Het asfalteren van de Enserweg zal in twee fasen gebeuren. De eerste fase is het deel van de Zwartemeerweg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het asfalteren van de Enserweg zal in twee fasen gebeuren. De eerste fase is het deel van de Zwartemeerweg"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief september 2013 nummer 2 Agenda Zaterdag 2 november vindt de najaarsvergadering van de CVE plaats. De vergadering start om 18:00 uur met inloop vanaf 17:30 uur. Partners zijn van harte welkom. De locatie is Het wapen van Ens. U kunt zich opgeven via commerciële vereniging Ens Reconstructie Enserweg Zoals u allen waarschijnlijk weet, wordt de Enserweg geasfalteerd. Ook wordt de waterleiding langs deze weg volledig vernieuwd. Hierover was op vrijdag 30 augustus nog een extra informatiemoment voor de wegbewoners. Onderstaande informatie is gebaseerd op deze voorlichting. Het asfalteren van de Enserweg zal in twee fasen gebeuren. De eerste fase is het deel van de Zwartemeerweg tot aan de Enserdwarsweg, het tweede deel is van het dorp tot aan de Enserdwarsweg. Spreuk van de maand Door persoonlijk te winnen, verliezen veel teams De weg zal iets smaller worden dan de Enserdwarsweg, namelijk 5,75 meter. De Enserdwarsweg is 6 meter. Dit zal geen gevolgen hebben voor het rijvlak, het fietsgedeelte wordt echter iets smaller. De nieuwe weg zal een klein stukje opgeschoven worden naar de westkant. De Enserweg krijgt drie lagen asfalt. De eerste twee lagen worden voor de winter gelegd, voorjaar 2014 komt daar waarschijnlijk de derde laag met de motieven bovenop. Wat deze motieven worden is nog niet zeker. Onderstaand volgt een planning voor de eerste fase: Wk. 34 t/m 36 Nutsbedrijven Wk. 37 Water overzetten Wk. 38 Leggen duikers Wk. 39 Cunet graven en puin aanbrengen Wk. 40 Asfalt Naar verwachting zal het asfalteren rond week 46 volledig klaar zijn en zal er verkeershinder plaatsvinden in de weken 38 t/m 48. De Stichting Revitalisering Tuinbouwgebied Ens is aanjager van dit project.

2 Ik waardeer de kleinere dingen in het leven nu nóg meer Diepe indruk in Oeganda CVE lid Frans Pol van FP Video is, als oud-student, samen met drie studenten naar Oeganda gegaan om hier (journalistieke) ervaring op te doen en opdrachten te vervullen. CVE vroeg hem zijn verhaal te delen over deze bijzondere belevenis. Frans is naar Oeganda gegaan voor diverse opdrachten. Één daarvan was het maken van een videoreportage voor Fortune Koffie. Sinds een aantal jaar levert Fortune Koffie 300 koffieplanten aan gezinnen in Oeganda. De gezinnen verbouwen deze koffieplanten om de koffieoogst uiteindelijk te kunnen verkopen. Fortune Koffie geeft deze gezinnen kans op een toekomst. De verschillen zijn enorm, vertelt Frans. Oegandese mensen leven in huisjes van klei en verdienen gemiddeld 4 per dag. Het Oegandese geld wordt uitgedrukt in chillings chilling is ongeveer een euro. De dames die in ons hotel werkten, verdienden ongeveer chilling per dag. Dat komt dus neer op ongeveer 3 euro. Het bier dat wij kochten zat in halve liters. Dat koste 3400 chilling Wist u dat (minder dan 1). Daar zouden deze mensen een hele dag voor moeten werken. Ook heb je als blanke een voorrangspositie. Wanneer je in de rij staat tussen donkere mensen, word je binnen een mum van tijd voor in de rij gezet. In Oeganda vindt men dit normaal. Daarnaast is iedereen daar zelfstandig ondernemer. Op Oegandese trage tijden! Als je om uur afspreekt, mag je blij zijn als deze persoon om uur s avonds arriveert. Ervaring Frans heeft vooral geleerd om blijer te zijn met de kleine dingen in het leven. Zo vertelde hij ballonnen mee te hebben gebracht voor de kinderen. De kinderen straalden van plezier en waren zeer dankbaar. De reis naar Oeganda en de toekomst van de Oegandese kinderen heeft Frans diep geraakt. Daarom is hij van plan met zijn bedrijf een sponsorkindje te nemen. Voor een aantal euro s per maand sponsort hij een kind, waardoor het naar school kan en één warme maaltijd per dag krijgt. Zijn plan is om 10 jaar later te gaan kijken hoe het met het kind gaat. Ondernemend denken in Oeganda onder de Telecomaanbieders veel imposanter is? Telecomaanbieders leven daar welvarend. Om hun positie goed in de markt te zetten, maken zij reclame middels het bouwen van huizen voor arme mensen/gezinnen. Deze spuiten ze in de kleuren van de Telecomaanbieder als reclame voor het bedrijf. Zo hebben zij 10 à 15 jaar wegreclame in ruil voor het plaatsen van vier grote betonnen blokken. Voor meer informatie kunt u kijken op de site waar o.a. een compilatievideo te zien is.

3 Training ondernemen in de nieuwe economie Als je blijft doen wat je altijd deed, dan wordt het morgen zeker niet zoals het vandaag was. Dinsdag 28 mei werd er voor de CVE leden de training ondernemen in de nieuwe economie door Jolanda Wicherson gegeven. Proracom heeft deze training georganiseerd in opdracht van de CVE. Jolanda Wicherson is trainer en auteur van het Acquisitiebord. Het Acquisitiebord is een hulpmiddel en geeft antwoord op tal van ondernemersvragen. Met veel plezier heeft Jolanda inhoud gegeven aan de avond over ondernemen in de nieuwe economie. Ik ben begonnen met een inventarisatie. Wat is dat eigenlijk? Die nieuwe economie. Ik hou ervan om het positief in te steken. Om te kijken naar de kansen. Ondernemers uit Ens weten heel goed dat het niet meer wordt zoals het altijd was. De uitdaging is alleen; wat ga ik vandaag anders doen, hoe richt ik mijn organisatie, mijn werkzaamheden anders in. Zodanig, dat ik klaar ben voor die nieuwe economie. Ik merk vaak dat ondernemers opgeslokt worden door de waan van de dag. En dat is echt een gemiste kans. Het is belangrijk om tijd vrij te maken om je te verdiepen in de nieuwe markt. Om die te analyseren en aandacht te besteden aan de positionering van je product of dienst. Wat is er anders en hoe kan ik inspelen op die veranderingen. Heeft mijn product of dienst nog wel dezelfde waarde als een aantal jaren geleden. Daar is visie voor nodig, creativiteit en doorzettingsvermogen, aldus Jolanda. Het was een erg geslaagde avond waarbij de ondernemers bewust gemaakt werden van wat er speelt in de nieuwe economie.

4 Ik wil een leerbedrijf worden Wellness in Ens Aniek Bronkema is een jonge ondernemer uit Ens en sinds maart 2013 eigenaresse van Aniek Health & Lifestyle. De salon zit gevestigd aan de Baan 59 samen met Kapsalon Jolanthe. Aniek wilde al een tijdje een eigen salon hebben, maar een salon aan huis vond zij niet ideaal. Toen Jolanthe aan haar vroeg of zij interesse had om een salon te starten in de kapsalon was dit natuurlijk de perfecte kans! De schoonheidsspecialiste heeft al aardig wat opleidingen en cursussen afgerond, waaronder schoonheidsverzorging, nagelstyliste en wellness management. Ook kan ze zwangerschaps-, hotstone- en vele andere massages geven. Aniek omschrijft haar salon in een paar woorden als klantgericht, breed aanbod, rust en onderscheidend. Health & Lifestyle is lid geworden, omdat: Als ondernemer uit Ens hoort het dat je lid wordt van de CVE. Ik ken bijna geen ondernemers in Ens die geen lid zijn. De CVE zet zich in voor het dorp, dat vindt Aniek een groot pluspunt. Op de vraag in welke trainingen zij vooral geïnteresseerd is, antwoordt ze: Ik heb het meest interesse in de trainingen over Marketing en hoe ik mijn bedrijf het beste kan laten zien en promoten. Op dit moment kan ik nog niet zoveel aan de CVE bieden. Ik denk dat ik meer van de CVE leden kan leren. De droomklant van Aniek is de klant die terug blijft komen. Eigenlijk is elke klant een droomklant! In de toekomst hoopt Aniek haar salon vol klanten te hebben en een leerbedrijf te kunnen zijn voor stagiaires. Ik wil stagiaires echt wat kunnen leren en niet alleen maar laten vegen, bij wijze van. (Her)opening De (her)opening van Kapsalon Jolanthe en Aniek Health & Lifestyle werd druk bezocht. Op de foto Aniek en Jolanthe voor de zaak. Jolanthe Teunis (links) is de nieuwe eigenaresse van de kapsalon.

5 Waarom is netwerken zo belangrijk? Wie heeft het niet meegemaakt: je bent op een bijeenkomst waar je niemand kent. Ga dan maar eens lekker oprecht en geïnspireerd tegen iemand staan praten. Die vaardigheid is niet voor iedereen weggelegd. Je moet het ook leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. Als iemand ongeïnspireerd tegen je begint te praten omdat die persoon iets van je wil, dan haak je al snel af. Het moet wel oprecht zijn. Bij het woord netwerken hebben veel mensen een wat negatief beeld. Men denkt aan recepties en borrels, met een glas in de hand wat tegen elkaar kletsen. En bij die netwerkbijeenkomsten komen vooral commerciële mannen en vrouwen in nette pakken en met snelle auto s. Met gladde praatjes, kruiwagens en ellebogenwerk brengen ze hun producten of diensten aan de man. Ook heb je misschien geen zin om een aantal van je zeer gewaardeerde vrije avonduren te besteden aan netwerken. Dit is echter niet helemaal het geval. Netwerken is zeker geen verspilling van je tijd! Netwerkmogelijkheden Maar waarom is dat netwerken dan zo belangrijk? Wij hebben een aantal punten voor u op een rijtje gezet: - Mensen die je nu kent kunnen later invloedrijk worden; - Nieuwe mensen openen nieuwe mogelijkheden; - Een groot netwerk betekent meer invloed; - Andere mensen beslissen over jouw reputatie; - Je leert de wereld begrijpen; - Mensen maken je gelukkiger. Het is belangrijk om je netwerken uit te breiden en om nieuwe mensen te leren kennen, maar het is juist ook belangrijk om bestaande netwerken en relaties te onderhouden. Dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, gewoon af en toe iets van je laten horen kan al heel veel betekenen. Piet Baars over het bezoek van het Koningspaar in Emmeloord Op 18 juni brachten de Koning en Koningin een bezoek aan Flevoland en Overijssel. Na Almere en Lelystad was het een bezoek aan Emmeloord van 25 minuten. De tien dorpen konden zich presenteren door een kuubskist aan te kleden met de kenmerken of bijzonderheden van hun dorp. Ens presenteerde zich als bloemendorp en had de kist versierd met producten uit ons dorp. Bovenop hadden we een grote foto van de balgstuw waar Willem Alexander de opening verrichtte. Uit elk dorp mochten 10 mensen bij de presentatie zijn en ik vertegenwoordigde de CVE. We moesten om 8.45 uur aanwezig zijn om te worden gescreend voordat we het beveiligde gedeelte in mochten. De Koning en Koningin begonnen om uur met hun rondgang. Voor de 10 dorpen hadden zij in totaal 10 minuten. Gelukkig trokken wij met onze stand alle aandacht, zodat we ruimschoots met ze in contact kwamen, op zich een leuke ervaring. Diverse agrarische bedrijven presenteerden zich op het Pastoor Koopmansplein. Na Emmeloord was er een informeel samenzijn met 50 afgevaardigden uit Flevoland en 50 uit Overijssel in de kerkwoning in Ens. Ens was mooi versierd en een grote groep mensen was op de been om een glimp van het koningspaar op te vangen.

6 Bedrijfsbezoek Kampstaal Op maandagavond 7 oktober gaan we met de CVE op netwerkbezoek bij Kampstaal in Emmeloord. Directeur Henry van der Kamp ontvangt ons om met visie op ondernemerschap over zijn bedrijf te vertellen. Als jonge betonwerker nam hij niet het bedrijf van zijn vader over, maar begon hij zelf in staalconstructies. Dit ging niet zonder slag of stoot. Een bijzonder contract werd opgesteld tussen Van der Kamp en zijn vader. Volgend jaar hoopt Van der Kamp met pensioen te gaan en met zijn grote hobby oude BSA motoren opknappen aan de slag te gaan. De nieuwe generatie ondernemers neemt zijn bedrijf over. Maar, zijn dit ook echte ondernemers in hart en nieren? Van der Kamp vertelt graag zijn ervaringen op bijzondere wijze. Wil je hier bij zijn? Het kan nog! We hebben inmiddels een groep van 30 man. Geef je nog snel op voor deze avond via Locatie: Kampstaal, Distributieweg 10 Emmeloord Het programma: uur: Inloop en welkom met koffie in de kantine uur: Opening door voorzitter Piet Baars uur: Presentatie door directeur Henry van der Kamp uur: Rondleiding bedrijf (in 3 groepjes), aansluitend bedankje door de CVE uur: Hapje/ drankje in bruin café Kampstaal (met uitloop tot uur) LEDENLIJST 2013 / 2014 SEPTEMBER 2013 AUDIO EN VIDEO 1 PB Sound & TV 2 FP Video AUTO/ VRACHTWAGEN/ GARAGE 3 Autobedrijf Doff 4 Autoschade Schilder 5 Garage Klein 6 Automobielbedrijf G.J. van Dongen AUTOMATISERING/ COMPUTERS 7 Fis Automatisering 8 Teleweb van Marle Computershop 9 Teqz Quality Web Development BOUWGERELATEERDE BEDRIJVEN 10 Boerstra Glas en Verf 11 Bouwbedrijf van Egmond 12 Schilderbedrijf Van Altena 13 Flevo-Calc Bouwkostenadviesbureau 14 Van Ginkel - Verbouw en Onderhoud 15 Welmecon dak en gevelconstructies 16 Stucadoorsbedrijf Gerrit van Ginkel 17 Ritsema Isolatie en Energie Advies 18 Harry Soepboer Tegels 19 Van der Heijden Milieu 20 Schildersbedrijf Jan Veld 21 H & A Metaal CAFETARIA S / RESTAURANTS 22 Cafetaria Rogers Place 23 Restaurant Het Wapen van Ens 24 Sportcafe Time Out 25 All Inn Catering Hugo Mulders DIENSTVERLENING 26 Piet Baars 27 DTS veilig werken 28 Expoteam Standbouw 29 Nr. 7 Media 30 Leo Buijnink Technische Dienstverlening 31 Muller Assurantiën 32 Debby van der Weegh- Persoonlijke uitvaartverzorging 33 Reparatiebedrijf van Niel 34 Van der Meer Techniek 35 PP Techniek (Peter Pol) 36 Proracom, Organisatie & Communicatie 37 Administratiekantoor Joop Bolt 38 J.L. Secretariaat 39 Rabobank Noordoostpolder 40 Montagne Engineering 41 Doggen Constructie & Reparatie 42 Dno energie 43 Adviesbureau de Waal 44 Zorgboerderij Aventurijn 45 Van Tilburg Management & Consultancy 46 Witpaard BV 47 Kraam- & Thuiszorg Monique Boer 48 Rita Dopmeijer Administratie en Organisatie GRONDWERKEN 49 A.J. Verbeek Grondwerken 50 Hoveniersbedrijf Dohmen 51 Michel Oomen Bestrating-Grondwerk-Rioolreinigen 52 All in Tuinen 53 Bomenhandel Goossens BV INSTALLATIEBEDRIJF 54 Reluda Landelijk erkend Installateur 55 EVOO Installatietechniek 56 AgriEnergie KAPSALONS 57 Kapsalon Jolanthe TUINEN/ BLOEMEN/ BOMEN 58 Bloembollenbedrijf Koomen 59 Bloemengroothandel Thom Slootman 60 Cindy s Bloemenhandel 61 Goossens Flevoplant 62 Kwekerij Baas 63 Kwekerij van Schie 64 Kwekerij Wouters BV 65 J en P Snoek en ZN BV 66 Marriette van Hees Tuinen LANDBOUW MECHANISATIEBEDRIJVEN 67 Landbouwservice Ens LOONBEDRIJVEN VOOR DE LANDBOUW 68 Opschepbedrijf van Hees 69 Loonbedrijf Cintegro 70 Loonbedrijf de Lange 71 F. Omta Agrarier en Loonwerker MACHINEBOUW 72 Zuidberg Techniek BV 73 Weeg Technische Dienst G. de Vries 74 Goossens Techniek 75 Van Hees Machinery 76 Handelsonderneming Jan Pieter van der Slikke MAKELAARS 77 HMG Makelaars MELKVEEBEDRIJF 78 FM Hollewand Melkveebedrijf MEUBELMAKERIJ 79 Meubelmakerij Lether 80 Meubelmakerij Roetman ONDERSTEUNENDE LEDEN 81 Ino Meijer (erelid) 82 Cees en Ineke Schilder (erelid) STALLING CARAVANS EN BOTEN 83 Stalling Kroes BEAUTY EN LICHAAM 84 Beauty studio Rinette Snoek 85 Fysiotherapie praktijk Balans 86 Aniek Health & Lifestyle INTERIEUR 87 In Eigen Stijl WINKELS 88 Drogisterij Kadoshop Sylvia 89 SPAR K.W. Hoefnagel 90 MeMe Uitgeverij 91 Taeke s Brood en Banket 92 Frieda s Borduurstudio 93 Ens Tweewielers UITZENDBUREAUS 94 Flex direct 95 Creyf s Urk

7 Ik neem vooral werk uit handen Je wordt scherp gehouden Rita Dopmeijer, moeder van vier kinderen, is sinds een paar maanden fulltime ondernemer en nieuw lid van de CVE. Rita Dopmeijer Administratie en Organisatie verzorgt boekhoudingen en overige kantoororganisatie. Ontstaan Vroeger werkte Rita als assistent-accountant bij een bedrijf. Dit vond zij echter niet meer zo uitdagend. Daarom is ze ongeveer 3 jaar geleden deels als freelancer gaan werken met eigen klanten, en een parttime baan op kantoor. Sinds een paar maanden werkt zij fulltime thuis voor haar eigen bedrijf. Waarom CVE? Rita is enthousiast over de CVE en de bijeenkomsten. Op de vraag Wat was voor jou de motivatie om Spreuk lid te worden van de CVE? antwoordt Rita: Ik ben veel wezen netwerken om mijn klantenkring te verbreden. Zo kwam ik bij de CVE. Ook zou ik graag wat willen leren van andere ondernemers. Een aantal pluspunten vind ik dat de CVE in Ens zit en dat je scherp gehouden wordt. Door verschillende bijeenkomsten en trainingen ga je nadenken over dingen waar je je normaal niet mee bezig houdt. De training Ondernemen in de nieuwe economie was mijn eerste training, deze vond ik erg interessant. Dit is iets wat mij aanspreekt en waar ik nog meer van zou willen weten. alles over waar de ondernemer geen zin in heeft. Bijvoorbeeld het afbellen van debiteuren, beschrijft Rita haar functie in het kort. Droomklant Rita heeft haar droomklant al gevonden! Haar droomklant is een bedrijf waar zij parttime op kantoor zit, waarbij al het werk uit handen wordt gegeven. Zo werk ik elke week 1 dag voor dit bedrijf en verzorg ik de administratie. Toekomst Tot nu toe loopt Rita Dopmeijer Administratie en Organisatie erg goed. De dagen zijn gevuld met werk waar Rita al erg tevreden mee is. Een doel voor haar in de toekomst is om mensen op verschillende plekken parttime bij bedrijven te hebben waar zij de supervisie over heeft. COLOFON De klant ziet feilloos wat gemeen(d) is. Als startende ondernemer in deze tijd kom je veel dingen tegen die problemen op kunnen leveren. Ik zou startende ondernemers die aangesloten zijn bij de CVE, hierbij kunnen helpen. Eigenlijk neem ik commerciële vereniging Ens Uitgave: Commerciële Vereniging Ens Redactie en vormgeving: Proracom, Organisatie & Communicatie Contact CVE: Twitter: twitter.com/cvens Website:

Bedrijf in the picture: In Eigen Stijl. vereniging wat je voor elkaar kunt betekenen.

Bedrijf in the picture: In Eigen Stijl. vereniging wat je voor elkaar kunt betekenen. Nieuwsbrief maart 2013 nummer 1 Nieuwe CVE leden Wij heten onderstaande bedrijven van harte welkom bij de CVE. Tijdens de voorjaarsvergadering mogen zij zich presenteren. In Eigen Stijl Creyf s Urk Nr.

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Startersevent Ondernemen iets voor u?

Startersevent Ondernemen iets voor u? Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 12 september 2013 Ondernemersplaza Amersfoort 13.00-18.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Welkom U

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

Gesubsidieerd door de Haëlla Stichting. Werken aan werk programma. Werken aan professionalisering en ondernemersvaardigheden

Gesubsidieerd door de Haëlla Stichting. Werken aan werk programma. Werken aan professionalisering en ondernemersvaardigheden Verantwoording Programma Werken aan werk een programma ontwikkeld door Stichting Faces of Change in samenwerking met Ubuntu Company en Quality Centre Utrecht Gesubsidieerd door de Haëlla Stichting Werken

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. Project Pak je Kans... 5 2.1 Doelgroep... 5 2.2 Doel... 5 2.3 Inhoud project... 5 2.4 Planning van het project Pak je

Nadere informatie

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn 1 Kaders bij zelfsturing: financieel gezond zijn Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn Financieel

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. ProjectPak je Kans... 6 2.1 Doelgroep... 6 2.2 Doel... 6 2.3 Inhoud project... 6 Projectplan Pak je Kans 2014-2015 2

Nadere informatie

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Beste leden, Onder andere in nieuwsbrief nummer zes: - Examenorganisatie World Travel Academy zoekt surveillanten / assessoren - Zomerstop 2013 - Stageproject Drieuit Creatief

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2010

Nieuwsbrief oktober 2010 Nieuwsbrief oktober 2010 Inleiding Beste sponsoren en andere tennisliefhebbers, Alle zomer toernooien zitten erop en we gaan weer even een trainingsperiode in. Dit zal zonder Isabel en Alwin gebeuren daar

Nadere informatie

Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen

Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen Copyright 2007, Mobella Almere. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Programma Startersdag Utrecht

Programma Startersdag Utrecht Programma Startersdag Utrecht Zaterdag 7 november 2015 Welkom op de Startersdag Wat valt er vandaag te beleven? Volg presentaties Vandaag kun je verschillende presentaties over het starten van een eigen

Nadere informatie

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Inleiding Ondanks het feit dat iedereen weet dat netwerken van belang is - we zullen dan ook niet meer ingaan op het waarom - blijkt dat veel mensen

Nadere informatie

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst!

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Weet jij al welke afdeling je in de bovenbouw van het vmbo gaat kiezen? Vanaf klas 1 ben je al bezig om je talenten te ontwikkelen en kom je er geleidelijk achter

Nadere informatie

Word jij Bakker Bart?

Word jij Bakker Bart? Word jij Bakker Bart? Welkom bij Bakker Bart Je kent Bakker Bart. Net als tienduizenden andere mensen, die dagelijks bij één van de Bakker Bartwinkels komen voor heerlijk vers brood, zo n beroemde supersaucijs

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma. Ondernemingsplan. Warmoesweg nr. 5

Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma. Ondernemingsplan. Warmoesweg nr. 5 1 Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma Ondernemingsplan Warmoesweg nr. 5 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Samenvatting 3. Persoonlijk 4. Technische punten 5. Plan van aanpak 6. Conclusie 3

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

Altijd Achterberg Schilders

Altijd Achterberg Schilders Altijd Achterberg Schilders serieus over schilderwerk schilderen behangen glaszetten trots... 2 Voor u ligt onze brochure waarin wij u een kijkje geven in ons schildersbedrijf. Een bedrijf waar we erg

Nadere informatie

12 REDENEN NOG TE STARTEN MET NETWERK

12 REDENEN NOG TE STARTEN MET NETWERK 12 REDENEN OM VANDAAG NOG TE STARTEN MET NETWERK MARKETING LETSPLAYBUSINESS.BE Enkele jaren geleden maakte mijn vrouw kennis met netwerk marketing. Ze leerde de Aloé Vera producten van Forever Living Products

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten)

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) Evaluatie-rapport STEP In-housedag bij Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) -- De Boelelaan N-b, HV Amsterdam info@stepweb.nl T. () F. () postbank rekening K.V.K Amsterdam S INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE.

Nadere informatie

PASPOORT. Ga op weg in TalentStad en vul je paspoort! KJTB5W6G31NLD12438463485G234823581947<<<<<<23

PASPOORT. Ga op weg in TalentStad en vul je paspoort! KJTB5W6G31NLD12438463485G234823581947<<<<<<23 PASPOORT Welkom in TalentStad: het beginpunt van een spannende reis, op weg naar je droomberoep. Ook als je net van de basisschool komt. Hier ontdek je waar jij goed in bent en helpen wij je jouw talenten

Nadere informatie

geen dag zonder een goed CV Pitchvideo

geen dag zonder een goed CV Pitchvideo Pitchvideo Een pitchvideo is een korte kernachtige videoboodschap waarin je je van je beste kant laat zien en aantoont wat jouw toegevoegde waarde is voor een toekomstige werkgever of klant Voor wie is

Nadere informatie

De Doolhof. nummer 11 16-07-2015. In deze Doolhof vindt u o.a.:

De Doolhof. nummer 11 16-07-2015. In deze Doolhof vindt u o.a.: De Doolhof nummer 11 16-07-2015 In deze Doolhof vindt u o.a.: Schoolreisje groep 4 en 5 naar Klein Zwitserland Thema vliegtuig/vliegveld Nieuwe leerkrachten op de Doolgaard Carnaval op de Doolgaard in

Nadere informatie

StartersCentrum Limburg

StartersCentrum Limburg Voor jezelf beginnen? Doe het niet alleen! Het StartersCentrum Limburg is je graag van dienst met praktisch advies en nuttige tips. StartersCentrum Limburg Starterscentrum_A4_3.indd 1 01-09-2009 09:33:41

Nadere informatie

10 nieuwe leden sinds 29 september 2015 4 aspirant leden sinds 29 september 2015

10 nieuwe leden sinds 29 september 2015 4 aspirant leden sinds 29 september 2015 Dienstverlening -Albert Voet, managementadvies en mediation - Brabant Accountants en Belastingadviseurs - De Bemiddelingsbalie - Drukkerij Wihabo - Ecom ICT - Eureka Logistiek - Fassbender Touringcars

Nadere informatie

Voedselcollectief Emmeloord

Voedselcollectief Emmeloord Voedselcollectief Emmeloord Boer en consument vinden elkaar De themagroep Voedsel van Stichting Pioniers van de Toekomst heeft de wens om een voedselcollectief te starten in Emmeloord. Een voedselcollectief

Nadere informatie

Ontmoeting zzp ers & gemeente Molenwaard. 27 mei 2015

Ontmoeting zzp ers & gemeente Molenwaard. 27 mei 2015 Ontmoeting zzp ers & gemeente Molenwaard 27 mei 2015 Agenda 1. Welkomstwoord wethouder Fatih Özdere 2. Voorstelrondje 3. Presentatie onderzoek Daniël van den Dool 4. Vragen/discussie 5. Arjan Koopmans

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

Beslis zelf over je toekomst!

Beslis zelf over je toekomst! Beslis zelf over je toekomst! Is deze folder voor jou? Elk jaar komen vele jongeren van school met een havo, vwo of mbo niveau 2 diploma. Behoor jij bij deze groep? Dan is deze folder niet voor jou bestemd.

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK

Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: nov/dec 2009 Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK 1 50 vragenlijst, 10 antwoorden 1. Wat is je sterkste karaktereigenschap? Waarschijnlijk

Nadere informatie

Vooruit in Hoograven: een interview met Mark Verhoef

Vooruit in Hoograven: een interview met Mark Verhoef Verslag Utrecht Hoograven Activiteitenmarkt Hart van Hoograven, 18 november 2015 Op woensdag 18 november organiseerde Vooruit een activiteitenmarkt in het Hart van Hoograven, waarbij vrijwilligers, professionals

Nadere informatie

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips Het Netwerk Boek Netwerk Boek Rob B. Tol Wie Wat Waar Waarom Hoe Zakelijk Netwerken Social Media Personal Branding Tips Success Stories Interviews Do s & Don ts Cases Voorbeelden Oefeningen Tests 3 Inhoud

Nadere informatie

Achtergrondinformatie bij de opdrachtenserie netwerken. Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo

Achtergrondinformatie bij de opdrachtenserie netwerken. Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo Achtergrondinformatie bij de opdrachtenserie netwerken Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo 2 Achtergrondinformatie bij de opdrachtenserie netwerken Met dit document geven wij docenten en loopbaanbegeleiders

Nadere informatie

Two sides of the same coin (werkbezoeken)

Two sides of the same coin (werkbezoeken) Two sides of the same coin (werkbezoeken) We gaan op pad om vrouwen die deelgenomen hebben aan de training op te zoeken. De bedoeling is om te zien hoe zij hun kennis die zij in de training opgedaan hebben

Nadere informatie

Hoo f d s t u k 1: Wat doet een ontwerper? Interview Bas Bakker (debetekenaar) Interview Hedwyg van Groenendaal (Prezi University)

Hoo f d s t u k 1: Wat doet een ontwerper? Interview Bas Bakker (debetekenaar) Interview Hedwyg van Groenendaal (Prezi University) Creatieve Helden Inh o u d s o p g a v e Inl e i d i n g Hoo f d s t u k 1: Wat doet een ontwerper? Interview Bas Bakker (debetekenaar) Interview Hedwyg van Groenendaal (Prezi University) Hoo f d s t u

Nadere informatie

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen ik ga voor de academie voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of een marketingmedewerker.

Nadere informatie

PRESENTATIE 10 mei 2016. 1) ZOV: Zeelandse Ondernemers Vereniging - ZOV - ZOV 2.0: Verbinden & Informeren

PRESENTATIE 10 mei 2016. 1) ZOV: Zeelandse Ondernemers Vereniging - ZOV - ZOV 2.0: Verbinden & Informeren PRESENTATIE 10 mei 2016 1) ZOV: Zeelandse Ondernemers Vereniging - ZOV - ZOV 2.0: Verbinden & Informeren 2) Maashorstfair 2016 - toelichting Maashorstfair 31 juli 2016 Dienstverlening -Albert Voet, managementadvies

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

PERSONEEL ARCHITECTUUR & BOUW = VASTGOED BEL VOOR INFO: 020 65 88 888 WWW.LAROTONDA.COM

PERSONEEL ARCHITECTUUR & BOUW = VASTGOED BEL VOOR INFO: 020 65 88 888 WWW.LAROTONDA.COM PERSONEEL Interim Team Mascotte Excursies Bedrijsuitjes Arbeidsvoorwaarden Opleidingen Erkend leerbedrijf Stageplaatsen Vacatures Solliciteer Contact INTERIM PERSONEEL La Rotonda Projectondersteuning biedt

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Donderdag 15 maart 2012. Van der Valk Hotel Almere, 16.00-21.00 uur. Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder.

Donderdag 15 maart 2012. Van der Valk Hotel Almere, 16.00-21.00 uur. Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 15 maart 2012 Van der Valk Hotel Almere, 16.00-21.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Programmaboekje

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl. Kiezen?

Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl. Kiezen? Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl Kiezen? Kiezen is een werkwoord Vanavond Wat is er te kiezen? Wat is van belang bij het maken van de keuze? Aanmelding Open dagen Havo

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Wil jij liever dat iedere dag voorspelbaar is?

Wil jij liever dat iedere dag voorspelbaar is? Wil jij liever dat iedere dag voorspelbaar is? Hoef jij niet als eerste de nieuwste snufjes te zien? Lees dan vooral NIET verder..... Anders: Lees snel door..... Een SmartPhone die steeds meer kan Een

Nadere informatie

Nieuwe kansen in roerige tijden!

Nieuwe kansen in roerige tijden! Nieuwe kansen in roerige tijden! Nieuwe klanten? Omzet vergroten? Winstgevendheid vergroten? Samen de regio en het MKB versterken? Banken verstrekken steeds moeilijker werkkapitaal. Het risico van ondernemers

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Cultuur is een eerste levensbehoefte

Cultuur is een eerste levensbehoefte 10 Cultuur is een eerste levensbehoefte Interview Tekst Kelly Bakker Foto s Tessa Wiegerinck Journalist, cultuurkenner en ondernemer in één Je stapt in die achtbaan en kan dan eigenlijk niet meer anders

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Beste leerlingen, dames en heren, Er is een filmpje op YouTube dat begint

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Interessetest (BKT-M) Mw A. Demo 7 mei 2014. Naam.

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Interessetest (BKT-M) Mw A. Demo 7 mei 2014. Naam. Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Persoonsgegevens Interessetest (BKT-M) Status Voltooid Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres Mw A. Demo 7 mei 2014 ademo@abc.nl Inleiding

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Agenda. Wij wensen iedereen een goede jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2014. Kanskaartenactie INHOUD. nieuwsbrief.

Agenda. Wij wensen iedereen een goede jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2014. Kanskaartenactie INHOUD. nieuwsbrief. Nummer 8-2013 nieuwsbrief Colofon december 2013 info@info-eerbeek.nl www.info-eerbeek.nl Deze nieuwsbrief is een initiatief van Ondernemersvereniging Eerbeek Wij wensen iedereen een goede jaarwisseling

Nadere informatie

Jonge startende ondernemer. en wat nu?

Jonge startende ondernemer. en wat nu? Jonge startende ondernemer en wat nu? Inleiding We zijn op onderzoek uitgegaan op zoek naar jonge startende ondernemers dit hebben we op verschillende manieren gedaan: - we zijn bij bedrijven langs geweest

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen Vodo50 Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Aanleiding Nederland en Groningen moeten het voor de groei van de economie vooral hebben van actieve

Nadere informatie

Bijlagen. Bijlage C Selectiecriteria bij de werving van de gespreksdeelnemers... 2 Bijlage E Draaiboek focusgroepen senioren... 4

Bijlagen. Bijlage C Selectiecriteria bij de werving van de gespreksdeelnemers... 2 Bijlage E Draaiboek focusgroepen senioren... 4 Carola Simon, Lotte Vermeij en Anja Steenbekkers, Het beste van twee werelden. Plattelanders over hun leven op het platteland. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau, oktober 2007. Bijlagen Bijlage

Nadere informatie

Training Netwerken Forum 12-5-2014

Training Netwerken Forum 12-5-2014 Training Netwerken Forum 12-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Je eigen netwerk 7 Theorie 8 Opdracht In gesprek

Nadere informatie

Begeleidingsaanbod. Kerken voor de toekomst

Begeleidingsaanbod. Kerken voor de toekomst Begeleidingsaanbod Kerken voor de toekomst Hoewel de V-methode goed bruikbaar is als een zelf-doe-instrument, is het plezierig als zo nu en dan iemand van buiten meekijkt en meehelpt. Onze ervaring is

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Van uitkering naar eigen onderneming Iets voor u?

Van uitkering naar eigen onderneming Iets voor u? Van uitkering naar eigen onderneming Iets voor u? Veel mensen willen graag een eigen bedrijf. Ze zijn het liefst eigen baas. Omdat ze weten wat ze willen en hoe ze dat willen bereiken. De vier ondernemers

Nadere informatie

REINAERDE Reinaerde Kijker

REINAERDE Reinaerde Kijker REINAERDE Reinaerde Kijker Jaargang 9 december 2012 Nummer 59 Het verhaal van Ed Ed is 65 jaar. Hij woont in IJsselstein. Ed heeft veel meegemaakt in zijn leven. Dat waren niet allemaal leuke dingen. Zo

Nadere informatie

2012-2013. ervaringsdeskundige. Mensen met een licht verstandelijk beperking. Opleiding tot

2012-2013. ervaringsdeskundige. Mensen met een licht verstandelijk beperking. Opleiding tot 2012-2013 Opleiding tot ervaringsdeskundige Mensen met een licht verstandelijk beperking Uit eigen ervaring... Ik wil mijn stem laten horen, in een groot aantal werkvelden wordt er steeds meer gebruik

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer Nieske Selles-ten Brinke Jouw reis door de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Onder de naam Jes! Junior verschijnen boeken voor kinderen tot twaalf jaar. Jes! Junior is een imprint

Nadere informatie

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag allemaal, Helaas moeten wij even afwijken van het schema. Vanavond hebben wij de bbq bij Light into Europe en kunnen dan geen verslag

Nadere informatie

WELKE SECTOR? WELK PROFIEL? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR O RIENTATIE)

WELKE SECTOR? WELK PROFIEL? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR O RIENTATIE) WELKE SECTOR? WELK PROFIEL? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR O RIENTATIE) 1 WELKE SECTOREN EN PROFIELEN ZIJN ER? WELKE 3 ONDERDELEN WIL JE UITPROBEREN? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

Inspirerend Presenteren

Inspirerend Presenteren Inspirerend Presenteren Door Kai Vermaas & Charis Heising Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Inleiding Wil je leren hoe jij een presentatie kunt geven waar je zeker bent van je verhaal? En

Nadere informatie

naar giro 4206039 tnv Scheurkalender 2005 Nieuwsbrief postzegel plakken

naar giro 4206039 tnv Scheurkalender 2005 Nieuwsbrief postzegel plakken De psychiatrische scheurkalender bestellen: Naam...m/v Straat... Postcode...Woonplaats... emailadres... Telefoonnummer... 10,- overmaken (1 scheurkalender+ verzendkosten) naar giro 4206039 tnv Scheurkalender

Nadere informatie

Handelingen 16,25-34 - Vertel het door

Handelingen 16,25-34 - Vertel het door Handelingen 16,25-34 - Vertel het door Gezinsdienst Vertel het door!! met kinderkoor De Ljochtpuntsjes Liturgie Welkom Stil gebed Votum en zegengroet Kinderkoor Zingen met kinderkoor: Alles wat je wilt

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen:

SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen: SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen: 1. Workshop: Ontdek jouw communicatietalent! Data: woensdag 10 september, woensdag 24 september, woensdag 29 oktober,

Nadere informatie

Zeesteen. Janneke Holwarda. roman

Zeesteen. Janneke Holwarda. roman Zeesteen Janneke Holwarda roman De wereld verzaakt; in het dorp van mijn ouders zijn de bladeren rood. Buson 1980 Ze is de jongste. En de vreemdste. Moeder had het zelf gezegd toen de tantes op bezoek

Nadere informatie

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov.

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov. Het Manteltje No 10, 2015, 41 e jaargang. E-mail: st-henricus@katholiekamersfoort.nl Bankrekening nummer Geloofsgemeenschap St. Henricus: NL84INGB0003002792. Agenda ontmoetingsruimte, wo. 28 okt t/m wo.

Nadere informatie

Hakvoort Professional. Dit keer gaan we naar een ander groot bedrijf. Op dinsdagavond 2 oktober organiseert de CVE een bedrijfsbezoek naar Koopman

Hakvoort Professional. Dit keer gaan we naar een ander groot bedrijf. Op dinsdagavond 2 oktober organiseert de CVE een bedrijfsbezoek naar Koopman Nieuwsbrief juni 2012 nummer 1 commerciële vereniging Ens In de afgelopen periode zijn het aantal leden van de CVE flink gegroeid. Zo hebben wij zowel in de najaarsvergadering van 2011 als de voorjaarsvergadering

Nadere informatie

Handleiding Hoe organiseer ik een dialoogtafel?

Handleiding Hoe organiseer ik een dialoogtafel? Handleiding Hoe organiseer ik een dialoogtafel? Wat is de bedoeling van Schouwen-Duiveland in Dialoog? Met de Dag van de Dialoog op Schouwen-Duiveland willen we ontmoetingen en gesprekken tussen mensen

Nadere informatie

Project Startersstimulering Sittard-Geleen

Project Startersstimulering Sittard-Geleen Project Startersstimulering Sittard-Geleen Eigen baas zijn in Sittard-Geleen met een duwtje in de rug dus pak die kans Eigen baas zijn Ondernemen is in. Steeds méér mensen beginnen een eigen bedrijf. Omdat

Nadere informatie

Back office Services voor intermediairs

Back office Services voor intermediairs Back office Services voor intermediairs Wat houdt Back office Services in? Als intermediair wilt u zich continu kunnen richten op uw core business: werving, selectie en het plaatsen van medewerkers. Oftewel:

Nadere informatie

Inleiding. Succes! In dit boek lees je dat werken leuk is. Maar dat werken ook zwaar kan zijn. Met dit boek leer je hoe het werkt in de praktijk!

Inleiding. Succes! In dit boek lees je dat werken leuk is. Maar dat werken ook zwaar kan zijn. Met dit boek leer je hoe het werkt in de praktijk! Inleiding Maak kennis met de klas van meneer Jakobi. De leerlingen uit deze bovenbouwklas hebben deze zomer een bijzondere opdracht uitgevoerd. Ze moesten aan het werk! Drie weken lang. En dat niet alleen.

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

hartstikke gelukkig op Mallorca

hartstikke gelukkig op Mallorca In de patio groeit een enorme citroenplant. 42 BEWONERS ZIJ KIRSTEN SPROET (38), EIGENARESSE VAN LIFESTYLEWINKEL MIMAR (WWW.MIMARBALEAR.COM) HIJ BERND WITTMANN (37), ONDERNEMER IN ZONWERINGS- SCHERMEN

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Les 7. Naar het uitzendbureau.

Thema Op zoek naar werk. Les 7. Naar het uitzendbureau. http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk Les 7. Naar het uitzendbureau. Wat leert u in deze les? Een gesprek bij het uitzendbureau begrijpen. Hoe je je kunt inschrijven bij het uitzendbureau. Wat u

Nadere informatie

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak Willem Braak Maandag 15 oktober start Opleidingscentrum Granbeeuw met een fundraiser voor een nieuw initiatief: Vrienden van Opleidingscentrum Granbeeuw. Het bedrijfsleven zal benaderd en aangemoedigd

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie