WIE KOMT ONS BESTUUR VERSTERKEN?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WIE KOMT ONS BESTUUR VERSTERKEN?"

Transcriptie

1 WIE KOMT ONS BESTUUR VERSTERKEN? Welke enthousiaste bestuurders of fotografen willen mee vorm geven aan de kansen en veranderingen die de digitale fotografie en Internet mogelijk maken? Fotografie en beeld staan in het centrum van de belangstelling. Het aantal clubs van vrijetijdsfotografen en hun leden groeit voortdurend. De Fotobond bevindt zich dan ook in een permanent ontwikkelingsproces en heeft dringend bestuurlijke versterking nodig. Zoek je een nieuwe uitdaging? Je talenten inzetten voor een levendige, landelijke vrijwilligersorganisatie? Je op bestuurlijk niveau verder ontwikkelen? Je passie voor fotografie of je scheppende kwaliteiten bestuurlijk vormgeven? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We zijn op zoek naar kandidaten voor: het DAGELIJKS BESTUUR van de FOTOBOND in de functie van: Algemeen Secretaris, Bestuurslid Fotografie, Bestuurslid PR & Communicatie. De Fotobond ondersteunt als koepelorganisatie de ruim 300 amateur fotografenverenigingen in Nederland. Deze verenigingen tellen bijna 8000 enthousiaste vrijetijdsfotografen. Wat deze fotografen gemeen hebben is hun passie voor deze vorm van beeldende kunst. De kernactiviteiten van de Fotobond bestaan uit het adviseren van clubs op het gebied van verenigingszaken, het ondersteunen van de leden in hun creatieve ontwikkeling en het organiseren van zaken die niet lokaal of regionaal georganiseerd kunnen worden, zoals wedstrijden en het bijdragen aan foto-exposities. 1 Profielen van de vacante bestuursfuncties vind je in de bijlage Profiel DB Heb je belangstelling, laat ons dat dan voor 15 januari weten, vergezeld van een korte motivatie en een beschrijving van je ervaring. Je kunt mailen naar fotobond@elstijssen.nl.

2 PROFIEL DAGELIJKS BESTUUR FOTOBOND De Fotobond is het centrum van de vrijetijdsfotografie. Zij stimuleert de aangesloten verenigingen en leden in hun creatieve, artistieke en technische ontwikkeling en behartigt hun belangen. De bond heeft vier elkaar deels overlappende aandachtsvelden, namelijk a. de (versterking van de) ledenorganisatie waarin de PR-functie (imago Fotobond en aangesloten clubs, aard en inhoud van het aanbod van de bond) en de kracht van de organisatie (onder meer het aanwenden en onderling delen van beschikbare kennis en vaardigheden van leden) centraal staat. b. de (verdere opbouw van de) serviceorganisatie voor leden met diensten en producten (abonnementen, kortingen, verzekeringen, aankondigingen via website en FotobondInBeeld) c. de koepelfunctie ten dienste van collectieve belangen van afdelingen, clubs en persoonlijke leden - juridisch en materieel d. het verder ontwikkelen van de Fotobond als kenniscentrum door het uitwisselen, delen en verspreiden van kennis. Fotografie en beeld staan in het centrum van de belangstelling. De Fotobond bevindt zich dan ook in een permanent ontwikkelingsproces. De afgelopen jaren is het streven naar kwaliteitsverbetering actief opgepakt. De instelling van taakgroepen is een belangrijke impuls geweest waardoor het Dagelijks Bestuur (DB) zich meer aan haar kerntaken besturen, het ontwikkelen van visie en strategisch beleid heeft kunnen wijden. 2 In april 2013 worden aan de Algemene Leden Vergadering (beleids)voornemens voor de periode ter besluitvorming voorgelegd. Zoals het formuleren van een vrijwilligersbeleid. Het verder uitwerken van de functies kennis- en infocentrum. Het doorontwikkelen van de website die rond de komende jaarwisseling operationeel zal zijn. Een aantrekkelijk aanbod maken voor individuele ( persoonlijke ) leden; een eerste stap naar een te ontwikkelen doelgroepenbeleid. Het inzetten van sociale media om de Fotobond beter bereikbaar en toegankelijk te maken. Onderzoek naar alternatieve communicatiekanalen, doelgroepen en communicatievormen. Een verkenning naar concrete ondersteuningswensen in de vorm van een peiling onder besturen van afdelingen en clubs. Het realiseren van een eigentijds imago dat stoelt op de faciliteiten die de bond biedt voor clubs en individuele leden en dat aansluit op breed gewaardeerde uitingsvormen in de vrijetijdsfotografie. De organisatie De Fotobond is een vrijwilligersorganisatie. De leden van de Fotobond zijn, de aangesloten fotoclubs en de persoonlijke leden. De Fotobond wordt bestuurd door het Bondsbestuur, dat uitvoerende taken delegeert aan het Dagelijks Bestuur. Jaarlijks wordt minimaal één algemene ledenvergadering (ALV) gehouden, waar de besluiten met betrekking tot het werk van de Fotobond worden genomen. Die besluiten worden door het Bondsbestuur ter uitvoering opgedragen aan het Dagelijks Bestuur. De Fotobond is lid van de FIAP (Fédération Internationale de l'art Photographique).

3 De Fotobond heeft 16 Afdelingen die de verenigingen in hun regio overkoepelen. De Afdelingen coördineren en organiseren activiteiten in hun regio en bieden de lokale verenigingen ondersteuning. De Afdelingen voeren in hun regio het beleid van de Fotobond uit. De verenigingen binnen een Afdeling stellen het afdelingsbestuur samen. Gespreksgroepen De Fotobond heeft acht landelijke gespreksgroepen die autonoom functioneren en dieper ingaan op de foto s van de leden die binnen het thema vallen. Het zijn de groepen: Natuur, FIAP, Klassieke Fototechnieken, BMK, Portret, Fotojournalistiek, Digitale beeldbewerking en AudioVisueel. De deelnemers aan de Landelijke Gespreksgroepen zijn gevorderde fotografen. Toelating is alleen mogelijk na een ballotage. Het Dagelijks Bestuur Het DB bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 leden, te benoemen door de algemene vergadering voor een periode van 5 jaar. Afgetreden bestuursleden zijn op voorstel van het bestuur herkiesbaar. Het DB is belast met de dagelijkse leiding van de Fotobond, ontwikkelt een visie op de toekomst en een daarop afgestemd strategisch beleid. De voorzitter en secretaris zijn tevens voorzitter en secretaris van het Algemeen Bestuur en van de Algemene Vergadering. Het bestuur kan zich voor bepaalde taken doen bijstaan door een of meer coördinatoren. Zij worden door het bestuur benoemd en ontslagen. Hun taak en bevoegdheden zijn bij reglement vastgesteld. Daarnaast ressorteren onder het DB vier taakgroepen ter ondersteuning en uitvoering van specifieke taken. 3 Bondsbureau Het ten behoeve van het bestuur en de organisatie te vormen Bondsbureau bestaat uit: een secretariële functie een financiële functie een ondersteunende functie Eén functie kan door meerdere personen worden vervuld. Taakgroepen Onder het DB ressorteren de volgende taakgroepen: Bestuurlijke ondersteuning Websitebeheer Opleidingen en Sprekers Wedstrijden en Exposities. De functie van taakgroepen is: a. Het doen van voorstellen aan het DB voor de ontwikkeling van beleid betreffende hun taakgebied; b. het ondersteunen van het DB door het uitvoeren van executieve taken in een specifiek domein; c. het ondersteunen en zo nodig faciliteren van bij de bond aangesloten clubs en afdelingen. De koppeling tussen taakgroepen en het DB wordt gewaarborgd door commissariaten voor leden van het DB.

4 Functies en taken van leden van het Dagelijks Bestuur Onderstaand volgt een overzicht van de belangrijkste taakonderdelen van de verschillende functies binnen het DB. De voorzitter a. geeft leiding aan de Fotobond, aan het bestuur en het DB b. bewaakt en ondersteunt de eenheid van beleid binnen het DB c. leidt de algemene vergaderingen, de vergaderingen van het bestuur en het DB d. overlegt met de taakgroepen Opleidingen & Sprekers en Wedstrijden & Exposities. De algemeen secretaris a. het (doen) houden van de notulen van de algemene vergaderingen, van de vergaderingen van het bondsbestuur en van het DB b. het zorgen voor de administratieve voorbereiding en uitvoering van deze vergaderingen c. het bijhouden van de ledenadministratie d. het verzorgen van de correspondentie e. geeft leiding aan het bondsbureau f. is centraal aanspreekpunt binnen de bond. De algemeen penningmeester a. ontwikkelt het financiële beleid van de Fotobond a. verzorgt de financiële administratie op zodanige wijze dat de financiële rechten en verplichtingen van de Fotobond daaruit te allen tijde kunnen worden gekend b. het ontwerp van de rekening en verantwoording over het afgelopen boekjaar legt hij vóór 1 maart van het daarop volgend boekjaar voor aan het DB. Het DB bevordert dat het rapport van de registeraccountant tijdig aan het bestuur wordt overgelegd c. de penningmeester heeft mede tot taak: a. het tijdig voorbereiden van de jaarlijkse begroting b. het onderhouden van zodanige contacten met de afdelingspenningmeesters als een goed penningmeesterschap vereist d. hij belegt de gelden en fondsen van de Fotobond volgens aanwijzingen van en in overleg met het DB. 4 Bestuurslid PR en Communicatie a. het ontwikkelen van een PR- & Communicatiebeleid b. het op basis van het vastgestelde meerjarenbeleid formuleren van pr-doelen c. het systematisch vormgeven aan PR & Communicatie activiteiten d. het onderhouden van contacten met relevante externe relaties en het representeren van de Fotobond bij pers en media e. de consistentie van de huisstijl in woord en beeld f. de communicatieve en representatieve functie van de website g. verantwoordelijk voor de representatieve functie van het FotobondInBeeld Bestuurslid Beleid a. draagt zorg voor het formuleren van het meerjarig strategisch beleid en de jaarlijkse beleidsdoelen b. houdt toezicht op de uitvoering van de geformuleerde beleidsuitgangspunten, signaleert afwijkingen en doet verbetervoorstellen ter zake c. overlegt met de taakgroep Bestuurlijke Ondersteuning.

5 Bestuurslid Fotografie a. zet zich in om vanuit de eigen professionele achtergrond, netwerk en expertise bij te dragen aan de missie van de organisatie b. ondersteunt de andere bestuursleden indien nodig c. pakt specifieke projecten op indien nodig d. draagt zorg voor de ontwikkeling van het Kenniscentrum. Algemeen profiel Dagelijks Bestuur Leden van het DB beschikken in beginsel over de volgende algemene eigenschappen gericht op samenwerken, proactief en enthousiast goede communicatieve vaardigheden en contactuele eigenschappen in staat een netwerk op te bouwen en te onderhouden met actoren of instanties die voor de portefeuille of het aandachtsveld relevant zijn is bereid en in staat om de missie van de Fotobond uit te werken naar de eigen portefeuille en deze uit te dragen. bestuurlijke ervaring m.u.v. van 1 positie; deze positie is gereserveerd voor iemand die bestuurlijke ervaring op wil doen Naast deze algemene eigenschappen beschikken leden van het DB op het domein van hun functie en / of portefeuille toegesneden eigenschappen en vaardigheden. Profiel Voorzitter. ervaring in een eindverantwoordelijke leidinggevende positie. ervaring in het aansturen van (organisatie)ontwikkelingsprocessen 5 besluitvaardig bindende kracht weet tegenstellingen te overbruggen representatief heeft aantoonbare affiniteit met vrijetijdsfotografie heeft overzicht over het terrein van de vrijetijdsfotografie, in samenhang met de beeldende amateurkunst. Profiel Algemeen Secretaris heeft affiniteit met de werkzaamheden van het secretarisschap in staat de organisatie van het secretariaat op te bouwen en te onderhouden. initiatiefrijk goede redactionele vaardigheden analytisch vermogen en in staat hoofd- en bijzaken te (onder)scheiden Profiel Algemeen Penningmeester heeft affiniteit met de werkzaamheden van het penningmeesterschap in staat de financiële administratie en administratieve organisatie te onderhouden en zo nodig te vernieuwen. Inzicht in financieel en strategisch beleid Profiel bestuurslid PR en Communicatie is representatief heeft ervaring in / met het werkveld PR & Communicatie heeft bij voorkeur ervaring in een vrijwilligersorganisatie heeft aantoonbare affiniteit met vrijetijdsfotografie.

6 Profiel bestuurslid Beleid in staat om algemene trends en ontwikkelingen in het brede veld van de vrijetijdsfotografie en in organisatorische omgeving van de Fotobond te signaleren en in beleidsvoorstellen uit te werken bestuurlijke ervaring communicatieve vaardigheid in woord en geschrift Profiel bestuurslid Fotografie (Deze rol is uitermate geschikt voor leden die graag ervaring binnen het bestuur op willen doen.) enthousiast fotograaf op de hoogte van eigentijdse fotografische ontwikkelingen In staat om kennis en informatie over de technische, creatieve en artistieke aspecten van de vrijetijdsfotografie te ontsluiten, te ordenen en / of toegankelijk te maken voor de leden van de Fotobond (kenniscentrum) ET 6

Profiel Bestuur. Taekwondo Bond Nederland. December 2008 A.i. Bestuurscommissie TBN

Profiel Bestuur. Taekwondo Bond Nederland. December 2008 A.i. Bestuurscommissie TBN Profiel Bestuur Taekwondo Bond Nederland December 2008 A.i. Bestuurscommissie TBN INHOUDSOPGAVE: 1. WERKVELD 3 2. HOOFDTAKEN 3 3. BENOEMING LEDEN VAN BESTUUR 3 4. OMVANG VAN HET BESTUUR 3 5. ALGEMENE TAAKOMSCHRIJVING

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

Concept PROFIEL. Geachte bestuursleden,

Concept PROFIEL. Geachte bestuursleden, Concept PROFIEL Geachte bestuursleden, Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen binnen het Hoofdbestuur van 50PLUS zijn de afdelingsvoorzitters van mening dat de profielschets van kandidaat bestuursleden

Nadere informatie

Reglement profielen KNBB 29 maart

Reglement profielen KNBB 29 maart Reglement profielen KNBB 29 maart 2010 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 REGLEMENT PROFIELEN

Nadere informatie

Bestuursprofiel HB. 1. Werkveld. 2. Hoofdtaken. 3. Benoeming leden van bestuur

Bestuursprofiel HB. 1. Werkveld. 2. Hoofdtaken. 3. Benoeming leden van bestuur 1. Werkveld Het bestuur van de KNVvL is verantwoordelijk voor de voorbereiding en totstandkoming van en het toezicht op de uitvoering van het meerjarenbeleid van de KNVvL. In dit kader stelt zij het jaarbeleid

Nadere informatie

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taakomschrijving: Wijk coördinator Activiteiten De wijk coördinator draagt zorg voor een goede uitvoering van de activiteiten

Nadere informatie

Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland

Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland Inleiding Dit bestuursprofiel gaat uit van de ideale situatie. In de praktijk zijn er anno 2016 twee actieve bestuursleden en zijn ook de regio s in

Nadere informatie

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club Penningmeester Zonder een goede penningmeester geen vereniging! De penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur. De penningmeester is verantwoordelijk voor het beheer van alle inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

Profielschets Hoofdbestuur Versie: 0.1 Met aanpassingen door F van der Pluijm d.d

Profielschets Hoofdbestuur Versie: 0.1 Met aanpassingen door F van der Pluijm d.d Profielschets Hoofdbestuur Versie: 0.1 Met aanpassingen door F van der Pluijm d.d. 22-02-2016 Datum opgesteld: 23-2-2016 Naam opdrachtgever 50PLUS Partij Hoofdbestuur Voor akkoord: Datum: Naam Hylke ten

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH

Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH Hoogland 26 juli 2012 1 Inleiding 3 2 Werkwijze 3 3 Bestuurlijke organisatie 3 4 Profiel bestuursleden 4 5 Commissie structuur 4 6 Vergroten draagvlak 5 7 Verdere procedure

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Bestuurdersprofielen

Bestuurdersprofielen Erkend en gesubsidiëerd door Sport Vlaanderen Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation Belgisch

Nadere informatie

Notitie. Nederlandse Algemene Danssport Bond

Notitie. Nederlandse Algemene Danssport Bond Nederlandse Algemene Danssport Bond Notitie Aan: Algemene Ledenvergadering d.d. 24 maart 2013 Van: Bestuur NADB Datum: 3 maart 2013 Betreft: Bestuursprofielen NADB (versie 19-2-2013) 1. Werkveld Het bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Artikel 1. Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Reglement is het reglement Huurders Belangen Zeewolde vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Algemene bestuurstaken deelname aan bestuursvergaderingen bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan overlegt met alle bestuursleden die bij een

Nadere informatie

De functies, taken en functieomschrijvingen binnen de keurmeestervereniging:

De functies, taken en functieomschrijvingen binnen de keurmeestervereniging: De keurmeestervereniging: De functies, taken en functieomschrijvingen binnen de keurmeestervereniging: De functies. 1) Het bestuur van de keurmeestervereniging; o 1a) De voorzitter van de keurmeestervereniging;

Nadere informatie

Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven

Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven Versie mei 2011 Regio Scouting Eindhoven 28-04-2011 Pagina 1 van 9 Regiovoorzitter De regio is het niveau tussen de (plaatselijke) groepen en het landelijk bestuurlijke

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND DEFINITIES. OGK. De Oost Gelderse Kegelbond. KNKB. De Koninklijke Nederlandsche Kegelbond. OGK-lid. Een lid van de OGK is een club inclusief al haar

Nadere informatie

Kerncompetenties... 4 Bestuurslid Facilitaire zaken... 4 Hoofdtaak Bestuurslid Technische zaken... 4

Kerncompetenties... 4 Bestuurslid Facilitaire zaken... 4 Hoofdtaak Bestuurslid Technische zaken... 4 Algemene bestuurstaken... 2 Voorzitter... 2... 2... 2 Secretaris... 3... 3... 3 Penningmeester... 3... 3... 4 Bestuurslid Facilitaire zaken... 4... 4... 4 Bestuurslid Technische zaken... 4... 4 Neventaak...

Nadere informatie

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty Samenstelling bestuur MHC Liberty MHC Liberty is bezig met een transformatie proces. In 2012 is het plan Liberty 2020 opgesteld en in gang gezet. Een onderdeel daarvan is het herstructureren van de club

Nadere informatie

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven BESTUUR. telefoon fractiekamer: 040-2382392 e-mail: ouderenappel.fractie@eindhoven.nl Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven Het bestuur van het Ouderen Appèl Eindhoven is op zoek naar 4 nieuwe

Nadere informatie

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Profielen van bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform Schollevaar Dit document bevat een omschrijving van de diverse bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur VAK

Functieomschrijvingen bestuur VAK Functieomschrijvingen bestuur VAK Algemene bestuurstaken: Deelname aan bestuursvergaderingen en Algemene ledenvergadering. Bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan en statutaire doeleinden.

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 3.0 1 september 2014 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Functieomschrijving Voorzitter. Hoofdtaak

Functieomschrijving Voorzitter. Hoofdtaak Functieomschrijving Voorzitter Geeft leiding aan de vereniging, bepaalt mede het verenigingsbeleid en vertegenwoordigt de vereniging in- en extern. Vormt samen met de secretaris en penningmeester het dagelijks

Nadere informatie

Nederlandse Rode Kruis zoekt ervaren bestuurders voor district Brabant Zuidoost

Nederlandse Rode Kruis zoekt ervaren bestuurders voor district Brabant Zuidoost Nederlandse Rode Kruis zoekt ervaren bestuurders voor district Brabant Zuidoost Uitdagend, zinvol Bent u de bestuurder met visie die kan motiveren, stimuleren en sturing geven aan een nieuw gevormd district?

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Artikel 1: Aard van de verbondenheid 1.1. De Ledenvergadering ziet er op toe dat de belangen van het kerkgenootschap goed worden behartigd.

Nadere informatie

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR Profielschets Bestuur Huurdersplatform SOR 1 november 2018 Inhoud 1. Inleiding op SOR en het bestuur van het Huurdersplatform 3 1.1 Beschrijving SOR 3 1.2 Beschrijving (bestuur) Huurdersplatform SOR 3

Nadere informatie

Informatie voor sollicitanten op diverse bestuursfuncties van de Stichting Welzijn Vianen

Informatie voor sollicitanten op diverse bestuursfuncties van de Stichting Welzijn Vianen Informatie voor sollicitanten op diverse bestuursfuncties van de Stichting Welzijn Vianen Augustus 2015 Organisatie Stichting Welzijn Vianen (SWV) is een zich ontwikkelende brede ondernemende welzijnsorganisatie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM Naam Art. 1 1. De Fotoclub heeft als naam Fotoclub Perspectief Hilversum. 2. Ze is opgericht op 15 januari 1998 als resultaat van een fusie tussen

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader

Nadere informatie

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Inrichting districtsbestuur Een districtsbestuur van een district nieuwe stijl is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF 1. Inleiding Stichting IJsselgraaf is een middelgrote stichting met 19 openbare basisscholen in de gemeenten Bronkhorst, Doetinchem en Doesburg.

Nadere informatie

Bestuur bij de federatie COC Nederland

Bestuur bij de federatie COC Nederland Bestuur bij de federatie COC Nederland Het COC streeft naar een diverse en inclusieve samenleving die werkt aan gelijke rechten, emancipatie en acceptatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten 2012 2013 Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NEWS) is een netwerk van ruim 3000 Nederlandse studenten die een studie

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

PROFIELSCHETS. Profielschets bestuurslid Gestichten van Weldadigheid

PROFIELSCHETS. Profielschets bestuurslid Gestichten van Weldadigheid PROFIELSCHETS Profielschets bestuurslid Gestichten van Weldadigheid Het bestuur van de Stichting bestaat uit vijf natuurlijke personen. Bij de samenstelling van het bestuur van de Stichting wordt uitgegaan

Nadere informatie

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill)

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) 2014-2018 1 Inleiding Eind 2013 is er een nieuwe wind gaan waaien in het SWOM bestuur. In de eerste maanden van 2014 zijn statuten opgesteld en vastgelegd.

Nadere informatie

BondsVademecum. Hoofdstuk Bondsbestuurs- en directiestatuut

BondsVademecum. Hoofdstuk Bondsbestuurs- en directiestatuut BondsVademecum Hoofdstuk 2.10 - Bondsbestuurs- en directiestatuut Datum: 26 januari 2015 BondsVademecum hoofdstuk 2.10 - Bondsbestuurs- en directiestatuut Pag. 2/6 - - 26 januari 2015 Inleiding De algemeen

Nadere informatie

profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht

profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht Organisatie De Open Universiteit (OU), opgericht in 1984, is de jongste universiteit

Nadere informatie

Profielen bondsbestuur/bondsbestuurders

Profielen bondsbestuur/bondsbestuurders Profielen bondsbestuur/bondsbestuurders 1.1 Het bondsbestuur heeft de volgende hoofdtaken: a. het bestuur behartigt de belangen van Badminton Nederland in de meest brede zin des woords en representeert

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Organogram Een organogram geeft op een schematische wijze de structuur van de vereniging weer. Een goed, duidelijk en overzichtelijk organogram geeft de verschillende functies, commissies en dergelijke

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Vastgesteld tijdens Algemene Vergadering 18 april 2019 2 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio

Nadere informatie

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Vastgesteld door het bestuur op: 30 december 2014 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge

Nadere informatie

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN Volgens de herziene Statuten en Reglementen van de Partij van de Arbeid, zoals vastgesteld tijdens het afgelopen congres 2012, worden zowel de voorzitter als de penningmeester

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 5.0 1 januari 2018 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Onderdeel van toolkit Nieuw Delen 2. Zelftest Werken met Communities Wat kan ik met de zelftest? Hieronder tref je een test aan waarmee je een

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijvingen in de tennisvereniging

Taak- en functieomschrijvingen in de tennisvereniging Taak- en functieomschrijvingen in de tennisvereniging Beste functionaris, Voor u ligt de brochure taak- en functieomschrijvingen in de tennisvereniging. Met deze publicatie proberen wij u enigszins op

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Datum : 14 oktober 2016

FUNCTIEBESCHRIJVING. Datum : 14 oktober 2016 FUNCTIEBESCHRIJVING Functienaam : Bestuurslid DB Organisatieonderdeel : FNV Dagelijks Bestuur Status : Definitief Datum : 14 oktober 2016 Algemene kenmerken De FNV is een belangenbehartigingsvereniging

Nadere informatie

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Profiel Strategisch HR adviseur 8 december 2015 Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Voor meer informatie over de functie Erik Frieling, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 evt. mobielnummer

Nadere informatie

Voorzitter. Kerncompetenties

Voorzitter. Kerncompetenties Inhoudsopgave Organigram... 2 Voorzitter... 3 Sponsorcommissie... 4 Secretaris... 5 Ledenadministrateur... 6 Penningmeester... 7 Kascommissie... 8 Vrijwilligerscoordinator... 9 Technisch coordinator...

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Februari 2017 1 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio s lid zijn. Binnen die gemeenten en regio s zijn

Nadere informatie

Vacature Voorzitter Squash Bond Nederland. Profiel Squash Bond Nederland. Profiel Voorzitter

Vacature Voorzitter Squash Bond Nederland. Profiel Squash Bond Nederland. Profiel Voorzitter Profiel Squash Bond Nederland Squash Bond Nederland is opgericht in 1938 en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF. Internationaal maakt SBN deel uit van de Europese Federatie (ESF) en de World Squash Federation

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NTPP

Huishoudelijk reglement NTPP Huishoudelijk reglement NTPP Gemaakt door: Bestuur NTPP Datum: 01-01-2017 Versie: 1.0 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 20 van de statuten van vereniging Netwerk Talent&Pro professionals

Nadere informatie

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

STATUTEN VAN FOTOCLUB HET DERDE OOG

STATUTEN VAN FOTOCLUB HET DERDE OOG Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1. Naam en zetel STATUTEN VAN FOTOCLUB HET DERDE OOG 1. De Vereniging draagt de naam: Fotoclub Het derde Oog. Hierna kortweg te noemen: de fotoclub. 2. Zij is gevestigd

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten Functieomschrijvingen bestuur 2013 2014 Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS) is een netwerk van ruim 3000 Nederlandse studenten die een studie in

Nadere informatie

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink MOvactor Profielschets Raad van Toezicht Zeist/Deventer, januari 2015 MaakRuimte! Dick Webbink 1 Algemeen Eind 2014 heeft de Raad van Toezicht van MOvactor haar eigen functioneren geëvalueerd. De belangrijkste

Nadere informatie

Profielschetsen bestuur NPO

Profielschetsen bestuur NPO Profielschetsen bestuur NPO Algemeen Hierna zijn korte profielschetsen beschreven van de verschillende functies binnen het bestuur NPO. Bewust is er gekozen voor een zo compact mogelijke omschrijving.

Nadere informatie

Profielschetsen leden van een regiobestuur

Profielschetsen leden van een regiobestuur schetsen leden van een regiobestuur Algemeen Van toepassing is het Reglement voor de Regionale Werkgroep en de eigen beleids- en werkplannen van de werkgroep, gedateerd 10 november 2004. Daarin is vastgelegd,

Nadere informatie

Inhoudsopgave; alle functiebeschrijvingen

Inhoudsopgave; alle functiebeschrijvingen Inhoudsopgave; alle functiebeschrijvingen Voorzitter Groepsbestuur... 2 Secretaris Groepsbestuur... 3 Penningmeester Groepsbestuur... 4 Groepsbegeleider Groepsbestuur... 5 Praktijkbegeleider Groepsbestuur...

Nadere informatie

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard)

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Functie-informatie Functienaam: Directeur samenwerkingsverband Organisatie: Samenwerkingsverband 28.05 Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Werkterrein: Management

Nadere informatie

Inzichten werksessies rollen medewerkers en vrijwilligers. Onderdeel van toolkit Nieuw Participeren

Inzichten werksessies rollen medewerkers en vrijwilligers. Onderdeel van toolkit Nieuw Participeren Inzichten werksessies rollen medewerkers en vrijwilligers Onderdeel van toolkit Nieuw Participeren Doel van de sessies Door middel van een groepsgesprek gezamenlijk creëren van inzicht in ieders rol, bijdrage

Nadere informatie

Informatie. over. Fotoclub Rapenland

Informatie. over. Fotoclub Rapenland Informatie over Fotoclub Rapenland 1 Inhoudsopgave Pagina 3 : algemeen : geschiedenis : waarom een fotoclub Pagina 4 : het bestuur : verloop van een clubavond : forumavonden : forumavond met afdrukken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

FORMULIER FUNCTIEPROFIEL

FORMULIER FUNCTIEPROFIEL FORMULIER FUNCTIEPROFIEL Basisgegevens Datum 9-6-2015 Naam van de functie: HR Manager Plaats in de organisatie Rapporteert aan of werkt onder leiding van: directie Geeft leiding aan: afdeling P&O Doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHAATS- EN SKEELERVERENIGING OUDEWATER (SVO)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHAATS- EN SKEELERVERENIGING OUDEWATER (SVO) Huishoudelijk Reglement SVO Definitief ALV 20090917 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHAATS- EN SKEELERVERENIGING OUDEWATER (SVO) Artikel 1. Algemene bepalingen Het huishoudelijk reglement is van toepassing

Nadere informatie

Profielschets bestuur Woningbouwvereniging Volksbelang. 1. Algemene basiskwaliteiten

Profielschets bestuur Woningbouwvereniging Volksbelang. 1. Algemene basiskwaliteiten Profielschets bestuur Woningbouwvereniging Volksbelang 1. Algemene basiskwaliteiten Ieder bestuurslid en/of de leden gezamenlijk beschikken in principe over de volgende basiskwaliteiten: analytisch vermogen

Nadere informatie

Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten

Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten JUNI 2018 1 1 Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Adviesraad Sociaal Domein Houten voor de jaren 2018-2021. Met dit plan is de

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ).

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). Artikel 1. Leden/donateurs 1. De vereniging kent leden, gezins-leden, leden voor het leven en ereleden. Leden

Nadere informatie

Bestuurdersprofielen

Bestuurdersprofielen Bestuurdersprofielen 1. Taekwondo Vlaanderen Taekwondo is een krijgskunst die verschillende disciplines omhelst. Naast de Olympische discipline kyorugi of sparringwedstrijd hebben we ook de poomsae of

Nadere informatie

Besturingsmodel SBN update 2018

Besturingsmodel SBN update 2018 Besturingsmodel SBN update 2018 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Samenstelling Survivalrun Bond Nederland... 3 3. Organigram... 4 4. Bestuur... 4 5. Zes beleidsmatige commissies... 6 6. Parcourscommissie...

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein 2016

Verordening Adviesraad Sociaal Domein 2016 Verordening Adviesraad Sociaal Domein 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 16 december 2015 Gepubliceerd als: Gemeenteblad Texel 2016 nr 17 datum 23-12-2015 Verordening Adviesraad Sociaal

Nadere informatie

Besturingsmodel en bestuursprofielen NKBV

Besturingsmodel en bestuursprofielen NKBV Besturingsmodel en bestuursprofielen NKBV Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) De NKBV kent de volgende doelen zoals vastgelegd in de statuten: het bevorderen van de klim- en bergsport;

Nadere informatie

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA 1 INHOUD 1 VERENIGINGSDOEL PAG. 3 2 BESTUUR PAG. 4 3 EINDVERSLAG PAG. 7 4 LIDMAATSCHAP PAG. 8 5 UNIFORMITEIT PAG. 10 6 GEDRAGSREGELS PAG. 11 7 VERENIGINGSDOEL

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij of zij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek

Nadere informatie

Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk

Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk Deze voorbeelden van een functieprofiel kunnen je prima helpen bij het opstellen van je eigen profiel We zijn er van overtuigd dat deze praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Competentieprofielen bestuurders FOG

Competentieprofielen bestuurders FOG Competentieprofielen bestuurders FOG INLEIDING Ten behoeve van het beschrijven van de competentieprofielen van bestuurders van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten hebben er meerdere gesprekken met de

Nadere informatie

Griffie gemeente Gorinchem Samenstelling & taken

Griffie gemeente Gorinchem Samenstelling & taken Griffie gemeente Gorinchem Samenstelling & taken Hoofdstuk: Griffie gemeente Gorinchem Inhoud Griffie gemeente Gorinchem... 1 Inleiding... 3 Functiebeschrijving griffie... 4 De griffier... 4 Plaats in

Nadere informatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Bij deze het voorstel aan de Algemene Ledenvergadering van ijsclub Hard-gaat-ie om een nieuw Huishoudelijk Reglement in te voeren en de statuten daarop aan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het extern profileren van de organisatie door het in de media/via social media positioneren van de organisatie en haar activiteiten, passend bij het gewenste imago. Welke

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL CONTROLLER GOVERNANCE & COMPLIANCE

FUNCTIEPROFIEL CONTROLLER GOVERNANCE & COMPLIANCE FUNCTIEPROFIEL CONTROLLER GOVERNANCE & COMPLIANCE Oktober 2016 DE ORGANISATIE is een ondernemende, maatschappelijk gedreven wooncorporatie met circa 10.000 woningen en zeven verzorgingscomplexen in de

Nadere informatie

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW)

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) Profielen Raad van Commissarissen Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden

Nadere informatie