Development Organisatie en Individu

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Development Organisatie en Individu"

Transcriptie

1 Development Organisatie en Individu Workshop of Coachtrajecten Vrije Energie Persoonlijke ontwikkeling Dienend Leiderschap Coachen met paarden Interimmanagement - advisering Contact Mw. J.F. Meijlis Rijksstraatweg 144B 3956 CT Leersum T: M: E: info@esdoornbci.nl

2 Development Organisatie en Individu Wij zijn een Open Organisatie in een nieuwe zin. Wij onderscheiden ons door: openheid van optreden zowel naar binnen, de interne organisatie, als naar buiten, de externe organisatie. Is een Open Organisatie zinvol voor u? Heeft u het gevoel dat u meer uit uw organisatie kunt halen dan dat er nu uitkomt? Of staat u voor grote bezuinigingen? In kennisintensieve organisaties maakt de mens het verschil. Nederland bestaat voor het merendeel uit kennisintensieve organisaties. Laat uw medewerkers excelleren, door ze te laten stromen en stralen, het ligt binnen handbereik! Uw organisatie kan niet optimaal groeien en stromen als u niet het allerbeste uit uw mensen haalt. Niet de structuur maar de mensen zijn de sleutel tot verbeteringen. Een crisis biedt nieuwe kansen. Heeft u een succesvolle organisatie dan weet u dat een schulden crisis geen economsiche crisis hoef te zijn waar u last van heeft. U hoeft alleen maar in te spelen op de reflexen van organisaties en overheden die denken dat bezuinigen de oplossing is; het gaat hier echter om het verdienmodel. Daar moet innovatie op gericht zijn. Dit kan alleen als uw organisatie in staat is in te spelen op nieuwe spelregels en klanten vindt die zich hierdoor aangetrokken voelen. Hiervoor zijn mensen nodig die flexibel zijn en vooral visie hebben om het nieuwe spel te bedenken en uit te rollen zonder grote investeringen. De basis van een Open Organisatie is de Vrije Energie. Vrije Energie versnelt en vereenvoudigt. Hierdoor kunnen producten en diensten goedkoper en sneller in de markt worden gezet. Management Het management van een OO is van hoge kwaliteit en combineert integriteit en coachend leiderschap met snelle besluitvorming. Openheid & Actiegerichtheid De cultuur van een OO betrekt iedereen intensief via dialoog en acties naar betere prestaties. Lange termijngerichtheid De lange termijngerichtheid van een OO geldt voor klanten en samenwerkingsverbanden, maar vooral ook voor de medewerkers zelf. Continue Verbetering & Vernieuwing Een OO kent haar onderscheidende kenmerk in de markt en laat alle medewerkers continu bijdragen aan het verbeteren van haar processen, diensten en producten. Hoe leidt een cultuurverbetering naar een Open Organisatie? Organisaties, teams en individuen helpen bij het creëren van een werkomgeving in een Open Organisatie waarbinnen iedereen zijn plek kent en neemt. Soms gaat het om bewustwording, soms gaat het om gedragsveranderingen. Vanuit de Vrije energie dagen we u uit verantwoordelijkheid te nemen voor uw persoonlijke ontwikkeling. We inspireren u door u het effect van nieuwe invalshoeken en gedragsalternatieven te laten beleven en motiveren om er daadwerkelijk iets mee tedoen. We gaan de Vrije energie vertalen naar Duurzaam ondernemen met "People", "Planet"en "Profit" en de gezondheid in brede zin stimuleren.

3 Welke cultuur hoort bij een Open Organisatie? Een prettige en open bedrijfscultuur die wij kunnen wij vertalen naar: Ik heb vertrouwen in de organisatie en de organisatie in mij Een organisatie is voor mij een Community waarin mensen geloven in één zelfde doel In mijn organisatie kan ik groeien in "Vrije energie", "Zelfontwikkeling" en "Dienend Leiderschap" Wat levert een goede cultuur op? Hoe gaan we te werk? We bieden : Vrije Energie Workshops, Procesbegeleiding, Interimmanagement, Advies Coaching (Team & Individu), Programma development met Vrije Energie basis Persoonlijke ontwikkeling, Dienend leiderscha Coachen met paarden voor uw innerlijke groei Samenwerking tussen de werkvloer en de diverse managementlagen Een organisatie die boven zichzelf uitstijgt met een positieve uitstraling op de markt; Een organisatie die haar medewerkers uitnodigt om te creëren en te innoveren; Gezonde medewerkers.

4 Workshop Vrije Energie. "Vrije energie" staat voor vernieuwing en vrijheid vanuit pure energie. Het helpt belemmeringen en negativiteit te transformeren. U leert contact te maken met uzelf en vanuit uw kern te werken. Vrije energie heeft zijn uitwerking tot diepere lagen in uw bewustzijn en is daardoor bijzonder effectief. Alle activiteiten in deze workshop zijn erop gericht om vanuit een zuivere verbinding met uw kern en direct in uw eigen kracht en vrijheid te komen. Dit geeft u de mogelijkheid los te komen van stress, drukkende vermoeidheid, strijd en zwaarte om uw heen. Het zet u eenvoudig in uw eigen kracht en vrijheid. U kunt open en met vertrouwen nieuwe wegen creëren met ongekende mogelijkheden, losgekoppeld van beperkende invloeden. U gaat in uw vrije ruimte staan. In een workshop of in een coachtraject leert u hoe u in uw vrije ruimte kunt staan en hoe u dit u zelf eigen kunt maken in het dagelijks leven. Dit gebeurt op een speelse en lichte manier. Bewust aansluiten op die energiestroom leert u met behulp van een eenvoudige oefening het 'stromen'. Wat bieden wij? We bieden diverse workshops, weekeinde- of vakantietrainingen en coachtrajecten aan. De activiteiten daarbinnen bestaan uit eenvoudige krachtige energieoefeningen (stromen), intuïtief wasschilderen, muziekoefeningen en contact maken met de natuur en haar prachtige energie, bijv. via wandelcoaching. Voor deze trainingen werken wij samen met trainers van het bureau Stroom ( Wat levert het op? Vrije energie- workshops hebben als resultaat het versnellen van processen waar mensen, teams of organisaties in zitten. De vrije energie vereenvoudigt én versnelt development- en verandertrajecten en maakt mensen en organisaties succesvol. De dingen lijken als vanzelf te lopen. Voor wie? Het werken met Vrije Energie is de basis van onze vormen van ondernemen. Weg: procesbegeleiding, developmentprogramma s, verandertrajecten, trainingen en workshops..voor iedereen dus, die verandering wil en wil groeien. Voor mensen die hun talenten volledig willen kunnen inzetten Vrije energie herken je door? Contact zoeken met u zelf vanuit energie geeft een positieve uitstraling. vrije Wanneer u zich bewust bent van deze energie, merkt u het effect op u zelf maar ook op uw omgeving. Zo wordt u een inspirator en motivator. Vrije (positieve) energie geeft een cascadeeffect wanneer u dit met elkaar in groepsverband toelaat. Op deze manier laat u zichzelf, een team of een hele organisatie boven zichzelf uitstijgen. Vrije energie staat aan de basis van een succesvolle organisatie.

5 Workshop Persoonlijk Leiderschap De weg naar Persoonlijk Leiderschap. Organisaties zitten in een dynamische flow en dat vertaalt zich naar een dynamische werkplek voor u als medewerker waar veel van u wordt gevraagd. U moet uw functie kunnen ontstijgen en op meerdere gebieden binnen de organisatie proactief en flexibel kunnen handelen. Hoe kunt u deze kwaliteit bij u zelf optimaal ontwikkelen? Persoonlijk leiderschap gaat niet uit van de omgeving maar is juist gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren en competenties. Vrije energie is een brug naar uw persoonlijke ontwikkeling. Onze ervaring leert dat wanneer men zich verbindt met de vrije energie en contact heeft met zichzelf, de weg naar het persoonlijk leiderschap al voor 75% is gelopen. In onze workshop "Vrije Energie" leren wij deelnemers hoe zij zich op een simpele wijze kunnen verbinden met hun kern en daarbij aansluiting vinden op de stroom van Vrije Energie. Maar hoe vertaalt u nu Vrije Energie naar de competenties die horen bij persoonlijk leiderschap? In deze workshop leren wij hoe u de vertaalslag kunt maken naar de volgende competenties: bewust worden van alle mogelijkheden, zelfmotivatie en reflectie; creatief denken; coaching van uzelf en anderen; inzicht in belemmerende overtuigingen; feedback verwerken en geven; ideeën omzetten in concrete doelen; keuzes vanuit persoonlijke innerlijke kracht; Aanpak: eigen doelen kiezen en realiseren. Onze aanpak is krachtig, eenvoudig en praktisch. Wij werken vanuit de Vrije energie en maken de vertaalslag door stroomoefeningen (energie), cases, rollen-spellen, gesprekstechnieken, durf te vragen en te luisteren, interviews, wandelcoaching. Onze workshops spelen zich af in een natuurlijke omgeving waar we ons laten inspireren door de prachtige energie die de natuur ons biedt. Voor wie? Individu: voor iedereen die vanuit contact met zichzelf open staat voor onbegrensde mogelijkheden. Dit heeft een positieve invloed op uw directe levenssfeer en werksituatie - prestaties. Organisaties: die duurzaam willen investeren in hun medewerkers en met hen de weg inslaan naar een High Performance Team - Organisatie.

6 Dienend Leiderschap Herkent u dit in uw organisatie? Degeneratie na breuk management en de rest van de organisatie? Demotivatie personeelsleden Frustratie, onrust Vermindering communicatie Negatieve sfeer Stijging ziekteverzuim Organisatie wordt minder succesvol Is Dienend leiderschap een hype of een visie? Voor ons is Dienend leiderschap een visie waarbij de drie bekende P s: People, Planet en Profit in balans zijn. Het stelt mensen in staat hun eigen bijdrage te leveren aan een samenleving. Het draagt er toe bij dat wij zorgvuldig, multi-label met elkaar omgaan. Door respect te tonen, kun je leiding, middenkader en uitvoerenden echt met elkaar in contact brengen. veel vertrouwen in een dienend leider: We worden niet afgeleid door een onveilige omgeving, door de gedachte dat we op onze tellen moeten passen of door twijfels aan de bedoelingen van onze leider. Dit vertrouwen is essentieel voor het goed functioneren van individuen, teams en organisaties. De Dienend leider moet beschikken over empowerment (faciliteren en ondersteunen), bescheiden zijn en zijn beperkingen erkennen, verantwoordelijk zijn en anderen doelen geven, zich op de achtergrond houden, zodat zijn medewerkers de credits krijgen die ze verdienen, over een ethische visie beschikken en moed tonen. Voor ons zijn Dienend leiders managers die doen wat ze zeggen; zij spreken niet te veel. Als zij hun taak hebben volbracht, zeggen hun mensen: " Wonderlijk! We hebben het gehaald, helemaal op eigen kracht!" Dienend Leiderschap in een High Performance Organisatie met als basis Vrije Energie High performance leadership gaat verder dan goed management. Het is de stuwende kracht achter uitzonderlijke prestaties van teams en individuen. Dit vraagt van de leider om steeds in verbinding te zijn met zichzelf, de organisatie, zijn mensen en de buitenwereld. Een high performance leider ontwikkelt zijn eigen unieke combinatie van ambitie en wijsheid en geeft anderen een voorbeeld, een wezenlijke reden om te presteren, de ruimte om te groeien en verbinding met zijn team.

7 Workshop Dienend leiderschap Wij werken vanuit de Vrije Energie en leren u in de workshop de vertaling te maken naar competenties die horen bij het dienend leiderschap. We de maken de vertaling naar competenties als: Luisteren Empathie Helend vermogen Commitment aan de groei van mensen Bouwen aan gemeenschap Bewustzijn (in het nu zijn) Conceptualiseren Overtuigingskracht Vooruitzien en rentmeesterschap We zullen het hebben over de radar en stuwkracht van het dienend leiderschap, maar ook over de 7 dilemma s van het dienend leiderschap die je op deze weg tegen gaat komen: Leiden vs. dienen, regels vs. uitzonderingen, delen vs. het geheel, controle vs. passie, specifiek vs. diffuus, korte termijn vs. lange termijn, push vs. pull modes Aanpak Onze workshops spelen zich af in een natuurlijke omgeving. De positieve energie van de natuur helpt een extra handje mee. Onze aanpak is krachtig, eenvoudig en praktisch. Wij hebben een goede balans gevonden tussen theorie en praktijk. Wij werken met (energie)- stroomoefeningen, cases, rollenspellen, gespreks-technieken, samenwerkingmodellen, communicatie, intervieus, wandelcoaching, en procesbegeleiding Voor wie Het maakt niet uit aan wie je leiding geeft of hoe ervaren je bent of in een groot verandertraject zit. Dienend leiderschap speelt in op de ontwikkelingen van deze tijd met een evenwichtige balans tussen People, Profit en Planet. Wat levert het op? Een succesvolle en gezonde organisatie (Open Organisatie), die functioneert als een community waarbij iedereen zich verbonden voelt aan het gemeenschappelijke doel. Een organisatie met een bedrijfscultuur waarbij haar werk-nemers met plezier naar hun werk gaan. Een Dienend leider heeft invloed op het gedrag van zijn medewerkers Een open organisatie komt tot uiting in het dagelijks gedrag van mensen Of een bedrijf daadwerkelijk kan uitgroeien tot een high performance organisatie, wordt bepaald door mensen. Door mensen die zich gedragen op een manier die congruent is met het behalen van een maximaal resultaat voor de organisatie als geheel. De bepaling van welk gedrag gewenst is en hoe dat in lijn gebracht gaat worden met wat de organisatie wil bereiken is cruciaal. Het gedrag van mensen en de optelsom van dat gedrag moet reflecteren in wat u in uw organisatie wilt zien. Voorbeelden van gewenst gedrag in een high performance cultuur zijn een hoog energiegehalte, medewerkers gericht op actie en initiatief, een cultuur van open feedback, een krachtig commitment, elkaar in de kracht zetten en keuzes gericht op het maximale resultaat voor de totale organisatie.

8 Hoe gaan we te werk? Wij hebben een blokkendoos van diverse programma s en hanteren als scope: Integraal gezondheidsmanagement = High Performance Onze Cultuurblokkendoos bestaat uit: Workshop of Coachtrajecten Vrije Energie Persoonlijke ontwikkeling Dienend Leiderschap Coachen met paarden Interimmanagement - advisering Plan van aanpak: Samen met u maken wij een inventarisatie en stellen met u het doel op wat u wilt bereiken. Het kan ook zijn dat u de inventarisatie al gedaan. In dat geval maken we een plan op basis van de door u aangereikte doelstelling en inventarisatie. Adviezen die wij schrijven, vormen tevens het implementatieplan. Onze trajecten kenmerken zich door eenvoud, snelle doorlooptijd met een meer dan goed resultaat. Dit kunnen wij realiseren doordat onze fundamentele methode met "Vrije Energie" zich heel snel vertaalt naar persoonlijken dienend leiderschap en duurzaam ondernemen. Door de vrije energie verandert de dynamiek in een groep of per individu waardoor processen zich versnellen. Vrije energie is een prachtig middel om weerstanden te doorbreken en de bedrijfscultuur weer te laten stromen. Coaching: Ook onze coachtrajecten kunnen bestaan uit diverse modules. Samen met u stellen we een plan van aanpak op met het resultaat wat u wilt bereiken. Indien nodig en met uw toestemming wordt dit plan ook voorgelegd aan de werkgever. Een basismodule bestaat uit 8 sessies van een uur ondersteunt met telefonisch of contact. Kosten: basismodule 800,- excl. BTW en reiskosten. De vervolgmodules kunnen bestaan uit een strippenkaart of een programma op maat. Workshops Workshops geven wij op maat en gericht op de doelstelling van onze klant. Het aantal deelnemers is maximaal 8 per groep. Prijs op aanvraag Interimmanagement en advisering Voor onze interimmanagement- en consultancydiensten werken wij met dagdelen van 300 euro, exclusief BTW en reiskosten.

9 Coachen met paarden Voor innerlijke groei. Het werken met paarden brengt dat u contact maakt met uwzelf en vanuit uw eigen kracht kunt creëren. Vind u zichzelfzelf de moeite waard zodat het paard de dingen doet die u van hem vraagt? Door te focussen leert u in het nu te zijn en kun u zich makkelijker concentreren. Hoe is uw uitstraling naar anderen toe? Voor Jong en Ouder Voor iedereen die aan zichzelf wil werken Hoe? We werken één op één in een coach-achtige setting. Onder begeleiding van een coach/ procesbegeleider leert u door praktische en eenvoudige oefeningen hoe u contact kunt krijgen met uwzelf en met het paard. De kern is Vrije energie stromen naar uw paard. - Vandaar uit werken we verder met lichaams taal en andere manieren van communiceren. De Workshop wordt gehouden in de prachtige bosrijke omgeving van Leersum Het Leersumse Veld. Wat levert het op: Bewust worden van uw mogelijkheden Een goed zelfbeeld Zelfmotivatie en reflectie Creatief denken Coaching van uwzelf en anderen Inzicht in belemmerende overtuigingen Keuzes vanuit persoonlijke innerlijke kracht Eigen doelen kiezen en realiseren De basis van onze training is Vrije energie Dit levert op: vereenvoudiging en versnelling van ingewikkelde zaken via creatieve oplossingen, een transparante wijze van communiceren en een goede samenwerking. Testimonial De training met paarden was erg leuk om te doen en leek wel allerlei deuren naar de toekomst te openen. Terwijl je met het paard bezig bent, reflecteer je op je eigen instelling en overtuigingen. Het dier spoort je aan creatief met de situatie om te gaan en jezelf duidelijk als leider neer te zetten. Zodra je even uit die rol valt, focust het paard ook niet meer en gaat er lekker vandoor. Die spiegeling is heel nuttig, want dit beeld blijft in de weken erna doorwerken, maar dan in de communicatie met mensen. De training stimuleert je bij het maken van persoonlijke keuzes en werken vanuit innerlijke kracht. DvH, Amsterdam = Een paard spiegelt =

10 Keuzes maken, doel realiseren Ervaring met paarden is niet vereist Geniet van de natuur Leer te focussen Kosten: 140,- per per 2 uur Co-creatief bezig zijn

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

Resultaat vanuit zingeving

Resultaat vanuit zingeving Resultaat vanuit zingeving WIE ZIJN WE? WAT DOEN WE? Berry de Boer en Edwin Luijendijk 2 training-nu Training-NU We leven in een tijd waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Eén gouden idee

Nadere informatie

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES Mentale veerkracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES In de (top)sport is het een vast gegeven; wil je succesvol zijn als sporter dan investeer je in techniek en conditie, maar ook in mentale

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Over Performance Dialogue

Over Performance Dialogue Over Performance Dialogue Wij ondersteunen organisaties bij het versterken van de dialoog tussen de organisatie en haar medewerkers over functioneren en presteren. Dit doen wij door middel van training

Nadere informatie

Natuurlijk leiderschap!

Natuurlijk leiderschap! Leiderschap Jaarprogramma Natuurlijk leiderschap! Een compleet leiderschapstraject Duurzaam en verantwoordelijk omgaan met jouw mensen Ervaring opdoen met Servant Leadership visie van Robert Greenleaf

Nadere informatie

HPC-O. Human Performance Contextscan Organisatierapportage <Naam onderwijsinstelling> Datum: Opdrachtgever: Auteur:

HPC-O. Human Performance Contextscan Organisatierapportage <Naam onderwijsinstelling> Datum: Opdrachtgever: Auteur: HPC-O 1 HPC-O Human Performance Contextscan Organisatierapportage Datum: Opdrachtgever: Auteur: 24 april 2008 drs M.G. Wildschut HPC-O

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Effectief investeren in management

Effectief investeren in management Effectief investeren in management Veel organisaties zijn in verandering. Dat vraagt veel van de leidinggevenden/managers. Zij moeten hun medewerkers in beweging krijgen om mee te veranderen. En dat gaat

Nadere informatie

PLE SCH BV Coaching, Consultancy en Conflictoplossing

PLE SCH BV Coaching, Consultancy en Conflictoplossing PLE SCH BV Coaching, Consultancy en Conflictoplossing In company Workshop Inspirerend Leiderschap Een workshop voor leidinggevenden die authentiek contact willen met de bronnen van persoonlijk leiderschap

Nadere informatie

Levend Project Leiderschap

Levend Project Leiderschap De Eik Natuurlijk Leren & In Evenwicht bieden aan: Training Levend Project Leiderschap één project twee trainers drie trainingsblokken vier maanden doorlooptijd vijf projectmatige invalshoeken Je leert:

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Leiderschap. hogere echelons. collega s en externe relaties. managen van de context. vervullen rol van procesregisseur medewerkers

Leiderschap. hogere echelons. collega s en externe relaties. managen van de context. vervullen rol van procesregisseur medewerkers Het Manager Plus Programma Een kwaliteitsproduct van Power coaching training en advies en Maas assessment & development Het Manager Plus Programma Dit programma is bedoeld voor managers die een bepalende

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014)

Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014) Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014) Inleiding De kern van (autisme)vriendelijke communicatie is echt contact, gebaseerd op

Nadere informatie

Training Verbindend Leiderschap

Training Verbindend Leiderschap Training Verbindend Leiderschap Voor vrouwen die leiding geven binnen de Medezeggenschap (of deze ambitie hebben) Het idee achter deze training is ontstaan vanuit gesprekken met vrouwen in een leidinggevende

Nadere informatie

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN g Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN onze waarden: vernieuwend plezier stoer inzicht leiderschap beweging verbinding vertrouwen

Nadere informatie

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Training Leiderschap Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Als leidinggevende moet je meerdere ballen hooggehouden. Er wordt verwacht dat jouw team bepaalde doelen haalt, binnen een bepaald

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt:

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt: Wabo effectief ?Hoe Zo! >> Het toepassen van de Wabo is meer dan alleen de IT-structuur aanpassen, de procedures herzien en/of de processen opnieuw beschrijven en herinrichten. Het zijn de medewerkers

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Puur Professioneel. Inspireert eeuwig. Draagt bij aan groei

Puur Professioneel. Inspireert eeuwig. Draagt bij aan groei Puur Professioneel Inspireert eeuwig Draagt bij aan groei verhaal In 2009 heeft gezondheids- en communicatie wetenschapper Mariëlle F. Houben - Vaessen de stap gezet een eigen bedrijf te starten. Met nagenoeg

Nadere informatie

Inner Game. Tennis Workshop

Inner Game. Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop De Inner Game Tennis Workshop zal zowel sporters als niet sporters, leden en niet leden van My HealthClub een waarvolle ervaring meegeven. Een positieve

Nadere informatie

Leadership By Responsibility

Leadership By Responsibility Leadership By Responsibility En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Leadership By Responsibility! Het gaat goed! Herkent u deze situatie: een collega of een medewerker presenteert vol vuur

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

paardencoach Frederieke van der Lijn Buitenpost www.equinama.nl

paardencoach Frederieke van der Lijn Buitenpost www.equinama.nl Loop je steeds tegen dezelfde valkuilen aan? Ben je toe aan veranderingen of aan een volgende stap in je ontwikkeling? Wil je persoonlijke inzichten? Graag begeleiden mijn paarden Gio, Stanley en ikzelf

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

De obsessieve leider

De obsessieve leider De obsessieve leider De obsessieve leider organiseert alles volgens precieze, strakke regels. Deze leider is nadrukkelijk aanwezig, controleert en regelt. In een chaotische organisatie heeft men zeker

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

REALTIME LEIDERSCHAP ONTWIKKELING

REALTIME LEIDERSCHAP ONTWIKKELING REALTIME LEIDERSCHAP ONTWIKKELING ERNST JAN REITSMA 27 NOVEMBER 2014 REALTIME LEADERSHIP DEVELOPMENT 1. Iets over theorieën 2. Belang van Live Event 3. Ervaringen 4. Feedback organiseren 5. Voorbeelden

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

De POSITIEVE organisatie

De POSITIEVE organisatie De POSITIEVE organisatie Uitwerking van de workshops: Hoe krijg je meer energie in je team? Onze omgeving verandert steeds sneller en ingrijpender. Positieve organisaties spelen hier beter op in en creëren

Nadere informatie

De terugkeer naar het ware zelf! Leven en werken vanuit innerlijke kracht en verantwoordelijkheid!

De terugkeer naar het ware zelf! Leven en werken vanuit innerlijke kracht en verantwoordelijkheid! De terugkeer naar het ware zelf! Leven en werken vanuit innerlijke kracht en verantwoordelijkheid! Door: Nathalie van Spall De onzichtbare werkelijkheid wacht om door onze geest binnengelaten te worden.

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Meer bereiken in projectteams Een online training voor ingenieurs en ontwerpers

Meer bereiken in projectteams Een online training voor ingenieurs en ontwerpers Leer je vakkennis overtuigend over te brengen in projectteams, om te gaan met conflicterende belangen en te bereiken wat voor jou belangrijk is! Ben je een adviseur, architect of projectleider, en werk

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Traject Leiderschap 2015-2016

Traject Leiderschap 2015-2016 Traject Leiderschap 2015-2016 Aanpak traject Het is de bedoeling om voor de deelnemers een leertraject uit te werken dat bestaat uit een kick-off, 3 workshops van een halve dag, gecombineerd met 2*2uur

Nadere informatie

AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN

AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN FEMKE DEKKER Voormalig roeister, driemaal actief op de Olympische Spelen Trainer Mentale Kracht bij de Politie

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

MODULAIRE MANAGEMENTTRAININGEN

MODULAIRE MANAGEMENTTRAININGEN MODULAIRE MANAGEMENTTRAININGEN Basisvaardigheden de performance manager De manager als change manager De manager als connecting and inspiring leader Op weg naar een beter presterender organisatie WIE ZIJN

Nadere informatie

Transformatief Leiderschap

Transformatief Leiderschap Transformatief Leiderschap Transformatieve leiders inspireren, motiveren en stimuleren. Niet alleen zichzelf maar ook de mensen om zich heen om buitengewoon goed te presteren, verbazingwekkende dingen

Nadere informatie

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg Trainingen Coaching Intervisie Supervisie Voor de zorg Professioneel communiceren met 2013 Training Professioneel communiceren met Voor wie? De training is bedoeld voor mensen in de zorg die hun communicatie

Nadere informatie

Team Alignment. En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Transformational Programs by TLC www.tlc-nederland.com

Team Alignment. En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Transformational Programs by TLC www.tlc-nederland.com Team Alignment En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Team Alignment Het gaat goed! Herkent u deze situatie: een collega of een medewerker presenteert vol vuur over de voortgang van een

Nadere informatie

Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag?

Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? CONSULT COACHING TRAINING Voorbij je grenzen: stuur je kracht training persoonlijke kracht Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? Waarschijnlijk niet. En u

Nadere informatie

Van waar je bent, naar waar je wilt zijn

Van waar je bent, naar waar je wilt zijn Training en coaching Van waar je bent, naar waar je wilt zijn Waarvoor kies je bij Move by Coaching? Move by Coaching helpt mensen en organisaties om, in deze wereld waarin zoveel belemmeringen kunnen

Nadere informatie

Coaching 4 Engagement

Coaching 4 Engagement Coaching 4 Engagement Vergroot je veerkracht en neem de regie voor professionele groei Herken de schaduwkanten van je drijfveren Erken je kracht en kwaliteiten Benut de constructieve kant van je drijfveren

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen verantwoord veranderen Werk maken van duurzame inzetbaarheid vbent.org - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen Met meetbaar én voelbaar resultaat Naar een duurzame en vitale

Nadere informatie

Traject Leiderschap. Aanpak traject

Traject Leiderschap. Aanpak traject Aanpak traject Het is de bedoeling om voor de deelnemers een leertraject uit te werken dat bestaat uit een kick-off, 3 workshops van een halve dag, gecombineerd met 2*2uur individuele coaching. Er wordt

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie Trainingen Wij bieden diverse trainingsmogelijkheden op organisatieniveau, directieniveau (M-T s), hoger en middenkader en op teamniveau. Alle trainingen worden zowel op basis van open inschrijving als

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

MADE IN HOLLAND ----------HANDGEMAAKTE ORGANISATIES---------- De EverydayFriday TRANSFORMATIE & VERANDER MANAGEMENT FILOSOFIE

MADE IN HOLLAND ----------HANDGEMAAKTE ORGANISATIES---------- De EverydayFriday TRANSFORMATIE & VERANDER MANAGEMENT FILOSOFIE ----------HANDGEMAAKTE ORGANISATIES---------- MADE IN HOLLAND De EverydayFriday TRANSFORMATIE & VERANDER MANAGEMENT FILOSOFIE ------------------------------------INHOUD------------------------------------

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching Unieke opleiding in Arboland Opleiding Copla Opleiding Training Consultants Coaching copla.nl Bezoek ook onze websites: www.copla.nl www.deveiligheidscoach.nl DE VEILIGHEIDSCOACH Steeds vaker buigen veiligheidskundigen

Nadere informatie

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld wat zien wij? De ontwikkelingen in de zorg gaan razend snel. De complexiteit

Nadere informatie

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid Iedere HR-professional weet dat het belangrijk is dat zowel jonge als oudere medewerkers gedurende hun loopbaan gezond en productief blijven werken. Daarom staat duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap The Next Level Jaarprogramma 2014 BASIS DO-L = DIENEND ONDERNEMEND LEIDERSCHAP De centrale metafoor voor deze leiderschap opleiding is terug te vinden een DOL Een DOL is een volksharp uit de Ivoorkust.

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Manager van nu... maar vooral van morgen

Manager van nu... maar vooral van morgen Manager van nu... maar vooral van morgen Leidinggeven met inhoud en in verbinding, met inspiratie, energie en plezier, en dat binnen je organisatie mogelijk maken Er kan zoveel meer Uitgaan van klanten,

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

De leergang LHBM start bij voldoende belangstelling (minimaal acht deelnemers). Het streven is de leergang minimaal één maal per jaar te houden.

De leergang LHBM start bij voldoende belangstelling (minimaal acht deelnemers). Het streven is de leergang minimaal één maal per jaar te houden. Deelnemers aan deze leergang verbreden hun kennis op verschillende bedrijfskundige domeinen en passen deze direct toe in hun eigen werkomgeving. Aan het eind van de leergang zijn de kosten van de opleiding

Nadere informatie

Van de macht van management naar de kracht van leiderschap

Van de macht van management naar de kracht van leiderschap Van de macht van management naar de kracht van leiderschap Inez Sales Juni 2011 INHOUDSOPGAVE Leiderschap... 3 1. Leiderschap en management... 4 2. Leiderschapstijl ten behoeve van de klant... 5 3. Leiderschapstijl

Nadere informatie

Programma Authentiek Leiderschap, een challenge

Programma Authentiek Leiderschap, een challenge Programma Authentiek Leiderschap, een challenge Deze opleidingsreeks is een initiatief van Circle of Police Leadership Meer informatie over CPL is te vinden op www.cplbelgium.be Deel 1 (halve dag) Inleiding

Nadere informatie

i- TIME Business & ExecuKve Coaching In Den Haag en omstreken

i- TIME Business & ExecuKve Coaching In Den Haag en omstreken i- TIME Business & ExecuKve Coaching In Den Haag en omstreken i- TIME Esther Adriaanse 06-51448868 Huijgensstraat 8, 2515 BD Den Haag BEDRIJFSCOUNSELING info@ikmecounseling.nl www.ikmecounseling.nl BUSINESS

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Ontwikkeling. 1 Sari van Poelje, Esther de Kleer, Peter van de Berg, Leren voor Leiderschap, een nieuwe kijk op Management

Ontwikkeling. 1 Sari van Poelje, Esther de Kleer, Peter van de Berg, Leren voor Leiderschap, een nieuwe kijk op Management White Paper - Ervaringsgericht leren de praktijk als leermeester Leren is belangrijk. Voor individuen én voor organisaties en het één is voorwaarde voor het ander. Geen wonder dus dat leren en de effectiviteit

Nadere informatie

Persoonlijke Energie op Peil

Persoonlijke Energie op Peil Persoonlijke Energie op Peil Stress? Volg PEP! een programma voor jonge ambitieuze medewerkers die een hoge werkdruk ervaren. Veel jonge medewerkers voelen zich gestrest door hun werk, met uitputtingsverschijnselen,

Nadere informatie

Stress & Burn Out. ubeon Academy

Stress & Burn Out. ubeon Academy Stress & Burn Out ubeon Academy Programma Stress & Burn Out, twee thema s die tot voor kort taboe waren in vele werkomgevingen, vragen vandaag de dag extra aandacht. Naast opleidingen gericht op individuele

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Stressmanagement, stress de baas Een beetje stress kan geen kwaad. Sterker nog, soms presteer je zelfs beter onder een beetje druk. Maar wat als stress een constante factor is

Nadere informatie

BASISCOMPETENTIES VOOR FACILITATOREN

BASISCOMPETENTIES VOOR FACILITATOREN BASISCOMPETENTIES VOOR FACILITATOREN ACHTERGROND De International Association of Facilitators (IAF) is een internationale organisatie met als doel om de kunst en de praktijk van het professioneel faciliteren

Nadere informatie

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder organisatieontwikkeling Colofon Dit is een uitgave van Postbus 9000 7390 HA Voorst www.voorst.nl 2017 en verder Oktober 2016 Beeldmateriaal Infographics: De Betekenaar Stills: Het Programmahuis Ontwerp:

Nadere informatie

Impact door inzicht. Persoonlijk Leiderschap Programma ADVIES COACHING MEDIATION TRAINING. Kleine groepen. Persoonlijke aandacht.

Impact door inzicht. Persoonlijk Leiderschap Programma ADVIES COACHING MEDIATION TRAINING. Kleine groepen. Persoonlijke aandacht. Impact door inzicht Persoonlijk Leiderschap Programma Kleine groepen Persoonlijke aandacht Inspirerend Ervaren en deskundige trainers Driedaagse leiderschapsretraite Twee coachingsgesprekken ADVIES COACHING

Nadere informatie

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Inleiding Aandacht is een essentieel onderdeel in de zorg. Aandacht voor de patiënt en de zorgverlener vergroot de vitaliteit, de effectiviteit en de kwaliteit

Nadere informatie

Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie in samenwerking met VakantieInZICHT Verbindende Communicatie Inspiratie voor impact, dialoog en samenwerking Verbindende Communicatie (VC) is een eenvoudig en krachtig concept voor iedereen die op een

Nadere informatie

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Vijf woensdagmiddagen kunnen jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar op avontuur naar zichzelf. Het kind leert zichzelf

Nadere informatie

de plek van de leider

de plek van de leider Wat komt er kijken bij succesvol leiderschap? Deze en andere vragen stellen wij tijdens de Leergang Leiderschap. We gaan samen op zoek naar de essentie van leiderschap. Zo ontwikkel je een geoefend oog

Nadere informatie

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN IK WIL MENSEN IN BEWEGING BRENGEN HANNEKE MOUW Ik stel me graag aan je voor Ik ben geboren in 1970. Ik vind vertrouwen, authenticiteit en

Nadere informatie

INNOVATING STAKEHOLDER RELATIONS

INNOVATING STAKEHOLDER RELATIONS INNOVATING STAKEHOLDER RELATIONS Trainingen 2011-2012 Wat wij doen Turacien helpt u bij de implementatie van stakeholder management in alle geledingen van uw organisatie waardoor de organisatie continu

Nadere informatie

Inhoud. 2 Ondernemen in een veranderende wereld. 4 Inzicht in jezelf en de ander

Inhoud. 2 Ondernemen in een veranderende wereld. 4 Inzicht in jezelf en de ander Inhoud 1 Inleiding 2 Ondernemen in een veranderende wereld 1 Veranderende tijden 3 2 Waarom zingeving in werk steeds belangrijker wordt! 3 3 Mens en wereld als energetisch geheel van nature in beweging

Nadere informatie

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka Hoera het is vandaag! Een training voor ieder die wil leren hoe je in de waan van de dag de innerlijke rust en balans kunt bewaren. Warm welkom Hoera het is vandaag! Mijn naam is en in mijn dagelijks leven

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie