Ondernemingsplan Zorgcoöperatie t Loo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ondernemingsplan Zorgcoöperatie t Loo"

Transcriptie

1 Ondernemingsplan Zorgcoöperatie t Loo

2 1. Aanleiding Op t Loo, één van de dorpskernen van de gemeente Bergeijk, is een start gemaakt met het maken van idops om zo de leefbaarheid in de kleine kernen te behouden. Verschillende kleine kernen gingen ons voor door middel van het opzetten van een zorgcoöperatie. Ook voor t Loo willen we hiermede een start gaan maken. De motivatie hiervoor komt vanuit: Ouderen steeds het dorp verlaten om veiligheid te ervaren en de zorg te krijgen die ze nodig hebben. Het sociale netwerk onvoldoende toereikend is om ouderen te ondersteunen. Openbaar vervoer naar andere dorpen in de kempen niet haalbaar is. De solidariteitsgedachten tussen jong en oud, zorgafhankelijk en gezonde vitale inwoners landelijk, onvoldoende tot uiting komt Er onvoldoende zorg in het dorp gegeven wordt. De thuiszorginstelling in de kempen kan niet altijd voldoen aan de (acute) zorgvragen en kan de niet- planbare zorg niet op alle momenten leveren. Er geen zorg verleent kan worden aan dementerende ouderen op t Loo Er geen dagopvang en dagverzorging aanwezig is op het Loo waardoor er vrijwel geen mogelijkheden zijn om ouderen ondersteuning en structuur in groepsverband te bieden en mantelzorg te ontlasten Inwoners van t Loo met een somatisch of dementie ziekte beeld, die niet meer thuis kunnen wonen, het dorp moeten verlaten naar het centrum van Bergeijk of aanliggend dorpen als Bladel en Valkenswaard. Voor de partner/familie en andere mantelzorgers kan de afstand naar een buitendorpse zorginstelling voor een grote belasting zorgen. Hierdoor kan er een breuk ontstaan in de sociale contacten. 1.1 Het belang van samenwerking Bergeijk heeft in zijn gemeente 6 kernen. In deze kernen zijn verschillende verenigingen actief op gebied van ouderen, lichamelijke en geestelijke beperkingen, dorpsraden en professionele instellingen. Op t Loo is een actief verenigingsleven en in verschillende verbanden zijn veel vrijwilligers actief. Het informele zorg- en hulpcircuit is groot. Stimuleren en bevorderen van samenwerking en afstemming tussen bestaande samenwerkingsverbanden is een aandachtspunt. Door de krachten te verenigen kan immers een belangrijke meerwaarde ontstaan: Lokale samenwerkingsverbanden krijgen zo een sterkere marktpositie Instellingen en organisaties kunnen informatie uitwisselen Aanbieders van producten en diensten hebben een aanspreekpunt. 1.2 Behoefte Om de leefbaarheid op t Loo te behouden is het belangrijk dat zorg en de dienstverlening op een hoger peil komt. Dorpsbewoners die met elkaar samenwerken om de leefbaarheid te behouden bundelen hun krachten en ervaren hierdoor op de terreinen de meeste voortgang 1.3 Uitgangspunten Wil samenwerking op lokaal niveau succesvol zijn, dan gelden de volgende uitgangspunten: Voldoende draagvlak bij bewoners, aanbieders (van zorg en dienstverlening en voorzieningen) en de gemeente. Een vast aanspreekpunt voor vraagbundeling en beheer.

3 2. De keuze voor een coöperatie In het algemeen geldt dat als men wil samenwerken zonder de eigen zelfstandigheid op te geven, een coöperatie aantrekkelijk kan zijn. Dorpsbewoners kunnen in een coöperatie bepaalde belangen samen behartigen, bijvoorbeeld zorg in het dorp realiseren. 2.1 Kans van slagen De dorpsbewoners bundelen hun belang in de zorgcoöperatie. De gemeente wil de zorgmogelijkheden vergroten en de leefbaarheid van het platteland bevorderen. De zorgaanbieder wil op financieel verantwoorde wijze zorg en dienstverlening bieden. De zorgcoöperatie is een serieuze samenwerkingspartner voor de gemeente, de woningbouwcoöperatie en zorginstellingen. De zorgcoöperatie maakt het mogelijk dat een surplus geboden wordt door bundeling van krachten. Door inzet van vrijwilligers en eventuele betaalde krachten kan aanvullende ondersteuning en zorg verleend worden 2.2 Belangen Het belang van de leden is meer mogelijk te maken dan nu mogelijk is. De basis van onderlinge solidariteit bindt de leden. Verder bepalen zij in de ledenvergadering de koers van de coöperatie. Met commerciële instellingen kan worden samengewerkt. Samenwerking met de lokale overheid kan binnen een coöperatie goed gestalte krijgen. De gemeentelijke overheid is een belangrijke samenwerkingspartner waarmee een zakelijke relatie bestaat. Middelen door de leden ingebracht zijn en blijven van de leden. Wordt er winst gemaakt dan bepalen de leden hiervoor de bestemming. 2.3 Randvoorwaarden De zorgcoöperatie zal zichzelf geleidelijk in de schijnwerper moeten plaatsen. Zij zal zichzelf moeten bewijzen. Een geleidelijk groeimodel is daarom gewenst. Inwoners van andere kernen kunnen geen lid worden van de zorgcoöperatie 2.4 Maatwerk Zorgcoöperatie t Loo wil een vereniging van leden zijn die de belangen van de leden kan behartigen met als doel de zorg naar t Loo te halen en de infrastructuur voor de zorgverlening te verbeteren. 2.5 Leefbaarheid Het is belangrijk voor alle inwoners van t Loo, jong en oud dat de leefbaarheid gehandhaafd blijft. Een dorp waaruit de essentiële diensten en voorzieningen verdwijnen, heeft geen toekomst voor jongeren en ouderen. Het is dus in het belang van alle inwoners van t Loo dat de leefbaarheid op peil blijft. De leefbaarheid blijft op peil door algemene voorzieningen als: dienstverlening, kinderopvang, onderwijs, sport en ontspanning, gezondheidsdiensten en zorgverlening voor ouderen en mensen met een beperking. Ook de vele activiteiten die op t Loo georganiseerd worden dragen bij aan de leefbaarheid van t Loo

4 3. Wat kan de zorgcoöperatie voor t Loo betekenen? De zorgcoöperatie wil een middel zijn om de leefbaarheid op t Loo te verbeteren en te onderhouden. Zij zal zich voorlopig primair richten op ondersteuning door dienstverlening en eventueel zorgverlening aan mensen met een zorg vraag. 3.1 Belangenbehartiging De zorgcoöperatie behartigt de belangen in gesprek met de gemeente, zorgaanbieders, vrijwilligersorganisaties, vrijwilligers, en andere dienstverleners zoals de woningbouwcoöperatie. Zet zo nodig een vrijwilligerscentrale op voor t Loo. De zorgcoöperatie zet zich in voor realiseren van geschikte woningen, waar ook zorg verleend kan worden, voor ouderen en mensen met een zorgvraag. 3.2 Samenwerking Zorgcoöperatie t Loo werkt samen met alle organisaties die zich inzetten voor het belang van ouderen en mensen met een zorgvraag. De zorgcoöperatie is opgericht vanuit het ontwikkelen van de IDOPS in samenwerking met de gemeente. 3.3 Organiseren van aanvullende diensten en zorg De zorgcoöperatie zet zich in door aanvullende diensten en zorg te organiseren dan wel zelf te leveren met als doel te bereiken dat ouderen en mensen met een zorgvraag zolang als mogelijk op t Loo kunnen blijven wonen. Een van de eerste activiteiten waarmee de zorgcoöperatie start wil gaan starten is een eetgroep. Een aantal vrijwilligers zullen deze activiteit uitvoeren. 3.4 Vraag en aanbod bij elkaar brengen De zorgcoöperatie zet zich in door individuele leden te ondersteunen bij het stellen van vragen en het zoeken naar de gewenste zorg- en dienstverlening. 3.5 Groeimodel De verwachting is dat de zorgcoöperatie zich geleidelijk zal ontwikkelen en geleidelijk haar activiteiten zal uitbereiden. De ontwikkeling zal vorm krijgen door de vragen en de behoeften die er zijn. Deze komen in gesprek met de leden naar boven. De leden bepalen uiteindelijk zelf waar de zorgcoöperatie zich voor zal inzetten. Gedacht kan worden aan opzetten van: boodschappendienst, vervoersdienst, klussendienst, informatie voorziening over A.W.B.Z. W.M.O. aan leden van zorgcoöperatie. 3.6 Solidariteit De keuze voor een zorgcoöperatie is gebaseerd op solidariteit en betrokkenheid. Daarom zullen wij ons best doen de inwoners van t Loo ervan te overtuigen dat de zorgcoöperatie werkelijk een bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid in een kerkdorp als t Loo. Wonen in een modern kerkdorp met zoveel als mogelijke basisvoorzieningen die een gelukkig leven mogelijk maken voor samenleven van jong en oud met of zonder een hulpvraag.

5 4. Marketingplan. 4.1 Het aanbod Er moet een marktonderzoek gedaan worden naar de behoefte van de inwoners van t Loo in het bijzonder de ouderen en mensen met een hulp vraag. Het marktonderzoek moet zich richten op de wensen van de inwoners betreffende zorg en welzijn. In de opgezeten werkgroep is afgesproken dat en publiciteit komt in de Eijkelberg en Uitstraling, er een enquête komt onder de bevolking van t Loo aangaande doelstelling van de op te zetten zorgcoöperatie en na de enquête een bijeenkomst wordt belegt voor inwoners om de enquête uit te leggen en vragen te beantwoorden. Na dat moment moet het duidelijk zij of er een draagvlak is onder de bevolking om een zorgcoöperatie op te richten. Uitgans punt voor het daad werkelojk oprichten van een zorgcoöperatie is dat zich 300 leden zich aanmelden en 30 inwoners een bijdragen willen leveren als vrijwilliger. Dit wordt gemeten door een intentie verklaring te laten ondertekenen.

6 5. Financieel plan. 5.1 Opstart In het kader van ontwikkeling en start van de zorgcoöperatie moet er een subsidie worden aangevraagd bij de gemeente ( gelden vanuit leefbare dorpen). Rabobank (hier is een bijdrage vanuit de bevolking een eis). En de provincie Noord Brabant. Overzicht uitgaven oprichtingsjaar Vergaderkosten Kosten informatieve bijeenkomsten, consumpties 500,00 Enquête en onderzoek kosten t Loo aangaande zorgcoöperatie 500,00 Vergaderkosten Telefoon, porti, kopieerwerk, drukwerk en PR materiaal 400,00 Brochures en flyers, advertenties 200,00 Totaal 1.800,00 Bij definitieve oprichting zorgcoöperatie Aanloopkosten Deskundigheidsbevordering vrijwilligers/ medewerkers 2.500,00 Administratieve hulpverlening 1.500,00 Verzekeringen en abonnementen 250,00 Vergoeding en onkostenregeling/ kilometervergoedingen 500,00 Notariskosten Oprichtingsakte zorgcoöperatie 1.500,00 Opstarten activiteiten o Klussendienst 500,00 o Eetpunt 1.500,00 o Vervoersdienst 500,00 o Boodschappendienst 500,00 o Opstart dagbesteding voor ouderen 3.000,00 o Onderzoeken naar zorgwoningen en wijkzorg 3.000,00 Investering kantoorinrichting (later stadium) PC, printer, 2.500,00 Archiefkast 200,00 Kantoorbenodigdheden 200,00 Onvoorzien 250,00 Totaal ,00 Totaal uitgaven oprichtingsjaar ,00 In de loop van de tijd moet in de begroting meegenomen worden dat er een dorpscoördinator aangesteld dient te worden. (niet meegenomen in deze begroting).

7 Overzicht inkomsten oprichtingsjaar Uitgangspunt aantal leden in Hoogte van de contributie Wat is een realistisch bedrag voor de leden? Dit hangt af van wat de leden van het lidmaatschap te verwachten hebben. Omdat dit in begin nog niet zo veel kan zijn besluiten we de contributie voor euro per jaar. De activiteiten die de zorgcoöperatie opzet zullen in principe door de gebruikers ervan betaald worden. Kan de zorgcoöperatie haar inzet in rekening brengen bij de leverancier of bij de leden dan zal zij dit doen om te bereiken dat zij financieel onafhankelijk van subsidies kan gaan werken. 5.4 Inkomsten 300 leden x 20,00 euro = 6.000,00 Bijdragen van coöperatiefonds ,00 Totaal in oprichtingsjaar ,00 Dit geeft een positief saldo voor het eerste jaar van 1.000,00 euro 5.5 begroting jaar twee, drie en vier. Begroting 2 e jaar Uitgaven Kosten informatieve bijeenkomsten, consumpties 1.200,00 Vergaderkosten Telefoon, porti, kopieerwerk, drukwerk en PR materiaal 400,00 Brochures en flyers, advertenties 200,00 Deskundigheidsbevordering vrijwilligers/ medewerkers 1.500,00 Administratieve hulpverlening 1.000,00 Verzekeringen en abonnementen 250,00 Vergoeding en onkostenregeling/ kilometervergoedingen 500,00 Kantoorbenodigdheden 200,00 Onvoorzien 500,00 Ontwikkelen en opstarten nieuwe activiteiten 1.500,00 Totale uitgaven 7.550,00 Inkomsten Groei van de zorgcoöperatie met 10% = 330 leden x 20,00 euro = 6.600,00 Positief saldo 1 e jaar 1.000,00 Totaal inkomsten 7.600,00 Dit geeft een positief saldo van 50,00 euro

8 Begroting 3 e jaar Uitgaven Kosten informatieve bijeenkomsten, consumpties 1.200,00 Vergaderkosten Telefoon, porti, kopieerwerk, drukwerk en PR materiaal 200,00 Brochures en flyers, advertenties 200,00 Administratieve hulpverlening 1.000,00 Deskundigheidsbevordering vrijwilligers/ medewerkers 600,00 Verzekeringen en abonnementen 250,00 Vergoeding en onkostenregeling/ kilometervergoedingen 500,00 Kantoorbenodigdheden 200,00 Onvoorzien 500,00 Ontwikkelen en opstarten nieuwe activiteiten 1.500,00 Totalen uitgaven 6.450,00 Inkomsten 330 leden x 20,00 euro 6.600,00 Saldo 2 e jaar 50,00 Totalen inkomsten 6.650,00 Dit geeft een positief saldo van 200,00 euro Begroting 4 e jaar Uitgaven Kosten informatieve bijeenkomsten, consumpties 1.200,00 Vergaderkosten Telefoon, porti, kopieerwerk, drukwerk en PR materiaal 200,00 Brochures en flyers, advertenties 200,00 Administratieve hulpverlening 1.000,00 Deskundigheidsbevordering vrijwilligers/ medewerkers 600,00 Verzekeringen en abonnementen 250,00 Vergoeding en onkostenregeling/ kilometervergoedingen 500,00 Kantoorbenodigdheden 200,00 Onvoorzien 500,00 Ontwikkelen en opstarten nieuwe activiteiten 1.500,00 Totalen uitgaven 6.450,00 Inkomsten 330 leden x 20,00 euro 6.600,00 Saldo 3 e jaar 200,00 Totalen inkomsten 6.800,00 Dit geeft een positief saldo van 350,00 euro

9 6 Organisatievorm 6.1 De coöperatie Coöperatie zijn niets anders dan samenwerkingsverbanden van mensen. Instelling en/ of bedrijven. Coöperaties streven een doel na dat zonder samenwerking moeilijk te realiseren is. Leden werken samen om dat doel te bereiken. Bijvoorbeeld om zorg en andere voorzieningen te behouden in het dorp. Een coöperatie wordt altijd opgericht bij notariële akte. In de wet gaat het om.een bij notariële akte als coöperatie opgerichte vereniging 6.2 Keuze voor de coöperatie Een coöperatie is een vereniging van leden die samen een gemeenschappelijk doel willen bereiken. Een coöperatie kan om haar doel te bereiken zelf inzet leveren en inzet inkopen. De algemene ledenvergadering is het hoogste orgaan van de coöperatie. De algemene ledenvergadering neemt besluiten over de te ondernemen activiteiten en de financiering hiervan. De coöperatie heeft als samenwerkingsmodel een belangrijke verwantschap en vertrouwen is een niet te onderschatten basis voor succesvolle samenwerking. 6.3 Oprichting De dorpsraad gaat de coöperatie oprichten. Dit gebeurt door notariële akte. Daarna worden de bewoners van t Loo in de gelegenheid gesteld om lid te worden van de zorgcoöperatie. Na een vooraf gestelde tijd wordt een ledenvergadering bijeengeroepen georganiseerd vanuit de dorpsraad. In deze ledenraad wordt de zorgcoöperatie gepresenteerd en een bestuur gekozen. 6.4 Lidmaatschap Alle inwoners van t Loo vanaf 18 jaar kunnen lid worden van de zorgcoöperatie. Een lid is een natuurlijk lid. Dit betekend dat een gezin geen lid kan zijn, wel de individuele gezinsleden. 6.5 Aansprakelijkheid Elke aansprakelijkheid van de leden of de oud-leden voor een tekort van de coöperatie is uitgesloten.

10 7. Organisatie structuur 7.1 Bestuur Gekozen wordt om de dorpsraad als bestuur te benoemen. Vanuit het bestuur wordt één lid voorzitter van de werkgroep. Daarnaast zoekt de werkgroep een secretaris, een penningmeester en 2 leden. Zij leggen verantwoording af aan de dorpsraad en de ledenvergadering. De werkgroep heeft ook de bevoegdheden en verantwoordelijkheid om zelf initiatieven te ontplooien. Vanuit de werkgroep wordt gewerkt met verschillende groepjes met iedere groep hun aandachtsgebied waarbij per groep de voorzitter komt vanuit de werkgroep.

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2021 Oeffelt, mei 2017 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 3 1.2 Doelstellingen vereniging Zorgcoöperatie De Haven 3 1.3 Het belang van samenwerking 4 1.4 Behoefte 4 1.5 Uitgangspunten

Nadere informatie

Beleidsplan vereniging Zorgcoöperatie Reek

Beleidsplan vereniging Zorgcoöperatie Reek Beleidsplan vereniging Zorgcoöperatie Reek Reek, september 2013 1 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 3 1.2 Doelstellingen vereniging Zorgcoöperatie Reek 3 1.3 Het belang van samenwerking 4 1.4 Behoefte

Nadere informatie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Doelstellingen 2017 Gebaseerd op onze missie en visie: Missie De vereniging Langenboomse Zorg Centraal streeft na dat de inwoners van Langenboom zo lang mogelijk

Nadere informatie

Zorgcoöperatie Hoogeloon. Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant

Zorgcoöperatie Hoogeloon. Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant Zorgcoöperatie Hoogeloon Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant December 2011 Inleiding Bij het opzetten van een Platform Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving van een zestal

Nadere informatie

Zorgcoöperatie Helenaveen

Zorgcoöperatie Helenaveen Zorgcoöperatie Helenaveen Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorgcoöperatie Helenaveen Inleiding Bij het opzetten van een koepel Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Welkom

Algemene Ledenvergadering Welkom Algemene Ledenvergadering 24-1-2018 Welkom Agenda Opening Bestuursverkiezing Financieel overzicht en begroting Pauze Kern Biezenmortel Biezenmortel Woont Bereikbaar Biezenmortel Biezenmortel Citymarketing

Nadere informatie

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a.

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. 19 APRIL 2016 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Jaarverslag Mantelzorg Adviesraad Zwolle

Jaarverslag Mantelzorg Adviesraad Zwolle Jaarverslag 2014 Mantelzorg Adviesraad Zwolle Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. De Mantelzorg Adviesraad... 4 3. PR en communicatie... 4 4. Activiteiten... 4 5. Advisering... 5 6. Deskundigheidsbevordering...

Nadere informatie

Zorgcoöperatie Hoogeloon

Zorgcoöperatie Hoogeloon Zorgcoöperatie Hoogeloon Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorgcoöperatie Hoogeloon Inleiding Bij het opzetten van een Platform Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Mantelzorg Adviesraad Zwolle

Jaarverslag 2011. Mantelzorg Adviesraad Zwolle Jaarverslag 2011 Mantelzorg Adviesraad Zwolle Inhoud 1. Voorwoord 2 2. De Mantelzorg Adviesraad 2 3. PR en communicatie 3 4. Activiteiten 3 5. Advisering 3 6. Deskundigheidsbevordering 3 7. Vertegenwoordiging

Nadere informatie

Voorstellen. Don van Sambeek, voorzitter Coöperatieve Vereniging Tot uw Dienst

Voorstellen. Don van Sambeek, voorzitter Coöperatieve Vereniging Tot uw Dienst Welkom Voorstellen Don van Sambeek, voorzitter Coöperatieve Vereniging Tot uw Dienst Coöperatieve Vereniging Tot uw Dienst Ontstaan 2 november 2005 Doel Stimuleren van kleinschalig (zorg)ondernemerschap

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN:

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN: Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide KvK: 53782151 RSIN: 851015542 www.wiboz.nl JAARVERSLAG BOEKJAAR 2013 Voor u ligt het jaarverslag van Wooninitiatief Bergen

Nadere informatie

Sociale verbanden en zelfredzaamheid van ouderen

Sociale verbanden en zelfredzaamheid van ouderen Sociale verbanden en zelfredzaamheid van ouderen Een verkennend onderzoek Conferentie Zorg in eigen hand 11 november 2011 1 Onderzoeksvragen Welke sociale verbanden zijn er? Hoe zijn ze te typeren? Hoe

Nadere informatie

De geschiedenis.3. Vrijwillig of vrijblijvend De stap naar verbreding 4. Financiële onderbouwing..5. Opbrengsten...6. Risico(beperking)...

De geschiedenis.3. Vrijwillig of vrijblijvend De stap naar verbreding 4. Financiële onderbouwing..5. Opbrengsten...6. Risico(beperking)... INHOUD De geschiedenis.3 Vrijwillig of vrijblijvend De stap naar verbreding 4 Financiële onderbouwing..5 Opbrengsten...6 Risico(beperking)...6 De geschiedenis Het ontstaan van de Bewonersvereniging Kerk-Avezaath.

Nadere informatie

ZUID-HOLLAND ZUID WERKDOCUMENT. 2 juli 2012

ZUID-HOLLAND ZUID WERKDOCUMENT. 2 juli 2012 ZUID-HOLLAND ZUID WERKDOCUMENT 2012 2013 2 juli 2012 Inhoudsopgave blz. Voorwoord 3 1. Inleiding 3 1.1 Missie, en doelstelling 3 1.1.1 Missie 1.1.2 Doelstelling 1.2 Bestuurlijke organisatie 4 1.3 Financieel

Nadere informatie

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt

Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt Verslag Oprichtingsvergadering Coöperatie Austerlitz Zorgt 14 december 2012 Dorpshuis Austerlitz Thema: Zorgen moet je doen, niet maken! Op een regenachtige vrijdagavond kwamen ongeveer 60 overwegend oudere

Nadere informatie

Presentatie Anna Zorgt

Presentatie Anna Zorgt Presentatie Anna Zorgt Netwerk sociaal domein WMO Fysieke overlegtafel 17 november 2017 Sint-Annaland Start burgerinitiatief Onderzoek onder senioren in 2013 kwetsbare ouderen Initiatiefgroep gevormd:

Nadere informatie

Zorgsteunpunt Heusden

Zorgsteunpunt Heusden Zorgsteunpunt Heusden Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorgsteunpunt Heusden Inleiding Bij het opzetten van een Platform Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving van

Nadere informatie

JAARREKENING 2015. Vereniging Zorg Coöperatie Rooi U.A. te Sint-Oedenrode

JAARREKENING 2015. Vereniging Zorg Coöperatie Rooi U.A. te Sint-Oedenrode JAARREKENING 2015 Vereniging Zorg Coöperatie Rooi U.A. te Sint-Oedenrode Financiële jaarstukken 2015 a. Financiële toelichting door de penningmeester b. W&V Balans 2015 Vereniging Zorg coöperatie Rooi

Nadere informatie

Factsheet AWBZ, 24 februari 2014. AWBZ naar Wmo: langdurige zorg per 1 januari 2015 naar gemeenten

Factsheet AWBZ, 24 februari 2014. AWBZ naar Wmo: langdurige zorg per 1 januari 2015 naar gemeenten Factsheet AWBZ, 24 februari 2014 AWBZ naar Wmo: langdurige zorg per 1 januari 2015 naar gemeenten Het Rijk draagt op 1 januari 2015 een deel van de zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2014

Beleidsplan 2012-2014 Inleiding De is in februari 2012 opgericht om een formeel kader te vormen voor 1. de activiteiten voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (zoals onder meer - zwerfjongeren, dak- en thuislozen)

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

Samenvatting inventarisatie door Werkgroep Wintelre ketenzorg in Wintelre en plan van aanpak

Samenvatting inventarisatie door Werkgroep Wintelre ketenzorg in Wintelre en plan van aanpak Samenvatting inventarisatie door Werkgroep Wintelre ketenzorg in Wintelre en plan van aanpak Uit de inventarisatie komen de volgende items naar voren waarvan de werkgroep vindt dat in de komende in Wintelre

Nadere informatie

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI 12 MEI 2017 ALV 12-05-2017 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Noordelijke ZZP Vrouwen 24 juni 2016 Vormgeving van de coöperatie

Noordelijke ZZP Vrouwen 24 juni 2016 Vormgeving van de coöperatie Noordelijke ZZP Vrouwen 24 juni 2016 Vormgeving van de coöperatie Dr.mr. Petra Oden, lector Juridische Aspecten van de Arbeidsmarkt Mr. Nghitti Saro-Kortmann, docent en coördinator HBO-Bedrijfsjurist Introductie

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 BEÏNVLOEDING TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Het is daarom van belang dat u nu al begint met het uitoefenen van belangenbehartiging

Nadere informatie

Onderzoek naar ervaren knelpunten bij burgerinitiatieven in zorg en ondersteuning

Onderzoek naar ervaren knelpunten bij burgerinitiatieven in zorg en ondersteuning Wat knelt (2016) iov Min. VWS Presentatie van bevindingen Onderzoek naar ervaren knelpunten bij burgerinitiatieven in zorg en ondersteuning Aanleiding voor het onderzoek Burgerinitiatieven, gericht op

Nadere informatie

Beleidsplan herfst 2013

Beleidsplan herfst 2013 Beleidsplan herfst 2013 I. De stichting I.1. Inleiding Dit beleidsplan zal dienen als leidraad voor het te voeren dagelijks beleid, als toetsingsinstrument voor plannen en voortgang van projecten en als

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Coöperatie Bergen BreedBand u.a. Financieel Jaarverslag 2014. Inhoudsopgave. KvK: 59428287

Coöperatie Bergen BreedBand u.a. Financieel Jaarverslag 2014. Inhoudsopgave. KvK: 59428287 Coöperatie Bergen BreedBand u.a. KvK: 59428287 Financieel Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Algemeen... 2 Balans per 31 december 2014... 3 Resultaten over 2014... 4 Begroting 2015... 5 Vooruitzichten... 6

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN:

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN: Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide KvK: 53782151 RSIN: 851015542 www.wiboz.nl JAARVERSLAG BOEKJAAR 2012 Voor u ligt het jaarverslag van Wooninitiatief Bergen

Nadere informatie

Op het voorstel van Gedeputeerde Staten van 25 maart 2008, afdeling MOW, nummer: 2008int219494;

Op het voorstel van Gedeputeerde Staten van 25 maart 2008, afdeling MOW, nummer: 2008int219494; Verordening van Provinciale Staten van Utrecht van 19 mei 2008, registratienummer 2008int219494, houdende regels voor subsidiëring van projecten gericht op maatschappelijke ontwikkeling (Stimuleringsregeling

Nadere informatie

Langer zelfstandig wonen

Langer zelfstandig wonen Langer zelfstandig wonen Inspiratiedag 5 oktober 2013 Kenniscentrum Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen HAN Centre of Expertise Krachtige Kernen Martha van Biene, martha.vanbiene@han.nl Daniëlle

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING Dwarslaesie Organisatie Nederland Begroting 2015 Rekening 2013 Begroting 2014 LOTGENOTENCONTACT Regiocoördinatie Reis-, verblijf en overlegkosten - 2.175 3.750 Algemene Leden- en platform vergaderingen

Nadere informatie

Sociale netwerkstrategie, zelforganisatie burgers en Wmo. GGD Flevoland 21mei 2015

Sociale netwerkstrategie, zelforganisatie burgers en Wmo. GGD Flevoland 21mei 2015 Sociale netwerkstrategie, zelforganisatie burgers en Wmo GGD Flevoland 21mei 2015 Inhoud Sociale netwerkversterking/strategie Zelforganisatie van burgers Combinatie met Wmo Sociaal netwerk en strategie

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 - Coöperatieve Vereniging Tot uw Dienst, Laarbeek

Jaarverslag 2011 - Coöperatieve Vereniging Tot uw Dienst, Laarbeek 1. Inleiding Op 2 november 2005 is bij notariële akte de Coöperatieve Vereniging Tot uw Dienst opgericht. De vereniging heeft tot doel te voorzien in de behoefte van de leden in voorzieningen op het gebied

Nadere informatie

Zorg om het Dorp Mariahout

Zorg om het Dorp Mariahout Zorg om het Dorp Mariahout Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorg om het Dorp Mariahout Inleiding Bij het uitwerken van het opzetten van een koepel Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort

Nadere informatie

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Datum: 15 december 2012 Auteur: Coöperatie Austerlitz Zorgt U.A., Jan Smelik Inlichtingen: info@austerlitzzorgt.nl Verspreiding:

Nadere informatie

Jaarverslag. 21 september december Dorpscoöperatie Grijpskerk Verbonden U.A.

Jaarverslag. 21 september december Dorpscoöperatie Grijpskerk Verbonden U.A. Jaarverslag 21 september 2017 31 december 2018 Dorpscoöperatie Grijpskerk Verbonden U.A. Grijpkerk, 18 februari 2019 Aanbieding Hierbij treft u het jaarverslag aan van de Dorpscoöperatie Grijpskerk Verbonden

Nadere informatie

BELEIDSNOTITIE VRIENDEN VAN...

BELEIDSNOTITIE VRIENDEN VAN... BELEIDSNOTITIE VRIENDEN VAN... DE ZHVKK VERBREEDT UW HORIZON Beleidsnotitie voor Vrienden van de ZHVKK De hoofddoelstelling of missie van de ZHVKK is het leveren van een bijdrage aan de leefbaarheid in

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 18-9-2002 tot 13-7-2005) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling

Nadere informatie

Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst

Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst Netwerk Informele Zorg en Netwerk Mantelzorg Eindhoven Contact adres secretariaat: Mw. Marijke van der Zanden tel: 040-238 27 97 m.vd.zanden@eindhoven.nl

Nadere informatie

Nr. 2012/193 28 november 2012 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nr. 2012/193 28 november 2012 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Provinciaal Blad Nr. 2012/193 28 november 2012 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Wijziging regels subsidieverstrekking Leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN:

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN: Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide KvK: 53782151 RSIN: 851015542 www.wiboz.nl JAARVERSLAG BOEKJAAR 2014 Voor u ligt het jaarverslag van Wooninitiatief Bergen

Nadere informatie

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: 340.007

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ)

JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) Inhoud In dit jaarverslag zijn de activiteiten voor zowel de Zorgcoöperatie als de Stichting SAZ (Samen Anders Zorg) beschreven. De stichting

Nadere informatie

Beleidsplan. Contact. Inhoud. 1 Inleiding. 1. Inleiding 2. Missie/visie 3. Doelstelling 4. Strategie 5. Organisatie 6. Financiën

Beleidsplan. Contact. Inhoud. 1 Inleiding. 1. Inleiding 2. Missie/visie 3. Doelstelling 4. Strategie 5. Organisatie 6. Financiën Beleidsplan Contact Stichting Vlinderduin p/a Steenweg 8 4328 RL Burgh-Haamstede KvK-nummer: 68339054 Rek.nr.: NL69 RABO 0317715232 www.vlinderduin.nl info@vlinderduin.nl Inhoud 1. Inleiding 2. Missie/visie

Nadere informatie

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost Regionale visie op welzijn Brabant Noordoost-oost Inleiding Als gemeenten willen we samen met burgers, organisaties en instellingen inspelen op de wensen en behoeften van de steeds veranderende samenleving.

Nadere informatie

De Schittering (Pantein)

De Schittering (Pantein) De Schittering (Pantein) Land van Cuijk is een redelijk dunbevolkt plattelandsgebied. Het gebied heeft een aantal kleine dorpen die moeite hebben om de leefbaarheid te behouden mede door de vergrijzing

Nadere informatie

Eén. contract. Eén. opdracht. Eén. missie. Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals

Eén. contract. Eén. opdracht. Eén. missie. Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals Eén opdracht Eén contract Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals Eén missie 1 Het gewone leven Vrijwilligers- & Verenigingswerk Ons speelveld Mantelzorg & Welzijn Participatie & Inkomen & Schuldhulpverlening

Nadere informatie

Belangrijk is ook dat door deze manier van ontwikkelen de kosten en financiële risico s beter beheersbaar blijven.

Belangrijk is ook dat door deze manier van ontwikkelen de kosten en financiële risico s beter beheersbaar blijven. Odensehuis Culemborg Ontwikkelingsplan 2017 en begroting Inleiding Het aantal inwoners van Culemborg dat met de gevolgen van dementie te maken krijgt verdubbelt in de komende tien jaar. De zorgkosten zijn

Nadere informatie

Delen is winst. Naar een coöperatieve samenwerking

Delen is winst. Naar een coöperatieve samenwerking Delen is winst Naar een coöperatieve samenwerking Delen is winst Naar een coöperatieve samenwerking mevrouw drs. A. Groen E. Kooger PON Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant

Nadere informatie

DE ZHVKK VERBREEDT UW HORIZON..44ig«- Zuid-Hollandse Vereniging voor Kleine Kernen

DE ZHVKK VERBREEDT UW HORIZON..44ig«- Zuid-Hollandse Vereniging voor Kleine Kernen DE ZHVKK VERBREEDT UW HORIZON ^ < 3 r e _ e -/1 ' P r s -.44ig«- Zuid-Hollandse Vereniging voor Kleine Kernen LEEFBAARHEID KLEINE KERNEN OP HET SPEL De provincie Zuid-Holland bestaat uit ongeveer 130 kleine

Nadere informatie

PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015

PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015 PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015 BEÏNVLOEDING TOEKOMSTIG PROVINCIAAL BELEID In maart 2015 zijn er weer provinciale statenverkiezingen. Het is daarom van belang dat u nu al begint met het uitoefenen van belangenbehartiging

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting de Bovenkamer

Beleidsplan Stichting de Bovenkamer Beleidsplan Stichting de Bovenkamer Kennis-, informatie- en ontmoetingscentrum voor mensen met (een vermoeden van) beginnende dementie en hun mantelzorgers. Adres: Harenbergweg 1 7204 KZ Zutphen info@debovenkamerzutphen.com

Nadere informatie

Notitie scheiden van wonen en zorg Kenmerk 13s043

Notitie scheiden van wonen en zorg Kenmerk 13s043 Notitie scheiden van wonen en zorg Kenmerk 13s043 Inleiding De overheid heeft besloten over te gaan het scheiden van de financiering van wonen en zorg. De overheid heeft ook besloten tot hervormingen van

Nadere informatie

Noorden veldwerker. Zorg. De Noordenveldwerker Wegwijzer in welzijn, wonen en zorg. Brochure Noorderveldwerker.indd :26

Noorden veldwerker. Zorg. De Noordenveldwerker Wegwijzer in welzijn, wonen en zorg. Brochure Noorderveldwerker.indd :26 Welzijn Noorden veldwerker Wonen Zorg De Noordenveldwerker Wegwijzer in welzijn, wonen en zorg Brochure Noorderveldwerker.indd 1 04-05-12 13:26 1 Inleiding De uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Samenwerken met familie en mantelzorgers. Met elkaar de zorg die nodig is mogelijk maken.

Samenwerken met familie en mantelzorgers. Met elkaar de zorg die nodig is mogelijk maken. Samenwerken met familie en mantelzorgers Met elkaar de zorg die nodig is mogelijk maken. Samenwerken met familie en mantelzorgers Folder voor familie en mantelzorgers van mensen die (tijdelijk) zorg ontvangen

Nadere informatie

KOERSDOCUMENT SOCIAAL DOMEIN VIJFHEERENLANDEN Werkgroep Sociaal Domein Versie 1.0

KOERSDOCUMENT SOCIAAL DOMEIN VIJFHEERENLANDEN Werkgroep Sociaal Domein Versie 1.0 KOERSDOCUMENT SOCIAAL DOMEIN VIJFHEERENLANDEN 2018-2022 Werkgroep Sociaal Domein 22-06-2017 Versie 1.0 Inhoudsopgave Inleiding Visie Sociaal Domein Doelstellingen Sociaal Domein Meedoen in Vijfheerenlanden

Nadere informatie

BALANS 2012. Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12. Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59

BALANS 2012. Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12. Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59 BALANS EN RESULTATENREKENING 2012 WERKGROEP 18e EEUW BALANS 2012 Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12 Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59 Postcheque België 5.105,30

Nadere informatie

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Welkom De steunpunten algemeen Stand van zaken steunpunt vrijwilligers Stand van zaken steunpunt mantelzorg Vragen Contactgegevens De steunpunten Startbijeenkomst

Nadere informatie

UKON symposium 14 april 2015 Joan Veldhuizen Wethouder gemeente Bladel

UKON symposium 14 april 2015 Joan Veldhuizen Wethouder gemeente Bladel WERKEN AAN DEMENTIEVRIENDELIJKE GEMEENSCHAPPEN (EN DE ROL VAN DE GEMEENTE) UKON symposium 14 april 2015 Joan Veldhuizen Wethouder gemeente Bladel 1 Intentieverklaring Koploper dementievriendelijke gemeente

Nadere informatie

ProstaatKankerStichting.nl Postbus AK BUSSUM JAARREKENING 2012

ProstaatKankerStichting.nl Postbus AK BUSSUM JAARREKENING 2012 Postbus 443 1400 AK BUSSUM JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 1 SAMENSTELLINGSVERKLARING 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten en lasten over 2012 5 Grondslagen van

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen. Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen

JAARREKENING 2014. Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen. Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen JAARREKENING 2014 Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen Veldhoven, februari 2015 Adres: Postbus 46 5500 AA Veldhoven E-mail: info@leergeldveldhovendekempen.nl

Nadere informatie

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd Gemeente Landerd Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen Wettelijke verplichting Wmo Adviesraad Convenant Plichten Bevoegdheden Verantwoordelijkheden 1. De leefbaarheid van de gemeente

Nadere informatie

16IK Riethoven, 10 oktober 2016

16IK Riethoven, 10 oktober 2016 16IK003476 Riethoven, 10 oktober 2016 Aan: Burgemeester en wethouders gemeente Bergeijk Postbus 10.000 5570 GA Bergeijk Betreft: professionele dagbesteding Riethoven Geachte leden van het College, In het

Nadere informatie

AFDELING GELDERLAND VAN DE VERENIGING VAN NEDERLANDSE GEMEENTEN

AFDELING GELDERLAND VAN DE VERENIGING VAN NEDERLANDSE GEMEENTEN AFDELING GELDERLAND VAN DE VERENIGING VAN NEDERLANDSE GEMEENTEN JAARREKENING 2013 1-1-2013 T/M 31-12-2013 LASTEN EN BATEN 2013 Baten Omschrijving Begroting 2013 Rekening 2013 Contributie 88.800,00 89.321,00

Nadere informatie

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Verlening 2016 Vaststelling 2016 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: 376.930,-

Nadere informatie

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg werkdocument Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg Haarlem, 30 maart 2012 Net-Werk Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ)

JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) Inhoud In dit jaarverslag zijn de activiteiten voor zowel de Zorgcoöperatie als de Stichting SAZ (Samen Anders Zorg) beschreven. De stichting

Nadere informatie

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Thema/Bron/Beleid Ondersteuning vrijwilligers/ mantelzorgers, WMO prestatieveld 4 Begroting 2015 Bedrag Notitie Mantelzorg Notitie Vrijwilligers AWBZ Pakketmaatregel

Nadere informatie

Nieuwe Wmo: dagbesteding en individuele begeleiding

Nieuwe Wmo: dagbesteding en individuele begeleiding Nieuwe Wmo: dagbesteding en individuele begeleiding Wat verandert er in 2015? Veel mensen die niet meer alles zelf kunnen, lukt het prima om hun leven te organiseren met hulp van familie of buren. Maar

Nadere informatie

Projectplan. Verenigingsgebouw Barsingerhorn.

Projectplan. Verenigingsgebouw Barsingerhorn. Projectplan Verenigingsgebouw Barsingerhorn. Van overbodig schoolgebouw naar een modern en bruisend verenigingsgebouw voor Barsingerhorn. Het nieuwe verenigingsgebouw. Inleiding: Barsingerhorn is een klein,

Nadere informatie

Begroting Huurdersvereniging BRES. Maart 2015. Huurdersvereniging BRES. Pelikaanhof 136. 2312 EH Leiden. info@huurdersverenigingbres.

Begroting Huurdersvereniging BRES. Maart 2015. Huurdersvereniging BRES. Pelikaanhof 136. 2312 EH Leiden. info@huurdersverenigingbres. Begroting Huurdersvereniging BRES Maart 2015 Huurdersvereniging BRES Pelikaanhof 136 2312 EH Leiden info@huurdersverenigingbres.nl 1 Inleiding In dit document treft u de begroting van 2014, de realisatie

Nadere informatie

=PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ

=PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ http://www.youtube.com/watch?v=6imhyppcmdo&list =PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ UITKOMST ENQUETE Najaar 2013: circa 140 vrijwilligersorganisaties aangeschreven Respons: 46% (65 vragenlijsten) Bij welke

Nadere informatie

Visiedocument en Activiteitenplan 2013

Visiedocument en Activiteitenplan 2013 Visiedocument en Activiteitenplan 2013 1. Inleiding In Leusden is in september 2006 gestart met het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Gemeente Leusden, het bedrijfsleven en de maatschappelijke

Nadere informatie

Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans.

Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans. Notulen vergadering 1 oktober 2008 Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans. Afwezig: Theo van Gasteren, Leonie Willemssen. 1. Opening

Nadere informatie

Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Welzijn & Welzijn. Werkplan 2011

Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Welzijn & Welzijn. Werkplan 2011 Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Welzijn & Welzijn Werkplan 2011 Haarlem, 11 juni 2010 Net-Werk Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland Wilhelminastraat 23 2011 VJ Haarlem telefoon:

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

hoe borgen we de gemaakte afspraken.

hoe borgen we de gemaakte afspraken. Evaluatie ketenzorg in de dorpen opgesteld door Marieke Blanken Op 8 oktober 2013 besproken met de regiegroep ketenzorg Ter bespreking op 2 december 2013 met Ria van der Hamsvoord, Nancy Hendricks en Trudy

Nadere informatie

FysiogroepTwente Faciliteren, Delen en Verbinden

FysiogroepTwente Faciliteren, Delen en Verbinden FysiogroepTwente Faciliteren, Delen en Verbinden Verslag Oprichtingsvergadering Fysiogroep Twente 1 maart 2011 Programma Algemene Ledenvergadering Korte voorgeschiedenis Statuten, huishoudelijk reglement,

Nadere informatie

Opstart met WeHelpen voor (zorg)instellingen

Opstart met WeHelpen voor (zorg)instellingen Opstart met WeHelpen voor (zorg)instellingen Opgesteld door: Vilans in opdracht van coöperatie WeHelpen Datum: 9 juni 2013 Versie: 1.0 Opstart met WeHelpen In dit document bieden we een aantal handvatten

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Assen 2015

Jaarplan Stichting Present Assen 2015 Jaarplan Stichting Present Assen 2015 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Algemene doelstelling 2015.3 1.2 Speerpunten 2015 3 1.2.1 Operationeel Team en Bestuur..4 1.2.2 Samenwerking met Partners

Nadere informatie

Op weg naar 2017 Werkplan PMB gemeente Eersel

Op weg naar 2017 Werkplan PMB gemeente Eersel Op weg naar 2017 Werkplan PMB gemeente Eersel 2015-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Evaluatie 2013 en 2014... 3 3. Doelen... 4 4. Voor wie: Doelgroepen... 4 5. Wat doen we?... 5 6. Hoe doen we dat?...

Nadere informatie

CENTRALE VAN OUDERENVERENIGINGEN

CENTRALE VAN OUDERENVERENIGINGEN CENTRALE VAN OUDERENVERENIGINGEN tweejarenplan 2015-2016 1 Inleiding De Centrale van Ouderenverenigingen is de koepel van ouderenverenigingen en andere organisaties van en voor ouderen in de gemeente Venray.

Nadere informatie

Vrijwilligersverenigingen

Vrijwilligersverenigingen Vrijwilligersverenigingen Activiteiten organiseren via een verenigingsstructuur is een relatief nieuwe manier om vrijwilligers in te zetten in zorgorganisaties. Deze ontwikkeling kan aantrekkelijk zijn

Nadere informatie

Samen voor elkaar. Herrie Weber, Voorzitter afdeling Haarlem KBO

Samen voor elkaar. Herrie Weber, Voorzitter afdeling Haarlem KBO INHOUDSOPGAVE Woord vooraf Inleiding Hoofdstuk 1: Plaats van de afdeling binnen de organisatie van de KBO Hoofdstuk 2: Bezinning op de koers en de taken van de afdeling Hoofdstuk 3: Financieel beleid Hoofdstuk

Nadere informatie

Bijlage 1 Vragenlijst websurvey

Bijlage 1 Vragenlijst websurvey Bijlage 1 Vragenlijst websurvey Wmo monitor 2011 - uw organisatie Vraag 1 Welk type organisatie vertegenwoordigt u? (meerdere antwoorden mogelijk) Professionele organisaties Welzijnsorganisatie Vrijwilligerscentrale

Nadere informatie

De Wmo en de decentralisaties

De Wmo en de decentralisaties De Wmo en de decentralisaties Presentatie Alice Makkinga Adviseur programma Aandacht voor Iedereen Inhoud Landelijk programma Aandacht voor iedereen Belangrijke maatschappelijke trends? Belangrijkste wettelijke

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015-2020

BELEIDSPLAN 2015-2020 SPEELTUINVERENIGING HET KRUISKAMPKWARTIER Speeltuinvereniging Het Kruiskampkwartier Pullstraat 3 3814 VA AMERSFOORT Telefoon: 033-4753720 www.speeltuinkruiskamp.nl BELEIDSPLAN 2015-2020 Beleidsplan 2015-2020

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 BELEIDSPLAN SchuldHulp Maatje Zeist Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 Inhoud 1. Inleiding 2. Missie 3. Visie 4. Wat wil SHMZ bereiken 5. Voor wie is SHMZ 6. Met wie werkt SHMZ samen 7. De Organisatiestructuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. Wanroij, 22 maart 2016. 1 Artikel 1: Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017

Beleidsplan 2014-2017 Stichting Maatjeswerk Autisme Beleidsplan 2014-2017 Kleinmansbeek 12, Barneveld November 2014 1. Inleiding In 2012 begon het idee van een netwerk-oudergroep te groeien en werd informatie gezocht en ideeën

Nadere informatie

Subsidieverlening voor landelijke deskundigheidsbevordering van vrijwilligers.

Subsidieverlening voor landelijke deskundigheidsbevordering van vrijwilligers. Subsidieverlening voor landelijke deskundigheidsbevordering van vrijwilligers. In deze notitie wordt ingegaan op de volgende aspecten van de landelijke subsidiering van activiteiten in de sfeer van deskundigheidsbevordering:

Nadere informatie

Visie zorg en dienstverlening in welzijnscentrum van Hapert. ( ).

Visie zorg en dienstverlening in welzijnscentrum van Hapert. ( ). Visie zorg en dienstverlening in welzijnscentrum van Hapert. ( 2009-2030 ). Het GBOH (Georganiseerd Burger Overleg Hapert) heeft een werkgroep zorg en dienstverlening ingesteld om een visie/plan ontwikkelen,

Nadere informatie

Stichting Aangepast Vervoer Plusbus Zevenaar BELEIDSPLAN 2018

Stichting Aangepast Vervoer Plusbus Zevenaar BELEIDSPLAN 2018 BELEIDSPLAN 2018 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Profiel van... 4 2. Doelstelling en actueel beleid... 5 3. De werkzaamheden... 6 4. Fondsenwerving... 7 5. Beheer en besteding van fondsen en overige inkomsten...

Nadere informatie

Wmo - Raad STICHTING WMO-RAAD GEMEENTE MOERDIJK JAARVERSLAG Gemeente Moerdijk

Wmo - Raad STICHTING WMO-RAAD GEMEENTE MOERDIJK JAARVERSLAG Gemeente Moerdijk STICHTING WMO-RAAD GEMEENTE MOERDIJK Wmo - Raad Gemeente Moerdijk JAARVERSLAG 2014 Secretariaat: Lindonk 70 4761 NH Zevenbergen Tel. 0168-326598 E-mail: secretaris@wmoraadmoerdijk.nl Inschrijfnummer Kamer

Nadere informatie

FORMULIER VOOR (GEBUNDELDE) AANVRAAG FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING NIEUWE ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 BRUMMEN

FORMULIER VOOR (GEBUNDELDE) AANVRAAG FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING NIEUWE ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 BRUMMEN Aanvraagformulier subsidie 2015 FORMULIER VOOR (GEBUNDELDE) AANVRAAG FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING NIEUWE ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 BRUMMEN Voor de functies ontmoeting en dagbesteding wordt een aanvraag

Nadere informatie

leefbaarheid, sport en cultuur

leefbaarheid, sport en cultuur Subsidieregeling gemeente Scherpenzeel 2018 leefbaarheid, sport en cultuur citeertitel: Subsidieregeling gemeente Scherpenzeel 2018 vastgesteld bij besluit van: 20 maart 2018 20 februari 2018-1- Subsidieregeling

Nadere informatie