Persbericht. VENSTERS Een tentoonstelling samengesteld door Marc Mulders. KAdE Kunsthal in Amersfoort. maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persbericht. VENSTERS Een tentoonstelling samengesteld door Marc Mulders. KAdE Kunsthal in Amersfoort. maart 2014"

Transcriptie

1 Persbericht maart 2014 KAdE Kunsthal in Amersfoort Eerste tentoonstelling op de nieuwe locatie! Het Eemhuis, eemplein 77, Amersfoort VENSTERS Een tentoonstelling samengesteld door Marc Mulders 3 mei t/m 31 augustus 2014 Kunsthal KAdE heeft kunstenaar Marc Mulders (Tilburg, 1958) gevraagd om de openingstentoonstelling in het nieuwe Eemhuis in Amersfoort samen te stellen. De schilder toont recent werk en plaatst dat in dialoog met werk van andere kunstenaars. In het werk van Marc Mulders komen twee polen aan de orde: de poëzie, het licht en het vergezicht, maar ook de begrenzing en de duisternis. Beide aspecten komen terug in de tentoonstelling. Zowel in zijn eigen werk als in de keuze van werk van de andere kunstenaars. Marc Mulders, ARK, aquarel, 50 x 60 cm, 2014, courtesy: de kunstenaar In Kunsthal KAdE brengt Marc Mulders zijn oeuvres op glas, doek én papier bij elkaar. In de grote zaal realiseert Mulders een groot roosvenster, speciaal voor de tentoonstelling. In deze zaal komt ook een arrangement van glaswerken en een wandvullende collage. In de zalen en kabinetten daar omheen recente schilderijen en een selectie werken van kunstenaars uit heden en verleden die Mulders inspireren of die hij bewondert. Onder hen diverse abstract werkende kunstenaars. Voor het eerst wordt nadrukkelijk dit element in het oeuvre van Mulders geaccentueerd. De door Marc Mulders geselecteerde kunstenaars zijn onder meer: Erik Andriesse (NL, ) Balthasar Burkhard (CH, ) Tessa Chaplin (NL, ) Toshio Enomoto (JP, 1947) Anne Forest (VS/ NL 1983) Volker Hüller (DE, 1976) Natasja Kensmil (NL, 1973) Wolfgang Laib (DE, 1950) Couzijn van Leeuwen (NL, 1959) Jan Koen Lomans (NL, 1978) Fiona Mackay (UK, 1984) Kenneth Noland (US, ) Jan Schoonhoven (NL, ) Maaike Schoorel (UK, 1973) Alexander van Slobbe (NL, 1959) Josine Timmer (NL, 1982) Bram van Velde (NL, ) Geer van Velde (NL, ) Evi Vingerling (NL, 1979) Reinoud van Vught (NL, 1960) Ronald Zuurmond (NL, 1964)

2 Marc Mulders, VENSTER 1, THE JOKER (Heath Ledger), collage, 100 x 150 cm, Courtesy: de kunstenaar In zijn recente serie werken schuift Marc Mulders steeds meer op naar het verlichte, het tijdloze, de abstractie. Na het inzoomen op elementen in de natuur als bloemen en dieren, richt hij zijn vizier nu op de alomvattendheid van het landschap in al zijn etherische ongrijpbaarheid. Mulders kijkt over het detail heen naar de sensatie van een diffuus totaalbeeld dat ontstaat aan de horizon van een landschap. Gebleven is de pasteuze, zoekende manier van schilderen, maar het palet neigt steeds meer naar het wit en naar lichtere kleuren en de voorstellingen zijn minder concreet herkenbaar. De titel van de tentoonstelling - Vensters - verwijst naar de glas-in-loodramen die Mulders sinds vijftien jaar maakt, naar het klassieke idee van een schilderij als een venster tot een nieuwe (etherische) werkelijkheid, naar de kijk die Marc Mulders geeft op de oeuvres van anderen, maar ook naar de architectuur van de grote zaal in het nieuwe Kunsthal KAdE, waarin luiken langs alle wanden doorzicht geven naar zalen en kabinetten. De nieuwe serie schilderijen van Marc Mulders is sterk beïnvloed door het werken aan de glas-in-loodramen. Die ramen waren in de jaren negentig een logisch vervolg op de schilderijen die Mulders sinds de jaren tachtig maakte. Mulders hanteert in de ramen dezelfde thematiek, lyriek en aandacht voor detail als in zijn schilderijen, maar dan met de toegevoegde waarde van het licht dat er van achteren doorheen schijnt, waardoor de voorstelling tot leven komen. In het verlengde van de glas-in-loodramen gebruikt Mulders sinds enige tijd glas ook meer autonoom als drager voor schilderingen. Met name gebolde, cirkelvormige glasplaten figureren vaak in zijn recente werk. Ze komen op een vlakke wand tot spreken door het (dag)licht dat er van voren op valt.

3 Marc Mulders, VENSTER 2, 'THE FOUR HORSEMEN ( Johnny Cash), collage 100 x 150 cm, Courtesy: de kunstenaar Tussen het oeuvre op glas en het oeuvre op doek is bij Marc Mulders een spannende dialoog ontstaan. In de ramen is het glasoppervlak als drager een vanzelfsprekend middel om het licht een rol te laten spelen in de voorstelling, zowel door transparantie toe te laten, als door delen dicht te schilderen. Licht is al eeuwen een motief voor schilders. Zowel om het vast te leggen, als om het op een meer metafysisch niveau een rol te laten spelen binnen een voorstelling. Binnen het glasin-lood van oudsher toegepast in kerken heeft het licht een sterk religieuze connotatie, die door Mulders ook nadrukkelijk wordt bespeeld. Op doek speelt Mulders met het idee van licht door passages onbeschilderd te laten, zodat tussen de verder gelaagde verftoetsen blinde vlekken ontstaan, die als 'tegenlicht' fungeren. Daarnaast staan vervolgens de collages, tekeningen en fotomontages, waarin Mulders beelden uit de realiteit vermengt met beelden vol symbolische betekenissen. Deze combinatie laadt de kunstenaar op met (morele) reflecties op goed en kwaad. Het zijn geabstraheerde fenomenen die door alle levensvragen heen een bewuste of onbewuste rol spelen. Beide elementen - licht & transparatie, collage & verdichting - gaan in de tentoonstelling naar voren komen. Ook in de dialoog met andere kunstenaars. Schilders als Kenneth Noland, Jan Schoonhoven en beeldhouwer Wolfgang Laib benadrukken de abstracte kant van Mulders recente oeuvre. Het lineaire en geordende in hun werk krijgt bij Mulders weliswaar een meer intuïtieve vertaling in schijnbaar chaotische verfstreken, maar allen streven op een eigen manier naar een sublimatie van de werkelijkheid. Fotografen als Balthasar Burkhard en Toshio Enomoto leggen - net als Mulders - over het landschap een filter, waardoor er een abstracte laag overheen komt. Kunstenaars als Natasja Kensmil, Ronald Zuurmond en Dieuwke Spaanse verkennen net als Mulders de meer duistere kanten van de (menselijke) natuur. 'Vensters' is het laatste deel van een drieluik Voor Marc Mulders is VENSTERS het laatste deel van een drieluik van solo-exposities in 3 jaar tijd over spiritualiteit en kunst. De eerste expositie was in 2012 LOST FOR FAITH/RETURNED FOR BEAUTY op uitnodiging van Guus Beumer in Marres Maastricht. In 2013 volgde het retrospectief THE MOONLIGHT GARDEN in het Noordbrabants Museum, Den Bosch. De tentoonstelling VENSTERS is de openingstentoonstelling van Kunsthal KAdE in het nieuwe Eemhuis. Het Eemhuis is een cultureel verzamelgebouw met naast Kunsthal KAdE, Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en Archief Eemland. Het Eemhuis is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten in Rotterdam.

4 Meer informatie over Marc Mulders en zijn oeuvre op: Samenvatting Kunsthal KAdE heeft kunstenaar Marc Mulders (Tilburg, 1958) gevraagd om de openingstentoonstelling in het nieuwe Eemhuis in Amersfoort samen te stellen. De schilder toont recent werk en plaatst dat in dialoog met werk van andere kunstenaars. In het werk van Marc Mulders komen twee polen aan de orde: de poëzie, het licht en het vergezicht, maar ook de begrenzing en de duisternis. Beide aspecten komen terug in de tentoonstelling. Zowel in zijn eigen werk als in de keuze van werk van de andere kunstenaars. De door Marc Mulders geselecteerde kunstenaars zijn onder meer: Erik Andriesse (NL, ) Balthasar Burkhard (CH, ) Tessa Chaplin (NL, ) Toshio Enomoto (JP, 1947) Anne Forest (VS/ NL 1983) Volker Hüller (DE, 1976) Natasja Kensmil (NL, 1973) Wolfgang Laib (DE, 1950) Couzijn van Leeuwen (NL, 1959) Jan Koen Lomans (NL, 1978) Fiona Mackay (UK, 1984) Kenneth Noland (US, ) Jan Schoonhoven (NL, ) Maaike Schoorel (UK, 1973) Alexander van Slobbe (NL, 1959) Josine Timmer (NL, 1982) Bram van Velde (NL, ) Geer van Velde (NL, ) Evi Vingerling (NL, 1979) Reinoud van Vught (NL, 1960) Ronald Zuurmond (NL, 1964) Voor Marc Mulders is VENSTERS het laatste deel van een drieluik van solo-exposities in 3 jaar tijd over spiritualiteit en kunst. De eerste expositie was in 2012 LOST FOR FAITH/RETURNED FOR BEAUTY op uitnodiging van Guus Beumer in Marres Maastricht. In 2013 volgde het retrospectief THE MOONLIGHT GARDEN in het Noordbrabants Museum, Den Bosch. De tentoonstelling VENSTERS is de openingstentoonstelling van Kunsthal KAdE in het nieuwe Eemhuis. Het Eemhuis is een cultureel verzamelgebouw met naast Kunsthal KAdE, Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en Archief Eemland. Het Eemhuis is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten in Rotterdam. Marc Mulders, BLOEMENWEIDE MET ZONNEBLOEMEN, olieverf op doek, 2013, 50 x 60 cm. Courtesy: de kunstenaar

5

6 Over Kunsthal KAdE KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van (moderne) kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse cultuur. KAdE heeft geen eigen collectie, maar is met haar tentoonstellingen op het gebied van moderne kunst en architectuur, naar buiten gericht en open voor impulsen vanuit de hele wereld. KAdE is een levendige plek met een café en winkel. Kunsthal KAdE bestaat sinds 1 mei KAdE heeft onder meer de volgende tentoonstellingen samengesteld: Wonderland, Through the Looking Glass, vanlieshoutvanlieshout, Frank Halmans, Henry Coombes, 10 jaar The One Minutes, Happy Families Studio Makkink & Bey, Sammlung Boryna Marcel van Eeden, BALLS TO THE WALL featuring KRAPP KAPP Charlie Roberts, Boom!ng Amersfoort. Tien jaar bouwen in de stad, retrospectief Tom Claassen, ShadowDance, Dazzle the Evil Eye, ode aan Merina Beekman, Meissen SO - IL, 18e eeuws porselein in hedendaagse architectuur, MärklinWorld, modellen van de wereld door 40 kunstenaars, Solo - Henk Visch, Who More Sci-Fi Than Us, hedendaagse kunst uit de Cariben, The Dwelling Life of Man','Space Drawings' Dubossarsky & Vinogradov, Painters of Russian Life, 'Now Japan & Blueprint/ Blauwdruk Alle activiteiten van KAdE worden financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort Vanaf 3 mei 2014 is Kunsthal KAdE gevestigd aan het Eemplein, in het Eemhuis In het Eemhuis, ontworpen door Neutelings Riedijk architecten uit Rotterdam, zijn naast Kunsthal KAdE ook Scholen in de Kunst, de Bibliotheek Eemland en Archief Eemland gevestigd. Contactgegevens vanaf 1 mei 2014: Bezoekadres: Kunsthal KAdE Eemplein EA Amersfoort Postadres: Kunsthal KAdE Postbus AR Amersfoort T: (algemeen) E: info@kunsthalkade.nl (algemeen) Kunsthal KAdE Let op: Kunsthal KAdE opent op 3 mei 2014 op de nieuwe locatie! Eemhuis Eemplein EA Amersfoort Note voor de redactie. Niet voor publicatie! Perspreview: donderdag 1 mei of vrijdag 2 mei. Neem daarvoor contact op met Udo Feitsma meer informatie volgt z.s.m. E: u.feitsma@kunsthalkade.nl T: Postadres Postbus AR Amersfoort Toegang: 10,- Museumkaart: gratis CJP: 5,- Studenten: 5,- Tot 18 jaar gratis (op vertoon van geldige legitimatie) Verwacht: 21 september 2014 t/m 4 januari 2015 België Hedendaagse kunst uit België Parkeren kan in parkeergarage Eemplein, onder het Eemhuis. Gastcurator: Tom Barman

7

Persbericht KAdE Kunsthal in Amersfoort

Persbericht KAdE Kunsthal in Amersfoort Persbericht KAdE Kunsthal in Amersfoort Augustus 2014 'De Vierkantigste Rechthoek' Tom Barman ziet alle hoeken van een eeuw Belgische kunst 28 september 2014 t/m 4 januari 2015 Kunsthal KAdE maakt in het

Nadere informatie

Persbericht. 'De Vierkantigste Rechthoek' Tom Barman ziet alle hoeken van een eeuw Belgische kunst

Persbericht. 'De Vierkantigste Rechthoek' Tom Barman ziet alle hoeken van een eeuw Belgische kunst Persbericht September 2014 KAdE Kunsthal in Amersfoort Pers preview: zaterdag 27 september. Meer informatie in colofon rechtsonder in dit bericht. 'De Vierkantigste Rechthoek' Tom Barman ziet alle hoeken

Nadere informatie

'MOVE ON...! 100 jaar animatiekunst' 31 januari t/m 3 mei 2015

'MOVE ON...! 100 jaar animatiekunst' 31 januari t/m 3 mei 2015 Persbericht november 2014 Kunsthal KAdE Eemplein 77 (Eemhuis) 3812 EA Amersfoort Verwacht: 'MOVE ON...! 100 jaar animatiekunst' 31 januari t/m 3 mei 2015 Serge Onnen, 'white hole', 2013, phenakistiscope

Nadere informatie

Vensters Samengesteld door Marc Mulders

Vensters Samengesteld door Marc Mulders 1 Vensters Samengesteld door Marc Mulders Kunsthal KAdE heeft kunstenaar Marc Mulders (Tilburg, 1958) gevraagd om de openingstentoonstelling in het nieuwe Eemhuis in Amersfoort samen te stellen. De schilder

Nadere informatie

Persbericht. Who More Sci-Fi Than Us, hedendaagse kunst uit de Cariben

Persbericht. Who More Sci-Fi Than Us, hedendaagse kunst uit de Cariben Persbericht 3 mei 2012 U bent van harte welkom op de opening. Meer informatie daarover vindt u rechts onderaan in dit bericht. KAdE Kunsthal in Amersfoort Smallepad 3 3811 MG Amersfoort Who More Sci-Fi

Nadere informatie

Oriental Field. Sabine Lintzen. Galerie Dom Arte

Oriental Field. Sabine Lintzen. Galerie Dom Arte Oriental Field Marc Mulders Sabine Lintzen Galerie Dom Arte Verlangen zit gevangen in de geest Esther Darley Sabine Lintzen, detail glasobject Verlangen zit gevangen in de geest. Het is een zelf gecreëerde

Nadere informatie

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST STAD EN TAAL ONTMOET KUNST OPTIONELE OPDRACHTEN EN HUISWERKOPDRACHTEN 1 WAT WILT U? (voorbereiding op het bezoek) A. Wat wilt u graag in het Stedelijk Museum zien? (welke soort kunst, welke kunstenaar,

Nadere informatie

Op en met zelf gemaakt papier schilder ik het Hollands landschap en maak wandbekleding voor toegepaste opdrachten

Op en met zelf gemaakt papier schilder ik het Hollands landschap en maak wandbekleding voor toegepaste opdrachten haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag MARK DE WEIJER HAAGSE KUNSTENAARS Op en met zelf gemaakt papier schilder ik het Hollands landschap en maak wandbekleding voor toegepaste opdrachten

Nadere informatie

PERSBERICHT 12 SEPTEMBER Primeur: Singer Laren toont ruim 150 zelden vertoonde kunstschatten uit bedrijven

PERSBERICHT 12 SEPTEMBER Primeur: Singer Laren toont ruim 150 zelden vertoonde kunstschatten uit bedrijven PERSBERICHT 12 SEPTEMBER 2018 Primeur: Singer Laren toont ruim 150 zelden vertoonde kunstschatten uit bedrijven Ina van Zyl, Politician, 2010, olieverf op linnen, Collectie AkzoNobel Art Foundation. Foto

Nadere informatie

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking)

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestaties : Naam organisatie : Stichting Amersfoort in C Maatschappelijk doel (betreft outcomedoelstellingen) Het bieden

Nadere informatie

FOTOEXPOSITIE. De Wereld van Van Gogh

FOTOEXPOSITIE. De Wereld van Van Gogh - - persbericht FOTOEXPOSITIE De Wereld van Van Gogh Zundert, 1 oktober 2014 - In het kader van het Van Goghjaar 2015 organiseert het Vincent van GoghHuis een tentoonstelling van fotografen die in de loop

Nadere informatie

Persbericht: 22 mei 2017

Persbericht: 22 mei 2017 Persbericht: 22 mei 2017 JEFF, Playa Mi Cayito, 1996, olieverf op doek, 90 x 117 cm, particuliere collectie CUBAN ART NOW: CUBAANSE TOP KUNSTENAARS IN NEDERLAND In Cuban Art Now toont Singer Laren een

Nadere informatie

ANDRZEJ WAWRZYNIAK TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ANDRZEJ WAWRZYNIAK TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ANDRZEJ WAWRZYNIAK HAAGSE KUNSTENAARS Oosteuropese mystiek in een moderne vormgeving Het werk van Andrzej Wawrzyniak wordt gekenmerkt door een

Nadere informatie

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de amersfoortse Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de Amersfoortse Musea! Museum Flehite, Kunsthal KAdE, het Mondriaanhuis en Architectuurcentrum FASadE zijn verenigd in de stichting

Nadere informatie

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO ARTE NUOVO FINE ART BY CILO Arte Nuovo fine art presenteert in de prachtige ambiance van CILO een unieke collectie schilderijen, beelden en glasobjecten van zowel nationale- als internationale gerenommeerde

Nadere informatie

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5 1/5 VERSIE A Vraag 1 A Gebruik van licht om de dramatiek te uiten. Het subtiele licht (vs. clair-obscur in de barok) geeft diepte aan het schilderij en accentueert het hoofdmotief. Het zorgt er dus voor

Nadere informatie

Nalaten aan kunst, fotografie of design. Investeert in talent

Nalaten aan kunst, fotografie of design. Investeert in talent Nalaten aan kunst, fotografie of design Investeert in talent Ondersteun kunstenaars - nu en in de toekomst Kunst verrijkt ons leven. Kunstenaars maken voortdurend nieuw werk, dat u kunt zien in galeries

Nadere informatie

Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie

Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie 07 SEPTEMBER 2017 SAMENVATTING Museum Boijmans Van Beuningen

Nadere informatie

VIVIANE SASSEN UMBRA

VIVIANE SASSEN UMBRA VIVIANE SASSEN UMBRA PERSBERICHT TENTOONSTELLING VIVIANE SASSEN UMBRA DATUM 11 SEPTEMBER TOT EN MET 1 NOVEMBER 2015 LOCATIE L ATELIER NEERLANDAIS, 121 RUE DE LILLE, PARIS 7E OPENING 10 SEPTEMBER VAN 19

Nadere informatie

Autonomie & Abstractie

Autonomie & Abstractie Kunstgeschiedenis Autonomie & Abstractie in de 20ste eeuw In de twintigste eeuw wordt het streven naar autonomie in de kunst steeds belangrijker: een kunstwerk moet helemaal op zichzelf staan, los van

Nadere informatie

ROBERT McKELLAR DEN HAAG Silver goblet with garlic, olieverf/paneel, 46x37 cm

ROBERT McKELLAR DEN HAAG Silver goblet with garlic, olieverf/paneel, 46x37 cm ROBERT McKELLAR 08.01.2004-15.02.2004 DEN HAAG Silver goblet with garlic, olieverf/paneel, 46x37 cm ROBERT McKELLAR 08.01.2004-15.02.2004 DEN HAAG 1945 Een stilleven, al slaagt het nog zo goed in het oproepen

Nadere informatie

ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR. H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea

ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR. H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea Tijdsbeeld tweede helft 20ste eeuw Vrijheid na WOII-Europa ligt in puin.. Koude oorlog: angst

Nadere informatie

Examen VMBO-GL en TL 2006

Examen VMBO-GL en TL 2006 Examen VMBO-GL en TL 2006 tijdvak 1 vrijdag 19 mei 13.30-15.30 uur BEELDENDE VAKKEN CSE GL EN TL Bij dit examen hoort een afbeeldingenboekje. Dit examen bestaat uit 38 vragen. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Nummer Toegang: NEUR. Neutelings Riedijk Architecten / Archivalia

Nummer Toegang: NEUR. Neutelings Riedijk Architecten / Archivalia Nummer Toegang: NEUR Neutelings Riedijk Architecten / Archivalia Het Nieuwe Instituut (c) 2000 NEUR Neutelings Riedijk Architecten / Archivalia 3 I N H O U D S O P G A V E BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5

Nadere informatie

Erwin Clauws "The Conscious Quintessence of the Abstract"

Erwin Clauws The Conscious Quintessence of the Abstract Het ROGERRAVEELMUSEUM tentoonstellingspartner bij het artistiek onderzoek The Conscious Quintessence of the Abstract van ERWIN CLAUWS Onderzoek geaccrediteerd door Onderzoeksraad Sint Lucas Beeldende Kunst

Nadere informatie

Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten. Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat

Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten. Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat Investeer in kunstenaars - samen met Fonds Kwadraat Kunst verrijkt ons leven. Kunstenaars maken voortdurend

Nadere informatie

veiling Libbe Venema van werken van 23 februari 2017 vanaf uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld

veiling Libbe Venema van werken van 23 februari 2017 vanaf uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld veiling van werken van Libbe Venema 23 februari 2017 vanaf 14.30 uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld Tijdens deze veiling worden werken van de in 1994 overleden kunstenaar Libbe Venema. In de lijst hieronder

Nadere informatie

4. Als u in toekomstige publicaties van onze hand liever anoniem wil blijven dan kunt u dat hieronder aangeven.

4. Als u in toekomstige publicaties van onze hand liever anoniem wil blijven dan kunt u dat hieronder aangeven. CERTIFICERING Middels het invullen en ondertekenen van deze vragenlijst, verzoekt Fondation Constant (de Stichting ) om te certificeren het kunstwerk of de kunstwerken, hieronder beschreven, waarvan u

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2018 tijdvak 2 dinsdag 19 juni 13.30-15.30 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 37 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 61 punten

Nadere informatie

Expositie WZC Theresia van 27 september tot 28 november 2016

Expositie WZC Theresia van 27 september tot 28 november 2016 INFORMATIE OVER HET WERK VAN JOKE POSTMA (Bovenkarspel 1950) Expositie WZC Theresia van 27 september tot 28 november 2016 Van 1998 tot 2003 volgde ik de vijfjarige opleiding aan De Nieuwe Academie (NAU)

Nadere informatie

Now Japan Tentoonstelling met 37 hedendaagse Japanse kunstenaars

Now Japan Tentoonstelling met 37 hedendaagse Japanse kunstenaars Persbericht Augustus 2013 KAdE Kunsthal in Amersfoort Smallepad 3 3811 MG Amersfoort Now Japan Tentoonstelling met 37 hedendaagse Japanse kunstenaars 21 september 2013 t/m 2 februari 2014 In Kunsthal KAdE

Nadere informatie

Co Westerik - Dagelijkse verwondering

Co Westerik - Dagelijkse verwondering 29 november 2018, 09:10 (CET) Co Westerik - Dagelijkse verwondering 9 februari tot en met 26 mei 2019 Beeldmateriaal In 2019 brengt Museum Boijmans Van Beuningen een hommage aan de onlangs op 94-jarige

Nadere informatie

ANNEMARIE SLOBBE TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ANNEMARIE SLOBBE TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ANNEMARIE SLOBBE HAAGSE KUNSTENAARS Zoals de nacht veranderd naar de dag zo is alles in beweging. Zoals we zijn geboren en zullen sterven zo zal

Nadere informatie

SASKIA TANNEMAAT EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

SASKIA TANNEMAAT EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague SASKIA TANNEMAAT THE HAGUE ARTISTS Tannemaat werkt met tegenstellingen en conflicten. Zij maakt geëngageerd werk. Zij beschouwd troosteloosheid

Nadere informatie

ERIC HIRDES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ERIC HIRDES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ERIC HIRDES HAAGSE KUNSTENAARS Mijn schilderijen zijn abstract en zijn opgebouwd uit vorm, lijn, kleur en structuur. Weliswaar met schijnbaar

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Binnen Exposities. Marion Bauhuis Bloeiselen een retrospectief. Dinie Wikkerink Licht en ruimte

FOTO21 BREDEVOORT. Binnen Exposities. Marion Bauhuis Bloeiselen een retrospectief. Dinie Wikkerink Licht en ruimte FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief september 2017 actuele informatie over tentoonstellingen bij Foto21Bredevoort Binnen Exposities Grote zaal 16 september t/m 29 oktober Marion Bauhuis Bloeiselen een retrospectief

Nadere informatie

MARION RÖST TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag. Licht in duisternis

MARION RÖST TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag. Licht in duisternis haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag MARION RÖST HAAGSE KUNSTENAARS Licht in duisternis Het schijnt mij toe dat al deze schilderijen van Marion Röst een grootste gemene deler hebben

Nadere informatie

WAANDERS IN DE BROEREN. Inzending ARC Interieur 2013

WAANDERS IN DE BROEREN. Inzending ARC Interieur 2013 WAANDERS IN DE BROEREN Inzending ARC Interieur 2013 INZENDING ARC INTERIEUR 2013 PROJECTGEGEVENS OPDRACHT Waanders In de Broeren - Dhr. W. Waanders LOCATIE Achter de Broeren 1-3 Zwolle OMSCHRIJVING renovatie

Nadere informatie

PERSINFORMATIE EN MEDIA

PERSINFORMATIE EN MEDIA Releasedatum 02 januari 2018 PERSINFORMATIE EN MEDIA Julia Kaiser Friendly conversations 19 januari 23 februari 2018, Amsterdam Artspace Alle beelden zijn voorzien van volledige omschrijving en copyright

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

AAT VERHOOG DEN HAAG 24.10.2003-30.11.2003. Eminence, olieverf/doek, 110x90 cm

AAT VERHOOG DEN HAAG 24.10.2003-30.11.2003. Eminence, olieverf/doek, 110x90 cm AAT VERHOOG 24.10.2003-30.11.2003 DEN HAAG Eminence, olieverf/doek, 110x90 cm AAT VERHOOG 70 JAAR 1933 Mensen uit de wereld van het theater vinden in het werk van Aat Verhoog vaak iets terug dat lijkt

Nadere informatie

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis. Kijkwijzer HAVO / VWO Joep Nicolas 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015 Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.nl Welkom in het Cuypershuis Het museumgebouw is een uniek complex

Nadere informatie

PERSBERICHT 23 juli 2018

PERSBERICHT 23 juli 2018 PERSBERICHT 23 juli 2018 TWEE NIEUWE NAJAARSTENTOONSTELLINGEN: LAATSTE IMPRESSIONISTEN & EN PLEIN AIR 100 JAAR BUITEN SCHILDEREN René-Xavier Prinet, Au bord de la Manche, olieverf op doek, 80 x 93 cm,

Nadere informatie

VEILING & SYMPOSIUM VAN GOGH ARTIST IN RESIDENCE

VEILING & SYMPOSIUM VAN GOGH ARTIST IN RESIDENCE VEILING & SYMPOSIUM VAN GOGH ARTIST IN RESIDENCE 28 september 2014 Weet je waar ik vaak aan denk? Aan wat ik je indertijd al zei, dat ik, ongeacht de vraag of ik succes zal hebben, toch geloof dat hetgeen

Nadere informatie

Aart de Lange Pzn. Monumenten van Aandacht. Monuments of Attention

Aart de Lange Pzn. Monumenten van Aandacht. Monuments of Attention Aart de Lange Pzn symboliekschilder symbolic painter Monumenten van Aandacht Monuments of Attention Grote Kerk Edam 5 juli t/m 16 augustus 2015 Dagelijks geopend van 13:30 tot 17:00 uur www.grotekerkedam.nl

Nadere informatie

GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting

GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting Document 2011 Inhoud/Contents Details/Close ups 6 Sublacus/Sublacus tekst/text Hanneke de Man 18 Brieven/Letters

Nadere informatie

Seminar Kunstenaar Design Document November Liad Damhuis GAR2A

Seminar Kunstenaar Design Document November Liad Damhuis GAR2A Seminar Kunstenaar Design Document November 2016 Liad Damhuis GAR2A 3010259 HET PRODUCT/DE PRODUCTIE Wall Drawing #1084 ontworpen door Sol LeWitt. Uitgevoerd door Asmir Ademagic en Wim Starkenburg in 2003.

Nadere informatie

VOORBEELDRONDLEIDING EEN BIJZONDERE PLEK

VOORBEELDRONDLEIDING EEN BIJZONDERE PLEK Voorbereiding Wat is je thema? Een bijzondere plek Kun je je thema nader toelichten? Wat houdt het thema in, en wat wil je dat de deelnemers meenemen na het deelnemen aan je rondleiding? Bijzondere plekken

Nadere informatie

LOST PAINTERS EEN WEBMAGAZINE OVER DE POSITIES EN IDEEËN IN DE HEDENDAAGSE BEELDENDE KUNST. Jeanine Hofland; Jasper Hagenaar Haven

LOST PAINTERS EEN WEBMAGAZINE OVER DE POSITIES EN IDEEËN IN DE HEDENDAAGSE BEELDENDE KUNST. Jeanine Hofland; Jasper Hagenaar Haven LOST PAINTERS EEN WEBMAGAZINE OVER DE POSITIES EN IDEEËN IN DE HEDENDAAGSE BEELDENDE KUNST Search this site archief theorie interview Info BY NIEK HENDRIX 23/12/2012 POSTED IN: ARCHIEF Recent Comments

Nadere informatie

De verte nabij De getekende

De verte nabij De getekende 18-19-20-21-22-23_1 29-03-15 14:45 Pagina 1 Tekst Mieke Verdegaal Beeld Robert Vendrig De verte nabij De getekende landschappen van Sandra Kruisbrink In haar lichte atelier in de Amsterdamse binnenstad

Nadere informatie

Het onbewaakte moment #2

Het onbewaakte moment #2 Het onbewaakte moment #2 De gecontroleerde ongecontroleerdheid bij het tekenen De tentoonstelling toont hoe de tekening ook vandaag, in een tijd van hoge technologie, een ideaal medium is om het kantelmoment

Nadere informatie

Liefde voor Rubens brengt België naar Rotterdam: Vlaamse dame e bezoeker Pure Rubens

Liefde voor Rubens brengt België naar Rotterdam: Vlaamse dame e bezoeker Pure Rubens 20 december 2018, 15:07 (CET) Liefde voor Rubens brengt België naar Rotterdam: Vlaamse dame 100.000e bezoeker Pure Rubens Beeldmateriaal Voor de tentoonstelling Pure Rubens in Museum Boijmans Van Beuningen

Nadere informatie

RIEN MONSHOUWER EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

RIEN MONSHOUWER EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague RIEN MONSHOUWER THE HAGUE ARTISTS Mijn werk is een metafoor voor de dagelijkse werkelijkheid van de stad (of stedelijke omgeving). De architectuur

Nadere informatie

MARGARETH DOORDUIN EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

MARGARETH DOORDUIN EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague MARGARETH DOORDUIN THE HAGUE ARTISTS Margareth Doorduin: "Mijn vroege fotowerken (o.a. de serie; Untitled, Sculptures en Insight) kenmerken zich

Nadere informatie

Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011

Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011 Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011 Opening expositie Spring Load zaterdag 11 december 2010 12.00-16.00 uur Geopend: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Gesloten: 25 & 26 december

Nadere informatie

Spiekkaart Kunst. Pagina 1 van 5. 1. Over kunst en kunstenaars. U t o p i a r t 2 7 S p i e k k a a r t K u n s t. www.utopiart27.

Spiekkaart Kunst. Pagina 1 van 5. 1. Over kunst en kunstenaars. U t o p i a r t 2 7 S p i e k k a a r t K u n s t. www.utopiart27. Pagina 1 van 5 Spiekkaart Kunst 1. Over kunst en kunstenaars 1.1. Wat is kunst? Wat zijn kunstwerken? Wat is een kunstenaar? Als mensen creatief aan de slag gaan maken ze kunstwerken. Mensen die kunst

Nadere informatie

Lichting 2012: AKV St.Joost Breda

Lichting 2012: AKV St.Joost Breda Lichting 2012: AKV St.Joost Breda Beeldverslag donderdag 12 juli 2012 Kunstbeeld en hard//hoofd bezoeken deze zomer de eindexamenpresentaties van Nederlandse kunstacademies en lichten per expositie een

Nadere informatie

word zakelijk vriend van het fries museum!

word zakelijk vriend van het fries museum! word zakelijk vriend van het fries museum! word zakelijk vriend van het fries museum! In 2013 opende het nieuwe Fries Museum zijn deuren aan het Zaailand in Leeuwarden. Het Fries Museum vertelt het verhaal

Nadere informatie

Pimpelmees AX Soest

Pimpelmees AX Soest Pimpelmees 3 3766 AX Soest Landelijk kunstenaars-genootschap de Ploegh Pimpelmees 3 3766 AX Soest Ingang de Hazelaar Telefoon: 035-609 04 11 Email: mfretz@deploegh.nl www.deploegh.nl Openingstijden woensdag

Nadere informatie

Afkomstig uit de nalatenschap van

Afkomstig uit de nalatenschap van in de etalage Afkomstig uit de nalatenschap van Op woensdag 23 januari 2013 vond er een bijzondere onthulling plaats in het Stedelijk Museum Kampen. Een onthulling die werd verricht door Herman Krans,

Nadere informatie

Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig

Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig Gastconservator Carel Blotkamp selecteert de allergrootste werken uit de collectie Van 10 februari tot en met 29 april 2018 worden in Museum Boijmans

Nadere informatie

Onyx Trio in Museum Gouda

Onyx Trio in Museum Gouda Onyx Trio in Museum Gouda Op de laatste dag van de tentoonstelling Uitgelezen, zondag 17 mei 2015, speelt het Onyx trio om 15.30 uur in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Zij spelen deze middag beroemde

Nadere informatie

Te huur. Smallepad 3, Amersfoort

Te huur. Smallepad 3, Amersfoort Te huur Smallepad 3, Amersfoort multifunctionele kantoorruimte Naast NS-station Amersfoort uitstekende bereikbaarheid www.dtz.nl T e huur Het kantoor van de RCE is een ontwerp van de Spaanse architect

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding Mode Fotografie Kunst in de middeleeuwen Kunst uit de renaissance... 14

INHOUD. Inleiding Mode Fotografie Kunst in de middeleeuwen Kunst uit de renaissance... 14 INHOUD Inleiding...6 1 Mode...8 2 Fotografie... 10 3 Kunst in de middeleeuwen... 12 4 Kunst uit de renaissance... 14 5 Kunst in de 17 e eeuw... 16 6 Moderne en hedendaagse kunst... 18 7 Graffiti... 20

Nadere informatie

Persbericht: 15 november 2017

Persbericht: 15 november 2017 Persbericht: 15 november 2017 Auguste Renoir, Jeune fille à la rose, 1907, olieverf op doek, 42 x 37,5 cm Impressionism & beyond. A Wonderful Journey Singer Laren toont van 16 januari t/m 6 mei 2018 een

Nadere informatie

Verslag CKV museum Rijksmuseum

Verslag CKV museum Rijksmuseum Verslag CKV museum Rijksmuseum Verslag door D. 1044 woorden 20 juni 2016 3,9 13 keer beoordeeld Vak CKV Informatie Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam Het Rijksmuseum is een heel belangrijk museum voor Nederland.

Nadere informatie

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ILJA WALRAVEN HAAGSE KUNSTENAARS Aanvankelijk schilderde Walraven vooral abstract, maar vanaf een bepaald moment is figuratie een dominante plaats

Nadere informatie

(de armen en het geld) Kunstgeschiedenis Danique Voorthuijzen Jaar 1

(de armen en het geld) Kunstgeschiedenis Danique Voorthuijzen Jaar 1 (de armen en het geld) Kunstgeschiedenis Danique Voorthuijzen Jaar 1 Inleiding Op donderdag 10 december zijn we met het vak kunstgeschiedenis een dag naar Amsterdam gegaan. We gingen in Amsterdam het van

Nadere informatie

Kunstproject Voerman en Voerman & Co

Kunstproject Voerman en Voerman & Co Kunstproject Voerman en Voerman & Co Voor groep 7 of 8 van het basisonderwijs in Hattem e.o. 1 Kunstproject Voerman en Voerman & Co Kunsthistorisch project voor groep 7 of 8 van het basisonderwijs van

Nadere informatie

Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan

Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan Om de slachtoffers van het vreselijke natuurgeweld in de Filipijnen te helpen hebben we een speciale aanbieding voor u. U

Nadere informatie

ZIE DE MENS - KIJKWIJZER

ZIE DE MENS - KIJKWIJZER ZIE DE MENS - KIJKWIJZER HAVO/VWO BOVENBOUW Welkom in Museum de Fundatie bij de tentoonstelling ZIE DE MENS - 100 jaar, 100 gezichten. Het uitgangspunt voor de tentoonstelling is het idee dat juist honderd

Nadere informatie

Programma mei september 2013

Programma mei september 2013 Kom binnen Programma mei september 2013 Welkom! Vanaf 25 mei 2013 staan onze deuren weer wagenwijd voor u open! De afgelopen jaren is hard gewerkt aan renovatie, nieuwbouw en inrichting van Het Noordbrabants

Nadere informatie

17 december 2018, 08:45 (CET) Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw

17 december 2018, 08:45 (CET) Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw 17 december 2018, 08:45 (CET) Laatste kans Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw (collectiezalen open t/m 13 januari) (tentoonstellingsvleugel open t/m 26 mei) Bezoekers die nog

Nadere informatie

Maskerontwerp/ Mask Design: assume vivid astro focus

Maskerontwerp/ Mask Design: assume vivid astro focus Maskerontwerp/ Mask Design: assume vivid astro focus 6 jaar / 6 Years Kunsthal KAdE 2 3 Voorwoord / Preface Kunsthal KAdE heeft culturele ambities die niet alleen de stadsgrenzen, maar regelmatig ook de

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn:

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Nijntje in het museum 2; Krokodil en het meesterwerk 3; Kloddertje 4; Meneer Kandinsky was een schilder 5; Het kleine museum Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik

Nadere informatie

Het vaatdoekje is de grootste vijand van krijt als kunstvorm

Het vaatdoekje is de grootste vijand van krijt als kunstvorm Recensie N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. Het vaatdoekje is de grootste vijand van krijt als kunstvorm Tentoonstelling In Kunsthal Kade brengen diverse kunstenaars een ode

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2011 tijdvak 2 dinsdag 21 juni 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 31 vragen. Voor dit examen zijn maximaal punten

Nadere informatie

JOOP POLDER DEN HAAG Tramtoren V, olieverf/doek, 160x100 cm

JOOP POLDER DEN HAAG Tramtoren V, olieverf/doek, 160x100 cm JOOP POLDER 03.12.2003-04.01.2004 DEN HAAG Tramtoren V, olieverf/doek, 160x100 cm JOOP POLDER 03.12.2003-04.01.2004 DEN HAAG JOOP POLDER IS ZATERDAG 6 DECEMBER VANAF 15.00 UUR AANWEZIG 1E KERSTDAG EN NIEUWJAARSDAG

Nadere informatie

Projectinformatie MAAK MEE: S.H.O.E.S. Groep 7-8 Maak Mee Primair Onderwijs

Projectinformatie MAAK MEE: S.H.O.E.S. Groep 7-8 Maak Mee Primair Onderwijs Projectinformatie MAAK MEE: S.H.O.E.S. Groep 7-8 Maak Mee Primair Onderwijs BESTE LEERKRACHT Graag informeren wij u over het project Maak Mee waaraan uw school binnenkort mee doet. In dit document vindt

Nadere informatie

NIES VOOIJS TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

NIES VOOIJS TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag NIES VOOIJS HAAGSE KUNSTENAARS Schilderen is de hoofdzaak voor mij, met af en toe een uitstap naar ruimtelijk werk, installaties. Ik houd van

Nadere informatie

Rubens wordt getatoeëerd

Rubens wordt getatoeëerd 10 december 2018, 09:15 (CET) Rubens wordt getatoeëerd Drie nimfen met de hoorn des overvloeds van Peter Paul Rubens wordt getatoeeërd op de huid, tussen zijn olieverfschetsen in de succesvolle tentoonstelling

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R

K U N S T K A L E N D E R KUNST KALENDER 2 0 1 6 Exposities 2016 Januari Annemieke Fictoor -schilderijen dec 2015 maart 2016 eerste verdieping Marieke Rosing -schilderijen dec 2015 maart 2016 begane grond Sannie Oppelaar - beelden

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding Anne Frank Huis Boijmans Van Beuningen Corpus reis door de mens Gevangenismuseum...

INHOUD. Inleiding Anne Frank Huis Boijmans Van Beuningen Corpus reis door de mens Gevangenismuseum... INHOUD Inleiding...6 1 Anne Frank Huis...8 2 Boijmans Van Beuningen... 10 3 Corpus reis door de mens... 12 4 Gevangenismuseum... 14 5 Beeld en Geluid... 16 6 Museon... 18 7 Museum of the Image, MOTI...

Nadere informatie

NELLEKE LETTINGA TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

NELLEKE LETTINGA TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag NELLEKE LETTINGA HAAGSE KUNSTENAARS Nelleke Lettinga: "Geïnspireerd door oude, gebruikte materialen en voorwerpen, gefascineerd door de alledaagsheid

Nadere informatie

Marres; Marijn van Kreij Nude in the Studio

Marres; Marijn van Kreij Nude in the Studio Marres; Marijn van Kreij Nude in the Studio BY NIEK HENDRIX 06/09/2018POSTED IN: ARCHIEF Wat maakt een Picasso nu exact een Picasso? Natuurlijk, de kunstenaar in kwestie heeft het gemaakt, maar waarom

Nadere informatie

Graduation Project: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam

Graduation Project: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam Graduation Project: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam. Main tutors: Christoph Grafe, Heike Löhmann. Technical tutor: Maarten Meijs. Student Rob Wesselink, b1212362. P5 . Geschiedenis. Het

Nadere informatie

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd GALERIE HONINGEN S I N D S 1 9 9 7 start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd + nieuwe collectie aanwinsten 6 t/m

Nadere informatie

Nieuw centrum voor hedendaagse kunst

Nieuw centrum voor hedendaagse kunst Nieuw centrum voor hedendaagse kunst ANP op 28 april '10, 10:41, bijgewerkt 28 april '10, 11:02 AMSTERDAM - Aan de oever van het IJ in Amsterdam-Noord wordt donderdag het nieuwe centrum voor hedendaagse

Nadere informatie

PERSBERICHT. Design museum Gent kleurt oranje dit najaar Design Derby BE/NL 1815-2015 23/10/2015-13/3/2016

PERSBERICHT. Design museum Gent kleurt oranje dit najaar Design Derby BE/NL 1815-2015 23/10/2015-13/3/2016 PERSBERICHT Design museum Gent kleurt oranje dit najaar Design Derby BE/NL 1815-2015 23/10/2015-13/3/2016 Spannende confrontatie tussen België en Nederland Het is precies 200 jaar geleden dat het Verenigd

Nadere informatie

NIEUW ADMINISTRATIEF CENTRUM WILLEBROEK. Willebroek, België. Periode: 2009-2012. BRUT architecture and urban design. Stabiliteitsingenieur:

NIEUW ADMINISTRATIEF CENTRUM WILLEBROEK. Willebroek, België. Periode: 2009-2012. BRUT architecture and urban design. Stabiliteitsingenieur: NIEUW ADMINISTRATIEF CENTRUM WILLEBROEK Type opdracht: Offertevraag Locatie: Willebroek, België Oppervlakte: 5.000 m² bruto Bouwkost: 7.000.000 excl BTW Periode: 2009-2012 Opdrachtgever: Architect: Projectondersteuning:

Nadere informatie

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT 1. Inleiding Voor de 19º expositie Picturama Leudal heeft het bestuur van de Stichting Picturama een jury bijeen geroepen om de nominaties en prijzen

Nadere informatie

Media Park Beeld en geluid. projecties. nummer maart

Media Park Beeld en geluid. projecties. nummer maart Media Park Beeld en geluid projecties nummer maart 200716 Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Een schatkamer op het Mediapark in Hilversum In december 2006 heeft het Nederlands Instituut voor Beeld

Nadere informatie

Gegevens stichting Poem Express Postbus 23199, 3001 KD Rotterdam Bezoekadres Westzeedijk 126g, 3016 AJ Rotterdam

Gegevens stichting Poem Express Postbus 23199, 3001 KD Rotterdam Bezoekadres Westzeedijk 126g, 3016 AJ Rotterdam Gegevens stichting Poem Express Postadres Postbus 23199, 3001 KD Rotterdam Bezoekadres Westzeedijk 126g, 3016 AJ Rotterdam Website www.poem-express.com Telefoonnummer + 31(0)10-476 73 81 E-mailadres post@poem-express.com

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

schilderen in opdracht

schilderen in opdracht schilderen in opdracht schilderen in opdracht Colofon keesvandewetering / schilderen in opdracht Hardcover, 80 pagina s ISBN 978 940 215 159 6 Uitgave: Uitgeverij Brave New Books 2016 Schilderijen, tekst,

Nadere informatie

A-tekst. De aquarel. Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan

A-tekst. De aquarel. Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan A-tekst De aquarel Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan In de 19de eeuw maakte de Nederlandse aquarel een ongekende bloeiperiode door. De artistieke idealen van die tijd vonden in dit medium een perfecte

Nadere informatie

1907-1914. Bram Vrielink Jim Bloemen 2de

1907-1914. Bram Vrielink Jim Bloemen 2de Bram Vrielink Jim Bloemen 2de 1907-1914 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 HET KUBISME... 4 KUNSTENAARS KUBISME... 5 L AFICIONADO... 6 PORTRAIT OF PABLO PICASSO... 7 SIMULTANEOUS WINDOWS ON

Nadere informatie

Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek

Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek 1 Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek Wie Debbies schilderijen en tekeningen van de afgelopen jaren bekijkt, zal zich misschien verwonderen over de veelzijdigheid in stijlen van haar

Nadere informatie

Binnen wacht het landschap - Marijn van Kreij schildert Picasso REVIEW Guus van Engelshoven

Binnen wacht het landschap - Marijn van Kreij schildert Picasso REVIEW Guus van Engelshoven Binnen wacht het landschap - Marijn van Kreij schildert Picasso 23.08.2018 REVIEW Guus van Engelshoven Issue no4 aug - sept 2018 Exchange - Fotografie - Eindexamens 2018 De afgelopen jaren werkte Marijn

Nadere informatie

RINEKE DIJKSTRA op de tentoonstelling Er was eens de collectie nu, Van Abbemuseum, Eindhoven

RINEKE DIJKSTRA op de tentoonstelling Er was eens de collectie nu, Van Abbemuseum, Eindhoven RINEKE DIJKSTRA op de tentoonstelling Er was eens de collectie nu, Van Abbemuseum, Eindhoven JOKE REICHARDT Werkstuk voor het vak Het meesterwerk. Sleutelwerken in de westerse kunst van de 20 e en de 21

Nadere informatie