1 Introductie. 2 Installatie. 3 Verhaal. 4 Besturing. 5 Kaarten. 6 Gevechten. 7 Voorwerpen. 8 Opdrachten. 9 Ever Online Center.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Introductie. 2 Installatie. 3 Verhaal. 4 Besturing. 5 Kaarten. 6 Gevechten. 7 Voorwerpen. 8 Opdrachten. 9 Ever Online Center."

Transcriptie

1 Game handleiding

2 1 Introductie 2 Installatie 3 Verhaal 4 Besturing 5 Kaarten 6 Gevechten 7 Voorwerpen 8 Opdrachten 9 Ever Online Center 10 Fusion Center 11 L.J. Ware Mode 12 Gegevens overzetten

3 1 Introductie Bedankt voor het installeren van Shindra Duel Adventures. Lees voor het gebruik deze handleiding goed door om optimaal te kunnen genieten van de software. Lees de onderstaande waarschuwingen voor je de L.J. Ware software gaat gebruiken. Ongeveer 1 op de 4000 mensen hebben last van epileptische aanvallen ten gevolge van flitsende beelden terwijl ze een game spelen. Dit kan zelfs voorkomen als je dit nooit eerder hebt gehad. Als je dit ooit hebt gehad of je hebt symptomen van een epileptische aanval, dan wordt het aangeraden hiervoor een arts te raadplegen voordat je gebruik gaat maken van de software. Lijk je 1 van de volgende symptomen te herkennen tijdens het spelen dan adviseren wij direct te stoppen met spelen: - Spiersamentrekkingen - Oogtrillingen - Bewustzijnsverlies - Onvrijwillige bewegingen - Desoriëntatie - Stuiptrekkingen - Troebel zicht Om de zojuist genoemde symptonen te voorkomen, raden wij je aan zo ver mogelijk van het beeldscherm te zitten. Desnoods gebruik je de toetsen Alt+Enter om het beeld meer te verspreiden over het beeldscherm. Gebruik niet een te groot beeldscherm tijdens het spelen en speel in een verlichte kamer. Tevens wordt het niet aangeraden om te spelen wanneer je moe bent. Het spelen van games is leuk, maar het moet wel leuk blijven. Neem daarom om het uur een pauze van 10 a 15 minuten om hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid, huidaandoeningen en vermoeide ogen te voorkomen. Zodra je tijdens het spelen last krijgt van deze symptomen wordt het aangeraden direct te stoppen en een pauze te nemen van een paar uur. Doe zo min mogelijk activiteiten en vermijd beeldschermen. Voor verdere details over gezondheid verwijzen wij naar de handleidingen van jouw beeldscherm of computer systeem. Deze software is niet aangeraden voor kinderen onder de 36 maanden. Dit is een game gemaakt met het programma RPG Maker. L.J. Ware is niet verantwoordelijk voor de kosten die voor dit programma worden gevraagd. Je kunt de L.J. Ware software gebruiken zonder daarvoor het programma RPG Maker te hoeven aan te schaffen. Bepaalde beelden zijn met het programma RPG Maker gemaakt. Alle muziek is afkomstig van officiële software. Zie de aftiteling van het spel voor meer details. Voor meer spel- en gezondheidsvragen kunt je een mail sturen naar info@ljware.nl. Vragen worden zo spoedig mogelijk beantwoord.

4 2 Installatie Of je de software nu downloadt van de L.J. Ware website of van de Shindra Duel Adventures GAME PACK afhaalt, de manier van installeren blijft hetzelfde en is niet moeilijk. 1. Zorg dat het bestand Shindra Duel Adventures.exe op je computer staat door deze te downloaden of van de Shindra Duel Adventures GAME PACK af te halen. 2. Open het bestand en druk op de Browse knop om het bestand te installeren op een locatie naar wens op je computer. 3. Druk op de OK knop om het installeren te starten. Browse 4. Na het installeren wordt er een map geplaatst op de gekozen locatie. Open het Game.exe bestand om het spel te starten.

5 3 Verhaal Shindra Duel is een populair kaartspel in Selender City, de woonplaats waar jij als jonge scholier woont. Je begint het spel door te kiezen uit een geslacht, huidskleur, haarkleur, kleding en je allereerste Shindra Duel kaart. Hiermee doe je mee aan het populaire spel en vecht je jezelf naar de top. Je raakt al snel verstrikt in de plannen van een duivelse groep die op zoek zijn naar een legendarische Shindra Duel kaart. Ze plunderen de hele stad om op zoek te gaan naar deze kaart. Al snel bereik je een niveau om deze groep te kunnen stoppen en doe je er alles aan om de gevaren van de deze legendarische kaart tegen te houden. Tijdens jouw avontuur naar de top ontmoet je vele gezichten die vele nieuwe Shindra Duel kaarten in bezit hebben. Zij dagen je uit voor een duel, geven een opdracht of ruilen hun kaarten met jouw kaarten. Tijn Je beste vriend van school. Omdat hij zelf geen goede Shindra Duel speler is kan hij je hulp goed gebruiken. Clint, Cas en Clare Een groep vrienden die met Zordan meedoen en onder leiding staan van Nick. Elite groep Bestaande uit Blue, Red en Green. De Elite groep zijn sterke leden van Zordan, maar hebben iets te verbergen. Yellow Tevens een bijzonder sterk lid afkomstig uit de Elite groep van Zordan. Yellow is ooit uit de groep van Zordan gestapt en wordt de rivaal van Zordan. Nick De trouwe handlanger van Zordan die alles uitvoert om hem te helpen. Hoewel Nick ook zijn eigen redenen heeft voor het helpen van Zordan. Zordan De man achter de duistere groep die op zoek is naar een legendarische kaart om zichzelf de beste Shindra Duel speler te noemen.

6 4 Besturing Er wordt veel gebruik gemaakt van de knoppen. Je kunt de functionaliteit van de knoppen altijd bekijken op het scherm van het spel. De meeste knoppen worden gebruikt om snel toegang te krijgen tot bepaalde menu schermen. Enter Esc Pijltjes toetsen Shift Q W A S D Praten/Bevestigen/Selecteren Terug Lopen/Optie kiezen Het spel opslaan Toegang tot het hoofdmenu Details van je kaarten/naar volgende kaart Toegang tot alle voorwerpen Toegang tot alle kaarten Alles bekijken van de opdrachten Opslaan Huidige Team Geld Sneltoetsen Opslaan: Druk op de Shift toets om het spel direct op te slaan. Huidige team: Hier staan de namen van de kaarten die in je team zitten. De kleur achter de naam geeft aan van welk type de kaart afkomstig is. Geld: Wordt benoemd als Shin. Je verdient Shin door gevechten te winnen en opdrachten te behalen. Sneltoetsen: Druk op de toets van een letter om het menu te openen.

7 5 Kaarten Shindra Duel kaarten verschillen per kaart. Denk hierbij aan de status, het type, de aanvallen en zelfs de levelsnelheid. Elk aspect is belangrijk voor een Shindra Duel kaart om zo het perfecte team te creëren. Naam Specialiteit Uiterlijk Type Aanvallen Level snelheid Naam: Bovenaan de kaart staat altijd de naam van de Shindra Duel kaart. Specialiteit: Elke kaart heeft een specialiteit. Deze status zal extra snel groeien bij deze kaart. Dit kan aanvalskracht (ATK), verdediging (DEF), snelheid (AGI), geestelijk (SPI), levenspunten (MaxHP) of aanvalspunten (MaxSP) zijn. Uiterlijk: Dit is het wezen wat je op het scherm ziet van de tegenstander. Jouw eigen wezens zijn niet te zien tijdens een gevecht. Type: Elke kaart heeft een type. Types hebben effect op andere types, zoals water dat effectief is tegen vuur. Aanvallen: Alle kaarten hebben een lijst van aanvallen. Het cijfer voor elke aanval geeft aan in welk level de kaart een bepaalde aanval zal leren. Level snelheid: Hoe hoger dit cijfer is, hoe sneller het van niveau zal stijgen. Elke kaart heeft ook een kleur. Dit geeft aan hoe moeilijk de kaart te bemachtigen is. Grijs = Normaal Rood = Zeldzaam Geel = Legendarisch

8 6 Gevechten Shindra Duel Adventures draait voornamelijk om de gevechten. Hierin kun jij je team trainen en kun je het opnemen tegen andere Shindra Duel spelers. Een gevecht bestaat uit beurten. Eerst bepaal je welke aanval je per Shindra Duel kaart wilt gebruiken en vervolgens kies je tegen welke tegenstander je de aanval gebruikt. Zodra beide spelers de keuze hebben gemaakt zie je alle animaties van de aanvallen. Team Levenspunten Aanvalspunten Opties Team: Dit zijn de vier Shindra Duel kaarten die in jouw team zitten. Elke beurt mag je met alle vier de Shindra Duel kaarten een aanval kiezen, verdedigen of een voorwerp gebruiken. Levenspunten: Wanneer de tegenstander een aanval gebruikt gaan er levenspunten van de desbetreffende Shindra Duel kaart af. Wanneer alle levenspunten op zijn is de Shindra Duel kaart verloren en kun je deze niet meer gebruiken tot het gevecht voorbij is. Aanvalspunten: Hiermee kun je SP Aanvallen gebruiken. Hoe sterker de aanval, hoe meer aanvalspunten het kost. Opties: Bestaat uit vier opties die per Shindra Duel kaart gebruikt kunnen worden per beurt. - Aanval: Een normale aanval, deze gebruik je voornamelijk zodra de aanvalspunten op zijn. - SP Aanval: Kies een aanval die de Shindra Duel kaart heeft geleerd. Bovenin het scherm zie je wat elke aanval inhoudt. - Verdedig: Er gaan een stuk minder levenspunten van de Shindra Duel kaart af die dit gebruikt. - Voorwerp: Gebruik een voorwerp in plaats van een aanval, zoals een drankje om te herstellen of om aanvalspunten erbij te krijgen. Na elk gevecht krijg of verlies je geld. Het aantal kaarten van de tegenstander x10 is de hoeveelheid geld dat je verliest of krijgt.

9 7 Voorwerpen Voorwerpen zijn altijd handig om bij je te houden tijdens je avontuur. Er zijn diverse winkels en markten waar je voorwerpen kunt kopen met het verdiende geld van gevechten en opdrachten. Met deze voorwerpen kun je tijdens gevechten je kaarten bijvoorbeeld herstellen. Potion Hiermee herstel je de HP (levenspunten) van een speler. Perfume Hiermee herstel je de SP (aanvalspunten) van een speler. Status Heal Hiermee herstel je een bepaalde status van een speler. Status Growth Hiermee verhoog je permanent een bepaalde status met 5. Elixir Hiermee herstel je zowel de HP (levenspunten) als de SP (aanvalspunten) van een speler. Power drink Hiermee verhoog je permanent een bepaalde status met 8. Status Up Hiermee verhoog je tijdelijk een bepaalde status tijdens een gevecht. Shirt Hiermee verander je enkel het uiterlijk van de speler. Verkrijgbaar in 10 kleuren.

10 8 Opdrachten Je kunt met alle personages op straat contact krijgen om te praten, een gevecht aan te gaan, om kaarten te ruilen of voor een nieuwe opdracht. Vele personages bieden een opdracht aan, zoals een gevecht of het zoeken naar voorwerpen. Je krijgt hiervoor natuurlijk altijd iets terug. De opdrachten worden opgeslagen in een menu die je kunt openen met de D knop. Ook de voorwerpen die te maken hebben met een opdracht worden hierin opgeslagen. Zodra je een opdracht hebt behaald wordt dit aangegeven met een rood vinkje. Natuurlijk moet je na het behalen van een opdracht de opdracht zelf nog terugbrengen naar het personage van wie je de opdracht hebt gekregen.

11 9 Ever Online Center Het EOC (Ever Online Center) is een plek waar spelers andere spelers kunnen uitdagen zonder daarvoor online of iets dergelijks te zijn. Het EOC kun je bereiken in het spel zelf maar ook in het hoofdmenu door op de Q knop te drukken. In deze modus kun je alleen de profielen bekijken en andere spelers uitdagen, maar zelf een EOC profiel aanmaken kan alleen via de L.J. Ware website. 1. Open jouw Shindra Duel Adventures spel en ga naar het hoofdmenu (via de Q- knop) of ga naar het Evenementen Park, bezoek het EOC gebouw en praat met de man achter de balie. Je komt in het EOC menu. Kies hier voor 'Profiel aanmaken'. 2. Nadat je de instructies hebt gelezen krijgt je jouw gegevens te zien. (Zie het voorbeeld hieronder). Van deze gegevens moet je een print- screen maken. Druk op de Print Screen knop, die op de meeste toetsenborden rechtsboven te vinden is en vaak wordt afgekort met Prt Scr. 3. Open het programma Paint en plak de print- screen met de Ctrl+V toetsen. 4. Na het plakken sla je het bestand op als.jpg,.png of als.gif bestand en ga je naar de speciale EOC pagina van om de rest van de gegevens in te vullen en het zojuist opgeslagen bestand te uploaden bij Team. Spelers die op dat moment hun gegevens overzetten naar de nieuwe update of nieuwe spelers die net beginnen met spelen zien in het EOC jouw aangemaakte EOC profiel staan.

12 10 Fusion Center In het Fusion Center kun je twee Shindra Duel kaarten fuseren tot een nieuwe Shindra Duel kaart. Het Fusion Center kun je bereiken in het spel zelf maar ook in het hoofdmenu door op de Q knop te drukken. Je kunt het echter niet direct bereiken, naarmate je verder komt in het avontuur kun je het Fusion Center pas openen. Zoek in Fusion Center de kaart op die je graag wilt hebben. De kaarten die tussen de haakjes staan zijn de kaarten die je moet inruilen om jouw gekozen kaart in ontvangst te nemen. Heb je de kaarten niet? Kijk dan eens wat je daarvoor nodig hebt in Fusion Center, bezoek een winkel of ruil één van je kaarten met iemand in het avontuur. WAARSCHUWING! Van alle kaarten die worden gefuseerd, ongeacht het level, zal de uitkomst na de fusie level 20 zijn.

13 11 L.J. Ware Mode In L.J. Ware Mode kun je wachtwoorden invoeren die je toegang geven tot nieuwe plaatsen, kun je nieuwe kaarten ontvangen en kun je geheimen ontdekken. L.J. Ware Mode kun je enkel bereiken in het hoofdmenu door op de Q knop te drukken. Wachtwoorden kun je ontvangen via het internet of via een ander Shindra Duel spel. De makkelijkste manier om aan wachtwoorden te komen is via de L.J. Ware website. Daar staan echter niet alle wachtwoorden op en sommige wachtwoorden staan hier maar tijdelijk. Noteer het wachtwoord of voer ze meteen in. Wat heb je te verliezen? Alle wachtwoorden bestaan uit negen cijfers en zijn in bijna alle versies van Shindra Duel Adventures hetzelfde. De exclusieve Shindra Duel Adventures GOLDEN VERSION bevat een exclusief wachtwoord. Deze kun je terug vinden in de GAME PACK en zal niet werken in de normale versie van de software.

14 12 Gegevens overzetten Je gegevens overzetten is natuurlijk erg handig. Je wilt natuurlijk liever niet dat je gegevens verloren gaan als je een update gaat installeren of als je de Shindra Duel Adventures GOLDEN VERSION hebt weten te bemachtigen en graag wilt profiteren van de voordelen. Als je de andere versie van Shindra Duel Adventures op je computer hebt staan hoef je maar weinig te doen. 1. Nadat de nieuwe versie is geïnstalleerd open je beide mappen van Shindra Duel Adventures. 2. Sleep het bestand Save1.rvdata, Save2.rvdata, Save3.rvdata en/of Save4.rvdata van de oude versie van Shindra Duel Adventures naar de nieuwe versie van Shindra Duel Adventures. (Het getal staat voor de file.) 3. Wanneer je de nieuwe versie gaat laden kun je gewoon verder spelen met waar je gebleven was. 4. Verwijder de oude versie van Shindra Duel Adventures van je computer. Je kunt ook je gegevens overzetten naar andere Shindra Duel spellen. Dit gaat echter op een andere manier, namelijk met de Contact mode in het hoofdmenu. Contact kun je bereiken in het hoofdmenu door op de Q knop te drukken. De file die je daarmee overhoudt kun je gebruiken voor het overzetten naar een ander Shindra Duel spel.