De menu Start. Snelkoppelingen beheren. Eigenschappen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De menu Start. Snelkoppelingen beheren. Eigenschappen"

Transcriptie

1 De menu Start Snelkoppelingen beheren. Als je met de rechtermuisknop klikt op een menu-item in het linkse gedeelte van de Start menu, kan je een keuze maken uit de menu-items zoals in de afbeelding hiernaast. Afhankelijk van de snelkoppeling kunnen er nog andere menu-items getoond worden (zoals bvb. uitvoeren als..., toevoegen aan archief, scannen met...). De snelkoppelingen in het gedeelte boven de grijze scheidingslijn in de Start menu zijn steeds bereikbaar. De snelkoppelingen onder de lijn zijn bereikbaar als ze recent nog zijn gebruikt. In het dialoogvenster menu Start aanpassen wordt aangeduid hoeveel snelkoppelingen er worden getoond (zie hieronder). Met de menu-ingang Aan het menu Start vastmaken kan je een snelkoppeling boven de grijze lijn zetten. Deze snelkoppeling is dan steeds bereikbaar. Met de menuingang Van het menu Start losmaken kan je een snelkoppeling naar onder in de lijst zetten. Je kan een snelkoppeling uit de lijst verwijderen met de Uit deze lijst verwijderen menu-ingang. Eigenschappen Als je op de Startknop met de rechter muisknop klikt, krijg je een contextmenu (of snelmenu). In deze menu kies je voor Eigenschappen om het hiernaast getoonde dialoogvenster te bekomen. Je kan ook in het blauwe gedeelte van de Startmenu rechtsklikken en Eigenschappen kiezen om hetzelfde dialoogvenster te openen. In dit dialoogvenster kan je kiezen voor de nieuwe XP weergave van de start menu of voor de klassieke weergave zoals in de vorige Windows versies. Kies je voor de klassieke weergave dan vind je de menu Alle programma's onder Programma's, Onlangs geopend onder Documenten en het Configuratiescherm onder Instellingen.

2 Als je op de knop Aanpassen klikt, wordt het dialoogvenster menu Start aanpassen getoond. Door op de knop Toepassen te klikken, worden jouw wijzigingen doorgevoerd en blijft het dialoogvenster openstaan. Door op de knop OK te klikken, worden jouw wijzigingen doorgevoerd en wordt het dialoogvenster gesloten. Sluit je het venster door op de rode X-knop te klikken of door op de Annuleren knop te klikken, dan worden er geen wijzigingen uitgevoerd. In het Algemeen tabblad van het Menu Start aanpassen dialoogvenster kan je de grootte van de pictogrammen in de Start menu bepalen. Je kan instellen hoeveel snelkoppelingen in de snelstart menu (het linkse gedeelte van de Start menu) moeten getoond worden. Je kan deze lijst met snelkoppelingen ook leegmaken met de Lijst wissen knop. Je kan instellen hoeveel snelkoppelingen in de snelstart menu (het linkse gedeelte van de Start menu) moeten getoond worden. Je kan deze lijst met snelkoppelingen ook leegmaken met de Lijst wissen knop. Je kan ook aangeven welke internet snelkoppeling en snelkoppeling er in de Start menu moeten worden getoond. In het Geavanceerd tabblad van het Menu Start aanpassen dialoogvenster kan je aanduiden of submenu's moeten worden geopend door ze met de muis aan te wijzen of aan te klikken. Als je Onlangs geïnstalleerde toepassingen markeren aanvinkt, dan worden nieuwe toepassingen tijdelijk in een andere kleur weergegeven in de menu en verschijnt er een tekstballonnetje.

3 In de items lijst kan je bepalen welke items moeten weergegeven worden in de Start menu en op welke manier (als snelkoppeling, als menu of in een andere menu). Je kan ook kiezen een item niet weer te geven. Met de schuifbalk kan je alle items in de lijst overlopen. In het Onlangs geopend gedeelte kan je aanvinken of je recent geopende bestanden in de Start menu wilt weergeven. Als je het keuzevakje hebt aangevinkt, verschijnt er in de Start menu rechts bovenaan een ingang Onlangs geopend (in de vorige Windows versies noemt dit Documenten). Je kan deze lijst wissen met de knop met dezelfde naam. De menu Alle programma s aanpassen Je kan een menu-item in de Alle programma's menu naar een andere plaats in de menu slepen (linkermuisknop ingedrukt houden). Er verschijnt een zwarte streep op de plaats waar je het menu-item kan neerzetten (muisknop loslaten). Je kan een menu-item uit de Alle programma's menu gebruiken om een snelkoppeling op het bureaublad te maken. Je sleept dan het menu-item naar een vrije plaats op het bureaublad. Als je deze sleepopdracht met de linkermuisknop uitvoert dan wordt de snelkoppeling verplaatst naar het bureaublad en is ze niet meer in de Start menu aanwezig. Als je de sleepopdracht met de rechtermuisknop uitvoert dan kan je in de contextmenu kiezen om de snelkoppeling te kopiëren en zo de menu-ingang te behouden. Je kan een snelkoppeling op het bureaublad ook naar de Start knop slepen. Als je dan even wacht, kan je naar de juiste menu-ingang gaan en daar een kopie van de snelkoppeling plaatsen. Je kan in de Alle programma's menu zelf submenu's maken. Rechtsklik daarvoor op de Startknop en kies voor Alle gebruikers weergeven. De map Menu Start van alle gebruikers wordt geopend. De Menu Start map bevat alle snelkoppelingen die door de Start menu worden getoond. Als je op de map Programma's dubbelklikt, worden de submappen (en dus ook submenu items) getoond van de Alle programma's menu. Rechtsklik je dan op een vrije plaats in de Programma's map dan kan je een nieuwe map (en dus ook een nieuw submenu item) aanmaken.

4 De taakbalk Positie Als je de taakbalk wil veranderen, moet je op een vrije plaats op de taakbalk rechtsklikken en in de contextmenu het vinkje voor de menu-ingang Taakbalk vergrendelen weghalen. De taakbalk is in feite ook een venster. Je kan de taakbalk dan ook slepen naar een andere plaats op het bureaublad. Hiervoor klik je op het gedeelte van de taakbalk waar de programma knoppen komen en sleep je de balk naar een andere zijde van het bureaublad. Je kan de taakbalk ook breder maken door de rand te verslepen. Zo kan je verschillende rijen werkbalken tonen. Eigenschappen Als je rechts klikt op een vrije plaats op de taakbalk, kan je in de contextmenu Eigenschappen aanklikken. Het dialoogvenster Eigenschappen voor Taakbalk en menu Start wordt getoond. In het eerste gedeelte kan je de weergave van de taakbalk aanpassen. Zo kan je de taakbalk verbergen als je het keuzevakje aanvinkt. De taakbalk wordt dan dichtgeklapt tot een smal lijntje aan de rand van het bureaublad. Je kan de taakbalk terug naar voor halen door met de muis naar de rand van het bureaublad te wijzen. In Windows kan je meerdere instanties van eenzelfde programma opstarten (bvb. door 2 maal op het pictogram van Word te klikken). Deze instanties worden als 1 knop weergegeven met een cijfer in de omschrijving als je het keuzevakje Gelijksoortige knoppen gegroepeerd weergeven hebt aangevinkt. Voor het systeemvak kan je aangeven of de klok moet weergegeven worden en Windows de opdracht geven de niet-actieve pictogrammen op te ruimen. Met de knop Aanpassen kan je voor elk pictogram in het systeemvak aangeven of het pictogram moet weergegeven worden of niet. Links in het systeem vak kan je op het pijltje naar links klikken om de verborgen pictogrammen tijdelijk weer te geven.

5 Werkbalken Als je rechts klikt op een vrije plaats op de taakbalk kan je de submenu werkbalken oproepen. In deze menu kan je een adresbalk, een koppelingen balk, een taalbalk, een bureaublad balk, een snel starten balk aanvinken. Naarmate er plaats is op de taakbalk zullen deze werkbalken zichtbaar zijn. Je kan deze werkbalken losmaken van de taakbalk (de taakbalk mag niet vergrendeld zijn) door ze naar het bureaublad te slepen. Je doet dit met de verbredingstippellijn tussen de verschillende werkbalken. Met de menu-ingang Nieuwe werkbalk kan je een nieuwe werkbalk aanmaken in een map naar keuze. Deze werkbalk kan je dan weergeven op de taakbalk of op het bureaublad. Beeldscherm Dialoogvenster eigenschappen Door op een vrije plaats op het bureaublad rechts te klikken, krijg je het dialoogvenster Eigenschappen voor Beeldscherm. Dit dialoogvenster bevat 5 tabbladen : Thema's, Bureaublad, Schermbeveiliging, Vormgeving en Instellingen. In het Thema's onderdeel kan je het uitzicht van de Windows omgeving veranderen volgens een vooraf gedefinieerd thema (bvb. Windows XP of Windows klassiek). Je kan in de thema lijst ook voor Bladeren... kiezen. Standaard worden de thema's in de map c:\windows\resources\themes geplaatst. En kies je in de thema lijst voor Meer thema's Online... dan kan je op een specifieke Microsoft site een ander thema gaan zoeken en downloaden. In het tabblad Bureaublad kan je de bureaublad achtergrond wijzigen en kan je de pictogrammen op het bureaublad beheren.

6 De achtergrond lijst met afbeeldingen wordt samengesteld uit afbeeldingen die o.a. te vinden zijn in de mappen : c:\windows, c:\windows\web\wallpaper, c:\mijn documenten\mijn afbeeldingen,... Verwijder je afbeeldingen uit 1 van deze mappen dan worden ze niet meer weergegeven in de lijst. Met de bladeren knop kan je op zoek gaan naar die ene toffe afbeelding die je als achtergrond wil op het bureaublad van je computerscherm. Kopieer het gevonden bestand naar 1 van de hierboven vermelde mappen zodat Windows de afbeelding steeds kan terugvinden. Met de positie keuze kan je aanduiden of de afbeelding gespreid, gecentreerd of naast elkaar op het bureaublad moet weergegeven worden. Een afbeelding die kleiner is dan de schermresolutie wordt eventueel uitgetrokken tot de ganse lengte en breedte van het bureaublad en kan dus vervormd weergegeven worden. Met de knop bureaublad aanpassen open je het dialoogvenster Bureaubladitems. Hier kan je opgeven welke standaard pictogrammen er op het bureaublad moeten weergegeven worden. Met de kleur keuze geef je aan welke achtergrond kleur gebruikt wordt als er geen afbeelding wordt weergegeven op het bureaublad. In het tabblad Schermbeveiliging kan je een keuze maken uit een schermbeveiliging programma. Als er gedurende de opgegeven tijd geen activiteiten gebeuren op het beeldscherm dan wordt het gekozen programma gestart. Je kan met de knop Instellingen specifieke opties maken voor het gekozen schermbeveiliging programma. Het Windows XP beveiligingsprogramma heeft geen opties die je kan instellen. Als je op de knop Voorbeeld klikt wordt het programma opgestart en kan je zien hoe het scherm er

7 zal uitzien als de schermbeveiliging opspringt (na de wachttijd). Je kan ook aanvinken dat jouw gebruikerswachtwoord moet ingegeven worden als de schermbeveiliging wordt opgeheven. Hierdoor kan je beletten dat anderen op jouw PC komen verder werken. In het tabblad Vormgeving kan je weergave van de vensters en knoppen bepalen. Zo kan je kiezen voor een stijl, een kleurencombinatie en een tekengrootte van het lettertype. Met de knop Effecten kan je bijkomende effecten aanduiden en met de knop Geavanceerd kan je voor elk vensteronderdeel de kleur en eventueel het lettertype bepalen. In het tabblad Instellingen kan je de plaatsing van de monitors aangeven (als de beeldschermkaart het ondersteunt). Met de schuifregelaar bepaal je de beeldschermresolutie (800 x 600 pixels, 1024 x 768 pixels,...) In de keuzelijst Kleurkwaliteit bepaal je de hoeveelheid kleuren die je kan gebruiken op je computer (hoogst (32 bits), gemiddeld (16 bits),...) Als je op de knop Geavanceerd klikt, wordt het dialoogvenster van de monitor geopend. Als door de hoge schermresolutie de letters niet goed meer leesbaar zijn, kan je onder het Algemeen tabblad het aantal punten per inch (dpi) veranderen.

8 Configuratiescherm Muis Via de Start knop en de snelkoppeling Configuratiescherm kan je het dialoogvenster Eigenschappen van de muis openen (klikken op het menu-item of dubbelklikken op de pictogram of rechtsklikken en openen kiezen). In het tabblad Knoppen kan je de configuratie van de knoppen wijzigen (links wordt rechts en rechts wordt links). Dit kan voor een linkshandige persoon zeer aangenaam zijn. De dubbelklik snelheid kan je instellen en uittesten en je kan eventueel gebruik maken van de klikvergrendeling. In het tabblad Aanwijzers kan je het uitzicht van de muisaanwijzer veranderen. Je kan een schema kiezen en specifieke aanpassingen uitvoeren. De beweging, het uitlijnen en de zichtbaarheid van de muisaanwijzer kan je bepalen in het tabblad Opties voor de muisaanwijzer. In het bladerwieltje tabblad kan je invullen hoeveel regels de tekst moet opschuiven bij een rolbeweging van het bladerwieltje. Het tabblad Hardware kan je raadplegen als je een probleem met de muis wil oplossen. Toetsenbord Het dialoogvenster Eigenschappen voor Toetsenbord kan je ook oproepen via het Configuratiescherm. In het tabblad Snelheid bepaal je de tekenherhaling en de knippersnelheid van de aanwijzer (cursor). Het tabblad Hardware kan je raadplegen als je een probleem met het toetsenbord wil oplossen.

9 Datum en tijd Het dialoogvenster Eigenschappen voor Datum en Tijd vind je ook in de map (of menu) Configuratiescherm. In het Datum en Tijd tabblad kan je de juiste datum en tijd aanpassen. In het tabblad Tijdzone kies je de juiste tijdzone uit. De keuzelijst geeft ook het tijdsverschil weer tussen Greenwich Mean Time (Londen) en de rest van de wereld. Je kan ook aanvinken dat er rekening moet gehouden worden met de zomertijd en wintertijd. In het Tijd tabblad kan je de klok van de PC laten synchroniseren met een tijd server op het internet. Landinstellingen Via het configuratiescherm kan je ook het dialoogvenster Landinstellingen openen. In het tabblad Landinstellingen kan je bepalen hoe een getal, een valuta, een tijd en een datum moet weergegeven worden in bepaalde programma's (zoals bvb. de MS Office programma's). In het tabblad kan je via de knop Details de tekstservices en invoertalen wijzigen. Het getoonde dialoogvenster Tekstservices en Invoertalen geeft de toetsenbord lay-out en de gebruikte taal aan. Je kan bijkomende toetsenbord layouts en andere talen toevoegen of verwijderen. Met het tabblad Geavanceerd kan je bijkomende vreemde talen instellingen vastleggen.

10 Lettertypen Als je in het Configuratiescherm klikt (of dubbelklikt) op Lettertypen dan wordt er een Windows Verkenner venster geopend met alle bekende lettertypen van de PC. Deze lettertypen kan je ook terugvinden in de map c:\windows\fonts. Als je op een lettertype bestand dubbelklikt wordt een voorbeeld venster geopend dat een beschrijving van het lettertype en enkele voorbeeld teksten geeft. In Help en Ondersteuning kan je onder de rubriek Uw computer aanpassen, lettertypen en tekst, lettertypen - overzicht een beschrijving van de verschillende lettertype soorten vinden. Mapopties Het dialoogvenster Mapopties kan je oproepen via Configuratiescherm en dan voor Mapopties kiezen of via de menuingang Extra / Mapopties in het Windows Verkenner programma. In het Algemeen tabblad kan je de mappen weergave kiezen (met blauwe takenbalk of klassieke Windows weergave). Bij het bladeren door mappen kan je aangeven of er telkens een nieuwe map moet geopend worden of niet. Het openen van mappen en bestanden kan ingesteld worden met een enkele of een dubbele klik op het item. In het tabblad weergave kan je de mapweergave van een map toepassen op alle mappen (dit gaat enkel als je het dialoogvenster vanuit de Windows Verkenner hebt opgeroepen. In de geavanceerde lijst kan je verder nog een aantal specifieke weergave instellingen van bestanden en mappen wijzigen (extensies verbergen, volledig pad weergeven,...). In het tabblad Bestandstypen kan je de geregistreerde bestandstypen lijst raadplegen. Als je op een extensie klikt, wordt onderaan het daaraan gekoppelde programma weergegeven. Met de knop Wijzigen kan je voor deze extensie een ander programma selecteren.

Les 2 De basis (deel 1)

Les 2 De basis (deel 1) Les 2 De basis (deel 1) 2.1 Eigenschappen Beeldscherm In Windows XP is het makkelijk de eigenschappen van het beeldscherm te wijzigen. Om dit te doen rechtsklikken we op een lege plaats in het bureaublad,

Nadere informatie

1. Aanpassen van uw werkomgeving

1. Aanpassen van uw werkomgeving 19 1. Aanpassen van uw werkomgeving In Windows 7 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. In de bonushoofdstukken bij het boek Windows 7 voor senioren deel 1 (ISBN

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 Website...

Nadere informatie

Via het venster Vormgeving en persoonlijke instellingen kun je je Persoonlijke instellingen aanpassen:

Via het venster Vormgeving en persoonlijke instellingen kun je je Persoonlijke instellingen aanpassen: SAMENVATTING HOOFDSTUK 7 Persoonlijke instellingen Via het venster Vormgeving en persoonlijke instellingen kun je je Persoonlijke instellingen aanpassen: Het thema wijzigen Hier kun je een ander thema

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Voor docenten... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

PC-Club Okra Regio Gent

PC-Club Okra Regio Gent PC-Club Okra Regio Gent Themanamiddagen WINDOWS Johan 26/01/2009 Windows dag 1 voor beginners tot gevorderden Bestanddelen van een computer Software programma s Randapparatuur Starten en veilig afsluiten

Nadere informatie

2. Aanpassen van uw bureaublad

2. Aanpassen van uw bureaublad 41 2. Aanpassen van uw bureaublad In Windows 10 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Windows 10 bevat veel handigheidjes die het werken met de computer kunnen

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Windows XP Windows XP... 1 Windows Verkenner/Bestandsbeheer... 2 Mapinhoud afdrukken... 2 Snelkoppeling Verkenner

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

Besturingssystemen Windows Verkenner

Besturingssystemen Windows Verkenner Deze opdracht is gemaakt voor het besturingssysteem Windows 7. Vul de tekst aan waar nodig en voer de doe-opdrachten uit. Voor deze opdracht moet je weet hebben van volgende knop en toets: Start -knop

Nadere informatie

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app Schermafdruk maken: o Win10-logotoets + PrtSc o Knipprogramma (bij accessoires) Hoe Windows 10 in veilige modus opstarten? o Druk op de Windowslogo-toets + R om het uitvoeren dialoogvenster te openen.

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Nieuw Openen Opslaan Sluiten

Nieuw Openen Opslaan Sluiten Bestandsakties Nieuw - in een toepassing kan je via de menu-ingang "bestand" en dan "nieuw" een nieuw bestand (document) maken dat je daarna kan opslaan op een gegevensdrager (harde schijf, diskette, verwisselbare

Nadere informatie

Werken met de (Windows7) Verkenner. Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl)

Werken met de (Windows7) Verkenner. Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl) Werken met de (Windows7) Verkenner Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl) Inhoud van de presentatie Het Bureaublad en Uw computer De Windows Verkenner Starten De schermlay-out

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

Via de Startknop, Computer open je het venster Computer. Je ziet een overzicht van de schijven die op de computer aanwezig zijn:

Via de Startknop, Computer open je het venster Computer. Je ziet een overzicht van de schijven die op de computer aanwezig zijn: SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Overzicht van schijven Via de Startknop, Computer open je het venster Computer. Je ziet een overzicht van de schijven die op de computer aanwezig zijn: Weergave wijzigen Elke schijf

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De volgorde van lezen...

Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De volgorde van lezen... Inhoudsopgave Voorwoord...13 Nieuwsbrief...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 De volgorde van lezen...16 Hoe werkt u met dit boek?...17 Uw voorkennis...18 De website...19 1. Windows

Nadere informatie

Antwoordenboek Tekstverwerken

Antwoordenboek Tekstverwerken Antwoordenboek Tekstverwerken Tekstverwerken 1 Antwoordenboek Opdracht 3 De charms verschijnen. Beweeg je de cursor naar boven, dan gaat de balk met de charms er zo uitzien: Tekstverwerken 2 Antwoordenboek

Nadere informatie

PC gebruik - Praktische weetjes

PC gebruik - Praktische weetjes PC gebruik - Praktische weetjes voor Club 3 - Bornem door Willy Hermans Dinsdag, 26 augustus 2008. Clublokaal Rusthuis Bornem. Een lijst met enkele praktische zaken waar we effectief iets aan hebben. Het

Nadere informatie

1. Aanpassen van het bureaublad

1. Aanpassen van het bureaublad 11 1. Aanpassen van het bureaublad In Windows 7 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld een andere achtergrond voor het bureaublad kiezen.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in Studio Visual Steps Richt uw pc of laptop in Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld.

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2 Windows, inleiding Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2.1 Windows, een eerste verkenning In het vorige hoofdstuk heb je gezien wat een besturingssysteem is. Nu ga je werken

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x )

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) Windows 10 W017 Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) ( De snelste manier om een computer netjes af te sluiten via de software! ) In dit document wordt uitgelegd hoe U zelf eenvoudig

Nadere informatie

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!)

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Installatie en adviezen Download de juiste versie van MS Security Essentials. (Er zijn 3 soorten, t.w. Windows XP 32-bit en Windows Vista/Windows

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 www.personalcomputercare.nl Menig computergebruiker werkt al jaren met Windows en gebruikt de pc misschien iedere dag wel even. Maar zelfs dat is veelal niet

Nadere informatie

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen 33 2.6 Weergave pictogrammen instellen De weergave van de pictogrammen is standaard ingesteld op normaal. U kunt de weergave als volgt vergroten: De pictogrammen zijn vergroot. 2.7 Bureaubladpictogrammen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief Introductie Visual Steps Voorkennis 14 Wat heeft u nodig? Hoe werkt u met dit boek? De volgorde van lezen

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief Introductie Visual Steps Voorkennis 14 Wat heeft u nodig? Hoe werkt u met dit boek? De volgorde van lezen Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Voorkennis... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De volgorde van lezen... 17 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Windows 10 W020 Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Dit document beschrijft hoe U het Windows 10 notificatie-pictogram, rechts onderaan op de taakbalk van een Windows 7 computer kunt verwijderen

Nadere informatie

Werken met de muis. De aanwijzer

Werken met de muis. De aanwijzer Werken met de muis De aanwijzer Met de muis kunt u op het bureaublad en in een venster allerlei bewerkingen uitvoeren. De positie en de beweging van de muis wordt op het scherm met een figuurtje aangegeven.

Nadere informatie

2011-2014 Surfsleutel www.surfsleutel.net. Versie 1.1

2011-2014 Surfsleutel www.surfsleutel.net. Versie 1.1 2011-2014 Surfsleutel www.surfsleutel.net Versie 1.1 Inhoud Surfsleutel Browser... 4 Installatie... 5 Download... 5 Installatie... 5 Programma-updates... 6 Licentiegegevens... 6 Firewall... 7 Standaard

Nadere informatie

1. Windows-instellingen en de werkomgeving

1. Windows-instellingen en de werkomgeving 8 1. Windows-instellingen en de werkomgeving Een van de mooie dingen van Windows is dat u het uiterlijk aan uw eigen smaak kunt aanpassen, bijvoorbeeld de gebruikte kleuren of de achtergrond. Belangrijker

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Initiatie in de informatica Windows 7

Inhoudsopgave Initiatie in de informatica Windows 7 Inhoudsopgave Initiatie in de informatica Windows 7 1 De computer starten 1.1 Windows starten 1.2 De muis 1.3 Het toetsenbord 1.3.1 Tekst typen 1.3.2 Oefeningen 1.4 De computer afsluiten 2 Over computers

Nadere informatie

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER Klaar om LIVE TRADER te gebruiken? Ontdek de belangrijkste functies van deze tool. Het hoofdscherm gebruiken De modules organiseren Effecten zoeken Het overzicht

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 kreeg zijn eerste grote update (Anniversary Jubileum)begin augustus 2016. Opstarten

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: WORD kan ook worden opgestart via menu Start,

Nadere informatie

De Verkenner heeft bij de meeste mensen een vast plekje op de Taakbalk, rechts van de

De Verkenner heeft bij de meeste mensen een vast plekje op de Taakbalk, rechts van de De Verkenner (Windows 10) Via de Verkenner zoekt en opent u de bestanden op de computer. Weet hoe het programma werkt en u houdt gemakkelijk orde in uw bestanden. De Verkenner In de Windows Verkenner ziet

Nadere informatie

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding Werken met WordPad WordPad is een zeer simpele tekstverwerker voor het schrijven en bewerken van tekstdocumenten. Het maakt standaard onderdeel uit van het Windows besturingssysteem van Microsoft. Voorwoord

Nadere informatie

Snelkoppeling op bureaublad

Snelkoppeling op bureaublad Inhoudsopgave Snelkoppeling op bureaublad... 1 naar de map Mijn Afbeeldingen... 1 Nieuwe mappen maken...2 met behulp van de Bestands- en maptaken:...2 Kan het makkelijker?...3 Opslaan als...... 3 Knoppenbalken...

Nadere informatie

Voorwoord 13. Deel 1 Basisvaardigheden

Voorwoord 13. Deel 1 Basisvaardigheden Computer Basis boek Windows Vista Home Basic & Premium Korte inhoud Voorwoord 13 Deel 1 Basisvaardigheden 1 Kennismaken met Windows Vista 17 2 Werken met vensters 27 3 Vensters aanpassen 37 4 De taakbalk

Nadere informatie

Aan de slag met Windows 10

Aan de slag met Windows 10 Aan de slag met Windows 10 Titel Aan de slag met Windows 10 Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Windows 10 is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl is een product van SBCM

Nadere informatie

2. Aanpassen van uw bureaublad

2. Aanpassen van uw bureaublad 45 2. Aanpassen van uw bureaublad In Windows 8 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Als u beschikt over het boek Windows 8.1 voor de beginnende senior computergebruiker

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

CONFIGURATIESCHERM. Naam Nr Klas Datum

CONFIGURATIESCHERM. Naam Nr Klas Datum CONFIGURATIESCHERM Naam Nr Klas Datum Het geheel van alle onderdelen van een computersysteem (zowel software als hardware) noemt men de configuratie. Met de toepassing Configuratiescherm is het mogelijk

Nadere informatie

2.8 Achtergrondinformatie... 67 2.9 Tips... 68

2.8 Achtergrondinformatie... 67 2.9 Tips... 68 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 17 De volgorde van lezen... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

1. Kennismaken met Impress

1. Kennismaken met Impress 1. Kennismaken met Impress In deze module leert u: 1 Wat Impress is; 2 Impress starten; 3 Een nieuwe presentatie maken; 4 Instellingen van Impress wijzigen; 5 Opslaan en openen. 1 Wat is Impress? OpenOffice.org

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heb je nodig? 8 Hoe werk je met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heb je nodig? 8 Hoe werk je met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heb je nodig?... 8 Hoe werk je met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets je kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten, verkennen en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: Opstarten Word 2013 bij Windows

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

Computercursus voor beginners

Computercursus voor beginners Computercursus voor beginners 1. Introduktie 2. Werken met Verkenner 3. Internet, Email 4. Programma s 5. Oefenen Les 1 Introductie Deze cursus is over het gebruik van computer en laptop met Windows besturing.

Nadere informatie

Windows 7. Inleiding. Zoekvenster

Windows 7. Inleiding. Zoekvenster Windows 7 Inleiding Windows 7 is het meest recente besturingssysteem van Microsoft. In dit arrangement worden zaken uitgelegd die nieuw zijn in dit besturingssysteem of die ervoor kunnen zorgen dat je

Nadere informatie

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Een foto, ergens op uw computer Open een de map van bestanden voor de website, of maak deze eerst aan. Open de te gebruiken foto met het volgende

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Uw persoonlijke voorkeuren aanpassen. Windows 7

Uw persoonlijke voorkeuren aanpassen. Windows 7 Uw persoonlijke voorkeuren aanpassen Windows 7 1 Uw pc aan uw persoonlijke voorkeuren aanpassen Nieuw bij Windows 7? Hoewel er veel hetzelfde is gebleven ten opzichte van uw vorige versie van Windows,

Nadere informatie

INHOUD. Ten geleide 13. 1 De computer van dichtbij bekeken 15

INHOUD. Ten geleide 13. 1 De computer van dichtbij bekeken 15 INHOUD Ten geleide 13 1 De computer van dichtbij bekeken 15 1.1 Inleiding 15 1.2 Hardware en software 15 1.3 Soorten computers 16 1.3.1 Desktop PC 16 1.3.2 Laptop of notebook 16 1.3.3 Handcomputer of palm

Nadere informatie

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden Installatie Ga naar http://picasa.google.com (zonder www!) Bekijk even de informatie die hier wordt aangeboden door er op te klikken. Klik daarna op:

Nadere informatie

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012)

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) 1. Windows Live Photo Gallery Om de foto s op onze computer te beheren, hebben we voor de vorming gekozen om met Windows Live Photo Gallery te werken. Photo Gallery biedt

Nadere informatie

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden 6.1 PDF-bestand downloaden PDF-bestand downloaden Als je teksten, foto s of muziek van het internet wil opslaan op je computer, noem je dat downloaden. De teksten, foto s en de muziek noemen we bestanden.

Nadere informatie

Inloggen Uitloggen RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties Wachtwoord wijzigen Printers... 6

Inloggen Uitloggen RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties Wachtwoord wijzigen Printers... 6 How to in Cloud Inhoudsopgave Inloggen... 3 Uitloggen... 3 RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties... 4 Wachtwoord wijzigen... 5 Printers... 6 Bureaublad snelkoppelingen maken... 7 Snelkoppeling naar

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN 2013 AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN Inhoudsopgave 1 Aan de slag met Windows 8... 2 1.1 Wat is Windows 8?... 2 1.2 Waar is het startmenu gebleven?... 2 1.3 Wat is er nieuw in

Nadere informatie

Extra les Muis en toetsenbord

Extra les Muis en toetsenbord Wegwijs in Windows 8.1 Extra les Muis en toetsenbord Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2015 Deze extra les over het werken met de muis en het toetsenbord hoort bij Wegwijs

Nadere informatie

Welkom bij ClaroRead Standaard op USB

Welkom bij ClaroRead Standaard op USB Welkom bij ClaroRead Standaard op USB Welkom bij ClaroRead. ClaroRead is speciaal ontwikkeld om het werken met de computer te vereenvoudigen. De volledige integratie met Microsoft Word helpt u bij het

Nadere informatie

Werken met PIXresizer:installeren

Werken met PIXresizer:installeren Werken met PIXresizer:installeren Je kan PIXresizer downloaden van de website van de Zandloper. Onder rubriek ICT helemaal rechts op volgend adres: Dubbelklik op icoon Het gecomprimeerde bestand zal openen

Nadere informatie

Extra informatie Picasa

Extra informatie Picasa Extra informatie Picasa Stel de weergave in op: boomstructuur: We zien nu dezelfde structuur als in de map Mijn Afbeeldingen. De hoofdmappen staan er. Zijn er geen submappen, dan wordt de inhoud weergegeven.

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Les 8 Organisatie van Bestanden

Les 8 Organisatie van Bestanden Les 8 Organisatie van Bestanden 8.1 Bestanden of mappen zoeken Wanneer we niet meer weten waar we een Bestand of map hebben opgeslagen, of wat de juiste naam is, kunnen we een zoekfunctie uitvoeren op

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland Handicom Symbol for Windows Gold Pl@nner Handicom, 2010, Nederland Inhoud 1 Weergaven... 4 1.1 Wisselen tussen RealTime en Plan-modus... 4 1.2 Dag-, Week- en eenvoudige weergave... 4 2 RealTime modus (de

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken. Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten

Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken. Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten Datum: 3 juni 2013 Wat is er nieuw? Op 3 juni 2013 is er een nieuwe versie van Wikiwijs Maken beschikbaar.

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op.

Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op. Word 2016 - basis Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op. Welke Word? Word 2016 is te koop als onderdeel van

Nadere informatie

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen;

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen; 15. Tabellen Misschien heeft u al eens geprobeerd om gegevens in een aantal kolommen te plaatsen door gebruik te maken van spaties, kolommen of tabs. Dat verloopt goed totdat u gegevens wilt wijzigen of

Nadere informatie

Windows 10: privacy en basisinstellingen

Windows 10: privacy en basisinstellingen Windows 10: privacy en basisinstellingen Privacy Windows 10 bevat veel privacy-instellingen. Denk aan instellingen voor het tonen van gepersonaliseerde advertenties en het doorsturen van locatiegegevens.

Nadere informatie

Flexibele werkplek met de Thin Client

Flexibele werkplek met de Thin Client Flexibele werkplek met de Thin Client Snel aan de Slag met jouw flexibele werkplek met behulp van de Thin Client. Als je voor het eerst gaat werken met de nieuwe DWR Next werkomgeving, adviseren wij je

Nadere informatie

Microsoft Word Selecteren

Microsoft Word Selecteren Microsoft Word 2013 Selecteren Inhoudsopgave 3. Selecteren 3.1 Tekst selecteren 3.2 Tekst verwijderen 3.3 Kopiëren, knippen, plakken en ongedaan maken 3.4 Werken met twee documenten 3.1 Tekst selecteren

Nadere informatie

LINC vzw Maria-Theresiastraat 20 3000 Leuven Tel: 016/31.66.09 e-mail: info@linc-vzw.be www.linc-vzw.be. Ontwerp LINC logo: Colofon

LINC vzw Maria-Theresiastraat 20 3000 Leuven Tel: 016/31.66.09 e-mail: info@linc-vzw.be www.linc-vzw.be. Ontwerp LINC logo: Colofon STARTEN MET WORD Colofon De Leren is Leuk -pakketten zijn een product van LINC om de nieuwe geletterdheid te promoten. Een pakket bestaat uit een minibrochure en cd-rom waarbij het horen, zien en doen

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen...2 1.1 Wat is de Verkenner?...2 1.2 Waar vind ik de Verkenner?...2 1.3 Verkenner sneller openen?...2 2.

Inhoudsopgave 1. Algemeen...2 1.1 Wat is de Verkenner?...2 1.2 Waar vind ik de Verkenner?...2 1.3 Verkenner sneller openen?...2 2. Inhoudsopgave 1. Algemeen...2 1.1 Wat is de Verkenner?...2 1.2 Waar vind ik de Verkenner?...2 1.3 Verkenner sneller openen?...2 2. Uiterlijk van de Verkenner...3 3. Open en dicht...4 4. Alle schijven...4

Nadere informatie

WERKRUIMTE WERKRUIMTE

WERKRUIMTE WERKRUIMTE 01 WERKRUIMTE WERKRUIMTE Werkruimte van InDesign CC 20 Handboek InDesign CC Werkruimte InDesign Creative Cloud InDesign versie CC maakt deel uit van Adobe Creative Cloud. Programma's van de Creative Cloud

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Handleiding Word de graad

Handleiding Word de graad Handleiding Word 2010 3de graad Inhoudsopgave Regelafstand 3 Knippen 3 Kopiëren 5 Plakken 6 Tabs 7 Pagina-instellingen 9 Opsommingstekens en nummeringen 12 Kopteksten en voetteksten 14 Paginanummering

Nadere informatie

De indeling van de werkbalken in je browser aanpassen

De indeling van de werkbalken in je browser aanpassen De indeling van de werkbalken in je browser aanpassen U kunt de indeling van Internet Explorer 6 eenvoudig aanpassen aan uw manier van werken U kunt veelgebruikte knoppen aan de werkbalk toevoegen, de

Nadere informatie