BABBELBOX. Van BS Kameleon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BABBELBOX. Van BS Kameleon"

Transcriptie

1 BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 27 november 2015 Voorlezen in de 1 ste kleuterklas De hele school genoot deze week van verschillende heerlijke voorleesmomenten. Zo ook de kindjes van de eerste kleuterklas. Ze willen iedereen bedanken voor deze fijne momenten! 2 de kleuterklas op uitstap naar: De Warande Maandag 16 november hebben de kleuters genoten van de voorstelling : Umm. De voorstelling nam ons mee in het muzikale levensverhaal van één van de populairste zangeressen ooit in de Arabische wereld : Umm Kulthum.

2 En ook naar Rollebolle Maandag 23 november zijn de kinderen van de 2 de en 3 de kleuterklas gaan rollebollen. Rollebolle is een bewegingslandschap waarbij kinderen uitgedaagd worden om te bewegen. Er staat bijvoorbeeld een groot springkasteel waarop kinderen kunnen klimmen en klauteren, een fietsparcours,. Aan de gezichtjes te zien vonden de kleuters het reuzeleuk! Boekenfestijn in de 3de kleuterklas De 3de kleuterklas leerde de afgelopen 3 weken over boeken. Wat voor soort boeken bestaan er? Wat kunnen we doen met boeken? Waarom zijn boeken zo belangrijk? We gingen ook op bezoek in de bib en mochten daar zelf boeken uitkiezen om mee terug naar de klas te nemen. Voortaan zullen we 1 maal per maand naar de bib gaan om andere boeken uit te kiezen. Verschillende mama's en papa's kwamen voorlezen in de klas. Wat was dat leuk! Bedankt aan alle mama's en papa's voor hun enthousiasme!

3 Eerste leerjaar Tijdens de W.O. lessen leerden de kinderen van het eerste leerjaar veel over de herfst. Ze verzamelden vruchten, bolsters en bladeren. De verschillende delen van een boom en een blad werden ontdekt. Zo leerden ze de woorden: stam, blad, wortels, tak, schors, steel, nerven en bladrand. Gedurende een week observeerden ze het weer en duidden dit aan op hun weerkalender. Ze benoemden de verschillende dieren die in het bos wonen en weten nu hoe die dieren zich voorbereiden op de winter. Het verschil tussen winterslaap en winterrust kennen ze nu ook. In de lessen muzische vorming leerden de kinderen het versje van: dwergje Toon en maakten ze afdrukken van verschillende blaadjes.

4 2 de leerjaar op bezoek in Mexico. In het tweede leerjaar werkten we rond de Dia de los Muertos. De oorsprong van dit feest bevindt zich bij de Amerikaanse indianen nl. de Azteken, de Maya s en de Purépecha. Die dag versieren ze de stad en vieren ze feest. Voorleesweek in het 2 de leerjaar Deze week was het voorleesweek. Verschillende mama s, papa s en zussen zijn komen voorlezen in onze klas. Dit verdient alvast een dikke pluim! Bedankt allemaal! Jij krijgt vandaag een pluim omdat je bij ons komt voorlezen! Bedankt! Voor meer foto s check zeker de Facebook- pagina van BS Kameleon!

5 Weetjes uit het 3 de leerjaar: -Wij leren nu volop tellen, optellen en aftrekken tot 1000! -We werken tijdens de taallessen met informatieve teksten rond dieren. Daardoor weten we intussen al heel wat meer over onze huisdieren en lievelingsdieren. -We waren vorige vrijdag allemaal heel zenuwachtig omdat we 1 minuut moesten spreken over ons huisdier of lievelingsdier. Maar we hebben dat heel goed gedaan! -Met juf Marian hebben we hoeden gemaakt en gewerkt rond de Maya s. -De mama van Djemy, de opa van Lotte en de mama van Seppe kwamen deze week voorlezen in onze klas. We hebben ervan genoten! -We namen een interview van elkaar af en hebben dit ook zelf gefilmd met de ipads. -Wij tellen af naar de boerderijklassen. Nog 12 keer slapen en we vertrekken!!! En foto s uit het 3 de leerjaar:

6 Pennen met een andere school In september leerden de leerlingen van het vierde leerjaar over de lay out van een brief. Uiteraard schreven ze zelf een brief die moest voldoen aan de juiste vorm. Deze brief kwam niet in map van taal terecht, maar werd echt opgestuurd naar een school in Tongerlo, aan de andere kant van onze provincie. Deze maand kreeg iedere leerling een briefje terug. Dit was heel prettig maar ook spannend. We vernamen wel naar wie we schreven, wat hun hobby s zijn en waar ze wonen, maar iedereen is nu erg benieuwd hoe de pennenvrienden en vriendinnen er in het echt uitzien. We zullen dus een foto bij de volgende brief moeten voegen en hopen dat zij er ook ééntje terug sturen. Samah leerde ons over haar geboorteland Syrië. In het vierde leerjaar kijken de leerlingen op vrijdag naar Karrewiet. Ze bespreken ook bijna dagelijks enkele belangrijke actuele onderwerpen. Toen het weer ging over de oorlog in Syrië en al die duizenden vluchtelingen, merkte Samah op dat ze de taal van deze mensen kon verstaan. De juf vroeg of ze eens wilde vertellen over haar land, omdat we er toch wat te weinig over wisten. Samen met haar ouders bereidde Samah een heel interessant verhaal over haar land voor. Ze vertelde over hoe belangrijk dat Syrië was bij het begin van onze beschaving en hoe Syrië als land gegroeid was. Ze beschreef ook hoe de problemen voor de gewone mensen ontstaan zijn. Ze deed dat zo goed dat ze dit ook in het vijfde en zesde leerjaar is gaan vertellen. Nu kunnen we een beetje beter begrijpen waarom het daar oorlog is en zoveel mensen op de vlucht zijn. Dank je Samah, voor de duidelijke uitleg.

7 Talenten in het 5 de leerjaar Kr/8/onauten De volgende weken gaan wij, de kinderen uit het 5 de leerjaar, op zoek naar onze krachten (talenten). Aan de hand van een vragenlijst en veel verschillende opdrachten leren we onze eigen sterktes en zwaktes beter kennen. Zo weten we binnenkort heel goed van elkaar waarin iedereen goed is en kunnen we onze krachten bundelen om nog veel meer teamkracht te verkrijgen! Tijdens de lessen techniek in de talentenschool maakten we een mooie fotokader. Ontwerpen, figuurzagen, vijlen, afmeten,... Geen enkel probleem voor ons! Verjaardag Miek Hip Hip Hoera Miek werd 12 jaar! Ze bracht heerlijke hapjes en (kinder)champagne mee. Zo konden we gezellig een aperitiefje drinken om de voormiddag af te sluiten.

8 Wetenschapsdag Op dinsdag 17 februari stond er voor de leerlingen van het zesde leerjaar de STEM-dag in de talentenschool op het programma. Tijdens deze dag boordevol wetenschap maakten ze een tekeninstrument, bakten ze overheerlijke koekjes, bezochten ze de drukkerij van Zenit en creëerden ze hun eigen parfum en haargel. Het werd meer dan een geslaagde dag! Taalbende Ook de Taalbende was weer zeer actief aanwezig in het zesde leerjaar. De leerlingen verzonnen zelf een einde aan een verhaal. Dit verwerkten ze in prenten. Tot slot vertelden ze hun slot aan rest van de klas door een kamishibai te gebruiken. Meetcircuit Wiskunde is tof, zeker als je vanalles zelf mag uittesten. Hoe weeg je bijvoorbeeld een stoel? Hoe kan je perfect een halve liter water meten met enkel een fles van 1,5l en een fles van 2l?... Dit alles en nog veel meer zochten onze leerlingen uit in een meetcircuit.

9 Schoolfotograaf Deze week heeft uw kind een briefje met een persoonlijke code gekregen om op de website van de schoolfotograaf zelf de bestelling EN betaling te kunnen doen. Er zijn ook verschillende leuke gadgets die u kan bestellen als cadeautje voor de feestdagen. Alles wordt geleverd op school. Indien u hulp nodig hebt om de foto s te bestellen of betalen kan u steeds terecht op het secretariaat bij juf An. Planning kerstontbijt Nog slechts 3 weken en dan zit de eerste trimester van het schooljaar er weer op. Naar jaarlijkse gewoonte willen we dit samen met jullie op een gezellige manier afronden net voor de kerstvakantie, met ons kerstontbijt. Dit jaar zal de planning in 4 groepen, als volgt verlopen: Donderdag 17 december om 9u: 2 de en 3 de leerjaar Donderdag 17 december om 11u: 3 de, 4 de en 5 de leerjaar Vrijdag 18 december om 9u: 1 ste en 2 de kleuterklas Vrijdag 18 december om 11u: 3 de kleuterklas en 1 ste leerjaar Noteer deze datum alvast in je agenda. U ontvangt nog een aparte brief om in te schrijven.

10 Voorleesweek en leescaravan De afgelopen week was het weer voorleesweek. Zoals jullie weten is LEZEN één van onze troeven. We leggen de lat hoog want we zijn ervan overtuigd dat betere lezers ook beter kunnen leren. We nemen al 3 schooljaren deel aan het LIST project (een leesproject uit de universiteit van Utrecht) met het 2 de en 3 de leerjaar. Dit jaar leggen we ook LIST-accenten in het 1 ste leerjaar en de 3 de kleuterklas. De eerste resultaten zijn positief: onze kinderen behalen gemiddeld een hoger AVI-leesniveau. Daar zijn we erg trots op! Volgende week zetten we de voorleesweek nog een beetje verder. We verwachten de leescaravan van De taalbende op onze speelplaats. Spannend! Grootouderfeest Vandaag genoten vele oma s en opa s van het optreden van hun kleinkind. Dit jaar stond alles in het teken van de voorleesweek en boeken. Elke klas heeft een prachtig digitaal boek gemaakt en getoond. Als cadeautje bezorgen we in de loop van volgende week, alle aanwezige grootouders nog een DVD met daarop de foto s en filmpjes van deze mooie dag. Bedankt dat u er was lieve oma, lieve opa!

11 Breng jij ook je schoentje mee naar school? Sinterklaas kapoentje, Gooi wat in mijn schoentje, Gooi wat in mijn laarsje, Dank je Sinterklaasje! Al onze leerlingen mogen in de loop van volgende week een schoen mee naar school brengen om deze in de klas te zetten. Hopelijk zijn we flink geweest en brengt de Sint iets lekkers mee. Hij komt, hij komt, die goede lieve Sint volgende vrijdag 4 december. In de voormiddag ontvangen we de sint en zijn pieten op ons Sinterklaasfeest voor de lagere school. In de namiddag brengt hij een bezoekje aan onze kleuterschool. Kent u nog peuters die in de loop van dit schooljaar naar school mogen komen? Ook zij zijn van harte welkom op het Sinterklaasfeest in onze kleuterschool. Geef ons een seintje!

12 Mutsen en sjaals Nu de koude terug in het land is en de mutsen, sjaals en handschoenen terug uit de kast komen, is het nodig om alles goed met de naam van je kind te voorzien zodat deze spullen niet verloren gaan. Bedankt! Datums op een rijtje Maandag 30 november: zwemmen K3 en komst van de Taalbende leescaravan Dinsdag 1 december: zwemmen 2 en 4 Vrijdag 4 december: sinterklaas Dinsdag 8 december: zwemmen 2 en 4 (laatste keer!) Woensdag 9 december: vertrek boerderijklassen 2 en 3 (tot en met vrijdag) Donderdag 10 december: kijkdag nieuwe kleuters Maandag 14 december: besteldag januari + zwemmen K3 Dinsdag 15 december: start zwemmen 1 en 6 Donderdag 17 december: 9u kerstontbijt + ouderavond Vrijdag 18 december: 9u kerstontbijt en 11u kerstbrunch + 2 de rapport + begin kerstvakantie Kennen jullie onze facebook-pagina al? Zoek BS Kameleon!

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 30 januari 2015 Fladder fladder in K1 De kleutertjes van juf Jasmine knutselden tijdens de vogel-tel-week deze kleurrijke vogeltjes en zorgden ook voor overheerlijk vogelvoer

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 2 december 2016 Peuterklas: Sprookje: Goudlokje en de drie beren De afgelopen 2 weken werkten we rond het sprookje: Goudlokje en de drie beren, naar aanleiding van het

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 19 december 2014 Onze kleinste kapoenen bezoeken tuincentrum Pelckmans De kindjes van de eerste kleuterklas van juf Jasmine leerden over het thema kerst. Hun allereerste

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 30 oktober 2015 Herfst! Onze kindjes van de eerste kleuterklas genoten deze maand nog van een heerlijke herfstwandeling in onze schooltuin. Na al dat werken en spelen

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 28 november 2014 Belletjes!!! De kleuters van onze eerste kleuterklas leerden over 'belletjes'. We zagen grote en kleine belletjes in verschillende kleurtjes. Natuurlijk

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: oktober

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2 Binnenkort zullen op speelse wijze ook de fietsen van de kleuters en de leerlingen van groep 3-4 getest worden en hopelijk kunnen er ook dan weer volop goedkeuringsstickers worden uitgedeeld, want we gaan

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 mei 2015 De boerderij Twee weken leerden onze kleinste kleuters alles over de koe, het paard, het varken, de geitjes en nog zoveel andere dieren. Als kers op de taart

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 23 december 2016 Peuterklas Sinterklaasbezoek op school Op 6 december 2016 vond het Sinterklaasfeest plaats. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen op bezoek! Onze kleuters

Nadere informatie

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie!

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Van 16 december tot 20 december 2013 Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Oproep voor kosteloos materiaal Ik heb in onze berging gemerkt dat onze

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Donderdag 16 februari geven wij een carnavalsfuif voor de kinderen van het lager. Deze zal van start gaan om 18u. en eindigen om 21u. Vrijdag 17 februari vieren

Nadere informatie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Informatiebulletin van De Evenaar www.basisschooldeevenaar.nl belevenaar@hotmail.com Informatie vanuit

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 8 tot en met 12 november 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons weekje vakantie zit erop. Hopelijk hebben jullie er een beetje van genoten. We starten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school:

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Het waren weer boeiende weken op onze school! Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Wist je dat onze kleuters en leerlingen de meest voorkomende zwammen, planten en dieren uit onze

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 8 juni 2015 tot vrijdag 12 juni 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Deze week staat alles in het teken van de papa's, of toch bijna, want maandag starten

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de huifkar en de wandeling. We hebben van alles gezien; gekleurde

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon. Vrijdag 2 oktober 2015. Verkeersles in de eerste kleuterklas

BABBELBOX. Van BS Kameleon. Vrijdag 2 oktober 2015. Verkeersles in de eerste kleuterklas BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 2 oktober 2015 Verkeersles in de eerste kleuterklas Onze kleuters hebben hun eerste uitstapje van het schooljaar gemaakt! Zie je zie je zie je dat? Wit en zwart een zebrapad!?

Nadere informatie

De lieveheersbeestjes en de bijtjes

De lieveheersbeestjes en de bijtjes NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E De lieveheersbeestjes en de bijtjes Ons weekje verkeer is weer voorbijgevlogen.

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juf Greta en Juf Marian. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1. www.mmibasisschool.be. info@mmibasisschool.

Nieuwsbrief. Juf Greta en Juf Marian. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1. www.mmibasisschool.be. info@mmibasisschool. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1 Nieuwsbrief MMI-basisschool Handzamestraat 14 www.mmibasisschool.be info@mmibasisschool.be Beste ouders, beste leerlingen, Zie hier onze tweede nieuwsbrief

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: november

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 9 november tot vrijdag 13 november Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Na een weekje vakantie zijn we er terug en wat zal het spannend zijn deze week

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein!

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein! t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: februari

Nadere informatie

Week 4-8 november: thema herfst

Week 4-8 november: thema herfst Week 4-8 november: thema herfst We leerden deze week over de herfst. We deden een natuurwandeling in het domein van de school en verzamelden veel herfstmateriaal. Daarmee konden we onze experimenteerbak

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE KIEM DECEMBER 2014

NIEUWSBRIEF GBS DE KIEM DECEMBER 2014 Nog eventjes en weer bijna feest! Beste ouders, leerlingen en vrienden, Nog eventjes en het is weer zover: Kerstmis en nieuwjaar staan voor de deur! Het schooljaar zoeft zowaar voorbij! Ook al wordt de

Nadere informatie

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Uw kind komt misschien binnenkort in de peutergroep van onze basisschool. Welkom! Wij willen u graag op deze manier informeren over wat u en

Nadere informatie

Van 9 december tot 13 december 2013. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 9 december tot 13 december 2013. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 9 december tot 13 december 2013 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Mooi versierde kerstbomen, kerstballen die schitteren, lichtjes die fonkelen, De hoogste

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 28 februari 2014 MOS Kamiel openluchtklas Zaterdag 22 februari 2014 is de start gemaakt. Enkele enthousiaste leerlingen, ouders en leerkrachten werkten samen met 2 medewerkers

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte!

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 begint meer en meer op een echte te lijken! Lange grijze haren worden eraan toegevoegd doordat we de eerder gescheurde

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele - Van 12 november tot 15 november 2013 GEZOCHT! Oma s, mama s, tantes, papa s.. die zin en tijd hebben om de derde graad op vrijdagnamiddag van 13.15u. tot 15u. te leren breien. Geven jullie een seintje

Nadere informatie

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda:

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda: Week 14 Vrijdag 13 december 2013 Agenda: Schoolkrant Planning: Maandag 16-12: L 3+4: Schaatsen Dinsdag 17-12: geen extra activiteiten voorzien Woensdag 18-12: geen extra activiteiten voorzien Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Maandlijst December Januari

Maandlijst December Januari Maandlijst December Januari Jaarthema 2013-2014 Algemene informatie - Zoals in de infobundel staat, zal de maandlijst enkel nog via onze site verkrijgbaar zijn (www.kljstrijtem.be). Moest dit een probleem

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Nog de beste wensen! Velen van u hebben we de afgelopen weken al persoonlijk een gelukkig nieuw jaar gewenst. Toch willen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Samen sterk in goed onderwijs! Beste ouders/ verzorgers, Nieuws vanuit de directie Het jaar zit er weer bijna op. De tijd vliegt voorbij en langs deze weg wil ik alle betrokkenen

Nadere informatie

Dag kinderen, om jullie weer te zien! Deze krant staat volledig in het teken van! Het voorbije schooljaar zat vol toffe momenten.

Dag kinderen, om jullie weer te zien! Deze krant staat volledig in het teken van! Het voorbije schooljaar zat vol toffe momenten. Dag kinderen, om jullie weer te zien! Deze krant staat volledig in het teken van! Het voorbije schooljaar zat vol toffe momenten. Lezen en kijken maar 1 Het schooljaar van in beeld gebracht. Januari -

Nadere informatie

Oktober: schooljaar 2015-2016

Oktober: schooljaar 2015-2016 Oktober: schooljaar 2015-2016 De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen en dit dank zij de vele uitstappen en leuke projecten. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte afspraken

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

december 2016 Belangrijke data 02 december 05 december 6 december 8 december 13 december 15 december 16 december 23 december 9 januari

december 2016 Belangrijke data 02 december 05 december 6 december 8 december 13 december 15 december 16 december 23 december 9 januari INFOBULLETIN december 2016 Belangrijke data 02 december 05 december 6 december 8 december 13 december 15 december 16 december 23 december 9 januari Opvoering leerlingen Schriften mee naar huis Sinterklaasfeest

Nadere informatie

t Klavernest

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 22 2019 Fiscale attesten Indien je in 2018 een schoolrekening betaalde met een bedrag voor middagtoezicht

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 1 september tot en met 3 september 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Hallo iedereen, Zijn jullie er klaar voor? De hartjes van onze kapoenen zullen

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Schooljaar MEI - JUNI

Schooljaar MEI - JUNI Schooljaar 2016-2017 MEI - JUNI Hallo allemaal, Hier zijn we weer met een nieuwe nieuwsbrief! Die is tweemaandelijks te vinden via de website op onze klasblog. We willen jullie er nog eens aan herinneren

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek.

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek. Positief Bezig zijn op School Het Lebuïnusblad Goed gedrag kun je leren. In de week na de herfstvakantie gaan we de volgende regel oefenen op school: Op tijd komen is goed, want samen starten moet Tip

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie