bewijsstukken personen ten laste: attest van kinderbijslag en/of attest met erkenning van handicap. De premie wordt pas uitbetaald na aflevering van alle gevraagde bijlagen. Artikel 7 Slotbepalingen 1 Indien aan de bepaling onder artikel 3 4 niet voldaan wordt, of in geval van verkoop van de woning binnen een periode van 3 jaar na datum van de definitieve toekenning van de premie, is de premie integraal terug te betalen door de eigenaarverhuurder aan wie de premie werd toegekend. 2 De gemeente, of de door de gemeente aangestelde persoon, behoudt zich het recht voor door plaatsbezoek na te gaan of aan de bepalingen van dit reglement voldaan is. Weigering tot medewerking door de aanvrager(s) brengt verval van het recht op de premie mee. 3 Alle ten aanzien van de gemeente Lendelede aangegane verbintenissen betreffende dit premiereglement vervallen van rechtswege bij overlijden van de premieaanvrager, bij onteigening of volledige vernieling van de woning.

5 4 Binnen een periode van 10 jaar kan voor dezelfde woning slechts éénmaal een gemeentelijke premie voor de installatie van veilige (water)verwarmingstoestellen en slechts éénmaal een gemeentelijke premie voor de verbetering van de elektrische installatie worden toegekend. 5 De premie is cumuleerbaar met de gemeentelijke premie voor het saneren, bouwen en renoveren, zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 november Artikel 2 : Dit reglement treedt in werking vanaf 1 januari 2016 en eindigt op 31 december Artikel 3: De nodige kredieten voor het toekennen van deze premie zijn voorzien op / van het budget 2016 en zullen worden voorzien op de budgetten van volgende begrotingsjaren. Art. 4 : Dit reglement wordt bekendgemaakt zoals voorgeschreven in artikel 186 en 187 van het gemeentedecreet en wordt opgenomen op de lijst met beknopte omschrijving die verzonden wordt aan de provinciegouverneur. Wijzigen premie voor de aankoop van een rookmelder en/of CO-melder. Gelet op het gemeentedecreet, meer bepaald artikel 42 en 43; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 23 januari 2014 houdende het invoeren van een gemeentelijke belasting op woningen, kamers, gebouwen of andere woongelegenheden opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister voor de periode ; Gelet op artikel van het grond en pandenbeleid dat stelt dat de opbrengst van de leegstandsheffing moet besteed worden aan het gemeentelijk woonbeleid; Gelet op prioriteit 3 van het woonplan dat goedgekeurd werd in de gemeenteraad van 21 november 2013 waarbij de gemeente een actief premie- en renovatiebeleid voert; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 20 december 2007 betreffende het voorstel tot het goedkeuren van een subsidiereglement voor de aankoop rookmelder en/of CO-melder ; Overwegende dat de plaatsing van een rookmelder en/of een CO-melder de gevolgen van brand of CO-vergiftiging kan beperken daar men tijdig verwittigd wordt; Overwegende dat de subsidie voor de aankoop rookmelder en/of CO-melder gemiddeld een 8-tal keer per jaar wordt aangevraagd; Gelet op het decreet van 1 juni 2012 en het uitvoeringsbesluit van 6 juli 2012 omtrent de rookmeldersverplichting in (huur)woningen om conform te zijn; Gelet op het voorstel tot overeenkomst van Effect vzw (Energiesnoeiers Zuid-West-Vlaanderen) om de woningen, die bewoond worden door de doelgroep van de gratis energiescan, te voorzien van rookmelders bij het uitvoeren van een energiescan; Overwegende dat om bovenstaande redenen het reglement van 20 december 2007 betreffende het voorstel tot het goedkeuren van een subsidiereglement voor de aankoop rookmelder en/of CO-melder moet gewijzigd worden; 3. Overwegende dat hiervoor een sensibilisatiecampagne zal opgezet worden om inwoners bewust te maken van het belang van de installatie van rook- en/of CO-melders; Gelet op het positief advies van het lokaal woonoverleg van 28 september 2015; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen;

6 BESLUIT, eenparig : Artikel 1 : De gemeenteraad keurt onderstaand reglement goed: premie voor de aankoop van een rookmelder en/of CO-melder. Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Woning: het huis, appartement of studio, als hoofdverblijfplaats bestemd voor het huisvesten van één gezin. Aanvrager: elke bewoner of eigenaar-verhuurder en natuurlijke persoon die voor zijn woning rook- en/of CO-melders aankoopt en installeert. De vereniging van mede-eigenaars (syndicus) kan eveneens een premie aanvragen indien het een meergezinswoning betreft. Aanvrager gratis energiescan: elk gezin dat tot een van onderstaande doelgroepen behoort: 1. een beschermde afnemer (iemand die recht heeft op de sociale maximumprijzen voor gas en elektriciteit) 2. een afnemer voor wie een verzoek tot afsluiting van elektriciteit en/of aardgas bij de Lokale Adviescommissie (LAC) werd ingediend; 3. een afnemer met een actieve budgetmeter voor elektriciteit of aardgas; 4. verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds krijgen; 5. in begeleiding zijn bij het OCMW of CAW wegens betalingsmoeilijkheden; 6. toegelaten zijn tot een (collectieve) schuldenregeling; 7. huurders met een geregistreerde huurovereenkomst van minstens 1 jaar met een basishuurprijs van maximaal 450 euro. De gratis energiescan kan aangevraagd worden via de woonwinkel van het Sociaal Thuis. Artikel 2 Premiebedrag Binnen de perken van het daartoe op het gemeentelijke budget voorziene krediet en voor zover het daartoe vereiste krediet voor ieder dienstjaar op het budget is uitgetrokken, verleent de gemeente Lendelede vanaf 1 januari 2016 een premie als tussenkomst in de aankoop en eventuele installatie van rook- en/of een CO-melders. Dit voor zover voldaan wordt aan de voorwaarden van onderhavig reglement. 1 Voor aanvragers, die rook- en/of een CO-melders aankopen en installeren in hun woning op het grondgebied van de gemeente Lendelede, bedraagt de premie 100 % met een maximum van 20,00 euro. De premie kan aangevraagd worden voor maximaal 3 rook- en/of CO-melders per woning. 2 Bij aanvragers van de gratis energiescan wordt de woning tijdens de uitvoering van de energiescan voorzien van de nodige rookmelders. Effect vzw (Energiesnoeiers Zuid-West-Vlaanderen) staat in voor de aankoop en installatie van deze rookmelders en factureert rechtstreeks aan de gemeente Lendelede en dit volgens de bepalingen van de onderlinge overeenkomst. Woningen in eigendom van een sociale huisvestingsmaatschappij komen hiervoor niet in aanmerking. Artikel 3 Voorwaarden Om in aanmerking te komen voor de premie dient aan volgende voorwaarden te worden voldaan: 1 De rookmelder: moet CE gemarkeerd zijn en voldoen aan de norm NBN EN betreft een optische rookmelder is voorzien van een niet-vervangbare batterij met een levensduur van 10 jaar is voorzien van een testknop

7 2 De CO-melder moet CE gemarkeerd zijn en voldoen aan de norm NBN EN Toestellen die de functie van rook- en CO-melder combineren en voldoen aan bovenstaande voorwaarden komen eveneens in aanmerking. Artikel 4 Procedure De aanvraag voor deze premie dient te gebeuren ofwel bij de milieudienst van het gemeentebestuur of bij de woonwinkel in het Sociaal Thuis aan de hand van het daarvoor voorziene aanvraagformulier, vergezeld van het aankoopbewijs van de rooken/of CO-melders en foto s (met datum) van de geïnstalleerde rookmelders. Bij twijfel kunnen bewijsstukken opgevraagd worden, waaruit kan opgemaakt worden dat deze aan de gestelde voorwaarden voldoen. Op de aanvraagdatum is het aankoopbewijs maximum 1 jaar oud, maar niet ouder dan 1 januari Artikel 5 Slotbepalingen 1 De gemeente, of de door de gemeente aangestelde persoon, behoudt zich het recht voor door plaatsbezoek na te gaan of aan de bepalingen van dit reglement voldaan is. Weigering tot medewerking door de aanvrager(s) brengt verval van het recht op de premie mee. 2 Deze premie kan slechts één maal binnen een periode van 10 jaar voor dezelfde woning toegekend worden. 3 Dit reglement treedt in werking vanaf 1 januari 2016 en eindigt op 31 december Dit reglement vervangt het vorige subsidiereglement voor aankoop van een rookmelder en/of CO-melder. Artikel 2 : De nodige kredieten voor het toekennen van deze premie zijn voorzien op / van het budget 2016 en zullen worden voorzien op de budgetten van volgende begrotingsjaren. Artikel 3 : Dit reglement wordt bekendgemaakt zoals voorgeschreven in artikel 186 en 187 van het gemeentedecreet en wordt opgenomen op de lijst met beknopte omschrijving die verzonden wordt aan de provinciegouverneur. Goedkeuren actieprogramma Sociaal Wonen door de (semi)publieke rechtspersonen. 4. Overwegende dat de gemeente op basis van het grond- en pandendecreet verplicht is een overzicht op te stellen van alle gronden die in handen zijn van openbare besturen en semipublieke rechtspersonen, alsook een actieprogramma op te stellen voor deze percelen; Gelet op het voorgelegde actieprogramma Sociaal Wonen door de (semi)publieke rechtspersonen waaruit blijkt dat de gemeente voldoet aan de vooropgestelde eisen van het decreet; Gelet op het positief advies van het lokaal woonoverleg van 28 september 2015; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; BESLUIT, eenparig : Artikel1 : Het actieprogramma Sociaal Wonen door de (semi)publieke rechtspersonen goed te keuren.

8 Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing, samen met het actieprogramma toe te sturen aan Wonen Vlaanderen. De Voorzitter schorst opnieuw de zitting teneinde de financieel beheerder Gwenny Mattan de gelegenheid te geven om haar jaarlijkse rapportering aan de gemeenteraad toe te lichten. Na deze toelichting en de vraagstelling omtrent de technische aspecten van deze rapportering wordt de zitting heropend. FINANCIEN: Jaarlijkse rapportering aan de gemeenteraad door de financieel beheerder: Financieel Rapport Gelet op het voorgelegde financieel rapport ; Gelet op de toelichting door de financieel beheerder; Gelet op artikel 165 en 166 van het gemeentedecreet; 5. Overwegende dat de gemeente niet werkt met budgethouders zodat de rapportering door de gemeentesecretaris en het College zoals voorzien in artikel 167 en 168 van het gemeentedecreet niet vereist is; NEEMT KENNIS van het financieel rapport en de rapportering door de financieel beheerder. Vaststellen budgetwijziging 1 voor het dienstjaar Gelet op het gemeentebudget 2015 vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van met volgend resultaat: I. Exploitatieresultaat: euro II. Investeringsresultaat: euro III. Resultaat andere: euro IV. Budgettaire resultaat van het boekjaar (I+II+III): euro V. Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar: euro VI. Gecumuleerde budgettaire resultaat (IV+V): euro VII. Bestemde gelden: 0 euro VIII. Resultaat op kasbasis (VI-VII): euro en een autofinancieringsmarge van euro; Gelet op de voorgelegde budgetwijziging nr. 1 die volgend resultaat vertoont: I. Exploitatieresultaat: euro II. Investeringsresultaat: euro III. Resultaat andere: euro IV. Budgettaire resultaat van het boekjaar (I+II+III): euro V. Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar: euro VI. Gecumuleerde budgettaire resultaat (IV+V): euro VII. Bestemde gelden: 0 euro VIII. Resultaat op kasbasis (VI-VII): euro en een autofinancieringsmarge van euro; Gelet op het gunstig advies van het managementteam d.d ; 6.

9 Gelet op de toelichting door de Schepen van Financiën; Na bespreking; Gaat over tot de stemming over het geheel van de budgetwijziging; BESLUIT, met 12 ja-stemmen (Ketels P., Dewaele C., Fonteyne B., Rommens R., Messely N., Messely M., Lammertyn A., Viaene J., Ingelbeen A.-L., Parmentier N., Kint V., Van Synghel N.) en 5 onthoudingen (Gheysens J., Moerkerke E., Vanderhaeghen M., Bonte F., Dequeker C.) : Artikel 1 : De budgetwijziging nr. 1 over het dienstjaar 2015 vast te stellen met volgend resultaat: I. Exploitatieresultaat: euro II. Investeringsresultaat: euro III. Resultaat andere: euro IV. Budgettaire resultaat van het boekjaar (I+II+III): euro V. Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar: euro VI. Gecumuleerde budgettaire resultaat (IV+V): euro VII. Bestemde gelden: 0 euro VIII. Resultaat op kasbasis (VI-VII): euro en een autofinancieringsmarge van euro; Artikel 2 : Afschrift van onderhavig besluit, samen met het volledig dossier, voor verder gevolg aan de bevoegde overheid toe te sturen. OPENBARE VEILIGHEID: Adviseren van het plaatsen en gebruiken voorlopig vaste (verplaatsbare) camera s op nietbesloten plaatsen op het grondgebied van de gemeente Lendelede. Gelet op artikel 162 van de grondwet; Gelet op artikel 42 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op artikel 252 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling voor het Vlaamse Gewest van het bestuurlijk toezicht op de gemeenten, en latere wijzigingen; Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens; Gelet op artikel 5, 2 van de wet van 21 maart 2007 tot regeling van de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera s; 7. Gelet op de ministeriële omzendbrief van 10 december 2009 betreffende de wet van 21 maart 2007 tot regeling van de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera s zoals gewijzigd door de wet van 12 november 2009; Gelet op de problematiek van wisselende vormen van criminaliteit en overlast onder meer fietsdiefstallen, beschadigingen aan onroerende en roerende goederen (voertuigen); Overwegende dat deze criminaliteitsvormen zich hier minder voordoen dan in de andere gemeenten die deel uitmaken van de PZ Vlas (Kortrijk en Kuurne); Overwegende dat de politiezone VLAS Heel binnenkort zal beschikken over een verplaatsbare camera;

10 Overwegende dat de gemeente Lendelede deel uitmaakt van de politiezone VLAS. De verplaatsbare camera zal worden ingezet op het grondgebied van Kortrijk en de gemeente Kuurne heeft ook om advies gevraagd om deze camera in te zetten. Het ware een jammere zaak indien bepaalde criminaliteitsfenomenen op het grondgebied van Kortrijk en Kuurne kunnen bestreden worden door de inzet van de verplaatsbare camera( s) en diezelfde fenomenen niet met de verplaatsbare camera( s) kunnen aangepakt worden op het grondgebied van de gemeente Lendelede; Gelet op het gunstig advies van de korpschef HCP Rino Defoor van de Politiezone Vlas inzake het plaatsen van voorlopig vaste (verplaatsbare) bewakingscamera s op niet-besloten plaatsen op het grondgebied van de gemeente Lendelede; Overwegende dat de Politiezone Vlas de verantwoordelijke is voor de verwerking van de beelden die worden gemaakt met deze camera s; Gelet op het feit dat de Politiezone Vlas een thematische aangifte zal doen van deze camera s bij commissie tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer onder de benaming: cameratoezicht tot voorkoming van misdrijven tegen personen en goederen, alsook overlast op het grondgebied van de politiezone VLAS - gemeente Lendelede ; Gelet op het feit dat conform artikel 5, 3 van de wet van 21 maart 2007 en het Koninklijk besluit van 10 februari 2008 op het grondgebied van de zone pictogrammen werden aangebracht om de weggebruikers in kennis te stellen dat er camerabewaking is; Gelet op het feit dat de bevoegde politieambtenaren hiertoe aangeduid door de korpschef van de politiezone Vlas zullen instaan voor het bekijken van de gemaakte beelden op het grondgebied van Lendelede; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; BESLUIT, eenparig : Artikel 1 : De gemeenteraad verleent positief advies tot het plaatsen van voorlopig vaste (verplaatsbare) bewakingscamera s op niet-besloten plaatsen op het grondgebied van de gemeente Lendelede. Artikel 2 : Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de Politiezone Vlas, Oude- Vestingsstraat 2a, 8500 Kortrijk. HULPVERLENINGSZONE FLUVIA: Hulpverleningszone Fluvia : vastleggen gemeentelijke dotatie Gelet op artikel 42 1 van het gemeentedecreet; 8. Gelet op de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid, inzonderheid artikel 67 en 68 en artikel 134; Gelet op het Koninklijk besluit van 2 februari 2009 tot vaststelling van de territoriale afbakening van de hulpverleningszones; Overwegende dat de brandweerzones onder meer door dotaties van de gemeenten van de zone gefinancierd worden; Overwegende dat de dotaties van de gemeenten van de zone jaarlijks worden vastgelegd op basis van en akkoord bereikt tussen de verschillende betrokken gemeenten;

11 Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 16 oktober 2014 houdende goedkeuring van de financiële verdeelsleutel van de gemeentelijke dotatie voor de hulpverleningszone Fluvia waarbij kennis werd genomen van de meerjarenplanning van de hulpverleningszone; Gelet op de nota van de hulpverleningszone Fluvia over de vastlegging van de gemeentelijke dotaties voor het dienstjaar 2016 waaruit blijkt dat de gemeente Lendelede een toelage van ,91 euro moet voorzien, zijnde ,91 euro exploitatietoelage en ,00 euro investeringstoelage; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; BESLUIT, eenparig: Artikel 1 : Akkoord te gaan met de dotatie 2016 voor de hulpverleningszone Fluvia, zijnde : dotatie voor exploitatie : ,91 euro. dotatie voor investeringen : ,00 euro. Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing toe te sturen aan : - de Provinciegouverneur, p/a FAC Kamgebouw, Koning Albert I laan 1/5 bus 6, 8200 Brugge (ter goedkeuring binnen de twintig dagen volgend op de zitting). - de financieel beheerder van de gemeente. - de secretaris van de Hulpverleningszone Fluvia, Doorniksesteenweg 214a, 8500 Kortrijk. KERKFABRIEKEN: Kerkfabriek Sint-Katharina: Aktename van de budgetwijziging Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten; Gezien de budgetwijziging over het dienstjaar 2015 van de kerkfabriek van de parochie van Sint- Katharina, opgemaakt en voorlopig goedgekeurd in zitting van de kerkraad van 27 juli 2015; Overwegende dat deze budgetwijziging in overeenstemming is met het meerjarenplan van de kerkfabriek; Overwegende dat deze wijziging enkel een wijziging in investeringen betreft om het investeringsoverschot van de jaarrekening 2014 weg te werken; Overwegende dat het aandeel van de gemeente Lendelede in de gemeentelijke toelage ongewijzigd blijft op 8.384,73 euro; Overwegende dat voormeld budget nu sluit met volgend resultaat : Exploitatieresultaat 2015 : + 0 euro. Algemeen Investeringsresultaat 2014 : ,48 euro. Waarvan akte. 9.

12 Kerkfabriek Sint-Katharina: Goedkeuren van de meerjarenplanwijziging Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten; 10. Gezien de meerjarenplanwijziging voor de periode van de kerkfabriek van de parochie van St. Katharina, werd opgemaakt en goedgekeurd in zitting van de kerkraad van 27 juli 2015; Overwegende dat het meerjarenplan van kerkfabriek St. Katharina door de gemeente Lendelede werd ontvangen op ; Overwegende dat de meerjarenplanwijziging enkel een verschuiving betreft in de investeringen voor de jaren 2015 en 2016 en het voorzien van een extra budget voor schilderwerken in 2016; Overwegende dat in de meerjarenplanwijziging de voorziene gemeentelijke dotatie gelijk blijft aan de voorziene gemeentelijke dotatie van het oorspronkelijk meerjarenplan; Overwegende dat voormeld meerjarenplan volgende exploitatietoelagen vooropstelt: 2014: ,18, aandeel gemeente Lendelede ,86 ; 2015: ,00, aandeel gemeente Lendelede ,33 ; 2016: ,00, aandeel gemeente Lendelede ,68 ; 2017: ,00, aandeel gemeente Lendelede ,97 ; 2018: ,00, aandeel gemeente Lendelede ,61 ; 2019: ,00, aandeel gemeente Lendelede ,43 ; Na bespreking; Gaat over tot de stemming over de meerjarenplanwijziging ; BESLUIT, eenparig : Artikel 1 : Het meerjarenplan van de kerkfabriek St. Katharina wordt goedgekeurd met volgende exploitatietoelagen, 2014: ,18, aandeel gemeente Lendelede , : ,00, aandeel gemeente Lendelede , : ,00, aandeel gemeente Lendelede , : ,00, aandeel gemeente Lendelede , : ,00, aandeel gemeente Lendelede , : ,00, aandeel gemeente Lendelede ,43. Artikel 2 : Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan kerkfabriek St. Katharina, het centraal kerkbestuur van Kuurne, de provinciegouverneur en het erkend representatief orgaan. 11. Kerkfabriek Sint-Katharina: Aktename van het budget Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten; Gelet op het budget over het dienstjaar 2016 van de kerkfabriek van de parochie van de Sint- Katharina, opgemaakt en voorlopig goedgekeurd in zitting van de kerkraad van 26 mei 2015;

13 Overwegende dat dit budget in overeenstemming is met het meerjarenplanwijziging van de kerkfabriek; Overwegende dat voormeld budget sluit met volgend resultaat : Exploitatieresultaat eigen financieel boekjaar : ,00 euro. Gecorrigeerd overschot N-2 (vorige dienstjaren) : ,71 euro. Gemeentelijke exploitatietoelage : ,29 euro, waarvan het aandeel van gemeente Lendelede ,03 euro bedraagt. Algemeen Exploitatieresultaat : + 0 euro. Investeringen eigen financieel boekjaar : 0,00 euro. Gecorrigeerd overschot N-2 (vorige dienstjaren) : 1.496,48 euro. Algemeen investeringsresultaat : 1.496,48 euro. Waarvan akte. PATRIMONIUM: 12. Goedkeuren van de overeenkomst tussen de gemeente Lendelede en de Intercommunale Leiedal voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Nelca in Lendelede. Overwegende dat bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein Nelca door de Intercommunale Leiedal ook bepaalde meerwaarden worden gecreëerd voor de gemeente, zoals een bijkomende verbindingsweg tussen de Rozebeeksestraat en de Stationsstraat, aanleg van een bijkomende trage weg tussen de Em. Neirynckstraat en de nieuwe verbindingsweg, alsook dat er binnen de Intercommunale Leiedal een vaste regeling is betreffende de deelname in de kosten van de ontwikkeling van bedrijventerreinen; Gelet op de voorgelegde overeenkomst; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; BESLUIT, met 12 ja-stemmen (Ketels P., Dewaele C., Fonteyne B., Rommens R., Messely N., Messely M., Lammertyn A., Viaene J., Ingelbeen A.-L., Parmentier N., Kint V., Van Synghel N.) en 5 onthoudingen (Gheysens J., Moerkerke E., Vanderhaeghen M., Bonte F., Dequeker C.) : Artikel 1 : De voorgelegde overeenkomst tussen de gemeente Lendelede en de Intercommunale Leiedal voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Nelca in Lendelede goed te keuren. Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing, samen met een exemplaar van de ondertekende overeenkomst, voor verder gevolg aan de Intercommunale Leiedal, Kennedypark 10, 8500 Kortrijk, toe te sturen. 13. Jeugdlokalen Stationsstraat: plaatsen nieuwe afscheidingsmuur met evacuatiepoort : Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze (onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking) raming : ,35 incl. 21% BTW. Overwegende dat de muur tussen de koer van de jeugdlokalen en de demotuin in de Stationsstraat in slechte staat is; Overwegende dat er vanuit de noodplanning gevraagd wordt om een tweede evacuatiepoort te voorzien voor grote activiteiten zoals de Skalulfeesten;

14 Overwegende dat tevens geopteerd wordt om een hogere muur te voorzien die tevens als geluidsscherm dienstig is en waarbij zelfs de mogelijkheid wordt voorzien om nog een extra paneel later te monteren indien de huidige oplossing niet afdoende blijkt te zien; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet overschreden); Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 105; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 3; Overwegende dat in het kader van de opdracht Jeugdlokalen Stationsstraat: plaatsen nieuwe afscheidingsmuur met evacuatiepoort een bestek met nr. 2015/223 werd opgesteld door de Technische Dienst; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,00 excl. btw of ,35 incl. 21% btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het investeringsbudgetten van 2015, op budgetcode ACT52/ / en dat de financiering gebeurt met eigen middelen; BESLUIT, eenparig : Artikel 1 : Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met nr. 2015/223 en de raming voor de opdracht Jeugdlokalen Stationsstraat: plaatsen nieuwe afscheidingsmuur met evacuatiepoort, opgesteld door de Technische Dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,00 excl. btw of ,35 incl. 21% btw. Artikel 2 : Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 3 : De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudgetten van 2015, op budgetcode ACT52/ /

15 VERKEER/MOBILITEIT: 14. Leveren en plaatsen verkeersborden zone : Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze (onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking) raming ,74 incl. 21% BTW. Gelet op de gemeenteraadsbeslissing d.d houdende vaststellen van een aanvullend politiereglement inzake het invoeren van een zonaal snelheidsverbod te Lendelede ( ); Overwegende dat hiervoor een groot aantal nieuwe verkeersborden moeten voorzien worden; Overwegende dat deze verkeersborden op een zeer korte termijn moeten geplaatst worden teneinde onduidelijkheden te vermijden; Overwegende dat wij met de huidige personeelsbezetting niet kunnen garanderen dat dit op dergelijke korte termijn in eigen beheer kan uitgevoerd worden; Overwegende dat daarom geopteerd wordt om de leverancier tevens te vragen de borden te plaatsen; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet overschreden); Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 105; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 3; Overwegende dat in het kader van de opdracht Leveren en plaatsen verkeersborden zone een bestek met nr. 2015/224 werd opgesteld door de Technische Dienst; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,30 excl. btw of ,74 incl. 21% btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het investeringsbudgetten van 2015, op budgetcode ACT24/ / en dat de financiering gebeurt met eigen middelen;

16 BESLUIT, eenparig : Artikel 1 : Artikel 2 : Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met nr. 2015/224 en de raming voor de opdracht Leveren en plaatsen verkeersborden zone , opgesteld door de Technische Dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,30 excl. btw of ,74 incl. 21% btw. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 3 : De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudgetten van 2015, op budgetcode ACT24/ / SOCIALE ZAKEN: 15. Energiehuis W13 : a) Voordracht van W13 als Energiehuis voor de gemeente Lendelede met ingang van 1 januari 2016 op voorwaarde dat W13 wordt erkend als Energiehuis. b) Goedkeuren van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Energiehuis W13 enerzijds en de gemeente en het OCMW Lendelede anderzijds in het kader van het toekennen van energieleningen. c) Akkoord gaan met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Energiehuis W13 en het VEA. De raad, in openbare zitting; Overwegende dat de OCMW raad in zitting van 12 januari 2015 en de gemeenteraad in zitting van 22 januari 2015 beslist hebben om : a) Het OCMW van Kortrijk voor te dragen als Lokale Entiteit voor het FRGE voor de gemeente van Lendelede met ingang van 1 februari 2015; b) Een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen tussen het OCMW Kortrijk als Lokale Entiteit en de gemeente Lendelede; c) Akkoord te gaan met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen het OCMW Kortrijk als Lokale Entiteit en het Vlaams Energie Agentschap; d) Een contactpersoon voor de gemeente Lendelede aan te stellen; e) Een lid af te vaardigen in de beleidsgroep van de Lokale Entiteit; Overwegende dat het OCMW Kortrijk deze opdracht tijdelijk wilde opnemen in afwachting van de oprichting van W13 en dat W13 ondertussen officieel werd opgericht; Gelet op de nota waarin gevraagd werd om hieromtrent volgende zaken te beslissen: a) W13, Pres. Kennedylaan 12 A, 8500 Kortrijk, voor te dragen als Energiehuis voor de gemeente Lendelede met ingang vanaf 1 januari 2016 voor zover W13 zelf erkend werd als energiehuis; b) Ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen W13 enerzijds en de gemeente en het OCMW anderzijds. c) Akkoord te gaan met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Energiehuis W13 en het VEA. d) Een contactpersoon voor de gemeente Lendelede aan te stellen; e) Een effectief lid af te vaardigen in de beleidsgroep van het Energiehuis; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; BESLUIT, eenparig :

17 Artikel 1 : Akkoord te gaan met de voordracht van W13 als Energiehuis voor de gemeente Lendelede met ingang van 1 januari 2016 voor zover W13 zelf erkend werd als energiehuis. Artikel 2 : De samenwerkingsovereenkomst tussen W13 enerzijds en de gemeente en het OCMW Lendelede anderzijds, goed te keuren en de secretaris en de voorzitter van de gemeenteraad te machtigen om deze overeenkomst te ondertekenen. Artikel 3 : Akkoord te gaan met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Energiehuis W13 en het Vlaams Energie Agentschap. Artikel 4 : Afschrift van onderhavige beslissing, samen met de ondertekende samenwerkingsovereenkomst zoals vermeld in artikel 2, voor verder gevolg aan W13, Pres. Kennedypark 12 A, 8500 Kortrijk, toe te sturen. INTERCOMMUNALES: 16. Infrax West : Buitengewone Algemene Vergadering d.d : Bespreking van de agenda en bepalen van het standpunt dat door de vertegenwoordiger van de gemeente dient te worden ingenomen : Voorstel tot goedkeuren van alle punten van deze vergadering. Overwegende dat ingevolge het decreet op de intergemeentelijke samenwerking de gemeenteraad de agenda dient te bespreken en tevens het mandaat moet bepalen dat door de vertegenwoordiger van de gemeente in deze vergadering moet ingenomen worden; Gelet op het aangetekend schrijven d.d van Infrax West waarbij de gemeente wordt opgeroepen naar de buitengewone algemene vergadering van Infrax West op maandag 23 november 2015 met mededeling van de agenda; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen om de vertegenwoordiger van de gemeente te machtigen om alle punten op de dagorde van deze vergadering goed te keuren; BESLUIT, eenparig : Artikel 1 : De vertegenwoordiger van de gemeente te machtigen om alle punten vermeld op de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van Infrax West d.d goed te keuren. Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan Infrax West toe te sturen. 17. I.V.I.O. : Buitengewone Algemene Vergadering d.d : Bespreking van de agenda en bepalen van het standpunt dat door de vertegenwoordiger van de gemeente dient te worden ingenomen : Voorstel tot goedkeuren van alle punten van deze vergadering. Gelet op het artikel 44, 2 de alinea van het Vlaams decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, waarbij bepaald wordt dat minstens één buitengewone algemene vergadering belegd wordt in de loop van het laatste trimester van elk jaar om de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgend boekjaar te bespreken en waarbij een door de raad van bestuur opgestelde begroting op de agenda van deze vergadering staat vermeld;

18 Gelet op het schrijven van I.V.I.O. van 8 september 2015 met uitnodiging tot de buitengewone algemene vergadering van 14 december 2015 om 18 uur, met het voorstel van statutenwijziging en met volgende agenda : 1. Goedkeuring statutenwijziging 2. Kennisname van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie in Goedkeuring begroting Goedkeuring invoering BTW-eenheid 5. Bekrachtiging houders van volmachten 6. Varia. Gelet op de bespreking ter zitting van deze agenda en bijhorende stukken; BESLUIT, eenparig : Artikel 1 : Zijn goedkeuring te hechten aan de dagorde en de afzonderlijke punten van de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van IVIO van 14 december 2015, zijnde: 1. Goedkeuring statutenwijziging 2. Kennisname van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie in Goedkeuring begroting Goedkeuring invoering BTW-eenheid 5. Bekrachtiging houders van volmachten 6. Varia. Artikel 2 : Zijn goedkeuring te hechten aan de voorgestelde statutenwijziging van de opdrachthoudende vereniging I.V.I.O. Artikel 3 : De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van I.V.I.O. van 14 december 2015 zal zijn stemgedrag afstemmen op de beslissing genomen in onderhavig gemeenteraadsbesluit en de punten van de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 14 december 2015 goedkeuren. Artikel 4 : Afschrift van onderhavige beslissing toe te sturen aan I.V.I.O., Lodewijk De Raetlaan 12, 8870 Izegem. ALGEMEEN: Goedkeuren van het verslag van de voorgaande zitting d.d Het verslag van de voorgaande zitting d.d wordt eenparig goedgekeurd. Mondelinge vragen en mededelingen. 1. Vraag van het raadslid Caroline Dequeker i.v.m. de milieubelasting Het raadslid Caroline Dequeker heeft de gemeentelijke milieubelasting ontvangen en vraagt waarvoor deze belasting specifiek gebruikt wordt of dat die belasting gewoon wordt opgenomen in de algemene middelen. Schepen van Financiën en Milieu Rudy Rommens antwoordt dat dit geld inderdaad in de algemene middelen gaat daar je niet kan dit geld dan per burger die betaald heeft, specifiek gaan besteden voor die burger. Het is wel zo dat door het feit dat wij geen onkruidverdelgers meer mogen gebruiken, wij euro extra hebben moeten voorzien voor de Waak voor onderhoud groen.

19 Daarnaast zijn er nog de kosten voor het zwerfvuil dat door de groendienst moet opgehaald worden, bij uit huiszettingen moet de gemeente alles zes maanden bewaren. Achteraf moet dit ook weggevoerd worden, de hondenpoepzakjes en de vuilbakjes moeten geleegd worden, het groenafval van de groendienst moet verwijderd worden, Er kan dus gesteld worden dat de algemene milieubelasting gerechtvaardigd is. 2. Mededelingen door het raadslid Nico Parmentier i.v.m. I.V.I.O.. Het raadslid Nico Parmentier heeft twee mededelingen i.v.m. I.V.I.O. : a) Bij de actie Do-it-thope is Chiro Kiekeboe van Sente één van de zes prijswinnaars. Zij winnen euro. b) Van de taxusinzameling werd door I.V.I.O. een bedrag van euro opgehaald voor het Kinderkankerfonds. GESLOTEN ZITTING: SOCIALE ZAKEN: Energiehuis W13 : a) Aanstellen van een contactpersoon van de gemeente. b) Aanstellen van een effectief lid in de beleidsgroep van het Energiehuis W a) Aanstellen van een contactpersoon van de gemeente. De raad, in gesloten zitting; Gelet op onze beslissing van heden houdende goedkeuring van de aanstelling van Energiehuis W13 Kortrijk als Energiehuis voor de gemeente op voorwaarde dat W13 wordt erkend als energiehuis; Gelet op de nota waarin gevraagd werd om hieromtrent volgende zaken te beslissen: a) W13, Pres. Kennedylaan 12 A, 8500 Kortrijk, voor te dragen als Energiehuis voor de gemeente Lendelede met ingang vanaf 1 januari 2016 voor zover W13 zelf erkend werd als energiehuis; b) Ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen W13 enerzijds en de gemeente en het OCMW anderzijds. c) Akkoord te gaan met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Energiehuis W13 en het VEA. d) Een contactpersoon voor de gemeente Lendelede aan te stellen; e) Een effectief lid af te vaardigen in de beleidsgroep van het Energiehuis; Overwegende dat de contactpersoon een personeelslid is van de gemeente en de afgevaardigde in de beleidsgroep een vertegenwoordiger van de gemeenteraad; Gelet op de beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen d.d om de Gemeentesecretaris Christophe Vandecasteele voor te stellen aan de gemeenteraad als contactpersoon voor de gemeente Lendelede daar hij momenteel ook als contactpersoon fungeert voor het FRGE dat vanuit het OCMW Kortrijk wordt beheerd; Gaat over tot de geheime stemming voor de aanstelling van de Gemeentesecretaris Christophe Vandecasteele als contactpersoon van de gemeente voor het Energiehuis W raadsleden nemen deel aan de geheime stemming. 17 stembriefjes worden uit de stembus gehaald en voor geldig aangenomen. De stemming geeft volgende uitslag : 17 ja-stemmen voor de aanstelling van de Gemeentesecretaris Christophe Vandecasteele als contactpersoon van de gemeente voor het FRGE. BESLUIT : Artikel 1 : De Heer Gemeentesecretaris Christophe Vandecasteele aan te stellen als contactpersoon van de gemeente Lendelede voor het Energiehuis W13.

20 Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan W 13, Pres. Kennedylaan 12 A, 8500 Kortrijk, toe te sturen. b) Aanstellen van een effectief lid in de beleidsgroep. De raad, in gesloten zitting; Gelet op onze beslissing van heden houdende goedkeuring van de aanstelling van Energiehuis W13 Kortrijk als Energiehuis voor de gemeente op voorwaarde dat W13 wordt erkend als energiehuis; Gelet op de nota waarin gevraagd werd om hieromtrent volgende zaken te beslissen: a) W13, Pres. Kennedylaan 12 A, 8500 Kortrijk, voor te dragen als Energiehuis voor de gemeente Lendelede met ingang vanaf 1 januari 2016 voor zover W13 zelf erkend werd als energiehuis; b) Ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen W13 enerzijds en de gemeente en het OCMW anderzijds. c) Akkoord te gaan met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Energiehuis W13 en het VEA. d) Een contactpersoon voor de gemeente Lendelede aan te stellen; e) Een effectief lid af te vaardigen in de beleidsgroep van het Energiehuis; Overwegende dat het lid in de beleidsgroep een vertegenwoordiger van de gemeenteraad; Gaat over tot de geheime stemming voor de aanstelling van effectief lid in de beleidsgroep voor het Energiehuis W raadsleden nemen deel aan de geheime stemming. 17 stembriefjes worden uit de stembus gehaald en voor geldig aangenomen. De stemming geeft volgende uitslag : 11 stemmen voor Rita Lammertyn, 5 stemmen voor Caroline Dequeker en 1 onthouding. BESLUIT : Artikel 1 : Mevrouw Rita Lammertyn, die de meerderheid van de uitgebrachte stemmen behaald heeft, aan te stellen als effectief lid in de beleidsgroep voor het Energiehuis W13 namens de gemeente Lendelede. Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan W 13, Pres. Kennedylaan 12 A, 8500 Kortrijk, toe te sturen. Dit verslag werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 november NAMENS DE GEMEENTERAAD : De Secretaris, De Voorzitter, Vandecasteele C. Ketels P.

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen TITEL I: DOEL Artikel 1 Om het woningenbestand in de gemeente Wielsbeke te verbeteren, wordt binnen de perken van het daartoe

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018 BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018 AANWEZIG Voorzitter - burgemeester: Claude Croes Schepenen: Ann Accou, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Jo Tijtgat, Carl De Donder Schepen van ambtswege:

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 MEI 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 MEI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 MEI 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN DOEL Artikel 1 De stad Roeselare wil woningaanpassingen stimuleren zodat inwoners zolang mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen woning en woonomgeving,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES GEMEENTE WIELSBEKE GEMEENTELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN VERBETERINGSPREMIE VOOR WONINGEN DIE VERHUURD (ZULLEN) WORDEN VIA HET SOCIAAL VERHUURKANTOOR aangenomen door de Gemeenteraad in zitting

Nadere informatie

Hartje Hageland. Gemeentelijk premiereglement Glabbeek Comfortpremie voor woningen zonder klein comfort TITEL I: DOEL

Hartje Hageland. Gemeentelijk premiereglement Glabbeek Comfortpremie voor woningen zonder klein comfort TITEL I: DOEL Hartje Hageland Interlokale vereniging voor lokaal woonbeleid secretariaat - p/a Huize Hageland Oudepastoriestraat 22-3390 Tielt-Winge tel. 016 53 66 96 - fax 016 53 66 99 info@hartjehageland.be Gemeentelijk

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 21 juni 2016

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 21 juni 2016 Gemeentebestuur Ingelmunster Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster Tel. 051 33 74 00 - Fax 051 31 82 83 Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door

Nadere informatie

Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018

Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018 Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018 Artikel 1 Titel I: DOEL Om het aanbod aan energievriendelijke en betaalbare huurwoningen in de gemeente op peil te houden,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 OKTOBER 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 OKTOBER 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 OKTOBER 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

In te dienen bij het Gemeentebestuur Oostrozebeke, t.a.v. Huisvestingsdienst, E.Brengierstraat 6, 8780 Oostrozebeke TEGEN ONTVANGSTBEWIJS

In te dienen bij het Gemeentebestuur Oostrozebeke, t.a.v. Huisvestingsdienst, E.Brengierstraat 6, 8780 Oostrozebeke TEGEN ONTVANGSTBEWIJS OOSTROZEBEKE Aanvraagformulier tot het bekomen van een premie voor ALTERNATIEVE ENERGIE (aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 14 oktober 2010) In te dienen bij het Gemeentebestuur Oostrozebeke,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 7 maart 2011 Pagina 1/5 Aanwezig De h. G. Vandesompele (voorzitter) De h. Carl Vereecke (burgemeester) De hh. F. Benoit, J. Deylgat, R. Bouckaert

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 JANUARI 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 JANUARI 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 JANUARI 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Reglement aanpassingspremie

Reglement aanpassingspremie Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster T 051 33 74 00 - F 051 31 82 83 gemeente@ingelmunster.be - www.ingelmunster.be Reglement aanpassingspremie Gemeentelijk reglement tot toekenning van een aanpassingspremie

Nadere informatie

(aangenomen door de gemeenteraad in zitting van 9 september 2004, gewijzigd bij besluiten in zitting van 15 januari 2009)

(aangenomen door de gemeenteraad in zitting van 9 september 2004, gewijzigd bij besluiten in zitting van 15 januari 2009) OOSTROZEBEKE Aanvraagformulier tot het bekomen van de gemeentelijke aankooppremie voor woningen (aangenomen door de gemeenteraad in zitting van 9 september 2004, gewijzigd bij besluiten in zitting van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN AANPASSINGSPREMIE VOOR HET LEVENSLANG WONEN IN EEN WONING

STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN AANPASSINGSPREMIE VOOR HET LEVENSLANG WONEN IN EEN WONING STAD IZEGEM STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN AANPASSINGSPREMIE VOOR HET LEVENSLANG WONEN IN EEN WONING Aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 6 mei 2013, gewijzigd bij besluit in zitting

Nadere informatie

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES STAD IZEGEM STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN VERBETERINGSPREMIE VOOR HUURWONINGEN aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 28 april 2015 Artikel 1 TITEL I: DOEL Om het aanbod aan kwalitatieve

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Subsidiedossier dakisolatie

Subsidiedossier dakisolatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document GEMEENTELIJK

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE. Artikel 1 De gemeente Meulebeke verleent, met ingang van 1 januari 2014, onder bepaalde voorwaarden een premie voor het uitvoeren van verbeteringswerken aan particuliere

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Verbeterings- en aanpassingspremie: aanpassing gemeentenlijke reglementering aan nieuwe reglementering Vlaams gewest.

Verbeterings- en aanpassingspremie: aanpassing gemeentenlijke reglementering aan nieuwe reglementering Vlaams gewest. Verbeterings- en aanpassingspremie: aanpassing gemeentenlijke reglementering aan nieuwe reglementering Vlaams gewest. Gelet op de noodzaak de kwaliteit van het woningbestand te stimuleren; Gelet op de

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE. De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken:

AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE. De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken: AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE voorwaarden De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken: - een gemeentelijke aanvullende premie op de verbeterings-

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016

VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016 VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016 Aanwezig: Igor Philtjens, voorzitter; Marc Penxten, burgemeester; Filip Vanvinckenroye, Ingrid Loix, André Vanhex, Cindy Vandormael, Anita Reekmans en Frank Vroonen,

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 OKTOBER 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 OKTOBER 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 OKTOBER 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Subsidiedossier Dakisolatie

Subsidiedossier Dakisolatie Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier Dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 17 december 2013

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 17 december 2013 Gemeentebestuur Ingelmunster Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster Tel. 051 33 74 00 - Fax 051 31 82 83 Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door

Nadere informatie

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE /

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE / IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge 70345 BTW BE- 438-505-128 050/ 41 88 41 nw@immo-wenduine.be 050/42 85 80 www.immo-wenduine.be VERWERVINGSPREMIE VOOR JONGE GEZINNEN Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen, woonachtig

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2016

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2016 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2014

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2014 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2014 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente

Nadere informatie

In te dienen bij de Huisvestingsdienst Regio Izegem, Kasteelstraat 13, 8870 Izegem TEGEN ONTVANGSTBEWIJS

In te dienen bij de Huisvestingsdienst Regio Izegem, Kasteelstraat 13, 8870 Izegem TEGEN ONTVANGSTBEWIJS IZEGEM Aanvraagformulier tot het bekomen van een premie voor de aankoopkosten van een woning (Besluit van de Gemeenteraad van 30 augustus 2010) In te dienen bij de Huisvestingsdienst Regio Izegem, Kasteelstraat

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 SEPTEMBER 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 SEPTEMBER 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 SEPTEMBER 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 OPENBARE ZITTING... 4 1. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - LEVEREN VAN HUISBRANDOLIE

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot instelling van een aanpassingspremie voor woningen

Besluit van de Vlaamse Regering tot instelling van een aanpassingspremie voor woningen Besluit van de Vlaamse Regering tot instelling van een aanpassingspremie voor woningen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode, artikel 81, gewijzigd bij

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

(aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 25 januari 2005 en gewijzigd bij besluiten in zitting van 28 maart 2006)

(aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 25 januari 2005 en gewijzigd bij besluiten in zitting van 28 maart 2006) INGELMUNSTER Aanvraagformulier tot het bekomen van de gemeentelijke AANPASSINGSPREMIE voor senioren en personen met een handicap (aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 25 januari 2005 en gewijzigd

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 20 maart 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014 PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014 Aanwezig: MM. P. Reekmans, Burgemeester-Voorzitter; K. Vanwinkelen, M. Mertens, H. Holsbeeks,N. Ons, Schepenen; G. Holsbeek, M. Saelmaekers, L.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00305 Onderwerp: Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor de periode 2014-2019 - Wijziging Beknopte

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen wordt de agenda als volgt gewijzigd: agendapunt 16 wordt verdaagd.

Met eenparigheid van stemmen wordt de agenda als volgt gewijzigd: agendapunt 16 wordt verdaagd. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 Aanwezig: MM. P. Reekmans, Burgemeester-Voorzitter; K. Vanwinkelen, M. Mertens, H. Holsbeeks,N. Ons, Schepenen; G. Holsbeek, M. Saelmaekers,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

In te dienen bij de Huisvestingsdienst Regio Izegem, Kasteelstraat 13, 8870 Izegem TEGEN ONTVANGSTBEWIJS

In te dienen bij de Huisvestingsdienst Regio Izegem, Kasteelstraat 13, 8870 Izegem TEGEN ONTVANGSTBEWIJS IZEGEM Aanvraagformulier tot het bekomen van de stedelijke premie voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing in huurwoningen (Besluit van de Gemeenteraad van 6 mei 2013) In te dienen bij de Huisvestingsdienst

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie