beste kleur rood geel groen blauw beslisser motivator x hervormer motivator inspirator bemiddelaar x

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "beste kleur rood geel groen blauw beslisser motivator x hervormer motivator inspirator bemiddelaar x"

Transcriptie

1 goede dag slechte dag Voorzichtig Nauwkeurig Analytisch Gedetailleerd Objectief Wilskrachtig Prestatiegericht Veeleisend Vastberaden Doelbewust Pietluttig Besluiteloos Argwanend Koud Afstandelijk Agressief Controlerend Drammerig Dominant Intolerant Zorgzaam Relatiegericht Harmonieus Ontspannen Geduldig Dynamisch Enthousiast Overtuigend Expressief Visionair Gedwee Passief Traag Afhankelijk Koppig Opgewonden Chaotisch Indiscreet Pronkerig Overhaast Lees de eigenschappen van een goede en een slechte dag en kies. Welke termen/kleur vertegenwoordigen je beste eigenschappen en welke eigenschappen heb je het minst? Klik op het kwadrant waar beste en minste eigenschappen elkaar kruisen en je leest de basis omschrijving van je type. beste kleur rood geel groen blauw rood x bemiddelaar supporter coördinator minste kleur geel groen Hervormer x coördinator observator beslisser motivator x hervormer blauw motivator inspirator bemiddelaar x Meer weten of een uitgebreid persoonlijk profiel? Bel met ons kantoor. Nieuwsgierig naar het uitgebreid en diepgaand persoonlijk profiel? voorbeeld (pdf).

2 Observators zijn precies, voorzichtig en gedisciplineerd. Ze zijn nauwgezet en consciëntieus bij werkzaamheden die aandacht en accuratesse vereisen. Ze hebben een uitstekend ontwikkeld vermogen om kritisch waar te nemen en vinden het uiterst belangrijk om conclusies te trekken en acties te ondernemen op basis van feitelijke gegevens. Observators zijn objectieve denkers, die intuïtieve informatie combineren met de feiten die zij op zeer effectieve wijze hebben verzameld. Met hun grondige voorbereiding proberen ze te voorkomen dat ze een flater slaan. Ze zullen doorgaans mensen uitkiezen die net zoals zij het beste functioneren in een harmonieuze omgeving en kunnen terughoudend zijn in het uiten van hun gevoelens. Observators hechten veel waarde aan het juiste antwoord en kunnen het nemen van beslissingen ontlopen. Ze zullen een vergissing wellicht niet zo snel toegeven en kunnen helemaal opgaan in hun zoektocht naar informatie en materiaal waarmee ze kunnen vasthouden aan hun vergissing. Observators zullen vreemden doorgaans niet vertrouwen en houden zich bezig met resultaten, hun reputatie en hun baan. Ze kunnen situaties goed inschatten en zowel zintuiglijk als intuïtief waarnemen. Zij kunnen op sommigen hard, koel en gevoelloos overkomen. De Observator staat gelijk aan het Introverte (of Empirische) Denktype van Jung. Innerlijke drijfveer: wil dingen juist doen, wijst interpersoonlijke agressie af. juistheid, voorspelbaarheid, behoefte om waar te nemen en te begrijpen. Beoordeelt anderen op: mentaal functioneren. Beïnvloedt anderen door: logische argumenten, feitelijke gegevens. Organisatie waarde: toetst, verduidelijkt en evalueert. Maakt gebruik van: analyse en testen; processen uit het verleden. Onder druk wordt hij/zij: bezorgd, loopt vast. belachelijk worden gemaakt, abrupte verandering. Effectiviteitverbetering: grotere flexibiliteit in beslissingen, meer begrip van mensen, meer enthousiasme.

3 Coördinators zijn doorgaans betrouwbaar, objectief en beschikken over een sterk normen- en waardensysteem. Coördinators zijn voorzichtige en conventionele personen die diplomatiek en oprecht van aard zijn. Ze zijn veelal loyaal, precies en gedisciplineerd en stellen hoge eisen en verwachtingen aan zichzelf. Het is moeilijk voor hen om beslissingen te nemen als alle feiten en details nog niet voorhanden zijn. Veel mensen zien Coördinators als kritische en ideologische denkers die zich in gezelschap van vreemden rustig en afstandelijk kunnen opstellen. Coördinators zeggen niet altijd wat ze denken of voelen en willen in een veilige omgeving graag het gevoel hebben dat ze nodig zijn. Ze zijn goed met hun handen en kunnen routinematige werkzaamheden uitstekend uitvoeren, al hebben ze behoefte aan specifieke instructies voordat ze aan een taak beginnen. Coördinators houden niet van stress of chaos en zijn doorgaans nogal teruggetrokken, waarbij ze zichzelf omringen met een paar gelijkgestemden. Ze streven naar systemen en orde en willen graag het waarom van dingen weten. Ze hebben ondersteuning en geruststelling nodig en zijn veelal niet erg extravert. Coördinators hebben tijd nodig om anderen te vertrouwen en zullen hun denkwijze niet gauw opleggen aan anderen. Ze zijn geduldig en volhardend, waardoor zij routinematige werkzaamheden uitzonderlijk goed kunnen uitvoeren en op systematische en precieze wijze zaken perfect tot een goed einde weten te brengen. Als ze echter het gevoel krijgen dat er misbruik van hen wordt gemaakt, kunnen Coördinators onverwacht heftig reageren. De Coördinator staat gelijk aan het Introverte Zintuiglijke type van Jung. Innerlijke drijfveer: wil dingen juist doen, wijst interpersoonlijke agressie af. juistheid en netheid Beoordeelt anderen op: cognitieve en zintuiglijke vermogens. Beïnvloedt anderen door: feitelijke gegevens, logische argumenten, systematische methodiek. Organisatiewaarde: definieert, verduidelijkt, vergaart informatie, bekijkt kritisch en toetst. Maakt gebruik van: analyse en orde. Onder druk wordt hij/zij: zorgelijk, te sterk gericht op details, verontrust. impulsieve beslissingen, irrationele acties. Effectiviteitverbetering: meer vertrouwen, duidelijke functieomschrijving, oprechte waardering, een geordende omgeving, een manager met een systematische aanpak.

4 Supporters zijn innemende, gemoedelijke en gelijkmatige personen die het goed met anderen kunnen vinden. Met hun bescheiden en beheerste houding zijn ze voorkomend, geduldig en altijd bereid om mensen die zij als hun vrienden beschouwen te begeleiden en te helpen. Ze bouwen een hechte relatie op met een kleine groep collega s. De inspanningen van de Supporter zijn gericht op het behoud van wat vertrouwd en voorspelbaar is. Supporters zijn het meest effectief bij specialistische werkzaamheden die ze zodanig inplannen dat ze met opmerkelijke consistentie kunnen presteren. Ze zijn voortdurend op zoek naar waardering van anderen en passen zich maar langzaam aan veranderingen aan. Vooraf voorwaarden stellen kan nodig zijn om hun werkaanpak te veranderen en tegelijkertijd hun prestatieniveau te handhaven. Supporters kunnen ook hulp nodig hebben bij het ontwikkelen van een snellere aanpak om deadlines te halen. Projecten worden vaak terzijde gelegd voordat ze zijn afgerond. Supporters zullen net dat stapje extra zetten om iemand te helpen om afstand te kunnen doen van het oude en het nieuwe in de armen te sluiten. Supporters kunnen koppig en opstandig worden als ze onder druk worden uitgedaagd en dit kan frustrerend zijn voor sommige collega s. De Supporter staat gelijk aan het Introverte (of Zintuiglijke) Gevoelstype van Jung. Innerlijke drijfveer: matiging en inschikkelijkheid. gecontroleerde omgeving, minimale verandering. Beoordeelt anderen op: vriendschap, vermogen om relaties aan te gaan. Beïnvloedt anderen door: consistentie en voorkomendheid. Organisatiewaarde: voorspelbaar, handhaaft standvastig tempo, loyaal. Maakt gebruik van: minimale risico s; verzet zich passief tegen verandering. Onder druk wordt hij/zij: ogenschijnlijk inschikkelijk, bezorgd en onzeker. verandering, wanorde, ontslag, gebrek aan richting. Effectiviteitverbetering: ideeën vaker uit te wisselen, groter zelfvertrouwen door positieve feedback en bevestiging.

5 Bemiddelaars zijn warme, begripvolle en sociale mensen die zowel op het werk als thuis streven naar positieve relaties. Ze zijn ambitieus voor anderen en zetten mensen in om de klus te klaren. Ze staan open voor anderen en kunnen goed in teamverband werken. Ze vatten kritiek echter vaak persoonlijk op en vinden het moeilijk om, als dat nodig is, zich krachtig jegens anderen op te stellen. Ze kunnen moeite hebben om een beslissing te nemen zonder anderen eerst te raadplegen. Aangezien voor Bemiddelaars mensen belangrijker zijn dan prestaties, zullen zij van mening zijn dat het doel de middelen niet heiligt. Ze zijn ideale adviseurs en doorgaans gelijkmatig van aard, wat op anderen de indruk kan wekken dat ze te weinig proactief zijn. Bemiddelaars zullen echter anderen altijd aanmoedigen en kunnen zelfs teveel namens anderen op hun schouders nemen. Ze zijn gevoelig voor stresssituaties of snelle en onverwachte wendingen. Ze hebben liever een veilige omgeving waarin ze hun werk in eigen tempo kunnen organiseren. Bemiddelaars zijn in de meeste situaties zelfverzekerd. Mensen komen naar hen toe omdat ze zowel goed kunnen luisteren als oplossingen aandragen. Ze hebben een uiteenlopende kennissenkring en vallen bij de meeste mensen in goede aarde. De bemiddelaar staat gelijk aan het Gevoelstype van Jung. Innerlijke drijfveer: empathie en begripvol jegens anderen. verbondenheid, weinig druk en dienstverlening. Beoordeelt anderen op: loyaliteit en persoonlijkheid. Beïnvloedt anderen door: zich dienstverlenend op te stellen en adviezen aan te reiken. Organisatiewaarde: betrouwbaar, oprecht, loyaal. Maakt gebruik van: tolerantie, persoonlijke relaties. Onder druk wordt hij/zij: zacht, rancuneus, arme ik. conflict, hoge druk. Effectiviteitverbetering: meer objectief commentaar, vaker bewust afstand te houden, meer focus en taakgerichtheid.

6 Inspirators zijn extravert en enthousiast, altijd op zoek naar positieve sociale omgevingen waar ze contacten kunnen leggen en onderhouden. Ze zijn in staat anderen te enthousiasmeren voor hun eigen doel en beschikken over een uitgebreid netwerk van kennissen dat als actieve basis dient voor hun zakelijke activiteiten. Inspirators zijn sociaal vaardig en bouwen gemakkelijk vriendschappen op. Ze zullen in de regel anderen nooit met opzet voor het hoofd stoten. Dankzij hun uitstekend ontwikkelde verbale kwaliteiten, kunnen Inspirators hun eigen ideeën goed promoten. Ze putten vaak uit hun brede scala aan contacten. Ze schatten de mogelijkheden van zichzelf en anderen soms net iets te zonnig in. Ze zijn meestal optimistisch, behalve als ze van streek zijn, en bekijken doorgaans mensen en situaties van de positieve kant. Inspirators trekken vaak positieve conclusies zonder over alle informatie te beschikken. Op anderen kunnen ze inconsequent overkomen. Met supervisie op basis van gelijkwaardigheid kan hun objectiviteit worden gestimuleerd. Ze vinden het vaak lastig om efficiënt met hun tijd om te gaan. Inspirators moeten zichzelf eraan helpen herinneren dat bepaalde taken prioriteit hebben en moeten, indien de situatie dat vereist hun spreektijd inkorten. De Inspirator staat gelijk aan het Extraverte (of Intuïtieve) Gevoelstype van Jung. Innerlijke drijfveer: de actieve wens om anderen te accepteren en verbinding met hen te maken. populariteit en goedkeuring. Beoordeelt anderen op: hun spreekvaardigheid en empatisch vermogen. Beïnvloedt anderen door: lofuitingen en gunsten. Organisatiewaarde: haalt de spanning uit een situatie; kan mensen, en ook zichzelf, goed naar voren schuiven. Maakt gebruik van: optimisme en vleierij. Onder druk wordt hij/zij: nalatig, chaotisch en inconsistent. verlies van eigenwaarde en sociale acceptatie. Effectiviteitverbetering: zijn/haar tijd en emotie beter onder controle te houden, meer objectiviteit, beloften na te komen.

7 Motivators kunnen mensen evenzeer waarderen als resultaten. Ze zijn geboren teamplayers die uit zichzelf zullen participeren. Alhoewel Motivators niet van gedetailleerde werkzaamheden houden, zijn ze hiertoe wel in staat als ze een specifieke doelstelling moeten realiseren. Zij dragen contact met en respect van anderen hoog in het vaandel. Ze zijn zeer besluitvaardig en wanneer er impopulaire beslissingen moeten worden genomen, zullen zij met anderen rekening houden. Ze genieten van publieke erkenning en van opdrachten die hen, naar hun mening, in een goed daglicht kunnen plaatsen. Ze kunnen echter te optimistisch zijn als het gaat om wat zij en andere mensen kunnen produceren. Motivators zijn sociaal assertief. Met hun uitstekende communicatieve vaardigheden weten zij anderen goed te leiden en te motiveren. Leiding geven aan een Motivator kan echter moeilijk zijn. Motivators zijn geen geboren administrateurs. Sommige mensen zullen Motivators dynamische en enthousiaste persoonlijkheden vinden, maar bij even zoveel mensen laten ze een indiscrete en vaak gejaagde indruk na. Voor de Motivator zijn gevarieerde werkzaamheden en een mensgerichte omgeving van groot belang. Werk waarvoor ze vaak op pad zijn, of zelfs voor moeten verhuizen, spreekt hen bijzonder aan. Uitdaging en kansen vormen de sleutel tot hun succes. Ze kunnen workaholics worden als ze zich niet bewust zijn van hun beperkingen. De Motivator staat gelijk aan het Extraverte Intuïtieve type van Jung. Innerlijke drijfveer: een enthousiaste en charismatische uitstraling hebben. positie en het grotere geheel. Beoordeelt anderen op: criteria voor succes die van te voren zijn vastgesteld. Beïnvloedt anderen door: optimisme inzake projecten; erkenning en status. Organisatie waarde: beïnvloedt en inspireert anderen om doelstellingen te realiseren. Gebruikt overmatig: assertiviteit en het grotere geheel. Onder druk wordt hij/zij: snel verdeeld, ongeduldig en erg fel. gebrek aan verantwoordelijkheid en falen. Effectiviteitverbetering: meer controle en sturing; beter begrip van procedures; lager tempo, meer schriftelijke analyse.

8 Beslissers zijn krachtige, veeleisende, besluitvaardige en gezaghebbende personen, die doorgaans sterk individualistisch zijn. Ze kijken vooruit, zijn progressief en gaan de concurrentie aan om doelstellingen te realiseren. Ze zijn eigenzinnig en hebben vaak een breed interessegebied. Bij het oplossen van problemen gaan ze logisch en doortastend te werk. Beslissers zullen vaak met ongewone oplossingen komen die tot de verbeelding spreken. Ze kunnen soms moeilijkheden ondervinden met mensen aangezien ze nogal intimiderend kunnen overkomen. Ze kunnen behoorlijk kritisch en wat pietluttig zijn als er niet wordt voldaan aan hun eisen en ze lijken zich soms niet echt in anderen te kunnen verplaatsen. Beslissers kunnen soms misbruik maken van hun positie en ongeduldig en ontevreden worden als ze routinematige werkzaamheden moeten uitvoeren. Beslissers willen vrij zijn van controle, supervisie en details. Ze geven de voorkeur aan een omgeving die continu in verandering is en genieten van het ongewone en avontuurlijke. Ze willen graag zelf de antwoorden vinden. Beslissers streven naar autoriteit en belangrijke opdrachten en zullen een enorme hoeveelheid energie aan de dag leggen om een klus te klaren. Ze hebben voortdurend behoefte aan nieuwe en stimulerende opdrachten die het uiterste van hen vergen. Beslissers kunnen soms egoïstisch en aanmatigend overkomen. De beslisser staat gelijk aan het Extraverte (of Intuïtieve Speculatieve) Denktype van Jung. Innerlijke drijfveer: orde aanbrengen in de externe wereld en de concurrentie aangaan. controle, onafhankelijkheid en verandering. Beoordeelt anderen op: hun vermogen om de klus te klaren. Beïnvloedt anderen door: zijn/haar sterke karakter, vasthoudendheid en gedrevenheid. Organisatiewaarde: houding van dat doen we even ; verbeeldingskracht, doortastendheid. Maakt gebruik van: ongeduld, individualisme, macht. Onder druk wordt hij/zij: strijdlustig, overdreven logisch, zeer fel, opstandig. verlies van controle; op anderen te luchtig overkomen. Effectiviteitverbetering: meer geduld, betrokkenheid bij mensen, bescheidenheid; te accepteren dat hij of zij realistisch gezien evenveel foute inschattingen zal maken als de andere typen.

9 Hervormers zijn creatieve en abstracte denkers die streven naar resultaten. Deze competitieve drang naar resultaten wordt gecompenseerd door hun beperkende behoefte aan perfectie. Hervormers denken razendsnel, maar hun reactie wordt getemperd door hun behoefte om alle mogelijke oplossingen te onderzoeken alvorens tot een beslissing te komen. Ze hebben soms te lijden van onvoorspelbare genialiteit en innerlijke conflicten bij het nemen van lange termijnbeslissingen. Ze hebben een manager nodig die hun alle vrijheid en ruimte geeft om hun functie uit te oefenen. Hervormers lossen graag problemen op en willen daarom de vrijheid om te onderzoeken, evenals de autoriteit om hun bevindingen te evalueren. Ze stellen zeer hoge eisen aan zichzelf en anderen. Ze raken doorgaans van streek als blijkt dat ze het mis hebben en zullen steun proberen te blijven verwerven voor een idee, zelfs als de beslissing al lang is genomen. Ze kunnen autoritair worden als ze geen erkenning krijgen voor hun werk. Ze zijn soms wat bot en hun egocentrische instelling kan daardoor nogal arrogant overkomen. Hervormers kunnen ongevoelig zijn voor de behoeften van een ander en kunnen gereserveerd en koud lijken. De Hervormer staat gelijk aan het Denktype van Jung. Innerlijke drijfveer: diepgaand nadenken en taakgericht. streven naar uitmuntendheid. Beoordeelt anderen op: analytische capaciteiten en prestaties. Beïnvloedt anderen door: efficiëntie en perfectie. Organisatiewaarde: onderzoekt alle mogelijke wegen alvorens een beslissing te nemen; grondig. Maakt gebruik van: sterke zelfkritiek en autoriteit. Onder druk wordt hij/zij: overdreven kritisch, ongeduldig en een negatieve denker. wanorde en falen. Effectiviteitverbetering: meer tolerantie en begrip ten opzichte van de werkethiek van een ander.

De 8 typen in het kort

De 8 typen in het kort De 8 typen in het kort Rationele Insights types in het kort Rationele typen Deze typen hebben de rationele functies (denken of voelen) als voorkeur. De wil om tot een besluit te komen voert de boventoon.

Nadere informatie

GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl

GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl Hoe kleurrijk ben jij? Werkcafe Berkelland 25 November GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl DOELSTELLINGEN Inzicht in jezelf. DOELSTELLINGEN Inzicht in jezelf. DOELSTELLINGEN Inzicht in anderen. Inzicht

Nadere informatie

Kick off Mentoring Project. Floor van Wingerden Partner Perpetuum Organisatieontwikkeling

Kick off Mentoring Project. Floor van Wingerden Partner Perpetuum Organisatieontwikkeling Kick off Mentoring Project Floor van Wingerden Partner Perpetuum Organisatieontwikkeling 13 februari 2014 Wie is Perpetuum? Perpetuum gelooft dat het talent en de mogelijkheden van organisaties onuitputtelijk

Nadere informatie

Hoe goed ken ik mijn eigen handleiding?

Hoe goed ken ik mijn eigen handleiding? Hoe goed ken ik mijn eigen handleiding? INZICHT IN PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT THOMAS MORE CAMPUS GEEL 1 Korte kennismaking Rudi Timmermans Arbeids- en organisa;e psycholoog 20 jaar Philips Human Resources

Nadere informatie

OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN

OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN Let s play cards lees je kaarten houd de kaarten die waar zijn voor jou geef anderen kaarten die op hun van toepassing zijn leg weg wat je niet herkent

Nadere informatie

DISC-profiel. Inspiratie Erkenning. Daadkracht Resultaat. Sociaal Zekerheid. Correct Perfectie

DISC-profiel. Inspiratie Erkenning. Daadkracht Resultaat. Sociaal Zekerheid. Correct Perfectie Taakgericht DISC-profiel Extravert hoog tempo Daadkracht Resultaat Inspiratie Erkenning Dynamisch Doener Direct Daadkrachtig Zelfvertrouwen Besluitvaardig Correct Perfectie Interactief Inspirerend Invloedrijk

Nadere informatie

KRAAK JE KLEURENCODE Werk als leidinggevende aan een effectieve persoonlijke communicatie- en managementstijl! INHOUD

KRAAK JE KLEURENCODE Werk als leidinggevende aan een effectieve persoonlijke communicatie- en managementstijl! INHOUD KRAAK JE KLEURENCODE Werk als leidinggevende aan een effectieve persoonlijke communicatie- en managementstijl! INHOUD Diverse elementen Hoe? Perceptie 3 pijlers volgens Jung De 4 kleuren Groen Rood Blauw

Nadere informatie

Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken

Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken Persoonlijkheid wordt beschouwd als een consistente interne structuur die bestaat uit disposities die het gedrag richting geven. 1. Dominantie Deze personen houden

Nadere informatie

PIV Actualiteitencollege oktober 2018

PIV Actualiteitencollege oktober 2018 PIV Actualiteitencollege 9 + 11 oktober 2018 Insights, een kleurentaal voor beter afstemmen en verbinden. VLB, Team Service Front Office & Online door Persoonlijke YellowBox, en Eunice Teamontwikkeling

Nadere informatie

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren?

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Een mens is natuurlijk veel meer dan een kleur. Het indelen in kleuren is een hulpmiddel om een beeld te krijgen van jezelf en de ander.

Nadere informatie

BETER FUNCTIONEREN DOOR EEN SCHERPER INZICHT IN JEZELF EN COLLEGA S KRAAK JE KLEURENCODE

BETER FUNCTIONEREN DOOR EEN SCHERPER INZICHT IN JEZELF EN COLLEGA S KRAAK JE KLEURENCODE BETER FUNCTIONEREN DOOR EEN SCHERPER INZICHT IN JEZELF EN COLLEGA S KRAAK JE KLEURENCODE 1 INHOUD Talent, kennis, hard werken en ingesteldheid Poll Diverse elementen Persoonlijkheidstesten als hulpmiddel

Nadere informatie

Management assistenten bekennen kleur Efficiënter samenwerken en stress beter managen, doet u zo!

Management assistenten bekennen kleur Efficiënter samenwerken en stress beter managen, doet u zo! Management assistenten bekennen kleur Efficiënter samenwerken en stress beter managen, doet u zo! Stress loopt als een rode draad door de dagtaak van management assistenten. Gelukkig managen zij in de

Nadere informatie

Training: (gast)psychologie

Training: (gast)psychologie Training: (gast)psychologie Training 3 Laura de la Mar Gemeente Oldenzaal Facilitair 8 januari 2015 1. Terugblik training 2 en opdracht bespreken 2. Zelfkennis 3. Wie is je klant? 4. Wat zijn je uitdagingen?

Nadere informatie

Samenvatting E-Scan voor zzp-ers 28/10/2011 17:51 van Voorbeeld Persoon 1 / 5

Samenvatting E-Scan voor zzp-ers 28/10/2011 17:51 van Voorbeeld Persoon 1 / 5 Samenvatting E-Scan voor zzp-ers 28/10/2011 17:51 van Voorbeeld Persoon Mijn eigenschappen en kwaliteiten Mijn ondernemersdenkstijlen 1 / 5 Mijn eigenschappen en kwaliteiten Vergeleken met de feedback

Nadere informatie

RAPPORT DISC SCAN. Leeftijd: 30 Opleidingsniveau:

RAPPORT DISC SCAN. Leeftijd: 30 Opleidingsniveau: RAPPORT DISC SCAN Respondent: E-mailadres: Geslacht: Jill Voorbeeld voorbeeld@testingtalents.nl vrouw Leeftijd: 30 Opleidingsniveau: Vergelijkingsgroep: hbo Geen expliciete vergelijkingsgroep Testdatum:

Nadere informatie

Management assistants bekennen kleur Efficiënter samenwerken en stress beter managen, doet u zo!

Management assistants bekennen kleur Efficiënter samenwerken en stress beter managen, doet u zo! Management assistants bekennen kleur Efficiënter samenwerken en stress beter managen, doet u zo! Stress loopt als een rode draad door de dagtaak van management assistants. Gelukkig managen zij in de eerste

Nadere informatie

Omgaan met reorganisatiestress. Door Gert-Jan de Rooij

Omgaan met reorganisatiestress. Door Gert-Jan de Rooij Omgaan met reorganisatiestress Door Gert-Jan de Rooij Een reorganisatie leidt vaak tot hakken in het zand, frustratie en vastlopende processen. Stress is daarvan een belangrijke oorzaak. Inzicht in persoonlijke

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam.

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam. Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens Persoonlijkheidstest (MPT-BS) Status Voltooid Voltooid Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres

Nadere informatie

JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011)

JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011) JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011) STIJL: Dio heeft veel energie, wil vooruit en slaat voortdurend nieuwe wegen in. Hij vertrouwt op zijn ingevingen van het moment en gaat recht op zijn doel af. Hij zal

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen

LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen 1. Doel 1. Kwaliteiten van de groepsleden op tafel leggen 2. De opdracht zo concreet mogelijk maken, door brainstorm, groepsleden

Nadere informatie

Welkom NEVI cpd bij Meer impact met Insights Discovery

Welkom NEVI cpd bij Meer impact met Insights Discovery Welkom NEVI cpd bij Meer impact met Insights Discovery BLOK 1 Inzicht in jezelf Op zoek naar je persoonlijke unieke kleuren mix BLOK 2 Inzicht in de ander Leer de verschillende types herkennen voor meer

Nadere informatie

Gastvrijheid. Training 2

Gastvrijheid. Training 2 Gastvrijheid Training 2 1. Terugblik training 1 2. De 10 kwaliteiten van het Arcadis serviceteam 3. Omgaan met lastige klanten 4. Het kennen van je gasten en collega s Programma De basis van gastvrijheid

Nadere informatie

Management assistants bekennen kleur Efficiënter samenwerken en stress beter managen, doet u zo!

Management assistants bekennen kleur Efficiënter samenwerken en stress beter managen, doet u zo! Management assistants bekennen kleur Efficiënter samenwerken en stress beter managen, doet u zo! Inhoudstafel Mix van persoonlijkheidsenergieën...4 Supporters en beslissers...5 Tegenpolen trekken elkaar

Nadere informatie

Workshop Ontdek je talent

Workshop Ontdek je talent Workshop Ontdek je talent Effective talentmanagement Mariska Karcher Tel.nr. 06 18 08 01 59 20-3- 2015 Opdracht: Successen Doel Inzicht krijgen in kwaliteiten van jezelf in verschillende omstandigheden

Nadere informatie

31/03/2019. Teamwerk. Helen Goovaerts

31/03/2019. Teamwerk. Helen Goovaerts Teamwerk Helen Goovaerts 1 2 3 1 Doelen Programma Helpen om kritisch naar jezelf te kijken als teamplayer Waar help ik het team? Waar belemmer ik het team? Handige tips & tricks meegeven om teamwerk te

Nadere informatie

Perceptie. Voor de meeste staat onze perceptie gelijk aan realiteit.

Perceptie. Voor de meeste staat onze perceptie gelijk aan realiteit. Perceptie Voor de meeste staat onze perceptie gelijk aan realiteit. Alles wat we doen wordt gefilterd door de bril die we opzetten. Overtuigingen, ervaringen en opvoeding bepalen ons kijk op de wereld.

Nadere informatie

TSI TriMetrix. Victor Voorbeeld. 23 Persoonlijke Talenten

TSI TriMetrix. Victor Voorbeeld. 23 Persoonlijke Talenten TSI TriMetrix 23 Persoonlijke Talenten Licentiehouder: Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam INTRODUCTIE Onderzoek heeft uitgewezen dat er een directe relatie bestaat tussen de mate waarin iemand voldoening

Nadere informatie

KRIJGER TOVENAAR METGEZEL RIDDER

KRIJGER TOVENAAR METGEZEL RIDDER OD THROUGH BRANDING EVEN VOORSTELLEN KRIJGER TOVENAAR METGEZEL RIDDER BUDDY BINGO ZIJN BINNENWERELD MERKPSYCHOLOGIE & DIEPTEPSYCHOLOGIE ZIJN BINNENWERELD ZIJN BINNENWERELD DE BUITENWERELD ZIJN BINNENWERELD

Nadere informatie

Samenvatting E-Scan voor starters 05/08/ :21 van Tinus Test 1 / 5

Samenvatting E-Scan voor starters 05/08/ :21 van Tinus Test 1 / 5 Samenvatting E-Scan voor starters 05/08/2014 07:21 van Tinus Test Mijn eigenschappen en kwaliteiten Mijn ondernemersdenkstijlen 1 / 5 Mijn eigenschappen en kwaliteiten Vergeleken met de feedback Mijn ondernemersdenkstijlen

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Dit is een korte vragenlijst die bedoeld is om een aantal van je denkbeelden, attitudes en gedrag in werksituaties in kaart te brengen. Wees zo eerlijk mogelijk

Nadere informatie

2. Vooruitgang Werk hebben dat leidt tot betere mogelijkheden/kansen en grotere verantwoordelijkheid.

2. Vooruitgang Werk hebben dat leidt tot betere mogelijkheden/kansen en grotere verantwoordelijkheid. Wat vind ik belangrijk? Stap 1: Hieronder vind je een overzicht van 51 waarden. Lees de hele lijst een keer door om bekend te raken met de inhoud. Ga daarna nog een keer door de lijst en kruis de waarden

Nadere informatie

Test naam Teamrollen van Belbin Datum Team Test Context Studie Deelnames 4/4 Resultaten over Student 1

Test naam Teamrollen van Belbin Datum Team Test Context Studie Deelnames 4/4 Resultaten over Student 1 Test naam Teamrollen van Belbin Datum 2-11-2012 Team Test Context Studie Deelnames 4/4 Resultaten over Student 1 Uw resultaat Anderen over Student 1 (1/4) Student 1 over zichzelf Voorzitter 13,0 18,6%

Nadere informatie

Test naam Teamrollen van Belbin Datum Team Test Context Overige Deelnames 3/4 Resultaten over Peter Jansen

Test naam Teamrollen van Belbin Datum Team Test Context Overige Deelnames 3/4 Resultaten over Peter Jansen Test naam Teamrollen van Belbin Datum 27-8-2012 Team Test Context Overige Deelnames 3/4 Resultaten over Peter Jansen Uw resultaat Andesren over Peter Jansen (1/4) Peter Jansen over zichzelf Voorzitter

Nadere informatie

15/11/2017. Teamwerk. Helen Goovaerts

15/11/2017. Teamwerk. Helen Goovaerts Teamwerk Helen Goovaerts 1 Doelen Helpen om kritisch naar jezelf te kijken als teamplayer Waar help ik het team? Waar belemmer ik het team? Handige tips & tricks meegeven om teamwerk te bevorderen Programma

Nadere informatie

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Naam: Wouter van Straten Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Naam: Wouter van Straten Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014 Naam: Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op alle afgeronde onderdelen. 2 Algemeen werk- en denkniveau Ver beneden - gemidde ld Ver bovengemidde ld Algemene

Nadere informatie

Hoe manage ik mijn baas? Aksent Donderdag 19 november 2009

Hoe manage ik mijn baas? Aksent Donderdag 19 november 2009 Hoe manage ik mijn baas? Aksent Donderdag 19 november 2009 De rollen van de management assistente Taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden Competenties en vaardigheden Inzicht krijgen in persoonlijkheden

Nadere informatie

Hieronder tref je een overzicht van 51 waarden. De opdracht werkt als volgt:

Hieronder tref je een overzicht van 51 waarden. De opdracht werkt als volgt: Werkwaarden Je bewust worden van je werkwaarden geeft meer inzicht in je huidige werkgeluk en de invloed daarvan op je energie niveau. Het geeft je inzicht in wat werk betekent voor jouw als individu.

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

Vragenlijst Uw persoonlijke stijl van communiceren

Vragenlijst Uw persoonlijke stijl van communiceren Vragenlijst Uw persoonlijke stijl van communiceren Geef een cijfer om aan te geven hoe jij functioneert in de omgang met mensen. Kenmerken 1 2 3 4 Kenmerken Komt zelfverzekerd over Gereserveerd Passief

Nadere informatie

Team 360test Context Studie: werk- of projectgroepen (PGO) Deelnames 3/9 Resultaten over 360test Testcenter

Team 360test Context Studie: werk- of projectgroepen (PGO) Deelnames 3/9 Resultaten over 360test Testcenter Test naam Teamrollentest op basis van Datum 4-11-2015 Belbin Team 360test Context Studie: werk- of projectgroepen (PGO) Deelnames 3/9 Resultaten over 360test Testcenter Uw resultaat Anderen over 360test

Nadere informatie

Sessie 2.3 Omgaan met verschillende persoonlijkheden in je team

Sessie 2.3 Omgaan met verschillende persoonlijkheden in je team Inovant Boomgaardstraat 22 bus 114 2600 Berchem T 03 240 55 20 E inovant@provincieantwerpen.be www.provincieantwerpen.be Volg Inovant op Linkedin en blijf op de hoogte van het opleidingsaanbod. Sessie

Nadere informatie

Beroepsmatige instelling Bij beroepsmatige instelling wordt gekeken naar wat u motiveert en welke doelstellingen u op werkgebied heeft.

Beroepsmatige instelling Bij beroepsmatige instelling wordt gekeken naar wat u motiveert en welke doelstellingen u op werkgebied heeft. Pagina 1 van 21 BIP-werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst Dit rapport geeft een overzicht van uw positie op de vier persoonlijkheidsdimensies die relevant zijn voor het functioneren in een werkomgeving:

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

DISC persoonlijkheid herkennen

DISC persoonlijkheid herkennen DISC persoonlijkheid herkennen Het DISC model Het DISC model is ontwikkeld door Dr. William Moulton Marston. Hij beschreef menselijk gedrag en onderscheidde vier fundamentele temperamenten: Dominant, Interactief,

Nadere informatie

Training met persolog profielen

Training met persolog profielen Training met persolog profielen Verkrijg de beste resultaten op het werk en in uw dagelijks leven Ontdek een praktische manier om uw persoonlijkheid te ontwikkelen: U leert verschillende gedragstendensen

Nadere informatie

Talentenanalyse Gabriëlle van der Meulen 5 mei 2010

Talentenanalyse Gabriëlle van der Meulen 5 mei 2010 Gabriëlle van der Meulen 5 mei 2010 Talentenanalyse ceylonpoort 5-25 2037 AA Haarlem T 023-5463747 I www. E webdiscussie@ Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Betekenis van de scores 3 3. Consistentie 3 4.

Nadere informatie

Samenvatting E-Scan voor ondernemers 19/02/ :15 van Test Persoon 1 / 5

Samenvatting E-Scan voor ondernemers 19/02/ :15 van Test Persoon 1 / 5 Samenvatting E-Scan voor ondernemers 19/02/2013 19:15 van Test Persoon Mijn eigenschappen en kwaliteiten Mijn ondernemersdenkstijlen 1 / 5 Mijn eigenschappen en kwaliteiten Vergeleken met de feedback Mijn

Nadere informatie

Sacha, wie ben jij echt?

Sacha, wie ben jij echt? Persoonlijk profiel van Sacha de Boer 3 maart 2017 - Vertrouwelijk - Sacha, wie ben jij echt? Uitslag van jouw Studiekeuzetest Jij, in een notendop waarom dit rapport anders is... Misschien heb je al eens

Nadere informatie

Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven.

Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven. Waarden oefening Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven. Bekijk de waarden die hieronder vermeld staan.

Nadere informatie

Belbin Teamrollen Vragenlijst

Belbin Teamrollen Vragenlijst Belbin Teamrollen Vragenlijst Lindecollege 2009 1/ 5 Bepaal uw eigen teamrol. Wat zijn uw eigen teamrollen, en die van uw collega s? Deze vragenlijst kan u daarbij behulpzaam zijn. Zeven halve zinnen dienen

Nadere informatie

Kernkwaliteiten zoals ontwikkeld en beschreven door D. Ofman. 1. Inleiding. 2. Kernkwaliteiten. 3. Kernkwaliteit en valkuil. 4.

Kernkwaliteiten zoals ontwikkeld en beschreven door D. Ofman. 1. Inleiding. 2. Kernkwaliteiten. 3. Kernkwaliteit en valkuil. 4. Kernkwaliteiten zoals ontwikkeld en beschreven door D. Ofman 1. Inleiding 2. Kernkwaliteiten 3. Kernkwaliteit en valkuil 4. Omgekeerde proces 5. Kernkwaliteit en de uitdaging 6. Kernkwaliteit en allergie

Nadere informatie

de TROMPET Ken je instrument! Speel je eigen partij! Tips voor beter samenspel! en zoek in goed samenspel de ideale toon!

de TROMPET Ken je instrument! Speel je eigen partij! Tips voor beter samenspel! en zoek in goed samenspel de ideale toon! De trompet is een enthousiaste, optimistische ontdekker. Je houdt ervan om regelmatig nieuwe muziekstukken te ontdekken, te veranderen en uit te voeren voor diverse soorten publiek. de TROMPET extraverte

Nadere informatie

Het organiseren van een afdeling door explorers. Hand-out voor explorers deel 3

Het organiseren van een afdeling door explorers. Hand-out voor explorers deel 3 Het organiseren van een afdeling door explorers Hand-out voor explorers deel 3 1.1 Motiveren In deze module worden een aantal elementen vanuit het motivatie-oogpunt belicht. In de doorlopende leerlijn

Nadere informatie

Consultatie nieuwe burgemeester

Consultatie nieuwe burgemeester Consultatie nieuwe burgemeester De gemeente Gooise Meren gaat op zoek naar een burgemeester. Als input voor de vertrouwenscommissie bij deze zoektocht, heeft Necker van Naem een onderzoek gedaan onder

Nadere informatie

Dia 1. Training, coaching met DISC-kleuren analyses

Dia 1. Training, coaching met DISC-kleuren analyses Dia 1 Training, coaching met DISC-kleuren analyses Dia 2 Communiceren, netwerken en DISC Dia 3 Wat wil ik bereiken? Waar ben ik goed in? Wat wil ik nog ontwikkelen Wie/ wat heb ik daar voor nodig? Wat

Nadere informatie

Het kernkwaliteiten kwadrant

Het kernkwaliteiten kwadrant Het kernkwaliteiten kwadrant Wat is een kernkwaliteit Daniel Ofman introduceerde in zijn bestseller "Bezieling en kwaliteit in organisaties" het kernkwadrant. Hij definieert kernkwaliteiten als volgt:

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Motieven en persoonlijkheid. Waarom doen mensen de dingen die ze doen?

Motieven en persoonlijkheid. Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Motieven en persoonlijkheid Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Motivatie psychologen vragen: Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Motivatiepsychologen zoeken naar de motieven, de drijfveren

Nadere informatie

In onderstaand model worden de dimensies en de typen weergegeven. Uitdaging Vrijwilligerswerk biedt mogelijkheden. Veiligheid

In onderstaand model worden de dimensies en de typen weergegeven. Uitdaging Vrijwilligerswerk biedt mogelijkheden. Veiligheid HET VRIJWILLIGERSKWADRANT i Een hulpmiddel om kwaliteiten van vrijwilligers te onderscheiden Iemands persoonlijkheid bepaalt welk type (vrijwilligers)werk het beste bij hem past. Voor een goede uitvoering

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Bereid uw team voor op 2016. Jeroen Woertman VvAA Opleidingen & Teamcoaching

Bereid uw team voor op 2016. Jeroen Woertman VvAA Opleidingen & Teamcoaching 1 Bereid uw team voor op 2016 Jeroen Woertman VvAA Opleidingen & Teamcoaching 2 12-12-2015 Uw team is cruciaal bij de realisatie van uw ambities Heeft u een optimale teamsamenstelling? Hoe beïnvloedt u

Nadere informatie

OPQ Profiel CCSQ. Persoonlijk Rapport. Naam Dhr. Sample Candidate. Datum 31 oktober

OPQ Profiel CCSQ. Persoonlijk Rapport. Naam Dhr. Sample Candidate. Datum 31 oktober OPQ Profiel CCSQ Persoonlijk Rapport Naam Dhr. Sample Candidate Datum 31 oktober 2013 www.ceb.shl.com CCSQ profiel 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 Overtuigend RELATIES MET MENSEN 7 6 4 2 Terughoudend Zorgzaam Bescheiden

Nadere informatie

Vragenlijst leerstijlen (model van Kolb/Juch)

Vragenlijst leerstijlen (model van Kolb/Juch) pag.: 1 van 6 Vragenlijst leerstijlen (model van Kolb/Juch) Bron: www.fractal.org/bewustzijns-besturings-model/vragenlijsten/vragenlijst-leerstijlen.htm Auteur: onbekend Een leerstijl is de manier waarop

Nadere informatie

ACCEPTATIE AUTONOMIE BESCHERMING BIEDEN COMFORTABEL LEVEN CREATIVITEIT DE KOST WINNEN DOELGERICHTHEID

ACCEPTATIE AUTONOMIE BESCHERMING BIEDEN COMFORTABEL LEVEN CREATIVITEIT DE KOST WINNEN DOELGERICHTHEID ACCEPTATIE geaccepteerd worden zoals ik ben ACCURAATHEID precies zijn in mijn meningen en opvattingen ALLEEN ZIJN tijd en ruimte vinden om alleen te zijn AUTONOMIE zelfstandig en onafhankelijk zijn AVONTUUR

Nadere informatie

Gedragsanalyse. LaVendel. Jan Voorbeeld Tester Organisatie HRM-Profielen

Gedragsanalyse. LaVendel. Jan Voorbeeld Tester Organisatie HRM-Profielen LaVendel www.lavendel-coaching.nl Jan Voorbeeld Tester Organisatie 20-11-2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Deel 1: Uw persoonlijke gedragsstijl... 2 Gedragsgrafieken... 6 Uw gedragsprofiel in beeld...

Nadere informatie

Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus

Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus pag.: 1 van 5 Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus Ieder mens heeft een persoonlijke stijl van beïnvloeden. De een is meer gericht op het opbouwen

Nadere informatie

Mentaal STERK met Insights Discovery als groeiversneller in de Road to...

Mentaal STERK met Insights Discovery als groeiversneller in de Road to... Mentaal STERK met Insights Discovery als groeiversneller in de Road to... Programma 2016 NL coach Start Blok 1: INSIGHTS DISCOVERY, waarom deze groeiversneller? Bondscoach Pim Scherpenzeel Waarom Insights

Nadere informatie

RESULTATEN VIP-TEST LEIDINGGEVEN. Kandidaat: de heer Bart Soeters Datum praktijksimulatie: 10-05-2012 Adviseur: INLEIDING

RESULTATEN VIP-TEST LEIDINGGEVEN. Kandidaat: de heer Bart Soeters Datum praktijksimulatie: 10-05-2012 Adviseur: INLEIDING RESULTATEN VIP-TEST LEIDINGGEVEN Kandidaat: de heer Bart Soeters Datum praktijksimulatie: 10-05-2012 Adviseur: INLEIDING De bedoeling van de praktijksimulatie is om aandachtspunten aan te reiken voor het

Nadere informatie

Leiding geven aan verschillende generaties

Leiding geven aan verschillende generaties Leiding geven aan verschillende generaties Babyboomgeneratie - Babyboomgeneratie Wat is typerend voor een leidinggevende behorende tot de babyboomgeneratie ( 1945-1955)? Een leidinggevende uit de babyboomgeneratie

Nadere informatie

VINCO ENGINEERING TALENT & AMBITIE VOORUITDENKEN

VINCO ENGINEERING TALENT & AMBITIE VOORUITDENKEN TALENT & AMBITIE VOORUITDENKEN TALENT & AMBITIE VOORUITDENKEN Je talent benutten en je ambities waarmaken. Het beste uit je zelf halen. Dat is de waarde van vooruitdenken. VOORUITDENKEN IS VRAGEN STELLEN

Nadere informatie

SCHAAL VOOR UITERLIJKE WAARDEN

SCHAAL VOOR UITERLIJKE WAARDEN SCHAAL VOOR UITERLIJKE WAARDEN suw AANWIJZINGEN Deze persoonlijkheidsvragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken die betrekking hebben op dingen die mensen belangrijk vinden in hun leven. Deze uitspraken

Nadere informatie

Hieronder staan 80 uitspraken. Kruis aan of je het er mee eens bent of juist niet. Sla geen uitspraken over.

Hieronder staan 80 uitspraken. Kruis aan of je het er mee eens bent of juist niet. Sla geen uitspraken over. Leerstijl test Vragenlijst leerstijl Hieronder staan 80 uitspraken. Kruis aan of je het er mee eens bent of juist niet. Sla geen uitspraken over. Eens 1. Ik heb uitgesproken ideeën over recht, onrecht,

Nadere informatie

TH-LPI Lean Performance Indicator. Best Peter Manager Brainwave Ltd.

TH-LPI Lean Performance Indicator. Best Peter Manager Brainwave Ltd. Best Peter Manager Brainwave Ltd. TH-LPI Lean Performance Indicator Dit rapport werd gegenereerd op 11-11-2015 door White Alan van Brainwave Ltd.. De onderliggende data dateren van 10-03-2015. OVER DE

Nadere informatie

ProfileXT Individual Profile

ProfileXT Individual Profile PXT Rapport is bestemd voor Jean François Maes Onderzoek afgenomen op: 06/01/2017 Afgedrukt op: 06/01/2017 Copyright 2003-2017 Profiles International, Inc. Bericht voor De gedragswetenschap heeft bewezen

Nadere informatie

PERSOONLIJK PROFIEL. Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1

PERSOONLIJK PROFIEL. Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1 PERSOONLIJK PROFIEL Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1 Me. persoonlijk profiel Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1 0.1 26-10-2016 TheTrueTalentTeam pagina 1 Natuurlijke Kracht en Natuurlijk Potentieel

Nadere informatie

LEIDERSCHAPSONDERZOEK: Peter Baas

LEIDERSCHAPSONDERZOEK: Peter Baas LEIDERSCHAPSONDERZOEK: Peter Baas Datum Persoonlijk & Vertrouwelijk Leiders hebben een visie: een lange termijn beeld van de organisatie, een merk, product, dienst of project. Deze visie geeft gestalte

Nadere informatie

Krachtvelden 15 februari Bea Voorbeeld

Krachtvelden 15 februari Bea Voorbeeld Krachtvelden 15 februari 2019 ea Voorbeeld Waar ligt jouw kracht? Weet jij waar je echt goed in bent? Heb jij verborgen kwaliteiten? Hoe zien anderen jou? ls je je kwaliteiten kent, weet je wat je te bieden

Nadere informatie

Waarom kan de eigenwaarde van je kind zo schommelen?... Hoe kun jij je manier van communiceren hierop aanpassen?...

Waarom kan de eigenwaarde van je kind zo schommelen?... Hoe kun jij je manier van communiceren hierop aanpassen?... Stap 6 - Eigenwaarde Waarom kan de eigenwaarde van je kind zo schommelen? Hoe kun jij je manier van communiceren hierop aanpassen? Pagina%K124 De eerste vorm van eigenwaarde is.................................

Nadere informatie

VERTROUWELIJK RESULTATEN VIP-TEST_ LEIDINGGEVEN. Kandidaat: de heer Bart Datum praktijksimulatie: 09-05-2012 Adviseur: Dennis Luijks INLEIDING

VERTROUWELIJK RESULTATEN VIP-TEST_ LEIDINGGEVEN. Kandidaat: de heer Bart Datum praktijksimulatie: 09-05-2012 Adviseur: Dennis Luijks INLEIDING VERTROUWELIJK RESULTATEN VIP-TEST_ LEIDINGGEVEN Kandidaat: de heer Bart Datum praktijksimulatie: 09-05-2012 Adviseur: Dennis Luijks INLEIDING De bedoeling van de praktijksimulatie is om aandachtspunten

Nadere informatie

NATIONALE VEERKRACHTTEST

NATIONALE VEERKRACHTTEST NATIONALE VEERKRACHTTEST VEERKRACHT OPTIMISME PSYCHOLOGISCH KAPITAAL ZELF- VERTROUWEN HOOP Rapport Persoonlijke Veerkracht 1-10-2012 uitzenden professionals inhouse services employability payrolling outsourcing

Nadere informatie

Workshop Karakter Deel 1

Workshop Karakter Deel 1 Workshop Karakter Deel 1 Het is belangrijk om te benoemen dat het onmogelijk is om alle theorie die gegeven is te verwerken en door te sturen. Dit omdat de trainer van IGMAR EZ (Dhr. R. Kok) zijn trainingen

Nadere informatie

Communicatie en professionaliteit als coach Hoe doe je dat?

Communicatie en professionaliteit als coach Hoe doe je dat? Communicatie en professionaliteit als coach Hoe doe je dat? Ivo Spanjersberg KNLTB Trainerscongrescongres 15 december 2017 Programma - Doelen, voorstellen - Communicatie en professionaliteit als coach

Nadere informatie

SMA Sales Café. asterclass Kleurrijk Verkopen

SMA Sales Café. asterclass Kleurrijk Verkopen SMA Sales Café asterclass Kleurrijk Verkopen AV heeft als droom dat elke salesprofessional en salesorganisatie floreert. Ontwikkelingen binnen sales Basis (klant) psychologie Carl Jung, kleuren & DISC

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Paul van der Voorbeeld 10 januari 2013

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Paul van der Voorbeeld 10 januari 2013 TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting Paul van der Voorbeeld 10 januari 2013 Parkstraat 4 4818 SJ Breda T +31(0)76-5657286 I www.humanmobilitygroup.nl E info@humanmobility.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

RAPPORT ENNEAGRAMTEST

RAPPORT ENNEAGRAMTEST RAPPORT ENNEAGRAMTEST Respondent: Jill Voorbeeld E- mailadres: voorbeeld@testingtalents.nl Geslacht: vrouw Leef tijd: 30 Opleiding sniveau: hbo Verg elijking sg roep: Geen expliciete verg elijking sg roep

Nadere informatie

TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag. Victor Voorbeeld. Accountmanager 23-3-2015

TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag. Victor Voorbeeld. Accountmanager 23-3-2015 TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag Victor Voorbeeld 23-3-2015 Licentiehouder: Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam INTRODUCTIE Rollen en functies zijn constant aan verandering onderhevig.

Nadere informatie

SIPP persoonlijkheidsvragenlijst

SIPP persoonlijkheidsvragenlijst SIPP persoonlijkheidsvragenlijst Deze vragenlijst bestaat uit een aantal stellingen. Deze stellingen hebben betrekking op de laatste 3 maanden. Door per stelling aan te geven in hoeverre u het hier bent,

Nadere informatie

Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360. Test Kandidaat

Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360. Test Kandidaat Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding

Nadere informatie

Wat denk je zelf? Studiekeuze123

Wat denk je zelf? Studiekeuze123 Wat denk je zelf? Opdrachten Studiekeuze123 Naam: Klas: Wat denk je zelf? Het maken van een studiekeuze is niet gemakkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar welke opleiding past goed bij jou? Een opleiding

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Jan Prins 7 november 2013

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Jan Prins 7 november 2013 TMA Talentenanalyse Talent- en competentiepaspoort Jan Prins 7 november 2013 Stadionweg 37A 3077 AR Rotterdam T 010-3409955 I www.priman.nl E info@priman.nl Inleiding De TMA Talentenanalyse meet de drijfveren

Nadere informatie

Datum : 26 augustus 2014 Verantwoordelijke psycholoog : Marin Kramer-Kemps Registerpsycholoog NIP

Datum : 26 augustus 2014 Verantwoordelijke psycholoog : Marin Kramer-Kemps Registerpsycholoog NIP Kandidaat : Mevrouw X. Voorbeeld Opdrachtgever : Interzorg Onderzoeksvorm : Bouwsteen persoonlijkheid (OPQ) Datum : 26 augustus 2014 Verantwoordelijke psycholoog : Marin Kramer-Kemps Registerpsycholoog

Nadere informatie

DISC. Goede communicatie, verhoogde effectiviteit en sterke relaties in werk en privé.

DISC. Goede communicatie, verhoogde effectiviteit en sterke relaties in werk en privé. DISC Goede communicatie, verhoogde effectiviteit en sterke relaties in werk en privé. Dit ebook gaat over: Je belangrijkste bijdrage aan een relatie is niet wat je zegt of doet, maar wie je bent. Het DISC

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Gastvrijheid. Training 3

Gastvrijheid. Training 3 Gastvrijheid Training 3 1. Terugblik 2. Gastvrijheid de baas met cirkel van invloed 3. DISC in samenwerken 4. Gastvrijheid borgen met 6 sleutels 5. Evaluatie Programma Soms lijkt het anders, dan het in

Nadere informatie