Windows 7. Veilige vooruitgang?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Windows 7. Veilige vooruitgang?"

Transcriptie

1 Windows 7 Veilige vooruitgang? Een vooruitblik op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, een uitgebreide test van Avira Premium Security Suite 9 en een inzicht in de veiligheid van de opvolger van Vista.

2 INLEIDING: Windows 7 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van het ietwat tegenvallende Vista. Begin 2009 verschenen de eerste bètaversies op de zogenaamde nzb-sites en vrijwel direct daarna was deze bètaversie ook via Microsoft officieel te downloaden. Er was de mogelijkheid om een zogenaamde activeringssleutel te verkrijgen waarmee Windows 7 tot augustus werkzaam bleef, maar gezien de topics op de verschillende fora was dit niet één van de simpelste handelingen. Echter leverde de nzb-sites ongelimiteerde (gekraakte) versies, dus de enthousiaste tester/downloader kon aan de slag. GEGEVENS: Opdrachtgever: Schrijver en webmaster: Matrix Tester en moderator: Dasle Versie: Windows 7 build 7000 bèta (Engels) Test PC: AMD Athlon Mobo: Asus A8V-Deluxe Graka: Nvidia FX 5200 LAN: D-Link DGE-528T DVD drive: Samsung HD1: Western Digital WD740ADFD Besturingssysteem HD2: Samsung 80GB SATA 2 Ram: 1GB (2x512mb)

3 INSTALLATIE: De installatie van Windows 7 van start tot en met bureaublad duurt welgeteld 20 minuten en 18 seconden en verloopt vlekkeloos. De installatie procedure lijkt enigszins op die van Vista. Er worden direct na installatie vier updates binnengehaald; - Nvidia driver update for Nvidia Geforce FX Update for Windows 7 client Beta (KB961367). - Definition update for Windows Defender KB (Definition ) - Driver update for Realtek AC'97 Audio for VIA. Het nieuwe besturingssysteem neemt 7.45 GB in beslag op de harde schijf en gebruikt in Rust ongeveer 356 MB geheugen. Wat wel gelijk opvalt, is dat Windows 7 een stuk sneller opstart dan vista en ongeveer gelijk is aan XP. Wat we wel missen in Windows 7 is; - Windows mail (alternatieven genoeg, maar toch) - Moviemaker - Windows messenger (voor sommige personen een opluchting dat dit afwezig is)

4 Eerste indruk: Als je voor de eerste keer in het bureaublad komt van Windows 7 dan denk je, is dit nu Windows Vista of niet..? Maar dan een snelle versie, want dat is wat opvalt dat het in ieder geval allemaal sneller en soepeler gaat als in Windows Vista. Ook de installatie verloopt sneller als Windows Vista en zelfs sneller als Windows XP. Wat gelijk opvalt, is de hogere taakbalk met grote programma iconen en het bureaublad van die blauwe kempvis ook wel betta Fish genoemd. Ook de shutdown knop valt me gelijk op. Het voelt in ieder geval degelijk en solide aan. Nieuwe functies: Wat mij natuurlijk als eerste opviel was de grotere doorzichtige taakbalk met de grote programma iconen en als je meerdere vensters van een programma geminimaliseerd hebt zie je meerdere iconen achter elkaar staan wat staat voor het aantal geminimaliseerde vensters. Houd je nu je muisaanwijzer op het programma icoon dan krijg je een preview van alle geminimaliseerde vensters waar je door te klikken op het gewenste venster er onmiddellijk heen kunt gaan.

5 De Windows verkenner: Wat me al snel opviel waren de zogenaamde library of bibliotheken, een soort verzameling van bepaalde favorieten die je zelf naar hartenlust kunt uitbreiden en aanpassen naar je eigen smaak. Zo kun je bijvoorbeeld in je map muziek geluidsbestanden van op elke willekeurige plaats of harddisk toevoegen zonder ze hoeven te kopiëren of te verplaatsen. Aero Shake functie: Dit vind ik zelf een geinige en erg handige functie. Als je veel vensters geopend hebt en je wilt ze snel minimaliseren behalve die waar je in werkt dan ga je naar de rand van het venster houd je linker muisknop ingedrukt en schud met het venster waarna alle vensters minimaliseren behalve die je vasthoudt. Dit werkt alleen als je de aero functie hebt ingeschakeld. Duidelijke verbeteringen: Het gaat toch allemaal wat sneller en soepeler dan in Windows Vista. De vernieuwde taakbalk, en de librarys in de Windows verkenner. Daar ik dit een toch zeer stabiele bèta versie vindt ben ik eigenlijk nog geen tegenvallers tegengekomen. Bugs /Error s: Een error had ik voor het eerst toen ik Windows afsloot en er een foutmelding kwam over dat Avira nog in het geheugen draaide met een foutmelding en nadien toch afsloot. Inmiddels is er al een update geweest van Avira en is het probleem verleden tijd.

6 Compatibiliteit met overige software: De volgende software heb ik tot nu toe zonder problemen kunnen instaleren; -AdAware -Spyware Blaster Firefox Thunderbird Ultra ISO Nero nl -Office 2007 & SP1 -CCleaner Malware Bytes Quickpar nl WinRar 3.80 nl -Alcohol 120% Build 6222 : Dit programma laat zich niet installeren ook niet in compatibiliteitsmodus van Vista of Windows XP. De installer blijft in een lus zitten en bij iedere start wil Windows hem weer opnieuw gaan installeren. Daemon Tools : Hier geldt eigenlijk het zelfde als voor Alcohol 120 % Avira antivirus suite Build 327. De installatie is overzichtelijk en gemakkelijk en als je alles standaard ingesteld laat ben je goed beschermd tegen de online dreigingen. Ook de instellingen in expertmode zijn erg uitgebreid. Nog een feature van Avira is dat je gebruik kunt maken een back-up functie. Van updates wordt je voldoende voorzien soms wel 4 à 5 per dag en het updaten gaat natuurlijk automatisch. Ik heb 72 updates van 23/01/2009 t/m 07/02/2009 gehad en het houd maar niet op. Avira maakt een professionele en degelijke indruk en doet zijn werk meer dan goed. Voor het gebruik van de expertmode beveel ik toch een handleiding van Avira aan door de uitgebreide mogelijkheden. Ik had me aangemeld bij Avira als bèta tester en werd toegelaten tot het bèta tester team wat inhoud dat je geïnformeerd wordt als er programma updates zijn en als er problemen zijn van welke aard dan ook je altijd terecht kunt op het bèta tester forum waar je jouw ervaringen kunt uitwisselen Mijn eindconclusie: Windows 7 is, zeker de bèta versie die ik geprobeerd heb enorm stabiel en is naar mijn gevoel zeker sneller dan Windows Vista. Alles gaat sneller en soepeler. Ook de verbeteringen aan de taakbalk en de nieuwe functies zogenaamd librarys in de Windows verkenner zijn toch dingen die het werken met dit O.S aangenamer en makkelijker maken. Ook de nieuwe Internet Explorer is zeker het vernoemen waard met enkele nieuwe en verbeterde functies.

7 Internet Explorer Bèta Wat direct opvalt, is de nieuwe transparante taakbalk.

8 Ook het Startmenu ziet er goed verzorgt uit. Deze Computer geeft een overzichtelijke weergave.

9 Het bureaublad, voorzien van de benodigde programma s. INSTALLATIE EXTERNE SOFTWARE: Het installeren van verschillende software pakketten ging probleemloos, op enkele puntjes na. Bij het programma VirtualCloneDrive gaf Windows 7 deze melding;

10 Met deze melding is niets mis, Windows 7 geeft alleen aan dat het de uitgever van deze driver niet kan verifiëren, en vraagt de gebruiker wat te doen. Bij de installatie van Deamon Tools kregen we de melding van Windows 7 dat er compatibiliteitsproblemen waren; De fout melding.. Windows gaat aan de slag met de compatibiliteitsproblemen..

11 Een menu verschijnt voor het oplossen van deze problemen. Er wordt gevraagd wat het probleem is.

12 En daarna met welke versie van Windows het programma wél gewerkt had. Ook waren er de standaard meldingen, zoals bij de installatie van MalWareBytes AntiMalWare; Er wordt gevraagd of het programma opgestart mag worden.

13 En of dit programma gebruik mag maken van het internet. De updates in Windows 7 worden netjes weergegeven; Update for Microsoft Windows (KB961367)

14 AVIRA PREMIUM SECURITY SUITE: Als test programma gebruikte we Avira Security Suite, dit programma was geschikt voor Windows 7 en daarom viel onze keus hierop. Versie informatie Avira: BUILD.DAT : ANTIVIR0.VDF : Engine version : We besloten om Avira een volledige scan te laten uitvoeren. In totaal werden er mappen en bestanden gescand bestanden werden gescand met de Rootkit-scan. De totale scantijd bedroeg 16 minuten en 29 seconden. Er werden 5 waarschuwingen gegeven; C:\hiberfil.sys en C:\pagefile.sys konden niet worden geopend door Avira. F:\Software\VistaLoaderV2.1.3.zip bevatte volgens Avira sporen van DR/Monder dropper F:\Software\01-Antivirus\Nod32 nl.rar (NOD32.FiX.v2.2) werd gezien als TR/Dropp.D Trojan F:\Software\05-Diagnose-tools\FinitySoftNetworkMonitor.rar bevatte volgens Avira sporen van DR/NetMon.C dropper

15 De twee bestanden op C:\ konden niet worden geopend en dus niet worden gescand. Avira gaf wel aan dat het hier om legitieme Windows bestanden ging. De drie bestanden op F:\ waren goedaardig, dus kozen we voor Ignore Een tweede volledige scan (2 dagen later) omvatte mappen en bestanden bestanden werden gescand met de Rootkit-scan. De totale scantijd bedroeg 14 minuten en 12 seconden. De twee waarschuwingen van C:\ verschenen opnieuw en de drie waarschuwingen van F:\ verschenen niet (vanwege de status Ignore ). Hierna besloten we om een zogenaamd gevaarlijke site te bezoeken, een crack site. Avira blokkeerde niet alleen de toegang, maar legde ook uit waarom ( scam ), Gaf een link voor meer informatie over deze blokkering en een link met uitleg hoe deze blokkade omzeild kon worden: De blokkeringmelding van Avira met de aanvullende informatie.

16 Niet alleen Avira beveiligde het systeem, ook Internet Explorer kwam met een blokkeringmelding nadat we wederom een crack site bezochte; De blokkering, inclusief uitleg en opties. Ook toen we een testvirus (Eicar) probeerde te downloaden greep Avira in; Avira blokkeert direct het downloaden (en herkent het ook als Eicar-testvirus)

17 Om de bescherming nog verder te testen hebben we een aantal cracks & keygenerators gedownload. Daarna gaven we Avira de opdracht om deze te scannen; Avira geeft aan dat er geen enkele file gevaarlijk is? Het is lastig om hier een oordeel over te vellen. Cracks & keygenerators (om illegale programma s te legaliseren) gebruiken meestal technieken die lijken op virusactiviteiten. Daarom melden de meeste scanners dat er sporen of onderdelen van virussen inzitten (lees terug over de 3 bestanden op de F:\ schijf). Het feit dat Avira hier geen alarm slaat kan twee dingen betekenen; 1) Avira faalt om de gevaarlijke onderdelen te detecteren. 2) Avira ziet dat er geen écht gevaarlijke virussen aanwezig zijn. Ons gevoel gaat uit naar de tweede (en dus goede) mogelijkheid, omdat Avira de drie bestanden op de F:\ schijf wel herkende. Maar evengoed hadden wij wel een soortgelijke melding als op de F:\ schijf verwacht.

18 De instellingen van Avira hebben we hoger geschroefd dan de standaard instellingen; De standaard instellingen. De hogere instellingen.

19 De standaard instellingen. De hogere instellingen.

20 De standaard instellingen. De hogere instellingen.

21 De standaard instellingen. De hogere instellingen.

22 Voor de test met Avira Premium Security Suit 9 hebben we ons aangemeld als officieel Bètatester; BETA Tester AV 9

23 Om de test uitslagen van Avira enigszins te controleren hebben we een scan uitgevoerd met MalWareBytes AntiMalWare, een erg effectief programma om malware e.d. te detecteren en te verwijderen; Ook MalWareBytes treft geen kwaadaardige infecties aan. Avira: De Avira suite die ik hier uitgeprobeerd heb en ook nog in het bèta stadium verkeerd is eenvoudig te installeren en te bedienen. Ook heb ik het internet afgeschuimd naar de gekste dingen en downloads om maar een besmetting op te lopen maar tevergeefs. Het is me nog steeds niet gelukt om één of andere besmetting op te lopen en ben er dan ook van overtuigd dat deze suite een plaats in de top 5 van de beste antivirus software verdient. De bovenstaande informatie is auteursrechterlijk beschermd en mag in geen geval worden gekopieerd of verspreid zonder toestemming van de auteur (PC-Beveiligen).

Norton Antivirus 2009 Testrapport.

Norton Antivirus 2009 Testrapport. Norton Antivirus 2009 Testrapport. 18-09-2009 PC Web plus 1 Gebruikt test systeem. - AMD Athlon XP 2100+ - 1GB ram - 120 GB harde schijf - Windows XP SP3 - Standaard Firewall van Windows XP - McAfee Siteadvisor

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!)

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Installatie en adviezen Download de juiste versie van MS Security Essentials. (Er zijn 3 soorten, t.w. Windows XP 32-bit en Windows Vista/Windows

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

Uw PC weer in topconditie!

Uw PC weer in topconditie! Uw PC weer in topconditie! Om uw PC weer in topconditie te krijgen kunt u een aantal maatregelen nemen. De belangrijkste staan hieronder aangegeven. Ik ben uitgegaan van Windows 7, simpelweg omdat ik dat

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Pagina 2 van 7 1 Inleiding Vanwege de zeer uitgebreide elektronica op Porsche voertuigen is het noodzakelijk dat de diagnosesoftware enorm snel evolueert. De installatie en verdere

Nadere informatie

Handleiding Werken met Office 365

Handleiding Werken met Office 365 Handleiding Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren... 5 Werken met Office 365 Outlook... 6 Werken met Outlook 2007/2010... 6

Nadere informatie

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC.

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0 Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Patrick Lubbers d.d. 8-6-2015 1. Inloggen in de DrentheCollege Desktop (VMware View) Ga met je internetbrowser (Internet

Nadere informatie

Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe

Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe Update mei 2015 Avast info Avast antivirus verwijderd omrek.exe uit de Winver directory (map) zodat Winver niet meer goed werkt.

Nadere informatie

RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000.

RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000. Gebruiksaanwijzing RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000. Deze handleiding is gemaakt door www.digiklus.com RegClean is een product van Microsoft. Alle merknamen zijn

Nadere informatie

Inhoud van deze avond. Informatie Live demo s Installatie door vrijwilliger Lid worden van HWCC

Inhoud van deze avond. Informatie Live demo s Installatie door vrijwilliger Lid worden van HWCC Inhoud van deze avond Informatie Live demo s Installatie door vrijwilliger Lid worden van HWCC Vrijwilliger uit het publiek Voor het installeren van PC met Windows 7 Binnen de tijd van 35 minuten De PC

Nadere informatie

Ewido Security Suite

Ewido Security Suite Ewido Security Suite 1. Wat Ewido SS is een goede gratis Malware Scanner, Cleaner en Remover voor Trojans, Worms, Dialers, Hijackers, Spyware en Keyloggers. Een goede aanvulling dus op de traditionele

Nadere informatie

1.1 Installatie Solid Edge ST6

1.1 Installatie Solid Edge ST6 1.1 Installatie Solid Edge ST6 1 : Installeren : SE is niet achterwaarts compatibel, dit betekent dat een tekening gemaakt in een hogere versie, niet in een lagere versie van SE kan geopend worden. Omgekeerd

Nadere informatie

B-Sign SpeedUp Versie 1.2. Inhoud

B-Sign SpeedUp Versie 1.2. Inhoud Inhoud Inhoud...2 Inleiding...3 Programma s verwijderen....4 Clean Browser...5 Clean Register...6 Schijf defragmentatie...11 Regcure...12 Software...15 Eind...16 Tip: Maak een back-up van uw computer.

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Werken met antispyware-en kuissoftware

Werken met antispyware-en kuissoftware Gebruik de bladwijzers PC-pro Bruno Draulans www.pc-pro.be info@pc-pro.be Werken met antispyware-en kuissoftware Inleiding Malwarebytes Spybot:search and destroy Ccleaner Inleiding Wanneer je een programma

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Kwaadaardige software blokkeert PC s van eindgebruikers en lijkt afkomstig van Ecops, FCCU of een andere buitenlandse politiedienst

Kwaadaardige software blokkeert PC s van eindgebruikers en lijkt afkomstig van Ecops, FCCU of een andere buitenlandse politiedienst Disclaimer Kwaadaardige software blokkeert PC s van eindgebruikers en lijkt afkomstig van Ecops, FCCU of een andere buitenlandse politiedienst Sinds enkele dagen blijken steeds meer mensen slachtoffer

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER Klaar om LIVE TRADER te gebruiken? Ontdek de belangrijkste functies van deze tool. Het hoofdscherm gebruiken De modules organiseren Effecten zoeken Het overzicht

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

Handleiding installatie van NVC 5.99 voor Small Office Home Office licentie

Handleiding installatie van NVC 5.99 voor Small Office Home Office licentie Handleiding installatie van NVC 5.99 voor Small Office Home Office licentie Handleiding installatie van NVC 599_SOHO licentie 1 Inhoud Inhoudsopgave Inhoud... 2 Algemeen... 3 Introductie... 3 Systeemvereisten...

Nadere informatie

SurfRight. Veelgestelde vragen. HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1

SurfRight. Veelgestelde vragen. HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1 Veelgestelde vragen HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1 Table of Contents Inleiding tot HitmanPro.Kickstart... 4 V-00: Waarom heb ik HitmanPro.Kickstart nodig?... 5 V-01: Kan ik HitmanPro.Kickstart

Nadere informatie

BESPROKEN onderwerpen

BESPROKEN onderwerpen BESPROKEN onderwerpen Wat is er zoal besproken in de afgelopen maanden aan onderwerpen? Kijk op: http://www.bblthk.nl/ - speciaal voor Senioren of rechtstreeks op http://themapresentaties.webklik.nl PCBEHEER

Nadere informatie

1.1 Installatie Solid Edge ST3

1.1 Installatie Solid Edge ST3 1.1 Installatie Solid Edge ST3 1 : Installeren : SE is niet achterwaarts compatibel, dit betekent dat een tekening gemaakt in een hogere versie, niet in een lagere versie van SE kan geopend worden. Omgekeerd

Nadere informatie

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Gebruik en instellingen... 12 4.1 Algemeen...

Nadere informatie

Voorwoord. Het is niet toegestaan dit document in welke vorm dan ook te delen, door te sturen of aan te passen. Arjan

Voorwoord. Het is niet toegestaan dit document in welke vorm dan ook te delen, door te sturen of aan te passen. Arjan Voorwoord Mensen klagen vaak over de snelheid van hun computer. Dit is het gevolg van het niet systematisch onderhouden ervan. Foto s, video s en programma s worden gedownload, geïnstalleerd en na een

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

4. Beveiligen en instellen

4. Beveiligen en instellen 111 4. Beveiligen en instellen Ook in Windows 10 is beveiliging een belangrijk onderwerp. Daarom is het belangrijk Windows regelmatig te laten updaten met de laatste aanpassingen. Hiervoor gebruikt u Windows

Nadere informatie

Windows 7. Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl

Windows 7. Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Windows 7 Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Windows 7. Windows 7 is het nieuwste OS voor PCs van Microsoft. W7 is geïntroduceerd op 22 oktober 2009 Was oorspronkelijk

Nadere informatie

Criminaliteit op internet: Ransomware

Criminaliteit op internet: Ransomware Criminaliteit op internet: Ransomware Kwaadaardige software blokkeert PC's van eindgebruikers en lijkt afkomstig van Ecops, FCCU of een andere buitenlandse politiedienst Sinds enkele maanden blijken steeds

Nadere informatie

Voorwoord 13. Deel 1 Basisvaardigheden

Voorwoord 13. Deel 1 Basisvaardigheden Computer Basis boek Windows Vista Home Basic & Premium Korte inhoud Voorwoord 13 Deel 1 Basisvaardigheden 1 Kennismaken met Windows Vista 17 2 Werken met vensters 27 3 Vensters aanpassen 37 4 De taakbalk

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET Smart Security ESET Smart Security levert geavanceerde bescherming voor uw computer tegen kwaadaardige code. De software is gebaseerd op de ThreatSense scanner,

Nadere informatie

Verwijderen onnodige files

Verwijderen onnodige files Verwijderen onnodige files Te verwijderen bestanden Windows XP In Windows XP zijn op zich weinig bestanden te verwijderen, waardoor u relatief veel ruimte kunt besparen, XP neemt namelijk behoorlijk wat

Nadere informatie

Voor alle versies: firmware 4.0e, firmware 4.1e, firmware 4.2e, Firmware 4.3e

Voor alle versies: firmware 4.0e, firmware 4.1e, firmware 4.2e, Firmware 4.3e Voor alle versies: firmware 4.0e, firmware 4.1e, firmware 4.2e, Firmware 4.3e Je kan een Wii via twee verschillende manieren ombouwen. Hardmod: Je kan een chip in je Wii monteren. Een hele klus met de

Nadere informatie

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Inhoud F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Abonnement beheren...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd?...4

Nadere informatie

Helaas voor U heb je bovenstaande updates gedownload (zeker de KB905474) indien je bij het opstarten deze melding krijgt:

Helaas voor U heb je bovenstaande updates gedownload (zeker de KB905474) indien je bij het opstarten deze melding krijgt: Wat staat je te doen indien je die vervelende melding krijgt dat je over een illegale versie van WINDOWS XP beschikt. Of hoe je dat kunt voorkomen. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

Introductie. Norman Ad-Aware Systeem vereisten. Volgorde van te ondernemen stappen

Introductie. Norman Ad-Aware Systeem vereisten. Volgorde van te ondernemen stappen Inhoudsopgave Introductie... 3 Norman Ad-Aware Systeem vereisten... 3 Volgorde van te ondernemen stappen... 3 Norman Ad-Aware Plus Downloaden... 4 Norman Ad-Aware Plus Installeren... 4 Instellingen Norman

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN. 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS?

VEELGESTELDE VRAGEN. 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS? SUPPORT HANDLEIDINGEN VEELGESTELDE VRAGEN 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS? 4. Hoe kan je de FixMeStick voor Mac een

Nadere informatie

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc Workshop CCleaner Onderhoudsbeurt voor uw pc CCleaner is een gratis programma dat uw pc grondig onder handen neemt en allerlei ongewenste softwarerestjes en overbodige bestanden verwijdert. Niet alleen

Nadere informatie

Windows Live OneCare downloaden en installeren

Windows Live OneCare downloaden en installeren 1 Windows Live OneCare downloaden en installeren Als u geen antivirusprogramma op uw computer heeft geïnstalleerd, is uw computer in gevaar. Ook als de licentie van uw huidige antivirusprogramma verlopen

Nadere informatie

De Windows 8 Upgrade is níét te installeren als nieuw product: Er moet een legitieme, werkende Windows-versie aanwezig zijn op de computer.

De Windows 8 Upgrade is níét te installeren als nieuw product: Er moet een legitieme, werkende Windows-versie aanwezig zijn op de computer. Stappenplan installeren Windows 8 Door HCC in samenwerking met Kick de Wolff (zie www.hcchaaglanden.nl/w8 voor zijn uitgebreide versie en meer informatie en adviezen over de Upgrade Windows 8). Snel van

Nadere informatie

Het overzetten van WinDigipet data tussen PC (s) of Laptops

Het overzetten van WinDigipet data tussen PC (s) of Laptops Het overzetten van WinDigipet data tussen PC (s) of Laptops (versie ProX.3) Door: Bob vermeulen Versie: 1.1 Datum: 27-03-2009 2009-03-27 1 van 17 INHOUD 1 Inleiding... 3 2 De voorbereiding... 3 2.1 WindigiPet

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Installatiehandleiding KIK-Lokaal

Installatiehandleiding KIK-Lokaal Installatiehandleiding KIK-Lokaal Vragen over KIK? KIK@KADASTER.NL (088) 183 55 00 WWW.KADASTER.NL/KIK In deze handleiding wordt beschreven aan welke systeemeisen uw PC dient te voldoen en welke handelingen

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen.

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. 1 INHOUD: Inleiding blz 3 a) Installatie van het Zakelijk Veiligheidspakket voor de eerste keer.

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Wii Usb Hardeschijf Handleiding

Wii Usb Hardeschijf Handleiding Wii Usb Hardeschijf Handleiding Disclaimer Wij zijn niet verantwoordelijk voor enige schade die word gemaakt door de klanten van mymm It Diensten. Ook nemen we geen verantwoording voor illegale bestanden

Nadere informatie

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding 1. Welp installeren Welp wordt vanaf internet geïnstalleerd op een PC met een van de volgende besturingssystemen: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8. Welp kun je installeren vanaf de NJBB

Nadere informatie

Het interne geheugen vergroten

Het interne geheugen vergroten Het interne geheugen vergroten Even een vergelijking; je hebt een auto met vier zitplaatsen en een kofferbak. Dagelijks rij je alleen naar je werk. Op elke vrije zitplaats leg je een zak cement en in de

Nadere informatie

Thuiswerken. Gebruik maken van de gemeente Desktop op willekeurige locatie

Thuiswerken. Gebruik maken van de gemeente Desktop op willekeurige locatie Thuiswerken Gebruik maken van de gemeente Desktop op willekeurige locatie Inhoudsopgave 1 Inleiding/Spelregels 3 2 Heb je een 32 of 64 bitsbesturingssysteem van Windows 4 3 Horizon View Client downloaden

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

NB. Indien het een laptop betreft sluit deze dan aan op het stroomnet voor deze vier acties.

NB. Indien het een laptop betreft sluit deze dan aan op het stroomnet voor deze vier acties. Wekelijks onderhoud van Windows. Het is goed gebruik om eens per week wat aan onderhoud te doen, om te voorkomen dat Windows wat trager wordt en om te kijken of er soms ongerechtigheden in de PC geslopen

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Heeft u vragen over deze tekst, dan kunt u e-mailen naar support@tweesnoeken.nl. Algemeen Zorg ervoor dat u als beheerder (administrator) van de pc

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

NIEUWSFLASH 20-06- 12

NIEUWSFLASH 20-06- 12 NIEUWSFLASH 20-06- 12 NR 44-B Voor KAMMENSTRAAT en OMGEVING (Kammenstraat-Hondsberg-Hemelrijkweg-Lazaret-Schuurblok-Kloosterstraat-Grensstraat-Handelsstraat-Hemelrijklaan- Statievelden) Noodnummer: 101

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10

Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10 Windows 10 Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10 Gratis.......over naar Windows 10: Gratis upgrade van Windows 7 / 8.1 naar Windows 10; Gedurende 1 jaar (tot 30/7-2016); Na upgrade:

Nadere informatie

1. Beveiligen. In dit hoofdstuk leert u:

1. Beveiligen. In dit hoofdstuk leert u: 15 1. Beveiligen Beveiliging is essentieel voor computers die verbinding maken met internet. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op virussen of andere schadelijke software op uw computer.

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Bureaublad-chaos. De nadelen van het bewaren op je bureaublad

Bureaublad-chaos. De nadelen van het bewaren op je bureaublad Bureaublad-chaos Wist je dat het zetten van bestanden direct op je bureaublad je productiviteit kan schaden? Ik was vroeger een van die mensen die alles direct op hun bureaublad bewaarden, downloaden,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij dit boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding WBelectronics Infinity USB Phoenix - Handleiding Introductie Dank u voor de aanschaf van de Infinity USB Phoenix van WB Electronics! Het installeren van de Infinity USB Phoenix geschiedt in 3 eenvoudige

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 2 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Criminaliteit op internet: Ransomware

Criminaliteit op internet: Ransomware Pz Grens, Patrick De Smedt Van: Vleugels Sven [sven.vleugels@pzgrens.be] Verzonden: woensdag 20 juni 2012 13:47 Aan: niet-openbare ontvangers: Onderwerp: BIN Flash : Herinnering : Ransomware virus blijft

Nadere informatie

Correct instellen intranet

Correct instellen intranet Correct instellen intranet Om gebruik te maken van het intranet is het van belang dat uw Windows computer goed is ingesteld. Deze handleiding helpt u hierbij door middel van de intranet starter. Dit programma

Nadere informatie

Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer?

Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer? Windows 7 BA004 Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer? Of U weet zelf precies waar al uw belangrijke data zich bevindt in uw computer of indien

Nadere informatie

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012 Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 3 1. Installatie

Nadere informatie

1. Uw computer beveiligen

1. Uw computer beveiligen 15 1. Uw computer beveiligen Voor computers die verbinding maken met internet is goede beveiliging essentieel. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op malware (virussen of andere schadelijke

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig 11 De website bij het boek 11 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig 11 De website bij het boek 11 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig... 11 De website bij het boek... 11 Hoe werkt u met dit boek?... 12 Uw voorkennis... 13 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes.

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes. Handleiding FTP Deze handleiding beschrijft hoe je FTP kunt gebruiken om je foto s van je eigen computer via Internet naar www.dty.nl te sturen. Deze handleiding bestaat uit twee delen: Het kopieren (FTP-en)

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen AVG Anti-Virus Free Edition (inmiddels is ook een Nederlandstalige versie beschikbaar) is een voor thuisgebruik gratis virusscanner en anti-spyware tool,

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 22-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Virtual PC Downloaden:... 3 Welke moet u kiezen?... 3 Hoe weet u welke versie

Nadere informatie

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x )

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) Windows 10 W017 Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) ( De snelste manier om een computer netjes af te sluiten via de software! ) In dit document wordt uitgelegd hoe U zelf eenvoudig

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Dit stappenplan kunt u gebruiken als u een nieuwe computer heeft aangeschaft om een oude computer te vervangen. Er is een ander document voor de

Nadere informatie

Van oude naar nieuwe PC 1

Van oude naar nieuwe PC 1 Van oude naar nieuwe PC Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Van oude naar nieuwe PC 1 Wat gaan we meenemen naar de nieuwe PC?...1 Voorbereidingen...2

Nadere informatie

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows XP Professional installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows XP Professional installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk

Nadere informatie

Deze handleiding gaat over:

Deze handleiding gaat over: Deze handleiding gaat over: Installeren City Navigator EUNT2009 van de download upgrade Her installatie op computer Upgrade computer en GPS toestel Mapsource 6.14.1 verplaatsen Conversie 2009 kaarten naar

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 17-10-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden.... 3 Het programma downloaden... 4 De installatie van het programma... 6 Het

Nadere informatie

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 1 Inhoudsopgave 1.Ccleaner... 3/4 1.1.Ccleaner downloaden... 5/7 1.2.Ccleaner installeren... 6/13 1.3.Ccleaner gebruiken...

Nadere informatie