Welkom bij Ko. Intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom bij Ko. Intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko"

Transcriptie

1 Welkom bij Ko Intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko

2 Welkom bij Ko! Dit is het intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko. In dit boekje vindt u alle praktische informatie die van toepassing is op u als ouder van Ko. Zo kunt u onze huisregels en dagindeling nalezen en leert u waar u met uw klachten terecht kunt. Tevens vertelt dit boekje hoe wij ons beleid hebben geregeld en wie de oudercomissie is. Heeft u nog vragen of heeft u opmerkingen? Laat het ons weten, u bent altijd welkom op ons kantoor.

3 Dagindeling De kinderen worden gebracht en er is gelegenheid voor ouders om een kop koffie of thee te drinken. De kinderen kunnen puzzelen of vrij spelen. Beide groepen starten samen op de groene groep, rond uur wordt er gesplitst en vertrekken de kinderen van de paarse groep met hun leidsters naar hun eigen ruimte Alle kinderen en leidsters gaan gezellig aan tafel en zingen liedjes. Daarna drinken we sap en eten we fruit Tijd voor spel! Bij goed weer gaan we naar de kinderboerderij, het park of spelen we in onze tuin. Als het nat is blijven we binnen en doen we activiteiten. De jongste kinderen slapen meestal in de ochtend Lunch: de kinderen eten brood en drinken sap. Zo nu en dan maken we warm eten waarbij de grotere kinderen soms kunnen helpen Tijd voor het middagslaapje. De kleinsten slapen in de slaapkamer, de grotere kinderen slapen op stretcherbedjes in de speelhal. De leidsters blijven bij de kinderen tot ze slapen. De allergrootsten mogen even rusten op de bank en spelen op de groep. De baby s en dreumesen die nu wakker zijn doen activiteiten of spelen vrij op de groep De meeste kinderen zijn wakker. We eten crackers en drinken melk De kinderen kunnen vrij spelen, binnen of buiten. Als we genoeg tijd hebben doen we een gezamenlijke activiteit De kinderen worden opgehaald door hun ouders. De leidsters vertellen de ouders hoe het gegaan is met hun kind Alle kinderen zijn opgehaald en ook de leidsters gaan naar huis.

4 Praktische informatie Ko is open op werkdagen van 7.30 uur tot uur. De kinderen kunnen tussen 7.30 uur en 9.30 uur worden gebracht en tussen uur en uur weer worden opgehaald. Kom op tijd, dat is belangrijk voor zowel de kinderen als de leidsters. Indien het u een keer niet lukt om uw kind vóór half tien te brengen is het mogelijk om dit om u te doen. Tussen half tien en kwart over tien zitten we met de kinderen aan tafel en dat gezellige moment willen we niet verstoren. Bovendien vinden veel kinderen het verwarrend als er ineens ouders op de groep komen. Als uw kind een dagje niet kan komen, laat u het ons dan voor 9.00 u weten. Wordt uw kind een keer door iemand anders opgehaald, zoals oma of een buurvrouw? Geeft u dit van te voren aan de leidsters door. We geven een kind niet mee aan (voor ons) onbekenden. Omdat het toch vaak gebeurt dat kinderen te laat worden opgehaald hebben we in overleg met de oudercommissie een sanctie in het leven geroepen. Dit houdt in dat voor elk kwartier dat een kind te laat wordt opgehaald een ouder vijf euro moet betalen. Bij de derde keer te laat halen brengen we bovendien nog eens vijftig euro extra in rekening. Als de groepssamenstelling het toelaat kunt u in overleg met de leidster uw kind een dagje extra brengen. Hiervoor berekenen wij de dagprijs, u ontvangt hiervoor een aparte factuur. U kunt er ook voor kiezen om een dag te ruilen. Ook hiervoor geldt dat de groepssamenstelling en de leidster bepaalt of het mogelijk is. Ruilen kan bovendien alleen in dezelfde week of in de week voor of na de te ruilen dag. Wanneer u op vakantie gaat is het niet mogelijk om deze dagen in te halen. U kunt de jas van uw kind aan de kapstok kwijt, dat geldt ook voor grote tassen. Kleine tassen van kinderen kunnen in het persoonlijke mandje of vakje op de groep. Uw eigen tas dient u bij zich te houden of op buiten bereik op de kapstok van de kinderen te plaatsen. Dit houdt verband met de veiligheid: kinderen kunnen makkelijk over tassen struikelen of gevaarlijke voorwerpen uit de tas pakken, zoals medicijnen of sigaretten. Wij hebben helaas geen plaats voor kinderwagens. Als u uw kind met de kinderwagen brengt, verzoeken wij u de kinderwagen mee naar huis te nemen. Lukt dat echt niet, dan kunt u de kar ingeklapt in de gang achterlaten mits daar voldoende ruimte voor is. Fietsstoeltjes kunt u eventueel bij de bolderwagens in het halletje achterlaten. Bij het brengen en halen van uw kind dient u uw schoenen uit te doen of gebruik te maken van de sloffen. Zo houden we de vloeren lekker fris voor onze kruipende kinderen.

5 Doet u uw kind geen kleding met koorden of touwtjes aan, dit kan verstikkingsgevaar met zich meebrengen. We hebben bij Ko voldoende gevarieerd speelgoed voor de kinderen. Eigen speelgoed meenemen is dus niet nodig. De kinderen mogen natuurlijk wel hun vertrouwde (slaap)knuffel meenemen. Om te voorkomen dat u of andere kinderen de verkeerde schoenen en jas meenemen, vragen we u jassen en schoenen te voorzien van de naam van uw kind. Dat scheelt bovendien een hoop zoekwerk wanneer we naar buiten gaan. Wilt u voor uw kind sloffen en een extra setje kleding (inclusief ondergoed) meebrengen? Indien u uw kind met de auto komt halen of brengen, parkeer de auto dan niet op de stoep, maar op een parkeerplaats.

6 Sluitingsdagen Ko is gesloten van Kerstmis tot en met Nieuwjaarsdag, op Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Koningsdag en één keer in de vijf jaar op Bevrijdingsdag. Voeding Ko is gedurende de opvang verantwoordelijk voor het aanbieden van verantwoorde en gevarieerde voeding aan uw kind. We maken waar mogelijk gebruik van biologische producten. Het is niet nodig om zelf voeding mee te nemen. Sommige kinderen gebruiken speciale dieetvoeding. We willen u vragen deze voeding wel zelf mee te brengen en hierop de openings- of startdatum en de naam van het kind te vermelden. Moedermelk Wilt u afgekolfde moedermelk meenemen naar het kinderdagverblijf? Leest u dan onderstaande instructie van het Voedingscentrum. Als u zich aan deze regels houdt draagt dat bij aan een zo veilig en hygiënisch mogelijk gebruik van borstvoeding. Als u de borstvoeding afkolft kort voor dat u uw kind naar het kinderdagverblijf toebrengt, vervoert u de borstvoeding dan in een koeltas met een koelblok dat u van te voren in het diepvriesvak van uw koelkast heeft gelegd. Noteer op de verpakking de naam van het kind en de datum van de dag waarop de melk gekolfd is. U kunt de melk het beste aanleveren in babyflesjes (met dop), zodat de melk niet overgegoten hoeft te worden. Zet bij aankomst op het kinderdagverblijf de melk zo snel mogelijk in de koelkast. Als u de voeding de avond van te voren afkolft, zorg er dan voor dat de voeding zo snel mogelijk koud is. Ziekte De temperatuur van uw koelkast behoort beneden de 7 graden te zijn, maar het is beter als het 4 graden in de koelkast is. Om te voorkomen dat alle kinderen tegelijk ziek worden, mogen kinderen niet naar Ko worden gebracht als ze een besmettelijke ziekte hebben. Ook als uw kind koorts boven de 38,5 graden Celsius heeft kan u kind niet naar het kinderdagverblijf. Wanneer uw kind op het kinderdagverblijf ziek wordt, nemen we contact met u op. Het is dan belangrijk dat u uw kind zo snel mogelijk komt halen. Zorgt u dat uw kind goed uitziekt en lekker uitrust voordat u het weer naar Ko brengt. Als uw kind niet genoeg aangesterkt is, is de kans groot dat het snel weer ziek wordt.

7 Communicatie Bij Ko hanteren we verschillende manieren om met u als ouder te communiceren. Hieronder een overzicht. Borden Op elke groep hangt een whiteboard waar u informatie kunt vinden over wat uw kind die dag gegeten heeft, hoe lang het geslapen heeft en eventuele bijzonderheden. U kunt deze borden ook zelf gebruiken om incidentele informatie over die betreffende dag door te geven, bijvoorbeeld wanneer uw kind die ochtend uitzonderlijk vroeg wakker was. In de gang hangen twee prikborden voor communicatie tussen ouders onderling, tussen oudercommissie en ouders en tussen Ko en ouders. In de gang hangt, direct na binnenkomst rechts, nog een whiteboard waar u informatie kunt vinden over de leidsters en het rooster. Kantoor Op kantoor werken Edith Moolenaar en Kaylin Deen. Edith is de directeur en eigenaar van Ko en Kaylin is assistent leidinggevende. Voor vragen kunt u altijd bij hen terecht. Het nummer van kantoor is Bereikbaarheid groep De groepen zijn bereikbaar op het volgende nummer: Nieuwsbrief De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar en bevat allerhande informatie over feesten, activiteiten en nieuws met betrekking tot personeels- en beleidszaken. Ouderavond Eenmaal per jaar organiseren de medewerkers van Ko in overleg met de oudercommissie een ouderavond. Dit is een informatie avond waarbij een pedogisch onderwerp centraal staat. Leidster- oudergesprekjes Twee keer per jaar wordt u uitgenodigd voor een gesprekje met de leidster ten aanzien van het welbevinden en de ontwikkeling van uw kind. Schriftjes U kunt een schrifje meegeven voor de communicatie tussen u en de leidsters over onderwerpen als eet- en slaappatronen, vooruitgang of ontwikkelingen in gedrag en motoriek. Website Op de website vindt u een beveiligd gedeelte voor ouders waarvoor u moet inloggen. Hier vindt u informatie speciaal voor ouders van Ko, foto s, video s etcetera. U kunt inloggen met het volgende wachtwoord:

8 Personeel en bezetting Op beide groepen zijn dagelijks twee vaste, gediplomeerde leidsters aanwezig die minimaal in het bezit zijn van het MBO diploma Sociaal Pedagogisch Werk. Daarnaast worden de leidsters ondersteund door stagiaires, voor wie Ko een leuke leeromgeving biedt. De stagiaires volgen de opleiding Helpende Welzijn niveau 2 (BOL) of Pedagogisch werk niveau 3 of 4 (BOL) en staan altijd boventallig op de groepen. Kinderdagverblijf Ko volgt de wettelijke voorschriften voor de leidster -kind ratio. Dat betekent dat de verhouding tussen het aantal beroepskrachten en het aantal gelijktijdig aanwezige kinderen op de groep ten minste als volgt bedraagt: 1 beroepskracht per 4 aanwezige kinderen tot 1 jaar 1 beroepskracht per 5 aanwezige kinderen van 1 tot 2 jaar 1 beroepskracht per 6 aanwezige kinderen van 2 tot 3 jaar 1 beroepskracht per 8 aanwezige kinderen van 3 tot 4 jaar Bij kinderen van verschillende leeftijden in één groep wordt het rekenkundig gemiddelde berekend. Aan het begin van de dag zijn er minder kinderen aanwezig daarom beginnen we de dag met een pedagogisch medewerker per groep. Dit is de vroege dienst. Om 9.00 uur start de late dienst. Tussen de middag, wanneer er veel kinderen slapen, gaan de leidsters elk een half uur met pauze. Om uur gaat de vroege dienst naar huis en blijft op elke groep een leidster om de dag met de kinderen af te sluiten. Er zijn altijd twee leidsters aanwezig bij Ko. In geval van ziekte of vakantie werken we met vaste invalkrachten. Edith of Kaylin zijn dagelijks aanwezig op het kantoor. Beleid Jaarlijks vindt er een risico-inventarisatie Veiligheid en Gezondheid plaats. De risicoinventarisatie (RI) van Ko is grotendeels gebaseerd op modellen van Het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid (hygiëne) en Stichting Consument en Veiligheid (veiligheid). Naar aanleiding van de RI wordt een actieplan gemaakt, deze ligt ter inzage op kantoor. Eens per jaar komt de Inspectie Kinderopvang Amsterdam bij Ko voor een inspectie. Zij kijkt naar veiligheid, hygiëne, de opleiding van het personeel en pedagogische aspecten. Het inspectierapport hangt ter inzage op het prikbord in de hal en is ook te vinden op de website van Ko en van de Inspectie. Kinderdagverblijf Ko werkt volgens de Beroepscode kinderopvang. Indien u geïnteresseerd bent in de inhoud van deze code ligt deze ter inzage op kantoor.

9 Medezeggenschap De mogelijkheden voor u als ouder/verzorger om mee te denken en te praten over Kinderdagverblijf Ko, zijn vastgelegd met het oprichten van de oudercommissie. Deze oudercommissie dient als spreekbuis voor de ouders, maar ook voor Ko. Wanneer u als ouder iets veranderd wilt zien bij Ko, of juist wanneer Ko graag iets wenst te veranderen binnen de organisatie dat betrekking heeft op de klanten, dan kan de oudercommissie optreden als doorgeefluik. Daarbij heeft de commissie recht op informatie en recht op het geven van advies over allerhande zaken die de klanten van Ko aangaan. Tot de taken van de oudercommissie behoort tevens het organiseren van activiteiten en feesten. De oudercommissie houdt regelmatig vergaderingen met de directie van Ko. De oudercommissie communiceert tevens met de ouders via het prikbord in de gang. Klachten Wanneer u ontevreden bent over een bepaalde gang van zaken binnen Ko, of wanneer u een klacht heeft over een medewerker, vertelt u het ons alstublieft. Bij Ko hebben we een klachtenprocedure opgesteld die hopelijk tot een snelle en bevredigende afhandeling van het probleem kan leiden. Wanneer u ergens ontevreden over bent, bespreekt u dit dan met de leidsters, of wanneer dit niet wenselijk is, met Edith of Kaylin. We zullen er alles aan doen uw ontevredenheid te verhelpen. We volgen daarbij de stappen van onze interne klachtenprocedure en koppelen tussentijds de voortgang en verbeteringen naar u terug. Als u uw klacht rechtstreeks aan een onafhankelijke commissie wenst voor te leggen, kunt u terecht bij de Stichting Klachtencommissie Kinderopvang waarbij Ko is aangesloten. Wanneer onze interne klachtenprocedure niet afdoende is, zullen wij ons zelf ook kunnen wenden tot de SKK. Deze stichting hanteert een klachtenreglement dat voldoet aan de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector. Informatie over SKK vindt u in de folder op kantoor. Privacy Kinderdagverblijf Ko is genoodzaakt voor haar eigen administratie persoonsgegevens op te nemen en te bewaren. Een deel van deze gegevens wordt verstrekt aan de medewerkers, zoals de telefoonnummers en noodnummers van ouders en verzorgers. Voor onbevoegden zijn alle persoonsgegevens onzichtbaar, deze worden vergrendeld bewaard. Kinderdagverblijf Ko volgt bij het bewaren en verstrekken van de persoonsgegevens de richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. U als ouder heeft ten alle tijden het recht om uw gegevens in te zien, zo nodig te wijzigen, te verwijderen of aan te vullen. U kunt daarvoor contact opnemen met Edith of Kaylin. Voor allerhande overige gegevensverzameling benadrukken wij dat deze met zorgvuldigheid en bescherming zal worden bewaard.

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Het kleine boekje van Ko

Het kleine boekje van Ko Het kleine boekje van Ko Welkom bij Ko! Voor u ligt het Kleine Boekje van Ko. Een klein boekje boordevol informatie over ons kinderdagverblijf. Want we begrijpen dat u als ouder wilt weten waar Ko voor

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1 Huisregels 1 Huisregels Kinderopvang Zonnestraal Aanwezigheid van ouders gedurende de opvang Festiviteiten worden door de pedagogisch werker en kinderen gezamenlijk gevierd, waarbij ouders in principe

Nadere informatie

Doelstelling. De organisatie

Doelstelling. De organisatie Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid,

Nadere informatie

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Adresgegevens en telefoonnummers: Kinderdagverblijf en BSO Alles Kids Buitenom 1 8313 AG Rutten Tel: 0527-263100 BSO de Speelakker Gevestigd in

Nadere informatie

Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes

Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes Openingstijden, afmelden, brengen en halen. De 3 Leeuwtjes is geopend van 07.30-18.00. Op de erkende feestdagen (Nieuwjaarsdag, Koningsdag, 2e Paasdag,

Nadere informatie

Huisregels en richtlijnen

Huisregels en richtlijnen Huisregels en richtlijnen Kinderopvang 1. Openingstijden Ons kinderdagverblijf is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur. Op de volgende algemeen erkende feestdagen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids

Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids versie: juli 2013 Info over het kindercentrum...wiekenkids Startjaar van centrum: November 2006 Adres: De Wildestraat 65 Postcode/Plaats: 3119 LP Schiedam 1.

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

Inhoud. 1. Onze huisregels. Versie januari 2015

Inhoud. 1. Onze huisregels. Versie januari 2015 Versie januari 2015 Inhoud 1. Onze huisregels 2. De openingstijden 3. Sluiting tijdens vakantie en feestdagen 4. Brengen en halen van uw kind 5. Afwezigheid melden 6. Allergieën 7. Maaltijden en tussendoortjes

Nadere informatie

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 In ons pedagogisch plan heeft u kunnen lezen dat wij een

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Kinderdagverblijf t Kruimeltje Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje Inhoudsopgave 0 Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 3 4. Opzegtermijn 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Welkom bij kinderopvang Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag

Welkom bij kinderopvang Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Welkom bij kinderopvang Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Hoe kunt u ons bereiken? Pure-Kids Reest 2 9406 HH Assen T. 06-27136098 Email adres: info@pure-kids.nl Eigenaren:

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers.

Bestemd voor ouders en verzorgers. Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Hoe kunt u ons bereiken? Pure-Kids Reest 2 9406 HH Assen T. 06-27136098 Email adres: info@pure-kids.nl Eigenaren:

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje"

Informatieboekje Kinderdagverblijf Het Hummeltje Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje" Yolanda Pool Adres: Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon 075 615 95 33 Email y.pool2@upcmail.nl Website www.hummeltjeweb.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Inschrijving Inschrijving kan op verschillende manieren geschieden: 1. Via de website door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen via het verzenden. Bij ontvangst

Nadere informatie

Beste ouders /verzorgers.

Beste ouders /verzorgers. Beste ouders /verzorgers. In dit informatieboekje staan de belangrijkste zaken die betrekking hebben op kinderdagverblijf KOM.MIJN. Naast de kinderopvang voor 0-4 jarigen, bieden wij ook Buitenschoolse

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers.

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Kinderdagverblijf Informatieboekje 2012 website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Voorburg 1-1-2012 Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Duur overeenkomst De overeenkomst van opdracht tussen de vraagouder en kinderdagverblijf wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn

Nadere informatie

Het is bijna zover over wennen en weten in de dagopvang

Het is bijna zover over wennen en weten in de dagopvang Het is bijna zover over wennen en weten in de dagopvang Versie augustus 2013 Inhoudsopgave Het is bijna zover 1 Eigen schriftje, fles en slaapzak 2 De groepsleiding/pedagogisch medewerkers 2 Borstvoeding

Nadere informatie

Info voor u vanuit kindercentrum AleidaKids

Info voor u vanuit kindercentrum AleidaKids Info voor u vanuit kindercentrum AleidaKids versie: januari 2016 Info over het kindercentrum: Onderdeel van de Kidslocaties. Startjaar van centrum: 2007 Adres: Oostsingel 9 Postcode/Plaats: 3112 GC Schiedam

Nadere informatie

Werken in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang Werken in de kinderopvang Sanne Houtepen werkt als pedagogisch medewerker bij Kibeo aan de Elvis Presleylaan in Goes. Ze is daar een bekend gezicht en heeft heel wat kinderen op zien groeien van baby tot

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2018

Informatie ouders Versie 2018 Informatie ouders Versie 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Groepssamenstelling 6.2.

Nadere informatie

Even Voorstellen. Wij zijn strikt in het uitvoeren van de aan ons toevertrouwde taken en hechten zeer sterk aan respect en regelmaat.

Even Voorstellen. Wij zijn strikt in het uitvoeren van de aan ons toevertrouwde taken en hechten zeer sterk aan respect en regelmaat. Informatie Brochure Even Voorstellen Wij zijn een Kinderdagverblijf gelegen in Amersfoort/Vathorst. U kunt ons vinden op de Valutaboulevard 15, direct aan de uitvalsweg naar de A1. Er is voldoende parkeergelegenheid

Nadere informatie

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5 Blz. 1 van 5 Openingstijden en bereikbaarheid Uk & Ko is geopend en bereikbaar op werkdagen tussen 7.30 en 18.15 uur. Opvang vindt het gehele jaar door plaats, ook tijdens de schoolvakanties. Uitzondering

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB. Huishoudelijk reglement 0-4 jaar

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB. Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Dit reglement bevat regels voor zowel ouders, kinderen en leidsters, welke wij hanteren in

Nadere informatie

Joyn DayCare, hét communicatiemiddel tussen de kinderopvang en ouders.

Joyn DayCare, hét communicatiemiddel tussen de kinderopvang en ouders. Joyn DayCare, hét communicatiemiddel tussen de kinderopvang en ouders. Via de kinderopvang organisatie van uw kind(eren) heeft u een uitnodiging ontvangen om gebruik te maken van de communicatie app van

Nadere informatie

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen Huisregels kinderdagverblijf De Bloemenkinderen Artikel 1 Openingstijden Het kinderdagverblijf is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 18.30 uur. De openingstijden van de NaSchoolse Opvang zijn:

Nadere informatie

Ontdek, Voel en Beleef. Kinderdagverblijf Het Kabouterbos

Ontdek, Voel en Beleef. Kinderdagverblijf Het Kabouterbos Ontdek, Voel en Beleef Kinderdagverblijf Het Kabouterbos Informatieboekje 2016 p/a bezoekadres Bennekomseweg 32 Stadspoort 2B II 6717 LM Ede 6716 RH Ede 0318-633310 0318-307970 kdvhetvlinderbos.nl kdvhetkabouterbos.nl

Nadere informatie

Intakeformulier kinderdagverblijf

Intakeformulier kinderdagverblijf Intakeformulier kinderdagverblijf Datum intakegesprek:..- -20. ( van 1 tot 4 jaar) Algemene gegevens ouder(s)/verzorger(s) en kind Gegevens kind Achternaam Voornamen Roepnaam Geboortedatum Gegevens ouders(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 68 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Voor U ligt een informatieboekje van Kinderopvang Tjil!.

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft:

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft: Huisregels peuterspeelzaal de Koningsbeer Bij de Koningsbeer gelden huisregels. In deze huisregels worden belangrijke punten beschreven van het kinderdagverblijf en regels waar iedereen zich aan moet houden.

Nadere informatie

Huisregels kinderdagverblijf Mama & Baby

Huisregels kinderdagverblijf Mama & Baby Huisregels kinderdagverblijf Mama & Baby Algemeen We spreken Nederlands met elkaar. We behandelen elkaar met respect. Agressie en intimidatie wordt niet getolereerd. Roken is niet toegestaan in ons gebouw.

Nadere informatie

Kinderopvang Huisregels

Kinderopvang Huisregels Huisregels Uw keuze voor De Kabouters Met uw keuze voor De Kabouters kiest u ervoor om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons uit te besteden. Binnen de kaders van ons beleid houden wij

Nadere informatie

Informatie / algemene voorwaarden De Stampertjes. De Stampertjes is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.30-17.30 uur.

Informatie / algemene voorwaarden De Stampertjes. De Stampertjes is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.30-17.30 uur. Informatie / algemene voorwaarden De Stampertjes Openingstijden De Stampertjes is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.30-17.30 uur. Op woensdag sluiten wij om 15.00 uur. De groepen

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over Kinderdagverblijf t Stationnetje

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over Kinderdagverblijf t Stationnetje Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over Kinderdagverblijf t Stationnetje 1 De locatie van Kinderdagverblijf t Stationnetje Kinderdagverblijf t Stationnetje is gevestigd

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Pedagogische visie 3. 4. Openingstijden en vakanties 4. 5. De groepsindeling 4. 6.

Inhoudsopgave. 1. Inleiding 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Pedagogische visie 3. 4. Openingstijden en vakanties 4. 5. De groepsindeling 4. 6. 1 Inhoudsopgave blz. 1. Inleiding 2 2. Doelstellingen 3 3. Pedagogische visie 3 4. Openingstijden en vakanties 4 5. De groepsindeling 4 6. Personeel 5 7. Feestrituelen 5 8. Wennen 5 9. Complete voeding

Nadere informatie

Aanvullende informatie DE COMPANY

Aanvullende informatie DE COMPANY Aanvullende informatie DE COMPANY Adres en contactgegevens DE COMPANY Kolmenscate Zwaluwenburg Doornenburg 201 Venninkweg 1 Zwaluwenburg 10 7423 BE Deventer 7421 GP Deventer 7423 DS Deventer Algemeen nummer

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar pag.2 3. Het Kinderdagverblijf pag.2 4. Het Personeel pag.2 4.1 Management Kinderdagverblijf pag.2 4.2 De Pedagogisch medewerker pag.3

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Informatieboekje NSO Het Schoolplein

Informatieboekje NSO Het Schoolplein Informatieboekje NSO Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Anton Mauvestraat 10a 6717 JA Ede 0318 633310 www.nsohetschoolplein.nl Onderdeel van: Kinderdagverblijf Het Vlinderbos Bennekomseweg 32

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Huisregels BSO De Grote Uil 2012

Huisregels BSO De Grote Uil 2012 Huisregels BSO De Grote Uil 2012 Het ophalen en brengen 1. Kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang dienen uiterlijk om 08.00 uur aanwezig te zijn. Kinderen die te laat zijn, brengen wij niet

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

Mocht uw kind allergisch voor iets zijn, meldt dit bij inschrijving of direct nadat u zelf op de hoogte bent gebracht.

Mocht uw kind allergisch voor iets zijn, meldt dit bij inschrijving of direct nadat u zelf op de hoogte bent gebracht. 1. Onze huisregels Versie september 2009 In dit document staan onze huisregels beschreven. Deze regels bevorderen een veilige en vertrouwde opvang van uw kind bij het Elfje. Een goede afstemming tussen

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2016

Informatie ouders Versie 2016 Informatie ouders Versie 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Flexibele opvang 6.2.

Nadere informatie

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon :

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon : Informatieboekje 2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon : 075 615 95 33 Email : info@hummeltjeweb.nl Index EVEN VOORSTELLEN... 4 WAT BIEDEN WIJ...

Nadere informatie

Kinderdagverblijf De Mallemolen Voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Huisreglement

Kinderdagverblijf De Mallemolen Voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Huisreglement Kinderdagverblijf De Mallemolen Voor kinderen van 0 tot 4 jaar Huisreglement Herzien op 12-08-2015 1 Inhoudsopgave Blz. 3 Blz. 4 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 8 Blz. 8 Groepsomvang Tijden Plaatsing Betaling Dagindeling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Tubbie Kinderopvang

Huishoudelijk reglement Tubbie Kinderopvang Huishoudelijk reglement Tubbie Kinderopvang In dit huishoudelijk reglement informeren wij u over de gang van zaken omtrent Tubbie Kinderopvang. Tubbie Kinderopvang is opgezet als een kleinschalig kinderdagverblijf

Nadere informatie

Ontdek, Voel en Beleef. Peuter+ groep Het Sterrenbos

Ontdek, Voel en Beleef. Peuter+ groep Het Sterrenbos Ontdek, Voel en Beleef Peuter+ groep Het Sterrenbos Informatieboekje 2019 Post- en kantooradres: Bennekomseweg 32 6717 LM Ede 0318-633310 www.kindcentrumhetsterrenbos.nl info@kindcentrumhetsterrenbos.nl

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE. Alles wat van belang is om te weten bij een plaatsing

INFORMATIE BOEKJE. Alles wat van belang is om te weten bij een plaatsing INFORMATIE BOEKJE Alles wat van belang is om te weten bij een plaatsing Inhoudsopgave blz. Vooraf 3. Geachte (toekomstige) ouders en/of verzorgers 3. Visie... 3. Groepen... 3. Openingstijden... 4. Wie

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Ouderfolder Kinderdagverblijf

Ouderfolder Kinderdagverblijf Ouderfolder Kinderdagverblijf 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord....3 2. Het Pedagogisch beleid....3 3. De groep....3 4. Stagiaires....3 5. Tweetaligheid....3 6. Oudercontacten....4 7. Oudercommissie....4 8.

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERKROON FLERINGEN Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen 1. Openingstijden De KinderKroon Fleringen is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

Huisregels KDV Locatie de Heerd

Huisregels KDV Locatie de Heerd Huisregels KDV Locatie de Heerd Kinderopvang t Hummelhuis Rhijnsburglaan 7a 8181 XW Heerde Tel (0578) 691918 E-mail info@hummelhuis.nl Website www.hummelhuis.nl Februari 2018 2 Inhoudsopgave Pagina Adresgegevens

Nadere informatie

Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf

Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf Van harte welkom bij Hestia Kinderopvang. Wij vertrouwen erop, dat u en uw kind (eren) een fijne tijd zullen hebben bij ons. Ons doel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERKROON TUBBERGEN Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen 1. Openingstijden De KinderKroon Tubbergen is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen: Als uw peuter jarig is mag hij/zij dit vieren,

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl

Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 1. Openingstijden De KinderKroon Manderveen is geopend van maandag t/m vrijdag van 07:30-17:30 uur gedurende 48 weken

Nadere informatie

Zie uit Informatieboekje - locatie: Chr. BSO Joy. Informatieboekje. Locatie: Chr. BSO Joy

Zie uit Informatieboekje - locatie: Chr. BSO Joy. Informatieboekje. Locatie: Chr. BSO Joy Informatieboekje Locatie: Chr. BSO Joy Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wie wij zijn 3. Visie 4. Doelstelling 5. Openingstijden en sluitingsdagen 6. Brengen en halen 7. Wennen en intakegesprek 8. Dagindeling

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie januari 2016 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

Informatie Prins Heerlijk

Informatie Prins Heerlijk Informatie Prins Heerlijk In dit boekje vindt u informatie over kinderdagverblijf Prins Heerlijk De bedoeling van dit boekje is om u te informeren over de verschillende zaken die belangrijk zijn voor kinderdagverblijf

Nadere informatie

Ontdek, Voel en Beleef. Kinderdagverblijf Het Kabouterbos

Ontdek, Voel en Beleef. Kinderdagverblijf Het Kabouterbos Ontdek, Voel en Beleef Kinderdagverblijf Het Kabouterbos Informatieboekje 2018 p/a bezoekadres Bennekomseweg 32 Stadspoort 2B II 6717 LM Ede 6716 RH Ede 0318-633310 0318-633310 0318-307970 kinderopvanginkleur.nl

Nadere informatie

''Een plek waar ontwikkeling en plezier samengaan'' INFORMATIEBROCHURE

''Een plek waar ontwikkeling en plezier samengaan'' INFORMATIEBROCHURE ''Een plek waar ontwikkeling en plezier samengaan'' INFORMATIEBROCHURE Versie januari 2012 Algemeen Kinderdagverblijf LouLou heeft haar deuren geopend op 1 december 2008. Kinderdagverblijf LouLou is een

Nadere informatie

In dit informatieboekje staan de belangrijkste zaken die betrekking hebben op de Buitenschoolse Opvang (BSO).

In dit informatieboekje staan de belangrijkste zaken die betrekking hebben op de Buitenschoolse Opvang (BSO). Beste ouders /verzorgers. In dit informatieboekje staan de belangrijkste zaken die betrekking hebben op de Buitenschoolse Opvang (BSO). Mocht uw interesse zijn gewekt dan bent u van harte welkom voor een

Nadere informatie

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool Informatieboekje Naschoolse Opvang Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Onderdeel van Kdv Het Vlinderbos Anton Mauvestraat 10, 6717 JA Ede info@nsohetschoolplein.nl www.nsohetschoolplein.nl 06-10437612

Nadere informatie

Lieve Luitjes Dagopvang

Lieve Luitjes Dagopvang Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Lieve Luitjes Dagopvang Versiedatum : 18-03-2019 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Lieve Luitjes Dagopvang. In

Nadere informatie

JABADOO KINDEROPVANG. Eemsgolaan 11 (bedrijvenpark Kranenburg) 9727 DW Groningen 050 5200910

JABADOO KINDEROPVANG. Eemsgolaan 11 (bedrijvenpark Kranenburg) 9727 DW Groningen 050 5200910 JABADOO KINDEROPVANG Jabadoo kinderopvang is een bedrijf dat de opvang van kinderen van 0 t/m 13 jaar op een professionele wijze verzorgt. Wij zijn een particulier kinderdagverblijf en bestaan sinds 1

Nadere informatie

Wegwijs in Kinderdagverblijf Pierewiet

Wegwijs in Kinderdagverblijf Pierewiet Wegwijs in Kinderdagverblijf Pierewiet - 1 - Inhoud Pagina Kinderdagverblijf Pierewiet 3 1. Spelen op Pierewiet 3 Openstelling 3 Openingstijden 3 Groepsindeling 3 Ruimte en spel 4 Dagindeling 4 Babygroep

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf Tierlantijn Bijlage Pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van kinderdagverblijf Tierlantijn

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR KINDEROPVANG TAMARA

INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR KINDEROPVANG TAMARA INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR DAGINDELING 07.30 09.00 uur Brengen van de kinderen en mogelijkheid tot vrij spelen, slapers gaan naar bed, mandjes worden verzorgd. 09.00 10.00 uur Speelgoed opruimen en

Nadere informatie

Dagritme en activiteiten

Dagritme en activiteiten 3.1.2a.1.1b Pedagogisch beleidsplan praktische zaken bso 1 van 5 In dit onderdeel geven wij u informatie over alle praktische zaken die handig zijn om te weten binnen ons kinderdagverblijf 4 12 jaar: buitenschoolse

Nadere informatie