Van Sleen Pakketdienst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van Sleen Pakketdienst"

Transcriptie

1 Van Sleen Pakketdienst Concept Handleiding Logicparcel.net 2.1 / De browser 2. Invoeren van de pakketten 3. Pop-up blocker uit zetten (als printen niet lukt) 4. Lopende Zendingen 5. Verzendlijst 6. Adresboek 7. Adressen uit adresboek gebruiken. 8. Pakket geschiedenis en Traceren pakketten. 9. Pick-up doorgeven. 10. Instellingen Beheer. 11. Printer instellingen 12. notificatie 13. Meerdere afzender adressen gebruiken FAQ. (komt later) Voor u begint eerst op Nederlands zetten. De handleiding is voor de Nederlandse versie. Om de taal op Nederlands te zetten gaat u naar Home, en klikt u op Settings Manger. Zie ook: hoofdstuk 10 Instellingen Beheer ( Settings Manger ). 1. De browser. Het boekingssysteem werkt het beste met Firefox van Mozilla of Chrome van Google. Als u deze browsers niet op uw PC heeft staan, is het is aan te raden deze eerst op uw PC te installeren. U kunt de browser met de volgende link gratis downloaden en installeren. Firefox: Met Internet Explorer van Microsoft werkt het boekingssysteem minder goed. Vooral oudere versies geven veel problemen. Als u Internet Explorer toch wilt gebruiken, zorg dan dat u de nieuwste versie op uw PC heeft staan. Bij het gebruik van een A6 label printer, kan dat bij gebruik in Chrome van Google problemen geven. De labels worden dan vaak verkeerd geprint. Het systeem genereert de labels in een PDF-bestand. Hiervoor is het nodig dat u Adobe Reader op u PC heeft staan. Dit staat bijna altijd standaard op uw PC. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u het programma met de volgende link gratis downloaden en installeren. Adobe Reader:

2 2. Invoeren van de pakketten. Afb. 1 Om pakketten in te voeren gaat u naar verzending (afb. 1) in het hoofdmenu. Afb.2 Vervolgens krijgt u bovenstaand (Afb.2) menu te zien, en zoals u kunt zien staat deze standaard op tabblad Lopende zendingen. Om een pakket in te voeren klikt u op Nieuwe Zending. Afb.3 Als u op Nieuwe Zending heeft geklikt, krijgt u een scherm voor invoeren van de adresgegevens te zien (Afb.3). Daar kunt u alle benodigde adresgegevens invullen te beginnend met land van bestemming, vervolgens de postcode en het gewicht. Wanneer u na het invullen van het gewicht de TAB-toets gebruikt (of met de muis op een leeg vlak in het scherm klikt) verschijnt er een nieuw keuzemenu bij Dienst (Afb.4 op volgende pagina). In dit keuzemenu kunt u kiezen voor Home Delivery (zendingen naar particuliere adressen), Business Delivery (zendingen naar zakelijke adressen) of Express. Bij Express krijgt u automatisch de mogelijkheden te zien wat betreft de aflever termijnen. Heeft u een zending zwaarder dan 30kg, dan wordt er ook om afmetingen gevraagd. Na het invullen van de afmetingen komt er weer een keuze optie bij.

3 Afb. 4 U kunt ook kiezen voor No Address of Default Address. Dit betekent dat wanneer u kiest voor default address dat uw eigen adres op het label komt te staan als afzender. Bij no address komt er geen adres te staan, dit is handig wanneer u bijvoorbeeld uw adres niet kenbaar wilt maken voor de ontvanger. Het is ook mogelijk om andere afzender adressen in te stellen als u bijvoorbeeld meerdere bedrijfsnamen gebruikt of pakketten wilt verzenden uit naam van een relatie van u. Zie hiervoor Hoofdstuk 13. Vervolgens kunt u het aantal pakketten aangeven dat u naar dit adres wilt versturen bij het veld Aantal en kunt u in het onderste gedeelte van het scherm de rest van de adresgegevens invoeren. Voor de mogelijkheid om een notificatie in te stellen verwijs ik u door naar het kopje notificaties (hoofdstuk 12) verder in de handleiding. Dit moet eenmalig ingesteld worden. Als alle gegevens zijn ingevuld klikt u op afdrukken om uw label uit te printen of op print later als u eerst nog een ander adres wilt invoeren en later de labels ineens wilt afdrukken(afb. 5). Zie hier hier onder bij hoofdstuk 3 (Pop-up blocker) als er nu geen label op uw scherm verschijnt. Afb.5 3. Pop-up blocker uit zetten. In de meeste gevallen lukt het printen van een verzendlabel de eerste keer niet omdat de Browser standaard de Pop-Up Blocker heeft aan staan. Er verschijnt dan meestal een balk boven of onder in beeld waar in gemeld wordt dat er een pop-up is geblokkeerd. In deze balk heeft u de mogelijkheid (vaak onder een knop Opties ) om pop-up voor deze site altijd toe te staan. Kiest u dan voor deze optie. Let op: In sommige gevallen zijn er meer programma's die een pop-up kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld een Google toolbar in uw browser. Schakel de pop-up blokkering voor deze site (logicparcel.net) dan hier ook uit.

4 4. Lopende Zendingen Wanneer het label is geprint komt het pakket bij Lopende Zendingen te staan. Dan is deze bij ons aangemeld, maar nog niet verwerkt. Het pakket moet namelijk nog aangemeld worden om bij u afgehaald te worden. Zie hiervoor hoofdstuk 9. (Pick-up doorgeven) Afb. 6 Bij internet Explorer werk de pop-up meestal niet. Klik daarom dan eerst op Show All Parcel. Bij Firefox of Chrome klik u op uw bedrijfsnaam bij onder Customer Name. Afb. 6a Bij actie kunt u het pakket nog editen (eerste icoontje) wanneer u iets foutief in heeft gevoerd, het label verwijderen (middelste icoontje) en het label opnieuw printen (laatste icoontje)

5 5. Verzendlijst Er is ook een mogelijkheid om een Verzendlijst te printen voor de chauffeur die de pakketten op komt halen. Zo heeft u een bewijs dat de pakketten opgehaald zijn voor eventuele navragen. Dit kunt u bij Home> Verzending >Tabblad Lopende Zendingen doen door de betreffende pakketten aan te vinken helemaal links op de regel. Vervolgens gaat u naar Met geselecteerde en kiest u daar voor Print verzendlijst (Afb. 7). Er opent zich vanzelf een verzendlijst in PDF-bestand om uit te printen. Afb.7 6. Adresboek Wanneer u pakketten invoert komen deze adressen automatisch in het adresboek te staan. U kunt uiteraard zelf ook handmatig adressen invoeren of bijwerken. Hiervoor klikt u in Menu Home> verzending op tabblad Het adresboek (Afb.8). Als u daar bent dan kunt u klikken op Voeg Nieuw adres en voert u de juiste adresgegevens in. Afb.8

6 7. Adressen uit adresboek gebruiken. Ga naar Home>Verzending en dan Tabblad Nieuwe Zending en klik (soms is twee keer klikken nodig) met de muis op Toon Adresboek (Afb.9). Afb.9 Dan wordt er een nieuw scherm geopend (Als het scherm te klein is pak de rand dan op met de muis en trek het scherm groter). Voer bij Name een zoekwoord of lettercombinatie in tussen procent tekens, bijvoorbeeld %test% (Afb.10 op volgende pagina). Klik dan op de knop Search Address, er wordt nu op de lettercombinatie test gezocht. Zonder %-tekens wordt er alleen naar het eerste volledige woord van de naam gezocht en is de kans erg klein dat u een adres vindt. Afb.10 Klik op de gevonden klant en alle velden bij Nieuwe Zending worden ingevuld. Let op, het gewicht van de vorige verzending wordt automatisch ingevuld. Dit moet echter gewijzigd worden voor de nieuwe zending.

7 8. Pakket geschiedenis en traceren pakketten. U kunt de pakketten vanuit dit systeem met 1 druk op de knop gemakkelijk traceren. Hiervoor gaat u in het menu Home naar Verzending tabblad Pakket Geschiedenis (Afb.11). Daar komen alle pakketten te staan wanneer ze zijn verzonden. Om een pakket te zoeken kunt u een trefwoord invoeren of zoeken op datum. Let op: Tussen procenttekens zetten voor zoeken naar gedeelten van woorden. Bijvoorbeeld u zoekt pakketdienst, dan kunt u %ketdien% invoeren om het pakket te vinden. Afb. 11 Wanneer u het pakket heeft gevonden, dan kunt u helemaal rechts op de barcode klikken (Afb.12 op volgende pagina), en dan komt de track & trace naar voren in een pop-up. (Soms moet u in het pop-up met de trace nog een keer op het pakketnummer klikken voordat u de trace krijgt te zien) Afb.12 Aflever problemen. Wanneer een zending rood gearceerd is in de Pakket Geschiedenis zijn er problemen met de aflevering. Indien u een van de geadresseerde heeft ingevuld bij het aanmaken van het pakket wordt de ontvanger hiervan per op de hoogte gesteld en kan deze via de link in de mail hier actie op ondernemen. In de meeste gevallen hoeft u dan niets te doen. Heeft u geen van de ontvanger ingevoerd, dan moet u zelf actie ondernemen. Klik dan op het pakketnummer en er opent zich een scherm waar in u kunt aangeven wat er verder met dit pakket moet gebeuren, al dan niet in overleg met de ontvanger.

8 9. Pick-up doorgeven. Dit is nodig om aan te geven wanneer een verzending afgehaald moet worden. Afb.13 Om een pick-up te laten verzorgen gaat u weer opnieuw naar de home pagina om vervolgens naar Verzending Beheer te gaan. Afb.14 Hierboven ziet u het scherm van Verzending Beheer (Afb. 14). Om een pickup te verzorgen klik u op het autootje helemaal rechts in het het scherm. Hierna verschijnt er een venster(soms na twee keer klikken)(afb 15). Afb. 15 In dit venster voert u alle benodigde gegevens in om de pakketten op te laten halen. Het standaard afhaaladres is al ingevuld. Indien de pakketten op een ander adres afgehaald moeten worden, kunt u het afhaaladres wijzigen. Een telefoonnummer is niet verplicht, maar het is beter om dit wel te doen, dan kan de chauffeur u bellen bij problemen. Heeft u alles ingevuld? Klik dan op voorleggen. Als de pick-up paars gearceerd wordt, is de pick-up goed doorgegeven.

9 10. Instellingen Beheer Afb.16 ook: Settings Manager Het is altijd mogelijk dat u andere instellingen wilt hebben dan welke er standaard ingesteld zijn. Hiervoor gaat u weer terug naar het hoofdmenu Home, en klikt u op Instellingen beheer. Hier kunt u bijvoorbeeld ook de taal instellen. Afb.17 Hierboven ziet u welke mogelijkheden er voor u zijn om in te stellen. 11. Printer instellingen Ga eerst naar Home>Instelling beheer. Wanneer u klikt op Print Setting dan kunt u daar uw print formaat aanpassen aan uw printer. U vinkt het juiste label formaat aan en klikt op Update. Bij A4-1Position wordt een A4-blaadje met het label in het midden van de A4 geprint. Bij A4-4Position wordt een A4-blaadje geprint met de labels links-boven (1rd), rechts-boven (2rd), links-onder (3 rd ) of rechts-onder (4rd). Voor het printen kunt u dan kiezen op welke positie geprint moet worden (zie Afb, 18b). Afb.18

10 Bij de instelling A4-4 Afb.18b Om een label te printen genereert het systeem de labels in een PDF-bestand. Hiervoor is het nodig dat u Adobe Reader op u PC heeft staan. Dit staat bijna altijd standaard op uw PC. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u het programma met de volgende link gratis downloaden en installeren. Adobe Reader: notificaties Ga eerst naar Home>Instelling beheer. Wanneer u klikt op notificatie, kunt u een notificatie instellen voor de klanten die zij per zullen ontvangen met de melding dat het pakketje onderweg is met traceer-link. Als u het pakketje aanmeldt bij Nieuwe Zending, kunt u bij het onderste gedeelte (Afb.19) aanvinken dat de ontvanger een moet krijgen. Afb. 19

11 Afb.20 Dit is het gedeelte waar u de tekst voor uw in kunt voeren (Afb. 20). Wanneer dit een standaard mailtje wordt voor alle landen het zelfde, dan laat u de land keuze ook op STANDAARD staan. Wanneer u een tekst alleen voor een bepaald land wilt versturen, kiest u het betreffende land. U kunt ook dynamische velden invoegen, bijvoorbeeld dat de barcode automatisch in het mailtje komt te staan en een traceer-link invoegen. Hier op de volgende bladzij vindt u een aantal kant-en-klare template voorbeelden met ingevulde dynamische velden in drie talen. Deze kunt u naar uw scherm kopiëren en met uw eigen gegevens aanvullen (ondertekenen).

12 Standaard tekst voor de notificatie: 1 = Nederlands / 2 = English / 3 = Deutsch : Geachte heer/mevrouw, Uw bestelling is onderweg. Het track en tracenr. van de zending is: [TRACKING_NUMBER] U kunt de zending volgen via de link: [Tracking URL] Met vriendelijke groet, Let op:op het moment van het versturen van deze mail is de track en trace meestal nog niet actief. Dit kan enige uren duren omdat de eerste scanning in de loop van de avond of nacht wordt verwerkt : Dear Sirs, Your order is shipped. The track and tracenr. of the order is: [TRACKING_NUMBER] You can monitor the shipment by the link: [Tracking URL] Best regards, Note: At the time of sending this mail, the track and trace is mostly not yet active. This can take several hours because the first scanning is processed during the evening or night : Sehr geehrte Herr/Frau, Ihre Bestellung ist unterwegs. Sie können ihre Sendung online vervolgen mit [TRACKING_NUMBER]. Tracking link: [Tracking URL] Bei weiteren Fragen stehen wir Sie gerne zur Verfügung. Mit freundlichen Grüßen, Hinweis: Zum Zeitpunkt des Versands dieser ist das Track & Trace in der Regel noch nicht aktiv. Dies kann mehrere Stunden dauern, da der erste Scan im Laufe des Abends oder der Nacht verarbeitet wird

13 13. Meerdere afzender adressen gebruiken. Hiervoor gaat u naar Home en klik op Account Beheer Klik bij de kolom actie op het icoontje: boekje. (zie afb. 21). Afb. 21. Selecteer nu het land van bestemming waarvoor het afzender adres beschikbaar moet komen (Afb. 22). Voer een afzender adres in en klik op de knop Saved Address. Het ingevoerde adres wordt nu beschikbaar bij het invoeren van een nieuw pakket met de bestemming Nederland. Zo kunt u voor elke land van bestemming afzonderlijk afzender adressen instellen en gebruiken. Afb. 22. Voor meer afzender adressen invoeren klikt u op Add more.

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.be. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard instellingen

Nadere informatie

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie:

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie: Handleiding Online Order Entry Website Door: Datum: Versie: 2 Handleiding Online Order Entry Website Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De OOE... 4 Functionaliteiten... 5 Online Order Entry...

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide DHL EXPRESS 1 DHL IntraShip User Guide INLOGGEN Gebruik uw login & wachtwoord om in te loggen op DHL INTRASHIP via https://www.intraship-dhl.be Via de MyDHL portaal via http://www.mydhl.com kan u ook op

Nadere informatie

Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding

Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding Datum: 16-06-2014 Versie 1.0 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Dagoverzicht 18 Browser 3 Dagoverzicht Printen verzendetiketten 20 Inloggen 3 Dagoverzicht

Nadere informatie

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.9

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.9 DPD Shipper Quick start DPD Shipper Central Versie 1.9 Inhoudsopgave 1. DPD Shipper... 2 2. Snel starten... 2 3. Inloggen... 3 4. Instellingen... 4 4.1 Afdrukken... 4 4.2 Basis... 5 4.3 Gebruikersbeheer...

Nadere informatie

2. Pagina-instellingen

2. Pagina-instellingen 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Pagina-instellingen... 4 3. Inloggen... 5 4. Zendingen aanmaken... 7 5. Verzendlabels printen... 8 6. Pickupaanvraag... 9 7. Instellingen Dymo 4XL Laberprinter (PostNL labels)...

Nadere informatie

BAS Online handleiding versie 2015.2.01

BAS Online handleiding versie 2015.2.01 BASonline Handleiding Versie 2015.2.01 Inhoudsopgave 1. Inlogscherm... 3 2. Menu... 4 3. Printerinstellingen... 5 4. Ontvangers en afwijkende afzenders... 6 4.1 Ontvangers... 6 4.2 Afwijkende afzenders...

Nadere informatie

Handleiding online orders

Handleiding online orders Handleiding online orders Versie 2.0 11-09-2011 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Gebruikersnaam...3 1.2 Wachtwoord...3 1.3 Ik heb nog geen account...3 1.4 Inloggegevens vergeten...4 1.5 Openingstijden online...4

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.8

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.8 DPD Shipper Quick start DPD Shipper Central Versie 1.8 Inhoudsopgave 1. DPD Shipper... 2 2. Snel starten... 2 3. Inloggen... 3 4. Instellingen... 4 4.1 Afdrukken... 4 4.2 Basis... 5 4.3 Gebruikersbeheer...

Nadere informatie

DHL KOPPELING GEBRUIKERSHANDLEIDING

DHL KOPPELING GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING DHL KOPPELING DHL biedt Magento webshops een handige koppeling, genaamd plug-in. Hiermee biedt u bezorgopties direct aan in uw webshop en daarmee vergroot u uw service voor uw klanten.

Nadere informatie

DHL KOPPELING INTRODUCTIE. *Bron: Metapack

DHL KOPPELING INTRODUCTIE. *Bron: Metapack DHL KOPPELING INTRODUCTIE DHL biedt WooCommerce webshops een handige koppeling, genaamd plug-in. Hiermee biedt u bezorgopties direct aan in uw webshop en daarmee vergroot u uw service voor uw klanten.

Nadere informatie

WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING

WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING DHL EMAILSHIP IS SNEL EN EENVOUDIG DHL emailship is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke elektronische tool van DHL Express. Verzenden gaat snel en eenvoudig dankzij

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Handleiding. Mei 2015. Versie 1.1. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie - Mei 2015, versie 1.1.

Handleiding. Mei 2015. Versie 1.1. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie - Mei 2015, versie 1.1. Handleiding Mei 2015 Versie 1.1. 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet Browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1. Inlog in applicatie en Zorg TTP... 4 2.2. Token... 5 3. Home... 6 4. Patiënt... 7 4.1. Patient

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

DHL PARCEL INTRODUCTIE. *Bron: Metapack

DHL PARCEL INTRODUCTIE. *Bron: Metapack DHL PARCEL INTRODUCTIE DHL biedt Magento webshops een handige koppeling, genaamd plug-in. Hiermee biedt u bezorgopties direct aan in uw webshop en daarmee vergroot u uw service voor uw klanten. Daar profiteert

Nadere informatie

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker Online urenportal Gebruikershandleiding voor medewerker Versie: 1.0/2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunt van deze handleiding... 3 Minimale eisen bij gebruik van de webportal... 3 Ondersteuning/support...

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Handleiding Claassen web portal

Handleiding Claassen web portal Handleiding Claassen web portal Order- en informatiesysteem Claassen Logistics Claassen Logistics Tilburg Heliosstraat 6 5048 CB Tilburg T: +31 (0)13 572 05 00 F: +31 (0)13 572 06 55 E: planning@claassen.nu

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - PartijenpostRapportage Datum Versie 29 september 2015 2.0 Auteur Telefoonnummer PostNL 088-8686868 Inhoudsopgave 1 Welkom bij

Nadere informatie

HANDLEIDING KIOC Internet-tool voor het aanmaken van zending informatie, het raadplegen van zendinginformatie en het opvragen van handtekeningen.

HANDLEIDING KIOC Internet-tool voor het aanmaken van zending informatie, het raadplegen van zendinginformatie en het opvragen van handtekeningen. HANDLEIDING KIOC Internet-tool voor het aanmaken van zending informatie, het raadplegen van zendinginformatie en het opvragen van handtekeningen. INHOUDSOPGAVE. 1 Systeemvereisten. 2 Inloggen 3 Het werken

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 1.1 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Instellen van de Checkout-, Return widget en labelprintfunctionaliteit

Gebruikershandleiding. Instellen van de Checkout-, Return widget en labelprintfunctionaliteit Gebruikershandleiding Instellen van de Checkout-, Return widget en labelprintfunctionaliteit Deze handleiding helpt u bij het instellen van de Checkout en Return widget voor uw website. Belangrijke aandachtspunten:

Nadere informatie

Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem

Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem Pagina 1 van 5 Wat is er gewijzigd? Op 18 december 2009 is het nieuwe Jemasoft CMS Mailing systeem E@syMailings online gegaan. De grootste wijziging ten opzichte van

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Handleiding DHL ProView 1.0 Nederlands

Handleiding DHL ProView 1.0 Nederlands Nederlands 1 Wat is DHL ProView? 3 1.1 Wat heeft u nodig om DHL ProView te gebruiken? 3 1.2 Wat zijn de opties van DHL ProView? 3 1.2.1 Snel toegang tot uw zendingsinformatie 3 1.2.2 Gemakkelijk in gebruik

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

DHL KOPPELING INTRODUCTIE. *Bron: Metapack

DHL KOPPELING INTRODUCTIE. *Bron: Metapack DHL KOPPELING INTRODUCTIE DHL biedt Magento 2 webshops een handige koppeling, genaamd plug-in. Hiermee biedt u bezorgopties direct aan in uw webshop en daarmee vergroot u uw service voor uw klanten. Daar

Nadere informatie

Handleiding Website. versie: 2.2

Handleiding Website. versie: 2.2 Handleiding Website versie: 2.2 Voorwoord. Om de leden van onze vereniging altijd goed op te hoogte te houden, gebruiken wij onze website. Hierop staat altijd de meest actuele informatie. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding. Maart Versie 1.2. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie Maart 2016, versie 1.2.

Handleiding. Maart Versie 1.2. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie Maart 2016, versie 1.2. Handleiding Maart 2016 Versie 1.2. 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet Browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1. Inlog in applicatie en Zorg TTP... 4 2.2. Token... 5 3. Home... 6 4. Patiënt... 7 4.1.

Nadere informatie

eship 3.0 Handleiding

eship 3.0 Handleiding eship 3.0 Handleiding 1 Wat is eship? 3 1.2 Welke opties heeft eship? 4 1.2.2 Retouropdracht 4 1.2.3 Doorzendopdracht 5 2 Standaard zending 5 2.1 Opdrachtgever 5 2.1.1 Goederen versturen namens iemand

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

BAS Online handleiding versie

BAS Online handleiding versie BASonline Handleiding Versie 2016.4.01 Inhoudsopgave 1. Inlogscherm... 3 2. Menu... 4 2.1 Standaardknoppen... 4 3. Printerinstellingen... 5 4. Ontvangers en afwijkende afzenders... 6 4.1 Ontvangers...

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN

HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN Geachte relatie, Bijgaand vindt u de handleiding bestellijsten. In deze handleiding gaan wij dieper in op het beheren en gebruiken van meerdere bestellijsten, het kopiëren

Nadere informatie

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor werkgever

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor werkgever Online urenportal Gebruikershandleiding voor werkgever Inhoudsopgave 1 Minimale systeemeisen... 3 Ondersteuning/support... 3 2 Werken met de online urenportal... 4 2.1 Starten: activeren gebruikersaccount...

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK Versie 1.1 Pagina 1 van 8 augustus 2012 Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Google Chrome Windows Vista Windows 7 Windows 8 8.1 Apple imac ibook Adobe Acrobat Reader

Google Chrome Windows Vista Windows 7 Windows 8 8.1 Apple imac ibook Adobe Acrobat Reader Probleem: bij het openen van de apdf ziet u een wit scherm i.p.v. de gegevens m.b.t. uw beheerrekening. Afhankelijk van de webbrowser, Windows versie of merk computer dat u gebruikt, kan dit probleem worden

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding printen vanaf de Chromebook Inhoudsopgave

Handleiding printen vanaf de Chromebook Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Bestanden opgeslagen in Google drive printen vanaf een Windowscomputer waar een printer op is aangesloten.... 2 2. Printer op Windowscomputer beschikbaar maken om naar toe te printen vanaf

Nadere informatie

Fiona: Internet explorer versie

Fiona: Internet explorer versie Fiona: Internet explorer versie Versie tussenpersoon Versie 20141112 Inhoudsopgave 1. Internet Explorer versie... 3 1.1. Stap 1: Navigeer naar de Internet Opties... 4 1.2.Stap 2: Security Level (veiligheidsniveau)

Nadere informatie

Taxis Pitane Transparantie. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Transparantie. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Transparantie Censys BV Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Transparantie... 3 Taxis Pitane Transparantie in gebruik... 4 Tabblad Instellingen... 4 Tabblad Logboek... 5 Tabblad Licentie...

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.be. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard instellingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 2.0 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

PostNL extensie voor Magento

PostNL extensie voor Magento PostNL extensie voor Magento Gebruikershandleiding Documentinformatie en copyright Document: tig_postnl_gebruikershandleiding.pdf Auteur: Berend Lantink Laatst gewijzigd op: 21-07-15 Copyright 2015 PostNL

Nadere informatie

HANDLEIDING DICOS WEBSITE

HANDLEIDING DICOS WEBSITE Versie 1.6 HANDLEIDING DICOS WEBSITE Copyright Kred it B.V. Eindhoven 2012 Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van klik, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

MyDPD Klantdocumentatie. Versie 1.4

MyDPD Klantdocumentatie. Versie 1.4 1. WELKOM BIJ MYDPD.... 4 2. INLOGGEN... 5 2.1. Homepage... 5 3. APPLICATIES IN DETAIL... 7 3.1. Adresboek... 8 3.1.1. Adres zoeken... 8 3.1.2. Creëren van een nieuw adres... 9 3.1.3. Adres bewerken...

Nadere informatie

Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 16 augustus 2018 / versie

Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 16 augustus 2018 / versie Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie Definitief / 16 augustus 2018 / versie 2018.0.3 Versie: 2018.0.3 Datum: 16 augustus 2018 Voor informatie neem contact op met: Nederlandse

Nadere informatie

Handleiding ouderlogin Wasko

Handleiding ouderlogin Wasko Handleiding ouderlogin Wasko 1. Nieuwe ouders Om u als nieuwe ouder aan te melden klikt u op de button: Daarna klikt u op hier in het scherm: - u komt dan direct terecht in een scherm waar u inschrijfgegevens

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Dropshipments. Gebruikershandleiding. Beekman B.V. Weegschaalstraat BE Apeldoorn The Netherlands

Dropshipments. Gebruikershandleiding. Beekman B.V. Weegschaalstraat BE Apeldoorn The Netherlands Dropshipments Gebruikershandleiding NOVEMBER 2016 Inhoud I. Inleiding... 3 II. Nieuwe dropshipment aanmaken... 4 Afleveradres... 4 Optionele instellingen... 6 Afzenderadres... 6 III. Producten toevoegen...

Nadere informatie

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 De website heeft een upgrade naar de nieuwste versie van DotNetNuke gekregen. Je beheert de site nu in versie DNN 6.2.2. In deze toelichting willen we je alvast een eindje

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING DHL KOPPELING

GEBRUIKERSHANDLEIDING DHL KOPPELING GEBRUIKERSHANDLEIDING DHL KOPPELING INTRODUCTIE DHL Parcel biedt WooCommerce webshops een handige koppeling, genaamd plug-in. Hiermee biedt u afleveropties direct aan in uw webshop en daarmee vergroot

Nadere informatie

CAK extranet. Problemen en oplossingen

CAK extranet. Problemen en oplossingen CAK extranet Problemen en oplossingen Inhoud 1 Inleiding 3 2 Problemen en oplossingen 3 2.1 Problemen bij inloggen op keten.hetcak.nl 3 2.1.1 Login failed, please try again 3 2.1.2 Bij het uitvoeren van

Nadere informatie

Handleiding BestelPlus

Handleiding BestelPlus Handleiding BestelPlus Versie 20170112 Inhoudsopgave Eerste keer inloggen... 3 Inloggen... 7 Aanmaken bestelling... 8 Raadplegen eerdere bestellingen... 16 Raadplegen actuele assortiment... 17 Overige...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Worldlinksysteem

Gebruikershandleiding Worldlinksysteem Worldlinksysteem Versie RN-2008.10.10.003 Inhoudsopgave: Onderwerp: Pagina: Inloggen, gebruikersnaam en wachtwoord... 02 Order overzichtsscherm. 03 Nieuwe order opgeven 03 Printen diverse stickers, vrachtbrieven

Nadere informatie

Handleiding Prestashop

Handleiding Prestashop Handleiding Prestashop Inhoud Inleiding:... 3 Inloggen op uw Prestashop:... 4 Producten beheren:... 5 Producten toevoegen:... 5 Producten wijzigen:... 6 Producten verwijderen:... 7 Categorieën toevoegen:...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

SenBox Handleiding. Versie: juli

SenBox Handleiding. Versie: juli SenBox Handleiding Versie: juli 2019 www.sendot.nl Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Stappen... 3 2. Login... 5 3. Dashboard... 6 4. Grafiek maken... 8 5. Chart Screen... 9 5.1

Nadere informatie

Handleiding. Online bestelsysteem. Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11

Handleiding. Online bestelsysteem. Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11 Handleiding Online bestelsysteem Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Beginnen... 4 2.1. Inloggen... 5 2.2. Meerdere debiteuren onder één

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Handleiding bij WSM MailformGenerator

Handleiding bij WSM MailformGenerator 1. Voorwoord Welkom bij de handleiding voor de WSM MailformGenerator. Deze handleiding hebben we gemaakt om je snel en gemakkelijk uit te leggen hoe de WSM MailformGenerator werkt. Deze handleiding is

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren In plaats van het afdrukken van verkoopfacturen op papier, is er nu ook de mogelijkheid om uw facturen elektronisch naar uw debiteuren te versturen.

Nadere informatie

Handleiding. Porta applicatie

Handleiding. Porta applicatie Handleiding Porta applicatie Inleiding Met de applicatie Porta op het Extranet kunt u als ketenpartner gegevensbestanden met het CAK uitwisselen. In deze handleiding staat beschreven hoe u dit kunt doen.

Nadere informatie

Lees voor de minimaal te verrichten handelingen alleen de grijs gearceerde gedeelten. ALGEMEEN... 2

Lees voor de minimaal te verrichten handelingen alleen de grijs gearceerde gedeelten. ALGEMEEN... 2 Handleiding MyDPD Lees voor de minimaal te verrichten handelingen alleen de grijs gearceerde gedeelten. Inhoud ALGEMEEN... 2 INLOGGEN... 2 1. MAKEN VAN PAKKETLABELS EN VERZENDLIJST MET E-SHIPPING... 3

Nadere informatie

Handleiding elektronische berichtverzending aan derden voor gebruikers MICROHIS

Handleiding elektronische berichtverzending aan derden voor gebruikers MICROHIS Handleiding elektronische berichtverzending aan derden voor gebruikers MICROHIS Stap 1. LifeLine invoeren als nieuwe derde Om een derde in te stellen in MicroHis gaat u in het hoofdmenu naar Registreren

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

Handleiding voor vrijwilligers

Handleiding voor vrijwilligers Handleiding voor vrijwilligers Behorende bij vrijwilligersagenda.nl versie 1.0 Harald Tijink September 2014 Tijink IT Consultancy www.tijink.com 1. Introductie Vrijwilligersorganisaties organiseren vele

Nadere informatie

Handleiding THI. Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing

Handleiding THI. Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing Handleiding THI Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1 Username en wachtwoord NCDR en ZorgTTP... 4 2.2 Token...

Nadere informatie