Hoge Boekelweg 71 Losser

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoge Boekelweg 71 Losser"

Transcriptie

1 Hengelosestraat Postbus AT Enschede Tel: Fax: Burg. de Beaufortplein 5 Postbus ZG Markelo Tel: Fax: Hoge Boekelweg 71 Losser

2 oge Boekelweg 71 - Losser Te midden van een landschappelijk zeer fraai gebied nabij Het Hogeboekel en op korte afstand van de kern van Losser gelegen voormalige boerderij met bijgebouwen op een fantastisch gesitueerd erf omringd door eigen landerijen. De totale oppervlakte behorend tot deze boerderij bedraagt maar liefst hectare.

3 Dit object biedt tal van mogelijkheden voor liefhebbers van het buitenwonen met eigen creatieve ideeën over renovatie van de voormalige boerderij of de bouw van een geheel nieuwe villa of landhuis. Bij volledige nieuwbouw kan volgens de bestemmingsplanbepalingen een woonhuis van 750 m³ worden gebouwd met daarbij een riant bijgebouw. Door de vorm en grootte van het perceel zijn uw vrijheid en privacy maximaal te waarborgen en is het zelfs mogelijk paarden of andere hobbydieren te houden. Met de Deppenbroekbeek op eigen grond, een aangrenzend waterretentiegebied van het naburig landgoed en de aanwezigheid van majestueuze bomen zijn er ingrediënten in overvloed voor de ontwikkeling van levendige natuur! Het op korte afstand gelegen Losser beschikt over een zeer levendig centrum met tal van voorzieningen op gebied van zorg, onderwijs, winkels, horeca, sport en cultuur. Enschede met zijn grootstedelijke voorzieningen zoals universiteit en hogescholen, theater, ziekenhuizen en uitgebreide winkelcentra, alsmede het gezellige Oldenzaal zijn eveneens snel en goed te bereiken.

4 De woonboerderij De boerderij is eenvoudig van opzet en is enkele keren verbouwd. Het authentieke karakter is echter grotendeels bewaard gebleven. De indeling is als volgt: Begane grond: Entree; Woonkamer met schouw; Kelder met opkamer; Twee slaapkamers; Keuken met eethoek; Achterhuis met berging, douche, toilet en voormalige stalruimte. Verdieping : Een hooizolder met hooirestanten.

5 De boerderij is opgetrokken uit steensmuren met houten topgevels en is voorzien van een zadeldak, dat voorzien is van een onbeschoten kap gedekt met pannen. Het dak wordt gedragen door een Eiken gebintconstructie. In het achterhuis zijn de niendeur, staldeuren alsmede de authentieke stalramen nog aanwezig. De bruto vloeroppervlakte van de boerderij bedraagt circa 150 m², waarvan circa 55 m² als bedrijfsruimte in gebruik is geweest. De inhoud van de gehele boerderij bedraagt circa 750 m³. De schuur Op het erf staat een schuur met aanbouw met een totale oppervlakte van circa 196 m². De schuur is ingericht als veestalling, paardenstalling, werkplaats en een (hooi) zolder.

6 Het gebouw is opgetrokken uit metselwerk met houten topgevels en een eiken gebintconstructie en voorzien van een onbeschoten kap gedekt met pannen. De aanbouw is eveneens gedekt met pannen. De zijwanden zijn voorzien van golfplaten. In zowel de boerderij als de schuur zijn gier- en mestkelders aanwezig. Erf-/ terreininrichting en gebruik De boerderij is vanaf de Hogeboekelweg te bereiken door middel van een oprijlaan voorzien van betonklinkers. Ook de verdere erfverharding rondom de boerderij bestaat uit betonklinkers. De landerijen bestaan uit afgerasterde weilanden en een beek. Rondom het gehele object staan prachtige eikenbomen.

7 Met betrekking tot de landerijen zijn de volgende bijzonderheden te vermelden: Jacht De jacht op het object is verpacht, wat inhoudt dat jagers het recht hebben om op de kavel tijdens het jachtseizoen op wild te jagen. Het jachtrecht is verhuurd tot april De jachthouder zal ten alle tijde de jacht in overleg met de eigenaren uitvoeren. Toeslagrechten/Productierechten Op de gronden zijn geen productie- en/of toeslagrechten aanwezig. Onderhoud Beek Een keer per jaar wordt er door het waterschap onderhoud uitgevoerd aan de in het perceel liggende beek.

8 Herverkaveling Het object is gelegen in de wettelijke herverkaveling Losser. Voor meer informatie over het inrichtingsplan Losser, verwijzen wij u naar Bodemonderzoek Op het voormalige bouwblok van het erf heeft in december 2008 een verkennend bodemonderzoek plaatsgevonden door Terra Agribusiness onder nummer NEN. De resultaten van dit onderzoek hebben geen bijzonderheden of belemmeringen voor de voorgenomen verkoop aan het licht gebracht. Het rapport (incl. een reactie van de gemeente Losser) treft u aan als bijlage bij de voorwaarden voor verkoop. Voor de goede orde vermelden we dat het huidige bouwblok groter is dan waar ten tijde van het onderzoek vanuit is gegaan. Bestemmingsplan Het thans vigerende bestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied partiele herziening 1991 van de gemeente Losser laat zien dat het erf van de kavel de bestemming "Woondoeleinden" heeft. Volgens de bepalingen is het mogelijk een woonhuis met dezelfde inhoud dan de huidige boerderij te bouwen. Het resterende deel van de kavel heeft de bestemming agrarisch gebied met landschappelijke waarde. Thans wordt er gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan, waarbij het mogelijk wordt gemaakt om naast het huis van 750 m³, max. 250 m² aan bijgebouwen te hebben. Tevens is nog in aanvraag een uitbreiding van het bouwblok.

9 De bepalingen van het huidige en nieuwe nog niet van kracht zijnde bestemmingsplan treft u als bijlage aan. Tevens valt het onder de gebiedsaanduiding reconstructiewetzone - verwevingsgebied. Voor verdere informatie omtrent bestemming, bouwen gebruiksmogelijkheden alsmede de bouwmogelijkheden in het nieuwe bestemmingsplan, kunt u terecht bij de gemeente Losser. Nutsvoorzieningen Het object is aangesloten op gas-, water- en elektriciteitsnet alsmede op het gemeentelijk hogedrukriool. NSW Het object is niet gerangschikt onder de natuurschoonwet

10 Grondwaterbescherming Dit object is gelegen in het grondwaterbeschermingsgebied Enschede - Losser. Kadastrale gegevens Het object is kadastraal bekend als gemeente Losser, sectie I, nummers 4281, 8309, 8625, 8645, 8980 en 8982 met een totale oppervlakte van hectare.

11 Prijsindicatie: ,-- k.k. Aanvaarding: in overleg De gegevens in deze prospectus zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Aan eventuele onjuistheden kunnen geen rechten ontleend worden.