NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:"

Transcriptie

1 Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar willen wij u vriendelijk verzoeken om eventuele broertjes of zusjes van uw reeds schoolgaande kind(eren) z.s.m. doch uiterlijk 20 februari in de schrijven op één van onze scholen. Mocht u ouders kennen die op zoek zijn naar een school voor hun kind, wilt u deze oproep dan ook bij hen onder de aandacht brengen? Uiteraard hebben wij ook plaats voor kinderen die na bovengenoemde datum worden aangemeld, echter voor het nieuwe formatieplaatje is een richting in leerlingaantal voor ons van belang. Een inschrijfformulier kunt u krijgen via de leerkracht van uw kind of de administratie van de school. Tevens is het formulier te downloaden via onze website onder de kop ouders - aanmelden. Management Team KOFFIE-OCHTEND LOCATIE JAN LIGTHART EN DE VERREKIJKER, U KOMT TOCH OOK? Graag nodigen wij u nogmaals uit voor een koffie-ochtend op locatie Jan Ligthart en locatie De Verrekijker. Op 16 februari bent u van harte welkom om samen met andere ouders een kopje koffie te komen drinken op onze scholen. Wij nodigen de ouders van kinderen uit groepen 1 tot en met 5 graag uit op de hoofdlocatie van Jan Ligthart. De ouders van kinderen in groep 6 tot en met 8 en de ouders van de leerlingen van De Verrekijker ontmoeten wij graag op locatie De Verrekijker. Ouders die kinderen hebben op beide locaties zijn uiteraard vrij een keuze te maken. Van 8.45 tot 9.45 uur staat de koffie voor u klaar, graag tot dan!

2 Locatie Jan Ligthart: EXTRA STUDIEOCHTEND GROEPEN 1-2: 1 MAART 2011 Op dinsdag 1 maart is er voor de groepen 1-2 een extra studieochtend gepland. De kinderen van deze groepen hoeven dan niet naar school. U heeft hierover inmiddels een brief ontvangen. AFSCHEID JUF ANNEMARIE Zoals u in onze vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen hebben wij u gevraagd om uw kind(eren) op donderdag 17 februari allemaal een bloem mee naar school te laten nemen, ter gelegenheid van het afscheid van juf Annemarie. Mogen wij u hier nogmaals aan herinneren? Alvast ontzettend bedankt. VREEDZAME SCHOOL Afgelopen dinsdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 5 met veel plezier naar een toneelstuk gekeken over een wolf en een jager. De wolf en de jager hadden samen een conflict. Dit hebben zij op 3 manieren opgelost. Hierbij werd gebruik gemaakt van verschillende petjes. Toen ze het rode petje op hadden reageerden ze heel boos naar elkaar, ze riepen en duwden tegen elkaar. Even later werd het toneelstukje nog eens opgevoerd, maar nu hadden de wolf en de jager een blauw petje op. Weer hadden ze een conflict met elkaar, maar deze keer kroop de wolf helemaal onder de dekens, hij wilde het conflict niet oplossen. Daarna werd het toneelstuk voor de laatste keer opgevoerd. Deze keer hadden de wolf en de jager een geel petje op. Nu hebben ze het conflict op een rustige manier met elkaar besproken. En samen naar een goede oplossing gezocht. Een win-win oplossing, dat is een oplossing die zowel voor de wolf als voor de jager fijn is. Ze hebben bij het oplossen van het conflict het stappenplan Praat het uit! gebruikt. Praat het uit! 1. Stop! Afkoelen! 2. Zet je gele pet op. Praat en luister: wat willen jullie allebei? Stelvragen. 3. Herhaal wat er is gezegd: OK, dus jij wil. En jij wil. 4. Bedank zoveel mogelijk oplossingen voor het probleem. 5. Kies een win-win oplossing. Maak een plan en voer het uit! De komende periode zal hier in de klassen extra aandacht voor zijn. We gaan leren om conflicten volgens het stappenplan op te lossen! In iedere klas, maar ook bij de ingangen van de school is het stappenplan terug te vinden. NIEUWS UIT GROEP 6 De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Dat geldt zeker voor mij in groep 6. Morgen zal mijn laatste dag zijn op de Jan Ligthart. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en volgens mij vonden de kinderen het ook gezellig met mij als meester. Samen hebben we in ieder geval hard gewerkt, maar ook veel leuke dingen gedaan. Als leuke afsluiting gaan we vrijdag een film kijken. Vanaf maandag zal juffrouw Mieke mijn plek in gaan nemen. Meer informatie hierover hebben de kinderen eerder deze week al in een aparte brief mee gekregen. Ik wens alle kinderen van groep 6 nog veel leerzame, maar ook gezellige momenten samen. En wie weet tref ik jullie nog wel eens.

3 VERKEERSSITUATIE VAN AELSTLAAN Wij hebben gemerkt dat het op de Van Aelstlaan steeds drukker wordt, zeker nu de Sterrenlaan is afgesloten. Wij willen u daarom vriendelijk verzoeken om extra voorzichtig te zijn. Indien u uw kind met de auto naar school brengt; matig uw snelheid en wees alert op overstekende kinderen met of zonder fiets. Bedankt voor uw medewerking. BERICHT VAN MENEER COR Zoals u wellicht weet is meneer Cor, de conciërge, al geruime tijd ziek. Meneer Cor wil alle kinderen en ouders (nogmaals) bedanken voor alle kaartjes en tekeningen die hij in de afgelopen periode heeft mogen ontvangen. Uiteraard wensen wij meneer Cor ook van harte beterschap. HERHALING OUDERBIJDRAGE Mogen wij u nogmaals herinneren aan het betalen van de ouderbijdrage? De ouderbijdrage is voor schooljaar vastgesteld op 30,00 per kind. Deze bijdrage staat los van de bijdrage voor de lunch en wordt gebruikt voor het organiseren van de verschillende activiteiten zoals Carnaval, Sportdag, Sint en Kerst. Indien u deze vrijwillige bijdrage nog niet betaald heeft vragen wij u dit per ommegaande te doen. Gelieve de verschuldigde bedragen over te maken op: Rabobank t.n.v. Ouderraad Jan Ligthart Onder vermelding van: ouderbijdrage van voornaam + achternaam + groep.. van uw kind. Voor alle duidelijkheid: De lunchbijdrage wordt door Nummeréén via automatische incasso ingehouden en staat los van de oudervereniging.

4 Locatie De Poolster CARNAVAL Maandag 28 februari krijgt Veldhoven Midden een nieuwe carnavalsnaam! Alle kinderen van Veldhoven Midden mogen een naam bedenken voor de school, eventueel met hulp van hun ouders. Het is de bedoeling dat deze naam op een briefje geschreven wordt, samen met de naam van de bedenker. Deze briefjes kunnen tot uiterlijk donderdag 17 februari ingeleverd worden in de speciale doos die in de hal op het podium staat. De prinsen en adjudanten van Veldhoven Midden kiezen uit alle briefjes één naam. De naam van de school wordt op een naambord geschreven en dit naambord wordt opgehangen. Maandag 28 februari wordt de nieuwe naam van de school onthuld. Dus doe je best! NATIONAAL VOORLEESONTBIJT 2011 Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Speciaal voor baby s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers. Het themaboek voor het Nationale Voorleesontbijt 2011 was Fiet wil Rennen : Fiet is een eigenwijze struisvogel die gek is op rennen. Hij laat zich door niets tegenhouden, ook niet door een stevige tegenwind. Peuterspeelzaal t Sterretje en Basisschool De Poolster hebben dit voorleesontbijt aangegrepen om er een gezamenlijke activiteit van te maken. De peuters hadden als voorbereiding op het verhaal allerlei knutsel- en dansactiviteiten gedaan m.b.t. het verhaal. De voorleeskampioen van De Poolster, Nikki van groep 7, heeft voorgelezen aan een van de peutergroepen. Nikki liet zien dat ze niet voor niets voorleeskampioen is geworden, de kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal. Bedankt Nikki! Groep 1-2 was te gast op de peuterspeelzaal. De kleuters en peuters genoten samen van het verhaal over Fiet, voorgelezen door juf Leontien. Daarna was het tijd voor een heerlijk en gezellig ontbijt. De kinderen leren tijdens zo n activiteit spelenderwijs om te wachten op elkaar, elkaar te helpen, elkaar te accepteren ten aanzien van klein en groot; hoe doe je het als je met zoveel mensen samen eet, het maken van afspraken en je eraan houden, rekening houden met elkaar etc. Het was een hele leuke maar vooral zinvolle ochtend en zeker voor herhaling vatbaar.

5 EVEN EEN HERINNERING We merken dat het naar binnen gaan s morgens en s middags lang duurt. Dit heeft volgens ons met twee zaken te maken namelijk dat als de bel gaat de leerkracht niet meteen buiten staat. Wij hebben dit besproken in de teamvergadering en iedereen zal hier weer alert op zijn. De tweede reden is volgens ons dat de leerkracht in gesprek is met een ouder. Natuurlijk vinden we het belangrijk om kennis te nemen van mededelingen van ouders maar om het naar binnen gaan vlotter te doen verlopen willen wij u vragen om de mededelingen die meer tijd vragen, na schooltijd te doen. Een korte mededeling bijvoorbeeld dat u uw kind eerder op komt halen omdat het ergens naar toe moet, kan natuurlijk altijd. We rekenen op uw begrip en medewerking in deze. DE VREEDZAME SCHOOL (BLOK 3)"SAMEN SPELEN, SAMEN WERKEN" In het derde blok willen we een aanzet geven tot samenspel en samen werken. In een groep die van alles samen doet wordt samen spelen steeds meer een dagelijks terugkerend gebeuren. Om de ontwikkeling van samenspel te stimuleren en ondersteunen is het belangrijk dat die momenten van samen spelen als prettig ervaren worden. Bij samen spelen staat best wat op het spel, want je geeft je spelideeën en je speelgoed 'uit handen', je deelt en dat houdt een risico in. Je kan iets verliezen, je kan iets anders terugkrijgen dan wat je uit handen gaf. Maar je krijgt ook iets in handen wat je niet zelf had kunnen bedenken of bereiken. Samen spelen is onvoorspelbaar en daardoor spannend. In de 1e les hebben de kinderen geprobeerd aan elkaar duidelijk te maken wat ze graag willen spelen. Ze oefenden daarbij om ook oog te hebben voor wat een ander kind wil. De kinderen maakten voor de 1e keer kennis met het Speelvrouwtje en haar koffertje met speelgoed. Ze vertelden het Speelvrouwtje wat ze allemaal leuk vonden om te spelen: De trampoline, memorie (welke ook alweer?), een garage, piano spelen, computerspelletjes (met moeilijke namen..) dansen, spelen met lieve knuffels en nog véél meer! NIEUWS UIT GROEP 3-4 De groep Zoals jullie weten zijn we hard aan het werk om van onze groep ook een echte groep te maken. We hebben afspraken gemaakt met elkaar; daar willen we ons graag aan houden. Ook hebben we samen besproken hoe we het zelfstandig werken beter kunnen laten verlopen. De kinderen hebben daar heel goede ideeën over. Hoewel het nog best moeilijk is, gaat het al een stuk beter! Bibliotheek Op dinsdag 15 februari gaan wij met groep 3-4 naar de bibliotheek. We zijn nog steeds op zoek naar ouders die ons om 8.30 uur met de auto willen brengen en ons daar om uur ook weer op willen halen. Heeft u tijd, geef dat dan door aan juf Sientje of juf Carien. Thema winter We zijn volop bezig met het thema winter. We hebben al gesproken over de seizoenen, de winterslaap en temperaturen. We hebben verhalen en een gedicht gehoord en liedjes gezongen. NIEUWS UIT GROEP 5-6 T oude slot Afgelopen dinsdag zijn wij op de fiets naar t oude slot geweest. De tentoonstelling van het IVN ging over de winter en met name over dieren in de winter. We hebben daar een paspoort over een bepaald dier gemaakt. We mochten zelf kiezen welk dier we wilden. Daarna moesten we allerlei vragen gaan beantwoorden. Gelukkig hoefden we de antwoorden niet zelf te bedenken. We moesten de antwoorden zoeken. Ze hadden super veel informatie over de dieren. Toch was het soms best wel lastig zoeken. We hebben de middag afgesloten met een leuk spelletje. Ieder dier had een aantal muntjes (geld). Met die muntjes konden we milieuproblemen oplossen. Op die manier konden wij ervoor zorgen dat de dieren een betere leefomgeving kregen en konden behouden. Het was een leuke middag. Topografie Binnenkort krijgen de kinderen van groep 5-6 topografie mee naar huis om te leren. Het is de bedoeling dat zij thuis gaan leren voor een toets. Ze krijgen daar bijna 2 weken de tijd voor. Dit is wel naast het gewone huiswerk. Ik zeg, zet m op! Spreekbeurten Ook zijn we begonnen met de spreekbeurten. Het gaat al erg goed. Een goede voorbereiding is heel belangrijk!

6 Locatie De Verrekijker SCHOOLTIJDEN Op de studiemiddag van 27 januari hebben we samen met het team van De Verrekijker gesproken over de schooltijden. Tijdens deze bijeenkomst hebben we opgemerkt dat we ons nog niet consequent (zoals dit in onze schoolgids is opgenomen) houden aan de schooltijden. Daarom zal met ingang van maandag 14 maart 2011 (na de voorjaarsvakantie) de eerste bel om 8.40 uur gaan. Op die manier kunnen we om 8.45 uur met de lessen beginnen. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, bij vragen kunt u terecht bij de leerkracht. Team SBO De Verrekijker. OUDERS GEZOCHT!!! Voor de carnavalsviering op locatie De Verrekijker (vrijdag 4 maart van 8.45 uur tot uur) is de commissie nog steeds op zoek naar ouders die een spel zouden willen begeleiden. We komen namelijk nog steeds ouders tekort. Graag aanmelden bij juf Marijke vd Berg of meneer Peter van Gameren. Bedankt! PROJECT WINTER Vanuit het project winter zijn we in BBPeter van Nederland, nu beland op de Noordpool. Wisten jullie dat hier geen pinguïns maar wel ijsberen leven? en dat de Noordpool op water drijft? We hebben hier al veel over gelezen en zelfs een mooie winterboom en een ijsbeer getekend. De erwtensoep, was als winterkost een heerlijk soepje!! Uiteraard gaan we hier nog veel meer over leren. Groetjes vanuit groep BBPeter SONDERVICK Sommigen kinderen waren naar de info-avond voor het lwoo of BBL of vmbo of domein klas, geweest. We kregen daar uitleg en workshops en we kregen een rondleiding door de school. We gaan deze week (woensdag) naar het Sondervick dan krijgen we een rondleiding door de school, daarna kunnen we jullie meer vertellen. Zondag zes februari waren er kinderen naar de open dag geweest je kon daar minilesjes doen. Groetjes van Sven van Knegsel & Sven de Bie uit Bovenbouw Jac PRAKTIJK SCHOOL BLADEL We zijn naar de Praktijkschool geweest in Bladel. Als eerste gingen we naar de opleidingschool toe, daar gingen we schroeven uit een dop halen en een vliegengordijn maken. Als tweede koken en als derde gingen we een sleutelhanger maken en dat was het eigenlijk. Groetjes Michael en Bouchra BBJAC HELICON Inschrijven bij de Helicon. We hebben ons ingeschreven bij de Helicon. Toen je binnen kwam moest je wachten tot je geroepen werd. Toen ging je op kantoor zitten en ging je praten, toen werd er van alles gevraagd.en je moest je ook suggesties geven en aangeven wat je wel of niet wil. Je moest ook tekenen voor een laptop. van Marieke en Pim BBJac HERINNERING: LUNCHBIJDRAGE Denkt u er nog aan? Voor het organiseren en bekostigen van de lunch op school is uiteraard geld nodig. Er is besloten dat de lunchbijdrage voor het schooljaar 2009/2010 gehandhaafd blijft op 30,00 per kind. Tot op heden hebben wij 50% van de lunchbijdrage ontvangen. U begrijpt dat dit onvoldoende is om alle kosten voor het overblijven te kunnen dekken. Indien wij uw bijdrage op 14 maart as. nog niet hebben ontvangen zullen onze leerkrachten contact met u opnemen. Bij deze wil ik u vriendelijk doch dringend verzoeken het/de verschuldigde bedrag/bedragen over te maken naar: Rabobank t.n.v. Stichting Veldvest/SBO De Verrekijker. U wordt vriendelijk verzocht de betaling te doen onder vermelding van: Lunchbijdrage met daarbij de voornaam, achternaam en groep van uw kind.

7

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Het Blaadje. Schooljaar 2009-2010 editie september. Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Het Blaadje digitaal. Deze maand...

Het Blaadje. Schooljaar 2009-2010 editie september. Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Het Blaadje digitaal. Deze maand... Het Blaadje Schooljaar 2009-2010 editie september mededelingenblad voor ouders/verzorgers van leerlingen van De Wingerd Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Deze maand.... Het eerste Blaadje van dit schooljaar...

Nadere informatie

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 Nieuwsbrief O.B.S. Elckerlyc Rembrandt van Rijnsingel 19 2371 RE Roelofarendsveen telefoon: 0713312735 de.elckerlyc@ssba.net www.obselckerlyc.nl Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 1 Algemene

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling De beer die geen beer was Auteur lesbrief: F. van Dijk Inhoud Voorwoord...3 Taalactiviteiten...4 1. De oriëntatie...4 2. Het voorlezen...4

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE!

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! De Witte Vogel Digitale nieuwsbrief maart/april 2014 Snel naar: algemeen nieuws nieuws kdc nieuws so & vso overig nieuws bijzondere dagen NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! Bij het schrijven van deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

Schooljaar 2014/2015 Uitgave 31 16-04-2015

Schooljaar 2014/2015 Uitgave 31 16-04-2015 Agenda 16 april 20 april Dinsdag 21 april 22 april 23 april Vrijdag 24 april 11 mei 13 mei 14 mei Vrijdag 15 mei 18 mei Dinsdag 19 mei 20 mei 20 mei 21 mei 25 mei Portfolio mee naar huis Alle groepen 1

Nadere informatie

Het Rekeltjes Journaal juni 2013

Het Rekeltjes Journaal juni 2013 Het Rekeltjes Journaal juni 2013 Beste ouders/ verzorgers, Eindelijk is de zomer weer in zicht. Het heeft een tijd geduurd, maar de bomen zitten weer vol bladeren en alle planten schieten de grond uit

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 13 Helpen verwerken 20 Als de dood ter sprake

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2-3

Informatieboekje groep 1-2-3 Informatieboekje groep 1-2-3 Welkom op de Vlieger! De basisschool is een stukje van je leven. Voor de kinderen en ouders. Jarenlang is er diezelfde weg, van huis naar school en weer terug. In de loop van

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f 1 6

N i e u w s b r i e f 1 6 N i e u w s b r i e f 1 6 Deltaweg 109, 2134XS Hoofddorp Tel: 023 561 91 87 e-mail: directie@obsoptimist.nl website: www.obsoptimist.nl Nieuw op school Kyan Abdelaziz is gestart in groep 12a en Mitch de

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? KWF Kanker Infolijn 0800-022 66 22 (gratis) Informatie en advies voor kankerpatiënten en hun naasten www.kwfkankerbestrijding.nl Voor informatie over kanker

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 februari 2015

Nieuwsbrief 12 februari 2015 Nieuwsbrief 12 februari 2015 Belangrijke data: 13 februari s middags Carnavalsfeest groep 1 t/m 8 15 februari Kindernevendienst 16 februari t/m 20 februari Voorjaarsvakantie 23 februari Gesprekken groep

Nadere informatie

Consultatiebureau Widar & Oudergroep

Consultatiebureau Widar & Oudergroep Consultatiebureau Widar & Oudergroep Zeist, december 2013 Beste ouders, Namens Sylvia Stroink en de oudergroep van consultatiebureau Widar bieden wij u deze nieuwsbrief aan. We willen alle ouders hartelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 30 januari 2015

NIEUWSBRIEF 30 januari 2015 NIEUWSBRIEF 30 januari 2015 Agenda 31-01 Open lesmiddag Tennisver. Rhelico 02-02 Kijkochtend 02-02 MR-vergadering 04-02 Studiedag (alle kinderen s ochtends vrij) 04-02 Open lesmiddag Tennisver. Rhelico

Nadere informatie