Ondernemen met Visie en Resultaten OVR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ondernemen met Visie en Resultaten OVR"

Transcriptie

1 Ondernemen met Visie en Resultaten OVR Een aanpak waarin u de business met meer rust en ruimte kunt managen, door een goede Missie, Visie en Strategie en zichtbare resultaten

2 Ondernemen met Visie en Resultaten OVR Wat treft u aan in deze folder Bedrijfsresultaat verbeteren? Minder inspanning en meer resultaat? Wat levert het op? Voor wie is OVR bestemd? De negen stappen naar succes Q & A (vragen en antwoorden)

3 Bedrijfsresultaat verbeteren. Het programma Ondernemen met Visie en Resultaten OVR is speciaal ontwikkeld voor MKB ondernemers die hun bedrijfsresultaten willen verbeteren, ongeacht de branche of dienstverlening. OVR helpt ondernemers een gezond bedrijfsresultaat neer te zetten. Hierbij staat Gezond en met Plezier werken centraal. Voor u als directeur, eigenaar, ondernemer en voor alle anderen binnen uw organisatie is OVR nuttig. Het wiel opnieuw uitvinden doen we niet, we hanteren wel een specifieke aanpak. We betrekken medewerkers bij de totstandkoming van het resultaat. Dus breed horizontaal zodat iedereen betrokken is in het veranderingsproces. Resultaatgericht managen is een vereiste voor succes. Minder inspanning, meer resultaat. Wat levert het op? U bent na het doorlopen van het OVR programma in staat te managen op hoofdlijnen. Zonder dat u zich met alle details hoeft bezig te houden en u heeft meer gemotiveerde medewerkers. Het zal u ook een goed gevoel geven om te weten dat u niet meer 24 uur per dag bereikbaar hoeft te zijn en niet altijd de aanjager, kartrekker en uitvoerder bent om u resultaten te behalen. Met OVR kunt u uw bedrijfsresultaat verhogen, verzuim en uitval drastisch verminderen en personeelstevredenheid aanzienlijk verbeteren. En ook uw klanten zullen dat gaan merken. Hans Geitenbeek Business Coach Klinkt dit als muziek in de oren? Voelt u de druk dat alles u teveel is en u niet nog harder wilt werken? Dat resultaten achterblijven en u meer wilt, maar niet lukt. Dat u vastloopt in het bedenken en ontwikkelen van producten en diensten? Stelt u vast dat uw medewerkers niet zo hard aan de kar trekken als uzelf? Is uw bedrijf de laatste periode minder winstgevend of draait u al langere tijd breakeven of lijdt u zelfs verlies? Dan biedt OVR u volop perspectieven. Ook als uw bedrijf behoorlijk succesvol is, maar de concurrentie op de loer ligt. Of als er meer rendement is te halen uit de huidige onderneming. Maakt u werkweken van 50 tot 70 uur, denkt u dat er 7 dagen per week gewerkt moet worden en dat u dus 24 uur per dag bereikbaar moet zijn? Ook dan is het tijd om te starten met OVR Met meer rust en ruimte uw business continueren Een aanzienlijk beter bedrijfsresultaat. Tevreden medewerkers die met plezier werken Een stabiel bedrijf, minder ad hoc beslissingen Een degelijke visie en missie die als leidraad gebruikt worden voor de toekomstige beslissingen. Meer rust binnen de organisatie, iedereen is zich bewust van de koers van de onderneming. Meer tevreden klanten met u als leverancier of dienstverlener. De concurrentie geen concurrentie meer is.

4 Is het een sprong in het luchtledige of blijven we met beide benen op de grond?

5 Voor wie is OVR bestemd Voor wie is OVR bestemd Het klinkt als muziek in de oren van iedere MKB ondernemer: om succesvol zijn en goede resultaten behalen. Maar niet door nog harder te moeten werken! Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. De windrichting kunnen we niet bepalen, we kunnen wel onze zeilen aanpassen. OVR is een eenvoudige basismethode die de successen brengt die u mag verwachten. De markt is continu in ontwikkeling en ook uw concurrenten zitten niet stil. Er ontstaan samenwerkingsverbanden, nieuwe ideeën en product-marktcombinaties. Social Media is een begrip aan het worden en de technologie staat niet stil. U wilt dat allemaal weten, bijhouden, analyseren en beslissen of u investeert en toepast. Het is om gek van te worden. Daarom hebben wij OVR ontwikkeld. Juist voor die ondernemers, DGA s of managementteams die verder willen. Het programma is geschikt voor bedrijven vanaf 10 medewerkers, ongeacht in welke branche ze werkzaam zijn. Met OVR helpen we u de doelen te realiseren die u wilt. Betere resultaten en succesvol zijn met minder inspanningen en meer grip op uw bedrijf.

6 De negen stappen naar succes 1. Het introductiespel Samen met de ondernemer, DGA, of het Managementteam bepalen we hoe de organisatie functioneert. Waar de kansen en bedreigingen liggen en hoe men individueel naar bepaalde businessactiviteiten kijkt. We evalueren uw bestaande businessplannen en hoe de kernstuurgetallen tot stand komen. En wat zijn de huidige korte en lange termijn verwachtingen? 2. Het Format Opstellen van de bestaande business in een conceptmodel genaamd het One Page Strategy Model. Dit is een blauwdruk van het bestaande businessmodel en de huidige visie. Uiteraard hebben we de bestaande getallen en onderbouwingen onderzocht die daarvoor nodig zijn. We beoordelen hoe realistisch het bestaande businessmodel is en wat de kansen en bedreigingen zijn. Vanuit dit model gaan we verder de organisatie in en verwachten we van iedereen om mee te denken. Wij zullen iedereen constant uitdagen en spiegelen. Aansluitend gaan we een doelmodel vullen. 3. Het overtuigen en bevestigen Met het doelmodel toetsen we binnen de organisatie de haalbaarheid en bereidheid. Daarmee wordt het een plan van de hele organisatie. Nu is het aan de ondernemer om op de stoel te klimmen en iedereen te motiveren zijn bereidheid te tonen en ervoor te gaan. Dat de mens centraal staat, moet met volle overtuiging bij de medewerkers worden overgebracht. Namelijk die medewerkers gaan een belangrijke rol vervullen. 4. Het vullen van het model Nu we weten wat de goede plannen zijn, kunnen we het One Page Strategy Model definitief gaan vullen. De strategie bepalen en vastleggen in het model. Vragen daarbij zijn: Wat zijn de doelen, wie ondersteunt, wie zorgt waarvoor, en wie is verantwoordelijk? Welke externe zaken moeten geregeld worden? Dit model zal de rode draad vormen voor alle verdere stappen en ontwikkelingen. We laten ons niet meer van dag tot dag beïnvloeden, maar werken resultaatgericht. We houden vast aan de bepaalde koers. 5. Het product-marktcombinatie of dienstverleningsmodel In deze stap besteden we veel aandacht aan de product-marktcombinatie. Wat zijn de onderscheidende factoren en hoe kunnen we die beter benutten? Hoe kunnen we nieuwe product-marktcombinaties toevoegen en minder goede zonder verlies uit het proces halen? We onderzoeken hoe ons klantenbestand is opgebouwd en waar de risico s zitten.

7 De negen stappen naar succes 6. De medewerker Alle goede plannen gaan en staan met de medewerker, daarom staat deze ook centraal. Medewerkers worden actief betrokken in het gehele traject en we zullen gebruikmaken van het Waardemodel duurzame inzetbaarheid. Met de Duurzame Inzetbaarheid Index (DIX) meten en analyseren we de inzetbaarheid en waardevolle elementen op medewerkerniveau. De verkregen informatie gebruiken we om het inzetbaarheidbeleid te laten aansluiten op uw bedrijfsdoelstellingen. 7. De concurrentie Een belangrijk onderdeel is de concurrentie. Hoe zit die in elkaar? Welk onderscheidend vermogen hebben we in huis en hoe vinden we dit? We hebben dit als titel gegeven: Beat the Competition.Hoe maken we het meest efficiënt gebruik van onze website en sociale media mogelijkheden? 8. De nulmeting Om de resultaten te kunnen meten en van week tot week of maand tot maand te weten waar we staan, moeten we een goede nulmeting uitvoeren. We onderzoeken of alle getallen en rapportages consistent zijn en hoe we daar op een gemakkelijke en snelle manier over kunnen beschikken. Pas dan kunnen we bewaken hoe ver we staan in de voortgang van het project en aan welke knop we moeten draaien om op koers te blijven. 9. Het model continueren en de finale Nu het eerste werk achter de rug is, kunnen we niet achterover leunen en denken nu gaat het vanzelf. Het is een continue proces dat door de onderneming moet worden voortgezet. Tijdens het doorlopen van alle stappen hebt u daarvoor voldoende instrumenten gekregen. De verantwoordelijkheden zijn veel lager en dieper in de organisatie gelegd en dit creëert de borging. Dit zal u als ondernemer een rustiger gevoel geven. U bent na het doorlopen van het OVR programma in staat te managen op hoofdlijnen. Zonder dat u zich met alle details hoeft bezig te houden en met meer gemotiveerde medewerkers Het zal u ook een goed gevoel geven om te weten dat u niet meer 24 uur per dag bereikbaar hoeft te zijn en niet altijd de aanjager, kartrekker en uitvoerder bent om de resultaten te halen. Het OVR programma heeft dit voor u uit handen genomen.

8 We zijn wat we herhaaldelijk doen. Uitmuntendheid is dan ook geen handeling, maar een eigenschap. -Aristoteles-

9 Q & A (Questions & Answers) Q & A (Questions & Answers) Q A Wat mag ik na afloop van OVR verwachten? Dat u in staat bent uw onderneming met meer succes te leiden Dat u ontwikkelingen in de toekomst veel makkelijker kunt realiseren Dat u als eigenaar/ondernemer met meer rust en ruimte van uw onderneming kunt genieten. Minder stress of burn-out. Uw bedrijfsrendement is aanzienlijk verbeterd, een rendementsverbetering van 25% is mogelijk. Zowel uw klant- als medewerkerstevredenheid zullen zijn toegenomen. Uw organisatie kan veel makkelijker inspelen op veranderende marktsituaties. Q A Q A Q A Q A Hoelang gaat zo n traject duren? Afhankelijk van de omvang en complexiteit zal 10 tot 20 werkdagen externe begeleiding voldoende zijn. De doorlooptijd van het hele project bedraagt 6 tot 12 maanden. Hebben wij de kennis wel in huis voor dit project? Het programma is voor elk bedrijf toegankelijk. Onze adviseurs hebben een hands-on mentaliteit, steken de handen uit de mouwen en ondersteunen en begeleiden waar nodig. Waarom raken mijn medewerkers meer gemotiveerd door een dergelijk traject? Het project is gebaseerd op een mensgerichte aanpak. Dit betekent dat uw medewerkers meedoen aan de realisatie van dit project. De ervaring leert dat ze enorm verrast zullen zijn dat ook hun mening en inbreng telt. Sterker nog, in veel gevallen daadwerkelijk gebruikt wordt. Mijn bedrijf verkeert al langere tijd in een verliessituatie. Is OVR dan nog zinvol? Indien er nog eigen vermogen is dan is het wel vijf voor twaalf en is het zaak om direct aan de slag te gaan. Elke maand dat u later begint, maakt de kans op succes veel kleiner. Indien u aan de vooravond van een faillissement staat, dan is het helaas te laat om nog met OVR te starten. Hebt u nog vragen? Bel of mail ons gerust! Wij zullen dan direct inhoudelijk reageren en indien gewenst een geheel vrijblijvende afspraak met u maken om alles nog eens door te nemen.

10 De resultaten en wat levert het op? Wat mag u verwachten als u het OVR Met meer rust en ruimte uw business kunnen continueren. heeft doorlopen? Een aanzienlijk beter bedrijfsresultaat. Rendement verbetering van 25% is haalbaar, maar ook uw omzet zal gaan toenemen. Uw medewerkers zullen uitermate tevreden zijn en met meer plezier hun werk doen. Dus minder uitval en verzuim. U heeft meer vertrouwen in uw eigen personeel gekregen. Uw medewerkers zullen beter weten wat hen drijft en hoe hun toekomst er uit zal zien. Uw bedrijf zal stabieler opereren, met minder ad hoc beslissingen. De koers is bepaald en door goede meet instrumenten blijft u op koers. Een voldoende ontwikkelde visie en missie met bijhorende strategie die als leidraad gebruikt worden voor de toekomstige beslissingen. Binnen de gehele organisatie is meer rust, omdat iedereen zich bewust is van de koers van de onderneming. Teams binnen uw organisatie zullen beter samenwerken. Klanten zullen meer tevreden zijn met u als leverancier of dienstverlener. De concurrentie is geen concurrentie meer.

11 Toegepaste technieken, systemen en literatuur Toegepaste technieken, systemen en literatuur Binnen de programma s maken we waar nodig gebruik van de volgende reeds beproefde en in de markt bekend staande, bewezen technieken. Deze zijn veelal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Uiteraard hebben wij deze zorgvuldig geselecteerd en passen we onderdelen met succes toe in onze projecten en opdrachten. Het is natuurlijk nooit een boek dat de wijsheid brengt, maar met onze praktijkgerichte aanpak en de vooraanstaande literatuur hebben we onze programma s zorgvuldig samengesteld. Deze zijn aangevuld met de ervaringen van OVR. Maar ook hier maken we voor elke klant een programma wat geschikt is. Immers geen bedrijf is gelijk en geen mens het zelfde. OVR is dus altijd maatwerk! Werken met het Learn & Lead principe In ieder geval werken we met het One Page Strategy Model welke als leidraad zal dienen in het hele proces. Ook zijn de Belbin teamrollen een veel ingezette tool. Het is bewezen dat een goede samenwerking binnen teams in grote mate bijdraagt aan het succes van een onderneming. De begeleiding van uw externe bedrijfscoach is noodzakelijk om de resultaten te halen en te borgen binnen uw organisatie. Indien noodzakelijk zetten we ook andere specialisten in. De kosten die u maakt met OVR zult u ruimschoots terug verdienen. Daarom is er geen enkele reden om het langer uit te stellen. Pas als alle radertjes in elkaar vallen, bent u succesvol!

12 Wilt u meer weten? Wilt u meer weten? Hebt u na het lezen van deze brochure behoefte aan een kennismakingsgesprek? Dat kan, geheel vrijblijvend. Bel of mail ons gerust voor het maken van een afspraak. Wij willen graag met u kennismaken en samen met u bekijken wat we met OVR voor uw organisatie kunnen betekenen. OVR is een product van TRAIN & MORE TRAIN & MORE Nederland België Molenpad 58 Hubermont JV Boxtel 6983 ORTHO Tel: +31 (0) Train & More is een Nederlands bedrijf met een vestiging in België. Andere producten van Train & More zijn: Intensieve management trainingen in Leiderschap, Teamwork, Communicatie, die we meestal organiseren op onze locatie in de Belgische Ardennen.

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Wat lees je in dit boek? Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Wat gebeurt er allemaal in dienstverlening? 5 Waarom zou je kiezen voor PubliContact? 6 Hoe werkt

Nadere informatie

Actueel. de essentie! Keuzes voor de juiste richting. Dat is. EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011

Actueel. de essentie! Keuzes voor de juiste richting. Dat is. EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011 Actueel EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011 Keuzes voor de juiste richting. Dat is de essentie! De Jager Actueel is een uitgave voor ondernemers. Met dit blad informeren wij u

Nadere informatie

Het CRM 100% succes boek. Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online

Het CRM 100% succes boek. Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online Het CRM 100% succes boek Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online Managementsamenvatting Een succesvolle CRM implementatie heeft niets met techniek te maken maar

Nadere informatie

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan?

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? Hoe u bereikt dat mobile een strategisch onderdeel van uw bedrijfsvoering wordt INHOUD Wat is een mobile strategy? 3 Aanpak van een mobile strategy

Nadere informatie

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen?

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Gratis White Paper Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Oké Marketing Kruidnagel 2 5275 KR Den Dungen T: 06 54 793 205 E: info@okemarketing.nl

Nadere informatie

KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING

KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING info@exellior.com September 2014 Copyrights KNOWLEDGE INTO ACTION 2 GEFELICITEERD! U heeft besloten meer te willen weten over de ontwikkeling

Nadere informatie

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl Colofon Titel Just share it! Geef je kennis een goed doel. Samengesteld door CIVIQ instituut vrijwillige inzet House of Sharing * Datum Oktober 2004 Contactadressen voor deze publicatie: CIVIQ Plompetorengracht

Nadere informatie

OPEN-BOOK MANAGEMENT ALS ZINVOL INSTRUMENT

OPEN-BOOK MANAGEMENT ALS ZINVOL INSTRUMENT Management accounting control Resultaatverbetering en cultuurverandering OPEN-BOOK MANAGEMENT ALS ZINVOL INSTRUMENT Open-Book Management is een manier van bedrijfsvoering die past bij organisaties die

Nadere informatie

besparen in de publieke sector, gezondheidszorg en educatie Your business technologists. Powering progress

besparen in de publieke sector, gezondheidszorg en educatie Your business technologists. Powering progress slim besparen in de publieke sector, gezondheidszorg en educatie Your business technologists. Powering progress Uw opdracht is bezuinigen? Wat is SLIM? Binnen de publieke sector, gezondheidszorg en educatie

Nadere informatie

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 door Richard van Hooijdonk MarketingMonday januari 2011 inhoud Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Pagina 01 social media benutten met weinig tijd 4 02 wie is

Nadere informatie

ISBN/EAN: 978-94-91753-00-8 NUR: 808 Trefw: innovatie, creativiteit. Dit is een uitgave van Idea Seeding Books

ISBN/EAN: 978-94-91753-00-8 NUR: 808 Trefw: innovatie, creativiteit. Dit is een uitgave van Idea Seeding Books 0 ISBN/EAN: 978-94-91753-00-8 NUR: 808 Trefw: innovatie, creativiteit Dit is een uitgave van Idea Seeding Books Idea Seeding Books ideaseedingbooks@gmail.com www.ideaseedingbooks.com Omslagfoto: istockphoto

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

StrΩm Bedrijfsvoerders - White paper Optimaliseren Verkoopproces

StrΩm Bedrijfsvoerders - White paper Optimaliseren Verkoopproces - White paper Optimaliseren Verkoopproces Veel kansen blijven liggen als gevolg van een gebrek aan focus en structuur Inleiding In deze white paper laten we zien waarom een goed functionerend verkoopproces

Nadere informatie

Integraal Performance Management

Integraal Performance Management ebook Integraal Performance Management Een bewezen aanpak voor prestatieverbetering Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. Inleiding 4 2. ipm is volledig 7 3. ipm een integrale aanpak in vijf fases 14 4. Fase 1:

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 7 CRM is geen software... 8 De vier

Nadere informatie

De effecten van lean management op de kwaliteit van arbeid en de organisatie binnen gemeenten. Onderzoeksrapport A+O fonds Gemeenten

De effecten van lean management op de kwaliteit van arbeid en de organisatie binnen gemeenten. Onderzoeksrapport A+O fonds Gemeenten De effecten van lean management op de kwaliteit van arbeid en de organisatie binnen gemeenten Onderzoeksrapport A+O fonds Gemeenten Alma Vermeulen November 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3&4 2. Lean

Nadere informatie

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc. Hand out behorende bij de training VOBSPAN Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.nl

Nadere informatie

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod Competentiegericht trainen Molijn Training Trainingsaanbod Het zijn niet de sterksten en ook niet de slimsten die overleven, maar degenen die zich het best aanpassen aan de veranderende omstandigheden

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Leidinggeven is eenvoudig?

Leidinggeven is eenvoudig? Leidinggeven is eenvoudig?? John Romeijnders ISBN: 978-90-821682-0-4 Eerste druk: januari 2014. Alles uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

Onderneem t zelf in welzijn! Ingrediënten voor een ondernemende organisatie

Onderneem t zelf in welzijn! Ingrediënten voor een ondernemende organisatie Onderneem t zelf in welzijn! Ingrediënten voor een ondernemende organisatie Auteurs: Daan de Bruijn, Els Meijsen en Gery Lammersen Redactie: Tib/teksten Eindredactie: afdeling communicatie, MOVISIE Vormgeving:

Nadere informatie

Figuur 1 geeft dit weer. Een goede inzet van HRD draagt bij aan de prestaties van de onderneming. Fig uur 1

Figuur 1 geeft dit weer. Een goede inzet van HRD draagt bij aan de prestaties van de onderneming. Fig uur 1 HRD-model voor startende ondernemingen in de detailhandel Bent u van plan een onderneming te beginnen of bent u korter dan zes jaar eigenaar van een onderneming in de detailhandel? Dan behoort u tot de

Nadere informatie

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening Drijfveren in de zakelijke dienstverlening INHOUDSOPGAVE De methode 2 In gesprek met: Pierre Mellegers - Manager Management & Human Resource Development bij Eneco 6 Edwin Kist - Senior Vice President Human

Nadere informatie

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Dit is versie 1.1 van dit e-book Download de nieuwste versie van dit rapport op http://www.internetmarketingsysteem.nl/ Disclaimer Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de

Nadere informatie

RibbonWood Consultancy

RibbonWood Consultancy RibbonWood. Implementeert. RibbonWood Consultancy - 10 Stappen Voor Succesvol Veranderen When you start looking at a problem and it seems really simple, you don t really under- stand the complexity of

Nadere informatie

Inleiding 12 Drie factoren voor succesvol leidinggeven 13 Leeswijzer 14

Inleiding 12 Drie factoren voor succesvol leidinggeven 13 Leeswijzer 14 Inhoud Inleiding 12 Drie factoren voor succesvol leidinggeven 13 Leeswijzer 14 DEEL 1 LEIDINGGEVEN DE PRAKTIJK 1 Aan de slag als leidinggevende 19 1.1 Leidinggeven: wat vraagt dat van mij? 19 1.2 Hoe maak

Nadere informatie

GETTING CRM RIGHT. Tips & Tricks voor een succesvolle CRM WHITE PAPER

GETTING CRM RIGHT. Tips & Tricks voor een succesvolle CRM WHITE PAPER WHITE PAPER GETTING CRM RIGHT Tips & Tricks voor een succesvolle CRM CRM (Customer Relationship Management) vindt vandaag de dag ook in de KMO steeds meer ingang bij de automatisering en stroomlijning

Nadere informatie

Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort

Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort Inleiding De gedachte dat de persoon van de professional van doorslaggevende betekenis is bij acquisitie (zie

Nadere informatie

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS THINK DIFFERENT? FUTURE PROOF? TOON LEF EN MAAK HET VERSCHIL! FUEL YOUR FUTURE HOE? Gezien de veranderingen in je vak, ben je gespitst op

Nadere informatie

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen Aan de slag met de RI&E Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen EEN RI&E Een RI&E? Als ondernemer wil ik graag geld verdienen, maar ik wil later geen werknemers tegen

Nadere informatie