Het asfalteren van de Enserweg zal in twee fasen gebeuren. De eerste fase is het deel van de Zwartemeerweg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het asfalteren van de Enserweg zal in twee fasen gebeuren. De eerste fase is het deel van de Zwartemeerweg"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief september 2013 nummer 2 Agenda Zaterdag 2 november vindt de najaarsvergadering van de CVE plaats. De vergadering start om 18:00 uur met inloop vanaf 17:30 uur. Partners zijn van harte welkom. De locatie is Het wapen van Ens. U kunt zich opgeven via commerciële vereniging Ens Reconstructie Enserweg Zoals u allen waarschijnlijk weet, wordt de Enserweg geasfalteerd. Ook wordt de waterleiding langs deze weg volledig vernieuwd. Hierover was op vrijdag 30 augustus nog een extra informatiemoment voor de wegbewoners. Onderstaande informatie is gebaseerd op deze voorlichting. Het asfalteren van de Enserweg zal in twee fasen gebeuren. De eerste fase is het deel van de Zwartemeerweg tot aan de Enserdwarsweg, het tweede deel is van het dorp tot aan de Enserdwarsweg. Spreuk van de maand Door persoonlijk te winnen, verliezen veel teams De weg zal iets smaller worden dan de Enserdwarsweg, namelijk 5,75 meter. De Enserdwarsweg is 6 meter. Dit zal geen gevolgen hebben voor het rijvlak, het fietsgedeelte wordt echter iets smaller. De nieuwe weg zal een klein stukje opgeschoven worden naar de westkant. De Enserweg krijgt drie lagen asfalt. De eerste twee lagen worden voor de winter gelegd, voorjaar 2014 komt daar waarschijnlijk de derde laag met de motieven bovenop. Wat deze motieven worden is nog niet zeker. Onderstaand volgt een planning voor de eerste fase: Wk. 34 t/m 36 Nutsbedrijven Wk. 37 Water overzetten Wk. 38 Leggen duikers Wk. 39 Cunet graven en puin aanbrengen Wk. 40 Asfalt Naar verwachting zal het asfalteren rond week 46 volledig klaar zijn en zal er verkeershinder plaatsvinden in de weken 38 t/m 48. De Stichting Revitalisering Tuinbouwgebied Ens is aanjager van dit project.

2 Ik waardeer de kleinere dingen in het leven nu nóg meer Diepe indruk in Oeganda CVE lid Frans Pol van FP Video is, als oud-student, samen met drie studenten naar Oeganda gegaan om hier (journalistieke) ervaring op te doen en opdrachten te vervullen. CVE vroeg hem zijn verhaal te delen over deze bijzondere belevenis. Frans is naar Oeganda gegaan voor diverse opdrachten. Één daarvan was het maken van een videoreportage voor Fortune Koffie. Sinds een aantal jaar levert Fortune Koffie 300 koffieplanten aan gezinnen in Oeganda. De gezinnen verbouwen deze koffieplanten om de koffieoogst uiteindelijk te kunnen verkopen. Fortune Koffie geeft deze gezinnen kans op een toekomst. De verschillen zijn enorm, vertelt Frans. Oegandese mensen leven in huisjes van klei en verdienen gemiddeld 4 per dag. Het Oegandese geld wordt uitgedrukt in chillings chilling is ongeveer een euro. De dames die in ons hotel werkten, verdienden ongeveer chilling per dag. Dat komt dus neer op ongeveer 3 euro. Het bier dat wij kochten zat in halve liters. Dat koste 3400 chilling Wist u dat (minder dan 1). Daar zouden deze mensen een hele dag voor moeten werken. Ook heb je als blanke een voorrangspositie. Wanneer je in de rij staat tussen donkere mensen, word je binnen een mum van tijd voor in de rij gezet. In Oeganda vindt men dit normaal. Daarnaast is iedereen daar zelfstandig ondernemer. Op Oegandese trage tijden! Als je om uur afspreekt, mag je blij zijn als deze persoon om uur s avonds arriveert. Ervaring Frans heeft vooral geleerd om blijer te zijn met de kleine dingen in het leven. Zo vertelde hij ballonnen mee te hebben gebracht voor de kinderen. De kinderen straalden van plezier en waren zeer dankbaar. De reis naar Oeganda en de toekomst van de Oegandese kinderen heeft Frans diep geraakt. Daarom is hij van plan met zijn bedrijf een sponsorkindje te nemen. Voor een aantal euro s per maand sponsort hij een kind, waardoor het naar school kan en één warme maaltijd per dag krijgt. Zijn plan is om 10 jaar later te gaan kijken hoe het met het kind gaat. Ondernemend denken in Oeganda onder de Telecomaanbieders veel imposanter is? Telecomaanbieders leven daar welvarend. Om hun positie goed in de markt te zetten, maken zij reclame middels het bouwen van huizen voor arme mensen/gezinnen. Deze spuiten ze in de kleuren van de Telecomaanbieder als reclame voor het bedrijf. Zo hebben zij 10 à 15 jaar wegreclame in ruil voor het plaatsen van vier grote betonnen blokken. Voor meer informatie kunt u kijken op de site waar o.a. een compilatievideo te zien is.

3 Training ondernemen in de nieuwe economie Als je blijft doen wat je altijd deed, dan wordt het morgen zeker niet zoals het vandaag was. Dinsdag 28 mei werd er voor de CVE leden de training ondernemen in de nieuwe economie door Jolanda Wicherson gegeven. Proracom heeft deze training georganiseerd in opdracht van de CVE. Jolanda Wicherson is trainer en auteur van het Acquisitiebord. Het Acquisitiebord is een hulpmiddel en geeft antwoord op tal van ondernemersvragen. Met veel plezier heeft Jolanda inhoud gegeven aan de avond over ondernemen in de nieuwe economie. Ik ben begonnen met een inventarisatie. Wat is dat eigenlijk? Die nieuwe economie. Ik hou ervan om het positief in te steken. Om te kijken naar de kansen. Ondernemers uit Ens weten heel goed dat het niet meer wordt zoals het altijd was. De uitdaging is alleen; wat ga ik vandaag anders doen, hoe richt ik mijn organisatie, mijn werkzaamheden anders in. Zodanig, dat ik klaar ben voor die nieuwe economie. Ik merk vaak dat ondernemers opgeslokt worden door de waan van de dag. En dat is echt een gemiste kans. Het is belangrijk om tijd vrij te maken om je te verdiepen in de nieuwe markt. Om die te analyseren en aandacht te besteden aan de positionering van je product of dienst. Wat is er anders en hoe kan ik inspelen op die veranderingen. Heeft mijn product of dienst nog wel dezelfde waarde als een aantal jaren geleden. Daar is visie voor nodig, creativiteit en doorzettingsvermogen, aldus Jolanda. Het was een erg geslaagde avond waarbij de ondernemers bewust gemaakt werden van wat er speelt in de nieuwe economie.

4 Ik wil een leerbedrijf worden Wellness in Ens Aniek Bronkema is een jonge ondernemer uit Ens en sinds maart 2013 eigenaresse van Aniek Health & Lifestyle. De salon zit gevestigd aan de Baan 59 samen met Kapsalon Jolanthe. Aniek wilde al een tijdje een eigen salon hebben, maar een salon aan huis vond zij niet ideaal. Toen Jolanthe aan haar vroeg of zij interesse had om een salon te starten in de kapsalon was dit natuurlijk de perfecte kans! De schoonheidsspecialiste heeft al aardig wat opleidingen en cursussen afgerond, waaronder schoonheidsverzorging, nagelstyliste en wellness management. Ook kan ze zwangerschaps-, hotstone- en vele andere massages geven. Aniek omschrijft haar salon in een paar woorden als klantgericht, breed aanbod, rust en onderscheidend. Health & Lifestyle is lid geworden, omdat: Als ondernemer uit Ens hoort het dat je lid wordt van de CVE. Ik ken bijna geen ondernemers in Ens die geen lid zijn. De CVE zet zich in voor het dorp, dat vindt Aniek een groot pluspunt. Op de vraag in welke trainingen zij vooral geïnteresseerd is, antwoordt ze: Ik heb het meest interesse in de trainingen over Marketing en hoe ik mijn bedrijf het beste kan laten zien en promoten. Op dit moment kan ik nog niet zoveel aan de CVE bieden. Ik denk dat ik meer van de CVE leden kan leren. De droomklant van Aniek is de klant die terug blijft komen. Eigenlijk is elke klant een droomklant! In de toekomst hoopt Aniek haar salon vol klanten te hebben en een leerbedrijf te kunnen zijn voor stagiaires. Ik wil stagiaires echt wat kunnen leren en niet alleen maar laten vegen, bij wijze van. (Her)opening De (her)opening van Kapsalon Jolanthe en Aniek Health & Lifestyle werd druk bezocht. Op de foto Aniek en Jolanthe voor de zaak. Jolanthe Teunis (links) is de nieuwe eigenaresse van de kapsalon.

5 Waarom is netwerken zo belangrijk? Wie heeft het niet meegemaakt: je bent op een bijeenkomst waar je niemand kent. Ga dan maar eens lekker oprecht en geïnspireerd tegen iemand staan praten. Die vaardigheid is niet voor iedereen weggelegd. Je moet het ook leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. Als iemand ongeïnspireerd tegen je begint te praten omdat die persoon iets van je wil, dan haak je al snel af. Het moet wel oprecht zijn. Bij het woord netwerken hebben veel mensen een wat negatief beeld. Men denkt aan recepties en borrels, met een glas in de hand wat tegen elkaar kletsen. En bij die netwerkbijeenkomsten komen vooral commerciële mannen en vrouwen in nette pakken en met snelle auto s. Met gladde praatjes, kruiwagens en ellebogenwerk brengen ze hun producten of diensten aan de man. Ook heb je misschien geen zin om een aantal van je zeer gewaardeerde vrije avonduren te besteden aan netwerken. Dit is echter niet helemaal het geval. Netwerken is zeker geen verspilling van je tijd! Netwerkmogelijkheden Maar waarom is dat netwerken dan zo belangrijk? Wij hebben een aantal punten voor u op een rijtje gezet: - Mensen die je nu kent kunnen later invloedrijk worden; - Nieuwe mensen openen nieuwe mogelijkheden; - Een groot netwerk betekent meer invloed; - Andere mensen beslissen over jouw reputatie; - Je leert de wereld begrijpen; - Mensen maken je gelukkiger. Het is belangrijk om je netwerken uit te breiden en om nieuwe mensen te leren kennen, maar het is juist ook belangrijk om bestaande netwerken en relaties te onderhouden. Dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, gewoon af en toe iets van je laten horen kan al heel veel betekenen. Piet Baars over het bezoek van het Koningspaar in Emmeloord Op 18 juni brachten de Koning en Koningin een bezoek aan Flevoland en Overijssel. Na Almere en Lelystad was het een bezoek aan Emmeloord van 25 minuten. De tien dorpen konden zich presenteren door een kuubskist aan te kleden met de kenmerken of bijzonderheden van hun dorp. Ens presenteerde zich als bloemendorp en had de kist versierd met producten uit ons dorp. Bovenop hadden we een grote foto van de balgstuw waar Willem Alexander de opening verrichtte. Uit elk dorp mochten 10 mensen bij de presentatie zijn en ik vertegenwoordigde de CVE. We moesten om 8.45 uur aanwezig zijn om te worden gescreend voordat we het beveiligde gedeelte in mochten. De Koning en Koningin begonnen om uur met hun rondgang. Voor de 10 dorpen hadden zij in totaal 10 minuten. Gelukkig trokken wij met onze stand alle aandacht, zodat we ruimschoots met ze in contact kwamen, op zich een leuke ervaring. Diverse agrarische bedrijven presenteerden zich op het Pastoor Koopmansplein. Na Emmeloord was er een informeel samenzijn met 50 afgevaardigden uit Flevoland en 50 uit Overijssel in de kerkwoning in Ens. Ens was mooi versierd en een grote groep mensen was op de been om een glimp van het koningspaar op te vangen.

6 Bedrijfsbezoek Kampstaal Op maandagavond 7 oktober gaan we met de CVE op netwerkbezoek bij Kampstaal in Emmeloord. Directeur Henry van der Kamp ontvangt ons om met visie op ondernemerschap over zijn bedrijf te vertellen. Als jonge betonwerker nam hij niet het bedrijf van zijn vader over, maar begon hij zelf in staalconstructies. Dit ging niet zonder slag of stoot. Een bijzonder contract werd opgesteld tussen Van der Kamp en zijn vader. Volgend jaar hoopt Van der Kamp met pensioen te gaan en met zijn grote hobby oude BSA motoren opknappen aan de slag te gaan. De nieuwe generatie ondernemers neemt zijn bedrijf over. Maar, zijn dit ook echte ondernemers in hart en nieren? Van der Kamp vertelt graag zijn ervaringen op bijzondere wijze. Wil je hier bij zijn? Het kan nog! We hebben inmiddels een groep van 30 man. Geef je nog snel op voor deze avond via Locatie: Kampstaal, Distributieweg 10 Emmeloord Het programma: uur: Inloop en welkom met koffie in de kantine uur: Opening door voorzitter Piet Baars uur: Presentatie door directeur Henry van der Kamp uur: Rondleiding bedrijf (in 3 groepjes), aansluitend bedankje door de CVE uur: Hapje/ drankje in bruin café Kampstaal (met uitloop tot uur) LEDENLIJST 2013 / 2014 SEPTEMBER 2013 AUDIO EN VIDEO 1 PB Sound & TV 2 FP Video AUTO/ VRACHTWAGEN/ GARAGE 3 Autobedrijf Doff 4 Autoschade Schilder 5 Garage Klein 6 Automobielbedrijf G.J. van Dongen AUTOMATISERING/ COMPUTERS 7 Fis Automatisering 8 Teleweb van Marle Computershop 9 Teqz Quality Web Development BOUWGERELATEERDE BEDRIJVEN 10 Boerstra Glas en Verf 11 Bouwbedrijf van Egmond 12 Schilderbedrijf Van Altena 13 Flevo-Calc Bouwkostenadviesbureau 14 Van Ginkel - Verbouw en Onderhoud 15 Welmecon dak en gevelconstructies 16 Stucadoorsbedrijf Gerrit van Ginkel 17 Ritsema Isolatie en Energie Advies 18 Harry Soepboer Tegels 19 Van der Heijden Milieu 20 Schildersbedrijf Jan Veld 21 H & A Metaal CAFETARIA S / RESTAURANTS 22 Cafetaria Rogers Place 23 Restaurant Het Wapen van Ens 24 Sportcafe Time Out 25 All Inn Catering Hugo Mulders DIENSTVERLENING 26 Piet Baars 27 DTS veilig werken 28 Expoteam Standbouw 29 Nr. 7 Media 30 Leo Buijnink Technische Dienstverlening 31 Muller Assurantiën 32 Debby van der Weegh- Persoonlijke uitvaartverzorging 33 Reparatiebedrijf van Niel 34 Van der Meer Techniek 35 PP Techniek (Peter Pol) 36 Proracom, Organisatie & Communicatie 37 Administratiekantoor Joop Bolt 38 J.L. Secretariaat 39 Rabobank Noordoostpolder 40 Montagne Engineering 41 Doggen Constructie & Reparatie 42 Dno energie 43 Adviesbureau de Waal 44 Zorgboerderij Aventurijn 45 Van Tilburg Management & Consultancy 46 Witpaard BV 47 Kraam- & Thuiszorg Monique Boer 48 Rita Dopmeijer Administratie en Organisatie GRONDWERKEN 49 A.J. Verbeek Grondwerken 50 Hoveniersbedrijf Dohmen 51 Michel Oomen Bestrating-Grondwerk-Rioolreinigen 52 All in Tuinen 53 Bomenhandel Goossens BV INSTALLATIEBEDRIJF 54 Reluda Landelijk erkend Installateur 55 EVOO Installatietechniek 56 AgriEnergie KAPSALONS 57 Kapsalon Jolanthe TUINEN/ BLOEMEN/ BOMEN 58 Bloembollenbedrijf Koomen 59 Bloemengroothandel Thom Slootman 60 Cindy s Bloemenhandel 61 Goossens Flevoplant 62 Kwekerij Baas 63 Kwekerij van Schie 64 Kwekerij Wouters BV 65 J en P Snoek en ZN BV 66 Marriette van Hees Tuinen LANDBOUW MECHANISATIEBEDRIJVEN 67 Landbouwservice Ens LOONBEDRIJVEN VOOR DE LANDBOUW 68 Opschepbedrijf van Hees 69 Loonbedrijf Cintegro 70 Loonbedrijf de Lange 71 F. Omta Agrarier en Loonwerker MACHINEBOUW 72 Zuidberg Techniek BV 73 Weeg Technische Dienst G. de Vries 74 Goossens Techniek 75 Van Hees Machinery 76 Handelsonderneming Jan Pieter van der Slikke MAKELAARS 77 HMG Makelaars MELKVEEBEDRIJF 78 FM Hollewand Melkveebedrijf MEUBELMAKERIJ 79 Meubelmakerij Lether 80 Meubelmakerij Roetman ONDERSTEUNENDE LEDEN 81 Ino Meijer (erelid) 82 Cees en Ineke Schilder (erelid) STALLING CARAVANS EN BOTEN 83 Stalling Kroes BEAUTY EN LICHAAM 84 Beauty studio Rinette Snoek 85 Fysiotherapie praktijk Balans 86 Aniek Health & Lifestyle INTERIEUR 87 In Eigen Stijl WINKELS 88 Drogisterij Kadoshop Sylvia 89 SPAR K.W. Hoefnagel 90 MeMe Uitgeverij 91 Taeke s Brood en Banket 92 Frieda s Borduurstudio 93 Ens Tweewielers UITZENDBUREAUS 94 Flex direct 95 Creyf s Urk

7 Ik neem vooral werk uit handen Je wordt scherp gehouden Rita Dopmeijer, moeder van vier kinderen, is sinds een paar maanden fulltime ondernemer en nieuw lid van de CVE. Rita Dopmeijer Administratie en Organisatie verzorgt boekhoudingen en overige kantoororganisatie. Ontstaan Vroeger werkte Rita als assistent-accountant bij een bedrijf. Dit vond zij echter niet meer zo uitdagend. Daarom is ze ongeveer 3 jaar geleden deels als freelancer gaan werken met eigen klanten, en een parttime baan op kantoor. Sinds een paar maanden werkt zij fulltime thuis voor haar eigen bedrijf. Waarom CVE? Rita is enthousiast over de CVE en de bijeenkomsten. Op de vraag Wat was voor jou de motivatie om Spreuk lid te worden van de CVE? antwoordt Rita: Ik ben veel wezen netwerken om mijn klantenkring te verbreden. Zo kwam ik bij de CVE. Ook zou ik graag wat willen leren van andere ondernemers. Een aantal pluspunten vind ik dat de CVE in Ens zit en dat je scherp gehouden wordt. Door verschillende bijeenkomsten en trainingen ga je nadenken over dingen waar je je normaal niet mee bezig houdt. De training Ondernemen in de nieuwe economie was mijn eerste training, deze vond ik erg interessant. Dit is iets wat mij aanspreekt en waar ik nog meer van zou willen weten. alles over waar de ondernemer geen zin in heeft. Bijvoorbeeld het afbellen van debiteuren, beschrijft Rita haar functie in het kort. Droomklant Rita heeft haar droomklant al gevonden! Haar droomklant is een bedrijf waar zij parttime op kantoor zit, waarbij al het werk uit handen wordt gegeven. Zo werk ik elke week 1 dag voor dit bedrijf en verzorg ik de administratie. Toekomst Tot nu toe loopt Rita Dopmeijer Administratie en Organisatie erg goed. De dagen zijn gevuld met werk waar Rita al erg tevreden mee is. Een doel voor haar in de toekomst is om mensen op verschillende plekken parttime bij bedrijven te hebben waar zij de supervisie over heeft. COLOFON De klant ziet feilloos wat gemeen(d) is. Als startende ondernemer in deze tijd kom je veel dingen tegen die problemen op kunnen leveren. Ik zou startende ondernemers die aangesloten zijn bij de CVE, hierbij kunnen helpen. Eigenlijk neem ik commerciële vereniging Ens Uitgave: Commerciële Vereniging Ens Redactie en vormgeving: Proracom, Organisatie & Communicatie Contact CVE: Twitter: twitter.com/cvens Website:

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

soms ook een grotere invloed op klanten. Het is dus belangrijk dat je altijd in gesprek komt met mensen.

soms ook een grotere invloed op klanten. Het is dus belangrijk dat je altijd in gesprek komt met mensen. Netwerken is niet alleen kaartjes scoren door Flore de Vries Naast netwerkbijeenkomsten, borrels en lunches moet er anno 2009 óók online genetwerkt worden. Dus Twitteren, Hyven en LinkedInnen we ons helemaal

Nadere informatie

Business & administration College

Business & administration College Business & administration College Ben je ondernemend en ambitieus? Wil je zelfstandig ondernemen, je verdiepen in juridische of boekhoudkundige zaken, carrière maken bij prachtige bedrijven? Stap dan in

Nadere informatie

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal Thema de klant Thema Hoe vind je de verborgen klantvraag? De Klant HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? De (interne) klant centraal Intro Feike Cats Beginnen in de top van de organisatie

Nadere informatie

Module 3 PRESENTEREN

Module 3 PRESENTEREN Module 3 PRESENTEREN 1 Voorbereiding Thema s: A Doelgroep en doel van een presentatie B Hulpmiddelen en presentatietechniek C Statistische gegevens In deze les komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Nadere informatie

fluitend naar je werk Bloemlezing uit honderd interviews met werknemers

fluitend naar je werk Bloemlezing uit honderd interviews met werknemers fluitend naar je werk Bloemlezing uit honderd interviews met werknemers mei 2013 Voorwoord van Minister Asscher Op 4 februari van dit jaar gingen medewerkers van mijn ministerie en ik in gesprek met honderd

Nadere informatie

Ze zijn geweldig! Maar waarom eigenlijk?

Ze zijn geweldig! Maar waarom eigenlijk? Ze zijn geweldig! Maar waarom eigenlijk? Inhoudsopgave Wat beweegt jongeren? 2 1. Pleziergerichte motieven 5 2. Carrièregerichte motieven 9 3. Normatieve motieven 13 4. Sociale motieven 17 5. Leermotieven

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren

stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren inleiding inleiding voorwoord Dit boek gaat over ondernemen. Ik heb altijd de goede gewoonte gehad om na te denken waarom

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

waar je goed in bent

waar je goed in bent Extra dik MAGAZINE OKTOBER 2012 Zarayda Groenhart vertelt over haar angsten, haar lef en nieuwsgierigheid Kim Lammers over Olympisch goud Doe vooral de dingen waar je goed in bent Schrijf je in voor dit

Nadere informatie

Oss, het magazine najaar 2012. Is er leven na MSD?

Oss, het magazine najaar 2012. Is er leven na MSD? 6 Tekst: Gert-Jan Van Zoggel, Wilma Willemse, Roel Kuilder Fotografie: Frank Zwinkels Is er leven na MSD? Het bericht van MSD om haar vestiging in Oss grondig te reorganiseren, sloeg in de zomer van 2010

Nadere informatie

het ONDERNEMERS Noordwijk verlengt seizoen met Two for One WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 2 2010 DUIN- EN BOLLENSTREEK

het ONDERNEMERS Noordwijk verlengt seizoen met Two for One WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 2 2010 DUIN- EN BOLLENSTREEK NR. 2 2010 het ONDERNEMERS DUIN- EN BOLLENSTREEK B E L A N G Noordwijk verlengt seizoen met Two for One Netwerken zonder omwegen Schadeherstel is waardeherstel De kracht van de Hotels van Oranje De (mee)denktank

Nadere informatie

WORDEN DIT IS HET SOORT KLUSSEN WAAR JE HET VOOR DOET ALS ACCOUNTANT DE HERSTART VAN EEN VAN NEDERLANDS BEROEMDSTE BOEKWINKELS ACCOUNTANT

WORDEN DIT IS HET SOORT KLUSSEN WAAR JE HET VOOR DOET ALS ACCOUNTANT DE HERSTART VAN EEN VAN NEDERLANDS BEROEMDSTE BOEKWINKELS ACCOUNTANT ACCOUNTANT WORDEN 2014-2015 magazine over accountancy DIT IS HET SOORT KLUSSEN WAAR JE HET VOOR DOET ALS ACCOUNTANT DE HERSTART VAN EEN VAN NEDERLANDS BEROEMDSTE BOEKWINKELS RA AnneMartine deelt een dag

Nadere informatie

DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN

DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN Don Failla 1 VOORWOORD De '45 Seconden" Presentatie is alles wat men hoeft te weten om een grote organisatie op te bouwen. En als iemand deze presentatie

Nadere informatie

M(e)ER weten 11/09. Excelleren?! In deze nieuwsbrief o.a. p.4. p.7. p.8. p.11. p.12. p.15. p.16. inleiding. Studiereis naar Istanbul 2009

M(e)ER weten 11/09. Excelleren?! In deze nieuwsbrief o.a. p.4. p.7. p.8. p.11. p.12. p.15. p.16. inleiding. Studiereis naar Istanbul 2009 M(e)ER weten 11/09 nieuwsbrief voor studenten en alumni van de opleiding Management, Economie en Recht In deze nieuwsbrief o.a. inleiding Studiereis naar Istanbul 2009 Ontwerp je eigen droomstage p.4 Excelleren?!

Nadere informatie

Magazine. vol onmisbare informatie. 4 Startkabaal 10 Verslag Social Event 2008 12 Bedrijfsfilosofie 15 Nieuwe klanten werven 23 Optrekken en stilstaan

Magazine. vol onmisbare informatie. 4 Startkabaal 10 Verslag Social Event 2008 12 Bedrijfsfilosofie 15 Nieuwe klanten werven 23 Optrekken en stilstaan vol onmisbare informatie Magazine NOVEMBER 2008 In deze editie 4 Startkabaal 10 Verslag Social Event 2008 12 Bedrijfsfilosofie 15 Nieuwe klanten werven 23 Optrekken en stilstaan Magazine Colofon Uitgever

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers.

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Ook dit boekje geeft je inzicht, ditmaal in de keuken van de realiteit. De hoe en waarom van het dagelijks leven. Natuurlijk kun je zelf de dingen

Nadere informatie

Ik wil een kapsalon!

Ik wil een kapsalon! Ik wil een kapsalon! Da Vinci International Ik wil een kapsalon! Praktisch verhaal voor het opzetten van een eigen kapsalon Uitgeverij Walburg, Zutphen 2005 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Een gewone werkdag..

Nadere informatie

jubileumkrant 50 jaar mulderij & partners en assurantiekantoor mulderij

jubileumkrant 50 jaar mulderij & partners en assurantiekantoor mulderij jubileumkrant 50 jaar mulderij & partners en assurantiekantoor mulderij artikel artikel EEn goed advies Bedrijfsoverdracht krijgen waar je zelf een vak apart niet aan zou denken Stationsstraat 19, 7901

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Delft, 2009 Voorwoord Als studente Industrieel Ontwerpen heb ik

Nadere informatie

MVO: People, Planet, Profit.

MVO: People, Planet, Profit. MVO: People, Planet, Profit. hét carrièremagazine voor salesprofessionals! september 2011 3 In gesprek met Getronics op jacht naar talent Bewust Bilderberg over MVO Intercity Zakelijk en hun groei Nsecure

Nadere informatie

Van zorgen voor naar zorgen dat

Van zorgen voor naar zorgen dat edereen e e n b i j z o n d e r e u i t g a v e v a n I p s e d e B r u g g e n n r. 1 - f e b r u a r i 2 0 14 Van zorgen voor naar zorgen dat Het kan ècht en cliënten voelen zich er goed bij Redactioneel

Nadere informatie

Lees de verhalen: Bezoek Bravo vaderactiviteiten Nijmegen aan het tweede vaderfestival van Daadkr8 in Amsterdam

Lees de verhalen: Bezoek Bravo vaderactiviteiten Nijmegen aan het tweede vaderfestival van Daadkr8 in Amsterdam Elkaars Keuken Een kijkje nemen in de keuken van een ander en het wiel niet opnieuw uitvinden. Dat is wat veel moeder- en vadercentra graag zouden doen. Leren van elkaar. En niet alleen uitwisseling op

Nadere informatie

The manager in me. 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement

The manager in me. 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement The manager in me Inhoudsopgave pagina 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement 2. Toepassing van de methodiek Opzet/trainingsonderdelen

Nadere informatie

Goed Toeven. Op bezoek bij Paal 17, Strandpaviljoen van het jaar. Pagina 2: Een Wonderlijk familierecept

Goed Toeven. Op bezoek bij Paal 17, Strandpaviljoen van het jaar. Pagina 2: Een Wonderlijk familierecept Goed Toeven INFORMATIEF EN POSITIEF BLAD VOOR DE HORECA- EN RECREATIEBRANCHE NR. 1 NAJAAR 2014 Pagina 2: Een Wonderlijk familierecept Achterpagina: Nieuw platform en boekingssite recreatiebranche Pagina

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

De (on)begrensde mogelijkheden van het burgerinitiatief

De (on)begrensde mogelijkheden van het burgerinitiatief Analyse burgerinitiatieven De (on)begrensde mogelijkheden van het burgerinitiatief Stageproject: Instituties voor Collectieve Actie Student: Sarah Simmelink Studentnummer: 3488756 Stagebegeleider organisatie:

Nadere informatie

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS STIJN OERLEMANS eerstejaarsstudent CE Digital Business Concepts Ik heb tijdens mijn jaar bij Interpolis gezien dat dit werkveld echt de toekomst is 2 Waarom heb je

Nadere informatie