Gebouwen en Techniek. Strukton in de markt van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebouwen en Techniek. Strukton in de markt van"

Transcriptie

1 e te d to D ce g d st Strukton in de markt van Gebouwen en Techniek Strukton gelooft dat geld verdienen en een bijdrage leveren aan de maatschappij hand in hand kunnen gaan. Sterker nog: Strukton heeft het al ruimschoots bewezen!

2 trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talr n waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvorm e projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenw t zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nie it komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuigin ntraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol o ebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis v uur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. O aan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we tr Strukton gelooft dat geld verdienen en een bijdrage leveren aan de maatschappij hand in hand kunnen gaan. Sterker nog: Strukton heeft het al ruimschoots bewezen. Wij creëren kwalitatief hoogwaardige huisvesting, door samen met partners actief te participeren in de ontwikkeling of revitalisatie van gebouwen. Ook het beheer en onderhoud nemen wij voor onze rekening. Hierbij denken wij in levensduur: wij kijken naar de totaalkosten en kwaliteit van het gebouw voor de lange termijn. Zo levert Strukton gebouwen op die energiezuiniger en comfortabeler zijn, tegen substantieel lagere kosten: 10 tot 30%. Hiermee is er winst voor alles en iedereen: Winst voor de eigenaar van een gebouw: duurzaam, energiezuinig en perfect onderhouden vastgoed, dat aantrekkelijk is voor huurders en zijn marktwaarde behoudt. Winst voor de beheerder: de beste kwaliteitszorg tegen minimale kosten, zodat er minder reparaties nodig zijn en minder storingen optreden. Winst voor de gebruiker: een prettig en evenwichtig klimaat waarin mensen optimaal kunnen werken en verblijven, productief zijn en zich gezond voelen. Winst voor mens en maatschappij: minder verspilling van gas, water en elektriciteit en een sterke reductie van CO2-uitstoot. Winst voor Strukton: een gezond bedrijf, met continuiteit voor medewerkers, langdurige klantrelaties en uitdagende projecten.

3 ijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de proje en. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht erkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt uwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centra g aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmansch vertuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur va an onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan lev p basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden ots op zijn. Strukton neemt de hele zorg voor gebouwen op zich. Door verantwoordelijkheid te nemen voor het DBFMO-ontwerp, de realisatie en het beheer en onderhoud. Ook de financiering kunnen we voor onze rekening nemen. Hierdoor kan de opdrachtgever zich concentreren op zijn primaire proces en is hij verzekerd van een veilige, comfortabele en duurzame werk- en verblijfsomgeving. Wij bieden oplossingen op maat. Onze expertise richt zich op de integrale benadering van huisvestingsvraagstukken. De klantvraag benaderen wij vanuit verschillende expertises, zoals finance, duurzame huisvestiging van gebouwen en innovatieve contractvormen. Met onze bedrijfskundige benadering en verschillende oplossingen proberen we onze specialismen ook in het voordeel van onze klanten en partners te laten werken. Strukton maakt gebruik van verschillende contractvormen om de samenwerking met klanten optimaal te benutten. Enkele voorbeelden: Energie Service Company (ESCo) Een ESCo is een bedrijf dat speciaal wordt opgericht om te investeren in energiebesparende maatregelen. Dit bedrijf ontwerpt, financiert, realiseert én garandeert de verduurzaming van één of meerdere gebouwen. Zo is het mogelijk vastgoed te verduurzamen zonder dat de opdrachtgever hoeft te investeren. Prestatiecontract Overeenkomst waarbij afspraken worden vastgelegd over prestaties. Het gaat om de resultaten en niet om de inspanning. Aan de hand van deze key performance indicatoren (kpi s) beoordeelt de opdrachtgever de kwaliteit van de dienstverlening. Doorgaande exploitatie We doen ons werk op zo n manier dat de eindgebruiker zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden ondervindt. Als het ware een samenwerkingscontract met de omgeving. Het station blijft open, de treinen blijven rijden en in kantoren, ziekenhuizen of scholen moet het primaire proces doorgaan. We hanteren werktijden die op de wensen van de klant zijn afgestemd en passen slimme technieken toe om de overlast te beperken. De reiziger, kantoormedewerker, student of patiënt staat hierbij centraal. Bovendien is de continuïteit van de bedrijfsvoering voor de opdrachtgever gewaarborgd.

4 evensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots o en staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar ijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de proje samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmans erken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van ge ze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensdu p zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke ge ar we trots op zijn. Ontwikkeling Onze belangrijkste taak is niet het ontwikkelen van bouwprojecten, maar het creëren van mogelijkheden. Mogelijkheden om te wonen, te werken, gezond te zijn, te leren. Kortom: om de kwaliteit van leven te verbeteren. Onze kennis van zaken verrijken we met creativiteit, ambitie en lef om te kiezen voor onconventionele oplossingen. We zorgen ervoor dat nieuwe bebouwing past bij de omgeving. Of het nu gaat om een binnenstedelijke herontwikkeling of om een gebiedsontwikkeling aan de rand van de stad, rond een OV-knooppunt of in de wei. Realisatie Een comfortabele, duurzame en energiezuinige omgeving, waarin mensen prettig kunnen werken en verblijven. Dat is elke keer weer ons doel wanneer we ons verdiepen in een gebouw. Samen met u willen we kwalitatief hoogwaardige huisvesting realiseren, waarin mensen optimaal functioneren en zich goed voelen. Ook door verouderde gebouwen nieuw leven in te blazen met als doel: daling van het energieverbruik en verhoging van de marktwaarde. We vertalen in beide situaties de wensen naar technische specificaties en verzorgen de realisatie met oog voor verduurzaming. Service, beheer en onderhoud Niet op afroep reparaties uitvoeren, maar zorgen dat uw gebouw 24 uur per dag in perfecte staat verkeert. Dat is de filosofie van Strukton als het gaat om service, beheer en onderhoud. We nemen de zorg voor uw gebouw volledig uit handen, waardoor u één duidelijk aanspreekpunt heeft en continu verzekerd bent van comfort en gemak. Exploitatie Strukton voorziet de gebruikers van uw pand van alles wat ze nodig hebben om goed te functioneren. Met onze expertise op het gebied van huisvestingsvraagstukken nemen we u de exploitatie van uw gebouw voor een lange periode uit handen en creëren een optimale werkomgeving tegen minimale kosten.

5 p zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke ge we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op cten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsv chap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken bouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis va ur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots bieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten w Technologieën Elektrotechniek Verlichting Lichtregelingen Hoog-/laagspanning Noodstroomaggregaten No-break installaties Meet- en regeltechniek Duurzaamheid Energieopwekking Energiebesparing Warmtepompen Warmtekrachtkoppeling Warmte- en koudeopslag Energiemonitoring Klimaat / HVAC Verwarming Koeling Luchtbehandeling Gebouwautomatisering Warmte-kracht koppeling Vochthuishouding Sanitaire installaties Veiligheid / beveiliging Branddetectie en -bestrijding Camera observatie Inbraakdetectie Toegangscontrole Tijdsregistratie Databeveiliging Ontruimingsinstallaties Terreinbeveiliging Sprinklertechniek Transportmiddelen Liften Áutomatische deuren Gevelwasinstallaties Hefplateaus Roltrappen Automatisering Infrastructurele netwerken Draadloze netwerken UPS systemen Blusgassystemen Noodstroomaggregaten Koeling Maintenance Mantelcontracten Storingen (herstel) fundering Zwambestrijding Dakrenovatie Kozijn en glas vervangen Gevelreiniging en behandeling Schoonmaakonderhoudsadvies Lange termijn huisvestingsplannen Advies materiaalkeuze Beoordeling bouwkundige details (maakbaarheid, waterdichtheid, bouwfysica) Arbo-wetgevingsadviezen Engineering Architectonisch ontwerp / interieur ontwerp Voorontwerp en def ontwerp (2d en 3d) Stabu bestekken / werkomschrijving Ontwerp coördinatie Voorbereiden en begeleiden vergunningsaanvraag Vervaardigen van alternatieven Planvoorbereiding Overall en detailplanning Bouwmethode en bouwberekeningen Adviezen mbt (bouw) kranen Bouwplaatslogistiek Risicoanalyse Grondwerken Bemalen Heien Ruwbouw (beton, staal, prefab) Fundering Grondwerk Revitalisatie / renovatie Sloopwerk Dak en gevelrenovatie Afbouw Inrichting Grondwerk MVO Beton en glas keten Co2 prestatieladder Groene stroom Afvalbank (recycling) BREEAM Werkwijze Lean Bouwen Doorgaande exploitatie Binnenstedelijk Life cycle costing BIM (Bouwwerk informatie modellen) Virtuele bouwmodellen

6 bieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten w talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de p ormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraa wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwe n onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan leve op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke aar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen Oplossingen Energiemanagement Kent u het energiebesparingspotentieel van uw gebouw en wilt u in het kader van MVO een bijdrage leveren aan het milieu? Het Nieuwe Werken Minder kosten en meer motivatie? Is het Nieuwe Werken iets voor u? Onderzoek samen met Strukton de mogelijkheden. ESCo Quick Scan Uw gebouw verduurzamen zonder daarvoor te betalen. Dat kan! Een ESCo Quick Scan geeft u inzicht. The Building Doctor Wat zijn de oorzaken van de klimaatklachten in uw gebouw? Garantiemanagement Maakt u geen onnodige onderhoudskosten aan uw installaties in de garantieperiode van uw gebouw na nieuwbouw of renovatie? Aankoopinspectie Hoe functioneren de (klimaat)installaties in het nieuwe gebouw dat u wilt betrekken? Desinvesteringsmanagement Hoe komt u tot een verantwoorde minimale instandhouding van uw gebouwgebonden technische installaties, als u van plan bent te renoveren of uw pand te verlaten? Organisatiescan Wat zijn de verbetermogelijkheden binnen uw technische dienst? Contract Scan Wat zijn de verbeteren besparingsmogelijkheden van uw onderhoudscontracten. Fire Safety Scan Voldoen uw brandveiligheidsmaatregelen aan de gestelde eisen? Security Scan Hoe kunt u de gevolgen van inbraak, agressie of vandalisme beperken? Legionella Hoe kunt u de risico s op legionella met betrekking tot uw gebouwgebonden installaties beheersen? Meerjarenbegroting Weet u wat de kosten voor groot en vervangend onderhoud aan uw installaties zijn op de korte en lange termijn? Inspectie+ Heeft u inzichtelijk of alle wettelijk verplichte inspecties tijdig worden uitgevoerd? Hotelscan Hoe haalt u door slim te bouwen het hoogste rendement uit uw hotel? BREEAM Hoe zorgt u voor een optimaal duurzaam gebouw? Doorgaande exploitatie Wist u dat u kunt verbouwen / renoveren terwijl uw bedrijfsproces gewoon doorgang heeft? Lean Bouwen Wist u dat u sneller en efficiënter kunt bouwen door slim te plannen?

7 aar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen rojecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkin l. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtu n en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis nsduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zi gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij Internationale School Eindhoven PPS project. Herbestemming van monumentale Constant Rebeque Kazerne tot school. Met 30 jaar beheer en onderhoud gebouwgebonden installaties. Philipsdorp Eindhoven In opdracht van een woningbouwcoöperatie renoveren en onderhouden van woningen. Speciaal voor de snelle kleine klussen rijdt de klusser op de bakfiets door de wijk. Land in Zicht Haarlem Ontwikkeling en realisatie van nieuwbouwproject met 167 woningen en appartementen aan het water. Esco Gehele beheer en onderhoud van de negen Rotterdamse zwembaden voor de komende tien jaar, waarbij energiebesparende maatregelen, zorgen voor de financiering ervan en garandeert de energiebesparing. ROC Twente Aan de hand van een presentatie onderhoudsovereenkomst zijn wij bij deze onderwijsinstelling gedurende tien jaar verantwoordelijk voor de integrale onderhoudsdienstverlening van circa m 2. Benieuwd naar andere projecten? kijk dan hier.

8 c- bij al. ap n ens- COLOFON Strukton Bouw en Strukton Worksphere. Coördinatie, telstproductie en eindredactie: Marketing & Communicatie Bouw en Worksphere. Uitgave mei Ontwerp en vormgeving: AC+M, Maarssen. Drukwerk: Tuijtel. Fotografie: Imre Csany, UNStudio, Jannes Linders, Ronald Abelskamp, Jildiz Kaptein, Hein van den Heuvel, Maarten Noordwijk, Michael van Oosten, René van der Waal, Michael Kloeg. Meer informatie

Zorgvastgoed met de energiemeter op nul; een kans!

Zorgvastgoed met de energiemeter op nul; een kans! Zorgvastgoed met de energiemeter op nul; een kans! 1. Energie moet je oogsten! Energiestap voorziet een toekomst waarin gebouwen geen energiegebruikers zijn, maar energieopwekkers. Met de huidige stand

Nadere informatie

Besparen met duurzame energie. Unica Ecopower

Besparen met duurzame energie. Unica Ecopower Besparen met duurzame energie Unica Ecopower Besparen met duurzame energie Dat voor u als eigenaar of beheerder van duurzaam vastgoed de energielevering op duurzame wijze moet geschieden spreekt voor zich.

Nadere informatie

Bouw & Techniek Wilt u meer weten over een van onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op:

Bouw & Techniek Wilt u meer weten over een van onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op: Bouw & Techniek Technisch uitblinken met Sportfondsen Nederland NEDERLAND GROEP Sportfondsen uw bouwkundig en installatietechnisch adviseur Sportfondsen Nederland exploiteert niet alleen ruim 300 uiteenlopende

Nadere informatie

VERGROENING VAN VASTGOED ALS VOORWAARDE VOOR DUURZAAM SUCCES

VERGROENING VAN VASTGOED ALS VOORWAARDE VOOR DUURZAAM SUCCES medianieuwsbrief NIEUWSbrief nummer 3 December 2010 VERGROENING VAN VASTGOED ALS VOORWAARDE VOOR DUURZAAM SUCCES Voordat de oprichting van Cofely Energy Solutions een feit was - op de kop af nu één jaar

Nadere informatie

Enorme energiebesparing mogelijk in gemeentelijk vastgoed

Enorme energiebesparing mogelijk in gemeentelijk vastgoed Enorme energiebesparing mogelijk in gemeentelijk vastgoed Op het maatschappelijk vastgoed kan 450 miljoen euro per jaar aan energiekosten worden bespaard. Veel gemeenten zijn bezig het beheer van hun vastgoed

Nadere informatie

Magazine. Woningbouw en utiliteit komen samen bij ITBB De warmtepomp is hot efficiënt verwarmen en koelen

Magazine. Woningbouw en utiliteit komen samen bij ITBB De warmtepomp is hot efficiënt verwarmen en koelen ITBB. Elektrotechniek Elektrotechniek Meet- en regeltechniek Signalering en beveiliging Brandbeveiliging Energievoorziening Telematica/netwerken/infrastructuren Medische facilitaire voorzieningen Projectmatig

Nadere informatie

Performance. Investeren in meerwaarde

Performance. Investeren in meerwaarde Performance Investeren in meerwaarde Inhoud Performance met meerwaarde 6 12 14 16 22 Inhoud Colofon 05 Voorwoord John Brussel 06 Investeren in verbetering Interview Hennie van Pinxteren (Meander Medisch

Nadere informatie

MARIANNE VAN DER HARTEN VAN ZORGINSTELLING DE NOORDERBRUG DOORBREEKT HET TABOE EN GOOIT DE VASTGOEDSTRATEGIE OM

MARIANNE VAN DER HARTEN VAN ZORGINSTELLING DE NOORDERBRUG DOORBREEKT HET TABOE EN GOOIT DE VASTGOEDSTRATEGIE OM THEMANUMMER 7, JUNI 2014 STRATEGISCH VASTGOED VISIE MARIANNE VAN DER HARTEN VAN ZORGINSTELLING DE NOORDERBRUG DOORBREEKT HET TABOE EN GOOIT DE VASTGOEDSTRATEGIE OM DE CIRKEL ROND DE PIJNPUNTEN VAN DECENTRALISATIE

Nadere informatie

jaarverslag 2012 Innovatieve technologieën

jaarverslag 2012 Innovatieve technologieën jaarverslag 2012 Innovatieve technologieën 1 Strukton Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Dit jaarverslag verschijnt alleen in digitale vorm. De pdf is te downloaden via www.strukton.nl/jaarverslag en is

Nadere informatie

Strategisch Plan April 2014

Strategisch Plan April 2014 Strategisch Plan April 2014 Inhoud Onze ambitie 3 Trendanalyse 4 Strategie 6 Doelstellingen 9 Betrouwbaar 10 Blijvend betrouwbare en veilige netten 11 Veilig werken 14 Vakmanschap en leiderschap 15 Betaalbaar

Nadere informatie

inhoudsopgave VOORWOORD Directie 4 licht leveren in plaats van lampjes Interview met Thomas Rau 5

inhoudsopgave VOORWOORD Directie 4 licht leveren in plaats van lampjes Interview met Thomas Rau 5 mvo jaarverslag 2012 inhoudsopgave VOORWOORD Directie 4 licht leveren in plaats van lampjes Interview met Thomas Rau 5 BELEIDSVERKLARING 6 PEOPLE Voorwoord - Manager HRM Frank Schoof 9 Personeelsbeleid

Nadere informatie

management Groen vastgoed special in samenwerking met NUON

management Groen vastgoed special in samenwerking met NUON management Groen vastgoed special in samenwerking met NUON juni 2011 80% van alle bedrijven wil slimmer energie inkopen, maar weet niet hoe. Inhoud Shootmedia 06 05 voorwoord 06 Commercieel vastgoed in

Nadere informatie

Inhoud. Kerngegevens. Mensen Gemiddeld aantal fte Vrouwen (%) Mannen (%) Ongevallenindex (IF) Opleidingsuitgaven (in /medewerker) 28.

Inhoud. Kerngegevens. Mensen Gemiddeld aantal fte Vrouwen (%) Mannen (%) Ongevallenindex (IF) Opleidingsuitgaven (in /medewerker) 28. Inhoud Kerngegevens Mensen Gemiddeld aantal fte Vrouwen (%) Mannen (%) Ongevallenindex (IF) Opleidingsuitgaven (in /medewerker) 26.840 14 86 7,3 795 2009 28.464 15 85 7,3-3 5 6 6 7 9 9 0 Inleiding 0.1

Nadere informatie

Wel de lusten, niet de lasten. Energiediensten voor corporaties, beleggers en gebouwbeheerders

Wel de lusten, niet de lasten. Energiediensten voor corporaties, beleggers en gebouwbeheerders Wel de lusten, niet de lasten Energiediensten voor corporaties, beleggers en gebouwbeheerders Energiediensten voor corporaties, beleggers en gebouwbeheerders Op de energiemarkt gebeurt de laatste jaren

Nadere informatie

Verduurzamen van gemeentelijk vastgoed en de mogelijke rol van ESCo s

Verduurzamen van gemeentelijk vastgoed en de mogelijke rol van ESCo s Verduurzamen van gemeentelijk vastgoed en de mogelijke rol van ESCo s Rapportage van een kwalitatief onderzoek in opdracht Agentschap NL Referentienummer UGC1300002 drs. Peter Paul van Kempen en ir. Jan

Nadere informatie

Energie geef je door Jaarverslag 2014

Energie geef je door Jaarverslag 2014 Energie geef je door Jaarverslag 2014 Alliander Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave Over dit verslag 3 Over Alliander 6 Over ons bedrijf 7 Onze missie en visie 10 Trends en marktontwikkelingen

Nadere informatie

Energie besparing in de zorg

Energie besparing in de zorg Voorzitter beroepsvereniging FMGezondheidszorg André de Reus Liever besparen dan bezuinigen Energie besparing in de zorg Energie besparen is een niet te missen kans om de financiële gevolgen van de economische

Nadere informatie

transformatie kantoren rotterdam

transformatie kantoren rotterdam transformatie kantoren rotterdam Transformatie van leegstaande gebouwen in Rotterdam Rogier van den Berg Wat is er nodig voor de succesvolle herontwikkeling van leegstaande gebouwen in de stad? Dat is

Nadere informatie

Leidraad Green Lease

Leidraad Green Lease Leidraad Green Lease Naar duurzaam gebruik en exploitatie van gebouwen >> Als het gaat om energie en klimaat et same ng m nwerki in OPENBAAR Leidraad Green Lease Naar duurzaam gebruik en duurzame exploitatie

Nadere informatie

Hart voor goed wonen. Ondernemingsplan. Huis & Erf

Hart voor goed wonen. Ondernemingsplan. Huis & Erf Hart voor goed wonen Ondernemingsplan 2014 2017 Huis & Erf Inhoud einddoel Einddoel 3 Inleiding 4 Breed inzetbaar 1. Hart voor de omgeving 6 Flexibele omvang Aanspreekbaar Multidisciplinair Proactief 2.

Nadere informatie

Naar duurzame huisvesting

Naar duurzame huisvesting Naar duurzame huisvesting NSI wil huurders duurzame huisvesting bieden zodat zij hun bedrijf voor lange tijd succesvol kunnen uitoefenen. Voorwoord NSI is eind 2010 verhuisd naar Hoofddorp. Een centrale

Nadere informatie

1. Over Ballast Nedam

1. Over Ballast Nedam 16 17 1. Over Ballast Nedam In deze paragraaf schetsen we voor u de contouren van onze onderneming: waar we het voor doen (onze visie en missie), waar we voor staan, wat onze kernactiviteiten zijn en in

Nadere informatie

Duurzaam vastgoed. Proactief verduurzamen van de bestaande portefeuilles NEDERLAND. www.ingreim.com

Duurzaam vastgoed. Proactief verduurzamen van de bestaande portefeuilles NEDERLAND. www.ingreim.com Duurzaam vastgoed Proactief verduurzamen van de bestaande portefeuilles NEDERLAND DUURZAAMHEIDsrapport 2011 www.ingreim.com ING Real Estate Investment Management Een toonaangevende speler, gericht op de

Nadere informatie

DUURZAAMHEID EN COMMERCIEEL VASTGOED. Het ABC van organisaties, termen, begrippen en definities

DUURZAAMHEID EN COMMERCIEEL VASTGOED. Het ABC van organisaties, termen, begrippen en definities DUURZAAMHEID EN COMMERCIEEL VASTGOED Het ABC van organisaties, termen, begrippen en definities 2 Duurzaamheid en commercieel vastgoed Het ABC van organisaties, termen, begrippen en definities Voorwoord

Nadere informatie

Energieparticipatie goed voor milieu en portemonnee!

Energieparticipatie goed voor milieu en portemonnee! Format beschrijving teamresultaat DO IT! 2008/2009 1.0 Projectnaam : onder deze titel zal over het resultaat gepubliceerd/gecommuniceerd worden Energieparticipatie goed voor milieu en portemonnee! 1.1

Nadere informatie

Bouwen wij wel voor onze kinderen?

Bouwen wij wel voor onze kinderen? Rondetafelgesprek: Thomas Rau waarschuwt de overheid TnT: Co 2 -neutraal en het meest duurzame kantoor van nederland HET GRoEnE BoUwEn Minister Van der Laan: Een wereld te winnen Sokkerwei: schoolvoorbeeld

Nadere informatie

DGMR. Meer dan een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software

DGMR. Meer dan een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software adviseurs. Bouwfysica Energie en Duurzaam Bouwen Brandveiligheid DGMR. Meer dan een oplossing. DGMR is meer dan een raadgevend

Nadere informatie

ALGEMEEN COMMERCIEEL SOCIAAL EN MVO FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010. De juiste mensen op de juiste plek

ALGEMEEN COMMERCIEEL SOCIAAL EN MVO FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010. De juiste mensen op de juiste plek ALGEMEEN COMMERCIEEL SOCIAAL EN MVO FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 De juiste mensen op de juiste plek DE FACILITAIRE COMBINATIE Facilicom Services Group is 45 jaar geleden begonnen als schoonmaakbedrijf.

Nadere informatie

Fors besparen op uw hostingkosten

Fors besparen op uw hostingkosten Whitepaper Fors besparen op uw hostingkosten Hoe kunt u een kostenvoordeel behalen zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit van uw dienstverlening? INHOUD» De hostingmarkt» Cloud technologie» Uitbesteden

Nadere informatie

Hand in hand naar energie neutrale gebouwen

Hand in hand naar energie neutrale gebouwen Energiealert Woningcorporaties, vastgoed en bouw ING Economisch Bureau Hand in hand naar energie neutrale gebouwen Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 30% van het totale energieverbruik. De bouwsector

Nadere informatie