Stichting Het Schooltje van Dik Trom. Werkplan December 2013 JV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Het Schooltje van Dik Trom. Werkplan 2014. December 2013 JV"

Transcriptie

1 Stihting Het Shooltje vn Dik Trom Werkpln 2014 Deemer 2013 JV

2 Inhoudsopgve 1 Inleiding 2 Musele tiviteiten 3 Ons puliek 4 Edutieve rrngementen 5 Vrijwilligerseleid 6 Bestuur en eheer 7 Overziht geplnde tiviteiten Bijlgen: 1 Smenvtting doelstellingen Het Shooltje vn Dik Trom 2 Begroting 2014 het Shooltje 3 Begroting 2014 inidentele projeten Dik Trom

3 1 Inleiding Met de feestelijke opening vn de Kieviet tentoonstelling is museum Het Shooltje vn Dik Trom met Psen voor puliek geopend. In ruim 3 mnden heeft de ouwploeg onder leiding vn Iense Joosten het lege so omgetoverd tot het klslokl nno 1880, zols ons dt voor ogen stond. De ezoekersntllen wren vn meet f n ver oven verwhting voor het eind vn het jr heen we l 5000 ezoekers ontvngen. Voorl de uthentiiteit en nostlgie vn het museum kregen veel wrdering. Het krkter vn de geplnde tiviteiten voor 2014 is voorl gelegen in het onsolideren vn de huidige tiviteiten, wrmee we het museum exploiteren. Uitzondering drop vormt het voornemen om een ijgeouw te reliseren, dt ls extr klslokl kn gn dienen. Het etreft een groot projet dt mede fhnkelijk is vn het eshikr komen vn susidies en/of speifieke fondsen. Leeswijzer Het werkpln is ingedeeld in prgrfen n de hnd vn de volgende hoofdthem s; Musele tiviteiten; Ons puliek; Edutieve rrngementen; Vrijwilligerseleid en Bestuur en eheer. Voor elke them hnteren we de formule; - wt gn we doen? - hoe geven we dr invulling n? - wt gt het kosten? In de ltste prgrf geven we een smenvtting vn lle geplnde tiviteiten. In de ijlgen zijn de egrotingen opgenomen vn zowel de struturele tiviteiten ls de inidentele projeten, wrvoor fondsen moeten worden ngeoord.

4 2 Musele tiviteiten Wt gn we doen? Het Dik Trom museum met de inrihting ls shoolkls nno 1880 heeft een vste olletie kinder- oeken en voorwerpen uit de periode (de periode dt het Shooltje heeft estn). Deze olleties vereisen een zorgvuldig eheer. De oekenolletie heeft een dusdnig grote omvng dt ps egin 2014 een duidelijk eeld kn worden verkregen vn lle shenkingen. De olletie voorwerpen is geheel in krt gerht en is gereed om in 2014 getoond te worden n het puliek. De ervring vn fgelopen jr heeft ons geleerd dt onze PR nog sterk kn worden vereterd. Hoe geven we dr invulling n? d e De registrtie vn verkregen oeken wordt fgerond en de kst met de vste olletie oeken wordt voor het nieuwe seizoen heringeriht. Voor eheer vn de olletie wordt een protool opgesteld. Het nieuwe seizoen wordt geopend met een tentoonstelling vn geshonken shoolspullen, leermethodes en speelgoed. In het lgseizoen wordt de Kieviettentoonstelling weer ingeriht. Een jrklender wordt opgesteld, nuwgezet ijgehouden en gepromoot. Wt gt het kosten? Deze tiviteiten vllen grotendeels onder de werkzmheden vn de vrijwilligers. Eventuele ijkomende kosten worden in de struturele egroting opgenomen.

5 3 Ons puliek Wt gn we doen? De ezoekers vn het museum lijken voorl fmilies te zijn; groepen; lujes en rerenten (te voet of per fiets). De openingstijden zijn fgestemd op De Breek en dt werkt prim. Groepsezoek (v vn lujes of fmilies), wrvoor een edutief rrngement is geoekt, lijkt ook veel uiten de reguliere openingstijden plts te vinden. De verhuur vn het Klslokl en de shoolrrngementen lijven nog hter ij de verwhtingen. In 2014 zullen we dr extr ndht n gn esteden. Hoe geven we dr invulling n? d e f g Wij prtiiperen gedurende het jr in regionle en lndelijke evenementen zols Expeditie Etersheim, Museummndg, Monumentendg en de Kinderoekenweek om nieuw puliek innen te hlen. Speile evenementen worden reed geommunieerd in lokle weeklden en voor de Evenementenklender Wterlnd ngemeld. Voor onze Vrienden en ezoekers worden evlutieformulieren opgesteld. De Vriendenlu wordt met kwrtlerihten op de hoogte gehouden vn nieuwe ontwikkelingen en etrokken ij de puliiteitsties vi soile medi. Wij profileren ons ls prominent onderdeel vn Het Lnd vn Dik Trom ij de presenttie vn de VVV wesite Lg Hollnd in het voorjr. Uitgeverij Kluitmn wordt ngespoord om meer relme te mken voor het kinderoekenmuseum. Wt gt het kosten? Bij de opening vn speile evenementen (mx 2 per jr) wordt 100, - per keer voor een eperkte tering in de struturele egroting opgenomen. Voor het overige worden de PR tiviteiten zonder kosten uitgevoerd door Bestuur en/of vrijwilligers.

6 4 Edutieve rrngementen Wt gn we doen? De stihting zl n deze doelstelling invulling geven door smenwerking met het nijgelegen ezoekersentrum De Breek, de Molenstihting en ndere potentiële prtners in de omgeving. De smenwerking etreft zowel de ontvngst vn ezoekersgroepen ls ook het ontwikkelen en uitvoeren vn de edutieve tiviteiten. Door de ouw vn een dependne vergroten wij onze mogelijkheden voor nod op mt. Hoe geven we dr invulling n? In smenwerking met de prtners in Het lnd vn Dik Trom promoten we onze shoolrrngementen op relevnte wesites en vi een dvertentie in de onderwijskrnt. In overleg met de deelnemende prtners wordt ekeken of er ook een goedkoper lterntief kn worden ontwikkeld. Bestnde rrngementen in de omgeving worden- wr mogelijk- ngevuld met een ezoek n het museum. Wt gt het kosten? Voor deze tiviteiten zijn geen extr geen investeringskosten vereist uiten de onkosten die innen de struturele egroting vllen.

7 5 Vrijwilligerseleid Wt gn we doen? Het sues vn het kinderoekenmuseum is fhnkelijk vn de vrijwillige inzet vn lle medewerkers. Er is nu een vste, roulerende ploeg museumwhten eshikr, mr die is in het hoogseizoen overelst en drdoor kwetsr. Ook voor het eheer vn het museum en de olletie, de dministrtie, de PR en verdere hnd- en spndiensten zijn meer vrijwilligers nodig. Dt vereist een forse investering in werving, seletie, egeleiding en opleiding. Vrijwilligers worden uitgedgd om zih niet vrijlijvend te verinden n het museum, doordt hen wrdering, leuk werk in temvernd en in een prettige werkomgeving wordt ngeoden. Hoe geven we dr invulling n? Begin jnuri houden we een gerihte wervingstie met folders in een regionle weekkrnt en soile medi om meer museumwhten te werven. Vrijwilligers krijgen gerihte en professionele ondersteuning ij de opzet voor verhlenkmers. Er wordt jrlijks een vrijwilligersuitje met werkezoek georgniseerd Wt gt het kosten? 350,- voor de verspreiding vn estnde folders ten lste vn reguliere egroting. Kosten ten lste vn restntsusidie vn het Mondrinfonds. 300, - ten lste vn reguliere egroting 6 Bestuur en eheer Wt gn we doen?

8 Entreegelden en ijdrgen vn de Vrienden vn Dik Trom vormen momenteel de voornmste struturele inkomstenronnen. Het Dik Tromshooltje heeft fgelopen jr over elngstelling niet te klgen gehd en is nu l lndelijk ekend. Vi deze nmsekendheid zl een duurzme exploittie moeten worden verkregen ter dekking vn de mndelijkse lsten. Met het nieden vn edutieve en toeristishe rrngementen, evenementen, merhndising en verhuur vn het klslokl moet het museum de struturele exploittie rond zien te krijgen. Een ijgeouw is soluut noodzkelijk om in eigen eheer een volwrdig nod te kunnen nieden. Op dit moment ontreekt ons ijvooreeld de ruimte om een volle kls te kunnen ontvngen. In 2014 zetten we ons voor een dependne, wrin we groepen kunnen ontvngen voor llerlei (mhtelijke) ursussen. Voor de korte termijn wordt het estnde nutsgeouwtje osmetish omtimmerd. Hoe geven we dr invulling n? d e f Het estuur werft tief nieuwe estuursleden, die zih met de PR en fondsenwerving gn ezig houden. De Vriendenlu wordt enderd voor tieve ondersteuning ij de finniële loy voor een ijgeouw. De restnten vn de grote loods worden op osmetishe wijze omtimmerd voor geruik ls voorlopig ijgeouw. Voor het ijgeouw wordt een rowd-funding gestrt ij Voor de Kunst en worden susidies ngevrgd ij VSB en Bouwfonds. Deze middelen dienen om de huurlsten vn Stdsherstel neerwrts ij te stellen. Lokle ondernemers gn we enderen om de uitreiding vn het museum in nture te ondersteunen. Met de ervringen die werden opgedn in 2013 zl het estuur een toekomstvisie opstellen voor de periode De vrijwilligers worden nuw etrokken ij dit proes. Wt gt het kosten? De kosten onder worden ten lste gerht vn het eigen vermogen, tenzij hiervoor lsnog een susidie of gift wordt verkregen. Overige eheerskosten vllen onder diverse posten in de struturele egroting 2014.

9 7 Overziht geplnde tiviteiten Musele tiviteiten d e De registrtie vn verkregen oeken wordt fgerond en de kst met de vste olletie oeken wordt voor het nieuwe seizoen heringeriht. Voor eheer vn de olletie wordt een protool opgesteld. Het nieuwe seizoen wordt geopend met een tentoonstelling vn shoolspullen, leermethodes en speelgoed. In het lgseizoen wordt de Kieviettentoonstelling weer ingeriht. Een jrklender wordt opgesteld, nuwgezet ijgehouden en gepromoot. Ons puliek d e f g Wij prtiiperen gedurende het jr in regionle en lndelijke evenementen zols Expeditie Etersheim, Museummndg, Monumentendg en de Kinderoekenweek om nieuw puliek innen te hlen. Speile evenementen worden reed geommunieerd in lokle weeklden en voor de Evenementenklender Wterlnd ngemeld. Voor onze Vrienden en ezoekers worden evlutieformulieren opgesteld. De Vriendenlu wordt met kwrtlerihten op de hoogte gehouden vn nieuwe ontwikkelingen en etrokken ij de puliiteitsties vi soile medi. Wij profileren ons ls prominent onderdeel vn Het Lnd vn Dik Trom ij de presenttie vn de VVV wesite Lg Hollnd in het voorjr. Uitgeverij Kluitmn wordt ngespoord om meer relme te mken voor het kinderoekenmuseum. Edutieve rrngementen In smenwerking met de prtners in Het lnd vn Dik Trom promoten we onze shoolrrngementen op relevnte wesites en vi een dvertentie in de onderwijskrnt. In overleg met de deelnemende prtners wordt ekeken of er ook een goedkoper lterntief kn worden ontwikkeld. Bestnde rrngementen in de omgeving worden- wr mogelijk- ngevuld met een ezoek n het museum.

10 Vrijwilligerseleid Begin jnuri houden we een gerihte wervingstie met folders in een regionle weekkrnt en soile medi om meer museumwhten te werven. Vrijwilligers krijgen gerihte en professionele ondersteuning ij de opzet voor verhlenkmers. Er wordt jrlijks een vrijwilligersuitje met werkezoek georgniseerd Bestuur en eheer d e f Het estuur werft tief nieuwe estuursleden, die zih met de PR en fondsenwerving gn ezig houden. De Vriendenlu wordt enderd voor tieve ondersteuning ij de loy voor een ijgeouw. De restnten vn de grote loods worden op osmetishe wijze omtimmerd voor geruik ls voorlopig ijgeouw. Voor het ijgeouw wordt een rowd-funding gestrt ij Voor de Kunst en worden susidies ngevrgd ij VSB en Bouwfonds. Deze middelen dienen om de huurlsten vn Stdsherstel neerwrts ij te stellen. Lokle ondernemers gn we enderen om de uitreiding vn het museum in nture te ondersteunen. Met de ervringen die werden opgedn in 2013 zl het estuur een toekomstvisie opstellen voor de periode De vrijwilligers worden nuw etrokken ij dit proes.

11 Bijlge 1 Smenvtting doelstellingen Het Shooltje vn Dik Trom De sttuten vermelden de volgende doelstellingen: de verwerving, resturtie, instndhouding en exploittie vn het voormlige shoolgeouw te Etersheim, hiern te noemen: 'Het Shooltje vn Dik Trom'. het verrihten vn lle verdere hndelingen, die met het vorenstnde in de ruimste zin vernd houden of drtoe evorderlijk kunnen zijn. De Stihting trht -volgens de sttuten- hr doel onder meer te verwezenlijken door: het verwerven vn fondsen; pltsing op een regionle monumentenlijst dn wel op de rijksmonumentenlijst; de relistie vn een museum in Het Shooltje vn Dik Trom; d de relistie vn een ezoekersentrum in het Shooltje vn Dik Trom; e het nieden vn Het Shooltje vn Dik Trom ls trouwlotie f l hetgeen tot genoemd doel evorderlijk kn zijn.

12 Reguliere egroting 2014 Lsten Infltie 3,00% Bten - Huur 3.708,00 - Vrienden vn Dik Trom 1.600,00 - OZB - - Entreegelden (2, -.q. 1, -) 6.500,00 - Wtershp 271,00 - Museumwinkel (inlusief oeken) 840,00 - Afvlstoffen 276,00 - Consumpties (De Breek) - - Energie en wter 1.339,00 - Boekenverkoop 100,00 - Winkelinkopen kostprijs 36,00% 302,00 - Shool rrngementen 300,00 - Onderhoud erf en geouw 206,00 - Verhuur lokl 400,00 - Onderhoud inventris enz. 103,00 - Gemeentelijke ijdrgen - - Pulities/opening/overige presentties 536,00 - Giften 700,00 - 'Tentoonstellingskosten 309,00 - Bnkkosten.q. rente - - Colletie 203,00 - Edutuieve mterilen - - Verzekeringen 103,00 - Vrijwilligers 400,00 - Verwervingskosten vrienden 309,00 - Verwervingskosten orgnistie 618,00 - Verwervingskosten estemmingsfondsen 206,00 - Reis- en verlijfskosten 103,00 - Investering in voorrden - - Bnkkosten 103,00 - Lidmtshppen en ontriuties - - Kntoorehoeften 52,00 - PR en mrketing 670,00 - Ov. edrijfskosten 309,00 - Toevoegen n lgemene reserve 314,00 Totl lsten , ,00

13 Inidentele egroting Shoollokl en Museum - - Beveiliging - - Colletie - - Inrihting - - Audio- Visuele voorzieningen - - Wrorgsommen - - Edutie t..v. vrijwilligers 1.210,00 - Edutie t..v. Sholen - - Spel- en informtief mteril - - Bijgeouw ,00 - Erf en tijdelijke voorzieningen 500, ,00 - Onvoorzien 10,00% 3.500, ,00 SUBSIDIE EN ONDERSTEUNING - Gemeente Zeevng - - Ronk - Bouwfonds - - VSB-fonds - - Prins Bernhrd Cultuurfonds - - Mondrin Fonds 1.725,00 - Zonnehoekfonds - - Te reliseren susidies/ijdrgen ,00 - nog te ontvngen/te vorderen (-/-) ,00 - Onttrekking n ontinuiteitsreserve ,00 Over / tekort op de investeringsegroting 985,00-

Handreiking voor zij-instroom in de zuivelindustrie

Handreiking voor zij-instroom in de zuivelindustrie Hndreiking voor zij-instroom in de zuivelindustrie Inleiding In het projet zij-instroom, onderdeel vn het progrmm Areidsmrkt & Opleiding Zuivelindustrie, is in de periode 2011-2012 onderzoek gedn nr mogelijkheden

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE SPAARLOONREGELING

REGLEMENT BETREFFENDE DE SPAARLOONREGELING De rd vn de gemeente Coevorden; gelezen het voorstel vn urgemeester en wethouders d.d. 13 jnuri 1998; gelet op de ereikte overeenstemming met de ommissie voor Bijzonder Georgniseerd overleg; e s l u i

Nadere informatie

Mytylschool De Trappenberg Peter van Sparrentak

Mytylschool De Trappenberg Peter van Sparrentak Mytylshool De Trppenberg Peter vn Sprrentk www.m3v.nl Nieuwbouwonept en revlidtieentrum geriht op de toekomst Mytylshool De Trppenberg en het ngrenzende revlidtieentrum in Huizen willen in de toekomst

Nadere informatie

Het Museumregister. Museumregistratie anno 2012

Het Museumregister. Museumregistratie anno 2012 Het Museumregister Museumregistrtie nno 2012 Het Museumregister Museumregister Nederlnd Geregistreerde muse Voorwrden voor registrtie Registrtiecyclus Anmelden Voor welke vrgen ij wie? Auditmodule en interctief

Nadere informatie

Hoofdstuk 9 Investeringsbeslissingen

Hoofdstuk 9 Investeringsbeslissingen Hoofdstuk 9 Investeringseslissingen 9.5 Beleggingsmtshppij X Beleggingsmtshppij X moet kiezen tussen de investeringsprojeten A en B. Projet A vergt een investering vn 1,5 mln en zl gedurende vijf jr een

Nadere informatie

ja, studentaccount is groter dan standaard account en nog steeds gratis. Wel moet je mail adres van school en website van school invoeren ter controle

ja, studentaccount is groter dan standaard account en nog steeds gratis. Wel moet je mail adres van school en website van school invoeren ter controle Werken met Prezi Infolok Prezi: www.prezi.om prijs ipd pp geshikt voor leerling voordeel Stp 1: het nmken vn een ount. - G nr de wesite. - Kies voor 'Sign Up. grtis j presentties en mindmppen j, studentount

Nadere informatie

De formule van het opslagpercentage voor alle producten luidt:

De formule van het opslagpercentage voor alle producten luidt: 4.3 Verkoopprijs erekenen Om een product of een dienst met winst te verkopen, moet je eerst goed weten wt de kosten zijn. Als je dt weet, dn kun je de verkoopprijs eplen. Kosten De kostprijs vn een product

Nadere informatie

GBK Leden profiel beheer

GBK Leden profiel beheer GBK Leden profiel eheer Op de nieuwe GBK site kn het eigen leden profiel ijgehouden worden. Op dit profiel kn iogrfische informtie worden ingevoerd, werk kn n een portfolio worden toegevoegd, er kunnen

Nadere informatie

WET BIBOB MODEL 3 Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur

WET BIBOB MODEL 3 Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur WET BIBOB MODEL 3 Wet evordering integriteitseoordelingen door het openr estuur Formulier voor: Gemchtigd nvrger nmens de rechtspersoon BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd voor GEMACHTIGD AANVRAGER NAMENS DE

Nadere informatie

V2.1 Eerlijk verdeeld?

V2.1 Eerlijk verdeeld? Wie verdient wt? v2 Mkt geld gelukkig? L Voor je sisehoeften zols eten, woonruimte en kleding en je l guw dit edrg kwijt. Bedenk mr eens wt de mndhuur is. En hoeveel etl je voor vste lsten 1s gs, liht

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Beslissen onder risico en onzekerheid

Hoofdstuk 8 Beslissen onder risico en onzekerheid Hoofdstuk 8 Beslissen onder risico en onzekerheid 8.5 Tectronis Tectronis, een friknt vn elektronic, kn vn een nder edrijf een éénjrige licentie verkrijgen voor de fricge vn product A, B of C. Deze producten

Nadere informatie

Rapportage Enquête ondergrondse afvalinzameling Zaltbommel

Rapportage Enquête ondergrondse afvalinzameling Zaltbommel Rpportge Enquête ondergrondse fvlinzmeling Zltommel Enquête ondergrondse fvlinzmeling Zltommel VERSIEBEHEER Versie Sttus Dtum Opsteller Wijzigingen Goedkeuring Door Dtum 0.1 onept 4-11-09 VERSPREIDING

Nadere informatie

Privacyverklaring Donné Vastgoed

Privacyverklaring Donné Vastgoed Privyverklring Donné Vstgoed U heeft te mken met Donné Vstgoed. Donné Vstgoed is een Verhuur mkelr. In deze privyverklring wordt uitgelegd hoe er met uw gegevens wordt omgegn. Overl wr in deze verklring

Nadere informatie

INTERVIEWEN 1 SITUATIE

INTERVIEWEN 1 SITUATIE INTERVIEWEN drs. W. Bontenl 1 SITUATIE Een interview vlt te omshrijven ls een gesprek tussen één of meerdere personen - de interviewers - en een ndere persoon (of diverse nderen) - de geïnterviewden -

Nadere informatie

Bijlage agendapunt 7: Inhoudelijke planning overlegtafels 2015

Bijlage agendapunt 7: Inhoudelijke planning overlegtafels 2015 Bijlge gendpunt 7: Inhoudelijke plnning overlegtfels 2015 In de Ontwikkelgend (ijlge 5 ij de Deelovereenkomst mtwerkvoorziening egeleiding 18+) zijn 7 them s en 31 suthem s opgenomen die in 2015 tijdens

Nadere informatie

Internetopgaven hoofdstuk 8

Internetopgaven hoofdstuk 8 Internetopgven hoofdstuk 8 IO.8.1 Zie onderstnde MVA-stt vn Anders BV, producent vn kunststof kozijnen. MVA stt Anders BV Omschrijving Anschf Anschf Afschrijvings- Boekwrde Afschrijving Boekwrde dtum wrde

Nadere informatie

HOEVEEL KEREN WIJ UIT? 5.1 Keren we altijd alles uit? WANNEER KEREN WIJ NIET UIT? WAT DOEN WIJ BIJ FRAUDE? 9.1 Wat zijn de gevolgen van fraude?

HOEVEEL KEREN WIJ UIT? 5.1 Keren we altijd alles uit? WANNEER KEREN WIJ NIET UIT? WAT DOEN WIJ BIJ FRAUDE? 9.1 Wat zijn de gevolgen van fraude? VOORWAARDEN Overlijdensrisicoverzekering Delt Lloyd Levensverzekering NV Amsterdm MODEL 2401 U wilt uw finnciële zken goed geregeld heen. Ook ij overlijden. Drom het u een overlijdensrisicoverzekering

Nadere informatie

Makelaarschap B.V. Privacyverklaring

Makelaarschap B.V. Privacyverklaring Privyverklring Mkelrshp U heeft te mken met Mkelrshp. Mkelrshp is een NVM-mkelr/txteur. In deze privyverklring wordt uitgelegd hoe er met uw gegevens wordt omgegn. Overl wr in deze verklring NVM-mkelr

Nadere informatie

Privacyverklaring Rademaker Vastgoed V.O.F.

Privacyverklaring Rademaker Vastgoed V.O.F. Privyverklring Rdemker Vstgoed V.O.F. In deze verklring wordt uitgelegd welke gegevens n Rdemker Vstgoed V.O.F (hiern te noemen: Rdemker Vstgoed) worden verstrekt en wt Rdemker Vstgoed met deze gegevens

Nadere informatie

8 Kostenverbijzondering (I)

8 Kostenverbijzondering (I) 8 Kostenverijzondering (I) V8.8 Speelgoedfriknt Autoys BV heeft onlngs de Jolls Joye ontwikkeld: een plsti speelgoeduto voor peuters in de leeftijdstegorie vn twee tot vijf jr. De produtie voor 2009 wordt

Nadere informatie

Route F - Desert. kangoeroerat

Route F - Desert. kangoeroerat Route F - Desert Voor deze route, moet je eerst nr de Bush. Dr moet je even zoeken nr de tunnel die nr de Desert leidt. Geruik onderstnd krtje voor de Desert. Begin ij nummer 1. 1 Kngoeroertten Kngoeroertten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwaarden Hypotheek SpaarVerzekering Model 10052. Delta Lloyd Levensverzekering NV. 1 Wat bedoelen wij met? 3

Inhoudsopgave. Voorwaarden Hypotheek SpaarVerzekering Model 10052. Delta Lloyd Levensverzekering NV. 1 Wat bedoelen wij met? 3 Voorwrden Hypotheek SprVerzekering Model 10052 Delt Lloyd Levensverzekering NV Inhoudsopgve 1 Wt edoelen wij met? 3 2 Wnneer strt uw verzekering? 3 3 Wnneer stopt uw verzekering? 3 3.1 Kunt u de verzekering

Nadere informatie

U heeft een vraag gesteld over de cliënttevredenheidsonderzoeken Wmo en Jeugd. Via deze memo wil ik u hierover informeren.

U heeft een vraag gesteld over de cliënttevredenheidsonderzoeken Wmo en Jeugd. Via deze memo wil ik u hierover informeren. GERLANTJ Rdsinformtiememo Dtum Ons kenmerk An Kopie n Vn Onderwerp donderdg 16 juni 2016 16.059567 De Gemeenterd en de Commissie Smenleving College vn urgemeester en wethouders Cliëntervringsonderzoek

Nadere informatie

Een CVA (beroerte) kan uw leven drastisch veranderen! 2009 Een uitgave van de Nederlandse CVA-vereniging

Een CVA (beroerte) kan uw leven drastisch veranderen! 2009 Een uitgave van de Nederlandse CVA-vereniging N een CVA (beroerte)... hoe verder?. Een CVA (beroerte) kn uw leven drstisch vernderen! 2009 Een uitgve vn de Nederlndse CVA-vereniging Wt is een CVA? In Nederlnd leven meer dn een hlf miljoen mensen met

Nadere informatie

Realisatie van Zuidas in kaart De ontwikkeling van bouwprojecten, vanaf juli 2013 t/m juni 2016

Realisatie van Zuidas in kaart De ontwikkeling van bouwprojecten, vanaf juli 2013 t/m juni 2016 Relistie vn Zuids in krt e ontwikkeling vn ouwprojecten, vnf juli t/m juni PRS STRWSY R ROSSTRT THOV OZO R en m e t ro C t re i n t r m us SWRTR cluster V cluster cluster cluster HR RSHW H C VV OP ZUS

Nadere informatie

Buitenlandse rechtsvorm/-persoon Land Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm/-persoon Land Rechtsvorm BIBOB vrgenlijst Anvrg omgevingsvergunning ouwen ingevolge rtikel 2.1, lid 1, onder Wet lgemene eplingen omgevingsrecht (Wo) Anvullende vrgen in het kder vn de Wet Bevordering Integriteitseoordelingen

Nadere informatie

Internetopgaven hoofdstuk 6

Internetopgaven hoofdstuk 6 Auteurs: Krijgsheld G. & Strver J.P.G.A. isn: 97-89-001-82065-7 www.eginselenvndefinnieledministrtie.noordhoff.nl 2013 Noordhoff Uitgevers v Internetopgven hoofdstuk 6 IO 6.1 Niole en Frns Berkhuizen runnen

Nadere informatie

RAND Wat vindt u, over het algemeen genomen, van uw gezondheid? uitstekend zeer goed goed matig slecht

RAND Wat vindt u, over het algemeen genomen, van uw gezondheid? uitstekend zeer goed goed matig slecht RAND-36 1 In deze vrgenlijst wordt nr uw gezondheid gevrgd. Wilt u elke vrg bentwoorden door het juiste hokje n te kruisen. Wnneer u twijfelt over het ntwoord op een vrg, probeer dn het ntwoord te geven

Nadere informatie

JOB-monitor 2016 Vragenlijst

JOB-monitor 2016 Vragenlijst JOB-monitor 2016 Vrgenlijst (versie met wijzigingen t.o.v. 2014) JOB in smenwerking met ReserchNed 2015 JOB. Geen vn de mterilen die onderdeel uitmken vn de JOB-monitor 2016 mogen zonder voorfgnde schriftelijke

Nadere informatie

Werkloosheid, armoede, schooluitval en criminaliteit. Er zal veel belastinggeld nodig zijn om al die problemen op te lossen.

Werkloosheid, armoede, schooluitval en criminaliteit. Er zal veel belastinggeld nodig zijn om al die problemen op te lossen. vk Mtshppijleer them Multiulturele smenleving onderwerp Het multiulturele drm vn P. Sheffer ntwoorden ij de vrgen over het rtikel kls Hvo 5 dtum jnuri 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 De vrg hoe de slehte werk-, woon-

Nadere informatie

Ajodakt. Rekenen Tijd groep 5. Colofon. Tijd. Zelfstandig werken. Antwoorden. Rekenen. Groep 5

Ajodakt. Rekenen Tijd groep 5. Colofon. Tijd. Zelfstandig werken. Antwoorden. Rekenen. Groep 5 Zelfstndig werken Tijd Ajodkt Rekenen Groep Antwoorden Colofon Auteurs Wim Sweers Henk vn Wieringen Redtie Hnn Molenr Vormgeving Mur vn Wermeskerken, Apeldoorn Zinder, Utreht omslg Rekenen Tijd groep Over

Nadere informatie

Link Quality Access Point Wireless Power WPS. Installatiegids. Wi-Fi Bridge

Link Quality Access Point Wireless Power WPS. Installatiegids. Wi-Fi Bridge Link Qulity Aess Point Wireless Power WPS Instlltiegids Met de sluit u uw modem drdloos n op uw Proximus TV-deoder Instellingen volgens het model vn uw modem. U heeft: een -ox 3-modem Zie punt 1 een -ox

Nadere informatie

Internetopgaven hoofdstuk 10

Internetopgaven hoofdstuk 10 Internetopgven hoofdstuk 10 IO.10.1 Bij onderneming J. de Wit BV, interntionl trnsporteur, wordt een elstingontrole gehouden: de elstingdienst komt lngs om te ontroleren of J. De Wit BV voldoende elstingen

Nadere informatie

Klimaatneutraal en duurzaam ondernemen voor evenementen in Eindhoven. Concept beleidsstuk, april 2008

Klimaatneutraal en duurzaam ondernemen voor evenementen in Eindhoven. Concept beleidsstuk, april 2008 Gemeente Eindhoven Klimtneutrl en duurzm ondernemen voor evenementen in Eindhoven. Concept eleidsstuk, pril 2008 Jolijn Brouwers Stgiire gemeente Eindhoven, fdeling MO Derdejrs student Algemene Cultuurwetenschppen

Nadere informatie

Getallenverzamelingen

Getallenverzamelingen Getllenverzmelingen Getllenverzmelingen Ntuurlijke getllen Het getlegrip heeft zih wrshijnlijk ontwikkeld op een wijze die overeenkomt met de mnier wrop u zelf de getllen geleerd het. De sis is het tellen.

Nadere informatie

1a Een hoeveelheid stof kan maar op één manier veranderen. Hoe?

1a Een hoeveelheid stof kan maar op één manier veranderen. Hoe? Oefenopgven over Stoffen en Mterilen Uitwerking en ntwoord op elke opgve stt n de ltste opgve. Gegevens kunnen worden opgezoht in de tellen hterin. Als de zwrteftor niet vermeld is mg je 9,81 N/kg nemen.

Nadere informatie

MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER

MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER OPLEIDING: MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER MET DE SPECIALISATIE SOCIAL MEDIA 2015 1 Mrketing/PR/Communictiemedewerker Specilistie Socil Medi SCHEIDEGGER en CEDOR bieden een unieke opleiding n.

Nadere informatie

Stichting Het Schooltje van Dik Trom. Werkplan 2017

Stichting Het Schooltje van Dik Trom. Werkplan 2017 Stichting Het Schooltje van Dik Trom Werkplan 2017 JV, februari 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Collectie en tentoonstellingen 3 Bezoekers 4 PR 5 Arrangementen 6 Vrijwilligers 7 Beheer 8 Overzicht actiepunten

Nadere informatie

Opgave 1 Stel je eens een getal voor, bijvoorbeeld: 504,76. a b c

Opgave 1 Stel je eens een getal voor, bijvoorbeeld: 504,76. a b c Opgve 1 Stel je eens een getl voor, ijvooreeld: 504,76. Wt zijn de ijfers vn dit getl? Hoeveel is elk vn die ijfers wrd? Wt etekent de komm? Opgve 2 Bekijk het getl 6102,543. d e Hoeveel ijfers hter de

Nadere informatie

e u z e B L O K K E N K L A S V M B O

e u z e B L O K K E N K L A S V M B O K e u z e B L O K K E N K L A S 1 2 V M B O V M B O BLOK 1 Dinsdg 3 de en 4 de uur 10 septemer tot en met 1 oktoer (4 lessen) Jeugd d Vliegen/vliegeren e g Powerpoint/Prezi/Wordle h TomTom(1) Redy stedy

Nadere informatie

Economische Topper 4 Evaluatievragen thema 3

Economische Topper 4 Evaluatievragen thema 3 Eonomishe Topper 4 Evlutievrgen them 3 1 Vn een lnd zijn volgende gegevens bekend: bbp in 2002 800 miljrd EUR bbp in 2003 833 miljrd EUR Prijspeil 2002 t.o.v. 2003 + 1,5 % Bevolking 2002 t.o.v. 2003 +

Nadere informatie

Werkblad TI-83: Over de hoofdstelling van de integraalrekening

Werkblad TI-83: Over de hoofdstelling van de integraalrekening Werkld TI-8: Over de hoofdstelling vn de integrlrekening. Inleiding We ekijken chtereenvolgens in onderstnde figuren telkens de grfiek vn een functie f met in het intervl [; ]. f ( ) = f ( ) = + y = 5

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE UITVOERING BURGERJAARVERSLAG

VOORTGANGSRAPPORTAGE UITVOERING BURGERJAARVERSLAG VOORTGANGSRAPPORTAGE UITVOERING BURGERAARVERSAG versie 22-10-2013, lz. 1 1. INTERACTIEVE BEEIDSVORMING De provinie wil meer doen met signlen uit de smenleving. Op een ntl eleidsterreinen etrekt de provinie

Nadere informatie

columbus Onrust in Iran: het begin van het einde of het einde van het begin? HAVO/VWO brengt het beste uit twee werelden samenlesbrief

columbus Onrust in Iran: het begin van het einde of het einde van het begin? HAVO/VWO brengt het beste uit twee werelden samenlesbrief olumus rengt het este uit twee werelden smenlesrief HAVO/VWO Foto: Polo Woods / Anzenerger / Hollndse Hoogte Onrust in Irn: het egin vn het einde of het einde vn het egin? olumus Inleiding Er gt geen dg

Nadere informatie

Opdrachten bij hoofdstuk 2

Opdrachten bij hoofdstuk 2 Opdrchten ij hoofdstuk 2 2.1 Het vullen vn je portfolio In hoofdstuk 2 he je gezien op welke mnier je de informtie kunt verzmelen. An de hnd vn die informtie kun je de producten mken wrmee jij je portfolio

Nadere informatie

Riante bouwkavel met ruime bebouwingsmogelijkheden

Riante bouwkavel met ruime bebouwingsmogelijkheden Rinte ouwkvel met ruime eouwingsmogelijkheden gelegen n de krkteristieke strt Berg te Nuenen Koopprijs 682.000,00 v.o.n. Groot 1.748 m² 1. Algemene eschrijving Op een prchtige plek, nij het centrum vn

Nadere informatie

fonts: achtergrond PostScript Fonts op computers?

fonts: achtergrond PostScript Fonts op computers? fonts: chtergrond PostScript Fonts op computers? Tco Hoekwter tco.hoekwter@wkp.nl bstrct Dit rtikel geeft een korte inleiding in de interne werking vn PostScript computerfonts en hun coderingen. Dit rtikel

Nadere informatie

Het bij een lichtsein door wit licht gevormd getal geeft de snelheid aan in tientallen kilometers per uur.

Het bij een lichtsein door wit licht gevormd getal geeft de snelheid aan in tientallen kilometers per uur. Bijlge 4, ehorende ij rtikel 24 vn de Regeling spoorverkeer Hoofdstuk 1. Het ij een lichtsein door wit licht gevormd getl geeft de snelheid n in tientllen kilometers per uur. 1. Lichtseinen. 1.1 Hoofdseinen

Nadere informatie

De tijdens de training aangeboden ski-imitaties gebruiken we zowel als middel maar ook als doel.

De tijdens de training aangeboden ski-imitaties gebruiken we zowel als middel maar ook als doel. 15 Ski-eroics Hoofdstuk 15, Pgin 1 vn 5 15.1 Inleiding Het is elngrijk om SneeuwFit triningen gevrieerd te houden. Proeer het nod vn ctiviteiten zo verschillend mogelijk te houden. Een vooreeld hiervn

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij een accreditatieaanvraag van bij- of nascholing (januari 2013)

Algemene voorwaarden bij een accreditatieaanvraag van bij- of nascholing (januari 2013) Algemene voorwren ij een reittienvrg vn ij- of nsholing (jnuri 2013) An o komen: 1. Anvrgtermijn. 2. Digitle en/of ppieren nvrg. 3. Mogelijkhei tot het stellen vn nvullene eisen. 4. In te sturen informtie,

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. afoto: Wim de Knegt

Jaarrekening 2013. afoto: Wim de Knegt Jrrekening 2013 Foto: Wim de Knegt 1 Jrrekening 2013 Nederlnds Openluchtmuseum Inhoudsopgve Inhoudsopgve 4 Bestuursverslg 5 Blns per 31 december 2013 42 Ctegorile exploittierekening 2013 43 Ctegorile

Nadere informatie

1 Uw secretaresse vraagt u wie u voor deze sessie wilt uitnodigen. Aan welke mensen denkt u?

1 Uw secretaresse vraagt u wie u voor deze sessie wilt uitnodigen. Aan welke mensen denkt u? CREATIVITEIT drs. R.B.E. vn Wijngrden 1 SITUATIE Elke dg zijn er momenten die om retiviteit vrgen. Een proleem oplossen, een nieuw idee ontwikkelen, ties edenken, vereterpunten zoeken zken wrvoor het nuttig

Nadere informatie

Breuken en verhoudingen

Breuken en verhoudingen WISKUNDE IN DE BOUW Breuken en verhoudingen Leerdoelen N het estuderen vn dit hoofdstuk moet je in stt zijn om: te rekenen met reuken en verhoudingen; reuken toe te pssen in erekeningen vn onder ndere

Nadere informatie

Medicatieveiligheid voor kwetsbare groepen in de langdurige zorg en zorg thuis onvoldoende

Medicatieveiligheid voor kwetsbare groepen in de langdurige zorg en zorg thuis onvoldoende Medictieveiligheid voor kwetsre groepen in de lngdurige zorg en zorg thuis onvoldoende Verpleeghuizen en verzorgingshuizen moeten nog punten vereteren; gehndicptenzorg en thuiszorg moeten snel veiliger

Nadere informatie

Om welke reden heeft een kwak relatief grote ogen?

Om welke reden heeft een kwak relatief grote ogen? Route K - Volière en fznterie Strt ij de volière; de vrgen 1 t/m 6 gn over een ntl grote Europese vogels. De vrgen over de ndere dieren vn deze route hoeven niet in de juiste volgorde te stn. Dt komt omdt

Nadere informatie

De route van de Ocean start in de Bush. Volg de bordjes naar de Ocean. De vragen staan in chronologische volgorde.

De route van de Ocean start in de Bush. Volg de bordjes naar de Ocean. De vragen staan in chronologische volgorde. Route L - Oen 1 De route vn de Oen strt in de Bush. Volg de ordjes nr de Oen. De vrgen stn in hronologishe volgorde. Kwllen Dt er lngs de Nederlndse kust kwllen voorkomen, is lgemeen ekend. De oorkwl kun

Nadere informatie

Snelstartgids Access Online: Betalingen en Rapportage

Snelstartgids Access Online: Betalingen en Rapportage Snelstrtgids Access Online: Betlingen en Rpportge Snel op weg met Access Online Voor het geruik vn de pplictie De meest geruikte functies in overzichtelijke stppen Snelstrtgids Access Online: Betlingen

Nadere informatie

Bedrijfseconomie voor de collectieve sector

Bedrijfseconomie voor de collectieve sector Werkoek ij Bedrijfseonomie voor de olletieve setor Nio Mol u i t g e v e r ij o u t i n h o ussum 2008 Dit werkoek hoort ij Bedrijfseonomie voor de olletieve setor vn Nio Mol. Voor de doenten zijn de uitwerkingen

Nadere informatie

Werkkaarten GIGO 1184 Elektriciteit Set

Werkkaarten GIGO 1184 Elektriciteit Set Werkkrten GIGO 1184 Elektriiteit Set PMOT 2006 1 Informtie voor de leerkrht Elektriiteit is één vn de ndhtsgeieden ij de nieuwe kerndoelen voor ntuur en tehniek: 42 De leerlingen leren onderzoek doen n

Nadere informatie

Formeel Denken. Herfst 2004. Contents

Formeel Denken. Herfst 2004. Contents Formeel Denken Hermn Geuvers Deels geseerd op het herfst 2002 dictt vn Henk Brendregt en Bs Spitters, met dnk n het Discrete Wiskunde dictt vn Wim Gielen Herfst 2004 Contents 1 Automten 1 1.1 Automten

Nadere informatie

Overzicht Opzoomerkanjers per deelgemeente

Overzicht Opzoomerkanjers per deelgemeente De uitslg wordt 1 novemer ekend gemkt. wrin de jeugd entrl stt Wie verdient uw stem? Wie krijgt uw muntje? opzoomerknjer in uw deelgemeente 1e prijs: 500 euro + sponsorpkket AH 2e prijs: 250 euro + sponsorpkket

Nadere informatie

Van welke diensten van de NVM-makelaar/taxateur maakt u gebruik? U kunt op één of meerdere manieren in contact staan met de NVM-makelaar/taxateur.

Van welke diensten van de NVM-makelaar/taxateur maakt u gebruik? U kunt op één of meerdere manieren in contact staan met de NVM-makelaar/taxateur. Privyverklring Bröring Mkelrs o/g U heeft te mken met Bröring Mkelrs o/g. Bröring mkelrs o/g is een NVM-mkelr/txteur. In deze privyverklring wordt uitgelegd hoe er met uw gegevens wordt omgegn. Overl wr

Nadere informatie

Praktische Opdracht Lineair Programmeren V5

Praktische Opdracht Lineair Programmeren V5 Prktische Opdrcht Lineir Progrmmeren V5 Bij deze prktische opdrcht g je n het werk met een ntl prolemen die je door middel vn Lineir Progrmmeren kunt oplossen. Je werkt lleen of in tweetllen. De prktische

Nadere informatie

Pak jouw passer en maak de afstand tussen de passerpunten 3 cm.

Pak jouw passer en maak de afstand tussen de passerpunten 3 cm. Psser en irkel Verkennen Opgve 1 Op de foto hiernst wordt met ehulp vn een psser een irkel getekend. Pk jouw psser en mk de fstnd tussen de psserpunten 3 m. Teken een punt M en zet drin de stlen punt vn

Nadere informatie

Eindverslag inspraakprocedure Voorontwerpbestemmingsplan Wildackers-Abcoven, herziening Geeracker.

Eindverslag inspraakprocedure Voorontwerpbestemmingsplan Wildackers-Abcoven, herziening Geeracker. Eindverslg insprkproedure Voorontwerpestemmingspln Wildkers-Aoven, herziening Geerker. Gemeente Goirle Afdeling Ontwikkeling Postus 17 5050 AA Goirle INHOUDSOPGAVE 1. Overziht vn de gevolgde proedure 1.1

Nadere informatie

Mode. Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Uitgangsteksten. Tekst 1. Tekst 2. Door Henk Jongsma, hoofdauteur Op niveau tweede fase 1 e editie

Mode. Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Uitgangsteksten. Tekst 1. Tekst 2. Door Henk Jongsma, hoofdauteur Op niveau tweede fase 1 e editie Door Henk Jongsm, hoofduteur Op niveu tweede fse 1 e editie Inleiding Mode Mode... Tijdelijk, voorijgnd, mr op zeker tijdstip lgemeen gevolgd geruik, m.n. in de mnier vn kleden, zegt de dikke Vn Dle. Een

Nadere informatie

Opdrachten bij hoofdstuk 3

Opdrachten bij hoofdstuk 3 Oprhten ij hoofstuk 3 3.1 Het verzmelen vn informtie Deze oprht leert je informtie te verzmelen. Verzmel informtie over een epl onerwerp. Geruik rij vershillene ronnen. Vergelijk je ronnen en seleteer

Nadere informatie

Jaarrekening O.S.B.O. Activa 31-aug aug-18 Passiva 31-aug aug-18

Jaarrekening O.S.B.O. Activa 31-aug aug-18 Passiva 31-aug aug-18 Jrrekening 2017-2018 O.S.B.O. Blns per 31 Augustus 2018 Activ 31-ug-17 31-ug-18 Pssiv 31-ug-17 31-ug-18 1Inventris 20 1 7Algemene reserve 46.319 48.493 2Voorrden 1.707 1.226 8Voordelig resultt 2.173 0

Nadere informatie

Privacyverklaring Rien Treur Makelaardij

Privacyverklaring Rien Treur Makelaardij Privyverklring Rien Treur Mkelrdij U heeft te mken met mkelrdij Rien Treur. Mkelr M. Treur is een NVMmkelr/txteur. In deze privyverklring wordt uitgelegd hoe er met uw gegevens wordt omgegn. Overl wr in

Nadere informatie

gefragmenteerde bestanden Bestand Bestand Bestand Bestand Bestand a Bestand a Bestand a Bestand a Bestand Bestand Bestand Bestand c Bestand a

gefragmenteerde bestanden Bestand Bestand Bestand Bestand Bestand a Bestand a Bestand a Bestand a Bestand Bestand Bestand Bestand c Bestand a Terrorisme, dgelijks het onderwerp in de medi. Er kn niet omheen gekeken worden, de komende jren zl de strijd tegen terreurorgnisties ls IS en DAESH het onderwerp vn gesprek vormen. Tl vn nslgen werden

Nadere informatie

Praktische opdracht Optimaliseren van verpakkingen Inleidende opgaven

Praktische opdracht Optimaliseren van verpakkingen Inleidende opgaven Prktische opdrcht Optimliseren vn verpkkingen Inleidende opgven V, WB Opgve 1 2 Gegeven is de functie f ( x) = 9 x. Op de grfiek vn f ligt een punt P ( p; f ( p)) met 3 < p < 0. De projectie vn P op de

Nadere informatie

Onder Auditoren. Zestien praktijksituaties door de ogen van. milieuauditors. Stichting Coördinatie Certificatie Milieuzorgsystemen

Onder Auditoren. Zestien praktijksituaties door de ogen van. milieuauditors. Stichting Coördinatie Certificatie Milieuzorgsystemen Onder Auditoren Zestien prktijksituties door de ogen vn milieuuditors Verslg SCCM-Auditordgen 2002 Stihting Coördintie Certifitie Milieuzorgsystemen Inleiding Op 18 en 26 mrt 2002 heeft SCCM een tweetl

Nadere informatie

Bekijk onderstaand algoritme recalg. Bepaal recalg(5) en laat zien hoe u het antwoord hebt verkregen.

Bekijk onderstaand algoritme recalg. Bepaal recalg(5) en laat zien hoe u het antwoord hebt verkregen. Vooreeldtentmen 1 Tentmen Dtstructuren en lgoritmen (T641 en T6741) OPGAVE 1 c d Bekijk onderstnd lgoritme recalg. Bepl recalg() en lt zien hoe u het ntwoord het verkregen. Wt erekent recalg in het lgemeen?

Nadere informatie

1 De watersnoodramp van 1953

1 De watersnoodramp van 1953 1 De wtersnoodrmp vn 1953 In de ncht vn 31 jnuri nr 1 februri 1953 ws het springvloed. Dn stt het wter in de zee extr hoog. Bovendien ws er een zwre noordwesterstorm (orkn, windkrcht 12). Het wter in de

Nadere informatie

Natuurlijke getallen op een getallenas en in een assenstelsel

Natuurlijke getallen op een getallenas en in een assenstelsel Turf het ntl fouten en zet de resultten in een tel. Vlmingen Nederlnders resultt ntl resultt ntl 9 9 en nder tlstelsel U Ontijfer de volgende hiërogliefen met ehulp vn het overziht op p. in het leerwerkoek.........................

Nadere informatie

1. Privacyverklaring Storimans en Partners. 2. Privacyverklaring Nieuwbouw (huur of koop)

1. Privacyverklaring Storimans en Partners. 2. Privacyverklaring Nieuwbouw (huur of koop) 1. Privyverklring Storimns en Prtners 2. Privyverklring Nieuwouw (huur of koop) 1 1. Privyverklring Storimns en Prtners U heeft te mken met Storimns en Prtners Woningmkelrdij en/of Storimns en Prtners

Nadere informatie

Van woord tot tekst. Antwoordformulier Bij het onderdeel Argumenteren

Van woord tot tekst. Antwoordformulier Bij het onderdeel Argumenteren Vn woor tot tekst Antwoorformulier Bij het onereel Argumenteren 1 Wt is het impliiete (verzwegen) rgument in onerstne reeneringen? Iemn ie jrenlng een positie heeft geh met veel evoegheen en invloe kn

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 5 27 november 2012

abcdefg Nieuwsbrief 5 27 november 2012 bcdefg Nieuwsbrief 5 27 november 2012 lgemeen nieuws Sloffen! Beste ouders, Het is bij ons op school verplicht om de schoenen in de gng uit te doen, mr het is niet de bedoeling dt de kinderen drn op sokken

Nadere informatie

Economie. vragen. Donderdag 18 mei 1995 13.30 15.30 uur

Economie. vragen. Donderdag 18 mei 1995 13.30 15.30 uur Eonomie vrgen Donderdg 18 mei 1995 13.30 15.30 uur 1995 Eonomie tijdvk 1 toelihting Dit exmen estt uit 50 vrgen. Voor elk vrgnummer is ngegeven hoeveel punten met een goed ntwoord ehld kunnen worden. instrutie

Nadere informatie

Assertiviteit. Agressiviteit

Assertiviteit. Agressiviteit ASSERTIVITEIT drs. M.F. Serrurier Shepper 1 SITUATIE Assertiviteit is een zelfewuste, psyhishe weerrheid wrdoor u in stt ent op te komen voor uw eigen elngen en uiting te geven n uw gevoelens, wensen en

Nadere informatie

Rotterdam / www.dafarchitecten.nl. Brochure Wat-je-Wil huis

Rotterdam / www.dafarchitecten.nl. Brochure Wat-je-Wil huis Rotterdm / www.dfrchitecten.nl Brochure Wt-je-Wil huis HET WAT-JE-WIL WOONHUIS Wt-je-Wil is een flexiel ontwerp voor een vrijstnd woonhuis, wrij een modern woonprogrmm gecomineerd wordt met het uiterlijk

Nadere informatie

schets 10 Bergrede: tweeërlei fundament (7:24-29)

schets 10 Bergrede: tweeërlei fundament (7:24-29) shets 10 Bergrede: tweeërlei fundment (7:24-29) A Kernpunten * An het einde vn de Bergrede vergelijkt Jezus de mens met de ouwer vn een huis. Het is een eeld voor wt wij vn ons leven mken en vioor de hele

Nadere informatie

Privacy Verklaring Lighthouse Property Services

Privacy Verklaring Lighthouse Property Services Privy Verklring Lighthouse Property Servies In deze privyverklring wordt uitgelegd hoe er met uw gegevens wordt omgegn. Overl wr in deze verklring LPS stt, wordt Lighthouse Property Servies edoeld. LPS

Nadere informatie

Vraag 2. a) Geef in een schema weer uit welke onderdelen CCS bestaat. b) Met welke term wordt onderstaande processchema aangeduid.

Vraag 2. a) Geef in een schema weer uit welke onderdelen CCS bestaat. b) Met welke term wordt onderstaande processchema aangeduid. Tentmen Duurzme Ontwikkeling & Kringlopen, 1 juli 2009 9:00-12:00 Voordt je begint: schrijf je nm en studentnummer bovenn ieder vel begin iedere vrg op een nieuwe bldzijde ls je een vkterm wel kent in

Nadere informatie

In dit hoofdstuk introduceren we de hoofdrolspelers van het college: eindige automaten.

In dit hoofdstuk introduceren we de hoofdrolspelers van het college: eindige automaten. 9 2 Eindige utomten In dit hoofdstuk introduceren we de hoofdrolspelers vn het college: eindige utomten. 2.1 Deterministische eindige utomten We eginnen met een vooreeld. Vooreeld 2.1 Beschouw het volgende

Nadere informatie

Beslagwerk voor bouw en constructie met hout

Beslagwerk voor bouw en constructie met hout Beslgwerk voor ouw en onstrutie met hout Ctlogus 6.1 01/2009 Fxnummer voor estellingen: +49 (0) 2357-907-292 Legende NEU Nieuwe produten SB-verpkte produten Ter presenttie in rekken op hk. Als skin- of

Nadere informatie

AFLEIDING. Apparatuur tijdens het rijden

AFLEIDING. Apparatuur tijdens het rijden Apprtuur tijdens het rijden Er zijn ieder jr tientllen verkeersongevllen doordt de estuurder even fgeleid ws door tijdens het rijden ijvooreeld te ellen of de oordomputer in te stellen. Bij het rijden

Nadere informatie

Vragenlijst Bijstand op Maat

Vragenlijst Bijstand op Maat Vrgenlijst Bijstnd op Mt Deze vrgenlijst wordt u ngeoden omdt u deelneemt n het Experiment Bijstnd op Mt vn de gemeente Groningen. Om n het experiment deel te kunnen nemen is het invullen vn de vrgenlijst

Nadere informatie

Ontleden? Leuk! Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Henk Jongsma, hoofdauteur Op Niveau tweede fase

Ontleden? Leuk! Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Henk Jongsma, hoofdauteur Op Niveau tweede fase Door Henk Jongsm, hoofduteur Op Niveu tweede fse Ontleden? Leuk! Inleiding Lstig soms, dt ontleden. Denk je net een regel te egrijpen, kom je weer een uitzondering tegen. En ls je denkt die uitzondering

Nadere informatie

CAO Huisarts in dienst bij een huisarts 1 juli 2010 31 juli 2011

CAO Huisarts in dienst bij een huisarts 1 juli 2010 31 juli 2011 CAO Huisrts in dienst ij een huisrts 1 juli 2010 31 juli 2011 CAO Slristellen Professioneel sttuut Model reids - over eenkomst Model studie - over eenkomst Colletieve reidsovereenkomst voor de Huisrts

Nadere informatie

Lucht in je longen. Streep de foute woorden door. Hoe komt lucht in je longen? Zet een cirkel om de dieren met longen.

Lucht in je longen. Streep de foute woorden door. Hoe komt lucht in je longen? Zet een cirkel om de dieren met longen. 9 Luht in je longen Hoe komt luht in je longen? = longen = middenrif Kleur op de tekening de volgende onderdelen: Streep de foute woorden door. Ons lihm heeft zuurstof / kooldioxide nodig. Bij het indemen

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Dienstreizen Wageningen UR

Uitvoeringsregeling Dienstreizen Wageningen UR Uitvoeringsregeling Dienstreizen Wgeningen UR Vstgesteld door het College vn Bestuur d.d. 11 ugustus 2003* Gelet op rtikel 3.21 lid 1 su vn de CAO Nederlndse Universiteiten en rtikel 8.5 vn de CAO Stichting

Nadere informatie

energiedeskundige berekend energieverbruik (kwh/rn Dit certiflcaat is geldig tot en met 1 november 2021 softwareversie 1.33

energiedeskundige berekend energieverbruik (kwh/rn Dit certiflcaat is geldig tot en met 1 november 2021 softwareversie 1.33 l p 111W II ll I type open bebouwing bestemmng eengezinswoning postnummer 1790 gemeente Affligem nummer 43 bus Dit certiflct is geldig tot en met 1 november 2021 dtum: 01-11-2011 hndtekening: 0 50 100

Nadere informatie

Jaarrekening 2012. Foto: Wim de Knegt

Jaarrekening 2012. Foto: Wim de Knegt Jrrekening 2012 Foto: Wim de Knegt 1 Jrrekening 2012 Nederlnds Openluchtmuseum Inhoudsopgve Inhoudsopgve 4 Bestuursverslg 5 Blns per 31 december 2012 26 Ctegorile exploittierekening 2013 27 Ctegorile

Nadere informatie

Formeel Denken 2012 Uitwerkingen Tentamen

Formeel Denken 2012 Uitwerkingen Tentamen 1. Schrijf de formule vn de propositielogic Formeel Denken 2012 Uitwerkingen Tentmen (23/01/13) ( ) volgens de officiële grmmtic uit de syllus, en geef de wrheidstel. De officiële schrijfwijze is De ijehorende

Nadere informatie

11 Wiskundige denkactiviteiten: digitale bijlage

11 Wiskundige denkactiviteiten: digitale bijlage Wiskundige denkctiviteiten: digitle ijlge Suggesties voor opdrchten wrij de leerlingen uitgedgd worden wiskundige denkctiviteiten te ontplooien. De opdrchten heen de volgende structuur. In de kop stn chtereenvolgend:

Nadere informatie

1.3 Wortels. x x 36 6 = x = 1.5 Breuken. teller teller noemer noemer. Delen: vermenigvuldig met het omgekeerde.

1.3 Wortels. x x 36 6 = x = 1.5 Breuken. teller teller noemer noemer. Delen: vermenigvuldig met het omgekeerde. Voorereidende opgven Stoomursus Tips: Mk de volgende opgven het liefst voorin in één vn de A4-shriften die je gt geruiken tijdens de ursus. Als een som niet lukt, werk hem dn uit tot wr je kunt en g verder

Nadere informatie

Het bepalen van een evenwichtstoedeling met behulp van het 1 e principe van Wardrop is equivalent aan het oplossen van een minimaliserings-probleem.

Het bepalen van een evenwichtstoedeling met behulp van het 1 e principe van Wardrop is equivalent aan het oplossen van een minimaliserings-probleem. Exmen Verkeerskunde (H1I6A) Ktholieke Universiteit Leuven Afdeling Industrieel Beleid / Verkeer & Infrstructuur Dtum: dinsdg 2 september 28 Tijd: Instructies: 8.3 12.3 uur Er zijn 4 vrgen over het gedeelte

Nadere informatie

Wat is goed voor een mooie, gezonde huid? Kruis de goede antwoorden aan. weinig slaap. buitenlucht goede voeding. ontspanning veel fruit eten

Wat is goed voor een mooie, gezonde huid? Kruis de goede antwoorden aan. weinig slaap. buitenlucht goede voeding. ontspanning veel fruit eten DE HUID 1 Bouw en functie O: 12/1 Wt is goed voor een mooie, gezonde huid? Kruis de goede ntwoorden n. weinig slp uitenlucht goede voeding ontspnning veel fruit eten innen zitten ptt met myonise eten in

Nadere informatie