Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 29 juni nr. 26

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 29 juni 2010 - nr. 26"

Transcriptie

1 1 B&W-vergadering d.d. 29 juni nr. 26 Corsa.reg.nr. : Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer R. Tonnaer wethouder de heer M. Pijl wethouder de heer P.M. Westenberg secretaris de heer mr. F.G. Mencke Afwezig : geen afwezigen A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid WP174446/173980/173376/173327/WP Het college besluit akkoord te gaan met voorgestelde beslissingen. 2 Vaststelling besluitenlijst Besluitenlijst d.d. 22 juni 2010 Akkoord met inachtneming van een wijziging, welke zal worden verwerkt in de definitieve besluitenlijst. 3 Vaststelling akkoordlijst paraafstukken Akkoordlijst paraafstukken van 29 juni 2010 Akkoord en conform vastgesteld. 4 Regioaangelegenheden 4a Portefeuillehoudersoverleg MaDiVo d.d. 1 juli 2010 WEL U treft adviezen aan betreffende de agendapunten van bovengenoemde vergadering. Voorgesteld wordt een aantal MaDiVo-adviezen over te nemen, danwel voor kennisgeving aan te nemen. M.b.t. agendapunt 4.a. OV-taxi kennis te nemen van de stand van zaken Regio-Taxi. In te stemmen met de bestuursovereenkomst tussen de provincie Noord-Holland en de gemeenten t.b.v. de aanbesteding Regio-Taxi West-Friesland. De bestuursovereenkomst na instemming van het college te ondertekenen. M.b.t. agendapunt 7.a. Dierenasiel (tussentijdse rapportage) de termijn voor opvang van katten en honden te bepalen op twee weken (wettelijke termijn). Kennis te nemen van agendapunt 2.a., agendapunt 3.a. en 3.b. en agendapunt 5.a. en 5.b. 4b Diverse regioaangelegenheden Het college kijkt terug op de marktplaats over regionale samenwerkingsverbanden en komt tot de volgende vervolgstappen: Principes (5 of 6) in de gemeenteraden laten vastleggen. Staat van de samenwerking blijven maken ieder jaar. Verslag van de bijeenkomst wordt afgewacht. Wethouder Pijl: Is gisteren naar AB GGD geweest en heeft standpunt over begroting kenbaar gemaakt. Op maandag 5 juli a.s. zal de raad een besluit nemen. Wethouder Westenberg: Doet verslag van AB en DB Milieudienst. Milieudienst gaat kijken naar toekomstige taken. Aantal varianten wordt uitgewerkt.

2 2 van 8 Heeft met staatssecretaris en coördinerend wethouders gediscussieerd over vermindering schoolverzuim. Zeer goede bijeenkomst. Wethouder Tonnaer: Heeft provinciale bijeenkomst over wonen bijgewoond in aanwezigheid van gedeputeerde Baggerman. Provincie komt spreken met Hoorn over woningproductie. Wethouder Ruppert: Is aanwezig geweest bij DB Op/Maat en aansluitend bij overleg met de OR van Op/Maat. Doet verslag van aandeelhoudersvergadering Gaskop Noord-Holland. Doet verslag van aandeelhoudersvergadering Ontwikkelingsbedrijf en de rol van de Provincie hierin. Vraag beantwoorden wat doet Ontwikkelingsbedrijf concreet voor Hoorn in relatie tot gemeentelijke bijdrage. Heeft samen met de burgemeester overleg gehad met Raad van Toezicht Stoomtram en gemeente Medemblik. Binnen twee weken gezamenlijke sturen. 5 Financiën 5a Opstarten procedure Collegeuitvoeringsprogramma (CUP): indeling in onderwerpen Het college stemt in met de indeling in onderwerpen en de toegevoegde onderwerpen. 5b Productenrealisatie 2009 De productenrealisatie 2009 hoort bij de jaarstukken De productenrealisatie bevat gedetailleerdere informatie dan de jaarstukken, die de lezer nodig kan hebben in geval hij een deel van de jaarstukken nader wil onderzoeken. Met andere woorden de productenrealisatie is een naslagwerk. De productenrealisatie moet door het College worden vastgesteld. De productenrealisatie 2009 vast te stellen 6 Stuurgroep 6a Agenda stuurgroep Projecten 28 juni en verslag 21 juni 2010 Voor kennisgeving aangenomen. B Bespreeklijst Notitie kunstijsbaan de Westfries WEL Tijdens de raadsvergadering van 27 april 2010 heeft de fractie van de PvdA aandacht gevraagd voor de geluidsoverlast, de evenementen en de openingsperiode van kunstijsbaan de Westfries. Naar aanleiding hiervan heeft wethouder Ruppert een notitie toegezegd die op deze aspecten ingaat. Te concluderen dat de ijsbaan op correcte wijze geëxploiteerd wordt, waarbij nauwelijks sprake is van overtredingen. Optisport te adviseren om bij festiviteiten de omwonenden pro actief te informeren. De raad via de notitie met inachtneming van enkele aanpassingen over kunstijsbaan de Westfries te informeren. Te onderzoeken of in de toekomst wel of geen ruimte kan worden gegeven voor activiteiten waarbij geen sprake is van overlast.

3 3 van Regionale notitie cameratoezicht VVH De laatste jaren wordt in veel gemeenten cameratoezicht ingezet. Bijgevoegde regionale nota cameratoezicht Noord-Holland Noord is opgesteld in opdracht van het Regionale College (de commissie OOV) en geeft kaders voor het toepassen van cameratoezicht. De burgemeester in het Regionale College/AB Veiligheidsregio te laten instemmen met de regionale nota cameratoezicht Noord-Holland Noord en daarbij de kanttekening te plaatsen om niet op voorhand gebonden te zijn aan de toezichtcentrale Alkmaar. De commissie hierover te informeren Convenant ondernemend aanbesteden convenant Diverse partijen hebben een drietrapsraket opgesteld om tot een andere aanbestedingsystematiek te komen. Deze drietrapsraket heet Ondernemend Aanbesteden. Om Ondernemend Aanbesteden te starten hebben deze partijen het convenant Ondernemend Aanbesteden opgesteld. De gemeente heeft het verzoek ontvangen het convenant Ondernemend Aanbesteden (verder: het convenant) te ondertekenen. Door de ambtelijke organisatie zijn een aantal kanttekeningen geplaatst bij het convenant. Rekening houdend met deze kanttekeningen wordt voorgesteld om het convenant te ondertekenen omdat het convenant de reeds ingezette werkwijze, acties en overlegstructuren met onder andere Bouwend Nederland ondersteunt. Daarnaast onderschrijft de gemeente de genoemde doelen van het convenant. Het convenant Ondernemend Aanbesteden te ondertekenen door de burgemeester, rekening houdend met de volgende kanttekeningen: de genoemde afspraken worden nu al grotendeels toegepast bij aanbestedingen; ondertekenen van het convenant houdt in dat afspraken worden gemaakt die reeds op andere plaatsen zijn vastgelegd; de gunningscriteria waarop een opdracht wordt gegund (laagste prijs of economisch meest voordelige inschrijving) wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Gunnen op laagste prijs blijft mogelijk; in het inkoop- en aanbestedingsbeleid staat dat wij geen voorkeursbehandeling hanteren voor MKB, lokale of regionale leveranciers. De raad hierover te informeren. Voorstel uit de organisatie voor pilots wordt afgewacht Brief aan de raad m.b.t. Kanteling Wmo WEL collegebesluit De raad heeft vragen gesteld met betrekking tot het project Kanteling Wmo. Om voor duidelijkheid te zorgen is een opgesteld om inzicht te geven in de status van het project. In te stemmen met het versturen van de aan de raad aangaande de status van de Kanteling Wmo met inachtneming van een toevoeging. De ter kennisname te versturen aan de raad en in september/oktober met een voorstel tot verandering van de kaders te komen.

4 4 van Oostereiland, verkoop parkeerplaatsen STO Bij de verkoop van de woningen op het Oostereiland dient vast te staan hoe het parkeren is geregeld. Tijdens de vorige bestuursperiode is door het college het verkopen van parkeerplaatsen aan de orde gesteld. Besluitvorming heeft niet plaatsgevonden. Voor de verkoop van de woningen is het een duidelijk voordeel als de woningen inclusief parkeerplaats kunnen worden aangeboden. Voor de culturele instellingen ligt verkoop niet voor de hand. Voor het Ontwerpcentrum (de toekomstige gebruikers van de kantoorruimtes) is kopen ook minder belangrijk, het gaat om de beschikbaarheid van parkeerplaatsen ten behoeve van deze functie. Dat kan ook middels huurovereenkomsten worden geregeld. In te stemmen met het verkopen van de parkeerplaatsen bij de woningen op het Oostereiland, waarbij het uitgangspunt is voor kleine woningen (tot 100 m2) één parkeerplaats per woning en voor grote woningen (boven de 100 m2) zonodig twee parkeerplaatsen. Voor de culturele instellingen en overige gebruikers op het Oostereiland uit te gaan van het beschikbaar stellen van parkeerplaatsen middels huurovereenkomsten Wereldtuin (naar aanleiding van aangehouden voorstel ) STB Op heeft het vorige college besloten het voorstel 'aanpassing projectplan Wereldtuin Kersenboogerd' aan te houden in afwachting van beantwoording van een aantal vragen door Stichting Netwerk. Beantwoording van die vragen heeft plaatsgevonden in een gesprek van de werkgroep met wethouder Pijl. Dit gesprek en bespreking in het ambtelijk overleg IntermarisHoeksteen/gemeente heeft geleid tot bijgaand afwijzend voorstel, waarbij aan de werkgroep Wereldtuin een alternatief wordt geboden. Afwijzend te besluiten op het project Wereldtuin in de huidige vorm waarbij een investering uit het Leefbaarheidsfonds nodig is van Als alternatief de werkgroep Wereldtuin een bijdrage te bieden (te dekken uit wijkbudget Kersenboogerd) voor een kleinschaligere en soberdere opzet van een Wereldtuin. Stichting Netwerk middels van dit besluit op de hoogte brengen Evaluatie en benoeming adviescommissie Naamgeving Openbare Ruimte Brief/ collegebesluit Op 26 mei 2010 heeft het college een besluit genomen over de evaluatie van de adviescommissies. Het college heeft daarmee besloten de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte gedurende deze bestuursperiode in stand te laten. De commissie dient hiervan schriftelijk op de hoogte te worden gesteld. De leden moeten ook nog voor deze bestuursperiode worden benoemd. De commissie Naamgeving Openbare Ruimte schriftelijk op de hoogte te stellen van de evaluatie van de commissie. Via een collegebesluit de leden van de commissie Naamgeving Openbare Ruimte voor de bestuursperiode te benoemen. De commissieleden schriftelijk op de hoogte te stellen van hun benoeming. 14

5 5 van Evaluatie en benoemingen Commissie Beeldende Kunst Op 26 mei 2010 heeft het college een besluit genomen over de evaluatie van de adviescommissies. Het college heeft daarmee besloten de Commissie Beeldende Kunst gedurende deze bestuursperiode in stand te laten, maar wel enkele verbeteringen door te voeren. Hiervoor moet de regeling worden aangepast. Daarbij komt dat de leden nog voor deze bestuursperiode moeten worden benoemd. De Commissie Beeldende Kunst schriftelijk op de hoogte te stellen van de evaluatie van de commissie. Het instellingsbesluit, zoals laatstelijk vastgesteld op 15 mei 2007, in te trekken en te vervangen voor het instellingsbesluit Commissie Beeldende Kunst Via een collegebesluit de leden van de Commissie Beeldende Kunst voor de bestuursperiode te benoemen. De commissieleden schriftelijk op de hoogte te stellen van hun benoeming Evaluatie Hoor- en Adviescommissie Bezwaarschriften collegebesluit brieven Op 26 mei 2010 heeft het college een besluit genomen over de evaluatie van de adviescommissies. Het college heeft daarmee besloten de Hoor- en Adviescommissie Bezwaarschriften gedurende deze bestuursperiode in stand te laten. De samenwerking verloopt goed, maar er is nog wel ruimte voor verbetering van de bezwaarschriftenprocedure. Het college heeft hierover op 18 februari 2010 een eerste voorstel voor ontvangen. In september/oktober volgt een tweede voorstel. Daarin wordt ook ingegaan op het rooster van aftreden. De leden moeten echter wel gewoon voor deze periode worden benoemd. De Hoor- en Adviescommissie Bezwaarschriften via op de hoogte te stellen van de evaluatie. Via collegebesluit de leden van de Hoor- en Adviescommissie Bezwaarschriften voor de bestuursperiode te benoemen in afwachting van het rooster van aftreden. De commissieleden via brieven op de hoogte te stellen van hun benoeming Evaluatie adviescommissies Wmo-raad, Cliëntenplusraad WWB en Ouderenraad collegebesluit brieven Op 26 mei 2010 heeft het college een besluit genomen over de evaluatie van de adviescommissies. Het college heeft daarmee besloten de Wmo-raad, Cliëntenplusraad WWB en de adviestaak van de Ouderenraad samen te voegen tot een nieuwe participatieraad. De nieuwe Wmo-raad krijgt tot taak het college te adviseren over de Wmoprestatievelden. Een voorstel hiertoe wordt voorbereid maar dit vergt nog wel enige tijd (verwachting vierde kwartaal). Tot die tijd blijven de commissies gewoon bestaan en is het verstandig om de benoeming van de leden te verlengen tot het einde van het jaar. Het college wordt voorgesteld om de Wmo-raad, Cliëntenplusraad en de Ouderenraad van het collegebesluit via op de hoogte te stellen. Daarnaast wordt voorgesteld om via collegebesluit de leden van de Clientenplusraad (Ouderenraad en Wmo-raad hoeven niet) te benoemen tot eind In het geval van de Ouderenraad moet het convenant worden opgezegd. Dit kan alleen na overleg met de Ouderenraad. De Wmo-raad, Cliëntenplusraad WWB en de Ouderenraad via brieven op de hoogte te stellen van de evaluatie van de adviescommissies.

6 6 van 8 De portefeuillehouders Pijl en Ruppert in gesprek te laten gaan met de Ouderenraad over het opzeggen van het convenant. Via collegebesluit de huidige leden van de Cliëntenplusraad WWB te benoemen tot eind 2010 en de Cliëntenplusraad hiervan schriftelijk via op de hoogte te stellen Huurovereenkomst SKH, 't Herdertje en Kiddy World m.b.t. lokalen in verschillende scholenc WEL SKH huurt op dit moment drie lokalen in De Tweemaster, Ark 1 in Hoorn. Deze huurovereenkomst loopt af op 31 juli Voorgesteld wordt om de huurovereenkomst te verlengen tot 1 augustus 2011, met een aanpassing vanwege verminderd gebruik door SKH. Het schoolbestuur stemt hiermee in. Stichting 't Herdertje en SKH huren momenteel lokalen in De Wingerd, St. Martinusstraat 1 in Zwaag. Deze huurovereenkomsten lopen af op 31 juli Voorgesteld wordt om de huurovereenkomsten te verlengen tot 1 augustus Het schoolbestuur, Stichting Penta, stemt in met verhuur van één schooljaar. Kiddy World huurt twee lokalen in Het Kompas, Huesmolen 61 in Hoorn. De huurovereenkomst loopt af op 31 juli Voorgesteld wordt de huurovereenkomst te verlengen tot 1 augustus Het schoolbestuur, Stichting Penta, stemt hiermee in. SKH huurt één lokaal in OBS De Klipper, Hanebalk 1 in Hoorn. SKH wil graag twee lokalen extra huren. Voorgesteld wordt een huurovereenkomst uit te breiden en te verlengen tot 1 augustus Het schoolbestuur, Stichting Talent, stemt hiermee in. collegebesluit In te stemmen met de verlenging van de huurovereenkomst van drie lokalen in De Tweemaster, Ark 1 in Hoorn aan SKH, onder gewijzigde voorwaarden als de huidige huurovereenkomst vanwege verminderd gebruik van één van de lokalen, en deze huurovereenkomst van rechtswege te laten eindigen op 1 augustus 2011; In te stemmen met de verlenging van de huurovereenkomst van één lokaal in De Wingerd, St. Martinusstraat 1 in Zwaag aan Stichting 't Herdertje en SKH, en de huurovereenkomst van twee schoollokalen in Het Kompas, Huesmolen 61 in Hoorn aan Kiddy World, onder dezelfde voorwaarden als de huidige huurovereenkomst, en deze huurovereenkomst van rechtswege te laten eindigen op 1 augustus 2011; In te stemmen met het uitbreiden van de huurovereenkomst met SKH met twee schoollokalen in OBS De Klipper, locatie Hanebalk, Hanebalk 1 in Hoorn, en deze huurovereenkomst van rechtswege te laten eindigen op 1 augustus 2011; In een later stadium een besluit te nemen over de huuropbrengsten en de bestemming daarvoor Ontwerpbegroting Westfries Archief 2011, inclusief meerjarenraming MB Van het Westfries Archief is de ontwerpbegroting voor 2011 alsmede de meerjarenbegroting ontvangen. In dit advies wordt ingegaan op de beleidsinhoudelijke aspecten en de zienswijze ten aanzien van de begroting. Het is dit jaar niet gelukt om tijdig een advies op te stellen, zodat de raad kan instemmen met de zienswijze. Er volgt z.s.m. een raadsvoorstel, waarbij ook wordt ingegaan op de Hoornse 10. In te stemmen met de begroting 2011 van het Westfries Archief onder de volgende aanname: instemming door de raad achteraf; volgend jaar ontvangt de raad wel tijdig een voorstel; nullijn: inwonerbijdrage blijft hetzelfde; er worden voorstellen voor ombuigingen verwacht van 5/10 %.

7 7 van 8 De zienswijze over de begroting d.m.v. voor te leggen aan het dagelijks bestuur van het Westfries Archief. C Artikel 43 vragen 19a Beantwoording artikel 43 vragen PvdA adviescommissies Van de PvdA-fractie zijn artikel 43 vragen ontvangen over het mogelijk opheffen van adviescommissies van het college. Inmiddels zijn de meeste adviescommissie schriftelijk op de hoogte gesteld van de uitkomst van de evaluatie naar adviescommissies. De artikel 43-vragen van de PvdA-fractie via te beantwoorden (m.i.v. een correctie). Akkoord met versturen antwoord. 19b Vragen Hoornse Senioren Partij over huisvesting ouderen /WEL De conceptbeantwoording tegemoet te zien. 19c Vragen Hoornse Senioren Partij over klanttevredenheidsonderzoek van de WMO /WB De conceptbeantwoording tegemoet te zien. 19d Vragen fractie SP over aangeboden reis naar bandstad Pribram / De conceptbeantwoording tegemoet te zien. D 20a Vaste afsluitende onderwerpen Voorbereiding commissie en raadsvergadering Vanavond wordt de kadernota besproken. Twee amendementen worden verwacht. 20b Actuele persinformatie Het college neemt het advies van de afdeling Communicatie over met uitzondering van: notitie cameratoezicht, over Wmo, jaarverslag HAB en vernielingen Blauwe Berg. Persbericht over reconstructie deel Provinciale weg opstellen i.o.m. wethouder Pijl E Rondvraag 21 Lijst van representatieve activiteiten Nagaan locatie HOC-zomerborrel op 1 juli a.s. (actie wethouder Ruppert). Voor het overige voor kennisgeving aangenomen. 12 juli, uur, Schuttevaer Enkhuizen in aanwezigheid van CdK Remkes: locoburgemeester bij afwezigheid burgemeester (met vakantie). 20 augustus, uur, Sail Amsterdam 2010: voor kennisgeving aangenomen. Wethouder Westenberg: Wethouder Westenberg stelt aan de orde huisvesting vier scholen. Voorstel mogelijkheden voor middellange termijn komt er zo snel mogelijk aan.

8 8 van 8 Wethouder Pijl: Wethouder Louwman: Secretaris: Wethouder Ruppert: Heeft samen met wethouder Tonnaer gesproken met het Hoogheemraadschap over de planning voor de dijkversterking. Desbetreffende vragen zullen conform worden beantwoord. Stelt aan de orde persbericht naar aanleiding van spreekuur Stadstoezicht in Bangert en Oosterpolder. Is niet afgestemd met de portefeuillehouder. Deelt m.b.t. gunnen schouwen en maaien mee, dat bedrijf naar de rechter gestapt. Dit levert vertraging op en een extra maaironde is noodzakelijk. Wethouder Pijl leest bericht van de heer Mutter voor m.b.t. panden in de binnenstad. Welke mogelijkheid biedt de anti-kraakwet om leegstand tegen te gaan: graag z.s.m. advies VVH. Stelt aan de orde stand van zaken Westfrisiaweg. Wijst op artikel over exploiteren begraafplaats door particulier. Zal debattraining collegeleden inplannen op twee dinsdagmiddagen in het najaar. Stelt aan de orde mediatraining. Collegeleden hebben voorkeur voor Brainbox. Wil nieuwe werkwijze afdeling Werk & Bijstand laten toelichten in het college. Wijst op artikel in Elsevier over beste gemeenten in Nederland. Hoorn staat op 193 ste plaats. Deelt mee, dat de meiden van basisschool Dynamis Europees kampioen Cruijff Court zijn geworden. Op 1 juli a.s. om uur is de huldiging in de raadzaal.

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (198265/199038/198862)(192127) Akkoord.

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (198265/199038/198862)(192127) Akkoord. 1 B&W-vergadering d.d. 12 april 2011 - nr. 15 Corsa.reg.nr. : 11.11169 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 17 mei 2011 - nr. 20

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 17 mei 2011 - nr. 20 1 B&W-vergadering d.d. 17 mei 2011 - nr. 20 Corsa.reg.nr. : 11.15391 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder

Nadere informatie

Aan de orde komt indexering. Verder geen bijzonderheden.

Aan de orde komt indexering. Verder geen bijzonderheden. 09.00000 1 B&W-vergadering van 15 juni 2010 nr. 24 Corsaregistratie : 10.28799 Aanwezig : locoburgemeester de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer R. Tonnaer wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 22 mei 2012. A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (wp232431) Akkoord.

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 22 mei 2012. A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (wp232431) Akkoord. 1 B&W-vergadering d.d. 22 mei 2012 Corsa.reg.nr. : 12.20274 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 3 december 2013

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 3 december 2013 B&W-vergadering d.d. 3 december 2013 Zaaknummer : 1017797 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer M.

Nadere informatie

4 Stuurgroep Verslag van 24 februari 2014 en Agenda van 24 maart 2014 Voor kennisgeving aangenomen. De stuurgroep- vergadering is geannuleerd.

4 Stuurgroep Verslag van 24 februari 2014 en Agenda van 24 maart 2014 Voor kennisgeving aangenomen. De stuurgroep- vergadering is geannuleerd. B&W-vergadering van 25 maart 2014 Zaaknummer : 1040940 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer M. Pijl

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 22 september 2009 nr. 39

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 22 september 2009 nr. 39 O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS van 22 september 2009 nr. 39 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1.

Nadere informatie

B&W-stukken Het college heeft kennisgenomen van de werkwijze B&W-besluiten inclusief verslaglegging.

B&W-stukken Het college heeft kennisgenomen van de werkwijze B&W-besluiten inclusief verslaglegging. 09.00000 1 Constituerend beraad B&W-vergadering van 14 april 2010 nr. 15b Corsaregistratie : 10.18586 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman MPA wethouder

Nadere informatie

Vaste bespreekpunten Verzamelbesluit sociale zekerheid (wp158660/wp160244/wp159520/wp160584/wp159533/wp158094/wp160879/ wp158220) (110759) Akkoord.

Vaste bespreekpunten Verzamelbesluit sociale zekerheid (wp158660/wp160244/wp159520/wp160584/wp159533/wp158094/wp160879/ wp158220) (110759) Akkoord. 09.00000 1 B&W-vergadering d.d. 26 januari 2010 - nr. 4 Corsaregistratie : 10.04006 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer J.H. van Es wethouder mevrouw C.G. van Weel

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 22 januari 2013

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 22 januari 2013 1 B&W-vergadering d.d. 22 januari 2013 Corsa.reg.nr. : 13.02570 Aanwezig : wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer M. Pijl wethouder de heer P.M. Westenberg

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 7 april 2015. A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid Akkoord.

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 7 april 2015. A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid Akkoord. B&W-vergadering van 7 april 2015 Zaaknummer : 1152592 Aanwezig : loco burgemeester mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A. Tap wethouder de heer M. Pijl wethouder

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 3 december 2013 Akkoordlijst paraafstukken 29-11-13

B&W-vergadering d.d. 3 december 2013 Akkoordlijst paraafstukken 29-11-13 B&W-vergadering d.d. 3 december 2013 Akkoordlijst paraafstukken 29-11-13 Zaaknummer : 1017797 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman MPA wethouder de

Nadere informatie

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluiten sociale zekerheid ( ) ( ) Akkoord.

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluiten sociale zekerheid ( ) ( ) Akkoord. 1 CONCEPT B&W-vergadering d.d. 31 juli 2012 Corsa.reg.nr. : 12.31489 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen locosecretaris de heer drs. G.H.S. Heemskerk Afwezig : wethouder de heer drs.

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 21 november 2006 nr. 47. AC Akkoord en conform vastgesteld.

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 21 november 2006 nr. 47. AC Akkoord en conform vastgesteld. O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van 21 november 2006 nr. 47 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1. Verzamelbesluit

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

Vaste bespreekpunten Verzamelbesluit sociale zekerheid zaaknummers (1008018, 1000438, 1000439, 1007271, 1008549, 1009056, 1007706, 1011360) Akkoord.

Vaste bespreekpunten Verzamelbesluit sociale zekerheid zaaknummers (1008018, 1000438, 1000439, 1007271, 1008549, 1009056, 1007706, 1011360) Akkoord. B&W-vergadering d.d. 15 oktober 2013 Zaaknummer : 1011843 Aanwezig : wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer P.M. Westenberg secretaris de heer mr. F. G. Mencke Afwezig : burgemeester de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

Akkoordlijst College. B&W-vergadering d.d. 4 januari 2011 - nr. 1

Akkoordlijst College. B&W-vergadering d.d. 4 januari 2011 - nr. 1 1 B&W-vergadering d.d. 4 januari 2011 - nr. 1 Corsa.reg.nr. : 10.60768 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman MPA wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 6 augustus 2013 Akkoordlijst paraafstukken College Akkoordlijst (paraafstukken)

B&W-vergadering d.d. 6 augustus 2013 Akkoordlijst paraafstukken College Akkoordlijst (paraafstukken) 1 B&W-vergadering d.d. 6 augustus 2013 Zaaknummer : 1006392 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer M. Pijl wethouder de heer P.M. Westenberg

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 18 september 2007 nr. 38

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 18 september 2007 nr. 38 O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS van 18 september 2007 nr. 38 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1.

Nadere informatie

A Vaste bespreekpunten 1 Dilemma s sociale zekerheid (zaaknummers 1201046, 1196071, 1206371) Akkoord.

A Vaste bespreekpunten 1 Dilemma s sociale zekerheid (zaaknummers 1201046, 1196071, 1206371) Akkoord. B&W-vergadering van 29 september 2015 Zaaknummer : 1215549 Aanwezig : burgemeester mevrouw mr. Y.P. van Mastrigt wethouder de heer J. Nieuwenburg wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 2 april 2013

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 2 april 2013 1 B&W-vergadering d.d. 2 april 2013 Corsa.reg.nr. : 13.14329 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer

Nadere informatie

Akkoordlijst College. B&W-vergadering d.d. 22 juni 2010 - nr. 25

Akkoordlijst College. B&W-vergadering d.d. 22 juni 2010 - nr. 25 1 van 1 B&W-vergadering d.d. 22 juni 2010 - nr. 25 Akkoordlijst College Corsa.reg.nr. : 10.30393 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman MPA wethouder

Nadere informatie

Akkoordlijst College. B&W-vergadering d.d. 16 augustus 2011 - nr. 33

Akkoordlijst College. B&W-vergadering d.d. 16 augustus 2011 - nr. 33 1 B&W-vergadering d.d. 16 augustus 2011 - nr. 33 Corsa.reg.nr. : 11.26711 Aanwezig : locoburgemeester de heer drs. R.J. Louwman MPA wethouder de heer A.S. Ruppert secretaris de heer mr. F.G. Mencke Afwezig

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 11 januari nr. 02 Besluitenlijst College

B&W-vergadering d.d. 11 januari nr. 02 Besluitenlijst College 1 B&W-vergadering d.d. 11 januari 2011 - nr. 02 Corsa.reg.nr. : 11.00960 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder

Nadere informatie

A - Vaste Bespreekpunten 1. Dilemma's sociale zekerheid (zaaknummers , ,

A - Vaste Bespreekpunten 1. Dilemma's sociale zekerheid (zaaknummers , , 1 B&W-vergadering van 31 januari 2017 Zaaknummer : 1404532 Aanwezig : burgemeester de heer J. Nieuwenburg wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder de heer B.A. Tap wethouder de heer S.R. Bashara secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 25 februari 2014

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 25 februari 2014 B&W-vergadering van 25 februari 2014 Zaaknummer : 1033251 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer M.

Nadere informatie

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (wp207820/wp205148) Akkoord.

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (wp207820/wp205148) Akkoord. 1 B&W-vergadering d.d. 13 september 2011 - nr. 37 Corsa.reg.nr. : 11.29638 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 26 november 2013 Akkoordlijst paraafstukken 21/22-11

B&W-vergadering d.d. 26 november 2013 Akkoordlijst paraafstukken 21/22-11 B&W-vergadering d.d. 26 november 2013 Akkoordlijst paraafstukken 21/22-11 Zaaknummer : 1016792 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman MPA wethouder

Nadere informatie

Akkoordlijst College. B&W-vergadering d.d. 17 januari 2012

Akkoordlijst College. B&W-vergadering d.d. 17 januari 2012 1 B&W-vergadering d.d. 17 januari 2012 Corsa.reg.nr. : 12.01389 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman MPA wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder

Nadere informatie

Vaste bespreekpunten Verzamelbesluit sociale zekerheid (zaaknummers 1004125, 1004318, 1004315, 1010334, 1004302, 1001060, 1006323, 1001665, )

Vaste bespreekpunten Verzamelbesluit sociale zekerheid (zaaknummers 1004125, 1004318, 1004315, 1010334, 1004302, 1001060, 1006323, 1001665, ) B&W-vergadering d.d. 8 oktober 2013 Zaaknummer : 1011294 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer M.

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 28 juni nr. 26

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 28 juni nr. 26 1 B&W-vergadering d.d. 28 juni 2011 - nr. 26 Corsa.reg.nr. : 11.20842 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 11 augustus 2009 nr. 33. AC Akkoord en conform vastgesteld.

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 11 augustus 2009 nr. 33. AC Akkoord en conform vastgesteld. O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS van 11 augustus 2009 nr. 33 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1. Verzamelbesluiten

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 13 november 2012. A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid Akkoord.

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 13 november 2012. A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid Akkoord. 1 B&W-vergadering d.d. 13 november 2012 Corsa.reg.nr. : 12.43962 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de

Nadere informatie

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (zaaknummers 1136045, 1120442, 1133965) Akkoord.

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (zaaknummers 1136045, 1120442, 1133965) Akkoord. B&W-vergadering van 14 april 2015 Zaaknummer : 1155062 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 8 juli 2014

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 8 juli 2014 1 B&W-vergadering van 8 juli 2014 Zaaknummer : 1072546 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 23 juni 2015. Vaste bespreekpunten 1 Dilemma s sociale zekerheid

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 23 juni 2015. Vaste bespreekpunten 1 Dilemma s sociale zekerheid B&W-vergadering van 23 juni 2015 Zaaknummer : 1181477 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A. Tap wethouder de heer M. Pijl wethouder

Nadere informatie

Datum vergadering 15 mei 2012

Datum vergadering 15 mei 2012 Gemeente Langedijk Datum vergadering 15 mei 2012 Nummer 20 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse P.J. Beers E.M. Overzier, burgemeester F. Westerkamp

Nadere informatie

2010 gelijktijdig in te trekken. Na vaststelling op de gebruikelijke wijze te publiceren.

2010 gelijktijdig in te trekken. Na vaststelling op de gebruikelijke wijze te publiceren. B&W-vergadering van 20 mei 2014 Zaaknummer : 1039394 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A. Tap

Nadere informatie

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (zaaknummers 1034492, 1042665) Totaal aantal cliënten: 1490 (incl 50 IOW/IOAZ)

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (zaaknummers 1034492, 1042665) Totaal aantal cliënten: 1490 (incl 50 IOW/IOAZ) B&W-vergadering van 29 april 2014 Zaaknummer : 1049991 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer M. Pijl

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en locosecretaris

Nadere informatie

Datum vergadering 21 mei 2013

Datum vergadering 21 mei 2013 Gemeente Langedijk Datum vergadering 21 mei 2013 Nummer 20 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse P.J. Beers E.M. Overzier, burgemeester F. Westerkamp

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T. van het college van BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 13 april 2004 nr. 16. Akkoord en conform vastgesteld.

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T. van het college van BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 13 april 2004 nr. 16. Akkoord en conform vastgesteld. O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van 13 april 2004 nr. 16 Nr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1. Verzamelbesluit

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 17 december 2013

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 17 december 2013 Aanwezig: de heren L. Buwalda, S. Siebenga, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: de heren T.J. van der Zwan en A. Hartsuiker. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Afwezig: N. Slagter, locoburgemeester, B. Nootebos, H. Flierman en

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016 Aanwezig: M. Goldschmeding, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, H. Flierman en

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 Aanwezig: Burgemeester: M. ; wethouders: D. te Grotenhuis, G. en J. ; secretaris

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders 31 januari 2017 nummer 1182689 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

Van 3 juli 2012 openbaar

Van 3 juli 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 26 juni 2012. Advies Akkoord. BW-004493 2. Onderwerp Koopovereenkomst woonzorgcomplex Laarveld R Advies 1. Instemmen met koopovereenkomst. 2. Instemmen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23 BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23 Aanwezig zijn: De heer R.J. v.d. Zwaag, burgemeester De heer J. Melse, wethouder De heer R.M.A. Molenaar, wethouder De heer C. Maas, wethouder De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 8 MEI 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 8 MEI 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 8 MEI 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-Kuiper, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en locosecretaris

Nadere informatie

B&W-vergadering van 31 januari 2017 Akkoordlijst paraafstukken

B&W-vergadering van 31 januari 2017 Akkoordlijst paraafstukken 1 van 1 B&W-vergadering van 31 januari 2017 Aanwezig : burgemeester de heer J. Nieuwenburg wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A. Tap wethouder de heer

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 5 oktober 2010 - nr. 40 Besluitenlijst College

B&W-vergadering d.d. 5 oktober 2010 - nr. 40 Besluitenlijst College 1 CONCEPT B&W-vergadering d.d. 5 oktober 2010 - nr. 40 Corsa.reg.nr. : 10.48877 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-Kuiper, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé Locosecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 7 oktober 2014

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 7 oktober 2014 B&W-vergadering van 7 oktober 2014 Zaaknummer : 1093802 Aanwezig : wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer M. Pijl wethouder de heer S.R. Bashara secretaris

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. en P. Kuiken;

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld Datum: 19 november 2013 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester J. Krieger, Wethouder B. Daan, Wethouder G. Nijenhuis, Wethouder R.J. Helm, Wethouder M.J.H. Smulders, Secretaris A. Heiner, Adviseur/notulist B.

Nadere informatie

A - Vaste Bespreekpunten 1. Dilemma's sociale zekerheid (zaaknummer , )

A - Vaste Bespreekpunten 1. Dilemma's sociale zekerheid (zaaknummer , ) B&W-vergadering van 5 april 2016 Zaaknummer : 1288079 Aanwezig : burgemeester mevrouw mr. Y.P. van Mastrigt wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A. Tap

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 11 september 2012

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 11 september 2012 1 B&W-vergadering d.d. 11 september 2012 Corsa.reg.nr. : 12.36035 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de

Nadere informatie

5. Stuurgroep In verband met het reces zijn er geen stukken van de Stuurgroep.

5. Stuurgroep In verband met het reces zijn er geen stukken van de Stuurgroep. B&W-vergadering van 16 augustus 2016 Zaaknummer : 1342701 Aanwezig : burgemeester de heer J. Nieuwenburg wethouder de heer B.A. Tap wethouder de heer T. van Eijk secretaris mr. F.G. Mencke Afwezig : wethouder

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 27 september 2005 nr. 39

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 27 september 2005 nr. 39 O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS van 27 september 2005 nr. 39 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1.

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 17 april 2007 nr. 16

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 17 april 2007 nr. 16 O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS van 17 april 2007 nr. 16 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1. Verzamelbesluit

Nadere informatie

2. Vaststelling besluitenlijst en lijst van te paraferen stukken en de vertrouwelijke lijst van te paraferen stukken van 12 mei 2015.

2. Vaststelling besluitenlijst en lijst van te paraferen stukken en de vertrouwelijke lijst van te paraferen stukken van 12 mei 2015. Agenda Periode: april 2014 april 2018 Nummer: 50 Datum en tijd: Plaats: Aanwezig: dinsdag 19 mei 2015, 09.00 uur Gemeentehuis Damwâld, Benw-kamer vergadering van burgemeester en wethouders burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 22/07/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Wortel C.M.G.H. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), niet aanwezig (afgemeld) Bakker H.T.M.

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 30 september 2008 nr. 40

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 30 september 2008 nr. 40 O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van 30 september 2008 nr. 40 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1.

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 15 november 2005 nr. 46. BS Akkoord en conform vastgesteld.

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 15 november 2005 nr. 46. BS Akkoord en conform vastgesteld. O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS van 15 november 2005 nr. 46 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1. Verzamelbesluit

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 april 2011 Aanwezig: L.A.W. de Lange, H.J.J. Lenferink (vz), E. van Oortmerssen-Schutte, C.J.M.W. Wassenaar, J.B. Uit den Boogaard R. van Netten (secretaris) M.J

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 12 januari 2016. A - Vaste Bespreekpunten 1. Dilemma's sociale zekerheid (zaaknummer 1220887)

Besluitenlijst College. B&W-vergadering van 12 januari 2016. A - Vaste Bespreekpunten 1. Dilemma's sociale zekerheid (zaaknummer 1220887) B&W-vergadering van januari 06 Zaaknummer : 508 Aanwezig : burgemeester mevrouw mr. Y.P. van Mastrigt wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A. Tap wethouder

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders X Openbaar Registratienummer: 210676 Datum voorstel: 28 april 2016 Niet openbaar Portefeuillehouder: De heer E. Vandermeulen Afdeling: LO Samenleving Agendapunt 6 Onderwerp/Titel: Vergadering Algemeen

Nadere informatie

Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (zaaknummer 1059037)

Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (zaaknummer 1059037) B&W-vergadering van 24 juni 2014 Zaaknummer : 1068796 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A. Tap

Nadere informatie

Agendapunt vergadering Algemeen Bestuur WBA d.d. 7 april Mededelingen. - Uitoefenen van taken voor derden:

Agendapunt vergadering Algemeen Bestuur WBA d.d. 7 april Mededelingen. - Uitoefenen van taken voor derden: Agendapunt vergadering Algemeen Bestuur WBA d.d. 7 april 2017 Mededelingen - Uitoefenen van taken voor derden: Eind januari 2017 hebben de dagelijkse besturen van de gemeenschappelijke regelingen in het

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : 25 juni 2013 Agendanummer : 16 Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : drs. J.F.N. Cornelisse : Veiligheid, Vergunningen en Handhaving : E. Plomp Voorstel aan

Nadere informatie

Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid zaaknummers (108812, , ) Akkoord.

Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid zaaknummers (108812, , ) Akkoord. B&W-vergadering van 18 november 2014 Zaaknummer : 1105384 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A.

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

A Vaste bespreekpunten 1 Dilemma s sociale zekerheid (zaaknummers , , ) Akkoord.

A Vaste bespreekpunten 1 Dilemma s sociale zekerheid (zaaknummers , , ) Akkoord. B&W-vergadering van 11 augustus 2015 Zaaknummer : 1198069 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer J. Nieuwenburg wethouder de heer B.A. Tap wethouder de heer M. Pijl wethouder

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN HELMOND

GEMEENTERAAD VAN HELMOND GEMEENTERAAD VAN HELMOND 10 10e vergadering: 3 oktober 2006. Agenda voor de raad van de gemeente Helmond Ik heb de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van een vergadering van de gemeenteraad op dinsdag

Nadere informatie

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (zaaknummers 1086159, 1090486, 1076630) Akkoord.

A Vaste bespreekpunten 1 Verzamelbesluit sociale zekerheid (zaaknummers 1086159, 1090486, 1076630) Akkoord. B&W-vergadering van 4 november 2014 Zaaknummer : 1101568 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 22 september 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 17 juli 2007 nr. 29

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. van 17 juli 2007 nr. 29 O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS van 17 juli 2007 nr. 29 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1. Verzamelbesluit

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 MAART 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 MAART 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 MAART 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van Hulle, wethouder;

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014.

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014. Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers F.S.A. Wissink mr. W.A.R. Visser

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 23 april 2013

Besluitenlijst College. B&W-vergadering d.d. 23 april 2013 1 B&W-vergadering d.d. 23 april 2013 Corsa.reg.nr. : 13.17173 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman wethouder de heer A.S. Ruppert wethouder de heer

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

BW besluitenlijst d.d. 21 mei 2019

BW besluitenlijst d.d. 21 mei 2019 BW besluitenlijst d.d. 21 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 14 mei 2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1. De noten en

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 18-4-2017 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 31 mei 2016 om 9.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W

Besluitenlijst College B&W enlijst College B&W Datum 21-05-2019 Tijd 9:30-14:00 Locatie College kamer Voorzitter Burgemeester Aanwezigen J.J. Aalberts, H.M. Bergmann, A. van den Brink (gemeentesecretaris), C. Dekker, C. Doorn en

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie