GEBRUIKERSHANDLEIDING HANDSTOK TRILNAALD P14-B

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKERSHANDLEIDING HANDSTOK TRILNAALD P14-B"

Transcriptie

1 GEBRUIKERSHANDLEIDING HANDSTOK TRILNAALD P4-B LIEVERS HOLLAND Groot Mijdrechtstraat RW Postbus AC Mijdrecht (NL) Tel.: 003 (0) / Fax: 003 (0) info@lieversholland.nl / Internet:

2 INHOUDSOPGAVE. VOORWOORD INLEIDING TECHNISCHE SPECIFICATIES VEILIGHEID VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN REST RISICO GEBRUIK AAN- EN ONTKOPPELEN VAN DE TRILNAALD BEDIENING EN GEBRUIK VAN DE TRILNAALD PRAKTIJKAANWIJZING ONDERHOUD REINIGEN BENZINEMOTOR REINIGEN TRILSLANG REINIGEN TRILMANTEL NASPANNEN V-SNAAR P4 BENZINE AANDRIJFUNIT STORINGEN EN REPARATIES DEMONTAGE, VERWIJDEREN ONDERDELENLIJSTEN CONFORMITEITSVERKLARING... 9 Bouwmachinefabriek Lievers B.V. NL 994. Alle rechten ten zeerste voorbehouden. Nadruk, kopie, bewerking of heruitgave en openbaarmaking in elke vorm met elk medium, ook als uittreksel, is zonder schriftelijke toestemming door Bouwmachinefabriek Lievers B.V. verboden. Bouwmachinefabriek Lievers B.V. draagt generlei waarborg of aansprakelijkheid voor de inhoud van deze publicatie en wijst in dit geval alle stilzwijgende zekerheden voor geschiktheid van handels- of overige doeleinden af. Verder behoudt Bouwmachinefabriek Lievers B.V. het recht voor ter herbewerking van deze publicatie en het uitvoeren van veranderingen van de inhoud over bepaalde periodes zonder de verplichting van vooraankondiging van zulke herbewerkingen en veranderingen. 2/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

3 . Voorwoord Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het veilig gebruiken en onderhouden van de betontrilnaald P4B. De handleiding is bedoeld voor dealers en gebruikers van de betontrilnaald en bevat dienstige gebruiksaanwijzingen voor gebruik, onderhoud en reparatie. Deze aanwijzingen dienen te worden gerespecteerd en opgevolgd. Garantiebepalingen Alle schade aan delen van de betontrilnaald, die binnen 2 maanden na aankoopdatum van de eindgebruiker ontstaat door materiaal-, fabricage- en constructiefouten wordt zo snel mogelijk door de fabrikant verholpen. De garantietermijn is 2 maanden vanaf de aankoopdatum door de eindegebruiker m.u.v. slijtdelen. De fabrikant is niet aansprakelijk voor onveilige situaties, ongevallen en schades, die het gevolg zijn van: Het negeren van waarschuwingen of voorschriften zoals weergegeven op de installatie de machine of in de gebruikshandleiding. Onvoldoende en/of verkeerd onderhoud. (bijvoorbeeld het niet tijdig reinigen van koelopeningen of het reinigen met hogedrukreiniger of waterstraal onder hoge druk) Het bewaren van de machine op een vochtige plaats. Montage of demontage van de machine door niet gekwalificeerd personeel (oftewel personeel onbekend met de inhoud van deze gebruikershandleiding). Gebruik voor andere toepassingen dan beschreven in de gebruikershandleiding. Wijzigingen aan de machine door derden. Hieronder valt ook het toepassen van andere dan voorgeschreven originele (vervangings)onderdelen. (Voorts zijn toepasselijk de Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden van de Metaalunie) Garantiebewijs P4 nr. Koopdatum: Figuur : Voorbeeld typeplaatje P4B Het typeplaatje bevindt zich op de schuine achterkant onder de handgreep. 3/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

4 2. Inleiding Bedoeld gebruik Een handstoktrilnaald is een machine met een trillende stalen fles, waarmee plastische beton kan worden verdicht. De betontrilnaald P4B bestaat uit een benzine motor in een slag- en stootvast kunststof motorhuis en een trilnaald. De trilnaald is gemonteerd op het spindeldeel dat uit het motorhuis steekt. Op het motorhuis bevindt zich een schakelaar die de benzinemotor uitschakelt. Werking De spindel brengt de flexibele aandrijfas in rotatie. De roterende beweging van de aandrijfas zorgt ervoor dat de klepel een afwentelende beweging maakt aan de binnenzijde van de trilmantel. Hierdoor ontstaan de trillingen. De trillingen van de trilmantel verdichten het beton. Figuur 2: Aandrijving van de trilnaald Figuur 3: Overzicht belangrijke componenten. Slangkoppeling 2. Trilslang 3. Flexibele aandrijfas 4. Trilmantel 5. Klepel 6. Gasmannet 7. Benzine motor 8. Stop-knop 9. Draagharnas (backpack) 0. Koppelingsstift 4/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

5 3. Technische specificaties Technische gegevens Technische gegevens van de handstoktrilnaald P4B, zie ook typeplaatje op pagina 3. Afmetingen motor-unit (incl. backpack) Lengte 320 millimeter Breedte 470 millimeter Hoogte 445 millimeter Benzinemotor Type Vermogen Toerental op spindel Trilelement Massa (zonder trilnaald) Honda GX35 4-takt,2 KW (,6 HP) bij 7000 omw./min 4400 omw./min 2000 tr/min 9,8 kg Uitvoering Draagbaar Motorbescherming Slag- en stootvast kunststof Trilnaald-aansluiting met snelspanner Geluidsproductie db(a) 79 (buiten, op meter afstand, oorhoogte) Trillingsversnelling De geëvalueerde effectieve versnellingswaarde, die volgens ISO 5349 Deel berekend is, ligt boven de 2,5m/s² (2,m/s²) * Deze trillingsgegevens werden tijdens het bedrijf van het inwendige trillichaam in beton gemeten. Testen trilfles getest op lekkage conform interne fabricage procedure. * Verplicht Door gebruikmaking van trilling dempende handschoenen kan de gebruiker binnen de door de ISO 5349 gestelde norm Max. 3 uur achtereen (COMFORT GRENS), of.7 uur per dag veilig werken. Tabel : Overzicht van het trilnaalden assortiment voor de P4-B. De trilnaalden met een trilfles-diameter van 38 en 45 millimeter zijn leverbaar met rubberkop. 5/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

6 4. Veiligheid Verklaring van de gebruikte veiligheidssymbolen Figuur 4: veiligheidssymbolen. Lees de gebruikershandleiding voor u de machine gebruikt. 2. Bril, hoofd- en geluidsbescherming verplicht. 3. Veiligheidshandschoenen verplicht. 4. Veiligheidsschoenen met extra bescherming verplicht. 5. Open vuur verboden 6. Let op en wees voorzichtig. ZORG ERVOOR DAT ALLE AANWEZIGE VEILIGHEIDSSYMBOLEN EN TEKENS OP DE MACHINE GOED LEESBAAR BLIJVEN. 4. Veiligheidsvoorzieningen De volgende veiligheidsvoorzieningen zijn aanwezig op de machine: De handstoktrilnaald P4 B is voorzien van veiligheidssymbolen 4.2 Veiligheidsvoorschriften Lees voorafgaand aan het gebruik de handleiding zorgvuldig en neem bij twijfel contact op met de fabrikant. Zorg ervoor dat u gekwalificeerd (u bent bekend met de inhoud van deze gebruikershandleiding) bent voor het bedienen van de trilnaald en voor het uitvoeren van kleine onderhoudswerkzaamheden aan de trilnaald. Regelmatig onderhoud bevordert het veilig werken met de trilnaald P4. Het langdurige gebruiken van een werkende trilnaald kan schade aan uw gezondheid veroorzaken. Gebruik de trilnaald P4 nooit langer dan uur aaneengesloten zonder pauze. Het dragen van antivibratie handschoenen is verplicht bij langduriger gebruik. 6/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

7 Het dragen van gehoorbescherming, een veiligheidsbril, een veiligheidshelm, veiligheidsschoenen, beschermende kleding en werkhandschoenen (antivibratie) is verplicht. Let bij het oppakken en dragen van het apparaat op uw tilhouding. Buk tijdens het oppakken van het apparaat niet voorover, maar zak door uw knieën. Zorg ervoor dat de werkplek binnen uw directe bereik ligt, zodat u niet voorover hoeft te hangen. Controleer de bevestiging van de handgreep en de draagriem voor u de trilnaald verplaatst. Plaats een uitgeschakelde handstoktrilnaald P4 op een stevige en stabiele ondergrond. Wanneer u de trilnaald gedurende lange tijd niet gebruikt, moet u de trilnaald opslaan in een schone en droge omgeving Gebruik de machine met benzinemotor alleen in goed geventileerde ruimtes. Tijdens het navullen van de benzinemotor let op! Geen open vuur in directe omgeving! Langdurige aanraking van het trilelement van een werkende trilnaald kan schade aan uw gezondheid veroorzaken. Langdurig dragen van de backpack van een werkende trilnaald kan schade aan uw gezondheid veroorzaken (denk om rugletsel). Monteer eerst de trilnaald op de spindel voor u de trilnaald inschakelt. Gebruik uitsluitend de door de motorfabrikant voorgeschreven olie en brandstoffen. Neem op (bouw)locatie s zowel de algemeen geldende als de door de opdrachtgever opgestelde veiligheidsvoorschriften in acht. Laat u hierover informeren voordat u uw werkzaamheden begint. 4.3 Restrisico De fabrikant heeft een optimum gezocht tussen functionaliteit van de handstoktrilnaald P4-B, de veiligheid en de werkbaarheid. Voor de volgende risico s van de handstoktrilnaald P4-B vraagt de fabrikant aandacht: Het langdurige gebruiken van een werkende trilnaald kan schade aan uw gezondheid veroorzaken. Gebruik de trilnaald P4B nooit langer dan uur aaneengesloten zonder pauze. Het dragen van antivibratie handschoenen is verplicht bij langduriger gebruik. Dit risico wordt door de fabrikant beschouwd als restrisico. Goed geïnstrueerd personeel met de juiste werkhouding t.a.v. het veilig werken, zijn desondanks in staat veilig met de handstoktrilnaald P4-B te werken. 7/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

8 5. Gebruik Lees voorafgaand aan het gebruik de handleiding zorgvuldig en neem bij twijfel contact op met de fabrikant. Voor de plaats locatie en de benaming van de verschillende onderdelen van de handstoktrilnaald P4-B die in de tekst worden genoemd, verwijzen we naar figuur 3 in deze handleiding. 5. Aankoppelen en ontkoppelen van de trilnaald In de tekst staan nummers tussen haken. Deze nummers komen overeen met de nummers in de onderdelenlijst behorend bij figuur 5 koppelen van de trilslang. Achter de nummers staan de benamingen van de betreffende onderdelen.. Motorkoppeling 2. Aandrijfstift 3. Slangkoppeling 4. Snelspanner Figuur 5: koppelen van de trilslang Aankoppelen Koppel de trilnaald als volgt aan op de motoraandrijving:. Draai de aandrijfstift (2) met de wijzers van de klok mee, over het schroefdraad op de aandrijfspindel goed vast. 2. Schuif slangkoppeling (3) van de trilslang over motorkoppeling (), Het vierkant profiel van de flexibele aandrijfas schuift nu in de aandrijfstift. 3. Stel de snelspanner in en klem het vast door de hendel van de spanner naar beneden te drukken (4). 4. De trilnaald P4 is nu gereed voor gebruik. Ontkoppelen Ga bij het ontkoppelen van de trilnaald als volgt te werk:. Doe de hendel van de snelspanner omhoog (4). 2. Trek de slangkoppeling van motorkoppeling () en trek het vierkante profiel van de flexibele aandrijfas uit de aandrijfstift (2). 8/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

9 5.2 Bediening en gebruik van de trilnaald Deze paragraaf beschrijft wanneer en hoe u de trilnaald bedient en gebruikt. LET OP: LEES VEILIGHEIDSASPECTEN EN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN VOOR U DE MACHINE INSCHAKELT. Starten van de machine, verdichten en uitschakelen Voor het starten van de benzinemotor verwijzen wij u naar de gebruikshandleiding van de benzinemotor.. Monteer eerst de trilnaald op de spindel en controleer of de trilnaald correct op de spindel van de aandrijfmotor is bevestigd. Zie paragraaf Controleer of de stopschakelaar in de AAN (ON) -stand staat. 3. Start de benzinemotor volgens de voorschriften van de motorfabrikant. 4. Geef volgas en steek de trilnaald in de beton. 5. Laat de trilnaald ca 2-4 seconden op iedere prikplek trillen. 6. Stop met trillen als er geen luchtbellen meer zichtbaar zijn. 7. Na beëindiging van de stort, zet u de motor met de gashendel in de stationair-loop stand. 8. Zet de motor uit door de stopknop in de UIT(OFF) - stand te zetten. 9. Laat de benzinemotor volledig afkoelen voor u hem opbergt. 5.3 Praktijkaanwijzing De afstand tussen twee trilplaatsen en de trilduur op een plaats zijn afhankelijk van de dikte van de betonlaag en de samenstelling van het beton. De volgende aanwijzingen kunnen als leidraad dienen: Vloeren: -Langzaam trilnaald in beton laten zakken. -Triltijd 2 à 4 seconden. -Langzaam trilnaald uit beton trekken en verplaatsen. -Volgende trilplaatsen op steek van ± 50 cm. Wanden en kolommen: -Trilnaald in bekisting laten zakken. -Beton storten tot ± 00 cm. -Triltijd 2 à 4 seconden. -Langzaam trilnaald uit beton trekken en verplaatsen -Volgende trilplaatsen op steek van ± 50 cm. 9/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

10 6. Onderhoud Hoewel de trilnaald weinig bewegende onderdelen heeft, bevordert regelmatig onderhoud een lange storingvrije levensduur. Waarschuwing: Zet de benzinemotor uit voordat u onderhoudswerkzaamheden aan de trilnaald uitvoert. Laat de benzine motor goed afkoelen. 6.. Reinigen benzinemotor Voor een goede koeling van de motor moeten de ventilatieopeningen aan weerszijde van het motorhuis vrij zijn. Controleer dit aan het eind van elke werkdag of voorafgaand aan de werkzaamheden. Als de ventilatieopeningen niet vrij zijn, reinig de ventilatiekappen dan als volgt:. Reinig met een borstel en water de buitenzijde van de ventilatiekappen. VOORZICHTIG: ZORG DAT ER GEEN WATER IN DE BENZINETANK TERECHT KOMT. 2. Reinig met een vochtige doek de directe omgeving van de ventilatieopening in het motorhuis. 3. Zie erop toe dat de gasklep van de benzinemotor vrij van vuil is. LET OP: GEBRUIK NOOIT EEN HOGEDRUKREINIGER VOOR HET SCHOONMAKEN VAN DE BENZINEMOTOR. LEES OOK DE GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE MOTORLEVERANCIER ZORGVULDIG DOOR Reinigen trilslang Tijdens het trillen van het beton zal de trilslang vervuilen. Om een goede werking van de trilnaald te garanderen moet u de trilslang aan het einde van elke werkdag reinigen met water en een schoonmaakmiddel dat het materiaal van de trilslang niet aantast. Figuur 6: NOOIT SMEREN. LET OP: SMEER DE KLEPEL EN DE TRILMANTEL NIET, SPUIT GEEN OLIE IN DE TRILSLANG OF TRILFLES! DE FLEXIBELE AANDRIJFAS VAN DE TRILNAALD P4E IS DOOR DE PRODUCENT DUURZAAM GESMEERD. 0/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

11 6.3. Reinigen trilmantel Figuur : reinigen van de trilfles Figuur 7: Schoonmaken van de inwendige trilnaald 6.4. Naspannen V-snaar P4 benzine aandrijfunit Naspannen kan noodzakelijk zijn na ca. 00 draaiuren.. Ontkoppel de trilslang van de aandrijfunit 2. Draai de drie verzonken-inbusboutjes twee slagen los 3. Span de V-snaar tot u weerstand voelt. 4. Draai de drie verzonken-inbusboutjes gelijktijdig weer vast. 5. Plaats en klem de trilslang weer op de aandrijfunit /20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

12 7.Storingen, reparaties In onderstaande tabel worden de meest voorkomende storingen, oorzaken en oplossingen genoemd: PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING De aangesloten en ingeschakelde benzinemotor loopt niet naar behoren. De aangesloten benzinemotor loopt helemaal niet. De benzinemotor is overbelast door het beklemd raken van de trilnaald in de bewapening. Onvoldoende of verkeerde brandstof. Voorkom het beklemd raken van de trilnaald. Stop de werkzaamheden indien de trilnaald toch beklemd raakt. Maak de trilnaald los en hervat de werkzaamheden. Controleer de hoeveelheid brandstof in de brandstoftank en ga na of de juiste brandstof is gebruikt. Uiteinde van de trilnaald trilt onvoldoende. Uiteinde van de trilnaald trilt geleidelijk onvoldoende. De trilmantel en klepel zijn, als gevolg van smering door olie of vet toch vervuild. Vervuiling van de binnenzijde van de trilmantel door langdurig gebruik. Tabel 2: meest voorkomende storingen inclusief oorzaak en oplossing Demonteer de trilmantel, de flexibele aandrijfas en de klepel. Ontvet deze onderdelen en de binnenzijde van de trilslang zorgvuldig. Na ontvetting dient slechts de flexibele aandrijfas, als enig onderdeel, met speciaal vet ingesmeerd te worden. Dit vet is bij de producent te verkrijgen. Demonteer de trilmantel en de klepel. Maak beiden schoon en vetvrij met een poetsdoek (zie fig. 7). Reparaties Bij het bestellen van onderdelen graag de volgende gegevens vermelden: Type trilnaald Bestelnummer plus benaming van het onderdeel Het gewenste aantal. Het verzendadres en de wijze van verzending. 2/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

13 TIP: GA BIJ HET BESTELLEN VAN ONDERDELEN ZORGVULDIG TE WERK. LIEVERS HOLLAND AANVAARDT GEEN AANSPRAKELIJKHEID IN GEVAL VAN TOEZENDING VAN VERKEERDE ONDERDELEN TEN GEVOLGE VAN ONVOLLEDIGE OPGAVEN BIJ BESTELLING. Contact gegevens Lievers Holland: Postbus AC Mijdrecht Tel: +3 (0) , Fax: +3 (0) Internet: 8.Demontage, verwijderen De plaatselijk geldende milieuvoorschriften dienen in acht te worden genomen (gescheiden afvoer van milieubelastende stoffen). Voor zover bekend zijn er geen milieubelastende stoffen verwerkt in de handstoktrilnaald P4 B. 3/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

14 9. Onderdelenlijsten Figuur 8: Exploded view P4B aandrijfmotor 4/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

15 Figuur 9: Exploded view P4B aandrijfmotor 5/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

16 Tabel 3: onderdelenlijst aandrijfmotor P4B Index Bestelnummer Aantal Benaming A C KAAL K Aluminium vertragingskast (kaal) Aluminium plaat vertragingskast Scharnier ophangbeugel Nylon glijlager 2x6x9 Aluminium koppelingssnoetje Honda GX35-set Stalen stelring Uitgaande spindelas Koppelingsstift Gaskabel verstelschroef Inbusbout M5x20 Rubber trildemper 20x5 V-snaarschijf klein model V-snaarschijf groot model V-snaar Moer M6 Veerring M6 Zelfborgende 6-kant moer M5 Moer M2 fijn Inbusbout M6x25 Veerring voor cil. kop 5mm Centrifugaal koppeling kompleet Cil. kopschroef BZK/8.8 m5x60 Moer M0 x.25 verz. laag model O-ring alu/snoetje Cil. schroef bin. zesk. M5x2 Veer bij carburateur Buisframe van backpack Kogellager van uitgaande spindelas Kogellager in vertragingskast Kogellager van uitgaande spindelas Aluminium rugplaat backpack Schuimplaat voor rugplaat backpack Draagriemset backpack Randprofiel alu/rugplaat backpack Gaskabel korte uitvoering Harpsluiting 5mm Borgring scharnierpen Vlakke sluitring groot model M5 Massakabel stopknop backpack Bout M5 x70 Veer van gaskabel Gaskabel hulsje Montageplaat schakelaar/stopknop Vlakke sluitring 5mm Kabelklem 8mm Starlock snelborger geen kap 6mm Rubber scharnier tule Kraag moertje M5 Kraagboutje M5x2 Aluminium gashendel Knop Nylon boutje M5x8 Zelfb. Moertje M4 Condensator beugeltje Boutje M4x8 Messing moertje M5 Stopschakelaar rubberhoesje 6/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

17 7/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

18 Figuur 0: Exploded view trilnaald / slang 8/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

19 Index Artikelnummer Aantal Benaming Stalen trildop 45 mm Rubber trildop 45 mm Koppelingsstift Trilmantel 28 mm Trilnaald 28 mm Kogellager 28 mm Simmering Schotelveer 28 mm Trilslang + bussen 28 mm meter Flexibele binnenas 28 mm meter M Trilslang + bussen 28 mm meter Flexibele binnenas 28 mm meter M Trilslang + bussen 28 mm meter Flexibele binnenas 28 mm meter M Trilslang + bussen 28 mm meter Flexibele binnenas 28 mm meter M Trilslang + bussen 28 mm meter Flexibele binnenas 28 mm meter M Snelspanner Kogellager 38/45 mm Schotelveer 38/45 mm Trilslang + bussen 38/45 mm -2.0 meter Flexibele binnenas 38/45 mm -2.0 meter M Trilslang + bussen 38/45 mm -2.5 meter Flexibele binnenas 38/45 mm -2.5 meter M Trilslang + bussen 38/45 mm -3.0 meter Flexibele binnenas 38/45 mm -3.0 meter M Trilslang + bussen 38/45 mm -3.5 meter Flexibele binnenas 38/45 mm -3.5 meter M Trilslang + bussen 38/45 mm -4.0 meter Flexibele binnenas 38/45 mm -4.0 meter M Trilmantel 38 mm Trilnaald 38 mm Trilmantel wisselkop 38 mm Stalen trildop 38 mm Rubber trildop 38 mm Trilmantel 45 mm 90/ Trilmantel wisselkop 45 mm Trilnaald 45 mm Tabel 4: onderdelenlijst P4B trilnaald / trilslang 9/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

20 0. Conformiteitsverklaring EG-VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING EG-verklaring van overeenstemming voor machines (Richtlijn 2006/42/EC, Bijlage II, onder A) Fabrikant: Bouwmachinefabriek Lievers B.V. Adres: Groot Mijdrechtstraat 68, 364 RW Mijdrecht Verklaart hiermede dat De trilnaald P4 B: ) voldoet aan de bepalingen van de Machinerichtlijn (Richtlijn 2006/42/EC) 2) voldoet ook aan de volgende geharmoniseerde normen: NEN-EN-200- (2003), NEN-EN (2003) Mijdrecht, juli 200 Fabrikant: Bouwmachinefabriek Lievers B.V. Adres: Groot Mijdrechtstraat 68, 364 RW Mijdrecht Naam: C. M. de Wit Functie: directeur 20/20 Gebruikershandleiding P4-B, revisie 2:

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRISCHE HANDSTOK TRILNAALD P14-E

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRISCHE HANDSTOK TRILNAALD P14-E GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRISCHE HANDSTOK TRILNAALD P14-E LIEVERS HOLLAND Groot Mijdrechtstraat 68 3641 RW Postbus 103-3640 AC Mijdrecht (NL) Tel.: 0031 (0)297-231900 / Fax: 0031 (0)297-231909 E-mail:

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRISCHE HANDSTOK TRILNAALD P14-E

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRISCHE HANDSTOK TRILNAALD P14-E GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRISCHE HANDSTOK TRILNAALD P14-E LIEVERS HOLLAND Groot Mijdrechtstraat 68 3641 RW Postbus 103-3640 AC Mijdrecht (NL) Tel.: 0031 (0)297-231900 / Fax: 0031 (0)297-231909 E-mail:

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING PNEUMATISCHE TROFFELMACHINE LAP 45

GEBRUIKERSHANDLEIDING PNEUMATISCHE TROFFELMACHINE LAP 45 GEBRUIKERSHANDLEIDING PNEUMATISCHE TROFFELMACHINE LAP 45 LIEVERS HOLLAND Groot Mijdrechtstraat 68 3641 RW Postbus 103 3640 AC Mijdrecht (NL) Tel.: 0031 (0)297-231900 / Fax: 0031 (0)297-231909 E-mail: info@lieversholland.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST

HANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST HANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST HANDSTOKTRILNAALD P4E Lievers B.V. Holland Postbus 03 3640 AC Mijdrecht tel: +3 (0)297-23900 fax: +3 (0)297-23909 e-mail: info@lieversholland.nl www.lieversholland.nl Copyright

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING BETONTRILNAALD TYPE LHF & HS

GEBRUIKERSHANDLEIDING BETONTRILNAALD TYPE LHF & HS GEBRUIKERSHANDLEIDING BETONTRILNAALD TYPE LHF & HS LIEVERS HOLLAND Groot Mijdrechtstraat 68 3641 RW Postbus 103-3640 AC Mijdrecht (NL) Tel.: 0031 (0)297-231900 / Fax: 0031 (0)297-231909 E-mail: info@lieversholland.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST. Type-BV-230/400V-Benzine & trilslangen

HANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST. Type-BV-230/400V-Benzine & trilslangen HANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST Type-BV-230/400V-Benzine & trilslangen Lievers B.V. Holland Postbus 03 3640 AC Mijdrecht tel: +3 (0)297-23900 fax: +3 (0)297-23909 e-mail: info@lieversholland.nl www.lieversholland.nl

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING BETONTRILNAALD TYPE LHF & HS

GEBRUIKERSHANDLEIDING BETONTRILNAALD TYPE LHF & HS GEBRUIKERSHANDLEIDING BETONTRILNAALD TYPE LHF & HS LIEVERS HOLLAND Groot Mijdrechtstraat 68 3641 RW Postbus 103-3640 AC Mijdrecht (NL) Tel.: 0031 (0)297-231900 / Fax: 0031 (0)297-231909 E-mail: info@lieversholland.nl

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST HAL

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST HAL GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST HAL LIEVERS HOLLAND Groot Mijdrechtstraat 68 3641 RW Postbus 103-3640 AC Mijdrecht (NL) Tel.: 0031 (0)297-231900 / Fax: 0031 (0)297-231909 E-mail: info@lieversholland.nl

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Mechanische troffelmachines Type LTM

GEBRUIKERSHANDLEIDING Mechanische troffelmachines Type LTM GEBRUIKERSHANDLEIDING Mechanische troffelmachines Type LTM 600 900 LIEVERS HOLLAND Groot Mijdrechtstraat 68 3641 RW Postbus 103 3640 AC Mijdrecht (NL) Tel.: 0031 (0)297 231900 / Fax: 0031 (0)297 231909

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING PNEUMATISCHE BETONTRILNAALDEN TYPE PTL

GEBRUIKERSHANDLEIDING PNEUMATISCHE BETONTRILNAALDEN TYPE PTL GEBRUIKERSHANDLEIDING PNEUMATISCHE BETONTRILNAALDEN TYPE PTL Lievers B.V. Holland Postbus 03 3640 AC Mijdrecht tel: +3 (0)297-23900 fax: +3 (0)297-23909 e-mail: info@lieversholland.nl www.lieversholland.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische naaldbikhamer EG671CF

Gebruikershandleiding Pneumatische naaldbikhamer EG671CF Gebruikershandleiding Pneumatische naaldbikhamer EG671CF Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap is uitgebreid

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRONISCHE HOOGFREQUENT OMVORMER HFO-E

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRONISCHE HOOGFREQUENT OMVORMER HFO-E GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRONISCHE HOOGFREQUENT OMVORMER HFO-E Lievers Holland Postbus 103 3640 AC Mijdrecht Tel: +31 (0)297-231900 Fax: +31 (0)297-231909 E-mail: info@lieversholland.nl - www.lieversholland.nl

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MECHANISCHE TROFFELMACHINES TYPE WTM 600 900 1200

GEBRUIKERSHANDLEIDING MECHANISCHE TROFFELMACHINES TYPE WTM 600 900 1200 GEBRUIKERSHANDLEIDING MECHANISCHE TROFFELMACHINES TYPE WTM 600 900 1200 Lievers B.V. Holland Postbus 103 3640 AC Mijdrecht tel: +31 (0)297-231900 fax: +31 (0)297-231909 e-mail: info@lieversholland.nl www.lieversholland.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING DuoScreed

GEBRUIKERSHANDLEIDING DuoScreed GEBRUIKERSHANDLEIDING DuoScreed Vanaf 0-0-200 LIEVERS HOLLAND Groot Mijdrechtstraat 68 364 RW Postbus 03 3640 AC Mijdrecht (NL) Tel.: 003 (0)297 23900 / Fax: 003 (0)297 23909 E mail: info@lieversholland.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse boormachine EG225-19R

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse boormachine EG225-19R Gebruikershandleiding Pneumatische haakse boormachine EG225-19R Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG2460 (1/2 ) EG2480 (3/8 )

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG2460 (1/2 ) EG2480 (3/8 ) Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG2460 (1/2 ) EG2480 (3/8 ) Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRISCHE TRILMOTOREN TYPE ETR-ETRS-HTR-HTRS

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRISCHE TRILMOTOREN TYPE ETR-ETRS-HTR-HTRS GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTRISCHE TRILMOTOREN TYPE ETR-ETRS-HTR-HTRS Lievers B.V. Holland Postbus 03 360 AC Mijdrecht tel: +3 (0)97-3900 fax: +3 (0)97-3909 e-mail: info@lieversholland.nl www.lieversholland.nl

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST FREQUENTIE OMVORMER HFO

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST FREQUENTIE OMVORMER HFO GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST FREQUENTIE OMVORMER HFO LIEVERS HOLLAND Groot Mijdrechtstraat 68 36 RW Postbus 03 360 AC Mijdrecht (NL) Tel.: 003 (0)97 3900 / Fax: 003 (0)97 3909 E mail: info@lieversholland.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische pons- felsmachine EG

Gebruikershandleiding Pneumatische pons- felsmachine EG Gebruikershandleiding Pneumatische pons- felsmachine EG01-009-0009 Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

Bandenwisselaar handbediend

Bandenwisselaar handbediend 9706552 Bandenwisselaar handbediend Gebruikershandleiding 1 Bewaar deze handleiding op een veilige plek! U wordt verwezen naar deze handeling voor de montage-instructies, operationele procedures, veiligheidsinformatie

Nadere informatie

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00 OORSPRONKELIJKE GEBRUIKSAANWIJZING DD-ST-150/160-CCS Kruisrails Lees de handleiding beslist voordat u de machine de eerste keer gebruikt. Bewaar deze handleiding altijd bij het apparaat. Geef het apparaat

Nadere informatie

Elektrische kippengrills

Elektrische kippengrills Elektrische kippengrills met afzonderlijk aangedreven, boven elkaar geplaatste spiesen Mod. E-6P 215.035 Mod. E-8P-S2 215.036 Mod. E-12P-S3 215.037 AANWIJZINGEN VOOR INSTALLATIE, BEDIENING EN ONDERHOUD

Nadere informatie

Gebruikershandleiding SPIRIT Oliebollenmachine

Gebruikershandleiding SPIRIT Oliebollenmachine SPIRIT Oliebollenmachine Portion Support Fastfood Support bv Tel: +31 (0)33 299 4308 Amersfoorsteweg 130 Fax: +31 (0)33 299 4351 3864 NH Nijkerkerveen E-mail: info@fastfoodsupport.nl Nederland Website:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische kitspuit EG195

Gebruikershandleiding Pneumatische kitspuit EG195 Gebruikershandleiding Pneumatische kitspuit EG195 Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap is uitgebreid

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische rechte stiftslijper EG120ST EG120K-19R

Gebruikershandleiding Pneumatische rechte stiftslijper EG120ST EG120K-19R Gebruikershandleiding Pneumatische rechte stiftslijper EG120ST EG120K-19R Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST PNEUMATISCHE TRILMOTOREN TYPE LVS-LVSH-LVSK Lievers B.V. Holland P.O. Box 103 3640 AC Mijdrecht tel: +31 (0)297-231900 fax: +31 (0)297-231909 e-mail: info@lieversholland.nl

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG1662C (1")

Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG1662C (1) Gebruikershandleiding Pneumatische slagmoersleutel EG1662C (1") Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING SBM3 / 125.505 SBM4 / 125.510 SBM6 / 125.520 INHOUDSOPGAVE 1. DOEL en BEREIK 2. AANSPRAKELIJKHEID 3. AANWIJZINGEN 4. BASISEIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

T 21B/D INSTRUKTIEHANDLEIDING

T 21B/D INSTRUKTIEHANDLEIDING T 21B/D INSTRUKTIEHANDLEIDING Lees instructie handleiding Draag Oorbeschermers Beschrijving Nederlands 1 Stuurbeugel 2 Motor 3 Startgreep, Tank 4 Hijsbeugel 5 Typeplaatje 6 Beschermkap, V-snaar 7 Onbalans

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 )

Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 ) Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 ) Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS GEBRUIKERSHANDLEIDING KS150.2450 Geachte klant, U hebt een product van KS Tools via Beneparts BVBA gekocht. Bedankt voor uw aankoop en vertrouwen. In deze gids vindt u al het nodige terug voor een veilig

Nadere informatie

BETONBEWERKING INDEX TELEFOON (0499) 47 46 22

BETONBEWERKING INDEX TELEFOON (0499) 47 46 22 INDEX 1 TRILNAALDEN HANDSTOKTRILNAALD P14........... 2 LHF HOOGFREQUENT TRILNAALD....... 3 HS HOOGFREQUENT TRILNAALD....... 3 OMVORMERS HFO OMVORMER.................. 4 PLEISTERMACHINES PLEISTERMACHINE

Nadere informatie

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 100E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie

Universele Werklamp GT-AL-02

Universele Werklamp GT-AL-02 Universele Werklamp GT-AL-02 GEBRUIKSAANWIJZING V/09/09 Lees deze handleiding voor het eerste gebruik van deze werklamp door en leef voor uw eigen bescherming in ieder geval de veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische stripingverwijderaar EG280CK-6

Gebruikershandleiding Pneumatische stripingverwijderaar EG280CK-6 Gebruikershandleiding Pneumatische stripingverwijderaar EG280CK-6 Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle luchtgereedschap

Nadere informatie

TR25 INSTRUKTIEHANDLEIDING OWNER S MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG

TR25 INSTRUKTIEHANDLEIDING OWNER S MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG TR25 INSTRUKTIEHANDLEIDING OWNER S MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG Lees instructie handleiding Read owner s manual Die Bedienungsanleitung durchlesen Draag Oorbeschermers Wear Eargear Gehörschutz Notities-Notes-Aufzeichnungen

Nadere informatie

HANDLEIDING ETV & DTR TRILBALK

HANDLEIDING ETV & DTR TRILBALK HANDLEIDING ETV & DTR TRILBALK Lievers B.V. Holland Postbus 103 3640 AC Mijdrecht tel: +31 (0)297-231900 fax: +31 (0)297-231909 e-mail: info@lieversholland.nl www.lieversholland.nl Copyright 22-2-2006,

Nadere informatie

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport.

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Handleiding mobiele hogedrukreiniger 200 bar, 15 l/min., 1.140 l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Inhoud 1. Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie

Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction

Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction 1 Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction Handleiding Klinkerknipper UL-1500-1021-000 1 Voorwoord Wij feliciteren u met de aanschaf van uw klinkerknipper, die veel zaag- en slijpwerk

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-2300 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70181 Versie 5.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

Hout Hakselaar/Versnipperaar. Gebruikershandleiding

Hout Hakselaar/Versnipperaar. Gebruikershandleiding Hout Hakselaar/Versnipperaar Gebruikershandleiding Inhoud Algemeen 1. Gebruiksaanwijzingen......4 2. Gebruiksbeperkingen... 4 3. Beschrijving van de machine 4 4. Symbolen.....6 Werken met de hakselaar

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Fabrikant: Gispen Parallelweg West 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: Gispen TM elektrisch hoogte verstelbare tafel (met het bedieningspaneel in het tafelblad)

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x 2x 3x [5] De stekkerdoos schakelt ter bevestiging 2x in en uit. De code van de zender is in het geheugen van de stekkerdoos opgeslagen en het product is klaar voor gebruik. Er kunnen maximaal 6 verschillende

Nadere informatie

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING NL DRAAITAFEL DT-1000 / DT-1200 / DT-1500 INOX/ALU handleiding VOORWOORD Deze gebruiksaanwijzing is opgesteld door FT Solutions

Nadere informatie

Gebruikershandleiding.

Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. Fabrikant: Gispen International BV Parallelweg west 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: IC 2007 Elektrisch Hoogteverstelbare tafel. Bouwjaar: 2007 Versie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter 1 1.0 Ontvangstcontrole Controleer alle onderdelen op transportschade. Indien er sprake is van transportschade waarschuw dan onmiddellijk de vervoerder. Transportschade valt niet onder de garantie. De

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING TRILTAFEL TYPE LTT

GEBRUIKERSHANDLEIDING TRILTAFEL TYPE LTT GEBRUIKERSHANDLEIDING TRILTAFEL TYPE LTT Lievers B.V. Holland Postbus 103 3640 AC Mijdrecht tel: +31 (0)297-231900 fax: +31 (0)297-231909 e-mail: info@lieversholland.nl www.lieversholland.nl Copyright

Nadere informatie

Gebruikershandleiding.

Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. Fabrikant: Gispen International BV Parallelweg west 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: IC 2007 Elektrisch Hoogteverstelbare tafel. Bouwjaar: 2013 Versie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slagmoersleutel EG557A (3/8 ) EG557B (1/2 )

Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slagmoersleutel EG557A (3/8 ) EG557B (1/2 ) Gebruikershandleiding Pneumatische haakse slagmoersleutel EG557A (3/8 ) EG557B (1/2 ) Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR A C B F G D E Bedien uw Halogeenverlichting met één van de vele KlikAanKlikUit-zenders (niet inbegrepen). Voorzijde A: Aansluiting

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-3500 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70198 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO Versie: Aardgas Propaan Specificaties Fabrikant Sunderman Openhaarden V.O.F. / Sunwood Contactgegevens Christiaan Huygensstraat 10 2665 KX Bleiswijk

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST K-150

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST K-150 GEBRUIKERSHANDLEIDING EN ONDERDELENLIJST K-50 Vanaf oktober 0 LIEVERS HOLLAND Groot Mijdrechtstraat 68 64 RW Postbus 0-640 AC Mijdrecht (NL) Tel.: 00 (0)97-900 / Fax: 00 (0)97-909 E-mail: info@lieversholland.nl

Nadere informatie

BELANGRIJK - Lees voor installatie deze handleiding aandachtig door. - Het is verboden om de DU.IT14N motoren voor andere toepassingen te gebruiken als omschreven in deze installatie handleiding - Geef

Nadere informatie

INHOUD. www.contimac.be 2

INHOUD. www.contimac.be 2 INHOUD 1. Gebruik... 3 2. Gebruik en onderhoud... 3 3. Technische kenmerken... 5 4. Smering... 5 5. Accessoires... 5 6. Geleverde delen... 5 7. Onderdelenlijst en -tekening... 6 CE Certifikaat van overeenstemming...

Nadere informatie

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing SALAMANDER Gebruiksaanwijzing Art.no. 688.003 (AT-936) 1 INDEX Hoofdstuk Omschrijving Pagina 0 Introductie 2 1 Functies & Gebruik 3 2 Product Specificaties 3 3 Vervoer & Opslag 3 4 Instructies 3 5 Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

PA3-1000R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS. Afstandsbediening A: Zend-indicator B: Aan / uit knoppen C: Huiscode-schuif

PA3-1000R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS. Afstandsbediening A: Zend-indicator B: Aan / uit knoppen C: Huiscode-schuif D C E A B F Afstandsbediening A: Zend-indicator B: Aan / uit knoppen C: Huiscode-schuif Schakelaar D: Spanningsindicator E: Kinderbeveiliging F: Letter-/cijfercodeschijf 1 [1] Instellen ontvang -code Draai

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Fitting voor gloeilamp B: Zoekmode-knop C: Indicator 1 [1] Uitschakelen

Nadere informatie

ST20B Gebruiksaanwijzing

ST20B Gebruiksaanwijzing Copyright FSI power-tech, Erhvervsparken 4, Blok 2, DK-7160 Tørring ST20B Gebruiksaanwijzing EG-VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING Producent:... FSI power-tech aps... Erhvervsparken 4, Blok 2... DK 7160 Tørring...

Nadere informatie

Schaarlift tafel model

Schaarlift tafel model 9705033 Schaarlift tafel model Capaciteit: 500 Kg. Gebruikershandeling en gebruiksaanwijzing 1 Introductie Met de juiste verzorging van deze tafel zou u er jaren plezier van moeten hebben. Waarschuwing:

Nadere informatie

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING Professional Supplies TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING (*680.100 /*680.200) Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig alvorens het apparaat in gebruik te nemen. -1- INDEX Hoofdstuk Omschrijving Blz 1 Inleiding...2

Nadere informatie

Bij het gebruik van elektrische apparaten, moeten de basis voorzorgsmaatregelen altijd opgevolgd worden inclusief de volgende:

Bij het gebruik van elektrische apparaten, moeten de basis voorzorgsmaatregelen altijd opgevolgd worden inclusief de volgende: A. Cover BYZOO WHOLE SLOW JUICER ZEBRA HANDLEIDING Gebruiksaanwijzing B. Page 1 BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN Bij het gebruik van elektrische apparaten, moeten de basis voorzorgsmaatregelen altijd opgevolgd

Nadere informatie

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is.

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is. Voorwoord Met deze gebruiksaanwijzing willen wij proberen u een zo duidelijk mogelijk advies te geven betreffende het gebruik en onderhoud van de door u aangeschafte dakplatenklem. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

NL... Horizontaal tilsysteem. Vers. 3.00

NL... Horizontaal tilsysteem. Vers. 3.00 NL.... Horizontaal tilsysteem Vers. 3.00 Horizontaal tilsysteem, 350 kg Artikelnrs.: 28456 met traploos regelbare gewichtsafstelling 28466 met 10 verschillende tilposities 1.00.... Doel en gebruik....

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1

HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1 HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1 INHOUDSOPGAVE BELANGRIJKE INFORMATIE BETREFFENDE VEILIGHEID...1 VOORAFGAANDE AAN IEDERE RIT!...2 INSTALLATIE-INSTRUCTIES...2 UW ZADEL MONTEREN...3 DE VEERSPANNING

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Mill HT600 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

DM-RBCS (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Cassette CS-HG400-9 CS-HG50-8

DM-RBCS (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Cassette CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Dutch) DM-RBCS001-02 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Cassette CS-HG400-9 CS-HG50-8 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Pagina : 1 van 5 Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Smit Polyweb Boerkensleen 23 b 4705 RL Roosendaal The Netherlands T +31 (0)165-544770 F +31 (0)165-565244 Pagina : 2 van

Nadere informatie

1.0 Algemeen. 1.1 Toepassing:

1.0 Algemeen. 1.1 Toepassing: 1 MARK MDV 0660601 Lees dit document door voordat u aan de installatie van het toestel begint. Waarschuwing Een foutief uitgevoerde installatie, afregeling, wijziging, reparatie of onderhoudsbeurt kan

Nadere informatie

De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig.

De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig. Toepassing van de draai-en transportkoppeling bij de productie van buizen in diverse afmetingen. De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig. De draai- en transportkoppeling kan ook worden

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING Pagina 1 van 6 Pagina 2 van 6 INHOUDSOPGAVE 1. OMSCHRIJVING... 3 2. ALGEMENE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 3 3. TECHNISCHE GEGEVENS... 3 4. INSTALLATIE EN BEDIENING... 3 5. ONDERHOUD... 5 6. ALGEMENE VOORWAARDEN...

Nadere informatie

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing KRUPS F380 Gebruiksaanwijzing 1 2 3 4 5 6 max. 30 cm 7 8 9 max. 3 /4 10 11 12 13 14 15 Nederland Veiligheidsvoorschriften Dit apparaat dient aangesloten te worden op een geaard stopcontact. Het voltage

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC INHOUDSOPGAVE GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijziging

Gebruiksaanwijziging p r o e q u i p m e n t Gebruiksaanwijziging TANDWIELAANGEDREVEN KOLOMBOORMACHINE GT 40 EM CE Bestelnr. 35067 www.contimac.be INHOUD Algemeen... 3 1. Omlijning van de machine... 5 2. Toepassingen en kenmerken...

Nadere informatie

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Roman Shades Kettingsysteem

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Roman Shades Kettingsysteem voor Luxaflex Roman Shades Kettingsysteem NL Algemene Informatie Het is van belang dat u volgende montage- en bedieningsinstructies nauwgezet uitvoert. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor het

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680 GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680 Inhoudsopgave VEILIGHEIDSINSTRUCTIES 3 WAARSCHUWINGEN 4 VEILIGHEIDS RICHTLIJNEN / ALGEMEEN 6 INSTALLATIE EN MONTAGE 7 ZAGEN 8 ONDERHOUD 9 ONDERDELENTEKENING

Nadere informatie

C40. Compressor Cooler Instruction Manual 4. Kompressor-Kühlbox Bedienungsanleitung 11. Glacière à compression Notice d emploi 18

C40. Compressor Cooler Instruction Manual 4. Kompressor-Kühlbox Bedienungsanleitung 11. Glacière à compression Notice d emploi 18 .book Seite 1 Donnerstag, 14. Oktober 2004 3:22 15 GB D F E I NL DK N S FIN Compressor Cooler Instruction Manual 4 Kompressor-Kühlbox Bedienungsanleitung 11 Glacière à compression Notice d emploi 18 Nevera

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 PIR-2050 BEWEGINGSMELDER

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 PIR-2050 BEWEGINGSMELDER GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 PIR-2050 BEWEGINGSMELDER A B C E D * F * Afbeelding willekeurige KlikAanKlikUit stekkerdoos-schakelaar (niet inbegrepen) 1 A: Huiscode-schijf B: Cijfercode-schijf C: Deurbelschakelaar

Nadere informatie

Inhoud. 1. Veiligheidsinstructies

Inhoud. 1. Veiligheidsinstructies 1 2 Inhoud 1. Veiligheidsinstructies... 3 2. Gebruik volgens de voorschriften... 4 3. Omschrijving... 4 4. Toepassingstabel... 4 5. Montage... 4 5.1 Omschrijving van de onderdelen... 5 5.2 Meeneemring

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERDELENLIJST

GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERDELENLIJST CONCRETE EQUIPMENT BG49 Afspaanmachines GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERDELENLIJST Manual number : 4700368349_DUT_NO.DOC Revision : 1 VEILIGHEIDSINSTRUCTIES MACHINES Aangedreven door: elektrische, pneumatische,

Nadere informatie