Express-editie. BoodschappenPlusBus juni U krijgt aan de telefoon:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Express-editie. BoodschappenPlusBus juni 2015. U krijgt aan de telefoon:"

Transcriptie

1 Express-editie BoodschappenPlusBus juni 2015 U krijgt aan de telefoon: Karin Niekel Anita de Kleijn Sonja Mader Veroni Mulder Ans de Jong Ery Dekker Irene Beth Website: (vermeld onder diensten) Telefoon: Maandag t/m vrijdag 9:00 13:00 uur Adres: t Huis aan de Poel Afd. Boodschappen- PlusBus Populierenlaan 21, 1185 SE Amstelveen De Express-Editie is het maandelijkse programmablad van de Amstelveense BoodschappenPlusBus. De BoodschappenPlusBus biedt ouderen begeleiding en vervoer naar verschillende winkelgebieden en activiteiten. Daarnaast worden er wekelijks meerdere hele en halve dagtochten georganiseerd. Met deze hulp kunnen ouderen blijven deelnemen aan het dagelijks leven en blijft men in de gelegenheid om andere mensen te ontmoeten. De BoodschappenPlusBus wordt in Amstelveen uitgevoerd door Stichting Brentano Amstelveen. Het is een landelijk initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Stichting Brentano Amstelveen wil ouderen ondersteunen bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Amstelveense ouderen. Deelnemers van de BoodschappenPlusBus worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Er gaan altijd 2 begeleiders mee om u bijvoorbeeld te helpen met in- en uitstappen, het dragen van de boodschappen etc. In de bus is plaats voor rollators. Circa 50 enthousiaste vrijwilligers maken deze dienst mogelijk. Gemeente Amstelveen is naast een aantal fondsen, sponsors en donateurs, de belangrijkste financier van deze dienst. Staat u nog niet ingeschreven en bent u geïnteresseerd in één van onze diensten? U kunt ons bellen voor een folder en een programma. Inschrijving is kosteloos.

2 Mededelingen Op woensdag 20 mei kunt u zich opgeven voor de tochten en extraatjes in juni. Speciaal op onze beldag zijn we een uur langer telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot uur. Gezien de vele telefoontjes raken de 2 lijnen snel overbelast. Komt u er niet direct door, bel dan later op de ochtend of na uur. Dan heeft u kans dat u direct iemand aan de lijn krijgt. Wij delen de tochten en extraatjes pas na uur in. We vragen u 2 (dag)tochten uit het programma door te geven. Daarnaast kunt u zich voor een extraatje aanmelden. We proberen iedereen voor 1 tocht en/of extraatje in te delen. Soms is de belangstelling zo groot dat dit niet lukt. In dit geval plaatsen we u op een reservelijst. U kunt uw belangstelling ook mailen: Belt u na de beldag dan is de kans redelijk groot dat de door u uitgekozen tocht volgeboekt is. Wij kunnen u dan op de reservelijst plaatsen. De dag na de beldag laten wij u weten met welke tocht en/of extraatje u mee kunt. Heeft u die dag niets gehoord of was u niet thuis, belt u ons dan even. U kunt ons ook gedurende de maand bellen om te horen of er nog mogelijkheden zijn. Vaak komen er in de loop van de maand weer plaatsen vrij. Mededelingen: Wandelevenement op 19 mei naar boerderij Meerzicht Meer dan 30 aanmeldingen voor dit sportieve uitstapje!! Circa 15 vrijwilligers doen mee om de nodige begeleiding te bieden. We wensen iedereen een hele leuke middag. Wisseling op kantoor Petra Straathof zal vanaf 1 juni niet meer op kantoor werkzaam zijn. Stichting Brentano moet, net als vele andere zorgorganisaties, inkrimpen. Petra haar contract loopt 31 mei af en wordt niet verlengd omdat er op andere afdelingen medewerkers over zijn. Petra heeft dit werk met veel plezier en inzet gedaan en we vinden het daarom erg jammer dat het stopt. Sonja Mader, werkzaam bij Brentano, komt voor haar in de plaats. Zij is zeer geschikt voor het werk en heeft er zin in. In april is zij een aantal keer mee geweest op de bus en vanaf 1 mei starten we met inwerken op kantoor. Wij heten haar van harte welkom. Afzeggingen voor de tochten De laatste tijd krijgen we veel afzeggingen voor de tochten en vaak ook op het laatste moment. We willen u er op attenderen dat we elke maand weer veel moeite doen om iedereen in te delen en wij maken daarvoor ook de reserveringen. Wij gaan er dan ook vanuit dat u deze (mid)dag hiervoor vrijhoudt. Zijn er medische redenen, dan is het logisch dat u afbelt. Het kost ons vaak veel tijd en moeite om gaatjes weer op te vullen.

3 Boodschappen Vanaf maandag 18 mei kunt u tussen 9.00 uur en uur bellen Daarnaast kunt u zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen. U kunt voor meerdere keren tegelijk boeken met een maximum van 2x per week. Maandagmiddag 1, 8, 15, 22 en 29 juni gaan we naar Groenhof. De bus haalt u op tussen uur en uur. Thuiskomst circa uur. Er is gelegenheid om een consumptie te gebruiken. Dinsdagochtend 2, 9, 16, 23 en 30 juni gaan we naar Bankrashof. De bus haalt u op tussen 8.45 uur en 9.30 uur. Thuiskomst circa uur. Als er voldoende tijd is gebruiken we een kopje koffie of thee in Klaasje Zevenster. Dinsdagmiddag 9 en 23 juni gaan we naar Groenhof. De bus haalt u op tussen uur en uur. Thuiskomst circa uur. Er is gelegenheid om een consumptie te gebruiken. Woensdagochtend 3, 10, 17 en 24 juni gaan we naar Groenhof. De bus haalt u op tussen 9.00 uur en 9.45 uur. Thuiskomst circa uur. Er is gelegenheid om een consumptie te gebruiken. Vrijdag 5, 12, 19 en 26 juni gaan we s ochtends en s middags naar de markt en het stadshart. De bus haalt u s ochtends op tussen 9.15 uur en uur en s middags tussen uur en uur. Thuiskomst circa uur respectievelijk uur. Er is gelegenheid om een consumptie te gebruiken. Kosten voor bovenstaande diensten zijn 3,50. Met een Amstelveenpas 2,00 (exclusief consumpties). Om u niet te lang te laten wachten krijgt u van de medewerker een telefoontje op het moment dat de bus op weg is naar u. Probeert u gereed te staan als de bus arriveert, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren. En.wilt u a.u.b. met gepast geld betalen?

4 Extraatjes Op woensdag 20 mei kunt u tussen 9.00 uur en uur bellen Hieronder de extraatjes van de maand. Dit zijn kleine uitstapjes voor een zacht prijsje. Deze kunt u extra boeken naast de dagtochten, zolang er plaats is. Maandagochtend 1 juni Op de koffie bij Life & Garden Dit keer gaan we de week starten met een lekker kopje koffie bij tuincentrum Life & Garden in Amstelveen. Natuurlijk is er tijd om plantjes te kopen U wordt opgehaald tussen 9.00 uur en 9.45 uur. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 3,50 (de koffie is gratis en wij nemen de koek mee). Dinsdagmiddag 2 juni Wandelen in de Amstelveense natuur Lekker in beweging komen is het hele jaar goed. Amstelveen heeft prachtige natuur, zoals de heemparken. We maken een wandeling van ongeveer drie kwartier. Het is geen bezwaar als u met een rollator loopt. Na afloop drinken we nog iets. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 5,50 (exclusief consumpties). Dinsdagmiddag 9 juni Kringloopwinkel Aalsmeer We bezoeken vanmiddag Dorcas, een leuke, grote kringloopwinkel in Aalsmeer. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 6,00 (exclusief consumpties). Zondagmiddag 14 juni Amateurkunstmarkt Oude Dorp Ook dit jaar wordt de amateurkunstmarkt weer gehouden. Ongeveer 50 kramen met diverse soorten kunst sieren dit mooie plekje van Amstelveen. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn (beetje afhankelijk van het weer). Kosten: 5,00 (exclusief consumpties). U kunt uiteraard ook op eigen gelegenheid gaan. Maandagavond 15 juni Dineren bij de Chinees Bij dit Kantonees/Chinese restaurant in de Dorpstraat is het heerlijk eten. In het restaurant wordt er een combinatie van de kaart geserveerd. U kunt dus van alles proeven. U wordt opgehaald tussen uur en uur. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 26,00 (inclusief diner en ijsje, exclusief consumpties en koffie).

5 Woensdagmiddag 17 juni Wandelen in het Amsterdamse bos We gaan voor een lekkere wandeling in het bos. In een rustig tempo lopen we ongeveer drie kwartier. Het is geen bezwaar als u met een rollator loopt. Na afloop drinken we nog iets. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 5,50 (exclusief consumpties). Woensdagmiddag 24 juni Tuincentrum Global Garden Dit gezellige tuincentrum is gelegen te Zwaanshoek. In het tuincafé is gelegenheid om een consumptie te gebruiken. Kosten: 12,00 (exclusief consumpties). Dag- en middagtochten Op woensdag 20 mei kunt u tussen 9.00 uur en uur bellen Let op, de tijden wisselen per dagtocht. Omdat er meerdere mensen door heel Amstelveen worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden. De volgorde van ophalen wordt omgekeerd toegepast bij het thuisbrengen. De eerste is dus het laatste thuis. Dit doen we om een stoelendans te voorkomen. Houdt u er rekening mee dat bij de middagritjes (vanaf uur ophalen) waarbij een lunch inbegrepen is, we meestal omstreeks uur op de plaats van bestemming zijn. Attentie: Als u normaal gesproken met een rollator loopt, neem deze dan mee met de tochten. Het geeft u misschien net iets meer bewegingsvrijheid. Heeft u hem ter plaatse niet nodig dan blijft de rollator in de bus.

6 Woensdagmiddag 3 juni Hermitage Amsterdam In de Hermitage is de tentoonstelling Alexander, Napoleon & Josephine te zien. Een verhaal van vriendschap, oorlog en kunst uit de Hermitage. Aan de hand van ruim tweehonderd schilderijen, sculpturen, persoonlijke bezittingen, japonnen en uniformen, toegepaste kunstvoorwerpen en indrukwekkende wapens wordt het verhaal verteld van twee grote heersers en van female power. Vriendschap, oorlog, liefde en politiek staan centraal, maar ook Joséphines grootse kunstcollectie. Daarnaast kunt u de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw bewonderen. In deze presentatie staan meer dan dertig groepsportretten uit de 17de eeuw centraal. Kosten: voor één tentoonstelling 24,00 (inclusief toegang, exclusief consumpties). Voor twee tentoonstellingen 29,00. Met een museumkaart zijn de kosten 9,00. Donderdagmiddag 4 juni Maxis in Muiden De Maxis in Muiden is een groot winkelcentrum met een breed aanbod van winkels zoals Xenos, Blokker, C&A, Hema, Lidl, Kruidvat en Zeeman. Wij schatten in dat u rond uur thuis zult zijn. Kosten: 11,00 (exclusief consumpties). Donderdagmiddag 4 juni Op avontuur met de bosmobiel Ook dit jaar gaan we weer uit rijden met de bosmobiel. Dit zijn elektrische, overdekte voertuigen (een soort golfwagentjes). Deze bosmobiel is er gekomen om ouderen die niet goed ter been zijn de gelegenheid te bieden om een rijdende boswandeling te maken. We nemen een kan koffie mee voor onderweg. U wordt opgehaald tussen uur en uur. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 15,00 (inclusief rit bosmobiel en koffie, exclusief overige consumpties). Maandagmiddag 8 juni Puur natuur, varen in stilte We hebben de Zonneveer gereserveerd, speciaal voor de BoodschappenPlusBus. Als het weer het toelaat neemt de schipper ons 1,5 uur mee over de Nieuwkoopse Plassen vanuit Noorden (bij Nieuwkoop). Bijzonder mooi en stil!! Kosten: 16,00 (inclusief boot, exclusief consumpties). Woensdagmiddag 10 juni Café het Sluisje in Amsterdam We gaan richting Amsterdam-Noord naar café het Sluisje. Dit is een oud bruin café gehuisvest in een authentiek pand uit 1565, met veel oude voorwerpen en foto s waaruit de sfeer van vroeger blijkt. Het heeft een groot terras aan het water (een zijkanaal van t IJ), met uitzicht op de haven van Nieuwendam. Vervolgens maken we nog een mooi ritje huiswaarts. Kosten: 11,00 (exclusief consumpties).

7 Donderdag 11 juni Gemeentemuseum Den Haag In het Gemeentemuseum is de tentoonstelling Holland op z n mooist te bewonderen. Weissebruch, Mesdag, Gabriels, Mauve en andere schilders van de Haagse School trokken er op uit en wisten het Nederlandse landschap op pakkende wijze vast te leggen. Met Holland op z n mooist presenteert het Gemeentemuseum een grote tentoonstelling met ruim honderd werken. We lunchen in het museumrestaurant. U wordt opgehaald tussen uur en uur. Kosten: 34,00 (inclusief toegang, exclusief lunch en overige consumpties). Met een museumkaart zijn de kosten 20,50. Donderdag 11 juni Uitwaaien met Strandrups de Vrijbuiter" Met het strandrupsvoertuig maken wij een tocht op het strand van Noordwijk bij Langevelderslag. We gebruiken een lunch rond uur bij strandrestaurant Nederzandt en daarna stappen we om uur in de rups. De strandtocht duurt ongeveer 1 uur. Een goede raad: neem warme kleding mee. Bij slecht weer gaat de tocht niet door. U wordt opgehaald tussen uur en uur. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 26,00 (inclusief strandrit, exclusief lunch en consumpties). Dinsdagmiddag 16 juni Middagje Marken We gaan vanmiddag naar Marken. Dit dorp is een bijzonder en authentiek stukje Nederland. Het busje parkeert aan de rand van het dorp, waarna u Marken op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld het Marker Museum bezoeken. Voordat we terugrijden drinken we nog wat in een van de vele restaurantjes. Voor dit uitstapje dient u goed ter been te zijn. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 15,50 (exclusief museumbezoek en consumpties). Met een museumkaart is het museumbezoek gratis. Donderdag 18 juni Paleis Het Loo In Paleis Het Loo is momenteel de tentoonstelling Sisi, sprookjes & wekelijkheid. De romantische films met Romy Schneider en Karlheinz Bohm in de hoofdrol maakten haar met de koosnaam Sisi onsterfelijk. Aan de hand van filmfragmenten, foto s, schilderijen en persoonlijke bezittingen wordt Sisi s jeugd, haar leven als keizerin aan het Weense hof, haar kroning tot koningin van Hongarije, de obsessie voor haar uiterlijk en de mythevorming rond haar persoon geïllustreerd. We gaan lunchen in een van de twee restaurants. Zorgsamen biedt u een kopje koffie of thee aan. U wordt opgehaald tussen 9.45 uur en uur. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 36,00 (inclusief toegang Paleis, de tuinen, kopje koffie of thee, exclusief lunch en overige consumpties). Met een museumkaart zijn de kosten 21,50.

8 Zaterdag 20 juni Met de Jan Plezier naar Gasterij Kruisberg We hebben voor vandaag een nostalgische (verwarmde) paardentram gereserveerd. Bij duiningang Geversduin in de buurt van Heemskerk stapt u in. We maken een rit van ongeveer een half uur door de duinen. In de gezellige Gasterij Kruisberg gebruiken we de lunch waarna we de terugrit met de paardentram aanvaarden. De paardentram is geschikt voor mindervaliden, en er is voldoende hulp bij het instappen. U wordt opgehaald tussen uur en uur. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 25,00 (inclusief paardentram, exclusief lunch en overige consumpties). Dinsdagmiddag 23 juni Wandelen over de s Gravelandse Buitenplaatsen Vanmiddag rijden we richting s Graveland waar we een wandeling van ongeveer één uur (2,5 kilometer) gaan maken vanuit het bezoekerscentrum. Na afloop drinken we nog iets. Dit uitstapje is niet geschikt als u met een rollator loopt. Kosten: 12,00 (exclusief consumpties). Donderdagmiddag 25 juni Tropisch Vlinderfestival Een feest met vliegende kleuren, zo wordt het Tropisch Vlinderfestival wel omschreven. Bovendien ligt het in de prachtige Botanische tuinen van de Universiteit van Utrecht: Fort Hoofddijk, een 8 hectare grote tuin waar diverse onderdelen te vinden zijn, o.a. systeemtuin, Buitenfort en de Vlinderhof. U dient redelijk ter been te zijn. Op zich zijn de paden wel te doen met een rollator. We gebruiken iets in het bijbehorende tuincafé Botanica. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 22,50 (inclusief toegang, exclusief consumpties). Met museumkaart zijn de kosten 15,00. Donderdag 25 juni Catharijneconvent Utrecht In het Catharijneconvenent is de tentoonstelling 'Het geheim van de middeleeuwen in gouddraad en zijde'. De kerkelijke gewaden in de Middeleeuwen behoorden tot de meest waardevolle kunstschatten. Deze pronkstukken, gemaakt van materialen als goudbrokaat, fluweel, gouddraad en zijde waren kostbaarder dan schilderijen, beelden en gouden of zilveren voorwerpen. De lunch kan in het museumcafé gebruikt worden. U wordt opgehaald tussen uur en uur. Kosten: 27,00 (inclusief toegang, exclusief lunch en overige consumpties). Met een museumkaart zijn de kosten 16,00. Dinsdagmiddag 30 juni Rondje Haarzuilens en bezoek aan Kersenboomgaard Vandaag rijden we richting Haarzuilens. We maken een korte wandeling door de tuinen van Kasteel De Haar. Aansluitend drinken we iets in het pittoreske Haarzuilens. Daarna rijden we door naar Kersenboomgaard De Themaat. Daar kunt u kersen kopen die geplukt worden in de ouderwetse hoogstamboomgaard. Wij schatten in dat u rond uur weer thuis zult zijn. Kosten: 13,00 (exclusief consumpties).

9 De activiteiten van de BoodschappenPlusBus worden mogelijk gemaakt door de financiële steun van: Gemeente Amstelveen Stichting Vrienden van Stichting Brentano Amstelveen Door Reclame op de bus: Schiedon, orthopedische schoentechniek Brentano, zorgbemiddeling Amstelveen (voor alle vragen over zorg, huishoudelijke hulp en verzorgingshuizen, ) Zorgsamen, zie advertentie Door reclame op de achterkant van de express-editie Door giften en donateurs en. De activiteiten van de BoodschappenPlusBus zijn alleen mogelijk door de enthousiaste inzet van ruim 50 vrijwilligers, zowel als chauffeur, als begeleider of ter ondersteuning op kantoor. Zij ervaren elke keer hoe waardevol dit initiatief is. Dus, zonder vrijwilligers geen BoodschappenPlusBus. Wilt ú ook donateur worden? U kunt donateur worden van de BoodschappenPlusBus door het invullen van een machtigingskaart. Wij kunnen u zo n kaart toesturen. Uiteraard blijft het mogelijk om eenmalig te doneren. Dit kan op het bankrekeningnummer van Stichting Brentano: (IBAN:NL78RABO ) onder vermelding van: donatie BoodschappenPlusBus

Vele handen maken licht werk..

Vele handen maken licht werk.. Vele handen maken licht werk.. Beste lezer, We willen in deze nieuwsbrief de ondersteuning van de Familie onder de aandacht brengen. Wat zijn uw ervaringen, als familie over welzijn binnen De Meerstede?

Nadere informatie

Inhoud. maart 2014 maart 2014

Inhoud. maart 2014 maart 2014 ANBO Servicelijn Algemeen 0348 46 66 66 ANBO (Leden) Servicecenter (algemene vragen) 0348 46 66 90 ANBO Advieslijn vragen over pensioen, inkomen, werk en wonen. 0348 46 66 88 ANBO/SUCZES Zorgadvieslijn

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Uitstapje met de vrijwilligers van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland

Uitstapje met de vrijwilligers van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Jaargang 2 / Uitgave juli/augustus 2014 Hierbij de nieuwsbrief van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland. Aan het Netwerk zijn partijen uit Steenwijkerland verbonden

Nadere informatie

www.gabberweek.nl info@gabberweek.nl Gabberweek 2015

www.gabberweek.nl info@gabberweek.nl Gabberweek 2015 www.gabberweek.nl info@gabberweek.nl houten? voor Tineke Sc Gratis kaar ten op pagina 2! Kijk snel S e ni o r e n S e ni o r e n Gabberweek 2015 de gabberweek bestaat 20 jaar! feest! De Gabberweek is een

Nadere informatie

Dertigste jaargang nr. 10 december 2013

Dertigste jaargang nr. 10 december 2013 Kinderen van God Dertigste jaargang nr. 10 december 2013 In zijn brief aan de christenen van Efese schrijft de heilige apostel Paulus de volgende zin: Hij (God) heeft ons naar zijn wil en verlangen voorbestemd

Nadere informatie

Vanaf heden Verhuren wij ook aanhangers. BP ZIJDELWAARD H. Heyermanslaan 2 UITHOORN. Service & Onderhoud voor alle merken APK 14,50

Vanaf heden Verhuren wij ook aanhangers. BP ZIJDELWAARD H. Heyermanslaan 2 UITHOORN. Service & Onderhoud voor alle merken APK 14,50 Tel: 0297-581698 WWW.MEERBODE.NL Editie: Uithoorn, De Kwakel 27 april 2011 3 Vanaf heden Verhuren wij ook aanhangers BP ZIJDELWAARD H. Heyermanslaan 2 UITHOORN FORD RIJDERS OPGELET: ALLEEN BIJ VAN BUNNINGEN!

Nadere informatie

hoofddorppleinbuurt schinkelbuurt stadionbuurt Rommelmarkt in Olympus Zie pagina 2.

hoofddorppleinbuurt schinkelbuurt stadionbuurt Rommelmarkt in Olympus Zie pagina 2. hoofddorppleinbuurt schinkelbuurt stadionbuurt maart 2015 Rommelmarkt in Olympus Zie pagina 2. 2 Rommelmarkt 3 nieuwtjes uit het Huis van de Wijk Olympus 4 vrijwilligers gezocht 4 Het vondelpark informatiepunt

Nadere informatie

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2)

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) Dag & tijd VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) MODULE 13: DEZE MODULE IS ONDERDEEL VAN EEN VIJFTIENDELIGE SERIE bekijk foto/plaatje praat samen wijs aan Dag & tijd luister naar je

Nadere informatie

VRIJWILLIGER BIJ WELZIJN OUDEREN VLEUTEN DE MEERN. Welzijn Ouderen

VRIJWILLIGER BIJ WELZIJN OUDEREN VLEUTEN DE MEERN. Welzijn Ouderen VRIJWILLIGER BIJ WELZIJN OUDEREN VLEUTEN DE MEERN Welzijn Ouderen Zuwe Welzijn (voorheen Stichting Welzijn de Haar) is de welzijnsorganisatie voor alle inwoners van wijk 10 van de gemeente Utrecht: Vleuten,

Nadere informatie

Deze maand in *Je Meent Het*

Deze maand in *Je Meent Het* Colofon Deze maand in *Je Meent Het* Kunst kijken in de Meent pag. 7 Tentoonstelling was wederom een groot success Jaarwisseling vuurwerk. pag. 11 De kinderen worden gewaarschuwd.. UED: nieuwkomer in het

Nadere informatie

Thuis in woonzorgcentrum Huis ter Hagen

Thuis in woonzorgcentrum Huis ter Hagen wonen met zorg Thuis in woonzorgcentrum Huis ter Hagen Gastvrijheid en gezelligheid in een sfeervolle omgeving in Driehuis Natuurlijk blijft u het liefst in uw eigen huis wonen, maar soms gaat dat niet

Nadere informatie

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café februari 2012 nr.1 Jaarvergadering De OV-chipkaart Gezocht: secretaris V/M Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Activiteiten Computercursus

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 foto 35 jarig KBO feest Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: december 2013 Artikelen in dit afdelingsnieuws - Een zalig

Nadere informatie

Oplage 1700 KONINGSDAG IN BREDEVOORT LEDENBIJEENKOMST VEUR MEKARE 29 APRIL OPEN HUIS BIJ T AMBTHUIS JAN STRONKS KOMT VERTELLEN.

Oplage 1700 KONINGSDAG IN BREDEVOORT LEDENBIJEENKOMST VEUR MEKARE 29 APRIL OPEN HUIS BIJ T AMBTHUIS JAN STRONKS KOMT VERTELLEN. Oplage 1700 28e jaargang - week 17 DEMB EN OUD IJZER Net als muziekvereniging Excelsior haalt ook DeMB oud ijzer op in Bredevoort en nabije omgeving, als financiële bijdrage voor de vereniging. Heeft u

Nadere informatie

JIJ& magazine DIT IS EEN UITGAVE VAN ONS TWEEDE THUIS

JIJ& magazine DIT IS EEN UITGAVE VAN ONS TWEEDE THUIS JIJ& magazine IKmaart DIT IS EEN UITGAVE VAN ONS TWEEDE THUIS 2015 JIJ& IK De dag dat ik dit voorwoord schrijf is het 17 graden en schijnt de zon volop. Je ruikt het voorjaar. Heerlijk! Het voorjaar tekent

Nadere informatie

Voorwoord Voorzitter. Dick Post.

Voorwoord Voorzitter. Dick Post. Voorwoord Voorzitter Deze vereniging behelst 3 wijken namelijk Flevowijk Cellesbroek en Middenwetering, wijken met een grote verscheidenheid van bewoners en gebieden. Denk aan het aantal scholen, kerken,

Nadere informatie

elkom Nadat we onze organisatie aan u hebben voorgesteld bespreken we in deze wegwijzer de diverse onderwerpen op alfabetische volgorde.

elkom Nadat we onze organisatie aan u hebben voorgesteld bespreken we in deze wegwijzer de diverse onderwerpen op alfabetische volgorde. W elkom Wij heten u van harte welkom als nieuwe bewoner en wensen u een aangenaam verblijf als bewoner van het Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef. Wij vinden het van belang u duidelijke informatie te geven

Nadere informatie

Cursussen & Overige activiteiten

Cursussen & Overige activiteiten Cursussen & Overige activiteiten 2008 2009 Twello Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Voorst Pagina 2 Inhoud Excelsior pagina 6 Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Gemeente Voorst pagina 8 Gemeentelijk

Nadere informatie

Seniorenkrant. Gratis. Namens het bestuur, medewerkers én vrijwilligers van Woej. Die goeie ouwe tijd! En verder. Kerstdiner.

Seniorenkrant. Gratis. Namens het bestuur, medewerkers én vrijwilligers van Woej. Die goeie ouwe tijd! En verder. Kerstdiner. Seniorenkrant Een informatief kwartaalblad voor de 55+-er december 2009 / jaargang 3 / nummer 1 / oplage 13000 in Leidschendam-Voorburg Ouderenadviseurs in beeld P. 2 Duik in het verleden P. 3-5 Programma

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Huis ter Wijck

Woonzorgcentrum Huis ter Wijck Woonzorgcentrum Huis ter Wijck Informatie ViVa! Zorggroep Kwaliteit van leven Inhoudsopgave Welkom! 3 De organisatie ViVa! Zorggroep 4 Wonen in Huis ter Wijck 5 Administratieve zaken bij verhuizing 6 -

Nadere informatie

Over de Kansengids 4. Met de Kansengids komt je droom dichterbij 5. De Nederlandse taal oefenen 7. Onderzoeken van eigen kansen en mogelijkheden 16

Over de Kansengids 4. Met de Kansengids komt je droom dichterbij 5. De Nederlandse taal oefenen 7. Onderzoeken van eigen kansen en mogelijkheden 16 Kansengids 2012 Colofon Dit is een uitgave van de Vrijwilligerscentrale Utrecht en de Gemeente Utrecht. Samenstelling: Vrijwilligerscentrale Utrecht Opmaak en vormgeving: Avant la lettre Interviews: Tineke

Nadere informatie

Onbezorgd en veilig fietsen met FietsNED. Korting op serviceabonnementen. Najaar 2010

Onbezorgd en veilig fietsen met FietsNED. Korting op serviceabonnementen. Najaar 2010 Korting op serviceabonnementen van Energie service friesland Najaar 2010 Onbezorgd en veilig fietsen met FietsNED pluz is de ledenservice van De Friese Wouden en Isis Kraamzorg 088 512 1000 www.pluzzorg.nl

Nadere informatie

Planning Meander 2015

Planning Meander 2015 16 de jaargang no.3 december 2014 Kerstnummer Colofon De Meander verschijnt zes keer per jaar en wordt verspreid onder cliënten, vrijwilligers en medewerkers van de Swinhove Groep: locaties Swinhove, De

Nadere informatie

Hoe en waar moet ik mijn kopij voor de Bân inleveren? Bij voorkeur als rtf bestand of als een gewoon word document (geen docx) en dan in

Hoe en waar moet ik mijn kopij voor de Bân inleveren? Bij voorkeur als rtf bestand of als een gewoon word document (geen docx) en dan in Van de redactie Redactie "de Bân Jan Lammert Sijtsema jr., Merkebuorren 39a tel: 48 12 00 Annie Posthumus, Weinterp 40 tel: 48 13 81 Klaasje v.d. Woude, Te Nijenhuiswei 10 tel: 48 13 91 Durk van der Veen,

Nadere informatie

De Clingel. De zomer van Het Huis Nebo. Thema. van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten. De duofiets is er!

De Clingel. De zomer van Het Huis Nebo. Thema. van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten. De duofiets is er! De Clingel van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten jaargang 27 september - oktober 2014 Vandaag heeft waarde Thema De zomer van Het Huis Nebo De duofiets is er! Wie was Floris Arntzenius?

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 2 2. Visie 3 3. De activiteiten 4 4. Coördinator en groepswerkers 8 5. Vrijwilligers 9 6. Bestuur 12 7. Contacten in de samenleving 13 8. Publiciteit 14 9. Toekomst 15

Nadere informatie

welzijnopreceptgouda.nl

welzijnopreceptgouda.nl welzijnopreceptgouda.nl Soms zit het even niet mee of is het lastig om zelf weer een goede draai aan het leven te geven. Mogelijk kamp je met allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. Je wilt er

Nadere informatie

Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis

Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis Jaargang 25 oktober 2009 Stichting wijkblad DE CORRIDOR maandelijks informatieblad voor de wijk Brouwhuis www.decorridor.nl IN DIT NUMMER Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis

Nadere informatie

Zorgkaart. Colofon. Nummer: 34

Zorgkaart. Colofon. Nummer: 34 is een uitgave van Woonzorgcentrum de Lichtenberg Zorgkaart Tijden veranderen. Voorheen hadden de meeste woonzorgcentra en verpleeghuizen lange wachtlijsten. Dit is niet meer zo. Door veranderd overheidsbeleid

Nadere informatie