Voor 50+ uit de Gemeenten Delfzijl - Eemsmond - Appingedam - Loppersum - Slochteren. Gemeente Loppersum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor 50+ uit de Gemeenten Delfzijl - Eemsmond - Appingedam - Loppersum - Slochteren. Gemeente Loppersum"

Transcriptie

1 PLUSBUS PROGRAMMA September 2015 Voor 50+ uit de Gemeenten Delfzijl - Eemsmond - Appingedam - Loppersum - Slochteren In deze editie Uitstapjes Toelichting op de uitstapjes. Museumjaarkaart. Ingezonden reisverslag. De beldag voor september is vanaf maandag 24 augustus. kantoor van de PlusBus ASWA - gebouw Burgemeester Klauckelaan KZ Appingedam. T : E : Openingstijden Maandag t/m vrijdag S morgens van Middag van uur. Voor u het nieuwe programmaboekje van de maand september. Hiernaast op de foto staan een aantal chauffeurs met de nieuwe aanwinsten voor de Plusbussen: een opklapbare elektrische rolstoel en een mini elektrische inklapbare scootmobiel. We zijn erg blij te kunnen mededelen dat er door een financiële bijdrage van het Loket leefbaarheid we dit hebben kunnen aanschaffen. We hopen op deze manier ook minder mobiele senioren mee te kunnen nemen tijdens onze uitstapjes. Verplaatst u zich thuis of buitenshuis in een rolstoel of scootmobiel dan kunt u gebruik maken van onze extra service. Geef bij uw opgave aan dat u hiervan gebruik wilt maken, en dan nemen wij de scootmobiel/rolstoel voor u mee. We hopen dat veel senioren deze mogelijkheid benutten! Wij wensen u weer veel plezier met de uitstapjes. Gemeente Loppersum Gemeente Delfzijl Gemeente Appingedam Gemeente Slochteren Gemeente Eemsmond De PlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in deze regio gecoördineerd door de ASWA. Het project is bestemd voor 50+ die zelf niet zo gemakkelijk meer deel kunnen nemen aan het maatschappelijk verkeer en dank zij de PlusBus er weer eens op uit kunnen. Een dagje weg, andere mensen ontmoeten en de zelfredzaamheid vergroten staan centraal. De PlusBus biedt U de mogelijkheid om in een kleine groep een grote dag te beleven tegen een minimale prijs.

2 Bel: Telefonische opgave vanaf: maandag 24 augustus tijdens kantooruren van tot uur en van tot uur. Ouderen Service Punt. tel: Voor alle uitstapjes geldt minimale deelname van 4 personen

3 Programma september sept. Dinsdag uur. Kosten 25,00 Houder V.P. 22,00 ( incl. entree.) Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. Openluchtmuseum Ellert en Brammert laat bezoekers de geschiedenis van het zuidoosten van de provincie Drenthe zien. We gaan koffiedrinken bij Snackkiost Eexsterhalte. 02 sept. Woensdag uur. Kosten 25,00 Houder V.P. 22,00 Verrassingstocht. Deze maand weer een tocht met verrassingen. 03 sept. Donderdag Verrassingstocht. Zie 2 sept. 04 sept. Vrijdag Verrassingstocht. Zie 2 sept. 05 sept. Zaterdag uur. Kosten 28,50 Houder V.P. 25,00 Nijkerkse Sleepbootdagen in Nijkerk. Programma: huldiging 100-jarige sleepboot Magda en 109-jarige sleepboot Titanic, ca. 40 historische sleepboten, havenmarkt, levende historie, oldtimers, oude motoren, Vaargroep Flevoland, kapel NSFC, shantykoren, doedelzakspeler, Common Country Dancers, kunstschilders, rondvaartjes, drakenboten. 06 sept. Zondag 13,30 uur. Kosten 21,00 Houder V.P. 18,00 ( incl. entree.) Bezoek praalwagens bloemencorso in Eelde. De prachtige en kleurige corsowagens zijn de hele dag van dichtbij te bewonderen. Tussen 2 en 4 uur staan de figuranten ook nog in volledige uitdossing op en bij de wagens. Tevens is er een markt. 07 sept. Maandag 10:00 uur. Kosten 18,50 Houder V.P. 15,50 Winkelen bij Multi Sud in Leer. s Morgens gaan we winkelen bij Multi Sud, na de lunch gaan we naar het centrum. 08 sept. Dinsdag 09:30 uur. Kosten 53,00 Houder V.P. 50,00 (minimale deelname 12 personen.) Dolfinarium in Harderwijk. Waar vind je de leukste speelkameraadjes die je laten schateren van het lachen? In het Dolfinarium natuurlijk! Van dolfijnen en zeeleeuwen, tot walrussen en roggen, de hele beestenbende doet mee. Helemaal leuk: het Dolfinarium bestaat dit jaar precies 50 jaar! 09 sept. Woensdag 10:00 uur. Kosten 22,50 Houder V.P. 19,50 Vissersdorp Greetsiel. Bekend werd Greetsiel vooral door zijn prachtige haven en de tweelingmolen. De haven en de historische gebouwen in de kernplaats dienden in de laatste eeuw als achtergrond voor bioscoop- en televisiefilms. 10 sept. Donderdag 09:30 uur. Kosten 41,00 Houder V.P. 38,00 ( incl. entree.) Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Het thema van dit jaar, Grootmoederstijd, is een feest der herkenning! Verschillende gebeurtenissen in de sport en ontwikkelingen in de techniek worden uitgebeeld in het zand. Tevens wordt er volop aandacht besteed aan het Koningshuis, o.a. de regeertijd van Koningin Wilhelmina, Juliana en Beatrix sept. Zondag 10:00 uur. Kosten 19,00 Houder V.P. 16,00 Internationaal Shanty en Seasong Festival in Emmen. In het centrum van Emmen vindt de 13e editie van het ééndaagse Internationale Shanty & Seasong Festival plaats. Het festival behoort tot één van de grootste van Europa. Naast dit muziek spektakel is er ook een grote braderie en vlooienmarkt. Op zeven podia s verdeeld over de stadsvloer brengen 21 koren uit binnen- en buitenland hun liederen ten gehore.

4 Als u zorg nodig heeft, omdat u ziek bent. Als u hinder ondervindt van handicaps of beperkingen. Als u zorg nodig heeft na een ziekenhuisopname. Kies dan voor De Beste zorg thuis! Verpleging en verzorging Nu ook in Appingedam Buurtzorg Appingedam 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. VONOY Wijkstraat AH Appingedam T (0596) E I KvK Groningen BTW-nr NL B.02 VOOR OGEN VOOR OREN VOOR MOOI Cris Mulder Directeur/eigenaar Dorpsstraat AW Onstwedde tel. (0599) Goede voetverzorging is voor iedereen belangrijk! De voeten hebben immers nogal wat te verduren. Ze dragen het hele lichaam. Pijnlijke voeten kunnen ernstige problemen opleveren die de pedicure kan verhelpen. Maak tijdig een afspraak bij: PEDICURE Grietje Bontsema T: Zitting op Maandag, dinsdag & woensdag van uur. Adres ASWA gebouw Burg Klauckelaan KZ Appingedam Behandeling uitsluitend op afspraak.

5 Programma september sept Dinsdag uur Kosten 31,00 Houder V.P. 28,00 ( incl. entree.) Vogelpark De Lorkeershoeve in Lutten. Ontdek vogels uit alle werelddelen tijdens de wandeling langs de vele volières op het park van bijna twee hectare. 16 sept. Woensdag uur. Kosten 13,00 Houder V.P. 10,00 Winkelen in Stadskanaal. De Kanaalpassage, een prachtige overdekt winkelcentrum in Stadskanaal. 17 sept. Donderdag 10:00 uur. Kosten 23,00 Houder V.P. 20,00 Rondrit door Noord Duitsland. Er is voor deze rondrit weer een gehele nieuwe route uitgestippeld. 18 sept. Vrijdag uur. Kosten 27,50 Houder V.P. 24,50 (incl. entree/koffie.) Bamboetuin Mei Chu in Wilhelminaoord. Mei Chu is de Chinese benaming voor 'mooie bamboe'. In de bamboetuin van ruim 2 hectare worden 80 soorten bamboe afgewisseld met Chinese en Japanse bomen en planten, heesters en vaste planten. Twee bamboe paalwoningen die op de oorspronkelijke wijze gebouwd zijn De tuin bevat ook een aantal prachtige vijvers. We gaan eerst samen lunchen bij eethuis Aekingerzand in Elsloo. 21 sept. Maandag uur. Kosten 18,50 Houder V.P. 15,50 (incl. koffie/gebak.) Winkelen bij Aldi,Combi en de Lidle in Bunde. Gezellig winkelen in met z n allen koffiedrinken met gebak. u 22 sept. Dinsdag uur Kosten 32,00 Houder V.P. 29,00 (incl. entree.) Openluchtmuseum Ootmarsum. Is een uniek openluchtmuseum te vinden aan de rand van het historische stadje Ootmarsum. Het is een museum dat het leven op het platteland van honderd jaar geleden in Twente laat zien. 23 sept. Woensdag uur. Kosten 35,00 Houder V.P. 32,00 (incl. entree.) Dierentuin Nordhorn! 900 dieren, 90 verschillende soorten. Vanaf de A van aap tot en met de Z van zebra. Beleef vierkante meter dierentuinoppervlak met veel toegankelijke dierenverblijven. 24 sept. Donderdag 13,30 uur. Kosten 11,50 Houder V.P. 8,50 Visje eten bij Visrest. Landman in Termunten. Met z n allen gezellig een visje eten of genieten van het ASWA menu. 25 sept. Vrijdag uur. Kosten 16,50 Houder V.P. 13,50 ( incl. diner.) Voorlichtingsmorgen bij de ASWA. Deze morgen is er weer een interessante voorlichting voor senioren, met als onderwerp Dementie. Deze voorlichting wordt verzorgt door Machteld van Oosterom van Lentis - Team 290, met aansluitend een drie gangen diner. 26 sept. Zaterdag uur. Kosten 20,00 Houder V.P. 17,00 (incl. entree.) Chinees Festival in Haren. In de sfeervolle Chinese Tuin in de Hortus Botanicus Haren vindt een Chinees festival plaats. Het Groningen Confucius Institute organiseert een programma met dans, muziek en zang, film, demonstraties en workshops. Er worden Chinese verhalen verteld en overal in de tuin zijn Chinese hapjes te verkrijgen. 29 sept. Dinsdag uur. Kosten 26,50 Houder V.P. 23,50 Dagje naar Wilhelmshaven. We brengen o.a. een bezoek aan het winkelcentrum Nordsee Passage 30 sept. Woensdag uur. Kosten 17,00 Houder V.P. 14,00 Rondrit door en langs Westerwolde. Er is voor deze rondrit weer een gehele nieuwe route uitgestippeld.

6 Museumjaarkaart. Heeft u een museumjaarkaart dan kunt u die ook gebruiken tijdens een uitstapje met de Plusbus naar een museum. U kunt dan uw museumjaarkaart meenemen. U kunt dit dan vooraf kenbaar maken aan de begeleidster, op vertoon van deze pas kan er dan eventuele korting gekregen worden op de toegangsprijs. Scootmobiels De Plusbus heeft 2 mini s scootmobiels aangeschaft, dankzij een bijdrage Lokaal Leefbaarheid Groningen. De voertuigen kunnen mee in de bussen. Het team van de Plusbus is er SUPERBLIJ mee. Reisverslag uitstapje naar Ampie s berg in t Harde. Zo gezellig een dagje naar de Ampie s berg in t Harde vertrek richting Van der Valk in Spier voor de koffie. Volgends de berichten werd het een regenachtige dag. Maar wij zaten lekker op het terras aan de koffie. Maar tot onze schrik viel mijn vrouw voor (achter) mij. Dat was het begin van een ongeluksdag bleek later. Gelukkig heeft mijn vrouw niets gebroken en geen letsel over gehouden. Alleen hulp nodig om weer in de beentjes te komen. De reis ging verder in de richting van Elsoo waar men heerlijk en goedkoop de maaltijd kon nuttigen. Wel veel regen onderweg. Maar aangekomen bij het eetcafé was de zon er ook weer. Daarna naar Ampie s berg met onderweg veel regen. Dat gaat mis want hoe maak je dan een mooie foto van de Berg. Maar geen nood daar aangekomen scheen de zon weer. Het geluk is met de dommen. We hebben genoten van het geheel. Er was maar één woord te horen en dat was PRACHTIG/PRACHTIG. Om15.30 zei meneer Kuiper wij gaan vertrekken richting Appingedam. Zo gezegd zo gedaan. Doch na drie kwartier waren er problemen met de sensor van het gaspedaal. Bus aan de kant en er werd links en rechts gebeld. Dus ook naar de pech hulp van Mercedes. Er werd lang gewacht en ieder wist hoe lang het zou duren. Maar iedereen had het mis. En ik maakte de opmerking Voor twaalf uur zijn wij weer thuis. En dat werd het dus ook. We werden naar de firma Wensink in Zwolle gesleept en er werd gesleuteld aan de bus echter zonder resultaat. Geen nooit men liet een Plusbus komen vanuit Appingedam. Dit was een slechte beurt voor de firma Wensink want die had geen bus ter beschikking. Zodoende werd het erg laat. Ondanks alles toch een mooie fijne dag en om elf uur een broodje gekregen van de club om even bij te komen Zo ik hou op met schrijven. Het wordt eentonig. Bedankt beste vrijwilligers. Wij zijn heelhuids thuis gekomen. En meneer Kuipers verdient een grote Pluim voor de juiste maatregelen die hij heeft genomen. PROFICIAT. Fam. J.F. Voorma.

7

8 Truus en Marjans s Damterkaashuis Uw adres voor vele soorten Weydeland Kaas, vers gebrande Noten, diverse soorten Wijn, Groninger Streekproducten en een uitgebreid assortiment Delicatessen. Tevens kunt u bij ons terecht voor goed gevulde schalen met Hapjes of Salades. Bent u op zoek naar een leuk Kado? Stap dan gerust even bij ons binnen Wijkstraat AH Appingedam Tel: Fax: Website Bank: KvK nr.: Maatschappelijk Activering Project De Inzet Productie & Verkoop: Appelmoes, Sap van vruchten en diverse soorten Jam; allen gemaakt door mensen en van vruchten uit de streek Delfzijl - Appingedam - Loppersum. Nette gebruikte kleding voor Dames, Heren & Kinderen Diverse houtproducten zoals tuinbanken, vogelvoederhuisjes, verkooptafels, tuinkasten, oppottafels enz. Cadeauartikelen, Woonaccessoires, Kruiden & Thee Wij komen graag op locatie verkopen tijdens een feest/ evenement/open dag enz. Bloemenhuis t Zwaantje Dijkstraat AM APPINGEDAM T: F: I : E: Tevens zijn onze producten te zien en te koop in o.a. het ASWA gebouw. Info via het ASWA nummer Siemensstrasse RHEDE Telefon: (0049) BRUNCH BUFFET Elke zon- en feestdag van SCHNITZEL MENU Onze specialiteit: jager, Wiener of Zigeu- Snelgersmastraat AA Appingedam Tel Website: INTERNATIONAAL SMULBUFFET Elke zaterdag, zondag - vanaf uur - verwennen wij u met speciale Restaurant Olle Rheen is dagelijks geopend

9 Mopje Een man kwam thuis met twee grote emmers koemest voor de tuin, die hij had gehaald bij een boer uit de buurt. 'Waar is dat voor,' vroeg zijn zoontje van zes. 'Voor de aardbeien,' zei de man. Het zoontje staarde hem aan en zei toen: 'Ik heb ze liever met slagroom, mag dat ook?' Dierenpark Nordhorn. Uit Tips. In Tierpark Nordhorn leeft een groep bosbizons met drie koeien en een stier. Maar er zijn ook genoeg ander sterren! Doodshoofdaapjes, prairiehonden, chimpansees en steenbokken bijvoorbeeld. Achter de gierenrots neemt een imkervereniging je mee in de traditionele bijenhouderij en op de historische boerderij vind je oude huisdierrassen. Internationaal Shanty en Seasong Festival in Emmen. In het centrum van Emmen vindt de 13e editie van het ééndaagse Internationale Shanty & Seasong Festival plaats. Het festival behoort tot één van de grootste van Europa. Naast dit muziek spektakel is er ook een grote braderie en vlooienmarkt. t Veluws Zandsculpturenfestijnin Garderen. Het thema van dit jaar, Grootmoederstijd, is een feest der herkenning! Verschillende gebeurtenissen in de sport en ontwikkelingen in de techniek worden uitgebeeld in het zand. Tevens wordt er volop aandacht besteed aan het Koningshuis, de tijd waarin Koningin Wilhelmina, Juliana en Beatrix ons land regeerden. En wat te denken van de 1e en 2e Wereldoorlog, de bevrijding en de tijd van Ot en Sien? Ook 125 jaar Vincent van Gogh ontbreekt natuurlijk niet! Kortom: laat je betoveren door het bijzondere Nederland uit grootmoederstijd uitgebeeld door de allerbeste zandkunstenaars. Chinees Festival in Haren. In de sfeervolle Chinese Tuin in de Hortus botanicus Haren een Chinees Festival plaats. Groningen Confucius Institute organiseert een programma met dans, muziek, zang, film, demonstraties en workshops. Er worden Chinese verhalen verteld en overal in de tuin zijn Chinese hapjes te verkrijgen.

10

11 Samenvatting Uitstapjes deze maand: O Dinsdag O Woensdag O Donderdag O Vrijdag O Zaterdag O Zondag O Maandag O Dinsdag O Woensdag O Donderdag O Zondag O Dinsdag O Woensdag O Donderdag O Vrijdag O Maandag O Dinsdag O Woensdag O Donderdag O Vrijdag O Zaterdag O Dinsdag O Woensdag 01 sept. Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. 02 sept. Verrassingstocht. 03 sept. Verrassingstocht. 04 sept. Verrassingstocht. 05 sept. Nijkerkse Sleepbootdagen in Nijkerk. 06 sept. Bezoek praalwagens bloemencorso in Eelde. 07 sept. Winkelen bij Multi Sud in Leer. 08 sept. Dolfinarium in Harderwijk. 09 sept. Vissersdorp Greetsiel. 10 sept. Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. 13 sept. Internationaal Shanty en Seasong Festival 15 sept. Vogelpark De Lorkeershoeve in Lutten. 16 sept. Winkelen in Stadskanaal. 17 sept. Rondrit door Noord Duitsland. 18 sept. Bamboetuin Mei Chu in Wilhelminaoord. 21 sept. Winkelen bij Aldi, Combi en de Lidle in Bunde. 22 sept. Openluchtmuseum Ootmarsum. 23 sept.. Dierentuin Nordhorn! 24 sept. Visje eten bij visrest. Landman in Termunten. 25 sept. Voorlichtingsmorgen bij de ASWA. 26 sept. Chinees Festival in Haren. 29 sept. Dagje naar Wilhelmshaven. 30 sept. Rondrit door en langs Westerwolde. Beldag: vanaf 24 augustus Opgave voor deelname aan de uitstapjes kan van maandag t/m vrijdag tijdens de kantooruren van het Ouderen Service Punt uur uur en van uur uur tel.nr Indien u onverhoopt verhinderd bent, dient u dit een dag voor vertrek door te geven. Wij kunnen een ander dan de gelegenheid geven om mee te gaan. De Ouderen Ombudsman is er speciaal voor ouderen. Een onafhankelijke vraagbaak. Om hen, soms letterlijk, de weg te wijzen. Via de telefoon, maar ook via internet. De Ouderen Ombudsman medewerkers zitten dagelijks klaar om de telefoon aan te nemen en zorgen dat ook op deze website up to date informatie is te vinden. Een (gratis) onafhankelijke en betrouwbare gids. Bij vragen over uiteenlopende onderwerpen als wonen, zorg, welzijn of mobiliteit, maar ook geldzaken. Geen vraag is te gek. Bel: (2 cent p/m) ma t/m vrij tussen 9.00 en uur.

12

Westerwolds Seniorenblad

Westerwolds Seniorenblad Westerwolds Seniorenblad Jaargang 15, nr. 3 september 2011 Redactie Westerwolds Seniorenblad Tel. 0599 582460 E-mail: seniorenblad@rzijn.nu U kunt het Westerwolds Seniorenblad ook ontvangen per mail of

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Vele handen maken licht werk..

Vele handen maken licht werk.. Vele handen maken licht werk.. Beste lezer, We willen in deze nieuwsbrief de ondersteuning van de Familie onder de aandacht brengen. Wat zijn uw ervaringen, als familie over welzijn binnen De Meerstede?

Nadere informatie

WIJKKRANT NIEUWE PARK

WIJKKRANT NIEUWE PARK December 2012 WIJKKRANT NIEUWE PARK Het wijkteam en de redactie van de wijkkrant wensen alle bewoners van Nieuwe Park en alle andere lezers van ons blad een prettige kerst en een goed en gezond 2013 toe

Nadere informatie

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café februari 2012 nr.1 Jaarvergadering De OV-chipkaart Gezocht: secretaris V/M Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Activiteiten Computercursus

Nadere informatie

Dorpskrant voor Glimmen en Omstreken Een uitgave van Vereniging Plaatselijk Belang Glimmen

Dorpskrant voor Glimmen en Omstreken Een uitgave van Vereniging Plaatselijk Belang Glimmen Dorpskrant voor Glimmen en Omstreken Een uitgave van Vereniging Plaatselijk Belang Glimmen 32e jaargang nummer 8 oktober 2014 Glimmen wordt sportdorp Door Jitske Bruinenberg Ze was dan ook heel blij toen

Nadere informatie

www.gabberweek.nl info@gabberweek.nl Gabberweek 2015

www.gabberweek.nl info@gabberweek.nl Gabberweek 2015 www.gabberweek.nl info@gabberweek.nl houten? voor Tineke Sc Gratis kaar ten op pagina 2! Kijk snel S e ni o r e n S e ni o r e n Gabberweek 2015 de gabberweek bestaat 20 jaar! feest! De Gabberweek is een

Nadere informatie

DE CORRIDOR maandelijks informatieblad voor de wijk Brouwhuis www.decorridor.nl

DE CORRIDOR maandelijks informatieblad voor de wijk Brouwhuis www.decorridor.nl Jaargang 25 september 2010 Stichting wijkblad DE CORRIDOR maandelijks informatieblad voor de wijk Brouwhuis www.decorridor.nl 25 IN DIT NUMMER Wijkvereniging de Zonnesteen met de agenda en mededelingen

Nadere informatie

dichtbij Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek.

dichtbij Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek. Informatiemagazine van Stichting ATA, personenalarmering dichtbij nr. 2, maart 2012 Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek. Win een rondvaart door de grachten

Nadere informatie

Er blijft veel te doen

Er blijft veel te doen April 2015 Er blijft veel te doen Soms verzucht je echt wel eens: houdt het dan nooit op? We zitten in een prachtig huis, maar denk niet dat er nu niks meer te doen valt. We zijn hard doende om de inrichting

Nadere informatie

Waarom vrienden, familie, buren en kennissen zo belangrijk zijn

Waarom vrienden, familie, buren en kennissen zo belangrijk zijn November 2014 editie 7 In dit nummer: Wat betekent vriendschap voor u? Hart voor een ander Hoe de panty s in Dordrecht kwamen Een rijk sociaal leven, zo doet u dat! Waarom vrienden, familie, buren en kennissen

Nadere informatie

Weekblad voor Nederweert

Weekblad voor Nederweert NUMMER 22 86e Jaargang DONDERDAG 31 MEI 2012 Weekblad voor Nederweert Redaktie-adres: Pannenweg 231, Postbus 2724, 6030 AA Nederweert, tel. (0495) 63 26 25, fax 63 11 57 E-mail: info@drukkerijvandeursen.nl

Nadere informatie

8 september: Treinreis De wereldtuinen van Mondo Verde

8 september: Treinreis De wereldtuinen van Mondo Verde Van de voorzitter De vakantie is voor velen nog niet helemaal voorbij en u ontvangt alweer de Nieuwsbrief van augustus/september. Vanaf januari is de gemeente Best verantwoordelijk voor de huishoudelijke

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 foto 35 jarig KBO feest Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: december 2013 Artikelen in dit afdelingsnieuws - Een zalig

Nadere informatie

Brouwhuisse kerk met emotioneel beladen laatste viering gesloten

Brouwhuisse kerk met emotioneel beladen laatste viering gesloten Jaargang 27 juli/augustus 2011 Stichting wijkblad DE CORRIDOR maandelijks informatieblad voor de wijk Brouwhuis www.decorridor.nl 25 IN DIT NUMMER: Wijkvereniging de Zonnesteen met de bestuursmededeling

Nadere informatie

Les één: je moet tijdens de kermis eigenlijk niks zeggen

Les één: je moet tijdens de kermis eigenlijk niks zeggen 27E JAARGANG NR. 8 7 JULI 2014 D É K R A N T V O O R U L F T E N O M S T R E K E N 3 5 7 9 Het is voor de leden van de schutterijen niet altijd een pretje, maar het is wel vaste prik bij zowel de Eendracht,

Nadere informatie

Zorgkaart. Colofon. Nummer: 34

Zorgkaart. Colofon. Nummer: 34 is een uitgave van Woonzorgcentrum de Lichtenberg Zorgkaart Tijden veranderen. Voorheen hadden de meeste woonzorgcentra en verpleeghuizen lange wachtlijsten. Dit is niet meer zo. Door veranderd overheidsbeleid

Nadere informatie

Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland

Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland MAART2011 Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland Afscheid Van de redactie. In ons verenigingsblad proberen we als redactie steeds informatie

Nadere informatie

Onbezorgd en veilig fietsen met FietsNED. Korting op serviceabonnementen. Najaar 2010

Onbezorgd en veilig fietsen met FietsNED. Korting op serviceabonnementen. Najaar 2010 Korting op serviceabonnementen van Energie service friesland Najaar 2010 Onbezorgd en veilig fietsen met FietsNED pluz is de ledenservice van De Friese Wouden en Isis Kraamzorg 088 512 1000 www.pluzzorg.nl

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Hoe en waar moet ik mijn kopij voor de Bân inleveren? Bij voorkeur als rtf bestand of als een gewoon word document (geen docx) en dan in

Hoe en waar moet ik mijn kopij voor de Bân inleveren? Bij voorkeur als rtf bestand of als een gewoon word document (geen docx) en dan in Van de redactie Redactie "de Bân Jan Lammert Sijtsema jr., Merkebuorren 39a tel: 48 12 00 Annie Posthumus, Weinterp 40 tel: 48 13 81 Klaasje v.d. Woude, Te Nijenhuiswei 10 tel: 48 13 91 Durk van der Veen,

Nadere informatie

hoofddorppleinbuurt schinkelbuurt stadionbuurt Rommelmarkt in Olympus Zie pagina 2.

hoofddorppleinbuurt schinkelbuurt stadionbuurt Rommelmarkt in Olympus Zie pagina 2. hoofddorppleinbuurt schinkelbuurt stadionbuurt maart 2015 Rommelmarkt in Olympus Zie pagina 2. 2 Rommelmarkt 3 nieuwtjes uit het Huis van de Wijk Olympus 4 vrijwilligers gezocht 4 Het vondelpark informatiepunt

Nadere informatie

Dertigste jaargang nr. 10 december 2013

Dertigste jaargang nr. 10 december 2013 Kinderen van God Dertigste jaargang nr. 10 december 2013 In zijn brief aan de christenen van Efese schrijft de heilige apostel Paulus de volgende zin: Hij (God) heeft ons naar zijn wil en verlangen voorbestemd

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis

Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis Jaargang 25 oktober 2009 Stichting wijkblad DE CORRIDOR maandelijks informatieblad voor de wijk Brouwhuis www.decorridor.nl IN DIT NUMMER Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis

Nadere informatie

Boeijend Nieuws. Vanboeijen investeert in digitale communicatie. Het voelt als vrijheid. Ik hoop dat zingeving belangrijk blijft

Boeijend Nieuws. Vanboeijen investeert in digitale communicatie. Het voelt als vrijheid. Ik hoop dat zingeving belangrijk blijft Boeijend Nieuws Relatieblad Vanboeijen Optimale communicatie met onze doelgroepen Vanboeijen investeert in digitale communicatie Levensverhaal Het voelt als vrijheid Interview Ik hoop dat zingeving belangrijk

Nadere informatie

Vanaf heden Verhuren wij ook aanhangers. BP ZIJDELWAARD H. Heyermanslaan 2 UITHOORN. Service & Onderhoud voor alle merken APK 14,50

Vanaf heden Verhuren wij ook aanhangers. BP ZIJDELWAARD H. Heyermanslaan 2 UITHOORN. Service & Onderhoud voor alle merken APK 14,50 Tel: 0297-581698 WWW.MEERBODE.NL Editie: Uithoorn, De Kwakel 27 april 2011 3 Vanaf heden Verhuren wij ook aanhangers BP ZIJDELWAARD H. Heyermanslaan 2 UITHOORN FORD RIJDERS OPGELET: ALLEEN BIJ VAN BUNNINGEN!

Nadere informatie

Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013

Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013 Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013 We gaan op reis met Pieter die in Kunming woont, na een week zullen Hans, Baas en nog een Pieter zich in Pu Er bij ons voegen en gaan we samen verder. Het is de

Nadere informatie

Aandacht. 192 november 2014. Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Haarlem opgericht: 12 oktober 1952 www.kbohaarlem.nl

Aandacht. 192 november 2014. Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Haarlem opgericht: 12 oktober 1952 www.kbohaarlem.nl Aandacht Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Haarlem opgericht: 12 oktober 1952 www.kbohaarlem.nl 192 november 2014 Humor is het gat in de traan waardoor de lach ontsnapt. Ruth Zwijgers In dit nummer

Nadere informatie