Het asfalteren van de Enserweg zal in twee fasen gebeuren. De eerste fase is het deel van de Zwartemeerweg

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het asfalteren van de Enserweg zal in twee fasen gebeuren. De eerste fase is het deel van de Zwartemeerweg"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief september 2013 nummer 2 Agenda Zaterdag 2 november vindt de najaarsvergadering van de CVE plaats. De vergadering start om 18:00 uur met inloop vanaf 17:30 uur. Partners zijn van harte welkom. De locatie is Het wapen van Ens. U kunt zich opgeven via commerciële vereniging Ens Reconstructie Enserweg Zoals u allen waarschijnlijk weet, wordt de Enserweg geasfalteerd. Ook wordt de waterleiding langs deze weg volledig vernieuwd. Hierover was op vrijdag 30 augustus nog een extra informatiemoment voor de wegbewoners. Onderstaande informatie is gebaseerd op deze voorlichting. Het asfalteren van de Enserweg zal in twee fasen gebeuren. De eerste fase is het deel van de Zwartemeerweg tot aan de Enserdwarsweg, het tweede deel is van het dorp tot aan de Enserdwarsweg. Spreuk van de maand Door persoonlijk te winnen, verliezen veel teams De weg zal iets smaller worden dan de Enserdwarsweg, namelijk 5,75 meter. De Enserdwarsweg is 6 meter. Dit zal geen gevolgen hebben voor het rijvlak, het fietsgedeelte wordt echter iets smaller. De nieuwe weg zal een klein stukje opgeschoven worden naar de westkant. De Enserweg krijgt drie lagen asfalt. De eerste twee lagen worden voor de winter gelegd, voorjaar 2014 komt daar waarschijnlijk de derde laag met de motieven bovenop. Wat deze motieven worden is nog niet zeker. Onderstaand volgt een planning voor de eerste fase: Wk. 34 t/m 36 Nutsbedrijven Wk. 37 Water overzetten Wk. 38 Leggen duikers Wk. 39 Cunet graven en puin aanbrengen Wk. 40 Asfalt Naar verwachting zal het asfalteren rond week 46 volledig klaar zijn en zal er verkeershinder plaatsvinden in de weken 38 t/m 48. De Stichting Revitalisering Tuinbouwgebied Ens is aanjager van dit project.

2 Ik waardeer de kleinere dingen in het leven nu nóg meer Diepe indruk in Oeganda CVE lid Frans Pol van FP Video is, als oud-student, samen met drie studenten naar Oeganda gegaan om hier (journalistieke) ervaring op te doen en opdrachten te vervullen. CVE vroeg hem zijn verhaal te delen over deze bijzondere belevenis. Frans is naar Oeganda gegaan voor diverse opdrachten. Één daarvan was het maken van een videoreportage voor Fortune Koffie. Sinds een aantal jaar levert Fortune Koffie 300 koffieplanten aan gezinnen in Oeganda. De gezinnen verbouwen deze koffieplanten om de koffieoogst uiteindelijk te kunnen verkopen. Fortune Koffie geeft deze gezinnen kans op een toekomst. De verschillen zijn enorm, vertelt Frans. Oegandese mensen leven in huisjes van klei en verdienen gemiddeld 4 per dag. Het Oegandese geld wordt uitgedrukt in chillings chilling is ongeveer een euro. De dames die in ons hotel werkten, verdienden ongeveer chilling per dag. Dat komt dus neer op ongeveer 3 euro. Het bier dat wij kochten zat in halve liters. Dat koste 3400 chilling Wist u dat (minder dan 1). Daar zouden deze mensen een hele dag voor moeten werken. Ook heb je als blanke een voorrangspositie. Wanneer je in de rij staat tussen donkere mensen, word je binnen een mum van tijd voor in de rij gezet. In Oeganda vindt men dit normaal. Daarnaast is iedereen daar zelfstandig ondernemer. Op Oegandese trage tijden! Als je om uur afspreekt, mag je blij zijn als deze persoon om uur s avonds arriveert. Ervaring Frans heeft vooral geleerd om blijer te zijn met de kleine dingen in het leven. Zo vertelde hij ballonnen mee te hebben gebracht voor de kinderen. De kinderen straalden van plezier en waren zeer dankbaar. De reis naar Oeganda en de toekomst van de Oegandese kinderen heeft Frans diep geraakt. Daarom is hij van plan met zijn bedrijf een sponsorkindje te nemen. Voor een aantal euro s per maand sponsort hij een kind, waardoor het naar school kan en één warme maaltijd per dag krijgt. Zijn plan is om 10 jaar later te gaan kijken hoe het met het kind gaat. Ondernemend denken in Oeganda onder de Telecomaanbieders veel imposanter is? Telecomaanbieders leven daar welvarend. Om hun positie goed in de markt te zetten, maken zij reclame middels het bouwen van huizen voor arme mensen/gezinnen. Deze spuiten ze in de kleuren van de Telecomaanbieder als reclame voor het bedrijf. Zo hebben zij 10 à 15 jaar wegreclame in ruil voor het plaatsen van vier grote betonnen blokken. Voor meer informatie kunt u kijken op de site waar o.a. een compilatievideo te zien is.

3 Training ondernemen in de nieuwe economie Als je blijft doen wat je altijd deed, dan wordt het morgen zeker niet zoals het vandaag was. Dinsdag 28 mei werd er voor de CVE leden de training ondernemen in de nieuwe economie door Jolanda Wicherson gegeven. Proracom heeft deze training georganiseerd in opdracht van de CVE. Jolanda Wicherson is trainer en auteur van het Acquisitiebord. Het Acquisitiebord is een hulpmiddel en geeft antwoord op tal van ondernemersvragen. Met veel plezier heeft Jolanda inhoud gegeven aan de avond over ondernemen in de nieuwe economie. Ik ben begonnen met een inventarisatie. Wat is dat eigenlijk? Die nieuwe economie. Ik hou ervan om het positief in te steken. Om te kijken naar de kansen. Ondernemers uit Ens weten heel goed dat het niet meer wordt zoals het altijd was. De uitdaging is alleen; wat ga ik vandaag anders doen, hoe richt ik mijn organisatie, mijn werkzaamheden anders in. Zodanig, dat ik klaar ben voor die nieuwe economie. Ik merk vaak dat ondernemers opgeslokt worden door de waan van de dag. En dat is echt een gemiste kans. Het is belangrijk om tijd vrij te maken om je te verdiepen in de nieuwe markt. Om die te analyseren en aandacht te besteden aan de positionering van je product of dienst. Wat is er anders en hoe kan ik inspelen op die veranderingen. Heeft mijn product of dienst nog wel dezelfde waarde als een aantal jaren geleden. Daar is visie voor nodig, creativiteit en doorzettingsvermogen, aldus Jolanda. Het was een erg geslaagde avond waarbij de ondernemers bewust gemaakt werden van wat er speelt in de nieuwe economie.

4 Ik wil een leerbedrijf worden Wellness in Ens Aniek Bronkema is een jonge ondernemer uit Ens en sinds maart 2013 eigenaresse van Aniek Health & Lifestyle. De salon zit gevestigd aan de Baan 59 samen met Kapsalon Jolanthe. Aniek wilde al een tijdje een eigen salon hebben, maar een salon aan huis vond zij niet ideaal. Toen Jolanthe aan haar vroeg of zij interesse had om een salon te starten in de kapsalon was dit natuurlijk de perfecte kans! De schoonheidsspecialiste heeft al aardig wat opleidingen en cursussen afgerond, waaronder schoonheidsverzorging, nagelstyliste en wellness management. Ook kan ze zwangerschaps-, hotstone- en vele andere massages geven. Aniek omschrijft haar salon in een paar woorden als klantgericht, breed aanbod, rust en onderscheidend. Health & Lifestyle is lid geworden, omdat: Als ondernemer uit Ens hoort het dat je lid wordt van de CVE. Ik ken bijna geen ondernemers in Ens die geen lid zijn. De CVE zet zich in voor het dorp, dat vindt Aniek een groot pluspunt. Op de vraag in welke trainingen zij vooral geïnteresseerd is, antwoordt ze: Ik heb het meest interesse in de trainingen over Marketing en hoe ik mijn bedrijf het beste kan laten zien en promoten. Op dit moment kan ik nog niet zoveel aan de CVE bieden. Ik denk dat ik meer van de CVE leden kan leren. De droomklant van Aniek is de klant die terug blijft komen. Eigenlijk is elke klant een droomklant! In de toekomst hoopt Aniek haar salon vol klanten te hebben en een leerbedrijf te kunnen zijn voor stagiaires. Ik wil stagiaires echt wat kunnen leren en niet alleen maar laten vegen, bij wijze van. (Her)opening De (her)opening van Kapsalon Jolanthe en Aniek Health & Lifestyle werd druk bezocht. Op de foto Aniek en Jolanthe voor de zaak. Jolanthe Teunis (links) is de nieuwe eigenaresse van de kapsalon.

5 Waarom is netwerken zo belangrijk? Wie heeft het niet meegemaakt: je bent op een bijeenkomst waar je niemand kent. Ga dan maar eens lekker oprecht en geïnspireerd tegen iemand staan praten. Die vaardigheid is niet voor iedereen weggelegd. Je moet het ook leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. Als iemand ongeïnspireerd tegen je begint te praten omdat die persoon iets van je wil, dan haak je al snel af. Het moet wel oprecht zijn. Bij het woord netwerken hebben veel mensen een wat negatief beeld. Men denkt aan recepties en borrels, met een glas in de hand wat tegen elkaar kletsen. En bij die netwerkbijeenkomsten komen vooral commerciële mannen en vrouwen in nette pakken en met snelle auto s. Met gladde praatjes, kruiwagens en ellebogenwerk brengen ze hun producten of diensten aan de man. Ook heb je misschien geen zin om een aantal van je zeer gewaardeerde vrije avonduren te besteden aan netwerken. Dit is echter niet helemaal het geval. Netwerken is zeker geen verspilling van je tijd! Netwerkmogelijkheden Maar waarom is dat netwerken dan zo belangrijk? Wij hebben een aantal punten voor u op een rijtje gezet: - Mensen die je nu kent kunnen later invloedrijk worden; - Nieuwe mensen openen nieuwe mogelijkheden; - Een groot netwerk betekent meer invloed; - Andere mensen beslissen over jouw reputatie; - Je leert de wereld begrijpen; - Mensen maken je gelukkiger. Het is belangrijk om je netwerken uit te breiden en om nieuwe mensen te leren kennen, maar het is juist ook belangrijk om bestaande netwerken en relaties te onderhouden. Dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, gewoon af en toe iets van je laten horen kan al heel veel betekenen. Piet Baars over het bezoek van het Koningspaar in Emmeloord Op 18 juni brachten de Koning en Koningin een bezoek aan Flevoland en Overijssel. Na Almere en Lelystad was het een bezoek aan Emmeloord van 25 minuten. De tien dorpen konden zich presenteren door een kuubskist aan te kleden met de kenmerken of bijzonderheden van hun dorp. Ens presenteerde zich als bloemendorp en had de kist versierd met producten uit ons dorp. Bovenop hadden we een grote foto van de balgstuw waar Willem Alexander de opening verrichtte. Uit elk dorp mochten 10 mensen bij de presentatie zijn en ik vertegenwoordigde de CVE. We moesten om 8.45 uur aanwezig zijn om te worden gescreend voordat we het beveiligde gedeelte in mochten. De Koning en Koningin begonnen om uur met hun rondgang. Voor de 10 dorpen hadden zij in totaal 10 minuten. Gelukkig trokken wij met onze stand alle aandacht, zodat we ruimschoots met ze in contact kwamen, op zich een leuke ervaring. Diverse agrarische bedrijven presenteerden zich op het Pastoor Koopmansplein. Na Emmeloord was er een informeel samenzijn met 50 afgevaardigden uit Flevoland en 50 uit Overijssel in de kerkwoning in Ens. Ens was mooi versierd en een grote groep mensen was op de been om een glimp van het koningspaar op te vangen.

6 Bedrijfsbezoek Kampstaal Op maandagavond 7 oktober gaan we met de CVE op netwerkbezoek bij Kampstaal in Emmeloord. Directeur Henry van der Kamp ontvangt ons om met visie op ondernemerschap over zijn bedrijf te vertellen. Als jonge betonwerker nam hij niet het bedrijf van zijn vader over, maar begon hij zelf in staalconstructies. Dit ging niet zonder slag of stoot. Een bijzonder contract werd opgesteld tussen Van der Kamp en zijn vader. Volgend jaar hoopt Van der Kamp met pensioen te gaan en met zijn grote hobby oude BSA motoren opknappen aan de slag te gaan. De nieuwe generatie ondernemers neemt zijn bedrijf over. Maar, zijn dit ook echte ondernemers in hart en nieren? Van der Kamp vertelt graag zijn ervaringen op bijzondere wijze. Wil je hier bij zijn? Het kan nog! We hebben inmiddels een groep van 30 man. Geef je nog snel op voor deze avond via Locatie: Kampstaal, Distributieweg 10 Emmeloord Het programma: uur: Inloop en welkom met koffie in de kantine uur: Opening door voorzitter Piet Baars uur: Presentatie door directeur Henry van der Kamp uur: Rondleiding bedrijf (in 3 groepjes), aansluitend bedankje door de CVE uur: Hapje/ drankje in bruin café Kampstaal (met uitloop tot uur) LEDENLIJST 2013 / 2014 SEPTEMBER 2013 AUDIO EN VIDEO 1 PB Sound & TV 2 FP Video AUTO/ VRACHTWAGEN/ GARAGE 3 Autobedrijf Doff 4 Autoschade Schilder 5 Garage Klein 6 Automobielbedrijf G.J. van Dongen AUTOMATISERING/ COMPUTERS 7 Fis Automatisering 8 Teleweb van Marle Computershop 9 Teqz Quality Web Development BOUWGERELATEERDE BEDRIJVEN 10 Boerstra Glas en Verf 11 Bouwbedrijf van Egmond 12 Schilderbedrijf Van Altena 13 Flevo-Calc Bouwkostenadviesbureau 14 Van Ginkel - Verbouw en Onderhoud 15 Welmecon dak en gevelconstructies 16 Stucadoorsbedrijf Gerrit van Ginkel 17 Ritsema Isolatie en Energie Advies 18 Harry Soepboer Tegels 19 Van der Heijden Milieu 20 Schildersbedrijf Jan Veld 21 H & A Metaal CAFETARIA S / RESTAURANTS 22 Cafetaria Rogers Place 23 Restaurant Het Wapen van Ens 24 Sportcafe Time Out 25 All Inn Catering Hugo Mulders DIENSTVERLENING 26 Piet Baars 27 DTS veilig werken 28 Expoteam Standbouw 29 Nr. 7 Media 30 Leo Buijnink Technische Dienstverlening 31 Muller Assurantiën 32 Debby van der Weegh- Persoonlijke uitvaartverzorging 33 Reparatiebedrijf van Niel 34 Van der Meer Techniek 35 PP Techniek (Peter Pol) 36 Proracom, Organisatie & Communicatie 37 Administratiekantoor Joop Bolt 38 J.L. Secretariaat 39 Rabobank Noordoostpolder 40 Montagne Engineering 41 Doggen Constructie & Reparatie 42 Dno energie 43 Adviesbureau de Waal 44 Zorgboerderij Aventurijn 45 Van Tilburg Management & Consultancy 46 Witpaard BV 47 Kraam- & Thuiszorg Monique Boer 48 Rita Dopmeijer Administratie en Organisatie GRONDWERKEN 49 A.J. Verbeek Grondwerken 50 Hoveniersbedrijf Dohmen 51 Michel Oomen Bestrating-Grondwerk-Rioolreinigen 52 All in Tuinen 53 Bomenhandel Goossens BV INSTALLATIEBEDRIJF 54 Reluda Landelijk erkend Installateur 55 EVOO Installatietechniek 56 AgriEnergie KAPSALONS 57 Kapsalon Jolanthe TUINEN/ BLOEMEN/ BOMEN 58 Bloembollenbedrijf Koomen 59 Bloemengroothandel Thom Slootman 60 Cindy s Bloemenhandel 61 Goossens Flevoplant 62 Kwekerij Baas 63 Kwekerij van Schie 64 Kwekerij Wouters BV 65 J en P Snoek en ZN BV 66 Marriette van Hees Tuinen LANDBOUW MECHANISATIEBEDRIJVEN 67 Landbouwservice Ens LOONBEDRIJVEN VOOR DE LANDBOUW 68 Opschepbedrijf van Hees 69 Loonbedrijf Cintegro 70 Loonbedrijf de Lange 71 F. Omta Agrarier en Loonwerker MACHINEBOUW 72 Zuidberg Techniek BV 73 Weeg Technische Dienst G. de Vries 74 Goossens Techniek 75 Van Hees Machinery 76 Handelsonderneming Jan Pieter van der Slikke MAKELAARS 77 HMG Makelaars MELKVEEBEDRIJF 78 FM Hollewand Melkveebedrijf MEUBELMAKERIJ 79 Meubelmakerij Lether 80 Meubelmakerij Roetman ONDERSTEUNENDE LEDEN 81 Ino Meijer (erelid) 82 Cees en Ineke Schilder (erelid) STALLING CARAVANS EN BOTEN 83 Stalling Kroes BEAUTY EN LICHAAM 84 Beauty studio Rinette Snoek 85 Fysiotherapie praktijk Balans 86 Aniek Health & Lifestyle INTERIEUR 87 In Eigen Stijl WINKELS 88 Drogisterij Kadoshop Sylvia 89 SPAR K.W. Hoefnagel 90 MeMe Uitgeverij 91 Taeke s Brood en Banket 92 Frieda s Borduurstudio 93 Ens Tweewielers UITZENDBUREAUS 94 Flex direct 95 Creyf s Urk

7 Ik neem vooral werk uit handen Je wordt scherp gehouden Rita Dopmeijer, moeder van vier kinderen, is sinds een paar maanden fulltime ondernemer en nieuw lid van de CVE. Rita Dopmeijer Administratie en Organisatie verzorgt boekhoudingen en overige kantoororganisatie. Ontstaan Vroeger werkte Rita als assistent-accountant bij een bedrijf. Dit vond zij echter niet meer zo uitdagend. Daarom is ze ongeveer 3 jaar geleden deels als freelancer gaan werken met eigen klanten, en een parttime baan op kantoor. Sinds een paar maanden werkt zij fulltime thuis voor haar eigen bedrijf. Waarom CVE? Rita is enthousiast over de CVE en de bijeenkomsten. Op de vraag Wat was voor jou de motivatie om Spreuk lid te worden van de CVE? antwoordt Rita: Ik ben veel wezen netwerken om mijn klantenkring te verbreden. Zo kwam ik bij de CVE. Ook zou ik graag wat willen leren van andere ondernemers. Een aantal pluspunten vind ik dat de CVE in Ens zit en dat je scherp gehouden wordt. Door verschillende bijeenkomsten en trainingen ga je nadenken over dingen waar je je normaal niet mee bezig houdt. De training Ondernemen in de nieuwe economie was mijn eerste training, deze vond ik erg interessant. Dit is iets wat mij aanspreekt en waar ik nog meer van zou willen weten. alles over waar de ondernemer geen zin in heeft. Bijvoorbeeld het afbellen van debiteuren, beschrijft Rita haar functie in het kort. Droomklant Rita heeft haar droomklant al gevonden! Haar droomklant is een bedrijf waar zij parttime op kantoor zit, waarbij al het werk uit handen wordt gegeven. Zo werk ik elke week 1 dag voor dit bedrijf en verzorg ik de administratie. Toekomst Tot nu toe loopt Rita Dopmeijer Administratie en Organisatie erg goed. De dagen zijn gevuld met werk waar Rita al erg tevreden mee is. Een doel voor haar in de toekomst is om mensen op verschillende plekken parttime bij bedrijven te hebben waar zij de supervisie over heeft. COLOFON De klant ziet feilloos wat gemeen(d) is. Als startende ondernemer in deze tijd kom je veel dingen tegen die problemen op kunnen leveren. Ik zou startende ondernemers die aangesloten zijn bij de CVE, hierbij kunnen helpen. Eigenlijk neem ik commerciële vereniging Ens Uitgave: Commerciële Vereniging Ens Redactie en vormgeving: Proracom, Organisatie & Communicatie Contact CVE: Twitter: twitter.com/cvens Website:

Bedrijf in the picture: In Eigen Stijl. vereniging wat je voor elkaar kunt betekenen.

Bedrijf in the picture: In Eigen Stijl. vereniging wat je voor elkaar kunt betekenen. Nieuwsbrief maart 2013 nummer 1 Nieuwe CVE leden Wij heten onderstaande bedrijven van harte welkom bij de CVE. Tijdens de voorjaarsvergadering mogen zij zich presenteren. In Eigen Stijl Creyf s Urk Nr.

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

De metamorfose van het Ismes huis.

De metamorfose van het Ismes huis. Nieuwsbrief Oktober 2016 In deze Nieuwsbrief Voorwoord Stefan Metamorfose van het Ismes + Fotos Sociale vaardigheidstraing / Theater middagen Film avond Vrijwilliger aan het woord Ismes Huis Brede Haven

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Inspirerend Presenteren

Inspirerend Presenteren Inspirerend Presenteren Door Kai Vermaas & Charis Heising Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Inleiding Wil je leren hoe jij een presentatie kunt geven waar je zeker bent van je verhaal? En

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Beste leden, Onder andere in nieuwsbrief nummer zes: - Examenorganisatie World Travel Academy zoekt surveillanten / assessoren - Zomerstop 2013 - Stageproject Drieuit Creatief

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. Project Pak je Kans... 5 2.1 Doelgroep... 5 2.2 Doel... 5 2.3 Inhoud project... 5 2.4 Planning van het project Pak je

Nadere informatie

Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen

Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen Copyright 2007, Mobella Almere. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Startersevent Ondernemen iets voor u?

Startersevent Ondernemen iets voor u? Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 12 september 2013 Ondernemersplaza Amersfoort 13.00-18.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Welkom U

Nadere informatie

Nr. 71 : 26 januari 2014 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings

Nr. 71 : 26 januari 2014 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Nr. 71 : 26 januari 2014 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Spoor ❶ Spoor ❷ Het begin God s dagboek - gedenkboek God houdt een dagboek bij. Mogelijk staat in dat

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Het is weer zomer?! In de thuiszorg altijd een drukke periode. We gaan ons uiterste best doen om de zorg voor u zo goed mogelijk te laten verzorgen. In deze brief

Nadere informatie

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips Het Netwerk Boek Netwerk Boek Rob B. Tol Wie Wat Waar Waarom Hoe Zakelijk Netwerken Social Media Personal Branding Tips Success Stories Interviews Do s & Don ts Cases Voorbeelden Oefeningen Tests 3 Inhoud

Nadere informatie

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak Willem Braak Maandag 15 oktober start Opleidingscentrum Granbeeuw met een fundraiser voor een nieuw initiatief: Vrienden van Opleidingscentrum Granbeeuw. Het bedrijfsleven zal benaderd en aangemoedigd

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. ProjectPak je Kans... 6 2.1 Doelgroep... 6 2.2 Doel... 6 2.3 Inhoud project... 6 Projectplan Pak je Kans 2014-2015 2

Nadere informatie

Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma. Ondernemingsplan. Warmoesweg nr. 5

Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma. Ondernemingsplan. Warmoesweg nr. 5 1 Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma Ondernemingsplan Warmoesweg nr. 5 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Samenvatting 3. Persoonlijk 4. Technische punten 5. Plan van aanpak 6. Conclusie 3

Nadere informatie

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig Beertje Anders zit stil in een hoekje als Beertje Bruin langskomt. Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig bent. Kan ik je helpen, want ik ben je vriend en vrienden

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

WAAROM DIT BOEKJE? VERBODEN

WAAROM DIT BOEKJE? VERBODEN WAAROM DIT BOEKJE? Dit boekje gaat over seksuele intimidatie op het werk. Je hebt te maken met seksuele intimidatie als een collega je steeds aanraakt. Of steeds grapjes maakt over seks. Terwijl je dat

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

Henk Oostdam is fiscaal adviseur bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand

Henk Oostdam is fiscaal adviseur bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand Henk Oostdam is fiscaal bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand 30 RBA_Fiscale Opleidingen 2015-2016 30 mijn Henk Oostdam We kijken samen

Nadere informatie

Programma Startersdag Utrecht

Programma Startersdag Utrecht Programma Startersdag Utrecht Zaterdag 7 november 2015 Welkom op de Startersdag Wat valt er vandaag te beleven? Volg presentaties Vandaag kun je verschillende presentaties over het starten van een eigen

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Zeesteen. Janneke Holwarda. roman

Zeesteen. Janneke Holwarda. roman Zeesteen Janneke Holwarda roman De wereld verzaakt; in het dorp van mijn ouders zijn de bladeren rood. Buson 1980 Ze is de jongste. En de vreemdste. Moeder had het zelf gezegd toen de tantes op bezoek

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming 8 Succesfactoren voor een Online Onderneming Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen of zelfs hun hele inkomen online verdienen met hun kennis en content. Misschien

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT

OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT E-blog OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT Reeks: bestuurders over vitaliteit Colofon: einde artikel Wilma de Jong, lid van de Raad van Bestuur van BrabantZorg, is een kordate

Nadere informatie

Woensdag 7 oktober 2015

Woensdag 7 oktober 2015 04 Woensdag 7 oktober 2015 Agenda: Donderdag 8 oktober: Studiedag: kinderen vrij Maandag 12 oktober: Intekenen voor de oudergesprekken na de herfstvakantie Donderdag 15 oktober: Kinderboekenmarkt op de

Nadere informatie

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE TAALWERKBLAD PARTICIPATIE aanpak coach cultuur deelnemen doel eigenschappen heden integreren kwaliteiten meedoen mentor nu plan samenleving toekomst vaardigheden verleden verwachtingen wensen DE WERKWOORDSTIJDEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Wat vind je van je werk in het dagactiviteitencentrum?

Wat vind je van je werk in het dagactiviteitencentrum? Wat vind je van je werk in het dagactiviteitencentrum? Uitslag van het onderzoek 2011 Dit boekje gaat over werken bij een dagactiviteitencentrum van SOVAK of zorgboerderij. In september en oktober 2011

Nadere informatie

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn 1 Kaders bij zelfsturing: financieel gezond zijn Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn Financieel

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten)

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) Evaluatie-rapport STEP In-housedag bij Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) -- De Boelelaan N-b, HV Amsterdam info@stepweb.nl T. () F. () postbank rekening K.V.K Amsterdam S INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE.

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2010

Nieuwsbrief oktober 2010 Nieuwsbrief oktober 2010 Inleiding Beste sponsoren en andere tennisliefhebbers, Alle zomer toernooien zitten erop en we gaan weer even een trainingsperiode in. Dit zal zonder Isabel en Alwin gebeuren daar

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Cultuur is een eerste levensbehoefte

Cultuur is een eerste levensbehoefte 10 Cultuur is een eerste levensbehoefte Interview Tekst Kelly Bakker Foto s Tessa Wiegerinck Journalist, cultuurkenner en ondernemer in één Je stapt in die achtbaan en kan dan eigenlijk niet meer anders

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt

Nadere informatie

Beslis zelf over je toekomst!

Beslis zelf over je toekomst! Beslis zelf over je toekomst! Is deze folder voor jou? Elk jaar komen vele jongeren van school met een havo, vwo of mbo niveau 2 diploma. Behoor jij bij deze groep? Dan is deze folder niet voor jou bestemd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief van het Parkinson Café januari 2015.

Nieuwsbrief van het Parkinson Café januari 2015. Nieuwsbrief van het Parkinson Café januari 2015. Parkinson Vereniging regio t Gooi website: www.parkinsoncafelaren.nl Twitter: @parkinsontgooi Email: parkinsoncafelaren@gmail.com Adres Parkinson Café:

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2. vmbo-basis en vmbo-kader

Informatieboekje leerjaar 2. vmbo-basis en vmbo-kader 2016-2017 Informatieboekje leerjaar 2 vmbo-basis en vmbo-kader Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 De verschillende profielen binnen het vmbo... 3 Hoe is je profiel opgebouwd?...

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Van uitkering naar eigen onderneming Iets voor u?

Van uitkering naar eigen onderneming Iets voor u? Van uitkering naar eigen onderneming Iets voor u? Veel mensen willen graag een eigen bedrijf. Ze zijn het liefst eigen baas. Omdat ze weten wat ze willen en hoe ze dat willen bereiken. De vier ondernemers

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Hans van Rooij VERSTAG

Hans van Rooij VERSTAG Hans van Rooij VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen van

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Back office Services voor intermediairs

Back office Services voor intermediairs Back office Services voor intermediairs Wat houdt Back office Services in? Als intermediair wilt u zich continu kunnen richten op uw core business: werving, selectie en het plaatsen van medewerkers. Oftewel:

Nadere informatie

H utnieuws 3 2015-2016

H utnieuws 3 2015-2016 o.b.s. De Boomhut 6 november 2015 H utnieuws 3 2015-2016 Locatie Bernhardlaan 10 6824 LE Arnhem 026-4433102 Locatie Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 In dit nummer: Gezocht... Nieuwe leden ouderraad

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13, november 2009

Nieuwsbrief 13, november 2009 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 13, november 2009 Redactie: Mariska Elfrink Mozaïeken Als we straks met z n allen in WoonMere wonen, beschikken we ook over een heel mooi terras waar we met z n allen kunnen

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

Word jij Bakker Bart?

Word jij Bakker Bart? Word jij Bakker Bart? Welkom bij Bakker Bart Je kent Bakker Bart. Net als tienduizenden andere mensen, die dagelijks bij één van de Bakker Bartwinkels komen voor heerlijk vers brood, zo n beroemde supersaucijs

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Katalysator voor netwerkend ICT

Katalysator voor netwerkend ICT Katalysator voor netwerkend ICT Nieuwsbrief uitgave juni 2014 ONDERWERPEN 1. 2. 3. 4. 5. Nieuwe website Regitel Nieuw bestuurslid Ledenvergadering juli 2014 komt eraan Stagiair gestart voor Regitel Stand

Nadere informatie

Zeg het voort. Werkboek

Zeg het voort. Werkboek Zeg het voort Werkboek In het werkboek Zeg het voort komen verschillende soorten oefeningen voor. De onderstaande plaatjes maken duidelijk om welke oefeningen het gaat. Deze les gaan we... Speel het spel

Nadere informatie