Kies jij wegwerpof wasbare luiers. voor je baby? Uit ons gastenboek. superzachte, milieuvriendelijke luier van bambo de andere luier.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kies jij wegwerpof wasbare luiers. voor je baby? Uit ons gastenboek. superzachte, milieuvriendelijke luier van bambo de andere luier."

Transcriptie

1 Uit ons gastenboek el afval produceren. Ik wil gewoon niet zove jk! in huis: dat is ook makkeli de andere luier ers Bovendien heb ik altijd lui ite. Wassen vind ik geenklemintoeje. n Je wast toch al veel met ee naf haar 2e verjaardag Mijn dochter is precies va dag en nacht zindelijk! Geen wekelijks gesjouw, met pakken nieuwe luiers l. geen eindeloze bergen afva Fijne luiers. luiers! kage dan met de wegwerp Volgens mij nog minder lek Ontdek de voordelen van de superzachte, milieuvriendelijke e luier van bambo de andere luier Ga naar de website voor ons assortiment, onze webshop en de contactgegevens van onze consulentes. Bestellen kun je via de consulente of via de webshop. Binnen een week heb je het pakket in huis. Kaatje Katoen Kerkstraat BH Renkum info@kaatjekatoen.nl Loes Aalbers & Carien van Zorge Consulente in jouw regio Kies jij wegwerpof wasbare luiers voor je baby?

2 Wasbare luiers zijn zacht, hypo-allergeen, zindelijkheid bevorderend, vriendelijk voor milieu en portemonnee en makkelijk in het gebruik Als je een kind krijgt, sta je voor veel keuzes. De keus voor een luier is er één van. Ga je wasbare of wegwerpluiers gebruiken? In dit boekje hebben we alle voordelen van de wasbare luier op een rij gezet. Kijk ook op onze website of maak een afspraak met één van onze consulentes voor een gratis en persoonlijk advies. Zij vertelt je graag wat het beste bij jouw baby en jouw situatie past. Zoek de verschillen De wasbare luier van nu lijkt als twee druppels water op de wegwerpluier. En is net zo makkelijk in het gebruik. Simpel en schoon Handige wegwerpdoekjes vangen de ontlasting op. Je spoelt deze biologisch afbreekbare inlegdoekjes mét inhoud door het toilet en de luier gaat gewoon bij de was. Minder afval Wasbare luiers zijn milieuvriendelijk, omdat je nauwelijks afval produceert. Je gebruikt de luier steeds opnieuw tot je kind zindelijk is. En dat moment bereikt je kind sneller in wasbare luiers dan in wegwerpluiers. Zacht en hypo-allergeen De wasbare luier is sterk in opmars. In landen als Australië, Groot Brittannië en Frankrijk kiezen de meeste ouders voor duurzame bamboe of kunstvezel luiers. Maar duurzaam moet wel lekker zitten. De wasbare luier van nu heeft een perfecte pasvorm, is hypo-allergeen en superzacht. Je baby voelt zich er heerlijk in.

3 Over Kaatje Een leefbare wereld aan onze kinderen doorgeven. Vanuit die wens zijn wij, Loes Aalbers en Carien van Zorge, in 1992 gestart met Kaatje Katoen. Internationaal bekroonde merken Kaatje Katoen heeft de beste, internationaal bekroonde, wasbare luiers in het assortiment. En dat zijn allang niet meer alleen luiers van ecokatoen. Vooral de nieuwe luiers van bamboe, kunstvezel of een combinatie van deze materialen zijn populair. Alléén luiers die aan de hoogste eisen voldoen halen de collectie. Gratis en persoonlijk advies Een set wasbare luiers is een behoorlijke aanschaf ineens. En welke luier moet je kiezen? Redenen waarom Kaatje een team van consulentes heeft, verspreid over Nederland en België. Deze ervaringsdeskundigen adviseren je bij de keus van een luier. Ook na je aankoop kun je altijd met vragen bij hen terecht. De luier van toen is nu een hip product, verkrijgbaar in verschillende soorten en vrolijke kleuren Allergie De babyhuid is gevoelig. Zeker als er allergie of eczeem in de familie voorkomt, wil je je kind zo min mogelijk blootstellen aan producten die allergische reacties kunnen veroorzaken. De moderne wasbare luier is gemaakt van hypo-allergeen materiaal, dat ook na vele keren wassen prettig draagbaar blijft. Minder luieruitslag In een luier van bamboe of ecokatoen kan de babyhuid optimaal ademen. Luieruitslag komt dan ook minder vaak voor bij een baby in luiers van bamboe of katoen. Producten voor gevoelige huid Voor de zeer gevoelige, allergische babyhuid heeft Kaatje Katoen zijden en wollen luierproducten. In onze webshop kun je ook hypo-allergene zalf en wasmiddelen bestellen.

4 Zindelijkheid Misschien geen onderwerp om je in te verdiepen als je baby nog maar enkele weken oud of misschien nog niet eens geboren is. Toch is er iets opmerkelijks over zindelijkheid te vertellen. Baby s in de sixties Tegenwoordig worden kinderen gemiddeld tussen hun derde en vierde levensjaar zindelijk. Dat was vroeger anders. Onderzoek in 1997 wees uit dat in dat jaar 22% van de kinderen zindelijk was op de leeftijd van 2½ jaar tegenover maar liefst 90% van de kinderen in 1961, toen de katoenen luier nog volop werd gebruikt. Heerlijk voor je kind In wasbare luiers is een kind dus ruim een jaar eerder zindelijk. Handig en financieel aantrekkelijk voor jou als ouder, maar belangrijker: je kind vindt het heerlijk om zindelijk te zijn. Het milieu Wasbare luiers zijn beter voor het milieu, zo geeft onderzoek van Milieu Centraal aan. Een kleine afvalproducent Een baby in wegwerpluiers heeft tot zindelijkheid luiers nodig en zorgt voor zo n 600 kilo afval per jaar. Dat staat gelijk aan de hoeveelheid die een gezin van vier personen zonder baby produceert. Ook als je het wassen, het drogen en de verbouw van ecokatoen meerekent, blijven wasbare luiers beter voor het milieu. Lagere C0 2 -uitstoot In het gebruik leveren wasbare luiers 1,5 keer minder CO 2 -uitstoot op dan wegwerpluiers, zelfs als ze in de droogtrommel gaan. Met de luier aan de waslijn is die uitstoot zelfs 2,5 keer lager. De wasbare luier is 7 keer milieuvriendelijker dan de wegwerpluier als het gaat om het gebruik van landbouwgrond voor de grondstoffenteelt. Goedkoper De investering in wasbare luiers verdien je snel terug. Ze zijn dus ook vriendelijk voor je portemonnee. Het scheelt al snel honderden euro s. Op onze website vind je een uitgebreide berekening. Een kind in wasbare luiers is ruim een jaar eerder zindelijk

5 Hoe werkt het? De nieuwe wasbare luier lijkt als twee druppels water op de wegwerpluier. Waar de wegwerpvariant plakstroken heeft, heeft de wasbare luier klittenband of drukknopen. Het is zo simpel Biologisch afbreekbare inlegdoekjes voorkomen het geknoei waarmee onze (groot)ouders te maken hadden. Je spoelt deze doekjes met ontlasting simpelweg door het toilet. De luier gaat met de andere was in de machine en kan op 60 graden worden gewassen. De meeste luiers mogen in de droger. Alles-in-één of met overbroekje Er zijn grofweg twee types wasbare luiers: de alles-in-één luier en de luier met overbroekje. De maten variëren ook. Zo zijn er meegroeiluiers die je met drukknopen kleiner en groter maakt en luiertypes waarvan je tijdens de luierperiode twee maten gebruikt. Laat je adviseren Misschien weet je al welke luier je voor je baby kiest. Je kunt ook eerst contact opnemen met één van onze consulentes. Een goed moment hiervoor is de zevende of achtste maand van je zwangerschap. Met ons uitgebreide netwerk in Nederland en België, is er altijd wel een adviseur bij jou in de buurt. Een goede keus De consulente neemt alle mogelijke aspecten mee: de leeftijd van je kind, de lichaamsbouw van jou en je partner, de pasvorm en de eigenschappen van de verschillende materialen. Zij laat je de verschillende luiers zien en adviseert de beste luier voor jouw kind en jouw situatie. Probeerpakket? Bestellen kun je via één van onze consulentes en via onze webshop. Binnen een week heb je de luiers in huis. Heb je liever eerst een probeerpakket, dan kan dat ook. Maar wij verzekeren je dat je geen spijt krijgt van je aankoop. Handige, afbreekbare inlegdoekjes vangen het grootste probleem -de ontlasting- op; je spoelt ze zo door het toilet! Neem contact op met één van onze consulentes voor een gratis en persoonlijk advies

6 Onze bestsellers Wat is de beste luier voor jouw baby? Bamboe, ecokatoen of kunstvezel? Een alles-in-één luier of een luier met overbroekje? Kaatje Katoen heeft een grote collectie luiers. Hier vind je onze drie bestsellers. Kijk voor onze andere producten op de website of neem contact op met één van onze consulentes voor een gratis en persoonlijk advies. Easyfit alles-in-één luier Deze nieuwe, soepele luier van kwaliteitsmerk Tots Bots is gemaakt van gebreide bamboe. Met drukknopen maak je dit luiertje eenvoudig op maat. Zo groeit de Easyfit met je baby mee. Deze alles-in-één luier heeft een bamboe binnenzijde met microvezel voor een goede absorptie. Hij opent en sluit razendsnel met klittenband. De Easyfit is verkrijgbaar in veel vrolijke dessins. Bamboozle Stretch luier & overbroekje Ook deze zijdezachte luier is gemaakt van gebreide bamboe en heeft een binnenlaag met microvezel. De Bamboozle Stretch heeft een perfecte pasvorm en is dun en soepel. Met drukknoopjes kun je hem verkleinen en past hij zelfs premature kindjes. Elke luier heeft een bijgeleverde inlegger die met 2 drukknoopjes wordt bevestigd. Deze inlegger voor extra absorptie ga je pas gebruiken als je kind het nodig heeft. Bij de Bamboozle Stretch horen de hippe overbroekjes van Tots Bots. De snelle Easyfit De zachte Bamboozle Stretch bitti tutto alles-in-één luier Deze slanke, zachte luier is gemaakt van sneldrogend kunstvezel en in maar liefst 18 hippe kleuren verkrijgbaar: van baby pink tot lime en zilver. De buitenkant van de bitti tutto is gemaakt van fleece velours, de binnenzijde is gecoat met een waterdichte laag en afgewerkt met zachte fleece. Bitti inleggers zijn er in microvezel en bamboe/ecokatoen, net wat je prettig vindt. In veel gevallen hoef je bij het verschonen alleen deze inleggers te vervangen. Ook de bitti tutto groeit met je kind mee. De vrolijke bitti tutto De sterk absorberende bamboe luier is populair Bamboe wordt zonder pesticiden en kunstmest verbouwd