Het verkoopproces * het uitgeven van spaarzegels, waarbij een volle spaarkaart 25 oplevert;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het verkoopproces *6.1 6.2. het uitgeven van spaarzegels, waarbij een volle spaarkaart 25 oplevert;"

Transcriptie

1 20 6 Het verkoopproces * Jos Hustings is werkzaam bij Geppaart Handelsonderneming in Haarlem. Zijn activiteiten bestaan uit het onderzoeken van de voorkeuren van consumenten. Ook neemt hij enquêtes af waarmee hij probeert vast te stellen welke kortingsactie het meeste invloed uitoefent op het koopgedrag. Hierbij test hij bijvoorbeeld de invloed van: kortingbonnen, die meteen bij de kassa ingewisseld kunnen worden; het uitgeven van spaarzegels, waarbij een volle spaarkaart 25 oplevert; een cadeauartikel dat gratis of heel goedkoop wordt aangeboden op de verkoopaantallen en winstmarges. Welke functie oefent Jos Hustings uit binnen de verkoopfunctie? Welke relatie hebben zijn activiteiten met het verkoopplan? Nart V in ssen produceert candybars. e producten bestaan meestal uit een krokante vulling met daaromheen een combinatie van karamel en chocolade. e candybars zijn beperkt houdbaar; er staat een uiterste verkoopdatum op, die drie maanden na de productiedatum ligt. e producten moeten bij Nart V het magazijn drie weken na productie hebben verlaten (om de winkelier ruim de tijd te geven het product voor de uiterste verkoopdatum te verkopen). e producten worden in koelcellen opgeslagen. Het is echter ook mogelijk de candybars meteen na productie in een vrieshuis op te slaan. In dat geval ligt de uiterste verkoopdatum negen maanden na productiedatum. Eenmaal ontdooide producten kunnen niet opnieuw worden ingevroren. e kosten die verbonden zijn aan het huren van een vrieshuis zijn aanmerkelijk hoger dan de kosten die verbonden zijn aan het huren van een koelcel. Nart V produceert zes verschillende candybars; door te variëren met de verpakkingswijze is er een assortiment van 20 artikelen. Waarom is het vaststellen van een servicegraad voor een bedrijf als Nart V heel erg belangrijk? Motiveer het antwoord.

2 6 Het verkoopproces 21 Op welke manier kan de leiding van het bedrijf informatie inwinnen over de fase van de product life cycle van elk artikel in het assortiment? Welke taak (taken) is (zijn) weggelegd voor de planningfunctie bij Nart V? (etrek in het antwoord het feit dat er (te) veel gebruik wordt gemaakt van de vrieshuiscapaciteit.) andy V, een snoepgrossier in Rotterdam, heeft haar vaste klanten (winkeliers) bestelformulieren (ofwel: orderformulieren) ter hand gesteld. Wanneer de klanten hun bestelling plaatsen met behulp van deze formulieren krijgen ze 1% korting. Uiteraard is het mogelijk het bestelformulier te faxen. Waarom wil andy V het gebruik van haar eigen orderformulieren stimuleren? Worden de orderformulieren door de drukker al voorgenummerd? Motiveer het antwoord. * Sandy van de rift werkt op de orderadministratie van Vaupell Products in Zeist. Zij is belast met het inbrengen van telefonische orders in het systeem. Nadat zij haar P aangezet heeft, moet ze apart intoetsen: haar username (in haar geval s.vanderdrift); haar password (in haar geval rando, zo heet haar hond). ij het intypen van het password zie je op het scherm geen letters, maar ***** staan. ls ze zich bekend heeft gemaakt bij het systeem, komt ze terecht in het computerscherm invoeren klantorders. Wanneer een klant telefonisch bestelt, vraagt Sandy hem eerst naar de bedrijfsnaam. Wanneer ze dan de eerste vier letters intoetst, verschijnen de vaste gegevens op haar beeldscherm. eze gegevens leest ze voor aan de klant. Wanneer ze een nieuwe klant te woord staat, is het natuurlijk niet mogelijk gegevens op te zoeken. Ze moet dan eerst een nieuwe klant in het systeem aanmaken. Ze vraagt hiervoor de gegevens aan de klant en voert deze in. Wanneer de klantgegevens op het scherm staan, kan ze beginnen met het invoeren van de ordergegevens. Vaupell Products levert aan grossiers en winkeliers in het hele land. an grossiers wordt altijd een korting van 8% van de winkeliersprijs gegeven.

3 22 6 Het verkoopproces E Waarom staat er ***** op Sandy s computerscherm wanneer ze haar password intypt? Waarom zijn er twee gegevens nodig (username en password); waarom is het niet voldoende dat zij haar password ingeeft? Welke vaste klantgegevens moet Sandy invoeren bij een nieuwe klant? Wat is voor Vaupell Products vervelender: een grossier die zich voordoet als winkelier of andersom? Motiveer het antwoord. Mag Sandy binnen het systeem de mogelijkheid hebben het kortingspercentage aan te passen? Motiveer het antwoord met behulp van het begrip controle-technische functiescheiding Kantoro V, handel in kantoorinrichtingen in mstelveen, heeft een telefonische order binnengekregen van afnemer Joop Witjes uit Hoorn. e medewerker van de orderafdeling geeft de hoogte van het nieuwe orderbedrag door aan de debiteurenadministratie en vraagt de kredietwaardigheidsgegevens van Witjes op. Hij krijgt het antwoord in de vorm van een grafiek: Kredietlimiet in euro s b d a c Krediettermijn in dagen Wat stellen de letters (a) t/m (d) voor? Geef voor elke letter aan of de medewerker van de orderafdeling de order mag uitvoeren. Wanneer er niet mag worden geleverd, dien je aan te geven hoe de medewerker dan moet handelen. Welke rol speelt de verkoopafdeling hierbij? Wie heeft de uiteindelijke beslissing wanneer Witjes betalingsachterstand heeft? Wanneer Witjes niet kredietwaardig blijkt te zijn is er toch een mogelijkheid de transactie tot stand te laten komen. Hoe?

4 6 Het verkoopproces Handelsbedrijf Orca V in ssen heeft de orderadministratie geautomatiseerd. e medewerkers van de orderafdeling beschikken over een computerterminal waarmee ze de voorraadgegevens kunnen raadplegen. e verkopen worden vaak gebaseerd op afgesloten verkoop(jaar)- contracten. Moeten de medewerkers van de orderafdeling de bevoegdheid krijgen om de voorraadgegevens (de hoeveelheid die op voorraad is) te wijzigen? Motiveer het antwoord. Welke gegevens moeten bij het afsluiten van een verkoopcontract door het computerprogramma in het verkoopcontractenbestand worden ingevoerd? Het invoeren en muteren van de verkoopvoorwaarden moet ook aan een bepaalde functionaris worden opgedragen. edenk welke functionaris je hiervoor het geschiktst vindt Hugo Prinsen is Hoofd Verkoop bij Surfmaster V in Groningen. it bedrijf is een groothandel in surfplanken van diverse merken. e surfplanken worden geïmporteerd uit diverse landen in het Verre Oosten. Surfmaster V heeft van alle merken een beperkte voorraad en aanvulling daarvan neemt gezien de afstand veel tijd in beslag. e klantenkring van Surfmaster V bestaat uitsluitend uit gespecialiseerde sportzaken. e sportzaken bestellen meestal telefonisch bij Surfmaster V en willen onmiddellijk geïnformeerd worden over levertijd, prijs, enz. lle verkopen geschieden op rekening. etaling dient binnen 30 dagen plaats te vinden; wanneer een klant een openstaand saldo heeft dat ouder is dan die 30 dagen zal een nieuwe order volgens instructies van de directie door Hugo Prinsen afgewezen moeten worden. Waarvoor is Hugo Prinsen in het kader van zijn functie verantwoordelijk? an welk(e) proces(sen) is het verkoopproces gerelateerd? Welke operationele informatiebehoeften zal Hugo Prinsen hebben om zijn functie goed te kunnen uitoefenen? Wordt er aan Hugo Prinsen managementinformatie of transactiegerichte informatie verstrekt? Motiveer het antwoord. Hugo Prinsen rapporteert maandelijks rechtstreeks aan de directeur van Surfmaster V. E Welke onderdelen zullen ten aanzien van het verkoopproces in de maandelijkse rapportage aan de directeur moeten worden opgenomen om de directeur voldoende informatie te verschaffen om de controlfunctie op dit punt goed te kunnen uitoefenen?

5 24 6 Het verkoopproces * en rique-raque V in Maastricht verkoopt relatiegeschenken aan onder- 6.5 nemingen in het hele land. Het bedrijf beschikt over een catalogus die via internet door klanten te raadplegen is. e relatiegeschenken kunnen op verzoek van de klant worden bedrukt met een tekst (bijvoorbeeld de naam van de afnemer) om de artikelen ook voor reclamedoeleinden in te kunnen zetten. Het bedrukken van de artikelen wordt door rique-raque V uitbesteed aan Nice-Print V. e drukkerij rekent in het geval van bestellingen door rique-raque V met vaste tarieven en een levertijd van drie werkdagen. e verslaginformatie over de afgelopen maand vermeldde onder meer het volgende: antal uitgeprinte facturen voor relatiegeschenkenorders 444 antal geaccepteerde relatiegeschenkenorders 457 Stand openstaande vorderingen begin vorige maand ijgeboekt vanuit factureringsrun Stand openstaande vorderingen einde vorige maand Totaalbedrag gefactureerde bedragen in de afgelopen maand ontroleer voorgaande informatie en geef daarbij aan welke informatie eventueel fouten zou kunnen bevatten. Welke ontbrekende informatie zou je graag naast het voorgaande ontvangen? Noem vijf kritische succesfactoren (= controlinformatie) voor rique-raque V. Geef zo mogelijk aan waarom je die factoren van groot belang acht.

5 Het magazijnproces en het voorraadsysteem

5 Het magazijnproces en het voorraadsysteem uteurs: Jans, ast, Nijland isbn: 978-90-01-79718-8 5 Het magazijnproces en het voorraadsysteem 5.1 5.1 Meufab V in Leeuwarden produceert houten kleinmeubelen als kapstokken, paraplubakken, cd-rekjes, tv-kastjes.

Nadere informatie

Brochure dasspelden groothandel

Brochure dasspelden groothandel Groothandel aanbod 2014 Brochure dasspelden groothandel Aanbod dasspelden groothandel Businessme.nl Postbus 86 2900AB Capelle aan den IJssel info@businessme.nl KVK: 50942662 BTW: 823011641B01 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

4 Het verkoopproces en -systeem

4 Het verkoopproces en -systeem 4 Het verkoopproces en -systeem 4.1* 4.3 ij welke van de volgende ondernemingen is het systeem van voorfacturering niet toepasbaar? Neem hierbij aan dat de uitvoerbaarheid van de order vooraf vaststaat.

Nadere informatie

Brochure manchetknopen groothandel

Brochure manchetknopen groothandel Groothandel aanbod 2014 Brochure manchetknopen groothandel Aanbod manchetknopen groothandel Businessme.nl Postbus 86 2900AB Capelle aan den IJssel info@businessme.nl KVK: 50942662 BTW: 823011641B01 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar Handleiding AfterPay door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.5 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. AfterPay... 4 2.1. Verloop van een AfterPay transactie... 4 2.2. Aanleveren van een AfterPay

Nadere informatie

Standaarduitwerkingen vraagstukken

Standaarduitwerkingen vraagstukken 45 12 Standaarduitwerkingen vraagstukken *1.3 Faxx V Gebeurtenissen: Inkopen van kleding Ontvangen van kleding Verkopen van kleding Verzenden van kleding etalen van leveranciers etalen door klanten annemen

Nadere informatie

Examen AA ICAIS-2 / BIV2

Examen AA ICAIS-2 / BIV2 Examen AA ICAIS-2 / BIV2 DATUM: 21 juni 2018 TIJD: 13.30-16.30 uur Belangrijke informatie: Dit examen bestaat uit 10 opgaven (5 pagina s inclusief voorblad). Controleer of dit examen compleet is! Vermeld

Nadere informatie

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Multiweld.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Multiweld. Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Multiweld. P02 Multiweld specialist in las- & snijtechniek Multiweld is een lastechnische

Nadere informatie

Het verkoopproces. drs. B.J. Rechter RE en dhr. R. Smit Hb. Administratie oktober 2004

Het verkoopproces. drs. B.J. Rechter RE en dhr. R. Smit Hb. Administratie oktober 2004 A3250^1 drs. B.J. Rechter RE en dhr. R. Smit 1 1 Inleiding A3250^ 3 2 Processtappen A3250^ 4 2.1 Inleiding A3250^ 4 2.2 Beschrijving handmatig verkoopproces A3250^ 4 2.3 Bijzondere gevallen A3250^ 9 2.4

Nadere informatie

De Kassa opstarten: U krijgt in beeld een inlogscherm. De gebruikersnaam hoeft u niet te wijzigen, deze staat al ingesteld. Uw wachtwoord = 1 2 3 4.

De Kassa opstarten: U krijgt in beeld een inlogscherm. De gebruikersnaam hoeft u niet te wijzigen, deze staat al ingesteld. Uw wachtwoord = 1 2 3 4. De Kassa opstarten: Start uw computer op en wacht tot uw zandloper uit beeld is. Om de kassa op te starten: dubbel klik met de linkermuisknop op het kassa icoontje in uw scherm U krijgt in beeld een inlogscherm.

Nadere informatie

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden.

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2014 gedurende 300 minuten handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 23 opdrachten.

Nadere informatie

Opdrachtnummer 4 Informatieanalyse Inkoop/Verkoop. Inkoop

Opdrachtnummer 4 Informatieanalyse Inkoop/Verkoop. Inkoop Opdrachtnummer 4 Informatieanalyse Inkoop/Verkoop Inkoop De inkoopfunctie wordt uitgevoerd door de afdeling inkoop. De afdeling inkoop van SkaiBox omvat de volgende twee functies: Inkoper; Assistent Inkoper.

Nadere informatie

Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart

Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart Versie 18/11/2014 INHOUD 0. Inleiding 4 1. Connectiemogelijkheden 5 2. Transactiemenu 6 2.1. Procentkorting toekennen 7 2.2. Bonkorting toekennen 8 2.3. Waardekorting

Nadere informatie

FVISEMIntro kantoorsimulatie

FVISEMIntro kantoorsimulatie FVISEMIntro kantoorsimulatie versie 11 HA-6502-10 Kantoor, Handel (2 de graad), Handel-talen (2 de graad) Annie Vanroose, Guy Willems Werkgroep Integratie Informatica Handel 2012 Vlaams Verbond van het

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2003

Examenopgaven VMBO-BB 2003 Examenopgaven VMBO-BB 2003 tijdvak 1 maandag 19 mei 11.30-13.00-13.00 uur ADMINISTRATIE CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 25 vragen.

Nadere informatie

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel ACCOUNTING INFORMATION SYSTEMS WOENSDAG 7 OKTOBER UUR. SPD Bedrijfsadministratie B / 8

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel ACCOUNTING INFORMATION SYSTEMS WOENSDAG 7 OKTOBER UUR. SPD Bedrijfsadministratie B / 8 SPD Bedrijfsadministratie Correctiemodel ACCOUNTING INFORMATION SYSTEMS WOENSDAG 7 OKTOBER 14.00-17.00 UUR SPD Bedrijfsadministratie B / 8 2015 Nederlandse Associatie voor voor Praktijkexamens B / 8 Casus

Nadere informatie

Handleiding Klarna. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar

Handleiding Klarna. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar Handleiding Klarna door Patricia Sturm 27 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Klarna... 4 2.1. Verloop van een Klarna Factuur transactie... 4 2.2. Verloop van een Klarna Account

Nadere informatie

Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart. versie 1.4.20.10

Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart. versie 1.4.20.10 Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart versie 1.4.20.10 Versie 05/09/2013 INHOUD 0. Inleiding 4 1. Overzicht aansluitingen/toetsen 5 2. Overdrachtticket 6 3. Connectiemogelijkheden 7 4. Transactiemenu

Nadere informatie

QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES

QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES Versie 1.1 Inhoud Kies Klant afrekenen...3 Aanmelden medewerker...3 Klantenbeheer Overzicht kassa...4 Klantenbeheer Saldo Instellingen...5 Tegoed opwaarderen...6 Saldo

Nadere informatie

administratie afdeling facturering Kaderberoepsgerichte leerweg en Gemengde leerweg

administratie afdeling facturering Kaderberoepsgerichte leerweg en Gemengde leerweg administratie afdeling facturering Kaderberoepsgerichte leerweg en Gemengde leerweg inhoud v an katern afdeling facturering Afdeling Facturering Taak 1 De afdeling Facturering 5 Taak 2 Factureren 8 Taak

Nadere informatie

Bijlage II: scriptie. Arjan van den Broek Juul Tan Scheepens reclame adviseurs

Bijlage II: scriptie. Arjan van den Broek Juul Tan Scheepens reclame adviseurs Bijlage II: scriptie 2013 Arjan van den Broek 2032483 Juul Tan 2028928 Scheepens reclame adviseurs 27-05-2013 Stagebegeleiders: Mevr. Fleskens Dhr. Swiatkowski Bedrijfsbegeleider: Dhr. Peij 1 Inhoud Bijlage

Nadere informatie

Betrouwbaarheidstypologie. Stukproductie

Betrouwbaarheidstypologie. Stukproductie Betrouwbaarheidstypologie Stukproductie Toepassingsvraag 1 Noem een aantal belangrijke verschillen tussen stukproductie en massaproductie Belangrijkste aanknopingspunten voor betrouwbaarheid Als bij handelsbedrijf

Nadere informatie

De Ridder forceertechniek B.V.

De Ridder forceertechniek B.V. CONCEPT Handboek bedrijfsbureau De Ridder forceertechniek B.V. Concept: Wordt nog aangevuld angevuld eind november 2008 na ERP implementatie Auteur: Koenders en Partners B.V. te Midwoud Datum: september

Nadere informatie

Economie 2011-2012 Klas 3 mavo

Economie 2011-2012 Klas 3 mavo conomie 2011-2012 Klas 3 mavo it werkstuk gaan jullie een product ontwikkelen. Het maakt niet uit welk product maar het moet wel vernieuwend zijn. enk aan een pratende agenda, een robot die je huiswerk

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Klanten in kassa...4 Kies Klant knop...4 Aanmelden klant...4 Klantenbeheer overzicht in kassa...5 Klant saldo...6 Klantenbeheer

Nadere informatie

Opgaven procesmodellering

Opgaven procesmodellering Leermateriaal Netwerk Open Hogeschool Informatica Opgaven procesmodellering Auteur: E. Leenstra Datum: 26 maart 2012 Versie: 1.0 Licentie CC BY SA Procesmodellering opgave 1: Sportvereniging De plaatselijke

Nadere informatie

Handleiding American Express

Handleiding American Express Handleiding American Express door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.0 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. American Express... 4 2.1. Verloop van een American Express transactie... 4 2.2. Aanleveren

Nadere informatie

2SOURCE4.biz geeft u, als klant van 2SOURCE4, inzicht in de beschikbaarheid van IT producten wereldwijd.

2SOURCE4.biz geeft u, als klant van 2SOURCE4, inzicht in de beschikbaarheid van IT producten wereldwijd. 2SOURE4.biz geeft u, als klant van 2SOURE4, inzicht in de beschikbaarheid van IT producten wereldwijd. Eenmaal aangemeld met uw persoonlijke toegangscode kunt u niet alleen beschikbaarheid controleren.

Nadere informatie

Handleiding CCV Shop - ExactOnline

Handleiding CCV Shop - ExactOnline Handleiding CCV Shop - ExactOnline www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van CCV Shop naar ExactOnline. Deze koppeling is geschikt voor de Exact Online pakketten

Nadere informatie

Dit Privacy Beleid Hillhout heeft betrekking op ieder bezoek aan de Hillhout website en op iedere overeenkomst gesloten via de Hillhout webshop.

Dit Privacy Beleid Hillhout heeft betrekking op ieder bezoek aan de Hillhout website en op iedere overeenkomst gesloten via de Hillhout webshop. Versie 07-02-2013 Dit heeft betrekking op ieder bezoek aan de Hillhout website en op iedere overeenkomst gesloten via de Hillhout webshop. Hillhout is de merknaam waaronder Outdoor Life Group Nederland

Nadere informatie

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat Logistiek Voorschotten WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat VOORSCHOTTEN INLEIDING 1.1. Wings Voorschotten 3 Algemeen Specifiek INSTELLINGEN 2.1. Wings Voorschotten Instellingen Voorschot (1)

Nadere informatie

Handleiding Giropay. door Patricia Sturm 13 september Versie 2.1 Openbaar

Handleiding Giropay. door Patricia Sturm 13 september Versie 2.1 Openbaar Handleiding Giropay door Patricia Sturm 13 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Giropay... 4 2.1. Verloop van een Giropay transactie... 4 2.2. Aanleveren van een Giropay transactie...

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-GL 2003

Examenopgaven VMBO-GL 2003 Examenopgaven VMBO-GL 2003 tijdvak 1 maandag 19 mei 13.30-15.30 uur ADMINISTRATIE CSE GL Bij dit examen hoort een uitwerkboekje en een bijlagenboekje. Dit examen bestaat uit 31 vragen. Voor dit examen

Nadere informatie

CORTEX HANDLEIDING ONLINE BEHEERPLATFORM VOOR DE BESTELLING VAN UW PAPIEREN CHEQUES

CORTEX HANDLEIDING ONLINE BEHEERPLATFORM VOOR DE BESTELLING VAN UW PAPIEREN CHEQUES CORTEX HANDLEIDING ONLINE BEHEERPLATFORM VOOR DE BESTELLING VAN UW PAPIEREN CHEQUES INHOUD 1. WAT IS CORTEX?... 03 2. INLOGGEN... 03 3. BESTELLEN... 04 4. UW BESTELLINGEN OPVOLGEN... 09 5. UW KLANTENREKENING

Nadere informatie

INLOGSCHERM. Username = uw adres Passwoord = uw uniek paswoord. Login = verdergaan

INLOGSCHERM. Username = uw  adres Passwoord = uw uniek paswoord. Login = verdergaan INLOGSCHERM Username = uw e-mailadres Passwoord = uw uniek paswoord Login = verdergaan Paswoord vergeten = klik hier Paswoord niet meer werkende = klik hier Voer nadien uw e-mailadres in en volg de instructies

Nadere informatie

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar Handleiding Maestro door Patricia Sturm 29 september 2016 Versie 1.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Maestro... 4 2.1. Verloop van een Maestro betaling... 4 2.1.1. Autorisatie middels 3D Secure...

Nadere informatie

Controletechnische functiescheiding

Controletechnische functiescheiding Controletechnische functiescheiding A3040^1. Controletechnische functiescheiding drs. A.J.A. Hassing RE RA 1 1 Inleiding A3040 ^ 3 2 Functies A3040 ^ 4 2.1 Beschikken A3040 ^ 4 2.2 Bewaren A3040 ^ 4 2.3

Nadere informatie

Handleiding. SIBO Internet Bestel Service

Handleiding. SIBO Internet Bestel Service Handleiding SIBO Internet Bestel Service Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1 1.1 Inloggen 1.1.1 Wachtwoord wijzigen 1.1.2 Wachtwoord vergeten 1.2 Nieuwe transactie 1.2.1 Nieuwe boodschappenmand creëren

Nadere informatie

11 Het financiële proces

11 Het financiële proces 11 Het financiële proces 11.1 11.2 Detailhandelszaak Foxhol V in Roermond levert zowel aan particulieren als aan ondernemers. De verkoop aan ondernemers gaat veelal op rekening. De facturering geschiedt

Nadere informatie

Interne organisatie Functies en processen

Interne organisatie Functies en processen 7 3 Interne organisatie Functies en processen *3.1 3.1 en Kiki s Jeansshop in Utrecht heeft 13 personeelsleden in dienst. Naast de 3.2 directrice zijn er een verkoopstaf van 9 personen (inclusief de chef),

Nadere informatie

Handleiding PrestaShop - factuursturen.nl

Handleiding PrestaShop - factuursturen.nl Handleiding PrestaShop - factuursturen.nl www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van PrestaShop naar Factuursturen.nl. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in

Nadere informatie

TIPS. Internationaal zaken doen en BTW (deel 2) www.hlb-van-daal.nl

TIPS. Internationaal zaken doen en BTW (deel 2) www.hlb-van-daal.nl TIPS Internationaal zaken doen en BTW (deel 2) Handel en BTW In dit memo worden aspecten van BTW behandeld, die van toepassing kunnen zijn bij internationale handel. Het is geen volledig overzicht, maar

Nadere informatie

Examen AA. Bestuurlijke Informatieverzorging 2

Examen AA. Bestuurlijke Informatieverzorging 2 Examen AA Bestuurlijke Informatieverzorging 2 DATUM: 16 juni 2016 TIJD: 13.30 uur 16.30 uur Belangrijke informatie: Dit examen bestaat uit 1 opgaven van 5 pagina s inclusief voorblad. Controleer of dit

Nadere informatie

Praktijkinstructie Commerciële administratie 2 (CCA02.2/CREBO:50157)

Praktijkinstructie Commerciële administratie 2 (CCA02.2/CREBO:50157) instructie Commerciële administratie 2 (CCA02.2/CREBO:50157) pi.cca02.2.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen

Nadere informatie

Tenzij anders aangegeven gaat het altijd om 1 exemplaar van het genoemde artikel.

Tenzij anders aangegeven gaat het altijd om 1 exemplaar van het genoemde artikel. VERKOOPSVOORWAARDEN Algemene Verkoopvoorwaarden Art. 1. Toepassing van de Algemene Verkoopvoorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke koop-verkoopovereenkomst door een bezoeker van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden BeeDirect. 1) Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden BeeDirect. 1) Algemene voorwaarden Algemene Voorwaarden BeeDirect 1) Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op het uitbrengen van alle offertes en overeenkomsten door de verkoper BeeDirect ten aanzien van de

Nadere informatie

Praktijkinstructie Voorraadbeheer 3 (CLO06.3/CREBO:50202)

Praktijkinstructie Voorraadbeheer 3 (CLO06.3/CREBO:50202) instructie Voorraadbeheer 3 (CLO06.3/CREBO:50202) pi.clo06.3.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd

Nadere informatie

Handleiding MijnWebWinkel - Exact Online vs 1.0

Handleiding MijnWebWinkel - Exact Online vs 1.0 Handleiding MijnWebWinkel - Exact Online vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van Mijnwebwinkel naar Exact Online - pakket Boekhouden Premium. Deze koppeling

Nadere informatie

Handleiding Webshop De Bondt B.V.

Handleiding Webshop De Bondt B.V. Handleiding Webshop De Bondt B.V. Registreren Om van de webshop gebruik te kunnen maken dient u zich te registreren. Er zijn twee mogelijkheden: U bent een bestaande klant: u drukt boven in het scherm

Nadere informatie

Wat doet het? Kleding KassaSysteem

Wat doet het? Kleding KassaSysteem Kleding KassaSysteem Wat doet het? Als ondernemer wilt u altijd weten hoe zaken zoals omzet, voorraad, winst e.d. ervoor staan. Speciaal voor het klein- en middenbedrijf is een compleet en betaalbaar softwarepakket

Nadere informatie

Ace! E-book. Ace! Management Partners Training Coaching Consulting Interim Management

Ace! E-book. Ace! Management Partners Training Coaching Consulting Interim Management Ace! Management Partners Training Coaching Consulting Interim Management Den Haag Amsterdam Den Bosch Rotterdam Zwolle Utrecht Arnhem Amersfoort Breda Eindhoven Maastricht Brussel Antwerpen Ace! E-book

Nadere informatie

Backup Connect installatie van de Client software

Backup Connect installatie van de Client software Backup Connect installatie van de Client software Connectingpeople Pro, 2012 BackupConnect Installatie handleiding 1/10 Beste klant, Gefeliciteerd met de huur van uw Backup Connect Cloud product! U bent

Nadere informatie

Opdrachten. Speciaal bestellen. Doel Je kunt aangeven wanneer je bereid bent een bestelling te noteren.

Opdrachten. Speciaal bestellen. Doel Je kunt aangeven wanneer je bereid bent een bestelling te noteren. Opdrachten Speciaal bestellen Je kunt aangeven wanneer je bereid bent een bestelling te noteren. Van bepaalde winkels verwachten we dat zij bepaalde artikelen verkopen. Artikelen die horen bij het kernassortiment

Nadere informatie

Klantenservice. Productinformatie: Welke producten gebruikt More Than Canvas. Bestellen: Veel gestelde vragen. Hoe doe ik een bestelling

Klantenservice. Productinformatie: Welke producten gebruikt More Than Canvas. Bestellen: Veel gestelde vragen. Hoe doe ik een bestelling Klantenservice Productinformatie: Welke producten gebruikt More Than Canvas. Bestellen: Veel gestelde vragen. Hoe doe ik een bestelling Bestellen en retourneren: Veel gestelde vragen. Verzendkosten Bezorgen

Nadere informatie

AAN DE SLAG L O G I S T I E K G E D E E LT E i

AAN DE SLAG L O G I S T I E K G E D E E LT E i AAN DE SLAG LOGISTIEK GEDEELT E i Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begin... 4 Schermuitleg... 6 Beschrijving inkoopproces... 7 Beschrijving verkoopproces... 9 Voor veel gestelde vragen (FAQ) kunt u terecht

Nadere informatie

Fabrikant. Groothandel. Detailhandel. Consument

Fabrikant. Groothandel. Detailhandel. Consument U wilt klanten geen nee verkopen. Maar ook niet blijven zitten met voorraad. Een efficiënte goederen-, geld- en informatiestroom tussen fabrikant, groothandel, winkelier en klant voorkomt voorraadtekort

Nadere informatie

Handleiding Bankoverschrijving

Handleiding Bankoverschrijving Handleiding Bankoverschrijving door Patricia Sturm - van Zijl 8 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Bankoverschrijving... 4 2.1. Verloop van een bankoverschrijving... 4 2.2.

Nadere informatie

Oefenopgaven Hoofdstuk 9

Oefenopgaven Hoofdstuk 9 Oefenopgaven Hoofdstuk 9 1 Reisbureau Annes De balans van reisbureau Annes luidt op 31 december 2011: Reisbureau Annes Gebouw 250.000 Eigen Vermogen 100.000 Inventaris 15.000 Hypotheek 150.000 Debiteuren

Nadere informatie

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET [Bold 24pt] Hogere marges Kortere doorlooptijden Sneller reageren op marktveranderingen 1 2015 EXACT - EXACT

Nadere informatie

2.1. Vijf praktijkgevallen nader bekeken

2.1. Vijf praktijkgevallen nader bekeken 2.1. Vijf praktijkgevallen nader bekeken Uw werkkapitaal wordt beïnvloed door grote en kleine beslissingen, die u dagelijks neemt. In deze paragraaf laten we u vijf praktijkgevallen zien die over alledaagse

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (logistiek)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (logistiek) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (logistiek) References Project : 17V13688 v1.0 Intelly B.V. Datum : 1 augustus 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

Opgave diamantair (behandeld op 23 oktober 2015)

Opgave diamantair (behandeld op 23 oktober 2015) Opgave diamantair (behandeld op 23 oktober 2015) Vraag: Welke AO/IC maatregelen zijn nodig in deze organisatie? Hoe kunnen we deze bekende vraag aanpakken? Bedenk dat het in principe gaat om alle meest

Nadere informatie

Kengetallen met betrekking tot de vermogensbehoefte. Opgave 3.6a hoort bij paragraaf 3.3, De gemiddelde opslagduur van de voorraad goederen.

Kengetallen met betrekking tot de vermogensbehoefte. Opgave 3.6a hoort bij paragraaf 3.3, De gemiddelde opslagduur van de voorraad goederen. Hoofdstuk 3 Kengetallen met betrekking tot de vermogensbehoefte Extra opgaven Opgave 3.6a hoort bij paragraaf 3.3, De gemiddelde opslagduur van de voorraad goederen. Opgave 3.6a Vazzo bv koopt en verkoopt

Nadere informatie

Nu kunnen we beginnen met het opzoeken van producten. Hier zijn 5 mogelijkheden voor voorzien.

Nu kunnen we beginnen met het opzoeken van producten. Hier zijn 5 mogelijkheden voor voorzien. Aanmelden Ga naar onze website www.vanoirschot.be Klik op Inloggen. Geef uw klantnummer, gebruikersnaam en wachtwoord in. Deze gegevens zijn door ons aan u per mail verstrekt. Vergeet niet de vakjes profiel

Nadere informatie

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig?

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig? Internet bankieren Is bankieren via internet veilig? In de eerste plaats is veiligheid uw eigen verantwoordelijkheid: u moet toegangscodes (uw pincode of gebruikersnaam en wachtwoord) geheim houden, goed

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: ROB-EF (ROB-Elektronisch Factureren) Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Technische informatie... 3 Instellingen... 4 Werkwijze... 6 Waar moet

Nadere informatie

BackupPartner installatie van de Client software.

BackupPartner installatie van de Client software. BackupPartner installatie van de Client software. Cloud Products, 2012 BackupPartner[Installatie handleiding] - Nederlands Page 1 Beste klant, Gefeliciteerd met de huur van uw BackupPartner product! U

Nadere informatie

Handleiding PrestaShop - Twinfield

Handleiding PrestaShop - Twinfield Handleiding PrestaShop - Twinfield www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van PrestaShop naar Twinfield. Er bestaan twee verschillende koppelingen van PrestaShop

Nadere informatie

CSPE GL 2009. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 2 A B X C D

CSPE GL 2009. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 2 A B X C D CSPE GL 2009 administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie minitoets bij opdracht 2 variant b Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord

Nadere informatie

JR Sportshoes, is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 37062803.

JR Sportshoes, is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 37062803. JR Sportshoes, is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 37062803. JR Sportshoes verricht haar werkzaamheden uitsluitend overeenkomstig deze voorwaarden,

Nadere informatie

Handleiding IDEAL. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar

Handleiding IDEAL. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar Handleiding IDEAL door Patricia Sturm 27 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. ideal... 4 2.1. Verloop van een ideal transactie... 4 2.2. Aanleveren van een ideal transactie...

Nadere informatie

de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus: van start, via aan- en verkoop naar het einde van het jaar door Hendrik Claessens

de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus: van start, via aan- en verkoop naar het einde van het jaar door Hendrik Claessens de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus: van start, via aan- en verkoop naar het einde van het jaar door Hendrik laessens Opgave We starten met een onderneming gespecialiseerd in computermateriaal.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer. Artikel 3 - Toepasselijkheid

Algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer. Artikel 3 - Toepasselijkheid Algemene voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Artikel 3 - Toepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbod Artikel 5 - De overeenkomst Artikel 6 - Herroepingsrecht

Nadere informatie

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen hoort een bijlage, het programma Telraam en digitale bestanden.

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen hoort een bijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 280 minuten handel en administratie CSPE BB Bij dit examen hoort een bijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 13 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Technetix BV.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Technetix BV. Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Technetix BV. Technetix Listen, Innovate & Deliver Technetix is marktleider op

Nadere informatie

Je kunt een Data Flow Diagram (DFD) gebruiken om gegevensstromen op een grafische wijze weer te geven.

Je kunt een Data Flow Diagram (DFD) gebruiken om gegevensstromen op een grafische wijze weer te geven. HOOFDSTUK 2 Module 2 - Schematechnieken en databases 2.1 Inleiding Wat is een? Je kunt een (DFD) gebruiken om gegevensstromen op een grafische wijze weer te geven. Een DFD geeft een beperkte weergave van

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding. OrderNow. Compad Bakkerij ordernow

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding. OrderNow. Compad Bakkerij ordernow Compad Bakkerij OrderNow Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 6 augustus 2014 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Met OrderNow van Compad Bakkerij biedt u de mogelijkheid om vaste

Nadere informatie

aan de leverancier zijde oplossingen om alle processen te optimaliseren.

aan de leverancier zijde oplossingen om alle processen te optimaliseren. Product Data Manager zet zich in voor digitale uitwisseling van gegevens tussen partijen. Inkooporders, artikelinformatie, prijsmutaties, voorraadpositie, pakbonnen, facturen, orderbevestigingen; er gaat

Nadere informatie

Handleiding PayPal. door Patricia Sturm 2 november Versie 2.1 Openbaar

Handleiding PayPal. door Patricia Sturm 2 november Versie 2.1 Openbaar Handleiding PayPal door Patricia Sturm 2 november 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. PayPal... 4 2.1. Verloop van een PayPal transactie... 4 2.2. Aanleveren van een PayPal transactie...

Nadere informatie

en krijg een tablet! * * vraag naar de voorwaarden Lekker & Vers De totaaloplossing voor de camping- en recreatiewinkel De Oude Molen

en krijg een tablet! * * vraag naar de voorwaarden Lekker & Vers De totaaloplossing voor de camping- en recreatiewinkel De Oude Molen en krijg een tablet! * * vraag naar de voorwaarden Lekker & Vers De totaaloplossing voor de camping- en recreatiewinkel De Oude Molen De Oude Molen Een totaalconcept voor uw campingwinkel Lekker & Vers

Nadere informatie

Handleiding BunzlOnline. Algemene handleiding

Handleiding BunzlOnline. Algemene handleiding Handleiding BunzlOnline Algemene handleiding 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen op BunzlOnline... 3 1.1 Aanmelding nieuwe webshop gebruiker... 4 1.2 Wachtwoord vergeten... 4 1.3 Wijzigen van uw wachtwoord...

Nadere informatie

Sinaasappels van een meter doorsnede bestaan niet, een betrouwbare versleverancier voor de horeca gelukkig wel!

Sinaasappels van een meter doorsnede bestaan niet, een betrouwbare versleverancier voor de horeca gelukkig wel! Sinaasappels van een meter doorsnede bestaan niet, een betrouwbare versleverancier voor de horeca gelukkig wel! Freshweb.nl uw totaalleverancier voor vers Horeca & Freshweb.nl een perfecte combinatie!

Nadere informatie

Backup Connect installatie van de Client software.

Backup Connect installatie van de Client software. Backup Connect installatie van de Client software. Let s Connect, 2011 Backup Connect [Installatie handleiding] - Nederlands Page 1 Beste klant, gefeliciteert met de huur van uw Backup Connect Cloud product!

Nadere informatie

Handleiding Bancontact

Handleiding Bancontact Handleiding Bancontact door Patricia Sturm - van Zijl 8 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Bancontact... 4 2.1. Verloop van een Bancontact transactie... 4 2.2. Aanleveren

Nadere informatie

Verzuimplein 6. Verzuimdossier:

Verzuimplein 6. Verzuimdossier: Verzuimdossier: Melding via de applicatie of vanuit elke andere applicatie door middel van de integratie mogelijkheden van Verzuimplein. Starten zelf in te richten protocol met gekoppelde invulformulieren

Nadere informatie

Inleiding. In deze casus gaat het om financiële informatie.

Inleiding. In deze casus gaat het om financiële informatie. Inleiding In een handelsbedrijf doen zich veel processen voor. Belangrijke processen zijn het inkoopproces, het opslagproces en het verkoopproces. Om deze processen te kunnen (doen) uitvoeren en te kunnen

Nadere informatie

Auteurs: Krijgsheld G. & Straver J.P.G.A. isbn: 97-89-001-82065-7

Auteurs: Krijgsheld G. & Straver J.P.G.A. isbn: 97-89-001-82065-7 Inleiding In een handelsbedrijf doen zich veel processen voor. Belangrijke processen zijn het inkoopproces, het opslagproces en het verkoopproces. Om deze processen te kunnen (doen) uitvoeren en te kunnen

Nadere informatie

Handleiding WooCommerce - factuursturen.nl

Handleiding WooCommerce - factuursturen.nl Handleiding WooCommerce - factuursturen.nl www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van WooCommerce naar Factuursturen.nl. De koppeling zorgt dat voor bestellingen

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (Smartphone)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (Smartphone) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (Smartphone) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor Smartphones voor te stellen.

Nadere informatie

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper Mobility...sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency Whitepaper UNIT4 Software B.V., 2013 Mobiel ondernemen: altijd en overal toegang tot bedrijfsgegevens Door nieuwe toetreders en afzetmarkten

Nadere informatie

Abonnementsvoorwaarden HeldermanICT

Abonnementsvoorwaarden HeldermanICT Abonnementsvoorwaarden HeldermanICT 1. Definities In deze abonnementsvoorwaarden wordt verstaan onder: Abonnee: een ieder die ten behoeve van zichzelf dan wel een ander met HeldermanICT een abonnementsovereenkomst

Nadere informatie

kornuko in en om het huis Partnerprogramma Kornuko B.V. Sleutelbloem 23 5552 GT Valkenswaard info@kornuko.nl www.kornuko.nl Tel: (+31) 40 30 101 26

kornuko in en om het huis Partnerprogramma Kornuko B.V. Sleutelbloem 23 5552 GT Valkenswaard info@kornuko.nl www.kornuko.nl Tel: (+31) 40 30 101 26 Partnerprogramma Kornuko B.V. Sleutelbloem 23 5552 GT Valkenswaard info@.nl www..nl Tel: (+31) 40 30 101 26 INHOUDSOPGAVE 1. Wie/wat is Kornuko? 3 2. Waar staan wij voor? 8 3. Waarom Kiezen voor Kornuko?

Nadere informatie

Handleiding Koppeling bunq

Handleiding Koppeling bunq Handleiding Koppeling bunq Bankkoppeling bunq In deze handleiding vindt u alle informatie over de koppeling tussen uw bankrekening bij bunq en e-boekhouden.nl. 1. Wat houdt de koppeling in? Door de koppeling

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

MotionSystem. 20% meer omzet door uw bezoekers als potentiële klanten te zien

MotionSystem. 20% meer omzet door uw bezoekers als potentiële klanten te zien 20% meer omzet door uw bezoekers als potentiële klanten te zien Motionsystem verzorgt uw in de meeste gevallen 20% minder werkarbeid Winkelwagentje delen U en uw klanten hebben de mogelijkheid om het winkelwagentje

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - PartijenpostRapportage Datum Versie 29 september 2015 2.0 Auteur Telefoonnummer PostNL 088-8686868 Inhoudsopgave 1 Welkom bij

Nadere informatie

handel en administratie thema de afdeling boekhouding Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg

handel en administratie thema de afdeling boekhouding Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg handel en administratie thema de afdeling boekhouding Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg inhoud van katern thema de afdeling boekhouding Thema de afdeling Boekhouding Taak 1 De balans 5 Taak

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Huijbergen, Handleiding voor klanten, versie augustus 2013 Pagina 1 van 7

Openbare Bibliotheek Huijbergen, Handleiding voor klanten, versie augustus 2013 Pagina 1 van 7 Openbare Bibliotheek Huijbergen, Handleiding voor klanten, versie augustus 2013 Pagina 1 van 7 Deze handleiding is bedoeld voor klanten die via internet de website van de Openbare Bibliotheek Huijbergen

Nadere informatie

BelgoVault Backup Partner installatie van de Client software.

BelgoVault Backup Partner installatie van de Client software. BelgoVault Backup Partner installatie van de Client software. Cloud Partners, 2011 Backup Partner [Installatie handleiding] - nederlands Page 1 Beste klant, Beste partner, gefeliciteert met de huur van

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Bedrijfsadministratief medewerker mbo-beroep, niveau 2

MBO-beroep in beeld. Bedrijfsadministratief medewerker mbo-beroep, niveau 2 MBO-beroep in beeld Bedrijfsadministratief medewerker mbo-beroep, niveau 2 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in

Nadere informatie