file:///g:/websites/zonnet_homepage/nl/tutorials/ndb/ndb_pdf.html

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "file:///g:/websites/zonnet_homepage/nl/tutorials/ndb/ndb_pdf.html"

Transcriptie

1 1 van :35 NDB Navigatie by example met FS200(x) Startsituatie = Schiphol - Runway 36C Vlucht = NDB - Navigatie vlucht boven Nederland - Snelheid 250 miles/uur (KTS) - Hoogte 5000 Foot (Alt.) Toestel = FFX Boeing met "KLM Internet" Livery (het oog wil ook wat :-) Panel = Standaard FS Boeing 737 FlightPlanner = FSNavigator voor FS2002 Basis kennis: Ik ga ervan uit dat je al kunt vliegen met een B737, op kan stijgen en het toestel in de lucht kunt houden en kan landen. Dit is puur een navigatie tutorial! Voorwoord: Ik heb deze tutorial gebouwd, om vooral lekker praktisch aan de gang te gaan. Je leert al spelerenderwijs Radionavigatie vaardigheden (IFR) door gewoon te gaan vliegen met FS2002(4). Geen dure boeken kopen, Geen engels leren, Geen langdradige theorie verhalen.,maar gewoon "recht-voor-zijn-raap-vliegles in duidelijke taal (hollands) en in hapklare brokken begrijpbaar voor iedereen. "So Captain..Get your ass in the cockpit" en wat we nodig hebben leer ik je onderweg oke? Benodigdheden: Vlucht Voorbereiding: NDB Navigatie kaarten van Nederland. Software: 1. FS Standaard FS Boeing 737 Optioneel: 3. FSNavigator Startup Situatie Checklist: Nr. Item Check 1. PC opgestart en ingelogd [ ] 2. FS Opgestart? [ ] 3. FS Lokatie - Schiphol, Runway 36C [ ] 4. FS Vliegtuig - Standaard B737 [ ] 5. FS ATC uit? [ ] Dan ben je nu klaar voor de "NDB by Example" vlucht.

2 2 van :35 FFX- Boeing op Runway 36C van Schiphol Daar staat ze dan, blinkend in het zomerzonnetje.dit is je lesvliegtuig voor deze vlucht. Met dit vliegtuig gaan we deze "NDB Navigatie by Example" vliegen. Waarom de FS2002(4) standaard B737? Ik begin met het uitleggen van de NDB basics, en die kun je het leren in een 'basic cockpit" met conventionele instrumenten. Als je dit begrijpt, kun je later ook vliegen met toestelen die een "Glass Cockpit" hebben. Je weet dan immers wat er zich afspeelt achter al die computermonitoren op je flight-deck. En zoals een collega eens wijselijk tegen me zei: "Eerst gewoon..dan de kunstjes". Mijn eigen motto "K.I.S.S. => "Keep It Stupid Simple". Het leven is al ingewikkeldd genoeg. Genoeg filosofie, we gaan aan de slag! Klim gauw in de B737 cockpit om kennis te maken met de instrumenten die je op deze vlucht nodig hebt. Dit is je kantoor voor de komende vlucht. Ik leg alleen de dingen uit die je nodig hebt voor deze "NDB by example" tutorial, dus niet de hele cockpit. FS standaard Boeing 737 Cockpit Panel voor het oproepen van de verschillende instrumentpaneel onderdelen. 1. FS2002 Air Traffic Controller window Moving map. 4. Radio stack. 5. Global Positioning System (GPS). 6. Throttle Quadrant. 7. Kompas. Het belangrijkste onderdeel wat we gaan gebruken is de radiostack. Dit is een soort "rekje" (stack) waarin verschillende soorten radiotoestelen zitten gemonteerd. Ieder radiotoestel heeft zijn eigen functie binnen radiocommunicatie en navigatie. RadioStack Panel Functie

3 3 van :35 COM1 radio Deze radio gebruik je voor (spraak)communicatie met luchthavens & ATC-er. COM2 radio Idem aan COM1 (backup radio). NAV1 Radio: (NAV= Navigation) Deze radio gebruik je voor het navigeren met VOR bakens of ILS bakens. NAV2 Radio: Deze radio gebruik je voor het navigeren met VOR bakens. Je kunt dus (via 2 NAV radio's) 2 VOR bakens tegelijk gebruiken om te navigeren!!! Transponder: Hier kun je de "Squawk Code" invullen zodat de ATC je herkent op de radar. ADF Radio: (ADF = Auto Direction Finder) Deze radio gebruik je voor het navigeren op NDB bakens. Selector: Hiermee kun je de geluidsignaal horen van een radionavigatiebaken (VOR of NDB). M.b.v. deze radios kun je de navigatie apparatuur van je vliegtuig afstemmen op radio-navigatie-bakens in de buurt van je vliegtuig. Welke meters in mijn instrumentenpaneel gaan we gebruiken vandaag? ADF-VOR meter. Deze meter is geschikt voor navigatie met NDB en VOR radiobakens. Deze meter heeft twee pijlen: - Dunne ---> pijl - krijgt zijn informatie van de ADF radio. - Dikke ==> pijl - krijgt zijn informatie van de NAV1 radio. - Kompasroos die aangeeft in welke richting je vliegt (nu 005) In deze tutorial gebruiken we de ---> pijl met de ADF radio en de kompasroos. Electronic Horizontal Situation Indicator.(EHSI) Deze meter heeft: - Dunne > (lichtblauw) pijl - krijgt zijn informatie van de ADF radio. - Dikke, <====== > (witte) pijl - krijgt zijn informatie van de NAV1 radio. - Kompasroos die aangeeft in welke richting je vliegt (nu 005) Korte uitleg: [005] = De kompaskoers die je vliegt (waar wijst de neus van het vliegtuig nu heen?) ADF = EHSI staat nu in de ADF stand - gebruikt informatie van de ADF radio. (VOR, DME, KTS, CRS - doen we niets mee in deze tutorial)

4 4 van :35 Global Positioning System (GPS) Dit is het display van een Global Positioning System. Ik gebruikt dit instrument NIET in deze tutorial om te navigeren, maar ik laat er wel beelden van zien, zodat je begrijpt waar je je bevind op een gegeven moment. Wat is een NDB baken? Een NDB baken is een Non Directional Beacon. Dat betekent dat het baken naar alle kanten toe een signaal uitzendt. Vergelijk het maar met een vuurtoren op de kust die de monding van een haven aangeeft. Hoe ziet een NDB baken eruit? NDB - NV, ADF frequentie 332, Lokatie Nieuwkoop (Ik kan 'm zien vanuit mijn tuin :-) (Links - ADF baken, Rechts - Weergegevens Meetstation) Zo ziet hetzelfde NDB eruit op een luchtvaart kaart. (dit is een screenshot van FSNavigator) Waar vind ik NDB's in het wild? NDB vind je (soms) op (kleinere) vliegvelden om aan te geven waar het vliegveld zich bevind. Lelystad (EHLE) is hier een voorbeeld van. Zie hier de gegevens van de NBD op Lelystad ---> Een NDB kun je ook vinden op een bepaalde afstand (tussen de 5 - miles) in het verlengde van een landingsbaan. Vliegtuigen die willen landen, vliegen dan eerst naar de NDB. Vanaf de NBD gaan ze met de echte landing beginnen. Denk weer aan de vuurtoren aan de kust voor de ingang van een haven. TIP: Bij sommige landingsbanen staat de NDB er PRECIES MIDDENVOOR Bij andere landingsbanen hoeft dit NIET het geval te zijn. CONTROLEER DIT ALTIJD VOORDAT JE GAAT LANDEN op de approachkaart van de betreffende landingsbaan!!

5 5 van :35 Welke navigatie radio kan ik afstemmen op een NDB? Dit is de Auto Direction Finder (ADF) radio in je radiostack. Hoe gaat dit in zijn werk? 1. Zoek op de kaart de frequentie van het NDB baken waar je naar toe wilt vliegen. (NDB-OA -> Frequentie 395.) 2. Voer deze frequentie in op je ADF radio. 3. En geen instrument beweegt in je cockpit.... Mmmm?? Da's effu lekker!! 1. NDB OA frequentie 2. ADF Radio (OA freq.) 3. ADF_VOR meter 4. EHSI Geen paniek! Je staat nog op de grond en hebt vertrouwen in de techniek en jezelf als piloot uiteraard. Wat kan hier de oorzaak van zijn? 1. Je ADF radio is gewoon stuk. 2. Er staat geen stroom op je ADF radio. En zonder stroom geen kunstjes.. 3. Je hebt de verkeerde frequentie ingevoerd op de ADF radio. 4. Je bent nog te ver van het baken vandaan, en dus buiten bereik van de NDB signaal. Nadat je al deze punten gecheckt hebt, en je zeker weet dat toch alles klopt, besluit je om toch op te stijgen richting NDB-OA. Vanaf Schiphol(EHAM) runway 36C vlieg je dan met een kompaskoers (heading) 005 om bij NDB-OA in de buurt te komen. Net los van de EHAM - RW36C "Kees trek die wielen nou effu in!" GPS: Positie van het vliegtuig. In de GPS zijn rode cirkels de NDB's ADF_VOR: De dunne pijl geeft aan OA zich bevind (kompaskoers 005) EHSI De lichtblauwe pijl geeft aan waar het NDB baken OA bevind. (kompaskoers 005) Eenmaal in de lucht pikt je ADF radio het signaal van NDB-OA op en komen de pijlen van de ADF_VOR en de EHSI tot leven!. TIP: Als de EHSI (blauwe pijl) en de ADF_VOR (dunne pijl) "recht omhoog" wijzen betekent het dat je recht op het ingestelde NDB baken af vliegt! Hoe weet je wanneer je bij het NDB baken bent / erover heen vliegt? Een NDB geeft je geen informatie over "hoe ver je van het baken af bent". Je kunt het dus alleen merken aan je ADF_VOR & EHSI instrumenten als je er overheen vliegt. Dit ziet er als volgt uit in de cockpit.

6 6 van :35 Hier zie je, in 4 stappen, wat er gebeurd met je radio navigatie instrumenten als je over een NDB heen vliegt waarop je ADF radio staat afgesteld. De blauwe pijl van de EHSI en de ---> dunne pijl van de ADF_VOR blijven naar de plaats van het NDB wijzen. Als je vliegtuig over het baken heen vliegt (en het dus letterlijk "achter zich laat"), klappen beide pijlen om "naar beneden". TIP: Zolang je binnen het bereik van het baken blijft, zullen beide pijlen altijd blijven wijzen, waar zich het NDB baken bevind! Overvliegen NDB-OA We zijn het baken NDB-OA gepasseerd en willen onze vlucht verder voortzetten richting Lelystad. Maar hoe komen we daar nu naar toe, m.b.v. NDB navigatie? De reis naar Lelystad Vliegend nu voorbij NDB-OA ergens boven Noord-Holland en toen? Je hebt geleerd dat de ADF radio samenwerkt met de ADF_VOR en de EHSI. Om de weg naar Lelystad te vinden kun je dus gebruik maken van de NDB die op Lelystad staat. NDB op vliegveld Lelystad: - Naam LLS - Frequentie KHz - Bereik 38 nm TIP: Een NDB heeft een BEPERKT bereik!!! Vul nu de frequentie van de NDB-LLS (326.0) in de ADF radio en dan komt alles goed... Ergens boven NH ADF Radio (LLS freq.) ADF_VOR?? EHSI??? tik tik issie stuk?? WOOAAHHHHH... beide meters vallen uit na het invoeren van de ADF frequentie van LLS. MM het moet niet gekker worden in deze kist.. SCHIPHOL TOWER HELP...Rustig diep ademhalen.. we vliegen nog.. EEN HELDERE INGEVING! Je herinnert je nog die avionica les in groundschool dat NDB een beperkt bereikt heeft. Ineens schiet je die aardrijkskunde les weer te binnen dat Lelystad "ergens ten oosten van Amsterdam" moet liggen. Gewapend met de 2 kompasrozen in de

7 7 van :35 ADF_VOR en EHSI maak je een bocht naar het oosten (= heading 090). Bereik NDB-OA en NDB-LLS Zo vlieg je dus in ieder geval "de kant van Lelystad op", ook al weet je nog niet precies hoe. Eenmaal in het bereik van de NDB op Lelystad laten de pijlen weer zien waar NDB-LLS zich precies bevind. Op weg naar de Flevo polder. "Lelystad - Here we come!" GPS: Huidige positie van je vliegtuig ADF_VOR: De dunne pijl geeft aan LLS zich bevind EHSI: De lichtblauwe pijl geeft aan waar NDB-LLS zich bevind. Je hebt kontakt met NDB-LLS - Welke koers moet ik precies vliegen naar Lelystad? Je ziet de pijlen in de ADF_VOR en EHSI wijzen in de richting met kompaskoers ~105 graden t.o.v. het noorden. Dus als je de heading van het vliegtuig bijstuurt richting 105 dan moet je recht op het NDB-LSS afvliegen.

8 8 van :35 Lelystad Airport in zicht - Recht op de NDB-LLS af. Vliegveld Lelystad is een voorbeeld van een NDB die gebruikt word om de plaats aan te geven van een vliegveld. Nu gaan we op zoek naar een NDB die "als vuurtoren" recht voor een landingsbaan staat. Gelukkig heeft Schiphol voor iedere (bijna) landingsbaan een NDB, dus is keuze genoeg. We nemen runway 27 als voorbeeld. De terugweg naar Schiphol. Je vliegt nu boven Lelystad en hoe nu verder? We pakken de kaart er weer bij en kijken waar Schiphol ligt t.o.v. Lelystad. Dit is voor de algemene orientatie en zodat je weet welke kompasrichting je moet vliegen, terug naar Schiphol. OP deze kaart kun je zien dat Schiphol (ongeveer) ten ZUID-WESTEN van vliegveld Lelystad ligt. De terugweg naar Schiphol We kiezen Runway uit van Schiphol om op te landen. Voor Runway 27 staat NDB-WP met frequentie 376

9 9 van :35 NDB WP ligt voor runway 27 van Schiphol Hoe gaan we te werk? Stel de ADF radio in op 376. Het bereik van NDB-WP is groot genoeg en de pijlen geven meteen de goede richting aan. "KLM123 - Turn right heading Direct WP". Boven Lelystad maken we nu een (rechter) bocht richting NDB-WP. Omdat de ADF_VOR en de EHSI nu meteen het signaal van NDB-WP oppakken kun je direct de exacte heading kiezen en er gelijk recht op af vliegen. De landingsaanvlucht naar Runway 27 op Schiphol: Eenmaal vliegend richting WP sta je op het punt om te landen. Nou is landen niet een van de makkelijkste stukken van een vlucht. Maar gelukkig heb je alle info bij de hand om toch netjes op het asfalt te komen van runway 27. TIP: Bedenk hierbij dat een NDB (meestal) precies in het verlengde van de runway staat!! Maar ga er niet van uit dat het zo is! Controleer dit altijd op een approachkaart van de runway.

10 10 van :35 Schiphol - runway 27 gegevens Uit bovenstaande kaart kun je de volgende gegevens halen: VLIEGRICHTING - (HEADING) bij NDB-WP naar Runway 27. Vanaf NDB-WP moet je ONMIDDELIJK heading 270 gaan vliegen!. VLIEG-SNELHEID - (SPEED) bij de NDB-WP Deze tabel kun je vinden onder de tab [Reference] van je kneeboard (functietoets F10). De tabel laat je zien, bij welke snelheid je welke flapstand mag, kunt instellen. Tijdens de landing moet je een minimale snelheid aan houden van: de laagste snelheid in deze tabel + 10 (of 20) KTS IAS. Dit is om te voorkomen dat je vliegtuig uit de lucht valt omdat je te langzaam gaat vliegen (STALL). De landingsnelheid word ~ 170 KTS Het is dus handig als je bij NDB-WP deze snelheid al vliegt! Dit scheelt je straks een aantal handelingen die je moet uitvoeren tijdens de landing. Het afremmen van je vliegtuig kun je als volgt doen: - Throttles teruguit zetten (of zelfs helemaal stationair - "idle") TIP: Mocht het afremmen niet snel genoeg gaan, kun je ook nog gebruik maken van spoilers (Toets / in FS200x) Wat zijn Spoilers? "Spoilers zijn kleppen die BOVEN uit de vleugels klappen -->. Hierdoor word de luchtweerstand van de vleugels groter en remt het vliegtuig extra af. Als je genoeg snelheid kwijt bent, klap je ze weer in. NIET VERGETEN!! HOOGTE (ALTITUDE) bij de NDB-WP Om uit te rekenen op welke hoogte je moet zitten boven de NDB, kun je gebruik maken van de "glide slope" gegevens.

11 11 van :35 Glideslope van runway 27 De gegevens (1600 foot op een afstand van 5 miles) geven de hellingshoek (~3 graden) aan van de glideslope. Deze glideslope hellingshoek kun je gebruiken om uit te rekenen hoe hoog je moet vliegen boven NDB-WP. Uitrekenen hoogte boven de NDB-WP Glide slope hoogte 1600 foot hoogte == = Constant foot afstand Glide slope afstand NDB Hoogte => Onbekend? = NDB Afstand => foot In formule vorm ziet het er zo uit: Glide slope hoogte x NDB Afstand = NDB Hoogte => 2625 foot. Glide slope afstand Zo kun je in het vervolg de hoogte uitrekenen die je nodig hebt boven de NDB op de glideslope uit te komen! DAAL-SNELHEID (Rate of Descent) bij de NDB-WP. Als je wilt dat je vliegtuig zich over de glide slope naar beneden beweegt, zul je ervoor moeten zorgen dan de verhouding (DAAL-snelheid / VLIEG-snelheid) gelijk is aan de ( HOOGTE / AFSTAND) verhouding van de glideslope!

12 12 van :35 Verhouding VLIEG-snelheid / DAAL-snelheid De daal-snelheid kun je als volgt uitrekenen: DAAL-Snelheid == Constant VLIEG-Snelheid In formule vorm ziet het er zo uit: 2625 foot hoogte = foot afstand DAAL-snelheid = onbekend? = = VLIEG-snelheid = 170 miles / uur = foot /uur Glide slope hoogte x VLIEG-snelheid = DAAL-snelheid => ~ 850 foot / minuut Glide slope afstand Zo kun je de daalsnelheid uitrekenen die je nodig hebt om vanaf NDB-hoogte netjes op het begin van de runway te komen. De landings op Runway 27 op Schiphol: Nu ben je aangekomen boven NDB-WP en je bent "cleared to land runway27" Omdat je geen andere navigatie middelen ter beschikking hebt, kun je spreken van een NDB landing.

13 13 van :35 "KLM123 - On final approach runway27" Vanaf NDB-WP moet je een aantal zaken in de gaten houden om goed op de landingsbaan terecht te komen. (zie hieronder) Landingsaanvlucht Schiphol - runway 27 TIPS: 1. Probeer tijdens de landing een constante verticale snelheid te houden. Deze daalsnelheid kun je aflezen op de VSI meter. 2. Hou na het passeren van de NDB ook strak de approach koers (270) aan! Check daarbij de richting van de lichtblauwe pijl van de EHSI. Die moet "naar beneden" en richting 090 aangeven.

14 14 van :35 Aanvliegen runway 27 En als je deze factoren goed in de gaten houd..kom je keurig op het begin van runway 27 van Schiphol.. het eindpunt van deze tutorial Gefeliciteerd - je bent geslaagd voor deze tutorial "NDB by example" Hierna volgen nog een paar praktische tips voor het aanvliegen naar een NDB. "NDB aanvlieg" tips: (met dank aan Ron de Jong uit Papendrecht voor de feedback!)

15 15 van :35 NDB Approach Routes 1. Als je boven de NDB-WP bent. is het handig dat je al op de approachkoers vliegt! (Zie de gele routes) In dit geval vlieg je recht over de NDB op approach koers in een rechte lijn naar de runway erachter. 2. Mocht je toch recht op de NDB aanvliegen, kun je ook de binnenbocht nemen. (Zie de roze route.) Dit lukt alleen als je weet waar de NDB staat en dus ook weet waar je de binnenbocht kan beginnen. Let er wel op dat je na de NDB precies heading 270 vliegt! 3. Voorbeeld van een veelgemaakte fout bij een NDB approach.(zie de rode route) Je vliegt eerst over de NDB, en gaat (een tijdje later als de ADF_VOR & EHSI pijlen "naar beneden wijzen") pas op heading 270 vliegen. Dan kom je perfect PARALLEL aan met de runway en er dus niet op. "Procedure Turn" na NDB-WP Als je aan komt vliegen - schuin vanaf kant tussen de NDB en de runway kun je de volgende manoevre maken, om toch recht over de NDB -> Runway uit te komen (zie beneden) "Procedure Turn" bij NDB-WP Oke het kost eerst een klein beetje rekenwerk maar daarna gaat het landen een stuk makkelijker. Het Rekenwerk: - De koers die je na de NDB wilt vliegen is de approach course voor runway 27 - De tegenovergestelde koers is = De koers voor de bocht word nu = 045 De Procedure Turn in stappen: 1. Direct boven de NDB draai je een bocht naar heading Na 1-2 minuten heading 45 gevlogen te hebben ga je een rechterbocht maken met een bank angle van 30 graden! 3. Dan draai je tijdens de bocht terug naar de NDB en

16 16 van :35 4. Daarna probeer je dan al precies koers 270 te vliegen, zodat je er recht overheen gaat opweg naar de runway. Vlieg je aan het einde van de bocht niet precies 270, dan mag je ook rechtstreeks naar de NDB en dan door naar de runway. De Barb-Type Course reversal (barb-type koers omkerings) Approach Deze approach gebruikt je als je (bijna) uit de richting van de runway op de NDB af vliegt. Hierbij moet je een 180 graden koers omdraai voor elkaar krijgen in de buurt van de NDB. "Barb-Type Course Reversal" bij NDB-WP. Het Rekenwerk: - De koers die je de EERSTE KEER na de NDB wilt vliegen is = Na 1-2 minuten vlieg je een koers 45 graden minder / meer t.o.v je huidige koers -> = 45 - Na weer 1-2 minuten begin je aan een bocht die je HEADING kompleet omkeert. Dus aan het einde van deze bocht vlieg je richting = Deze richting vlieg je op totdat je de NDB op 45 graden van je huidige koers zit = = Daarna draai je richting de NDB en vliegt er recht over heen met koers 270 opweg naar de runway. Ik hoop dat deze "NDB-by Example" op een praktische manier heeft bijgedragen aan je radio navigatie kunsten. En dat je met deze NDB aanvlieg technieken je zo vroeg mogelijk en recht mogelijk op de baan zult landen. Veel vlieg- en landingsplezier... :-) Heb je nog vragen Stuur ze naar Ronald.V@zonnet.nl - Ronald Vermeij - Dec. 2003

1 of 9 13-03-2004 21:21

1 of 9 13-03-2004 21:21 1 of 9 13-03-2004 21:21 Hello Beginnende Piloot Hierbij een stukje uitleg waarom je "niet goed voor de baan uitkomt" Allereerst begin het maken van een vlucht bij een goede voorbereiding! 1. Vluchtvoorbereiding

Nadere informatie

1 of 26 1-2-04 17:45

1 of 26 1-2-04 17:45 1 of 26 1-2-04 17:45 VOR Navigatie by example met FS200(x) Startsituatie = Schiphol - Runway 36C Vlucht = VOR - Navigatie vlucht boven Nederland - SPD 300 - ALT 11.000 Foot Toestel = FFX Boeing 737-800

Nadere informatie

pag. 1 Stukje navigatie met behulp van radio-bakens

pag. 1 Stukje navigatie met behulp van radio-bakens pag. 1 Stukje navigatie met behulp van radio-bakens 1. Algemene info BRASS: BRUNO: ANTW: KODE: RW: NDB: VOR: DME: ILS: OM: MM: LOCALIZER: OBI: OBS: ADF: NAV1: NAV2: Vliegveld Brasschaat Baken Bruno Vliegveld

Nadere informatie

1 of :51

1 of :51 1 of 37 1-2-04 17:51 "IFR Flight & ILS Landing by Example" met FS200(x) Startsituatie = Maastricht - Runway 04 Vlucht = VOR - Navigatie, ILS vlucht boven Nederland - SPD 250 - ALT 7000 Foot Toestel = FFX

Nadere informatie

Een vluchtje met een ILS Landing.

Een vluchtje met een ILS Landing. Een vluchtje met een ILS Landing. In de kleuren van 1972, net als het gebouw op de achtergrond, staat hij op ons te wachten, de PH-BUC. We gaan hem even gebruiken voor een klein vluchtje naar Heathrow,

Nadere informatie

Radials en Bearing : Figuur 3 Figuur 4. To, From en de VOR indicator : Laat ons een typische VOR-Indicator van dichter bij bekijken.

Radials en Bearing : Figuur 3 Figuur 4. To, From en de VOR indicator : Laat ons een typische VOR-Indicator van dichter bij bekijken. In deze korte cursus gaan we 3 soorten radionavigatie systemen bespreken : 1- NDB = Nondirectional Beacons 2- VOR = Very High Frequency Omnidirectional Range 3- ILS = Instrument Landing System De ADF of

Nadere informatie

Categories of ILS Approaches.

Categories of ILS Approaches. Landing met ILS De eindnadering (Final Approach): Een Instrument Approach Procedure is het soort navigatie dat de piloot in staat stelt om een nauwkeurig vastgelegde route naar de landingsbaan te volgen,

Nadere informatie

Gemaakt door Nico van Dam, t.b.v. www.dutchfs.com/ 04 december 2006.

Gemaakt door Nico van Dam, t.b.v. www.dutchfs.com/ 04 december 2006. Gemaakt door Nico van Dam, t.b.v. www.dutchfs.com/ 04 december 2006. inleiding flight simulator: Starten met Cessna alles uit zetten voor de cold & dark cockpit Vliegtuig kiezen = Lockheed L-049A Constellation

Nadere informatie

4. Vliegen boven Amsterdam

4. Vliegen boven Amsterdam 121 4. Vliegen boven Amsterdam U bent met de Cessna Skyhawk opgestegen vanaf het vliegveld Lelystad (EHLE) en vliegt op dit moment op een hoogte van 1500 voet in zuidwestelijke richting. Het weer is goed

Nadere informatie

Charts related to an aerodrome

Charts related to an aerodrome Charts related to an aerodrome Wat gaan we doen Uitleg over de approach vliegkaarten Welke kaarten zijn er en welke ATC is er van toepassing, Hoe lees ik de approach kaartjes wat is een: Precision approach

Nadere informatie

IVAO-NL Training: Holdings

IVAO-NL Training: Holdings IVAO-NL Training: Holdings Introductie Iedereen die wel eens naar een druk evenement is gevlogen of een SPP op CP examen heeft gevlogen, heeft te maken gekregen met holdings. Echter blijkt dit vaak een

Nadere informatie

Navigeren met de ADF

Navigeren met de ADF Navigeren met de ADF Het LF radio navigatie systeem was zo betrouwbaar dat het 20 jaar lang geen concurrentie had. Het werd overal gebruikt, nog lang nadat de VOR installaties opbloeiden door het hele

Nadere informatie

Hand- out Boeing 737 vliegen. hand- out- PU.01

Hand- out Boeing 737 vliegen. hand- out- PU.01 Hand- out Boeing 737 vliegen. Pitch- Up Arendweg 37- B Lelystad Airport 085-210 60 66 pitch- up.nl 1 Deze hand- out is samengesteld door Simcenter Lelystad, Pitch- Up en wordt toegepast bij het uitvoeren

Nadere informatie

De weer gegevens haal je uit de ATIS van de controller. Mocht die niet aanwezig zijn dan staat de METAR ook in FSInn onder het Weather Menu.

De weer gegevens haal je uit de ATIS van de controller. Mocht die niet aanwezig zijn dan staat de METAR ook in FSInn onder het Weather Menu. Voorbeeldvlucht IFR vlucht (Eelde Amsterdam) Omschrijving: In dit document laat Alex Meijer zien hoe een vlucht wordt gemaakt van Eelde naar Schiphol. Alex is werkzaam als verkeersvlieger en een goede

Nadere informatie

Navigatie in Flight Simulator

Navigatie in Flight Simulator Navigatie in Flight Simulator Navigatie: Besturing van een vlieg- voer- of vaartuig terwijl het onderweg is naar de bestemming. Nodig zijn: een plan (waarheen en langs welke route), besturing (richting,

Nadere informatie

Basiscursus vliegen Deel 3

Basiscursus vliegen Deel 3 Basiscursus vliegen Deel 3 1. Navigatie zoals dat in de grote luchtvaart gebeurt (altijd IFR): Een vluchtplan voor een vlucht van A naar B wordt opgesteld, rekening houdend met kortste route, type vliegtuig,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 10 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig? 11 Hoe werkt u met dit boek? 12 Uw voorkennis 13 Website

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 10 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig? 11 Hoe werkt u met dit boek? 12 Uw voorkennis 13 Website Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 10 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Hoe werkt u met dit boek?... 12 Uw voorkennis... 13 Website... 13 Voor docenten... 13 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

De NAV-groep, onder te verdelen in: * default NAV DRAAI KLEINE RONDE KNOP OM * Map TE SWITCHEN TUSSEN NAV EN MAP

De NAV-groep, onder te verdelen in: * default NAV DRAAI KLEINE RONDE KNOP OM * Map TE SWITCHEN TUSSEN NAV EN MAP G.P.S. 1. Wat kun je er mee. bepalen waar je bent bepalen waar je bestemming is bepalen hoe je er kunt komen de grafische afbeelding van een gebied bekijken informatie over vliegvelden, intersecties, NDB

Nadere informatie

Kunt u mij de weg naar vertellen meneer?

Kunt u mij de weg naar vertellen meneer? Kunt u mij de weg naar vertellen meneer? Wat gaan we doen Een beknopte behandeling van de verschillende vliegkaarten kaarten De beschikbare informatie en waar vind ik die? Welke soorten kaarten zijn er

Nadere informatie

Hand- out Boeing 737. hand- out- PU.01

Hand- out Boeing 737. hand- out- PU.01 Hand- out Boeing 737 Pitch- Up Arendweg 37- B Lelystad Airport hand- out- PU.01 085-210 60 66 leervandeluchtvaart.nl 1 Deze hand- out is samengesteld door Simcenter Lelystad, Pitch- Up en wordt toegepast

Nadere informatie

Instrument rating deel 7. We gaan op stap met de DME

Instrument rating deel 7. We gaan op stap met de DME Instrument rating deel 7. We gaan op stap met de DME Waar we nu zijn? We hebben de ontwikkeling van de radio navigation aids gezien, zoals de NDB, VOR en DME. In deze aflevering gaan we kijken hoe ze in

Nadere informatie

lucht afzetten. Lucht heeft niet een vaste plaats zoals we weten. Hiervoor heeft men een systeem ontwikkeld waarop we hierna in zullen gaan.

lucht afzetten. Lucht heeft niet een vaste plaats zoals we weten. Hiervoor heeft men een systeem ontwikkeld waarop we hierna in zullen gaan. Beechcraft Baron 58 Beech Baron 58 Cessna Skyhawk Als we de Beech Baron met een Cessna Skyhawk vergelijken, dan valt gelijk op dat de Cessna een eenmotorig en de Beech Baron een tweemotorig vliegtuig is.

Nadere informatie

RT BIJ VFR (aangepast voor DFN-vliegers)

RT BIJ VFR (aangepast voor DFN-vliegers) RT BIJ VFR (aangepast voor DFN-vliegers) Dit is met de beste intenties geschreven en sluit redelijk goed aan bij de werkelijkheid, maar het is uitsluitend bedoeld om het plezier van het virtuele vliegen

Nadere informatie

IFR vlucht zonder moving map programma

IFR vlucht zonder moving map programma IFR vlucht zonder moving map programma Harm Meertens LaMaMa 28 augustus 2017 harm.meertens@home.nl Indeling presentatie inleiding VOR DME NDB navigatie Demo vlucht voor VOR en NDB meteruitslag vlucht in

Nadere informatie

BP-42 Beste Piloten: FMC, Geavanceerde Fixen en koersen 19

BP-42 Beste Piloten: FMC, Geavanceerde Fixen en koersen 19 Beste Piloten, Dit is een aanvulling op de 3 FMC deeltjes van Stefan Kok FS-groep Midden Nederland. De voorkennis uit de eerste 2 deeltjes heb je nodig. Met onderstaande oefeningen kun je geavanceerde

Nadere informatie

DHC-6 TWIN OTTER. Leo Wagenaar

DHC-6 TWIN OTTER. Leo Wagenaar DHC-6 TWIN OTTER Leo Wagenaar DHC-6 (TWIN OTTER) De Havvilland is van oorsprong een Britse vliegtuigbouwer. In 1928 werd in Canada een vestiging opgezet om Canadese piloten te trainen, maar dit werd een

Nadere informatie

LET OP, Bijeenkomst is op 10 januari (i.p.v. 3 januari)

LET OP, Bijeenkomst is op 10 januari (i.p.v. 3 januari) LET OP, Bijeenkomst is op 10 januari (i.p.v. 3 januari) Review 6 december, Enkele highlights: Koos was jarig dus speculaas. Piet is gereed gestoomd als vaste ATC bij FSH. Contributie t/m zomer 2015 is

Nadere informatie

VOR to VOR. flying for Newbies

VOR to VOR. flying for Newbies VOR to VOR flying for Newbies FLIGHT GROUP BELGIUM TUTORIAL ( dd. 20 januari 2005) Een andere manier van navigeren is het vliegen van VOR to VOR, een discipline die door de èchten wordt geprezen als zijnde

Nadere informatie

GPS 500 in FSX. Harm Meertens. LaMaMa 28 november

GPS 500 in FSX. Harm Meertens. LaMaMa 28 november GPS 500 in FSX Harm Meertens LaMaMa 28 november 2016 harm.meertens@home.nl Indeling presentatie Wat is en wat kan de GPS500 Wanneer GPS500 gebruiken en waarom Hoe bedien je de GPS500 Referenties Samenvatting

Nadere informatie

Automatisch vliegen met een vliegplan in FSNavigator:

Automatisch vliegen met een vliegplan in FSNavigator: Automatisch vliegen met een vliegplan in FSNavigator: 1. Begin met het opstarten van MSFlightsim 2. Kies je aircraft en vliegveld van vertrek en geef aan welke gate of ramp en klik op 'fly now' 3. Maak

Nadere informatie

De 6 primaire VFR instrumenten op het panel (The Basic 6) Jan Dekker

De 6 primaire VFR instrumenten op het panel (The Basic 6) Jan Dekker De 6 primaire VFR instrumenten op het panel (The Basic 6) Jan Dekker 05-2014 Ondanks dat vliegen volgens Visual Flight Rules (VFR) vooral op zicht gaat, zijn de instrumenten erg belangrijk. Bij VFR vliegen

Nadere informatie

FS Holland. Made by P.E. van Dusschoten

FS Holland. Made by P.E. van Dusschoten Made by P.E. van Dusschoten Made by P.E. van Dusschoten VFR route Zwitserland Leg 1. Bern Interlaken Leg 2. Interlaken Meiringen Leg 3. Meiringen Alpnach Leg 4. Alpnach Buochs Leg 5. Buochs Emmen Leg 6.

Nadere informatie

Hoe wordt je een Pattern piloot.? Bouwstenen. Rc3 training

Hoe wordt je een Pattern piloot.? Bouwstenen. Rc3 training Hoe wordt je een Pattern piloot.? Beetje zware titel, maar er moest toch wat boven staan! In dit verhaal heb ik een aantal zaken op papier gezet die voor mij van belang zijn gebleken om mezelf te verbeteren

Nadere informatie

De route 1. De velden van vertrek en aankomst zijn bekend.

De route 1. De velden van vertrek en aankomst zijn bekend. VFR vliegen Bij een VFR vlucht wordt gevlogen met zicht op de grond, bij weersomstandigheden die dat toelaten, en met een vliegplan dat gedeeltelijk kan zijn voorgeschreven (bv. bij nadering van een gecontroleerd

Nadere informatie

Deel 3: Navigatie in FS

Deel 3: Navigatie in FS HCC Groningen april 2004 Werkgroep FlightSimulator Enno Laverman Deel 3: Navigatie in FS De kunst om een vliegtuig te besturen van vertrekpunt naar punt van aankomst, waarbij voldaan wordt aan de voor

Nadere informatie

TRAININGFLIGHT > RT-gebruik bij VFR vliegen

TRAININGFLIGHT > RT-gebruik bij VFR vliegen TRAININGFLIGHT > RT-gebruik bij VFR vliegen Inleiding Hoewel DFN laagdrempelig is en blijft, is het is wel zo leuk om zoveel mogelijk te vliegen zoals dat in real life gaat. De echte regels zijn echter

Nadere informatie

AI in FSX. Voor het AI traffic in FSX zijn een aantal zaken van belang : Wat is AI : Artificial Intelligence ( kunstmatige intelligentie )

AI in FSX. Voor het AI traffic in FSX zijn een aantal zaken van belang : Wat is AI : Artificial Intelligence ( kunstmatige intelligentie ) AI in FSX Voor het AI traffic in FSX zijn een aantal zaken van belang : Wat is AI : Artificial Intelligence ( kunstmatige intelligentie ) AI vliegtuigen vliegplannen AI vliegtuigen belijningen en parkings

Nadere informatie

Vliegen op instrumenten

Vliegen op instrumenten Vliegen op instrumenten Geschiedenis: In 1923 werden van oost naar west over de USA grote lichtbakens geplaatst als hulp voor navigatie bij nacht door postvliegers. Nachtvluchten tussen Chicago en de Rockies

Nadere informatie

Tochttechnieken Cursus Coördinatie Bijlage cursus 5

Tochttechnieken Cursus Coördinatie Bijlage cursus 5 Tochttechnieken Cursus Bijlage cursus 5 Door: Maurits Westerik Jong Nederland De Lutte. December 2008 Inhoudsopgave 1. Kompas... 3 2. Kaarten... 4 3. Coördinaten... 5 4. Kruispeiling... 6 Jong Nederland,

Nadere informatie

PMDG 737 Flight Management Computer

PMDG 737 Flight Management Computer PMDG 737 Flight Management Computer Deel 2 De Arrival Gemaakt door: 1 Deel 2: De Arrival Je zit nu in de cruise fase. Je hebt net de ATIS uitgeluisterd en weet nu dus de landingsbaan en de arrival. Nu

Nadere informatie

FS Navigator. Downloaden Installatie SID s en STAR s downloaden Wat zijn SID/STARs? Database aanpassen Uitproberen (20x) en Betalen Extra info

FS Navigator. Downloaden Installatie SID s en STAR s downloaden Wat zijn SID/STARs? Database aanpassen Uitproberen (20x) en Betalen Extra info FS Navigator Downloaden Installatie SID s en STAR s downloaden Wat zijn SID/STARs? Database aanpassen Uitproberen (20x) en Betalen Extra info Downloaden Ga naar http:\\www.fsnavigator.com Klik op Download

Nadere informatie

Airbus A320 deel 7 Approach en Landing

Airbus A320 deel 7 Approach en Landing Airbus A320 deel 7 Approach en Landing Het echte stressen gaat nu beginnen: de approach en de landing. Zoveel dingen tegelijk, ik noem er maar een paar. De vergrotingsfactor van je navigation display,

Nadere informatie

99 / Reserve & (PH-TMG)

99 / Reserve & (PH-TMG) Beste en, Welkom bij de TMG Rally 2012! We hebben een uitdagende opdracht en mooie route voor jullie uitgezet. Alvorens je begint met het berekenen van de keerpunten, vragen we je om onderstaande informatie

Nadere informatie

Dutch Air Rally 2014 (middagvlucht)

Dutch Air Rally 2014 (middagvlucht) Dutch Air Rally 2014 (middagvlucht) Beste deelnemer Leuk dat u meevliegt! De Dutch Air Rally bestaat uit 4 onderdelen: Vluchtvoorbereiding Precisievlucht Fotoherkenning Vaklanding Lees deze inleiding goed

Nadere informatie

Tafel met laatje en stoel Etui en papieren op tafel, evt. speelgoed/mooi blaadje o.i.d. Schilderstape Lege dozen Lege jerrycan o.i.d.

Tafel met laatje en stoel Etui en papieren op tafel, evt. speelgoed/mooi blaadje o.i.d. Schilderstape Lege dozen Lege jerrycan o.i.d. Titel van deze les: De piloot, dat ben jij! Uitdaging: Zelfstandig werken Denkwolk onderwerp: Zelfstandig werken blz. 22 Vakgebied(en): Psycho-educatie, drama Doelgroep (OB/MB/BB): MB/BB Maker: Marloes

Nadere informatie

Laten we eens kijken naar de volgende grafiek:

Laten we eens kijken naar de volgende grafiek: Hoogte en snelheidscontrole Een vliegtuig is moeilijker te besturen dan een auto. Dat komt niet alleen om dat de cockpit ingewikkelder is, meer knopjes bevat. Het werkelijke, achterliggende, probleem is

Nadere informatie

Landkaarten en coördinaten

Landkaarten en coördinaten Landkaarten en coördinaten Wat is nu eigenlijk een landkaart? Nou, hou je vast. Op een landkaart staat op een plat vlak een verkleind en toegelicht beeld van een bepaald deel van het aardoppervlak afgedrukt.

Nadere informatie

RT BIJ IFR (aangepast voor DFN-vliegers)

RT BIJ IFR (aangepast voor DFN-vliegers) RT BIJ IFR (aangepast voor DFN-vliegers) Dit is met de beste intenties geschreven en sluit redelijk goed aan bij de werkelijkheid, maar het is uitsluitend bedoeld om het plezier van het virtuele vliegen

Nadere informatie

Lockheed L- 049A Constellation

Lockheed L- 049A Constellation Lockheed L- 049A Constellation Van FSDZigns Vertaald door Nico van Dam, t.b.v. www.dutchfs.com/ 04 december 2006. FSDZigns L-049A Panel Het echte plezier om met dit vliegtuig te vliegen wordt pas bereikt

Nadere informatie

IVAO Wat is dat, wat kun je er mee en hoe werkt het

IVAO Wat is dat, wat kun je er mee en hoe werkt het IVAO Wat is dat, wat kun je er mee en hoe werkt het Harm Meertens LaMaMa 17 december 2018 harm.meertens@home.nl Indeling presentatie wat is Ivao de Pilot Client IvAp communicatie met verkeersleiding vliegplan

Nadere informatie

Schotel. De installatie stap voor stap:.

Schotel. De installatie stap voor stap:. Pagina 1 De installatie stap voor stap:. 1. Stel vast, waar de schotel geplaatst moet worden. Let er op dat de hoogte voor de ontvangst niet van belang is, wel van belang zijn evt. obstakels. Als er obstakels

Nadere informatie

ADF Tracking. Rechtdoor is onaanvaardbaar!

ADF Tracking. Rechtdoor is onaanvaardbaar! ADF Tracking Kijk deze fladderaar eens. Het is een postduif. Ze worden gekweekt en getraind om te racen. Voor hem is er maar een weg naar huis, rechtdoor! Voor hem is dat goed, voor een vliegtuig niet!

Nadere informatie

D A S H 8 Q g e t t i n g a i r b o r n e

D A S H 8 Q g e t t i n g a i r b o r n e D A S H 8 Q 4 0 0 g e t t i n g a i r b o r n e In deze aflevering vervolgen we onze serie tutorials voor de Majestic Dash 8 met een korte vlucht van onze flightsim thuisbasis Southampton naa Manchester.

Nadere informatie

Tweede deel: voor de (beginnende) flightsimmer die meer wil weten. Hoofdstuk 14

Tweede deel: voor de (beginnende) flightsimmer die meer wil weten. Hoofdstuk 14 Tweede deel: voor de (beginnende) flightsimmer die meer wil weten Hoofdstuk 14 Air Traffic Control (ATC) Air Traffic Control is in de werkelijke luchtvaart de verkeersleiding en de communicatie tussen

Nadere informatie

Instrument rating deel 8. Een verdere uitleg van DME-approaches en een introductie tot de holding patterns.

Instrument rating deel 8. Een verdere uitleg van DME-approaches en een introductie tot de holding patterns. Instrument rating deel 8. Een verdere uitleg van DME-approaches en een introductie tot de holding patterns. Naarmate we verder komen in de afleveringen hebben we gezien dat een serie radio navigatie hulpmiddelen

Nadere informatie

Taak van de hoofdrotor

Taak van de hoofdrotor Helikopter vliegen Taak van de hoofdrotor De taak van de hoofdrotor is het generen van lift, waardoor de helikopter omhoog wordt getrokken. In principe is de rotor een stel draaiende vleugels), waarbij

Nadere informatie

Het Toestel. Cessna 182 Nav Trainer, N911, landend op Provincetown, Massachusetts.

Het Toestel. Cessna 182 Nav Trainer, N911, landend op Provincetown, Massachusetts. Het Toestel Welkom bij de C182 Nav Trainer! Deze handleiding is opgezet voor gebruikers van Microsoft's Flight Simulator, versies FS98, FS2000, FS2002 en FS2004(FS9). Om met al deze en toekomstige versies

Nadere informatie

Instructieboekje. Modelvliegclub Cumulus Kampen.

Instructieboekje. Modelvliegclub Cumulus Kampen. Instructieboekje Modelvliegclub Cumulus Kampen www.mvc-cumulus.nl Modelvliegclub Cumulus Voorzitter: J.J.Grootjen Voorzitter@mvc-cumulus.nl Modelvliegclub Cumulus Start opleiding Einde opleiding Elke vlucht

Nadere informatie

Hardware / Joysticks instellingen

Hardware / Joysticks instellingen Hardware / Joysticks instellingen Met alleen het kopen en installeren van het programma Microsoft Flightsimulator ben je er nog niet. Na installatie van het programma kun je het vliegtuig besturen met

Nadere informatie

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Ik begin met wat uit te leggen over de verschillende Add-ons. De verschillende soorten zijn: Payware en Freeware. De verschillen in

Nadere informatie

Lees deze inleiding goed door voordat je begint met de vluchtvoorbereiding!

Lees deze inleiding goed door voordat je begint met de vluchtvoorbereiding! Beste deelnemer, Leuk dat je meevliegt! De Zilveren Vleugel bestaat dit jaar uit 5 onderdelen: Vluchtvoorbereiding Precisievlucht Fotoherkenning Fotografeer opdracht Vaklanding Lees deze inleiding goed

Nadere informatie

DISEqC motor instaleren. Woordje vooraf

DISEqC motor instaleren. Woordje vooraf Woordje vooraf Alle satellieten hangen om een baan rond de Aarde. Ze hangen zodanig rond de aarde dat men van een riem kan spreken. Het Engelse woord voor riem is belt. De naam van al die satellieten samen

Nadere informatie

ILS-signaal oppakken, hoe vlieg je de localiser? 12

ILS-signaal oppakken, hoe vlieg je de localiser? 12 ILS-signaal oppakken, hoe vlieg je de localiser? 12 We weten nu welke apparatuur we moeten gebruiken voor een ILS-approach. Laten we nu de tips uit de praktijk bekijken hoe we snel en professioneel het

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

4 dagen. 3 landen. 7 vliegvelden. 11.45u vlieguren 1300 NM. Succesvolle ferryvlucht Jerez (LEJR) Lelystad (EHLE), 15 tm 17 januari 2010

4 dagen. 3 landen. 7 vliegvelden. 11.45u vlieguren 1300 NM. Succesvolle ferryvlucht Jerez (LEJR) Lelystad (EHLE), 15 tm 17 januari 2010 4 dagen 3 landen 7 vliegvelden 11.45u vlieguren 1300 NM Succesvolle ferryvlucht Jerez (LEJR) Lelystad (EHLE), 15 tm 17 januari 2010 Dag 1 Administratieve afhandeling 12 dagen later dan oorspronkelijk de

Nadere informatie

Dit wordt niet in deze setup guide besproken, raadpleeg indien nodig de handleiding voor meer informatie.

Dit wordt niet in deze setup guide besproken, raadpleeg indien nodig de handleiding voor meer informatie. Voordat we kunnen beginnen dienen we eerst wat instellingen na te lopen. We gaan er in deze setup guide vanuit dat de bedrading al correct is aangesloten zoals staat beschreven in de handleiding. Voor

Nadere informatie

Cursus Kaart en Kompas

Cursus Kaart en Kompas Cursus Kaart en Kompas sponsored by Introductie Het kompas en de werking ervan is voor sommige mensen nog altijd een soort magie. Het feit dat het kleine naaldje altijd feilloos het noorden weet te vinden

Nadere informatie

Tochttechnieken. Cursus kaart en kompas. Bijlage cursus 5. Door: Maurits Westerik Jong Nederland De Lutte. December 2008.

Tochttechnieken. Cursus kaart en kompas. Bijlage cursus 5. Door: Maurits Westerik Jong Nederland De Lutte. December 2008. Tochttechnieken Cursus kaart en kompas Bijlage cursus 5 Door: Maurits Westerik Jong Nederland De Lutte. December 2008 Met dank aan: Hiking-site.nl Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 2. Het bepalen van de

Nadere informatie

Werkblad 3 Bewegen antwoorden- Thema 14 (NIVEAU BETA)

Werkblad 3 Bewegen antwoorden- Thema 14 (NIVEAU BETA) Werkblad 3 Bewegen antwoorden- Thema 14 (NIVEAU BETA) Theorie In werkblad 1 heb je geleerd dat krachten een snelheid willen veranderen. Je kunt het ook omdraaien, als er geen kracht werkt, dan verandert

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 3 Printmaster. Papier in-, door- en uitvoer DR-05-03-01

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 3 Printmaster. Papier in-, door- en uitvoer DR-05-03-01 OPDRACHTKAART DR-05-03-01 Papier in-, door- en uitvoer De Printmaster moet eerst op het papier worden afgesteld. Pas dan kun je gaan drukken. Om de vellen papier goed in te kunnen voeren moet je de inleg

Nadere informatie

Een overzicht van de meest gebruikte tochttechnieken

Een overzicht van de meest gebruikte tochttechnieken Tochttechnieken Een overzicht van de meest gebruikte tochttechnieken In dit boekje vindt je uitleg van tochttechnieken die we veel bij Scouting gebruiken. Dit boekje kan je helpen bij het leren van technieken

Nadere informatie

Hoofdstuk 11. B Autopiloot-instellingen De autopiloot omvat de volgende functies (tussen haakjes de Engelse benaming;

Hoofdstuk 11. B Autopiloot-instellingen De autopiloot omvat de volgende functies (tussen haakjes de Engelse benaming; Hoofdstuk 11 B737-800 Autopiloot-instellingen De autopiloot omvat de volgende functies (tussen haakjes de Engelse benaming; zie afbeelding 11.1): Automatische powerregeling (autothrottle, A/T ARM) Snelheid

Nadere informatie

Simon de schildpad. 2012 J van Weert 1

Simon de schildpad. 2012 J van Weert 1 Programmeren met Simon Simon de schildpad 2012 J van Weert 1 Inleiding: Wat is programmeren eigenlijk? Een computer doet niets zonder een programma. Die programma s worden geschreven door mensen: programmeurs.

Nadere informatie

BACK TO BASICS Serie 1: les 6: landingstechnieken

BACK TO BASICS Serie 1: les 6: landingstechnieken Waarom vliegen we een circuit? Hoe je het ook noemt: circuits en landen, touch n gos, circuits en bumps, alle piloten vliegen ze. Als een piloot zijn vliegvaardigheden weer eens moet bijwerken, biedt het

Nadere informatie

Hoofdstuk 7 VOR, NDB, ILS

Hoofdstuk 7 VOR, NDB, ILS Hoofdstuk 7 VOR, NDB, ILS De luchtvaart maakt gebruik van een ongelooflijke hoeveelheid radiobakens, bezaaid over de hele wereld. Instrumenten in de cockpit laten de richting van een radiobaken zien, waarop

Nadere informatie

Hoe registreer je een Pirep in op IVAO

Hoe registreer je een Pirep in op IVAO Hoe registreer je een Pirep in op IVAO Alvorens je de vlucht gaat maken noteer eerst hoeveel brandstof je aan bord meeneemt. Maak de voorbereidingen op de normale manier zoals je altijd hebt gedaan. Kijk

Nadere informatie

PMDG 737 Flight Management Computer

PMDG 737 Flight Management Computer PMDG 737 Flight Management Computer Deel 3 Overig Gemaakt door: 1 Deel 3 Andere opties De vorige twee hoofdstukken waren qua opzet en uitleg vrij basic. Alleen de noodzakelijke dingen voor die vlucht werden

Nadere informatie

3.3 Les 3: Het opstellen van een hypothese

3.3 Les 3: Het opstellen van een hypothese 3.3 Les 3: Het opstellen van een hypothese Doel: Lesinhoud De leerlingen formuleren hypotheses die beginnen met ik denk dat. De leerlingen weten dat ze bij een onderzoek ook het tegenovergestelde onderzoeken

Nadere informatie

Scherzando digitaal studeren

Scherzando digitaal studeren Handleiding voor het downloaden vanaf de website Het installeren van de sweetmidiplayer Het gebruik van de sweetmidiplayer Het gebruik van de noteworthy player / plug-in Scherzando digitaal studeren INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Taak van de hoofdrotor

Taak van de hoofdrotor Helikopter vliegen Taak van de hoofdrotor De taak van de hoofdrotor is het generen van lift, waardoor de helikopter omhoog wordt getrokken. In principe is de rotor een stel draaiende vleugels), waarbij

Nadere informatie

GPS Instructie MC de Kraats. Probleemloos gebruik maken van Garmin GPS Navigatie op de motor

GPS Instructie MC de Kraats. Probleemloos gebruik maken van Garmin GPS Navigatie op de motor GPS Instructie MC de Kraats Probleemloos gebruik maken van Garmin GPS Navigatie op de motor Doel van de instructie Fijn gebruik maken van je GPS Van A naar B navigeren Zelf routes maken en in je GPS zetten

Nadere informatie

Allereerst wil ik je feliciteren met het ondernemen van actie en het downloaden van dit

Allereerst wil ik je feliciteren met het ondernemen van actie en het downloaden van dit Vliegangstcursus.com 2013 Introductie Allereerst wil ik je feliciteren met het ondernemen van actie en het downloaden van dit rapport. Dit toont aan dat je iemand bent die van plan is wat te gaan doen

Nadere informatie

Dutch Open Air Rally 2015 (middagvlucht)

Dutch Open Air Rally 2015 (middagvlucht) Dutch Open Air Rally 2015 (middagvlucht) Beste deelnemer Leuk dat u meevliegt! De Dutch Open Air Rally bestaat uit 4 onderdelen: Vluchtvoorbereiding Precisievlucht Fotoherkenning Vaklanding Lees deze inleiding

Nadere informatie

Bib-strip : hoe speel je piloot?

Bib-strip : hoe speel je piloot? Bib-strip : hoe speel je piloot? LANDER Surf naar : www.spelletjesoverzicht.nl/lander Wacht tot het spel is ingeladen. Is de knop PLAY GAME rood gekleurd?klik erop om het spel te starten 1 Klaar om piloot

Nadere informatie

GPS. Global Positioning System, werking en toepassingen. Maarten Mennes Mei 2006.

GPS. Global Positioning System, werking en toepassingen. Maarten Mennes Mei 2006. GPS. Global Positioning System, werking en toepassingen. Maarten Mennes Mei 2006. GPS is de afkorting voor Global Positioning System. In dit werkstuk zal ik uitleggen hoe het systeem werkt en wat je ermee

Nadere informatie

LET OP! Lees dit eerst even door!

LET OP! Lees dit eerst even door! LET OP! Lees dit eerst even door! Als je op zoek bent naar de officiële website van WhatsApp klik dan hier. WhatsApp op PC is een onafhankelijk initiatief en is op geen enkele manier verwant aan WhatsApp

Nadere informatie

Frame rate in FSX. Harm Meertens. hcc groningen. LaMaMa 27 oktober Werkgroep Flight Simulator.

Frame rate in FSX. Harm Meertens. hcc groningen. LaMaMa 27 oktober Werkgroep Flight Simulator. Frame rate in FSX Harm Meertens LaMaMa 27 oktober 2014 Werkgroep Flight Simulator hcc groningen harm.meertens@home.nl Indeling presentatie Inleiding Referentie instellingen Scenery Referentie vluchtplan

Nadere informatie

PMDG 737 Flight Management Computer

PMDG 737 Flight Management Computer PMDG 737 Flight Management Computer Deel 1 De Departure Gemaakt door: 1 Ik heb dit manual in elkaar gezet met de bedoeling de beginselen van het programmeren van het FMS onder de knie te krijgen. Het eerste

Nadere informatie

Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet

Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet Deze handleiding is alleen bedoeld voor flightsimulatie doeleinden en mag NOOIT worden gebruikt in een echt vliegtuig. De auteurs zijn niet aansprakelijk voor fouten en eventueel andere schade. Voorwoord

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

http://www.kidzlab.nl/index2.php?option=com_content&task=vi...

http://www.kidzlab.nl/index2.php?option=com_content&task=vi... Veelvlakken De perfecte vorm Plato was een grote denker in de tijd van de Oude Grieken. Hij was een van de eerste die de regelmatige veelvlakken heel bijzonder vond. Hij hield ervan omdat ze zulke mooie,

Nadere informatie

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb hoofdstuk 8 Kernovertuigingen Kernovertuigingen zijn vaste gedachten en ideeën die we over onszelf hebben. Ze helpen ons te voorspellen wat er gaat gebeuren en te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit.

Nadere informatie

Vliegoefeningen Ikarus C-42

Vliegoefeningen Ikarus C-42 LDS Aviation Vliegoefeningen Ikarus C-42 Vliegoefeningen per vluchtfase uitgelegd ter voorbereiding op de vlieglessen J. Linders/ LDS Aviation 1 7 2012 Horizontale vlucht: Neus in geschatte stand horizontale

Nadere informatie

DONAC 2016 Beginners tips

DONAC 2016 Beginners tips Vrijwel elke beginnende competitie aerobatic vlieger wil bij zijn/haar eerste optreden foutloos presteren, de vlucht afronden met een perfecte landing en bij het uitstappen de Ooh's en Aah's in ontvangst

Nadere informatie

Space Experience Curaçao

Space Experience Curaçao Space Experience Curaçao PTA T1 Natuurkunde SUCCES Gebruik onbeschreven BINAS en (grafische) rekenmachine toegestaan. De K.L.M. heeft onlangs aangekondigd, in samenwerking met Xcor Aerospace, ruimte-toerisme

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

F. Callens, K. De Clus, N. Vermeulen, A. Vercruysse

F. Callens, K. De Clus, N. Vermeulen, A. Vercruysse F. Callens, K. De Clus, N. Vermeulen, A. Vercruysse Inhoudstafel 1. Familiarisatie 7 1E. Noodtoestanden 21 2. Voorbereiden vóór en actie na de vlucht 25 3. Ervaring in de lucht 33 4. Effecten van besturing

Nadere informatie

Aan de poort van de stad der geletterdheid

Aan de poort van de stad der geletterdheid Aan de poort van de stad der geletterdheid Wij hebben besloten om eindelijk onze stem te laten horen. Samen met de cursisten en docenten. Omdat je als laaggeletterde geen toegang krijgt tot de stad. Met

Nadere informatie

Factsheet Lelystad Airport. Toekomstige vliegroutes Lelystad Airport

Factsheet Lelystad Airport. Toekomstige vliegroutes Lelystad Airport Factsheet Lelystad Airport Toekomstige vliegroutes Lelystad Airport Lelystad Airport Schiphol Group ontwikkelt Lelystad Airport tot een luchthaven voor vakantievluchten binnen Europa en andere bestemmingen

Nadere informatie

Een route invoeren en rijden met Sygic

Een route invoeren en rijden met Sygic Een route invoeren en rijden met Sygic 1. Eenmalig... 2 a. Instellen van Sygic routeplanning... 2 b. Maak een (korte) testroute en sla deze op... 3 2. De route naar je mobiele apparaat kopiëren.... 6 a.

Nadere informatie