4. Ineffectieve inzet van talenten en competenties a. Resultaten b. Negatief gevoel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4. Ineffectieve inzet van talenten en competenties a. Resultaten b. Negatief gevoel"

Transcriptie

1

2 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Roy s Rose Compass 3. Effectieve inzet van talenten en competenties a. Kernzinnen b. Intrinsieke motivatie c. Talenten d. Competenties waarvoor u van nature aanleg hebt e. Context f. Positief gevoel g. Overige competenties 4. Ineffectieve inzet van talenten en competenties a. Resultaten b. Negatief gevoel 5. Uw persoonlijk verkoopplan 6. Uw carrièreplan 7. Roy s Rose Compass Aansprakelijkheid en auteursrecht My Dynamic World Sales is om mensen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Uit deze rapportage kan geen conclusie worden getrokken betreffende geschiktheid voor een functie. Daarom accepteert Roy s Rose Compass BV geen enkele aansprakelijkheid betreffende uitspraken over geschiktheid voor een functie op basis van deze rapportage. Alle teksten uit deze rapportage zijn auteursrechtelijk beschermd. Uit deze rapportage mag niets vermenigvuldigd of gepubliceerd worden zonder schriftelijke toestemming van Roy s RoseCompass BV. My Dynamic World is een geregistreerd merk van Roy s Rose Compass BV. Copyright Roy s Rose Compass BV.

3 1. Inleiding Beste (naam deelnemer), In de eerste plaats wil ik u feliciteren met uw resultaten. Middels deze resultaten krijgt u inzicht in uw innerlijke drijfveren en talenten met de daarbij behorende sterke kwaliteiten. Bewezen is dat dit inzicht beklijft, en dat dit inzicht zorgt dat mensen nog meer in hun kracht komen te staan en het geleerde ook in de eigen levenspraktijk gaan implementeren 1. Iedereen heeft talenten. Een goed beeld krijgen van deze zichtbare en (nog) onzichtbare talenten stimuleert u dan ook om effectiever in uw werk en leven te staan. Het is uit onderzoek gebleken dat Motivatie 2.0 (belonen en straffen) niet meer toereikend is voor veel huidige en toekomstige werknemers. Dit komt mede omdat deze werkgeneratie andere wensen en verwachtingen heeft van de werkomgeving. Ruimte krijgen voor eigen verantwoordelijkheid, ontplooiing, vrijheid en creativiteit, zijn hiervan een voorbeeld. In de rapportage ontdekt u een afbeelding van "Roy s Rose Compass" 2. Uw resultaten zijn visueel vertaald naar een individueel kompas tot persoonlijke ontwikkeling welke aansluit op uw unieke talenten. Bij Roy s Rose Compass draait het om het volgende: Het in gang zetten van uw innerlijke drijfveren. Het ontdekken van betekenisvolle levensdoelen. Het motiveren van dat waar u goed in bent en van dat wat u kan. Het stimuleren van ieders meesterschap en autonomie. Bij deze rapportage hoort een werkboek, waarin u persoonlijke aantekeningen en opdrachten verder kunt uitwerken. In de rapportage MyDynamicWorld Sales komt uitsluitend waarderend en niet oordelend taalgebruik voor. Ik wens u een talentvol leven toe, zodat geluk dichter bij u komt. Reinhilde van Zutphen de Roy Roy's Rose Compass BV 1 Onderzoek naar Persoonlijkheidsverandering; 1998 drs. W.V.M. de Roy 2 Filosofie en uitgangspunten Roy s Rose Compass; 2011/2012. drs R.M.A.W. van Zutphen de Roy

4 2. Roy s Rose Compass

5 Roy's Rose Compass is een ontwikkelkompas in de vorm van een cirkel. Dit onwikkelkompas laat zien op welke unieke manier u beslissingen in uw leven neemt op basis van uw intrinsieke drijfveren en talenten. In de cirkel staan 12 subdrijfveren geschreven met in het midden van de cirkel "IK". Ieder mens heeft een unieke combinatie van voorkeuren voor deze 12 intrinsieke subdrijfveren. Door deze combinatie te leren kennen krijgt u inzicht in uw persoonlijke talenten, drijfveren, competenties en de daarbij horende gevoelens en gedachten. Bovendien ontdekt u de context waarin u optimaal opereert, zodat u deze zelf kunt opzoeken en bepalen. Dit alles maakt duidelijk waar u goed in bent en waarvan u positieve energie krijgt. Een verdere vertaling hiervan naar uw concrete leven is vervolgens logisch en verantwoord. De tekst IK betekent dat u open in het dagelijkse leven staat en in staat bent om een situatie op een effectieve manier in te schatten. Uw persoonlijk ontwikkelkompas is donkerder ingekleurd. In uw persoonlijk ontwikkelkompas geeft de cirkel in het midden de grens aan voor een subdrijfveer die voor u belangrijk is. Als een subdrijfveer verder ingekleurd is dan deze cirkel, dan laat u zich relatief vaak in uw gedachten, gevoelens en gedrag door deze subdrijfveer leiden. U wordt hier als het ware door gedreven. Als een subdrijfveer niet tot deze cirkel is ingekleurd, dan is deze relatief minder belangrijk voor u. De besprekingen van uw resultaten beginnen steeds bovenaan bij de subdrijfveer Info Controlerend en gaat dan linksom verder tot en met de subdrijfveer Actie Controlerend.

6 3. Effectieve inzet van talenten en competenties A. Kernzinnen Op basis van de subdrijfveren waar u een relatieve voorkeur voor heeft, dus de subdrijfveren die ingevuld zijn voorbij de tweede cirkel, passen bij u de volgende kernzinnen, innerlijke motivatie, talenten, competenties, context, positief gevoel en overige competenties. Deze zinnen zeg je onbewust en kunnen door jou ook anders worden uitgesproken dan hier letterlijk staat geschreven, maar ze gaan wel over hetzelfde onderwerp. Info Controlerend De informatie moet correct zijn Info Verzamelend De informatie moet compleet zijn. Feiten Onderscheidend Het besluit moet haalbaar zijn. Wens Receptief Ik wens overeenstemming. Wens Creatief Ik zit vol nieuwe creaties. Actie Creatief Als ik begin komen de oplossingen vanzelf.

7 B. Intrinsieke motivatie Uw intrinsieke motivatie wordt gevormd door de subdrijfveren waarvoor u een voorkeur heeft. Uw belangrijkste intrinsieke motieven zijn: Info Controlerend Zorgvuldigheid Kritisch Controlerend Info Verzamelend Oplettendheid Nieuwsgierigheid Geïnteresseerd Feiten Onderscheidend Nuchter Rationeel Zakelijk Wens Receptief Invoelend Afstemmend Diplomatie Wens Creatief Inventiviteit Vrijheid Visionair Actie Creatief Enthousiasme Optimisme Vernieuwing

8 C. Talenten Op basis van uw innerlijke motieven beschikt u over de volgende combinatie van talenten. Waarschijnlijk vindt u een groot aantal talenten die hier staan logisch en ziet u niet precies waarom deze zo bijzonder zijn. Maar het is goed u bewust te zijn dat deze talenten wel uniek bij u horen: Info Controlerend Het vinden van onvolkomenheden. Scheppen van een duidelijke uitgangssituatie. Doorprikken van luchtballonnen. Info Verzamelend Inventariseren van mogelijkheden. Opvangen van belangrijke signalen. Aandragen van nieuwe mogelijkheden. Feiten Onderscheidend Scheiden van hoofd- en bijzaken. Het hoofd koel houden. Afwegen van feiten. Wens Receptief Oplossen van conflicten. Inzicht in wat er bij anderen speelt. Motiveren van anderen. Wens Creatief Buiten gestelde grenzen treden. Uitdenken van vernieuwende concepten. Aandragen van andere invalshoeken. Actie Creatief Vinden van nieuwe oplossingen. Aanpakken van nieuwe zaken. Verwerken van tegenslagen.

9 D. Competenties waarvoor u van nature aanleg heeft. De talenten die bij u van nature relatief sterk aanwezig zijn, zorgen ervoor dat u een aantal kwaliteiten of competenties leuk vindt om te leren. De kans is ook groot dat u deze competenties ook heel goed kunt beheersen. Vanuit uw combinatie van talenten, heeft u de volgende competenties die u goed kunt ontwikkelen en waar u energie van krijgt: Info Controlerend Accuratesse: Langdurig effectief kunnen omgaan met detail informatie en deze op juistheid kunnen controleren. Kritisch denkvermogen: Analyseert en beoordeelt onafhankelijk van anderen informatie. Komt door zorgvuldig te toetsen tot gefundeerde conclusies. Info Verzamelend Analytisch vermogen: Ontleedt een probleem, situatie of proces in componenten en begrijpt de herkomst en samenhang hiervan. Luisteren: Luistert open en aandachtig om alle achtergronden en informatie te krijgen. Feiten Onderscheidend Besluitvaardigheid: Neemt besluiten op basis van feiten, bijvoorbeeld door het opstellen van een plus en min lijst. Prioriteiten stellen: Laat bepaalde zaken, weloverwogen, vooraf gaan aan andere punten. Wens Receptief Inlevingsvermogen: Kan zich met zijn gedachten en gevoel helemaal verplaatsen in iets en/of iemand buiten zichzelf. Omgevingssensitiviteit: Staat open voor (de houding en motivatie van) anderen en voor de omgeving en is zich bewust van de eigen invloed hierop. Wens Creatief Innovatief denkvermogen: Denkt creatief en vernieuwend. Denkt buiten de standaardpaden. Strategisch denkvermogen: Kan anticiperen op toekomstige consequenties en trends. Kan beelden en visies op mogelijkheden maken.

10 Actie Creatief Flexibiliteit: Verandert zijn inzet en/of gedragsstijl bij problemen of bij kansen, om het gestelde doel te bereiken. Oplossend vermogen: Komt met oorspronkelijke oplossingen. Bedenkt nieuwe werkwijzen ook bij onverwachte problemen. E. Context Als gevolg van uw kwaliteiten of competenties, vindt u een aantal dingen belangrijk die in uw omgeving aanwezig zijn. Deze aspecten uit uw omgeving geven u energie en stimuleren u om het beste uit uzelf te halen, waardoor u ook de best mogelijke prestaties kunt leveren. U voelt zich het prettigst als de volgende aspecten in uw omgeving aanwezig zijn: Info Controlerend Zekerheid. Zorgvuldigheid. Eerlijkheid. Info Verzamelend Volledigheid. Openheid. Positieve nieuwsgierigheid naar alternatieven. Feiten Onderscheidend Duidelijkheid. Bondigheid. Directheid. Wens Receptief Harmonie. Acceptatie. Mogelijkheid tot samenwerking. Wens Creatief Vrijheid van creëren. Ruimdenkendheid. Creatieve mogelijkheden.

11 Actie Creatief Vrijheid van handelen. Diversiteit. Flexibiliteit. F. Positief gevoel Bij het effectief inzetten van uw intrinsieke motieven en talenten ervaart u het volgende positief gevoel. De hier omschreven gevoelens hoeven niet per se letterlijk zo te zijn zoals u ze zelf zou beschrijven, maar de gekozen omschrijvingen gaan wel over hetzelfde positief gevoel zoals u het voelt: Info Controlerend Gevoel van zorgvuldigheid. Gevoel van vertrouwen. Info Verzamelend Gevoel van nieuwsgierigheid. Gevoel van compleetheid. Feiten Onderscheidend Gevoel van nuchterheid. Gevoel van bondigheid. Wens Receptief Gevoel van in-/aanvoelen. Gevoel van betrokkenheid. Wens Creatief Gevoel van inventiviteit. Gevoel van creativiteit.

12 Actie Creatief Gevoel van enthousiasme. Gevoel van diversiteit. G. Overige competenties Het is niet alleen van belang om uw competenties te kennen waarvoor u van nature aanleg heeft, maar ook om de overige competenties te weten die bij u van nature minder op de voorgrond aanwezig zijn. Inzicht in deze overige competenties kan u ondersteunen bij het effectiever inzetten van uw talenten. Vanuit uw combinatie van talenten, zijn er de volgende competenties die bij u van nature minder aanwezig zijn: Info Cognitief Abstractie vermogen: Leidt concepten af uit informatie, richtlijnen en concrete situaties. Plannen: Accuraat schatten van de lengte en moeilijkheidsgraad van taken en projecten. Zet doelstellingen. Deelt het werk op in processtappen. Ontwikkelt schema s en taken. Anticipeert en past aan op eventuele problemen en obstakels. Feiten Concretiserend Overtuigen: Presenteert de onderbouwing van zijn standpunt zo aan anderen, dat zij ermee instemmen en/of hun standpunt erop aanpassen. Resultaatgerichtheid: Houdt het resultaat voor ogen, handelt hiernaar en is volhardend, ook als dit een extern (bedrijfs-) resultaat betreft. Wens Concretiserend Assertiviteit: Komt op voor zijn belangen en durft zijn mening te uiten. Managen van visie en doel: Communiceren van een inspirerende visie en/of doel. Praat over de tijd na vandaag. Een inspirerend toekomstbeeld ontwikkelen en uitdragen.

13 4. Ineffectieve inzet van talenten en competenties Ineffectieve inzet van uw talenten is in de eerste plaats herkenbaar voor uzelf. U komt dan in een situatie terecht waarin u merkt dat u zich in een context bevindt waarin u uw talenten op dat moment ineffectief inzet. Dit uit zich in de hierna volgende omschrijvingen. Bij het ineffectief inzetten van uw talenten, ervaart u een negatief gevoel. Op basis van uw intrinsieke motivatie ervaart u het hierna volgend gevoelen of een omschrijving van dat gevoel. A. Resultaten Info Controlerend De informatie te lang toetsen. De positieve kant niet meer zien. Mensen te weinig vertrouwen. Feiten Onderscheidend Menselijk gevoel reduceren tot feiten. Eigen betrokkenheid verliezen. Alleen risico s zien. Wens Receptief Conflicten mijden. Compromissen zoeken waar dat niet haalbaar is. Mensen gaan bespelen. Wens Creatief Contact met de huidige situatie verliezen. Niet meer kunnen kiezen uit alle ideeën. Te ver vooruit lopen op anderen. Actie Creatief Overzicht verliezen. Onrust en werkzaamheden niet afmaken. Wiel opnieuw uitvinden.

14 B. Negatief gevoel Info Controlerend Wantrouwen Feiten Onderscheidend Afstandelijkheid Wens Receptief Ontwijkend Wens Creatief Onwezenlijk Actie Creatief Ongedurig

15 5. Uw persoonlijk verkoopplan Het doel van MyDynamicWorld-Sales is om uzelf talentgericht verder te ontwikkelen. Op basis van uw resultaten kunt u een vertaalslag maken van uw talenten naar die competenties die u nu verder wilt ontwikkelen binnen Sales. U kunt deze opschrijven in een concreet persoonlijk Verkoopplan (PVP). Hier volgt een aantal richtlijnen om uw PVP op te stellen: Zie uw competenties onder de hoofdstukken: 3.1 d. Richt u op minimaal 3 competenties waarvoor u van nature talent heeft en die u nadrukkelijker gaat inzetten. Selecteer hierbij ook minimaal 1 competentie, die bij u van nature minder aanwezig is. Zie hiervoor hoofdstuk 3.1 g. Beschrijf vervolgens in uw werkboek hoe en wanneer u dit wenst te doen. 6. Uw carrièreplan Om maximaal uit mijn talenten te halen en gelukkig succesvol in mijn rol of functie te opereren zijn de criteria vanuit de omgeving, cq het bedrijf ook belangrijk. Zie uw criteria vanuit de omgeving onder de hoofdstukken: 3.1e. en schrijf deze vervolgens op in uw werkboek, samen met de rollen en/of functies die nu en/of in de toekomst het beste passen bij uw talenten.

16 7. Roy's Rose Compass Roy's Rose Compass BV MyDynamicWorld De Kil RR Swifterbant T: +31 (0) F: +31 (0)

17

Effectieve inzet van talenten en competenties a. Kernzinnen b. Intrinsieke motivatie c. Talenten d. Competenties

Effectieve inzet van talenten en competenties a. Kernzinnen b. Intrinsieke motivatie c. Talenten d. Competenties Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Roy s Rose Compass 3. Effectieve inzet van talenten en competenties a. Kernzinnen b. Intrinsieke motivatie c. Talenten d. Competenties 4. Roy s Rose Compass Aansprakelijkheid

Nadere informatie

4. Ineffectieve inzet van talenten en competenties a. Resultaten b. Negatieve sfeer

4. Ineffectieve inzet van talenten en competenties a. Resultaten b. Negatieve sfeer Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Roy s Rose Compass 3. Effectieve inzet van talenten en competenties a. Kernzinnen b. Intrinsieke motivatie c. Succesfactoren d. Competenties waarvoor het team van nature

Nadere informatie

Ineffectieve inzet van talenten en competenties

Ineffectieve inzet van talenten en competenties Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Roy s Rose Compass 3. Effectieve inzet van talenten en competenties a. Context b. Positief gevoel c. Overige competenties 4. Ineffectieve inzet van talenten en competenties

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 1. Inleiding. 2. De Roy s Rose

Inhoudsopgave: 1. Inleiding. 2. De Roy s Rose Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. De Roy s Rose 3. Uw resultaten verder uitgewerkt Effectieve inzet van talenten en competenties: a. Kernzinnen b. Drijfveren c. Talenten d. Context e. Positief gevoel f. Competenties

Nadere informatie

Verkorte wetenschappelijke rondleiding

Verkorte wetenschappelijke rondleiding Verkorte wetenschappelijke rondleiding 1 " Laat mensen doen waar ze goed in zijn en stimuleer hen hierin zodanig dat ze dit weten te integreren in hun dagelijks leven." Wegwijzer voor Roy s Rose Compass.

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

Competentiemeter Zelfsturing

Competentiemeter Zelfsturing Competentiemeter Zelfsturing Met het invullen van deze vragenlijst krijg je een beeld van je eigen bekwaamheden als zelfstuurder. Deze vragenlijst is in de eerste plaats bedoeld voor zelfanalyse. Je kunt

Nadere informatie

Kwaliteiten en Vaardigheden

Kwaliteiten en Vaardigheden Kwaliteiten en Vaardigheden Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Doel: Als je deze les hebt doorgewerkt: Kun je uitleggen

Nadere informatie

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven.

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Kwaliteiten en Vaardigheden Voeg de uitwerkingen toe aan je portfolio. Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. In je leven

Nadere informatie

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43 Competentie match Score per domein Competentiescan Pagina 1 van 14 Score per schaal Competentiescan Pagina 2 van 14 Schaalscores per domein Werk Sociaal Toelichting bij de grafiek. In deze grafiek staan

Nadere informatie

STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT

STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT Naam stagiair(e):... Stageplaats (+ adres):...... Tussentijdse evaluatie Eindevaluatie Stageperiode:... Datum:.. /.. / 20.. Stagementor:...

Nadere informatie

competenties en voorbeeldvragen

competenties en voorbeeldvragen competenties en voorbeeldvragen 1 Aanpassingsvermogen Blijft doelmatig handelen door zich aan te passen aan een veranderende omgeving of veranderende taken, andere vakgebieden of verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Competenties verbonden aan het ComPas

Competenties verbonden aan het ComPas Competenties verbonden aan het ComPas 5 kerncompetenties en 8 erg waardevol competenties 1. Kunnen samenwerken... 2 2. Contactvaardig zijn... 3 3. Inlevingsvermogen/empathie bezitten... 4 4. Zelfreflectie...

Nadere informatie

Marieke de Vries. 20 september 2006. 360 feedback

Marieke de Vries. 20 september 2006. 360 feedback Marieke de Vries 0 september 006 60 feedback Inhoudsopgave Inleiding Basisgegevens van de rapportage Geselecteerde competenties Toelichting overzichten 6 Algemeen overzicht 8 Gedetailleerd overzicht 9

Nadere informatie

Rapport Sales Assessment

Rapport Sales Assessment Rapport Sales Assessment Naam Adviseur Jan Voorbeeld Adviseur van Organisatie Datum 21-02-2017 Inleiding De scores in deze rapportage zijn gebaseerd op de antwoorden die gegeven zijn bij het maken van

Nadere informatie

FITCH EEN NIEUWE KIJK OP WERK TALENT WERKGEVER MEDEWERKER. juiste talent selecteren. plek die écht bij je past

FITCH EEN NIEUWE KIJK OP WERK TALENT WERKGEVER MEDEWERKER. juiste talent selecteren. plek die écht bij je past F I T C H FITCH EEN NIEUWE KIJK OP WERK MEDEWERKER plek die écht bij je past concreet inzicht hoe je effectiever kunt worden in je werk TALENT WERKGEVER juiste talent selecteren bestaand talent beter leren

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

NL COACH CONGRES 01/12/2017

NL COACH CONGRES 01/12/2017 Persoonlijke ontwikkeling van de sportcoach 60graden feedback assessment NL COACH CONGRES 0//07 MARK.KAPTEIN@SPORTCOACHEXCEL.NL YARA@PUREPERFORMANCECOACHING.NL WELKOM Be here Be safe Be well Doel vandaag

Nadere informatie

1. Inlevingsvermogen/sociaal sensitief- ZELFTOETS

1. Inlevingsvermogen/sociaal sensitief- ZELFTOETS Naam deelnemer Datum Ineke Koolen-Lode 26-3-14 2011 Jaartal eerste certificering 1. Inlevingsvermogen/sociaal sensitief- ZELFTOETS Kan inschatten welke houding de situatie vraagt. Toont begrip voor gevoelens

Nadere informatie

Sales Skills Monitor. Rapportage. johndoe@live.nl. woensdag 8 januari 2014

Sales Skills Monitor. Rapportage. johndoe@live.nl. woensdag 8 januari 2014 woensdag 8 januari 2014 Rapportage Een competentie is een samenspel van wat je weet, kunt, wilt en wat je durft. Het gaat dus om dit klavertje-vier dat een verkoper in staat stelt in concrete situaties

Nadere informatie

Performance Improvement Plan

Performance Improvement Plan Performance Improvement Plan Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

BEÏNVLOEDINGSSTIJLEN. Tegenbewegende stijlen. Meebewegende stijlen. = duwen = trekken. evalueren aansporen en onder druk zetten

BEÏNVLOEDINGSSTIJLEN. Tegenbewegende stijlen. Meebewegende stijlen. = duwen = trekken. evalueren aansporen en onder druk zetten BEÏNVLOEDINGSSTIJLEN Er zijn verschillende beïnvloedingsstijlen te onderscheiden. De stijlen kunnen worden onderverdeeld in: TEGENBEWEGENDE STIJLEN MEEBEWEGENDE STIJLEN = duwen = trekken Tegenbewegende

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

Rapport over de functie

Rapport over de functie Rapport over de functie van Accountmanager Dit rapport is vastgesteld door Jeroen Visscher. Informatie voor deze functietypering was aangeleverd door 1 respondenten. De gedetailleerde informatie is beschikbaar

Nadere informatie

STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING. Inleiding

STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING. Inleiding STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING Inleiding De door leidinggevenden gehanteerde stijlen van beïnvloeding kunnen grofweg in twee categorieën worden ingedeeld, te weten profileren en respecteren. Er zijn twee profilerende

Nadere informatie

Taxanomie van Bloom en de kunst van het vragen stellen. Anouk Mulder verschil in talent

Taxanomie van Bloom en de kunst van het vragen stellen. Anouk Mulder verschil in talent Onthouden Kunnen ophalen van specifieke informatie, variërend van feiten tot complete theorieën Opslaan en ophalen van informatie (herkennen) Kennis van data, gebeurtenissen, plaatsen Kennis van belangrijkste

Nadere informatie

Beoordelingsformulier ten aanzien van beroepshouding

Beoordelingsformulier ten aanzien van beroepshouding Beoordelingsformulier ten aanzien van beroepshouding Naam student Studentnummer Cohort Praktijkperiode Praktijklocatie Naam werkbegeleider Naam StudieLoopbaanbegeleider (SLB) :. : : Beoordelingsformulier

Nadere informatie

Bedrijf en effecten - 3 Talenten en beroepen

Bedrijf en effecten - 3 Talenten en beroepen Klas in bedrijf www.klasinbedrijf.be Werkbladen Techniek in de klas Reëel bedrijfsbezoek Bedrijf en effecten - 3 Talenten en beroepen Peter Hantson 2013 2015 Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd.

Nadere informatie

talentstimuleren.nl CREATIEF DENKEN Ik kom met originele oplossingen en bedenk vernieuwende ideeën

talentstimuleren.nl CREATIEF DENKEN Ik kom met originele oplossingen en bedenk vernieuwende ideeën Ik kom met originele oplossingen en bedenk vernieuwende ideeën Ik let op (onopvallende) details en voeg details toe aan eerdere ideeën Ik zie meerdere denkrichtingen en verander flexibel van denkrichting

Nadere informatie

Rapport Selectie E-Assessment

Rapport Selectie E-Assessment Rapport Selectie E-Assessment Naam Adviseur Jan Voorbeeld Sample Consultant Datum 28-10-2015 Inleiding De scores in deze rapportage zijn gebaseerd op de antwoorden die gegeven zijn bij het maken van de

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Talentrapportage 2 Inleiding De wereld en de arbeidsmarkt zijn constant in beweging. Maar waarheen? Niemand weet exact hoe het werkveld er

Nadere informatie

De Taxonomie van Bloom Toelichting

De Taxonomie van Bloom Toelichting De Taxonomie van Bloom Toelichting Een van de meest gebruikte manier om verschillende kennisniveaus in te delen, is op basis van de taxonomie van Bloom. Deze is tussen 1948 en 1956 ontwikkeld door de onderwijspsycholoog

Nadere informatie

Beoordelingsformulier

Beoordelingsformulier Beoordelingsformulier functie Naam medewerker Naam leidinggevende Naam manager Functie medewerker Coördinator ArcheoTolk Functieklasse 4 Periode van de beoordeling Datum beoordelingsgesprek Toelichting

Nadere informatie

Workshop voorbereiden Authentieke instructiemodel

Workshop voorbereiden Authentieke instructiemodel Workshop voorbereiden Authentieke instructiemodel Workshop voorbereiden Uitleg Start De workshop start met een echte, herkenbare en uitdagende situatie. (v.b. het is een probleem, een prestatie, het heeft

Nadere informatie

klantgerichtheid... ... klanteninzicht... ... groepsdynamica... ... omgaan met diversiteit... ... stemgebruik... ... taalvaardigheid... ...

klantgerichtheid... ... klanteninzicht... ... groepsdynamica... ... omgaan met diversiteit... ... stemgebruik... ... taalvaardigheid... ... P1 VOORBEELD OBSERVATIE-INSTRUMENT GROEP klantgerichtheid klanteninzicht groepsdynamica omgaan met diversiteit PRESENTATIE stemgebruik taalvaardigheid non-verbaal communiceren professionele houding PERSOON

Nadere informatie

360 GRADEN FEEDBACK. Jouw competenties centraal

360 GRADEN FEEDBACK. Jouw competenties centraal 360 GRADEN FEEDBACK Jouw competenties centraal Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Over gedrag en de... 4 3. Totaalresultaten... 5 4. Overzicht scores per competentie... 7 5. Overschatting-/onderschattinganalyse...

Nadere informatie

INDIVIDUELE ONTWIKKELROUTEKAART

INDIVIDUELE ONTWIKKELROUTEKAART INDIVIDUELE ONTWIKKELROUTEKAART t Pie rbeeld voo Kwaliteiten Ontwikkelpunten Conceptueel denkvermogen Luistervaardigheid Bouwen aan teams Sensitief vermogen Visie Communicatieve vaardigheden Prioriteiten

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Zelftest managementrollen (Quinn)

Zelftest managementrollen (Quinn) pag.: 1 van 10 Zelftest managementrollen (Quinn) Bron: Persoonlijk meesterschap in management, voorbij rationeel management Auteur: R.E. Quinn Uitgever: Academic Service (1998) Hierachter vindt u een vragenlijst

Nadere informatie

Voor advies of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Personeelszaken van het instituut of de afdeling P&O NWO-I.

Voor advies of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Personeelszaken van het instituut of de afdeling P&O NWO-I. Voor advies of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Personeelszaken van het instituut of de afdeling P&O NWO-I. BE SMART, VOER EEN FUNCTIONERINGSGESPREK! Checklist voorbereiding

Nadere informatie

Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2)

Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2) Keuzedeel mbo Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2) gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0211 Penvoerder: Sectorkamer handel Gevalideerd door: Sectorkamer handel Op: 10-11-2015

Nadere informatie

Antreum RAPPORT TALENTENSPECTRUM. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011. de heer Consultant

Antreum RAPPORT TALENTENSPECTRUM. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011. de heer Consultant RAPPORT TALENTENSPECTRUM Van: Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant 1. Inleiding Dit rapport is bedoeld om u te helpen analyseren op welk vlak uw talenten

Nadere informatie

HPC-O. Human Performance Contextscan Organisatierapportage <Naam onderwijsinstelling> Datum: Opdrachtgever: Auteur:

HPC-O. Human Performance Contextscan Organisatierapportage <Naam onderwijsinstelling> Datum: Opdrachtgever: Auteur: HPC-O 1 HPC-O Human Performance Contextscan Organisatierapportage Datum: Opdrachtgever: Auteur: 24 april 2008 drs M.G. Wildschut HPC-O

Nadere informatie

Je doel behalen met NLP.

Je doel behalen met NLP. Je doel behalen met NLP. NLP werkt het beste als al je neurologische niveaus congruent zijn. Met andere woorden: congruent zijn betekent wanneer je acties en woorden op 1 lijn zijn met je doelen, overtuigingen,

Nadere informatie

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld 3.2 Het Merk IK Les 12: Competenties Opdracht: Lees/bekijk eerst de les in de online omgeving. 1. Geef achter elke competentie eerst aan in percentages in welke mate deze competentie gewenst is met betrekking

Nadere informatie

Checklist voorbereiding functionerings-, beoordelings- en ontwikkelingsgesprek

Checklist voorbereiding functionerings-, beoordelings- en ontwikkelingsgesprek BE SMART, VOER EEN FUNCTIONERINGSGESPREK! Checklist voorbereiding functionerings-, beoordelings- en ontwikkelingsgesprek Het jaarlijks houden van een functioneringsgesprek biedt leidinggevenden én werknemers

Nadere informatie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie Strategisch koersplan 2019-2023 Onderwijs met Ambitie Inhoud Inleiding...3 1. Waar laten we ons door leiden?...4 2. Waar staan we voor? 3. Waar kiezen we voor?... 6 Speerpunt 1: School en kind...6 Speerpunt

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Lean en creatief. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0512

Keuzedeel mbo. Lean en creatief. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0512 Keuzedeel mbo Lean en creatief gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0512 Penvoerder: Sectorkamer voedsel, groen en gastvrijheid Gevalideerd door: Sectorkamer Voedsel, groen en gastvrijheid

Nadere informatie

Rapport Sales 360. Test Kandidaat

Rapport Sales 360. Test Kandidaat Rapport Sales 360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt het rapport

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Bestuur... 2 1.1. Verantwoordelijkheden...

Nadere informatie

Bijlage 2: De Multifocus-quickscans

Bijlage 2: De Multifocus-quickscans Bijlage : De Multifocus-quickscans Multifocus Profiel-quickscan Hieronder staan 8 stellingen. Geef aan in hoeverre je vindt dat deze stellingen op jou van toepassing zijn. Ga daarbij uit van de werkelijke

Nadere informatie

Functieprofiel Young Expert

Functieprofiel Young Expert 1 Laatst gewijzigd: 20-7-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Ervaringen opdoen... 3 1.1 Internationale ervaring in Ontwikkelingssamenwerkingsproject (OS)... 3 1.2 Nieuwe vaardigheden... 3 1.3 Intercultureel

Nadere informatie

Rijke Lessen. zetten je aan het denken. Handleiding(etje) Minka Dumont 26 november 2009 SLO - Landelijke Plusklasnetwerkdag

Rijke Lessen. zetten je aan het denken. Handleiding(etje) Minka Dumont 26 november 2009 SLO - Landelijke Plusklasnetwerkdag Rijke Lessen zetten je aan het denken Minka Dumont 2009 www.lesmateriaalvoorhoogbegaafden.com Handleiding(etje) Minka Dumont 26 november 2009 SLO - Landelijke Plusklasnetwerkdag Onthouden Kunnen ophalen

Nadere informatie

SLOW & QUICK SCAN COPE 7

SLOW & QUICK SCAN COPE 7 Onderstaand treft u zowel een SLOW als een QUICK SCAN aan voor uw organisatie volgens de COPE 7 organisatie principes. De SLOW SCAN: Als uw antwoord op een hoofdvraag NEE betreft, dan scoort u 0 punten

Nadere informatie

NATIONALE VEERKRACHTTEST

NATIONALE VEERKRACHTTEST NATIONALE VEERKRACHTTEST VEERKRACHT OPTIMISME PSYCHOLOGISCH KAPITAAL ZELF- VERTROUWEN HOOP Rapport Persoonlijke Veerkracht 1-10-2012 uitzenden professionals inhouse services employability payrolling outsourcing

Nadere informatie

Rapportage Zingeving. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 19.06.2015. Email:

Rapportage Zingeving. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 19.06.2015. Email: Rapportage Zingeving Naam: Bea Voorbeeld Datum: 19.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 19.06.2015 / Zingeving (QZN) 2 Mens-zijn betekent verantwoordelijkheid nemen: het je ervan bewust zijn

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren?

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Een mens is natuurlijk veel meer dan een kleur. Het indelen in kleuren is een hulpmiddel om een beeld te krijgen van jezelf en de ander.

Nadere informatie

Klas in bedrijf. Werkbladen. Belang logistiek voor bedrijf. Peter Hantson. Opleiding secundair onderwijs Vakgroep Techniek (TE)

Klas in bedrijf. Werkbladen. Belang logistiek voor bedrijf. Peter Hantson. Opleiding secundair onderwijs Vakgroep Techniek (TE) Klas in bedrijf www.klasinbedrijf.be Werkbladen Techniek in de klas - Virtueel bedrijfsbezoek Film: Bedrijf en logistiek proces 1 Belang logistiek voor bedrijf Peter Hantson 2013 2015 Dit materiaal is

Nadere informatie

HOOFD RUSTHUISSECRETARIAAT

HOOFD RUSTHUISSECRETARIAAT 1 COMPETENTIEFICHE C1-C3 EN C4-C5 LEIDINGGEVEND HOOFD RUSTHUISSECRETARIAAT INTERN FORMULIER WZC IMMACULATA OCMW EDEGEM Leiding geven Op gestructureerde wijze prestaties opvolgen zowel op kwantitatief als

Nadere informatie

TSI TriMetrix. Victor Voorbeeld. 23 Persoonlijke Talenten

TSI TriMetrix. Victor Voorbeeld. 23 Persoonlijke Talenten TSI TriMetrix 23 Persoonlijke Talenten Licentiehouder: Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam INTRODUCTIE Onderzoek heeft uitgewezen dat er een directe relatie bestaat tussen de mate waarin iemand voldoening

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement RvT Bijlage C: profielschets bestuur Reglement RvT Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Profielschets Bestuur... 2 1.1. Verantwoordelijkheden... 2 1.2. Kenmerken directeur-bestuurder...

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende Leidinggevende*: er zijn 6 hoofdrollen geïdentificeerd voor de leidinggevende en 3 niveaus van leiderschap, te weten strategisch, tactisch en operationeel.

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Drijfveren Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Drijfveren (QDI) 2 Wat motiveert jou? Wat geeft jou energie? Waardoor laat jij

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Com puterw eg 1,3542 D P U trecht Postbus 1087,3600 BB Maarssen tel.0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 w w w.picom pany.nl servicedesk@ picom pany.nl Het PiCompany

Nadere informatie

Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI)

Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI) Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI) Het zelfbeoordelingsformulier Het doel van deze evaluatie is om u te helpen bij het bepalen van de belangrijkste aandachtsvelden van uw leidinggevende

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

Voorbeeld rapportage Datum: 2 februari 2012

Voorbeeld rapportage Datum: 2 februari 2012 Feedbackgroep: Voorbeeld rapportage Datum: 2 februari 2012 DilemmaConsult biedt full-service dienstverlening bij inzetbaarheidsvraagstukken, organisatie-ontwikkeling, executive-coaching en leiderschapsontwikkeling.

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Vragenlijst oefenleider

Vragenlijst oefenleider Competentiescan Werkboek Competentiegericht Oefenen Vragenlijst oefenleider Naam feedbackvrager: Functie feedbackvrager: Datum: Deze Competentiescan bevat: vragenlijst voor de competenties uit het competentieprofiel

Nadere informatie

VERBETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN

VERBETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN VERETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN Rob ertels 1 SITUATIE Leidinggeven aan verandering - of beter gezegd: continue verbetering - vraagt van de manager van vandaag het vermogen om zowel krachtig te sturen op

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

Ingevuld door: BARBARA DE WILDT Functie: PLANNING & USAGE MANAGER

Ingevuld door: BARBARA DE WILDT Functie: PLANNING & USAGE MANAGER feedbackformulier 1 Datum: 19 januari 09 Organisatie: Red BULL NL Vakkundigheid signaleert en analyseert beroepsvraagstukken en komt tot beredeneerde oordelen en oplossingen, gebruikmakend van relevante

Nadere informatie

Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement?

Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement? Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement? Definitie outplacement Outplacement is een geheel van begeleidende diensten en adviezen die in opdracht van

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Communicatiestijlen Rapport

Communicatiestijlen Rapport GITP Datum Deelnemer Beoordelen en Ontwikkelen > 04 092007 > Voorbeeldpersoon www.gitp.nl Communicatiestijlen Rapport Project Voorbeeldproject Deelnemer Voorbeeldpersoon Pakket Voorbeeld-V-486 Rapport

Nadere informatie

PreScan Edition NL441h Nederlands. Identity Compass International GmbH. XY000S_YYYYY005 Om uw gegevens te beschermen gebruiken wij alleen uw code

PreScan Edition NL441h Nederlands. Identity Compass International GmbH. XY000S_YYYYY005 Om uw gegevens te beschermen gebruiken wij alleen uw code PreScan Edition NL441h Nederlands ontwikkeld door Identity Compass International GmbH Profiel d.d. 11.7.2004 Geëvalueerd met vragenlijst versie DE 4.41S voor Identity Compass gebruiker XY000S_YYYYY005

Nadere informatie

Gemeentebestuur Knokke-Heist Competentiewoordenboek kaderleden Januari 2005

Gemeentebestuur Knokke-Heist Competentiewoordenboek kaderleden Januari 2005 Gemeentebestuur Knokke-Heist Competentiewoordenboek kaderleden Januari 2005 1. BELEIDSONDERSTEUNEND WERKEN Beleidsondersteunend werken is het verwerken van alle relevante informatie in duidelijke, overzichtelijke

Nadere informatie

Compassie leven. 52 wekelijkse inspiraties vanuit Geweldloze Communicatie. PuddleDancer Press Samengesteld door Monie Doodeman

Compassie leven. 52 wekelijkse inspiraties vanuit Geweldloze Communicatie. PuddleDancer Press Samengesteld door Monie Doodeman Compassie leven 52 wekelijkse inspiraties vanuit Geweldloze Communicatie PuddleDancer Press Samengesteld door Monie Doodeman Inhoudsopgave Voorwoord Wekelijkse inspiraties 01 Geweld in de taal? Wie, ik?

Nadere informatie

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! George Washington Inhoud Introductie... 2 Bridge Theorie... 3 Bridge Antwoordgedrag...4 Bridge Quickscan...5 Bridge Dimensie Overzicht - Besturen... 6 Bridge Dimensie Overzicht - Uitvoer...7 Bridge Dimensie

Nadere informatie

Luisteren en samenvatten

Luisteren en samenvatten Luisteren en samenvatten Goede communicatie, het voeren van een goed gesprek valt of staat met luisteren. Vaak denk je: Dat doe ik van nature. Maar schijn bedriegt: luisteren is meer dan horen. Vaak luister

Nadere informatie

Corporate trainingsaanbod

Corporate trainingsaanbod Corporate trainingsaanbod Als alles al gezegd is of als er juist niks gezegd kan worden omdat het te moeilijk is om te spreken dan is er altijd nog de muziek Muziek is de vrijheid om jezelf uit te drukken

Nadere informatie

Nationaal congres Taal en Lezen. 15 oktober 2015 Mondelinge taalvaardigheid: Van pingpongen naar tafelvoetballen WWW.CPS.NL

Nationaal congres Taal en Lezen. 15 oktober 2015 Mondelinge taalvaardigheid: Van pingpongen naar tafelvoetballen WWW.CPS.NL Nationaal congres Taal en Lezen 15 oktober 2015 Mondelinge taalvaardigheid: Van pingpongen naar tafelvoetballen WWW.CPS.NL Wat ben ik? Wat staat bovenaan m n verlanglijst? Het programma: van pingpongen

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Jan Prins 7 november 2013

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Jan Prins 7 november 2013 TMA Talentenanalyse Talent- en competentiepaspoort Jan Prins 7 november 2013 Stadionweg 37A 3077 AR Rotterdam T 010-3409955 I www.priman.nl E info@priman.nl Inleiding De TMA Talentenanalyse meet de drijfveren

Nadere informatie

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld.

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Zelfbeeld Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Een kind dat over het algemeen positief over zichzelf denkt, heeft meer zelfvertrouwen.

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

/ 360 graden feedback op competenties

/ 360 graden feedback op competenties / 360 graden feedback op competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 0 april 04 Email: Scq000@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 0 april 04 / 360 graden feedback op competenties 360 graden feedback op competenties

Nadere informatie

Laag Vaardigheden Leerdoelen Formulering van vragen /opdrachten

Laag Vaardigheden Leerdoelen Formulering van vragen /opdrachten Blooms taxonomie Laag Vaardigheden Leerdoelen Formulering van vragen /opdrachten Evalueren Evalueren = de vaardigheid om de waarde van iets (literatuur, onderzoeksrapport, presentatie etc) te kunnen beoordelen

Nadere informatie

Zelfstandig werken = actief en zelfstandig leren van een leerling. Het kan individueel of in een groep van maximaal 6 leerlingen.

Zelfstandig werken = actief en zelfstandig leren van een leerling. Het kan individueel of in een groep van maximaal 6 leerlingen. Zelfstandig werken Zelfstandig werken = actief en zelfstandig leren van een leerling. Het kan individueel of in een groep van maximaal 6 leerlingen. Visie Leerlinggericht: gericht op de mogelijkheden van

Nadere informatie

Zelfhulp bij stress, conflicten en anderen ongemakken

Zelfhulp bij stress, conflicten en anderen ongemakken INHOUD Woord vooraf 1. Beperkend gedrag Gedragsvervormingen Beperkende gedragsvervormingen Beperkende Overtuigingen Dwangmatig moeten Hoe kom je aan die beperkende overtuigingen? Scriptbesluiten keren

Nadere informatie