Barbusselaan 406 in Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Barbusselaan 406 in Amsterdam"

Transcriptie

1 A M S T E R D A M 2012 EXECUTORIALE VERKOPING (ex artikel 3:268 jo 3:254 BW) op MAANDAG 24 september 2012 s-avonds nà uur in F E L I X M E R I T I S Keizersgracht 324 te Amsterdam ten overstaan van notaris Mw. mr. A.M.J.M. PLOUMEN (Van Doorne N.V.) van: het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de eerste verdieping, plaatselijk bekend als: Barbusselaan 406 in Amsterdam en kadastraal bekend gemeente Weesperkarspel, sectie A, complexaanduiding 1918, appartementsindex A-64, uitmakende het zesenzeventig/negentienduizend eenhonderd achtenvijftigste (76/19.158) onverdeeld aandeel in de gemeenschap bestaande uit het voortdurende recht van erfpacht van de percelen grond eigendom van de gemeente Amsterdam, plaatselijk bekend 1102 VM Amsterdam, Alfred Doblinstraat 60 tot en met 84 en 88 tot en met 112 (even nummers) etc. met de rechten van de erfpachter op de op de grond aangebrachte opstallen, voortvloeiende uit de erfpachtvoorwaarden en uit de wet, bestaande uit één flatgebouw etc.

2 Het betreft een 3-kamerhoekappartement op de eerste verdieping met een eigen berging op de begane grond in een appartementencomplex die gerealiseerd is in circa Het appartement ligt in de woonwijk Venserpolder in Amsterdam- Zuidoost en de buurt kenmerkt zich door middelhoge blokken met portiekwoningen van maximaal vier of vijf woonlagen gelegen rondom binnentuinen en omgeven door hier en daar een waterpartij. De bruto vloeroppervlakte van het appartement is circa 70 m² en de vermoedelijke indeling is als volgt: eerste verdieping: entree/hal, toilet, keuken, woonkamer, twee slaapkamers en een balkon (zuid). Het appartementencomplex is ruim opgezet en heeft een royale groene binnentuin die te bereiken is door de diverse poorten in het complex. Er is een afgesloten entree die voorzien is van een video-intercominstallatie. Het appartement is voor zover bekend in gebruik bij de eigenaar. De EIGENAAR dient het appartement conform de hypotheekvoorwaarden GEHEEL ONTRUIMD EN VRIJ VAN HUUR op te leveren, bij gebreke waarvan de koper (zonodig) zelf, voor eigen rekening en risico, de ontruiming dient te bewerkstelligen.

3 In de nabijheid van het appartement is het winkelcentrum de Amsterdamse Poort. Hier zijn diverse winkels voor de dagelijkse en de niet-dagelijkse boodschappen. Ook zijn er diverse kinderdagverblijven en scholen in de buurt. Bijvoorbeeld het kinderdagverblijf A la Pikin en de basisschool het Klaverblad. Maar ook enkele scholen met hoger onderwijs zijn in de directe omgeving bijvoorbeeld het ROCvA. Daarnaast zijn Amsterdam Arena, woonboulevard Villa Arena, de Ziggo Dome, de Heineken Music Hall en Pathe Arena op loopafstand. Gedurende het hele jaar zijn hier volop activiteiten en evenementen! Het appartement is vanuit alle richtingen per trein en per metro goed bereikbaar door de nabijheid van de stations Duivendrecht, Amsterdam Bijlmer ArenA, metrostation Strandvliet en metrostation Venserpolder. Ook zijn er goede busverbindingen met onder andere Amsterdam Centrum door middel van diverse buslijnen waaronder ook nachtbussen. De bushaltes zijn op station Duivendrecht en aan de Dalsteindreef, de Dolingadreef en de Daalwijkdreef.

4 Lasten per jaar: W.O.Z.-waarde (2012) : ,00; OZB : 73,25; Rioolrecht : 149,41; Waterschapslasten : 18,42; Achterstallige lasten : p.m.; Erfpacht : De canon is afgekocht tot en met 15 juni 2035 en de algemene bepalingen van voortdurende erfpacht van 2000 zijn van toepassing. ALLES VOLGENS INGEWONNEN INFORMATIE. Plokgeld: De plokpenning komt voor rekening van de koper en bedraagt 1.000,- exclusief BTW. Gunning/risico Verkoper behoudt zich het recht voor het geveilde niet te gunnen en zal zich daaromtrent uitspreken binnen 24 uur na de veiling van het appartementsrecht. Vanaf de gunning is het risico voor koper. Betaling/verrekening lasten De koopsom en het verder door koper verschuldigde moet uiterlijk worden voldaan op 24 oktober De baten en lasten zijn vanaf deze dag voor rekening van de koper. Bedenktijd De wettelijke bepalingen inzake de eisen van een schriftelijke koopovereenkomst en de bedenktijd van drie dagen, zoals die per 1 september 2003 in werking zijn getreden, gelden NIET voor een openbare veiling ten overstaan van een notaris. Registergoederen die worden verkocht via de EAOGV worden onvoorwaardelijk en zonder bedenktijd verkocht. Veilcondities Er wordt geveild volgens de Algemene Veilingvoorwaarden voor Onroerend Goed Amsterdam 2001 ( AVEA 2001 ), vastgesteld bij akte d.d. 28 juni 2001 van notaris Mr. P.J.N. van Os te Amsterdam, voor zover daarvan bij de akte van veilingvoorwaarden niet wordt afgeweken.

5 TOT 14 DAGEN VOOR DE VERKOOPDATUM KUNNEN ONDERHANDSE ONVOORWAARDELIJKE SCHRIFTELIJKE BIEDINGEN WORDEN INGEDIEND AAN HET ADRES VAN VORENGENOEMDE NOTARIS. BIEDINGEN ZULLEN WORDEN BEHANDELD OVEREENKOMSTIG HET BEPAALDE IN ARTIKEL 3:268 BW, ZONDER DAT ECHTER DE EXECUTANT GEHOUDEN IS OP EEN BIEDING IN TE GAAN. De veilingcondities zullen vanaf 8 dagen vóór de verkoopdag ter inzage liggen ten kantore van notaris mw. mr. A.M.J.M. Ploumen (Van Doorne N.V.), Jachthavenweg 121, 1081 KM Amsterdam; telefoon: en telefax: Indien mogelijk te bezichtigen iedere dinsdag en donderdag, alsmede op de verkoopdag, van 14:00 uur tot 16:00 uur. Nadere inlichtingen verstrekt de directie-makelaar: STRAATHOF MAKELAARS O.G. Jacob Obrechtstraat KM AMSTERDAM Tel.: ; fax: Bijlage I : diverse foto s van het appartementencomplex Bijlage II : de locatie Bijlage III : het kadastraal plan Bijlage IV : de splitsingstekening Bijlage V : uitleg veilingsysteem

6 Bijlage I : diverse foto s van het appartementencomplex Het appartement is in een woonwijk Venserpolder in Amsterdam Zuidoost en de buurt kenmerkt zich door middelhoge blokken met portiekwoningen van maximaal vier of vijf woonlagen gelegen rondom binnentuinen en omgeven door hier en daar een waterpartij.

7 Bijlage II : de locatie

8 Bijlage III: het kadastraal plan

9 Bijlage IV : de splitsingstekening

10 Bijlage V: uitleg veilingsysteem De wijze van veilen is een historisch gegeven. Opbod en afslag geschieden tijdens één zitting. Koop en verkoop kan geschieden door makelaars o.g., lid van de Makelaarsvereniging Amsterdam, doch ook door anderen (particulieren, geldverstrekkende instellingen etc.). Gemiddeld 30 maandagavonden per jaar wordt vanaf uur in het gebouw FELIX MERITIS gelegen aan de Keizersgracht 324 te Amsterdam de huizenveiling gehouden. Een ieder die wel eens de veiling heeft bezocht, weet dat de ambiance en het grote aantal bezoekers voor een levendige atmosfeer en een zekere spanning zorgen. Het pand gaat geveild worden: de afslager slaat op het bekken en vraagt de zaal: "wat mag ik horen?". Het opbieden begint. De hoogste bieder is de provisionele koper (provisioneel betekent hier: voorlopig). Hij ontvangt de plokpenning; dat is de premie die wordt uitgeloofd aan degene die het hoogste bod doet. Hij tekent vervolgens het proces-verbaal van veiling en het te veilen perceel wordt daarna in slag gelegd. Stel het hoogste bod is ,-, bij de afslag wordt bijvoorbeeld ,- daarenboven gevraagd en het systeem van aftellen begint. Wordt er vanuit de zaal op 5.000,- "mijn" geroepen, dan is het pand verkocht voor , ,- = ,-. Als er niet wordt gemijnd, dan is de hoogste bieder (de provisionele koper) tevens de definitieve koper. Dit systeem van opbod en afslag wordt het Amsterdamse systeem genoemd. Een particulier kan ook zelfstandig optreden in de veiling, doch hij dient hierbij de nodige zekerheden te bieden. Zo moet hij zich rechtsgeldig legitimeren en bij aankoop een bankgarantie overleggen ter waarde van tenminste 10% van de koopsom. Voor de koper geldt dat het inschakeling van een makelaar o.g. van het grootste belang is. Immers er zitten vaak de nodige haken en ogen aan het kopen van onroerend goed. Rust er een aanschrijving op het pand, wat is de bestemming van het pand, staat het op de Monumentenlijst, zijn er technische gebreken en last but not least wat is de waarde van het pand. De makelaar-koper informeert en adviseert u over al deze aspecten en wilt u tot aankoop overgaan dan spreekt hij met u af tot welke uiterste prijs hij in veiling voor u zal bieden. Daarnaast kan worden genoemd het niet onbelangrijke aspect van de zogenaamde "veilingpsychose". De makelaar-koper is ervaren in het veilen en laat zich niet opjagen door de zaal. Voor de laatste stand van zaken en meer informatie omtrent veilingen, verwijzen wij u graag naar: