Jaarlijkse coupon van 10% uitbetaald op de eindvervaldag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarlijkse coupon van 10% uitbetaald op de eindvervaldag"

Transcriptie

1 Jaarlijkse coupon van 10% uitbetaald op de eindvervaldag Een systematische verbetering van de aandelenkorf. EMTN 10 jaar geïndexeerd op een korf van 24 aandelen, in Euro. Gekoppeld aan de levensverzekeringspolis Inora Invest. median financial services for professionals

2 De zekerheid van 10% gedurende 10 jaar uitbetaald op het einde van de looptijd én de potentiële stijging van de aandelenmarkten! Hoe wordt de portefeuille van 24 aandelen geoptimaliseerd? De 10 minst performante aandelen worden tijdens de eerste 5 maanden geleidelijk uit de portefeuille verwijderd. De eerste 5 maanden wordt de portefeuille geoptimaliseerd. Op de evaluatiedatum aan het eind van elke periode van een maand volgend op de strike datum, worden de twee aandelen met de minst goede prestatie ten opzichte van de introductie definitief uit de portefeuille gehaald. Uw portefeuille wordt zo systematisch en geleidelijk gezuiverd van niet performante aandelen. Die kunnen uw eindresultaat dus niet negatief beïnvloeden. Na de vijfde maand, behoudt u een afgeslankte korf met de 14 aandelen met de beste vooruitzichten. Een terugbetalingsformule die nog meer rendement kan genereren. Naast de uitzonderlijk hoge coupon, biedt Inora Invest Alpha 10/10 u een originele terugbetalingsformule. Aan het einde van de beleggingsperiode worden de 4 waarden geïdentificeerd die het meest representatief zijn voor de portefeuille. Omdat de 10 minst performante waarden al eerder werden geëlimineerd volgens het hierboven beschreven mechanisme, dienen op de eindvervaldag enkel nog de 10 meest performante aandelen uit de afgeslankte korf verwijderd te worden, om de 4 aandelen over te houden die als het meest representatief bestempeld kunnen worden.

3 De sterke punten van Inora Invest Alpha 10/10 De zekerheid van een hoge jaarlijkse coupon uitbetaald einde looptijd. Met Inora Invest Alpha 10/10, ontvangt u op de eindvervaldag het equivalent van een jaarlijkse coupon van 10%, ongeacht de evolutie van de onderliggende portefeuille. Een innovatief en progressief proces. Elke maand, gedurende de eerste 5 maanden vanaf de strike datum van Inora Invest Alpha 10/10 worden de 10 minst presterende aandelen uit de portefeuille verwijderd. Op deze manier wordt uw aandelenportefeuille gezuiverd van niet performante aandelen. Een innovatief en progressief proces. Een terugbetalingsformule die nog meer rendement kan genereren. Op de eindvervaldag gebeurt de terugbetaling op basis van de 4 aandelen die het meest representatief zijn voor de aandelenkorf. Stel dat we ervan uitgaan dat elk aandeel op de dag van lancering een waarde heeft van 100. Zodra het rekenkundig gemiddelde van de 4 resterende aandelen in de portefeuille hoger is dan nul, is de uitkering hoger dan het door u initieel ingelegde kapitaal. Op deze manier profiteert u van een extra bron van rendement zonder limiet.

4 Het exclusieve optimaliseringsproces van de aandelenkorf. Illustratie (op basis van een jaarlijkse coupon van 10% uit te betalen aan het einde van de looptijd) Voorbeeld 1 Voorbeeld 2 Waarde van de aandelen op de eindvervaldag Aandeel Aandeel Aandeel Aandeel Terugbetaling op de eindvervaldag 134,25 93,5 Gegarandeerde coupon uitbetaald op de eindvervaldag Totaal 234,25 193,5 GAJR (Gemiddeld Actuarieel Jaarlijks Rendement) 8,89% 6,82% U geniet 10 jaar lang van het equivalent van een jaarlijkse coupon van 10% die u aan het einde van de looptijd uitgekeerd krijgt. Gedurende de eerste 5 maanden zijn er 10 aandelen uit de portefeuille gehaald, namelijk elke maand de 2 aandelen met de minst goede prestatie sinds de strike datum. Zoals eerder beschreven, worden op de eindvervaldag de 10 meest performante aandelen uit de portefeuille verwijderd. Op de vervaldag is het bedrag dat u terugbetaald krijgt, gelijk aan het rekenkundig gemiddelde van de eindwaarde van de vier aandelen die in de portefeuille overblijven plus de totale coupon van 100%. In voorbeeld 1 is dat: ( )/4 = 134,25. Als we de coupons toevoegen geeft dat 234,25; ofwel een actuariël jaarlijks bruto rendement van 8,89%. In voorbeeld 2 is dat: ( )/4 = 93,5. Als we de coupons toevoegen geeft dat 193,5; ofwel een actuarieel jaarlijks bruto rendement van 6,82%.

5 Een portefeuille met een groot potentieel Uw portefeuille bestaat uit waarden waarvoor welke u redelijkerwijs over een periode van 10 jaar een positieve evolutie mag verwachten. Abbey National Banken Verenigd Koninkrijk Canon Elektronica Nec Corporation Elektronica SAP Duitsland Alstom Constructiematerialen Frankrijk Cisco Nokia Finland Seven Eleven Voedingsmiddelen AOL Media Ford Autoindustrie NTT DoCoMo Sun Microsystems BAE Systems Luchtmacht/Defensie Verenigd Koninkrijk Genzyme Biotechnologie Oracle TF1 Media Frankrijk BIC Constructiematerialen Frankrijk Intel Informatica Porsche Autoindustrie Duitsland Toyota Motor Autoindustrie Bristol Meyers Farmacie Kingfisher Distributie Verenigd Koninkrijk Qualcomm Vodafone Verenigd Koninkrijk SECTORIËLE SPREIDING GEOGRAFISCHE SPREIDING Luchtmacht/Defensie Farmacie Autoindustrie Banken Constructiematerialen Biotechnologie Voedingsmiddelen Distributie Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Media Elektronica Informatica Frankrijk Finland Duitsland

6 Veelbelovende historische resultaten Om een beeld te krijgen van de mogelijke evolutie van Inora Invest Alpha 10/10, hebben we de koershistoriek van de portefeuille van dag tot dag onderzocht voor de periode van 30 november 1986 tot en met 4 juli De individuele dagen van de historiek worden één voor één beschouwd als een begindatum voor een periode van 10 jaar. Voor elke periode bepalen we de terugbetalingswaarde op de eindvervaldag voor een structuur gelijkaardig aan Inora Invest Alpha 10/10 en berekenen we het overeenstemmende actuarieel rendement. Omdat voor SUN MICROSYSTEMS, ORACLE, AOL TIME WARNER, NTT DOCOMO, VODAFONE, NOKIA, TF1, CISCO, SAP, QUALCOMM, GENZYME, ALSTOM en ABBEY onvoldoende historische gegevens voorhanden zijn, vervangen we deze componenten door respectievelijk IBM, HEWLETTPACKARD, NEWS CORPORATION, AT&T, BT GROUP, MOTOROLA, CARLTON COMMS, NORTEL, MENTOR GRAPHICS, TEXAS INST., GLAXOSMITHKLINE, BOMBARDIER en BARCLAYS testen werden uitgevoerd. De onderstaande grafiek toont voor elke datum het actuarieel rendement van een Inora Invest Alpha 10/10 investering die tien jaar eerder zou zijn gelanceerd. GAJR=>14% 12%<=GAJR<14% 33,20% 33,80% 11%<=GAJR<12% 16,80% 10%<=GAJR<11% 11,55% GAJR<10% 4,64% 0% 10% 20% 30% 40% 50% Uitzonderlijk resultaat: in 100% van de gevallen is het rendement hoger dan 8%. In 95.36% van de gevallen is het rendement hoger dan 10%. GAJR minimum 8,65% GAJR Gemiddelde 13,07% GAJR maximum 18,91% Waardering op de secundaire markt: de coupon wordt enkel ontvangen op de eindvervaldag. De waardering flucteert in functie van de koersen van de 4 aandelen die op de eindvervaldag de korf zouden kunnen vormen en in functie van het gemiddeld actuarieel rendement. De simulaties zijn het resultaat van ramingen door SG op een bepaald ogenblik op basis van parameters en marktomstandigheden op dat ogenblik, en van historische gegevens die geen enkele invloed hebben op de toekomstige resultaten. De cijfergegevens en prijzen in dit document hebben dus een louter indicatieve waarde en houden geen enkele verbintenis in.

7 median financial services for professionals Median n.v. is opgericht op 24 januari 2002 door vier specialisten in de ontwikkeling en de marketing van levensverzekeringen gekoppeld aan beleggingsfondsen (Tak 23 in België). Median n.v. bundelt de knowhow en ervaring van haar oprichters om aan financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen in binnen en buitenland een volledige dienstverlening aan te bieden inzake marktonderzoek, marketing, productontwikkeling en managementadvies. Binnen dit kader fungeert Median als middle office, als aanspreekpunt voor de onafhankelijke financiële adviseurs en verzekeringsmakelaars in hun relaties met veelal buitenlandse financiële instellingen. Median streeft ernaar een evenwichtig en kwalitatief hoogstaand productengamma aan te bieden. Voor Median is geen rol weggelegd als broker pool, een overkoepelend samenwerkingsverband van financiële tussenpersonen of makelaars. Median respecteert integendeel volkomen de onafhankelijkheid van de makelaar. De vennootschap zal enkel bemiddelen in het tot stand komen van de relatie van de tussenpersoon met de financiële instelling en de permanente ondersteuning verzorgen. Evenmin richt Median zich tot de privé cliëntèle, die strict voorbehouden blijft aan de erkende tussenpersoon. Median treedt steeds op in samenspraak en partnership met de financiële instelling. Dergelijke samenwerking heeft tot doel een efficiënte marketingcoördinatie, de lancering van innoverende concepten, productdifferentiatie, overzichtelijke documentatie, deskundige financiële en fiscale informatie, vlotte communicatie. Vooraleer een partnership aan te gaan, verzekert Median zich ervan dat de financiële instelling over een performante, meertalige administratie beschikt en over een team van medewerkers dat openstaat voor de noden van de Belgische makelaars en hun clientèle. Flexibiliteit, beschikbaarheid en discretie zijn daarbij van groot belang.

8 Inora Life Limited is een filiaal van Société Générale dat werd gecreëerd in Ierland in het jaar 2000, met hoofdkantoor in Dublin. Inora Life ontving autorisatienummer van de DETE, toezichthouder op de verzekeringsinstellingen in Ierland. Hierdoor kan de maatschappij permanent haar diensten en producten aanbieden in de Europese Unie, en dus in België, voor de Tak 23 contracten. Inora Life beweegt zich in een nichemarkt: gestructureerde producten gekoppeld aan een levensverzekering Inora Life werkt op de Belgische markt samen met gespecialiseerde tussenpersonen die streven naar innovatieve oplossingen en efficiënte alternatieven voor bestaande beleggingsproducten. In dergelijke samenwerking biedt Inora Life haar knowhow op het gebied van levensverzekeringsproducten. De tussenpersoon stelt zijn kennis van de markt ter beschikking om tot een adequaat en gericht aanbod te komen. Inora Life beschikt over een grote flexibiliteit die haar toelaat naar maat gemaakte polissen aan te bieden om aldus in te spelen op de specifieke behoeften van iedere cliënt. Onze producten omvatten Tak 23 polissen met bescherming van kapitaal en/of rendement, met verschillende activa, geïndexeerd op aandelen, indexen, beleggingsfondsen of aandelenkorven. Op de eindvervaldag ontvangt de cliënt minimaal het door hem geïnvesteerde kapitaal en/of het gekapitaliseerde rendement van de coupons, evenals de return van het intern fonds berekend op basis van de onderliggende referentiewaarde. Inora Life biedt soepele en doelgerichte oplossingen voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie van levensverzekeringsproducten door financiële innovatie te combineren met spitstechnologie inzake efficiënt vermogensbeheer. Société Générale houdt zich niet aansprakelijk voor welke gevolgen, financieel of niet financieel die kunnen volgen uit een inschrijving of aankoop van het hier beschreven product. De belegger wordt geacht er zelf zorg voor te dragen op de hoogte te zijn van de juridische en fiscale aspecten en moet, indien nodig advies inwinnen bij daartoe bevoegde personen. RÉF /01 RÉALISATION INFO/PLT/IMP JULI 2002 DOCUMENT NIET CONTRACTUEEL