Sommigen kiezen voor de chemie. Word jij Styrolution?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sommigen kiezen voor de chemie. Word jij Styrolution?"

Transcriptie

1 Sommigen kiezen voor de chemie. Word jij Styrolution?

2 Wie is Styrolution? Nieuwe naam in de haven Styrolution werd in 2011 opgericht uit de vroegere styreenactiviteiten van BASF en Ineos. We varen sindsdien resoluut onze eigen koers en zijn gedreven om de beste te zijn. We gaan voor groei en laten jou meegroeien. Wereldleider in styreenkunststoffen Wij zijn nog jong, maar kunnen al tonnen ervaring in de chemie voorleggen. Meer zelfs: wij zijn een wereldleider in onze markt en het enige bedrijf dat zich volledig toelegt op styreenkunststoffen. En dat heeft zo zijn voordelen: bij ons werk je met de dynamiek van een kleinere, nieuwe organisatie én kun je rekenen op de stabiliteit van een wereldgroep. Dit is Styrolution hoofdzetel: Frankfurt 17 productievestigingen in 10 landen wereldwijd: medewerkers klanten in meer dan 100 landen Antwerpen: 330 collega s

3

4 Wat doet Styrolution?

5 Wij produceren ingenieuze styreenkunststoffen Onze naam zegt het: wij bieden onze klanten de beste oplossingen op het vlak van styreenkunststoffen. Bij ons kom je in de industriële toepassing van de chemie terecht. Bij Styrolution Belgium produceren wij de grondstoffen ethylbenzeen en styreen en de kunststoffen ABS, polystyreen en Styrolux. Dit gebeurt vanuit 4 productie-installaties van wereldformaat. Dit wordt gemaakt van onze styreenkunststoffen Wat is de link tussen speelgoedblokjes, stofzuigers, verpakkingsfolie en autobumpers? Styreenkunststof! Onze ingenieuze styreenkunststoffen worden onder meer gebruikt voor deze toepassingen: huishoudapparaten, elektronica, auto s, speelgoed, verpakking, Wij hebben klanten in meer dan 100 landen.

6

7 Dit is Styrolution! Johnny procesoperator Nieuwe uitdaging Een jaar geleden heb ik beslist een nieuwe wending te geven aan mijn carrière. Ik voelde dat ik vast begon te zitten in een typische nine-to-five bureaujob, en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na een opleiding procesoperator chemie in avondschool ben ik aan de slag gegaan als procesoperator bij Styrolution. Afwisselende job Op het ABS-bedrijf waak ik over het goede verloop van het productieproces. Ik doe controlerondes langs alle lijnen en neem stalen voor kwaliteitscontroles. Het is een functie met veel afwisseling: het ene moment voer je kleine onderhoudswerken uit, het andere moet je snel ingrijpen en improviseren. Veel verantwoordelijkheid, veel ondersteuning Omdat je tenslotte een grote verantwoordelijkheid draagt, word je regelmatig uitgedaagd om bij te leren en je technische kennis uit te breiden. Gelukkig heb ik goede collega s om op terug te vallen, zij ondersteunen mij en delen maar al te graag hun ervaring. En dat is eigenlijk typisch aan Styrolution, er heerst hier een geweldige positieve sfeer, en dat zowel onder collega s als vanuit het management. Het is een radicale stap geweest, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Hans medewerker maintenance automatisatie Altijd vernieuwend Ik heb een bachelordiploma elektromechanica, optie procesautomatisering, en hou mij binnen de EB/SMinstallatie (ethylbenzeen-styreen) bezig met automatisatie en alle elektrische werken. Automatisatie staat nooit stil, de metingen veranderen en vernieuwen. In mijn job moet je constant bijblijven, dat maakt het zo interessant. Styrolution is mee met de nieuwste ontwikkelingen en zorgt ervoor dat je als medewerker ook mee bent. Die mogelijkheid om je te ontwikkelen en het brede gamma opdrachten, dat zijn voor mij de grote pluspunten van mijn job. Sven process & asset manager Een aangename en open bedrijfscultuur Na mijn ingenieursstudies en een eerste werkervaring in de chemie ben ik bij Styrolution gestart als process & asset manager. De eerste maanden kreeg ik de kans om het bedrijf van binnenuit te ontdekken, en mee te lopen op de verschillende productielijnen. Het viel mij op hoe aangenaam en open het contact was tussen de verschillende functies. Die gemoedelijke bedrijfscultuur was mij eigenlijk al duidelijk geworden van bij het eerste gesprek. Dit, samen met de solide toekomstvisie en de opportuniteiten die komen kijken bij zo n jong bedrijf, hebben mijn keuze voor Styrolution bepaald. Anja, HR Manager Bij HR gaan we voor een persoonlijke aanpak: wij kennen onze medewerkers en staan dicht bij hen. Ze kunnen altijd bij ons terecht, met vragen of voor een gesprek over het werk, hun ontwikkelingstraject of het team. Onze deur staat open voor iedereen.

8 Zo ziet Styrolution eruit Hier worden de vrachtwagens met granulaat van ABS gevuld. Hier werkt Johnny

9 Hier wordt in onze gloednieuwe pilot plant onderzoek gedaan naar verbeteringen en nieuwe toepassingen voor de producten Styrolux en Styroflex. Hier werken Sven en Laura en liep Roel stage. Daar vind je (1,5 km verder) Hans, Brett en de collega s van EB-Styreen Hier vind je HR, alleen al een bezoekje waard voor het mooie uitzicht over de haven en de Schelde.

10 Wie word jij bij Styrolution? Je bent géén nummer Bij Styrolution kom je terecht in een open en eerlijke bedrijfscultuur. Iedereen kent iedereen. De deur van de personeelsdienst staat altijd open voor jou. En je hebt een goed, direct contact met het management. Je werkt in een tof team Driving success, together: teamwerk vinden wij heel belangrijk. Je collega s delen graag hun kennis en ervaring met jou. Je krijgt veel kansen om te groeien Wij zijn een bedrijf in volle ontwikkeling. En jij groeit met ons mee. Wij bieden je alle mogelijkheden om je te ontwikkelen: een ruim opleidingsaanbod, on-the-job-training, ondersteuning tijdens je inwerkperiode,

11 Ben jij Styrolution? Je bent betrokken en gedreven Je werkt graag in team Je bent een echte doorzetter Je bent bereid om veel te leren Je wil samen met Styrolution groeien Je woon-werkverkeer is prima geregeld Wij bieden iedereen in de regio busvervoer aan. Bovendien zijn er veel collega s die graag carpoolen. Dat bespaart je heel wat stress in het verkeer. Je houdt werk en privé in evenwicht Een pak vakantiedagen zorgen ervoor dat je een prima balans vindt tussen je werk en je leven thuis. Je hebt een uitstekend loon en een pak extralegale voordelen Je werkt bij een stabiele werkgever die jou een excellent loon, vakantiegeld en een 13e maand biedt. Reken daar nog een hospitalisatieverzekering en een groepsverzekering bij. En er zijn tal van andere voordelen, zoals een leuk restaurant, maaltijdcheques en personeelskorting in onze bedrijfswinkel en enkele andere winkels in de regio. Je krijgt ook korting voor de bioscoop en pretparken.

12 Gezocht: talent voor chemie Styrolution is altijd op zoek naar nieuw talent, dat mee zijn/haar schouders zet onder een onderneming in volle ontwikkeling. Of je nu procesoperator, ingenieur, meet- en regeltechnieker of administratief medewerker bent of wilt worden, bij ons start je aan een loopbaan in beweging.

13 Wat doe jij bij Styrolution? Talent Regelmatig zoeken wij talent met een diploma in de richtingen chemische procestechnieken, chemie, elektromechanica, of gelijkwaardig door ervaring voor een job als procesoperator of in mechanisch onderhoud of meet- en regeltechniek. En ook als ingenieur met ervaring vind je bij Styrolution een boeiende uitdaging op jouw maat. Ben je nieuw? Je krijgt een peter of een meter die je begeleidt tijdens je inwerkperiode. Verder reken je op de ondersteuning van je collega s. Stap voor stap groei je in je job. Je leest alles over onze jobs op

14 Stage bij Styrolution? Haal het maximum uit je stage Wij staan open voor allerlei (eindwerk)stages: als procesoperator, in mechanisch onderhoud, in het labo, in logistiek, Een stage bij Styrolution Belgium, dat is veel bijleren in een jonge, dynamische omgeving. Wij bieden je een opleiding on the job aan. Je krijgt een persoonlijke begeleider. En op regelmatige basis evalueren we samen met jou hoever je staat. Stage als procesoperator Volg je een opleiding in de chemie, zoals een Se-n-Se 7e jaar procestechnieken, Bachelor chemie (optie procestechnologie), Procestechnieken in het volwassenonderwijs of van SIRA? Kies dan voor een stage bij Styrolution! Een vaste job! Jij vindt je stage en Styrolution tof? Wij vinden jou en je werk top? Dan kun je vast bij ons aan de slag! 10 Miles: t loopt goed bij Styrolution Bij Styrolution gaan we er altijd voluit voor. Daarom nemen we met een team collega s jaarlijks deel aan de Antwerp 10 Miles en aan tal van andere sportieve activiteiten. En jij? Ben jij er volgend jaar bij?

15 Hier ben je geen nummer Ik wist dat je in de chemie veel kans maakt om na je stage vast aan de slag te gaan bij je stagebedrijf. Daarom heb ik mij vooraf heel goed geïnformeerd over waar ik wilde terechtkomen. Op de website van Styrolution stond dat het een nieuwe naam in de Antwerpse haven is, met een familiale sfeer. Dat sprak mij aan. En na mijn stage weet ik het zeker: hier ben je geen nummer. Bij de personeelsdienst weten ze wie je bent en volgen ze je heel goed op. En ook in de ploeg van directe collega s word je onmiddellijk helemaal opgenomen. Iedereen staat altijd klaar om je helpen. De eerste dag van de tweede maand van mijn stage als procesoperator kon ik al een vast contract tekenen. Met plezier, want ik weet dat er nog een pak uitdagingen in het verschiet liggen: het proces onder de knie krijgen en doorgroeien tot bordman, assistent-ploegleider of zelfs ploegleider. Brett (21) deed zijn stage bij Styrolution en is er nu procesoperator in de Ethylbenzeen/Styreeninstallatie Sfeer is heel goed Ik koos voor Styrolution Belgium als stagebedrijf omdat het geen mastodont is. Wij staan hier dicht bij elkaar en de sfeer in het team is heel goed. Tof ook dat er veel jonge mensen zijn met wie het klikt. Je bent bovendien constant met interessante activiteiten bezig en leert veel bij. Zo is je stage nooit saai. Echte opdracht Ik voerde een individuele opdracht uit in het kader van mijn eindwerk. Leuk dat je een echte opdracht krijgt, waarmee de bedrijfsleiding daadwerkelijk iets kan doen. Ook leuk dat Styrolution mij na mijn stage een vaste job als procesoperator aanbood! Laura (22), liep stage in de EB/SMinstallatie voor haar bachelor chemie Roel (18) liep stage bij Polystyreen. Hij volgde een opleiding Secundair-na-secundair Chemische Procestechnieken

16 Solliciteren bij Styrolution? Pas afgestudeerd of al een pak ervaring op de teller? Kies niet zomaar voor de chemie, word Styrolution! Ontdek alles over werken bij Styrolution en onze vacatures op Styrolution Belgium NV Haven 725 Scheldelaan Antwerpen

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

fluitend naar je werk Bloemlezing uit honderd interviews met werknemers

fluitend naar je werk Bloemlezing uit honderd interviews met werknemers fluitend naar je werk Bloemlezing uit honderd interviews met werknemers mei 2013 Voorwoord van Minister Asscher Op 4 februari van dit jaar gingen medewerkers van mijn ministerie en ik in gesprek met honderd

Nadere informatie

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE TOM KIEST Bedrijfsadministratie Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op administratief gebied? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? DAN IS een toekomst in de bedrijfsadministratie

Nadere informatie

Business & administration College

Business & administration College Business & administration College Ben je ondernemend en ambitieus? Wil je zelfstandig ondernemen, je verdiepen in juridische of boekhoudkundige zaken, carrière maken bij prachtige bedrijven? Stap dan in

Nadere informatie

I-bridge, a Randstad company Diemermere 25 1112 TC Diemen www.ibridge.nl

I-bridge, a Randstad company Diemermere 25 1112 TC Diemen www.ibridge.nl I-bridge, a Randstad company Diemermere 25 1112 TC Diemen www.ibridge.nl In het kort... I-bridge ondersteunt Randstad Nederland, Tempo-Team, Yacht én Capac op ICT-gebied. Jong bedrijf (vijf jaar oud) met

Nadere informatie

Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management

Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management Delta Lloyd Asset Management Postbus 1000 1000 BA Amsterdam Asset Management Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management Contact: Marcel Folmer HR Business Partner Delta Lloyd Asset Management 020

Nadere informatie

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod Competentiegericht trainen Molijn Training Trainingsaanbod Het zijn niet de sterksten en ook niet de slimsten die overleven, maar degenen die zich het best aanpassen aan de veranderende omstandigheden

Nadere informatie

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers -

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Deze informatie is opgesteld door Qidos, in opdracht van de Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid 1 Inhoud Het belang en het doel van een

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Referenties van Rien Mook Mook Interim Coaching

Referenties van Rien Mook Mook Interim Coaching Referenties van Rien Mook Mook Interim Coaching Toelichting De referenties die je hieronder vindt zijn allemaal letterlijk zo door mijn klanten geschreven per e- mail, op mijn LinkedIn profiel of door

Nadere informatie

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen.

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen. D.O.E.N. Oefening D.O.E.N. is de afkorting voor Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk. Met deze oefening ga je het fundament leggen van je LinkedIn strategieën. Ze vraagt maar 10 minuten

Nadere informatie

Employee Support en Menea

Employee Support en Menea Employee Support en Menea Sinds de aankondiging in april heb je de adviseurs van Employee Support bij Philip Morris kunnen zien om jou en je collega's te ondersteunen en bij te staan. Gelukkig hebben veel

Nadere informatie

ICT-dienstverlening, hardware, software

ICT-dienstverlening, hardware, software HET ONDERZOEK Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel Telefoon: 010-447 76 00 www.imtech.nl/ict Organisatie in cijfers Branche ICT-dienstverlening, hardware, software Jaaromzet (nationaal) 5.000.000.000

Nadere informatie

Fluitend naar het werk!

Fluitend naar het werk! Ontwikkeling met impact (10): Impact creëren door inzet van actieonderzoek Fluitend naar het werk! Fabrieksmedewerkers wilden werken aan meer betrokkenheid op hun werkvloer. Maar hoe doe je dat? Wij gingen

Nadere informatie

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD en 4,5 miljoen klanten die benieuwd zijn wat jij ermee gaat doen 1 Met merken als Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea,

Nadere informatie

MBO TOP! HOGEROP VIA HET MBO

MBO TOP! HOGEROP VIA HET MBO MBO TOP! HOGEROP VIA HET MBO NAAR HET MBO EN VERDER Studeren aan het mbo op niveau 4 is echt iets voor mensen met ambitie. Jij wilt hogerop en begrijpt dat een mbo-diploma je daar sneller kan brengen.

Nadere informatie

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS STIJN OERLEMANS eerstejaarsstudent CE Digital Business Concepts Ik heb tijdens mijn jaar bij Interpolis gezien dat dit werkveld echt de toekomst is 2 Waarom heb je

Nadere informatie

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes Geschreven door: Heleen Elfrink Heleen Elfrink helpt ondernemers hun innerlijke belemmeringen aan de kant te zetten zodat ze zakelijk succesvol worden

Nadere informatie

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van Juiste mens, juiste plek Maak er werk van Mens & werk De juiste mens op de juiste plek: wie wil dat nou niet? Mensen die goed op hun plek zitten presteren immers beter, hebben meer plezier in hun werk

Nadere informatie

Voor de regie op je loopbaan. Career Boost

Voor de regie op je loopbaan. Career Boost Voor de regie op je loopbaan Career Boost De Career Boost op een rij Regie over je loopbaan Het programma geeft je regie over je eigen loopbaan Het programma geeft inzicht in jezelf, je ambities en talenten

Nadere informatie

laat je talenten voor je werken!

laat je talenten voor je werken! Programma Autisme en Werk Deze brochure is ontwikkeld in het kader van het Brugproject van de NVA. Dit project is onderdeel van en financieel mogelijk gemaakt door het programma Autisme en Werk. Dit programma

Nadere informatie

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

Waar werk ik in 2015? VOOR WERKNEMERS FORD EN TOELEVERANCIERS

Waar werk ik in 2015? VOOR WERKNEMERS FORD EN TOELEVERANCIERS Waar werk ik in 2015? VOOR WERKNEMERS FORD EN TOELEVERANCIERS Oriënteren op een job? p.4 Solliciteren? Waar werk ik in 2015? Lees meer over de diensten die Opleiding? p.12 je kunnen helpen. p.3 p.7 Andere

Nadere informatie

Meer dan de moeite waard

Meer dan de moeite waard werk.nl uwv.nl wajongwerkt.nl Meer dan de moeite waard Mensen uit de Wajong in dienst bij uw bedrijf Meer weten? Wilt u meer weten over het in dienst nemen van iemand uit de Wajong of heeft u vragen? Bel

Nadere informatie

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer Persoonlijk opleidingsplan Hulpmiddelen voor de werknemer Elk bedrijf heeft bepaalde doelstellingen. Maar ook de werknemers van een bedrijf, jij en je collega s, hebben eigen doelen. Zoals: beter worden

Nadere informatie

Met vrijwilligers blijf je bezig

Met vrijwilligers blijf je bezig Met vrijwilligers blijf je bezig Handleiding bij het spel - Voor jeugdhuizen van Formaat - HANDLEIDING JEUGDHUIZEN 1 Alles uit deze uitgave mag worden overgenomen met uitdrukkelijke bronvermelding. november

Nadere informatie

INHOUD INHOUD. Voorwoord 7

INHOUD INHOUD. Voorwoord 7 INHOUD INHOUD Voorwoord 7 Deel 1: Social media are here to stay 11 Terug naar de pomp op het dorpsplein? 14 Waarom moet ik me verdiepen in social media? 15 Social media, dat zijn toch gewoon Facebook en

Nadere informatie

TechNet Rotterdam Techniek Netwerk Bedrijven-Vakscholen

TechNet Rotterdam Techniek Netwerk Bedrijven-Vakscholen N I E U W S B R I E F J U L I 2 0 1 3 Netwerk opbouwen TechNet Rotterdam: meer technici opleiden: het imago van techniek en de maakindustrie aanpakken: krachten bundelen en samenwerken. 16 april 2013 is

Nadere informatie