RealDolmen, uw partner voor ipad in business-oplossingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RealDolmen, uw partner voor ipad in business-oplossingen"

Transcriptie

1 RealDolmen, uw partner voor ipad in business-oplossingen

2

3 Waarom RealDolmen voor de integratie van uw mobiele devices? Notebooks, tablets, smartphones, Deze toestellen schieten op de werkvloer als paddenstoelen uit de grond. Bring Your Own Device (BYOD) is dagelijkse realiteit. De ipad staat bij velen van ons bekend als het out-of-the-boxproduct bij uitstek. Zelfs een volstrekte digibeet kan er bij wijze van spreken onmiddellijk mee aan de slag. Maar in een businesscontext ligt dat wel even anders. Hier moet de ipad geïntegreerd worden in een bredere, heterogene IT-omgeving. En dan hebt u behoefte aan een partner die van alle markten thuis is. Met de nodige knowhow, ervaring en certificaties. Zo n partner is RealDolmen. RealDolmen, sterk in singlesourceoplossingen De tijd waarin problemen werden opgesplitst in infrastructuur enerzijds en toepassingen en services anderzijds, is al lang voorbij. Door producten en diensten van Apple te integreren in zijn eigen mobiele dienstenaanbod, biedt RealDolmen extra toegevoegde waarde aan professionele klanten die op zoek zijn naar een totaaloplossing op maat van hun specifieke mobiliteitsbehoeften. Zo n oplossing is nu eenmaal ons handelsmerk. Naast projecten voor applicatieontwikkeling zorgen we ook voor het ondersteunen, beheren (Mobile Device Management) en beveiligen van professionele toepassingen op privétoestellen. RealDolmen, vertrouwd met Apple-technologie Als Apple Authorized System Integrator is RealDolmen vandaag geautoriseerd en gecertifieerd om de Apple-producten op een professionele manier op de markt te zetten. Onze focus ligt voornamelijk op de ontwikkeling van applicaties op ios enerzijds en de naadloze integratie van Apple-producten binnen bestaande bedrijfsomgevingen anderzijds. Met RealDolmen neemt u een ervaren Apple-partner onder de arm die u bij elk project kan begeleiden en ondersteunen van device tot app. Making IT work for your business Ongetwijfeld heeft ook u de vraag gekregen om mobiele devices te ondersteunen. Heeft uw organisatie hiervoor een oplossing of blijft u er tegen vechten? RealDolmen mengt zich niet in het debat of een eindgebruiker al deze devices al dan niet nodig heeft. Elk device heeft zijn nut en zijn voordelen. RealDolmen zorgt voor een naadloze integratie met als uiteindelijke doel: dat IT wérkt voor uw business.

4 ipad in business: een onwaarschijnlijke opmars Ook een visionair genie staat al eens voor een verrassing. De ipad van Apple was vooral bestemd voor de consumentenmarkt. En die heeft hij inderdaad stormenderhand veroverd. Maar van bij het begin bleek er ook in professionele omgevingen interesse te zijn voor wat door sommigen nog als een technogadget werd afgedaan. En dat had zelfs Steve Jobs niet voorzien Het opduiken van de ipad in een businesscontext heeft zeker te maken met de Bring Your Own Device (BYOD)-trend. Werknemers die in hun privéleven de voordelen van een smartphone of tablet-pc hebben leren kennen, willen die tools ook op het werk kunnen gebruiken. Die ontwikkeling stelt bedrijven voor nieuwe uitdagingen. Zorgen deze indringers in de vroeger zo hermetisch afgeschermde IT-omgevingen niet voor te grote beveiligingsrisico s? En in welke mate kunnen of moeten ze worden ondersteund? Voor een stuk is de opmars van de ipad binnen bedrijven dus te wijten aan druk vanuit de gebruikers. Maar tegelijk ontdekken steeds meer bedrijfsleiders de ipad als nuttige productiviteitstool voor hun werknemers. De ipad kan de smartphone of pc niet vervangen, maar wel aanvullen. Dankzij zijn gebruiksvriendelijkheid en lange batterijduur heeft hij een duidelijke meerwaarde in de toolbox van de mobiele werker. ipad Consumeren Samenwerken Smartphone Communiceren Notificeren Synchronisatie Laptop Creëren Verwerken Hebt u al de vraag gekregen om de ipad binnen uw organisatie te ondersteunen? Of wilt u proactief de stap zetten naar het aanbieden van de ipad aan uw medewerkers? Dan kunt u terecht bij RealDolmen voor advies, implementatie en ondersteuning. In deze brochure leest u welke oplossingen wij u daarbij aanbieden.

5

6 Mobile Device Management (MDM): controle over alle mobiele toestellen in uw organisatie Waarom is het beheer van mobiele toestellen zo n uitdaging? Omdat de markt van mobile devices zo heterogeen is. Niet alleen zijn er heel wat verschillende toestellen in omloop, maar die maken nog eens gebruik van verschillende operating systems. Dit in tegenstelling tot de pc-markt, waar zowat alles standaard op Windows draait. Dat zorgt ervoor dat IT-departementen rekening moeten houden met heel wat moeilijkheden en beperkingen. Bovendien zijn de mobiele toestellen vaak geen eigendom van het bedrijf (BYOD) en zijn gebruikers niet zomaar bereid om het beheer over hun toestel af te staan. Om deze redenen is het centrale beheer van het volledige toestel niet altijd mogelijk, en ook niet altijd wenselijk. Daarom kiest RealDolmen voor een duidelijke focus: de beveiliging en het beheer van uw bedrijfsdata. Soms betekent dit ook het beheer van bepaalde aspecten van het toestel, maar dan als middel en nooit als doel. Hiervoor is Mobile Device Management (MDM) bijzonder geschikt. Met behulp van MDM zorgt RealDolmen voor: Registratie MDM biedt self-enrollment, zodat een gebruiker zelf zijn toestel kan registreren waarbij alle configuraties, policies en applicaties automatisch worden geïmplementeerd. Compliancy Als het toestel niet aan een aantal compliancyregels voldoet (zoals een pincode, bepaalde versie van het OS, aan- of afwezigheid van bepaalde apps, jailbroken of rooted, krijgt het geen toegang tot de bedrijfsdata. Inventarisatie Welke gebruikers mogen connecteren met de bedrijfsdata? En met welke toestellen? Installatie Veilige VPN- en/of wifi-configuraties kunnen op het toestel worden geïnstalleerd of verwijderd. Idem voor businessapplicaties. Centralisatie Vanop afstand kan er een remote wipe van de toestellen worden uitgevoerd of de locatie van toestellen worden bepaald. Artsen en professoren willen ook via hun eigen toestellen gebruikmaken van de ziekenhuissystemen. Extern willen medewerkers van buitenaf kunnen inloggen op de ICT-omgeving van het UZA. We waren het al snel eens over de oplossing: een doorgedreven virtualisatie van desktops en applicaties. Op die manier worden interface-implicaties uitgeschakeld en kunnen we in de toekomst op een heel andere manier met informatie omgaan. Zo kunnen we het onze artsen bijvoorbeeld mogelijk maken om patiëntendossiers te raadplegen op hun ipad of smartphone. Geert Smits, ICT Directeur, Universitair Ziekenhuis Antwerpen

7 Security: geen mobiliteit zonder verhoogde veiligheid Het groeiende gebruik van mobiele devices zoals de ipad doet ook het aantal risico s toenemen. Met elk nieuw device opent zich een nieuwe toegangspoort naar uw bedrijfsdata, die dan ook van stevige grendels moet worden voorzien. Maar dat is lang niet alles. Door de verwatering tussen het onderscheid tussen werk- en privégebruik, moet u er rekening mee houden dat zelfs uw beste werknemers onbewust slechte dingen kunnen doen op het internet, waardoor ze bijkomende securityrisico s in het leven roepen. RealDolmen kan u helpen om de veiligheid van uw mobiele omgeving te verhogen. Uiteraard pakken we de klassieke bedreigingen zoals spyware en virussen aan. Maar we tonen u ook hoe u een internetpolicy kunt vastleggen en op een geautomatiseerde manier sturing kunt geven aan het gebruik van bijvoorbeeld de ipad door uw werknemers. Met het oog op een goed beveiligde ITomgeving focust RealDolmen op 5 technologische domeinen: Perimetersecurity Meer mobiele gebruikers zorgen voor meer verbindingen vanop het internet met het bedrijfsnetwerk. Een sterk beveiligde perimeter zorgt ervoor dat alleen toegelaten verbindingen mogelijk zijn. Ook binnen de bedrijfsmuren kunnen verschillende securityzones worden afgebakend. Netwerksecurity Door de netwerktoegang van onbekende endpoints te beperken en bekende endpoints eerst van de juiste beveiligingssoftware en updates te voorzien, wordt het risico op virussen, spyware, digitale wormen en diefstal van vertrouwelijke gegevens beperkt. Authentication Mobiliteit zorgt ervoor dat we de controle over het waar van de connectie verliezen. Wie de connectie opzet, wordt dan extra belangrijk. Het traditionele wachtwoord is niet meer voldoende. Tokens, middleware, IAM & Single Sign On kunnen een uitkomst bieden. Connectivity Hoe krijgen mobiele werknemers een veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk? Synchronisatie RealDolmen helpt u bij de keuze voor een cloud- of on-premiseoplossing voor datamanagement en -sharing.

8 Desktopvirtualisatie: de oplossing voor IT-consumerization Tot voor een tiental jaar was business IT de drijvende kracht achter technologische ontwikkeling. Innovaties die daar ontstonden, vonden daarna hun weg naar de consumentenmarkt. Vandaag is het precies omgekeerd: op de werkvloer duiken plots consumententoestellen (zoals de ipad) op, bedrijven worden gedwongen een strategie te ontwikkelen voor hun aanwezigheid op sociale netwerken, enz. Dat proces noemen we IT-consumerization. Voor de IT-departementen van bedrijven betekent dat controleverlies. Gedaan met het installeren van gestandaardiseerde desktops met daarop de goedgekeurde software. Hun collega s brengen smartphones en ipads mee naar het werk en verwachten daarvoor ondersteuning. En om hun productiviteit te verbeteren, downloaden ze in een handomdraai de nieuwste apps. Hoe moeten de IT ers van vandaag dat alles in de hand houden? Desktopvirtualisatie kan hier een oplossing bieden. Het principe maakt al langer opgang en is nauw verbonden met het cloudcomputingmodel: de meerderheid van de gegevens en applicaties bevinden zich in een virtuele desktop die op serverniveau wordt geïnstalleerd. Vervolgens kan de gebruiker hier met gelijk welk toestel (desktop, laptop, smartphone, ipad) toegang toe krijgen. Dit model heeft voordelen op verschillende niveaus: Gebruiker Een maximale mobiliteit wordt hiermee bereikt. Niet alleen kan de gebruiker helemaal zelf kiezen met welk toestel hij connecteert, hij hoeft zich ook niet langer zorgen te maken over de synchronisatie van alle gegevens. it-departement De veiligheid wordt gegarandeerd. Omdat alle gegevens centraal bewaard worden, is dataverlies zo goed als uitgesloten en policies kunnen zeer makkelijk centraal worden bepaald en gehandhaafd. Organisatie Door middel van desktopvirtualisatie kan een interessante transitie worden gemaakt van een CAPEX- naar een OPEX-model voor IT-resources.

9 Appdevelopment: voor een optimale mobiele gebruikservaring De introductie van de ipad in uw organisatie behelst meer dan het uitdelen van de toestellen en het verzekeren van een connectie met het bedrijfsnetwerk. Wilt u dat uw medewerkers echt profiteren van de productiviteitsverhogende functies van de ipad? Dan moet u zorgen voor software die geoptimaliseerd werd voor dit platform. Mobiele applicaties kunnen een grote meerwaarde bieden voor uw organisatie: Efficiëntie Een front-to-end gedigitaliseerde werkomgeving betekent een optimalisatie op vlak van informatieverwerking en -opvolging. Flexibiliteit Technologische evoluties maken het mogelijk om mobiele applicaties te integreren in allerhande omgevingen en af te stemmen op bestaande bedrijfsprocessen. Beschikbaarheid Thuis, onderweg of op kantoor. Kortom: altijd en overal. Inzetbaarheid Om informatie weer te geven of te voorzien in geavanceerde interactie. Draagbaarheid Altijd het toestel bij de hand, direct bruikbaar om te doen wat nodig is. uw IT-omgeving, maar ook mobiele applicaties te ontwikkelen. Een voorbeeld: RealDolmen kan uw CRM-systeem optimaliseren voor mobiele platformen zodat uw vertegenwoordigers met hun ipad hun agenda kunnen raadplegen, orders ingeven, rapporten aanmaken, enz. RealDolmen heeft meer dan een decennium mobiele expertise binnen een verscheidenheid aan sectoren. Hierdoor hebben we een solide basis van best practices, tips & tricks ter beschikking. De mobiele developmentteams maken deel uit van het Microsoft & Java Competence Center met meer dan 300 professionals. Deze strategische indeling staat garant voor zekerheid aan kennis en ervaring voor zowel mobiele development als voor integratie met achterliggende enterpriseomgevingen. Als singlesourceleverancier bij uitstek is RealDolmen uitstekend geplaatst om niet enkel de ipad te integreren in Kortom, een uniek en volledig aanbod op vlak van mobiele platformen, pakketten en integratiemogelijkheden. De ipad leent zich bij uitstek tot intuïtief gebruik, maar dan moet de app dat natuurlijk wel kunnen waarmaken. Met onze vraag naar een Siebel-applicatie voor de ipad waagden we ons echt op onontgonnen terrein. We hadden dus behoefte aan een partner die net als wij openstaat voor vernieuwing en tegelijk over voldoende ervaring beschikt. Miranda D Hooghe, projectleider Siebel CRM-applicatie, Niko

10 De aanpak van RealDolmen: plan - build - operate

11 Plan - Samen met u een visie ontwikkelen Vooraleer een project te implementeren, is het belangrijk een duidelijke, transparante visie te ontwikkelen. De link tussen business en IT staat hierbij centraal. Uiteraard wenst u een oplossing die de bestaande situatie verbetert, maar tegelijk haalbaar is voor uw organisatie. Dankzij de RealDolmen Consultancy Services bieden we u tal van mogelijkheden met het oog op een weloverwogen en strategische beslissing. Samen met u zoeken we naar oplossingen die zowel op technisch als functioneel vlak nauw aansluiten bij uw informatiebehoeften en de bestaande infrastructuur. build - Samen met u oplossingen bouwen Zodra het project is gedefinieerd dat beantwoordt aan uw noden, kan een oplossing worden gebouwd. Het op pragmatische en innovatieve manier inzetten en combineren van nieuwe en reeds aanwezige technologie is onze specialiteit. Hierbij ligt de focus op uw situatie en uw omgeving met als uiteindelijk doel: een oplossing die uw business maximaal ondersteunt. operate - Samen met u het beheer van uw ICT-omgeving optimaliseren Ook na het bouwen en implementeren van de oplossing biedt RealDolmen diverse diensten voor het onderhoud en de ondersteuning van zowel de bedrijfsapplicaties als de onderliggende infrastructuur. Van het uitbesteden van een specifieke taak tot het outsourcen van een volledige ICT-infrastructuur, u kiest met RealDolmen Managed Services zelf welk niveau van dienstverlening u wenst en de manier waarop dat zal gebeuren.

12 A. Vaucampslaan Huizingen Tel V.U. NV RealDolmen SA, A. Vaucampslaan 42, B-1654 Huizingen NL Twitter Blog Facebook SlideShare Flickr YouTube

Er bestaat een perfecte oplossing voor elk bedrijfsprobleem. [ bereid u voor op morgen ]

Er bestaat een perfecte oplossing voor elk bedrijfsprobleem. [ bereid u voor op morgen ] Er bestaat een perfecte oplossing voor elk bedrijfsprobleem. [ bereid u voor op morgen ] DIT IS WIE WE ZIJN. DIT IS WAT WE DOEN. Het zit in onze naam en in ons DNA: bij de RealDolmen Business Solutions

Nadere informatie

De RealDolmen-cloud. Ademruimte voor uw ICT

De RealDolmen-cloud. Ademruimte voor uw ICT De RealDolmen-cloud Ademruimte voor uw ICT De cloud komt niet uit de lucht gevallen. Voor heel wat organisaties is de cloud een logische stap die voortvloeit uit de gewijzigde verwachtingen van hun gebruikers.

Nadere informatie

Outsourcing en Managed Services: ook op zoek naar de juiste maat?

Outsourcing en Managed Services: ook op zoek naar de juiste maat? Outsourcing en Managed Services: ook op zoek naar de juiste maat? DATABASE Uiteindelijk zijn we geïnteresseerd in de services, niet in de servers. Het is een filosofie die opgang maakt: bedrijven willen

Nadere informatie

MOBILITY. IEDEREEN BOUWT APPS OOK JIJ EN IK De nieuwste trends OP WEG NAAR HET MOBIELE WALHALLA

MOBILITY. IEDEREEN BOUWT APPS OOK JIJ EN IK De nieuwste trends OP WEG NAAR HET MOBIELE WALHALLA MOBILITY 2014 MOBIELE TECHNOLOGIEËN VERANDEREN HOE WE WERKEN, COMMUNICEREN EN LEVEN. WAT BETEKENT DAT VOOR DE CFO, DE IT-MANAGER, DE HR-MANAGER,? IEDEREEN BOUWT APPS OOK JIJ EN IK De nieuwste trends OP

Nadere informatie

RealDolmen, uw gids naar een private cloud in uw datacenter

RealDolmen, uw gids naar een private cloud in uw datacenter RealDolmen, uw gids naar een private cloud in uw datacenter De cloud begint in uw datacenter. Een exotisch begrip is de cloud al lang niet meer. Maar dat betekent nog niet dat iedereen dezelfde defi nitie

Nadere informatie

High Performance Workplace - uw toekomstige werkplek -

High Performance Workplace - uw toekomstige werkplek - High Performance Workplace - uw toekomstige werkplek - High Performance Workplace DE DIGITALE WERKPLEK VAN DE TOEKOMST VOOR UW MEDEWERKERS! Ondernemingen beleven spannende tijden. Ze staan onder enorme

Nadere informatie

IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores

IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit 1 Inleiding Tien jaar geleden zaten

Nadere informatie

Kind en Gezin laat medewerkers vlotter samenwerken. De voordelen van SharePoint. Hoe ziet het kantoor van de toekomst eruit?

Kind en Gezin laat medewerkers vlotter samenwerken. De voordelen van SharePoint. Hoe ziet het kantoor van de toekomst eruit? Een uitgave van Tijd Connect biedt bedrijven, organisaties en overheden toegang tot het netwerk van De Tijd. Om hun visie, ideeën en oplossingen te delen met de De Tijd-community. De betrokken partner

Nadere informatie

cloud computing ICT Solutions Alles over ICT-advies voor zelfstandigen en kmo s Belgacom Internet Office&Go Flexibel & betrouwbaar

cloud computing ICT Solutions Alles over ICT-advies voor zelfstandigen en kmo s Belgacom Internet Office&Go Flexibel & betrouwbaar Nummer 4 I Juni 2012 ICT Solutions ICT-advies voor zelfstandigen en kmo s Belgacom Internet Office&Go Flexibel & betrouwbaar Eigen hardware op de werkvloer Bring Your Own Device Becloud Hosted Microsoft

Nadere informatie

Mobile Device Management

Mobile Device Management M IMPROVING YOUR ENTERPRISE MOBILITY Mobistar Nummer 11 Jaargang 4 Oktober 2013 Mobile Device Management LEONIE BIRCH Orange Business Services aangepaste beheermiddelen gewoon noodzakelijk. TELTALK TAXIS

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

Android Professioneel Gebruiken

Android Professioneel Gebruiken Android Professioneel Gebruiken Praktische Gids Dit document is toegespitst op een praktische implementatie van Android toestellen in een bedrijfsomgeving. Juni 2014 Ulrik Van Schepdael Mobco bvba Voorwoord

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

KENNISDOCUMENT Van traditioneel werkplekbeheer naar Managed Workspace

KENNISDOCUMENT Van traditioneel werkplekbeheer naar Managed Workspace KENNISDOCUMENT Van traditioneel werkplekbeheer naar Managed Workspace Hoe werkplekbeheer verandert door de komst van Desktop Virtualisatie KENNISDOCUMENT Introductie Inhoud Inhoud Kennisdocument Desktop

Nadere informatie

IN DE CLOUD TIPS OM EFFICIËNTER TE WERKEN ALLES WAT U NOG NIET WIST OVER OFFICE 365. Alleen maar voordelen voor de kmo

IN DE CLOUD TIPS OM EFFICIËNTER TE WERKEN ALLES WAT U NOG NIET WIST OVER OFFICE 365. Alleen maar voordelen voor de kmo Microsoft IN DE CLOUD Alleen maar voordelen voor de kmo ALLES WAT U NOG NIET WIST OVER OFFICE 365 Financiële verrassingen bij Office 365 zijn vandaag uit den boze. (Stageco) TIPS OM EFFICIËNTER TE WERKEN

Nadere informatie

Veiliger zaken doen en samenwerken op het internet

Veiliger zaken doen en samenwerken op het internet Telenet Security Whitepaper Veiliger zaken doen en samenwerken op het internet Telenet for safer Business 150 000 Elke dag worden in Europa bijna 150 000 computers besmet met een virus. 290 miljard Symantec

Nadere informatie

Smartphones en tablets in de bedrijfsomgeving

Smartphones en tablets in de bedrijfsomgeving WAAR LIGGEN DE RISICO S EN WAAR IS DE CONTROLE? Smartphones en tablets in de bedrijfsomgeving Smartphones en tablets, zowel zakelijk als privéeigendom, overspoelen de werkomgeving. Op deze apparaten wordt

Nadere informatie

Een veilige, kostenefficiënte Bring Your Own Device-omgeving

Een veilige, kostenefficiënte Bring Your Own Device-omgeving cloud innovation by Macaw Een veilige, kostenefficiënte Bring Your Own Device-omgeving Zo hou je grip op mobiele apparatuur Onder invloed van Het Nieuwe Werken brengen steeds meer medewerkers hun eigen

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor vast, mobiel en internet

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor vast, mobiel en internet KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor vast, mobiel en internet kpn doet t gewoon Als eerste één oplossing op elk vlak: KPN ÉÉN. Of uw organisatie nu groot of klein is, met KPN ÉÉN valt alles op z n plek.

Nadere informatie

BUSINESS SPECIAL 2013/2014

BUSINESS SPECIAL 2013/2014 BUSINESS SPECIAL 2013/2014 >> BTC TELECONSULT, DE TOEKOMST IS NU Dagelijks communiceren u en uw medewerkers met klanten en leveranciers en wisselt u gegevens en informatie uit met uw medewerkers, ongeacht

Nadere informatie

A L W AY S O N Always On

A L W AY S O N Always On ALWAYS ON Always On Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Met onze uitgebreide IT-diensten nemen wij u veel werk uit handen. Hierdoor

Nadere informatie

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten White Paper Op Cloud gebaseerde online werkplekken vanaf iedere locatie op elk apparaat Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten Organisaties zijn op zoek naar meer flexibele en kosteneffectieve

Nadere informatie

Bekijk onze eerstvolgende Business Eventdagen op BTCTELECONSULT.NL/BUSINESSEVENT. Met vriendelijke groet,

Bekijk onze eerstvolgende Business Eventdagen op BTCTELECONSULT.NL/BUSINESSEVENT. Met vriendelijke groet, TELECOM TABLOID RENDEMENT IN DE LIFT herfst 2013 / winter 2014 >> Thema: Rendement in de lift >> Hosted IP Telefonie op maat... pag. 2 >> Special: bewaar-stappenplan... pag. 3 t/m 6 Slimmer werken, communiceren

Nadere informatie

Moderne samenwerkingstechnologieën

Moderne samenwerkingstechnologieën PLANNINGSHANDLEIDING Moderne samenwerkingstechnologieën Hoe u een nieuwe manier van samenwerking mogelijk kunt maken in een veranderende werkomgeving WAAROM U DIT DOCUMENT ZOU MOETEN LEZEN Deze planningshandleiding

Nadere informatie

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek Een complete werkplek inclusief hard- en software zonder zorgen? Laat WerkPlek voor u werken Thuis, op kantoor

Nadere informatie

De perfecte storm in telecom

De perfecte storm in telecom M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Nummer 10 Jaargang 4 Mei 2013 De perfecte storm in telecom Jan Hein Bakkers Analist bij IDC De toekomst ligt in de hybride netwerken knowhow In 3 stappen naar

Nadere informatie

Walter Robijns Microsoft Certified Architect. Waar het echt om gaat bij Bring Your Own Device (BYOD) Management & Security

Walter Robijns Microsoft Certified Architect. Waar het echt om gaat bij Bring Your Own Device (BYOD) Management & Security Walter Robijns Microsoft Certified Architect Waar het echt om gaat bij Bring Your Own Device (BYOD) Management & Security Bring Your Own Device (BYOD) is het fenomeen waar bedrijfsmedewerkers niet-bedrijfs

Nadere informatie

Work life balance van iedereen

Work life balance van iedereen M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Nummer 9 Jaargang 3 November 20121 Work life balance van iedereen DANIELLE JACOBS, BELTUG Een coherente aanpak over afdelingen heen is nodig DE ICT-AFDELING

Nadere informatie