Gebouwen en Techniek. Strukton in de markt van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebouwen en Techniek. Strukton in de markt van"

Transcriptie

1 e te d to D ce g d st Strukton in de markt van Gebouwen en Techniek Strukton gelooft dat geld verdienen en een bijdrage leveren aan de maatschappij hand in hand kunnen gaan. Sterker nog: Strukton heeft het al ruimschoots bewezen!

2 trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talr n waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvorm e projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenw t zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nie it komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuigin ntraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol o ebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis v uur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. O aan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we tr Strukton gelooft dat geld verdienen en een bijdrage leveren aan de maatschappij hand in hand kunnen gaan. Sterker nog: Strukton heeft het al ruimschoots bewezen. Wij creëren kwalitatief hoogwaardige huisvesting, door samen met partners actief te participeren in de ontwikkeling of revitalisatie van gebouwen. Ook het beheer en onderhoud nemen wij voor onze rekening. Hierbij denken wij in levensduur: wij kijken naar de totaalkosten en kwaliteit van het gebouw voor de lange termijn. Zo levert Strukton gebouwen op die energiezuiniger en comfortabeler zijn, tegen substantieel lagere kosten: 10 tot 30%. Hiermee is er winst voor alles en iedereen: Winst voor de eigenaar van een gebouw: duurzaam, energiezuinig en perfect onderhouden vastgoed, dat aantrekkelijk is voor huurders en zijn marktwaarde behoudt. Winst voor de beheerder: de beste kwaliteitszorg tegen minimale kosten, zodat er minder reparaties nodig zijn en minder storingen optreden. Winst voor de gebruiker: een prettig en evenwichtig klimaat waarin mensen optimaal kunnen werken en verblijven, productief zijn en zich gezond voelen. Winst voor mens en maatschappij: minder verspilling van gas, water en elektriciteit en een sterke reductie van CO2-uitstoot. Winst voor Strukton: een gezond bedrijf, met continuiteit voor medewerkers, langdurige klantrelaties en uitdagende projecten.

3 ijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de proje en. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht erkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt uwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centra g aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmansch vertuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur va an onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan lev p basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden ots op zijn. Strukton neemt de hele zorg voor gebouwen op zich. Door verantwoordelijkheid te nemen voor het DBFMO-ontwerp, de realisatie en het beheer en onderhoud. Ook de financiering kunnen we voor onze rekening nemen. Hierdoor kan de opdrachtgever zich concentreren op zijn primaire proces en is hij verzekerd van een veilige, comfortabele en duurzame werk- en verblijfsomgeving. Wij bieden oplossingen op maat. Onze expertise richt zich op de integrale benadering van huisvestingsvraagstukken. De klantvraag benaderen wij vanuit verschillende expertises, zoals finance, duurzame huisvestiging van gebouwen en innovatieve contractvormen. Met onze bedrijfskundige benadering en verschillende oplossingen proberen we onze specialismen ook in het voordeel van onze klanten en partners te laten werken. Strukton maakt gebruik van verschillende contractvormen om de samenwerking met klanten optimaal te benutten. Enkele voorbeelden: Energie Service Company (ESCo) Een ESCo is een bedrijf dat speciaal wordt opgericht om te investeren in energiebesparende maatregelen. Dit bedrijf ontwerpt, financiert, realiseert én garandeert de verduurzaming van één of meerdere gebouwen. Zo is het mogelijk vastgoed te verduurzamen zonder dat de opdrachtgever hoeft te investeren. Prestatiecontract Overeenkomst waarbij afspraken worden vastgelegd over prestaties. Het gaat om de resultaten en niet om de inspanning. Aan de hand van deze key performance indicatoren (kpi s) beoordeelt de opdrachtgever de kwaliteit van de dienstverlening. Doorgaande exploitatie We doen ons werk op zo n manier dat de eindgebruiker zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden ondervindt. Als het ware een samenwerkingscontract met de omgeving. Het station blijft open, de treinen blijven rijden en in kantoren, ziekenhuizen of scholen moet het primaire proces doorgaan. We hanteren werktijden die op de wensen van de klant zijn afgestemd en passen slimme technieken toe om de overlast te beperken. De reiziger, kantoormedewerker, student of patiënt staat hierbij centraal. Bovendien is de continuïteit van de bedrijfsvoering voor de opdrachtgever gewaarborgd.

4 evensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots o en staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar ijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de proje samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmans erken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van ge ze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensdu p zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke ge ar we trots op zijn. Ontwikkeling Onze belangrijkste taak is niet het ontwikkelen van bouwprojecten, maar het creëren van mogelijkheden. Mogelijkheden om te wonen, te werken, gezond te zijn, te leren. Kortom: om de kwaliteit van leven te verbeteren. Onze kennis van zaken verrijken we met creativiteit, ambitie en lef om te kiezen voor onconventionele oplossingen. We zorgen ervoor dat nieuwe bebouwing past bij de omgeving. Of het nu gaat om een binnenstedelijke herontwikkeling of om een gebiedsontwikkeling aan de rand van de stad, rond een OV-knooppunt of in de wei. Realisatie Een comfortabele, duurzame en energiezuinige omgeving, waarin mensen prettig kunnen werken en verblijven. Dat is elke keer weer ons doel wanneer we ons verdiepen in een gebouw. Samen met u willen we kwalitatief hoogwaardige huisvesting realiseren, waarin mensen optimaal functioneren en zich goed voelen. Ook door verouderde gebouwen nieuw leven in te blazen met als doel: daling van het energieverbruik en verhoging van de marktwaarde. We vertalen in beide situaties de wensen naar technische specificaties en verzorgen de realisatie met oog voor verduurzaming. Service, beheer en onderhoud Niet op afroep reparaties uitvoeren, maar zorgen dat uw gebouw 24 uur per dag in perfecte staat verkeert. Dat is de filosofie van Strukton als het gaat om service, beheer en onderhoud. We nemen de zorg voor uw gebouw volledig uit handen, waardoor u één duidelijk aanspreekpunt heeft en continu verzekerd bent van comfort en gemak. Exploitatie Strukton voorziet de gebruikers van uw pand van alles wat ze nodig hebben om goed te functioneren. Met onze expertise op het gebied van huisvestingsvraagstukken nemen we u de exploitatie van uw gebouw voor een lange periode uit handen en creëren een optimale werkomgeving tegen minimale kosten.

5 p zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke ge we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op cten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsv chap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken bouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis va ur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots bieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten w Technologieën Elektrotechniek Verlichting Lichtregelingen Hoog-/laagspanning Noodstroomaggregaten No-break installaties Meet- en regeltechniek Duurzaamheid Energieopwekking Energiebesparing Warmtepompen Warmtekrachtkoppeling Warmte- en koudeopslag Energiemonitoring Klimaat / HVAC Verwarming Koeling Luchtbehandeling Gebouwautomatisering Warmte-kracht koppeling Vochthuishouding Sanitaire installaties Veiligheid / beveiliging Branddetectie en -bestrijding Camera observatie Inbraakdetectie Toegangscontrole Tijdsregistratie Databeveiliging Ontruimingsinstallaties Terreinbeveiliging Sprinklertechniek Transportmiddelen Liften Áutomatische deuren Gevelwasinstallaties Hefplateaus Roltrappen Automatisering Infrastructurele netwerken Draadloze netwerken UPS systemen Blusgassystemen Noodstroomaggregaten Koeling Maintenance Mantelcontracten Storingen (herstel) fundering Zwambestrijding Dakrenovatie Kozijn en glas vervangen Gevelreiniging en behandeling Schoonmaakonderhoudsadvies Lange termijn huisvestingsplannen Advies materiaalkeuze Beoordeling bouwkundige details (maakbaarheid, waterdichtheid, bouwfysica) Arbo-wetgevingsadviezen Engineering Architectonisch ontwerp / interieur ontwerp Voorontwerp en def ontwerp (2d en 3d) Stabu bestekken / werkomschrijving Ontwerp coördinatie Voorbereiden en begeleiden vergunningsaanvraag Vervaardigen van alternatieven Planvoorbereiding Overall en detailplanning Bouwmethode en bouwberekeningen Adviezen mbt (bouw) kranen Bouwplaatslogistiek Risicoanalyse Grondwerken Bemalen Heien Ruwbouw (beton, staal, prefab) Fundering Grondwerk Revitalisatie / renovatie Sloopwerk Dak en gevelrenovatie Afbouw Inrichting Grondwerk MVO Beton en glas keten Co2 prestatieladder Groene stroom Afvalbank (recycling) BREEAM Werkwijze Lean Bouwen Doorgaande exploitatie Binnenstedelijk Life cycle costing BIM (Bouwwerk informatie modellen) Virtuele bouwmodellen

6 bieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten w talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de p ormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraa wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwe n onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke gebieden staan leve op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen. Op talrijke aar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen Oplossingen Energiemanagement Kent u het energiebesparingspotentieel van uw gebouw en wilt u in het kader van MVO een bijdrage leveren aan het milieu? Het Nieuwe Werken Minder kosten en meer motivatie? Is het Nieuwe Werken iets voor u? Onderzoek samen met Strukton de mogelijkheden. ESCo Quick Scan Uw gebouw verduurzamen zonder daarvoor te betalen. Dat kan! Een ESCo Quick Scan geeft u inzicht. The Building Doctor Wat zijn de oorzaken van de klimaatklachten in uw gebouw? Garantiemanagement Maakt u geen onnodige onderhoudskosten aan uw installaties in de garantieperiode van uw gebouw na nieuwbouw of renovatie? Aankoopinspectie Hoe functioneren de (klimaat)installaties in het nieuwe gebouw dat u wilt betrekken? Desinvesteringsmanagement Hoe komt u tot een verantwoorde minimale instandhouding van uw gebouwgebonden technische installaties, als u van plan bent te renoveren of uw pand te verlaten? Organisatiescan Wat zijn de verbetermogelijkheden binnen uw technische dienst? Contract Scan Wat zijn de verbeteren besparingsmogelijkheden van uw onderhoudscontracten. Fire Safety Scan Voldoen uw brandveiligheidsmaatregelen aan de gestelde eisen? Security Scan Hoe kunt u de gevolgen van inbraak, agressie of vandalisme beperken? Legionella Hoe kunt u de risico s op legionella met betrekking tot uw gebouwgebonden installaties beheersen? Meerjarenbegroting Weet u wat de kosten voor groot en vervangend onderhoud aan uw installaties zijn op de korte en lange termijn? Inspectie+ Heeft u inzichtelijk of alle wettelijk verplichte inspecties tijdig worden uitgevoerd? Hotelscan Hoe haalt u door slim te bouwen het hoogste rendement uit uw hotel? BREEAM Hoe zorgt u voor een optimaal duurzaam gebouw? Doorgaande exploitatie Wist u dat u kunt verbouwen / renoveren terwijl uw bedrijfsproces gewoon doorgang heeft? Lean Bouwen Wist u dat u sneller en efficiënter kunt bouwen door slim te plannen?

7 aar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkingsvormen rojecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtuiging aan nieuwe samenwerkin l. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis van onze visie werken wij vol overtu n en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zijn. Op basis nsduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten waar we trots op zi gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij de projecten. Op talrijke gebieden staan levensduur van gebouwen en vakmanschap centraal. Dit komt tot zijn recht bij Internationale School Eindhoven PPS project. Herbestemming van monumentale Constant Rebeque Kazerne tot school. Met 30 jaar beheer en onderhoud gebouwgebonden installaties. Philipsdorp Eindhoven In opdracht van een woningbouwcoöperatie renoveren en onderhouden van woningen. Speciaal voor de snelle kleine klussen rijdt de klusser op de bakfiets door de wijk. Land in Zicht Haarlem Ontwikkeling en realisatie van nieuwbouwproject met 167 woningen en appartementen aan het water. Esco Gehele beheer en onderhoud van de negen Rotterdamse zwembaden voor de komende tien jaar, waarbij energiebesparende maatregelen, zorgen voor de financiering ervan en garandeert de energiebesparing. ROC Twente Aan de hand van een presentatie onderhoudsovereenkomst zijn wij bij deze onderwijsinstelling gedurende tien jaar verantwoordelijk voor de integrale onderhoudsdienstverlening van circa m 2. Benieuwd naar andere projecten? kijk dan hier.

8 c- bij al. ap n ens- COLOFON Strukton Bouw en Strukton Worksphere. Coördinatie, telstproductie en eindredactie: Marketing & Communicatie Bouw en Worksphere. Uitgave mei Ontwerp en vormgeving: AC+M, Maarssen. Drukwerk: Tuijtel. Fotografie: Imre Csany, UNStudio, Jannes Linders, Ronald Abelskamp, Jildiz Kaptein, Hein van den Heuvel, Maarten Noordwijk, Michael van Oosten, René van der Waal, Michael Kloeg. Meer informatie info.gebouwen@strukton.com

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu TECHNISCH BEHEER Zorgeloze kwaliteit TECHNISCH BEHEER Onze samenleving verandert snel. Waar in het verleden volstaan kon worden met een eenvoudig inspanningscontract voldoet dit veelal niet meer aan de

Nadere informatie

ZWEMBADEN. Zorgeloos waterplezier. vandorp.eu

ZWEMBADEN. Zorgeloos waterplezier. vandorp.eu ZWEMBADEN Zorgeloos waterplezier DUURZAME KWALITEIT Van Dorp is al meer dan 35 jaar specialist op het gebied van o.a. zwembaden, sauna s, stoomcabines en waterattracties. Onze activiteiten zijn ontwerpen,

Nadere informatie

Storingscontract. HVL Service, Onderhoud en Beheer

Storingscontract. HVL Service, Onderhoud en Beheer Uw samenwerking met HVL Service, Onderhoud en Beheer kan in verschillende contractvormen worden vastgelegd. Samen stellen wij een gedetailleerd onderhoudsplan op en formuleren wij een overeenkomst op maat,

Nadere informatie

Building4life. Wilt u weten hoe? Building4life. Jan van Polanenkade 26B1 4811 KM Breda Postbus 1069 4801 BB Breda

Building4life. Wilt u weten hoe? Building4life. Jan van Polanenkade 26B1 4811 KM Breda Postbus 1069 4801 BB Breda Wilt u weten hoe? Ga stap voor stap door onze aanpak: - Kennismaking Building4life - De Building4life werkwijze - Uitgewerkte case Amarant Tilburg Building4life Jan van Polanenkade 26B1 4811 KM Breda Postbus

Nadere informatie

Prestatiecontracten voor bestaand maatschappelijk vastgoed: slim besparen én verduurzamen

Prestatiecontracten voor bestaand maatschappelijk vastgoed: slim besparen én verduurzamen Prestatiecontracten voor bestaand maatschappelijk vastgoed: slim besparen én verduurzamen 6 december 2011 Albert Hulshoff Ede 22 maart 2012 Prestatiecontracten - Prestatiecontracten - ESCo-eigenschappen

Nadere informatie

Uw hoogbouw SLIM renoveren De nieuwe, revolutionaire methode om al uw hoogbouw moeiteloos te verduurzamen!

Uw hoogbouw SLIM renoveren De nieuwe, revolutionaire methode om al uw hoogbouw moeiteloos te verduurzamen! Uw hoogbouw SLIM renoveren De nieuwe, revolutionaire methode om al uw hoogbouw moeiteloos te verduurzamen! snelle realisatie in duurzame renovatie snelle realisatie in duurzame renovatie De béste prestatie

Nadere informatie

Energiebesparing is investeren in de toekomst

Energiebesparing is investeren in de toekomst Energiebesparing is investeren in de toekomst Hoe energieprestatiecontracten leiden tot gegarandeerde energiebesparing Selina Roskam Energievakbeurs Voorstellen: Selina Roskam Kennismakelaar Duurzaam bouwen

Nadere informatie

Een comfortabel werkklimaat, innovatief en zorgeloos geregeld? Unica Regeltechniek brengt comfort in ieder gebouw

Een comfortabel werkklimaat, innovatief en zorgeloos geregeld? Unica Regeltechniek brengt comfort in ieder gebouw Een comfortabel werkklimaat, innovatief en zorgeloos geregeld? Unica Regeltechniek brengt comfort in ieder gebouw Voor ons gebouw zoeken we een specialist met een helicopterview Unica Regeltechniek brengt

Nadere informatie

Voorwoord. ITN Hart voor techniek. Luchtbehandeling - IJburg College, Amsterdam 2

Voorwoord. ITN Hart voor techniek. Luchtbehandeling - IJburg College, Amsterdam 2 ITN Ontzorgt Voorwoord ITN Installatietechniek b.v. Ede opgericht in 1973 is een allround technisch dienstverlener. In deze interactie zijn transparantie in doen en laten en het nakomen van afspraken van

Nadere informatie

Besparen met duurzame energie. Unica Ecopower

Besparen met duurzame energie. Unica Ecopower Besparen met duurzame energie Unica Ecopower Besparen met duurzame energie Dat voor u als eigenaar of beheerder van duurzaam vastgoed de energielevering op duurzame wijze moet geschieden spreekt voor zich.

Nadere informatie

www.bamtechniek.nl Stappenplan voor energiemanagement in bestaand vastgoed BAM Techniek - Energy Systems

www.bamtechniek.nl Stappenplan voor energiemanagement in bestaand vastgoed BAM Techniek - Energy Systems www.bamtechniek.nl Stappenplan voor energiemanagement in bestaand vastgoed BAM Techniek - Energy Systems BAM Techniek - Energy Systems Uw energie- en gebouwmanager Energie is absoluut onmisbaar voor de

Nadere informatie

16-20 september 2013 MAANDAG 16 SEPTEMBER

16-20 september 2013 MAANDAG 16 SEPTEMBER BUILDING ENERGY U BENT UITGENODIGD VOOR DE DUTCH GREEN BUILDING WEEK Energie is de belangrijkste grondstof voor succes, daarom gaan wij er zorgvuldig mee om. We realiseren en faciliteren gebouwen die in

Nadere informatie

Energy Service Company: een kans voor u?

Energy Service Company: een kans voor u? 1 Energy Service Company: een kans voor u? Stand van zaken provinciale pilot & Kansen voor de installatiebranche Hans van der Heide Pilot provincie Friesland (1) Doel: Ervaring opdoen met het opzetten

Nadere informatie

AT OSBORNE. Practice what you preach: Hoofdkantoor AT Osborne 3 jaar later. 19 september 2012. Gerhard Jacobs Directeur Huisvesting & Vastgoed

AT OSBORNE. Practice what you preach: Hoofdkantoor AT Osborne 3 jaar later. 19 september 2012. Gerhard Jacobs Directeur Huisvesting & Vastgoed AT OSBORNE www.atosborne.nl Practice what you preach: Hoofdkantoor AT Osborne 3 jaar later Gerhard Jacobs Directeur Huisvesting & Vastgoed 19 september 2012 AT Osborne Huisvesting en Vastgoed Infrastructuur

Nadere informatie

Een warm onthaal begint bij Albrand

Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand De zekerheid van 30 jaar vakmanschap 02 De 10 zekerheden die we installateurs en eindgebruikers bieden, zorgen ervoor dat we al meer

Nadere informatie

Prestatiecontracten sleutel tot duurzaamheid

Prestatiecontracten sleutel tot duurzaamheid Prestatiecontracten sleutel tot duurzaamheid Workshop Prestatiecontracten 7 december 2009 Albert Hulshoff, programma-adviseur adviseur Utiliteitsbouw SenterNovem Albert Hulshoff innovatie, energie, klimaat,

Nadere informatie

Energiereductie met een ESCo. Jan-Maarten Elias Unica Ecopower

Energiereductie met een ESCo. Jan-Maarten Elias Unica Ecopower Energiereductie met een ESCo Jan-Maarten Elias Unica Ecopower Inhoud 1. Over Unica Ecopower 2. Huidige en toekomstige energie wetgeving 3. Wat is een ESCo 4. Europese Gedragscode voor ESCo s 5. Voorbeeld

Nadere informatie

DOCK EQUIPMENT & INDUSTRIAL DOORS. Service.

DOCK EQUIPMENT & INDUSTRIAL DOORS. Service. DOCK EQUIPMENT & INDUSTRIAL DOORS Service www.loading-systems.com Service als stelregel Loading Systems is Europees marktleidende partij en pionier op het gebied van laden en lossen. Het inrichten van

Nadere informatie

STEK. airconditioning. airconditioning. warmtepompen. vullen met koudemiddel

STEK. airconditioning. airconditioning. warmtepompen. vullen met koudemiddel Als specialist werken wij samen met u als Installateur. Een logische combinatie. warmtepompen computerruimtekoeling Koeltechnisch handelen Vacumeren Luchtbehandeling DRUKPBEPROEVING vullen met koudemiddel

Nadere informatie

Een comfortabel en duurzaam gebouw, gegarandeerd

Een comfortabel en duurzaam gebouw, gegarandeerd Een comfortabel en duurzaam gebouw, gegarandeerd Ministerie van Financiën, Den Haag Manesco helpt gebouweigenaren met comfortverbetering, energiebesparing én, tegen lagere exploitatiekosten. Manesco is

Nadere informatie

AT OSBORNE. Masterclass Energiebesparing in de zorg. Professioneel opdrachtgeverschap 16 november 2011. Marjolijn Kroon adviseur gezondheidszorg

AT OSBORNE. Masterclass Energiebesparing in de zorg. Professioneel opdrachtgeverschap 16 november 2011. Marjolijn Kroon adviseur gezondheidszorg AT OSBORNE www.atosborne.nl Masterclass Energiebesparing in de zorg Professioneel opdrachtgeverschap 16 november 2011 Marjolijn Kroon adviseur gezondheidszorg AT Osborne Huisvesting en Vastgoed Infrastructuur

Nadere informatie

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Vaardige en ervaren handen Onderhoud kasteel Huis Doorn Nieuwe houten kap grachtenpand Blaauwlakenblok, Amsterdam Antwoord op úw vraag

Nadere informatie

Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu

Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Waakzaam op het gebied van Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu! Certafix

Nadere informatie

ENERGIECONCEPTEN. Advies op maat. vandorp.eu

ENERGIECONCEPTEN. Advies op maat. vandorp.eu ENERGIECONCEPTEN Advies op maat ENERGIE- KOSTEN Stelt u zich eens voor dat u 1,- per m 2 aan energiekosten kunt besparen in een pand van 5.000 m 2. In een tijd van stijgende energiekosten zal dit in 10

Nadere informatie

koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder

koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder Dijksma Koudetechniek is specialist in het creëren van een optimaal bewaarklimaat voor producten in onder meer de agrarische sector

Nadere informatie

Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen!

Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen! Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen! snelle realisatie in duurzame renovatie Met Renolution is uw woningbezit verrassend snel

Nadere informatie

DAN. Duurzaam denken en doen

DAN. Duurzaam denken en doen DAN. Duurzaam denken en doen Een warm onthaal begint bij Albrand duurzame energiesystemen Duurzame energiesystemen van ALBRAND. Anders DAN anders! Energie is er altijd en overal. Maar energie is niet vanzelfsprekend.

Nadere informatie

Alkondor Circulair. 4 juni Martijn Veerman

Alkondor Circulair. 4 juni Martijn Veerman Alkondor Circulair 4 juni 2018 Martijn Veerman m.veerman@alkondor.nl Scope Alkondor Hengelo 1 Engineering 2 Productie 3 Montage 4 Beheer en Onderhoud Uitwerken, ontwikkelen, informatie koppelen en tekenen

Nadere informatie

Onze inspanning bespaart ú energie

Onze inspanning bespaart ú energie Onze inspanning bespaart ú energie is een adviesbureau gespecialiseerd in duurzame vraagstukken. Vanwege de uiteenlopende achtergronden van onze adviseurs is in staat een passend antwoord te geven op een

Nadere informatie

solutions mobility Technische installaties

solutions mobility Technische installaties solutions mobility Technische installaties Personen- en goederenvervoer Liften Roltrappen Goederenheffer Transportbanden Toegangsbeheer Automatische deuren Speedgates Roldeuren/hekken Slagbomen Gevelonderhoud

Nadere informatie

Presentatie Gert-Jan de Looze. Verduurzamen van vastgoed door gebruik van Esco s. Presentatie Stadsregio

Presentatie Gert-Jan de Looze. Verduurzamen van vastgoed door gebruik van Esco s. Presentatie Stadsregio Presentatie Gert-Jan de Looze Verduurzamen van vastgoed door gebruik van Esco s Presentatie Stadsregio Indeling presentatie Programma Rotterdamse Groene Gebouwen (RGG) Onderhouds en energieprestatiecontract

Nadere informatie

Optimalisatie door integratie

Optimalisatie door integratie Optimalisatie door integratie industriële en utilitaire dienstverlening op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw, instrumentatie, automatisering, HVAC en service & onderhoud Dassen Group is opgericht

Nadere informatie

Hellebrekers Technieken is een multidisciplinair bedrijf op het gebied van gebouwinstallaties en procesinstallaties

Hellebrekers Technieken is een multidisciplinair bedrijf op het gebied van gebouwinstallaties en procesinstallaties Hellebrekers Technieken is een multidisciplinair bedrijf op het gebied van gebouwinstallaties en procesinstallaties Familiebedrijf, opgericht in 1971 (40-jarig jubileum) Specialist in de waterbehandelingstechniek

Nadere informatie

Rijkskantoor de Knoop: Een pareltje van datagedreven gebouwbeheer

Rijkskantoor de Knoop: Een pareltje van datagedreven gebouwbeheer Rijkskantoor de Knoop: Een pareltje van datagedreven gebouwbeheer Een modern kantoorgebouw moet voldoen aan steeds hogere eisen. Zo comfortabel en energiezuinig mogelijk, met een slimme benutting van de

Nadere informatie

ITBB. Toppers in Techniek

ITBB. Toppers in Techniek ITBB. Elektrotechniek Innovatie door kennisoverdracht www.itbb.nl www.zonderman.nl Elektrotechniek Meet- en regeltechniek Signalering en beveiliging Brandbeveiliging Energievoorziening Telematica/netwerken/infrastructuren

Nadere informatie

Verduurzamen van commercieel vastgoed juridische aspecten

Verduurzamen van commercieel vastgoed juridische aspecten Verduurzamen van commercieel vastgoed juridische aspecten 19 juni 2014 Inleiding Rollen en partijen Verschillende typen vastgoed met een eigen regime Woningen, winkels en overige bedrijfsruimte De split

Nadere informatie

Mag ik mij even voorstellen. Johan Pot

Mag ik mij even voorstellen. Johan Pot Mag ik mij even voorstellen Johan Pot De Geschiedenis van De Hallen De Geschiedenis van De Hallen De Geschiedenis van De Hallen Initiatief In het voorjaar van 2010 hebben buurtbewoners, toekomstige gebruikers,

Nadere informatie

Tips, handvatten en financieringsmogelijkheden

Tips, handvatten en financieringsmogelijkheden Tips, handvatten en financieringsmogelijkheden 26 Hans november Scherpenzeel 2009 Hans Scherpenzeel Introductie Adviseur in Utiliteitsbouw-team SenterNovem Innovatie, Agentschap energie, van het klimaat,

Nadere informatie

Presentatie KIN Installatietechniek BV. Door: Cock Bouman. Symposium 19 november 2015

Presentatie KIN Installatietechniek BV. Door: Cock Bouman. Symposium 19 november 2015 Presentatie KIN Installatietechniek BV Door: Cock Bouman Symposium 19 november 2015 Agenda DGtC KIN Installatietechniek Optimaal gebruik van installaties Duurzame toepassingen Verduurzamen bestaande locaties

Nadere informatie

Woningbouw & Utiliteit

Woningbouw & Utiliteit Woningbouw & Utiliteit Om bedrijven en de particulieren een totaalpakket te kunnen bieden is Taylor Elektrotechniek B.V. in 2008 een samenwerking aangegaan met PBK Technische Installaties B.V Voor een

Nadere informatie

FixPlan voor installaties

FixPlan voor installaties FixPlan voor installaties Installatietechniek FixPlan installatietechniek is een creatieve en innovatieve partner die technische installaties ontwerpt, installeert, onderhoudt en beheert op het gebied

Nadere informatie

Samen bouwen aan. kinderopvang. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen

Samen bouwen aan. kinderopvang. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Samen bouwen aan kinderopvang Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Bij Esbi Huis treft u alles onder één dak Door de toenemende vraag naar kinderopvang is er in veel gemeentes een structureel tekort

Nadere informatie

Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen

Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen GB&O staat voor Gevel Beheer & Onderhoud; een duurzame krachtenbundeling van professionals

Nadere informatie

Risicomanagement bij geïntegreerde contractvormen. IPMA-NL Interessegroep Risicomanagement

Risicomanagement bij geïntegreerde contractvormen. IPMA-NL Interessegroep Risicomanagement Risicomanagement bij geïntegreerde contractvormen IPMA-NL Interessegroep Risicomanagement Jeroen Mieris, Project Manager 1 Inhoud Even voorstellen.. Veranderende bouwwereld Geïntegreerde contracten Risicomanagement

Nadere informatie

TOTAL COST OF OWNERSHIP

TOTAL COST OF OWNERSHIP Nieuwe perspectieven op TOTAL COST OF OWNERSHIP INTELLIGENT BUILDING SPECIALS Investeren in comfort en energiebesparing loont Ondernemingen en overheidsorganisaties zijn zich er steeds meer van bewust

Nadere informatie

PROJECTPLAN METERS MAKEN IN DE ESHOF

PROJECTPLAN METERS MAKEN IN DE ESHOF PROJECTPLAN METERS MAKEN IN DE ESHOF De Eshof op weg naar energie neutraal! = woningen Eshof naar nul op de meter = Inhoud 1. Ambitie: naar meest duurzame wijk van Elst? 2. Meten is weten: per wijk per

Nadere informatie

Een comfortabel en duurzaam gebouw, gegarandeerd

Een comfortabel en duurzaam gebouw, gegarandeerd Een comfortabel en duurzaam gebouw, gegarandeerd Ministerie van Financiën, Den Haag Manesco helpt gebouweigenaren met comfortverbetering, energiebesparing én, tegen lagere exploitatiekosten. Manesco is

Nadere informatie

INNAX GROUP presentatie PROVADA 7 JUNI 2011 1400-1430H

INNAX GROUP presentatie PROVADA 7 JUNI 2011 1400-1430H INNAX GROUP presentatie PROVADA 7 JUNI 2011 1400-1430H Presentatie EVEN VOORSTELLEN WAT DOET INNAX LINK NAAR HET ENDIS CONCEPT ENERGIE MANAGEMENT DUURZAME ENERGIE VOORZIENING Even voorstellen PHILIP BLAAUW

Nadere informatie

RIVM en CBG. sluit menu menu. Nederlands. Engels. Strukton. Strukton en werkmaatschappijen

RIVM en CBG. sluit menu menu. Nederlands. Engels. Strukton. Strukton en werkmaatschappijen Nederlands Engels Strukton Strukton en werkmaatschappijen Strukton Naar strukton.nl Strukton Civiel Naar struktonciviel.nl Strukton Rail Naar struktonrail.nl Strukton Integrale ProjectenStrukton Integrale

Nadere informatie

Milieubeleidsverklaring

Milieubeleidsverklaring Milieubeleidsverklaring 2016 Inleiding Over Möhringer Liften BV Möhringer is een onderneming die zich richt op het ontwerpen, fabriceren, leveren en plaatsen van liftinstallaties, alsmede de nazorg in

Nadere informatie

OBS De Wilgenstam DUURZAAM RENOVEREN MEERVOUDIGE OPBRENGST

OBS De Wilgenstam DUURZAAM RENOVEREN MEERVOUDIGE OPBRENGST OBS De Wilgenstam DUURZAAM RENOVEREN investeren in MEERVOUDIGE OPBRENGST WILGENSTAMSUSTINNODUURZAAMESCHOOL Aanleiding Ambitie om kennis duurzaam bouwen toe te passen op concreet project. Geheel vrijblijvend

Nadere informatie

meer werk of meerwaarde? Pps bij scholenbouw in Nederland

meer werk of meerwaarde? Pps bij scholenbouw in Nederland meer werk of meerwaarde? Pps bij scholenbouw in Nederland Overweegt u nieuwbouw of renovatie van een school? Deze folder geeft u inzicht in wat publiekprivate samenwerking (pps) bij scholen inhoudt. Wanneer

Nadere informatie

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE EMERGO Bouwnovatie EMERGO werkt graag samen aan vernieuwende en realistische totaaloplossingen. Ons doel is dat u én wij ingenomen zijn met

Nadere informatie

Technologische invulling energie strategie Sciencepark. Jan-Maarten Elias

Technologische invulling energie strategie Sciencepark. Jan-Maarten Elias Technologische invulling energie strategie Sciencepark Jan-Maarten Elias Smartgrid warmte/koude Parkeren Sporthal Matrix IC gebouwen Lab HIER BENT U NU WKO Kantoren FNWI-fac. Kantoren Kassen Datacenter

Nadere informatie

Ideeën en oplossingen voor een gebruikersvriendelijker gebouwbeheersysteem. ir. Joep van der Velden Expertgroep Gebouwautomatisering en Beheer

Ideeën en oplossingen voor een gebruikersvriendelijker gebouwbeheersysteem. ir. Joep van der Velden Expertgroep Gebouwautomatisering en Beheer Ideeën en oplossingen voor een gebruikersvriendelijker gebouwbeheersysteem ir. Joep van der Velden Expertgroep Gebouwautomatisering en Beheer Inhoud Marktontwikkelingen Huidige gebouwbeheersystemen ICT

Nadere informatie

Prestatiecontracten, de toekomst? Ap Borsje 06-51398334 Koert Meuldijk 06-51398322 Senior consultants exploitatie

Prestatiecontracten, de toekomst? Ap Borsje 06-51398334 Koert Meuldijk 06-51398322 Senior consultants exploitatie Prestatiecontracten, de toekomst? Ap Borsje 06-51398334 Koert Meuldijk 06-51398322 Senior consultants exploitatie Quadrance Wat is Quadrance en wie zijn wij? Adviesbureau vastgoed exploitatie: 16 medewerkers,

Nadere informatie

Integrale energiestrategie UU. Fréderique Houben, Universiteit Utrecht

Integrale energiestrategie UU. Fréderique Houben, Universiteit Utrecht Integrale energiestrategie UU Fréderique Houben, Universiteit Utrecht Integraal en Samen! 2 3-10-2017 Integrale energiestrategie UU Universiteit Utrecht Opgericht in 1636 30.000 studenten en 7.500 medewerkers

Nadere informatie

Hilco Knul & Rutger Naber. BUILT4U Huizen waar bewoners om vragen

Hilco Knul & Rutger Naber. BUILT4U Huizen waar bewoners om vragen Hilco Knul & Rutger Naber BUILT4U Huizen waar bewoners om vragen 25 september 2014 De ambitie van Built4U B4U = Revolutionair voor de renovatiemarkt. = Betaalbare passiefrenovatie. = Energiezuinige, gezonde,

Nadere informatie

De bakens verzetten. Verduurzamen van commercieel vastgoed. Machiel Karels - consultant

De bakens verzetten. Verduurzamen van commercieel vastgoed. Machiel Karels - consultant De bakens verzetten Verduurzamen van commercieel vastgoed Machiel Karels - consultant Het glas is half leeg PROFIT 20-6- 20-6- Meer dan 25% van gebouwgebruikers klaagt over de huisvesting Ziekteverzuim

Nadere informatie

Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box

Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box Theben oplossingen per stramien 2 Utiliteitsconcept 'make it easy' Uw partner, als het om snel en slim installeren gaat Opdrachtgevers, investeerders

Nadere informatie

Energiebesparingen in gebouwen door een goede HVAC afstelling

Energiebesparingen in gebouwen door een goede HVAC afstelling Energiebesparingen in gebouwen door een goede HVAC afstelling 2012-11-29 ir. Geert Verhelst business unit manager Ingenium Commissioning Agenda Verwelkoming Voorstelling Ingenium Energiebesparingen in

Nadere informatie

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven!

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Postbus 711 3900 AS Veenendaal Kerkewijk 26 3901 EG Veendaal (T) 0318-55 19 60 (F) 0318-55 19 61 (M) info@ingeniousvastgoed.nl (I) www.ingeniousvastgoed.nl Haar

Nadere informatie

Wat doet Strukton Worksphere in het kader van verduurzaming. Leo Schunck 16 maart

Wat doet Strukton Worksphere in het kader van verduurzaming. Leo Schunck 16 maart Wat doet Strukton Worksphere in het kader van verduurzaming Leo Schunck 16 maart 2017 0.1 Ontwikkelingen Strategisch kader Strukton Worksphere Projecten MVO maatregelen Leveranciersbeleid Overige initiatieven

Nadere informatie

Uw procesregiseur. Expertise in het bouwtraject. Sterk in verbinden. Dat is Adams Bouwadviesbureau. Al meer dan 15 jaar een

Uw procesregiseur. Expertise in het bouwtraject. Sterk in verbinden. Dat is Adams Bouwadviesbureau. Al meer dan 15 jaar een sterk in verbinden Sterk in verbinden. Dat is Adams Bouwadviesbureau. Al meer dan 15 jaar een toonaangevend ingenieursbureau. Gespecialiseerd in duurzaam en constructief bouwadvies voor woningbouw en utiliteitsbouw.

Nadere informatie

uw portaal voor technisch facilitair management unica online

uw portaal voor technisch facilitair management unica online uw portaal voor technisch facilitair management unica online , Altijd en overal inzicht in uw technische installaties Snel en eenvoudig een storing melden? Inzicht in het energiegebruik van uw installaties?

Nadere informatie

In 2010 de meest duurzame installateur van Nederland!!

In 2010 de meest duurzame installateur van Nederland!! Een duurzaam rendement, met een duurzaam installatiebedrijf in een duurzame markt Afscheidseminar Jaap Hogeling 8 april 2010 Laurens de Lange Unica Installatiegroep: 2004: Het moet anders Grootste zelfstandige

Nadere informatie

Renovatie Transport logistiek industrie

Renovatie Transport logistiek industrie Renovatie Transport logistiek industrie WWW.VOORTMANDAKENWAND.NL 01 introductie Er kunnen diverse redenen zijn om het dak en de wanden (gebouwschil) van bestaande bedrijfsruimtes te herstellen en/of te

Nadere informatie

ENERGIE. besparen. vandorp.eu

ENERGIE. besparen. vandorp.eu ENERGIE besparen ENERGIE- KOSTEN Stelt u zich eens voor dat u 1,- per m 2 aan energiekosten kunt besparen in een pand van 5.000 m 2. In een tijd van stijgende energieprijzen zal dit in 10 jaar al gauw

Nadere informatie

Duurzaam verwarmen en koelen met gas

Duurzaam verwarmen en koelen met gas Duurzame gaswarmtepompen voor o.a.: Kantoorgebouwen Frisse Scholen Verzorgingstehuizen (P4) (P6) (P7) www.gasengineering.nl Duurzaam verwarmen en koelen met gas De voordelen van verwarmen en koelen met

Nadere informatie

nergiebesparing in de ICT

nergiebesparing in de ICT nergiebesparing in de ICT Een koud kunstje? 10 April Green IT Energy Solutions Niels Sijpheer 3671 Meter (Q=m.g.h) 100 kg massa en 1 kwh arbeid: Hoe hoog kom ik? A Minder dan100 meter B Tussen 100 en 1000

Nadere informatie

Veelzijdig Vakmanschap. Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00. Service & Onderhoud

Veelzijdig Vakmanschap. Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00. Service & Onderhoud Veelzijdig Vakmanschap Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00 Service & Onderhoud Friso neemt uw zorg uit handen. Voor onderhoud... Wat kunnen wij voor u betekenen? Reparatie Onderhoud

Nadere informatie

Netwerkevent duurzame gebouwen

Netwerkevent duurzame gebouwen Netwerkevent duurzame gebouwen Wat is Sunburst? Technisch en financieel advies voor nieuwbouw en renovatie duurzame gebouwen Ontwikkelingen - Huurders eisen comfortabele en gezonde gebouwen - Energiezuinige,

Nadere informatie

Energiebesparend. Mooi. Razendsnel.

Energiebesparend. Mooi. Razendsnel. Energiebesparend. Mooi. Razendsnel. Vergroot woongeluk met Cocoonz! Een (huur)huis op een slimme manier energiezuinig, comfortabel en weer aantrekkelijk maken? Met Cocoonz bieden wij dé oplossing om een

Nadere informatie

Groot in kleinschalige projecten

Groot in kleinschalige projecten Groot in kleinschalige projecten Beheer en onderhoud Verbouw en renovatie Kleinschalige nieuwbouw Nieuw bedrijfsonderdeel, vertrouwde naam Giesbers Arnhem heeft naam gemaakt als specialist in woningbouw,

Nadere informatie

Transformatiescan Schoolgebouwen

Transformatiescan Schoolgebouwen Transformatiescan Schoolgebouwen Is uw school aan opwaardering toe? Schoolbesturen worden geconfronteerd met veranderingen en trends in de samenleving én met wijzigingen in de wet- en regelgeving. Demografische

Nadere informatie

Steek Energie in je huis

Steek Energie in je huis Steek Energie in je huis 9 oktober 2012 Breda 1 Bouwbedrijf Boot B.V. Bouwbedrijf Boot is actief in de woningbouw (particulier, ontwikkeling), zorg huisvesting en utiliteit (scholen, kantoren, bedrijfsgebouwen).

Nadere informatie

Projectbureau voor huisvesting & facility management

Projectbureau voor huisvesting & facility management Projectbureau voor huisvesting & facility management 2 Ondersteuning van huisvestingsprojecten Offace projectbegeleiding is een adviesbureau op het gebied van huisvesting en facility management. Wij ondersteunen

Nadere informatie

Meer comfort en minder energieverbruik?

Meer comfort en minder energieverbruik? Meer comfort en minder energieverbruik? Het kan, met intelligente sturing van zonwering, HVAC en verlichting Answers for infrastructure Geïntegreerd management van verlichting, binnenklimaat én zonwering

Nadere informatie

Privaat vastgoed. Optimaal renderend en toekomstbestendig

Privaat vastgoed. Optimaal renderend en toekomstbestendig Privaat vastgoed Optimaal renderend en toekomstbestendig Duurzaam huisvesten Royal HaskoningDHV is sinds jaar en dag een betrouwbare partner in commercieel vastgoed. Als adviseurs hebben wij mede het aanzicht

Nadere informatie

Verkoopbaarheid en verhuurbaarheid van vastgoed verhogen door Duurzame Energieopwekking

Verkoopbaarheid en verhuurbaarheid van vastgoed verhogen door Duurzame Energieopwekking Verkoopbaarheid en verhuurbaarheid van vastgoed verhogen door Duurzame Energieopwekking Erik van der Steen HYS legal 1 HYS Legal Inleiding Triodos Bank: Waarom we graag duurzaam vastgoed financieren Jones

Nadere informatie

Hoe kan je continue innoveren op het gebied van duurzaamheid tijdens een langdurige samenwerkingsperiode?

Hoe kan je continue innoveren op het gebied van duurzaamheid tijdens een langdurige samenwerkingsperiode? Hoe kan je continue innoveren op het gebied van duurzaamheid tijdens een langdurige samenwerkingsperiode? 2 praktijkcases: De Kromhout Kazerne in Utrecht Rijkskantoor de Knoop in Utrecht Even voorstellen

Nadere informatie

EPC/ECSo gemeente Zutphen en Van Dorp Installaties: beheer en onderhoudsuitdagingen. Hedwig Tummers, mei 2013 senior adviseur aanbesteden & bouw

EPC/ECSo gemeente Zutphen en Van Dorp Installaties: beheer en onderhoudsuitdagingen. Hedwig Tummers, mei 2013 senior adviseur aanbesteden & bouw EPC/ECSo gemeente Zutphen en Van Dorp Installaties: beheer en onderhoudsuitdagingen Hedwig Tummers, mei 2013 senior adviseur aanbesteden & bouw Wat wil ik met u bespreken? Casus Zutphen Strategie en uitgangspunten

Nadere informatie

Veranderende informatiebehoefte bij opdrachtgevers in de bouw

Veranderende informatiebehoefte bij opdrachtgevers in de bouw Veranderende informatiebehoefte bij opdrachtgevers in de bouw Prof.dr.ir. Marleen Hermans Leerstoel Publiek opdrachtgeverschap in de bouw, TU Delft Managing Partner, Brink Management & Advies mede mogelijk

Nadere informatie

CO2 reductie? Jan van Hout OVVIA Van Hout Adviseurs en Installateurs

CO2 reductie? Jan van Hout OVVIA Van Hout Adviseurs en Installateurs CO2 reductie? Jan van Hout OVVIA Van Hout Adviseurs en Installateurs CO2 reductie! OVVIA is een energie diensten leverancier OVVIA investeert in CO2 reductie; oa energiebesparing, hernieuwbare energie

Nadere informatie

Zorgeloos waterplezier

Zorgeloos waterplezier ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ: OPDRACHTGEVERS: De expertise van Van Dorp zwembaden levert u meer op dan alleen een gemeenten directievoering betrouwbaar en goed functionerend waterobject. U kunt ook rekenen

Nadere informatie

Maatschappelijk Vastgoed als Businesscase. 20 april 2012 Ger van der Zanden

Maatschappelijk Vastgoed als Businesscase. 20 april 2012 Ger van der Zanden Maatschappelijk Vastgoed als Businesscase 20 april 2012 Ger van der Zanden Agenda Verdienen met duurzame casco s Geschiedenis van de bouw Multifunctioneel bouwen Aanbevelingen Vragen Relatie MFA s en vloeren?

Nadere informatie

Installatie, Service en Dakwerk. Breman. Samen bijzonder

Installatie, Service en Dakwerk. Breman. Samen bijzonder Installatie, Service en Dakwerk Breman. Samen bijzonder Samen bijzonder Met een groot aantal zelfstandige bedrijven en in totaal zo n 1500 uitstekend opgeleide en sterk gespecialiseerde vakmensen is de

Nadere informatie

Klaas en Erdy Jansen. Een dynamische onderneming gespecialiseerd in technische installatietechniek

Klaas en Erdy Jansen. Een dynamische onderneming gespecialiseerd in technische installatietechniek PARTICULIER Een dynamische onderneming gespecialiseerd in technische installatietechniek Comfortabel en veilig wonen is belangrijk. Een ideale woning is voorzien van elektra, een goede klimaatbeheersing,

Nadere informatie

v o o r b e d r i j f e n p a r t i c u l i e r

v o o r b e d r i j f e n p a r t i c u l i e r Betrouwbaar bouw en v o o r b e d r i j f e n p a r t i c u l i e r Bouwbedrijf Webbink is een familiebedrijf met een lange traditie. Al vier generaties lang worden opvallende bouwprojecten gerealiseerd

Nadere informatie

Samenwerken, daar zijn we goed in. Met diverse andere professionals werken wij samen aan nieuwe ontwikkelingen en integrale oplossingen.

Samenwerken, daar zijn we goed in. Met diverse andere professionals werken wij samen aan nieuwe ontwikkelingen en integrale oplossingen. Vandaag de dag worden er steeds hogere eisen gesteld aan technische installaties van gebouwen. Op zich is dat niet vreemd, immers goed ontworpen installaties zorgen ervoor dat mensen zich in een gebouw

Nadere informatie

Ervaringen van Duurzaam Beheer en Onderhoud in relatie tot de implementatie nieuwe wetgeving. En dan ook nog duurzame energie en energiebesparing

Ervaringen van Duurzaam Beheer en Onderhoud in relatie tot de implementatie nieuwe wetgeving. En dan ook nog duurzame energie en energiebesparing Ervaringen DBO Praktijkseminar Nieuwe wetgeving Duurzame energie en energiebesparing Consequenties voor installateurs en gebouwbeheerders 11 oktober 2011 Ronald van Nattem Hoofd B&O Vastgoed DH Aart de

Nadere informatie

ert Harm ten Bolscher

ert Harm ten Bolscher Bent u toeschouwer of doet u mee? ert Harm ten Bolscher 21-3- Inhoud Trends voor de bouw-/ vastgoedwereld? Anders denken Aanpak vanuit F2F-/Citadel-netwerk Wat betekenen trends voor de vastgoed- en bouwwereld?

Nadere informatie

reating ENERGY PROGRESS

reating ENERGY PROGRESS reating ENERGY PROGRESS 2012 ENERGIE EN MILIEU: Opwarming van de aarde: Drastische vermindering CO 2 -uitstoot Energie: De energiekosten fluctueren sterk en zullen alleen maar stijgen Behoud van het milieu

Nadere informatie

LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD

LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD Focus op perfectie! LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD Focus op perfectie! Iedere dag scherp Elektropartners. Kennis. Kunde. Kwaliteit. Elektropartners is een elektrotechnisch installatiebedrijf

Nadere informatie

Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw.

Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw. Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw. Westland Infra heeft al meer dan 40 jaar haar wortels in de tuinbouw. Als netbeheerder zijn we verantwoordelijk voor aanleg, onderhoud en beheer van energienetten

Nadere informatie

Urgenda ESCo-project. Peter Odermatt

Urgenda ESCo-project. Peter Odermatt Urgenda ESCo-project Peter Odermatt Inleiding Ambitie Urgenda: Vergroten energie efficiency in NL Beter benutting hernieuwbare energie potentieel in NL Verkennen onder welke voorwaarden ESCo s een bijdrage

Nadere informatie

HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING

HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING DATUM : 28-11-2012 OVER Het HerontwikkelLAB Introductie 2 VISIE Het overaanbod van kantoorruimte en de veranderde vraag ernaar hebben een omvangrijke en veelal structurele

Nadere informatie