1. Kinderboekenweek - 3 t/m 13 oktober Sub Rosa-boeken vol geheimen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Kinderboekenweek - 3 t/m 13 oktober 2007 - Sub Rosa-boeken vol geheimen"

Transcriptie

1 Inhoud van deze nieuwsbrief 1. Kinderboekenweek 2. Griffels en penselen Thematitels Kinderboekenweek 4. Activiteiten Kinderboekenweek bij Boekhandel Plukker 5. Harry Potter 6. Bestellen via webwinkel 1. Kinderboekenweek - 3 t/m 13 oktober Sub Rosa-boeken vol geheimen Kinderboekenweekgeschenk 2007: Kaloeha Dzong door Lydia Rood Kaloeha Dzong is het verhaal van de doodgewone jongen Corijn die in de internetwereld van Morgana de held Kaloeha Dzong is Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Lydia Rood, de illustraties zijn van Kees de Boer. Cadeau bij aankoop van ten minste 10,- aan kinderboeken. Zolang de voorraad strekt. Prentenboekje Wat niemand weet Wie denkt dat eenhoorns fabeldieren zijn, heeft het mis. Vroeger leefden ze op aarde. Maar ze hielden van hun vrijheid, en wilden niet in de Ark van Noach. Zij zouden er wel naast zwemmen. Eén klein musje betekende hun ondergang. Of toch niet? Want in de ijszeeën van het noorden leeft tot op vandaag de dag de Narwal, de Zee-eenhoorn Het Prentenboekje van de Kinderboekenweek is geschreven door Tonke Dragt. De illustraties zijn van Annemarie van Haeringen. Tijdens de Kinderboekenweek is dit boekje te koop bij de boekwinkel, voor maar 2,50.

2 2. Griffels en penselen 2007 Gouden en Zilveren Griffels Een jury van volwassenen geeft Griffels aan de best geschreven kinderboeken van het afgelopen jaar. In vijf categorieën (tot 6 jaar, van 6 jaar en ouder, van 9 jaar en ouder, informatieve boeken en poëzie) kunnen twee boeken een Zilveren Griffel krijgen. Uit al die categorieën wordt bovendien één Gouden Griffel toegekend. Deze kan alleen gewonnen worden door een oorspronkelijk Nederlandstalig boek; voor een Zilveren Griffel mogen het ook vertaalde zijn. De Zilveren Griffels 2007 Categorie tot 6 jaar Robin is verliefd van Sjoerd Kuyper Heb je mijn zusje gezien? van Joke van Leeuwen Categorie vanaf 6 jaar De wonderbaarlijke reis van Edward Tulane van Kate Di Camillo Lola en de leasekat van Ceseli Josephus Jitta Categorie van 9 jaar en ouder Bezoek van Mister P. van Veronica Hazelhoff Een kleine kans van Marjolijn Hof

3 Informatief Bibi s bijzondere beestenboek van Bibi Dumon Tak Vogelontdekgids van Nico de Haan Poëzie Hou van die hond van Sharon Creech Uitreiking Griffels tijdens Kinderboekenbal op 2 oktober Een jury van volwassenen geeft elk jaar twee mooie boeken een Zilveren Penseel. Daarnaast wordt jaarlijks één Gouden Penseel toegekend aan het boek met de mooiste illustraties. Het Gouden Penseel 2007 werd uitgereikt aan Heb je mijn zusje gezien? van Joke van Leeuwen (Em. Querido s Uitgeverij). De Zilveren Penselen zijn dit jaar voor Feodoor heeft zeven zussen van Sieb Posthuma (tekst: Marjet Huiberts, uitgeverij Gottmer) en Keepvogel de uitvinding van Wouter van Reek (uitgeverij Leopold).

4 Vlag en Wimpels Naast de Penselen bestaan er de Vlag en Wimpels (de eervolle vermeldingen van de jury). Dit jaar zijn de Vlag en Wimpels gegaan naar Lola en de leasekat van Ceseli Josephus Jitta (uitgeverij Zirkoon), Het allermooiste cadeau van Patrick Mc Donnell (uitgeverij Lemniscaat) en Kip en ei van Sylvia Weve (uitgeverij Hillen). 3. Thematitels Kinderboekenweek Kerntitels Voor de basisscholen zijn er achttien zogenaamde kerntitels gekozen waarbij je op het puntje van je stoel zit. Voor de onder-, midden- en bovenbouw staan zes boeken met het thema van de Kinderboekenweek 2007 centraal. Onderbouw 1. De geheime brief - Eric Carle (Gottmer) 2. Het geheim - Eric Battut (De Eenhoorn) 3. Waar is de draak? - Jason Hook (De Fontein) 4. Ssst, niet verklappen! - Vivian den Hollander (Van Holkema & Warendorf) 5. Het geheim van IJsje - Guido van Genechten (Clavis) 6. Ga je mee? - Charlotte Dematons (Lemniscaat) Middenbouw 1. Qwl + Krz - Tijn Snoodijk (Zirkoon) 2. Het geheim van ons vuur - Anna Woltz (Leopold) 3. Krullen en blubbershampoo - Bette Westera (Hillen) 4. Topgeheim Niet openen! - Jan Paul Schutten (Kluitman) 5. De wraak van de meesterdief - Thijs Goverde (Holland) 6. Briefgeheim - Jan Terlouw (Lemniscaat) Bovenbouw 1. Oorlogsgeheimen - Jacques Vriens (Van Holkema & Warendorf) 2. Josja Pruis - Harm de Jonge (Van Goor) 3. De 1001 geheimen van Eva Zout - Judith Eiselin (Querido) 4. De jongen, de wolf, het schaap en de sla - Allan Ahlberg (De Fontein) 5. De brief voor de koning - Tonke Dragt (Leopold) 6. Geheime Missi Jericho Rood - Joshua Mowll (De Harmonie)

5 4. Activiteiten Boekhandel Plukker Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Boekhandel Plukker weer een aantal activiteiten voor kinderen: De eerste woensdagmiddag, 3 oktober, van de Kinderboekenweek komt Francine Oomen haar laatste boek van Lena Lijstje signeren en maakt ze een praatje met haar lezers. Francine is voor de 5de opeenvolgende keer winnaar van de prijs van de Nederlandse Kinderjury. Door middel van het maken van een prijsvraag kan er een echte Lena Lijstje fiets worden gewonnen! Op zaterdagmiddag 6 oktober vindt er in Boekhandel Plukker een Kindervoorstelling van Sylvia Wardenaar plaats. De voorstelling wordt speciaal gemaakt rondom het thema Sub Rosa. Voor informatie en reservering zie onze website. Op woensdagmiddag 10 oktober wordt er in samenwerking met de bibliotheek Schagen een Mysterieuze speurtocht gehouden door heel Schagen met Geronimo Stilton, de razend populaire schrijvende muis die het ene avontuur na het andere beleeft. Tijdens de speurtocht moeten verschillende opdrachten worden gedaan. De speurtocht van Geronimo Stilton begint in de bibliotheek Schagen en eindigt met een spannende ontknoping in Boekhandel Plukker. Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton Ik, Geronimo Stilton, ben geboren in Rokford, dat ligt op Muizeneiland. Nadat ik ben afgestudeerd in de Geschiedenis van de Rattentaal en de Filosofie van de Snorhaar, heb ik het uitgeefbedrijf van mijn opa overgenomen. En met succes. Want de Stiltongroep maakt de meest verkochte krant van Muizeneiland: De Wakkere Muis. Al twintig jaar sta ik aan het hoofd van deze succesvolle uitgeverij. Maar dat is nog lang niet alles, want ik ben ook schrijver van verscheidene bestsellers, zoals De familie Duistermuis en Bungelend aan een staartje. En voor de sensationele primeur Het mysterie van de gezonken schat heb ik de Gouden Muizenstaart ontvangen. Van alle avonturen die ik beleef, schrijf ik weer een nieuw verhaal, net zoals bij FANTASIA dus. En wat ik naast mijn werk doe? Nu, ik verzamel heerlijke, antieke korsten parmezaan uit de achttiende eeuw en speel golf. Maar het allerliefst vertel ik sprookjes aan mijn favoriete neefje Benjamin. Inmiddels zijn er zo n 40 boeken verschenen van de hand van Geronimo Stilton.

6 Kinderen die geïnteresseerd zijn kunnen zich bij de bibliotheek of bij Boekhandel Plukker ( opgeven. 5. Harry Potter De Nederlandse uitgave Harry Potter en de Relieken des Doods zal in de nacht van 16 op 17 november van dit jaar verschijnen. Ook dit jaar is Boekhandel Plukker van plan daar weer een nachtelijk Potterfeest van te maken. Het is al mogelijk om een Nederlands exemplaar te reserveren, dit kun je doen door de bestelbon in de winkel in te vullen of hieronder op de juiste link te klikken. Reserveer Harry Potter and the Deathly Hallows (ENGELS) Reserveer Harry Potter en de Relieken des Doods (NED) 6. Bestellen via webwinkel Het is nu ook mogelijk om via onze webshop uw boeken te bestellen. U kunt ons ook een sturen met uw bestelling dan zoeken wij het verder uit, en berichten u zo snel mogelijk. Via deze link kunt u uw boeken opzoeken in het bestand van alle rechtstreeks leverbare titels van het Centraal Boekhuis. U kunt uw boeken ophalen bij Boekhandel Plukker, dan krijgt u bericht als ze klaarliggen, en u kunt nu ook, met creditcard of ideal als betalingsmiddel, de boeken thuis laten bezorgen met 1,95 bezorgkosten. Dit is de eerste versie van ons webboekhandel; met een volgende versie zal het mogelijk zijn ook op andere manieren te betalen. Mocht u opmerkingen of vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen: tel , of via . Bestel online bij Plukker! Voor meer informatie: