Ingediende verenigingsvoorstellen voor de Najaarsvergadering.. oktober 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ingediende verenigingsvoorstellen voor de Najaarsvergadering.. oktober 2011"

Transcriptie

1 Ingediende verenigingsvoorstellen voor de Najaarsvergadering.. oktober Het Westen Delft A) Voorstel PV het Westen Delft voor leden raadpleging met betrekking tot de toekomst van de Afdeling 12 de Kuststrook 1. Inleiding Sinds de afscheiding van afdeling 5, die met veel moeite tot stand is gekomen, heeft de afdeling 12 zelfstandig de duivensport in het gebied verzorgd. De belangrijkste doelstellingen waren het goedkoop houden van de duivensport met mooie kwalitatief goede concoursen. De verzelfstandiging van de Kuststrook werd op dat moment gesteund door het over grote deel van de leden. In de achterliggende jaren, waarin de kuststrook zelfstandig als afdeling functioneerde, is het evalueren van de doelstellingen achterwege gebleven en moeten we ons afvragen of de doelstellingen wel zijn gerealiseerd. Het aantal deelnemende liefhebbers en het aantal ingekorfde duiven is momenteel zo laag, dat de vrachtprijzen, die overigens landelijk al zeer hoog zijn, ook nog eens fors onder druk zullen komen te staan. De vraag die vervolgens op komt is: Wat is de toekomst van de Kuststrook, mede als je moet constateren dat onze totale concoursen niet groter zijn dan van een rayon in bijvoorbeeld afdeling 8. Bovenstaande is een constatering van de feiten en moet vooral niet worden gezien als kritiek op diegenen die zich al jaren, naar tevredenheid, hebben ingezet. 2. Toekomst Zoals een ieder binnen zijn eigen vereniging al kan constateren, zal de duivensport de komende jaren, alleen al door het natuurlijk verloop, kleiner worden. Er worden verenigingen opgeheven, concoursen worden nog kleiner,enz. Doordat minder schouders de lasten moeten gaan dragen kan in de komende jaren een grote stijging van kosten voor de liefhebbers opdoemen. Al met al geeft dit voldoende redenen om als afdeling (niet alleen als bestuur) goed na te denken over de toekomst. Hierbij is de belangrijkste vraag: Is het verstandig om als afdeling zelfstandig door te blijven gaan. Door niet langer als zelfstandige afdeling te blijven doorgaan en als geheel aan te sluiten bij een andere afdeling kunnen de kosten lager blijven en de concoursen groter.

2 3. Voorstel voor de najaarsvergadering. PV het Westen dient op basis van bovenstaande het voorstel in voor het houden van een ledenraadpleging. De leden raadpleging is voor ieder lid individueel en dient ook als zodanig te worden behandeld. Het voorstel heeft de volgende tekst. PV het Westen te Delft stelt aan de algemene leden vergadering het volgende voor: Vanuit de verenigingen van de Kuststrook wordt een onafhankelijke commissie (dus zonder bestuursleden van de Kuststrook) ingesteld die wordt belast met de volgende opdracht. Op basis van het gestelde onder de punten 1 en 2 opstellen van een ledenraadpleging, waarbij door het formuleren en stellen van vragen duidelijk wordt of het individuele lid het zelfstandig, als afdeling doorgaan van de afdeling 12 de Kuststrook steunt, of dat het individuele lid voorstander is van het opheffen van de afdeling en zich aan te sluiten bij een andere afdeling (als gehele voormalige Kuststrook). Hierbij moet gedacht worden aan een tijdsbestek tussen de 1 en maximaal 3 jaar. De uitkomst van de raadpleging is bindend. Indien de meerderheid voorstander is van het op deze wijze doorgaan, dan is het duidelijk, men is tevreden over de gehele organisatie en hoeft er niets te veranderen. Indien de meerderheid voorstander is voor het opheffen van de afdeling en aansluiting bij een andere afdeling wenst, dan wordt door het bestuur een commissie van Kuststrookleden ingesteld die opdracht krijgt om de mogelijkheden en voorwaarden te onderzoeken om aan te sluiten bij een andere afdeling. Hierbij is afdeling 5 de meest voor de hand liggende optie, maar het valt te onderzoeken of een aanliggende andere afdeling ook tot de mogelijkheden behoort. Pre-advies Bestuur: Staat open voor initiatief. Zoals aangegeven blijft bestuur buiten de commissie. De uitkomst kan nimmer bindend zijn, aangezien bij het installeren van de commissie het afdelingsbestuur demissionair wordt gemaakt. Er kan immers geen toekomstig beleid meer worden gemaakt. Voorts wordt gewezen op de statuten: ONTBINDING Artikel Onder ontbinding wordt verstaan het opheffen van de Afdeling. 2. Alleen een speciaal daartoe bijeengeroepen Algemene Vergadering Afdeling kan besluiten tot ontbinden van de Afdeling, waarbij het bepaalde in artikel 34 lid 4 van deze Statuten van overeenkomstige toepassing is en behoudens het bepaalde in de wet.

3 3. Ontbinding kan niet plaatsvinden, zolang vijftien of meer kiesmannen of reservekiesmannen Afdeling tezamen vertegenwoordigende tenminste tien procent (10%) van het totaal aantal uit te brengen stemmen, de instandhouding van de Afdeling wensen. 4. a. Algemene Vergadering Afdeling beslist welke bestemming zal worden gegeven aan het na de liquidatie resterende vermogen en de bezittingen. b. Indien sedert het besluit tot ontbinding een jaar is verstreken zonder dat Algemene Vergadering Afdeling terzake van dit vermogen en deze bezittingen een besluit heeft genomen, vervalt het voordelig saldo, naar rato van het aantal Basisleden aan de Leden Basisverenigingen van de Afdeling. B) Komende jaren de uitslagen digitaal aanleveren aan de verenigingen, deze kunnen dan zorgen voor verdere distributie in de vereniging. Argument; kostenbesparend voor zowel de kuststrook als de leden en nationaal is een uitslag ook niet meer verplicht. Pre-advies Bestuur: Voor het voorstel tot het afschaffen van de verplichte geprinte uitslag. De Kuststrook zal de uitslag in pdf op de website publiceren. Een ieder kan deze vervolgens uitprinten. De Kuststrook zal niet meewerken aan verzoeken tot het accorderen van geprinte uitslagen. Het houdt tevens in, dat geen enkele uitslag meer in geprinte vorm ter beschikking wordt gesteld. C) Voor volgende jaren de jonge duivenvluchten later te starten, voorstel eind juli / begin augustus en dan langer doorgaan tot half september / eind september. Argument; Er zijn onderzoeken en rapporten die aangeven dat de grootste verliezen met de jonge duiven plaatsvinden in de maanden juni en juli. Deze informatie heb ik gehoord van een WOWD lid, zal hem vragen naar de rapporten en zodra ik deze heb zal ik ze U doen toekomen, of kenbaar maken waar ze eventueel zijn te lezen. Preadvies Bestuur: tegen Uittreksel uit het NPO Nationale kampioenschappen reglement: Jonge duiven (Jeugd en Senioren) Hiervoor tellen de resultaten van 4 van de 5 vluchten. Naast de Derby der Junioren (is verplicht) worden de overige 4 vluchten door de afdeling aangewezen. Deze vluchten moeten worden gehouden in de periode van 3 juli t/m 11 september In september op de laatste nationale vlucht? D) Tevens als voorstel op het voorgaande de africhtingen te houden op de zondag. Argument; wij zijn in de gelukkige omstandigheid nog veel werkende leden te hebben en deze hebben niet altijd tijd op de dinsdag; minder duiven in de lucht en daardoor minder kans op kruislossingen.

4 Preadvies Bestuur: tegen 1505 De Snelvlieger Delft Afgelopen seizoen hebben we bij de Nationale vluchten voor het eerst gebruik moeten maken van het Pigeon Village meld systeem. Het melden via de website gaat op zich zeer makkelijk omdat alle ringnummers en gegevens al zijn ingevoerd. Als Kuststrook moeten we onze onvrede uiten over de traagheid van het systeem. Pigeon Village moet zorgen dat hun server/internet verbinding sterker wordt en de bevestigingsmail van een melding niet alleen naar de vereniging sturen, maar ook naar de controleur van de afdeling. Vervolgens is het dan overbodig dat de meldpost, die ook graag zijn eigen duiven ziet arriveren, ook nog eens bij de Compuclub moet melden. Pre-advies Bestuur: Is reeds op gereageerd door middel van: bericht van 20 juli 2011 aan meldpost 1505, 1507 en Geachte uitvoerders van de meldposten, De concourscommissie wordt dor diverse oorzaken geconfronteerd met het niet, of te laat, melden van aangekomen duiven op de dagfond en overnachtwedstrijden. Het hele proces rondom het melden is nogal omslachtig en vraagt onevenredig veel actie van de meldposten. De NIC s dienen via 2 systemen te melden, namelijk NPO of ZLU en altijd Compuclub. Het melden bij NPO kan dan nog op 2 manieren en dat is inloggen op de site van PV of via het downloaden van een programma op de NPO website. De afgelopen weken zijn de websites van PV en Compuclub overspoeld met berichten en daardoor liepen de systemen vast. Beide partijen hebben toegezegd om de problemen op te lossen. De afdeling de Kuststrook streeft ernaar om per duif slechts 1 melding te hoeven doen. Hiervoor bestaat de mogelijkheid door uitsluitend gebruik te maken van het PV-NPO programma Duiven melden versie zoals via de NPO site gedownload. Het installeren en instellen gaat als volgt: Op het eerste scherm vul je de eigen gegevens en de desbetreffende vluchtgegevens in, daarna klik je boven in het scherm op de button Duif via melden. Je komt nu in een vervolgscherm. Hier zie je links onderin een vak met de tekst adresboek, waar o.a. de ZLU en NPO al instaan. Een aanvullende actie van uw kant: Klik met de linker muisknop op een lege regel binnen dat adresboek. De regel wordt dan blauw. Nu 2x linkermuisknop en dan gaat de kleur weg en kan je iets invullen. Bij naam Rob Louwerens, bij adres rlouwerens@hetnet.nl, en in het vakje versturen naar een vinkje (met de linkermuisknop) zetten. Hetzelfde doe je ook voor de naam Bart Mattheijer en adres bwmattheijer@planet.nl en zet ook het vinkje aan. Dat is alles en hoeft maar 1 keer. Je kunt per direct invoeren, je hoeft niet te wachten totdat er een vlucht actief is. Op bovenstaande manier ontstaat verkeer en dat is veel minder gevoelig voor storingen dan inloggen op websites (in het algemeen). Inloggen zorgt voor vele keren heen en weer sturen van informatie en dat kost nu eenmaal tijd. Ter illustratie: Bij een pintransactie in de supermarkt drukt u één keer op OK maar er gaat 7 keer een bericht heen en weer.

5 Na het uitvoeren van deze test kan de concourscommissie aan het bestuur voorstellen om alleen nog maar deze meldingsprocedure te gebruiken, zowel voor nationaal, ZLU en dagfondvluchten van de afdeling Duinklievers Noordwijkerhout 1. Het dagfondprogramma dit jaar met enkele vluchten met wat meer kilometers is ons goed bevallen en moet zeker komend jaar gehandhaafd blijven! Ook de invliegmogelijkheíd voor de Overnachtfond in b.v.het weekend van 7 èn 14 mei is bij deze liefhebbers positief ontvangen. Kortom : Handhaven komend jaarl! Preadvies Bestuur: Zie concept vliegprogramma 2. Vorig jaar is afgesproken om, met name de eerste opleervluchten voor jonge duiven, niet in Essen-Nispen te lossen ( wegens het nabijgelegen water) maar meer naar het binnenland. Helaas hebben we dit in 2011 niet in het vliegprogramma teruggezien. We willen dit dus in 2012 wèl in het programma hebben. Preadvies Bestuur: Zie concept vliegprogramma met als aanvulling dat het apart lossen alleen doorgang vindt bij voldoende deelname. 3 We draaien eigenlijk al een aantal jaren om "de hete brij" heen doch er moet een moment komen dat de duiven centraal aangeleverd moeten worden. Qua kosten en tijd is het niet meer van deze tijd. Soms moeten de vrachtauto's allerlei capriolen uithalen om een paar mandjes op te halen en dat zuílen er echt niet meer worden de komende jaren! Wij stellen voor alle duiven centraal aan te leveren hetgeen tijdswinst en kostenbesparingen oplevert. Natuurlijk moet dit wel in de prijzen vertaald worden. Ons voorstel is dat De Kuststrook met een jaartal komt wanneer dit gaat gebeuren zodat verenigingen daarop kunnen inspelen met hun eigen vervoer e.d. Pre-advies Bestuur: Aanhouden totdat over voorstel 1503, voorstel A. is beslist. Bij een bindend referendum kan het bestuur geen beleid meer maken De Reisduif Den Hoorn 1. Rookverbod:Al een aantal jaren is in alle kantines van sportverenigingen en in de meeste duivenverenigingen reeds een rookverbod van kracht. Wij stellen dan ook voor om voor en tijdens de Kuststrookvergaderingen een rookverbod in te stellen. Pre-advies Bestuur: Sedert enkele jaren is het gevraagd om het roken tot een minimum te beperken. Onze gastheer heeft geen rookverbod. Hierbij nogmaals het verzoek het roken tot een minimum te beperken. 2. Afschaffen verplichte uitslag. Wij constateren dat er bij de leden geen behoefte meer is aan de papieren uitslag. Met de uitgebreide mogelijkheden die compuclub biedt en het feit dat de complete uitslag meestal al op dinsdag op de Kuststrook site te vinden is, is het niet meer van deze tijd dat de leden verplicht worden om 1,25 te betalen voor een verplichte

6 uitslag die vervolgens meteen in de papierbak verdwijnt. Wij stellen dan ook voor de verplichting voor het afnemen van de uitslag te laten vervallen. Pre-advies Bestuur: Zie voorstel vereniging Afschaffen invliegduiven Door het te laten vervallen van de verplichte papieren uitslag, is er helemaal geen verschil meer in de kosten tussen wedstrijdduiven en invliegduiven. Het fenomeen invliegduiven heeft dan ook geen enkele meerwaarde meer. Wij stellen dan ook voor de mogelijkheid tot het meegeven van vrachtduiven af te schaffen. Bijkomend voordeel is uiteraard dat het aantal duiven dat in concours staat weer groter wordt. Daarmee zal het aantal liefhebbers dat daadwerkelijk op de uitslag komt te staan groter worden. Pre-advies Bestuur: Onuitvoerbaar voorstel. Het NPO wedvluchtreglement staat het inkorven van invliegduiven toe. Samenwerking Afdeling 5 De laatste jaren is duidelijk zichtbaar dat het aantal duiven dat in concours staat fors terugloopt. Hierdoor wordt het steeds lastiger om de vrachtprijs op een redelijk niveau te houden. Bijkomend nadeel is dat onze concoursen ook een steeds groter risico lopen opgeslokt te worden door grotere clubs met duiven van andere afdelingen. Ook het spelplezier gaat achteruit, immers door het kleiner wordende aantal duiven wordt de invloed van de wind op de uitslag steeds groter. Wij stellen dan ook voor te onderzoeken op welke wijze er meer samengewerkt kan worden met Afdeling 5, in eerste instantie op het gebied van gezamenlijk vervoer en gezamenlijke concoursen. Wellicht is het mogelijk om hiervoor een volledig onafhankelijke commissie samen te stellen. Pre-advies Bestuur: Zie voorstel 1503 Inkorven midfondvluchten op vrijdag Wij hebben een concept vliegprogramma opgesteld, dat treft u als aparte bijlage aan. In dit vliegprogramma gaan wij uit van het inkorven van alle midfondvluchten op vrijdag. Wij zijn van mening dat het mogelijk moet zijn om de vluchten tot en met Nanteuil in te korven op vrijdag. Om er voor te zorgen dat de duiven na aankomst op de losplaats voldoende rusttijd krijgen, kan bijvoorbeeld afgesproken worden dat de duiven niet voor 9.00 uur gelost worden. Het inkorven van deze vluchten heeft, naast het feit dat de duiven maar 1 nacht in de mand hoeven door te brengen, als belangrijk voordeel dat de kosten gedrukt kunnen worden.

7 Pre-advies Bestuur: Vereniging is gevraagd aannemelijk te maken dat het voorstel logistiek mogelijk is en er kostenbesparingen zijn. Ten aanzien van de vrijdaginkorving dit voorstel aanhouden totdat op het eigen voorstel Samenwerking afdeling 5 is besloten Nadere toelichting 1558: Ik neem aan dat het bestuur met name doelt op ons voorstel om alle midfondvluchten op vrijdagavond in te korven. Het kostenverlagende aspect hiervan is niet moeilijk te vinden, immers als er op vrijdag ingekorfd wordt, hoeft er maar voor 1 dag een trekker gehuurd te worden en voor 1 dag een convoyeur en een chauffeur ingehuurd en betaald te worden. Het kan niet anders dan dat dat goedkoper is dan dat er voor twee dagen mensen en materiaal ingehuurd worden. Logistiek gezien voorzien wij ook geen problemen, immers op de dagen dat er voor de midfond ingekorfd wordt, zijn er geen andere vluchten om in te korven (zie het door ons opgestelde concept vliegprogramma). Als er voor gezorgd wordt dat er een "verse" chauffeur klaarstaat die de duiven na het overladen naar Frankrijk rijdt, mag ook het rijtijdenbesluit geen problemen opleveren. Kortom naar onze mening is ons voorstel zeer goed uitvoerbaar. Nader pre-advies Bestuur: Het Rijtijdenbesluit 2011 geeft aan dat er na 9 uur rijtijd 11 uur gerust dient te worden. De rijafstand naar Nanteuil is 437 kilometer en kost 6,25 rijuren. Bij een dergelijke arbeidsduur dient 3 kwartier en een half uur te worden gerust. De tijd tussen vertrek en aankomst is 7 en een half uur. Bij een vertrek van, gemiddeld, middernacht is de aankomsttijd half acht in de morgen. VRACHTWAGEN STANDAARDREGELING UITERSTE GRENZEN RIJTIJD (max) Wekelijks: 4x9 uur en 2x10 uur Wekelijks: 56 uur (maximaal 56 uur) RUSTTIJD (min) Dagelijks: 9 uur (maximaal 2x per week 10 uur) Onafgebroken: 4,5 uur Dagelijks: 9 uur (2x per week 10 uur) Onafgebroken: 4,5 uur ONDERBREKING (pauze of wachten) Dagelijks: 11 uur aaneengesloten (standaardregeling) 11 uur en maximaal 3 maal per week 9 uur met compensatie. Dagelijks: 11 uur 3x per week is 9 uur toegestaan (aaneengesloten) Na 4,5uur rijden 45 minuten of, Geen afwijking mogelijk. in een periode van 5 uur en 15 minuten, 45 minuten pauze, onderverdeelt in pauzes van minimaal 15 en minimaal 30 minuten. Na 5,5 uur arbeidstijd, een pauze van een half uur, welke mag worden opgesplitst in twee pauzes van 15 minuten. In Frankrijk mogen vrachtwagens vanaf 7.5 ton in principe niet rijden tussen zaterdagavond uur en zondagavond uur. Hetzelfde geldt voor de avonden voorafgaand aan feestdagen en de feestdagen zelf. Voor het vervoer van bederfelijke producten bestaan uitzonderingen.

8 Concept vliegprogramma 2012 Als bijlage treft u het door ons opgestelde concept vluchtprogramma voor 2012 aan. Zoals gezegd zijn wij bij de midfondvluchten uitgegaan van het inkorven op vrijdag. Het aantal dagfondvluchten hebben wij teruggebracht naar 5 en ook de losplaatsen Poitiers en Ruffec hebben wij laten vervallen. Het aantal jonge duiven vluchten is teruggebracht naar 8 stuks en ook de datum van de laatste vlucht is door het laten vervallen van de 5 de natourvlucht vervroegd. De overnachtvluchten zijn nog niet in het programma opgenomen en moeten natuurlijk nog worden ingepast. Pre-advies Bestuur:Een concept vliegprogramma is de verantwoordelijkheid van het bestuur en als verenigingsvoorstel niet te stemming te brengen. In praktische zin kunnen 26 vliegprogramma s worden voorgesteld die dan uitsluitend kunnen worden aangenomen of verworpen. Hoe dan om te gaan met aangenomen vliegprogramma s met tegenstrijdige vluchten?

9 Concept VLIEGPROGRAMMA 2012 Inkorven Vluchtcode Los Africhting Vitesse Midfond Dagfond Jonge duiven zlu Overnacht/zlu soort vlucht PRIJS 23-mrt T12 24-mrt Essen Pau Los 17-6 Africhting 30-mrt T13 31-mrt Essen Bordeaux,, 09-7 Africhting 06-apr V14 07-apr 130km Barcelona,, 01-7 sam. 13-apr V15 14-apr Menen Tarbes,, 16-7 sam. 20-apr V16 21-apr 230 km Marseille,, 23-7 sam. 27-apr V17 28-apr Peronne Narbonne,, 30-7 sam. 03-mei V18 05-mei Nanteuil le H Perpignan,, 06-8 sam. 10-mei M19 12-mei 230 km (11) Chateaudun afd. 17-mei M20 19-mei Mantes la Jolie afd. 24-mei V21-E21 26-mei Peronne (25) Chateauroux sam.afd.res.npo 29-mei A22 01-jun Bordeaux afd.sec.npo.nat. 31-mei M22 02-jun Nanteuil afd. 07-jun T23-E23 09-jun 230 km (8) Bourges afr.afd.npo. 12-jun A24 15-jun St.Vincent afd.sec.npo.nat. 14-jun v24-m24 16-jun Mantes la Jolie afr.afd. 18-jun T25 19-jun Essen 19-jun A25 22-jun Cahors afd.sec.npo.nat. 21-jun V25-E25 23-jun Peronne (22) Chateauroux afr.afd.npo. 25-jun T25 26-jun Essen 28-jun T26 30-jun Nanteuil 02-jul T27 03-jul Meer 03-jul A27 06-jul Montpellier afd.sec.npo.nat. 05-jul E27-J27 07-jul Ruffec 130 km (6) afd.npo.nat.sam 10-jul A28 13-jul Bordeaux afd.sec.npo.nat. 12-jul M28-J28 14-jul onder voorbehoud Mantes la Jolie Menen (13) afd.sam. 19-jul E29-J29 21-jul Poitiers 130 km (20) afd.npo.nat.sam 24-jul A30 27-jul Cahors afd.sec.npo.nat. 03-aug J30 04-aug 230 km sam 10-aug T31-J31 11-aug Peronne afr.afd.res-npo. 16-aug T32-J32 18-aug Morlincourt 130 km (17) afr.afd. 23-aug J33-N33 25-aug Nantieul 130 km (24) afd.npo.sam. 30-aug J34-N34 01-sep Nantieul Menen (31) afd.npo.nat.sam 06-sep N35 08-sep Sens 230 km (7) sam. 13-sep N36 15-sep Peronne sam De vetgedrukte vluchten zijn nationale vluchten, verplicht melden. Tussen ( ) is de inkorfdatum van de betreffende vlucht. De prijzen zijn incl. 6 opcenten

10 Overnacht in overleg met 5 en 6 (onder voorbehoud)

Afdeling 7 Midden Nederland Nieuwsbrief - Juli

Afdeling 7 Midden Nederland Nieuwsbrief - Juli Afdeling 7 Midden Nederland Nieuwsbrief - Juli Deze derde nieuwsbrief heeft wat langer op zich laten wachten. Midden in het seizoen zijn de nieuwsfeiten wat minder. Een beetje komkommer tijd niet wat de

Nadere informatie

Discussiestuk van de TC: het vliegprogramma 2015 voor de afdeling Friesland 96

Discussiestuk van de TC: het vliegprogramma 2015 voor de afdeling Friesland 96 Discussiestuk van de TC: het vliegprogramma 2015 voor de afdeling Friesland 96 Vanaf 2012 heeft de Technische Commissie van de afdeling Friesland met u samen het ideale vliegprogramma voor onze afdeling

Nadere informatie

Afdeling 9. Uitnodiging Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland. Rijssen, 18 oktober 2017

Afdeling 9. Uitnodiging Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland. Rijssen, 18 oktober 2017 Afdeling 9 Secretaris: Arjan van de Willige Karel Doormanstraat 26a 7461 ER RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Uitnodiging Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland

Nadere informatie

In november heeft de TC u een discussiestuk laten toekomen rond het vliegprogramma en kampioenschappen 2015.

In november heeft de TC u een discussiestuk laten toekomen rond het vliegprogramma en kampioenschappen 2015. Definitief advies TC m.b.t. vliegprogramma en kampioenschappen 2015 In november heeft de TC u een discussiestuk laten toekomen rond het vliegprogramma en kampioenschappen 2015. Dit discussiestuk is geplaatst

Nadere informatie

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand adres sturen**

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand  adres sturen** Geachte leden van afdeling Afdeling 10 De informatie die u hieronder leest is samen met afdeling Friesland96 opgesteld. Graag presenteert het bestuur het vliegprogramma 2019. Wij denken een mooi programma

Nadere informatie

Beste sportvrienden en vriendinnen

Beste sportvrienden en vriendinnen Infoboek Seizoen 2015 Beste sportvrienden en vriendinnen Voor u ligt het informatieboekje 2015 van het nieuw gevormde Samenspel Westland. In dit infoboek vindt u de benodigde informatie over praktische

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering afdeling 6 Noord-Holland d.d. 10-01-2014

Notulen Algemene Ledenvergadering afdeling 6 Noord-Holland d.d. 10-01-2014 Notulen Algemene Ledenvergadering afdeling 6 Noord-Holland d.d. 10-01-2014 1. Opening: De voorzitter opent de vergadering om 20.10 uur met een woord van welkom op deze uitgestelde najaarsvergadering van

Nadere informatie

Infoboek Samenspel Midden-Holland West 2017

Infoboek Samenspel Midden-Holland West 2017 Bestuur samenspel: Voorzitter: Jan Opstal lid van De Dobbevliegers te Pijnacker-Nootdorp. Secretaris: Arthur van Marrewijk lid van De Reisduif te Den Hoorn Penningmeester: Peter Sebel lid van De Witpen

Nadere informatie

Samenspel Zuid-Holland Oost. Informatie boek Hardinxveld-G`Dam - Nieuw Lekkerland - Oudewater Streefkerk Woerden

Samenspel Zuid-Holland Oost. Informatie boek Hardinxveld-G`Dam - Nieuw Lekkerland - Oudewater Streefkerk Woerden Samenspel Zuid-Holland Oost Informatie boek 2017 Hardinxveld-G`Dam - Nieuw Lekkerland - Oudewater Streefkerk Woerden INFO SAMENSPEL ZUID HOLLAND OOST SEIZOEN 2017 Beste sportvrienden en vriendinnen Het

Nadere informatie

Infoboek Samenspel Midden-Holland West 2016

Infoboek Samenspel Midden-Holland West 2016 Bestuur samenspel: Voorzitter: Jan Opstal lid van De Dobbevliegers te Pijnacker-Nootdorp. Secretaris: Arthur van Marrewijk lid van De Reisduif te Den Hoorn Penningmeester: Peter Sebel lid van De Witpen

Nadere informatie

SAMENSPEL ZUID HOLLAND OOST UITNODIGING VOOR DE VOORJAARSVERGADERING DONDERDAG 6 MAART 2014 IN HET LOKAAL VAN DE GEVLEUGELDE BODE TE STREEFKERK

SAMENSPEL ZUID HOLLAND OOST UITNODIGING VOOR DE VOORJAARSVERGADERING DONDERDAG 6 MAART 2014 IN HET LOKAAL VAN DE GEVLEUGELDE BODE TE STREEFKERK SAMENSPEL ZUID HOLLAND OOST UITNODIGING VOOR DE VOORJAARSVERGADERING DONDERDAG 6 MAART 2014 IN HET LOKAAL VAN DE GEVLEUGELDE BODE TE STREEFKERK AANVANG 20.00 UUR E-mail Simon50@caiway.nl Geachte Bestuur

Nadere informatie

Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019.

Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019. Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019. PV de Reisduif Geacht bestuur, Hierbij het voorstel van PV De Reisduif mbt het vliegprogramma 2019. Verzoeke dit aan de leden kenbaar te maken en te behandelen op de

Nadere informatie

Bestuursvoorstellen Algemene Vergadering Afdeling, 27 oktober 2017

Bestuursvoorstellen Algemene Vergadering Afdeling, 27 oktober 2017 Bestuursvoorstellen Algemene Vergadering Afdeling, 27 oktober 2017 Voorstel 1 Rayonindeling 2018-2020 Het bestuur stelt het volgende voor: de huidige rayonindeling te handhaven voor de komende 3 jaren,

Nadere informatie

Punt 7 Verenigingsvoorstellen

Punt 7 Verenigingsvoorstellen Punt 7 Verenigingsvoorstellen 7.1 Vliegprogramma 7.1.1 PV De Valeouwe Apeldoorn (0706) stelt een totaal aangepast vliegprogramma voor: zoveel mogelijk één vlucht per weekend, het seizoen met 2 weken te

Nadere informatie

SAMENSPEL GOUWE & IJSSEL. Informatieboek seizoen 2019

SAMENSPEL GOUWE & IJSSEL. Informatieboek seizoen 2019 SAMENSPEL GOUWE & IJSSEL Informatieboek seizoen 2019 Afdeling 5 Zuid-Holland Informatieboek Samenspel Gouwe & IJssel seizoen 2019 Geachte leden, Voor u ligt het informatieboek 2019 van Samenspel Gouwe

Nadere informatie

OTULE VA DE ALGEME E LEDE VERGADERI G OP 16 OKTOBER 2009 TE AKERSLOOT.

OTULE VA DE ALGEME E LEDE VERGADERI G OP 16 OKTOBER 2009 TE AKERSLOOT. OTULE VA DE ALGEME E LEDE VERGADERI G OP 16 OKTOBER 2009 TE AKERSLOOT. 1. OPE I G. De voorzitter de heer Cees de Wildt opent de vergadering om 20.15 uur. Hij heet iedereen van harte welkom en spreekt de

Nadere informatie

Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland

Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Secretaris: Arjan van de Willige Afdeling 9 Olieslager 54 7463 DA RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Vanaf de start van het

Nadere informatie

Zijn er nadelige effecten te verwachten van een extra nacht mand voor losplaatsen met een krappe transporttijd?

Zijn er nadelige effecten te verwachten van een extra nacht mand voor losplaatsen met een krappe transporttijd? Zijn er nadelige effecten te verwachten van een extra nacht mand voor losplaatsen met een krappe transporttijd? Sommige losplaatsen in de duivensport zijn nog maar net met één nacht rijden met de duivenvrachtwagens

Nadere informatie

Bijlagen: - Notulen Voorjaarsvergadering d.d Concept Vliegprogramma 2010 (versie ) - Geloofsbrief najaar 2009

Bijlagen: - Notulen Voorjaarsvergadering d.d Concept Vliegprogramma 2010 (versie ) - Geloofsbrief najaar 2009 GELDERS-OVERIJSSELSE UNIE G.H. Kok Baan 37 8271 BD IJSSELMUIDEN tel.nr. : 038-3327252 E-mail: secretaris@afdeling8gou.nl IJsselmuiden, 15-9-2009 Geachte verenigingsbesturen, Hierbij ontvangt u de definitieve

Nadere informatie

De uitslagen van de afdelingsconcoursen worden in 2019 verzorgd door Compuclub. Let op de wijzigingen hiervoor in deze instructies!!!!!

De uitslagen van de afdelingsconcoursen worden in 2019 verzorgd door Compuclub. Let op de wijzigingen hiervoor in deze instructies!!!!! Versie 24-02-2019 Afdeling Oost-Brabant Instructies en mededelingen afdelingsconcoursen 2019 Versturen bestanden inleveren bescheiden - afdelingsconcoursen De uitslagen van de afdelingsconcoursen worden

Nadere informatie

SAMENSPEL ZUID HOLLAND OOST UITNODIGING VOOR DE JAAR/VOORJAARSVERGADERING DONDERDAG 17 MAART 2016 IN HET LOKAAL VAN DE GEVLEUGELDE BODE TE STREEFKERK

SAMENSPEL ZUID HOLLAND OOST UITNODIGING VOOR DE JAAR/VOORJAARSVERGADERING DONDERDAG 17 MAART 2016 IN HET LOKAAL VAN DE GEVLEUGELDE BODE TE STREEFKERK SAMENSPEL ZUID HOLLAND OOST UITNODIGING VOOR DE JAAR/VOORJAARSVERGADERING DONDERDAG 17 MAART 2016 IN HET LOKAAL VAN DE GEVLEUGELDE BODE TE STREEFKERK AANVANG 20.00 UUR Samenspel Zuid-Holland Oost Oude

Nadere informatie

Aanwezig: de bestuursleden; Jan Wijnen, Jan Geraets, Harry Steeghs, Cor Zwiers, Marion Huvenaars, en vertegenwoordigers van alle verenigingen.

Aanwezig: de bestuursleden; Jan Wijnen, Jan Geraets, Harry Steeghs, Cor Zwiers, Marion Huvenaars, en vertegenwoordigers van alle verenigingen. NOTULEN NAJAARSVERGADERING CCUDEN gehouden op donderdag 8 november 2012, om 20:00 uur, in het verenigingslokaal van P.D.V. Gemert Sportlaan 25 te Gemert Aanwezig: de bestuursleden; Jan Wijnen, Jan Geraets,

Nadere informatie

Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019.

Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019. 1. PV de Reisduif Geacht bestuur, Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019. Hierbij het voorstel van PV De Reisduif mbt het vliegprogramma 2019. Verzoeke dit aan de leden kenbaar te maken en te behandelen op

Nadere informatie

gespeeld. Zo werd het nieuwe team voor vervoer en lossingen al weken op proef gesteld, maar de moeilijkste periode moest nog komen.

gespeeld. Zo werd het nieuwe team voor vervoer en lossingen al weken op proef gesteld, maar de moeilijkste periode moest nog komen. !!"## Geachte leden, Het is een goed gebruik dat de voorzitter van Afdeling 7 Midden Nederland tijdens de najaarsvergadering terugblikt op het vliegseizoen. Voor de bestuursleden was het een verlengd vergaderseizoen

Nadere informatie

Secretariaat P. van Kastel Julianastraat BS Hoeven tel :

Secretariaat P. van Kastel Julianastraat BS Hoeven tel : Voorstellen basisvereniging ALV Brabant 2000 25 oktober 2017 Voorstel 1983 P.V. de Luchtklievers Hoogerheide Voorstel: Naar aanleiding van uw voorstellen m.b.t. de ALV van 25 oktober a.s. wensen wij als

Nadere informatie

Deelname (leden) Uitslag Enquête

Deelname (leden) Uitslag Enquête Uitslag Enquête 1. Deelname Verenigingsnummers: 0405 0422 0424 0425 0428 0430 0703 0704 0706 0722 0729 0731 0732 0734 0736 0738 0742 0743 0753 0754 0755 0759 0761 0766 0767 0768 0771 0772 0773 0803 0828

Nadere informatie

H= verenigingsuitslag dupliceren (ieder lid 1 uitslag) I= kampioenboekjes vereniging

H= verenigingsuitslag dupliceren (ieder lid 1 uitslag) I= kampioenboekjes vereniging Wijzigingen t.o.v. de vorige versie zijn in geel aangegeven. Wat in rood is aangegeven komt te vervallen Verenigingsnummer die schuin, vet en onderstreept zijn weergegeven, hebben een wijziging doorgegeven.

Nadere informatie

Notulen NAJAARSVERGADERING GOU d.d Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze najaarsvergadering.

Notulen NAJAARSVERGADERING GOU d.d Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze najaarsvergadering. 1. Opening De voorzitter, Bram Scherpenzeel, sprak de volgende openingswoorden uit: Beste leden, kiesmannen, beste sportvrienden *BLAUW: VOORSTELLEN UIT AGENDA Namens het bestuur van de GOU heet ik u van

Nadere informatie

P.V. Op Eigen Wieken P.V. de Snelpost P.V. de Vriendschap P.V. de Luchtbode

P.V. Op Eigen Wieken P.V. de Snelpost P.V. de Vriendschap P.V. de Luchtbode P.V. Op Eigen Wieken P.V. de Snelpost P.V. de Vriendschap P.V. de Luchtbode Sportvrienden, Zoals u van ons gewend bent ontvangt u hierbij het Infoblad van het Stedelijk Spel Krimpen aan den IJssel. Dit

Nadere informatie

Afdeling 12 De Kuststrook. Informatie boekje

Afdeling 12 De Kuststrook. Informatie boekje K Afdeling 12 De Kuststrook Informatie boekje 2015 INHOUDSOPGAVE 2015 Samenstelling Afdelingbestuur 4 Concours en ledenadministratie 5 Nationale Controleurs 5 I T commissie 5 Dagelijks bestuur PVO Stichting

Nadere informatie

Bijeenkomst te Hoogeveen NPO en besturen van de Afdelingen & Fondclubs van sector 3 & sector 4

Bijeenkomst te Hoogeveen NPO en besturen van de Afdelingen & Fondclubs van sector 3 & sector 4 11 10 6 8 9 12 5 7 1 2 3 4 Bijeenkomst te Hoogeveen NPO en besturen van de Afdelingen & Fondclubs van sector 3 & sector 4 Wat kunt u vanavond verwachten? Welkom De NU gaat de avond faciliteren Appel aanwezigen

Nadere informatie

De uitslagen van de afdelingsconcoursen worden in 2018 verzorgd door Compuclub. Let op de wijzigingen hiervoor in deze instructies!!!!!

De uitslagen van de afdelingsconcoursen worden in 2018 verzorgd door Compuclub. Let op de wijzigingen hiervoor in deze instructies!!!!! Afdeling Oost-Brabant Instructies en mededelingen afdelingsconcoursen 2018 Versturen bestanden inleveren bescheiden - afdelingsconcoursen De uitslagen van de afdelingsconcoursen worden in 2018 verzorgd

Nadere informatie

Controleer dus s.v.p. nu eerst uw eigen gegevens verderop in dit boekje en mocht er iets niet kloppen meldt dit dan gelijk.

Controleer dus s.v.p. nu eerst uw eigen gegevens verderop in dit boekje en mocht er iets niet kloppen meldt dit dan gelijk. Beste fondclub vrienden, Onze wedstrijden staan op het punt om weer te beginnen as 11 juni korven we de eerste vlucht Sint Vincent in. Over het weer hebben we voorlopig niet te klagen en hopelijk blijft

Nadere informatie

Verenigingsvoorstellen en preadviezen Algemene Vergadering Afdeling, 28 oktober 2016

Verenigingsvoorstellen en preadviezen Algemene Vergadering Afdeling, 28 oktober 2016 Verenigingsvoorstellen en preadviezen Algemene Vergadering Afdeling, 28 oktober 2016 Vereniging 0108 P.V. de Eemsvliegers, Delfzijl Hierbij een tweetal voorstellen van vereniging 0108 pv de Eemsvliegers.

Nadere informatie

5. De trainingsvluchten vanaf Rethel worden op zaterdag gespeeld, dit zijn vluchten met beperkte ophaaldienst.

5. De trainingsvluchten vanaf Rethel worden op zaterdag gespeeld, dit zijn vluchten met beperkte ophaaldienst. Besluitenlijst jaarvergadering 2017 Reisprogramma 2017 Het reisprogramma 2016 hetwelk is aangeboden bij de jaarvergadering en hetgeen te vinden is op de website van de Afdeling Limburg is unaniem aangenomen.

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 12 november Verenigingsvoorstellen -

Algemene ledenvergadering 12 november Verenigingsvoorstellen - Algemene ledenvergadering 12 november 2016 - Verenigingsvoorstellen - 1 De Vredesduif, Noordwolde Onderstaand de voorstellen van 0268 PV Vredesduif Noordwolde. 1. De vijfde midfondvlucht Chimay wijzigen

Nadere informatie

Secretariaat Zuidwesthoek Union Fond Telefoon :

Secretariaat Zuidwesthoek Union Fond Telefoon : Secretariaat Zuidwesthoek Union Fond Telefoon : 0164 850279 E-mail : zuf.secretaris@duivenlokaal.nl Halsteren, 7 februari 2018 Onderwerp: Uitnodiging ledenvergadering 22 februari 2018 Geacht bestuur, Hierbij

Nadere informatie

Infoboek Samenspel Midden-Holland West 2019

Infoboek Samenspel Midden-Holland West 2019 Bestuur samenspel: Voorzitter: Lex Tijssen lid van De Kerkduif te Zoeterwoude Secretaris: Peter Sebel lid van De Kerkduif te Zoeterwoude Penningmeester: John de Winter lid van De Reisduif te Den Hoorn

Nadere informatie

Agenda. Broekland Geachte verenigingsbesturen,

Agenda. Broekland Geachte verenigingsbesturen, GELDERS-OVERIJSSELSE UNIE F.H. Jacobs Rabbershoek 34 8107 AJ Broekland Tel.: 06-45168988 E-mail: secretaris@afdeling8gou.nl Broekland 30-09-2014 Geachte verenigingsbesturen, Hierbij ontvangt u de definitieve

Nadere informatie

ALV, 9 maart 2018 Datum: Locatie: Genodigden: Aanvang: Sluiting:

ALV, 9 maart 2018 Datum: Locatie: Genodigden: Aanvang: Sluiting: Welkom ALV, 9 maart 2018 Datum: 9 maart 2018 Locatie: MFC De wier De Telle 21 Ureterp Genodigden: Bestuur Kiesmannen verenigingen Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22:00 uur Agenda 1.Opening. 2. Appél der kiesmannen.

Nadere informatie

DE NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN 2007

DE NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 DE NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 I. ALGEMENE KAMPIOENSCHAPPEN Het ALGEMEEN KAMPIOENSCHAP zal worden betwist met de eerst afgegeven duif, op 8 wedvluchten, klassement per 5-tal, hetzij 2 in de GROTE FOND

Nadere informatie

7.1 Verenigingsvoorstellen PV De Duif (0425) Zwolle Namens de leden van vereniging Pv de Duif te Zwolle, stuur ik u onderstaande voorstellen.

7.1 Verenigingsvoorstellen PV De Duif (0425) Zwolle Namens de leden van vereniging Pv de Duif te Zwolle, stuur ik u onderstaande voorstellen. ijsseld elta vliege Bijlage bij najaarsvergadering van 22 oktober 2014 4. Bestuursmededelingen rs Secretaris GOU - Jan van Gent zal een toelichting geven op het voorlopige financiële resultaat 2014. -

Nadere informatie

P.V. Op Eigen Wieken P.V. de Snelpost P.V. de Vriendschap

P.V. Op Eigen Wieken P.V. de Snelpost P.V. de Vriendschap P.V. Op Eigen Wieken P.V. de Snelpost P.V. de Vriendschap INFOBLAD 2017 STEDELIJK SPEL KRIMPEN AAN DEN IJSSEL VERENIGINGEN: P.V. OP EIGEN WIEKEN P.V. DE SNELPOST P.V. DE VRIENDSCHAP BESTUUR Voorzitter:

Nadere informatie

Amendementen vanuit Kring 1

Amendementen vanuit Kring 1 Geachte bestuurders, beste sportvriend(in), In eerste plaats willen wij iedereen hartelijk bedanken voor het reageren en meedenken. Op ons voorstel voor de nieuwe vlieggebieden van onze afdeling hebben

Nadere informatie

Werkwijze en procedure melden voor meldposten inzetlokalen

Werkwijze en procedure melden voor meldposten inzetlokalen Werkwijze en procedure melden voor meldposten inzetlokalen Het melden op deze vluchten gebeurd direct door de meldposten van de inzetlokalen. Enige minuten nadat de digitale melding heeft plaatsgevonden

Nadere informatie

Notulen van de najaarsvergadering van 11 november 2015

Notulen van de najaarsvergadering van 11 november 2015 Notulen van de najaarsvergadering van 11 november 2015 1. Opening Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. In verband met ziekte is er een afmelding van ons bestuurslid Jan van

Nadere informatie

Openingswoord en Mededelingen Algemene Ledenvergadering Brabant 2000 op 25 oktober 2017 te St. Willebrord

Openingswoord en Mededelingen Algemene Ledenvergadering Brabant 2000 op 25 oktober 2017 te St. Willebrord Openingswoord en Mededelingen Algemene Ledenvergadering Brabant 2000 op 25 oktober 2017 te St. Willebrord 1. Openingswoord Sportvrienden namens het bestuur van de afdeling Brabant 2000 heet ik u allen

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek Duivensport 2.0

Kwaliteitshandboek Duivensport 2.0 Kwaliteitshandboek 20-01-2018 Duivensport 2.0 Als afdeling Friesland 96 vervoeren we jaarlijks ruim 500.000 duiven. Dat is een grote verantwoordelijkheid en dat moeten we met de meeste zorgvuldigheid uitvoeren.

Nadere informatie

Afdeling 10 Noord Oost Nederland.

Afdeling 10 Noord Oost Nederland. Afdeling 10 Noord Oost Nederland. Secretaris: Annette Dokter Munnekemoer Oost 30 9561 NP Ter Apel Tel: 0599-587648 bestuur@npoafdeling10.nl www.npoafdeling10.nl Verslag algemene ledenvergadering 17 oktober

Nadere informatie

Controleer dus s.v.p. nu eerst uw eigen gegevens verderop in dit boekje en mocht er iets niet kloppen meldt dit dan gelijk.

Controleer dus s.v.p. nu eerst uw eigen gegevens verderop in dit boekje en mocht er iets niet kloppen meldt dit dan gelijk. Beste fondclub vrienden, Over ruim anderhalve week staat de eerste overnachtvlucht al voor de deur. Een reden om even dit infoblad door te lezen. Allereerst willen we u er weer op wijzen om uw eigen gegevens

Nadere informatie

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand emailadres sturen**

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand emailadres sturen** Datum: 05-07-2015 Betreft: Splitsen C en K vluchten Met ingang van seizoen 2015 kennen we zogenaamde splitsvluchten. Dit houdt in vluchten waar jonge en oude duiven tegelijk gespeeld kunnen worden maar

Nadere informatie

Verenigingsvoorstellen 27 oktober 2018.

Verenigingsvoorstellen 27 oktober 2018. Verenigingsvoorstellen 27 oktober 2018. PV De gevleugelde vrienden (0232), Jubbega Voorstel 1. Leden Gevleugelde Vrienden Jubbega vinden het een oneerlijke zaak dat onze vereniging al enkele jaren achter

Nadere informatie

Verslag van de voorjaarsvergadering van regio 4, gehouden op 24 maart 2011 te Elst Gld.

Verslag van de voorjaarsvergadering van regio 4, gehouden op 24 maart 2011 te Elst Gld. GELDERS OVERIJSSELSE UNIE Regio 4 Verslag van de voorjaarsvergadering van regio 4, gehouden op 24 maart 2011 te Elst Gld. Opening: De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. Hij vraagt

Nadere informatie

Provinciale gesubsidieerde kampioenschappen 2019 Afdeling West-Vlaanderen - Definitieve Versie

Provinciale gesubsidieerde kampioenschappen 2019 Afdeling West-Vlaanderen - Definitieve Versie Provinciale gesubsidieerde kampioenschappen 2019 Afdeling West-Vlaanderen - Definitieve Versie ASDUIVEN 1) SNELHEID OUDE EN JAARLINGEN: te winnen met dezelfde duif, die de vijf -5- beste resultaten behaalde

Nadere informatie

Spelregels 2012 nationale competitie: Wie heeft ze beter?

Spelregels 2012 nationale competitie: Wie heeft ze beter? Spelregels 2012 nationale competitie: Wie heeft ze beter? 1. De deelname aan de nationale competitie Wie heeft ze beter is gratis en staat open voor alle basisleden NPO. ( zie verder artikel 5) 2. Zonder

Nadere informatie

Infoboek Seizoen 2018

Infoboek Seizoen 2018 Infoboek Seizoen 2018 Versie 26-03-2018. Beste sportvrienden en vriendinnen Voor u ligt het informatieboek voor 2018 van het nieuw gevormde Samenspel Westland. In dit infoboek vindt u de benodigde informatie

Nadere informatie

Afdeling 9. Reglement trainingsduiven Afdeling 9 Oost-Nederland

Afdeling 9. Reglement trainingsduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Afdeling 9 Secretaris: Arjan van de Willige Karel Doormanstraat 26a 7461 ER RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Reglement trainingsduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Het is

Nadere informatie

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand adres sturen**

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand  adres sturen** Nieuwsbrief maart 2016. Geachte leden, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over een aantal van belang zijnde thema s met betrekking tot het komende vliegseizoen 2016. Lossing, wijzigingen

Nadere informatie

SAMENSPEL GOUWE & IJSSEL. Informatie- en ringenboek seizoen 2017

SAMENSPEL GOUWE & IJSSEL. Informatie- en ringenboek seizoen 2017 SAMENSPEL GOUWE & IJSSEL Informatie- en ringenboek seizoen 2017 Afdeling 5 Zuid-Holland Informatie- en ringenboek Samenspel Gouwe & IJssel seizoen 2017 Geachte leden, Voor u ligt het informatieboek 2017

Nadere informatie

K= prestatieoverzicht (einde seizoen) Ja= papieren versie Nee= downloaden van de site

K= prestatieoverzicht (einde seizoen) Ja= papieren versie Nee= downloaden van de site Wijzigingen t.o.v. de vorige versie zijn in geel aangegeven. Wat in rood is aangegeven komt te vervallen Verenigingsnummer die schuin, vet en onderstreept zijn weergegeven, hebben een wijziging doorgegeven.

Nadere informatie

Verslag van de ALV, 29 januari Zevenhuizen,

Verslag van de ALV, 29 januari Zevenhuizen, Verslag van de ALV, 29 januari 2019 Zevenhuizen, Opening door voorzitter Geachte aanwezigen, Allen hartelijk welkom op deze ALV waarin wij als belangrijkste agenda punt van behandelen hebben, de stemming

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk Inhoudsopgave Informatie... 3 Vluchtprogramma... 3 Inkorftijd... 3 Inkorfgebouw... 4 Inkorflijst... 4 Spelniveaus... 4 De Noordelijke Unie in 2008...

Nadere informatie

op de ALV 27 oktober 2018

op de ALV 27 oktober 2018 Welkom op de ALV 27 oktober 2018 Friesland 96 Agenda ALV, 27 oktober 2018 Datum: 27 oktober 2018 Locatie: MFC De wier De Telle 21 Ureterp Genodigden: Bestuur Afgevaardigden afd. 10 Kiesmannen verenigingen

Nadere informatie

Enquête Afdeling Oost Brabant

Enquête Afdeling Oost Brabant Enquête Afdeling Oost Brabant Inleiding Deze analyse betreft alleen de aanvullende enquête van onze afdeling en niet die van de NPO. De resultaten van de enquête van de NPO volgen op een later moment.

Nadere informatie

Najaarsvergadering Afdeling

Najaarsvergadering Afdeling Najaarsvergadering Afdeling 31-10-2016 Idee: meer flexibiliteit en bredere mogelijkheden tot opleren om tot een optimale voorbereiding te komen Meerdere instapmogelijkheden voor liefhebbers, ook latere

Nadere informatie

Controleer dus s.v.p. nu eerst uw eigen gegevens verderop in dit boekje en mocht er iets niet kloppen meldt dit dan gelijk.

Controleer dus s.v.p. nu eerst uw eigen gegevens verderop in dit boekje en mocht er iets niet kloppen meldt dit dan gelijk. Beste fondclub vrienden, Onze wedstrijden staan op het punt om weer te beginnen as 13 juni korven we de eerste ZLU vlucht Pau in en op 14 juni korven we in voor Sint Vincent. Het weer van de afgelopen

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk 2 0 1 4 Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk NICZWH 0226 INFORMATIE BOEK 2014 Website www.niczwh.nl Mail nicdezuidwesthoek@gmail.com 2 Inhoudsopgave Informatie... 3 Vluchtprogramma... 4 Inkorftijd...

Nadere informatie

Notulen NAJAARSVERGADERING GOU d.d Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze najaarsvergadering.

Notulen NAJAARSVERGADERING GOU d.d Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze najaarsvergadering. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering met de volgende woorden: Geachte aanwezigen en sportvrienden, Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze najaarsvergadering. We hebben

Nadere informatie

Notulen: Algemene Ledenvergadering 19 oktober 2006 te Heiloo.

Notulen: Algemene Ledenvergadering 19 oktober 2006 te Heiloo. Notulen: Algemene Ledenvergadering 19 oktober 2006 te Heiloo. 1. Opening: Om 20.10 uur opent de voorzitter P. Laan de vergadering met een verontschuldiging voor de locatie. Akersloot bleek helaas bezet,

Nadere informatie

K= prestatieoverzicht (einde seizoen) Ja= papieren versie Nee= downloaden van de site

K= prestatieoverzicht (einde seizoen) Ja= papieren versie Nee= downloaden van de site Wijzigingen t.o.v. de vorige versie zijn in geel aangegeven. Wat in rood is aangegeven komt te vervallen Verenigingsnummer die schuin, vet en onderstreept zijn weergegeven, hebben een wijziging doorgegeven.

Nadere informatie

P.V. De Reisduif T.a.v. J.C. van de Burgt Eikstraat JM Bergen op Zoom

P.V. De Reisduif T.a.v. J.C. van de Burgt Eikstraat JM Bergen op Zoom Secretaris Zuidwesthoek Union Fond A.L.M. Besters Weth. Jonkersstraat 17 4661EA Halsteren Telefoon : 06-45396907 E-mail : besters@home.nl 1907 P.V. De Reisduif T.a.v. J.C. van de Burgt Eikstraat 18 4621

Nadere informatie

CRITERIA NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN 2015

CRITERIA NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN 2015 mdc CRITERIA NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN 2015 I. ALGEMENE KAMPIOENSCHAPPEN Het ALGEMEEN KAMPIOENSCHAP zal worden betwist met de eerste afgegeven duif, op 17 wedvluchten, klassement per 5-tal (volledige

Nadere informatie

7. Verenigingsvoorstellen.

7. Verenigingsvoorstellen. 7. Verenigingsvoorstellen. PV de Valeouwe, Apeldoorn (0706) voorstel 1: De P.V. de Valeouwe wil graag dat wij (liefst heel Apeldoorn) in het seizoen 2018 ingedeeld worden in Regio Noord West om meer gelijke

Nadere informatie

Informatieblad. Kijk ook eens op onze website ons adres is

Informatieblad.   Kijk ook eens op onze website ons adres is http://www.kpvhome.nl 2017 Informatieblad Kijk ook eens op onze website ons adres is Seizoen 2017 A M E R I K A S T R A A T 2 0 5 1 7 1 P L K A A T S H E U V E L T E L. : 0 4 1 6-2 7 7 9 4 3 F A X : 0

Nadere informatie

Jos van Laar J.W. Pienemanstraat DK DEVENTER Tel: Secretaris Regio Noord GOU adres:

Jos van Laar J.W. Pienemanstraat DK DEVENTER Tel: Secretaris Regio Noord GOU  adres: ijsseld elta vliege rs 2013 Secretaris GOU Notulen van de najaarsvergadering d.d. 22 oktober 2014. 1. Opening. Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. In verband met persoonlijke

Nadere informatie

Dinteloord Maart 2019

Dinteloord Maart 2019 InfoBulletin 2019 Dinteloord Maart 2019 Dit infobulletin wordt samengesteld om de liefhebbers van de ZUF te informeren over een aantal zaken en ter ondersteuning voor een goed verloop van de ZUF-vluchten

Nadere informatie

Notulen NAJAARSVERGADERING GOU d.d

Notulen NAJAARSVERGADERING GOU d.d 1. Opening *BLAUW: VOORSTELLEN UIT AGENDA De voorzitter, Bram Scherpenzeel, sprak de volgende openingswoorden uit: Geachte aanwezigen, beste leden, Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom

Nadere informatie

Agenda. Deventer, 4 november Geachte verenigingsbesturen,

Agenda. Deventer, 4 november Geachte verenigingsbesturen, Deventer, 4 november 2015 Geachte verenigingsbesturen, Hierbij ontvangt u de definitieve agenda voor de najaarsvergadering, welke op woensdag 11 november 2015 zal worden gehouden in Dorpshuis de Bouwakker,

Nadere informatie

Binnengekomen voorstellen voor de Najaarsvergadering1.doc (G.H. Kok) Pagina 1 van 8

Binnengekomen voorstellen voor de Najaarsvergadering1.doc (G.H. Kok) Pagina 1 van 8 Binnengekomen voorstellen voor de Najaarsvergadering 1.De Koerier, Oosterbeek (0852) (31-8-2008) Vanaf de eerste midfond vlucht ( in 2009) de hele afdeling gelijktijdig lossen, op dezelfde lossingsplaats.

Nadere informatie

Aan de aangesloten verenigingen en leden van Afdeling 10 Noord Oost Nederland.

Aan de aangesloten verenigingen en leden van Afdeling 10 Noord Oost Nederland. Aan de aangesloten verenigingen en leden van Afdeling 10 Noord Oost Nederland. Sportvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor de algemene jaarvergadering die wordt gehouden op vrijdagavond 26 oktober

Nadere informatie

Aan : de besturen en leden van de bij Afd. Oost Brabant aangesloten Basisverenigingen en de ereleden van Afdeling Oost Brabant

Aan : de besturen en leden van de bij Afd. Oost Brabant aangesloten Basisverenigingen en de ereleden van Afdeling Oost Brabant VERENIGING VAN POSTDUIVENVERENIGINGEN AFD. OOST-BRABANT Secr. : Vorsenpoel 37 5283 ZE B O X T E L 0411 674635 e-mail: oost.brabant@ziggo.nl KvK inschrijfnummer : 40215739 Boxtel, 11 november 2014 Aan :

Nadere informatie

KAMPIOENENBOEK EN UITNODIGING FEESTAVOND. Zaterdagavond 10 oktober 2015 in café / zaal de Wereld Raadhuisstraat 49, Rucphen

KAMPIOENENBOEK EN UITNODIGING FEESTAVOND. Zaterdagavond 10 oktober 2015 in café / zaal de Wereld Raadhuisstraat 49, Rucphen KAMPIOENENBOEK EN UITNODIGING FEESTAVOND Zaterdagavond 10 oktober 2015 in café / zaal de Wereld Raadhuisstraat 49, Rucphen Aanvang 18.30 uur, zaal open 18.00 uur Graag nodigen wij alle liefhebbers van

Nadere informatie

Handleiding. UNIKON - Champ+ en Champ standaard. NL versie 2016.

Handleiding. UNIKON - Champ+ en Champ standaard. NL versie 2016. Handleiding UNIKON - Champ+ en Champ standaard NL versie 2016. Pagina 2 Inhoud Pagina 1. voorblad Pagina 2. Inhoud Pagina 3 Verschillen tussen Champ en Champ+ Pagina 4 Toetsenbord Champ en Champ+ Pagina

Nadere informatie

Kampioenenboek. Seizoen Kijk ook eens op onze website ons adres is

Kampioenenboek.   Seizoen Kijk ook eens op onze website ons adres is 2018 Kampioenenboek Kijk ook eens op onze website ons adres is Seizoen 2018 http://www.kpvhome.nl AMERIKASTRAAT 20 5171 PL TEL.: 0416-277943 FAX: 0416-544341 HTTP://WWW.KPVHOME.NL EMAIL:INFO@KPVHOME.NL

Nadere informatie

Notulen afdelingsledenvergadering 3 november 2011

Notulen afdelingsledenvergadering 3 november 2011 Notulen afdelingsledenvergadering 3 november 2011 Datum: Donderdag 3 november 2011 Aanvang: 20.00 uur Locatie: Café-restaurant Assink te Hengevelde Verslag: M.H.G. Bakker, secretaris a.i. Aanwezig bestuur:

Nadere informatie

M I D F O N D C L U B. Afdeling 9

M I D F O N D C L U B. Afdeling 9 M I D F O N D C L U B Afdeling 9 Vliegprogramma 2015 Sportvrienden, Voor u ligt het nieuwe informatieboekje van de enige echte Midfondclub van Afdeling 9 voor het seizoen 2015. Hierin staan zoals gewoonlijk

Nadere informatie

Regio Zuid 3 Afd. 8 GOU.

Regio Zuid 3 Afd. 8 GOU. Regio Zuid 3 Afd. 8 GOU. Secretaris: Dhr. Kemp van Esseveld. Rijksstraatweg 34. 3921 AJ ELST (Utr.). Banknummer: NL30 RABO 0137331339 Mob. Nr.: 06-51244413. T.n.v. Gelders-Overijsselse Unie. E-mail: kemp@esseveld.nl

Nadere informatie

Voor het seizoen 2015 gelden de volgende aanvullende regels en richtlijnen:

Voor het seizoen 2015 gelden de volgende aanvullende regels en richtlijnen: Let op! Belangrijke informatie seizoen 2015 Aan de leden van afdeling 6 Noord-Holland, Voor het seizoen 2015 gelden de volgende aanvullende regels en richtlijnen: Inzenden UDP-bestanden Omdat de Compuclub

Nadere informatie

Pigeonscloud.com. Duifmelden.nl. Handleiding Meldsysteem

Pigeonscloud.com. Duifmelden.nl. Handleiding Meldsysteem Duifmelden.nl Pigeonscloud.com Handleiding Meldsysteem In deze instructie wordt u uitgelegd wat de handelingen zijn om uw aangekomen duiven van een wedvlucht te melden met behulp van het beheer systeem

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering 13 maart 2014

Notulen algemene ledenvergadering 13 maart 2014 Secretaris: Arjan van de Willige Afdeling 9 Olieslager 54 7463 DA RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Notulen algemene ledenvergadering 13 maart 2014 Aanwezig: Bestuur: Ben

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk 2 0 1 7 Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk NICZWH 0226 INFORMATIE BOEK 2017 Website www.niczwh.nl Mail nicdezuidwesthoek@gmail.com Inhoud Informatie...3 NIC commissie...3 Vluchtprogramma...3

Nadere informatie

1/64 NPO NT NT. ADVIES NPO commissie Neutralisatie regeling

1/64 NPO NT NT. ADVIES NPO commissie Neutralisatie regeling 1/64 NPO Duiven stoppen niet altijd als de zon ondergaat en houden geen rekening met de NPO neutralisatie tijden op zowel ochtend -als middaglossingen NT NT ADVIES NPO commissie Neutralisatie regeling

Nadere informatie

Informatie vliegseizoen 2018

Informatie vliegseizoen 2018 Informatie vliegseizoen 2018 Inleiding Beste Duivenmelkers Hier een klein voorwoordje van uw voorzitter.moet ook een naam hebben maar we doen het altijd met z n allen. Op dit moment zijn onze duiven alweer

Nadere informatie

M I D F O N D C L U B. Afdeling 9

M I D F O N D C L U B. Afdeling 9 M I D F O N D C L U B Afdeling 9 Vliegprogramma 2014 Sportvrienden, Voor u ligt het nieuwe informatieboekje van de enige echte midfondclub van afdeling 9 voor het seizoen 2014. Hierin staan zoals gewoonlijk

Nadere informatie

WEDVLUCHTREGLEMENT BRABANT 2000

WEDVLUCHTREGLEMENT BRABANT 2000 WEDVLUCHTREGLEMENT BRABANT 2000 Het Wedvlucht Reglement is door Bestuur Afdeling vastgesteld overeenkomstig het bepaalde in Artikel 19, lid 16 van het Huishoudelijk Reglement Afdeling Brabant 2000, goedgekeurd

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk 2 0 1 6 Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk NICZWH 0226 INFORMATIE BOEK 2016 Website www.niczwh.nl Mail nicdezuidwesthoek@gmail.com 2 Inhoud Informatie... 3 Vluchtprogramma... 4 Inkorftijd...

Nadere informatie

Wie heeft de besten in 2011? Spelregels nationale competitie Wie heeft ze beter?

Wie heeft de besten in 2011? Spelregels nationale competitie Wie heeft ze beter? Wie heeft de besten in 2011? Spelregels nationale competitie Wie heeft ze beter? 1. De deelname aan de nationale competitie Wie heeft ze beter? is gratis en staat open voor alle basisleden en zelfstandig

Nadere informatie

Infoboek Samenspel. Drechtsteden

Infoboek Samenspel. Drechtsteden Infoboek 2015 Samenspel Drechtsteden 1. Bestuur: Het bestuur heeft de volgende samenstelling en taakverdeling: Voorzitter: L.Visser Secretaris: P.A.van der Burg Penningmeester: J.M.H.de Bruin 2 e Voorzitter:

Nadere informatie

Bestuursvoorstellen Algemene Leden Vergadering, 13 maart 2019

Bestuursvoorstellen Algemene Leden Vergadering, 13 maart 2019 Bestuursvoorstellen Algemene Leden Vergadering, 13 maart 2019 Bestuursvoorstel 1: om artikel 35a van het Huishoudelijk reglement te verwijderen Het bestuur wil het voorstel om artikel 35a uit het Huishoudelijk

Nadere informatie